Σχολιάζουμε!

[31/03/2018 Νέα ενημέρωση! ]:  Ποιο 17!  Αυριο μπαίνει ο Απρίλης του 18. Σαν ψέμα φαίνεται!  

Πάει και το 2016. Ας ευχηθούμε το 2017 να είναι καλύτερο!

[18/11/2016] : Παίδες και κόρες!  Συγκέντρωσα εδώ,  μερικά δικά μου κείμενα. Σε αρκετά απο αυτά έγινε πλούσιος και ζωηρός διάλογος.  Αυτό άλλωστε είναι το κίνητρο για να συνεχίζει το διαδικτυακό  μας καφενείο.   Είναι με τη σειρά που γράφτηκαν, από το Γενάρη του 16 μέχρι τώρα.

Γιατί γίνεται αυστηρή κριτική στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ;

Επειδή τους ονομάζουν «Μακεδονία» 100 χώρες, πρέπει να κάνουμε το ίδιο;

Των οικιών ημών εμπιπραμένων, ημείς άδομεν

Η πατρίδα είναι σε κίνδυνο

Αυτοί είναι οι συριζανέλ

Τ’ όνομά του …αποτυχία

Με στοιχεία του …σχεδίου ΑΝΑΝ το ταμείο αποκρατικοποιήσεων

Άχρηστοι των αχρήστων

Ο κατήφορος του ΣΥΡΙΖΑ σε ζωντανή μετάδοση

Απορίες …λίγο πριν αρχίσουν τους χορούς η Ολγα και ο Παππάς

Ενας υπουργός απαράδεκτος

Δυσανεξία στη δημοκρατία! Την πετροβολούν!

Δεν θα δίναμε σημασία στο παραλήρημα τους αν…

Στα χρόνια της ακρίδας
Η «διαπραγμάτευση» των άχρηστων
Προτάσεις
Τι να γράψω!  Τι να σχολιάσω!  Πώς να περιγράψω όσα γίνονται!

O διδάκτορας άγιος και οι θαυμαστές σκληρών ολοκληρωτικών καθεστώτων

2015-2018 : τρία χρόνια συριζανέλ

Το Σκοπιανό θα τα κατοστίσει!

Νεά Μακεδονία, Ανω Μακεδονία, Βόρεια Μακεδονία και ομάδα των προθύμων



















About σχολιαστης

Σχολιάζω...
This entry was posted in σχολιαστής. Bookmark the permalink.

59 Responses to Σχολιάζουμε!

  1. Ο/Η Αλικη λέει:

    Με την ευκαιρία, Σχο, ενα μεγαλο ευχαριστώ για την φιλοξενία που μας παρέχεις -ανεκτίμητη!

    Μου αρέσει!

  2. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    🙂

    Μου αρέσει!

  3. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    Συμφωνώντας με την Αλίκη, Σχολιαστή ένα ευχαριστώ και από μένα για αυτό την φιλόξενη γωνιά διαδικτυακών συζητήσεων που έχεις στήσει εδω πέρα. 🙂

    Μου αρέσει!

  4. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Τελικά φαίνεται ότι άξιζε τον κόπο! 🙂

    Μου αρέσει!

  5. Ο/Η Ανανγώστης ο αθηναίος λέει:

    Άμα δεν μαζέψεις έμψυχο δυναμικό κατάλληλο για ..συνεργασίες δημιουργικές και πολυεπίπεδες 😉 δεν κάνουμε τίποτα 😆

    Μου αρέσει!

  6. Ο/Η Ενη λέει:

    » Άμα δεν μαζέψεις έμψυχο δυναμικό …» (Αναγνωστης)

    Να μαζεψει η να ξαναμαζεψει ;;; 🙂

    Μου αρέσει!

  7. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Οπωσδήποτε το γνωστό και το οικείο είναι ανεκτίμητο, αλλά θα πρέπει να είμεθα ανοικτοί και σε καινούργιες εμπειρίες, συνεπώς δεν τίθεται το ζήτημα διαζευκτικά, το θέμα είναι στις προδιαγραφές.
    ϊσως ένας συνδυασμός να ήταν ..έκτακτος.
    Άλλωστε το (αξιόλογο) δυναμικό είναι σαν τους πελάτες, δεν θα έρθει να σου χτυπήσει την πόρτα, πρέπει εσύ να δημιουργήσεις τις προϋποθέσεις για να το δελεάσεις (κατάλληλα ποστ 😉 ), ανοιχτό πνέβμα στο διάλογο και άλλες δικαιοπραξίες (πούλεγε παλιά και ο Θείος).
    Θέλει δουλειά και έμπνευση, δεν είναι άντε άντε…..
    Γενικά είμαι αισιόδοξος

    Μου αρέσει!

  8. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    Συναδελφε Σχολιαστη,

    Ευχαριστω για την φιλοξενια, μετα την αναβαθμιση/μετατροπη της Καλυβας σε διαδικτυακο ΑΕΙ λογοτεχνιας και ιστοριας:-)

    Ομως να σημειωσω οτι καποιες φορες υπηρξε μεροληψια υπερ μιας πλευρας , ενω αυτοι 🙂 (2+1) εβλαψαν/βλαπτουν τον τοπο εξισου….

    Μου αρέσει!

  9. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    no άγχος, no στρες 🙂

    Ουκ εν το πολλώ το ευ

    Ολοι οι ευγενικοί επισκέπτες είναι καλοδεχούμενοι. Ακόμα και αν «μεροληπτούμε» τα κίνητρά μας δεν είναι ταπεινά. Κάποιοι αποδείχτηκαν εντελώς …παλιάλογα. 🙂 Και μας έκαναν δυσανάλογα μεγάλη ζημιά. Αδίκως, λόγω της …κουταμάρας που τους δέρνει. 🙂

    Αλλά όλα θα περάσουν!

    Μου αρέσει!

  10. Ο/Η Νίκος Π λέει:

    Εδώ καταλήγω όταν θέλω να ακούσω ουσιαστικές απόψεις για κάποιο θέμα της επικαιρότητας και όχι μόνο. Και ποτέ δεν απογοητεύομαι. Έμαθα και πήρα και ελπίζω να έδωσα κάτι. Συνέχισε Σχολιαστή, ο χώρος αυτός είναι αντιβίωση για την κουλτούρα του μίσους που εξαπλώνεται σαν γάγγραινα στο διαδίκτυο.

    Μου αρέσει!

  11. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Νίκο, η συμβολή σου είναι ουσιαστική! 🙂

    Μου αρέσει!

  12. Ο/Η physicist λέει:

    […] Ειδικότερα, οι περίπου 40 αναρχικοί που είχαν καταλάβει το κτίριο Γκίνη εντός του ΕΜΠ αποχώρησαν λίγο μετά τις 7 χθες το πρωί, δημιουργώντας αίσθημα ανακούφισης στην ηγεσία του Ιδρύματος […]

    Η τραγωδία της αριστεροκρατούμενης Ελλάδας μέσα σε λίγες λέξεις.

    http://www.kathimerini.gr/884235/gallery/epikairothta/ellada/h-epomenh-mera-metra-katastrofes-sto-kentro-ths-a8hnas

    Μου αρέσει!

  13. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    Ο γιος του ανθρώπου με το γαρύφαλλο, Νίκος Μπελογιάννης μιλά στη HuffPost Greece: «Δεν πούλησα την ψυχή μου σε κανέναν διάβολο»
    HuffPost Greece | Αλέξης Γαγλίας
    Δημοσιεύθηκε: 17/11/2016 5:26 μμ Ενημερώθηκε: 17/11/2016 6:23 μμ

    […]

    Η μεταπολίτευση;

    Μια υπεραισιόδοξη περίοδος, που όμως γρήγορα άρχισε να «στραβώνει» με πολλούς τρόπους. Πολλοί θέλαμε να προσφέρουμε- προσωπικά παράτησα μια υποτροφία στη Γαλλία για να εργαστώ ως υπεύθυνος συντήρησης αρχαιολογικών χώρων και μνημείων στην Αρχαιολογική Υπηρεσία, θεωρούσα ότι έτσι θα προσφέρω στον τόπο μου. Το οριστικό τέλος αυτής της περιόδου είναι η 18η Οκτωβρίου 1981, όταν το ΠΑΣΟΚ κέρδισε τις εκλογές. Τότε η μεταπολιτευτική Ελλάδα μεταλλάχτηκε στην πασοκική Ελλάδα των αεριτζήδων, του φαίνεσθαι, της δηθενιάς, της λαμογιάς. Πλέον δεν έχει μείνει τίποτα από εκείνη την περίοδο- γιατί και του νεοφιλελευθερισμού κύρια μέριμνα ήταν να μην αφήσει τίποτα όρθιο, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, από εκείνη την περίοδο και όσα δικαιώματα είχε κατακτήσει ο κόσμος της εργασίας. Σε πολιτιστικό επίπεδο, ακόμα και η τηλεόραση της πρώτης μεταπολιτευτικής επταετίας της Νέας Δημοκρατίας, ήταν ένα αριστούργημα, πνευματικότατη σε σχέση με τον σημερινό βόθρο.

    nikbelo

    Τι έφταιξε;

    Τσιμπάγαμε εύκολα σε κάθε δηθενιά, σε κάθε εύκολη υπόσχεση. Πολύς κόσμος έβγαινε από μεγάλη στέρηση και ήταν αποφασισμένος με κάθε τρόπο να πάρει όσα θεωρούσε ότι του χρωστάνε, ακόμα και με θαλασσοδάνεια και με ευρωαπάτες, με μαρμαρόσκονη κάτω από το βαμβάκι… Νομίζω ότι τη ζημιά που κάνανε στην Ελλάδα οι 6 Γλίξμπουργκ, την ίδια κάνανε οι τρεις Παπανδρέου…

    Η Αριστερά έχει ευθύνες;

    Ου.. Κι αν έχει.. Η Αριστερά που ακολουθούσε σαν ουρά τον Παπανδρέου και του έγνεφε να κάνει ότι θέλει. Η ανανεωτική Αριστερά που ήθελε σώνει και καλά να διατηρήσει και τον κομμουνιστικό χαρακτήρα, ενώ την σφραγίδα την κράταγε ο Μπρέζνιεφ, προσπαθώντας για κάτι μάταιο, όπως φάνηκε το ’89 και το ’91. Το δε ΚΚΕ, κλεισμένο στον κόσμο του, σαν ανεξάρτητο κρατίδιο.

    Εσείς μεταπολιτευτικά δεν ασχοληθήκατε με την πολιτική;

    Ήμουν στον Ρήγα Φεραίο, ασχολήθηκα με τον «Θούριο», το περιοδικό της οργάνωσης. Προτίμησα αντί να αφισοκολλώ να κάνω κάτι πιο δημιουργικό μέσα από το οποίο γνώρισα πνευματικούς ανθρώπους όπως τον Μανόλη Αναγνωστάκη και τον Χρόνη Μίσσιο, σπουδαίους ανθρώπους. Όχι ότι γλίτωσα και την αφισοκόλληση- να κάνεις αφισοκόλληση βράδυ στην Πανεπιστημίου με την Ντίνα Κώνστα και τη Μάρθα Βούρτση… (γελάει). Σταμάταγαν οι περαστικοί και τους έλεγε η Μάρθα, «αυτή είναι η βούρτσα, εγώ είμαι η Βούρτση». (γελάει). Αλλά το βράδυ του ’81, όταν ο ελληνικός λαός επιβράβευσε τον τριτοκοσμικό λόγο του Ανδρέα κατάλαβα πως ήρθε η ώρα να φύγω… Το ΠΑΣΟΚ είχε ήδη επιδράμει ληστρικά στην ελληνική Αριστερά, με γελοία συνθήματα, σαν το «ΕΟΚ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ», σε μια εποχή που η ΕΟΚ ήταν πολύ διαφορετική από την σημερινή Ε.Ε., που έκτιζε ένα κοινωνικό κράτος και ακολουθούσε μια πιο τίμια από τη σημερινή σοσιαλδημοκρατία.

    Είστε επιθετικός απέναντι στον Ανδρέα Παπανδρέου..

    Μα ήταν ένας τσαρλατάνος. Η προσφορά του ήταν ότι κατέβασε τη διαφθορά από τις ελίτ, όπου προϋπήρχε, και στη βάση. Επί ΠΑΣΟΚ δεν τα πιάνανε μόνο οι υπουργοί αλλά και οι τμηματάρχες… Και αργότερα προσχώρησε (το ΠΑΣΟΚ) στο νεοφιλευθερισμό και έφτασε από το 40 στο 4%, δημιουργώντας ένα πολιτικό φαινόμενο εξαΰλωσης που μπορεί να επεκταθεί και στα ευρωπαϊκά σοσιαλδημοκρατικά κόμματα και ο Guardian έχει ήδη αποκαλέσει “pasokization”.

    Η γνώμη σας για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα;

    Για τον Τσίπρα θέλω μόνο να πω ότι χωρίς να μου είναι απωθητικός, μου φαίνεται σαν ένα τυπικό δείγμα του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος. Για τον ίδιο και τον ΣΥΡΙΖΑ σαν κόμμα, αναρωτιέμαι μόνο «τι το ‘θελε;»…

    Την εξουσία εννοείται;

    Ναι, την «εξουσία» σε μια χώρα που είναι σε οικονομική κατοχή από το 2010, που οι υπουργοί νομοθετούν τα τηλεγραφήματα των Βρυξελλών και όλοι περιμένουμε με αγωνία τις εντολές της Βελκουλέσκου, όπως περιμέναμε στην ίδια χώρα, χρόνια πριν, τις διαταγές του Πιουριφόι (Αμερικανός πρέσβης). Ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ στις αρχές του 2015, υποστήριξα την θέση του για ΟΧΙ στο δημοψήφισμα. Στις επόμενες εκλογές του Σεπτέμβρη από το σοκ δεν πήγα καν να ψηφίσω.

    Στις επόμενες;

    Για να μην βγει ο «Κούλης» και μόνο θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ, «κοψοχέρικα» τελείως.

    Τελικά δεν το μετανιώσατε που δεν εκμεταλλευθήκατε πολιτικά το όνομά σας, την προσωπική ιστορία σας;

    Θα μπορούσα να δεχτώ να με περιφέρουνε σε χρυσό κλουβί, να γίνω πολιτικός τουρίστας, να αναλάβω μετά θέσεις σε ιδρύματα του Μονακό ή σε κάποια Goldman Sachs. Μπόρεσα όμως να γεράσω χωρίς τύψεις, γιατί τουλάχιστον έζησα έντιμα. Δεν πούλησα την ψυχή μου σε κάνεναν διάβολο.

    http://www.huffingtonpost.gr/2016/11/17/eidiseis-o-gios-toy-antrhropou-me-to-garifalo-nikos-belogianis-mila-sti-huffpost-greece-den-poylisa-ti-psixi-moy-sto-diavolo_n_13044606.html

    Μου αρέσει!

  14. Ο/Η Νίκος Π λέει:

    Όλο αυτό το δήθεν αυθόρμητο παραλήρημα από κοινοτυπίες επιπέδου γυμνασίου, για να δικαιολογήσει τις προσωπικές του επιλογές και να καταλήξει ότι θα ψηφίσει Τσίπρα για να μη βγει ο Μητσοτάκης; Με συγχωρείτε αλλά φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τις τελευταίες εφεδρείες. Περιμένω με αγωνία και άλλα ηλικιωμένα βλαστάρια των μεγάλων αγωνιστών του ΚΚΕ.

    Μου αρέσει!

  15. Ο/Η Πάνος λέει:

    Τις καλύτερες ευχές μου στο σχολιαστή για τη συνέχεια του «σχολιαστή»!

    Μου αρέσει!

  16. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Ευχαριστώ Πάνο! Λόγω της καλύβας, ανακατώθηκα με αυτή τη …δουλειά 🙂

    Μου αρέσει!

  17. Ο/Η Ενη λέει:

    Πάνο, σαν τα χιονια. Μόνο για ευχες θα σε βλεπει το μπλογκ; 🙂

    Μου αρέσει!

  18. Ο/Η Ενη λέει:

    Νικο Π

    Πραγματι σκετο παραληρημα του nikbelo, γεματο αντιφασεις και γυμνασιακου επιπεδου (οπως ευστοχα λες).
    Σκεψου να ειχε στραφει στην πολιτικη και να ζητουσε και τις ψηφους των πολιτων, με ολο αυτο το ιδεολογικο αχταρμα που παρουσιαζει ως ατομο.
    Κριμα………

    Μου αρέσει!

  19. Ο/Η Νίκος Π λέει:

    Πολλά σου οφείλει αυτός ο διαδικτυακός τόπος Πάνο. Ένα προσωπικό ευχαριστώ.

    Μου αρέσει!

  20. Ο/Η Νίκος Π λέει:

    @ Ένη
    Ωχ ναι, υπάρχουν και χειρότερα από τα διαδικτυακά παραληρήματα. Δεν βλέπω πάντως γιατί θα μπορούσε να τον θέλει η Goldman Sachs!

    Μου αρέσει!

  21. Ο/Η Mitsos λέει:

    Μου αρέσει!

  22. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    Η συνδικαλιστικη παραταξη του ΣΥΡΙΖΑ πατωσε στις σημερινες εκλογες του ΤΕΕ

    Στην Αττικη (τελικα αποτελεσματα )

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ – ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ – ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ 812 ψηφοι 7.53%

    δηλαδη οπως και η δικη μας παραταξη που δεν ειχε την αναμενομενη αυξηση αλλα μειωση
    ΕΛΕΜ (ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ) & ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ 794 ψηφοι 7.36%

    Νικητες βγαινουν οι παραταξεις της ΝΔ με πρωτη την παραταξη του νυν προεδου Στασινου

    ΔΚΜ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 2516 ψηφοι 23.32%

    Αλλες δεξιες παραταξεις
    ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ – ΤΕΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ 815 ψηφοι 7.55%
    ΠΡΟΟΔΟΣ & ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΕΕ 765 ψηφοι 7.09%
    …………………………

    οι ΠΑΣΟΚΟ-ΔΗΜΑΡ παραταξεις τα πηγαν καλυτερα

    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΔΗ.ΠΑ.Μ.) 530 ψηφοι 4.91%
    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΔΗ.ΣΥ.Μ.) 1390 ψηφοι 12.88 %

    Και οι προσκειμενες στην Λ.Ε. και ΑΝΤΑΡΣΥΑ

    #block TEE ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 449 ψηφοι 4.16%

    ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ – ΑΡ.ΑΓ.Ε.Σ. 722 ψηφοι 6.69 %

    Μου αρέσει!

  23. Ο/Η Ενη λέει:

    Οι μηχανικοι Του ΤΕΕ….

    «Επικράτηση Στασινού στο ΤΕΕ – Αύξησε το εκλογικό του ποσοστό

    21/11/2016 7:12:41 πμ | Κοινωνία

    Η Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΤΕΕ Γιώργο Στασινό αναδεικνύεται πρώτη δύναμη των εκλογών του ΤΕΕ, με ποσοστό 27,90%, επιτυγχάνοντας σημαντική αύξηση του εκλογικού ποσοστού της, συγκριτικά με το εκλογικό αποτέλεσμα του 2013.

    Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία της καταμέτρησης, από το Ηλεκτρονικό Σύστημα Αποτελεσμάτων του ΤΕΕ, στο 100% των εκλογικών τμημάτων, που διαμορφώνουν την συνολική και αξιόπιστη εικόνα, μέχρι την τελική επικυρωμένη έκδοση των αποτελεσμάτων από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή που ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες, η κατάσταση έχει ως εξής:

    Δεύτερη παράταξη στις εκλογές του ΤΕΕ αναδεικνύεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών (ΔΥΣΥΜ) (ποσοστό 13,38%).

    Τρίτη δύναμη της εκλογικής αναμέτρησης είναι η Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών-Οικολόγοι Μηχανικοί Συνεργαζόμενοι (με 7,31%).

    Η πρωτοεμφανιζόμενη παράταξη Ανασυγκρότηση Μηχανικών – ΤΕΕ από την Αρχή (ποσοστό 6,53%), κατατάχθηκε στην τέταρτη θέση. Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών κατατάσσεται στην πέμπτη θέση με ποσοστό 6,09%. Η παράταξη Ελεύθεροι Επαγγελματίες Μηχανικοί (ΕΛΕΜ) βρίσκεται στην έκτη θέση με ποσοστό 5,81%. Η Αριστερή Αγωνιστική Ενωτική Συσπείρωση (ΑΡΑΓΕΣ) με ποσοστό 4,97% είναι στην έβδομη θέση. Η Πρόοδος & Αναβάθμιση ΤΕΕ, επίσης πρωτοεμφανιζόμενη παράταξη, είναι στην όγδοη θέση με ποσοστό 4,67%.

    Ακόμη 15 παρατάξεις και μεμονομένοι υποψήφιοι έχουν λάβει ποσοστά κάτω του 4%.

    (…..)

    REAL.GR

    Μου αρέσει!

  24. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    3 απο τις 5!!! δεξιες παραταξεις 27,90%+6,53%+4,67%+….=39.1%+

    Αυτο σημαινει οτι περισσοτεροι δεξιοι μηχανικοι ψηφισαν, ενω πασοκοι και αριστεροι ειτε δεν ψηφισαν η ειναι στην ξενιτιά.

    Ειναι αληθεια οτι επι κυβερνησεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τιποτα δεν εγινε για τα θεματα της ανεργιας και υποαπασχολησης, αντιθετως αυξηθηκε το πληθος των εισακτεων σε πολυτεχνικες σχολες απο 5200 σε 5825 !!! (παρα την διαγραφη 5000 μηχανικων απο το ΤΣΜΕΔΕ το 2015) η δε επιλογη του πρωην (πασοκου) και προεδρου του ΤΕΕ Σπιρτζη, ως υπουργου δεν αφηνει καμμια αμφιβολια για την επιδεινωση της θεσης των μηχανικων.

    Για καλύτερη κατανόηση να σημειώσουμε ότι:
    – Αφετηρία & Περιφερειακή Συνεργασία προέρχονται από το χώρο της ΔΗΣΥΜ, μαζί της είχε κατέβει στις προηγούμενες εκλογές η παράταξη «Μηχανικοί επί τω έργω»
    – Ανασυγκρότηση & Πρόοδος – Αναβάθμιση προέρχονται κυρίως από το χώρο της ΔΚΜ (με μικρές προσθήκες ΔΗΣΥΜ)
    – ΔΥΝΑΜΗ από την ΕλΕΜ

    Για πληρη και συγκριτικα αποτελεσματα 2013 και 2016 βλ.

    http://syspeirosiaristeronmihanikon.blogspot.gr/2016/11/2016_20.html

    Μου αρέσει!

  25. Ο/Η physicist λέει:

    Δεν περνάει πλέον ούτε βδομάδα χωρίς συλλήψεις επίδοξων ισλαμιστών τρομοκρατών που σχεδίαζαν κάποια βομβιστική επίθεση — βλ. τα νεότερα από το Στρασβούργο και τη Μασσαλία. Τώρα που πλησιάζουν και τα Χριστούγεννα, θα είμαστε πολύ τυχεροί αν πραγματικά αποφύγουμε κάποιο χτύπημα σε Χριστουγεννιάτικη Αγορά ή σε άλλο σημείο προσέλευσης μαζών.

    Οι εποχές όπου μπορούσες να βγεις τη βόλτα σου στην αγορά ξέγνοιαστος ήταν βαρετές, τώρα έχει σασπένς να μην ξέρεις από ποια γωνιά θα πεταχτεί μπροστά σου ο επόμενος θεοπάλαβος. Όπως είπε άλλωστε και η κ. Γκέρινγκ-Έκαρτ, αιώνια φοιτήτρια Θεολογίας, Πρόεδρος της Κ.Ο. των Πράσινων και κολλητή της νεοανακηρυχθείσας ηγέτιδος του Ελεύθερου Κόσμου, «η χώρα μας αλλάζει δραστικά και χαίρομαι πολύ γι’ αυτό».

    Μου αρέσει!

  26. Ο/Η physicist λέει:

    Ναι, το ξέρω, εγκληματίες έχει παντού αλλά το να δέσεις με σχοινί μια γυναίκα στον κοτσαδόρο του αυτοκινήτου και να τη σέρνεις μέσα στους δρόμους της πόλης είναι φρικώδες. Ο δράστης και το θύμα είναι Κούρδοι και ανήκουν σε διαφορετικές φατρίες. Το έγκλημα συνέβη το βράδυ της Κυριακής στην πόλη Hameln της Κάτω Σαξονίας. Στην Ευρώπη του 2016.

    http://diepresse.com/home/panorama/welt/5121553/Mann-zog-28Jaehrige-an-Strick-hinter-Auto-her?_vl_backlink=/home/index.do

    Μου αρέσει!

  27. Ο/Η aftercrisis λέει:

    physicist, 14:19
    ωπ,
    Η κ. Γκέρινγκ-Έκαρτ («η φοιτήτρια θεολογίας» η οποία διέκοψε όντως τις σπουδεές της στη Θεολογική Σχολή της Λειψίας το 1988 – ψάξτε όμως γιατί; γιατί άραγε;) διετέλεσε απο το 2009 μέχρι το 2013, για δύο διετείς θητείες, προκαθημένη (Präses) της Συνόδου της γερμανικής Ευαγγελικής εκκλησίας. Δηλαδή των προτεσταντών, των Λουθηρανών τελοσπάντων, η μισή Γερμανία και κάτι.
    Οι προτεστάντες έχουν προκαθήμενο (Präses) μη κληρικό.
    Δεν είμαι ειδικός περί τα εκκλησιαστικά, ωστοσο τα περί κολλητής και αώνιας κτλ, πέρα από πολιτικώς μη ορθά, πέρα από την κλασική νεοελληνική arrogan-νιά, μήπως δείχνουν και λίγο …αντιχριστιανική ασέβεια;
    Σορρυ άν γίνομαι «επιθετικός ευσεβιστής».
    Όμως είπα να το γράψω, να ελαφρώσω τα βάρη μου ο αμαρτωλός. Είμαι και σε ηλικία που αρχίζω να σκέφτομαι πως η παρουσία μου ενώπιον του Αγίου Πέτρου θα συνοδεύεται από επαρκή πιστοποιητικά…

    Μου αρέσει!

  28. Ο/Η aftercrisis λέει:

    Είναι και ο νεο-παγανισμός και ο (αιρετικός) εθνικοφυλετισμός των «ταυτοτιστών»…τον βλέπεις ολοφάνερο και σε μερικούς έλληνες «ορθόδοξους» ανώτερους κληρικούς.
    («στενή όσο δεν γίνεται» και η σχέση αυτων θεομπαιχτών των με τον αυθεντικό χριστιανισμό – του μαραγκού από τη Ναζαρέτ δηλαδή)

    Μου αρέσει!

  29. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    Θεματικό πάρκο Εξαρχείων Του Χρήστου Χωμενίδη

    [….]
    Ο πρωθυπουργός τής πρώτης μετα-Σύριζα κυβέρνησης είχε σκοπό να τηρήσει την προεκλογική του δέσμευσή: Να καθαρίσει τα Εξάρχεια. Να τα ξανακάνει μια κανονική γειτονιά. Μια νεαρή του σύμβουλος, με ειδίκευση στο τουριστικό μάνατζμεντ και με καλπάζουσα φαντασία, τον έπεισε ευτυχώς να δει το ζήτημα διαφορετικά.
    «Υπάρχει πουθενά αλλού στην Ευρώπη τέτοιο πράγμα;» τον ρώτησε ρητορικά. «Διαθέτει άλλη δυτική πρωτεύουσα στο κέντρο της παρόμοιο «μπάτε σκύλοι αλέστε»;» «Έχουμε μονοπώλιο στην ντροπή…» παραδέχθηκε ο πρωθυπουργός. «Σύντομα ωστόσο θα την εξαλείψουμε.» «Εισηγούμαι ακριβώς το αντίθετο» διαφώνησε ευθαρσώς εκείνη. «Να τη διατηρήσουμε και να τη μετατρέψουμε σε θεματικό πάρκο. Ο τουρισμός δεν είναι η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας; Δεν επενδύουμε -δεν ποντάρουμε- στον αγροτουρισμό, στον συνεδριακό, στον ιατρικό και στον θρησκευτικό τουρισμό; Γιατί και ένας χώρος ανομίας να μη μπορεί να βρει το κοινό του;»
    Παρά τις εντονότατες αντιρρήσεις του επιτελείου του, ο πρωθυπουργός τής έδωσε το πράσινο φως να εφαρμόσει την ιδέα της πειραματικά, για ένα εξάμηνο. Διαφημίσεις εμφανίστηκαν σε διεθνείς ταξιδιωτικές ιστοσελίδες, με εντυπωσιακές φωτογραφίες από φωτιές και από σπασίματα. Τα κείμενα που τις συνόδευαν ήταν όσο γινόταν πιό δελεαστικά: «Βαρεθήκατε να ζείτε με ησυχία, τάξη και ασφάλεια; Θέλετε να γευθείτε στιγμές έντασης, να αναπνεύσετε άρωμα εξέγερσης; Ελάτε στα Εξάρχεια!»
    Η ανταπόκριση μιάς ιδιόρρυθμης -όχι όμως και εντελώς αμελητέας αριθμητικά- κατηγορίας πολιτών στάθηκε εντυπωσιακή. Το πρώτο γκρουπ αφίχθη από τη Γαλλία στις 16 Νοεμβρίου 2019 και είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τα έκτροπα μετά από την πορεία του Πολυτεχνείου. Μέσα από τα διπλά τζάμια του ειδικά διαμορφωμένου ξενοδοχείου στη γωνία Στουρνάρη και Πατησίων, οι ξένοι μας είχαν την ευκαιρία να φωτογραφίσουν κάδους να καπνίζουν, οδοστρώματα να ξηλώνονται, κουκουλοφόρους να καίνε ελληνικές σημαίες… Επέστρεψαν ενθουσιασμένοι στην πατρίδα τους και έπλεξαν στις παρέες τους το εγκώμιο του αθηναϊκού αξιοθέατου. Το δεύτερο κύμα επισκεπτών ήταν πολλαπλάσιο και ασύγκριτα πιό λαίμαργο για κρότους και λάμψεις – αν γινόταν και για αίμα… Τον Ιούνιο του 2020 ιδρύθηκε η εταιρεία «Θεματικό Πάρκο Εξαρχείων Α.Ε.», με μοναδικούς αρχικά μετόχους το ελληνικό δημόσιο και τον Δήμο Αθηναίων.
    [….]

    http://www.capital.gr/xristos-xomenidis/3171095/thematiko-parko-exarxeion

    ΥΓ Εμπνευσμενο κειμενο!

    Μου αρέσει!

  30. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    @ physicist, 14:19 και γενικοτερα

    Δεν σχολιασα τα…σχολια σου λογω αυτοσυγκρτατησης κια βαθειων δημοκρατικων πεποιθησεων, αλλα νομιζω οτι υπερβαινεις τα εσκαμμενα.

    Κακίες όπως αιώνια φοιτήτρια κ.λ.π. προέρχονται απο συντηρητικες προτεσταντικες κοινωνιες του προηγουμενου αιωνα.

    Εχουμε πλειστα οσα παραδειγματα -παγκοσμιως- ανθρωπων που δεν τελειωσαν τις σπουδες τους και εχουν μεγαλουργησει και vice versa.

    Μου αρέσει!

  31. Ο/Η physicist λέει:

    Εμ, ναι, άφτερ … πολύ επιρροή έχουν οι Προτεστάντες παπάδες στη Γερμανία και δεν είναι καλή. Από τον «αδελφό Γιοχάννες» (Ράου) μέχρι τη Μέρκελ, τον Γκάουκ, την Γκέρινγκ-Έκαρτ, τον Ράμελο, τον έναν, τον άλλον — φτάνει, νισάφι. Το έν τρίτον των Γερμανών πολιτών είναι επισήμως άθρησκοι, από τους δε υπόλοιπους αμφιβάλλω αν ένα 10% πιστεύει οτιδήποτε απ’ ό,τι πιστεύει.

    Καιρός να πάρουν κανένα δημόσιο αξίωμα και οι άθεοι, διάβολε.

    ΥΓ: Μέλη της Προτεσταντικής Εκκλησίας της Γερμανίας δεν είναι οι μισοί όπως λες αλλά μόλις 22 εκατομμύρια, δηλ. το 25% του πληθυσμού.

    http://www.ekd.de/statistik/mitglieder.html

    Μου αρέσει!

  32. Ο/Η physicist λέει:

    ΑΦ,

    δεν υπερβαίνω κανένα εσκαμμένο. Η επιρροή που έχουν διάφοροι παπαδαραίοι είναι υπερβολικά μεγάλη.

    Μου αρέσει!

  33. Ο/Η aftercrisis λέει:

    physicist
    Ξέχασες την τέως αντιπροεδρο της Βουλής Άντγε Φόλλμερ η οποία είναι όντως pastorin και όχι παπαδοπαίδι, όπως η Άνγκελα και ο Μπόντο…
    Ά, για να κρατάμε ισορροπίες υπάρχουν και καθολικοί: ο πρωθυπουργός Βίνφριντ Κρέτσμαν είναι κολλητός φίλος του ομότιμου πάπα Βενέδικτου.
    Μήπως να τον κρεμάσουμε ανάποδα αυτόν τον τελευταίο, από κανένα έλατο του Σβάρτσβαλντ – είναι και Πράσινος και θα του αρέσει το τοπίο αντεστραμμένο;

    Μου αρέσει!

  34. Ο/Η aftercrisis λέει:

    Πάραυτα να κατασχεθεί η αγιαστούρα και το θυμιατό από άπαντες.
    Τι κάνει η AfD; Τζάμπα τους ψηφίσανε;

    Μου αρέσει!

  35. Ο/Η aftercrisis λέει:

    Αφώτιστος Φιλέλλην,
    η ιδέα είναι καλή.
    Ακίνητο τσίρκο με αναρχοαυτόνομους.
    Νομίζω ότι κάτι τέτοιο υπήρχε στην Κοπεγχάγη, η Χριστιανία, αλλά εκεί το είχε φτιάξει η …αμιγής ιδιωτική πρωτοβουλία (άν και το διαφήμιζαν ως αυτοδιαχειριζόμενο). Δυστυχώς η επιχείρηση χρεωκόπησε, άν δεν απατώμαι…

    Μου αρέσει!

  36. Ο/Η physicist λέει:

    Να μην κρεμάσουμε κανέναν, άφτερ. Απλώς να βρούμε πάλι το θάρρος να στείλουμε τη θρησκεία εκεί που είναι η θέση της: στην προσωπική ζωή του καθενός και μακριά από την Πολιτική.

    Μου αρέσει!

  37. Ο/Η Αλικη λέει:

    Φυσικέ, μαζί σου σε ο,τι αφορά τις θρησκευτικές πεποιθήσεις (είμαι γονιδιακά άθεη).

    Ομως,..ομως, δεν μπορουμε να αγνοήσουμε το γεγονος οτι η θρησκεία έπαιξε καθοριστικό ρόλο και ειναι αναπόσπαστα συνδεδεμένη με την ιστορια και την εξέλιξη του δυτικού πολιτισμού (ο Βολτερος πχ δεν ηταν καθολου αθεος, και οι πλειονότητα των στοχαστών του Διαφωτισμού αρνείτο να παραμερίσει την σφαίρα του υπερβατικού πνεύματος και του Υπερβατικού γενικά).
    Στην καλύτερη περιπτωση εύρισκαν καταφύγιο στον Αγνωστικισμο.

    Αυτες οι καταβολές δεν αναιρούνται ουτε ξεριζώνονται με διοικητικά μετρα, και ειναι ανιστόρητο το να αγνοείται ο ρόλος που διαδραμάτισαν και εξακολουθούν να διαδραματίζουν στην κοινωνική και πολιτικη πραγματικοτητα.

    Επομένως, η αθεΐα οταν παίρνει τα χαρακτηριστικά επιθετικής απαξίωσης κινδυνεύει να αποτελέσει μια ακομη μορφή φανατισμού.

    Μου αρέσει!

  38. Ο/Η physicist λέει:

    Επομένως, η αθεΐα οταν παίρνει τα χαρακτηριστικά επιθετικής απαξίωσης κινδυνεύει να αποτελέσει μια ακομη μορφή φανατισμού.

    Η θρησκεία έχει αποδεδειγμένα οδηγήσει σε τεράστιες συμφορές, αφενός, και έχει επίσης τεράστιες ανακολουθίες, ασυνέπειες και παραλογισμούς. Απέναντι σ’ αυτά δεν αξίζει ούτε σεβασμό ούτε ειδική μεταχείριση αλλά σκληρή αντιπαράθεση. Δεν ξέρω π.χ. αν θεωρείς τη γελοιοποίηση του κρεασιονισμού φανατισμό ή αν θεωρείς φανατικούς όσους δείχνουν καταφρόνια για τις απερίγραπτες ανοησίες που έχουν γραφτεί στο θέμα της Θεοδικίας, και άλλες τέτοιες αρλούμπες. Αν ναι, τότε θα δεχτώ τον χαρακτηρισμό του φανατικού (αν και δν νομίζω να εννοείς αυτό).

    Μου αρέσει!

  39. Ο/Η physicist λέει:

    Θα μπορούσα επίσης να αναφέρω το τερατούργημα της Χριστιανικής πίστης περί Προπατορικού Αμαρτήματος, Πτώσης και της Σταύρωσης του Υιού του Θεού ως Σωτηρίας των ανθρώπων από τον θάνατο, ένα σχιζοφρενικό κατασκεύασμα φρενοκομείου από κάθε σκοπιά. Αν αυτό είναι επιθετική αθεΐα, count me in.

    Μου αρέσει!

  40. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    physicist

    «να στείλουμε τη θρησκεία εκεί που είναι η θέση της: στην προσωπική ζωή του καθενός και μακριά από την Πολιτική.»

    Αυταπατασαι ολοκληρωτικα !!!!

    Στην πολιτικη χρησιμοποιηθηκε κια χρησιμοπιειται καθε μεσον, ακομη και η «θρσηκεια» οπιασδηποτε μορφης ( θρησκευτικη, ποδοσφαιρικη, συνομωσιολογικη, ουφολογικη, …)

    Οπως ειχα γραψει στο ποιημα «Μην αψηφάς τους νόμους του Δαρβίνου» το οχι και τοσο μακρυνο 2009
    […]
    Τα όπλα μου απλά
    η ατελής του ανθρώπου φύσις :
    ο φόβος του αγνώστου, η θρησκεία,
    η οδός της ήσσονος προσπαθείας
    (κοινώς το βόλεμα).
    η απληστία
    κι άλλα πολλά
    […]

    βλ. σχολιο 7 http://www.poiein.gr/archives/11719

    ΥΓ Αγορα ελπιδας στην Βραζιλια και αλλου

    Ο Edir Macedo , ιδρυτης της Universal Church of the Kingdom of God και θειος του Marcelo Crivella , προσφατα εκλεγεντος Δημαρχου του Rio de Janeiro εχει το δευτερο μεγαλυτερο δικτυο στην Βραζιλια. Προκειται για ευαγγελισμο τυπου Μπερλουσκοινι, οπου αντι για γυμνες προσφερουν την σωτηρια του θεου. Η εκκλησια εχει κατηγορηθει για διαφθορα, ξεπλυμα χρηματων ,….

    «Edir Macedo Bezerra (born February 18, 1945) is a Brazilian evangelical leader[1][2] and media mogul; he is the owner and chairman of the second-largest television network in Brazil, Rede Record, since 1989 with its parent Central Record de Comunicação, which he also founded after he bought the network. Macedo was raised Catholic, but by 1970 converted to Pentecostalism.[3] He founded with others the Pentecostal Universal Church of the Kingdom of God in Rio de Janeiro state, Brazil in 1977. He is referred to with sneer quotes as «Bishop» Edir Macedo by Forbes.[4]»

    https://en.wikipedia.org/wiki/Edir_Macedo

    ΥΓ «… όπου αντί για γυμνές προσφέρουν τη σωτηρία του Θεού …» εναντι δωρεων στην εκκλησια υψους 1 δις δολ.ετησιως.

    Δεν παμε καθολου μα καθολου καλα.

    Η Universal Church of the Kingdom of God (UCKG), το 1999 είχε 8 εκατομμύρια μέλη στη Βραζιλία, [1] και ιδρυσε ναούς στο Ηνωμένο Βασίλειο και, από το 1992, ναούς στην Αφρική και στην Ινδία, με περισσότερο από 12 εκατομμύρια μέλη σε όλο τον κόσμο το 1999 . [2] [3] Μέχρι το 2013 η UCKG ειχε αδελφότητες στις Μπρούκλιν, Νέα Υόρκη και σε άλλες περιοχές των ΗΠΑ.

    Η UCKG εχει κατηγορηθεί συχνά για παράνομες δραστηριότητες και διαφθορά, ξέπλυμα χρημάτων, .. αγυρτεία, και τη μαγεία, και τη μισαλλοδοξία έναντι άλλων θρησκειών.
    Υπόκειται σε απαγορεύσεις σε διάφορες αφρικανικές χώρες, και είχε εμπλακεί στη δολοφονία στη Βρετανία της Victoria Climbie,….. Υπήρξαν καταγγελίες ότι η Εκκλησία εξάγει χρήματα από φτωχούς μέλη προς όφελος των ηγετών του….»

    προχειρη μεταφραση απο αγγλικη βικι

    Μου αρέσει!

  41. Ο/Η Αλικη λέει:

    Φυσικέ, νομιζω οτι έθεσα το ποιντ μου με ακρίβεια.

    Μην μου επικαλείσαι τα πασίγνωστα και αυτονόητα.
    Προσπάθησα να δώσω μια σφαιρικότερη εικονα.
    I think you can better than that.

    Μου αρέσει!

  42. Ο/Η physicist λέει:

    Δεν ξέρω τι εννοείς όταν λες επιθετική απαξίωση, προσπαθώ να το κάνω συγκεκριμένο επειδή εκεί χωράνε πολλά. Η επιθετικότητα και η απαξίωση είναι ευρύτατοι όροι.

    Μου αρέσει!

  43. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Η θρησκεία είναι το όπιο του λαού, έγραψε ο Λένιν, για να …εκχωρήσει τους Ρώσους στο Στάλιν 🙂

    Ο Εμβέρ ήταν επιθετικός αθεϊστής και όργωνε πάνω στις πλάτες του λαού σαν …θεός.

    Ηθικό δίδαγμα δεν υπάρχει. Οι εξουσίες είτε με περιτύλιγμα θρησκευτικό είτε όχι είναι ανελέητες.

    Τα μάτια μας ανοιχτά να προστατέψουμε τις ελευθερίες που με κόπο έχουμε κατακτήσει, γιατί γυαλίζει το μάτι των ισχυρών. 🙂

    Μου αρέσει!

  44. Ο/Η physicist λέει:

    Σχο, ο Στάλιν εξολόθρευσε τη μισή ΕΣΣΔ επειδή ήταν κομμουνιστής, όχι επειδή ήταν άθεος.

    Μου αρέσει!

  45. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Δεν καθαρίζεις κόσμο επειδή είσαι κομμουνιστής ή παπάς αλλά γιατί είσαι …αρπαγμένος και στην εξουσία. 🙂

    Μου αρέσει!

  46. Ο/Η physicist λέει:

    Ασφαλώς και καθαρίζεις κόσμο επειδή είσαι κομμουνιστής, ναζί, μαοϊκός, πολποτιανός και δεν συμμαζεύεται. Επίσης ασφαλώς και καθαρίζεις κόσμο από θρησκευτικό ζήλο [*]. Η εξήγηση «το κάνουν λόγω της εξουσίας» είναι τόσο γενική ώστε καταντά κενή περιχομενου: εξουσία ήθελαν και ο Ντε Γκωλ, ο Αϊζενχάουερ και ο Καραμανλής, δεν ενθυμούμαι να στείλανε εξαιτίας αυτού κόσμο στον άλλο Κόσμο. 😉

    [*] Ημιάσχετο: το ξέρεις το ανέκδοτο που βγαίνει ο άλλος βόλτα στο Μπέλφαστ και του την πέφτει ένας εκ των αντιμαχομένων πλευρών και τον ρωτάει αν είναι Καθολικός ή Διαμαρτυρόμενος. «Είμαι άθεος», του απαντάει ο δικός μας. «Ναι αλλά Καθολικός άθεος ή Διαμαρτυρόμενος άθεος;», επιμένει ο άλλος.

    Μου αρέσει!

  47. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Φυσικέ, εχεις μια τάση να τα απλοποιεις! 🙂 Οχι τα θέματα, αυτά που λέει ο άλλος. Τι να κάνουμε, σχόλιο γράφουμε όχι γενική ανάλυση 🙂 Η …εξήγηση δεν υπάρχει ποτέ σε ένα σχόλιο μόνο, αλλά σε αυτά που λέει ο συνομιλητής …πολλάκις 🙂

    Εξουσια + ολοκληρωτική ιδεολογία -θρησκευτικού ή ιδεολογικού περιεχομένου ή και τα δυο μαζί – προκαλούν τα ζητήματα. Από αρχαιοτάτων χρόνων

    Μου αρέσει!

  48. Ο/Η physicist λέει:

    Αν εγώ έχω μια τάση να απλοποιώ, τότε τι είναι το δικό σου σχόλιο ότι ο άλλος δεν σκότωνε επειδή ήταν κομμουνιστής αλλά επειδή ήθελε την εξουσία; Η άσκηση βίας είναι κεντρικό συστατικό της κομμουνιστικής ιδεολογίας με σκοπό την κατάκτηση και τη διατήρηση της εξουσίας, κι αυτό είναι πασίγνωστο. Τι θα πει δηλαδή «δεν το έκανε λόγω κομμουνισμού»; Μήπως το Ολοκαύτωμα δεν έγινε από τους ναζήδες αλλά απλώς από εξουσιομανείς;

    Μου αρέσει!

  49. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    «γιατί είσαι …αρπαγμένος και στην εξουσία»

    σημαίνει ότι πιστεύεις μαλακίες και είσαι και στην εξουσία.

    δε σημαίνει απλά, είσαι στην εξουσία, αλλά είσαι ολοκληρωτικό στοιχείο και στην εξουσία

    Αν κάνουμε μια απλοποίηση και δεν προσπαθούμε, τότε υποχρεώνουμε τον άλλο να εξηγεί τα αυτονόητα 🙂

    Μου αρέσει!

  50. Ο/Η physicist λέει:

    Χμ, νομίζω ότι εσύ απλοποιείς και ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο αυτονόητα όσο λες. Επαναλαμβάνω ότι τόσο ο ρατσιμός των ναζήδων όσο και η ταξική βία των κομμουνιστών είναι αναπόσπαστα μέρη της ιδεολογίας τους, με την οποία τράφηκαν πολύ πριν αποκτήσουν την εξουσία, και τα οποία είναι εργαλεία-κλειδιά για την κατάκτηση και τη διατήρησή της. Επιπλέον, εάν μια ιδεολογία δεν προσβλέπει στην κοσμική εξουσία εξαρχής, τότε είναι πολιτικώς μάλλον ασήμαντη και δεν προσφέρεται για συζητήσεις πολιτικού χαρακτήρα. Κατά συνέπεια, η μνεία της εξουσίας ως παράγοντα είναι μάλλον αυτονότητη ή/και περιττή: το ζήτημα είναι αν η ιδεολογία περιέχει την (ωμή, ολοκληρωτική) βία ως εγγενές και κεντρικό συστατικό της. Ο κομμουνισμός το κάνει, άρα δεν είναι καθόλου άστοχο να πούμε ότι η βία των Στάλιν, Πολπότ και των ομοίων τους είναι ορμώμενη από την κομμουνιστική ιδεολογία η οποία φέρει το κύριο βάρος της ευθύνης για την άσκησή της.

    Μου αρέσει!

  51. Ο/Η physicist λέει:

    Σε αντίθεση, δεν υπάρχει απολύτως κανένα εγγενές στοιχείο βίας στην αθεΐα. Μηδέν, τίποτε. Η αθεΐα δεν είναι ούτε καν ιδεολογία, με την ίδια ακριβώς έννοια με την οποία η μη συλλογή γραμματοσήμων δεν είναι χόμπυ. Επομένως, ήρεμα και με το μαλακό όταν παίζουμε με ψευδοεπιχειρήματα του είδους «κι ο Χότζας σκότωνε και ήταν άθεος». Ναι, ο Χότζας σκότωνε και ήταν άθεος αλλά όχι επειδή ήταν άθεος.

    Μου αρέσει!

  52. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Καταρχήν θέλω να χαιρετίσω την κρίσιμη παρέμβαση του Αφώτιστου ο οποίος υπεραμύνθηκε του διακιώματος των συμβούλων να σπουδάζουν μέχρι την εμμηνόπαυση θέτοντας τον εαυτό του ως ..κυματοθράφστη απέναντι σε όσους υπερβαίνουν τα εσκαμμένα 😆
    (Φυσικέ μην τσιμπάς και μην παρεξηγείς τον Αφώτιστο, αυτό είναι η συνέχεια αραμαϊκών συζητήσεων που κάναμε αλλού εν είδει ..ασκήσεων
    ..φερειπείν

    Αυγά με αξιοπρέπεια….

    Κατά τα λοιπά.
    Νομίζω ότι έχει ενώ έχει ένα πόιντ ο Σχολιαστής, εγώ θα συμφωνήσω με τον Φυσικό σε ένα σημείο.
    Βεβαίως και η τάση για εξουσία κλπ κλπ είναι βασική αιτία και κίνητρο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η διαμεσολάβηση της (όποιας) ιδεολογίας είναι μικρής σημασίας.
    Θα έλεγα το αντίθετο.
    Ανάλογα του περιεχιεχομένου της κρίνονται και τα όρια η έκταση και πολλά άλλα αυτών που θα κάνει ο εξουσιαστής.
    Σημαντικό είναι δε ότι αυτό μας ενδιαφέρει και από ..χρηστική άποψη.
    ΔΗλαδή δεν υπάρχει πεδίο στην κοινωνία που θα πολεμήσουμε την εξουσιοφρένεια κλπ κλπ και θα είμαστε απλώς διδακτικοί αν το επιχειρήσουμε, αλλά υπάρχουν πολλά πεδία που θα πολεμηθούν οι ολοκληρωτισμοί ..γενικοτερα (αλλά ένας προς έναν και συγκεκριμένα).

    Βέβαια λέω ότι βρίσκω σημαντική την παρατήρηση του Σχολιαστή, διότι στην Γαλλία κόβανε τα κεφάλια όχι απλώς των αντιπάλων, αλλά ..οποιανού χάζευε και δεν κρυβόταν στο όνομα του Υπέρτατου Όντος (αν μιλάμε για ανοιχτή σύλληψη περί του θείου).
    Παρόλα αυτά η γκιλοτίνα έδινε και έπαιρνε.

    Μου αρέσει!

  53. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    @ Αναγνώστης ο αθηναίος

    Μπαινοβγαινεις ταχυτατα και ανεξελεγκτα 🙂 στο μπλογκ και ειναι επομενον να αγνοεις τα σημαντικοτερα εκ των σχολιων μου , οπως :

    1. Δια την χρησιν μεταμοντερνων θρησκευτικων μεθοδων δια την καταληψιν της πολιτικης εξουσιας.

    Αγορα ελπιδας στην Βραζιλια και αλλου

    Ο Edir Macedo , ιδρυτης της Universal Church of the Kingdom of God και θειος του Marcelo Crivella , προσφατα εκλεγεντος Δημαρχου του Rio de Janeiro εχει το δευτερο μεγαλυτερο τηλεοπτικο δικτυο στην Βραζιλια. Προκειται για ευαγγελισμο τυπου Μπερλουσκοινι, οπου αντι για γυμνες προσφερουν την σωτηρια του θεου. Η εκκλησια εχει κατηγορηθει για διαφθορα, ξεπλυμα χρηματων ,….

    2. Η εξουσία έχει την τάση να διαφθείρει και η απόλυτη εξουσία διαφθείρει απόλυτα.
    Λόρδος Άκτον, 1834-1902, Άγγλος ιστορικός

    Σε καποιο επεισόδιο (σε επαναληψη) της πολιτικής σειράς«House of Cards» αναφερθηκε το ανωτερω γνωμικον.

    ΥΓ Το τρίτο επεισόδιο της συναρπαστικής πολυβραβευμένης πολιτικής σειράς θρίλερ, παραγωγής Αγγλίας (BBC) 1990, «House of Cards» έχουν την ευκαιρία ν’ απολαύσουν -σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση- οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016, στις 23:45.

    Πρόκειται για το πρώτο μέρος μιας τριλογίας («House of Cards», «To Play the King», «The Final Cut»), η οποία βασίζεται στο βιβλίο του Μάικλ Ντομπς και που κάθε μέρος της αποτελείται από τέσσερα επεισόδια.

    Σκηνοθεσία: Πολ Σιντ («New Tricks»).

    Διασκευή-σενάριο: Άντριου Ντέιβις («Υπερηφάνεια και Προκατάληψη»), βασισμένο στο βιβλίο του Μάικλ Ντομπς.
    […]
    Η πολυβραβευμένη αυτή σειρά του BBC είναι μία απολαυστική ιστορία απληστίας, διαφθοράς και υπέρμετρης φιλοδοξίας. Κεντρικό πρόσωπο είναι ο Φράνσις Έρκχαρτ, ένας μαυρόψυχος κακούργος με χαμογελαστό πρόσωπο, που μοιράζεται με τους θεατές την εχθρότητά του και τις πιο μύχιες σκέψεις του να καταστρέψει όλους τους πολιτικούς του αντιπάλους. Ένας-ένας οι αντίπαλοί του βγαίνουν από τη μέση, μέχρι που στο τέλος μένει ένας μόνο μπαλαντέρ στην τράπουλα…

    Η σειρά αντλεί την έμπνευσή της από τους διεφθαρμένους από την εξουσία και τις φιλοδοξίες τους σαιξπηρικούς ήρωες, Μάκβεθ και Ριχάρδο τον 3ο. Διαδραματίζεται στην Αγγλία μετά τη θητεία της Θάτσερ και άφησε εποχή, σκιαγραφώντας την απαξίωση των πολιτικών και της πολιτικής από την κοινωνία.

    […]

    http://www.ert.gr/house-of-cards-to-trito-epeisodio-tis-politikis-siras-stin-ert2/

    Μου αρέσει!

  54. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    @ Αναγνώστης ο αθηναίος

    3. Συσκοτιζεις την πραγματικοτητα και ενδεχομενως παραπλανεις τον Φυσικο προς τεθλασμενες κατευθυνσεις , διοτι στις αραμαϊκες συζητησεις του ποστ
    Αυγά με αξιοπρέπεια….
    Posted on 27/09/2011

    δεν ημουν παρων, ασε που εχει 2 τουλαχιστον τεθνεωτες 😦 😦 σχολιαστες εκει μεσα.

    Η πρωτη αυτοσυσταση , γνωριμια κια φιλαι εγινε ενα ετος μετα

    Διακήρυξη και πράσινα άλογα…
    Posted on 02/09/2012

    Διακήρυξη και πράσινα άλογα…

    (θα μου πεις και εχιες δικαιο τι ειναι ενα ετος μποστα στην αιωνιοτητα, για καποιον αρκουσε μολις μια μερα μετα την αιωνιοτητα,….)

    Μου αρέσει!

  55. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    «Ναι, ο Χότζας σκότωνε και ήταν άθεος αλλά όχι επειδή ήταν άθεος»

    Ξέρω πολλούς άθεους που δεν πειράζουν/πειράζουμε ούτε μύγα.

    Σκότωνε γιατί ήταν εγκληματική προσωπικότητα.

    Η αθεΐα στο επίπεδο του Χότζα και του Στάλιν ήταν φονικό όπλο γιατί έκαναν το θεό και πήρε ο …διάολος πολλούς. 🙂

    Μερικές φορές τα πράγματα είναι πιο απλά. Π.χ. τα εγκλήματα των Γάλλων στην Ινδοκίνα και στη Βόρεια Αφρική, δεν οφείλονταν ούτε σε ολοκληρωτική ιδεολογία, ούτε σε φανατικούς θρησκευόμενους. Αρκούσαν μόνο τα συμφέροντα της εξουσιάζουσας ελίτ.

    Προτείνω τα βιβλία του Σιμόπουλου. Θίγει τα ζητήματα σύζευξης κοσμικής εξουσίας και θρησκείας με εξαιρετικό τρόπο.

    Μου αρέσει!

  56. Ο/Η Mitsos λέει:

    Economist 2017 Leaked Cover

    Μου αρέσει!

  57. Ο/Η Mitsos λέει:

    Μου αρέσει!

  58. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Σχολιαστή συμφωνώ σε αυτό που επισημαίνεις (στο ίδιο πλαίσιο έβαλα το παράδειγμα της περιόδου της τρομοκρατίας κατά την Γαλλική Επανάσταση).
    Αλλά αυτό είναι το μισό κάδρο (στον πίνακα απεικόνισης της πραγματικότητας).
    Επιμένω στο άλλο μισό.
    (μην παραξηγηθώ αυτό που λες έχει τεράστια σημασία)
    Εξουσιοφρενείς θα βρούμε στους στρατούς όλων των ιδεολογιών.
    Αλλά δεν είναι το ίδιο να είναι κάποιος ναζί στην εξουσία ή κάποιος του isis με κάποιον που πρεσβεύει η ιδεολογία που (υποτίθεται ότι) υπηρετεί κάτι άλλο.
    Το λέω από την άποψη ότι δράσεις με σύνθημα «να επικρατήσουν οι καλοί» δεν έχουν νόημα, αλλά δράσεις ενάντια σε διάφορους ολοκληρωτισμούς έχουν.
    Άλλωστε εσύ δεν είσαι που λες ότι σε φοβίζει η καταγωγή διάφορων συριζαίων από αφηγήσεις ολοκληρωτικές (υπαρκτός κλπ);;

    Μου αρέσει!

  59. Ο/Η Γιάννης -2 λέει:

    Στα παιδιά του Παιδομαζώματος, τον Στάλιν το παρουσίαζαν θεό που ήταν παρόν και τα φρόντιζε, όχι σαν τον Χριστό που δεν το είχε δει κανείς ποτέ!

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.