Κυρ. Μητσοτάκης στο CNBC: Σαρωτικές αλλαγές στην οικονομία από τον πρώτο μήνα διακυβέρνησης

Καθημερινή  /  Κυρ. Μητσοτάκης στο CNBC: Σαρωτικές αλλαγές στην οικονομία από τον πρώτο μήνα διακυβέρνησης

Σαρωτικές αλλαγές στην οικονομία, σε μία χρονική στιγμή που η Ελλάδα επιστρέφει σταδιακά από το χείλος της οικονομικής κατάρρευσης υπόσχεται με συνέντευξή του στο CNBC ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύεται με δηλώσεις του για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας των αγορών κατά το πρώτο έτος της θητείας του εάν εκλεγεί πρωθυπουργός και σημειώνει ότι θα μειώσει τη φορολογία για εγχώριες αλλά και διεθνείς επιχειρήσεις κάνοντας λόγο για «μια επιθετική και ολοκληρωμένη φορολογική μεταρρύθμιση».

«Αυτό είναι κάτι που μπορούμε να υλοποιήσουμε από τον πρώτο μήνα διακυβέρνησης», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης ενώ το δημοσίευμα αναφέρει ότι «οι προτάσεις του περιλαμβάνουν ένα σχέδιο για μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις στο 20% σε δύο χρόνια. Ωστόσο, η σημερινή κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει την Ελλάδα πιο ελκυστική για τις επιχειρήσεις μειώνοντας σταδιακά τη φορολογία από το 29% το 2018 στο 25% έως το 2022.

«Θα στείλουμε επίσης ένα ξεκάθαρο μήνυμα στις κεφαλαιαγορές για το τι εννοούμε επιχειρήσεις. Έχω δεσμευτεί στον εαυτό μου η Ελλάδα να αποκτήσει επενδυτικό βαθμό σε διάστημα 18 μηνών», τονίζει ο κ. Μητσοτάκης. Το CNBC εξηγεί ότι από την αρχή της κρίσης, το 2009, η χώρα έχει χάσει τον επενδυτικό βαθμό της από τρεις οίκους αξιολόγησης.

Μεταξύ άλλων, επισημαίνει ότι «τα τελευταία δέκα χρόνια οι Έλληνες υπέφεραν πολύ», ότι έχουν επιβαρυνθεί από την υπερβολική λιτότητα του ΣΥΡΙΖΑ και ότι οι «επόμενες εκλογές θα αφορούν την οικονομία, τις θέσεις εργασίας και το διαθέσιμο εισόδημα».

Σύμφωνα επίσης με τον κ. Μητσοτάκη, ο ρυθμός ανάπτυξης 2% δεν είναι αρκετός. «Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα δεν είναι ανάπτυξη 2%. Αυτό δεν θα κάνει τη διαφορά. Χρειαζόμαστε ανάπτυξη τουλάχιστον 4% βραχυπρόθεσμα. Αυτός θα πρέπει να είναι ο στόχος μας, αυτός με τον οποίο θα είναι ευχαριστημένοι οι πιστωτές μας», επισημαίνει στο CNBC.

Στη συνέχεια της συνέντευξης ο πρόεδρος της ΝΔ εκφράζει και πολύ σοβαρές αμφιβολίες για την υπέρβαση του δημοσιονομικού στόχου –τη δέσμευση για πλεόνασμα του προϋπολογισμού 3,5% έως το 2022 -υποστηρίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο η Ελλάδα στέλνει το «λάθος μήνυμα».

«Ο λόγος για τον οποίο έχουμε ξεπεράσει τους στόχους ήταν επειδή η κυβέρνηση επιβάρυνε τη μεσαία τάξη και ο λόγος για τον οποίο η κυβέρνηση θέλησε να δημιουργήσει μεγαλύτερο πλεόνασμα από ό, τι πραγματικά ζητήθηκε ήταν επειδή θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το πρωτογενές πλεόνασμα για να το διανείμουμε με τη μορφή εκλογικών επιδομάτων».

«Ο κ. Τσίπρας συμφώνησε σε πρωτογενές πλεονάσματα ύψους 3,5% έως το 2022. Νομίζω ότι πρόκειται για πολύ αυστηρό στόχο. Έχω πει από την αρχή ότι σεβόμαστε τις συμφωνίες της σημερινής κυβέρνησης, αλλά έχω επίσης ενημερώσει τους Ευρωπαίους εταίρους μου ότι για να είμαστε σε θέση να επιτύχουμε πραγματικές μεταρρυθμίσεις, πρέπει να ανταμειφθούμε με μικρότερους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα, τουλάχιστον το 2021 και το 2022. Δυστυχώς, η κατάρτιση του προϋπολογισμού για το 2020 είναι πολύ κοντά για να αρχίσει να ισχύει κάποια αλλαγή νωρίτερα. Αυτό, επομένως, που ζητώ είναι πολύ συγκεκριμένο: Δώστε μου 12 μήνες να πείσω τους πιστωτές μας και τις διεθνείς αγορές, ότι πραγματικά εννοούμε όσα λέμε. Ότι η Ελλάδα μπορεί στ’ αλήθεια να αλλάξει και να αποκτήσει η ίδια την ιδιοκτησία του μεταρρυθμιστικού της προγράμματος, ώστε οι μεταρρυθμίσεις που κάνουμε να μη γίνονται επειδή κάποιος μας τις επιβάλλει, αλλά επειδή πιστεύουμε στις μεταρρυθμίσεις που εμείς οι ίδιοι έχουμε προτείνει. Μεταρρυθμίσεις που θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη, αλλά θα διατηρούν παράλληλα τον κοινωνικό τους χαρακτήρα. Εφόσον, λοιπόν, συμβούν όλα αυτά, θα κάνουμε σε 12 μήνες μία συζήτηση για την επαναδιαπραγμάτευση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα», υποστηρίζει ο κ. Μητσοτάκης.

«Δεν πρόκειται για αντιπαράθεση. Και, τελικά, αν έχουμε ένα πρωτογενές πλεόνασμα, ας πούμε το 2021, 3 ή 2,5%, δεν πρόκειται να κάνει μεγάλη διαφορά όσον αφορά τη συνολική βιωσιμότητα του χρέους μας. Συμβολικά ωστόσο, θα είναι μία ανταμοιβή για μια χώρα που πραγματικά συμμετέχει σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις. Επίσης, δέσμευσή μου ότι όποιος κι αν είναι ο δημοσιονομικός χώρος που μπορώ να διαπραγματευτώ, το 80% θα κατευθυνθεί σε μειώσεις φόρων», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Ερωτηθείς, τέλος, για την πρόσφατη έκδοση ομολόγου από την Ελλάδα αλλά και για το ενδιαφέρον που αρχίζουν να δείχνουν θεσμικοί επενδυτές, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζει: «Προφανώς και μας ενδιαφέρει να προσελκύσουμε τους μακροπρόθεσμους επενδυτές. Θα σας έλεγα μάλιστα ότι καθώς πλησιάζουμε στις εκλογές, οι αγορές θα αρχίσουν να λαμβάνουν υπόψιν τους και την πιθανή πολιτική αλλαγή. Εάν οι αγορές, μάλιστα, πεισθούν από την προοπτική που τους παρουσιάζουμε, είναι πολύ πιθανό ότι τα πράγματα θα αρχίσουν να βελτιώνονται, ήδη, από τώρα ενόψει των εκλογών. Και αυτό θα είναι πολύ καλό για την Ελλάδα. Ουδέποτε υπήρξα αυτός που υπονομεύει τη χώρα του για να κερδίσει οποιουδήποτε είδους πολιτικό όφελος.

Θυμάμαι τον κ. Τσίπρα το 2014 να αποθαρρύνει τους επενδυτές για να μην επενδύσουν στην Ελλάδα. Εγώ ποτέ δεν έλεγα κάτι τέτοιο και πάντα θα λέω επενδύστε στην Ελλάδα, επενδύστε στη χώρα μας. Αν θέλετε να το κάνετε, μάλιστα, περιμένοντας μία πολιτική αλλαγή, όχι μόνον είστε ευπρόσδεκτοι, αλλά θα έχετε το πλεονέκτημα να προηγείστε των εξελίξεων. Επομένως, υποστηρίζω πως αν οι αγορές αντιδράσουν θετικά στο διάστημα των επόμενων μηνών, αυτό θα ήταν μία πολύ ευπρόσδεκτη εξέλιξη. Επιτρέψτε μου να το εξηγήσω λίγο περισσότερο. Σε μία εποχή που μιλάμε πολύ για τους λαϊκιστές, για τις εξελίξεις στην υπόλοιπη Ευρώπη και τις απειλές τής πολιτικής αστάθειας, μπορεί στην Ελλάδα να υπάρξει μία κεντροδεξιά, μετριοπαθής, μεταρρυθμιστική κυβέρνηση με ισχυρή πολιτική εντολή. Αυτό θα σήμαινε ότι δεν υπάρχει πολιτικός κίνδυνος και ότι ο κίνδυνος πολιτικής αβεβαιότητας θα έχει βγει πια από την εξίσωση. Πιστεύω ότι αυτό είναι σημαντικό για τους διεθνείς επενδυτές, καθώς αναλύουν ολόκληρη τη ζώνη του ευρώ».

About σχολιαστης

Σχολιάζω...
This entry was posted in Νέα Δημοκρατία, Οικονομία, Πολιτική. Bookmark the permalink.

50 Responses to Κυρ. Μητσοτάκης στο CNBC: Σαρωτικές αλλαγές στην οικονομία από τον πρώτο μήνα διακυβέρνησης

  1. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    Αν κυβερνησει ο Μητσοτακης θα γινουμε το Μεξικο των Βαλακανιων, με λιγοτρες δολοφονιες ομως.

    ΥΓ «Το ποδόσφαιρο ανέστησε την πόλη που διέλυσε ο El Chapo

    ΝΙΚΗ ΜΠΑΚΟΥΛΗ ΤΕΛ. ΑΝΑΝΕΩΣΗ: 20 ΦΕΒ. 2019 16:41

    […]

    Μεταξύ των ιδιοκτητών των ομάδων είναι ουκ ολίγοι ζάμπλουτοι που ‘χουν συμφωνήσει σε omerta. Στην κορυφή της πυραμίδας είναι ο Carlos Slim, μέτοχος στην Pachuca και τη Leon. Είναι ο έκτος πιο πλούσιος κάτοικος του πλανήτη, με αξία που φτάνει στα 70.5 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Στην Grupo Carso που του ανήκει, υπάρχουν εταιρίες από όλους τους κλάδους που βγάζουν λεφτά (υγεία, media -έχει 17% και στους The New York Times-, ενέργεια, κτηματομεσιτικά, ένδυση). Ήταν στο Νο4, αλλά τους τελευταίους μήνες του 2018 έχασε 6 δισεκατομμύρια. Υποθέτω πως θα ζήσει.

    Aυτό που σκέφτεσαι το έκανε άρθρο η The Guardian, με τίτλο “Ποιος είναι πιο επικίνδυνος; Ο Εl Chapo ή ο Κάρλος Σλιμ;”

    Εξήγησε πως ο επιχειρηματίας είναι αυτός που συντηρεί την ανισότητα στη χώρα και ευθύνεται για την ακραία φτώχεια, με το 43.6% των Μεξικανών να είναι φτωχοί.

    Στις περυσινές εκλογές ο Andrés Manuel López Obrador έταξε αύξηση του κατώτατου μισθού, το ‘πάγωμα’ των τιμών σε αέριο και ηλεκτρική ενέργεια, περισσότερες υποτροφίες και συντάξεις, δάνεια για μικρούς επιχειρηματίες και ανάπτυξη των νότιων πολιτειών.

    Εξελέγη για πρόεδρος με το 53% των ψήφων. Δεν έχει κάνει τίποτα, γιατί δεν τον αφήνει η οικονομική ελίτ του έθνους, την οποία έχει χαρακτηρίσει “la mafia del poder”.

    Υπάρχουν δώδεκα ολιγάρχες που ελέγχουν τα πάντα και κάθε απόπειρα ανάπτυξης πέφτει πάνω τους. Φυσικά, δεν διατίθενται να παραχωρήσουν το μονοπώλιο για τον όποιο λόγο -και άρα δεν πρόκειται να πέσουν ποτέ οι υψηλές τιμές. Στο κέντρο αυτού του γκρουπ είναι ο Σλιμ. Που όπως σου είπα έχει μετοχές και στην Pachuca, η οποία ειρήσθω εν παρόδω πήρε το CONCACAF Champions League, το 2017.
    […]

    https://www.contra.gr/Soccer/to-podosfairo-anesthse-thn-polh-poy-dielyse-o-el-chapo.5444861.html?utm_source=News247&utm_medium=BestofNetwork_article&utm_campaign=24MediaWidget&utm_term=Pos6

    Μου αρέσει!

  2. Ο/Η Ενη λέει:

    Ενας γνωστος απο τα παλια ……..και πως το ελλειμμα της διακυβερνησηης Κ.Καραμανλη δεν δημοσιοποιηθηκε…..

    http://www.kathimerini.gr/1011241/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/ane3arthtos-a3iologhths-toy-programmatos-voh8eias-o-k-almoynia

    Μου αρέσει!

  3. Ο/Η Γιώργας λέει:

    Όταν διαθέτει κανείς το κατάλληλο στελεχιακό δυναμικό στις νευραλγικές θέσεις, όλα είναι εφικτά.

    https://m.tvxs.gr/mo/i/285711/f/news/ellada/enoxos-gia-paiderastia-o-nikos-georgiadis-tis-nd.html

    Μου αρέσει!

  4. Ο/Η Γιώργας λέει:

    … και όπως είναι φυσικό, για να μπεις φυλακή πρέπει να είσαι καθαρίστρια … Αν φοράς γραβάτα, τρώς μια μικρή ποινή κι αυτή με αναστολή, πλερώνεις και κάτι ψιλά, και επιστρέφεις στο γραφείο του γραμματέα πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ, για να προλάβεις να σώσεις την Ελλάδα.

    Μου αρέσει!

  5. Ο/Η Αναγνώστης Αθηναίος λέει:

    ok, θα ήταν ακραίο να κατηγορήσει κάποιος τον Κυριάκο. Αλλά δεν τον απέπεμψε από το κόμμα;;

    Μου αρέσει!

  6. Ο/Η Γιώργας λέει:

    Ο ίδιος είπε μέσα στο δικαστήριο, οτι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, του είπε να καθίσει λίγο «πίσω» για δυο, τρεις μήνες και να φύγει από το προσκήνιο ως εμφανής επικοινωνιακός του σύμβουλος, μέχρι «να ξεφουσκώσει» το θέμα.
    https://tvxs.gr/news/ellada/enoxos-gia-paiderastia-o-nikos-georgiadis-tis-nd
    Τί δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το θέμα; Αν το βρείτε να μου το πείτε κι εμένα.
    Ο Κύριος Αυγενάκης πάντως μιλάει ακόμη και μετά την καταδίκη για πολιτική σκευωρία. Δηλαδή πως το 2010 οι αρχές της Μολδαβίας είχαν συνωμοτήσει με τον Σύριζα και γι’ αυτό συνέλαβαν τον κύριο Γεωργιάδη για παιδεραστεία, όπου επικαλέστηκε την διπλωματική του ασυλία και την σκαπούλαρε. Τα λέει και ο εισαγγελέας στο link. Αν διαβάσει κανείς τις λεπτομέρειες της υπόθεσης θα του φύγει το τσερβέλο.
    Και φυσικά όλα τα «έγκριτα» ΜΜΕ την θάψανε την είδηση τόσο βαθειά, που θές γεωτρύπανο για να την βρείς.
    Αν δεν ήταν ανατριχιαστικά, θα έλεγε κανείς «Αστεία πράματα».

    Μου αρέσει!

  7. Ο/Η Αναγνώστης Αθηναίος λέει:

    Μάλιστα!
    Ουδέν σχόλιο!

    Μου αρέσει!

  8. Ο/Η xberliner λέει:

    «Αλλά δεν τον απέπεμψε από το κόμμα;;»
    Υπάρχουν μια σειρά από θέματα εδώ:
    1. Για να είμαστε ακριβοδίκαιοι δεν καταδικάστηκε για παιδεραστία. Για κατ’ εξακολούθηση ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων άνω των 15 ετών έναντι αμοιβής καταδικάστηκε. Η ιστορία είναι ότι ψώνισε 15χρονο ή 15χρονα όταν ήταν στη Μολδαβία, του την είχαν στημένη(;), έκανε κάτι ακόμα πιο χοντρό (;) και κατέληξε στην αστυνομία. Έφυγε από τη χώρα και γλίτωσε το δικαστήριο χρησιμοποιώντας το διπλωματικό διαβατήριο που είχε ελέω ΟΗΕ. Ο Μητσοτάκης νομίζω τον έδιωξε όταν το θέμα είχε βγει στη δημοσιότητα, όχι πριν (μπορεί και να μην το ήξερε, θα πω εγώ ως καλοπροαίρετος).
    2. Η ποινή δεν είναι μικρή όπως ισχυρίζονται κάποιοι. Το έγκλημα δεν είναι ότι αγόρασε/ψώνισε σεξουαλικές υπηρεσίες, αλλά ότι το έκανε από ανήλικο αλλά σε ηλικία μεγαλύτερη από το θεωρηθεί παιδεραστία. Είμαι σίγουρος ότι πάρα πολλοι συμπατριώτες μου έχουν «ψωνίσει» ανήλικες ή στα όρια του ανήλικες Μολδαβές, Ρουμάνες, Βουλγάρες κτλ. Πάντως το ότι βγήκε στη δημοσιότητα είναι η μεγαλύτερη τιμωρία του. Αν δεν είναι χοντρόπετσος πρέπει να έχει ήδη φύγει από τη χώρα. Αν δεν έχει φύγει, δεν είναι χοντρόπετσος και δεν παίρνει βαριά ηρεμιστικά, φοβάμαι ότι σύντομα θα έχουμε νέα του όχι καλά.
    3. Το έγκλημά του είναι περισσότερο ηθικό και μάλιστα για πολιτικό βαρύτατο: Αγόρασε υπηρεσίες δηλαδή συνεργάστηκε με κύκλωμα trafficking, με εμπόρους ανθρώπων με λίγα λόγια. Να με συγχωρείτε αλλά τέτοιο άνθρωπο όχι απλώς δεν τον έχεις στο κόμμα σου, ούτε καλημέρα δεν του λές.
    4. Πολιτικές διαστάσεις δεν θα υπήρχαν αν:
    α. Όλα τα αντιπολιτευόμενα μέσα δεν έκαναν τον κινέζο. Το θέμα έχει θαφτεί κανονικά σε αυτά τα μέσα. Για σύμβουλο του επόμενου πρωθυπουργού μιλάμε όχι για τριτοτέταρτο κλητήρα στη ΝΔ.
    β. Η ΝΔ έβγαζε μια ανακοίνωση που θα μπορούσε π.χ. να λέει ελπίζουμε να έχει υπάρξει δικαστική πλάνη και να αθωωθεί σε δεύτερο βαθμό, αλλά σε κάθε περίπτωση τέτοιες ενέργειες είναι μπλα μπλα μπλα.Μέχρι στιγμή σιωπά (ενοχικά θα πω εγώ). Δεν ξέρω αν ισχύει αυτό που λέει το tvxs.gr (αν δηλαδή ο γεψψργιάδης δήλωσε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης του έδωσε εντολή να καθίσει «πίσω» για δυο, τρεις μήνες και να φύγει από το προσκήνιο ως εμφανής επικοινωνιακός του σύμβουλος, μέχρι «να σκάσει και να καθίσει»»). Αν ισχύει τότε ο Μητσοτάκης πρέπει να απαντήσει. Η σιωπή είναι ενοχή και το έγκλημα πολύ βαρύ για να περάσει στα ψιλά.
    γ. Η ΝΔ δεν θα σήκωνε σε κάθε περίπτωση το λάβαρο της ηθικής όταν συριζαίοι πάνε στα δικαστήρια που δικάζονται μπαχαλάκηδες. Εν ενεργεία βουλευτής της ΝΔ πήγε ως μάρτυρας υπεράσπισης σε άνθρωπο που φαίνεται να συνεργάστηκε με κύκλωμα εμπορίας ανηλίκων!!!

    Μου αρέσει!

  9. Ο/Η Γιώργας λέει:

    Όταν είχε βγεί στη φόρα αυτή η ιστορία (πριν από εναμισι-δυο χρόνια νομίζω), επειδή δυσκολευόμουν να το πιστέψω έκανα μια αναζήτηση στο google για να δω αν υπάρχει αυτή η είδηση στη Μολδαβία ή την κατέβασε ο Βαξεβάνης από το κεφάλι του.
    Βρήκα πολλές αναφορές στα Ρουμανικά και μια- δυό σε αγγλόφωνα Ρουμανικά μέσα όπως αυτή εδώ (Αύγουστος 2011)
    https://www.nineoclock.ro/2011/08/24/eu-official-involved-in-chisinau-child-sex-scandal/

    Μου αρέσει!

  10. Ο/Η xberliner λέει:

    Γιώργας
    Το δικαστήριο δύσκολα θα έβγαζε καταδικαστική απόφαση μόνο από δημοσιεύματα του (τελείως αναξιόπιστου έτσι και αλλιώς) Βαξεβάνη.
    Έχει ενδιαφέρον ότι το λινκ που δίνεις (έχει ημερομηνία του 2011) δίνει από τους τρεις συλληφθέντες το όνομα μόνο του Γεωργιάδη. Την ημερομηνία τη δίνει για να μη πει κανείς ότι είναι δάκτυλος του συριζα.

    Μου αρέσει!

  11. Ο/Η δεξιος λέει:

    Μάλλον μόνο από τα δημοσιεύματα βγήκε η απόφαση.Η περιγραφή ενός γνωστού του.

    Αρέσει σε 1 άτομο

  12. Ο/Η δεξιος λέει:

    Ο συγκεκριμένος ανήκει στο (πολύ) μειοψηφικό νεοφιλελεύθερο εθνομηδενιστικό κομμάτι της δεξιάς και έχει και στο παρελθόν προκαλέσει σκάνδαλο με τι άλλο,το μακεδονικό.

    https://www.thepressroom.gr/politiki/otan-ta-skopia-pligonan-tin-ethniki-yperifaneia

    Μου αρέσει!

  13. Ο/Η Αναγνώστης Αθηναίος λέει:

    Ενδιαφέρον!

    Μου αρέσει!

  14. Ο/Η Γιώργας λέει:

    Ένα ακόμη δημοσίευμα του 2011 από τη Μολδαβία-Κέντρο δημοσιογραφικών ερευνών. Είναι στα Ρουμανικά

    https://investigatii.md/ro/investigatii/drepturile-copilului/ucigasii-de-ingeri-demnitar-ue-printre-clientii-unei-retele-de-pedofilie

    Μου αρέσει!

  15. Ο/Η Γιώργας λέει:

    Ένα ακόμη δημοσίευμα του 2014 στα Ρουμανικά.
    https://www.ziarulnational.md/trafic-de-copii-sub-acoperire

    Μου αρέσει!

  16. Ο/Η Γιώργας λέει:

    Και άλλη μία του 2011 στα Ρουμανικά. Σκευωροί κι αυτοί φυσικά.

    https://www.google.com/amp/s/www.bzi.ro/amp/235930

    Μου αρέσει!

  17. Ο/Η xberliner λέει:

    δεξιέ
    Πάρα πολύ ενδιαφέροντα αυτά που λέει ο Antypas Karipoglou.
    Και είναι ενδιαφέροντα γιατί αν και τα γράφει για να υποστηρίξει το Γεωργιάδη στην πραγματικότητα είναι το ακριβώς αντίθετο, τόσο για το Γεωργιάδη όσο και για το Μητσοτάκη. Και εξηγούμαι:
    1. Πράγματι δεν έχουμε περίπτωση παιδεραστίας εδώ (το έγραψα και σε σχόλιό μου παραπάνω). Αλλά για έναν πολιτικό (βουλευτή και σύμβουλο αρχηγού μεγάλου κόμματος) είναι άνευ σημασίας; Δεν νομίζω.
    2. Αν κατάλαβα καλά ο Γεωργιάδης ποτέ δεν δικάστηκε στη Μολδαβία. Δεν διευκρινίζεται αν είναι επειδή είχε διπλωματικό διαβατήριο ή επειδή δεν υπήρχαν στοιχεία.
    3. Από τα δημοσιεύματα του ρουμανικού τύπου φαίνεται ότι πλήρωσε ανήλικους για σεξ. Μπορεί να μη το ήξερε ότι είναι ανήλικοι, μπορεί να ρώτησε και να του είπαν ψέμματα. Αλλά αυτό είναι πρόβλημά του. Ή να το πω αλλιώς όταν αγοράζεις από κύκλωμα σωματεμπορίας είσαι εξ ορισμού ένοχος ό,τι ηλικία και αν έχουν τα θύματα. Μιλάμε τώρα για τη χώρα που είναι ντροπή της Ευρώπης για θέματα που αφορούν σωματεμπορία/trafficking.
    4. Ο Antypas Karipoglou χρησιμοποιεί ως ελαφρυντικό το ότι πολλοί στην Ελλάδα κάνουν το ίδιο με κοριτσάκια και κανείς δεν ξεσηκώνεται (το πάει προς ομοφοβία). Ωιμέ θα πω εγώ. Αν ο Karipoglou είναι δικηγόρος πάρτον στο γάμο σου πει και του χρόνου. Σοβαρά τώρα; Είναι επιχείρημα αυτό; Ψώνισες ανήλικα. Σε έπιασαν. Είσαι ένοχος. Τελεία.
    5. Ο Karipoglou έχει ένα δίκιο όμως όταν λέει ότι το έγκλημα δεν είναι τόσο σοβαρό όσο παρουσιάζεται. Μπορεί να είναι έτσι αν έχουμε να κάνουμε με έναν μη δημόσιο πρόσωπο και μάλιστα πολιτικό. Όταν είσαι πολιτικός και σε πιάνουν να έχεις ψωνίσει από (ουσιαστικά) κύκλωμα trafficking η πολιτική σου καριέρα τελείωσε όσα δικαστήρια και αν σε αθωώσουν μετά. Sorry αλλά η πολιτική είναι σκληρή.
    6. Και ερχόμαστε στο τελευταίο και πιο ενδιαφέρον: Σοβαρά τώρα, ο Κούλης (σόρυ αλλά με αυτά που κάνει είναι Κούλης) πήρε για σύμβουλο κάποιον που γνώριζε ότι έχει πάρε δώσε με τα δικαστήρια στη Μολδαβία για ασέλγεια σε ανήλικους (το αν είναι για τυπικούς ή ουσιαστικού λόγους αθώος είναι άσχετο, η πολιτική λέμε είναι σκληρή); Ωιμέ και ξανά ωιμέ. Άχυρα έχει στο μυαλό του αυτό το παιδί;

    Μου αρέσει!

  18. Ο/Η δεξιος λέει:

    Υπάρχει ένας πυρήνας νεοφιλελεύθερων (χρησιμοποιώ τη λέξη του συρμού) στον οποίο ανήκουν Καρίπογλου,Γεωργιάδης (ο καταδικασθείς),ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Ταχιάος,ο Σκυλακάκης,οι δύο καινούργιοι που έβαλε στον Πειραιά κλπ.
    Ο πυρήνας αυτός μόνος του δεν μπορεί να πιάσει ούτε το 3% για να μπει στη βουλή (το κόμμα Δράση στο οποιο αναφέρεται ο Καρίπογλου).Είναι όμως συνδεδεμένοι και έχουν κοινή ιδεολογία της οποίας οι απαρχές ανάγονται στην εποχή του πατρός Μητσοτάκη.
    Σε μια εσωκομματική εκλογή όπου η πλειοψηφία είναι με τους άλλους 3 υποψήφιους πρέπει να έχεις ανθρώπους που είναι σίγουρα της δικής σου ιδεολογικής τάσης γιατί αλλιώς ανά πάσα στιγμή μπορεί να πάνε με τους αντιπάλους.Αυτά συμβαίνουν και μεταξύ διαφορετικών κομμάτων,πόσο μάλλον μέσα στο ίδιο κόμμα.Αυτός είναι κατά πάσα πιθανότητα ο λόγος.

    Μου αρέσει!

  19. Ο/Η xberliner λέει:

    «Αυτός είναι κατά πάσα πιθανότητα ο λόγος.»
    Και δηλαδή τί περίμενε, όταν έπαιρνε αυτόν άνθρωπο για σύμβουλό του; Η πολιτική έχει πολλά χτυπήματα κάτω από τη μέση[*] και έπρεπε να το περιμένει ότι θα τον χτυπήσουν ανελέητα.

    [*] Aν και δεν εδώ δεν το θεωρώ ακριβώς χτύπημα κάτω από τη μέση. Από τη στιγμή που δεν ιδιώτευσε και συνέχισε να ασχολείται με την πολιτική μετά από τα γεγονότα στη Μολδαβία, πήγαινε γυρεύοντας.

    Μου αρέσει!

  20. Ο/Η Αναγνώστης Αθηναίος λέει:

    Σε πολλά(*) συμφωνώ με τον Βερολινέζο, σχετικά με το πώς το βλέπει και ακούω (σοβαρά) την εκδοχή του Δεξιού.
    Προφανώς δεν ξέρω, αλλά είμαι ιδιαίτερα ευαίσθητος να μην φιμώνεται η εκδοχή του ΝΓ ότι είναι θύμα πλεκτάνης κάποιας ΜΚΟ και ότι ο ίδιος είναι αθώος.

    Το θέμα όμως είναι αυτό που αναφέρεται παραπάνω.
    Γιατί ο Κυριάκος δεν είπε ..μοταμό αυτό που λέει ότι του είπε ο Α. Καρύπογλου.
    «αλλά του είπα ότι βεβαίως σέβομαι και το τεκμήριο αθωότητάς του και ειλικρινά μπορώ να δεχθώ τις διαβεβαιώσεις του, αλλά όσο δεν έληγε η δικαστική εκκρεμότητά του οριστικά, δεν θα μπορούσε να είναι -(σσ. προσθήκη) καθοιονδήποτε τρόπο συνεργάτης του κόμματος ή δικός μου – , για ευνόητους λόγους,»
    Και ας χάλαγαν οι σχέσεις, αν δεν το καταλάβαινε ο ΝΓ.
    Φοβάμαι ότι ο Κυριάκος λέει ότι περίπου αυτό του είπα, αλλά δυστυχώς τα κάνει χειρότερα (για κάποιον που είναι στη θέση του).
    Το «περίπου» λέει ο ΝΓ πώς διατυπώθηκε (κάτσε κανα δυο μήνες και μετά οκ, …ξανάρχεσαι) και πρακτικά τον εκθέτει τον Κυριάκο ως κάποιον που ήθελε και τον σκύλο χορτάτο (ας πούμε στη βάση αυτών που λέει ο Δεξιός) αλλά και την πίτα ολάκερη (αφού καταλάβαινε το ..τζιζ της ουσίας του θέματος σχετικά με τη δημοσιότητα).

    Στην περίπτωση αυτή γεννάται το ερώτημα, μα καλά, πίστευε ότι από όλο αυτό θα πέρναγε ..εξ απαλών ονύχων (**) .
    Νομίζω ότι ο Πρόεδρος Κυριάκος τα έκανε μαντάρα και όσο το ρίχνει στους σκευωρούς έμμεσα το κάνει χειρότερο.
    Αν είναι, ας αναλάβει τις ευθύνες του και ας τραβήξει μπροστά στην κόντρα με τους σκευωρούς (υποτιθέμενους ή όχι) και πάντα με σημαία την υπεράσπιση του τεκμηρίου της αθωότητας.
    Αλλά έτσι ευτελίζεται και το επιχείρημα

    (*) όχι σε όλα, ας πούμε εγώ το υποκοριστικό το χρησιμοποιώ σε δημόσια πρόσωπα ..αγαπητικά, δεν θεωρώ ότι τους θίγει σε κάτι (ουσιαστικό, έχει σημασία), εκτός αν είναι πολύυυυ εύθικτοι με τον τρόπο που ήταν κάποιος πρώην ΠτΔ 😉 . Επίσης μιλάμε για κανονικά υποκοριστικά, όχι για ..παραλλαγμένα. Και φυσικά δεν θα το έκανα για έναν επιλεκτικά. Συνεπώς η χρήση του Κούλης, δεν μου φαίνεται κάτι που θα δικαιολογούσε την αντίδραση του περιβάλλοντος του Κυριάκου και όσοι το κάνουν (ευθικτότεροι του βασιλέως, επίσης έχει σημασία γιατί το κάνουν) ..δεν του κάνουν καλό. Τώρα άμα αυτός θέλει τέτοια υποστήριξη, τι να πω εγώ. Άσχετο είχα (και έχω, απλώς ότι τόσο συχνή) καλή γνωριμία με κάποιον (ενεργό) πολιτικό που το όνομά του είναι βαρύ και πομπώδες και γενικώς καλό να το έχει κάποιος δημόσιος άνδρας. Τραϊανός! Άσε που ταίριαζε και το φυζίκ. Ε! λοιπόν παντού και επίσημα όλοι τον προσφωνούσαν ..Νούλη. Αυτός λοιπόν το είχε υιοθετήσει και ακόμη και στα ψηφοδέλτια αναγραφόταν ως Νούλης (σε παρένθεση). Θέλω να πω ότι κάποιος που ..το έχει, δεν τσιμπάει σε τέτοια. Άμα τσιμπάει, δείχνει ανασφάλεια ότι ..δεν το έχει και αυτό καλό δεν είναι.

    (**) χο χο χο Είμαι περίεργος 😆

    Μου αρέσει!

  21. Ο/Η Γιώργας λέει:

    Αφού μας εξήγησε ο κύριος Καρίπογλου ότι είναι θεάρεστον να πηγαίνεις με δεκαπεντάχρονα αγοράκια, είπε και κάτι άλλο ενδιαφέρον:
    «Στις εκλογές του Ιουνίου του 2012 ο κ. Γεωργιάδης επρόκειτο να είναι υποψήφιος της Δράσης και εγώ ήμουν αντιπρόεδρός της και υπεύθυνος για την συγκρότηση των ψηφοδελτίων. Ηδη στο διαδίκτυο κυκλοφορούσε ευρέως η πληροφορία ότι είχε κάποια δικαστική εμπλοκή στην Μολδαβία σε σχέση με ανήλικους. Ζήτησα εξηγήσεις από τον κ. Γεωργιάδη και αυτός μου είπε ότι πράγματι υπήρξε μια έρευνα εναντίον του για κάποιες πράξεις που φέρεται να έκανε το καλοκαίρι του 2010…»

    Η υπόθεση αυτή κυκλοφορούσε πράγματι ευρέως στο διαδίκτυο σε Μολδαβικά και Ρουμανικά μέσα από το 2011, αλλά στην Ελλάδα ήταν άγνωστη μέχρι το 2016 που την έβγαλε στη φόρα ο ρυπαρός δημοσιογράφος αφού ήρθε σε επαφή μαζί του «μια δικηγόρος ΜΚΟ» (ρυπαρή και αυτή) που κατά σύμπτωση είναι η συνήγορος των ανηλίκων.
    Δηλαδή στη Νέα Δημοκρατία το γνωρίζανε από το 2012, πολύ πρίν το κάνει ο κόσμος τούμπανο; Τα συγχαρητήρια μου!

    Μου αρέσει!

  22. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    Ο Νίκος Γεωργιάδης (1964, Κέρκυρα) είναι Έλληνας πολιτικός, ο οποίος στο παρελθόν υπήρξε βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

    Βιογραφικό
    Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών και αργότερα πραγματοποίησε σπουδές σπουδές επάνω στη νομική, και μεταπτυχιακό στην οικονομική ανάπτυξη.[1]

    Για πολλά χρόνια εργάστηκε ως σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Γενικές Διευθύνσεις Ανάπτυξης και Εξωτερικών Σχέσεων. Αργότερα υπήρξε και σύμβουλος σε αναπτυξιακά προγράμματα για 35 αναπτυσσόμενες χώρες και οικονομίες μετάβασης, χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Παγκόσμια Τράπεζα, τα Ηνωμένα Έθνη και άλλους οργανισμούς.[1] Διετέλεσε ακόμη διευθυντής της εταιρείας συμβούλων Planet Ernst & Young.[2]

    Το 2004 εξελέγη βουλευτής Κέρκυρας με τη Νέα Δημοκρατία.[3] Ηταν μέλος της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και της Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου. To 2012 προσχώρησε προσωρινά στη Δράση.[4]

    To 2016 ανέλαβε τη θέση του γραμματέα πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ,[5] από την οποία όμως παραιτήθηκε λίγους μήνες αργότερα λόγω εμπλοκής του σε σκάνδαλο παιδεραστίας στη Μολδαβία.[6]

    1. «Γεωργιάδης, Νίκος, πρ. βουλευτής». biblionet.gr. Ανακτήθηκε στις 2019-02-26.
    2. ebooks. Χελώνες και τίγρεις.
    3. «Κοινοβουλευτική Θητεία Βουλευτών Από Τη Μεταπολίτευση Ως Σήμερα».
    4. «Στη ΔΡΑΣΗ προσχώρησε ο Ν. Γεωργιάδης». naftemporiki.gr. 2012-05-21. Ανακτήθηκε στις 2019-02-26.
    5. «Ο Νίκος Γεωργιάδης αναλαμβάνει γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού». ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ. 2016-01-11. Ανακτήθηκε στις 2019-02-26.
    6. «Ποινική δίωξη στον Νίκο Γεωργιάδη για σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων». HOTDOC. Ανακτήθηκε στις 2019-02-26.

    Μου αρέσει!

  23. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    26.01.2018, 17:12
    Καταδικάστηκε ο Γιάννης Μιχελάκης για δωροδοκία

    Την καταδίκη του πρώην βουλευτή και εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη αποφάσισε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο για υπόθεση δωροδοκίας του από τον επιχειρηματία Αναστάσιο Πάλλη, ο οποίος καταδικάστηκε επίσης.

    Και στους δύο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης εννά μηνών με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 3.500 ευρώ. Ο κ. Μιχελάκης άσκησε έφεση επί της ποινής που του επιβλήθηκε.

    Μιχελάκης και Πάλλης κατηγορήθηκαν και καταδικάστηκαν για τα αδικήματα παθητικής και ενεργητικής δωροδοκίας σε υπόθεση του 2013. Οι δυο τους φέρονται να συμφώνησαν ώστε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, όταν ήταν εν ενεργεία, να καταθέσει ερώτηση στη Βουλή που θα ευνοούσε τα συμφέροντα του επιχειρηματία, έναντι του ποσού 7.000 ευρώ.
    […]

    https://www.efsyn.gr/ellada/dikaiosyni/138221_katadikastike-o-giannis-mihelakis-gia-dorodokia

    Μου αρέσει!

  24. Ο/Η δεξιος λέει:

    Μου αρέσει!

  25. Ο/Η Ενη λέει:

    Ο Μπαροζο ,Προεδρος της Ευρωπαικης Επιτροπης το 2009, λεει στο φορουμ των Δελφων
    «τα πραγματικα στατιστικα στοιχεια τα μαθαμε οταν ηρθε στην κυβερνηση ο Γ.Παπανδρεου»

    https://www.protagon.gr/epikairotita/barozo-to-2009-den-eixame-proeidopoiisei-tin-ellada-giati-den-gnwrizame-ta-noumera-44341792534

    Μου αρέσει!

  26. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    Σαφώς θετική πρωτοβουλία εκ μέρους του Μητσοτάκη.

    Μητσοτάκης σε ΕΛΚ: Να ανασταλεί η συμμετοχή του κόμματος του Ορμπαν

    http://www.kathimerini.gr/1013057/article/epikairothta/politikh/mhtsotakhs-se-elk-na-anastalei-h-symmetoxh-toy-kommatos-toy-ormpan

    Με επιστολή που απέστειλε χθες βράδυ προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Ζοζέφ Ντολ (Joseph Daul), ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης ζητεί να κινηθούν οι εσωτερικές διαδικασίες, ώστε να ανασταλεί η συμμετοχή του Fidesz του κόμματος του Βίκτορ Ορμπαν, στις τάξεις του ΕΛΚ.

    Στην επιστολή του ο κ. Μητσοτάκης τονίζει πως «ένα κόμμα δεν μπορεί να επωφελείται από τα προνόμια της συμμετοχής του στο ΕΛΚ, αλλά την ίδια στιγμή να αρνείται να αναλάβει το μερίδιο του κόστους των πολιτικών που απαιτούν πανευρωπαϊκή κατανομή των βαρών», κατηγορώντας τον κ. Ορμπαν ότι ειδικώς με τη στάση του στο μεταναστευτικό ζήτημα παραβιάζει την αρχή της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.

    «Δεν μπορεί να γίνει ανεκτό να πέφτει το σύνολο του διαχειριστικού βάρους του ελέγχου των συνόρων της ΕΕ στις μεθοριακές χώρες» δηλώνει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως η παράκαμψη θεμελιωδών συνταγματικών Αρχών, οι παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, αλλά και η προσπάθεια ελέγχου των ΜΜΕ είναι πρακτικές που δεν εφαρμόζονται μόνο από την κυβέρνηση Όρμπαν. «Αυτές είναι πρακτικές που εφαρμόζονται σε όλες τις λαϊκιστικές κυβερνήσεις, ανεξάρτητα από την ιδεολογική προέλευσή τους. Και βέβαια εφαρμόζονται και στην πατρίδα μου, την Ελλάδα, όπου η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει συστηματικά τους δημοκρατικούς θεσμούς και το κράτος δικαίου». Τονίζει, δε, πως «όταν επιδεικνύει τέτοια συμπεριφορά ένα κόμμα, το οποίο ανήκει στη δική μας πολιτική οικογένεια, δεν μπορούμε να προσποιούμαστε πως δεν βλέπουμε». Και με αυτά τα δεδομένα ο κ. Μητσοτάκης υπογραμμίζει ότι «πρέπει να σταλεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους Ούγγρους φίλους μας ότι η συμπεριφορά τους αυτή δεν μπορεί να γίνει πλέον ανεκτή».

    Μου αρέσει!

  27. Ο/Η Ενη λέει:

    Μια αξιοσημειωτη πρωτοβουλια 70 μελων της ΚΕ του ΚΙΝΑΛ

    https://www.iefimerida.gr/news/483516/protovoylia-70-melon-tis-ke-toy-kinal-tora-einai-i-ora-gia-mia-nea-enomeni-proodeytiki

    υγ.
    Ετσι χτιζονται οι γεφυρες του προοδευτικου χωρου, οχι με τη μεθοδευση Τσιπρα να λεηλατησει τα κομματα της Κεντροαριστερας προεκλογικα.

    Μου αρέσει!

  28. Ο/Η Αναγνώστης Αθηναίος λέει:

    Γέφυρες με ποιον;; Θέλω να πω ότι η διαδικασία που ακολούθησε την προσπάθεια της συγκρότησης ενός πόλου της (ας πούμε) ευρύτερης κεντροαριστεράς, χαρακτηρίζεται μάλλον από γκρέμισμα γεφυρών, οπότε δύσκολο να ξαναχτιστούν.
    Τουλάχιστον από τους ίδιους μάστορες.
    Χωρίς να το αξιολογώ, η εκτίμησή μου είναι ότι η τάση των στελεχών του χώρου θα είναι να εγκαταλείπουν τα παραδοσιακά σχήματα έκφρασής του και να ενισχύουν προσπάθειες να χτιστούν ..τάσεις στον συριζα και την ΝΔ.
    Επαναλαμβάνω δεν τον αξιολογώ ως καλή εξέλιξη (με βάση τι θα ήθελα), αλλά το θεωρώ …αναπόδραστο.
    Άλλωστε το να βλέπουμε στελέχη σαν τον Σταθόπουλο ή τον Αλεβιζάτο να αντιμετωπίζουν θετικά τη γέφυρα με το συριζα (είχαν προηγηθεί στελέχη που είδαν θετική την ένταξη γύρω από τη ΝΔ), περισσότερο ως ένδειξη ..αποψίλωσης των σχημάτων στυλ ΚΙΝΑΛ ή Ποτάμι πρέπει να το αντιλαμβανόμαστε.
    Η διαδικασία αυτή προφανώς έχει αρκετές εξηγήσεις και μπορούμε και πρέπει να σκεφτούμε αρκετές διαστάσεις, πάντως η στάση των κομμάτων στο Μακεδονικό πρέπει να εκλαμβάνεται ως ορόσημο. Και σαν θρυαλλίδα.

    Μου αρέσει!

  29. Ο/Η Ενη λέει:

    «Χωρίς να το αξιολογώ, η εκτίμησή μου είναι ότι η τάση των στελεχών του χώρου θα είναι να εγκαταλείπουν τα παραδοσιακά σχήματα έκφρασής του και να ενισχύουν προσπάθειες να χτιστούν ..τάσεις στον συριζα και την ΝΔ.» (Αναγνωστης)

    Να «χτιζουν γεφυρες», δηλαδη να γινονται «συνιστωσεις» ειτε του Συριζα ειτε της ΝΔ, ομως αντιθετα προτιμουν την αυτονομη καθοδο τους στις εκλογες.

    Δεν φτανει που ο Τσιπρας απετυχε στην επιχειρηση του του «προοδευτικου μετωπου» , αλλα με τη δικη του επικυριαρχια, τωρα προκυπτει ενας αλλος «μουστερης» η ΝΔ?

    Και τα δυο κομματα Συριζα – ΝΔ, οταν δηθεν ανοιγονται στην Κεντροαριστερα προεκλογικα, εναν στοχο επιδιωκουν την αποδυναμωση του ΚΙΝΑΛ, του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, της ΔΗΜΑΡ κλπ., λεγοντας στους προοδευτικους ψηφοφορους οτι αν ψηφισετε εμας ειναι σαν να ψηφιζετε και τους αλλους με τους οποιους εμεις «συνεργαζομαστε».
    Και ετσι νομιζουν οτι το εκλογικο κοινο θα τρεξει να τους ψηφισει!

    Μου αρέσει!

  30. Ο/Η xberliner λέει:

    «Γέφυρες με ποιον;;»
    Συμφωνώ με τον Αναγνώστη.
    Το ΚΙΝΑΛ ήταν μια θνησιγενής (όπως λέγαμε πολλοί τότε και όπως αποδείχθηκε τελικά) προσπάθεια δημιουργίας του διαδόχου σχήματος/κόμματος του συριζα αν ο συριζα αποτύγχανε (εκλογικά). Πολλοί τότε είδαμε το ΚΙΝΑΛ ως προσπάθεια ανάστασης του πασοκ και τη Φώφη υπερβολικά άχρωμη και άοσμη για να ηγηθεί. Νομίζω ότι από όσους υποστηρίχθηκε η Φώφη έγινε επειδή ήταν ακριβώς άχρωμη και άοσμη και άρα αναλώσιμη που εύκολα θα αντικαθιστόταν από πρόσωπο με μεγαλύτερη απήχηση όταν και αν τα πράγματα θα σοβάρευαν. Επίσης νομίζω ότι η επιλογή της Φώφης ήταν η ταφόπλακα του όλου εγχειρήματος. Θυμάμαι ότι αρχικά είχα δει το εγχείρημα με ενδιαφέρον αλλά όταν μετά φάνηκε ότι δεν είναι τίποτε περισσότερο από το παλιό καλό πασοκ έχασα κάθε ενδιαφέρον.
    Το πασοκ είναι πλέον κάτι σαν το κκε, δηλαδή έχει ένα σταθερό πυρήνα παλαιοπασόκων που το ψηφίζουν αλλά μέχρι εκεί. Δεν μπορεί και ούτε πρόκειται να παίξει κάποιο σοβαρό ρόλο. Άντε να ψηφίσει για ΠτΔ με τη ΝΔ αν χρειαστεί. Αλλά και εκεί πάλι το ρόλο του κομπάρσου θα παίξει γιατί τελικά πιστεύω ότι και ο σύριζα θα ψηφίσει για ΠτΔ μαζί με τη ΝΔ.
    Δυστυχώς αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι άλλο για την κεντροαριστερά από το συριζα απαλλαγμένο από τα πολλά βαρίδια που κουβαλάει. Και όσο θα απαλάσσεται από αυτά τα βαρίδια τόσο πιο πολύ θα εδραιώνει τη θέση του ως ο κυρίαρχος πόλος στην κεντροαριστερά.

    Μου αρέσει!

  31. Ο/Η Ενη λέει:

    Αυτα ολα που λες, Βερολινεζε, θα τα δουμε μετα τις εκλογες.
    Τωρα, προεκλογικα, κανενα απο τα μικρα κομματα της Κεντροαριστερας δεν προκειται να κανει καμια κινηση «συμμαχιας» με το Συριζα.

    Ας μετρηθουν στις εκλογες οι δυναμεις του καθενος. Ακομα και στο Συριζα οι προβλεψεις δεν εχουν σταθεροποιηθει. Το μονο, μαλλον βεβαιο, ειναι οτι θα ειναι το δευτερο κομμα.

    Εχεις μια καποια εμμονη με τη Γεννηματα, ομως οπως αποδεικνυεται γινεται αποδεκτη απο τα ευρωπαικα σοσιαλδημοκρατικα κομματα, ως εκπροσωπος της ελληνικης Κεντροαριστερας.

    Το προβλημα του Συριζα ειναι εσωτερικο. Δεν εχουν πεισθει τα στελεχη και οι αριστεροι οπαδοι του οτι εγκαταλειπεται η «ριζοσπαστικη αριστερα» και γινονται κεντροαριστεροι.
    Ετσι αναγκασθηκε και ο Τσιπρας να δηλωσει οτι δεν παμε εμεις στην Κεντροαριστερα, αλλα θελουμε να ερθει η Κεντροαριστερα σε μας.
    Δεν προσθεσε βεβαια οτι, κυριως, θελουμε τους ψηφοφορους της.

    Για τη ΝΔ,ας μη το συζηταμε. Τωρα «ξυπνησε» και ο Μητσοτακης και ζητα και αυτος ανοιγμα σε στελεχη και κοσμο της Κεντροαριστερας.

    Μου αρέσει!

  32. Ο/Η Ενη λέει:

    Ποιοι πολιτικοι ειναι η δεν ειναι λαικιστες?
    http://www.kathimerini.gr/1013778/gallery/epikairothta/politikh/guardian-prwta8lhtes-ston-laikismo-tsipras-kai-ormpan

    Μου αρέσει!

  33. Ο/Η Αναγνώστης Αθηναίος λέει:

    Σχολιαστή πού εχάθης, όλα καλά;;

    Μου αρέσει!

  34. Ο/Η Ενη λέει:

    Επισης ρωτω τι εγινε ο Σχολιαστης? Ελπιζω να ειναι ολα καλα και κανει…….διακοπες απο το διαδικτυο.

    Μου αρέσει!

  35. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    Νομίζω ότι έχουμε …υπνωτιστεί από την πολιτική κατάσταση, βοηθούσης και της εαρινής γρίπης!

    Μου αρέσει!

  36. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    Που είσαι ρε Σχολιαστή? Που έχεις πάει? Έυχομαι όλα να είναι καλά.

    Μου αρέσει!

  37. Ο/Η Ενη λέει:

    Κανεις δεν εχει το mail του σχολιαστη? Να μαθουμε τι κανει?
    Μηπως ο Πανος μπορει να μας πληροφορησει?
    Ευχομαι να ειναι ολα καλα και απλως να μας …….βαρεθηκε. 🙂

    Μου αρέσει!

  38. Ο/Η Αναγνώστης Αθηναίος λέει:

    Φήμες λένε ότι εργάζεται αόκνως ου μην και ακαμάτως (όχι για την αποκατάσταση της δημοκρατικής ομαλότητος στην φτωχή πατρίδα μας, ..αλλά και γενικότερα).
    Ελπίζουμε ότι σύντομα θα τις επιβεβαιώσει!

    Μου αρέσει!

  39. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    .»Αναγνώστης Αθηναίος

    και ..για την αναπτυξιν της βορείου ελλαδος, αν και Μεσσήνιος!

    Μου αρέσει!

  40. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    Αρχίζω να ανησυχώ….

    Μου αρέσει!

  41. Ο/Η Νίκος Π λέει:

    Ελπίζω να είναι καλά ο Σχολιαστής. Μπορεί να μην γράφω συχνά αλλά σας παρακολουθώ καθημερινά και σας εκτιμώ όλους ιδιαίτερα. Όποιος μάθει κάτι, ας το δημοσιεύσει αμέσως.

    Μου αρέσει!

  42. Ο/Η Ενη λέει:

    Μηπως βρισκεται σε κανενα Ντουμπαi η στα Εμιρατα και εργαζεται σε κανενα μεγαλο project?

    O Πανος δεν μπορει να μας πληροφορησει?

    υγ. Ο Αναγνωστης μας ειπε οτι συμφωνα με φημες «εργαζεται αοκνως» .

    Μου αρέσει!

  43. Ο/Η Ενη λέει:

    Ενα σχολιο μου δεν αναρτηθηκε. Τι συμβαινει εκλεισε το site?

    Μου αρέσει!

  44. Ο/Η Ενη λέει:

    Μια αξιοσημειωτη πρωτοβουλια των πολιτων του Δημου Θερμαικου στη Θεσσαλονικη , οπου συμμετεχει και ο Καλυβαρχης Πανος

    http://thermaikos.info/idrytiki-diakhriksi-drasis-politwn/?fbclid=IwAR00asPm3Tni4TvSrPBNio21iIYateVHAxweFMY0NKz98-SfOZa8OG-bbVg

    Πηγη f/b

    Μου αρέσει!

  45. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:
  46. Ο/Η Ενη λέει:

    Η παραταξη «Ναι στη Θεσσαλονικη» εχει καμια σχεση με τον Σχολιαστη?

    Μου αρέσει!

  47. Ο/Η Ενη λέει:

    Μιας και επικεινται ευρωεκλογες δειτε τι «ψαρεψα» απο την Καλυβα (Απριλιος 2009)

    «πρίλιος 28, 2009 στις 9:52 μμ

    Ενη Καπαζογλου

    Γιατι εχω την εντυπωση οτι ολα αυτα ειναι μονο η αρχη? Το διαδικτυο ετσι οπως εξελισσεται τελικα ειναι μια παγκοσμια δημοκρατικη φωνη, που καθολου δεν αρεσει τελικα στην παγκοσμια (παλι) οικονομικο-πολιτικη εξουσια.

    Καποια καινοφανη πλεον golden boys θα προασπισουν αλλης μορφης οικονομικα συμφεροντα. Ο χρηματοοικονομικος τομεας απετυχε οικτρα, ζητω ο χρηματο-ιντερνετικος τομεας. Καπως ετσι παει η «εξελιξη».

    Τι να σου κανουν οι ευρωβουλευτες οι οποιοι εχουν και τις ιδεολογικες διαφορες τους. Μπορει το ευρωκοινοβουλιο να γινει προοδευτικοτερο, δλδ. να υπερισχυσουν οι αριστερες πτερυγες η Επιτροπη ομως θα ειναι παντα ενα συνολο γραφειοκρατων μ娻θολες» ιδεολογικες κατευθυνσεις.

    Καποτε υπηρχε το αιτημα το ευρωκοινοβουλιο να εχει περισσοτερες αποφασιστικες αρμοδιοτητες και οχι γνωμοδοτικες.»

    Μου αρέσει!

  48. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    Καλο Πασχα σε ολους μας!

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.