Ποιος ζητάει μία ακόμη περιπέτεια στην Κόλαση;

Ενδιαφέρουσα άποψη!  Σωστή η λάθος προσφέρεται για σχολιασμό! 

Liberal  /  Ποιος ζητάει μία ακόμη περιπέτεια στην Κόλαση;  /  Θανάσης Μαυρίδης

Ο Κυριάκος μπορεί να κάνει ένα μόνο πράγμα για να αποδείξει ότι θέλει να πάει την χώρα μπροστά κι ότι αδιαφορεί πλήρως για τα μικροπολιτικά. Να μιλήσει και στον κόσμο της Αριστεράς. Να μην το φοβηθεί. Να γυρίσει την πλάτη του στα μηνύματα μίσους. Η χώρα αυτή θα βγει από τα αδιέξοδά όταν ανακαλύψει το αυτονόητο: Όλοι αναπνέουμε τον ίδιο αέρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας έσπειρε στην κοινωνία τους σπόρους του μίσους και επιχείρησε να πάρει την ρεβάνς για την ιστορική ήττα της Αριστεράς στον Εμφύλιο. Άνοιξε και πάλι ματωμένα τεφτέρια στη λογική του «ή μας τελειώνουν ή τους τελειώνουμε». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δύο δρόμους: Ο ένας είναι να απαντήσει με το ίδιο νόμισμα. Ο άλλος να τραβήξει μία γραμμή και να δώσει ένα μήνυμα ενότητας και ελπίδας. 

Ο κόσμος στην κοινωνία έχει σταματήσει ακόμη και να βλέπει δελτία ειδήσεων στην τηλεόραση. Αποφεύγει να διαβάσει εφημερίδες. Δεν ενημερώνεται, επειδή δεν τον νοιάζει πλέον. Νιώθει έτσι κι αλλιώς ασφυκτικά πιεσμένος από μία αφόρητη πραγματικότητα. Το μόνο που θέλει είναι να βελτιώσει τη ζωή του. Και ξέρει ότι στο σύγχρονο κόσμο μας δεν υπάρχει αριστερός ή δεξιός τρόπος για να μαζεύονται τα σκουπίδια! Δεν είμαστε στο 1920 για να δηλώνει κανείς άγνοια για το τι πραγματικά πρεσβεύουν οι μαρξιστές. Σε μία εποχή που οι πιο σκληροί καπιταλιστές αποδεικνύονται οι Κινέζοι, όλα όσα λέγονται περί κεντροδεξιάς και κεντροαριστεράς αφορούν μικρές κοινότητες ανθρώπων.

Ένας τρόπος υπάρχει για να φέρει κανείς επενδύσεις στη χώρα και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. Ένας τρόπος υπάρχει για να αυξήσει κανείς το εισόδημα των ανθρώπων. Ένας τρόπος υπάρχει για να αποκτήσει η χώρα πλούτο. Απλά, χρειάζεται ένας άνθρωπος για να κάνει τη δουλειά. Να τους πείσει όλους ποιος είναι ο δρόμος και να τους δείξει ότι έχουν συμφέρον να τον ακολουθήσουν.

Έπειτα από δέκα χρόνια κρίσης, έχουμε όλοι κουραστεί. Δεξιοί, Αριστεροί και Κεντρώοι. Η χώρα χρειάζεται επειγόντως μία ορθολογική λύση και όχι ένα ρεσιτάλ ρεβανσισμού. Η χώρα δεν ψάχνει τον επόμενο Πρωθυπουργό, αλλά τον επόμενο ηγέτη. Το αν αυτός θα είναι ο Κυριάκος ή ο επόμενος, αυτό είναι κάτι που θα το αποφασίσει ο ίδιος ο Κυριάκος.

Δεν έχει νόημα να πάει ο κ. Μητσοτάκης προς τα Δεξιά ή προς τα Αριστερά. Δεν έχουν νόημα όλα αυτά! Σημασία έχει να παρουσιάσει ένα εφικτό σχέδιο για την επόμενη ημέρα. Να μιλήσει σε όλους τους Έλληνες, να τους κοιτάξει στα μάτια και να τους εξηγήσει με απλά λόγια ποια είναι τα επόμενα βήματα. Όλοι μαζί θα βγούμε από αυτόν τον βούρκο. Θα ήταν αστείο οτιδήποτε άλλο λέγαμε. Ας πούμε ότι οι Δεξιοί θα βγουν από την λάσπη και θα μείνουν σε αυτή οι Αριστεροί. Θλιβερό! Όλοι μαζί θα σωθούμε ή όλοι μαζί θα χαθούμε.

Δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές; Προφανώς! Μόνο που αυτές δεν είναι όμοιες με εκείνες του παρελθόντος. Μπορούμε να δεχτούμε ότι η Γαλλία είναι περισσότερο φιλελεύθερη χώρα από ότι το Βιετνάμ, αλλά στην Οικονομία το Βιετνάμ είναι μπροστά στη Γαλλία μία όαση ανάπτυξης. Ευτυχώς ή δυστυχώς ο κόσμος μας αλλάζει. Αν θέλουμε να βρούμε μία ουσιαστική διαχωριστική γραμμή είναι αυτή μεταξύ του λαϊκισμού και του ορθού λόγου. Αυτό ναι, αλλά ισχύει παντού και πάντα.

Αν στην Ελλάδα δεχτούμε ότι με την ήττα της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ηττάται ο λαϊκισμός, μένει να αποδείξουμε ότι υπάρχει χώρος για τον ορθό λόγο. Κι η αρχή μπορεί να γίνει μόνο με τον πολιτικό λόγο που θα αρθρώσει ο κ. Μητσοτάκης. Αν μπορεί να γίνει ο ενωτικός ηγέτης που χρειάζεται η χώρα. Να δείξει τον δρόμο στους χαμένους ταξιδιώτες. Ένα ασφαλές λιμάνι ψάχνουν όλοι, όχι μια ακόμη περιπέτεια στην Κόλαση της κρίσης…

Θανάσης Μαυρίδης

About σχολιαστης

Σχολιάζω...
This entry was posted in Πολιτική. Bookmark the permalink.

42 Responses to Ποιος ζητάει μία ακόμη περιπέτεια στην Κόλαση;

  1. Ο/Η Αναγνώστης Αθηναίος λέει:

    Ποιος ζητάει μία περιπέτεια στην Κόλαση;;
    Υπάρχουν 2 κατηγορίες (με υποκατηγορίες).
    Όποιος έχει μια ροπή προς το παρελθόν, αφού το μέλλον τον φοβίζει (η ματιά προς το μέλλον έχει πολλά αβαντάζ, αλλά έχει ένα μεγάλο μειονέκτημα, υποχρεώνει αυτόν που στρέφει προς α εκεί το βλέμμα να αναλάβει τις ευθύνες του για το ..ταξίδι).
    Όποιος έχει να κερδίσει, διότι αυτό που ξέρει να «πουλάει» (να κάνει) εξαντλείται σε «αγορές» με τέτοια χαρακτηριστικά, ενώ σε πραγματικές αγορές (όπου πρυτανεύουν οι διαδικασίες που ..εκπορεύονται από τον ορθό λόγο) φοβάται ότι θα μείνει άνεργος.

    Ο Μαυρίδης απλώς λέει το αυτονόητο.
    Ότι πιθανόν να σηματοδοτεί την προβολή μίας υπαρκτής κίνησης μέσα στο χώρο της …μεγάλης συντηρητικής παράταξης, το θεωρώ πιθανό, αλλά δεν είναι κακό αυτό, το αντίθετο.
    Το πρόβλημα είναι ότι στην Ελλάδα εμφανίζεται ένας μεγάλος συντελεστής δυσκολίας στο πολιτικό προσωπικό να καθορίζει την δράση του στον πραγματικό κόσμο, με συνέπεια η ενασχόληση με θέματα του ..επέκεινα να είναι ..μαστ.
    Φυσικά θα ήταν καλό να υπάρξουν και από την άλλη πλευρά ανάλογες παρεμβάσεις.

    Και ας στεναχωρηθούν αρκετοί (και αρκετές, πρέπει να είμεθα προσεκτικοί στα θέματα του ..σεξισμού) 😉 .
    Στο τέλος καλό θα είναι για όλους (και όλες είπαμεεεεε)

    Μου αρέσει!

  2. Ο/Η Ενη λέει:

    «Ένα ασφαλές λιμάνι ψάχνουν όλοι, όχι μια ακόμη περιπέτεια στην Κόλαση της κρίσης…» (απο το κειμενο) , ομως ο συντακτης του κειμενου τον τιτλο τον τελειωνει στην «κολαση….»,

    που σημαινει ο αντιρυριζαιος αναγνωστης θα το ερμηνευσει «στην κολαση του Συριζα» και οχι της κρισης. Αυτα ειναι δημοσιογραφικα τερτιπια……..

    Τωρα για την ουσια του αρθρου.

    Μενει καμια αμφιβολια κατα το αρθροι, οτι αν θελουμε ως κοινωνια να ξεφυγουμε απο αυτη την τοσο δυσκολη ακατασταση που βρισκομαστε, μονο ενας πολιτικος δυναται να μας σωσει.Ο Μητστοτακης.

    Το προβλημα τιθεται λοιπον ως εξης. Ο μοναδικος αυτος πολιτικος πρεπει να επιλεξει ποια θα ειναι η απο και και περα συμπεριφορα του. Θα ενωσει ολη την κοινωνια η θα επιμεινει στις διαχωριστικες γραμμες της δεξιας-αριστερας?

    Λυπαμαι πολυ αλλα τετοιου ειδους απλουστευτικοι συλλογισμοι δεν αντεχονται απο την κοινωνια που ολοι θελουν να σωσουν.

    Μου αρέσει!

  3. Ο/Η Γιώργας λέει:

    «Ο κόσμος στην κοινωνία έχει σταματήσει ακόμη και να βλέπει δελτία ειδήσεων στην τηλεόραση. Αποφεύγει να διαβάσει εφημερίδες. Δεν ενημερώνεται, επειδή δεν τον νοιάζει πλέον.«

    Μπορεί να έχει άλλους λόγους κύριε Μαυρίδη μου 🙂

    https://tvxs.gr/news/internet-mme/ennea-stoys-deka-ellines-den-empisteyontai-ta-mme&dr=tvxsmrstvxs

    Μου αρέσει!

  4. Ο/Η Πάνος λέει:

    ΄Εχει πλάκα αυτός ο Μαυρίδης…

    Μου αρέσει!

  5. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Με την άποψη ότι ο Τσίπρας σπέρνει τη διχόνοια συμφωνώ. Πρόκειται για περίπτωση.

    Μου αρέσει!

  6. Ο/Η δεξιος λέει:

    Αυτή είναι η άποψη του Μαυρίδη.Άλλοι λένε άλλα.

    Μου αρέσει!

  7. Ο/Η Αναγνώστης Αθηναίος λέει:

    Ένη ο Μαυρίδης τον Κυριάκο βλέπει, στον Κυριάκο προσβλέπει, σε αυτόν τα λέει (απευθύνεται, αν και είναι πιθανόν ο Κυριάκος να είναι η ..νύφη).
    Αν κάποιος άλλος, ο οποίος (προσ)βλέπει σε άλλον, ας πούμε στον Αλέξη, τον καλέσει να συντονιστεί στο ίδιο μήκος (τον ..άλλον όχι τον Κυριάκο), πάλι θετικό θα είναι.
    Στην παρούσα φάση θεωρώ ότι το πιο σημαντικό δεν είναι πού νομίζει ο καθένας ότι είναι πιο ..χρήσιμο να δώσει την υποστήριξή του, αλλά το περιεχόμενο της πολιτικής πρότασης για το οποίο θα την δώσει.
    Δηλαδή σημασία δεν έχει (για μένα) το αποτέλεσμα, αν δηλαδή θα στηρίξει Τσίπρα ή Μητσοτάκη (όσοι βέβαια θεωρούν θετικό να στηρίξουν κάποιο από τα 2 ..μεγάλα κόμματα του σήμερα), αλλά η πορεία προς την επιλογή.
    Το περιεχόμενό της. Και το άρθρο, από αυτήν την άποψη ..κομίζει θετικά μηνύματα.
    Όχι (μόνο) προς την ηγεσία της ΝΔ, αλλά (και κυρίως) σε όσους θα το διαβάσουν, αλλά και ..γενικότερα.
    Εγώ λοιπόν πέρα από τις στοχεύσεις του συγγραφέα, αναγνωρίζω ότι το περιεχόμενο παράγει πολιτικά αποτελέσματα.

    Σχετικά με την κόλαση.
    Ναι μεν η κρίση, αλλά την επιλογή για να παίξουμε ως κοινωνία ..δαιμονικά δεν την επέλεξε κάποιος ..γενικά, αλλά κάποιοι με ονοματεπώνυμα και διευθύνσεις (δηλαδή κόμματα με πολιτική ταυτότητα, την οποία διέθεσαν για να υπηρετηθεί αυτή η επιλογή).
    Αν φύγουμε από τους ..συνήθεις ύποπτους (σιγά μη δεν το έκαναν) σαν τη ΧΑ και άλλα λελούδια, ο βασικότερος φορέας ήταν ο συριζας.
    Από κόμμα της ..μισοεξωκοινοβουλευτικής αριστεράς μπήκε στα αντιμνημονιακά και τις πλατείες και τα κεφαλαιοποίησε ..γινόμενος κόμμα εξουσίας και μετά κυβέρνηση.

    Από την ..μεγάλη συντηρητική παράταξη έριξε νερό στον μύλο αυτής της ιστορίας η ομάδα περί τον Σαμαρά, ο οποίος μετά την ..πατριωτική κίνηση να ρίξει τον Μητσοτάκη για να μην δώσει την Μακεδονία (περίπτωση Συμπιλίδη), επανεμφανίστηκε με συμμαχία τα δίκτυα 21 τους Φαήλους και τους Χρύσανθους και βοηθούσης και της επικής παιδιάστικης γκάφας; της Ντόρας πήρε και την προεδρία (μαζί με τους συμβούλους που λέμε).
    Και φυσικά ηγήθηκε και αυτός του αντομνημονιακού αγώνος.
    Όταν όμως είδε ότι θα γινόταν πρωθυπουργός, το ..γύρισε (η αλήθεια είναι πολύ πιο κομψά και έγκαιρα από ότι ο Αλέξης το 2015 . Μάλιστα τις θητείες που ακολούθησαν, δηλαδή τις συμμαχικές κυβερνήσεις τις αποτιμώ θετικά, το έχω πει αρκετές φορές).
    Από αυτήν την (ας πούμε) κωλοτούμπα προέκυψαν (ή ..πύκνωσαν οι τάξεις) των ΑΝΕΛ.

    Σήμερα όμως πρέπει να δούμε για ποιον Αντώνη μιλάμε, για ποιον Μητσοτάκη και για ποιον ΑΛέξη.
    Και αντί να περιμένουμε να δούμε (και στο τέλος θα ..κοιτάμε τον ήλιο) είναι απαραίτητο να διατυπώνονται οι ..προτάσεις σχετικά με το ποιο λάβαρο θα διαλέξουν.

    Δεν σημαίνουν όλα αυτά ότι είμαι αισιόδοξος ή κρατάω μεγάλα καλάθια, αλλά η ζωή ..μία είναι και συμβαίνει αυτό που μπορεί να συμβεί, όσο καλύτερο είναι τόσο ..καλύτερα 😆

    Μου αρέσει!

  8. Ο/Η Γιώργας λέει:

    Το θέμα είναι κύριε Μαυρίδη μου, πως ενα νεοφιλελεύθερο κόμμα με τέτοια δυναμική, για να φέρει πραγματική ανάπτυξη στον τόπο χρειάζεται και κεφάλαιο για να κινηθεί. Δέν γίνεται να κάνεις δουλειά (έχοντας ήδη βάλει φέσι 221 εκ. ευρώ) με το να σου πληρώνει ο Μαρινάκης στη ζούλα τα ενοίκια των γραφείων. Μιζέρια!! Πρέπει να αναβιώσει ο θεσμός των χορηγών (Ζήμενς, Νοβάρτις κλπ.) όπως συνέβαινε στο πρόσφατο παρελθόν αλλά επισήμως αυτή τη φορά, όχι κρυφά. Τώρα κυνηγάνε τον έρμο τον Τσουκάτο επειδή εισέπραξε λέει 1 εκ. μάρκα σε μετρητό και τα έβαλε στα ταμεία του κόμματος. Ναι, αλλά την ανάπτυξη που πυροδότησε στη χώρα αυτό το 1 εκ. μάρκα (και τα άλλα ποσά σε μετρητό) επειδή το κόμμα είχε κεφάλαιο για να κινηθεί άνετα, την μέτρησε κανένας; Να τα πούμε κάποια στιγμή και αυτά!

    Μου αρέσει!

  9. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Φαντάσου ανάπτυξη που πυροδότησαν τα κλεμμένα απο τους Ρουμάνους λεφτα του Τσαουσέσκου με τα οποια χρηματοδοτούσε τους παλιους συριζαίους. 😎

    Μου αρέσει!

  10. Ο/Η Αναγνώστης Αθηναίος λέει:

    Κάποια στιγμή φοβάμαι ότι πρέπει να διαλέξουμε. Καλά θα ήταν να μην χρειαστεί, αλλά μετά από μια δεκαετία κρίσης (αναφέρομαι στην πολιτική, κοινωνική και ..αξιών) δεν είμαι αισιόδοξος ότι θα μπορέσουμε να το αποφύγουμε.
    Θα επιλέξουμε τη γέννηση του καινούργιου μέσα από την διαδικασία καταστροφής του παλιού ή θα δούμε πώς θα προχωρήσουμε προσπαθώντας να διατηρήσουμε τους βασικούς ιστούς στους οποίους στηριχθήκαμε για να υφάνουμε τις κατακτήσεις των τελευταίων δεκαετιών (δημοκρατία, ομαλότητα, κοινωνική συνοχή), στην λογική να πάμε παραπέρα ξεπερνώντας και αντικαθιστώντας μεσα όμως από μια οργανωμένη πορεία.

    Την ..έφοδο προς τον ουρανό του καινούργιου τη ζήσαμε.
    Η ΧΑ είναι τρίτο κόμμα και οι ιδέες του λαϊκισμού κυριαρχούν σε ιδεολογική επίπεδο και είναι αυτές που επηρεάζουν τις κινήσεις του εκλογικού σώματος.. .
    Είναι ζήτημα συγκυρίας πότε θα έχουμε την επόμενη αυτοκαταστροφική επιλογή, την οποία θα επιβάλλει η κοινή γνώμη ..δια της διαμεσολαβήσεως υποκειμένων τα οποία έχουν συγκροτηθεί και λειτουργούν …ως τέτοια, είτε μέσα σε κόμματα, αλλάζοντας τη φυσιογνωμία τους, είτε και με απευθείας έκφραση.

    Δείχνει ότι τα μαθήματά μας δεν τα έχουμε πάρει και νομίζουμε ότι ζούμε στην λιακάδα ενός κόσμου που δεν υπάρχει πια (εννοώ και παγκόσμια και ευρωπαϊκά και ..όλα).

    Από αυτήν την άποψη είναι θετικές οι παρεμβάσεις σαν αυτή του άρθρου.
    Καθότι άμα συνεχίσουμε έτσι ..επί των επιμπραμένων και κάτι τέτοια

    Μου αρέσει!

  11. Ο/Η Ενη λέει:

    Αναγνωστα,
    Μακαρι να κανω λαθος. Αλλα απο τα ανω λογια σου βγαινει ενα συμπερασμα. Να ψηφισουμε Μητσοτακη για να μην……αυτοκαταστραφουμε ! 😯

    Μου αρέσει!

  12. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Ψηφίζουμε τα δημοκρατικά κόμματα με σαφή Ευρωπαικό προσανατολισμό.

    Μου αρέσει!

  13. Ο/Η Αναγνώστης Αθηναίος λέει:

    Από πού προκύπτει αυτό αγαπητή Ένη;;
    Όχι, για μένα δεν είναι τραγικό το να ψηφίσει κάποιος Μητσοτάκη, ούτε να ψηφίσει Τσίπρα. Ούτε φυσικά και αναγκαίο ή ..κριτήριο.
    Νομίζω ότι το ξεκαθαρίζω παραπάνω.

    ΥΓ Σχολιαστή συμφωνώ, αλλά το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι αυτή η έννοια έχει καταντήσει σχετική και όλοι το θέλουν τον τίτλο κατ’ αποκλειστικότητα.
    Εγώ πάντως τα έχω πει, μην επαναλαμβάνομαι 😆

    Μου αρέσει!

  14. Ο/Η Αναγνώστης Αθηναίος λέει:

    A!! τώρα κατάλαβα Ένη (μάλλον).
    Όχι στην ίδια κατηγορία με τις προτάσεις Μαυρίδη έχω και ανάλογες που πιέζουν τον Τσίπρα να προσχωρήσει σε μια τέτοια λογική.

    Μου αρέσει!

  15. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    Αυτοί οι νεοφιλελευθεροι δημοσιογραφοι-σχολιαστές έχουν πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων τις ιδέες της Γαλλικής επανάστασης και ενδιαφερονται μονον για την οικονομική ανάπτυξη αυτών που τους πληρώνουν ή βοηθούν οικονομικά.

    Το άρθρο είναι, επίτηδες απλουστευτικο, μονόπατο, αφελώς προπαγανδιστικο . Κατά την γνώμη μου αναφέρονται υπόγειες επιδιώξεις ενώ βρίθει ανακριβιών όπως :

    Ι.»υπάρχει αριστερός ή δεξιός τρόπος για να μαζεύονται τα σκουπίδια! »
    Προσωπικά προτιμώ τον τρέχοντα τρόπο συλλογής στ. απορριμάτων με δημοτικές και διαδημοτικές επιχειρήσεις με καλοπληρωμενους εργαζόμενους, πάρα τον ιδιωτικό τρόπο με κακοπληρωμενους εργαζόμενους.
    Είδαμε λ.χ. τι έκανε ο ιδιωτικός τομέας στην εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας ή στην ανακύκλωση μετάλλων.

    ΙΙ. «Ένας τρόπος υπάρχει για να φέρει κανείς επενδύσεις στη χώρα και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. …να αυξήσει κανείς το εισόδημα των ανθρώπων. …να αποκτήσει η χώρα πλούτο. »

    Δεν υπάρχει ένας αλλά περισσότεροι τρόποι . Ουσιαστικά είναι δέσμη μέτρων που επικαιροποιουνται και κλιμακωνονται μεσοπρόθεσμα, λ.χ. εως το 2030.

    ΙΙΙ.»… η Γαλλία είναι περισσότερο φιλελεύθερη χώρα από ότι το Βιετνάμ, αλλά στην Οικονομία το Βιετνάμ είναι μπροστά στη Γαλλία μία όαση ανάπτυξης. »

    Η Γαλλία, από τις χώρες με το καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα και σύστημα πρόνοιας, χώρα με ισορροπημένη ανάπτυξη 7η στο ΑΕΠ, με ετήσιο κατά κεφαλήν ΑΕΠ $43,500/κάτοικο, να συγκρίνεται με το Βιετνάμ με $2,546, όπου το ετήσιο όριο φτώχειας είναι 365 $ !

    Στο Βιετνάμ , ακόμα πολεμούν την ελονοσία και την φυματίωση, την λύσσα και την λεπτοσπειρωση λόγω κατανάλωσης γατών και σκύλων, το AIDS,…..

    Μου αρέσει!

  16. Ο/Η δεξιος λέει:

    @ Αναγνώστης

    Θα διαλέξει η πραγματικότητα για μας στο τέλος όπως έγινε και με το μνημόνιο.

    Μου αρέσει!

  17. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Ο συριζα, Αναγνώστη δεν έχει σχέση με σύγχρονο Ευρωπαϊκό κόμμα. Είναι δεινόσαυροι και ατα 😎

    Μου αρέσει!

  18. Ο/Η Γιώργας λέει:

    Εδώ που τα λέμε, μόνο η ιδιωτική πρωτοβουλία μπορεί να φέρει τον πλούτο. Όπως είπε για παράδειγμα ο Τσουκάτος, μόνο για τις εκλογές του 2000 μπήκαν στα ταμεία του κόμματος 16 δις. δραχμές από ιδιώτες. Αν αυτός δεν είναι πλούτος τότε τί είναι;

    Μου αρέσει!

  19. Ο/Η Αναγνώστης Αθηναίος λέει:

    Ενδιαφέρον (ανεξάρτητα με το αν συμφωνεί κάποιος ή όχι που λέει και ο Σχολιαστής, εγώ πάντως ..εκφράζομαι)
    https://www.lifo.gr/articles/book_articles/225669/giorgos-pampoykis-to-dipolo-deksia-aristera-exei-xasei-kathe-logo-yparksis

    Μου αρέσει!

  20. Ο/Η Θανασης_χανια λέει:

    Συγνώμη, αλλά δεν κρατήθηκα
    πολύ λυρικό το κομμάτι του συνώνυμου, μου θύμισε αυτό εδώ το απόσπασμα από ταινία

    Mars Attacks «Why Can’t We All Just Get Along?

    Μου αρέσει!

  21. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    Μίνι ανασχητισμός στην κυβέρνηση – Υπ. Εξωτερικών ο Γ. Κατρούγκαλος
    Τα νέα πρόσωπα του κυβερνητικού σχήματος
    Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2019 13:32 UPD:14:23

    Μίνι ανασχηματισμό της κυβέρνησης ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

    Υπουργός Εξωτερικών αναλαμβάνει, όπως αναμενόταν, στη θέση του Αλέξη Τσίπρα, ο Γιώργος Κατρούγκαλος. Ξεχωρίζει η ένταξη στην κυβέρνηση των Θάνου Μωραΐτη και Άγγελου Τόλκα, που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και συνδέονται με την περίοδο διακυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου.
    Οι αλλαγές και τα νέα πρόσωπα
    Ειδικότερα, ο Γιώργος Κατρούγκαλος, αναβαθμίζεται σε υπουργό Εξωτερικών, καθώς όπως ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος «μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των διαδικασιών για τη θέση σε ισχύ της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο Πρωθυπουργός δεν κρίνει σκόπιμο να διατηρήσει ο ίδιος το χαρτοφυλάκιο του ΥΠΕΞ».
    Αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών με αρμοδιότητα την Ευρωπαϊκή Πολιτική ορίζεται η Σία Αναγνωστοπούλου.
    Υφυπουργός Εργασίας αναλαμβάνει ο Κωνσταντίνος Μπάρκας, καθώς ο μέχρι σήμερα υφυπουργός Νάσος Ηλιόπουλος κατεβαίνει υποψήφιος στον δήμο Αθηναίων.
    Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδια για τη Μακεδονία – Θράκη, ορίζεται η Ελευθερία Χατζηγεωργίου, στη θέση της Κατερίνας Νοτοπούλου που έχει θέσει υποψηφιότητα για τον δήμο Θεσσαλονίκης.
    Υφυπουργός Υποδομών αναλαμβάνει ο Θάνος Μωραϊτης.
    Τέλος στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής τοποθετείται υφυπουργός ο Άγγελος Τόλκας.
    […]
    https://www.naftemporiki.gr/story/1444875/mini-anasxitismos-stin-kubernisi-yp-eksoterikon-o-g-katrougkalos

    ΥΓ Και αλλοι Πασοκοι του ΓΑΠ .

    Μου αρέσει!

  22. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Οποιος διαβάσει τι έγραφε και τι έλεγε το 2017 ο Μωραίτης για τους συριζανελ θα θαυμάσει. 🙂

    Μου αρέσει!

  23. Ο/Η δεξιος λέει:

    Φυσιολογικό είναι.Δεν υπάρχει σοβαρή ιδεολογική διαφορά ΓΑΠ και ΣΥΡΙΖΑ.Και οι δύο είναι κατά του εθνικισμού και προσεύχονται να γίνει παγκόσμια διακυβέρνηση ή τουλάχιστον πανευρωπαική για να αναλάβει το χρέος της Ελλάδος ώστε να μπορούν να συνεχίσουν να μοιράζουν λεφτά.

    Μου αρέσει!

  24. Ο/Η Ενη λέει:

    Οξυδερκεστατη αναλυση (Δεξιος 15/2 17,12).
    Να μη σε ματιασουμε Δεξιε! 🙂

    Μου αρέσει!

  25. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
    Πώς βρέθηκαν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ Μωραΐτης και Τόλκας

    […]
    Σύμφωνα με πληροφορίες η αρχική προσέγγιση και με τους δύο πρώην υπουργούς του Γιώργου Παπανδρέου είχε γίνει από τον υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη.

    Στην απόφαση του Θάνου Μωραΐτη να συμμετάσχει στην κυβέρνηση σημαντική ήταν η επιρροή του Χρίστου Σπίρτζη και αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι βρίσκονται, πλέον, στο ίδιο υπουργείο (Υποδομών).

    Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Δεκέμβριο είχε ανακοινωθεί η υποψηφιότητά του με το ΚΙΝ.ΑΛΛ., όμως λίγες ώρες αργότερα ο ίδιος ο κ. Μωραΐτης είχε δηλώσει ότι αποσύρεται επικαλούμενος λόγους διαφωνίες με την πολιτική του κινήματα.

    Αναφορικά με τον Άγγελο Τόλκα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως, ενώ ήταν αρχικά θετικός ως προς το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ προς την Κεντροαριστερά στο πλαίσιο της ενότητας των προοδευτικών δυνάμεων, στην τελευταία του επικοινωνία (χθες) ήταν αρνητικός.

    Σήμερα, όμως, ένα τηλεφώνημα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό ήταν ο καταλυτικός παράγοντας για να δεχθεί την πρόταση υπουργοποίησης. Ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να του εξήγησε ποιο είναι το πνεύμα και η φιλοσοφία τόσο της παρούσας κυβέρνησης όσο και της επόμενης ημέρας.

    http://www.efsyn.gr/arthro/pos-vrethikan-stin-kyvernisi-syriza-moraitis-kai-tolkas

    ΥΓ Πληροφορίες για να μην υπάρχουν απορίες….

    Μου αρέσει!

  26. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Σπίρτζης και ξερό ψωμί!

    Μου αρέσει!

  27. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    Ακούγεται ότι οι περισσότεροι συμβουλοι του είναι συμφοιτητές του από το ΔΠΘ.
    Παρά τα σκάνδαλα, το ΔΠΘ έχει (ξε)περάσει το ΑΠΘ, ακόμη και το ΕΜΠ σε επιρροή!

    Μου αρέσει!

  28. Ο/Η δεξιος λέει:

    Ευτυχώς που δεν είναι από το Στάνφορντ,το LSE και το Χάρβαρντ που ευθύνονται κατά Παπαχριστόπουλο για τους 28 πλουσιότερους ανθρώπους στη γη.

    Μου αρέσει!

  29. Ο/Η Αναγνώστης Αθηναίος λέει:

    Έτσι πάνε αυτά.
    Μετά από μια σχεδόν πενταετία ..ζυμώσεων για την συγκρότηση της έκφρασης της κεντροαριστεράς καταλήξαμε στο σημερινό ..τσουρέκι.
    Δηλαδή τα σημάδια να δείχνουν το παλιό καλό ΠΑΣΟΚ (οργανωτικά πρόεδρος, διαδικασίες, έκφραση κλπ) και να έρχονται και τα σημαινόμενα να τα επιβεβαιώνουν (πχ Πρέσπες).
    Οπότε από αυτούς που τους ενδιαφέρει η εμπλοκή στην κεντρική πολιτική σκηνή, άλλος για Χίο τραβάει (να ενισχύσει την κεντροαριστερή στροφή του συριζα) και άλλος για Μυτιλήνη (να ενισχύσει την στροφή προς το κέντρο της νδ).
    Και το κόμμα φωνάζει ότι τους παίρνουν τα στελέχια.
    Οκ. κρίμα και άδικο, αλλά ας δούνε ότι οι εποχές που το μπραντ (η φανέλα) έφτανε έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

    Μου αρέσει!

  30. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Επίθεση ΕΦΣΥΝ σε Π. Πολάκη: «Σαχλαμαρόμαγκας»…

    https://www.liberal.gr/arthro/240691/epikairotita/2019/efsyn-gia-p-polaki-isonsachlamaromagkassin.html

    Μου αρέσει!

  31. Ο/Η Αναγνώστης Αθηναίος λέει:

    Ρε παιδί μου αυτές οι απλουστεύσεις και αυτή η ευκολία δεν μας κάνουν καλό.
    «Σε κάθε περίπτωση η σκληρή επίθεση προκαλεί εντύπωση δεδομένου ότι η εν λόγω εφημερίδα απηχεί τις απόψεις Μαξίμου, …«.

    ok το άρθρο στο efsyn το υπογράφει ο Δ Νανούρης, ο οποίος την έχει πέσει αρκετές φορές στον συριζα και στην κυβέρνηση.
    Δείτε εδώ πώς ..απηχούνται οι απόψεις του Μαξίμου σε προηγούμενο άρθρο

    http://www.efsyn.gr/arthro/ano-kato-plateia

    Βέβαια αυτό που θέλει να πει ο ποιητής (του λίμπεραλ) έχει βάση, αλλά είπαμε ..ρε παιδί μου 😆

    Μου αρέσει!

  32. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Δεν είναι βέβαια σοβαρό θέμα, αλλά η επίθεση στον Πολάκη ήταν πολύ …επιθετική. Λες να θεωρείται πλέον ασύμβατος με τη σοσιαλδημοκρατία; 😎

    Μου αρέσει!

  33. Ο/Η δεξιος λέει:

    Σε κατάσταση νευρικότητος και το Ποτάμι.

    https://www.liberal.gr/arthro/240688/politiki/2019/to-isonpotamisin-giati-klaigetai.html#.XGiUGDNUfEk.twitter

    Μου αρέσει!

  34. Ο/Η Αλικη λέει:

    Σχο, σου εφιστώ την προσοχή ως προς τα άρθρα που ανεβάζεις.

    Το συγκεκριμενο αρθρο του liberal παραπέμπει σε προσωπική επίθεση κατα του Πολάκη -καρα ad hominem- και υπαρχει ο κινδυνος να στιγματιστείς απο τους στυλοβάτες της πολιτικής ορθότητας -ιδίως οταν η παραβιαση αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ.

    Δεν παίζουμε με αυτα τα πραγματα(!)

    ΥΓ: Άλλωστε το προβλημα Πολάκη -ως γνωστόν- δεν αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ. Ανήκει σε καποιο αλλο σύμπαν/χώρο και χρονο, και πρεπει να το κρίνουμε …γενικότερα.
    Αλλιώς κινδυνεύουμε να πέσουμε στην παγίδα των υπεραπλουστευσεων, οι οποίες -οταν στρέφονται κατα του ΣΥΡΙΖΑ- αποτελουν σοβαρο παράπτωμα.

    Μου αρέσει!

  35. Ο/Η Αλικη λέει:

    Ο Θεοδωρακης αφου τα εκανε μαντάρα με την αλλοπρόσαλλη πολιτικη του και το επίμονο φλερτ με τον ΣΥΡΙΖΑ, τωρα κλαψουρίζει και το παίζει αδικημένος -απο ποιον άραγε;

    Λες και δεν ευθύνεται ο ίδιος για την απομακρυνση ολων των σοβαρών ανθρώπων -και μαλιστα κατα πολυ υψηλότερου επιπέδου απο τον ιδιο- που έσπευσαν αρχικά να αγκαλιάσουν το εγχείρημα. Ουτε ευθύνεται ο ιδιος για το γεγονος οτι τον εγκατέλειψαν οι βουλευτες του -άλλος για Χίο τράβηξε κι άλλος για Μυτιλήνη.
    Ας πρόσεχε!

    Μου αρέσει!

  36. Ο/Η Ενη λέει:

    Για τον Κυριακο : » Εξω παμε καλα» , το ειπε ο Εθναρχης καποτε. Φαινεται οτι ισχυει ακομα!

    https://www.iefimerida.gr/news/479427/braveytikan-alexis-tsipras-kai-zoran-zaef-sti-diaskepsi-toy-monahoy-vinteo#/search

    Μου αρέσει!

  37. Ο/Η Ενη λέει:

    Ο Συριζα υπερασπιζεται την Αριστερη του φυσιογνωμια, μετα τις υπουργοποιησεις στελεχων απο αλλους χωρους, σαν να τους λεει εσεις ηρθατε στο Συριζα και φυσικα γινατε Συριζα !

    https://www.iefimerida.gr/news/479483/tzanakopoylos-gia-moraiti-tolka-kinisi-stratigikis-gia-eyrytero-proodeytiko-polo

    Μου αρέσει!

  38. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Οι 53 και ο Χατζηπετρής

    https://www.liberal.gr/arthro/240749/epikairotita/2019/oi-53-kai-stelechi-tou-syriza-apodomoun-ton-anaschimatismo-tsipra.html
    Οι 53+ και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αποδομούν τον ανασχηματισμό Τσίπρα

    Μου αρέσει!

  39. Ο/Η Αναγνώστης Αθηναίος λέει:

    Σχολιαστή είναι σοβαρό το θέμα, δηλαδή οι φωνές που θέτουν θέμα ασυμβατότητας της στάσης Πολάκη και πληθαίνουν και γίνονται πιο έντονες.
    Σε αυτό το liberal έχει δίκιο, απλώς έτσι όπως το έθεσε, ..βιάστηκε δηλαδή, δεν εμφανίζεται τεκμηριωμένο αυτό που θέλει να πει ο αρθρογράφος.
    Όμως η ουσία είναι αυτή που θέτει.

    ΥΓ Αλίκη αν δεχθούμε ότι όλες οι κριτικές σε πολιτικά πρόσωπα δεν μπορεί παρά είναι ad hominem προφανώς και αυτή τέτοια είναι.
    Αν όμως δεν το βλέπουμε έτσι, δηλαδή ότι μια χαρά μπορεί να μην είναι και συνήθως δεν είναι και όταν είναι, δεν είναι σωστό (είναι καταδικαστέο) μπορούμε να συζητήσουμε αν η συγκεκριμένη είναι.
    Κατά την γνώμη μου δεν είναι, το γιατί το έχω εξηγήσει σε άλλο ποστ για την ..τριετία συριζα.
    Βέβαια αυτή μου η κρίση δεν αφορά συζήτηση μεταξύ μας, αφού για σένα όλες τέτοιες είναι, ενώ για μένα όχι.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.