Άχρηστοι των αχρήστων

17 μήνες καταστροφικής διακυβέρνησης από το ΣΥΡΙΖΑ μας έχουν δώσει τη δυνατότητα arkas-prof-1να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα που μπορούν με τρεις λέξεις να αποδοθούν από τον τίτλο. Άχρηστοι των αχρήστων και …ακόμα χειρότερα.

Βέβαια δεν χρειαζόταν να διαλύσουν τα πάντα όλα για να κάνουμε τους χαρακτηρισμούς. Τα προβλέπαμε και πριν τις εκλογές του Γενάρη. Δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά, τα ορφανά του Χόνεκερ και του Τσαουσέσκου, που έχουν μια εντελώς χαλαρή σχέση με την κοινοβουλευτική δημοκρατία και ακόμα και στο συνέδριο του 2013 έγλυφαν τα ολοκληρωτικά καθεστώτα του υπαρκτού, μπορούν και χειρότερα, καλύτερα δε μπορούν.
Η καταστροφή είναι στη φύση τους, ότι πιάνουν να γίνεται κάρβουνο.

Εκμεταλλεύθηκαν την κρίση για να πάρουν την εξουσία, λέγοντας ότι ψέμα και κουλαμάρα τους ερχόταν. Στην πορεία βρήκαν ότι πιο γελοίο ως κοινοβουλευτικό κόμμα και το άφησαν να τους …ψεκάσει.

Οδήγησαν τη χώρα σε μια αχρείαστη …ματωμένη διαπραγμάτευση που μας έφερε σε φάση παράδοσης του πνεύματος, έκαναν ένα διχαστικό δημοψήφισμα με κλειστές τράπεζες και άδεια ταμεία, ζήτησαν γονατιστοί τη βοήθεια της δημοκρατικής αντιπολίτευσης για να γλιτώσουν τη φυλακή από αυτό που θα προκαλούσαν και αφού έγιναν αιτία να μας επιβληθεί μια συμφωνία δέξου τη ή φύγε από δω, οδήγησαν τη χώρα σε νέες εκλογές με την υπόσχεση του παράλληλου προγράμματος.

Φυσικά, συνέχισαν να συνεργάζονται με το ταίρι τους το οποίο τους έχει πει κάντε ότι θέλετε αρκεί να είμαστε στην εξουσία.

Έδειξαν το …θηριώδη ανθρωπισμό τους, αφήνοντας χιλιάδες πρόσφυγες μέσα στη λάσπη για μήνες. Ο τίτλος περιγράφει γάντι αυτό το κομμάτι δραστηριότητας των συριζαίων.

Επικήρυξαν την ιδιωτική οικονομία και τους ελεύθερους επαγγελματίες βάζοντας φόρους πάνω στους φόρους και κάνοντας τις ασφαλιστικές εισφορές μια δεύτερη φορολογία που δεν έχει καμια σχέση με τη σύνταξη που θα πάρουν οι …επικηρυγμένοι στο μέλλον.

Αποφάσισαν να λογοκρίνουν εν ψυχρώ τα ΜΜΕ, με τις 4 άδειες και το κλείσιμο των καναλιών. Εδω κολλάει το “ορφανά του Χόνεκερ και του Τσαουσέσκου”. Θέμα τεράστιο που πάει να τους γυρίσει ανάποδα και για το οποίο ίσως ανέβει σύντομα ένα κειμενάκι.

Επιτίθενται στα 40+ χρόνια της μεταπολίτευσης, υλοποιώντας στην πράξη το δόγμα ¨η χούντα δεν τελείωσε το 73”. Και ότι πρώτη φορά έχουμε δημοκρατία. Προχθές μόλις η θεία με τα γεμιστά είπε ότι θα καταργήσει το παρακράτος της …Φρειδερίκης. Βαρεμένοι ναι, αλλά όταν οι βαρεμένοι είναι στην εξουσία τα πράγματα γίνονται επικίνδυνα.

Ξεκινώντας να γράψεις ένα κείμενο για αυτά τα κριάρια κινδυνεύεις να ανεβάσεις …πίεση. Οπότε ας το σταματήσω εδώ για να το αποφύγω.

About σχολιαστης

Σχολιάζω...
This entry was posted in σχολιαστής. Bookmark the permalink.

17 Responses to Άχρηστοι των αχρήστων

  1. Ο/Η Νίκος Π λέει:

    Αυτή είναι η αριστερά ή πιο σωστά αυτή μπορεί να είναι η αριστερά σήμερα. Η άλλη εκδοχή της, το ΚΚΕ, είναι σε εξαϋλωμένη κατάσταση και όσο περνάει ο καιρός θυμάται και νοσταλγεί όλο και περισσότερο τον Στάλιν, τον Δ(!)ΣΕ, την ΟΠΛΑ τη σάρα, τη μάρα και το κακό το συναπάντημα. Το καλό είναι ότι όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας συνειδητοποιούν τι είδους άνθρωποι είναι αυτοί που τόσα χρόνια μας ζάλιζαν τον έρωτα με το δήθεν ηθικό πλεονέκτημά τους. Το κακό είναι ότι χρειαζόταν να φτάσουμε στο σημερινό χάλι για να συμβεί αυτό.

    Μου αρέσει!

  2. Ο/Η Αλικη λέει:

    Προσωπικά, δεν παύω να εκπλήσσομαι απο το γεγονος οτι υπάρχουν πολιτες -θεωρούμενοι μαλιστα ως σοβαροι-, οι οποιοι εξακολουθούν να τους υποστηρίζουν, προβάλλοντας ως «συγκλονιστικό» επιχείρημα τα στραβά των …προηγούμενων.
    Δεν αναφέρομαι στον πολτό των αυταποδεικτως βλακών, αλλα για ανθρώπους, οι οποιοι υποτίθεται οτι διαθέτουν στοιχειώδη πολιτικη σκεψη και ενημερωση.

    ΥΓ1:Θα το ξαναπώ: μπροστα στην καταστροφική διακυβέρνηση των Συριζοψεκασμενων οι προηγούμενοι υπήρξαν τιτάνες της πολιτικής.
    ΥΓ2: Αναρωτιέμαι πως οι υποστηρικτές καταπίνουν αμάσητα τα 100 δις που μας φέσωσε η πολιτικη τους επιλογη.

    Μου αρέσει!

  3. Ο/Η Don Johnson λέει:

    «Ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ και τα έκανε όλα αυτά μέσα σε 17 μήνες; » Ναι.

    «πόσο λιώμα μυαλό μπορεί να έχει κάποιος για να πιστεύει κάτι τέτοιο;»
    Πολύ περισσότερο από το μέσο ψηφοφόρο του σύριζα.

    «ούτε ο ψυχάκιας μπουμπούκος δεν το πιστεύει.»
    Οι χαρακτηρισμοί εκφράζουν αυτόν που τους εκτοξεύει πάντα κι όχι αυτόν στον οποίο απευθύνονται.

    Καλά θα κάνει η αριστερά κι ο σύριζα να το πάρει χαμπάρι. Τα χρόνια της ανεμελιάς και της εύκολης αριστερής μυθολογίας περάσαν. 100 δις κόστισαν αλλά χαλάλι τους.

    Μου αρέσει!

  4. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Ένα υβριστικό σχόλιο μας άφησε χρόνους

    Μου αρέσει!

  5. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Ο θείος λέει ευγενικά στους συριζαίους ότι μόνο με το οικονομικό κριτήριο -ποιός θα δώσει τα πιο πολλά- δουλειά δε γίνεται.

    Και πώς θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά;

    Διότι απο τη μία είναι εταιρίες που έχουν δώσει σε φόρους και εισφορές πάνω απο ένα δις ευρώ η καθεμία και απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους και από την άλλοι κάποιοι που θα δώσουν 5-10 εκατ. παραπάνω -χωρίς να είναι οι καλύτεροι που είπε και ο Τσίπρας- για να κλείσουν τους άλλους που λειτουργούν. 🙂

    Η πετυχεσιά των κυβερνώντων είναι άνευ προηγουμένου. 🙂

    Μου αρέσει!

  6. Ο/Η Γιάννης -2 λέει:

    Το σύνθημα της «Αλλαγής» ήταν πάντοτε θαυματουργό στην πολιτική.
    Οι λαοί το δέχονται με ευχαρίστηση, ακόμη και όταν είναι οφθαλμοφανές ότι η αλλάγή θα γίνει προς τα κάτω!

    Πρόσφατο παράδειγμα ο Καναδάς. Εξέλεξε πρωθυπουργό έναν αγνωστικό νεαρό γυιό πρώην πρωθυπουργού ο οποίος έχει πάρει φόρα και γκρεμίζει ότι είχε κτισθεί τα τελευταία χρόνια ενώ ξοδεύει χρήμα με ρυθμούς απίθστευτους.
    Τελευταίο κατόρθωμα: ακύρωσε την απόφαση της προηγουμένης κυβέρνησης να ανεβάσει σταδιακά από τα 65 στα 67 χρόνια την ηλικία που οι Καναδοί θα λαμβάνουν επιδομα γηρατιών (άσχετο με τη σύνταξη ηλικίας. Δίδεται σε όλους, αλλά ένα μεγάλο ποσοστό το επιστρέφει λόγω υψηλού εισοδήματος).

    Μου αρέσει!

  7. Ο/Η Don Johnson λέει:

    @Γιάννης-2
    Δηλαδή οι Καναδοί χτίζουν το σοσιαλισμό τους και γκρεμίζουν το ρεαλισμό τους;

    Μου αρέσει!

  8. Ο/Η Γιάννης -2 λέει:

    @Don Johnson

    Αυτό δείχνουν οι πρώτοι μήνες διακυβέρνησης του νεαρού Justin Trudeau.

    Μου αρέσει!

  9. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    Trudeau yoga pose stories pose their own threat: Teitel

    https://www.thestar.com/news/canada/2016/04/02/trudeau-yoga-pose-stories-pose-their-own-threat-teitel.html

    Πολυ προχω ο Πρωθυπουργος τους!!!

    Μου αρέσει!

  10. Ο/Η δεξιος λέει:

    To πανηγύρι πάντως φέτος γίνεται στην Αμερική.Όταν ο Τραμπ αποκάλεσε τον Ομπάμα ιδρυτή του ISIS το CNN έκρινε αναγκαίο να βάλει στον υπότιτλο εντός παρενθέσεως «δεν είναι» φοβούμενο ότι κάποιοι μπορεί να τον πιστέψουν.

    http://www.washingtonexaminer.com/cnn-sends-donald-trump-an-on-screen-message/article/2599138

    Μου αρέσει!

  11. Ο/Η Ενη λέει:

    Φωνές για ακυρωση της υποψηφιοτητας Τραμπ

    http://www.tovima.gr/world/article/?aid=821186

    Μου αρέσει!

  12. Ο/Η Ενη λέει:

    «Βράζουν οι Ρεπουμπλικανοί
    Ενδεχόμενο ήττας αναγνωρίζει μεν ο Τραμπ, αλλά «δεν ρίχνω τους τόνους»

    O Τραμπ λέει ουσιαστικά ότι δεν αλλάζει ρότα, ακόμη κι αν αυτό του στοιχίσει τη νίκη (Φωτογραφία: Reuters )

    Ορλάντο
    Εκ πρώτης όψεως μπορεί να μοιάζει με έκλαμψη μετριοφροσύνης, αλλά μάλλον είναι άλλος ένας λόγος να ανησυχούν οι Ρεπουμπλικανοί: Ο Τραμπ αναγνώρισε, με ασυνήθιστη «ταπεινότητα» μπροστά στην κάμψη των ποσοστών του και την εικόνα δυσφορίας στην ηγεσία του κόμματός του, πως μπορεί να χάσει τις εκλογές.

    Ακόμη κι έτσι όμως, «θα συνεχίσω όπως κάνω τώρα, έστω κι αυτό σημαίνει ότι στο τέλος απλά θα κάνω μεγάλες διακοπές»…

    Ουσιαστικά, ο Τραμπ ξεκαθάρισε πως δεν θα αλλάξει ρότα ακόμη κι αυτό του στοιχίσει (και σε αυτός και στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα) την προεδρία. Οπότε, όπως ενδεικτικά αναφέρει η Washington Post, οι αναφορές αυτές «θα έπρεπε να θορυβήσουν περισσότερο από οτιδήποτε άλλο τους Ρεπουμπλικανούς».

    Μιλώντας στη Γιούτα, ο μεγιστάνας αναγνώρισε ότι «έχουμε τεράστια προβλήματα στη Γιούτα». Οι αναφορές του την Πέμπτη -σε άλλες δηλώσεις του, αναφέρθηκε στα υψηλότερα ποσοστά της Κλίντον- ήταν παραφωνία σε σύγκριση με τις συνηθισμένες αναφορές του πως «η νίκη μας θα είναι τρομακτική».

    Όταν στη συνέχεια ρωτήθηκε σε συνέντευξή του τι σκοπεύει να κάνει για να αντιστρέψει την εικόνα στις δημοσκοπήσεις, η απάντηση του Τραμπ ήταν αφοπλιστική: «Το ίδιο που κάνω και τώρα. Στο τέλος είτε θα πιάσει είτε, ξέρετε, είτε θα κάνω πολύ πολύ μεγάλες διακοπές».
    Newsroom ΔΟΛ

    Μου αρέσει!

  13. Ο/Η δεξιος λέει:

    Βγαίνουν όλα στη φόρα προεκλογικά για όλους.

    Μου αρέσει!

  14. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    «Βγαίνουν όλα στη φόρα προεκλογικά για όλους.»

    Tι όλα στην φόρα και παραμύθια ρε δεξιέ..
    Ο απατεώνας ο Σκατατράμπ ηδη βγήκε και παραδέχτηκε πως οι μαλακίες (δεν πιστεύω να τις πήρες στα σοβαρά, ε? ;)) που έλεγε για τον Όμπαμα, ότι τάχα ο τεςλευταίος δημιουργησε το ΙΚ, ήταν ακριβώς αυτό, μαλακίες και τίποτα άλλο – «σαρκασμός» κατά τον Σκατατράμπ.

    Είναι το κλασσικό κόλπο αυτού του ξεδιάντροπου αλήτη, πρώτα λέει κάτι διφορούμενο, με αμφίσημα νοήματα (όπως αυτή η μαλακία που ξεστόμισε τις προάλλες όπου άφηνε υπονοούμενα στους οπαδούς της οπλοκατοχής να σκοτώσουν την Κλίντον) και μετά, όταν αρχίζει και τρώει τις κατραπακιές την μία μετά την άλλη, το γυρνάει και παραδέχεται πως λέει μαλακίες – τις οποίες, ανάλογα με την περίσταση, τις ονομάζει «χιούμορ», «σαρκασμό», και άλλες τέτοιες αρλούμπες.

    http://www.reuters.com/article/us-usa-election-idUSKCN10N1V0?il=0

    Republican presidential candidate Donald Trump on Friday backed away from repeated remarks labeling President Barack Obama and Democratic candidate Hillary Clinton as the founders of Islamic State, saying they were sarcasm.

    A new opinion poll showed Trump losing ground in three crucial states.

    Trump used the unfounded description of Clinton and Obama on Wednesday night and all day on Thursday during campaign appearances in Florida, including in an interview on Thursday with radio talk show host Hugh Hewitt.

    «I meant he’s (Obama) the founder of ISIS. I do. He was the most valuable player,» Trump said, using an acronym for the militant Islamist group, adding that Clinton also deserved the MVP award.

    But in a tweet on Friday, he called the comments sarcasm.

    It was the same tactic he used to try to quell criticism after he invited Russia in late July to dig up tens of thousands of «missing» emails from Clinton’s time as U.S. secretary of state.

    […]

    But a Wall Street Journal/NBC News/Marist poll released on Friday suggested support for Trump is eroding among voters in three battleground states.

    Such states are hotly contested because their populations can swing either to Republicans or Democrats and thus play a decisive role in presidential elections.

    The poll found Clinton widening her lead in Colorado, Virginia and North Carolina, while holding her advantage over Trump in Florida.

    Clinton released her tax returns on Friday, painting the move as a sign of transparency that her campaign says Trump lacks.

    While U.S. presidential candidates are not required to release their tax returns, it has become a common custom, and Clinton’s tax returns have been made public, in some form, every year since 1977.

    But Trump has cited an audit by the Internal Revenue Service in refusing to release his returns. Trump also has said his taxes are no one’s business and that they reveal little.

    […]

    Μου αρέσει!

  15. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    Εντάξει, πως κάνετε έτσι? Δεν έγινε και τίποτα, ψιλοπράματα.

    «Χάθηκε» η αλληλογραφία του ΥΠΕΞ από το 2005 και μέτα λόγω βλάβης στον σκληρό δίσκο

    Μία βλάβη σε σκληρό δίσκο του Υπουργείου Εξωτερικών είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί όλη η ηλεκτρονική αλληλογραφία του Υπουργείου από το 2005 και μετά.

    Ο εν λόγω σκληρός δίσκος δεν είχε συντηρηθεί ποτέ, ενώ δεν υπήρχε ούτε αντίγραφο των αρχείων.

    Επίσης, η προσπάθεια ανάκτησης των emails εγκαταλείφθηκε, λόγω υψηλού κόστους.

    Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Τάσου Τέλλογλου στον ΣΚΑΪ, εκτός των απορρήτων εγγράφων-emails, χάθηκε όλη η ηλεκτρονική αλληλογραφία.

    Με κονδύλι 15.000 ευρώ θα είχε αποφευχθεί η βλάβη, καθώς θα είχε πραγματοποιηθεί η αναγκαία συντήρηση, ενώ δύο ημέρες μετά τη βλάβη στον σκληρό δίσκο, το ΥΠΕΞ ενέκρινε κονδύλι 150.000 ευρώ και αγόρασε καινούριο εξοπλισμό.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.