ΝΔ: «Δεν θα ξεπλύνουμε τα λάθη της κυβέρνησης»

Liberal  /  ΝΔ: «Δεν θα ξεπλύνουμε τα λάθη της κυβέρνησης»

Η Νέα Δημοκρατία δεν προτίθεται να ψηφίσει τα νέα δημοσιονομικά μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή για τη δεύτερη αξιολόγηση, όμως θα σεβαστεί τη συνέχεια του κράτους και θα επιδιώξει να αλλάξει το δημοσιονομικό μείγμα πείθοντας τους εταίρους με τις πολιτικές της.

Αυτό διαμήνυσαν, μέσω του ΣΚΑΪ, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης και ο τομεάρχης Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, στον απόηχο της δήλωσης Σόιμπλε ότι θα πρέπει να βρεθεί φόρμουλα που θα εγγυάται την υλοποίηση μέτρων που θα ψηφιστούν τώρα αλλά θα εφαρμοστούν μετά τις επόμενες εκλογές.

«Δεν θα ξεπλύνουμε τα λάθη της κυβέρνησης», δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης, προσθέτοντας πως τα νέα μέτρα έρχονται λόγω των αποτυχιών της κυβέρνησης και «φέρουν την υπογραφή Τσίπρα και Καμμένου».

Παρά ταύτα, σε ένα μήνυμα προς τους εταίρους, ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ δεν υποκρίνεται πως διαθέτει «μαγική γομολάστιχα» με την οποία θα σβήσει τα συμφωνηθέντα «με ένα νόμο κι ένα άρθρο» – όπως ισχυριζόταν το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αντίθετα, τόνισε, η ανατροπή της λιτότητας θα επιτευχθεί μέσω της επανεκκίνησης της οικονομίας, η οποία θα δρομολογηθεί με σοβαρή πολιτική, ακολουθώντας τα παραδείγματα της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας και της Κύπρου. Αυτό είναι το «πλεονέκτημα» της ΝΔ, εξήγησε.

Υπογράμμισε δε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οφείλει να ξεκαθαρίσει τη θέση της όσον αφορά τα μέτρα, σε μία περίοδο που απαιτείται πολιτική υπευθυνότητα.

«Εμείς δεκανίκι της κυβέρνησης δεν θα γίνουμε. Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει νέα δημοσιονομικά μέτρα», ανέφερε στο σταθμό μας ο Χρήστος Σταϊκουρας.

Διευκρίνισε ότι κάθε συμφωνία δεσμεύει και την επομένη κυβέρνηση αλλά προσέθεσε ότι η ΝΔ μπορεί να πείσει τους εταίρους πως θα πετύχει τους ίδιους στόχους με διαφορετικό τρόπο.

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση αναζήτα «πολιτικό σωσίβιο» στο εσωτερικό και εξωτερικό μπροστά στην ανικανότητα της να κλείσει την αξιολόγηση, καθότι κινδυνεύει με «πολιτικό πνιγμό».

Παράλληλα, χαρακτήρισε άστοχη και προσβλητική την δήλωσή Ντάισελμπλουμ σε γερμανική εφημερίδα, σύμφωνα με την οποία οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου «δαπάνησαν όλα τα χρήματα σε ποτά και σε γυναίκες και μετά ζήτησαν βοήθεια».

Πηγή: skai.gr

About σχολιαστης

Σχολιάζω...
This entry was posted in Πολιτική. Bookmark the permalink.

5 Responses to ΝΔ: «Δεν θα ξεπλύνουμε τα λάθη της κυβέρνησης»

  1. Ο/Η δεξιος λέει:

    Μου αρέσει!

  2. Ο/Η Αλιόσα λέει:

    Παντα (τα τελευταια 35 χρονια) θεωρουσα οτι ειναι ωφελιμο για τον τοπο η ακροδεξια να βρισκεται μαντρωμενη μεσα στη δεξια και να μην περιφερεται σαν λυμενο σκυλι, πραγμα που φροντισε να κανει ο Καραμανλης Β΄ο Σουβλακοφαγος, οταν εθεσε τον Καρατζαφερη εκτος ΝΔ.

    Κατανοω επισης την αναγκη και την χρησιμοτητα των διαφόρων Αδωνιδων ως τσουβαλια με αμμο στο αναχωμα για την διαρροη των ψηφοφορων προς την ακροδεξια και τη φαστικη παραταξη.
    Με λιγα λογια εχω παψει εδω και πολλες δεκαετιες να ειμαι οπαδος του καθαρου (και πολιτικα αποστειρωμενου) λογου και εχω βαθεια συνειδηση οτι η πολιτικη ειναι η τεχνη του εφικτου και οτι η ενασκηση της απαιτει πολλες φορες περιπλοκες συνθεσεις.
    Αλλα αξιολογω την παρουσια τους ως τσουβαλια με αμμο στο αναχωμα και οχι ως ακροπρωρο στη γαλερα της κεντροδεξιας παραταξης.

    Με βαση αυτα αισθανομαι την αναγκη να ομολογησω οτι η των «Ελληνων εγερσις» κλπ, ως αντιδοτο στον λαϊκισμο της αριστερας (και οχι μονο) μοιαζουν πιο πολυ με ομοιοπαθητικη μεθοδο αντιμετωπισης ενος επιθετικου καρκινου, που ενω διατεινεται οτι θεραπευει, απλως επιδεινωνει το προβλημα.
    Αν συνυπολογισει κανεις σε αυτα το μορφολογικο του ανδρος και τη φωνη του, που στην ηχητικη κλιμακα κειμενεται μεταξυ γαυγισματος και νιαουρισματος, νομιζω οτι ο μεγαλοςηττημενος ειναι η αισθητικη μας.
    Νομιζω επισης (δηλαδη ειμαι σιγουρος) οτι ως κοινωνια δεν κανουμε πλεον τιποτε αλλο εδω και πολυ καιρο απο το να ξυνουμε με μανια τον πατο του κοινου μας βιου, εκει που κολλανε ολα τα κατωτερα ενστικτα του ανθρωπου.

    Μου αρέσει!

  3. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    Η δική μου οπτική είναι διαφορετική σε σχέση με την μεταπολίτευση, διότι η καταστροφική πορεία της χώρας είχε ξεκινήσει από το 1943 με τον ακήρυκτο εμφύλιο πόλεμο, ….και παρά το δεξιό «οικονομικό θαύμα» με το 1 εκατομ. Έλληνες μετανάστες στο εξωτερικό και την έντονη αστυφιλία, συνεχίζεται έως σήμερα με δεύτερη μετανάστευση 0,5 εκατομ. Ελλήνων.

    Η αιτία ίσως πρέπει να αναζητηθεί, στην ευρύτατη συμμετοχή όλων των τάξεων στο ΕΑΜ , στην ταύτιση -από τις σκληρές δεξιές κυβερνήσεις μετά το 1944- εαμιτών και κομμουνιστών, στην αποχή της αριστεράς από τις εκλογές του 1946 και τον μετέπειτα εμφύλιο πόλεμο, …., στην ‘’δήλωση’’ που έπρεπε να υπογραφεί από τους μετανοήσαντες για να ενταχθούν στους κόλπους του μετεμφυλιακού κράτους (και που πολλές φορές δεν υπογράφθηκε για λόγους αξιοπρέπειας-εγωισμού) και στην εσωτερική μετανάστευση στις μεγάλες πόλεις που άμβλυνε το καθημερινό άγχος των διωκόμενων από την τοπική εκδικητικότητα των νικητών.
    […]

    «….Σχεδόν δικαίως, η βαθιά συντηρητική αγροτική Ελλάδα που ήδη (την εικοσαετία ΄50-΄70) είχε σχεδόν μετατραπεί ραγδαίως σε μικροαστική/εργατική, με …τριτοκοσμικές/επαρχιώτικες αντιλήψεις, ως απόρροια των επικρατουσών συνθηκών(λειτουργικός αναλφαβητισμός σε μεγάλα στρώματα, εμφύλιος, αστυφιλία, δύσκολες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης στην ύπαιθρο, οικονομική αλλά όχι κοινωνική ανάπτυξη, κ.λ.π.) διαμόρφωσε την ανάγκη-αντίληψη για τα εκλεκτά-επιθυμητά επαγγέλματα για τους καλύτερους γόνους της (μηχανικός, γιατρός, δικηγόρος) και –δευτερευόντως- για τους καλούς, πανεπιστημιακή μόρφωση με αναβαθμισμένη εικόνα, κοινωνική και επαγγελματικής θέση. Βέβαια, παράλληλα με την επιδεινούμενη αποβιομηχάνιση της χώρας μας (την εικοσαετία ΄75-΄95), συνέβησαν τα παρακάτω εκφυλιστικά φαινόμενα …
    (που ήδη έχω αναφέρει πολλάκις) .

    Πολλοί λίγοι έχουν αναλύσει το αρρωστημένο δίπολο στην χώρα : μέτριες ικανότητες/ανεπαρκής προσπάθεια-ματαιωμένες υπερβολικές προσδοκίες. Αυτό δημιουργεί μια διπολική κατάσταση συμπεριφοράς του λαού και του πολιτικού προσωπικού σε πολλούς τομείς όπως :

    Υπερδιόγκωση των διορισμών κάθε ειδικότητας σε ευρύτερο Δημόσιο, ΔΕΚΟ, ΟΤΑ,….
    Συνταξιοδότηση στρατιωτικών, αστυνομικών, …. και μητέρων με ανήλικα στο άνθος της ηλικίας τους
    Σπατάλες, υπερκοστολογησεις έργων και προμηθειών με πολλές μίζες από ψηλά έως τα χαμηλά….
    Φοροαποφυγη, φοροδιαφυγή,….

    ……………..

    Μέσα σε 40 έτη δεν έχουμε επαρκές εργατικό δυναμικό, όχι λόγω της υπογεννητικότητας, αλλά διότι ενώ το 1973 απο τους 100.000 αποφοίτους 6-ταξιου γυμνασίου εισηγονταν 15.000 σε ΑΕΙ/ΚΑΤΕ (15%), βαθμιαίως απο το 15% φτάσαμε και ξεπεράσαμε το 75%.

    [Ευτυχώς μετά από πολλά έτη σήμερα διαβάζω «Πανελλήνιες: 20% μείωση θέσεων στις Ιατρικές και όχι μόνο» [….] Και στις Οδοντιατρικές και τις Φαρμακευτικές σχολές έχουμε μείωση των θέσεων περίπου 20%.
    http://www.naftemporiki.gr/story/1214456/20-meiosi-ton-theseon-stis-iatrikes-kai-oxi-mono

    Είθε να μειωθούν δραστικά οι εισαγόμενοι στις πολυτεχνικές και οικονομικές σχολές και όπου αλλού δεν χρειάζονται….

    Το ετήσιο δημόσιο κόστος/φοιτητή είναι 10.000 έως 12.000 ευρώ. Το ετήσιο ιδιωτικό κόστος διαβίωσης φοιτητή που σπουδάζει εκτός τόπου κατοικίας είναι παραπλήσιο. Ήδη από το 2005 ( έναρξη κορεσμού σε πολλές ειδικότητες) γίνονται επενδύσεις ώστε να εξαχθούν πολλοί απόφοιτοι ΑΕΙ στο εξωτερικό.

    Η κυρίαρχη αντίφαση του μέσου »αριστερού» Έλληνα (και όχι μόνον) , είναι η βιβλιογραφική γνώση για την χειρωνακτική εργασία, δηλ. για τις σκληρές συνθήκες εργασίας του προλεταριάτου από την εποχή της βιομηχανικής επανάστασης στην Αγγλία, τα απάνθρωπα ωράρια εργασίας, τους εργατικούς αγώνες με νεκρούς, το οκτάωρο, το πενθήμερο για να φτάσουμε στο τρίωρο μηχανικού ΔΥ επί Αντρέα Γ. Παπαντρέου … και η αποστροφή προς την χειρωνακτική εργασία με χρήση εργαλείων και μηχανημάτων που την κάνει-πλέον- αρκετά άνετη την εργασία

    Θα εκτιμούσα ότι περί το 2022 θα μπορέσει η Ελλάδα να αυξήσει το ΑΕΠ της πάνω από το 2%, υπό προϋποθέσεις όπως :
    τράπεζες που να δανειοδοτούν το υγιές επιχειρειν
    • οικονομική δημοκρατία
    • ανασυγκρότηση υποστηρικτικής βιομηχανίας/βιοτεχνίας για παραγωγή προϊόντων ενσωματουμενων σε επενδύσεις, υποκατάσταση εισαγωγών και εξαγωγές
    • βαθμιαία απόκτηση τεχνικής κουλτούρας/κουλτούρας παραγωγού
    • Βαθμιαία μείωση των εισαγόμενων σε ΑΕΙ/ΑΤΕΙ και προώθηση των αποφοίτων λυκείων στην επαγγελματική εκπαίδευση απο το σημερινό 25% στο 50% (μέσος ορος ΕΕ)
    • Διαφήμιση των πλείστων όσων πλεονεκτημάτων της χώρας και των τομέων που πρέπει να αναπτυχτούν
    • διαμονή τουλάχιστον 2 εκατομμυρίων βορείων ευρωπαίων 50% του έτους (σε επιλεγμένα απο τα 2,2 εκατ. ακατοίκητα διαμερίσματα και μερικά νέα συν τω χρονω)
    • νοσοκομειακός/θεραπευτικός/οποθεραπευτικός τουρισμός
    εκπαίδευση προπτυχιακών και μεταπτυχιακών αλλοδαπών φοιτητών
    [….]

    Μου αρέσει!

  4. Ο/Η δεξιος λέει:

    Ο Γεωργιάδης δεν παίζει πλέον το ρόλο παρόμοιου αναχώματος και ούτε μπορεί να τον παίξει καθώς οι περισσότεροι ακροδεξιοί είναι οχιτζήδες και αντιμνημονιακοί.
    Έχει βρει νέο ρόλο χάρις στο μνημόνιο.Ενώ οι περισσότεροι πολιτικοί έτρεξαν να δρέψουν δάφνες αντιμνημονίου αυτός ανέλαβε το ρόλο του υπερασπιστή και επεξηγητή του μνημονίου και έτσι κέρδισε νέο κοινό.Το 10% + ποσοστό που πήρε στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ το κατηύθυνε στον Μητσοτάκη στον β΄γύρο και ήταν κρίσιμο για το τελικό αποτέλεσμα.Το νέο κοινό που έχει θα μπορούσε να το αποκαλέσει κανείς νεοθατσερικό.

    Μου αρέσει!

  5. Ο/Η Αλιόσα λέει:

    Δεξιε, δεν θα διαφωνησω με τις επισημανσεις σου περι ΟΧΙτζηδων, αντιμνημονιακων κλπ, αν και νομιζω οτι τον ρολο του αναχωματος τον παιζει, καθως τα περι «ελληνων εγερσις» και αλλες παρομοιες αηδιες αποτελουν τον κωδικα (ενδο)επικοινωνιας των λαϊκιστων και γενικα των ηλιθιων.

    Ο λογος του καιροσκοπου και του τυχοδιωκτη μπορει να αλλαζει με περισση ευκολια καθως δεν αποτελει γιαυτον ουσιαστικη θεωρηση και σταση ζωης αλλά ρολο, προκειμενου να βολευεται καθε φορα στο εκαστοτε πολιτικο-κοινωνικο γιγνεσθαι.

    Αλλωστε ειναι εντυπωσιακη η ευκολια με την οποια ο μεντορας του ο Καρατζαφερης κινειται απο το απωτατο ακρο του φασισμου μεχρι τις παριφες της …προοδευτικης ρόκ.
    Αλλα και για τον Καμμενο ειναι η αποσταση απο τον Γεωργαλα στο Σκουρλέτη …δυο δαχτυλα και κατι!

    Με λιγα λογια εκτιμω οτι αν δεν ειχε καταφερει να φτιαξει φωλια του μεσα στη ΝΔ θα ητανε απεναντι και πετροβολουσε την … παγκοσμιοποιηση και …την επαρατη Τρόικα, σκουζωντας με την ιδια απαισια φωνη.
    Και αν καποιος μπορει να ισχυριστει οτι αυτες οι κρισεις αποτελουν δικη προθεσεων, υπαρχει το επιχειρημα οτι ολο αυτο το πακετο που λεγεται αισθητικο στοιχειο καταρακωνεται απο τετοιου ειδους πολιτικες παρουσιες και ταυτοχρονως διαγειρεται το παρασυμπαθητικο νευρικο συστημα του (στοιχειωδως) πολιτισμενου ατομου.

    Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.