Καταγγελία-καταπέλτης από Χουντή: Η Ελλάδα έχασε 6 δισ. ευρώ στο Eurogroup

Liberal  /  Καταγγελία-καταπέλτης από Χουντή: Η Ελλάδα έχασε 6 δισ. ευρώ στο Eurogroup

Περίπου έξι δισεκατομμύρια ευρώ έχασε η Ελλάδα με τη συμφωνία του Eurogroup του περασμένου Μαΐου, όπως καταγγέλλει ο ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής, επικαλούμενος απάντηση που του έδωσε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί.

Σύμφωνα με τον κ. Χουντή, ο γάλλος επίτροπος του απάντησε ότι οι ευρωπαίοι εταίροι δεν έχουν αναλάβει καμία δέσμευση να καταβάλουν στη χώρα μας χρήματα που ισοδυναμούν με τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων τα οποία βρίσκονται στα χαρτοφυλάκιά των κεντρικών τραπεζών της ευρωζώνης.

Τα εν λόγω κέρδη επιστρέφονταν στην Ελλάδα με βάση παλαιότερη συμφωνία, που είχε γίνει στο Eurogroup του Νοεμβρίου 2012, όμως η ρύθμιση κανονικά εξέπνευσε με τη λήξη του δεύτερου Μνημονίου, το καλοκαίρι του 2015.

Όπως υποστηρίζει ο κ. Χουντής, η απάντηση του κ. Μοσκοβισί καταδεικνύει ότι οι Ευρωπαίοι δεν αναλαμβάνουν καμία δέσμευση για επιστροφή των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα για τρία ολόκληρα χρόνια, απολεσθέντα κέρδη που υπολογίζει στα 6 δισεκ. ευρώ.

Τα χρήματα «δεν πρόκειται να δοθούν ποτέ», «χάθηκαν» αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του.

Στο κοινό ανακοινωθέν του Eurogroup του Μαΐου αναφέρεται ως πιθανό μέτρο χρηματοδοτικής υποστήριξης της Ελλάδας η αποκατάσταση των μεταφορών των εν λόγω ομολογιακών κερδών σε λογαριασμό του ESM από το οικονομικό έτος 2017, κι όχι επιστροφή τους στα ελληνικά ταμεία.

Ο κ. Χουντής κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση ότι «απέκρυψε» από τον ελληνικό λαό την απώλεια των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα, καταγγέλλοντας ότι η Αθήνα εσκεμμένα άφησε να εννοηθεί ότι «τα χρήματα θα μας αποδοθούν αναδρομικά από το 2018 και μετά».

«Το τεράστιο αυτό ποσό όμως, δυστυχώς χάθηκε για τον ελληνικό λαό, με την υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», καταλήγει ο ευρωβουλευτής.

Πηγή: skai.gr

About σχολιαστης

Σχολιάζω...
This entry was posted in Ελλάδα, Πολιτική. Bookmark the permalink.

7 Responses to Καταγγελία-καταπέλτης από Χουντή: Η Ελλάδα έχασε 6 δισ. ευρώ στο Eurogroup

  1. Ο/Η Νίκος Π λέει:

    Το κοινοποίησε στο FB ο Παντελής Καψής αναφερόμενος στο Νίκο Χουντή

    Από George J. Prokopakis

    Μαλάκα μου, πέθανε ο Μπρέζνιεφ!

    Όταν ένας κολλημένος πανάσχετος, κρατικοδίαιτος αργόσχολος, αριστερός του κώλου μαθαίνει ότι πέθανε ο Μπρέζνιεφ, αισθάνεται σα να του έχει πέσει ο ουρανός στο κεφάλι.

    Ρε βλαμμένε, ντενεκέ ξεγάνωτε που εκπροσωπείς και Έλληνες πολίτες στην Ευρώπη, φάτσα κάρτα είναι γραμμένο στην απόφαση της 13 Ιουλίου 2015. Μαζί με τον αρχηγό σου ξεπουλήσατε τους πολίτες. Μαζί εσείς, αριστεροί του κώλου, με τον Περόν που σου δίνει ψωμάκι εις βάρος μας, απεμπολήσατε €3.5 δις έτοιμα προς επιστροφήν τότε. Άμεσα μέτρα ισόποσα στον κόσμο γιατί οι πολιτικοί αληταράδες σαν και σένα θέλατε να εκβιάσετε την Ευρώπη. Κι άλλα €6.5 δις μέτρων μέχρι το 2018, επειδή είστε ανάλγητοι και ηλίθιοι. Ηλίθιε, πεντακόσιες χιλιάδες ετήσιες απολαβές των είκοσι χιλιάδων είναι αυτά τα λεφτά. Χάθηκαν την ώρα που κάμποσες δεκάδες χιλιάδες κόσμου με τη βροχή στο Σύνταγμα διαδήλωναν Μένουμε Ευρώπη και όλοι μαζί οι αληταράδες πολεμούσατε το νεοφιλελευθερισμό.

    Το συγκεκριμένο ζήτημα είχε αναδειχθεί πριν από την εκπνοή του δεύτερου μνημονίου στις 30 Ιουνίου 2015. Εκ των υστέρων έρχεται ο αριστεράντζας του κώλου και καταγγέλει. Γιατί καταγγέλει αυτό το ανθρωπάριο; Γιατί το ντηλ του Περόν είναι να χρησιμοποιηθούν αυτά τα λεφτά – δικά μας – για να μας ελαφρύνουν οι δανειστές το χρέος.

    Γιατί είναι δικά μας; Γιατί ο Στουρνάρας, διαπραγματευόμενος κατ’ εντολήν Σαμαρα-Βενιζέλου, τα πήρε την 27 Νοεμβρίου 2011. Κοπρίτες! Ούτε το δαχτυλάκι του Στουρνάρα δε φτάνετε και μιλάτε για το λαό. Μόνο να τον τσακίζετε ξέρετε.

    Και κάθε πολιτικός αλήτης βγαίνει και καταγγέλει. Για να κάνει παιγνίδι στις σάρκες των πολιτών που τις ξέσκισε ο ίδιος.

    Συνένοχος στο έγκλημα και δεν ξέρει τίποτε. Δειλό ανθρωπάκι, αντί να κρύβεται λέει και μαλακίες.

    Ναι βρε στούρνο. Πέθανε ο Μπρέζνιεφ. Ό,τι τσεπώσεις μέχρι το τέλος της θητείας σου στην Ευρωβουλή.

    Μου αρέσει!

  2. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Γι’ αυτό αρνήθηκαν με πάθος τη διερεύνηση της 1ης διακυβέρνησης συριζα από επιτροπή της βουλής.

    Γιατί όλα αυτά που έκαναν θα τους έφερναν σε πολύ δύσκολη θέση.

    Μου αρέσει!

  3. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Βενιζέλος για ερώτηση Χουντή: Οι πρώην σύντροφοι αντιδικούν αλλά να ζητήσουν και συγνώμη για τα ψέματα

    http://www.liberal.gr/arthro/76608/politiki/2016/benizelos-gia-erotisi-chounti-oi-proin-suntrofoi-antidikoun-alla-na-zitisoun-kai-sugnomi-gia-ta-psemata-.html

    Μου αρέσει!

  4. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    ΔΡΑΣΗ: 6-8 δις (3 ΕΝΦΙΑ) χαμένα λόγω ΣΥΡΙΖΑ

    http://www.liberal.gr/arthro/76620/politiki/2016/drasi-6-8-dis-3-enfia-chamena-logo-syriza.html

    Μου αρέσει!

  5. Ο/Η Ενη λέει:

    Απο το ΒΗΜΑ

    Βενιζελος «Θα ζητησουν συγνωμη για τα 6 δισ. που χαθηκαν»

    http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=827720

    Μου αρέσει!

  6. Ο/Η Θανασης_χανια λέει:

    Μπα, νωρις το θυμηθηκε και αυτος.
    Ο οποίος χουντης, βεβαια, δεν θυμαμαι να ελεγε τα ιδια κατα το πρωτο εξαμηνο του `15 που ολοι μαζι υποστηριζαν την ‘περηφανη διαπραγματευση’ του μαγου γητευτη της θεωριας των παιγνιων

    Και δεν καταλαβαινω γιατι διαμαρτυρεται κιολας, απο την ..εξορια των βρυξελλων
    δηλαδη αν γινοταν τοτε οσα υποστηριζε η αριστερη πλατφορμα, της οποιας ηταν μελος, δεν θα τα χαναμε και *παλι* τα συγκεκριμενα λεφτα ??

    ποσο καραγκιοζηδες μπορει να γινουν καποιοι…

    Μου αρέσει!

  7. Ο/Η Νίκος Π λέει:

    Και πάλι θα τα χάναμε τα 6 δις Θανάση. Όσο γι αυτούς, θα είχαν κάπου δραπετεύσει και θα γίνονταν σήμερα διαπραγματεύσεις ξένες χώρες για την έκδοσή τους. Αντίθετα, χάρη στην κωλοτούμπα Τσίπρα, οι σύντροφοι του Χουντή και ο ίδιος μπορούν σήμερα να έχουν γραφεία, να δίνουν συνεντεύξεις, να κάνουν βαρυσήμαντες δηλώσεις και οικονομικές αναλύσεις, όλα τα καλά. Η ρουκέτα που εξαπέλυσε ο Χουντής, δύσκολα μπορεί να αποδοθεί σε άλλο λόγο πλην της βλακείας;

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.