Τσίπρας και …Μάο

Σκότωσε μόνο 38 εκατ. ανθρώπους επειδή είχε στο κέντρο της σκέψης του τον άνθρωπο. 

Αυτός που λέει αυτές τις παπαριές είναι ο σημερινός πρωθυπουργός.  Και δεν τις λέει τότε που ήταν στην ΚΝΕ αλλά το 2008.

Protagon  /  Τιμονιέρης ή σφαγέας ο Μάο;

…Είναι Απρίλιος του 2008 και στο περιοδικό «Schooligans», που κυκλοφορεί ως ένθετο με τα «Νέα», δημοσιεύεται μια συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα. «Η σκέψη του Μάο σε πολλά σημεία της αξίζει, το πιστεύω αυτό»λέει σε κάποιο σημείο. «Ας πούμε, η σκέψη πίσω από την Πολιτιστική Επανάσταση του Μάο είναι ότι πρέπει συνεχώς να αμφισβητούμε τις δομές και την νομενκλατούρα, ακόμα και όταν είμαστε μέσα στην “επαναστατική” διαδικασία. Αυτή είναι μια σημαντική σκέψη». Και τι άλλο; «Είχε καλές προθέσεις». Ο δημοσιογράφος απορεί. Και οι 38 εκατομμύρια άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των καλών προθέσεων; Τα θύματα του ήταν περισσότερα από αυτά του Χίτλερ. «Ε, τώρα δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τον Χίτλερ με τον Μάο!» απαντά ο 34χρονος Αλέξης.«Μπορεί τα κομουνιστικά καθεστώτα να είχαν αυτό το τεράστιο έλλειμμα ελευθερίας, αλλά τουλάχιστον είχαν στο κέντρο της σκέψης τους τον άνθρωπο».  …

Advertisements

About σχολιαστης

Σχολιάζω...
This entry was posted in καινούργιο συκώτι. Bookmark the permalink.

18 Responses to Τσίπρας και …Μάο

 1. Ο/Η Δύστροπη πραγματικότητα λέει:

  Κατορθώματα του Μεγάλου Εγκληματία.-Τιμονιέρη.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Great_Leap_Forward

  Ο Τσίπρας με το να θεωρεί πως ο Μάο αλλά και τα κομμουνιστικά καθεστώτα γενικότερα, «μπορεί να είχαν αυτό το τεράστιο έλλειμμα ελευθερίας, αλλά τουλάχιστον είχαν στο κέντρο της σκέψης τους τον άνθρωπο», απλά δείχνει το πόσο κακής ποιότητας είναι η πολιτική του κρίση. Εαν κάτι σίγουρα *δεν* είχαν τα κομμουνιστικά καθεστώτα στο κέντρο της σκέψης και της δράσης τους αυτό ήταν ο άνθρωπος και οι έγνοιες του.

  Μου αρέσει!

 2. Ο/Η Δύστροπη πραγματικότητα λέει:

  Και μερικά ακόμα κατορθώματα του λεγάμενου.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Cultural_Revolution

  Μου αρέσει!

 3. Ο/Η Νίκος Π λέει:

  Είναι ακόμα χειρότερα δύστροπε. Στο μυαλό τους οι αριστεροί και ιδιαίτερα οι κομμουνιστές, έχουν έναν άνθρωπο εντελώς ιδεατό που δεν έχει σχέση την πραγματικότητα. Ξέρουν τι χρειάζεται και τι όχι αυτός ο άνθρωπος, ποια είναι τα υγιή και ποια τα άρρωστα αισθήματά του, ποιο είναι το περιβάλλον που του ταιριάζει, τα πάντα όλα. Όπως και ο Μάο, όσους θεωρούσε πως δεν είναι σωστοί θα ήθελαν πάρα πολύ να τους εξολοθρεύσουν, για το καλό του συνόλου πάντα. Ο Μεγάλος Τιμονιέρης έβαλε μπροστά δυο μεγάλες εκστρατείες, το Μεγάλο Άλμα προς τα Μπρος και την Πολιτιστική επανάσταση. Και στις δυό μαζί εξαφάνισε δεκάδες εκατομμύρια ταλαίπωρους Κινέζους, ξεπερνώντας καθαρά τις γενοκτονίες των Στάλιν και Χίτλερ.
  Για να μην ξεχνιόμαστε, Τσίπρας μέχρι πριν ένα χρόνο είχε και μαοϊκούς συμμάχους, την ΚΟΕ. Για όσους έχουν περιέργεια, να τι έχει γράψει ο Μηλιός επί του θέματος:
  http://www.koel.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=98:————-&catid=38:4—199-200-1472006&Itemid=139

  Μου αρέσει!

 4. Ο/Η Αλικη λέει:

  Επιμένω οτι ο Τσιπρας πάνω απο ολα ειναι μειωμένης νοημοσύνης άνθρωπος.

  Μου αρέσει!

 5. Ο/Η Νίκος Π λέει:

  Ο Τσίπρας Αλίκη όπως και ο κάθε άνθρωπος, έχει ορισμένα χαρίσματα και τα δικά του μαζί με τις γνωστές συγκυρίες, τον οδήγησαν στην εξουσία. Μην υποτιμάς ποτέ τον αντίπαλο.

  Μου αρέσει!

 6. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  «Ακατάληπτοι» δεσμοι μεταξύ Τσίπρα και Μάο που θα έλεγε και ο νέος μαουνιέρης τιμονιέρης 🙂

  Μου αρέσει!

 7. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  Δεν είναι μειωμένης νοημοσύνης είναι πλημμελούς μόρφωσης λόγω τεμπελιάς

  Μου αρέσει!

 8. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

  «Στο μυαλό τους οι αριστεροί και ιδιαίτερα οι κομμουνιστές, έχουν έναν άνθρωπο εντελώς ιδεατό που δεν έχει σχέση την πραγματικότητα.»

  Έτσι είναι Νίκο.

  Ο οποίος ιδεατός άνθρωπος, ακριβώς επειδή βρίσκεται σε μόνιμη διάσταση με τους ανθρώπους όπως υπάρχουν στην πραγματική ζωή (με τα καλά τους αλλά και τα κακά τους), αποτελεί και το πρόσχημα για να συνεχίζεται επ’ άπειρον η προσπάθεια να του μοιάσουν οι πραγματικοί άνθρωποι.
  Και όταν βέβαια το «πείραμα» θα στέφεται, και για την νιοστή φορά, από μεγαλειώδη αποτυχία, ε τότε πάντα θα φταίνε οι «κακές ηγεσίες» (των οποίων την «κακότητά» οι κομμουνιστές έχουν την κακή συνήθεια να την ανακαλύπτουν πάντα εκ των υστέρων, όταν πλέον είναι πασιφανές στους πάντες ότι το «πείραμα» το έχει πάρει ο διάολος) και αυτές οι έρμες οι «αντικειμενικές συνθήκες» που «δεν είναι ώριμες» (και δεν λένε να ωριμάσουν με τίποτα).

  Μου αρέσει!

 9. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

  Και κάτι για το κείμενο, αναφέρει ο αρθρογράφος πως όταν πέθανε ο Στάλιν πολλοί έκλαιγαν, και αφήνει να εννοηθεί ότι εκείνο το κλάμα ήταν αντίστοιχο με αυτό που έριχναν οι βορειοκορεάτες όταν πεθανε ο προηγούμενος δικτάτορας της Β. Κορέας, πατέρας του νυν δικτάτορα.

  Κάνει όμως λάθος. Πολύ κλάμα όταν πέθανε ο Στάλιν έπεσε και στα στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας στην Σιβηρία, στα γκούλαγκ. Δεν ήταν όμως από λύπη. Ήταν από χαρά. Χαρά επειδή είχε πεθάνει ο τύραννος.

  Μου αρέσει!

 10. Ο/Η Αλικη λέει:

  @Νικο Π. Δεν τον υποτιμώ. Τον βλέπω οπως ειναι. Το οτι ανεδείχθη σε πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ εξηγείται εύκολα, αν λάβει κανεις υπόψιν πως λειτουργούν αυτου του ειδους τα κόμματα.
  Τα υπολοιπα ειναι -οπως σωστα επισημαινεις- ζητημα συγκυρίας.

  Το δε γεγονος οτι αυτος ο άνθρωπος έφτασε να γινει πρωθυπουργός της χωρας λεει, νομιζω, πολλα – και θλιβερά- για την κοινωνία που τον ανέδειξε.

  ΥΓ: Να υπενθυμίσω -και παλι- οτι αυτος ο άνθρωπος πίστεψε τις μπαρούφες του Βαρουφακη -διοτι φαίνεται οτι πραγματι τις πίστεψε.
  Να θυμίσω επισης οτι, μεταξυ άλλων, δεν ξερει ποτε πρεπει να το βουλώσει και να μην χαζογελαει (οταν βρισκεται σε διεθνείς συναντήσεις),

  Μου αρέσει!

 11. Ο/Η δεξιος λέει:

  Η αλήθεια είναι ότι ο Μάο διοίκησε πολύ μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων από τον Χίτλερ ή τον Στάλιν.Εάν διαιρέσουμε τον αριθμό των σκοτωμένων με τον αριθμό των διοικουμένων για να βρούμε τα αναλογικά θύματα είναι σαφώς λιγότερα.
  Όσον αφορά τον Τσίπρα,τον Μηλιό και τον Βαρουφάκη εκείνο που συνέβη είναι πολύ απλούστερο : Τσίπρας,Μηλιός και όλη η κομπανία ήξεραν μόνο τα οικονομικά του σοσιαλιστικού κεντρικού σχεδιασμού.Από ευρωζώνη δεν είχαν ιδέα αλλά δεν τολμούσαν να φύγουν οπότε προσέλαβαν τον μόνο που δήλωνε ότι ξέρει ένα τρόπο για να τουμπάρει τους δανειστές,δηλαδή τον Βαρουφάκη.Αυτός ήθελε να κάνει τα πειράματά του και να γίνει διάσημος διεθνώς και αυτοί να βρούν ένα άλλοθι ότι έκαναν ότι μπορούσαν.Δεν πιστεύω ότι ο Τσίπρας πίστεψε τον Βαρουφάκη,σημασία έχει ότι τον πίστεψαν οι οπαδοί του και κυρίως ότι πίστεψαν ότι προσπάθησε.
  Και οι δύο πέτυχαν τους πραγματικούς στόχους τους που βεβαίως δεν είχαν σχέση με τη βελτίωση του δικού μας εισοδήματος αλλά με το δικό τους.

  Μου αρέσει!

 12. Ο/Η Νίκος Π λέει:

  Έτσι πως το θέτεις δεξιέ, παγκόσμιος πρωταθλητής στη γενοκτονία είναι μακράν ο κινεζόφιλος Πολ Ποτ, που πρόλαβε να καθαρίσει το 1/4 του πληθυσμού της Καμπότζης, μέχρι να εισβάλουν στη χώρα του οι Βιετναμέζοι και να τον εμποδίσουν να φάει άλλους τόσους, όπως ήταν η δηλωμένη φιλοδοξία του.

  Τι θυμηθήκαμε βραδιάτικα χάρη στον Αλέξη τον ελάχιστο…

  Μου αρέσει!

 13. Ο/Η Γιάννης -2 λέει:

  Και στην Ελλάδα άνθρωποι θα κλαίνε αν φύγει ο Αλέξης.

  Πάντως πιστεύω ότι ο Αλέξης έχει την ικανότητα να γνωρίζει ότι δεν γνωρίζει τίποτε και ότι ομιλεί ως άσχετος.
  Αυτό διακρίνω εγώ στις κινήσεις του σώματός του και τις εκφράσεις που κάνει όταν ομιλεί.

  Το περίεργο είναι πως την ασχετοσύνη του δεν την βλέπουν περισσότεροι Έλληνες;
  Μήπως λόγω της απογοήτευσης με τους προηγούμενους;

  Μου αρέσει!

 14. Ο/Η Ηλίας λέει:

  Ακόμα και οι μεγαλύτεροι δικτάτορες θέλουν κάποιο άλλοθι που να δικαιολογεί την απόλυτη εξουσία που είναι και ο τελικός τους στόχος.
  Οι χριστιανοί σφάξαν την μισή ανθρωπότητα διακηρύσσοντας την αγάπη στο πλησίον
  Ο Χίτλερ μιλούσε για αξιοπρέπεια του Γερμανικού λαού (που όντως είχε καταρρακωθεί μετά το πρώτο παγκόσμιο πόλεμο), και την προστασία των Γερμανών που βρισκόντουσαν στα γειτονικά κράτη, την στιγμή που προετοίμαζε το μεγαλύτερο έγκλημα όλων των εποχών.
  Ο αριστεροί μιλάν για την προστασία των φτωχών, για την πάλη των τάξεων, και χρησιμοποιούν αυτές τις έννοιες για να δικαιολογήσουν το νέο καθεστός που είναι και ο τελικός τους στόχος.

  Το θέμα είναι όμως σε κάθε περίπτωση αυτό δεν είναι παρά η μάσκα, η πρόφαση πίσω απ΄ την οποία κρύβεται η πραγματική τους επιδίωξη: η εξουσία, η απόλυτη εξουσία.

  Γι αυτό η προσπάθεια ελέγχου των ΜΜΕ, των ανεξάρτητων αρχών, της ιδιωτικής (άρα μη ελεγχόμενης), οικονομίας, της ιδιωτικής παιδείας. Πιστεύουν ότι είναι οι εκλεκτοί, που αποστολή τους είναι να δημιουργήσουν μια κοινωνία ελεγχόμενη με τη βία και τη προπαγάνδα, μια πυραμίδα εξουσίας που φυσικά στην κορυφή της θα είναι αυτοί. Και όλα αυτά στο όνομα του λαού, στο όνομα του οποίου όλα δικαιολογούνται ακόμα και μερικές παράπλευρες απώλειες. Άλλωστε το να στεναχωριέσαι γι αυτές δεν είναι παρά μικροαστική ηθική.

  Μου αρέσει!

 15. Ο/Η zepos λέει:

  Ο θηλυκός Γεωργαλάς εκνευρίστηκε λέει γιατί δεν διέκοψαν τα κανάλια την ροή του προγράμματος ώστε να δείξουν τον Τσίπρα να λέει τις αρλούμπες περί λιτότητας.
  Όλο πιο αυταρχικά!
  Αφού τα κλείνουν πρώτα, έχουν και το θράσος να τους υποδεικνύουν τι θα ΄δείχνουν και τι θα λένε..
  Εάν υπήρχαν διευθυντές με χιούμρ στα κανάλια, θα έβαζαν να παίζει η κασέτα με την ομιλία του ψεύτη το 2014 και το 2015 στην ΔΕΘ

  Μου αρέσει!

 16. Ο/Η zepos λέει:

  «Σε κλοιό διαδηλωτών και με 5.000 αστυνομικούς ο Τσίπρας στη ΔΕΘ»..

  Αναπολώ με σχετική θλίψη τις ηρωϊκές στιγμές που αποτινάξαμε τα κάγκελα από την Βουλή

  Μου αρέσει!

 17. Ο/Η Νίκος Π λέει:

  Την εποχή της Πολιτιστικής Επανάστασης, καταστράφηκαν πολλά έργα τέχνης, βιβλία και μνημεία που αφορούσαν κυρίως το Βουδισμό και τον Κομφούκιο, με τρόπους εντελώς ανάλογους των μεθόδων που ακολούθησαν οι πιστοί του ισλαμικού κράτους. Παρακάτω μια χαρακτηριστική φωτογραφία, αν ψάξετε λίγο θα βρείτε πολλές. Τα ολοκληρωτικά καθεστώτα έχουν κοινές μεθόδους.

  Μου αρέσει!

 18. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s