Εάν χάσουν η σύζυγος του γίνεται πρόεδρος της χώρας και διορίζει τον Μαδούρο αντιπρόεδρο!

Αφιερωμένο εξαιρετικά στο ΣΥΡΙΖΑ

…ο συνήθης ύποπτος, το νούμερο δύο του συνασπισμού των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση ( PSUV ) ο στρατιωτικός πρώην πρόεδρος της βουλής Diosdado Cabello με την ανακοίνωση του χρονοδιαγράμματος μας παρουσίασε και το σχέδιο τους για την συνέχεια. Ο Μαδούρο θα διορίσει την σύζυγο του αντιπρόεδρο της κυβέρνησης πριν το δημοψήφισμα. Εάν χάσουν η σύζυγος του γίνεται πρόεδρος της χώρας και διορίζει τον Μαδούρο αντιπρόεδρο! Η σύζυγος του παραιτείται και ο Μαδούρο διορίζεται ξανά πρόεδρος της Βενεζουέλας.

Liberal  /  Βίαιο γρονθοκόπημα χωρίς ίχνος οίκτου και ηθικής

Του Γιάννη Κουζηνού

Δεν είμαι άνθρωπος μίζερος. Αγαπώ την ζωή. Θέλω να την χαίρομαι και να απολαμβάνω τα δώρα της. Λατρεύω το καλό φαγητό, τους λίγους αλλά καλούς φίλους, τις έξυπνες συζητήσεις, το διάβασμα και την μουσική. Είμαι ένας συνηθισμένος άνθρωπος που θέλει να ζει ελεύθερα με τις ομορφιές που θα του προσφερθούν και ακόμα περισσότερο τις ομορφιές που θα διαλέξει ο ίδιος για διακοσμήσουν το μέσα του και τα γύρω του.

Η γυναίκα μου και η κόρη μου είναι οι μόνες ομορφιές και σταθερές που έχω στα 5 χρόνια που ζω στην Βενεζουέλα. Η ελευθερία του μυαλού και της σκέψης μου είναι η μόνη ελευθερία που ακόμα με κρατά όρθιο και ζωντανό στα 5 χρόνια που οτιδήποτε άλλο σε αυτή την χώρα, σε αυτή την χρονική στιγμή, είναι ένα συνεχές ξεγύμνωμα από κάθε τι όμορφο και ανθρώπινο. Δεν είμαι άνθρωπος μίζερος, αλλά δεν είμαι πλέον ένας άνθρωπος ελεύθερος. Μας ανάγκασαν και μας αναγκάζουν να δεχόμαστε την μιζέρια, την ανέχεια, την κακομοιριά και την ζωή του κυνηγού για την επιβίωση και του κυνηγημένου θηράματος, υποψηφίου θύματος στην αρένα της καθημερινότητας. Δεν είμαστε ελεύθεροι άνθρωποι στην Βενεζουέλα πια και αυτό μας κάνει οργισμένους, επιθετικούς και απίστευτα εσωστρεφείς.

Χθες το βράδυ έφτασα ξανά τα επικίνδυνα όρια της κατάθλιψης. Δεν μπορούσα και δεν είχα την διάθεση να γράψω, να διαβάσω η να συμπεριφερθώ σαν άνθρωπος που περιμένει με χαρά το ξημέρωμα της επόμενης μέρας. Δεν συνέβη κάτι που δεν περίμενα. Αντιθέτως συνέβη ακριβώς αυτό που έγραψα πριν μερικές μέρες σε προηγούμενο άρθρο μου. Δεν θα επιτρέψουν ποτέ να γίνει το δημοψήφισμα ανάκλησης του Μαδούρο, καθώς το αποτέλεσμα το οποίο είναι δεδομένο το γνωρίζουν καλά. Πως είναι δυνατόν άλλωστε να περιμένω κάτι διαφορετικό όταν καθημερινά περιγράφω με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση που έχουν δημιουργήσει οι «επαναστάτες» ιδιοκτήτες της χώρας.

Η πρόεδρος του Εθνικού Εκλογικού Συμβουλίου-CNE- Tibisay Lucena συνοδευόμενη όπως πάντα, πέρα από κάθε λογική και ηθική, από ένα μάτσο παρασημοφορημένους στρατιωτικούς, μήνυμα απειλή όπως πάντα προς όλους τους αποδέκτες, παρουσίασε σε εθνικό δίκτυο το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών για την διενέργεια του δημοψηφίσματος ανάκλησης κατά του Μαδούρο. Αν και ποτέ από το στόμα της δεν βγήκε η φράση, το δημοψήφισμα ακυρώνετε ξεχάστε το και γυρίστε στα σπίτια σας, ουσιαστικά το χρονοδιάγραμμα όπως παρουσιάστηκε σημαίνει ακριβώς αυτό.

Η δεύτερη φάση για την συλλογή υπογραφών ίσες με το 20% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων θα γίνει κάποια στιγμή στο τέλος του Οκτωβρίου, χωρίς να ορίσει συγκεκριμένη ημερομηνία. Εάν ο στόχος του 20% επιτευχθεί το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο θα έχει στην διάθεση του 1 μήνα για να επικυρώσει το αποτέλεσμα! Εάν και εφόσον επικυρώσουν το αποτέλεσμα το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο θα έχει στην διάθεση του 90 μέρες, εργάσιμες φυσικά που σημαίνει περίπου 4 μήνες για να ορίσει ημερομηνία διεξαγωγής του δημοψηφίσματος ανάκλησης.

Το δημοψήφισμα όμως δεν θα έχει απολύτως κανένα νόημα πια αφού εάν διενεργηθεί μέσα στο 2017, ακόμα και εάν η ανάκληση του Μαδούρο εγκριθεί από τους πολίτες με τεράστια όπως είναι αναμενόμενο ποσοστά, το σύνταγμα τους δίνει το δικαίωμα ο Μαδούρο να αντικατασταθεί από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και να ολοκληρώσει την θητεία του ως το 2019!Και σαν να μην έφτανε όλη αυτή η παράνοια, ο συνήθης ύποπτος, το νούμερο δύο του συνασπισμού των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση ( PSUV ) ο στρατιωτικός πρώην πρόεδρος της βουλής Diosdado Cabello με την ανακοίνωση του χρονοδιαγράμματος μας παρουσίασε και το σχέδιο τους για την συνέχεια. Ο Μαδούρο θα διορίσει την σύζυγο του αντιπρόεδρο της κυβέρνησης πριν το δημοψήφισμα. Εάν χάσουν η σύζυγος του γίνεται πρόεδρος της χώρας και διορίζει τον Μαδούρο αντιπρόεδρο! Η σύζυγος του παραιτείται και ο Μαδούρο διορίζεται ξανά πρόεδρος της Βενεζουέλας.

Η αντιπολίτευση όπως ήταν φυσικό αντέδρασε με οργισμένες δηλώσεις και ο προεδρικός υποψήφιος Ενρίκε Καπρίλες κάλεσε τον κόσμο σε μαζικές διαδηλώσεις στις αρχές του Σεπτεμβρίου.

Δεν είμαι άνθρωπος μίζερος και με γερνάει να μεταφέρω μόνο ειδήσεις παράνοιας, φτώχειας, βίας και κακομοιριάς. Θέλω να σας μεταφέρω έστω και για μια φορά ότι υπάρχει φως στον ορίζοντα και όλοι μας εδώ αρχίζουμε να ελπίζουμε για κάτι καλύτερο. Κάθε φορά όμως όταν κάτι αρχίζει να αχνοφαίνεται σαν φως και σαν ελπίδα έρχονται και τα απανωτά χαστούκια από το καθεστώς να μας επαναφέρουν στην πραγματικότητα. Όχι. Δεν είναι απλά χαστούκια. Είναι βίαιο γρονθοκόπημα συνεχές και χωρίς ίχνος οίκτου και ηθικής. Είναι πια στο χέρι του λαού της Βενεζουέλας εάν θα συνεχίσει να ματώνει πεσμένος στο έδαφος η αν είναι διατεθειμένος να ματώσει όρθιος μαχόμενος για μια καλύτερη ζωή.

About σχολιαστης

Σχολιάζω...
This entry was posted in Διεθνή, καινούργιο συκώτι. Bookmark the permalink.

12 Responses to Εάν χάσουν η σύζυγος του γίνεται πρόεδρος της χώρας και διορίζει τον Μαδούρο αντιπρόεδρο!

  1. Ο/Η δεξιος λέει:

    Καλές ιδέες έχει ο σύντροφος Μαδούρο που πρέπει να τις προσέξει ο Κατρούγκαλος στη συνταγματική αναθεώρηση που ετοιμάζει.
    Αλλά και ο Παππάς με τις τηλεοπτικές άδειες μπορεί να βρει καμμιά χρήσιμη ιδέα.

    Μου αρέσει!

  2. Ο/Η Θανασης_χανια λέει:

    Η ολοκληρωτικη αντιληψη καλλιεργειται σιγα σιγα
    καποια στιγμη ερχεται και η συνειδητοποιηση του καθεστωτισμου

    *
    μπαι δε γουει
    το ειδα τις προαλλες και δυστυχως δεν ενοιωσα εκπληξη
    (ειδικα η φωτογραφια)
    περιεργο δρομο εχουν παρει αυτοι..

    Mε επιτυχία η εκδήλωση της Τ.Ε Υπαίθρου Χανίων του ΚΚΕ, στο Βουτά (φώτο)
    http://flashnews.gr/post/279433/me-epityxia-h-ekdhlwsh-ths-t-e-ypaithroy-xaniwn-toy-kke-sto-boyta-fwto

    Μου αρέσει!

  3. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Νομίζω στο θέμα της τηλεόρασης αντιγράφει. Πριν λίγα χρόνια ο Τσάβες έκλεισε το μεγάλο κανάλι της Βενεζουέλας. 🙂

    Μου αρέσει!

  4. Ο/Η Νίκος Π λέει:

    Ενδιαφέρουσα η ανταπόκριση, θα προκαλέσει ρίγη συγκίνησης στους απανταχού αριστερούς, σε εκείνους δηλαδή τους βαρέως προβληματικούς που φαντασιώνονται ότι υπάρχει κάπου στον κόσμο αριστερά και θέλουν να την στηρίξουν. Το κακό είναι, όπως παρατήρησε και ο δεξιός, ότι βάζουν κι άλλες ιδέες στους εξόχως επιρρεπείς τσιπροκαμμένους, οι οποίοι υπερηφάνως έχουν με τους θεσμούς την ίδια σχέση που έχουν τα αρ…δια με τις αμυγδαλές.

    Μου αρέσει!

  5. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    Αυτά είναι..

    Και μετά, στην επόμενη παρτίδα, όταν θα χάσει η συζυγός, ο Μαδούρο θα γίνει πάλι πρόεδρος, και θα διορίσει την σύζυγο αντιπρόεδρο, και μετά, φτου και απ’ την αρχή, πάλι τα ίδια, και πάει λέγοντας.
    Και μετά, αμα γίνει και καμιά επανάσταση ξεγυρισμένη εκει κάτω, θα τους στείλουν όλους μαζί, τον μουστάκια, την σύζυγο και την υπόλοιπη παρέα τους, στον διάολο.

    Μου αρέσει!

  6. Ο/Η Νίκος Π λέει:

    Στον 20ο αιώνα, οι πραγματικές επαναστάσεις ήταν για την ανατροπή των δικτατοριών που είχαν επιβάλει οι λεγόμενοι σοσιαλιστές. Άντε και στον 21ο!

    Μου αρέσει!

  7. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    «Στον 20ο αιώνα, οι πραγματικές επαναστάσεις ήταν για την ανατροπή των δικτατοριών που είχαν επιβάλει οι λεγόμενοι σοσιαλιστές.»

    Ετσι ακριβώς Νίκο. Και έτσι και θα ξαναγίνει.

    Αν το καλοσκεφτείς πάντως, η πλάκα της υπόθεσης είναι ότι ενω η Αριστερά πάντα εκθείαζε και εξυμνούσε την επανάσταση ενάντια στο «αστικό» κράτος, τελικά οι μόνες επαναστάσεις που αξιώθηκε να ζήσει ήταν αυτές ενάντια στα κομμουνιστικά κράτη.

    Μου αρέσει!

  8. Ο/Η Νίκος Π λέει:

    Δεν είναι παράδοξο αυτό Δύστροπε. Ο Μαρξισμός είχε βεβαιώσει για την επαναστατικότητα της εργατικής τάξης στις ανεπτυγμένες βιομηχανικά χώρες αλλά μόνο η μεγάλη γενική απεργία στη Βρετανία το 1926 που κράτησε βδομάδες είχε κάποια σημασία κι αυτή ξέφτισε χωρίς πολλά ζόρια. Του χρόνου θα έχουμε την επέτειο της Οκτωβριανής επανάστασης και το ΚΚΕ έχει ήδη αρχίσει να μας τα κάνει κορόμηλα, όμως δεν επρόκειτο παρά για ένα πραξικόπημα των ομάδων κρούσης των μπολσεβίκων κατά του πρώτου εκλεγμένου κοινοβουλίου. Απεναντίας οι επαναστάσεις του 1955 στην Ουγγαρία και του 1967 στην Τσεχοσλοβακία, ήταν γνήσιες λαϊκές εξεγέρσεις και χρειάστηκαν τεράστιες δυνάμεις του συμφώνου της Βαρσοβίας για να τις καταπνίξουν. Όσο για τη Βενεζουέλα, το πιο πιθανό είναι να αναλάβει απ’ ευθείας την εξουσία ο στρατός (χούντα), όταν θα γίνει φανερό ότι το καθεστώς Μαδούρο δεν έχει άλλο μέλλον. Λυπάμαι όσους ζουν εκεί, να δούμε σε ποια ιστορική περίοδο η αριστερή ιδεολογία θα έχει απαξιωθεί αρκετά ώστε να μη μπορεί πια να χρησιμοποιείται σαν ιδεολογικό άλλοθι της κάθε ολοκληρωτικής εξουσίας.

    Μου αρέσει!

  9. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    Καθόλου παράδοξο δεν είναι Νικ, συμφωνώ απόλυτα. Δεν παύει όμως να είναι και ειρωνικό, οι άνθρωποι που κάθε 3 μήνες προέβλεπαν και από μία επανάσταση στα δημοκρατικά κράτη της Δύσης τελικά τις εφαγάν μαζεμένες, τις επαναστάσεις, αλλά ενάντια στα κομμουνιστικά κράτη, που τα υποστήριζαν. 🙂

    «Του χρόνου θα έχουμε την επέτειο της Οκτωβριανής επανάστασης και το ΚΚΕ έχει ήδη αρχίσει να μας τα κάνει κορόμηλα»

    😆 +1

    Θα φάμε πολύ… «επανάσταση» μέχρι τον Οκτώβριο του 2017, αυτό είναι σίγουρο.

    Για την Βενεζουελα η πιο πιθανή εξέλιξη είναι αυτή ακριβώς, δυστυχώς, μία στρατιωτική δικτατορία, με κάποια όμως αριστερά επιχρίσματα, όπως στα τέλη της δεκαετίας του ’60 στο Περού. Η επανάσταση όμως θα χαμογελάσει σε όλους αυτούς στο τέλος, και θα τους στείλει στα τσακίδια μία και καλή.

    Μου αρέσει!

  10. Ο/Η Νίκος Π λέει:

    Μια απορία, το ΚΚΕ χρονολογεί την Οκτωβριανή «επανάσταση» με το Γρηγοριανό ημερολόγιο ή με το Ιουλιανό, γνωστό και ως παλαιοημερολογίτικο που ίσχυε τότε στη Ρωσία, με ότι συνεπάγεται συμβολικά η κάθε επιλογή;;

    Μου αρέσει!

  11. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    Σωστή απόρια.

    🙂

    Μου αρέσει!

  12. Ο/Η δεξιος λέει:

    Εννοείται με το νέο όπως οι Σοβιετικοί ,για αυτό άλλωστε η παρέλαση για την ΟΚΤΩΒΡΙΑΝΗ επανάσταση γινόταν στις 7 Νοεμβρίου.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.