Βανδαλισμός του δημαρχείου Θεσσαλονίκης από αναρχικούς του «No Border Camp»

Είναι καθαρό έργο ΣΥΡΙΖΑ.  Επανέφερε το νόμο για το …άσυλο και στη συνέχεια αφήνει τους τραμπούκους ατιμώρητους

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  /  Βανδαλισμός του δημαρχείου Θεσσαλονίκης από αναρχικούς του «No Border Camp»

Επίθεση από ομάδα περίπου 150 αναρχικών που συμμετέχουν στο «No Border Camp» του ΑΠΘ, δέχθηκε το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το δημαρχείο της Θεσσαλονίκης.

Οι αλληλέγγυοι έσπασαν τα γραφεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Μετανάστευσης, που στεγάζεται στο ισόγειο του Δημαρχιακού Μεγάρου. Την ώρα που η μηχανοκίνητη πορεία που είχε ξεκινήσει από το ΑΠΘ περνούσε από το Δημαρχείο, μια ομάδα κουκουλοφόρων αποσπάστηκε, μπήκε στο κτίριο από τον χώρο του κυλικείου και, από το μικρό υπαίθριο θεατράκι έφθασε στα γραφεία του Οργανισμού. Εκεί πέταξε κάτω έγγραφα, κομπιούτερ και την ώρα που οι πανικόβλητοι υπάλληλοι έτρεχαν να σωθούν άνοιξαν πυροσβεστήρες όπως αναφέρουν στην «Κ» υπάλληλοι του Δήμου.

Οι δράστες της επίθεσης  έγραψαν συνθήματα στους τοίχους όπως, «Νo Border, Open the borders, blood on your hands». Στόχος της επίθεσης έγινε επίσης και το γραφείο του «Europe Direct».

Η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης έχει συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη στις 13:00 προκειμένου να αποφασιστεί η αντιμετώπιση της κατάστασης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η ομάδα φεύγοντας από το δημαρχείο ξεκίνησε μηχανοκίνητη πορεία προς την Ειδομένη. Συλλήψεις ή προσαγωγές δεν έγιναν.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτήν την κίνηση, τον βανδαλισμό. Ήταν ένα περιστατικό, το οποίο προκαλεί, δεδομένης της προσβολής της δημοτικής περιουσίας, αλλά και του γεγονότος ότι τη στιγμή που έλαβε χώρα ήταν μέσα στα γραφεία και συναλλασσόμενοι πολίτες, αλλά και οι εργαζόμενοι», δήλωσε εκ μέρους του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, η αντιδήμαρχος Καλυψώ Γούλα.

Σύμφωνα με την αποτίμηση που έγινε, καταστράφηκαν δύο τηλέφωνα, δύο υπολογιστές, έσπασε ένα παράθυρο, καταστράφηκαν φάκελοι εγγράφων, ενώ γράφτηκαν συνθήματα στους τοίχους. Με βάση την ενημέρωση που είχε η διοίκηση του δήμου, η επίθεση έγινε από 20 έως 30 αλλοδαπούς, που ήρθαν στο δημαρχείο ως μέρος μεγαλύτερης ομάδας, ενώ αποχώρησαν όταν κατάλαβαν πως έγιναν αντιληπτοί από την αστυνομία.

«Ζητήσαμε από την αστυνομία να έχουμε 24ωρη φύλαξη του χώρου του δημαρχείου, αλλά και άλλων χώρων, όπου υπάρχει ενδεχόμενο να υπάρξει επίθεση, για όλο το χρονικό διάστημα που εικάζεται, με βάση τις ανακοινώσεις, ότι θα διαρκέσουν αυτές οι εκδηλώσεις, μέχρι και την προκαθορισμένη λήξη και αποχώρησή τους από τον χώρο του campus, να υπάρχει προστασία και φύλαξη του χώρου του δημαρχιακού μεγάρου», σημείωσε η κ. Γούλα.

Την ίδια στιγμή, υπάρχει έντονη αντίδραση από την επιχειρηματική κοινότητα της πόλης, με τον Σύνδεσμο Εξαγωγέω Βορείου Ελλάδος να ζητά από την κυβέρνηση λήψη άμεσων μέτρων για τον περιορισμό των σημερινών επιπτώσεων (παρεμπόδιση λειτουργίας του πανεπιστημίου, υλικές φθορές, κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία και περιουσία, αμαύρωση δημόσιας εικόνας του ΑΠΘ) και την αποτροπή παρόμοιων καταστάσεων στο μέλλον. «Η διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας και της καλής εικόνας του ΑΠΘ  είναι με κάθε τρόπο αναγκαία και επιβεβλημένη. Πρόσφατη μάλιστα έρευνα δείχνει ότι το μεγαλύτερο εξαγώγιμο προϊόν της χώρας είναι νέοι επιστήμονες και μηχανικοί που παράγουν για λογαριασμό των χωρών που τους φιλοξενούν περίπου 13 δισ. ευρώ το χρόνο Ενέργειες όπως το «No border camp», απαξιώνουν την εικόνα των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων μας στα μάτια των νεαρών επιστημόνων, επιτείνουν την τάση φυγής τους και καθιστούν την επιστροφή τους στη χώρα λιγότερο ελκυστική» υποστηρίζει ο ΣΕΒΕ στην επιστολή που απευθύνεται στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νικόλαο Τόσκα και τους υπουργούς Παιδείας, Νίκο Φίλη και Δικαιοσύνης, Νικόλαο Παρασκευόπουλο.

«Σήμερα, ομάδα των αυτοαποκαλούμενων «αλληλέγγυων», που στρατοπέδευσαν στο Πανεπιστήμιο, επιτέθηκε στα γραφεία του Διεθνούς Οργανισμού για τη Μετανάστευση και, τρομοκρατώντας τους εκεί εργαζόμενους, επιδόθηκε σε καταστροφές», σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσθέτει: «Αποδείχθηκε έτσι ότι η «αλληλεγγύη» τους είναι συνώνυμη της ανομίας. Αποδείχθηκε, άλλη μία φορά, ότι η αξιοπιστία του αρμόδιου υπουργού είναι μηδενική. Από σήμερα, τόσο ο ίδιος, όσο και ο πρωθυπουργός δεν έχουν κανένα άλλοθι»

Φωτογραφίες: Babis Papaioannou

About σχολιαστης

Σχολιάζω...
This entry was posted in καινούργιο συκώτι. Bookmark the permalink.

21 Responses to Βανδαλισμός του δημαρχείου Θεσσαλονίκης από αναρχικούς του «No Border Camp»

  1. Ο/Η Νίκος Π λέει:

    Ο κ. Τόσκας θα εξήγησε φαντάζομαι στους No Border ότι πρέπει να είναι σωστά παιδιά για να μη δημιουργήσουν πρόβλημα στην Πρώτη Αριστερή Εθνική Κυβέρνηση, κι αυτοί κατάλαβαν ότι πρέπει να σπάσουν μερικά γραφεία του δήμου Θεσσαλονίκης και να καταστρέψουν όσα έγγραφα και υπολογιστές μπορούν. Και καλά, ο Τόσκας τόσο καταλαβαίνει και καλά να πάθει που πληρώνει το πολιτικό κόστος των «χειρισμών» του, η πόλη όμως τι φταίει;

    Μου αρέσει!

  2. Ο/Η physicist λέει:

    Ποιος χρηματοδοτεί αυτούς τους αλήτες;
    Ποιος συντηρεί αυτούς τους τραμπούκους που βανδαλίζουν και τρομοκρατούν;
    Ποιος πληρώνει τα έξοδά τους, τους δικηγόρους τους, τη διαμονή τους;
    Ποιος κρύβεται πίσω από το αριστερό παρακράτος;

    ΥΓ: Του Μπουτάρη του αρέσανε, πάντως τα εναλλακτικά και τα μοντέρνα, μας είχε δε πρήξει με το ίματζ του και τη χαλαρότητά του, με το δεβαργιέσαιρεαδερφέ και το χαζομοντερνηλήκη. Ο ίδιος έδωσε το παράδειγμα για τον εξευτελισμό των θεσμών όταν έπινε με ύφος μπλαζέ φραπεδάκι την ώρα της παρέλασης, σε προβεβλημένη θέση. Οι ψευτομαγκιές έχουν το τίμημά τους.

    Μου αρέσει!

  3. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Μητσοτάκης: Με την ανοχή της κυβέρνησης οι αθλιότητες των καταληψιών στο ΑΠΘ
    Όπως υποστηρίζει ο κ. Μητσοτάκης, ενώ η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου έχει απευθύνει έκκληση λήψης των αναγκαίων μέτρων για την προστασία του Πανεπιστημίου και ενώ εκδόθηκαν σχετικές εισαγγελικές παραγγελίες, ο αρμόδιος υπουργός, διέταξε τις Αστυνομικές Αρχές να μην παρέμβουν».

    Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/320980/mitsotakis-me-tin-anohi-tis-kuvernisis-oi-athliotites-ton-katalipsion-sto-apth/#ixzz4F8ObPQ90
    Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

    Μου αρέσει!

  4. Ο/Η Εγκεφαλικό κύτταρο λέει:

    Φυσικέ, ο Μπουτάρης πλήρωσε το γεγονός ότι τους αποκάλεσε από την αρχή παράνομους, μιλώντας με γλώσσα σκληρότερη από της πρυτανείας, πριν ακόμη έρθουν να κατασκηνώσουν.
    Ανίκανοι πολίτες μιας ανίκανης πολιτείας είμαστε.

    Μου αρέσει!

  5. Ο/Η physicist λέει:

    Ο Μπουτάρης πρέπει ν’ αποφασίσει ο ίδιος αν θέλει να γίνεται αντιληπτός ως θεσμικός παράγων ή ως μεταμοντέρνος χαβαλές, ως σοβαρό πρόσωπο ή ως μοδάτο δημιούργημα των ΜΜΕ, αυτό λέω ΕΚ. Το ότι στο συγκεκριμένο θέμα έχει σωστή στάση δεν το αμφισβητώ.

    Μου αρέσει!

  6. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης αναδείχθηκε πρώτο στον κόσμο με διαφορά, πιο πάνω από το Harvard, το MIT, το Oxford, το Columbia και το Yale, ως καλύτερος κατασκηνωτικός χώρος………………!!!!

    Εγραψε φίλος στο f/b

    Μου αρέσει!

  7. Ο/Η Πάνος λέει:

    Όλο και καλύτερα…

    http://www.lifo.gr/now/greece/108552

    Μου αρέσει!

  8. Ο/Η nikiplos λέει:

    Καλησπέρα…
    Διαβλέπω μια, ας το πω καταχρηστικά, ασύμμετρη αντίδραση από μερικούς για το γεγονός. Είτε ζουν/ζούσαν εκτός χώρας τα προηγούμενα 30 χρόνια, είτε – μάλλον αυτό είναι το βρίσκουν κι αυτό ως μια ακόμη αφορμή για να τα ρίξουν στην παρούσα κυβέρνηση, όπως θα έκαναν άλλωστε και σε οποιαδήποτε άλλη της μη αρεσκείας τους. Κατά τη γνώμη μου το όλον πρόκειται περί όνου σκιάς. Τα Ελληνικά Πανεπιστήμια βανδαλίζονται από τους «μετόχους» τους εδώ και 30 χρόνια συνεχώς. Βανδαλίζονται από τους διδάσκοντες-πρώτα και κύρια-, από τους διοικούντες – δευτερευόντως- και τέλος από τους διαπαιδαγωγούμενους εκεί… Ένα μέρος που δεν σου δίνει τίποτε, σε διώχνει από οτιδήποτε γνωσιολογικό είχες κάποτε ενδιαφέρον και τέλος σου ρίχνει μια κλωτσιά κοτσάροντάς σου ένα πτυχίο που εγγυάται ανεργία και ασχετοσύνη, ε δεν σε προκαλεί να το αγαπήσεις. Ας μην παρεξηγηθώ, δεν δικαιολογώ τους κάφρους. Απλά ερμηνεύω κάπως το αισθητικό μίσος που επιδεικνύουν…

    Αφίσες, συνθήματα, βρωμιά, ασυδοσία από τους «αρμόδιους» και αλήστου μνήμης ηλίθια τσιτάτα περί «αυτοπροστασίας», «αυτοοργάνωσης», «φοιτητικού κινήματος» κλπ. Ήταν για μένα όμως ένα καλό σχολείο για να δω ιδίοις όμμασι τη σχέση που έχουν οι (σπουδαγμένοι, κατά τεκμήριο) συμπολίτες μας με την «Δημοκρατία». Η Ελληνική μας πολιτεία που στελεχώνεται με τους χειρότερους κάφρους από αυτούς, στα επόμενα χρόνια που ακολουθούν τις «σπουδές» τους (γόνοι, τραμπούκοι, μαντράχαλοι κλπ, από όλες ανεξαιρέτως τις πολιτικές αποχρώσεις), απλά με επιβεβαίωσε στα κατοπινά των σπουδών μου χρόνια…

    Κατά τα λοιπά ακκιζόμαστε στον καθρέπτη και ίσως και να κοροϊδεύουμε και τον Ερντογάν και την δική του πολιτεία… Μια βόλτα όμως στη σύγχρονη γειτονική Τουρκία θα πείσει και τον πιο δύσπιστο σε τι Κυνόδοντα ζούμε…

    Μου αρέσει!

  9. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Αγαπητέ nikiplos, πήγε κάτι να γίνει με την κατάργηση του ασύλου και οι ηλίθιοι έσπευσαν να το επαναφέρουν. Αυτή ήταν η ασύμμετρη αντίδραση 🙂

    Μου αρέσει!

  10. Ο/Η nikiplos λέει:

    Αγαπητέ Σχολιαστή, για το θέμα του ασύλου το είχαμε ξαναπεί… επιγραμματικά αποτελεί μια ακόμη φαντασίωση για τους (αυτοαποκαλούμενους) αριστερούς από τη μία, αλλά και από τους επίσης (αυτοαποκαλούμενους) δεξιούς από την άλλη…

    Περιττό να πω ότι είμαι υπέρ της κατάργησής του όσον αφορά συγκεκριμένα πράγματα και της διατήρησής του όσον αφορά άλλα. Εντούτοις το πρόβλημα αρχίζει από πιο πριν. Πριν φθάσουν οι εξωπανεπιστημιακοί βάνδαλοι, έχουν προλάβει οι ενδοπανεπιστημιακοί κύκλοι να συλήσουν τα ιδρύματα… εκεί για μένα είναι το σημαντικότερο… Το Πανεπιστήμιο ως θεσμός αλλά και ως κτήριο είναι ήδη συλημένο πριν φθάσουν οι «βάρβαροι»…

    Μου αρέσει!

  11. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Ο κουλουράς λέει «φρέσκα κουλούρια». 🙂

    Μου αρέσει!

  12. Ο/Η δεξιος λέει:

    Κανείς δεν αμφιβάλλει για τις ευθύνες και των προηγούμενων κυβερνήσεων Νίκιπλε.
    Εδώ όμως τελειώνουν οι αοριστίες και αρχίζει η συγκεκριμένη κατηγοριοποίηση των ευθυνών.
    π.χ.ο Καραμανλής ευθύνεται επειδή το Δεκέμβριο 2008 δεν διέταξε ξύλο αλύπητο στους αναρχικούς που έκαιγαν την Αθήνα και όχι για κάτι άλλο.Ο Σαμαράς ευθύνεται γιατί δεν άφησε τον Ρωμανό να κάνει όση απεργία πείνας θέλει και αν πεθάνει και γίνουν επεισόδια να διατάξει και αυτός γενική επίθεση της αστυνομίας.
    Αυτή είναι η ευθύνη τους και όχι κάποια άλλη,αυταρχισμός κλπ μπούρδες.Τα πανεπιστήμια πρέπει να έχουν εσωτερική αστυνομία,φυλάκιο στην είσοδο και κανείς να μη μπαίνει χωρίς φοιτητική ταυτότητα και οι παραβάτες μέσα.
    Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα εξέθρεψε αυτές τις καταστάσεις και τώρα τις υποθάλπει.Το θέμα λοιπόν δεν είναι να διεκτραγωδείς τι έγινε στο παρελθόν.Το ερώτημα είναι τι ζητάς τώρα.Ζητάς από την αστυνομία να τους σπάσει στο ξύλο,ναι ή όχι;
    Ειδικά για τη Θεσσαλονίκη και τον Μπουτάρη,ευθύνονται και οι δημότες που έφαγαν το παραμύθι περί «συντηρητισμού» από τον οποίο έπρεπε να «απελευθερωθούν» ψηφίζοντάς τον.

    Μου αρέσει!

  13. Ο/Η nikiplos λέει:

    Αγαπητέ Δεξιέ, όπως σε όλον τον κόσμο, στα Πανεπιστήμια δεν έχει θέση κανείς εξωπανεπιστημιακός, εκτός εάν υπάρχουν οι λεγόμενες ανοικτές στο κοινό εκδηλώσεις. Εδώ φυσικά θα αντιμετωπίσεις δύο εγγενή προβλήματα. Αφενός δεν είναι σαφής ο όρος «εξωπανεπιστημιακος» στα ελληνικά πανεπιστήμια (είναι πραγματικό αυτό, ιδιομορφία μας) αφετέρου τα περισσότερα «πανεπιστήμια» (όπως της Αττικής πχ) λειτουργούν και ως … θεματικά και μη, πάρκα αναψυχής των κατοίκων της τσιμεντένιας χαβούζας.

    Εδώ που έχει φθάσει η κατάσταση δεν ξέρω ποιά είναι η λύση, γιατί όπως προείπα, τα Πανεπιστήμια είναι ήδη βανδαλισμένα από τους έσω… Διαφωνώ δεν είναι ευθύνη των κυβερνήσεων. Είναι κατάντια και ευθύνη συλλήβδην της κοινωνίας μας…

    και καθόλου δεν γενικεύω… πλέον… 🙂

    Μου αρέσει!

  14. Ο/Η Don Johnson λέει:

    «όπως σε όλον τον κόσμο»

    Λυπάμαι αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα. Σε μια δημοκρατία, η αστυνομία έχει ελεύθερη πρόσβαση παντού, εφόσον γίνεται παρανομία. Στη ΜΒ σε πολύ γνωστό πανεπιστήμιο έγινε βραδινή επιχείρηση της αστυνομίας για ναρκωτικά. Χωρίς να ρωτήσει κανέναν. Έγιναν βέβαια διαδηλώσεις από μερικούς γραφικούς, αλλά κανείς δεν ασχολήθηκε παραπάνω. Ήταν κάτι φυσιολογικό.

    Μόνο στο ελλαδιστάν, η αριστερά εξασφάλισε θέση πιο ψηλή κι από τον νόμο. Τα δε αποτελέσματα είναι πλέον ορατά. Έχουμε τα εξάχρεια (δεν είναι ορθογραφικά λάθος) και το ίδιο κάνουν και στη πόλη μας.

    Η καταπίεση αυτή όμως δεν θα περάσει.

    Μου αρέσει!

  15. Ο/Η Εγκεφαλικό κύτταρο λέει:

    Δεξιέ,
    στη Θεσσαλονίκη κανείς δεν τρώει παραμύθι περί συντηρητισμού και απελευθέρωσης, ο Μπουτάρης είναι ο αγαπημένος των ταξιτζήδων. Είναι βαθιά συντηρητική κοινωνία στην πλειοψηφία της, ο ορισμός της μικροαστικής νοικοκυρίστικης αντίληψης και φαινόμενα όπως της κατασκήνωσης στο ΑΠΘ, ενοχλούν περισσότερο απ΄ότι θα ενοχλούσαν στην Αθήνα. Επειδή όμως οι αντιδράσεις των Θεσσαλονικέων είναι, πάντοτε, από υποτονικές έως ανύπαρκτες, δεν έχουμε κυματισμούς στην επιφάνεια.
    Νίκιπλε,
    Οι βάνδαλοι των έσω αντλούν τη δύναμή τους από τους βανδάλους των έξω, η σχέση τους είναι αντίστοιχη με αυτή των προέδρων ΠΑΕ με τους οικείους χουλιγκάνους. Η νομοθεσία για το άσυλο διατηρεί αυτή την υπέροχη σχέση.

    Μου αρέσει!

  16. Ο/Η Νίκος Π λέει:

    Δεν ωφελεί να καταγράφουμε απλώς την κατάσταση, αν δεν δίνουμε και κάποιες ερμηνείες. Ανάμεσα σε διάφορες οργανωμένες ομάδες και πολλούς πανεπιστημιακούς υπήρχε συμβιωτική σχέση, κυρίως λόγω του τρόπου ανάδειξης των πρώτων που απαιτούσε τη σύμπραξη με τους δεύτερους αλλά και για τη «διευθέτηση» διαφόρων άλλων ζητημάτων. Η Άννα Διαμαντοπούλου προσπάθησε να σπάσει αυτό τον ομφάλιο λώρο, μέσα σε λυσσώδεις αντιδράσεις, με μια σειρά από αλλαγές στα πανεπιστήμια για να αντιμετωπιστούν οι βασικές δυσλειτουργίεςτους. Τις αλλαγές αυτές ξήλωσαν ή ξηλώνουν μεθοδικά οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, κλείνοντας το μάτι στα ρεμάλια που έχουν φέρει τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα στη σημερινή τους κατάσταση. Δεν πρόκειται φυσικά για μια προσωπική στάση του ανεκδιήγητου Φίλη και των ισάθλιων προκατόχων του αλλά για πολιτική επιλογή του κυβερνητικού κόμματος, να διατηρεί τις προνομιακές του σχέσεις με κάποιες ομάδες οι οποίες του είχαν φανεί χρήσιμες στο παρελθόν και μπορεί να του φανούν και στο μέλλον. Τώρα που η κυβέρνηση Τσίπρα απομακρύνεται νομοτελειακά από τους λεγόμενους «μέσους ψηφοφόρους» και έχει απωλέσει το μεγαλύτερο μέρος των κομματικά οργανωμένων υποστηρικτών της με την αποχώρηση Λαφαζάνηδων και άλλων αναλόγων, θα στραφεί εκεί που μπορεί. Οι μπαχαλάκηδες και οι αντισυστημικοί κινηματίες είναι κι αυτοί μια κάποια λύση.

    Μου αρέσει!

  17. Ο/Η Εγκεφαλικό κύτταρο λέει:

    Έτσι είναι…

    Μου αρέσει!

  18. Ο/Η nikiplos λέει:

    Αγαπητέ Don Johnson, απλά με επιβεβαιώνεις με τα λεγόμενά σου. Με τη φράση μου δεν ήθελα να αποκλείσω την είσοδο της Αστυνομίας στα Πανεπιστήμια. Την θεωρώ αυτονόητη…

    (τώρα προς όλους)
    Ξαναδιαβάστε όμως το πρώτο μου σχόλιο… Όλοι όσοι μιλούν για τη συμβίωση, φέρνουν ως παράδειγμα τους μπαχαλάκηδες και τους λογής ψυχάκηδες. Το κυρίως ειπείν πρόβλημα όμως το δημιουργούν οι «γραβατωμένες» φατρίες. Και εκεί η συμβίωση είναι περισσότερο ανήθικη, καθώς έχει καταντήσει τα Ελληνικά Πανεπιστήμια διαφθορεία νέω ψυχών:

    Διδάσκεται η ελάχιστη ενέργεια, η αντιγραφή – μόνο για τους ημέτερους όχι για τους «άλλους»-, το γλύψιμο, η αυθαιρεσία, ο φατριανισμός, ο συμμοριτισμός (σαφώς όχι με την μετεμφυλιακή έννοια, αλλά με ισχυρό το στοιχείο του ετεροπροσδιορισμού) και κυρίως ο αθέμιτος ανταγωνισμός. Όλοι αυτοί θεωρούν δεδομένη την ύπαρξή τους και αυτοσκοπό.

    Κανείς από την τοπική κοινωνία δεν ενδιαφέρεται τι ρόλο βαράει ένα τοπικό πανεπιστήμιο· αρκεί να νοικιάζουν οι φοιτητές τις γκαρσονιέρες τους. Κανείς δεν ενδιαφέρεται που θα μείνουν οι φοιτητές. Αντίθετα όλοι οι συνένοχοι ενδιαφέρονται να μην οικοδομηθούν εστίες (campus και εδώ μιλώ και για συμμετοχή ιδιωτών). Κανείς δεν ενδιαφέρεται πως θα πάνε οι φοιτητές στο Πανεπιστήμιο / μαθήματα. Ένα ελληνικό έγκλημα καθοσιώσεως, που λίγοι γνωρίζουν πως η απαρχή του έγινε στη Χούντα. Η Μεταπολίτευση το πήρε απλά ως δώρο…

    Το χειρότερο: Η Ελληνική Πολιτεία γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της, τι θα κάνουν όλοι αυτοί οι δύστυχοι όταν τελειώσουν τις απίθανων τίτλων σχολές τους. Που θα εργαστούν, υπό ποίες συνθήκες. Το θλιβερό είναι ότι η ρητορεία των δύο μεγάλων κομμάτων είναι η παντελώς ηλίθια ρητορεία των 80ς. Δηλαδή δεν έχουν εξελιχθεί οι πολιτικές τους ιδέες/οράματα από τότε. Ό Κόσμος άλλαξε άρδην, η χώρα διαλύεται και η μόνη πραγματική της ελπίδα, οι νέοι, είναι σε χέρια ανίκανων γέρων με αλτσάϊμερ…

    Οι διδάσκοντες εκπαιδεύτηκαν κι αυτοί σε ένα ιδιότυπο καθεστώς ασυδοσίας – μα τέλειας ασυδοσίας για αυτούς. Πολλοί προσπόρισαν από αυτήν. Άλλος μικρούλες να πηδήξει, άλλος νέους ψαρωμένους να βγάλει τα εσώψυχά του, άλλος να προσπαθήσει (μάταια) να ξεστραβώσει χρόνια στραβωμένους νέους. Λίγο πολύ, έκαναν τους χώρους των πανεπιστημίων «μαγαζάκι» τους. Με τις τραμπουκο-νεολαίες κατέλαβαν γραφεία που προορίζονταν για άλλους σκοπούς και πάρκαραν εκεί χιλιάδες άμισθους μεταπτυχιακούς/υποψηφίους διδάκτορες. Απέχουν σταθερά-είπαμε ασυδοσία- από τις ακαδημαϊκές υποχρεώσεις τους, αφήνοντας σε ημιμαθείς μονόφθαλμους το αντικείμενο της διδασκαλίας και γενικώς έχουν καταστρατηγίσει καθε ακαδημαϊκό κανόνα που ισχύει σε κάποιο σοβαρό πανεπιστήμιο του εξωτερικού. Ύστερα όταν τους ρωτήσει κανείς για το τις πταίει, αυτοί όλοι (συνεννοημένοι) δείχνουν τον αδύναμο κρίκο: τους ψυχάκηδες/μπαχαλάκηδες.

    Κάποιοι ηλιθιωδέστεροι κατά καιρούς έχουν δείξει άλλους, πχ τους αιώνιους φοιτητές…

    Τελειώνω εδώ γιατί το πηγάδι δεν έχει πάτο… Να πω μόνο πως όταν πριν 20 χρόνια και βάλε, είχαμε μαζευτεί μια ομάδα ανθρώπων σε ελληνικό ΑΕΙ και είχαμε βρει ιδιώτες που θα οικοδομούσαν ιδιωτική εστία με ενοίκιο για την έκταση προς το Πανεπιστήμιο. Δηλαδή το πανεπιστήμιο θα παραχωρούσε έναν χώρο, οι ιδιώτες θα οικοδομούσαν εστίες και θα τις εκμεταλλεύονταν. Μόνη απαίτηση ήταν στο διοικητικό τμήμα να εργάζονται φοιτητές (εστιατόρια, κυλικεία, γραμματείες). Η οικονομοτεχνική μελέτη ήταν πλήρης: περιελάμβανε δανεισμό από τις τότε Τράπεζες (είχαμε συνεννοηθεί με δυό τρείς αλλά και οι εργολάβοι ήξεραν τον τρόπο) κλπ. Έβγαινε ένα υποτυπώδες (για το 1993) ενοίκιο στους φοιτητές που θα έμεναν: 10.000 δρχ/μήνα. Υποχρέωση είχαν να μείνουν για ν+2, όπου ν=τα έτη σπουδών. Δηλαδή τα δωμάτια θα ανανεούταν. Οι εστίες θα αστυνομεύονταν από ιδιωτική σεκιούριτι (κοστολογημένη κι αυτή!).

    Περιττό να πω πως την πιο βίαιη αντίδραση την συναντήσαμε από τις αριστερές ομάδες φοιτητών που απαιτούσαν «δωρεάν σίτιση στέγαση» άνευ όρων. Η μελέτη κάηκε σχίστηκε ως «βιβλίο του σατανά». Μετά από χρόνια, ένεκα ΟΑ2004, οικοδομήθηκαν στα οικόπεδα κρατικές εστίες. 2 μόλις κτήρια από τα 8 που προέβλεπε η δική μας μελέτη, χωρίς ούτε κατά διάνοια τις ίδιες facilities. (Μόλις με το 2% των δικών μας). Το μισό από τα δύο κτήρια καταλήφθηκε από αντιεξουσιαστές παράνομα που δεν έχουν καμία θέση στον Πανεπιστημιακο χώρο και έχει γίνει άντρο ναρκωτικών και παρανομίας. Ούτε η Κυβέρνηση Σαμαρά που διατεινόταν για τη σκληρότητά της διαννοήθηκε να τους διώξει… δικαιολογία (my ass) το άσυλο…

    αλλού είναι η αιτία παίδες. Όπως και όλα στη χώρα, έτσι και τα Πανεπιστήμια έρχονται να εξυπηρετήσουν ΑΛΛΕΣ ανάγκες…

    Μου αρέσει!

  19. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    nikiplos 23 Ιουλίου 2016 στο 13:09 ++++++

    Να προσθεσω, σχετικα με το ΕΜΠ που γνωριζω, οτι -οντως- η καθηγητικη θεση αποτελουσε το κεντρο του κυκλου στην γνωστη «θεωρια του διαβητη» η θεωρια της πολυσθενειας της οικογενειΑκης προσοδου κατα Κων/νο Τσουκαλα. Οι προσθετοι προσοδοι ηταν:
    1. κερδη απο πωληση πανακριβων συγγραμματων,
    2. αμοιβες και μαυρες αμοιβες απο ΑΠΥ φοιτητων και μεταπτυχιακων φοιτητων ερευνητικων προγραμματων που μερικες φορες ηταν μελετες δημοσιου.
    3.αμοιβες απο διοικητικα συμβουλια ΔΕΚΟ, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ
    4. αμοιβες απο»συμβουλιλικια»
    5. αμοιβες εκπονησης μελετων δημοσιου, με πτυχιο που αποξτουσαν μετα απο δικαστικες αποφασεις.
    6…..

    ΥΓ Ηδη απο την δεκαετια του 70 Ο δεξιος Μαρινος στον Οικονομικο Ταχυδρομο το ειχε διαπιστωσει στο λιανεμποριο. Σε καθε οικογενεια υπηρχε η «θεωρια του διαβητη». Ο ενας η/και οι δυο στο Δημοσιο, ΔΕΚΟ,ΟΤΑ, Ιδ.Υπαλ. (το κεντρο) και ο ιδιος η η συζυγος/πεθερα/μητερα στο μαγαζι.(η θεωρια της πολυσθενειας της οικογενειΑκης προσοδου κατα Κων/νο Τσουκαλα)

    Μου αρέσει!

  20. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΕΞΩΡΑΙΣΜΟΥ»
    Καταστροφές, κλοπές και συνθήματα τα… απομεινάρια των «Νο Borders»
    Δεκαπέντε παραβιασμένες και κατεστραμμένες πόρτες, εκατοντάδες συνθήματα και γκράφιτι σε εσωτερικούς και εξωτερικούς τοίχους, σε τζάμια, ανελκυστήρες, τουαλέτες, σκάλες, γραφεία και πίνακες διδασκαλίας, κλοπές υλικών και σκουπίδια, είναι ό,τι άφησαν πίσω οι «αλληλέγγυοι» των No Borders, που «απελευθέρωσαν» χθες τα ξημερώματα το κτίριο της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ έπειτα από κατάληψη δέκα ημερών.

    http://www.ethnos.gr/koinonia/arthro/katastrofes_klopes_kai_synthimata_ta_apomeinaria_ton_no_borders-64422839/

    Μου αρέσει!

  21. Ο/Η Mitsos λέει:

    Ποιος χρηματοδοτεί αυτούς τους αλήτες;
    Ποιος συντηρεί αυτούς τους τραμπούκους που βανδαλίζουν και τρομοκρατούν;
    Ποιος πληρώνει τα έξοδά τους, τους δικηγόρους τους, τη διαμονή τους;
    Ποιος κρύβεται πίσω από το αριστερό παρακράτος;

    Η Μοσαντ, η CIA, το ΕΛΙΑΜΕΠ του George Soros, ο Αμερικάνος πρέσβης, και οι διάφορες ΜΚΟ στις οποίες είναι χωμένο το μισό πολιτικό προσωπικό της Ελλάδος, οι οποίες συντηρούνται από τον κρατικό προυπολογισμό. Με ολίγα λόγια εκτός των άλλων και το ίδιο κράτος τους σιτίζει έμμεσα ώστε να έχουν δύναμη να σπάνε και να καίνε τις περιουσίες του κοσμάκη καλύτερα..

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.