Το χέσιμο του Ευκλείδη, το κατούρημα του Λαφαζάνη και το ανώδυνο Grexit του Καμμένου

ο Πάνος Καμμένος, παρουσία του Αλέξη Τσίπρα είπε: «Εγώ μπορώ να σου φέρω δισεκατομμύρια από την άλλη πλευρά του ατλαντικού και να κλείσω συμφωνία ανταλλαγής ομολόγων με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Αμερικής, που θα κάνουν ανώδυνη την έξοδο από το ευρώ.

Ο Γ. Βαρουφάκης υποστηρίζει ότι όταν τηλεφώνησε στον πρωθυπουργό για να του ζητήσει εξηγήσεις εκείνος απάντησε απαξιωτικά: «Γιάννη, ο Ευκλείδης μου μίλησε άσχημα. Χεστ..ν άστον να βολοδέρνει στη Βουλή, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

iefimerida  /  Νέες αποκαλύψεις για την πρώτη περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κάνει ο Γιάνης Βαρουφάκης στο βιβλίο του ανάβοντας… φωτιές στο Μαξίμου.

About σχολιαστης

Σχολιάζω...
This entry was posted in καινούργιο συκώτι. Bookmark the permalink.

35 Responses to Το χέσιμο του Ευκλείδη, το κατούρημα του Λαφαζάνη και το ανώδυνο Grexit του Καμμένου

  1. Ο/Η Νίκος Π λέει:

    Τελικά ο Βαρουφάκης έχει επιβεβαιώσει τα χειρότερα σενάρια που συζητούνταν εκείνη την περίοδο. Η σιωπή των κυβερνητικών είναι εκκωφαντική, με ποιον όμως μπορούν να τα βάλουν; Το αφήνουν να περάσει μήπως και ξεχαστεί και στο ενδιάμεσο πουλάνε αριστεριλίκι με τη σέσουλα, με σημαίες, Ηριάννες και άλλα πολλά, ελπίζοντας ότι θα μπορέσουν να επανασυσπειρώσουν τους οπαδούς τους που άλλος για Χίο τράβηξε κι άλλος για Μυτιλήνη.

    Μου αρέσει!

  2. Ο/Η Αλικη λέει:

    Νίκο, χωρις να θέλω να κανω τον μετα Χριστον προφήτη, προσωπικά, πριν απο τις πρώτες εκλογες είχα την απόλυτη βεβαιότητα οτι το σχεδιο τους ηταν η ρήξη με τους εταιρους, η δραχμή και η έξοδος απο ΕΕ.

    Είχα μαλιστα διαφωνήσει με φίλους και γνωστούς, οι οποιοι υποστήριζαν την αποψη -που αποτελούσε σχεδον κοινο τόπο εκείνη την περίοδο- οτι αμέσως μετα τις εκλογες θα κάνουν κυβίστηση και θα λογικευθούν.
    Δεν μπορούσα να καταλάβω πως ηταν δυνατόν, ενώ διακήρυτταν με καθε τροπο τις προθέσεις τους προεκλογικά, να μη λαμβάνονται υπόψιν. Ήμουν πεπεισμένη οτι πίστευαν τις αρλούμπες που έλεγαν και θα επιχειρήσουν να τις εφαρμόσουν.

    Δεν με εκπλήσσουν καθολου αυτα που αποκαλύπτονται.

    Μου αρέσει!

  3. Ο/Η Νίκος Π λέει:

    Έτσι σκεφτόμουν κι εγώ. Η κυβίστηση βέβαια πραγματοποιήθηκε, αυτοί διασπάστηκαν αλλά ακόμα τους έχουμε στο σβέρκο

    Μου αρέσει!

  4. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    Steppenwolf – Born To Be Wild

    Πέθανε ο Goldy McJohn, ιδρυτικό μέλος των Steppenwolf σε ηλικία 72 ετών
    Σάββατο, 05 Αυγούστου 2017 12:26

    Μου αρέσει!

  5. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    Steppenwolf – The Pusher

    ΥΓ Για αυτούς που παρα τις δυσκολίες δεν έπεσαν σ’ αυτόν τον αργά θανατηφόρο «διάολο» (κατά Λ. Κηλαηδονη)
    ΥΓ2 Στους ανένταχτους, σ’ αυτούς που δεν μαντρώθηκαν σε κάθε είδους εκτροφείο, χάνοντας την ελευθερία τους (για το Born To Be Wild)

    2 Ύμνοι της πρώιμης heavy metal μουσικής σκηνής της εφηβείας μας.

    Μου αρέσει!

  6. Ο/Η Eνη λέει:

    Πέσαμε παλι απο τα συννεφα…….
    Οταν αναφερονται περιστατικα της περιόδου 2012-2013, ποιος δεν ηξερε οτι:

    Ο Συριζα ειχε ως κυριο στοχο να δημιουργηθει μια μεγαλη πολιτικη δυναμη των ευρωπαικων χωρών του Νοτου, η οποιά θα μετετρεπε την ΕΕ των συντηρητικων δυναμεων, σε μια αλλη ενωμενη ευρωπη των λαων.
    Οτι για την υλοποιηση αυτων των σχεδίων υπολογιζε στη βοήθεια των σοσιαλιστικων κυβερνησεων της Λατινικης Αμερικης.
    Οτι, εντος του Συριζα υπηρχαν δυναμεις αριστερες οπως η πλευρα Λαφαζάνη που επηρεαζε καθοριστικα τα σχεδια του Συριζα. Οπως και η πλευρα Κωνσταντιπουλου.

    Αυτα δεν ηταν μυστικα σχεδια, ηταν οι προγραμματικες δηλώσεις του Συριζα και τις διαλαλουσε σε ολη την αντιπολιτευτικη του πορεια.

    Συνεπως οι Βαρουφακειες «αποκαλυψεις» απλως διανθιζουν το ιλαρο αφηγημα του και οι αφελεις μενουν ενεοι με αυτα που διαβαζουν.

    Αυτοι ομως που μαλλον θα προβληματιστουν, ειναι οσοι ψηφοφόροι και στηριζαν και ψηφισαν το 2015, αλλά νομιζαν οτι αλλιως θα εξελιχθουν τα πραγματα.Π.Χ. οτι θα προεκυπτε μια κυβερνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ που θα υλοποιουσε ενα αλλο προγραμμα , αρκει να εφευγε το ΝΔ-ΣΟΚ !!!!!
    Με αλλα λόγια κυρίως η αντι-πασοκ πολιτική, ηταν που καθορισε ψηφους προερχομενους και απο το ΠΑΣΟΚ και απο τη ΝΔ.

    Τώρα βεβαια καποιες «ενεργειες» Καμμενου, μπορει να μην ηταν ευρεως γνωστες (διότι κανεις δεν ηξερε οτι ο Τσιπρας πα συνεργασθει τελικα με τους ΑΝΕΛ,( κομμα ακροδεξιο με εθνικιστικες βλέψεις), αλλα και αυτες εχουν τη δικαια τους γελοιοτητα . Οπως οτι η FED θα «χρηματοδοτουσε» την κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, μεσω των κονέ του Καμμενου, Αν ειναι δυνατόν, να λεγονται τετοιες ουρανομηκεις αφελειες..

    Μου αρέσει!

  7. Ο/Η Eνη λέει:

    διορθωση «τη δική τους γελοιοτητα»

    Μου αρέσει!

  8. Ο/Η Eνη λέει:

    Στη σημερινη συγκυρία ομως οι δυο μονομάχοι ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ , μαλλον θα εχουν να αντιμετωπίσουν ενα προβλημα

    «Γεννηματά: «Η υποψηφιότητα Καμίνη ενισχύει τη δυναμική της Δημοκρατικής Συμπαράταξης»
    Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον δήμαρχο Αθηναίων, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προχώρησε σε μια επίσημη δήλωση χαρακτηρίζοντας ευπρόσδεκτη την υποψηφιότητά του

    Protagon Team

    7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017, 08:34 facebook twitter – email
    H πρώτη επίσημη αντίδραση της Φώφης Γεννηματά στην ανακοίνωση της υποψηφιότητας του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη για την ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης -μια εξέλιξη που ανακατεύει την τράπουλα στην Κεντροαριστερά– ήρθε μέσω δήλωσης στα «Νέα» της Δευτέρας. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει «καλοδεχούμενη» για άλλη μια φορά την υποψηφιότητα του κ. Καμίνη τονίζοντας ότι αυτή ενισχύει τη δυναμική του εγχειρήματος. Οι δυο τους είχαν τηλεφωνική επικοινωνία την Κυριακή και συμφώνησαν να συναντηθούν στα τέλη του μήνα.

    Στη δήλωσή της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καλεί όλους όσοι ανήκουν σε αυτό τον χώρο να ανταποκριθεί «στη λογική όμως του μεγάλου, του ενιαίου, του δυνατού και όχι του κατακερματισμού μέσα από μικρά κόμματα και συλλογικότητες που εξυπηρετούν μόνο προσωπικές φιλοδοξίες και σκοπιμότητες».

    Η δήλωση της κυρίας Γεννηματά έχει ως εξής:

    «Η Ελλάδα χρειάζεται την ενωμένη και δυνατή Κεντροαριστερά. Το πολιτικό και κοινωνικό ρεύμα πλειοψηφίας για τη νέα αλλαγή. Που μπορεί να εγγυηθεί την έξοδο από την κρίση και να οδηγήσει στην προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας. Χαίρομαι γιατί οι συνεχείς πρωτοβουλίες που πήρα γι’ αυτόν τον στόχο, από τον Ιανουάριο του 2016, αποκτούν κοινωνική δυναμική, βρίσκουν όλο και μεγαλύτερη απήχηση, παίρνουν σάρκα και οστά.

    » Με την ομόφωνη απόφαση του πρόσφατου συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τον νέο, ενιαίο φορέα της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης. Με τη δημιουργία της ανεξάρτητης επιτροπής με τον κ. Αλιβιζάτο για την πλήρη διαφάνεια στις δημοκρατικές διαδικασίες εκλογής του επικεφαλής. Με το μεγάλο ενδιαφέρον για τις υποψηφιότητες όπως η διαφαινόμενη και καλοδεχούμενη του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη που ενισχύουν τη δυναμική του εγχειρήματος.

    » Ο κύβος ερρίφθη. Ο δρόμος για τη συγκρότηση της νέας μεγάλης παράταξης είναι ανοιχτός. Όλοι όσοι ανήκουν σε αυτό τον χώρο οφείλουν να ανταποκριθούν. Αυτή είναι η απαίτηση της κοινωνικής μας βάσης, οι εξελίξεις τρέχουν, δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις. Όλοι μαζί μπορούμε να φέρουμε τη δημοκρατική παράταξη στην πρώτη γραμμή. Εμπνέοντας και συσπειρώνοντας τον προοδευτικό κόσμο απέναντι στη συντήρηση και τον λαϊκισμό. Με τις διαφορετικές προσεγγίσεις και απόψεις σε επιμέρους θέματα να αποτελούν πλούτο και όχι πρόβλημα. Στη λογική όμως του μεγάλου, του ενιαίου, του δυνατού και όχι του κατακερματισμού μέσα από μικρά κόμματα και συλλογικότητες που εξυπηρετούν μόνο προσωπικές φιλοδοξίες και σκοπιμότητες. Αυτό θέλει ο κόσμος της παράταξής μας. Που, είτε έμεινε κοντά μας είτε έφυγε είτε κράτησε αποστάσεις, σήμερα μας παρακολουθεί και ελπίζει. Βλέπει ότι αλλάζουμε, βλέπει ότι προτείνουμε λύσεις, προοδευτικές και ρεαλιστικές.

    » Είμαστε αποφασισμένοι και θα πετύχουμε».

    Protagon

    Μου αρέσει!

  9. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι είναι γελοίοι , αγαπητή Ενη 😎

    Οσο για τις επαναλήψεις απορώ που σου κάνει εντύπωση ενώ το 99% αυτών που γράφονται είναι επαναλήψεις που ως γνωστο διευκολύνουν στη μάθηση 😆

    Μου αρέσει!

  10. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    «Μυστικά και ντοκουμέντα» της Δεξιάς

    07.08.2017, 14:00 | Ετικέτες: Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, Κώστας Λαλιώτης, Ιστορία
    Συντάκτης: Δημήτρης Ψαρράς

    Πολιτική πρωτοβουλία στις συζητήσεις του χώρου της Κεντροαριστεράς ανέλαβε ο Κώστας Λαλιώτης, μέσω ενός εκτενούς άρθρου για τον Ανδρέα Παπανδρέου που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα thecaller.gr την Παρασκευή το απόγευμα.

    […]

    http://www.efsyn.gr/arthro/mystika-kai-ntokoymenta-tis-dexias

    Μου αρέσει!

  11. Ο/Η Eνη λέει:

    Εν ταξει, δεν ειχα αντιληφθει οτι γινεται προσπαθεια να ……εμπεδωθουν στους σχολιαστες.

    Για το αλλο θεμα της Κεντροαριστερας, ουδεμία προσοχή. Αφορα αλλους, οχι πολιτες αυτης της χώρας. 😎

    Μου αρέσει!

  12. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    Άρθρο–ντοκουμέντο του Κώστα Λαλιώτη για τον Ανδρέα Παπανδρέου

    Πολιτική παρέμβαση του Κώστα Λαλιώτη με αφορμή την 21η επέτειο του θανάτου του Ανδρέα
    Παπανδρέου Πολιτική παρέμβαση του Κώστα Λαλιώτη με αφορμή την 21η επέτειο του θανάτου του Ανδρέα Παπανδρέου | EUROKINISSI

    07.08.2017, 13:20 | Ετικέτες: Ανδρέας Παπανδρέου, ΠΑΣΟΚ, Νέα Δημοκρατία, Κώστας Λαλιώτης
    Συντάκτης: efsyn.gr
    Αναδημοσιεύουμε από το thecaller.gr την πολιτική παρέμβαση του Κώστα Λαλιώτη με αφορμή την 21η επέτειο του θανάτου του Ανδρέα Παπανδρέου.

    Η πρωτοβουλία αποτελεί ευθεία απάντηση στην προσπάθεια ορισμένων στελεχών που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ να προσεγγίσουν τη Ν.Δ., φτάνοντας στο σημείο να αποδεχτούν το δικό της αφήγημα.

    ΑΝΔΡΕΑΣ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
    «…. Ένας Ηγέτης από το Μέλλον ….»
    αρνητικά στερεότυπα και αλήθειες

    Γράφει ο Κώστας Λαλιώτης

    […]

    http://www.efsyn.gr/arthro/arthro-ntokoymento-toy-kosta-lalioti-gia-ton-andrea-papandreoy

    ΥΓ Το παλιό ΠΑΣΟΚ ανέσυρε τα πυρηνικά του όπλα 🙂

    Μου αρέσει!

  13. Ο/Η Eνη λέει:

    Να διαβαστει και αυτό για να φανει ποια ηταν η πραγματικότητα εκεινης της χρονικης περιοδου..

    http://www.efsyn.gr/arthro/arthro-ntokoymento-toy-kosta-lalioti-gia-ton-andrea-papandreoy

    Μου αρέσει!

  14. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Γιατί να σχολιάσουμε για την κεντροαριστερά αφού είναι …γνωστά; 😎

    Πέρα απο την πλάκα δεν μου αρέσει το μήνυμα που εκπέμπει το πασοκ και οι …λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις 😎

    Ελπίζω να αλλάξει κάτι στο χώρο αυτό

    Μου αρέσει!

  15. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    «….η πραγματικότητα εκεινης της χρονικης περιοδου..»

    Οταν η αναπτυξη πηγαινε ανταμα με τις μιζες….

    Οταν και σ’ αυτες τις κυβερνήσεις κινδύνευες απο τις μιζες (υπο μορφη τουβλων) για τους μεσαίους, και καταθεσεων σε ονοματα οπως ROKOS, …. σε κυπριακες και λοιπων εθνικοτητων εξωχωριες εταιρειες , ελβετικες τραπεζες,… οταν εδραιώθηκαν οι εθνικοί εργολαβοι και προμηθευτές, η διαπλοκη,…..

    Μου αρέσει!

  16. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    «Ελπίζω να αλλάξει κάτι στο χώρο αυτό »

    Αφού τα στελέχη έχουν επιλύσει -προ πολλών ετών- τα βιοτικά τους προβλήματα (σε επίπεδο χαβιαριού και σαμπάνιας) και μετά την διαφαινόμενη μερικά επιτυχία (ή πιθανοτερον αποτυχία) (θα) κάθονται…..

    Μου αρέσει!

  17. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    Χειρότερο το 2017 από το 2015

    http://www.kathimerini.gr/921717/article/epikairothta/politikh/xeirotero-to-2017-apo-to-2015

    ΘΑΝΟΣ ΤΣΙΡΟΣ

    Στατιστικές και οικονομικές επιδόσεις «ξεσκονίζουν» στην κυβέρνηση με τη συμπλήρωση δύο ετών από την υπογραφή του 3ου μνημονίου, προκειμένου να στηρίξουν τις κυβερνητικές επιλογές αλλά και να «γεμίσουν» την πρωθυπουργική ομιλία στη ΔΕΘ. Η αναζήτηση μόνο εύκολη δεν είναι.

    Με εξαίρεση τον δείκτη της ανεργίας, όλα τα υπόλοιπα οικονομικά μεγέθη αποτυπώνουν την οικονομική καταστροφή που συντελέστηκε από το 2015 μέχρι σήμερα: Η ετήσια επιβάρυνση από τα νέα μέτρα που ψηφίστηκαν από τον Αύγουστο του 2015 μέχρι σήμερα, θα φτάσει στα 14,5 δισ. ευρώ μόλις εφαρμοστούν όλα τα μέτρα, 40 εκατ. εκ των οποίων είναι φορολογικά. Οι απώλειες καταθέσεων εξακολουθούν να ανέρχονται στα 44 δισ. Οι οφειλές στην εφορία έχουν αυξηθεί πάνω από 21 δισ., τα χρέη στα Ταμεία θα ξεπεράσουν τα 27-28 δισ., ενώ το ποσοστό το «κόκκινων» δανείων αυξήθηκε πάνω από πέντε ποσοστιαίες μονάδες στα δυόμισι χρόνια. Η μείωση της ανεργίας και η αύξηση της απασχόλησης συνοδεύτηκαν από έκρηξη της 4ωρης εργασίας και από συνεχή μείωση των μέσων αποδοχών, τη στιγμή που τα φορολογικά μέτρα έπληξαν για πρώτη φορά –μέσα από τη μείωση του αφορολογήτου– και τους χαμηλόμισθους.

    Την ίδια ώρα, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της κυβέρνησης προς τον ιδιωτικό τομέα εξακολουθούν να είναι κατά 1,3 δισ. ευρώ περισσότερες παρά τα «δανεικά» των δανειστών για την αποπληρωμή τους, οι τιμές των ακινήτων εξακολουθούν να υποχωρούν με τις απώλειες σε όρους αξίας να εκτιμώνται στα 40 δισ. ευρώ, ενώ η περίφημη ανάπτυξη υπάρχει προς το παρόν μόνο ως πρόβλεψη.

    Μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου, η Ελληνική Στατιστική Αρχή θα έχει ανακοινώσει την πορεία του ΑΕΠ κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2017, οπότε, σε περίπτωση που είναι θετικό, θα δώσει άλλο ένα επιχείρημα στην κυβέρνηση. Προς το παρόν, η ανάπτυξη δεν έχει αποτυπωθεί στα επίσημα στατιστικά στοιχεία, καθώς το ΑΕΠ έκλεισε το 2016 στα 175,888 δισ. ευρώ έναντι 177,941 δισ. ευρώ που ήταν το 2014. Αυτή η απώλεια των περίπου 2 δισ. ευρώ στο ΑΕΠ της χώρας κατά την περίοδο διακυβέρνησής της από τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ίσως η μικρότερη «ζημία» των τελευταίων 30 μηνών.

    Τα χειρότερα για τους πολίτες συνοψίζονται στα εξής:

    • Το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, που ψηφίστηκε τον Μάιο, αποκάλυψε τον πραγματικό λογαριασμό των μέτρων που επιβλήθηκαν από το 2015 μέχρι σήμερα. Μέτρων που θα συνεχίζουν να ξεδιπλώνονται μέχρι και το 2022 στερώντας, από αυτό το χρονικό σημείο και έπειτα, 14,5 δισ. ευρώ ετησίως από τις τσέπες των φορολογουμένων. Το 2015 ξεκίνησε με μέτρα 1,288 δισ. ευρώ. Το 2016, ο λογαριασμός ανέβηκε στα 4,692 δισ. ευρώ, φέτος θα πληρώσουμε συνολικά 6,479 δισ. ευρώ, ενώ για το 2018 η απόδοση των νέων μέτρων θα πρέπει να ανέβει στα 8,282 δισ. ευρώ. Οι επιβαρύνσεις θα «φουσκώσουν» από το 2019 λόγω της μείωσης των συντάξεων και της περικοπής του αφορολογήτου, για να φτάσουμε τελικώς στα 14,5 δισ. ευρώ μέχρι το 2022. Συνολικά, επιβλήθηκαν ή θα επιβληθούν 40 καινούργια φορολογικά μέτρα τα οποία θα έχουν ως αποτέλεσμα η ετήσια επιβάρυνση να καταλήξει το 2020 στα 7,5 δισ. ευρώ. Αν προστεθεί η ετήσια ζημία που υπέστησαν ή θα υποστούν οι φορολογούμενοι λόγω των νέων φόρων, τότε προκύπτει συσσωρευμένη επιβάρυνση 35,4 δισ. ευρώ για την περίοδο 2015-2021 αποκλειστικά λόγω των νέων μέτρων. Αν συνυπολογιστούν οι περικοπές συντάξεων αλλά και οι υπόλοιπες παρεμβάσεις στο σκέλος των δαπανών (κατάργηση επιδομάτων, ΕΚΑΣ κλπ.), τότε ο συνολικός αθροιστικός λογαριασμός προσεγγίζει τα 60 δισ. ευρώ.

    • Εκτινάσσοντας όλους τους φορολογικούς συντελεστές σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, η κυβέρνηση θέλει να εισπράξει το 2017 περίπου 48,2 δισ. ευρώ αποκλειστικά από φόρους. Οι έμμεσοι φόροι ως ποσοστό του ΑΕΠ προβλέπεται να κλείσουν φέτος κοντά στο 14,7% του ΑΕΠ έναντι 13,6% το 2014, ενώ οι άμεσοι φόροι προβλέπεται να διατηρηθούν περίπου στα ίδια επίπεδα.

    • Ο μέσος μισθός στην Ελλάδα εξακολουθεί να υποχωρεί. Ο μέσος μισθός τον Ιανουάριο του 2015 διαμορφωνόταν στα 1.022 ευρώ και τον Οκτώβριο του 2016 είχε υποχωρήσει στα 936 ευρώ. Οι απώλειες στα «καθαρά» είναι ακόμη μεγαλύτερες λόγω φόρων.

    • Οι καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων ανήλθαν τον Ιούνιο του 2017 στα 120,421 δισ. ευρώ. Συγκριτικά με τον Νοέμβριο του 2014, η Τράπεζα της Ελλάδος καταγράφει μείωση 43,875 δισ. ευρώ.

    • Τα χρέη είναι η μεγάλη μάστιγα. Στις αρχές του 2015, οι οφειλές στην εφορία ήταν 73,8 δισ. ευρώ και τώρα έχουν φτάσει στα 95,1 δισ. ευρώ. Τα «κόκκινα» δάνεια ήταν 99 δισ. ευρώ στο τέλος του 2014 και τώρα έχουν ξεπεράσει τα 105-106 δισ.

    Τι συμβαίνει με ανεργία και απασχόληση

    • Ο αριθμός των απασχολουμένων έχει αυξηθεί κατά 207.000 άτομα, αν γίνει σύγκριση των στοιχείων του Ιανουαρίου 2015 με τα στοιχεία του Απριλίου του 2017. Ωστόσο, το ποσοστό της μερικής απασχόλησης στη συνολική απασχόληση εκτινάχθηκε σε νέο ιστορικό υψηλό, με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί στο 10,5% από 9,9% στο τέταρτο τρίμηνο του 2014. Οι άνεργοι έχουν μειωθεί κατά 190.000 άτομα, αλλά το οικονομικά μη ενεργό κομμάτι του πληθυσμού έχει περιοριστεί κατά μόλις 109.000 άτομα. Αυτό δείχνει ότι η προφανώς θετική εξέλιξη της μείωσης της ανεργίας έχει πολλές εξηγήσεις: αύξηση μερικής απασχόλησης, επιδοτούμενες θέσεις εργασίας, μετανάστευση (σ.σ. ο πληθυσμός φθίνει συνεχώς) και συνταξιοδοτήσεις.

    Μου αρέσει!

  18. Ο/Η Νίκος Π λέει:

    Πολλές φορές σκέφτομαι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει να πάθει το ίδιο με το ΠΑΣΟΚ, να μη μπορέσει δηλαδή να διαχειριστεί τον αναγκαίο μετασχηματισμό του από ένα κόμμα με ριζοσπαστικές θέσεις (ρεαλιστικές ή μη δεν το εξετάζω), σε ένα τυπικό ευρωπαϊκό σοσιαλδημοκρατικό φορέα. Η προέλευση και οι πορείες είναι φυσικά διαφορετικές, ο προορισμός όμως μόνο ένας και ή τον φτάνεις ή χάνεσαι στο δρόμο. Τα στελέχη του Ανδρέα, χαμένα στην ομίχλη των διαπλοκών, άργησαν να καταλάβουν πού πάνε τα πράγματα και σήμερα παλεύουν να επιβιώσουν. Θα τα καταφέρουν; Ουδείς γνωρίζει, η επιλογή «πρώτα ο αρχηγός και μετά το κόμμα» είναι το ρίσκο που αποφάσισαν να πάρουν. Θα δούμε αν θα τους βγει, η έλλειψη σεμνότητας όμως που διακρίνει τους περισσότερους, δεν είναι καλός σύμβουλος.

    Μου αρέσει!

  19. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    ΕΝΑΣ ΗΓΕΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ
    Πυρηνική βόμβα Λαλιώτη δίνει αέρα στα πανιά του Σύριζα
    Είτε το Εθνος θα εξαφανίσει το Χρέος είτε το Χρέος θα αφανίσει το Εθνος…
    6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017 05:08
    http://kourdistoportocali.com/news-desk/pyriniki-vomva-apo-ton-kosta-lalioti/

    Μου αρέσει!

  20. Ο/Η δεξιος λέει:

    Πάντως δεν θα το χαρίσει ο Σόιμπλε το χρέος και δίκιο έχει όσο υπάρχουν εδώ Λαλιώτηδες.

    Μου αρέσει!

  21. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Πυρηνική βόμβα? Τι άλλο θ ακούσουμε 😎

    Μου αρέσει!

  22. Ο/Η Eνη λέει:

    «Πάντως δεν θα το χαρίσει ο Σόιμπλε το χρέος και δίκιο έχει όσο υπάρχουν εδώ Λαλιώτηδες.»

    Βεβαια, δεν σου αρεσε καθολου, Δεξιέ, να διαβασεις ολα αυτα τα στοιχεια που δινει ο Λαλιώτης, οπως και για τις τρεις σημαντικες ομιλιες του Α. Παπανδρεου, που δειχνουν τη διορατικοτητα του σε οτι αφορά και το παρον ,του τοτε, αλλα και το μελλον.
    Χαλανε τη χρονια σουπα που κατασκευάστηκε επι χρονια, για να απαξιώθουν οι κυβερνησεις του ΠΑΣΟΚ.
    Θα ελεγα οτι αργησε ο Λαλιώτης.. Οσο και να κατασυκοφαντηθουν οσο και να θαφτουν απο ολα τα ΜΜΕ (και τα social media), τα γεγονότα και τα στοιχεια δεν θα κρυβονται παντα.

    Μου αρέσει!

  23. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    1. O Α.Γ.Π. ηταν ιδιαιτερως ευφυης και σατανικα λαοπλανος, ιδιως στους εσωτερικους μεταναστες των οποιων οι γονεις , παππουδες, συγγενεις ηταν στο ΕΑΜ.

    2. Δεν ηταν τυχαιο οτι το ΠΑΚ ειχε ιδιαιτερη απηχηση στους απανταχου γης ξενιτεμενους ελληνες (κυριως μη δεξιοι)

    3. Ο Λαλιωτης δεν εχασε ποτε, απλως οταν επιστρέφει για λιγο κανει τους δεξιους να τρεμουν.

    4. Εξ αλλου στην καταληψη του Πολυτεχνειου ηταν απο τους διαπραγματευτες με την αστυνομια κια τον στρατο, μαζι με αλλους αριστερους φοιτητες. Τοτε οι δεξιοι διαβαζαν τα μαθηματα τους και εμφανιστηκαν συνδικαλιστικα μετα το 1975 . Εχει αγωνιστικες σχεσεις με τους καθε ειδους αριστερους, τους οποιους διορισε στο Υφυπουργειο Νεας Γενιας και αλλου.

    ΥΓ Αλλο η αντιπαθεια και εντελως αλλο η αναγνωριση των ικανοτητων του.

    Μου αρέσει!

  24. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    «Ο Λαλιωτης δεν εχασε ποτε, απλως οταν επιστρέφει για λιγο κανει τους δεξιους να τρεμουν»

    Οταν είσαι καθεστώς δε χάνεις, μονά ζυγά δικά σου

    Μου αρέσει!

  25. Ο/Η δεξιος λέει:

    O Λαλιώτης τόβαλε στα πόδια μόλις μπήκαμε στην ευρωζώνη γιατί κατάλαβε ότι τα παραμύθια τέλειωσαν.Και όντως όπως έμαθε και ο ΓΑΠ και μαθαίνει και ο Τσίπρας τέλειωσαν.
    Ας κοπιάσει και αυτός να διαπραγματευθεί με τον Σόιμπλε και να του εξηγήσει τις αγωνιστικές κατακτήσεις του.

    Μου αρέσει!

  26. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    @ δεξιος

    Παραπεμπτω στο σχολιο μου της 7 Αυγούστου 2017 στο 16:36

    Επισης στο σημερινο εδαφιο 4

    ‘4. Εξ αλλου στην καταληψη του Πολυτεχνειου ηταν απο τους διαπραγματευτες με την αστυνομια κια τον στρατο, μαζι με αλλους αριστερους φοιτητες. Τοτε οι δεξιοι διαβαζαν τα μαθηματα τους και εμφανιστηκαν συνδικαλιστικα μετα το 1975 . Εχει αγωνιστικες σχεσεις με τους καθε ειδους αριστερους, τους οποιους διορισε στο Υφυπουργειο Νεας Γενιας και αλλου.’

    Μου αρέσει!

  27. Ο/Η Eνη λέει:

    Αρχισε μια συζήτηση για μια αλλη πολιτικη δυναμη πλην της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Οσο και να «αποφευγεται» εχει μπει στην ατζέντα των πολιτικών εξελίξεων ……

    http://www.protagon.gr/apopseis/editorial/isxyro-kentro-kai-oxi-tsonta-gia-syriza-nd-44341457494

    Μου αρέσει!

  28. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    Να αποφεύγεται , να αποφεύγεται προς το παρον 🙂

    Να επανέλθουμε σε 10 έτη όταν θα εχουν αποχωρήσει και οι τελευταίοι «πρωταγωνιστες» της κεντροαριστερας,

    Μου αρέσει!

  29. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Στη δημοκρατία όλοι εχουν δικαίωμα να διεκδικούν την ψήφο μας.

    Αν δεν κάνουν χοντρές … θα πάνε καλά

    Μου αρέσει!

  30. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    Frank Zappa – Hot Rats (1969)

    Μου αρέσει!

  31. Ο/Η Eνη λέει:

    Συνεπως, ΑΦ, εισαι ικανοποιημένος απο τα σημερινα προσωπα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, γι΄αυτά δεν βαζεις χρονικη διάρκεια 10 χρόνων, σου αρκουν οπως ακριβως ειναι και μεταξυ αυτών προφανως θα γινει μια επιλογή απο τους ψηφοφόρους.

    Ολοι οι αλλοι που προτιμουν εναν ενιαιο φορέα της Κεντροαριστερας ,βλέπεις ,τους ενδιαφέρει να δημιουργηθει τώρα και οχι σε 10 χρονια. Η πολιτική κινηση ενδιαφέρει και οχι τα προσωπα. Τα προσωπα αλλαζουν ετσι κι΄αλλιως. Πριν απο μερικα χρόνια π.χ. δεν υπηρχε στην πολιτική ο Θεοδωράκης, δεν ξερουμε ποιοι αλλοι θα προκυψουν στο μέλλον.

    Μου αρέσει!

  32. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    @ Eνη

    Φυσικα και δεν ειμαι ικανοποιημένος απο τα σημερινα προσωπα της ΝΔ αλλα και πολλα του ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛΛ, αυτα ειναι γνωστα απο εποχης Καλυβας.

    Αρχιστε την κεντροαριστερα χωρις εμενα 🙂

    Μου αρέσει!

  33. Ο/Η Eνη λέει:

    …..και για να μην εχεις αμφιβολία περι του ενδιαφέροντος για το θέμα της Κεντροαριστερας, μόνο στο Protagon, εχουν δημοσιευθει 5 αρθρα τις τελευταιες μερες.
    Αρα και στα αλλα ΜΜΕ θα θεωρειται οτι αποτελει θεμα της επικαιρότητας.

    Αρχιστε την κεντροαριστερα χωρις εμενα (ΑΦ)

    Ετσι κι΄αλλιως το θέμα μπηκε στην ατζέντα, εστω και χωρίς τον ΑΦ……….. 🙂

    Μου αρέσει!

  34. Ο/Η Eνη λέει:

    «Θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να κρυφτεί και η χαρά δεν τον αφήνει…
    Ο ενθουσιασμός που σκόρπισε στην Κουμουνδούρου η παρέμβαση του Κώστα Λαλιώτη έδειξε αγωνία. Και πάντως μία αδυναμία ως προς την αντίληψη του τι λέει (κυρίως: τι επιδιώκει) ο πάλαι ποτέ συνεργάτης του Ανδρέα.

    Αγγελος Κωβαίος

    9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017, 06:33 facebook twitter 8 email
    Το ωραίο με τον Κώστα Λαλιώτη είναι κατά κύριο λόγο το ποιοι «τσιμπάνε» όταν μιλάει ή όταν γράφει.

    Το άρθρο του-ιστορική αναδρομή που δημοσιεύτηκε στο thecaller.gr πυροδότησε κάποιες αντιδράσεις, αλλά ακόμη και εκείνοι που υποτίθεται ότι θέλουν να κρυφτούν, δεν μπόρεσαν…

    Το κείμενο με το οποίο επιχείρησε την ιστορική αποκατάσταση του ΠΑΣΟΚ, του Ανδρέα και του αντιδεξιού χαρακτήρα του κόμματος σκόρπισε τον ενθουσιασμό στον ΣΥΡΙΖΑ και στα φιλικά του έντυπα. Κάποια από αυτά, όπως η «Εφ.Συν» είχαν το πομπώδες πρωτοσέλιδο: «Ο Λαλιώτης δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά».

    Σιγά τον πολυέλαιο, θα έλεγαν κάποιοι.

    Η ατμόσφαιρα στη χώρα έχει αλλάξει δραματικά από τότε που το συγκεκριμένο σύνθημα συγκινούσε και πάντως αυτό που έχει κατορθώσει ο ΣΥΡΙΖΑ στα δυόμιση χρόνια της διακυβέρνησής του είναι ότι κοντεύει να αντιστραφεί σε «ο λαος δεν ξεχνά τι σημαίνει Αριστερά».

    Στην καλύτερη περίπτωση, είναι και αυτό ένα κόστος της εξουσίας. Ή μία εκδοχή του γνωστού με το τι συμβαίνει στην μαϊμού όταν ανέβει στο δέντρο.

    Το τι επιδιώκει στο εσωκομματικό πεδίο ο Λαλιώτης είναι ένα άλλο θέμα. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και πληροφορίες, ενώ μέχρι πριν από μερικούς μήνες είχε κατορθώσει να επηρεάζει αποφάσεις και κινήσεις της Φώφης Γεννηματά, μεταξύ τους υπάρχει πλέον μία απόσταση. Η Φώφη έκανε υποχωρήσεις, άνοιξε το παιχνίδι για την ένωση της Κεντροαριστεράς με την ελπίδα ότι μπορεί να το ελέγξει και τώρα θα φανεί αν είναι σε θέση να το κάνει. Και πάντως, συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι στα σχέδιά της.

    Οσοι έσπευσαν να πουν ότι ο Λαλιώτης πάει για αρχηγός, μάλλον είναι βαθιά νυχτωμένοι. Και πρόκειται κατά το πλείστον για ενοχικούς ΠΑΣΟΚους που ονειρεύονται μία ολική επαναφορά στο παρελθόν. Μία από τις πιο χαριτωμένες αντιδράσεις ήταν αυτή του Παναγιώτη Κουρουμπλή. Ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ υπουργός σημείωσε ότι, όπως είπε και ο Κώστας Λαλιώτης, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να ξεχνάνε το παρελθόν της Δεξιάς.

    Ο Λαλιώτης είναι πολύ πιο πονηρός από αυτό. Ο,τι κι αν θεωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ, με τα όσα λέει και γράφει επιχειρεί κάτι πιο απλό: να προσφέρει ένα μονοπάτι διαφυγής στους εγκλωβισμένους ΠΑΣΟΚους, που αναλογίζονται τι έχουν ψηφίσει και τι έχει συμβεί και αναζητούν ένα άλλοθι για να επιστρέψουν χωρίς ενοχές. Τουλάχιστον σε πρώτη φάση. Μετά βλέπουμε.

    Το ότι έχει επαφές με τον ΣΥΡΙΖΑ και έχει επιδιώξει συνεννοήσεις είναι δεδομένο και έχει περιγραφεί από τα τέλη του προηγούμενου έτους. Ομως από τότε κάποια πράγματα έχουν αλλάξει.

    Το αν, από την άλλη πλευρά, πρόκειται για ευσεβείς πόθους θα φανεί και μάλιστα σχετικά νωρίς: πολύ απλά, όταν ξεκαθαρίσει ποιο πρόσωπο είναι σε θέση να διαμορφώσει κάποια δυναμική κατά τη διαδικασία εκλογής του ηγέτη της ΔΗΣΥ.

    Ειδικά έπειτα και από την υποψηφιότητα Καμίνη, ενός προσώπου με άλλο προφίλ από το ορθόδοξο ΠΑΣΟΚικό, η αναμέτρηση θα δείξει πολλά.

    Το ότι στον ΣΥΡΙΖΑ κρατιούνται από το να βγουν ήδη στους δρόμους να πανηγυρίζουν κρατώντας την φωτογραφία του Λαλιώτη, μάλλον προμηνύει ένα αρκετά διασκεδαστικό φθινόπωρο. «

    Μου αρέσει!

  35. Ο/Η Eνη λέει:

    Απο το protagon

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.