Το Καράκας αντιστέκεται, η Βενεζουέλα επιμένει

John-Giannis Kouzinos / fb

Ο κεντρικός όγκος της συγκέντρωσης πριν λίγη ώρα.Μπορείτε να δείτε που και πως σταματά η πορεία στο νέφος με τα δακρυγόνα.
Όλα είναι ακόμα ανοιχτά…
Βενεζουέλα-Καράκας-19-4-1017 ώρα 13:52 μ.μ.

Βενεζουέλα-Καράκας-19-4-1017 ώρα 15:06 μ.μ

About σχολιαστης

Σχολιάζω...
This entry was posted in Διεθνή, Επιλογές. Bookmark the permalink.

39 Responses to Το Καράκας αντιστέκεται, η Βενεζουέλα επιμένει

  1. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Βενεζουέλα: Νεκρός διαδηλωτής στο Καράκας – Πυροβολήθηκε στο κεφάλι

    http://www.protothema.gr/world/article/672457/venezouela-nekros-diadilotis-sto-karakas-purovolithike-sto-kefali/

    Μου αρέσει!

  2. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    Η διαδήλωση έχει πραγματικά πολύ κόσμο αλλά πολύ φοβάμαι ότι δεν θα ιδρώσει το αυτί του ριμαδούρο.
    Θα πρέπει πλέον οσοι είναι εναντίον του αυταρχικού καθεστώτος να σκεφτούν εναλλακτικούς (και μη-βίαιους) τρόπους πολιτικής δράσης, εναλλακτικούς τρόπους έκφρασης της εναντίωσής τους, τέτοιους που το καθεστώς να μην ξέρει πως να τους χειριστεί, γιατί τις διαδηλώσεις πλέον ξέρει πως να τις χειρίζεται, και έτσι μειώνεται κατά πολύ η όποια δυναμική τους και αρα και η αποτελεσματικότητά τους.

    Μου αρέσει!

  3. Ο/Η Νίκος Π λέει:

    @ΔΠ
    Έχεις απόλυτο δίκιο. Θα πρόσθετα μάλιστα ότι οι τρόποι αντίδρασης απέναντι στο καθεστώς Μαδούρο, θα πρέπει να εξυπηρετούν δύο βασικούς πολιτικούς στόχους. Ο πρώτος είναι να αναδεικνύουν τις δημοκρατικές αξίες που έχουν κακοπάθει στη χώρα αυτή και ο δεύτερος να προωθούν την ενότητα των πολιτών, αφού οι κκ. Τσάβες και Μαδούρο έχουν χωρίσει τη χώρα σε οπαδούς και αντιπάλους, κατά την πάγια αριστερή τακτική. Οποιαδήποτε ομοιότητα με τις πολιτικές των κυβερνώντων την Γραικία, δεν είναι συμπτωματική.

    Μου αρέσει!

  4. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    Λοιπον ο δεξιος και αριστερος λαος της Βενεζουελας την εχει βαψει..

    Η αντιταση γινεται για να παρουν οι καπιταλίστες (ντοπιο κια ξενοι) το μεγαλυτερο μερος του πλουτου της χωρας, που τωρα τον νεμονται κυριως οι εκλεκτοι των κκ. Τσάβες και Μαδούρο.

    ΥΓ Ομως μια φαρμακευτικη εταιρεια κανει αντισταση …

    στις αρχές του Άρκανσο, που δεν έχουν εκτελέσει κανέναν θανατοποινίτη εδώ και 12 χρόνια και επιθυμούν να προχωρήσουν άμεσα με τις οκτώ εκτελέσεις, διότι ένα άλλο από τα τρία φάρμακα που χρησιμοποιούνται σε αυτές λήγει στα τέλη του μήνα. »

    Άρκανσο: Διελκυστίνδα κυβέρνησης – Δικαιοσύνης για εκτελέσεις θανατοποινιτών
    Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017 14:24 UPD:14:27

    Οι αρχές στην πολιτεία των ΗΠΑ Άρκανσο ανακοίνωσαν ότι θα ασκήσουν έφεση στην απόφαση δικαστηρίου που απαγορεύει τη χρήση φαρμάκου το οποίο χρησιμοποιείται στις εκτελέσεις, ανατρέποντας ουσιαστικά τα σχέδια της πολιτειακής κυβέρνησης να εκτελέσει οκτώ θανατοποινίτες σε διάστημα 11 ημερών.
    Δικαστήριο της Πολιτείας εξέδωσε την Τετάρτη προσωρινή διαταγή απαγόρευσης της χρήσης φαρμακευτικής ουσίας, αφού η εταιρεία McKesson Medical-Surgical INC κατηγόρησε τις αρχές ότι αγόρασαν το μυοχαλαρωτικό, επικαλούμενες ψευδείς ισχυρισμούς.
    Η εταιρεία καταγγέλλει ότι δεν θα είχε πουλήσει το φάρμακο στις σωφρονιστές αρχές του Άρκανσο, εάν γνώριζε ότι θα χρησιμοποιούνταν σε εκτελέσεις.
    Η απόφαση αποτελεί ακόμη ένα πλήγμα για τις αρχές του Άρκανσο, που δεν έχουν εκτελέσει κανέναν θανατοποινίτη εδώ και 12 χρόνια και επιθυμούν να προχωρήσουν άμεσα με τις οκτώ εκτελέσεις, διότι ένα άλλο από τα τρία φάρμακα που χρησιμοποιούνται σε αυτές λήγει στα τέλη του μήνα.
    Εκπρόσωπος της γενικής εισαγγελέως της Πολιτείας, Ρεπουμπλικανής Λέσλι Ράτλετζ, δήλωσε ότι θα ασκηθεί έφεση ενώπιον του ανώτατου δικαστηρίου του Άρκανσο.
    Αξιωματούχοι της Πολιτείας τονίζουν ότι δεν μπορούν να προμηθευτούν το φάρμακο από καμία άλλη πηγή και έχουν παραδεχθεί ότι αν κερδίσει η McKesson, δεν θα μπορέσει να προχωρήσει καμία εκτέλεση.
    Ο κυβερνήτης Άισα Χάτσινσον δήλωσε ότι «εξεπλάγη και απογοητεύτηκε» από τα πρόσφατα νομικά εμπόδια.
    Αρχικά η Πολιτεία του Άρκανσο σχεδίαζε να εκτελέσει οκτώ θανατοποινίτες σε διάστημα 11 ημερών, από τις 17 Απριλίου ως τις 27 Απριλίου.
    Η εκτέλεση οκτώ καταδικασθέντων σε διάστημα 11 ημερών θα ήταν οι περισσότερες εκτελέσεις που έχουν γίνει από οποιαδήποτε αμερικανική Πολιτεία σε τόσο μικρό διάστημα μετά το 1976 οπότε επανήλθε η θανατική ποινή.
    Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

    Μου αρέσει!

  5. Ο/Η zepos λέει:

    Το καθεστώς Μαδούρο (Τσάβες) έδωσε 7 εκ ευρω στους Ποδέμος και πρόσφατα αποκαλύπτεται οτι έδωσε 500 εκ στον Τραμπ.. Σε όλους τα έδινε προεκλογικά αναμένοντας την στήριξή τους εάν εκλεγούν..
    Είναι απίθανο να μην έδωσε και στον Τσίπρα με τα τόσα ταξίδια τους εκεί και τα χαριεντίσματα.. Κάποτε θα αποκαλυφθεί η αλήθεια για πόσα και ποιοί τα πήραν χωρίς να τα δηλώσουν.. Αυτά έπρεπε να είναι το αντικείμενο έντιμης δημοσιογραφικής έρευνας

    Μου αρέσει!

  6. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    500 χιλιαδες στον Τραμπ

    Μου αρέσει!

  7. Ο/Η δεξιος λέει:

    Eκεί δεν νομίζω να έπιασαν τα λεφτά του.

    http://www.breitbart.com/national-security/2017/04/19/venezuela-maduro-handing-guns/

    Μου αρέσει!

  8. Ο/Η Elias λέει:

    Ο Μαδούρο, ο ηγέτης πρότυπο κατά τον πρωθυπουργό μας, οδηγεί τη χώρα του στον εμφύλιο προκειμένου να μην χάσει την καρέκλα. Ο δικός μας άραγε που θα φτάσει για τον ίδιο στόχο?

    Μου αρέσει!

  9. Ο/Η Mitsos λέει:

    Η Βενεζουέλα αν δεχόταν να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ δεν θα πάθαινε αυτά που παθαίνει τώρα. Οποιος γενικώς δεν θέλει το ΝΑΤΟ αυτά παθαίνει ή ακόμα χειρότερα, βλέπε Ασαντ, Σαντάμ Χουσείν, Καντάφι, Μουμπάρακ κλπ κλπ κλπ..
    Το όλο ζήτημα είναι να φάνε οι Αμερικάνοι το μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου της CITGO στην αμερικανική ήπειρο, το οποίο τυγχάνει να βρίσκεται στα σύνορά τους. H όλη ιστορία είναι η κόντρα της ισπανικής Bardahl με τους Αμερικάνους πετρελαιάδες για να διωχθούν οι Ισπανοί από τη Λ. Αμερική. Τα υπόλοιπα όλα είναι η συνέχεια αυτής της διαμάχης, στην οποία βέβαια εμπλέκονται και οι εκλεκτοί «αριστεροί» του Μαδούρο και όχι μόνο.. Ακόμα και ο Συριζα επαιρνε ένα μικρό μερίδιο από τα κέρδη των πετρελαίων. Για αυτό και τα συχνά ταξιδάκια διάφορων Συριζαίων στη Βενεζουέλα πριν το 15.

    Γενικώς δουλεύει το δόγμα Μονρόε.. Στη Λ. Αμερική δεν πρόκειται να επιτραπεί οποιαδήποτε παρέμβαση οποιουδήποτε. Και ο κύριος λόγος που τελικά θα συγκρουστούν με την Κίνα είναι ότι θα κατασκεύασει καινούρια διώρυγα την οποία θα την ελέγχει η COSCO στον Παναμά. Δεν πρόκειται έτσι απλά οι Αμερικάνοι να παραχωρήσουν αυτό το δικαίωμα που έχουν στον Παναμά.

    Ετομάζουν πόλεμο σε τρία μέτωπα. Β. Κορέα, Συρία-Ιραν, Ουκρανία η νέα αμερικάνικη διοίκηση του Ντόναλντ. Ουδείς ποτέ κατάφερε να νικήσει ταυτόχρονα σε τρία μέτωπα τις μεγάλες χερσαίες δυνάμεις. Ο Χίτλερ δύο μέτωπα είχε. Αφρική και Ουκρανία-Ρωσία, το μέτωπο της Απω Ανατολής το είχαν αναλάβει οι Γιαπωνέζοι. Και έχοντας πολύ καλύτερο στρατό και μέσα εκείνη την εποχή από όλους τους υπόλοιπους μαζί, έχασε τον πόλεμο. Οπως το πάει λοιπόν ο Τράμπ θα οδηγήσει στο τέλος την PAX AMERICANA.

    ΥΓ: Γιατί έριξε 59 πυραύλους στη Συρία και δεν έριξε 60? Ψάχνοντας ανακάλυψα ότι 59 εκατόνταρχους είχε κάθε ρωμαική λεγεώνα. Ο τύπος λοιπόν αποφάσισε να το παίξει Ιούλιος Καίσαρας.

    Μου αρέσει!

  10. Ο/Η Eνη λέει:

    …και οι εκλογες στη Γαλλια….

    http://www.protagon.gr/epikairotita/oi-tromokrates-doureios-ippos-tis-lepen-44341396347

    Μου αρέσει!

  11. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:
  12. Ο/Η physicist λέει:

    Στις 11 Μαρτίου του 2004, ισλαμιστές τρομοκράτες σκότωσαν 192 ανθρώπους και τραυμάτισαν περίπου 2000 στη βομβιστική ενέργεια στον σιδηροδρομικό σταθμό Ατότσα της Μαδρίτης. Αυτό συνέβη τρεις μέρες πριν τις γενικές εκλογές της Ισπανίας και, κατά την εκτίμηση όλων των αναλυτών, είχε ως αποτέλεσμα την ανατροπή των προεκλογικών ισορροπιών και την εκλογή του Σοσιαλιστή Θαπατέρο έναντι του μέχρι τότε Πρωθυπουργού Συντηρητικού Αθνάρ.

    Σύμφωνα με τη λογική των πανηλίθιων, η Αλ Κάιντα ήταν επομένως Δούρειος Ίππος του Θαπατέρο.

    ΥΓ: Οι αστοιχείωτοι του Φαντάζιο-Πρόταγκον δεν έχουν καν μάθει στο Δημοτικό τι ήταν ο Δούρειος Ίππος και ότι ο χαρακτηρισμός, μεταφορικά, αναφέρεται σε κάποιον ο οποίος σκοπίμως, με σχέδιο και εν γνώσει του δρα ως υπονομευτής. Παρεκτός κι αν υπονοούν ότι η κ. Λε Πεν πράγματι οργανώνει, κινεί και ενορχηστρώνει τις τρομοκρατικές επιθέσεις, οπότε καλό θα ήταν να ειδοποιηθούν ο Εισαγγελέας ή κανένας ψυχίατρος, ανάλογα.

    Μου αρέσει!

  13. Ο/Η Eνη λέει:

    La Repubblica (έντυπη έκδοση)
    Ανάλυση / Οι τρομοκράτες, «Δούρειος Ιππος» της Λεπέν;

    Μου αρέσει!

  14. Ο/Η Eνη λέει:

    «La Repubblica (έντυπη έκδοση)
    Ανάλυση / Οι τρομοκράτες, «Δούρειος Ιππος» της Λεπέν;
    «Οι τρομοκράτες θέλουν να νικήσει η Μαρίν Λεπέν. Αλλά δεν θα νικήσουν ούτε αυτοί ούτε εκείνη». Ο γάλλος συγγραφέας Μαρέκ Αλτέρ (βιβλία του έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά) δεν έχει καμία αμφιβολία μετά τη χθεσινοβραδινή επίθεση στη λεωφόρο Ηλυσίων: «Η Χάνα Αρεντ έλεγε ότι για να καταλάβεις τον εχθρό σου, πρέπει να καταλάβεις τον εαυτό σου. Αυτή η φράση μου έδωσε το κλειδί για να καταλάβω τι συμβαίνει: είναι σαφές ότι οι τρομοκράτες θέλουν να νικήσει η Λεπέν. Η ηγέτιδα του Εθνικού Μετώπου είναι ο Δούρειος Ιππος τους γιατί αυτό που θέλουν είναι να ενσπείρουν το μίσος και τον ρατσισμό στη γαλλική κοινωνία. Ο στόχος τους είναι να ενισχυθεί ο ακροδεξιός εξτρεμισμός ώστε να αποκτήσουν κι αυτοί με τη σειρά τους περισσότερους οπαδούς» λέει στη Repubblica.

    Ο διεθνής Τύπος δεν έχει καμία αμφιβολία ως προς το ποιος επωφελείται: «Η επίθεση αυξάνει τις πιθανότητες της Λεπέν που ήδη κυριαρχεί στις γαλλικές εκλογές» είναι ο τίτλος της ισραηλινής Haaretz που επισημαίνει ότι «η συγκυρία δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη για την υποψήφια της άκρας Δεξιάς».

    Στον φόβο ότι η ανταλλαγή πυροβολισμών θα επηρεάσει τον α’ γύρο των εκλογών αναφέρεται και ο Guardian: «Η ασφάλεια – σημειώνει η βρετανική εφημερίδα – είναι ανάμεσα στα θέματα που απασχολούν περισσότερο τους γάλλους ψηφοφόρους μαζί με την ανεργία και τον πληθωρισμό». Και οι New York Times υπενθυμίζουν ότι «εδώ και εβδομάδες οι αναλυτές επαναλάμβαναν ότι μια επίθεση λίγο πριν από τον α’ γύρο ή ανάμεσα στον α’ και τον β’ γύρο, θα μπορούσε να ωθήσει τους ψηφοφόρους προς έναν υποψήφιο που εμφανίζεται πιο αποφασιστικός απέναντι στο έγκλημα και την τρομοκρατία».

    Δηλαδή την Μαρίν Λεπέν, που έσπευσε να σχολιάσει ότι «το πρώτο και πιο σημαντικό ζήτημα σε αυτές τις εκλογές είναι η έλλειψη οποιουδήποτε είδους ασφάλειας για τους πολίτες». Αλλά ο Μαρέκ Αλτέρ επιμένει: «Η Λεπέν θα νικήσει στον πρώτο γύρο, όπως προβλέπουν οι δημοσκοπήσεις. Αλλά στον β’ γύρο θα χάσει. Γιατί δεν θα επιτρέψουν να νικήσει οι νέες γενιές. Η Γαλλία δεν έχει γίνει τόσο φασιστική για να αφήσει να γίνει κάτι τέτοιο. Προσοχή όμως: μπορεί να γίνει εάν όλοι εμείς, χριστιανοί, εβραίοι και μουσουλμάνοι , δεν παραμείνουμε ενωμένοι».

    Γι’ αυτό γάλλος συγγραφέας, παρά τα 81 χρόνια που έχει στην πλάτη του, αποφάσισε να διοργανώσει μια μεγάλη πορεία υπέρ της ανοχής που θα ξεκινήσει από το Βερολίνο την 1η Ιουλίου, οι επόμενοι σταθμοί της θα είναι στις Βρυξέλλες, την Τουλούζη και τη Νίκαια, ενώ θα καταλήξει στο Παρίσι στις 14 Ιουλίου. Το «παρών» θα δώσει ο ίδιος, καμιά εκατοστή ιμάμηδες, αλλά και άλλοι θρησκευτικοί ηγέτες. Μένει να φανεί ποιος πρόεδρος θα τους υποδεχθεί στη γαλλική πρωτεύουσα.»

    Αναδημοσιευση στο PROTAGON

    Μου αρέσει!

  15. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    Στην Βενεζουέλα ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες είναι η κατακόρυφη αύξηση της εγκληματικότητας τα τελευταία χρόνια, ειδικά στο Καράκας η κατάσταση είναι δραματική. Ευτυχώς εδω στην Ελλάδα δεν έχουμε τέτοια επίπεδα εγκληματικότητας, και μακάρι να μην τα αποκτήσουμε ποτέ. Παρόλα αυτά τα τελευταία χρόνια καταγράφεται μία αύξηση της εγκληματικότητας και εδω, η οποία αύξηση έχειθ καταστεί ακόμα εντονότερη από το ’15 και μετά.

    Πώς τα Εξάρχεια «ανηφορίζουν» προς τον Λυκαβηττό

    http://www.kathimerini.gr/906279/article/epikairothta/ellada/pws-ta-e3arxeia-anhforizoyn-pros-ton-lykavhtto

    «Μέσα σε ένα χρόνο μού το άνοιξαν 20 φορές. Τις πέντε από αυτές το άδειασαν – πήραν όργανα, τιμόνι, καθίσματα». Η Μάγδα, στέλεχος σε ναυτιλιακή εταιρεία, έχει την ατυχία να ζει στον περιφερειακό του Λυκαβηττού, μεταξύ Σχολής Δοξιάδη και του ξενοδοχείου St George, και να οδηγεί Smart. Τα ασφάλιστρά της έχουν ανέβει – μαζί με την πίεσή της. Τον περασμένο μήνα, της έσπασαν πρώτη φορά τα τζάμια. Επειτα από κάθε παραβίαση του αυτοκινήτου της, πηγαίνει στις αρμόδιες αρχές (στο Α.Τ. Συντάγματος) και το καταγγέλλει. «Στην αρχή φώναζα. Μετά μούδιασα», λέει στην «Κ». «Πάλι εσύ;» τη ρωτούσαν οι αστυνομικοί, με συμπονετικά χαμόγελα, κάθε φορά που την αντίκριζαν.

    Την τελευταία διετία, με αυξανόμενους ρυθμούς, η ανθρωπογεωγραφία της ευρύτερης περιοχής μεταξύ των λόφων του Στρέφη και του Λυκαβηττού έχει μεταβληθεί, με την επικρατούσα τάση να είναι σαφής: το Κολωνάκι υποχωρεί και τα Εξάρχεια επελαύνουν. Τα συμπτώματα είναι ευδιάκριτα: σπασμένα αυτοκίνητα επί καθημερινής βάσης, καταλήψεις κτιρίων, έξαρση χρήσης και εμπορίας ναρκωτικών. Μιλώντας με κατοίκους της περιοχής, η «Κ» καταγράφει την αγωνία τους καθώς βλέπουν τις γειτονιές τους, μέχρι πρότινος ασφαλείς, να βυθίζονται στην εγκληματικότητα και την απαξίωση. Παράλληλα, αστυνομικοί και στελέχη της Αυτοδιοίκησης δεν βλέπουν κανένα σημάδι αναστροφής της τάσης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για μια ζωτική περιοχή του κέντρου και προπύργιο της μεσαίας τάξης.

    «Μην κλειδώνεις ποτέ το ντουλαπάκι του συνοδηγού. Στη μανία τους να το ανοίξουν, μπορεί να τα ξεριζώσουν όλα». Κάπως έτσι ξεκινάμε την κουβέντα μας με τον Χρήστο Καραμπάτσο, κάτοικο Νεάπολης Εξαρχείων, ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε προ ολίγων ετών από «Τα Νέα», όπου κατείχε διευθυντική θέση στο εμπορικό τμήμα. Μιλάμε για τη «νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου», Μεγάλη Τρίτη προς Μεγάλη Τετάρτη, όπου –όπως τον ενημέρωσαν– έως και 20 αυτοκίνητα υπέστησαν βανδαλισμούς.

    Τα παιδιά με τα κατσαβίδια έφτασαν μέχρι την οδό Αναγνωστοπούλου, όπου έσπασαν το αυτοκίνητο της Ευτυχίας Δάφνου, κατοίκου του συγκεκριμένου δρόμου από το 1978. Ηταν το μικρότερο χτύπημα που δέχθηκε τις ημέρες των εορτών. Την Κυριακή των Βαΐων, μεταξύ 6 και 11 το βράδυ, όπως αφηγείται, έλειπε από το διαμέρισμά της, όπου μένει με την 35χρονη κόρη της – «είχαμε πάει σε μια ταινία στο “Ελλη”, και μετά Εθνικό». Γυρνώντας, βρήκε την πόρτα ανοιχτή, τα φώτα αναμμένα και το σπίτι ανάστατο. «Τα πήραν όλα», θρηνεί. «Από ταμπλέτες και λάπτοπ μέχρι κοσμήματα και ρολόγια πολυτελείας».

    Ο κ. Καραμπάτσος ζει στη Νεάπολη Εξαρχείων από το 1981. Μέχρι αρκετά πρόσφατα, όπως λέει, «ήταν ανοιχτά τα σπίτια, έπαιζαν τα παιδιά στους δρόμους». Ηταν μια γειτονιά φιλήσυχη, με «αρχιτέκτονες, δημοσιογράφους, καθηγητές».

    «Αστική τάξη υπό διωγμόν»

    Τα τελευταία τρία χρόνια όμως, καθώς τα σημεία χρήσης και εμπορίας ναρκωτικών κινούνται ανηφορικά προς τον Λυκαβηττό, με εστίες όπως η οδός Μασσαλίας, ο πεζόδρομος της Πρασσά και το παρακείμενο άλσος της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου, η κατάσταση στον δρόμο του διαρκώς επιδεινώνεται. Οπως λέει στην «Κ», σε ένα πεντάμηνο το 2015 έσπασαν τρεις φορές το αυτοκίνητο του γιου του, στην πιλοτή της πολυκατοικίας όπου διαμένουν. Τα ίδια έπαθαν πολλοί ακόμη στην πολυκατοικία, ένας εκ των οποίων, «αφού του έσπασαν το αμάξι τρεις-τέσσερις φορές, μετακόμισε». Τον περασμένο Μάιο, έγινε διάρρηξη στις αποθήκες. «Νιώθουμε πλέον όπως η αστική τάξη παντού στην Ελλάδα, υπό διωγμό», λέει ο κ. Καραμπάτσος.

    Στην οδό Πρασσά, οι κάτοικοι έχουν δεχθεί διπλό χτύπημα από τις αρχές του 2016. Στη μετατροπή του πεζοδρόμου σε στέκι εμπορίας και χρήσης ναρκωτικών (οι έμποροι έχουν απομακρυνθεί τους τελευταίους μήνες, οι χρήστες παραμένουν) ήλθε να προστεθεί πέρυσι τον Μάρτιο η κατάληψη του κτιρίου που στέγαζε το 5ο Λύκειο Αθηνών. Το σχολείο παρέμενε κλειστό από το 2013, αλλά ετοιμαζόταν για να επαναλειτουργήσει. Η εισβολή των αλληλέγγυων, που επέταξαν το σχολικό συγκρότημα για τη στέγαση προσφύγων και μεταναστών, έχει προκαλέσει νέους πονοκεφάλους στους κατοίκους.

    Ο Νίκος Νιτσικόπουλος, κάτοικος της οδού Πρασσά και γέννημα-θρέμμα της συνοικίας, εξηγεί: «Εχουμε ζητήσει χιλιάδες φορές να επιτρέψουν να μπει μέσα το Υγειονομικό, όμως οι αλληλέγγυοι αρνούνται». Εκφράζει έντονα παράπονα για την οσμή και τον θόρυβο από τα κτίρια. Το πιο σοβαρό ζήτημα, τονίζει, είναι η προβληματική σύνδεση με το δίκτυο αποχέτευσης, που είχε ως αποτέλεσμα τα παρακείμενα κτίρια να γίνουν επανειλημμένως αποδέκτες των ακαθαρσιών των ενοίκων. Ο Νίκος Σκλήρης, που διαχειρίζεται κτίριο επί της Ασκληπιού που έχει πλημμυρίσει τρεις φορές από λύματα, έχει κάνει μήνυση στον δήμο και στις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. (πρώην Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων). Ο δήμος, με τη σειρά του, μέσω της σχολικής επιτροπής, έχει καταθέσει μήνυση κατ’ αγνώστων για την κατάληψη. Ο κ. Σκλήρης ισχυρίζεται ότι το ίδιο το Υγειονομικό αρνείται να εισέλθει στον χώρο του σχολείου (δεν το αποτρέπουν οι αλληλέγγυοι), επικαλούμενο νομοθεσία περί μη εισόδου σε σχολεία υπό κατάληψη.

    Ανήσυχοι γονείς

    Ιδιαίτερη είναι η ανησυχία για τις εξελίξεις των γονέων των μαθητών που φοιτούν στο 14ο Δημοτικό Αθηνών («Δημήτρη Πικιώνη»), λίγα μέτρα από το δασάκι του Αγίου Νικολάου. Η Αφροδίτη Κοτζιά, πρόεδρος του συλλόγου γονέων, μιλάει για «σκουπίδια που συσσωρεύονται» και για τοξικομανείς που κάνουν ενέσεις μπροστά στη 10χρονη κόρη της. Εγινε προ τριμήνου μια προσπάθεια από τον δήμο να συντονιστούν οι φορείς της περιοχής, από το σχολείο μέχρι το Γαλλικό Ινστιτούτο και την Ελληνοαμερικανική Ενωση, «αλλά δεν υπήρξε συνέχεια». Εν τω μεταξύ, όπως λέει, η δυσαρέσκεια των γονέων δεν έχει οδηγήσει σε ουσιώδεις δράσεις: «Θεωρούν το πρόβλημα πολύ σύνθετο και μεγάλο, δεν έχουν χρόνο, ενώ υπάρχουν και διαφορετικές στάσεις σχετικά με την κατάληψη».

    Ηθικόν ανύπαρκτον

    Ιδιοκτήτρια μικρής επιχείρησης επί της Ιπποκράτους περιγράφει τη σκηνή το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, όταν ο Επιτάφιος έκανε στάση μπροστά στο αστυνομικό τμήμα των Εξαρχείων για να το ευλογήσει. Για τους αστυνομικούς της περιοχής, πρόκειται για τη μόνη γραμμή άμυνας που τους έχει απομείνει, καθώς νιώθουν αφημένοι στο έλεος του Θεού. Πηγές με γνώση της κατάστασης στα Εξάρχεια μιλούν για το νοητό σύνορο της οδού Χαριλάου Τρικούπη. Μέχρι πριν από πέντε χρόνια, εξηγούν, οι δρόμοι πάνω από εκεί και προς τον Λυκαβηττό ήταν ασφαλείς. Σήμερα, το νοητό σύνορο έχει καταργηθεί: «Είναι σαν την υγρασία. Αν την αφήσεις, απλώνεται παντού. Ωσπου να σαπίσουν όλα». Οι ίδιες πηγές μιλούν για αποδεκατισμό του Α.Τ. Εξαρχείων –μείωση δυναμικού κατά 70% μέσα σε 15 χρόνια– και τονίζουν ότι για την κατάλληλη αστυνόμευση της περιοχής, το τμήμα χρειάζεται επιπλέον 100 άτομα (υπάρχουν αξιωματικοί που έχουν να πάρουν ρεπό από τα Χριστούγεννα). Ως τα μέσα της προηγούμενης δεκαετίες, λένε, γίνονταν ακόμη περιπολίες στην πλατεία, που σταδιακά εξαλείφθηκαν. Γίνεται αναφορά με νόημα στους «200 αστυνομικούς που κάνουν υπηρεσία πέριξ της Κουμουνδούρου» και στην αύξηση της φύλαξης των πολιτικών στα χρόνια των μνημονίων, ενώ σε ερώτηση τι πρέπει να κάνουν οι κάτοικοι της περιοχής, η απάντηση είναι εύγλωττη: «τον σταυρό τους». Στο πρόβλημα συμβάλλει η ιδιαίτερα κακή σχέση μεταξύ της δημοτικής αρχής και του αρμόδιου υπουργού Νίκου Τόσκα. Για το επιτελείο του Γ. Καμίνη, η σημαντική πρόοδος που είχε επιτευχθεί στο κέντρο το 2012-14 αντιστράφηκε πλήρως από το καλοκαίρι του 2015 και μετά, ως σύμπτωμα της γιγάντωσης του προσφυγικού αλλά και των ιδεολογικών αγκυλώσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

    Μου αρέσει!

  16. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    ΔΡΟΜΟ-ΛΟΓΙΑ
    Το golpe continuo [διαρκές πραξικόπημα] της Βενεζουέλας
    Συντάκτης: Γιώργος Τσιάρας
    Ακόμη και για κάποιον τόσο εξασκημένο στο φιλτράρισμα της προπαγάνδας, όσο εγώ, ο πηχτός χείμαρρος της παραπληροφόρησης -με αποκορύφωμα τη… γνήσια σουρεαλιστική επερώτηση της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή!- γύρω από τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στη Βενεζουέλα αποδείχτηκε αρκετός για να μου γυρίσει το στομάχι και να με «αναγκάσει», τρόπον τινά, να θυμίσω στους ουρανοκατέβατους «ειδικούς» περί Λατινικής Αμερικής μερικά βασικά πραγματάκια για τη μακρινή αυτή, αλλά τόσο κοντινή μας από πολιτικής και… αποικιακής πλευράς χώρα.
    […]

    Στη δεκαπενταετία αυτήν, ο «πρεζιντέντε» έκανε φυσικά και πολλά λάθη -το μεγαλύτερο, μάλλον, ήταν η επιλογή του διαδόχου του στο πρόσωπο του «λίγου» Νικολάς Μαδούρο, που τα έχει κάνει κυριολεκτικά μαντάρα στα τέσσερα χρόνια που κυβερνά, αδυνατώντας να σταθεί στο ύψος του χαρισματικού προκατόχου του.

    Ομως το σίγουρο είναι: πρώτον, πως ούτε ο Τσάβες ούτε ο Μαδούρο υπήρξαν ποτέ δικτάτορες και, δεύτερον, ότι κατάφεραν από κοινού ώς σήμερα να βελτιώσουν σε σημαντικό βαθμό την καθημερινότητα των χαμηλότερων εισοδηματικών στρωμάτων, ιδίως όσον αφορά την παιδεία και την υγεία.

    Από την άλλη, βέβαια, με τα χρόνια πολλοί πρωτοκλασάτοι «τσαβίστας» διεφθάρησαν κι αυτοί από την εξουσία και το χρήμα και απέτυχαν να θεραπεύσουν χρόνια προβλήματα, όπως ο υπερπληθωρισμός, η νεανική ανεργία, η εγκληματικότητα και οι ελλείψεις (κατασκευασμένες και μη) βασικών τροφίμων.

    Ετσι, οι ΗΠΑ και οι ντόπιοι πολιτικοί προστατευόμενοί τους βρήκαν την ευκαιρία να ξεκινήσουν έναν νέο «ανένδοτο», που όπως και σε άλλες περιπτώσεις (π.χ. Ουκρανία, Συρία, «αραβική άνοιξη») ισοδυναμεί με ένα υβριδικού τύπου πραξικόπημα: «πατάει» στην υπάρχουσα αγανάκτηση μεγάλων τμημάτων του λαού, μεταξύ των οποίων πλέον υπάρχουν και δυσαρεστημένα κομμάτια της εργατικής τάξης που μέχρι πρόσφατα παρέμεναν πιστά στον Μαδούρο, αλλά δεν διστάζει να χρησιμοποιεί ένοπλη βία και οργανωμένη παραπληροφόρηση προκειμένου να φτάσει στην ανατροπή του ενοχλητικού καθεστώτος.

    Οπως μου έλεγε -μόλις χθες- ένας άρτι αφιχθείς στην Ελλάδα νεαρός Βενεσολάνος «τσαβίστα», αυτό που συμβαίνει στη χώρα του είναι ένα golpe continuo, ένα διαρκές πραξικόπημα – και κανείς δεν ξέρει πού τελικά θα οδηγήσει…

    Ο λόγος στην περίπτωση αυτή δεν είναι τόσο γεωπολιτικός, όπως στα παραπάνω παραδείγματα «έγχρωμων επαναστάσεων», αλλά 100% πρακτικός – ο επανέλεγχος των πετρελαϊκών κοιτασμάτων της Βενεζουέλας από τις ΗΠΑ και τις εταιρείες τους.

    Γι’ αυτό άλλωστε, την ίδια ώρα που οι ΗΠΑ αποκαλούν αυταρχικό το καθεστώς τού (εκλεγμένου) Μαδούρο, ο υπουργός Αμυνάς τους (και πρώην στρατηγός) Τζέιμς Μάτις βρίσκεται στο… δημοκρατικό Ριάντ, την πρωτεύουσα της σκοταδιστικής μοναρχίας της Σαουδικής Αραβίας, της χώρας-πρωταγωνίστριας του βρόμικου πολέμου της Υεμένης, με 10.000 νεκρούς αμάχους και εκατομμύρια πρόσφυγες και πεινασμένους.

    Στο όνομα του φτηνού πετρελαίου, όλα συγχωρούνται…

    Και ο Μαδούρο, όμως, δεν μας τα λέει καλά. Αντιδρά σπασμωδικά, αντιμετωπίζοντας κάθε αντίδραση σαν μια εισαγόμενη συνωμοσία, καταλαμβάνοντας με τον στρατό… φούρνους και σουπερμάρκετ και λειτουργώντας με λογική μαοϊκού Ερυθροφρουρού παλαιάς κοπής.

    Αυτού του είδους η «περιχαράκωση» δεν οδηγεί ποτέ σε καλά αποτελέσματα.

    http://www.efsyn.gr/arthro/golpe-continuo-diarkes-praxikopima-tis-venezoyelas

    Μου αρέσει!

  17. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Ο προηγούμενος σύνδεσμος θυμίζει ότι το κόμμα του Μαδούρο έχασε στο τέλος του 2015 …με σαφή τρόπο
    Εχει τους μισούς βουλευτές απο την αντιπολίτευση
    Αυτό ήταν αρκετό ώστε ο «ποτέ δικτάτορας» μαδούρο να εχει ουσιαστικά αναστείλει τη λειτουργία της βουλής

    Μου αρέσει!

  18. Ο/Η Νίκος Π λέει:

    @ Αφώτιστος Φιλέλλην
    Δεχόμενος για την οικονομία του λόγου τις καλές προθέσεις των τσαβιστών και των ένθεν κακείθεν υποστηρικτών τους, ακόμα και τη συνολική σου θεώρηση δεχόμενος, θα ανακράξω: Πού πας ρε Καραμήτρο;

    Μου αρέσει!

  19. Ο/Η Αλικη λέει:

    Δυστροπε, οταν η κυβερνηση ειναι λούμπεν, ειναι φυσικό τα λούμπεν στοιχεια της κοινωνίας να καταλαμβάνουν ολο και μεγαλύτερο χώρο.

    Μου αρέσει!

  20. Ο/Η Mitsos λέει:

    Μου αρέσει!

  21. Ο/Η Eνη λέει:

    Απο το tvxs με τιτλο » Η Βενεζουελα και η σοβαροτητα»

    «Επιιτέλους η ΝΔ ασπάστηκε τον διεθνισμό, όπως αποδεικνύει η πρόταση της να συζητηθεί στη Βουλή η κρίση στη Βενεζουέλα. Δεν έχει σημασία ότι η πλειοψηφία των βουλευτών της δεν έχει ιδέα για την ιστορία της χώρας, ούτε καν που βρίσκεται και με ποιες χώρες συνορεύει. Η υπεράσπιση των ελευθεριών του λαού της Βενεζουέλας από τη «χούντα του Μαδούρο» δείχνει ακριβώς την προσήλωση της στα δημοκρατικά, διεθνιστικά ιδεώδη.

    Θα ήταν πιο ειλικρινής αν είχε εκδηλώσει το ίδιο ενδιαφέρον και 15 χρόνια πριν, όταν ο πρόεδρος Τσάβες ανατράπηκε από ένα στρατιωτικό πραξικόπημα, οργανωμένο από την ολιγαρχία της χώρας και τα ΜΜΕ, με την υποστήριξη των ΗΠΑ.

    Μέσα σε 15 χρόνια, το στρατόπεδο του Τσάβες έχει κερδίσει πάνω από 10 εκλογικές αναμετρήσεις και έχει χάσει μόνο δύο. Σε καμία περίπτωση οι διεθνείς παρατηρητές δεν διαπίστωσαν παραβιάσεις της εκλογικής νομοθεσίας. Τα μέσα ενημέρωσης ανήκουν στην αντιπολίτευση και ξιφουλκούν καθημερινά εναντίον της κυβέρνησης.

    Αν λοιπόν έχουμε “χούντα» στη Βενεζουέλα, πως θα χαρακτήριζε η ΝΔ το καθεστώς της Τουρκίας, όπου χιλιάδες, από δικαστές μέχρι δημοσιογράφους έχουν συλληφθεί τους τελευταίους 10 μήνες, με τις παραβιάσεις στοιχειωδών κανόνων να κορυφώνονται στο δημοψήφισμα της περασμένης Κυριακής. Και γιατί άραγε η αντιπολίτευση δεν ζητά να συζητηθεί στη Βουλή η κατάσταση στη γειτονική χώρα που αφορά άμεσα και τη δική μας;

    Από το 1999 που ανήλθε στην εξουσία, ο Ούγκο Τσάβες κατάφερε να μειώσει εντυπωσιακά το ποσοστό των ανθρώπων που ζούσαν στη Βενεζουέλα κάτω από το όρια της φτώχειας. Εκατομμύρια άνθρωποι στις τενεκεδουπόλεις είδαν γιατρό για πρώτη φορά στη ζωή τους. Εδώ οφείλεται και η αντοχή του στρατοπέδου του, το οποίο πολεμά λυσσαλέα, με όλα τα μέσα, η αντιπολίτευση.

    Και από αυτή την άποψη ήταν δικαιολογημένη η υποστήριξη που του προσέφεραν πολλές χώρες της Λατινικής Αμερικής καθώς και προοδευτικές δυνάμεις, σε όλο το κόσμο, μεταξύ των οποίων και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ηγέτης της μπολιβαριανής επανάστασης δεν μπόρεσε όμως να αλλάξει το οικονομικό μοντέλο της χώρας, που στηρίζεται σχεδόν αποκλειστικά στις πηγές του πετρελαίου. Με αποτέλεσμα την κατάρρευση του συστήματος που παρατηρείται σήμερα.

    Όπως συχνά συμβαίνει με τους διαδόχους χαρισματικών ηγετών, ο Μαδούρο δεν μπόρεσε να σταθεί στο ύψος του προκατόχου του και τα λάθη του στη δημοσιονομική πολιτική επιδείνωσαν σοβαρά τη κατάσταση. Η πολιτική βία, στην οποία καταφεύγουν όλες οι πλευρές, είναι διαδεδομένη στη χώρα.

    Στις διαδηλώσεις λόγω της οικονομικής κρίσης εκατοντάδες σκοτώθηκαν τις δεκαετίες του 80 και του 90, πριν την άνοδο του Τσάβες. Όμως, όπως τότε έτσι και σήμερα η κρίση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη χρήση αστυνομικής βίας. Είναι φανερό ότι η χώρα χρειάζεται μια μίνιμουμ συμφωνία ανάμεσα στη κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, ώστε να αποφευχθεί το χάος.

    Προς αυτή τη κατεύθυνση θα έπρεπε να πιέσει η ΕΕ και, όσο περνάει από το χέρι της, η ΝΔ, αν ήθελε πραγματικά να βοηθήσει τη χώρα. Όχι να κάνει μικροκομματική αντιπολίτευση με τη τραγωδία ενός λαού που κέρδισε την ανεξαρτησία του επίσης το 1821 και έκτοτε βασανίζεται από τις ξένες επεμβάσεις για τη καταλήστευση των μεγαλύτερων κοιτασμάτων πετρελαίου του πλανήτη.

    Μου αρέσει!

  22. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Στις τελευταίες εκλογές που έχασε η αντιπολίτευση έβγαλε 100 βουλευτές και το κόμμα του Μαδούρο 48. Στο τέλος του 2015
    Στη συνέχεια ο Μαδούρο ανέβασε στροφές στη λογοκρισία, τις φυλακίσεις πολιτικών αντιπάλων και φυσικά δεν σέβεται κανένα νόμο που ψηφίζει η βουλή.
    Το tvxs τα περνάει αυτά ασχολίαστα
    Επίσης λεει βλακείες για το διεθνισμό της νδ 😎
    Ολη η ιστορία γινεται γιατί ο Τσίπρας εχει πει και ξαναπεί ότι η Βενεζουέλα δείχνει το δρόμο.
    Οπότε … 😎

    Μου αρέσει!

  23. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    @ Νίκος Π και αλλες φιλελευθερες δυναμεις

    Ασκηθειτε να διαβαζετε πισω και μεσα απο τις λεξεις και φρασεις αυτων που ποσταρω.

    Η γενικη μου φιλοσοφια ειναι οτι «βλαπτουν την Βενεζουελα εξισου και οι 2» *

    Η εκμεταλλευση του γηγενους πληθυσμου επι αιωνες, οι δικτατοριες οδηγησαν στην φτωχεια και την κοινωνικη καθυστερηση, την μεγαλη εγκληματικοτητα, την καλλιεργεια κοκαινης και στον διπολισμο των κατοικων οι ευποροι-«πονηροι» και οι λουμπεν. Οταν προστιθενται και τα αποθεματα υδρογονανθρακων τοτε δενει το γλυκο.

    Δεν ειδα να διαμαρτυρεστε λ.χ. για την καταπιεση τους αποκεφαλισμους στην Σαουδικη Αραβια, και τον τοπικο πολεμο με την Υεμενη μετά από την επέμβαση της συμμαχίας αραβικών κρατών υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, σύμφωνα με τη UNICEF.

    * Επισης εβλάψαν , βλαπτουν κια θα βλεψουν την Ελλαδα -σχεδον- εξισου. Στα εγγενη πολιτικα κια κοινωνικα μας αδιεξοδα πρωην αριστερο/προδευτικοι σχολιαστεςι προτεινουν κυβερνηση Κυριακου-Φωφης!!!

    ΥΓ UNICEF: Πάνω από 1.500 παιδιά έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο της Υεμένης
    Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017 22:22
    UPD:14/03/2017 01:05

    Τουλάχιστον 1.546 παιδιά βρίσκονται ανάμεσα στους 7.700 ανθρώπους που έχουν χάσει τη ζωή τους τα τελευταία δύο χρόνια στην Υεμένη, μετά από την επέμβαση της συμμαχίας αραβικών κρατών υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, σύμφωνα με τη UNICEF.

    Μεταξύ του Μαρτίου του 2015 του 2017, ακόμη 2.450 παιδιά ακρωτηριάστηκαν.

    Η σύγκρουση στην Υεμένη κλιμακώθηκε μετά την επέμβαση, τον Μάρτιο του 2015, της συμμαχίας αραβικών κρατών υπό την ηγεσία του Ριάντ υπέρ των δυνάμεων οι οποίες δηλώνουν πίστη στον πρόεδρο Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι και εναντίον των σιιτών ανταρτών που κατέλαβαν μεγάλο μέρος της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Σαναά, τον Σεπτέμβριο του 2014.

    http://www.naftemporiki.gr/story/1213844/unicef-pano-apo-1500-paidia-exoun-skotothei-ston-polemo-tis-yemenis

    Μου αρέσει!

  24. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    ΑΦ, το όλο θέμα προκύπτει γιατί ο Τσίπρας και τα συριζοστελέχη, παίνεψαν υπέρμετρα τη Βενεζουέλα του Τσάβες και του Μαδούρο, και τώρα δεν έχουν τ’ αρχίδια να πουν κάτι. 🙂

    Δεν έχω δει κόμμα να παινέψει τη Σαουδική Αραβία και να πει, αυτή μας δείχνει το δρόμο. 🙂

    Μου αρέσει!

  25. Ο/Η Νίκος Π λέει:

    @ Αφώτιστος Φιλέλλην
    Προσεταιριζόμενος το διαχρονικό αξίωμα «πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού» και παραβλέποντας τα περί «φαντασίας στην εξουσία» εξ’ ίσου δημοφιλή φληναφήματα των προ πεντηκονταετίας εν Παρισίοις εξεγερμένων κατέληξα, ου μην και λόγω ηλικίας, εις το συμπέρασμα περί του Καραμήτρου όστις πού βαδίζει δεν γνωρίζει. Δια πλείστας αιτίας, η Βενεζουέλα είναι παράδειγμα προς αποφυγήν και ουχί πρότυπον προς μίμησιν, εξ’ ου και η διατηρούμενη επικαιρότητά της ένθεν κακείθεν της κόκκινης γραμμής που διαχωρίζει τον αριστερίζοντα διεθνισμό των συντρόφων του Καμμένου από τον στυγνό φιλελευθερισμό, όπως ο Σχολιαστής παρατήρησε. Μην ανησυχείς, όταν ο θίασος των τσιπροπαθών και συναφών πνευματικώς βαρέως νοσούντων αποχωρήσει της κυβέρνησης, η Βενεζουέλα θα επιστρέψει (δυστυχώς) στη λήθη και στην ασημαντότητα που χαρακτηρίζει για τους παροικούντας εν Αθήναις τις περισσότερες χώρες του κόσμου. Μέχρι τότε υπομονή.

    Μου αρέσει!

  26. Ο/Η δεξιος λέει:

    Επί πλέον η αριστερά ενώ κατακρίνει συνέχεια τη Σαουδική Αραβία ενθαρρύνει τη μετανάστευση στην Ελλάδα ανθρώπων που έχουν τη θρησκεία της Σαουδικής Αραβίας.

    Μου αρέσει!

  27. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    Ως πολιτης του κοσμου με απασχολει εξισου η αυταρχικη διακυβερνηση στην Βενεζουελα, την Σαουδικη Αραβια, την Βορεια Κορεα και οπου αλλου .

    Ομως ας επαναλαβω την θεση μου οτι ο κουτοπονηρος λαος μας δεν εχει ακομη εκπαιδευτει στον πολιτικο ρεαλισμο και στην δημοκρατια (κλασσικη ασθενεια φτωχων/ημιμαθων που ανεβασαν -μονον- το βιοτικο τους επιπεδο την περιοδο 1950-2010, χωρις να βελτιωσουν αναλογως το πνευματικο/πολιτιστικο τους επιπεδο) με μεγαλη παραοκονομια, φοροδιαφυγη, εισφοροδιαφυγη ενω μερικοι ξεκολλησαν απο την μιζερεια, εγιναν ευποροι ή πλουτισαν ξαφνικα και τωρα πιστευουν σε θεωριες συνομωσιας, δεξιες η αριστερες διεξοδους.

    Επισης -κατα την γνωμη μου- οι πολιτικοι σχηματισμοι που κυβερνησηαν ή ειχαν στην βουλη βουλευτες (λ.χ. ΚΚΕ) εβλάψαν , βλαπτουν καΙ θα βλεψουν την Ελλαδα -σχεδον- εξισου.
    Το τραγικο ειναι οτι στα εγγενη πολιτικα/οιονομικα και κοινωνικα μας αδιεξοδα πρωην αριστερο/προδευτικοι σχολιαστες προτεινουν κυβερνηση Κυριακου-Φωφης ή αμιγως Κυριακου με Βενιζελο,…!!!

    Η μοναδικη διεξοδος για μια μακροπροθεσμη λυση ειναι κανενα κομμα να μην ξεπερνα το 20% απο τις επομενες εκλογες.

    Μου αρέσει!

  28. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    «οταν η κυβερνηση ειναι λούμπεν, ειναι φυσικό τα λούμπεν στοιχεια της κοινωνίας να καταλαμβάνουν ολο και μεγαλύτερο χώρο.»

    Δεν θα το έθετα έτσι Αλίκη, δεν είναι λούμπεν. Είναι όμως σαφέστατα ιδεοληπτικοί, ας μην παραβλέπουμε δε το γεγονός ότι εντός του Συριζα υπάρχουν ομάδες που θεωρούν ότι αυτού του τύπου η εγκληματικότητα γίνεται από άτομα που κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες θα μπορούσαν να μεταμορφωθούν σε «μαχητές» ενάντια στο «αστικό κράτος».

    Μου αρέσει!

  29. Ο/Η Νίκος Π λέει:

    & δεξιός
    Από τότε που οι ιστορικές βεβαιότητες του Μαρξ περί του μαχητικού προλεταριάτου αποδείχθηκαν φρούδες ελπίδες, οι μεταμοντέρνοι αριστεροί αναζητούν αενάως υποκατάστατα. Ευελπιστούν ότι οι ριζοσπαστικοποιημένοι μετανάστες θα κάνουν τη βρωμοδουλειά της φθοράς μέχρις αποσύνθεσης του αστικού κράτους, την οποία επιθυμούν διακαώς αλλά δεν έχουν οι ίδιοι τα φόντα να πραγματώσουν. Παραβλέπουν βέβαια τους θρησκευτικούς και πολιτιστικούς παράγοντες και όπως όλοι οι ανάλογοι εμμονικοί, επιμένουν να βλέπουν παντού ταξικούς αγώνες, παρ’ όλο που οι ριζοσπάστες ισλαμιστές έχουν ξεκαθαρίσει τις προθέσεις τους. Οι αριστεροί μας έτσι, παράλληλα με τους άναυδους τεχνοκράτες των Βρυξελλών και της Ουάσιγκτον, συνεισφέρουν κατά δύναμιν στην άνοδο των ακροδεξιών στην Ευρώπη. Δεν έχω αμφιβολία ότι η ανάπτυξη αντιδραστικών κοινωνικών κινημάτων σε χώρες εκατέρωθεν του Ατλαντικού, ιδιαίτερα εκεί που υπάρχουν ακόμα ιστορικά ίχνη του ναζισμού, έχει βοηθηθεί ουκ ολίγον από μπετόβλακες της συγκεκριμένης συνομοταξίας.

    Μου αρέσει!

  30. Ο/Η Eνη λέει:

    @ ΑΦ

    http://www.kathimerini.gr/906450/article/epikairothta/politikh/fwfh-gennhmata-strathgikos-stoxos-h-dhmioyrgia-eniaioy-forea

    υγ. Απο που τεκμαιρεται η αναφορά σου για συμπραξη ΝΔ – ΔΗΣΥ;;

    Μου αρέσει!

  31. Ο/Η physicist λέει:

    Απόσπασμα τη συνέντευξη της κ. Γεμμηνατά παραπάνω:

    Το συνέδριο μας θα είναι μαζικό, ανοιχτό και Δημοκρατικό. Ένα συνέδριο της Κοινωνίας. Για πρώτη φορά σε συνέδριο πολιτικού Φορέα θα είναι η κοινωνία κυρίαρχη. Δίνουμε και πάλι πίσω την Παράταξη στο Λαό. Είναι η ώρα να αλλάξουμε και θα αλλάξουμε.Είναι η ώρα να ακούσουμε τους εκπροσώπους των ζωντανών κοινωνικών δυνάμεων του τόπου και να συνδιαμορφώσουμε την πρότασή μας. Είναι σίγουρα ένας πολύ σημαντικός σταθμός στην πορεία ανασυγκρότησης και ενότητας της παράταξης, ένα ακόμα σημαντικό βήμα στο δρόμο που ανοίγουμε για την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας.

    Ειλικρινώς, δεν βαρέθηκαν πλέον να λένε τις ίδιες σαπουνόφουσκες εδώ και 35 χρόνια; Φτάνει ωρέ παιδιά καημένα, πείτε και τίποτε άλλο ή, ακόμα καλύτερα, μη λέτε τίποτε. Διότι αν αυτός είναι ο σύγχρονος πολιτικός λόγος, εγώ είμαι ο Αρχιεπίσκοπος Νέας Ζηλανδίας και Πασών των Ωκεανιών.

    Μου αρέσει!

  32. Ο/Η physicist λέει:

    Γεννηματά, ασφαλώς, τον αναγραμματισμό μου μέσα …

    Μου αρέσει!

  33. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    @ Eνη

    Απλη αριθητικη

    ΝΔ 30* + ΔΗΣΣΥ 8 = 38%

    * μπορει και 25, με την επιφυλαξη του ενδεχομενου μερικων δικων γαι διαφθορα σε νεοδημοκρατες

    Μου αρέσει!

  34. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    Το κύμα των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που άρχισε πριν από δύο εβδομάδες συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, ίσως για αυτό η κυβέρνηση δείχνει πλέον να καταφεύγει όλο και περισσότερο στην απροκάλυπτη καταστολή, οι νεκροί έχουν δυστυχώς ανέλθει στους 24.

    http://www.kathimerini.gr/906713/article/epikairothta/kosmos/venezoyela-stoys-24-anhl8e-o-ari8mos-twn-8ymatwn

    Στους 24 ανήλθε ο αριθμός των θυμάτων του τελευταίου κύματος αντικυβερνητικών διαδηλώσεων εναντίον του προέδρου της χώρας, Νικολάς Μαδούρο, καθώς ένας 23χρονος άντρας έχασε τη ζωή του από πυρά κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο δυτικό κρατίδιο της Λάρα, ανέφεραν οι αρχές της Βενεζουέλας.

    Ο Ορλάντο Μεδίνα πέθανε ακαριαία από τον πυροβολισμό που δέχθηκε στο κεφάλι σε δρόμο της πόλης Ελ Τοκιούγιο κατά τις πρώτες πρωινές ώρες και ενώ βρισκόταν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας, ανέφερε το γραφείο του εισαγγελέα, χωρίς ωστόσο να αναφέρει από προήλθε ο πυροβολισμός.

    Ο θάνατος τους ανεβάζει τον τραγικό απολογισμό των νεκρών του τελευταίου μήνα στους 24,με τους 13 να έχουν πεθάνει κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων και των βίαιων διαδηλώσεων και τους άλλους 11 κατά τη διάρκεια νυχτερινών λεηλασιών καταστημάτων.

    Επιπλέον, υπάρχουν ανεπίσημες αναφορές και για περισσότερα θύματα.

    Το γραφείο του εισαγγελέα δεν έκανε γνωστό αν το θύμα ήταν υποστηρικτής της αντιπολίτευσης ή της κυβέρνησης, ωστόσο τα τοπικά μέσα ενημέρωσης της επαρχίας ανέφεραν ότι πρόσκειτο στην αντιπολίτευση.

    Τόσο οι αντίπαλοι όσο και οι υποστηρικτές του Μαδούρο μετρούν θύματα στην κατάσταση χάους που επικρατεί τον τελευταίο μήνα στη χώρα.

    Μου αρέσει!

  35. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    Επειδή ο Μαδούρο έχει αντιληφθεί ότι είναι απολύτως αδύνατο το κόμμα του να κερδίσει αν γίνουν εκλογές, προσπαθεί μέσω μίας νομικής διατάξης να αλλάξει τα μέλη της βουλής αποφεύγοντας όμως τις εκλογές. Προσπαθεί, με άλλα λόγια, να αλλάξει την σύνθεση του κοινοβουλίου όχι όμως μέσα από την προσφυγή στις κάλπες, γιατί εκεί γνωρίζει ότι τον περιμένει η ήττα, αλλά καταφεύγοντας σε αμφισβητούμενης νομιμότητας νομικές διατάξεις.

    After month of protests, Venezuela’s Maduro triggers shakeup of powers

    http://www.reuters.com/article/us-venezuela-politics-idUSKBN17X203

    Venezuela’s socialist President Nicolas Maduro announced on Monday the creation of a new popular assembly with the ability to re-write the constitution, which foes decried as a power-grab to stifle weeks of anti-government unrest.

    «I don’t want a civil war,» Maduro told a May Day rally of supporters in downtown Caracas while elsewhere across the city security forces fired tear gas at youths hurling stones and petrol bombs after opposition marches were blocked.

    Maduro, 54, has triggered an article of the constitution that creates a super-body known as a «constituent assembly.»

    It can dissolve public powers and call general elections, echoing a previous assembly created by his predecessor Hugo Chavez in 1999 soon after he won office in the South American OPEC nation.

    «I convoke the original constituent power to achieve the peace needed by the Republic, defeat the fascist coup, and let the sovereign people impose peace, harmony and true national dialogue,» Maduro told red-shirted supporters.

    Only half of the 500-member assembly, or less, would be elected and political parties would not participate, he said.

    Opponents fear Maduro would stuff the assembly with supporters and manipulate the elected seats by giving extra weight to pro-government workers and unions.

    They said it was another attempt to sideline the current opposition-led National Assembly and potentially avoid elections amid a bruising recession and protests that have led to 29 deaths in the last month.

    The opposition had been demanding general elections to try and end the socialists’ 18-year rule. A grave-faced National Assembly President Julio Borges on Monday evening called on Venezuelans to rebel, potentially portending bigger protests.

    «This is a scam to deceive the Venezuelan people with a mechanism that is nothing more than a coup,» Borges said, urging Venezuelans to block streets early on Tuesday and hold another march on Wednesday. Opposition supporters on Monday night were also banging empty pots and pans from their windows in a traditional Latin American form of protest.

    Since anti-Maduro unrest began in early April, more than 400 people have been injured and hundreds more arrested.

    While Maduro alleges a U.S.-backed coup plot, foes say he has wrecked the economy and become a tyrant.

    Tulane University sociologist David Smilde said Maduro’s announcement was a «pretty clever» move to dodge conventional elections which could both appeal to government hardliners and ease international pressure on him.

    «It is sufficiently complex and ambiguous that it might freeze some countries in the international community who think this might be a concession to the opposition, or represents an autonomous political process and should be respected,» he said.»It is a transparent attempt on the part of the government to skirt elections it knows it will lose,» he added.

    […]

    Μου αρέσει!

  36. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    Πολλοί στην Βενεζουέλα ήδη υποσιτίζονται αλλά ο Μαδούρο αγοράζει (ναι, καλά διαβάσατε, αγοράζει) πετρέλαιο και το στέλνει κατόπιν με πολύ ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής στην Κούβα (και με την Βενεζουέλα να υφίσταται ζημία από την συναλλαγή).

    Exclusive: As Venezuelans suffer, Maduro buys foreign oil to subsidize Cuba

    https://www.reuters.com/article/us-venezuela-oil-imports-exclusive/exclusive-as-venezuelans-suffer-maduro-buys-foreign-oil-to-subsidize-cuba-idUSKCN1IG1TO

    Venezuela’s state-run oil firm PDVSA has bought nearly $440 million worth of foreign crude and shipped it directly to Cuba on friendly credit terms – and often at a loss, according to internal company documents reviewed by Reuters.

    The shipments are the first documented instances of the OPEC nation buying crude to supply regional allies instead of selling them oil from its own vast reserves.

    Venezuela made the discounted deliveries, which have not been previously reported, despite its dire need for foreign currency to bolster its collapsing economy and to import food and medicine amid widespread shortages.

    […]

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.