Βενιζέλος: Παράταση εκκρεμότητας μέχρι τα νέα δραματικά διλήμματα

«Επανάληψη του 2015»
in.gr  /  Βενιζέλος: Παράταση εκκρεμότητας μέχρι τα νέα δραματικά διλήμματα

«Στις 20 Φεβρουαρίου 2017 επαναλαμβάνεται ουσιαστικά αυτό που έγινε στο Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου 2015» εκτιμά ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σε δήλωσή του εξηγεί:

«Όπως το 2015 έτσι και τώρα συμφωνήθηκε απλώς η παράταση της διαπραγμάτευσης για το κλείσιμο της αξιολόγησης. Χωρίς να υπάρχει καμία οριστική συμφωνία για το τρέχον πρόγραμμα που λήγει τον Ιούλιο του 2018 και τις επόμενες εκταμιεύσεις. Χωρίς, πολύ περισσότερο, να υπάρχει συμφωνία για το τι θα γίνει μετά τον Ιούλιο του 2018. Χωρίς να υπάρχει καμία δέσμευση των εταίρων για παρεμβάσεις στο δημόσιο χρέος, πέραν των ασήμαντων «βραχυπρόθεσμων» μέτρων που ανακοινώθηκαν στις 6.12.2016. Χωρίς να υπάρχει οτιδήποτε ως προς τη συμμετοχή της Ελλάδας στο QE της ΕΚΤ. Χωρίς να έχει λήξει η εκκρεμότητα ως προς τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο τρέχον πρόγραμμα.

» Συμφωνήθηκε συνεπώς η παράταση της εκκρεμότητας έως ότου να βρεθεί και πάλι η χώρα ένα βήμα πριν από πιστωτικό γεγονός, πριν τη μεγάλη λήξη ομολόγων του Ιουλίου, που και αυτό μπορεί να αποφευχθεί τεχνικά με την κατάχρηση των κεφαλαίων του κοινού ταμείου ΝΠΔΔ που διαχειρίζεται η ΤτΕ.

» Στην περίπτωση αυτή η ‘διαπραγμάτευση’ θα παραταθεί για μερικούς μήνες ακόμη περιμένοντας, υποτίθεται, την επόμενη γερμανική κυβέρνηση. Συμφωνήθηκε, με άλλα λόγια, η παράταση της εκκρεμότητας έως ότου διαμορφωθούν και πάλι δραματικά διλήμματα.»

About σχολιαστης

Σχολιάζω...
This entry was posted in Πολιτική. Bookmark the permalink.

34 Responses to Βενιζέλος: Παράταση εκκρεμότητας μέχρι τα νέα δραματικά διλήμματα

  1. Ο/Η Ανανγώστης ο αθηναίος λέει:

    Ωραία, αφού είναι έτσι περιμένω με μεγάλη αγωνία τις προτάσεις του για την συγκεκριμενοποίηση αυτών που άφησαν ανοιχτά χθες και που σωστά το λέει, άμα δεν συγκεκριμενοποιηθούν θα πάθουμε ανάλογη λαχτάρα με την προηγούμενη.
    Και πέρα από τις προτάσεις του για τα συγκεκριμένα και την πρότασή του για την διαδικασία οι προτάσεις αυτές να επιβληθούν (να εξαναγκαστούν δηλαδή οι διαχειριστές να τις υιοθετήσουν).
    Πολιτικά μέτωπα και τέτοια.

    Μου αρέσει!

  2. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Αλλαγή σημαίνει να περιοριστούν τα έξοδα του Δημοσίου και λόγω αυτού να μειωθούν οι φόροι και οι υπέρογκες εισφορές
    Αυτό έχει σαφή αναπτυξιακή διάσταση, το άλλο …δεν εχει😎

    Αρέσει σε 1 άτομο

  3. Ο/Η Ανανγώστης ο αθηναίος λέει:

    Σε αυτό δεν θα διαφωνήσει κανείς (άντε να διαφωνήσουν οι ..καρανίκες και διάφοροι που εμφορούνται από την ανάγκη να γίνουν …μαρξικοί οικονομολόγοι στα γεράματα).
    Αλλά έχουμε 2 προβλήματα.
    ΤΟ ένα λέει ότι δεν αρκεί ο δημοσιονομικός περιορισμός (ακόμη και αν γίνει ας πούμε ορθολογικά) και το δεύτερο ότι για κάποιο χρόνο για να μείνει ζωντανός ο ασθενής πρέπει να βρεθεί (άμεσα) μια πηγή με ανάλογα έσοδα από αυτές που περιμένουν από τις υπέρογκες εισφορές.
    Αυτή είναι όμως μια συζήτηση που όλοι αποφεύγουν να κάνουν καθότι ..κοστίζει 😉

    Μου αρέσει!

  4. Ο/Η Γιώργας λέει:

    Πρέπει νάχει πεθάνει στη λιγούρα ο άνθρωπος… Νάχεις ενα μικρό κομματάκι απ’ την πίτα και να στο παίρνει η Φώφη…

    Μου αρέσει!

  5. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Η λογική, σου παίρνω όλα τα χρήματα επειδή τα ονομάζω έσοδα, δεν με καλύπτει. Αν είναι έσοδα, δώστα μου πίσω. 🙂

    Θα παίρνεις αναλογικά όπως προβλέπει το σύνταγμα.

    Και με απλούς κανόνες.

    Π.χ. δεν μπορούν οι εργαζόμενοι να έχουν το μισό εισόδημα από τους συνταξιούχους.

    Δεν πρέπει να θεωρούμε ότι αν δεν πάρουμε τα χρήματα απο τους άλλους για να τα καταναλώσουν οι Δ.Υ. οι …άλλοι είναι τόσο μαλάκες που δε μπορούν να τα καταναλώσουν μόνοι τους.

    Επίσης, για να δίνουν οι παπούδες στα άνεργα παιδιά τους πρέπει να καταστρέφουμε κλάδους, λες και αυτοί δεν έχουν παιδιά, ασε που τους έχει πεθάνει ο δικός τους παππούς. 🙂

    Θα μπει ένας κόφτης ανακατανομής ώστε απο τα δις που ξοδεύει το κράτος ένα σημαντικό τμήμα να πάει στους ανέργους, που στο κάτω κάτω θα τα καταναλώσουν όλα μέχρι τελευταίο ευρώ και θα κινηθεί η οικονομία. 🙂

    Απλά μαθήματα λογικής και ρεαλισμού, λέμε 🙂

    Μα θα μου πεις θα κάνει κάτι απο αυτά η ΝΔ. Ας δοκιμάσουμε, οι νυν κυβερνώντες δεν πρόκειται να κάνουν τίποτα απο αυτά μην τους μαλώσει ο Λένιν. 🙂

    Μου αρέσει!

  6. Ο/Η Ανανγώστης ο αθηναίος λέει:

    Άμα είναι να δοκιμάσουμε κάτι σε αυτήν την ηλικία, τότε να είναι κάτι έξαλλο, ΄΄οχι τα τετριμμένα και ..ορθόδοξα. Εδώ σου λέει ο άλλος για φάση όπου ανάμεσα σε πολλούς 😉 θα είναι και ο συριζας αλλά ..σμικριμένος για να μην τρομάζει τους άλλους συμμετέχοντες, που μπορεί να αγριευτούν και να ..τσινήσουν.
    Και θα γίνεται χαμός, φώφες, ΓΑΠ, ποτάμια, ο …Αλεβιζάτος και οι πανεπιστημιακοί μεταρρυθμιστές γενικότερα, φωτισμένοι δεξιοί, μετανοήσαντες αριστεροί.
    Αλλά να οργανωθούμε όμως πρώτα γιατί είπαμε υπάρχει τάξη μέσα στο χάος (ρώτα και τον Φυσικό να σου πει που τα ξέρει αυτά), αλλά μην το παρακάνουμε!

    Μου αρέσει!

  7. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Η πρόταση αυτή αν δε με απατά η απάτη μου έγινε και τον Ιούνιο του 12, δεν είναι καμιά καινοτομία. 🙂

    Μου αρέσει!

  8. Ο/Η Ανανγώστης ο αθηναίος λέει:

    ναι αλλά έχει ..τζέρτζελο και συμφωνεί και ο Βενιζέλος, άσε που αφήνει και την φαντασία να οργιάσει (Φϊλης, Κούλογλου κλπ να ανοίγουν τις καρδιές τους με ΄τον Σπύρο Λυκούδη(*) και να κάνουν επιμέρους συμφωνία να αφήσουν τον κύριο Φώτη απέξω, διμερείς με πασοκους, ορέες φάσεις λέμε).

    (*) Παρεμπιτπτόντως με δάυτονα έπαθα την εξής λαχτάρα και εκτέθηκα.
    Διαβάζοντας προκαιρού ένα ειδησιογραφικό σάιτ που είχε και θέματα ..ποικίλης ύλης βλέπω μπροστά μου έναν τίτλο του στυλ «νυχτερινή έξοδος σε θέατρο για την αγαπημένη του ΣΠ. Λυκούδη» Ανοίγω την φωτογραφία και βλεπω μια ευειδεστάτη νεαρά (και όταν λέμε νεαρά εννούμε νεαρά, όχι στην καρδιά, αλλά και στην ηλικί), λουκ μοντέλο λέμε.
    Μπράβο λέω είδες ο Σπύρος (από την είδηση νίμισα ότι το πραγματικό του όνομα ήταν Σπυράγγελος, πράγμα καθόλου παράξενο, καθότι έτσι εξηγούνται πολλά για το ότι ήταν έκπαλαι στην ανανεωτική αριστερά και ..συνέχισε), φαίνεται ότι η σοβαρότης και η προσήλωση στους θεσμούς είναι πολύ ..τραβηχτική.
    Όταν όμως επιχείρησα να ..αναπαράγω την είδηση (διανθισμένη με τα κατάλληλα συμπεράσματα, αλλά και διδάγματα – προτροπές) μου είπαν ότι δεν πρόκειται για τον γνωστό αλλά για έναν άλλονε που είναι μοντέλο.
    Γενικά πρέπει να προσέχουμε πριν βγάλουμε συμπεράσματα και θέλω να σε προτρέψω να μην πάθεις το ίδιο που έπαθα με τον ΣΠυράγγελο με το ..πρόγραμμα του Μητσοτάκη και εκτεθούμε.

    Μου αρέσει!

  9. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Χο! 🙂

    Μου αρέσει!

  10. Ο/Η xberliner λέει:

    «Και θα γίνεται χαμός, φώφες, ΓΑΠ, ποτάμια»
    Μα η Φώφη μας είπε ότι δεν είμαι μαλάκω γω να πάω να κάνω χαρακίρι. Να πέσουν στα τέσσερα ο Αλέξης με τον Κυριάκο και εγώ θα είμαι στην απέξω να τους ψήνω το αντιμνημονιακό ψάρι στα χείλι. Τώρα που κερδάμε (δηλαδή από τα ποσοστά πίσσας σε light σιγαρέτο φτάσαμε στο σέρτικο που καπνίζουν τα αλάνια) ρε συντρόφια θα το παίξουμε καλοί σαμαρείτες. Το δικό μου πεπρωμένο να γίνω πρωθυπουργός ως φέρουσα επίθετο βαρύ σαν ιστορία, πως θα εκπληρωθεί αλλιώς;

    «τον Σπύρο Λυκούδη(*) »
    Έβαλες τον αστερίσκο και χάρηκα που επιτέλους κάποιος θα μου πει ποιος είναι ο Λυκούδης και γιατί έχει την οποιαδήποτε σημασία αν και σε ποιο κόμμα ανήκει, τί είπε και τί σκοπεύει να κάνει. Ειλικρινά τώρα επειδή έχω ξαναπέσει στο συγκεκριμένο όνομα εδώ ή/και στην καλύβα (αυτός που το έγραφε τον ανέφερε ως σημαντικό πρόσωπο) θα ήμουν αιώνια ευγνώμων αν κάποιος θα μου εξηγήσει who the fuck is Lykoudis.

    Μου αρέσει!

  11. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Ας κάνω την καλή πράξη της ημέρας

    http://spyroslykoudis.gr/%CE%B2%CE%B9%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%BA%CE%BF

    Μου αρέσει!

  12. Ο/Η Ανανγώστης ο αθηναίος λέει:

    «Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Freddo» και της δημοσιογράφου Σπυριδούλας Τριάντου, ο Σπυράγγελος Λυκούδης, την προηγούμενη εβδομάδα, εμφανίστηκε σε γνωστό μαγαζί της Κεφαλονιάς, έχοντας στο πλευρό του δύο εντυπωσιακές ξανθές, όπου και διασκέδασε μαζί με την παρέα του μέχρι πρωίας.»
    http://www.fthis.gr/celebrity/news/spyraggelos-lykoydhs-ayth-einai-h-proswpikh-toy-zwh-meta-ton-xwrismo-apo-thn-foyreira

    Αυτός που λινκάρω είναι άλλος από αυτόνε που λέει ο Σχολιαστής και θέλω να επιστήσω την προσοχή σου Βερολινέζε σε αυτό το θέμα, …αλλά και γενικότερα (προτάσεις για μείωση της σπατάλης του δημόσιου τομέα και ελαφρυνση εισφορών και κάτι τέτοια) γιατί θέλω να επισημάνω ότι ποιο εύκιλο είναι να δούμε τον Σπύρο σε νυχτερινό κέντρο .έχοντας στο πλευρό του δύο εντυπωσιακές ξανθές, όπου και διασκέδασε μαζί με την παρέα του μέχρι πρωίας, παρά να βρει τα λεφτά ο Κούλης για τον ..εφκα 9από εκεί που τα ψάχνει και όπως τα ψάχνει)

    Μου αρέσει!

  13. Ο/Η Ανανγώστης ο αθηναίος λέει:

    Και να τονε ψάχνει και η ..Φουρέιρα

    Μου αρέσει!

  14. Ο/Η physicist λέει:

    Χριστός και Παναγία, Αναγνώστη. 😉

    Μου αρέσει!

  15. Ο/Η δεξιος λέει:

    Προτάσεις δεν θέλει να κάνει ο Βενιζέλος για όσα πρέπει να γίνουν αλλά τις ξέρουμε,τις έχει πει δηλαδή το ΔΝΤ.
    Στο e-mail Χαρδούβελη – το διαβόητο – προβλεπόταν ότι οι συντάξεις δεν θα αυξηθούν για το 2015 και το 2016 με προβλεπόμενη ανάπτυξη 3% κατ έτος.Δεδομένου ότι οι συντάξεις είναι το μεγαλύτερο κομμάτι του προυπολογισμού πως μπορούσαν να μείνουν σταθερές μετά τη «σκληρή διαπραγμάτευση» του Βαρουφάκη που κατέληξε σε μηδενική αύξηση ΑΕΠ τα δύο αυτά χρόνια και τη συνεπαγόμενη μείωση εισφορών και φόρων;Τον τετραγωνισμό του κύκλου ανέλαβε να κάνει ο «ταξικός αποστάτης» Κατρούγκαλος με «κόκκινη γραμμή» να μη μειωθεί καμμία σύνταξη.
    Ο Κατρούγκαλος σκέφθηκε το εξής εφεύρημα : μείωσε τις αναμενόμενες νέες συντάξεις και αύξησε τις εισφορές.Έτσι έμεινε πιστός στην εξαγγελία να μη μειωθεί καμμιά σύνταξη.Οι νέοι συνταξιούχοι δεν είχαν ξαναπάρει άλλη σύνταξη για να μειωθεί,τις πήραν από την αρχή ψαλιδισμένες.
    Επειδή όμως αυτό δεν έφθανε ο Κατρούγκαλος έκοψε και τις υπάρχουσες και επανακόλλησε το κομμένο κομμάτι ως «προσωπική διαφορά» που θα κοπεί από το 2019 και μετά όταν κατά πάσα πιθανότητα θα επικρατήσει πάλι ο «νεοφιλελευθερισμός» και η «διαπλοκή».
    Η λύση λοιπόν είναι προφανής : να φύγει από τώρα η «προσωπική διαφορά» για να μειωθούν οι φόροι.Αλλά ο κυρ Ευάγγελος δεν είναι χαζός να το πει : ξέρει ότι πολύ λίγοι θα πιστέψουν ότι αυτό οφείλεται στα όσα έκαναν οι συριζανέλ,έχει άλλωστε πείρα.

    Μου αρέσει!

  16. Ο/Η xberliner λέει:

    Ανανγώστης ο αθηναίος
    Πάλι με την απορία έμεινα. Θα κοιμηθώ όμως το βράδυ γιατί είμαι αναίσθητος.
    Όσο για το που θα βρει τα λεφτά ο Κούλης την απάντηση την έχει δώσει ο Ρασούλης πολλά χρόνια πριν: Τι να τα κάνεις τα λεφτά άμα δεν έχεις φράγκο. Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και το αγόρι μου θα πρόσθετε η Μαρινέλα, και οι μέρες μεγαλώνουν, αχνομυρίζομαι άνοιξη έξω, θα ρθει το καλοκαίρι σε λίγο και δε γαμιέται και η τρόικα και ο αλέξης και ο κούλης. Τον χειμώνα ετούτο άμα τον πηδήσαμε γι’ άλλα δέκα χρόνια άιντε καθαρίσαμε, που λέει και ο νιόνιος.

    Μου αρέσει!

  17. Ο/Η Ανανγώστης ο αθηναίος λέει:

    Η πορεία του στην ανανεωτική αριστερά («Κ»ΚΕ εσ (χο χο χο) , συνασπισμός, δημαρ κλπ γενικά θεωρείται καλή.
    Εννοώ ότι οι παρεμβάσεις του γενικά πρόδιδαν ότι νογάει από πολιτική και στα κρίσιμα θέματα έπαιρνε θέσεις μακριά από μικροπολιτική οπτική.
    Συζητιέται ευρύτερα το όνομά του γιατί τα στύλωσε όταν ο Κουβέλης έσπασε την τρικομματική (λόγω ΕΡΤ) και επίσης γιατί του την έπεσε (του Κουβέλη) στα θέματα περί εκλογής ΠτΔ την κρίσιμη περίοδο.
    Κατά τα λοιπά ο λόγος του είναι συγκροτημένος σε μια εποχή όπου κάτι τέτοιο το ψάχνεις με το κυάλι.
    ΤΟ πρόβλημα είναι ότι με το που τονε βλέπεις φαίνεται ότι ήταν της ανανεωτικής αριστεράς και θα παραμείνει 😆 😆

    ΥΓ Δεξιέ συμφωνώ, θα ήταν μια λύση, αλλά δεν έχω και εγώ ακούσει κάποιον να την εισηγείται (εκτός από την τρόικα).

    Μου αρέσει!

  18. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Αναγνώστη, δες το ανάποδα, από που δεν μπορεί να τα βρει. Αν αφαιρέσει απο τους πραγματικά εργαζόμενους το κίνητρο -που δεν είναι άλλο απο το κέρδος- να δουλεύουν, θα παίρνει τα τέτοια μου και σε φόρους και εισφορές. Αρα, δεν είναι τίποτα το επαναστατικό να λέει ότι παίρνω 2 δις απο το δημόσιο και τα δίνω στους άλλους μέσα από μειώσει φόρων. Στοιχειώδης επανεκκίνηση του …καπιταλισμού, απο κάπου αρχίζεις.

    Θεωρείς ότι αυτοί που θα κερδίσουν τις μειώσεις δεν τις αξίζουν; Δεν το πιστεύω, οπότε σε προτρέπω να προσχωρήσεις στη θεωρία ότι πρέπει να γίνει μια αρχή. Αν δεν αλλάξει κάτι δεν έχει νόημα ούτε να το συζητάμε. 🙂

    Μου αρέσει!

  19. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Απάντησα στο σχόλιο του xberliner, αλλά η απάντηση πάει στον Αναγνώστη και γενικότερα 🙂

    Μου αρέσει!

  20. Ο/Η Ανανγώστης ο αθηναίος λέει:

    μα συμφωνώ! (με σένα, όχι δηλαδή ότι δεν συμφωνώ και με τον Βερολινέζο, αλλά δεν είναι τώρα αυτό το θέμα μας 😆 ).
    Σήμερα όμως έχουμε ένα κενό το οποίο μόνον έκτακτα μπορεί να αντιμετωπιστεί. Καθότι δεν ισχύουν οι κανονικότητες στην παρούσα κατάσταση
    Και το πρόβλημα είναι σοβαρό, όχι γιατί αυτό που λες δεν είναι η λύση προς την οποία θα πρέπει να κινηθούμε, αλλα γιατί χωρίς απάντηση στο έκτακτο αυτή η λύση είναι ευχή.
    Έχουμε πολλούς που θα ήθελαν να αναλάβουν να ξεκινήσουν αυτή την διαδικασία, αλλά κανέναν που να παίρνει πακέτο και την επίλυση του σημερινού προβλήματος.
    Και έτσι δεν πάει, ίσα ίσα που γεννιούνται αμφιβολίες για την ικανότητα να τρέξει την διαδικασία που λες, αν λάβουμε υπόψιν ότι και από μόνη της δεν είναι κατήφορος

    Μου αρέσει!

  21. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Είναι χαμένος χρόνος να προσπαθείς να εκπαιδεύσεις το σύριζα. Αυτοί θέλουν 100 χρόνια για να μάθουν να γράφουν …ορθογραφημένα το ούγκ. 🙂

    Αλλά όποιος θέλει τους ξαναψηφίζει. Και να χάσουν την επόμενη φορά, θα ελπίζουν με την απλή αναλογική ότι θα ξανατρουπώσουν. 🙂

    Μου αρέσει!

  22. Ο/Η Αλικη λέει:

    Σχο, συμφωνω απολυτα μαζί σου. Απο κάπου πρεπει να γινει μια αρχη.

    Κατα τα αλλα, ο κοσμος χάνεται κι εμεις ασχολούμαστε με την πορεια του Λυκουδη και με το πάλαι ποτε ΚΚΕ εσωτερικού. Μετα μας φταίει ο Μητσοτάκης που δεν δινει τις τέλειες λυςεις.
    Με αυτα και με αυτα κυβερνούν οι συριζοψεκασμενοι, οι οποιοι εγγυώνται οτι δεν προκειται να αλλάξει τίποτε, οποτε μπορουμε να συνεχίσουμε να γκρινιάζουμε και να χαβαλεδιάζουμε με την ησυχία μας.

    Αυτο ειναι το μυστικό της επιτυχίας του ΣΥΡΙΖΑ: η ασφαλεια οτι η αθλιότητα που γνωρίζουμε θα μείνει ανέπαφη. Που να τρέχεις;

    Μου αρέσει!

  23. Ο/Η xberliner λέει:

    Ανανγώστης ο αθηναίος
    Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Μου κίνησες την περιέργεια και το έψαξα λίγο. Φαίνεται ενδιαφέρον άτομο. Εντάξει όχι όσο η Φώφη, κληρονομικώ δικαίω ηγέτιδα της ελληνικής κεντροαριστεράς, αφού. Διάβασα το άρθρο του (http://spyroslykoudis.gr/%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CF%82/%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%B1/item/1753-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BF%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%B7) περί μιας νέας προοδευτικής παράταξης. ΟΚ δεν μπορείς να διαφωνήσεις σε ότι γράφει. Αλλά εκεί είναι το πρόβλημα. Δηλαδή χέστε μας ρε ανανεωτές και μεταρρυθμιστές στο πόσα συνέδρια ιδρυτικά, αρχών και αξιών και δεν ξέρω γω τί άλλο θα κάνετε. Και καμία σημασία δεν έχει αν εκλέξετε αρχηγό από τη βάση ή από τα καμαράκια. Όλα αυτά θα καταλήξουν στο πόσους αντιπροσώπους θα βάλει στα ψηφοδέλτια το κάθε μαγαζάκι σας. Βγάλτε και 100 μανιφέστα της ελληνικής ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας και βάλτε κάθε δεύτερη λέξη να είναι ένα από τα buzzwords ΜΕΤΑρύθμιση, ΑΝΑνέωση, ΝΕΟ, ανάπτυξη, κοινωνική δικαιοσύνη, και το πουλιού το γάλα.
    Και όλα αυτά για να μην αναγκαστείτε να μας πείτε το σημαντικότερο όλων: Από τη γαμημένη την κρίση πώς θα βγούμε. Πώς θα περιορίσουμε της δαπάνες χωρίς μειώσεις μισθών και συντάξεων και απολύσεις και αν όχι μείωση δαπανών πώς θα μειώσουμε τους φόρους; Και αν δεν μειώσουμε τους φόρους πως θα έχουμε ανάπτυξη. Και αν δεν έχουμε ανάπτυξη πως δεν θα μειώσουμε τις δαπάνες κτλ κτλ κτλ

    Μου αρέσει!

  24. Ο/Η δεξιος λέει:

    Το βασικό Αναγνώστη δεν είναι να πει ή να κάνει κάποιος κάτι.Το βασικό είναι να φύγουν αυτοί που δεν ξέρουν να κάνουν τίποτε άλλο από καθυστέρηση.Μπορεί να περιμένουν μια καραμπόλα από τις εκλογές στην Ευρώπη που θα διαλύσει την ευρωζώνη χωρίς να φταίνε αυτοί.
    Πάντως δουλειά δεν κάνουν.

    Μου αρέσει!

  25. Ο/Η Ενη λέει:

    «Και όλα αυτά για να μην αναγκαστείτε να μας πείτε το σημαντικότερο όλων: Από τη γαμημένη την κρίση πώς θα βγούμε. Πώς θα περιορίσουμε της δαπάνες χωρίς μειώσεις μισθών και συντάξεων και απολύσεις και αν όχι μείωση δαπανών πώς θα μειώσουμε τους φόρους; Και αν δεν μειώσουμε τους φόρους πως θα έχουμε ανάπτυξη. Και αν δεν έχουμε ανάπτυξη πως δεν θα μειώσουμε τις δαπάνες κτλ κτλ κτλ «(xberliner)

    Πολυ ωραια το θετει ο Βερλινεζος.
    Τι να τα κανεις τα μανιφεστα, ειτε του ενος ειτε του αλλου, (αν μαλιστα ειναι και εκτος βουλης ακομα χειροτερα), οταν αυτο που εχει να αντιμετωπισει η χωρα ειναι φαυλος κυκλος.

    Φυσικα, η λυση να φυγουν αυτοι να ερθουν οι αλλοι, (βλ. Δεξιος και αλλοι ), δεν ειναι λυση.

    Πρωτον το προβλημα δεν περιοριζεται στα στενα ορια της χωρας μας. Δεν ειμαστε μια αυτονομη μοναδα καπου στην Ευρωπη. Ειμαστε αλληλοεξαρτωμενοι με ολο το πλεγμα μιας ενωμενης ευρωπης που ειναι και μια νομισματικη ενωση.

    Συνεπως, μια μονο πολιτικη μπορει να ακολουθειται, απο την εκαστοτε ελληνικη κυβερνηση, αυτη που εναρμονιζεται με τις Συνθηκες αλλα και με τη συγκυρια των γεγονοτων.

    Στη συγκεκριμενη συγκυρια που διανυουμε, ναι, ολοι ειδαν προχθες οτι χρειαζεται χρονος για αποφασεις. Ολοι , δανειστες, Σοιμπλε, εκπροσωποι ESM, η Κομμισιον, ακομα και ο Ντραγκι, μεταθετουν ολες τις αποφασεις για αργοτερα. Προς το παρον βρισκονται ολοι σε αναμονη μεχρι την αρχη του 2018. Φυσικα περιμενουν τα αποτελεσματα των εκλογων σε Ολλανδια, Γαλλια, Γερμανια.

    Τι συμφερει στην Ελλαδα λοιπον; πρωτον να μην εχουμε εκλογες τωρα ,που μπορει να φερουν αποτελεσματα δυσκολα για το σχηματισμο κυβερνησης.

    Στο μεταξυ θα πρεπει να εχουμε μια ρεαλιστικη πορεια στην οικονομια. Αν υπαρχει κατι θετικο να συνεχισθει. Αν διαφαινεται μια ανακαμψη να συνεχισθει. Αν υπαρχουν ευκαιριες για νεες επιχειρηματικες επενδυσεις ,που θα δημιουργησουν νεες θεσεις εργασιας, να συνεχισθουν. Αυτες οι ευκαιριες μπορουν να ειναι ειτε απο τον ιδιωτικο τομεα ειτε απο τις τις δημοσιες επενδυσεις.

    Και τι θα γινει αν προκυψουν ,μεσα στο 2017, νεα μετρα;; αυτα ,( αν χρειασθει), θα τα ψηφισει οποιαδηποτε κυβερνηση , τωρινη η μελλοντικη.

    Για να τα λεμε ολα.

    Μου αρέσει!

  26. Ο/Η Ενη λέει:

    «Μπορεί να περιμένουν μια καραμπόλα από τις εκλογές στην Ευρώπη που θα διαλύσει την ευρωζώνη χωρίς να φταίνε αυτοί. » (Δεξιος)

    Δεξιέ, αυτή η κινδυνολογία δεν περναει πια.
    Δεν διαλυεται καμια ευρωζωνη.
    Ολες οι ευρωπαικες ακροδεξιες δυναμεις, που θελουν τη διαλυση και της ΕΕ και της ευρωζωνης, δεν θα εχουν την αποδοχή των κοινωνιων.
    Θα φανει σε επαναληπτικες εκλογες, οπως π.χ. στη Γαλλια. Η Λεπεν θα εχει να αντιμετωπισει ολους τους αλλους, οπως ειχε συμβει και αλλοτε με τον Λεπεν.

    Μου αρέσει!

  27. Ο/Η Αναγνώστησ ο αθηναίος λέει:

    βερολινέζε με ..υπερκάλυψες (που λέγανε και στην Αριστερά, την κανονική όχι ομαδούλες του εσ και τέτοια). ¨οντως αυτό είναι το πρόβλημα, αυτό που επισημαίνεις.

    Δεξιέ, θα συμφωνούσα με το «Το βασικό είναι να φύγουν αυτοί που δεν ξέρουν να κάνουν τίποτε άλλο από καθυστέρηση.» αν βάζαμε και την προσθήκη «και αυτοί που θα έρθουν να μην κάνουν το ίδιο». (συν και το ότι το πώς θα φύγουν έχει σημασία, αλλά ας το αφήσουμε, το έχουμε ξανασυζητήσει).
    Κάποιοι προβληματισμοί επ’ αυτού.
    Από το 2009 και μετά (όταν φάνηκε το πρόβλημα ..περίτρανα) οι περισσότεροι έκαναν καθυστέρηση και συνεπώς δεν αποτελεί προνόμιο του συριζα.
    Αν δεχθούμε ότι κινήθηκε το πράγμα (δηλαδή έγιναν και 2 βήματα εκτός της καθυστέρησης), επί Σαμαρά, που ας το δεχθούμε, πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι δεν ήταν κυβέρνηση Σαμαρά αλλά ..σαμαροβςενιζέλων ..και σια (ΔΗΜΑΡ, ΛΑΟΣ και τέτοια).
    Θέλω να πω ότι υπάρχουν ισχυρότατες ενδείξεις ότι η πλειοψηφία των κομματικών σχηματισμών αυτό που ξέρει να κάνει είναι καθυστέρηση και για να ,,κουνηθεί και λίγο χρειάζεται ευρύτερη συναίνεση που με τα τώρα δεδομένα σημαίνει συμμαχικές κυβερνήσεις.
    Το γιατί νομίζω ότι είναι προφανές (αν δούμε τον ..βίο και την πολιτεία των κομματικών σχηματισμών και του πολιτικού συστήματος ..γενικότερα).
    Έτσι για να κουνηθεί το κάρο χρειάζεται να βάλουν πλάτη ευρύτερες δυνάμεις από αυτές που εκφράζονται σε έναν κομματικό σχηματισμό όπως αυτός της ΝΔ (και των άλλων φυσικά). Και οκ συμπαθής ο Κυριοάκος, αλλά για τον Κυριάκο μιλάμε, όχι για τον πατέρα του, ούτε καν για την Ντόρα. Δεν το λέω απαξιωτικά, εκφράζει έστω και σε καλή βερσιόν για κάποιους (μένει βέβαια να αποδειχθεί) το επίπεδο των πολιτικών ηγετών του σήμερα.
    Δεν εισηηγούμαι ευθέως βέβαια κάτι τέτοιο (δεν κάνουμε αυτήν τη δουλειά εδώ), αλλά το βρίσκω πολύ πιο ρεαλιστικό σε σχέση με έναν στόχο που προϋποθέτει πολύ και δύσκολο κουπί αν όχι για να επιτευχθεί, έστω και να προσεγγιστεί.

    Μου αρέσει!

  28. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Η συναίνεση-σούπα θα λειτουργούσε έτσι ώστε να μην αλλάξει τίποτα 😎

    Μου αρέσει!

  29. Ο/Η Ενη λέει:

    Ο Αναγνωστης χθες»εισηγαγε» καποια θεματα οπως και προσωπα π.χ. Λυκουδης.
    Σήμερα βλεπω στον Τυπο μια κινηση στην οποια βρισκεται και ο Λυκουδης.
    Τι γινεται;; η Kεντροαριστερα κινειται;;

    «in.gr » Ειδήσεις » Ελλάδα Ελλάδα
    Δημοσίευση: 23 Φεβ. 2017, 16:10
    Κοινή πρόταση
    Κινήσεις Πολιτών και Μεταρρυθμιστές ζητούν συνέδριο και εκλογή ηγέτη από τη βάση

    Ο Σπύρος Λυκούδης (Φωτογραφία: Intime )

    Αθήνα
    Κοινή πρόταση για την κρισιμότητα της κατάστασης στη χώρα και την ανάγκη συγκρότησης της ευρύτερης Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης διατύπωσαν οι Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία που μετέχουν στη Δημοκρατική Συμπαράταξη και οι ΜΕΤΑρρυθμιστές της Αριστεράς, υπό τον Σπύρο Λυκούδη.

    Συγκεκριμένα, προτείνουν:

    Σύγκληση ενός ενωτικού, ανοιχτού, δημοκρατικού συνεδρίου της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, τον Ιούνιο του 2017, με θεσμοθετημένη συμμετοχή όλων των συλλογικοτήτων, αλλά και της κοινωνίας. Χωρίς πλειοψηφίες και μειοψηφίες, αλλά με ένα συμφωνημένο πλαίσιο συνύπαρξης όλων και μία προγραμματική και οργανωτική διαδικασία για την περαιτέρω όσμωση και σύνθεση. Με σεβασμό και εκπροσώπηση όλων των κομμάτων και κινήσεων.
    Εκλογή του επικεφαλής από τη βάση της παράταξης μετά το συνέδριο, διαδικασία που θα κινητοποιήσει την κοινωνία και θα σφραγίσει την ενωτική πορεία.
    Η μορφή του νέου φορέα θα αποφασιστεί σε επόμενη φάση, με συμφωνία όλων των μερών. Μέχρι τότε, είναι αναγκαίο να υπάρξει ένα κοινό πλαίσιο αρχών λειτουργίας και συντονισμού όλων των κομμάτων και κινήσεων που θα συμμετάσχουν στον νέο, ενιαίο φορέα της παράταξης.
    Οι προγραμματικές θέσεις του νέου φορέα θα διαμορφωθούν στην πορεία προς το συνέδριο, σε συνεχή διάλογο με την κοινωνία και τους κοινωνικούς εταίρους. Σε αυτήν τη διαδικασία θα αξιοποιηθούν οι επεξεργασίες και οι προτάσεις όλων των κομμάτων και κινήσεων, των συνεδρίων και των συνδιασκέψεών τους, καθώς και το Πόρισμα της Κοινής Επιτροπής Δημοκρατικής Συμπαράταξης-Ποταμιού, το καλοκαίρι του 2016.
    Οι δύο συλλογικότητες από τον χώρο της Κεντροαριστεράς θεωρούν ότι τώρα είναι ώρα σύνθεσης όλων των δυνάμεων του χώρου καθώς, όπως επισημαίνουν, «η Ελλάδα βρίσκεται ξανά σε μία ιδιαίτερα επικίνδυνη κατάσταση. Η θέση της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στη ζώνη του ευρώ βρίσκεται σε κίνδυνο.

    Η δεύτερη αξιολόγηση που θα έπρεπε να είχε κλείσει στις αρχές του 2016 δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, με τεράστιο κόστος για την οικονομία, την ανάπτυξη, την απασχόληση, την κοινωνική συνοχή. Ο εθνολαϊκισμός, ο αυταρχισμός, ο αντιευρωπαϊσμός, τα κρούσματα αλλοίωσης των ερεισμάτων του δημοκρατικού συστήματος της χώρας πολλαπλασιάζονται επικίνδυνα και δηλητηριάζουν τη δημόσια ζωή».

    Επίσης, αναφέρουν ότι η χώρα έχει ανάγκη από μία εθνική στρατηγική και ένα εθνικό σχέδιο οικονομικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης, που οι ενωμένες δυνάμεις της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης πρέπει να διαμορφώσουν και να υπηρετήσουν, ανταποκρινόμενες στο πιεστικό αίτημα των προοδευτικών πολιτών για ενότητα, ανανέωση και σύγχρονο πολιτικό λόγο, που θα δίνει απαντήσεις για το σήμερα και το αύριο της χώρας.

    Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠ

    Μου αρέσει!

  30. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Σχολιαστή έχεις την εντύπωση ότι το ..βαθύ ΠΑΣΟΚ είναι ισχυρότερο από την .βαθειά ΝΔ;; ¨η ότι η δεύτερη δεν έχει ρίζες στο ..βαθύ κράτος και τις συντεχνίες γενικότερα;;
    Η λαϊκή δεξιά (και πατριωτική βεβαίως βεβαίως) είναι κάτι τόσο διαφορετικό από το ..πατριωτικό ΠΑΣΟΚ (πάλαι ποτέ, τώρα μαζώχτηκαν στο συριζα αρκετοί και όσοι έμειναν απόξω ..κοιτάνε τον ήλιο);;
    Δηλαδή με τους Λουράντους και τους συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ υπό την οργανωτική επίβλεψη του Κούλη και του επιτελείου του (Βασίλειος Πέτρος Σπανάκης και λοιποί συνδικαλιστές των ..ΔΕΚΟ) θα είναι πιο εύκολα τα πράματα για να μην το ρίξουνε στο καντενάτσιο;;
    Ή νομίζεις ότι οι συριζαίοι είναι κάτι τόσο διαφορετικό από το ιδιότυπο του ..εκφραστη του λαουτζίκου στις βερσιόν λαϊκής δεξιάς ή ..πατριωτικού ΠΑΣΟΚ;;
    Βλέπεις κάποιον άλλον τρόπο από το να μαζωχτούν σε επίπεδο ηγεσίας ευρύτερες δυνάμεις που θα αναγκάζουν τον καθένα από μόνο του να μην γίνεται άθυρμα στον ..υπέροχο λαό του;;
    Γιατί εγώ δεν το έχω δει να λειτουργεί ποτέ.
    ¨οχι ότι άμα γίνει έτσι είναι βέβαιο ότι θα πετύχει, αλλά σόρρυ οι σημερινοί κομματικοί μηχανισμοί (έτσι όπως λειτουργούνε) όταν καβαλάνε το άρμα με αυτοδυναμίες το μέλλον είναι προβλέψιμο

    Μου αρέσει!

  31. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    ιδιότυπο = ιδεότυπο

    Μου αρέσει!

  32. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Αναγνώστη, τα κόμματα που κυβέρνησαν από το 74 και μετά, πιστώνονται τα θετικά και χρεώνονται τα αρνητικά.

    Προσπαθώ να βρώ ένα θετικό των συριζοψέκ και δεν βρίσκω. Για δώσε μια βοήθεια. 🙂

    Εχω ακλόνητη πεποίθηση ότι οι συριζαίοι, είναι ζήτημα αν απέχουν δυό δάχτυλα και κάτι απο τη θεωρία του Αγγελου και λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων, ότι «η χούντα δεν τελείωσε το 73»

    Τούτων -και άλλων- δοθέντων, δεν θεωρώ ότι είναι δυνατό να κάνεις μια κουβέντα που να στηρίζεται στον ορθολογισμό με αυτούς τους κυρίους.

    Την ευκαιρία να δείξουν ότι έχουν φιλότιμο, την έχασαν το καλοκαίρι του 15, όταν ήρθαν γονατιστοί -στα 4- στους άλλους για να βοηθήσουν επειδή είχαν διαλύσει τα πάντα όλα, και όταν τους βοήθησαν γιατί θεωρούσαν ότι είναι εθνική τους υποχρέωση, φτάσαμε σε χρόνο dt στο «οι αυτοί ή εμείς»

    Οι συριζαίοι τρέφονται απο το διχασμό και γι’ αυτό είναι και αξιολύπητοι και επικίνδυνοι. Νομίζουν ότι συνεχίζουν απο το …Φλεβάρη του 45, και αυτή τη φορά θέλουν να κερδίσουν την παρτίδα 🙂

    Δεν έχω πρόβλημα να συμμετέχουν σε μια κυβέρνηση εθνικού σκοπού, αρκεί να μη μπλοκάρουν τα πάντα με την παρουσία τους.

    Δεν είναι θέμα κομματικών μηχανισμών, έχει να κάνει με το ότι ακόμα θαυμάζουν τη δίαιτα Μαδούρο και τους στενοχωρεί που έχουμε βγεί …φαγανοί. 🙂

    Μου αρέσει!

  33. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Μπα σε καλό σου! 😆 Δεν εισηγούμαι ότι ο συριζας, αν παραμείνει, ότι θα οδηγήσει τα πράματα προς τα μπρος. Λέω ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι για να παν τα πράματα ομπρός πρέπει να γίνουν πολύ γρήγορα (άρα και βίαια) αλλαγές που έπρεπε να έχουν γίνει (και το έχουμε διακηρύξει ως ..χώρα) από το 2010.
    Για κάτι τέτοιο η εναλλαγή στην εξουσία ενός καομματικού μηχανισμού από έναν άλλον (έστω καλύτερο, αλλά να δούμε πόσο και πού) δεν φτάνει.
    Χρειάζονται ευρύτερες συναινέσεις όσων σε διάφορους σημερινούς κομματικούς μηχανισμούς πιστεύουν σε κάτι τέτοιο και είναι διατεθημενοι να το κάνουν.
    Από το 2012 και μετά πολλοί βρήκαν την ευκαιρία να ξαναστήσουν το λεγόμενο δικομματικό παιχνίδι (απλώς στη θέση του ΠΑΣΟΚ μπήκε η ..παλαβή αριστερά). Ο δικομματισμός έτσι όπως είναι σήμερα το πολιτκό ΄..στερέωμα και οι κοινωνικές ανάγκες (ή αναγκαιότητες για να θυμηθούμε και τα ..μαρξικά) ΔΕΝ ΒΟΗΘΑΕΙ σχετικά με το στόχο να ξεκολλήσουμε

    Μου αρέσει!

  34. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Φαντάζεσαι να είναι μαζί νδ και ΣΥΡΙΖΑ και να παίρνουν ως μέτρο το στοιχειώδες να μειωθούν έξοδα του Δημοσίου για να μειωθούν οι φόροι? 🐏

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.