Αντί να φύγουν έγιναν Σύμβουλοι με 7.000 ευρώ το μήνα!

Δεν θέλω ου! 

Για να καταλάβει κανείς πώς έγινε η ηθική ανταμοιβή των δύο συνδικαλιστάδων της δήθεν αριστεράς, που δεν ντράπηκαν να ρουφήξουν τόσα λεφτά την ώρα που ο λαός υποφέρει, η επικαιροποίηση του κανονισμού λειτουργίας της ΔΕΗ μόλις πριν ένα μήνα πρόβλεπε:

«Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ και των θυγατρικών της, που έληξε η θητεία του ή ανακλήθηκαν τα καθήκοντά του (!!), εκτός από την περίπτωση τέλεσης αξιόποινης πράξης, απασχολείται στην επιχείρηση ως ειδικός σύμβουλος, υπαγόμενος άμεσα στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ και λαμβάνει αμοιβή».

Liberal  /  Στήλη Άλατος  / Αντί να φύγουν έγιναν Σύμβουλοι με 7.000 ευρώ το μήνα!

Θυμάστε προχτές τους δυο επικεφαλής του ΑΔΜΗΕ (ΔΕΗ) που μέσα στη μαύρη κρίση τσέπωσαν 240 χιλιάρικα αναδρομικά ενός έτους, αφού αύξησαν τους μισθούς τους σε 20 χιλιάρικα το μήνα και μόλις μαθεύτηκε παραιτήθηκαν; Ε, έγιναν … Ειδικοί Σύμβουλοι και θα παίρνουν 7 χιλιάρικα το μήνα, χάρη σε ένα φωτογραφικό παράθυρο που έφερε η ΔΕΗ στις 9 Ιανουαρίου (!) στον κανονισμό της λες και τους περιέγραφε!

Ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος- περί αυτών πρόκειται- ανήκουν στο ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ, ως συνδικαλιστικά στελέχη του, που ανέλαβαν τις συγκεκριμένες θέσεις επί αυτής της συγκυβέρνησης.

Και επιβεβαιώνουν το ηθικό πλεονέκτημα,  επειδή την ώρα που ο λαός κατακρεουργείται αύξησαν τους μισθούς τους σε 20 χιλιάρικα το μήνα και μετά πήραν και αναδρομικά 12 μηνών 240 χιλιάρικα (!) εκμεταλλευόμενοι νόμο των Συριζανελ, που όριζε τα συγκεκριμένα ποσά ως αμοιβές στελεχών, καταργώντας  τον προηγούμενο των Σαμαρά- Βενιζέλου, που όριζε πλαφόν στα 5 χιλιάρικα.

Επιβεβαιώνουν ταυτόχρονα και το ηθικό πλεονέκτημα του προϊστάμενου υπουργού κ Σταθάκη, που επικροτεί προφανώς και επιβραβεύει τις κινήσεις τους, αφού τους τοποθετεί σε νέες διευθυντικές και παχυλά αμειβόμενες θέσεις, την ώρα που σκίζει τα ρούχα του για τα βάσανα του λαού από το ΔΝΤ και τον Σόιμπλε!

Για να καταλάβει κανείς πώς έγινε η ηθική ανταμοιβή των δύο συνδικαλιστάδων της δήθεν αριστεράς, που δεν ντράπηκαν να ρουφήξουν τόσα λεφτά την ώρα που ο λαός υποφέρει, η επικαιροποίηση του κανονισμού λειτουργίας της ΔΕΗ μόλις πριν ένα μήνα πρόβλεπε:

«Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ και των θυγατρικών της, που έληξε η θητεία του ή ανακλήθηκαν τα καθήκοντά του (!!), εκτός από την περίπτωση τέλεσης αξιόποινης πράξης, απασχολείται στην επιχείρηση ως ειδικός σύμβουλος, υπαγόμενος άμεσα στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ και λαμβάνει αμοιβή». Η παρένθεση δική μας.

Όλα αυτά, την ώρα που η ΔΕΗ για πρώτη φορά στην ιστορία της έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές, προφανώς γιατί αδυνατεί να εξοφλήσει έγκαιρα 134.000.000 ευρώ στους πιστωτές της. Ταυτόχρονα, χρωστάει 154.000.000 στον ΑΔΜΗΕ και 225.000.000 στον ΔΕΔΔΗΕ και έχει υπέρογκο δανεισμό 4,583 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό 50 φορές μεγαλύτερο από τα αναμενόμενα περσινά κέρδη της, που αντιστοιχεί στο 85% του ετήσιου κύκλου εργασιών της!

Θυμάμαι ακόμα τις ουρανομήκεις κραυγές της Αριστεράς και τα πύρινα δημοσιεύματα που καταδίκαζαν κάθε τι ανήθικο, άσχετα αν ήταν νόμιμο ή όχι, με το σύνθημα «ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό;». Και δίκιο είχε.

Αλλά, το νόμιμο, που είναι ανήθικο αφορούσε προφανώς κάθε άλλον εκτός από την αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ. Επειδή, εδώ στην πράξη διεκδικεί καθημερινά το δικαίωμα να είναι ανήθικη, αλλά να είναι και διαφορετική από όλους τους άλλους! Και σ ένα βαθμό το έχει κερδίσει το δικαίωμα. Γιατί, με μόλις δυο χρόνια στην εξουσία πάει να γίνει διαφορετική από ό,τιδήποτε  έχουν δει τα ματάκια μας μέχρι σήμερα.

Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης

About σχολιαστης

Σχολιάζω...
This entry was posted in Πολιτική, καινούργιο συκώτι. Bookmark the permalink.

68 Responses to Αντί να φύγουν έγιναν Σύμβουλοι με 7.000 ευρώ το μήνα!

  1. Ο/Η Πάνος λέει:

    Τέτοια ορέα έκανε το ΝΔΣΟΚ και στο τέλος ήρθε ο σύριζας. Η ιστορία δείχνει μια τάση επανάληψης – ως φάρσα ή ως τραγωδία δεν γνωρίζω μετά βεβαιότητος. Πάντως το «ή ανακλήθηκαν τα καθήκοντά του» (στα καλά του καθουμένου!) πρέπει να είναι διεθνής πατέντα.

    Μου αρέσει!

  2. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Πάνο το ΝΔΣΟΚ όπως και τώρα ο συριζας απλώς διαχειρίζονταν τα χατήρια του ..βαθέως κράτους με τρόπο που να κερδίζουν και αυτοί στο πολιτικό επίπεδο, δηλαδή να κυβερνούν χωρίς ..έγνοιες (πού να τρέχεις τώρα με διαρθρωτικές αλλαγές με συγκρούσεις με συμφέροντα μικρά ή μεγάλα και τέτοια επικίνδυνα και ανθυγιεινά).
    Και μέσα από ΄μια ιδιότυπη οργουελιανού τύπου προσέγγιση το έκαναν διατρανώνοντας την πρόθεσή τους και την αποφασιστικότητά τους για ..διάρρηξη (των παγιωμένων σχέσεων με τις κοινωνικές ομάδες και την τροποποίησηή τους προς το καλό, αλλά στην πράξη κατέληγαν να ανέχονται – την διάρρηξη- χωρίς περαιτέρω προσδιορισμούς αλλά ..γενικότερα 😉 ).
    Συνεπώς και ο επόμενος (μην λέμε ονόματα και ..υποκοριστικά) μπορεί σε επίπεδο ..διατράνωσης να πλειοδοτεί, αλλά τα δείγματα των κινήσεών του επί της ουσίας είναι στον ίδιο αστερισμό.

    Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε χρόνο, καθότι αυτήν τη στιγμή η προτεινόμενη εναλλακτική είναι η δραχμή (με το στρατό που λέει και ο Μήτσος), δηλαδή η παράδοση της κοινωνίας και του έθνους στον ..αυτόματο.
    Και αν δεν υπάρξει άλλη (εναλλακτική πρόταση πειστική και ρεαλιστική, όχι ..πομφόλυγες) όλο και περισσότεροι θα αποδέχονται την διαθέσιμη.
    ¨Οταν λοιπόν ακούω τους διάφορους κεντροαριστερούς (πχ Αννα κλπ ή Ποτάμια και Φώφες) να μιλούν για τον ιστορικό ρόλο που ..αντικειμενικά θα προκύψει, γιατί έτσι λέει η νομοτέλεια ..βουίζει το κεφάλι μου, πούλεγε και ο πρόεδρος της επιτροπής της βουλής κάποτες.

    Μου αρέσει!

  3. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    και να συμπληρώσω ότι επιπροσθέτως μυρμηγκιάζει

    Μου αρέσει!

  4. Ο/Η Ενη λέει:

    «Και επιβεβαιώνουν το ηθικό πλεονέκτημα, επειδή την ώρα που ο λαός κατακρεουργείται αύξησαν τους μισθούς τους σε 20 χιλιάρικα το μήνα και μετά πήραν και αναδρομικά 12 μηνών 240 χιλιάρικα (!) εκμεταλλευόμενοι νόμο των Συριζανελ, που όριζε τα συγκεκριμένα ποσά ως αμοιβές στελεχών, καταργώντας τον προηγούμενο των Σαμαρά- Βενιζέλου, που όριζε πλαφόν στα 5 χιλιάρικα. » (Τετραδης)

    Αρα, Πανο δεν στοιχειοθετειται το επιχειρημα οτι «για ολα φταιει το ΝΔΣΟΚ»

    Ομως αυτα ακριβως τα φαινομενα, που περιγραφονται στο κειμενο, ειναι που φερνουν την κατρακυλα των ποσοστων του συριζα.
    Φαινεται οτι πολλοι εκει μεσα δεν καταλαβαν οτι μια κυβερνηση της Αριστερας, δεν μπορει να κανει προνομιακη μεταχειριση για λογους κομματικης σκοπιμοτητας, αν ηθελαν να ειναι και συνεπεις με τα λογια τους του παρελθοντος.
    Το κρατος δεν χρειαζεται «καταληψη» απο τους κυβερνωντες, αλλα εκσυγχρονισμο και αξιοκρατια.
    Οποια κυβερνηση δεν το καταλαβαινει αυτό, θα χανει συνεχως εδαφος……
    Αλλα μεσα στα κομματα υπαρχουν διαφορες δυναμεις, αλλες τα ευνοουν (π.χ. προσπαθειες του ΥΠΟΙΚ) και αλλες τα καταστρεφουν.

    ,

    Μου αρέσει!

  5. Ο/Η Ενη λέει:

    » Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε χρόνο, καθότι αυτήν τη στιγμή η προτεινόμενη εναλλακτική είναι η δραχμή (με το στρατό που λέει και ο Μήτσος), δηλαδή η παράδοση της κοινωνίας και του έθνους στον ..αυτόματο.
    Και αν δεν υπάρξει άλλη (εναλλακτική πρόταση πειστική και ρεαλιστική, όχι ..πομφόλυγες) όλο και περισσότεροι θα αποδέχονται την διαθέσιμη.
    ¨Οταν λοιπόν ακούω τους διάφορους κεντροαριστερούς (πχ Αννα κλπ ή Ποτάμια και Φώφες) να μιλούν για τον ιστορικό ρόλο που ..αντικειμενικά θα προκύψει, γιατί έτσι λέει η νομοτέλεια ..βουίζει το κεφάλι μου, πούλεγε και ο πρόεδρος της επιτροπής της βουλής κάποτες.»(Αναγνωστης)

    Διαφωνω απολυτως.

    Μου αρέσει!

  6. Ο/Η xBerliner λέει:

    «Τέτοια ορέα έκανε το ΝΔΣΟΚ και στο τέλος ήρθε ο σύριζας.»
    Μα το ηθικό πλεονέκτημα της πρώτης φοράς αριστεράς; (οκ πλάκα κάνω)
    Πάντως σε θυμάμαι πάνο στην καλύβα να υπερασπίζεσαι τους πρώτους μήνες της πρώτης φοράς αριστερής κυβέρνησης τις αυξήσεις που έδωσε ο σύντροφος λαφαζάνης στους δετζήδες (με μορφή επιδότησης φαγητού) γιατί λέει ιδιωτική εταιρεία είναι η δεη καλά κάνει.

    «Οταν λοιπόν ακούω τους διάφορους κεντροαριστερούς (πχ Αννα κλπ ή Ποτάμια και Φώφες) να μιλούν για τον ιστορικό ρόλο που ..αντικειμενικά θα προκύψει, γιατί έτσι λέει η νομοτέλεια ..βουίζει το κεφάλι μου, πούλεγε και ο πρόεδρος της επιτροπής της βουλής κάποτες»
    Αυτοί μεγάλη ιδέα έχουν για τον εαυτό τους. Είναι νομοτέλεια λέει να αναλάβει η αννούλα, κοριτσάκι του κομματικού σωλήνα που ούτε καν τις σπουδές της δεν είχε τελειώσει και την έβαλαν φυτευτή νομάρχισα στην κοζάνη και άλλαξε γούστα έγινε μπουρζουαζέ-προοδευτικάρια και εκσυχρονίστρια εις τας αθήνας (μπουρτζόβλαχα με λίγα λόγια), και η φώφη, που αν είχε άλλο μπαμπά δεν θα την ήξερε ούτε ο κλητήρας του υποκαταστήματος της τράπεζας που θα δούλευε σαν ταμίας, τα ηνία της χώρας. Και μετά λιώσανε τα χιόνια και ήρθανε τα χελιδόνια.

    Μου αρέσει!

  7. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    θα ήθελα να ..ενσκύψω (εγγύψω που λένε και οι γραμματιζούμενοι) επιμένοντας στα 2 ακόλουθα σημεία.
    1. Από το πάλαι ποτέ ισχυρό κοινοβουλευτικό ..τόξο αυτή την στιγμή έχουν παραμείνει (άξιοι να το συζητάμε) ο συριζας και η ΝΔ.
    Αυτό (και) σαν αποτέλεσμα της αντίστοιχης μετάλλαξης βασικών πυλώνων του συστήματος και της κοινωνίας (οικονομικές ελίτ, ..παραγωγικές τάξεις, εκπροσωπήσεις συνδικαλιστικού ή άλλου τύπου) ως προς τις στρατηγικές τους.
    Με μια κουβέντα πάντα έκλιναν (κάμποσες μοίρες που λέγατε παλιά στην Καλύβα) προς το λούμπεν με ότι αυτό σημαίνει σε επίπεδο δημόσιου χώρου και πολιτικών εκπροσωπήσεων, αλλά τώρα δείχνει ότι παρέδωσαν τα όπλα (που θα έπρεπε να φέρουν) και τον τόνο δίνει το γνωστό μικροαστικό συναίσθημα και αυτοί ακολουθούν.
    Και δεν ακολουθούν μόνο, ήδη στο προσκήνιο συμμετέχουν πια τα πιο ζόρικα κομμάτια των στρωμάτων αυτών κάνοντας διάφορες ομορφιαίς και εκδηλώνοντας την προθεσή τους και για άλλες ..ποιοτικά ανώτερες.
    Συνεπώς το σενάριο του κατήφορου προς τον πάτο της πολιτικής, οικονομικής, κοινωνικής και εθνικής (βάλτε και άλλα) διάλυσης μοιάζει ως μη απίθανο, ούτε και προϊόν κινδυνολογίας ή φοβιών.
    Θα έλεγα ότι είναι αρκετά πιθανό και το μόνο που με κάνει να μην απογοητεύομαι τελείως είναι ότι οι κοινωνίες είναι ένα αρκετά σύνθετο πράμα όπου το αποτέλεσμα δεν προκύπτει γραμμικά από το αίτιο (που κατανοούμε με βάση το αναλυτικό μας οπλοστάσιο).
    Θα έλεγα λοιπόν ότι οι εξυπνάδες το μόνον συμφέρον της πατρίδας είναι να πέσει τώρα ο συριζας (με όποιο τρόπο, βέβαια, στον εισηγητή ανήκει η ευθύνη να βάλει τους περιορισμούς, αλλά σιγά μη βάλει, έτσι έμαθε και αυτός) πρέπει να τις σκέφτονται όσοι τις κάνουν πολιτικές σημαίες και δημιουργούν κινήσεις περί αυτές.

    2. Στο σημείο με τις νομοτέλειες δεν θέλω να μείνω (μόνο) στο ..γκροτ’εσκο που επισημαίνει ο Βερολινέζος από ..πάνω μου.
    Αυτή η αντιμετώπιση αποτελεί συγκεκριμένη ιδεολογική και πολιτική αντίληψη, που είτε την έχει κάποιος γιατί έτσι το καταλαβαίνει, είτε γιατί του ακούγεται ωραίο για να κρύψει ΄ότι δεν έχει να πει κάτι συγκεκριμένο, κάνει κακό.
    ΔΙότι αποτελέι (αποτελούσε και θα αποτελεί) όχημα για την αναπαραγωγή της στασιμότητας.
    Με βάση το σημείο 1 (της ..παρέμβασής μου) κάτι τέτοιο σήμερα είναι ιδιαίτερα επιβλαβλές και κατά τη γνώμη μου πρέπει να επισημαίνεται μπας και κάποιοι που δεν είναι ..τέτοιοι το καταλάβουν και το πάρουν αλλιώς.
    Και δεν εννοώ μόνον τους κεντραριστερούς, αναφέρομαι …γενικότερα

    Άμα σκεφτώ και τρίτο θα σας ενημερώσω 😆

    Μου αρέσει!

  8. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    περί αυτές. = περί αυτών (στα θέματα κλίσεων πρέπει να είμεθα ακριβείς διότι βλέπετε τι γίνεται γύρω μας 😆 )

    Μου αρέσει!

  9. Ο/Η Αλικη λέει:

    Το γνωστο επιχείρημα: «μήπως οι άλλοι καλύτεροι ηταν;»

    Απάντηση: ΝΑΙ!!

    Μου αρέσει!

  10. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Αν κάνουμε καλλιστεία ή απονέμουμε επαίνους και ..επιτιμήσεις έχει νόημα αν ήταν κάποιος καλύτερος παό κάποιον άλλον.
    ΤΟ πρόβλημά μας όμως δεν είναι αυτό, συνεπώς το ερώτημα τίθεται αλλιώς. Μπορεί κάποιος να το κάνει καλύτερα από τους σημερινούς;; Αν ναι, πώς και κυρίως η διαδικασία μέχρι να αναλάβει να το κάνει ποια θα είναι;;
    Οι απαντήσεις όμως όχι δια της ..απαγωγής (εις άτοπον), αυτά δεν ισχύουν στην Πολιτική, αποτελούν δε στρέβλωση της ουσίας της (δεν εννοώ τους αποπάνω μου, εννοώ όσους καταθέτουν προτάσεις στον ..στίβο της Πολιτικής)

    Μου αρέσει!

  11. Ο/Η Αλικη λέει:

    Αναγνώστη, δυσκολεύομαι να φανταστώ κάποιον (πλην ΧΑ και ΚΚΕ, εννοειται) που δεν θα ηταν καλύτερος απο τους σημερινούς.

    Κατα τα αλλα, ναι, εχει σημασία η αποτίμηση των πεπραγμένων εκάστου. Αν δεν καταλάβουμε τα σφάλματα και δεν αναλάβει ο καθενας τις ευθύνες που του αναλογούν, θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε απο το κακο στο χειροτερο.

    Μου αρέσει!

  12. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Προσπαθώ να πω κάτι άλλο (έστω χωρίς επιτυχία, οπότε επανέρχομαι για να το διευκρινίσω).
    Στην πραγματική ζωή (όσον αφορά την Πολιτική ..αλλά και γενικότερα) δεν υπάρχει μια απλή διαδικασία όπου κάποιος που κυβερνά αντικαθίσταται από κάποιον άλλον και δεν τρέχει τίποτα άλλο.
    Η διαδικασία αλλαγής μπορεί να είναι σημαντικότερη από το ποιος τελικά θα αναλάβει την διακυβέρνηση.
    Καθότι κενό (χρονικό ..χωρικό κλπ) δεν υφίσταται
    Ειδικά για την περίπτωσή μας, όπου έχουμε εισήγηση για εξαναγκασμό μιας κυβέρνησης να πέσει στην μέση της θητείας της, νομίζω ότι αυτό που λέω είναι προφανές.
    Ειδικά όταν μιλάμε για συνθήκες όπου το πολιτικό σύστημα είναι στα όριά του (προσπαθησα να το πω παραπάνω).
    Συνεπώς βεβαίως και έχει αξία η αποτίμηση των πεπραγμένων όλων, και ειδικά αυτών που έχουν πιθανότητες να αναλάβουν την διακυβέρνηση, αλλά αυτό είναι απλώς ένα εργαλείο και όχι το σημαντικότερο.
    Το πρόβλημα δημιουργείται αν αντιλαμβανόμαστε ότι αυτό (η αποτίμηση) είναι επαρκές για την δρ΄ση που πρέπει να αναληφθεί (στο πεδίο της Πολιτικής).

    Πέρα από το παραπάνω υπάρχει και ένα άλλο ζήτημα. ¨οταν το πολιτεύεσαθαι κάποιου δείχνει κάτι καλύτερο από κάποιου άλλου (που κυβερνά σήμερα), αλλά όχι επαρκές για να κάνει την ποιοτική διαφορά με βάση τις ανάγκες της χώρας, τότε η αξία (της αποτίμησης) έχει μικρότερη αξία.

    Μου αρέσει!

  13. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Με μια κουβέντα και ..συνελόντι.
    Είναι άλλο να έχουν προκυρηχθεί εκλογές και να καλούμναστε να διαλέξουμε ποιον θα στηρίξουμε (με την ψήφο μας) και είναι άλλο να ζητάμε εκλογές.
    Άλλες ευθύνες στο πολιτικό επίπεδο συνεπάγεται το ένα, άλλο το άλλο.
    Εϊναι λάθος να τα συγχέουμε και δημιουργεί προβλήματα (΄τα ίδια έλεγα και για τους συριζαίους που ρίξανε τον Σαμαρά)

    Μου αρέσει!

  14. Ο/Η δεξιος λέει:

    Οι συριζαίοι είναι οπισθοδρόμηση στις προμνημονιακές καταστάσεις, χωρίς λεφτά όμως.
    Λόγω του μνημονίου οι κοκκορομαχίες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ περιορίσθηκαν έως εξαφανίσεως και στο τέλος συνεργάσθηκαν.Εκεί κάλυψε το κενό ο ΣΥΡΙΖΑ με τη δήθεν «άλλη πολιτική» του που ήταν μία φούσκα και ξαναγυρίσαμε στην κουτσογιώργια μάχη «φωτός εναντίον σκότους» χωρίς αντικείμενο.
    Μια κακόγουστη επανάληψη της δεκαετίας του 80 είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά χωρίς λεφτά.

    Μου αρέσει!

  15. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Σωστό Δεξιέ, αλλά δεν έχουμε διαθέσιμη (ούτε θάχουμε) μια προοπτική καλόγουστης επιστροφής, όχι στο 80 αλλά ούτε στο 2014.
    Δεν έχει σημασία αν θα την θέλαμε, αν υπήρχε ότι θα ήταν καλή κλπ, σημασία έχει ότι δεν υπάρχει σαν εναλλακτική.
    Με τον συριζα σώθηκε το φυτίλι αυτής της ιστορίας, καιγόταν για χρόνια, αλλά κάηκε..
    Μόνον μπροστά μπορούμε να πάμε (αν δεν και για να μην καταστραφούμε) όποτε το κριτήριο επιλογής και της πολιτικής πρότασης, αλλά και των φορέων που θα την σπρώξουν υποχρεωτικά πρέπει να είναι αυτό.
    Αλλιώς σκεφτόμαστε χωρίς επίγνωση της (δύσκολης και κρίσιμης) κατάστασης που ζούμε

    Μου αρέσει!

  16. Ο/Η physicist λέει:

    … Μια κακόγουστη επανάληψη της δεκαετίας του 80 είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά χωρίς λεφτά.

    +1

    Όλοι όσοι ονομάζουν πρωτοφανή αυτά που συμβαίνουν τώρα είτε είναι πολύ νέοι είτε έχουν ξεχάσει την Αυριανή, τον Κουτσόγιωργα, τον Γιαννόπουλο, τον Κουλούρη, τον Καρούδα, τα «δεν δικαιούσθε δια να ομιλείτε», τα χρωματιστά ψηφοδέλτια, τον Κοσκωτά, τους homines pasoki στην υποδοχή στο Ηράκλειο, και τους τόσους και τόσους αριστερούς «ανθρώπους του πνεύματος» οι οποίοι είχαν πάρει το μέρος της Αυριανής όταν εκείνη πετούσε λάσπη στον Μάνο Χατζιδάκι — βλ. Κουβέλης κλπ. Τώρα έχουν κάνει τον Χατζιδάκι Μαντόνα της Λούρδης, οι άθλιοι.

    Μου αρέσει!

  17. Ο/Η Ενη λέει:

    «Μπορεί κάποιος να το κάνει καλύτερα από τους σημερινούς;; Αν ναι, πώς και κυρίως η διαδικασία μέχρι να αναλάβει να το κάνει ποια θα είναι; » (Αναγνωστης)

    Εξαρταται απο τη χρονικη στιγμη. Π.χ. αν σημερα ηταν στη κυβερνηση ,το οποιοδηποτε κομμα, οπως δευτερη αξιολογηση, συζητησεις περι grexit, Σοιμπλε, ΔΝΤ κλπ.

    δεν θα μπορουσε να κανει τιποτα διαφορετικό, απο τον……….. Τσακαλωτο.

    Να πουμε οτι μπορει να ειχε κανει διαφορετικη διαπραγματευση και συνεπως θα ηταν αλλιως τα πραγματα , ειναι υποθετικο σχημα. Δεν αποδεικνυεται. Αλλα ετσι κι’ αλιως η πραγματικοτητα ειναι αυτή. Οι εταιροι και δανειστες επιμενουν στις μεταρρυθμισεις. Θα ειχαν κανει περισοτερες; Αν ναι, τοτε θα ειμασταν σε χειροτερη μοιρα απο τη σημερινη , γιατι οι θυσιες του ελληνικου λαου θα ηταν επαχθεστερες.

    Τώρα για εκεινη τη νομοτελεια.
    Ειναι ενας ορος που πλεον ουτε το ΚΚΕ, δεν τη χρησιμιοποιει.
    Πολυ περισσοτερο οι εκπροσωποι της κεντροαριστερας ποτε δεν μιλησαν για νομοτελεια.
    Αλλα αυτο που δειχνουν ολες οι κινησεις τους ειναι να δημιουργηθει ενας τριτος πολος εναντι του δικομματισμου.
    Ηδη σε τελευταιες δημοσκοπησεις η ΔΗΣΥ περασε στην τριτη θεση, οπου η Χρυση Αυγή ηταν μονιμη επι χρονια. Αυτο ειναι θετικο σημαδι.

    Μου αρέσει!

  18. Ο/Η Elias λέει:

    Το μεγάλο πρόβλημα με το Σύριζα είναι ότι δεν κατάφερε να εμπνεύσει, να προσφέρει ένα όραμα εξόδου από τη κρίση, και περιορίστηκε σε διαχειριστικές ρυθμίσεις (όχι πάντα καλοπροαίρετες) της υπάρχουσας μίζερης πραγματικότητας. Αντί να περιορίσει τη διαπλοκή, προσπάθησε να την χειραγωγήσει, αντί να μειώσει το πελατειακό κράτος, προσπαθεί να ηγηθεί αυτού. Προσπαθεί με νύχια και με δόντια να γίνει Πασόκ στη θέση του Πασόκ, και είναι πιθανό να τα έχει καταφέρει.

    Το πρόβλημα είναι ότι αυτή ακριβώς η νοοτροπία είναι που μας κατέστρεψε σα χώρα. Το πρόβλημα είναι ότι σήμερα δεν υπάρχει κανένας φορέας που να έχει εκθέσει ένα πειστικό όραμα εξόδου. Προφανώς το greek dream είναι ακόμα τα πράσινα άλογα του μεγάλου.

    Μου αρέσει!

  19. Ο/Η Αλικη λέει:

    Αναγνώστη, οταν η συγκεκριμένη κυβερνηση προκαλει καταστροφη καθε ωρα που περνάει, ειναι επιβεβλημένο η αντιπολιτευση -και όσοι την υποστηρίζουν- να ζητούν εκλογες.

    Δεν εχει νόημα να γενικεύουμε. Εχουμε να κανουμε με μια συγκεκριμένη πραγματικοτητα. Πρεπει να περισωθεί ο,τι σώζεται.
    Καταλαβαίνω την δυσκολία που έχετε οι αριστεροί να αποδεχτείτε αυτη την πραγματικοτητα, ομως εμεις οι υπόλοιποι αντιμετωπίζουμε με φρίκη το ενδεχομενο να αφεθούν να συνεχίσουν ανενόχλητοι την καταστροφη.

    Μου αρέσει!

  20. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΕΑΛΙΣΤΑΙ _ Τόλης Βοσκόπουλος

    Στίχοι: Ηλίας Λυμπερόπουλος
    Μουσική: Γιώργος Κατσαρός

    Ας είμαστε ρεαλισταί
    τι κι αν υπήρξαμε ερασταί
    στο βάθος τίποτα δεν νιώσαμε οι δυο μας
    γιατί λοιπόν ανησυχείς
    σαν άνθρωποι της εποχής
    απλώς περάσαμε ωραία τον καιρό μας

    Κάτι άλλο
    πιο μεγάλο
    όλοι περιμένουνε
    κι από χείλη σ’ άλλα χείλη
    όλοι μας πηγαίνουμε
    Κάτι άλλο πιο μεγάλο
    όλοι περιμένουνε
    που δεν έρχεται ποτέ
    Ας είμαστε ρεαλισταί

    Ας είμαστε ρεαλισταί
    δεν νιώσαμε έρωτα ποτέ
    κι αν στην καρδιά κάποια βραδιά νιώσαμε κάτι
    είχε χαθεί με την αυγή
    κι από το χώμα κι απ’ τη γη
    δεν ανεβήκαμε ποτέ ένα σκαλοπάτι

    Ο σοφος λαος αν και υπηρξε εραστης του ΠΑΣΟΚ, τα ετιαξε με την ΝΔ και προς το παρον απο κομμα σ΄αλλο κομμα παει και ερχεται (εκτος απο τον σκληρο πυρηνα των δεξιων)

    Βεβαιως κατι αλλο πιο μεγαλο ολο περιμενει, αλλα κανει τα ελαχιστα

    Μου αρέσει!

  21. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    Δεν υπαρχει κυβερνηση που να μην δημιουργησε μεγαλυτερη ή μικροτερη καταστροφη.

    Οσοι υποστηριζουν οτι για ολα φταιει ο ΣΥΡΙΖΑ, ας αναλογισθει :

    την αποβιομηχανηση και το ξεχρβαλωμα ολων των κλαδων της ελληνικης οικονομιας

    τους εθνικους εργολαβους και προμηθευτες

    τα σκανδαλα των οπλικων συστηματων (που γραφονταν ηδη απο το 1982 στο ΑΝΤΙ του μακαριτη Χρηστου Παπουτσακη)

    τα σκανδαλα κια η εκθετικη αυξηση στις ιατρικες κια φαρμακευτικες δαπανες

    την υπερπληρωση με ΔΥ ελαφρως εργαζοομενους

    τους νεους ακομη ανθρωπους (σχεδον μεσηλικες) να εχουν συνταξιοδοτηθει και εχουν εισπραξει μεγαλα εφαπαξ και συνταξεις 20 + ετη

    ΥΓ Ο «ερωτας» των πρωην πασοκων για τον ΣΥΡΙΖΑ ηταν προσωρινος. Σκεφθειτε τις πολιτικες εξελιξεις στην Ιταλια διοτι προβλεπω να γινεται κατι αναλογο.

    Μου αρέσει!

  22. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Οι συριζο-ψεκ είναι ότι χειρότερο μας έχει τύχει και με τεράστια διαφορά
    Είναι φανατικοί και βλάκες, συνδυασμός θανατηφόρος

    Μου αρέσει!

  23. Ο/Η δεξιος λέει:

    Όλα αυτά που γράφεις είναι γεννήματα της μεταπολίτευσης.Και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι παρά μια μάταιη προσπάθεια να διασωθεί το κατεστημένο της μεταπολίτευσης και όχι να αλλάξει,η τελευταία εφεδρεία αλλά και η λογική κατάληξη της μεταπολίτευσης.
    Η ανατροπή Σαμαρά έγινε για να ματαιωθεί η αλλαγή που ερχόταν και όχι να γίνει κάτι νέο.Μάταιος κόπος όμως γιατί έρχεται απέξω το τσουνάμι και απλώς θα γίνει με χειρότερους όρους και ίσως με κάποιο πατατράκ.
    Θα σου κάνω μία απλή ερώτηση για να καταλάβεις τι εστί ΣΥΡΙΖΑ : Έχεις δει ποτέ σε κάποια χώρα ένα επαναστατικό ή τέλος πάντων κόμμα αλλαγής που βασικά να το υποστηρίζουν οι δημόσιοι υπάλληλοι του προηγούμενου καθεστώτος;Αυτό και μόνο δείχνει περί τίνος πρόκειται.
    Η πραγματική «πρώτη φορά αριστερά» ήταν το ΠΑΣΟΚ που παρέλαβε αχρέωτη τη χώρα από το κράτος της δεξιάς και μοίρασε λεφτά.Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια προσπάθεια μίμησής του,αυτά τα πάνω από δύο χρόνια που είναι στην κυβέρνηση δεν έχει υπάρξει μία (αριθ.1) νέα ιδέα,τίποτε το καινούργιο που δεν είχε κάνει ή δεν είχε σκεφθεί το παλιό ΠΑΣΟΚ.

    Μου αρέσει!

  24. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    «…Έχεις δει ποτέ σε κάποια χώρα ένα επαναστατικό ή τέλος πάντων κόμμα αλλαγής που βασικά να το υποστηρίζουν οι δημόσιοι υπάλληλοι του προηγούμενου καθεστώτος;Αυτό και μόνο δείχνει περί τίνος πρόκειται….»

    Γνωριζω πολυ καλα τι γινοταν και ακομη γινεται. Οι εσωτερικοι μεταναστες, ηλθαν την δεκαετια του 60 οχι -τοσο- διοτι τους κυνηγουσαν οι ακροδεξιοι (αυτο γινοταν κυριως το 50), αλλα γιατι δεν μπορουσαν να ζησουν απο τον μικρο κληρο. Ετσι εγινα ανειδικευτοι εργατες, θυρωροι, ….
    Μερικοι εγιναν και ΔΥ οπως ο αντρας μιας θειας μου, κλητηρας και εκτισε 3-οροφο.

    Ο σκοπος ομως ηταν να σπουδασουν κατι τα παιδια τους (εστω να βγαλουν το 6-ταξιο γυμνασιο και να διορισθουν στο Δημοσιο.

    Την περιοδο 1965-1985 το πληθος των διαγωνιζομενων στις εισαγωγικες εξετσεις αυξηθηκε δραστικα απο 28.000 σε 99.113 αυξηση 254%, ενω το πληθος των εισαγομενων στα ΑΕΙ αυξηθηκε μολις κατα 60% 9απο 11.945 σε 19.092).

    Τα υπολοιπα ειναι γνωστα.

    Οπως εχω αναλυσει παλιότερα απο τις παρατάξεις της ΑΔΕΔΥ, το 2010 οι αριστεροί έφτασαν στο 28 %

    . Απο το 1945 εως το 1981 οι περισσοτεροι ΔΥ ηταν δεξιοι. Μετα επι ΠΑΣΟΚ διορισθηκαν και οι υπολοιποι, χωρις να εξαιρουνται οι δεξιοι, διοτι διαφορετικα δε θα υπηρχε η ΔΑΚΕ (βλ. ΥΓ) .Αρα ωφεληθηκαν ολοι οι ΔΥ ανεξαρτηως παραταξης.

    ΥΓ «ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ 34ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ
    Αθήνα 1/2/3 Δεκέμβρη 2010

    Ψήφισαν 842
    (νομιμοποιήθηκαν : 852)
    Άκυρα- λευκά 4

    ΨΗΦΟΙ – ΕΔΡΕΣ για το Γεν. Συμβούλιο

    ΠΑΣΚΕ 376 – 38
    ΔΑΚΕ 236 – 24
    ΤΑΞΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 96 – 10
    ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 84 – 9
    ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ 43 – 4
    ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ 3

    δηλαδη

    27ο συνέδριο (1989) 6:17= 35.3% ΔΑΚΕ

    34ο συνέδριο(2010) 246:842 -= 28 % ΔΑΚΕ

    Μου αρέσει!

  25. Ο/Η Ενη λέει:

    ….αυτα συμβαινουν σημερα και απασχολουν την ελληνικη κοinonia

    «ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ & ΑΓΟΡΕΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    Βρυξέλλες: Κοινή η στάση Ε.Ε. – ΔΝΤ στην απογευματινή συνάντηση
    Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017 12:02 UPD:12:18
    EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
    «Υπάρχει μία λίστα μέτρων, τα οποία θα χρειαστεί να περάσουν τώρα από την ελληνική Βουλή και θα εφαρμοστούν μετά το 2018, σε περίπτωση απόκλισης από τους δημοσιονομικούς στόχους» έσπευσε να προσθέσει η ίδια πηγή.

    Σε «κοινή στάση» απέναντι στην Ελλάδα συμφώνησαν Ε.Ε. και ΔΝΤ, εν όψει της απογευματινής συνάντησης στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, το οποίο επικαλείται ανώτατη πηγή της Κομισιόν.
    «Υπάρχει συμφωνία για ενιαίο μέτωπο» τόνισε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, επισημαίνοντας ωστόσο, ότι η έκβαση των σημερινών διαβουλεύσεων εξακολουθεί να είναι αβέβαιη. «Δεν είναι σαφές αν η Αθήνα θα αποδεχθεί τις προτάσεις μας» έσπευσε να συμπληρώσει.
    Μία δεύτερη κοινοτική πηγή ανέφερε επίσης, ότι η συνάντηση θα εστιάσει στα δημοσιονομικά μέτρα της περιόδου, μετά το 2018. Οι διαβουλεύσεις, όπως εξήγησε, θα αφορούν τις παρεμβάσεις, τις οποίες θα κληθεί να εφαρμόσει η Ελλάδα για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ.
    «Υπάρχει μία λίστα μέτρων, τα οποία θα χρειαστούν να περάσουν τώρα από την ελληνική Βουλή και θα εφαρμοστούν μετά το 2018, σε περίπτωση απόκλισης από τους δημοσιονομικούς στόχους» έσπευσε να προσθέσει η ίδια πηγή.
    Πρόκειται για μέτρα, τα οποία αφορούν τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και τον περιορισμό των δαπανών του συνταξιοδοτικού συστήματος.
    Ντέισελμπλουμ: Επί τάπητος τα πλεονάσματα
    Η συζήτηση που γίνεται σήμερα δεν αφορά την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, αλλά τα πρωτογενή πλεονάσματα, υποστήριξε νωρίτερα, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντέισελμπλουμ, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό πρόγραμμα.
    «Οι διαβουλεύσεις έχουν πάρει αρκετό χρόνο, αλλά νομίζω πως βρισκόμαστε στη σωστή κατεύθυνση» τόνισε, παράλληλα και απέρριψε τα σενάρια περί νέας ελληνικής κρίσης.
    Πρόταση από την Κομισιόν
    Χθες, το πρακτορείο Bloomberg, σε δημοσίευμά του, έκανε λόγο για συμβιβαστική πρόταση της Κομισιόν, η οποία προβλέπει τη νομοθέτηση μέτρων, ύψους 3,6 δισ. ευρώ, με ρήτρα ακύρωσης, για το διάστημα μετά το 2018.
    Μάλιστα, σύμφωνα με το αμερικανικό πρακτορείο, η πρόταση θα υποβληθεί στις εμπλεκόμενες πλευρές το συντομότερο δυνατόν, ακόμη και εντός της ημέρας.
    naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters. «

    Μου αρέσει!

  26. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Αλίκη ..κωδικοποιημένα:
    1. Δεν είμαι (δηλώνω) αριστερός, για λόγους που έχουν εξηγηθεί πολλάκις. Αντιθέτως το σχήμα «εσείς οι αριστεροί δεν καταλαβαίνετε την πραγματικότητα, εμείς οι υπόλοιποι ..την καταλαβαίνουμε και για αυτό προτείνουμε το ένα ή το άλλο» (και με μια εσάνς αγανάχτισης για την κακή κατάσταση
    Σε διαβεβαιώ ότι το ανωτέρω σχήμα αποτελεί την επιτομή της έκφρασης των σχημάτων της αριστεράς (τουλάχιστον) από την Μεταπολίτευση και μέχρι ..τούδε.
    Εκτός από αυτό (την προέλευση του πυρήνα του επιχειρήματος) αυτή η διατύπωση αποτελούσε την μήτρα για όλη την πολιτική τακτική του συριζα απέναντι στις ..μνημονιακές κυβερνήσεις.
    Ντάλε κουάλε ΄(που λένε) όμως.
    Θα πρότεινα λοιπόν να δείτε ότι όταν ..κάποιος πολεμάει τον συριζα ή μάλλον την αριστεροδεξιά κυβέρνησή μας με την ίδια την αφήγησή της, δεν μπορεί παρά ξυπνήσει μαι μέρα και στο καθρέφτη να δει τον ΑΛέξη ή την ..Αχτσιόγλου.
    Ειδικά δε αυτό το «εμείς οι υπόλοιποι» τι να πω, πολύ συγκεκριμένο μου ακούγεται, ειδικά όταν παραπάνω λες να αφήσουμε τις γενικέυσεις.
    Θα μου πεις και οι συριζαίοι έτσι έκαναν και έγιναν κυβέρνηση «οι ..συστημικοί από εδώ, εμείς οι υπόλοιποι – ο Λαός από κει».
    Συμφωνώ! περί αυτού πρόκειται, αριστεροί με φιλελευθερη προβιά (συνθήματα) και χωρίς να το καταλαβαίνουν κιόλας (δεν εγκαλώ κάποιον για …απατεωνιά).

    2. «οταν η συγκεκριμένη κυβερνηση προκαλει καταστροφη καθε ωρα που περνάει, ειναι επιβεβλημένο η αντιπολιτευση -και όσοι την υποστηρίζουν- να ζητούν εκλογες.»
    Αυτό είναι σοφιστεία 😆
    Γιατί είναι επιβεβλήμένο;;
    Θέσφατο είναι;; Αντιθέτως εγώ ήξερα ότι οι δημοκράτες και οι κοινοβουλευτικοί ..γενικότερα σε αντίθεση με αυτούς που ασπάζονται τον ..μαρξισμό λενινισμό, πιστεύουν ότι οι εκλογές πρέπει να γίνονται στην ώρα τους.
    ΔΙάκριση εξουσιών, σεβασμός στους θεσμούς, έλεγχος της πολιτικής εξουσίας και πολλά άλλα.
    Θα μου πεις βέβαια ότι υπάρχουν εξαιρετικές περιπτώσεις που επιβάλλεται να δεχόμαστε ή και να επιδιώκουμε την καταπάτηση αυτών των αρχών (που είναι βασικές και θεμελιώδεις είπαμε) για λόγους υπέρτερου συμφέροντος.
    Και θα σου απαντήσω ότι έτσι είναι, αλλά αυτό στέκει μόνον στο βαθμό που έχει κατατεθεί συγκεκριμένο σχέδιο αππο αυτούς που το ζητούν που να δικαιολογεί αυτήν την ..ανωμαλία.
    Και να έχουν αναλάβει την ευθύνη.
    ¨οχι μονον για το σχέδιο υλοποίησης αλλά και για το σχέδιο μετάβασης.
    Δηλαδή για το πώς και με ποια μέτρα θα διασφαλίσουν ότι (άμα τους ακολουθήσουμε) κατά τη διαδικασία ..μετάβασης δεν προκληθούν ζημιές μεγαλύτερες από αυτές που συμβαίνουν τώρα.
    Δεν μιλάω γενικά, μιλάω πολύ συγκεκριμένα για τα προβλήματα και τους κινδύνους της πραγματικότητας που και εσύ (ανάμεσα στους υπόλοιπους) ελπίζω ότι αντιλαμβάνεσαι (το πόσο σοβαρά είναι).

    3. Όταν κάποιος (πολιτική δύναμη) αποφέυγει να εκθέσει (ώστει να κριθεί) το σχέδιό του και επιμένει μονομερώς στην διεκτραγώδηση τη υλοποίσησης των σχεδίων των αντιπάλων, υποκαθιστά την Πολιτική από την πολιτική και αυτό το λέμε πολιτικό τυχοδιωκτισμό (οπορτουνισμό τονε λέγανε παλιά).
    Διδάξαντες ο συριζας από 2012 και τούδε με τα γνωστά αποτελέσματα (φάγαμε στο κεφάλι ασύλληπτες ήττες) και βεβαίως παλαιότερα ο Ανδρέας που τόκανε και πιο μαεστρικά.
    Άμα πιστεύεις ότι τον Κυριάκο τονε πάιρνει αντιγράφοντας το στυλ να δει (και να φέρει) χαϊρι, λυπάμαι αλλά δεν συμφωνώ, θα είναι το επόμενο θύμα και όσο περνάει ο καιρός και δεν εμφανίζεται κάποιος να ..το πάρει αλλιώς, μπορεί και να σκάσει στα χέρια του η κατάσταση.

    4. Προσοχή, δεν λέω ότι ΔΕΝ πρέπει να ρίξουμε την κυβέρνηση …από θέση αρχής, ούτε ότι ο Μητσοτάκης ΄δεν θα είναι καλύτερος του Τσίπρα ..νομοτελειακά, λέω ότι ουδείς μπάινει στον κόπο (προφανώς γιατί δεν τονε παίρνει) να εξηγήσει γιατί και πώς θα γίνει αυτό..

    Μου αρέσει!

  27. Ο/Η Αλικη λέει:

    Αναγνώστη, με ποιον τροπο παραβιάζει την αρχη της διάκρισης των λειτουργιών το αίτημα της αντιπολίτευσης για προκηρυξη εκλογών; Μήπως εχεις παρανοήσει κατι; Απο που κι ως που αποτελει «ανωμαλία» το αίτημα των εκλογών;

    Κατα τα αλλα, αν διατηρείς ακομη αμφιβολίες για το ποιος ειναι «καλύτερος απο τον Τσιπρα», οπως το διατυπώνεις, δεν εχω να πω κατι. Ειναι θεμα κριτηρίου.
    Οπως και το γεγονος οτι δεν βλέπεις ως επιβεβλημένη την απομάκρυνση αυτης της κυβερνησης.

    Για τους παραπανω λογους και για το οτι επιστρατεύεις καθε φορά διαφορα επιχειρήματα του τύπου «αλλα λόγια να αγαπιωμαστε», οταν τιθεται ζητημα εςτω και απλής κριτικης της παρούσας κυβερνησης, συμπεραίνω οτι εισαι αριστερός και δυσκόλευεσαι να καταπιείς το φιάσκο.
    Δεν σου φταίω εγω αν αρνείσαι να δεις το προφανές.
    Οσο για το ποιοι ειμαστε οι «υπόλοιποι», που λέω, ειμαστε αυτοι που βλεπουμε όσα συμβαίνουν μπροστα στα ματια μας, χωρις να καταφεύγουμε σε θεωρητικολογιες άρνησης της πραγματικότητας.

    ΥΓ: Να σου εξηγήσω για πολλοστή φορά: λέω απλώς τη γνωμη μου, οπως κανεις άλλωστε κι εσυ.
    Δεν θεωρω οτι διατυπώνω θέσφατα. Αν εσυ το εκλαμβάνεις ετσι, ειναι δικο σου προβλημα.
    Τα περι «αφηγήσεων κλπ» που λες ειναι εντελως εκτος θεματος.
    Νομιζω οτι εχεις δυσανεξία στην αντίθετη αποψη.

    Μου αρέσει!

  28. Ο/Η physicist λέει:

    Τι λέει, έφυγε κι άλλος απ’ το Ποτάμι και παριστάνει τον ανεξάρτητο μέχρι να βρει στέγη σε καμια Φώφη;

    Αυτή η Ευρωπαϊκή Εκσυγχρονιστική Μεταρρυθμιστική Φιλελεύθερη Κεντροαριστερά ρε παιδί μου έχει Αρχές, όχι παίξε-γέλασε.

    Μου αρέσει!

  29. Ο/Η physicist λέει:

    Εντελώς άσχετο:

    Δεν νομίζετε ότι υπάρχει μια σαφής σύγκρουση συμφερόντων ανάμεσα στους δύο κλάδους της συγκεκριμένης εταιρίας; Θα μπορούσα ας πούμε να φανταστώ κάποιον εργαζόμενο να χρησιμοποιεί δεξιότεχνα μια καρφίτσα στον έναν κλάδο ώστε να αυξήσει τα κέρδη του άλλου.

    🙂

    Μου αρέσει!

  30. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    «Αναγνώστη, με ποιον τροπο παραβιάζει την αρχη της διάκρισης των λειτουργιών το αίτημα της αντιπολίτευσης για προκηρυξη εκλογών; Μήπως εχεις παρανοήσει κατι; Απο που κι ως που αποτελει «ανωμαλία» το αίτημα των εκλογών;»
    ¨οχι τη διάκριση των λειτουργιών, των εξουσιών, η κατάχρηση του αιτήματος, διότι ενισχύει και καθιστά παντοδύναμη την εκτελεστική εξουσία απέναντι στις άλλες, αφού διαταράσει την ισορροπία.
    Ανωμαλία δεν αποτελέι ένα αίτημα εκλογών από μόνο του ανωμαλία αποτελεί το ότι συνεχώς με την εκλογή μιας κυβέρνησης ζητείται και επιτυγχάνεται να τίθεται υπό αμφισβήτηση η σταθερότητά της (το πολύ ένα χρόνο μετά).
    Δες τις κοινοβουλευτικές θητείες τις τελευταίες 2 δεκαετίες και θα καταλάβεις.

    «Κατα τα αλλα, αν διατηρείς ακομη αμφιβολίες για το ποιος ειναι «καλύτερος απο τον Τσιπρα», οπως το διατυπώνεις, δεν εχω να πω κατι. Ειναι θεμα κριτηρίου.
    Οπως και το γεγονος οτι δεν βλέπεις ως επιβεβλημένη την απομάκρυνση αυτης της κυβερνησης.
    »
    Δεν διατυπώνω ούτε αμφιβολίες, ούτε ..σιγουριές για το ποιος είναι καλύτερος, λέω ότι βάζεις το ερώτημα ξεκάρφωτα και ως εκ τούτου είσαι ..εκτός θέματος.
    Η απομάκρυνση μιας κυβέρνησης είναι σοβαρό ζήτημα, δεν είναι θέμα κριτιρίου (ξαναδες παραπάνω γιατί).

    Η επόμενη παράγραφος είναι ανάξια σχολιασμού, καθότι αυτά τα ξεπεράσαμε και αν όχι καλό είναι να το κάνουμε (δεν έχουμε πια το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, όπως είχαμε πρωτοετείς).

    ΥΓ: Να σου εξηγήσω για πολλοστή φορά: λέω απλώς τη γνωμη μου, οπως κανεις άλλωστε κι εσυ.
    Δεν θεωρω οτι διατυπώνω θέσφατα. Αν εσυ το εκλαμβάνεις ετσι, ειναι δικο σου προβλημα.

    Αν θέλεις να μην φαίνεται ότι διατυπώνεις θέσφατα, καλό είναι όταν χαρακτηρίζεις μια κίνηση ως επιβεβλημένη να επιχειρηματολογείς και όχι να το εμφανίζεις αυταπόδεικτο.
    Ειδικά όταν η κίνηση που εμφανίζεις είναι η ανατροπή μιας κυβέρνησης η οποία δεν προβλέπεται συνταγματικά.

    Περί αφηγήσεων είμαι σαφής, αν αλλάξεις τα ονόματα το σχόλιό σου θα μπορούσε να ήταν (ως προς τον πυρήνα του) σχόλιο συριζαίου γιατί πρέπει να πέσει ο Σαμαράς, αφού διεκτραγωδούσε την κακή διαχείριση και όταν τον ρωτάγανε και εσείς τι θα κάνετε απαντούσε ότι είναι ..επιβεβεβλημένο να φύγουν και ότι και να κάνουμε ..καλύτερα θάναι.

    Νόμιζε ότι θέλεις και για μένα ..αλλά και γενικότερα, για μένα το δικαίωμα στην γνώμη είναι ιερό, δεν υπάρχει πρόβλημα.
    ΑΝ μπορείς να μην προσωποιείς και να μένεις στο επιχείρημα (κάθε φορά) ακόμη καλύτερα, αλλά δεν είναι και όρος, είπαμε έχουμε δώσει αγώνες για τα δικαιώματα εμείς (…και εσείς 😆 )

    Μου αρέσει!

  31. Ο/Η Αλικη λέει:

    Αναγνώστη, κανεις δεν μίλησε για «ανατροπή» της κυβερνησης. Η κυβερνητική αλλαγη μεσω εκλογών δεν συνιστά -ως γνωστόν- ανατροπή. Βρίσκεσαι σε προφανή σύγχυση.

    Το «επιβεβλημένη» το αιτιολόγησα (καταστροφικότητα).
    Τα υπολοιπα που λες τα θεωρω, με τη σειρα μου, ανάξια σχολιασμού.

    ΥΓ: Ο όρος «λειτουργίες» θεωρειται πιο δόκιμος απο τον όρο «εξουσίες».
    ΥΓ2: Και βεβαια ειναι ζητημα κριτηρίου το αίτημα απομάκρυνσης μιας κυβερνησης. Μονο στους ολοκληρωτισμούς δεν επιτρέπεται να θίγονται αυτα τα ζητηματα. Στις δημοκρατίες τα παντα και οι πάντες επανακρινονται και επανεκτιμωνται.
    ΥΓ3: Μου αρέσει που αποφαινεσαι και επι συνταγματικών θεμάτων!

    Μου αρέσει!

  32. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Τώρα τι της λες;; 😆 😆
    Καλή καρδιά Αλίκη και τα δικαιώματα είπαμε , ιερά

    Μου αρέσει!

  33. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    @Αναγνώστης ο αθηναίος

    Εκφραζω την αμεριστη συμπαρασταση μου επειδη -βλεπω- οτι σφυροκοπεισαι ανηλεως 🙂 απο τους οψιμως Μητσοτακικους (του Κυριακου) που θελουν να αντικαταστησουν τον Καρανικα ή τον Γιώργο Κυρίτση με τον Σιμο Κεδικογλου ή τον Ευρυπιδη Στυλινιδη.

    Μου αρέσει!

  34. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    Σκάνδαλο: 52.000 ευρώ το μήνα έπαιρνε ο Διευθυντής της ΑΕΠΙ – Όλο το πόρισμα

    Μισθός 635.565 ευρώ το χρόνο για τον διευθύνοντα σύμβουλο, ετήσιος μισθός συγγενούς μέλους του ΔΣ που έφτανε τα 466.266 ευρώ, αδιανέμητα δικαιώματα στους δημιουργούς ύψους 42 εκ. ευρώ και παράνομα δάνεια προς μέλη του ΔΣ είναι ορισμένα από τα συγκλονιστικά στοιχεία που φέρνει στο φως το πόρισμα του ελέγχου, που διεξήχθη προσφάτως, για λογαριασμό του ΥΠΠΟ για την εταιρεία ΑΕΠΙ (Ανώνυμη Εταιρεία Πνευματικής Ιδιοκτησίας) και δημοσιεύει αποκλειστικά το tvxs.gr.
    [….]
    http://tvxs.gr/news/ellada/skandalo-52000-eyro-mina-epairne-o-dieythyntis-tis-aepi-olo-porisma

    Μου αρέσει!

  35. Ο/Η δεξιος λέει:

    Υπάρχει ένα ρεύμα που απαιτεί να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ και να μην ξαναμπεί στην κυβέρνηση γιατί είναι βαρίδι και τροχοπέδη.Η Φώφη αμφιρρέπει γιατί θέλει να το παίξει ισορροπίστρια αλλά τελικά θα αποφασίσουν οι ψηφοφόροι.

    http://www.antinews.gr/action.read/antitheseis/senaria-oikoumenikis-i-sunainesi-pou-odigei-stin-kolasi/10.113982#1713451

    Μου αρέσει!

  36. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    Νέα διοίκηση στον ΑΔΜΗΕ
    Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017 19:46 UPD:19:49

    Ο Αθ. Κορωνίδης αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, στη θέση του Μ. Κορωνιωτάκη ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του, όπως αποφασίστηκε σε συνεδρίαση του εποπτικού συμβουλίου του ΑΔΜΗΕ
    Διευθύνων σύμβουλος ορίστηκε ο Γ. Κορωναίος, στη θέση του Γ. Μπλάνα.
    Στο δ.σ. τοποθετήθηκε και η Αικ. Βάσιου, ως νέο μέλος.
    Το νέο δ.δ. θα συγκροτηθεί σε σώμα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
    Αφορμή για τις αντικαταστάσεις των δύο μελών του δ.σ. αποτέλεσαν οι αλλαγές στις αποδοχές τους.
    Όπως αναφερόταν σε ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος τη Δευτέρα, «οι επικεφαλής του ΑΔΜΗΕ ανέφεραν ότι η αλλαγή της αποζημίωσης τους έγινε νομότυπα και σύμφωνα με τους όρους των συμβάσεων που είχαν υπογράψει. Ωστόσο, δεσμεύθηκαν να επιστρέψουν άμεσα τα ποσά που τους καταβλήθηκαν και έθεσαν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του υπουργού, ο οποίος τις έκανε αποδεκτές».
    http://www.naftemporiki.gr/finance/story/1203787/nea-dioikisi-ston-admie

    ΥΓ Κορωνίδης, στη θέση του Μ. Κορωνιωτάκη. Διευθύνων σύμβουλος ορίστηκε ο Γ. Κορωναίος.

    Κοινο στοιχειο το Κορων και ο ΣΥΡΙΖΑ. Δηλ. μπορει να ειναι συριζαιοι με κορωνα ή απο την Κορωνη.

    Τυχαιο δεν νομιζω…

    Μου αρέσει!

  37. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    Προς ξένους δυνάστες: Διορίζουμε στελέχη μας αποδυναμώνοντας κομματικές οργανώσεις!
    Posted on 09/02/2017 by Po

    Κομματικό στέλεχος —>[Αποδυνάμωση του στελεχικού δυναμικού λόγω της «συμμετοχής πολλών συντρόφων» στον κυβερνητικό μηχανισμό που ωστόσο δεν αντικαταστάθηκε από άλλα στελέχη…]

    [….]

    Προς ξένους δυνάστες: Διορίζουμε στελέχη μας αποδυναμώνοντας κομματικές οργανώσεις!

    Μου αρέσει!

  38. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Αναγνώστη, όταν βρω χρόνο και διάθεση, Θα γράψω για την ιδεολογικοποίηση της φτωχοποίησης των πολιτών από το ΣΥΡΙΖΑ και πόσο επικίνδυνο είναι αυτό. Αν δεν το επιχειρήσω ας μείνει αυτό το σχόλιο ως …τιτλος 🐷

    Μου αρέσει!

  39. Ο/Η Αλικη λέει:

    Και κατι ακομη, Αναγνώστη: μιλούν για «ανατροπή» όσοι εχουν στο μυαλο τους «καθεστώς», και οχι κυβερνηση.
    Τα καθεστώτα ανατρέπονται. Οι κυβερνήσεις, στις κοινοβουλευτικές δημοκρατίες, αλλάζουν.
    Κι εμεις -ευτυχώς- δεν αλλάξαμε καθεστώς με την έλευση του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, οσο κι αν οι ιδιοι, με την ολοκληρωτικη νοοτροπία που τους διακρίνει, ισχυριζοντουσαν το αντίθετο. Αλλάξαμε κυβερνηση.

    Ειναι ενδεικτικοί οι όροι που χρησιμοποιεί ο καθενας για να εκφραστεί -η αριστερη σκεψη αφήνει κουσούρια.

    Μου αρέσει!

  40. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Αγαπητή Αλίκη, ο Αναγνώστης είναι …καλός. Το λέω για να πέσουν οι τόνοι. 🙂

    Πιστεύω ότι το πέρασμα από την αριστερά κάνει τον …περάσαντα εξυπνότερο γιατί έχει δει και από μέσα το …θηρίο. 🙂

    Μου αρέσει!

  41. Ο/Η Αλικη λέει:

    Δεκτή η επισήμανση, Σχο.

    Κατα τα αλλα, τα περι «ανατροπής» δεν μπορούσα να τα αφήσω ασχολίαστα, γιατι ακριβως παραπέμπουν στο «θηρίο».

    Μου αρέσει!

  42. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Ό συριζα+ψεκ είναι ειδική περίπτωση κυβέρνησης. Αν και δεν παίζονται τους περιμένουμε στις εκλογές για ενα ωραιο φουμο
    Δεν εχω προβλημα να ξεκουμπιστουν και αυριο αν γίνεται
    Τέτοια χάλια δεν έχω θυμηθεί στη χώρα

    Και δυστυχώς θυμάμαι πλέον μια μεγάλη περίοδο 🐏

    Μου αρέσει!

  43. Ο/Η Αλικη λέει:

    Ετσι, ακριβως, αγαπητε Σχο!

    Μου αρέσει!

  44. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Να σημειώσω ότι η αξιωματική αντιπολίτευση χρειάζεται να προσπαθήσει περισσότερο ώστε να παρουσιάσει συγκροτημένη πρόταση με τίτλο : Πώς θα κάνουμε τον καπιταλισμό να δουλέψει
    Ομολογώ ότι δεν βλέπω ισχυρή προσπάθεια
    Δεν μπορούν ή δε θέλουν? 🐃

    Μου αρέσει!

  45. Ο/Η physicist λέει:

    Σχο, από τη ΝΔ περιμένεις πρόταση για την εύρυθμη λειτουργία του καπιταλισμού; Δεν βγαίνουν οι προσδοκίες και σε μικρότερα νούμερα, μόνο στο έξτρα έξτρα λαρτζ;

    Μου αρέσει!

  46. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Δεν περιμένω πολλά
    Να δουλέψει ο καπιταλισμός
    Γιατί έχει σκευρώσει τελείως 📯

    Μου αρέσει!

  47. Ο/Η Ενη λέει:

    Στην πολιτικη ο ορος «ανατροπη» εχει πλειστες ερμηνειες.
    Δεν ειναι απαραιτητο να αναφερεται σε μια κυβερνηση αλλά και συμπεριφορές και νοοτροπιες που χαρακτηριζουν μια κοινωνια.
    Αν ας πουμε ,σε μια κοινωνία επικρατουσαν αντιληψεις συντηρητικες εναντια σε προοδευτικες ιδεες και καποτε σε εκλογες τα αποτελεσματα αποδεικνυαν μια μεταστροφή του εκλογικου σωματος, τοτε μπορουσε αυτο το γεγονος να εκληφθει ως ανατροπή.

    Μου αρέσει!

  48. Ο/Η physicist λέει:

    Ο καπιταλισμός σκοντάφτει σε επίπεδα πέρα από τον ορίζοντα της ΝΔ, και όχι μόνο αυτής. Δεν έχω μεγάλες προσδοκίες … ένα συμμάζεμα του χάους, μια στοιχειώδη τάξη, μιαν αξιοκρατία βασική και θα ήμουν ήδη ευχαριστημένος. Που δεν το πολυβλέπω αλλά μια ελπίδα την έχω πάντα.

    Μου αρέσει!

  49. Ο/Η Ενη λέει:

    Μολις πριν απο λιγο ειδα στην τβ το τελος της ομιλιας του Τσιπρα στην ΚΕ.
    Τι ειπε προηγουμενως δεν ξερω.
    Αυτο που προλαβα να ακουσω ηταν τα εξης 2 :

    1) Οτι φαινομενα ιδιοτελειας ειναι απολυτως καταδικαστεα, οχι μονο αυτα που εγιναν αλλά και ακομα και σκεψεις για τετοιου ειδους ενεργειες. (Τσιπρας +++++)

    2) Οτι η επανεκκινηση της πραγματικης οικονομιας ειναι η μονη στρατηγικη που θα βγαλει τη χωρα απο τα μνημονια. (Τσιπρας +++++)

    Το εχω πει και σε αλλο σχολιο μου. Οτι στα κομματα υπαρχουν δυναμεις που τα αναδεικνυουν στη συνειδηση του λαου και δυναμεις που τα καταστρεφουν. Ακομα χειροτερα αν ειναι κομματα που ασκουν εξουσια.

    Μου αρέσει!

  50. Ο/Η aftercrisis λέει:

    Mέχρι τα ουράνια σώματα
    με πομπούς και με κεραίες
    φτιάχνουν οι Έλληνες κυκλώματα
    κι ιστορία οι παρέες
    (Διονύσης Σαββόπουλος
    – που το έγραψε, βέβαια, με εντελώς άλλο νόημα, αλλά..)

    Και λεφτά υπάρχουν ! Γι αυτό υπάρχουν και τέτοιες αμοιβές …«εργαζομένων». Μελών της ωραίας της παρέας, σήμερα της ροζ, χθές της πλέ, προχθές της μπράσινης. Και αύριο, έχει ο Θεός για τη νέα τυχερή παρέα.
    Απλή λογική είναι: Δεν σκυλοτρώγονται στη σκηνή του μισογκρεμισμένου θεάτρου για το ποιός θα σώσει πρώτος τη χώρα. Η πούγκα είναι πάντα γεμάτη.

    Μου αρέσει!

  51. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Αφτερ που γυρίζεις?
    Σου είχα βάλει απουσία 😎

    Μου αρέσει!

  52. Ο/Η aftercrisis λέει:

    σχο,
    αρχίζω, δυστυχώς, να προβληματίζομαι μήπως είναι πιά αργά για να κάνουν τον καπιταλισμό να δουλέψει, είτε νεοδημοκράτες, είτε συριζαίοι είτε κέρατα τράγεια.
    Όταν έβρεχε ο Θεός χρυσάφι, τα ξυπνοπούλια κρατούσαν ομπρέλα.

    * 1990 – 2008 εύκολο φτηνό δανεικό χρήμα από τις αγορές και τερατώδεις Κοινοτικές εισροές, αντί να γίνουν παραγωγικές επενδύσεις έγιναν ιδιωτική αποθησαύριση και καταναλωτική χλίδα για ένα 30 %. Στην καλύτερη περίπτωση χωματουργικά και μπετά έργων οδοποιίας – όταν αυτά αποδώσουν κέρδος (δεν εννοώ τα διόδια!), γράψτε μου να χαρώ. Την ώρα που κάποιες κανονικές χώρες επένδυαν στην εκπαίδευση και στην ερευνα.

    Αρέσει σε 1 άτομο

  53. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Χμ
    Είμαι της άποψης ότι το τίμιο για τις επόμενες γενιές είναι να προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο και ας πέσει στο γυαλο
    Αλλιώς η ξεφτίλα μας θα είναι μεγάλη 🐃

    Αρέσει σε 1 άτομο

  54. Ο/Η aftercrisis λέει:

    σχο,
    δύσκολη εποχή για σχολιασμούς.
    Χώρια που με τον Τράμπακα να επικρέμαται σαν ούφο πάνω από τα κεφάλια μας, λίγη κατάθλιψη και τάση προς σιωπή είναι αναμενόμενες. Μπλέξαμε ως πλανήτης.
    ΥΓ: Ο Νο 2 του, ο πρώην επενδυτικός τραπεζίτης Στιβ Μπάνον (ένα πράμα σαν τον Φάρατζ να πούμε, αλλά με λειρί και σκουλαρίκια), νυν ακροδεξιός εχθρός της παγκοσμιοποίησης και προστάτης των φτωχών, δήλωσε Λενινιστής.
    Ανατρίχιασα 😀

    Μου αρέσει!

  55. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    🐐

    Μου αρέσει!

  56. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Οι τόνοι ψ(ι)ηλοί η χαμηλοί δεν είναι πρόβλημα, αρκεί να μην αφορούν αντ χόμινεμ στοχεύσεις. Συνεπώς μην αγχώνεσαι Σχολιαστή, δεν νομίζω ότι είναι κάποιος (ή κάποια) εν προκειμένω τόσο εύθικτος ή εύθικτη.
    Πάντως η παρέμβαση, ακόμη και ..προληπτική, δεν μπορεί παρά να είναι εκτιμητέα.
    Αυτό με την ανάλυση περί ιδεολογικοποίησης το περιμένω, ακούγεται πολύ ενδιαφέρον (μην τάξεις κλπ κλπ). 😆

    Ανεξάρτητα όμως από την ..αερομαχία (αστείο είναι) με την Αλίκη, το ζήτημα περί ανατροπών έχει νόημα και βάρος.
    Το ότι (προφανώς) δεν κατηγορείται η αντιπολίτευση (η ΝΔ) για πρ΄θεση για πραξικόπημα, δεν σημαίνει ότι το αίτημα για να πέσει η κυβέρνηση στην μέση της θητείας της είναι η κανονική κοινοβουλευτική διαδικασία και ότι δεν χρειάζεται να μας απασχολέι κάθε φορά που η αντιπολιτευση (η όποια) το ζητάει.
    Λέγοντας να ανατραπεί, εννοούσα (και φαίνεται σαφώς στα παραπάνω σχόλια, τα οποία ξαναείδα για να βεβαιωθώ ότι δεν παρεξήγησα κάτι) να πέσει με διαδικασία εκτός της προβλεπομένης, η οποία είναι στο τέτλος της θητείας, εκτός αν υπάρχουν εξαιρετικοί λόγοι.
    Αντιλαμβάνομαι ότι ο όρος μπορεί να παραπέμπει σε ..επανάσταση αλλά αυτή συνήθως της κολλάμε και ένα βίαιη, ακριβώς για να μην μπερδευόμαστε.
    Ελπίζω ότι ξεκαθαρίσαμε τα περί ανατροπής και ότι δεν κατηγορώ τη ΝΔ για ..απριλιανό κόμμα.

    Αποφάνσεις επί συνταγματικών θεμάτων δεν κάνω, αυτές γίνονται επώνυμα και με το βάρος της ευθύνης που συνεπάγεται κάτι τέτοιο, αλλά θεωρώ κοινό τόπο μερικά πράγματα, τα οποία συνέχουν τις περισσότερες αποφάνεσεις των ειδικών.
    Θεωρώ ότι δεν χρειάζεται να εξηγήσω, ούτε να μιλάω με ακρίβεια, όσον αφορά τους όρους, γιατί αποτελεί πρόβλημα στην λειτουργία του κοινοβουλευτικού μας συστήματος η κατάχρηση του αιτήματος για πρόωρες εκλογές.
    Και τι σημαίνει η επιπόλαιη αντιμετώπιση αυτού του θέματος στην σημερινή εποχή, όπου ο κοινοβουλευτισμός βάλλεται πανταχόθεν και ..άγρια.
    Αλίκη, ειδικά εσύ(από αυτά που έχω διαβάσει κατά καιρούς) θεωρώ ότι είναι δεδομένο ότι αντιλαμβάνεσαι το γιατί ακόμη και αν μια κυβέρνηση αποφασίσει να παριατηθεί δεν αρκεί για να προκηρυχθούν εκλογές, για΄τι δηλαδή το Σύνταγμα προβλέπει ότι ακόμη και αν επικαλεστεί εθνικούς και εξαιρετικούς λόγους μια κυβέρνηση, πάλι υπάρχουν προϋποθέσεις για να αποφύγουμε εκλογές κλπ κλπ και ότι όλο αυτό γίνεται (προβλέπεται) ακριβώς διότι αυτό ..κάνει κακό.

    Προσπαθώ όμως να μιλήσω πολιτικά.
    Κοίταξε να δεις 😆
    Μέσα στην δύσκολη πορεία των τελευταίων χρόνων και ανάμεσα σε μια ανεύθυνη στάση σχεδόν του συνόλου των πολιτικών δυνάμεων, οι οποίες δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και παρέδωσαν την χώρα στο μπάχαλο, αποτέλεσμα του οποίου είναι τα φαινόμενα απίθανοι τύποι να κυβερνούν και απίθανα κόμματα να διεκδικούν τις καλύτερες θέσεις στο τραπέζι, ενώ η χώρα καταστρέφεται, κάποια γεγονότα είναι ορόσημα.
    Νομίζω ότι εύκολα θα δούμε ότι η «ανατροπή» της κυβέρνησης Σαμαρά είναι ένα από αυτά και επιεδή είναι από τα τελευταία, θα λέγαμε ότι έχει ιδιαίτερο βάρος σχετικά με το πόσο επηρέασε τα πράγματα.

    Τότε λοιπόν ..κάποιοι προσπαθήσαμε να πούμε ότι δεν είναι προς το συμφέρον της χώρας σε εκείνη τη συγκυρία η εξώθηση της κυβέρνησης σε «ανατροπή» καθότι δεν υπάρχουν επαρκείς λόγοι (διατυπωμένοι) που να δικαιολογούν αυτήν την ..ανωμαλία.
    Τότε είδα αγαπητούς φίλους και ανθρώπους που κατά τεκμήριο είναι σοβαροί να αποφεύγουν το ζήτημα (τη συζήτηση περί αυτό) και ελεινολογώντας (εν πολλοίς δικάιως) τα έργα και τις ημέρες των ..συστημικών κυβερνήσεων να διατυπώνουν ένα ..ουρανομήκες «άρᨻ η μονη λύση είναι οι εκλογές (η ανατροπή δηλαδή της τότε κυβέρνησης) και να δικαιολογούν τα όσα ορέα είχαμε με τον ΠτΔ κλπ κλπ.

    Θεωρώ ιδιάιτερα προβληματικό σήμερα οι ..άλλοι (οπαδοί ή υπερασπιστές της ..άλλης πλευράς, της ΝΔ ας πούμε) να πολιτεύονται ακριβώς με τα ίδια επιχειρήματα όσον αφορά το σχήμα που επικαλούνται.

    Προβληματικό και για έναν ακόμη λόγο, ότι πλέον η κατάσταση έχει επιδεινωθεί.

    Και αυτό που λέω δεν αφορά τους ..εμείς (που δεν καταλαβάινουμε) και τους εσάς τους υπόλοιπους (που καταλαβαίνετε) αφορά και ..κάποιους που είναι ..ανάμεσα
    Δεν ξέρω αν σου έχει διαφύγει ότι πριν λίγους μήνες ο Μεϊμαράκης δήλωνε σχολιάζοντας το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για εκλογές, ότι το ζητούμενο είναι η εθνική συννενόηση για να βγούμε από την κρίση.

    Συνεπώς ψυχραιμία και όχι ..βιασύνες (σήμερα τα αυταπόδεικτά είναι λίγα και χρειάζεται σύνεση για τις αποφάνσεις ειδικά τις οριστικές και ..αμετάκλητες) και αυτό δεν το λέω με διάθεση υποτίμησης του συνομιλητή, αφορά και μένα και ..όλους

    Μου αρέσει!

  57. Ο/Η Aλικη λέει:

    Αναγνώστη, θα σου μιλήσω κι εγω πολιτικα.

    Συναίνεση -η εθνικη, υποτίθεται, συνεννόηση- με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ψεκασμένους ειναι κατα την αποψη μου αδιανόητη. Το μονο που θα κατάφερνε θα ηταν να διασώσει τους Συριζαίους και τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ, ωστε να συνεχίσουν την καταστροφη.

    Δεν ειναι ολες οι περιπτώσεις και οι συνθήκες ίδιες. Αλλο Σαμαρας, αλλο Τσιπρας.
    Η χώρα χρειαζεται μια αξιόπιστη νεα κυβερνηση, ωστε να διασωθεί ο,τι ακομη σώζεται απο την λαίλαπα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

    Το πως και ποτε μπορει να γινει αυτο ειναι ζητούμενο.
    Ομως εμεις εδώ συζητούμε το αν ειναι σκόπιμο να γινει. Και επι αυτου εχεις αντιρρήσεις και μιλάς περι ανατροπών.
    Συμπεραίνω οτι εισαι σχετικά ευχαριστημένος απο την παρούσα διακυβέρνηση και δεν βλέπεις κανένα λογο αλλαγής.
    Ετσι, για να εξηγούμαστε καθαρά, χωρις απέραντολογιες.
    Τα υπολοιπα που λες νομιζω οτι περιττεύουν.
    Ουτε κι εγω εχω να πω κατι αλλο.
    Δεν θα επανέλθω.

    Μου αρέσει!

  58. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Αν η συναίνεση αποκλέιεται η όχι μην το λες σε μένα, πες το στον Μεϊμαράκη και φυσικά σε άλλους του χώρου που μπορεί να το βλέπουν ανάλογα με αυτόν, σε αυτό το θέμα όχι ..γενικότερα. (υπάρχουν και δεν είναι λίγοι)
    ΔΗλαδή ότι το αίτημα για εκλογές ενισχύει την πιθανότητα να μας κάτσουν οι συριζανέλ στο σβέρκο για παραπάνω χρόνο.
    Εγώ το μόνο που έχω να πω είναι ότι το να λέμε στη (για) την Πολιτική ότι κάτι αποκλέιεται είναι τουλάχιστον βιασύνη (πλην εξαιρέσεων).
    Και μην με μπλεκεις με τα ..ενδοπαραταξιακά 😆

    Δεν είναι καθόλου ευχαριστημένος από την παρούσα κυβέρνηση, βγάζεις λάθος συμπέρασμα, απλώς προσπαθώ να λειτουργώ (στα όσα σκέφτομαι για την πολιτική) έξω από συναισθήματα και επιθυμίες ΄που προκύπτουν από δυσαρέσκειες και ευαρέσκειες. Είναι άλλο αυτό.
    Βλέπω πολλούς λόγους αλλαγής και για να μιλάμε καθαρά (που λες και εσύ) πιστεύω ότι χρειαζόμαστε αλλαγή. ¨οχι όμως όποια και νάναι και όοπως και νάναι.
    Επίσης είναι άλλο αυτό.

    Για την ανατροπή νομίζω ότι είχαμε συνεννοηθεί. Η κοινοβουλευτική θητεία (η θητεία της βουλής δηλαδή) με βάση το σύνταγμα, το πλαίσιο και τα δημοκρατικά..ήθη πρέπει να εξαντλέιται, όποιος θέλει να την διακόψει πρέπει να αποδεικνύει ότι έχει εκτός από λόγους και εναλλακτικό σχέδιο για να διορθώσει τη ζημιά.

    Αν δεν έχουμε συνεννοηθεί σε αυτό ας κρατήσουμε τη διαφωνία μας και εγώ βρίσκω άτοπο να κάνουμε αναλυτική συζήτηση περί ..Πολιτεύματος.

    Τώρα αν η ..πρόταση για μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος (σαν υποχρέωση) αποτελεί εναλλακτικό σχέδιο, χωρίς να λέμε πώς θα γίνει αυτό, αν ΄θα περάσει κλπ, θεωρείται εναλλακτικό σχέδιο στην επιχειρηματολογία των σημερινών διαπραγματευτών (Τσακαλώτος και έτσι) εγώ δεν συμφωνώ. Καλή ιδέα, αλλά να πούμε και πώς θα την περάσουμε.
    Ενδεικτικά το λέω.

    Μου αρέσει!

  59. Ο/Η Ενη λέει:

    Αναγνωστα, νομιζω οτι μπηκες σε πολυ εξειδικευμενα θεματα που χρηζουν και εξειδικευμενες αναλυσεις.

    Μια αξιοπροσεκτη ειναι αυτη του Στουρναρα:

    http://www.iefimerida.gr/news/319046/stoyrnaras-apolyti-katastrofi-i-epistrofi-sti-drahmi-tha-ginoyme-voreia-korea

    Σε τελευταια αναλυση ουτε ξερουμε λεπτομερως ποιες ειναι ακριβως οι διαπραγματευσεις του Τσακαλωτου. Μεσες ακρες διαβαζουμε στα ΜΜΜΕ εγχωρια η ξενα, πολλες φορες και αντιφατικα το ενα απο το αλλο.

    Αυτο που μπορει κανεις να πει ειναι το εξης:
    Νομιζουμε οτι αν γινουν εκλογες θα μπορεσει μια αλλη κυβερνηση ειτε αυτοδυναμη ειτε συνασπισμου να αλλαξει την παρουσα πραγματικοτητα αμεσα ή θα χρειαστει ενα μεγαλο χρονικο διαστημα «πειραματισμων»;; Αν ναι, τοτε οι δανειστες δεν θα περιμενουν αλλα θα περασουν στο σχεδιο grexit.
    Συνεπως οι εκλογες δεν ειναι λυση.
    Λυση ομως ειναι η δευτερη αξιολογηση να τελειωσει αμεσως ,για να μπορεσει η χωρα να προχωρησει μπροστα.
    Τα στοιχεια που δινει ο Στουρναρας δειχνουν μια εικονα αισιοδοξιας.

    ,

    Μου αρέσει!

  60. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    «Τα στοιχεια που δινει ο Στουρναρας δειχνουν μια εικονα αισιοδοξιας.»

    Ολα τα στοιχεια δειχνουν μια εικονα αισιοδοξιας.

    Καμία μελαγχολια, καμμια υπνωτικη κατασταση, οι περισσοτεροι εινιαα στην τσιτα λ.χ. οι αεί υπερκινητικοι και βιαστικοι ελληνες οδηγοι παντα μου κορναρουν στο φαναρι οταν αργω 1 δευτερολεπτο να ξεκινησω με την μοτοσυκλετα.

    Οι ετήσιες αποδοχές στην Ελλάδα το 2014 ήταν μικρότερες από αυτές της Σλοβενίας και της Κύπρου. Ανέρχονταν σε 21.930 ευρώ έναντι περίπου 35.000 στην Ισπανία, 39.000 στην Γερμανία, 49.000 στην Γαλλία και 45.000 στην Ιρλανδία.

    https://docs.google.com/presentation/d/1vC-ETdxEGTlSEsU3cm93Xj-HzvExpkX5_uY2hgQoQ-Q/edit#slide=id.p16

    Αν προσθεσουμε και το γκριζο/μαυρο ΑΕΠ (συντηρητικα 25% του επισημου), δεν βλεπω ιδιαιτερους λογους ανησυχιας….

    Φετος ο τουρισμος θα σημειωσει ακομη ενα ρεκορ.

    ΥΓ Ουτε εκλογες μηδε πειραματιμους. Η χρονικη περιοδος ολοκληρωσης των απιτουμενων αλλαγων υπερβαίνει την δεκαετια, εφοσον λιγα εγιναν απο το 2010.

    Θα προτιμουσα να εβλεπα συνεχεις και αθορυβες παραγωγικες κινησεις του παραμενοντος στην χωρα πληθυσμου, οπως οι 500.00 που μεταναστευσαν , παρα τα καραγκιοζιλικια του 2010-2012.

    Μου αρέσει!

  61. Ο/Η Ενη λέει:

    ΑΦ Δεν μπορουμε αρχες του 2017 να μιλαμε με στοιχεια του 2014 (δικο σου λινκ)

    Ο ΔτΕ Στουρναρας επισημαινει για το σημερα ,οχι χθες:

    «Τόσο η σημαντική υπερκάλυψη του δημοσιονομικού στόχου για το 2016, η οποία εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε πρωτογενές πλεόνασμα 2% του ΑΕΠ περίπου, όσο και η καλύτερη του αναμενόμενου εξέλιξη του ΑΕΠ, αποτελούν σοβαρούς λόγους, αλλά και διαπραγματευτικά όπλα, για μια άμεση και επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης.
    Επιτάχυνση του ρυθμού εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων.
    Αντιμετώπιση του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων.
    Αντιμετώπιση του προβλήματος του υψηλού δημόσιου χρέους και ρεαλιστική αναπροσαρμογή των δημοσιονομικών στόχων. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Τράπεζας της Ελλάδος, είναι εφικτή η μείωση του δημοσιονομικού στόχου από το 2018 και έπειτα σε πρωτογενές πλεόνασμα 2,0% του ΑΕΠ (από 3,5%), εάν συνδυαστεί με ήπια μέτρα ελάφρυνσης του χρέους. Τα χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα, σε συνδυασμό με την υλοποίηση των συμφωνηθεισών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για τη σταδιακή μείωση της φορολογίας, γεγονός που εκτιμάται ότι θα έχει θετικές πολλαπλασιαστικές επιδράσεις στην οικονομική ανάπτυξη. Τα σχετικά επιχειρήματα τα ανέφερα πριν μια εβδομάδα σε σχετική εκδήλωση εδώ στη Βουλή.
    Αλλαγή στο μίγμα της δημοσιονομικής προσαρμογής ώστε να καταστεί πιο φιλικό προς την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη.
    Αντιμετώπιση του προβλήματος της μακροχρόνιας ανεργίας.
    Χαλάρωση και τελικά άρση των περιορισμών που απομένουν στην κίνηση κεφαλαίων.

    Πηγή: Στουρνάρας: Απόλυτη καταστροφή η επιστροφή στη δραχμή -Θα γίνουμε Βόρεια Κορέα | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/319046/stoyrnaras-apolyti-katastrofi-i-epistrofi-sti-drahmi-tha-ginoyme-voreia-korea#ixzz4YfVE9Bve n

    Μου αρέσει!

  62. Ο/Η δεξιος λέει:

    Η γάτα των Ιμαλαίων ξαναχτυπά.

    http://www.lykavitos.gr/archives/448183

    Μου αρέσει!

  63. Ο/Η Ενη λέει:

    Η Ελλαδα και η παγκοσμια σταθεροτητα . Κ. Βεργοπουλος

    http://www.free-sunday.gr/article?nid=8034

    Μου αρέσει!

  64. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    Η Ελλαδα και η παγκοσμια σταθεροτητα . Κ. Βεργοπουλος

    […]
    Η κυβέρνηση Τσίπρα μπορεί να συνεχίσει την προσπάθεια το 2017 ή θα έχουμε επιτάχυνση των πολιτικών εξελίξεων και πρόωρες βουλευτικές εκλογές;

    Η κυβέρνηση Τσίπρα φυσικά θα συνεχίσει την πολιτική της, ωστόσο, ακόμη κι αν επιτύχουν οι άμεσες επιδιώξεις της, όπως η δεύτερη αξιολόγηση και η ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ, δεν βλέπω παρά ισχνές μόνο προοπτικές ανάκαμψης της οικονομίας και φυσικά αυτό θα αποτελέσει το διακύβευμα στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν διεξαχθούν.
    […]

    Μου αρέσει!

  65. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    18/01/2017, 11:13 ΠΜ
    «Η μελαγχολία της αντίστασης» ή αλλιώς η γοητεία του Λάσλο Κρασζναχορκάι
    Γράφει η Λίλια Τσούβα // *

    «…Αυτός ο τρομακτικός κόσμος της παράλογης κακίας αισθάνεται πως απειλείται από έναν θίασο τσιρκολάνων. Παίζοντας θέατρο καμώνεται πως δεν γνωρίζει ποιος φταίει, σαν τον καθηγητή που ψάχνει παντού τα γυαλιά του, ενώ βρίσκονται κάτω από τη μύτη του και αρκεί μόνον να κοιτάξει προς τα πόδια του για να τα βρει. Καμώνεται πως δεν καταλαβαίνει ότι το τέρας είναι αυτός ο ίδιος, ένας κακός εγκέφαλος προικισμένος με μαγνητικές δυνατότητες. Αυτός είναι ο «Πρίγκιπας του Ερέβους» κι ας φοβάται ότι θα ξεπηδήσει από το τσίρκο. Γιατί ένα τσίρκο παραδοξότητας κατάντησε η ανθρωπότητα που ξέχασε τις απλές χαρές, τη γλυκύτητα της χαραυγής, του ήρεμου ξυπνήματος, τη χαρά του αχνιστού πρωινού τσαγιού.

    Παρότι τα κλειδιά της ευτυχίας τα κρατάμε εμείς στο χέρι μας, και δεν είναι άλλα από τη λαμπρή ευφυΐα και τη μεγαλοπρεπή εφευρετικότητά μας, αφηνόμαστε μέσα σ’ αυτό το πληθωρικό σύμπαν να μας καθοδηγούν τα αντανακλαστικά μας. Ο κόσμος του Ερέβους με τις μαγνητικές του δυνάμεις προσελκύει τις μάζες, οι οποίες αστόχαστα μετατρέπονται σε ορδές βαρβάρων που κανείς δεν μπορεί να τιθασεύσει. Ο ειρηνικός άνθρωπος του χτες μεταλλάσσεται σε ανελέητο, κυνικό και απάνθρωπο θύτη του σήμερα….»

    * Η Λίλια Τσούβα γεννήθηκε στα Τρίκαλα. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ, από όπου και αποφοίτησε (τμήμα Μέσων και Νεότερων Ελληνικών Σπουδών). Εργάστηκε επί χρόνια ως καθηγήτρια στη μέση εκπαίδευση. Ασχολείται με το δοκίμιο και την κριτική. Κείμενά της έχουν δημοσιευτεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

    http://fractalart.gr/i-melagxolia-tis-antistasis/

    ΥΓ Το δευτερο μεταφρασμενο στα ελληνικα βιβλιο του ουγγρου συυγγραφεα. Για το πρωτο, το 2015 ελαβε το Διεθνές Βραβείο Μπούκερ .

    Μου αρέσει!

  66. Ο/Η Ενη λέει:

    ΑΦ, Το σημειο περι Συριζα βρισκεις οτι ειναι και το πλεον ενδιαφερον στο κειμενο;; Θα ελεγα οτι ειναι ησσονος σημασίας, δεδομενου οτι θιγονται θεματα πολυ ευρυτερης σημασίας για την Ελλαδα, απο το Συριζα. Πχ. μεταξυ αλλων και το εξης:

    «Τι αλλάζει για την Ε.Ε. με το πέρασμα από τον Ομπάμα στον Τραμπ; Το τελευταίο διάστημα μεγαλώνουν οι δυσκολίες συνεννόησης με το Eurogroup και το ΔΝΤ. Πού αποδίδετε αυτή την αρνητική εξέλιξη;

    Ο Ομπάμα στήριζε την Ε.Ε. για την παγκόσμια σταθερότητα, ενώ ο Τραμπ δεν την υπολογίζει. Όμως, όσον αφορά την Ελλάδα, η χώρα μας ήταν αναγκαίος και απαράκαμπτος κρίκος για την παγκόσμια σταθερότητα και μάλιστα περισσότερο για την αμερικανική ηγεμονία παρά για την ευρωπαϊκή. Επομένως δεν πιστεύω ότι με τις αμερικανικές εξελίξεις το ειδικό γεωπολιτικό βάρος της χώρας μας μειώνεται στη διεθνή σκακιέρα. Στις οικονομικές εξελίξεις, οι κινεζικές επενδύσεις στη χώρα μας παραμένουν ανώτερες αυτών που κατευθύνονται σε κάθε άλλη χώρα της περιοχής μας. «

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.