Παπαδόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) για Καλογρίτσα: Πώς γίνεται να πάρει άδεια έτσι;

σανό : αποξηραμένο χόρτο το οποίο συνήθως. έχουν θερίσει πριν ωριμάσει τελείως και το csfska3w8aaj90vοποίο προορίζεται για τροφή των ζώων.

Capital  /  Παπαδόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) για Καλογρίτσα: Πώς γίνεται να πάρει άδεια έτσι;

Εν αναμονή της πρώτης ετυμηγορίας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες και ενώ το πολιτικό και επιχειρηματικό κλίμα από τις μετωπικές αντιπαραθέσεις είναι ήδη βεβαρημένο, η «επόμενη μέρα» για τον έναν από τους υπερθεματιστές, τον Χρήστο Καλογρίτσα, όπως μεταδίδει το Πρώτο Θέμα, επισκιάζεται από τις αποκαλύψεις για τα περιουσιακά του στοιχεία, βάσει των οποίων εξασφάλισε τη μία άδεια.

Το αγροτεμάχιο στην Ιθάκη εκτάσεως 5.029 στρεμμάτων που δήλωσε ο επιχειρηματίας ως εγγύηση στον πρόσφατο διαγωνισμό, προκαλεί ερωτηματικά και αντιδράσεις τόσο στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ όσο και των ΑΝ.ΕΛ. 

Υπενθυμίζεται ότι μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, η εταιρεία «ΑΓΙΑ» με νόμιμο εκπρόσωπό της τον δικηγόρο Σπ. Καραμπάτσο, δώρισε στην εταιρεία Καλογρίτσα το 82% της εταιρείας, αλλά και τρία αγροτεμάχια στην Ιθάκη συνολικής έκτασης 5.029 στρεμμάτων, τα οποία μάλιστα διεκδικεί ως καταπατηθέντα ο δήμος Ιθάκης.

«Εμένα με παραξενεύει πάρα πολύ πώς είναι δυνατόν κάποιος  που θέλει να πάρει κανάλι να επικαλείται τέτοια στοιχεία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος.

Απαντώντας στην ερώτηση των δημοσιογράφων του ΣΚΑΪ αν «μπορούν να μπουν κανόνες με βοσκοτόπια» ο κ. Παπαδόπουλος συμπλήρωσε: Πώς μπορεί να επικαλείται τέτοια στοιχεία προκειμένου να του δώσουν τη δυνατότητα να θεωρεί ότι έχει άμεσα προς εκταμίευση τα χρήματα που του ζητούνται.

Παράλληλα ο κ. Παπαδόπουλος εξέφρασε τον προβληματισμό του και για την κατάργηση του ασυμβίβαστου ανάμεσα στις ιδιότητες του καναλάρχη και του εργολάβου όπως αυτή προκύπτει από τη διάταξη του νομοσχεδίου για τις δημόσιες συμβάσεις που ψηφίστηκε στις 2 Αυγούστου και δημοσιεύθηκε στις 8 Αυγούστου στο ΦΕΚ.

«Με βάζει σε πειρασμό η σκέψη για τον βασικό μέτοχο και το κατά πόσο μπορούν οι εργολάβοι να είναι κάτοχοι καναλιών» σχολίασε για το συγκεκριμένο θέμα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι ΑΝΕΛ έχουν μια ευαισθησία για τα θέματα της διαπλοκής και γι’ αυτό είπαμε ότι δεν θα πρέπει να κατέβει ο Καλογρίτσας στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες», είπε ο βουλευτής του κόμματος Δημήτρης Καμμένος στα Παραπολιτικά 90,1.

«Όταν κάποιος διαγωνιζόμενος πατάει ένα κουμπί και λέει έχω τα χρήματα θα πρέπει να έχει τα χρήματα, σημείωσε με νόημα, και πρόσθεσε: Αν δεν τα έχει αυτό είναι απιστία κατά του Δημοσίου».

Ο κ. Καμμένος εξαπέλυσε επίθεση και κατά της Νέας Δημοκρατίας επικρίνοντας τη στάση της στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών με τις αναφορές περί επιστροφής 246 εκατομμυρίων ευρώ στους υπερθεματιστές που έλαβαν τηλεοπτική άδεια.

About σχολιαστης

Σχολιάζω...
This entry was posted in καινούργιο συκώτι. Bookmark the permalink.

70 Responses to Παπαδόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) για Καλογρίτσα: Πώς γίνεται να πάρει άδεια έτσι;

  1. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    ΕΙΡΩΝΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ
    O Πάνος Καμμένος κάνει πλάκα με το βοσκοτόπι Καλογρίτσα: Γίδα resort! [εικόνα]

    Πηγή: O Πάνος Καμμένος κάνει πλάκα με το βοσκοτόπι Καλογρίτσα: Γίδα resort! [εικόνα] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/289068/o-panos-kammenos-kanei-plaka-me-voskotopi-kalogritsa-gida-resort-eikona#ixzz4KS3It83f

    Μου αρέσει!

  2. Ο/Η δεξιος λέει:

    Θα τον φάνε όπως πάει τον Καλογρίτσα προς χάριν του Σαββίδη που είναι επιλαχών.
    Ο Καμμένος βάλλει εναντίον του διότι το σαββίδειο κανάλι είναι καθαρά ανελικό,έχει υποβάλλει στο προσχέδιό του κατάσταση με το προσωπικό που είναι όλοι στελέχη των ΑΝΕΛ.
    Μπορούμε να το δούμε και σαν εσωτερική διαμάχη στο πουτινικό στρατόπεδο,το κόμμα της Ρωσίας του 20ου αιώνα εναντίον του κόμματος του 21ου αιώνα (και του 19ου) ,τέως κομμουνιστές εναντίον παλαιοημερολογιτών.

    http://www.greekalert.com/2016/09/2016.html

    Μου αρέσει!

  3. Ο/Η physicist λέει:

    … τέως κομμουνιστές εναντίον παλαιοημερολογιτών.

    Παρατηρώ με απόγνωση τον χαρακτηρισμό των αξόνων των συντεταγμένων οι οποίοι καθορίζουν την πολιτική αντιπαράθεση των αρχών του 21ου αιώνα. Σ’ αυτούς να προστεθούν οι άξονες «Ισλάμ», «Παγκοσμιοποίηση», «Μερκελογιουνκερική ΕΕ», «Τραμπ» και «Χίλαρυ».

    Ή για την Άπω Ανατολή θα την κάνω σύντομα ή για άλλο πλανήτη. Η κατάπτωση του Δυτικού Κόσμου αρχίζει να μετατρλεπεται σε σήψη.

    Μου αρέσει!

  4. Ο/Η δεξιος λέει:

    Και όμως Φυσικέ : το βεστφάλειο σχήμα που περιγράφει ο Μεαρσάιμερ που προκαλούσε τους πολέμους στην Ευρώπη ισχύει τώρα ίδιο και απαράλλακτο στην Άπω Ανατολή.
    Εκεί δεν υπάρχουν αντίστοιχοι οργανισμοί σαν το ΝΑΤΟ ή την ΕΕ ή ακόμη άτομα σαν τον ακατονόμαστο Σόρος.Υπάρχουν ισχυρά κράτη,ραγδαίως αναπτυσσόμενα αλλά και καθαρά εθνικιστικά.Κορέα,Κίνα,Ιαπωνία,Ταιβάν κτλ δεν είναι μόνο επιτυχημένα οικονομικά,είναι και ιδεολογικοκοινωνικά αντίγραφα της Ευρώπης του 19ου αιώνα με ταχύτατα αυξανόμενες στρατιωτικές δαπάνες.
    Προς το παρόν στρατιωτικός ανταγωνισμός στην Ευρώπη δεν υπάρχει και η λεγόμενη ακροδεξιά πανευρωπαικά σκοπεύει κυρίως στην απόκρουση της εισβολής αμάχων μωαμεθανών λαθρομεταναστών και όχι σε σύγκρουση με γειτονικές χώρες.
    Βέβαια αυτό,εάν διαλυθεί το ΝΑΤΟ και η ΕΕ μπορεί να αλλάξει.

    Μου αρέσει!

  5. Ο/Η physicist λέει:

    Την Άπω Ανατολή την ανέφερα όχι επειδή στ’ αλήθεια θέλω να ζήσω εκεί, Δεξιέ (έχω καναδυό συναδέλφους που εργάζονται στην Κίνα και στην Κορέα, και δεν χοροπηδάνε απ’ τη χαρά τους) αλλά επειδή η Ανταρκτική πέφτει μακριά και κάνει και κρύο.

    Ο Μεαρσάιμερ όντως δεν έχει στην πρόβλεψή του ακριβώς αυτά που βιώνουμε σήμερα, ειδικά δε ο όρος «Ισλάμ» δεν βρίσκεται καν στο κείμενο. Ωστόσο, θυμάμαι καλά ότι το είχα διαβάσει τότε το άρθρο του και μου είχε φανεί αλαρμιστής και υπερβολικός. Εικοσιέξι χρόνια μετά, ο Ψυχρός Πόλεμος μοιάζει εποχή αξιοθαύμαστης σταθερότητας και γαλήνης (αν ξεχάσει κανείς 400 εκ. ανθρώπους που τους έλιωνε η μπότα του Υπαρκτού), και εκ των υστέρων εκτιμώ τον συγγραφέα που μέσα στην αφελή υπεραισιοδοξία εκείνης της εποχής ειχε εκφράσει τον υγιή σκεπτικισμό του.

    Μου αρέσει!

  6. Ο/Η Ενη λέει:

    Με τα βοσκοτοπια κλπ. δεν πανε καθολου καλα στις δημοσκοπησεις

    «Μπροστά με 7,1% η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με νέα δημοσκόπηση
    Στο 26,1% η ΝΔ, στο 19% ο ΣΥΡΙΖΑ
    ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: πριν 33′
    Μπροστά με 7,1% η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με νέα δημοσκόπηση

    Προβάδισμα 7,1% στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει νέα πανελλαδική δημοσκόπηση που έγινε την χρονική περίοδο 12-15 Σεπτεμβρίου.

    Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco για την εφημερίδα «Παραπολιτικά» στην πρόθεση ψήφου (με αναγωγή επί των έγκυρων), η ΝΔ συγκεντρώνει 26,1% και ο ΣΥΡΙΖΑ 19%.

    Ακολουθούν:

    Χρυσή Αυγή: 7,9%
    ΚΚΕ: 6,1%
    Δημοκρατική Συμπαράταξη: 4,6%
    Ένωση Κεντρώων: 3,4%
    Πλεύση Ελευθερίας: 3,2%
    ΑΝΕΛ: 2,6%
    ΛΑΕ.: 2,4%
    Το Ποτάμι: 1,8%
    Άλλο κόμμα: 5,7%
    Αναποφάσιστοι: 17,2%.
    Σύμφωνα με την έρευνα, καταλληλότερος για πρωθυπουργός κρίνεται ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, με 28%, έναντι 21% του Αλέξη Τσίπρα. Η πλειοψηφία των πολιτών, στο σχετικό ερώτημα, απαντά «Κανένας» (46%).

    Το 75% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν εμπιστεύεται τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 85% δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ »

    Απο το ΒΗΜΑ

    Μου αρέσει!

  7. Ο/Η Αλικη λέει:

    Κι ομως, Φυσικέ, ο Δυτικός Κοσμος εξακολουθει να αποτελει όαση -απο καθε αποψη-, σε σχεση με τα υπολοιπα μέρη του πλανήτη.

    Κατα τα αλλα, nobody ever promised us a rose garden.

    Μου αρέσει!

  8. Ο/Η physicist λέει:

    Κι ομως, Φυσικέ, ο Δυτικός Κοσμος εξακολουθει να αποτελει όαση -απο καθε αποψη-, σε σχεση με τα υπολοιπα μέρη του πλανήτη.

    Ως φωτογραφικό στιγμιότυπο (snapshot), πράγματι. Αναφέρομαι όμως στην εξέλιξή του, στην κατεύθυνση που έχουν πάρει τα πράγματα.

    Κατα τα αλλα, nobody ever promised us a rose garden.

    Ασφαλώς όχι. Αλλά κανένας δεν μου είχε πει και ότι θα βρισκόμουν στη φάση να μειοψηφώ στο τραμ ανάμεσα στις μαντήλες.

    Μου αρέσει!

  9. Ο/Η Αλικη λέει:

    Φυσικέ, σε ο,τι αφορά τις μαντήλες -και τα συμπαρομαρτουντα- σε καταλαβαίνω απολυτα.

    Μου αρέσει!

  10. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    Lynn Anderson-(I Never Promised You A) Rose Garden 1970

    Μου αρέσει!

  11. Ο/Η Ηλίας λέει:

    Αν κατέβαινε για κανάλι τώρα ο Κοσκωτάς, ποιό κόμμα θα τον υποστήριζε??

    Μου αρέσει!

  12. Ο/Η aftercrisis λέει:

    Αλληλοσφάζονται στα υψηλά κλιμάκια της «3ης εξουσίας». Της μιας εκ των «διακριτών» …ακόμη και στην Ελλάδα, υποτίθεται (χα χα, εδώ γελάνε)
    http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500102039
    Το αποτυχημένο κράτος σε …υποδειγματική παράσταση δεξιοτεχνίας

    Μου αρέσει!

  13. Ο/Η aftercrisis λέει:

    Εν τω μεταξύ, μετά τον Ντράγκι, και ο Ρέντσι πήρε το όπλο του. Και καλά έκανε.
    Το μονοπώλιο της ευρωδεξιάς στην διατύπωση πολιτικών προτάσεων καταρρέει. Κάτι μου λέει ότι στην Ελλάδα αναστηλώνεται (άν υποθέσουμε ότι κάποια στιγμή …σκόνταψε, υπόθεση άκρως αμφίβολη).
    Μια ζωή η χώρα αυτή πάει ανάποδα σε μονόδρομους. Πάντα απτόητη.

    Μου αρέσει!

  14. Ο/Η aftercrisis λέει:

    Αλίκη,
    ο Δυτικός Κοσμος εξακολουθει να αποτελει όαση -απο καθε αποψη-, σε σχεση με τα υπολοιπα μέρη του πλανήτη. Ορθοτατη εκτίμηση.
    Ωστόσο η ευρωδεξιά – και γενικώς η Δεξιά του Δυτικού κόσμου, βλ. π.χ. Ρεπουμπλικανούς , με τον αγύρτη έμπορο ιδεών Τράμπ – σίγουρα δεν είναι δροσερή πηγή που ποτίζει την όαση.
    Μάλλον με τον ξερο θερμό αέρα Χαμσίν μοιάζει, που σηκώνει την άμμο σύννεφο και το καραβάνι δεν βλέπει ούτε τη …μύτη της καμήλας

    Μου αρέσει!

  15. Ο/Η physicist λέει:

    Ζώα-Ζωολογία-Ξενοφοβία: Το φαινόμενο του ρατσισμού στα άλογα

    Ένα κοπάδι καφετιά άλογα αφηνιάζει όταν ένα άσπρο άλογο μπαίνει στο λιβάδι τους. Μπορούν να ζώα να είναι ξενοφοβικά και ρατσιστικά;

    Τρέχουσα πολιτική ανάλυση από την κ. Maria John, στη Ναυαρχίδα της γερμανικής διανοούμενης Κεντροαριστεράς, την Zeit. Κάθε μέρα μια ντουζίνα άρθρα στο ίδιο μοτίβο, είμαστε ξενοφοβικοί και πρέπει επειγόντως ν’ αλλάξουμε. Α, σεξιστές, ομοφοβικοί και ισλαμοφοβικοί είμαστε ούτως ή άλλως. Ευτυχώς όμως που νέες, γυναίκες, αριστερές δημοσιογράφοι μας ενημερώνουν και μας διαφωτίζουν.

    Τέσπα, με τους ανθρώπους αρχίσαμε την πλύση εγκεφάλου και πάει καλά. Σειρά τώρα έχουν τ’ άλογα. Για τα σαλιγκάρια δεν ξέρω, θα σε γελάσω.

    Μου αρέσει!

  16. Ο/Η physicist λέει:

    Καταλαβαίνεις τώρα με τι μαλακίες ασχολείται η Αριστερά πανευρωπαϊκώς και παναμερικανικώς; Κάποτε την απασχολούσαν οι εργασιακές σχέσεις, η δημόσια εκπαίδευση και υγεία, η ύπαρξη συστημάτων κοινωνικής ασφάλισης, η παροχή ίσων ευκαιριών στα παιδιά των φτωχότερων ή αμόρφωτων οικογενειών.

    Τώρα την απασχολεί η πολλαπλότητα των ταυτοτήτων φύλου, η ανάλυση της μπούρκας ως συμβόλου χειραφέτησης της γυναίκας και ο προσδιορισμός των αιτίων ρατσιστικής συμπεριφοράς στα γαϊδούρια.

    Μου αρέσει!

  17. Ο/Η δεξιος λέει:

    Aφού δεν έχουν εναλλακτικό οικονομικό μοντέλο να προτείνουν το έριξαν στον αντιρατσισμό.
    Και στην Ελλάδα αυτή τη μόδα την εισήγαγε ο Σημίτης όταν πια δεν μπορούσε να μοιράζει λεφτά και να δηλώνει κόμμα των μη προνομιούχων όπως ο Ανδρέας.
    Δυστυχώς όμως για αυτούς οι οικονομικές αντιθέσεις – ταξικές τις έλεγαν κάποτε – δεν εξαφανίζονται επειδή αυτοί δεν έχουν να πουν τίποτα και δρουν υπόγεια και καμμιά φορά εις βάρος τους.

    http://atimes.com/2016/09/deplorably-trump-is-going-to-win/

    Μου αρέσει!

  18. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Δε νομίζω ότι ασχολούνται κυρίως με τη μπούρκα. Αλλά και λίγο να ασχοληθούν σου λέει ο άλλος γιατί ασχολείσαι κύριε 🙂

    Μου αρέσει!

  19. Ο/Η physicist λέει:

    Δεν είναι καθόλου κακό ν’ ασχολούνται με τη μπούρκα. Κακό είναι να την προωθούν είτε ως μιαν αθώα και ισότιμη ενδυματολογική επιλογή (στην καλύτερη) είτε ως σύμβολο αυτοπεποίθησης και χειραφέτησης (κατά ορισμένους θεοπάλαβους φεμινιστικούς κύκλους).

    Μου αρέσει!

  20. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    Ναι δεξιέ, ο καθ’ έξιν ψεύτης σουπερ δημαγωγός Τράμπ θα λύση τα προβλήματα της αμερικάνικης εργαικής τάξης, όπως τα λες. Αμα πάντως τύχει και βγει θα καταλάβει μιά και καλή η (λευκή) αμερικάνικη τάξη το πόσο αυτός ο απατεώνας θα της «λύσει» τα προβλήματα.

    Το κωμικοτραγικό της υπόθεσης είναι ότι απατεώνες σαν και σένα, ενω κατηγορείτε για δημαγωγία τον Τσίπρα (και σε αυτό έχετε φυσικά δίκιο), την ίδια στιγμή σας αρέσει ο σουπερ δημαγωγός Τράμπ, μπρος στον οποίο ο Τσίπρας ωχριά. Μας λες δηλαδή πως τελικά το πρόβλημά σου δεν είναι η δημαγωγία αυτή καθεαυτή αλλά το ιδεολογικό πρόσημο του εκάστοτε δημαγωγού. Εαν αυτός είναι αριστερός, ε τότε του αξίζουν τα χειρότερα. Εαν όμως ο δημαγωγός είναι δεξιός (ή, ακόμα καλύτερα, ακροδεξιός), ε τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα – ποιά δημαγωγία, που την βλέπετε την δημαγωγία κύριοι? Όλα καλώς καμωμένα, δεν τρέχει κάστανο.

    «Aφού δεν έχουν εναλλακτικό οικονομικό μοντέλο να προτείνουν το έριξαν στον αντιρατσισμό.»

    Μπορεί βέβαια να δει κανείς και αντίστροφα το παραπάνω, σε σχέση με την δεξιά.
    Εφόσον η οικονομική της θεώρηση επικράτησε και έγινε απόδεκτή από τους πολιτικούς αντιπάλους της, τότε το μόνο που έμενε σε αυτή προκειμένου κάπως να διαφοροποιηθεί από τους τελευταίους ήταν στα λεγόμενα πολιτιστικά ζητήματα. Οπότε η κίνηση δεν είναι τόσο μονόδρομη οσο θέλεις να πιστεύεις. Για την έμφαση στα πολιτιστικά ζητήματα ευθύνεται εξίσου και η δεξιά, ίσως ακόμα περισσότερο από ότι οι άλλοι.

    Μου αρέσει!

  21. Ο/Η Αλικη λέει:

    Φυσικέ, προσωπικά βρίσκω ακατανόητο τον όρο «φεμινισμός».
    Τι ειναι οι γυναίκες, καμια ειδικη κατηγορία του ανθρώπινου ειδους, ωστε να πρεπει να εκπροσωπούνται ειδικά;

    Με την εννοια αυτη, θα μπορουσε να υπαρξει και «ανδρισμός».

    Μου αρέσει!

  22. Ο/Η physicist λέει:

    Αλίκη, δεν μ’ ενοχλεί ο φεμινισμός ως όρος (και νομίζω υπάρχει και κάτι που λέγεται «μασκουλινισμός») ούτε ως πολιτικό κίνημα καθαυτό: εφόσον υπάρχει μακρά ιστορία διακρίσεων εις βάρος των γυναικών, είναι επόμενο ν’ αναπτυχθεί ένα κίνημα που να αποσκοπεί στην εξασφάλιση της ισότητάς τους με τους άνδρες (εν προκειμένω). Όμως, όταν προωθεί συστηματικές διακρίσεις σε βάρος μου επειδή τυχαίνει να γεννήθηκα άντρας ή όταν ως πρόσωπο με ανάγει/υποβιβάζει αποκλειστικά με βάση ένα χαρακτηριστικό μου, τότε αρχίζουν τα προβλήματα.

    Μου αρέσει!

  23. Ο/Η Αλικη λέει:

    Μα, Φυσικέ, ο φεμινισμός εξ ορισμού αυτο κανει: θεωρει οτι εκπροσωπεί μια υποκατηγορία του ανθρώπινου ειδους (γυναίκες), με βαση ενα μονον χαρακτηριστικό τους (το φύλο), εναντίον της αντίπαλης υποκατηγορίας (άνδρες), με βαση και παλι το ιδιο χαρακτηριστικό.

    Δεν αναφερεται, δηλαδη, σε άτομα, προσωπικότητες, ανθρώπινες υπάρξεις, αλλα σε φορείς ενός διάφορο ποιητικού χρωμόσωματος.

    Ειναι επόμενο να οδηγεί στην ισοπέδωση που σε ενοχλεί.

    Μου αρέσει!

  24. Ο/Η physicist λέει:

    Εφόσον η εναντίον τους διάκριση βασίζεται στο φύλο τους και μόνο, είναι λογικό ν’ αναπτυχθεί ανάμεσα στις γυναίκες ένα τέτοιο κίνημα, Αλίκη. Όμως δεν είναι πλέον κίνημα ισότητας αλλά κίνημα εξασφάλισης προνομίων.

    Μου αρέσει!

  25. Ο/Η δεξιος λέει:

    @ Δ.Π.

    Δεν ψηφίζω εγώ στην Αμερική ούτε είπα ότι θα λύσει ο Τραμπ τα προβλήματα της εργατικής τάξης.
    Ούτε καν το άρθρο που έβαλα δεν το λέει αυτό.Εκείνο που λέει και το λένε και άλλοι πολλοί είναι ότι η αφ υψηλού αντιμετώπιση των ψηφοφόρων του από την Κλίντον της στοίχισε στις δημοσκοπήσεις.

    Μου αρέσει!

  26. Ο/Η aftercrisis λέει:

    Η μεταμοντέρνα «πολιτισμική» Αριστερά, πανευρωπαϊκώς και παναμερικανικώς, ασχολείται με αυτά που ασχολείται και η μεταμοντέρνα «πολιτισμική» και «ταυτοτική» (identitäre) Δεξιά.
    Αυτά που λένε έχουν αντίστροφο πρόσημο, αλλά τους ενώνει ένα πράγμα: Και οι δύο, αποφεύγουν να μιλήσουν για τα πραγματικά προβλήματα του μέσου, του αδύναμου πολίτη. Τραβούν μέχρι τα ακραία όρια αυτό που ξεκίνησαν οι παραδοσιακοί πολιτικοί: απευθύνονται μόνον σε ειδικές κατηγορίες ψηφοφόρων, στα λεγόμενα target groups των δημοσκόπων, που τους λές και μεταμοντέρνους κομματικούς πελάτες.
    Δεν την βλέπω καθόλου καλά ούτε την κλασική φιλελεύθερη Δεξιά των «σοβαρών» αστών, αυτήν που δεν παραδόθηκε τους λαικιστές. Όπως στην Ελλάδα, έτσι και στον Βορρά της ΕΕ.
    Αλλά από την άλλη, δείτε πως έχει καταντήσει το παλιό κόμμα του Λίνκολν στις ΗΠΑ, που παραδόθηκε. Σαφώς χειρότερα.
    Πολλοί λένε ότι οι Σοσιαλδημοκράτες στην Ευρώπη και οι Δημοκρατικοί στις ΗΠΑ είναι αυτοί που πλήρωσαν το μάρμαρο της αποτυχίας και της κρίσης. Αλλά το μεγάλο κάζο είναι αυτό που παθαίνουν τα φιλελεύθερα δεξιά τμήματα του ΕΛΚ στην Ευρώπη και oι Ρεπουμπλικανοί.
    Δείτε τι έπαθε το κόμμα της Μέρκελ από την επίθεση των Εναλλακτικών σε ένα σωρό γερμανικά Länder και τι θα πάθει αύριο στο Βερολίνο. Κυρίως τι τραβά από τους Βαυαρούς συμμάχους της του CSU και τον Κρέιζυ Χορστ Ζέεχοφερ. Σε άλλο κόσμο. Η Μέρκελ είναι μετριοπαθώς φιλελεύθερη, ο Κρέιζυ Χορστ είναι πολιτικός αδελφός του Κατσίνσκυ και του Ορμπάν και πολύ θα ήθελε να γίνει «βοηθός» του Πούτιν και του Τραμπ.
    Το επομενο τσίρκο θα έλθει στις γαλλικές εκλογές, με Β’ γύρο Νικολά εναντίον Μαρίν. Αγώνας κατς μέσα σε σιδερένιο κλουβί, Ο Μασκοφόρος Γίγαντας εναντίον της Ξανθιάς Κόμπρας, ούτε ψύλλος στον κόρφο του κάθε λογικού Γάλλου.

    Μου αρέσει!

  27. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    «Δεν ψηφίζω εγώ στην Αμερική ούτε είπα ότι θα λύσει ο Τραμπ τα προβλήματα της εργατικής τάξης.»

    Το ότι δεν ψηφίζεις στην Αμερική δεν σημαίνει ότι δεν υποστηρίζεις τον Τράμπ. Ένα σωρό σχόλια σου υπερ του υπάρχουν εδω και εκεί.
    Οπότε κόψε το παραμύθι. 😉

    «Ούτε καν το άρθρο που έβαλα δεν το λέει αυτό.Εκείνο που λέει και το λένε και άλλοι πολλοί είναι ότι η αφ υψηλού αντιμετώπιση των ψηφοφόρων του από την Κλίντον της στοίχισε στις δημοσκοπήσεις.»

    Μπούρδες.

    Στο σχόλιο σου σαφώς άφηνες να εννοηθεί οτι επειδή οι άλλοι τάχα ασχολούνται με τα πολιτιστικά ζητήματα (λές και οι μαλάκες που υποστηρίζεις ασχολούνται με κάτι άλλο) έχουν αμελήσει τις οικονομικές αντιθέσεις – «ταξικές τις έλεγαν κάποτε», για να θυμίσω τα δικά σου λόγια – και έτσι έχει αναλάβει ο αραχιψευταράς σούπερ δημαγωγός Τράμπ να μιλήσει τάχα υπερ των οικονομικά αδύναμων.

    Eδω το σχόλιό σου,

    «Aφού δεν έχουν εναλλακτικό οικονομικό μοντέλο να προτείνουν το έριξαν στον αντιρατσισμό.
    Και στην Ελλάδα αυτή τη μόδα την εισήγαγε ο Σημίτης όταν πια δεν μπορούσε να μοιράζει λεφτά και να δηλώνει κόμμα των μη προνομιούχων όπως ο Ανδρέας.
    Δυστυχώς όμως για αυτούς οι οικονομικές αντιθέσεις – ταξικές τις έλεγαν κάποτε – δεν εξαφανίζονται επειδή αυτοί δεν έχουν να πουν τίποτα και δρουν υπόγεια και καμμιά φορά εις βάρος τους.»

    ΥΓ. Τακτικά μιλώντας, η Κλίντον έκανε μαλακία μιλώντας έτσι για πολλούς από τους ψηφοφόρους του Τράμπ. Αφήνοντας όμως κατά μέρους την πολιτική ορθότητα (είσαι εναντίον της πολιτικής ορθότητας, έτσι δεν είναι?), επι της ουσίας αυτό που είπε είναι η αλήθεια – σαφώς όχι όλοι αλλά παρόλα αυτά μεγάλο μέρος ψηφοφόρων του Τράμπ είναι ακριβώς αυτό – υπερσυντηρητικοί, ρατσιστές, φασίστες. Άλλωστε και οι νεοναζιστές της Αμερικής επίσημα δήλωσαν την υποστήριξή τους στον Τράμπ.
    Eσυ όμως δεν ψηφίζεις στην Αμερική οπότε, δεν το συζητάμε, δεν υποστηρίζεις τον Τράμπ…
    😉 😉

    Μου αρέσει!

  28. Ο/Η δεξιος λέει:

    Άφτερ και Δ.Π.

    Το θέμα είναι ποιός άρχισε όλες αυτές τις ταυτοτικές πολιτικές.Για την Ελλάδα ξέρουμε πολύ καλά πως άρχισαν όλα.Μετανάστες ήλθαν στην Ελλάδα από το 1990 χωρίς αυτό να προκαλέσει ρήξη μεταξύ των ελληνικών κομμάτων αρχικά.Μάλιστα στις εκλογές του 1993 οι πασόκοι κατηγορούσαν – μερικοί συνεχίζουν – γιατί «άνοιξαν τα σύνορα» με την Αλβανία ενώ δεν άνοιξε τίποτα από ελληνικής πλευράς,το κομμουνιστικό σύστημα κατέρρευσε εκεί και έπεσαν τα ηλεκτροφόρα συρματοπλέγματα.
    Την ιστορία με τον «αντιρατσισμό» και τον «αντιεθνικισμό» την ξεκίνησε η πασοκοαριστερά επί Σημίτη και άργησε πολλά χρόνια να υπάρξει αντισυσπείρωση της δεξιάς (το ΛΑΟΣ μπήκε στη βουλή το 2007,δέκα χρόνια αργότερα).Για πολλά χρόνια υπήρχε μονομερής πολυπολιτιστικός λόγος.
    Στη Γερμανία η Μέρκελ Άφτερ δεν θα είχε σήμερα κανένα πρόβλημα με το AfD και το CSU εάν δεν άρχιζε την πολιτική μπάτε μέσα όλοι.Εάν απαιτείς να δεχθούν αδιαμαρτύρητα διάφορες κοινωνίες την εισβολή εκατομμυρίων ξένων,ε,δεν είναι εύκολο,ιδίως όταν μπαίνουν βόμβες.Κάποιος λοιπόν θα εκφράσει την αντίθεση.

    Μου αρέσει!

  29. Ο/Η physicist λέει:

    Θυμάστε τον Τιτάνα της Δημοκρατίας Kenneth Rogoff, ο οποίος μετά το Μπρέξιτ είχε υποστηρίξει την επανάληψη των Δημοψηφισμάτων και την πλειοψηφία 66% σε κάθε ένα έτσι ώστε να είναι έγκυρα; Ε, αυτός ο Κολοσσός της Σκέψης ξαναχτύπησε, με τις εξής προτάσεις.

    1. Άμεση απόσυρση των χαρτονομισμάτων των 200 και των 100 Ευρώ και σταδιακή απόσυρση όλων των χαρτονομισμάτων με αξία άνω των 10 Ευρώ, με σκοπό «την καταπολέμηση της εγκληματικότητας». Ούτως ή άλλως σχεδόν αποκλειστικά μαφιόζοι, έμποροι ναρκωτικών και μαστροποί χρησιμοποιούν αυτά τα χαρτονομίματα, είπε ο φωστήρας. Και βέβαια, με την κατάργησή τους θα καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή.

    2. Εισαγωγή αρνητικών επιτοκίων μέχρι και 6% (μείον έξι τοις εκατό, ολογράφως), σε ορίζοντα 10-20 χρόνων ως εργαλείο για την καταπολέμηση της κρίσης.

    Αγαλλιάζω με την εξέλιξη της φιλελεύθερης Δημοκρατίας που περιμένει τη γενιά των παιδιών μας: η ψήφος τους άνευ σημασίας, η οικονομική τους ανεξαρτησία ανύπαρκτη, κι ένα πλέγμα από Κρατικές Υπηρεσίες και οικονομικά συμφέροντα να κατέχει τον πλήρη έλεγχο των κινήσεων και των συναλλαγών τους σ’ έναν Κόσμο χωρίς κρατικές δομές, με ανύπαρκτα κοινωνικά συστήματα και με διαρκείς εθνοθρησκευτικούς ανταγωνισμούς να σπαράσσουν τις διαλυμένες κοινωνίες.

    Μου αρέσει!

  30. Ο/Η physicist λέει:

    Μια μικρή, ενδιαφέρουσα στατιστική λεπτομέρεια με αφορμή τις σημερινές εκλογές στο Βερολίνο, που αφορά τον αριθμό των (εργάσιμων) ημερών ανά έτος κατά τις οποίες οι εργαζόμενοι απουσιάζουν από τη δουλειά τους λόγω ασθενείας.

    Υπάλληλοι εν γένει, σε όλη τη Γερμανία: 9,5 ημέρες/έτος
    Δημόσιοι υπάλληλοι στη Βαυαρία: 9,9 ημέρες/έτος
    Δημόσιοι υπάλληλοι της Ομοσπονδίας: 19,3 ημέρες/έτος
    Δημόσιοι υπάλληλοι στο Βερολίνο: 35,5 ημέρες/έτος

    Το Βερολίνο είναι ακλόνητα αριστερή πόλη. Είναι επίσης καταχρεωμένο, βρώμικο και έχει κατά περιοχές υψηλότατη εγκληματικότητα και συνθήκες Εξαρχείων σε έκταση μεγαλύτερη από τα Εξάρχεια. Δεν νομίζω π.χ. ότι ο στατιστικός του δείκτης όπως αναφέρεται παραπάνω είναι χειρότερος από τον αντίστοιχο της Ελλάδας.

    Μου αρέσει!

  31. Ο/Η Ενη λέει:

    Δεξιέ, διαβασε το παρακατω που ειναι ερευνα της γερμανικης στατιστικης υπηρεσίας οπου αναφερεται οτι ,τα εκατομμυρια ξενων απο αλλες χωρες ηταν και ειναι απο χωρες αλλες (Τουρκια, Ελλαδα, Πολωνια κλπ 17 εκατ. κατοικοι και οχι «αυτα που εφερε η πολιτικη Μερκελ με τα εκατ. (οπως λες) μεταναστων μουσουλμανων», που ειπε «μπατε ολοι» οπως λες.

    «Γερμανία: ‘Ενας στους πέντε κατάγεται από ξένη χώρα
    Πάνω από 17 εκατομ. άνθρωποι που κατοικούν στη Γερμανία κατάγονται από άλλες χώρες σύμφωνα με τα στοιχεία της Γερμανικής Στατιστικής Υπηρεσίας για το 2015. Μεταξύ των μεγαλύτερων πληθυσμιακών ομάδων και οι Έλληνες.

    Ο πληθυσμός της Γερμανίας γίνεται όλο και… λιγότερο γερμανικός. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα για το 2015 η Γερμανική Στατιστική Υπηρεσία 17,1 εκατομμύρια κάτοικοι ανά τη γερμανική επικράτεια έχουν ξένες ρίζες. Με άλλα λόγια ένας στους πέντε έχει ξένη υπηκόοτητα ή έχει πολιτογραφηθεί Γερμανός ή έχει μόνον έναν γερμανό γονέα ή ανήκει στην ειδική κατηγορία των Γερμανών παλιννοστούντων –η τελευταία αφορά κυρίως γερμανόφωνους υπηκόους πρώην σοβιετικών χωρών. Η αναλογία αυτή μεταφράζεται στο 25% του συνολικού πληθυσμού και αποτελεί ρεκόρ για τα γερμανικά πληθυσμιακά χρονικά.
    Η Γερμανική Στατιστική Υπηρεσία θεωρεί στις εκθέσεις της ότι κάποιος έχει μεταναστευτική καταγωγή εάν ο ίδιος ή τουλάχιστον ένας γονέας του δεν γεννήθηκε με τη γερμανική υπηκοότητα.
    Οι «Gastarbeiter» και οι απόγονοί τους
    «Gastarbeiter» φθάνουν στη Γερμανία, 1961
    «Gastarbeiter» φθάνουν στη Γερμανία, 1961
    «Αυτή η πραγματικά μεγάλη αύξηση στον αριθμό των ατόμων που κατάγονται από άλλες χώρες οφείλεται στην αύξηση της μετανάστευσης», αναφέρει, εύλογα, στην ετήσια έκθεσή της η γερμανική αρχή. Το 2015 ο αριθμός των μεταναστών στη Γερμανία ανήλθε σε 11,5 εκατομμύρια, καταγράφοντας αύξηση έως και 5,5% σε σχέση με το 2014.
    Οι τρεις κύριες χώρες προέλευσης είναι παραδοσιακά η Τουρκία, η Πολωνία και η Ρωσία, ενώ μέσα στην πεντάδα των μεγαλύτερων ξένων πληθυσμιακών ομάδων που ζουν στη Γερμανία συγκαταλέγονται οι Έλληνες, όπως και οι Ιταλοί. Μάλιστα για τις δύο τελευταίες εθνικότητες σημειώνεται ότι πολλοί από αυτούς είναι απόγονοι των παλαιών «Gastarbeiter», δηλαδή των εργαζομένων που είχαν έρθει στη Γερμανία κυρίως από την Ελλάδα, την Ιταλία και την Τουρκία με ειδικά συμβόλαια εργασίας κατά τη δεκαετία του 1960. Σε αυτήν την κατηγορία περιλαμβάνονται περίπου 6,3 εκατομμύρια άνθρωποι. Στην έκθεση πάντως δεν προσδιορίζεται πόσοι από τους Έλληνες που έφτασαν στη Γερμανία τα χρόνια της οικονομικής κρίσης συνεχίζουν να έχουν τη μόνιμη κατοικία τους σε κάποιο εκ των γερμανικών κρατιδίων.
    Κυρίως νέοι και παιδιά με μεταναστευτική καταγωγή
    Αυξάνονται τα παιδιά κάτω των πέντε ετών με μεταναστευτική καταγωγή
    Αυξάνονται τα παιδιά κάτω των πέντε ετών με μεταναστευτική καταγωγή
    Σε γενικές γραμμές πάντως, σύμφωνα με την έκθεση, η αύξηση στον αριθμό των ανθρώπων με μεταναστευτικό υπόβαθρο στη Γερμανία εντοπίζεται ως επί το πλείστον στους νέους και τα παιδιά. Ενώ στους κόλπους των συνταξιούχων ένας στους δέκα είναι ξένος, στους ανηλίκους κάτω των πέντε ετών η ίδια αναλογία ανήλθε πέρυσι σε έναν στους τρεις.
    Στη δειγματοληπτική έρευνα της Γερμανικής Στατιστικής Υπηρεσίας για το 2015 δεν συμπεριλήφθηκαν οι νεοαφιχθέντες πρόσφυγες. Αυτό οφείλεται στις δυσκολίες που υπάρχουν ακόμη για την καταγραφή, συλλογή και επεξεργασία των ειδικών στοιχείων που τους αφορούν.
    Dpa, Statistisches Bundesamt / Δήμητρα Κυρανούδη »

    Απο τη DWcom

    Μου αρέσει!

  32. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    «Το θέμα είναι ποιός άρχισε όλες αυτές τις ταυτοτικές πολιτικές.»

    Είτε σ’ αρέσει είτε όχι, όλες οι παρατάξεις εκμεταλλεύονται τις ταυτοτικές πολιτικές. Και οσο τις εκμεταλλεύεται η αριστερά ή το κέντρο αλλο τόσο τις εκμεταλλεύεται και η δεξιά.
    Ο δε σούπερ δημαγωγός που σ’ αρέσει στην Αμερική, ο Τράμπ, κάνει κατ’ εξοχήν χρήση τέτοιων μεθόδων, που βασίζονται στην εθνοτική και πολιτιστική ταυτότητα. Αλλά διάφοροι σαν και σένα βλέπετε αυτές τις πολιτικές μόνο όταν τις χρησιμοποιεί η αριστερά ή το κέντρο, όταν τις χρησιμοποιεί η δεξιά ούτε φωνή ούτε ακρόαση.

    Μου αρέσει!

  33. Ο/Η physicist λέει:

    Ο τύπος που μαχαίρωσε κόσμο στη Μιννεσότα ήταν «στρατιώτης του ΙΣ» και η βόμβα στο Μανχάτταν ήταν, σύμφωνα με τον Κυβερνήτη της Πολιτείας της ΝΥ Άντριου Κουόμο, τρομοκρατική ενέργεια αλλά όχι συνδεόμενη με τη διεθνή τρομοκρατία.

    Μου αρέσει!

  34. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    «και η βόμβα στο Μανχάτταν ήταν, σύμφωνα με τον Κυβερνήτη της Πολιτείας της ΝΥ Άντριου Κουόμο, τρομοκρατική ενέργεια αλλά όχι συνδεόμενη με τη διεθνή τρομοκρατία.»

    Δεν είπε ακριβώς αυτό Φυσικέ ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης. Είπε ότι προς το παρόν, με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, το συμβάν στην Ν. Υόρκη δεν φαίνεται να συνδέεται με την διεθνή τρομοκρατία. Προσέθεσε όμως ότι ακόμα είναι παρα πολύ νωρίς για να εξαχθούν βάσιμα συμπεράσματα και ότι ουσιαστικά η έρευνα μόλις αρχίζει. Οπότε η υποψία ότι βρίσκονται από πίσω ριζοσπάστες ισλαμιστές είναι μεν απόλυτα εύλογη αλλά ας περιμένουμε να δούμε ποιά θα είναι τα πορίσματα της έρευνας.

    «»At this time there is no evidence of an international terrorism connection with this incident, but it is very, very early in the investigation and it’s just starting,» Cuomo told reporters, reiterating what Mayor Bill de Blasio had said just hours after the blast.»

    http://www.reuters.com/article/us-new-york-blast-idUSKCN11O012

    New York Governor Andrew Cuomo said on Sunday there was still no indication that an explosion that injured 29 people in Manhattan on Saturday was linked to international terrorism as investigators scoured the scene of the blast.

    FBI investigators were examining remnants of the bomb plus an unexploded device found four blocks away and another device that exploded in New Jersey on Saturday to see if they were connected, Cuomo said.

    «At this time there is no evidence of an international terrorism connection with this incident, but it is very, very early in the investigation and it’s just starting,» Cuomo told reporters, reiterating what Mayor Bill de Blasio had said just hours after the blast.

    Some 1,000 additional state police and national guard officers were being sent to the city to patrol transportation hubs as a precaution, Cuomo said.

    The U.S. Federal Bureau of Investigation (FBI) was taking evidence from all three sites to its special crime laboratory in Quantico, Virginia, said Cuomo, adding that he had been briefed by «all the relevant agencies.»

    «We will find who planted these explosives and they will be punished. … We will not allow these type of people and these type of threats to disrupt our life in New York,» Cuomo said.

    Most of the injured were treated for minor injuries including shrapnel wounds, though police listed one injury as serious. Cuomo said all had been released from hospital.

    Μου αρέσει!

  35. Ο/Η physicist λέει:

    ΔΠ, ειλικρινώς εύχομαι να μην είναι ισλαμιστές πίσω από τη βόμβα στο Μανχάτταν. Έχεις δίκιο που επισημαίνεις την επιακριβή δήλωση του Α. Κουόμο, και δείχνει ότι έκανα και πάλι το λάθος να βασιστώ αποκλειστικά στα ρηπόρτ του γερμανικού Τύπου, ο οποίος απέδωσε τη δήλωση του Κυβερνήτη σαν να σήμαινε ότι «δεν υπάρχει σύνδεση» και όχι «δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή ενδείξεις για σύνδεση». Η ανάγνωση του πρωτοτυπου είναι πάντα η καλύτερη επιλογή.

    Θα έπρεπε να το είχα ψυλλλιαστεί, αφού δεν ανέφεραν ούτε καν τη Μιννεσότα. Είναι και οι κάλπες ακόμα ανοιχτές στο Βερολίνο, βλέπεις.

    Μου αρέσει!

  36. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    Οκ, δεν τρέχει τίποτα.

    Σε σχέση με το συμβάν, και εγω αυτό εύχομαι, ευτυχώς πάντως που δεν υπήρξαν νεκροί, και οι τραυματίες (πλην ενός, δυστυχώς) φαίνονται να είναι ελαφρά τραυματισμένοι.

    «Είναι και οι κάλπες ακόμα ανοιχτές στο Βερολίνο»

    Εκεί πέρα τι γίνεται? Για δώσε λίγο την εικόνα, πως πάει το πράγμα? Ποιός φαίνεται να κερδιζει?

    Μου αρέσει!

  37. Ο/Η physicist λέει:

    Η AfD με 12,2% αρκετά κάτω από τις προσδοκίες της και η σημαντική της απόσταση από τους ΧΔ (18%) έσωσε τις εντυπώσεις για τους τελευταίους. Ωστόσο, το ποσοστό των ΧΔ είναι τραγικό και σημαίνει ότι χάνουν την συγκυβέρνηση με τους ΣΔ (23%), οι οποίοι μάλλον θα πάνε σε τρικομματική με τους Πράσινους (16,4%) και την Αριστερά (15,7%).

    Η τρικομματική θα μπορούσε να είναι και οιωνός για την Ομοσπονδία του χρόνου. Έστω κι αν σώθηκε από την πανωλεθρία να βρθεί πίσω από την AfD, η Μέρκελ ηττήθηκε σήμερα.

    Μου αρέσει!

  38. Ο/Η physicist λέει:

    Με κέρδη και ζημιές:

    ΣΔ: 23,1% (-5,2%)
    ΧΔ: 18% (-5,3%)
    Πράσινοι: 16,4% (-1,2%)
    Αριστερά: 15,7% (+4%)
    AfD: 12,2% (+12,2%)
    Φιλελεύθεροι: 6,4% (+4,6%)

    Αυτά τα έξι Κόμματα μπαίνουν στην Βουλή της Πολιτείας-Πόλης του Βερολίνου, οι Πειρατές έπεσαν από το 10% στο 1,7% και έφυγαν.

    Οι ψήφοι της Πολιτείας στο Ομοσπονδιακό Σύμβούλιο (την «Άνω Βουλή» ή τη «Γερουσία» αν θέλετε) δεν θα χρειάζονται πλέον τους ΧΔ, αφού δεν θα είναι στον κυβερνητικό συνασπισμό.

    Μου αρέσει!

  39. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    Μάλιστα. Ευχαριστώ για την ενημέρωση.

    Υποθέτω ότι οι ΧΔ χάνουν λόγω της πολιτικής Μέρκελ σε σχέση με το προσφυγικό ζήτημα.

    Μία τρικομματική ΣΔ, Πράσινων και Αριστεράς ενδεχομένως να αποβεί προβληματική επιλογή, ακριβώς γιατί δεν θα υπάρχουν τα αντίβαρα των συντηρητικών – οι ΣΔ σε αυτή την περίπτωση ίσως καταλήξουν να άγονται και να φέρονται από τους Πράσινους και το κόμμα της αριστεράς. Προσωπικά θα προτιμούσα σε αυτή την τρικομματική τους φιλελεύθερους στην θέση της αριστεράς.

    Για τις ομοσπονδιακές εκλογές του χρόνου (αν και μιλάμε σε ένα χρόνο από τώρα, σημαντικό χρονικό διάστημα) δεν θεωρώ και πολύ πιθανό το ενδεχόμενο μίας κυβέρνησης από ΣΔ, Πράσινους και Αριστερά αλλά πιο πολύ μία κυβέρνηση αποτελούμενη από ΣΔ, ΧΔ και Πρασινους ή ΣΔ, ΧΔ και Φιλελεύθερους.

    Μου αρέσει!

  40. Ο/Η physicist λέει:

    Υπάρχει το Προσφυγικό, υπάρχει και το γενικό χάλι του Βερολίνου, δεν είναι ξεκάθαρο τι ακριβώς «τιμωρούν» οι ψηφοφόροι αλλά σε κάθε περίπτωση τιμώρησαν τον λεγόμενο «Μεγάλο Συνασπισμό» από ΣΔ και ΧΔ. Ο επικεφαλής των ΣΔ έχει δηλώσει ότι επιθυμία του είναι η τρικομματική με τους Πράσινους και τα Ορφανά, επομένως έτσι μάλλον θα πάει, αφού έτσι το θέλησαν οι ψηφοφόροι.

    Για του χρόνου τι να σου πω, όπως λες τον καφέ διαβάζουμε. Αλλά σκέψου: η τρικομματική από ΧΔ, ΣΔ και Φιλελεύθερους που αναφέρεις ως επιλογή, ήταν κάποτε ολόκληρο το Κοινοβούλιο. Τώρα χρειάζονται οι δύο πρώην δεινόσαυροι μαζί με την πρώην (και νυν) ουρά απλώς για να βγει πλειοψηφία. Όσο για ενδεχόμενο συνασπισμό από ΧΔ, ΣΔ και Πράσινους, εγώ τον λέω ταφόπλακα της Δημοκρατίας. Διάβολε, δεν έχουν πλέον καμία σημασία οι πολιτικοί προσανατολισμοί; Καλύτερα ένας συνασπισμός των αριστερών κομμάτων παρά αυτός ο αχταρμάς, που οδηγεί σε κατάργηση της πολιτικής.

    Μου αρέσει!

  41. Ο/Η physicist λέει:

    Τα πραγματικά ποσοστά είναι κάπως διαφορετικά και φέρνουν την AfD στο 13,7% και τους ΣΔ στο 22,2%. Στην πράξη δεν αλλάζει τίποτε αλλά οι εντυπώσεις για τον Μεγάλο Συνασπισμό ΧΔ-ΣΔ χειροτερεύουν.

    Μου αρέσει!

  42. Ο/Η physicist λέει:

    («Πραγματικά» με την έννοια ότι είναι τα ποσοστά που βγάζει η κάλπη, τα προηγούμενα ήταν προβλέψεις βασισμένες σε έξιτ πολλ).

    Μου αρέσει!

  43. Ο/Η Αλικη λέει:

    Φυσικέ, γιατι θα ειναι «ταφόπλακα της δημοκρατίας» ο συνασπισμός ΧΔ, ΣΔ και Πράσινων, και για ποιον λογο θα προτιμούσες συνασπισμό αριστερών κομματων;

    Με δεδομένη τη θεση σου για το μεταναστευτικό κ.α, μου κανει εντύπωση αυτη η αποψη που διατυπώνεις.

    ΥΓ: Συμφωνω απολυτα με το σχολιο του Δύστροπου 20:00

    Μου αρέσει!

  44. Ο/Η physicist λέει:

    Φυσικέ, γιατι θα ειναι «ταφόπλακα της δημοκρατίας» ο συνασπισμός ΧΔ, ΣΔ και Πράσινων, και για ποιον λογο θα προτιμούσες συνασπισμό αριστερών κομματων;

    Για τον ίδιο λόγο που απεχθάνομαι τον παρόντα Μεγάλο Συνασπισμό, και που τον έχω αναφέρει ήδη σε προηγούμενα σχόλιά μου: ο Κοινοβουλευτισμός στην ΟΔΓ έχει ατονήσει στην πράξη μέχρι ακυρώσεως και η αντιπαράθεση δεν γίνεται πλέον με όρους Πολιτικής αλλά με όρους Ηθικολογίας και Ψυχοθεραπευτικής: οι κύριοι όροι που ανταλλάσσονται δεν είναι πολιτικής φύσεως (οικονομία, ανάπτυξη, φορολογία, παρεμβατισμός, φιλελεθυερισμός) αλλά: αγάπη, μίσος, φόβος, ελπίδα, θα τα καταφέρουμε, wir schaffen es, yes we can και άλλες απερίγραπτα ηλίθιες αερολογίες που έχουν τη θέση τους σε φωτορομάντζα και ωροσκόπια αλλά όχι σε μια Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.

    Ο λόγος για τον οποίον έχει συμβεί αυτό είναι η αυθαίρετη αντικατάσταση οποιουδήποτε κόμματος με οποιοδήποτε άλλο σε οποιασδήποτε μορφής συνασπισμό μπορείς να φανταστείς: αυτή η αυθαιρεσία, σε συνδυασμό με την απέχθεια της κ. Μέρκελ για αντιπαράθεση και υποβοηθούμενη από μιαν άνευ προηγουμένου επιβολή της κυβερνητικής γραμμής στα ΜΜΕ, έχει οδηγήσει σε ένα αποκοίμισμα των πολιτών και σε κατάργηση της έννοιας της Αντιπολίτευσης.

    Μια Δημοκρατία, για να λειτουργήσει καλά, θέλει διπολικά μπλοκ — και σε κάθε περίπτωση θέλει πλουραλισμό απόψεων και καθαρά προφίλ. Η ανάμειξη των πάντων με τους πάντες σε κυβερνητικούς συνασπισμούς φέρνει ανωμαλία.

    Με δεδομένη τη θεση σου για το μεταναστευτικό κ.α, μου κανει εντύπωση αυτη η αποψη που διατυπώνεις.

    Η πολιτική των ανοικτών συνόρων, η παραίτηση του Κράτους από τις στοιχιεώδεις υποχρεώσεις του και η εισροή ενός και πλέον εκατομμυρίου ανεξέλεγκτων μεταναστών χωρίς διαβατήρια δεν ήταν επιλογές ή πράξεις μιας αριστερής Κυβέρνησης στην ΟΔΓ αλλά επιλογή μιας Καγελαρίου των ΧΔ με την ομόφωνη συγκατάνευση όλων των δομών του κόμματός της, του συντηρηρτικού Τύπου και των Χριστιανικών Εκκλησιών. Δεν χρεώνεται η Αριστερά το φιάσκο του Σεπτεμβρίου του 2015 αλλά η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση της Γερμανίας.

    Μου αρέσει!

  45. Ο/Η physicist λέει:

    ΥΓ: Με το πέρασμα της ώρας, τα ποσοστά για τους ΣΔ και ΧΔ χειροτερεύουν — 21,9% και 17,7% αντίστοιχα — η Αριστερά περνάει τρίτη (15,6%) μποροστά από τους Πράσινους (15,3%), η AfD αγγίζει τον στόχο της κοντά στο 14% (13,8%) και οι Φιλελεύθεροι πιάνουν ένα εντυπωσιακό 6,7%.

    Μου αρέσει!

  46. Ο/Η Αλικη λέει:

    Και ολα αυτα, τα οποια -δικαίως- απεχθάνεσαι, Φυσικέ, πιστεύεις οτι θα εξαλειφοντουσαν με μια αριστερη κυβερνηση;

    Μήπως θα συνέβαινε το ακριβως αντίθετο; Αν καποια παράταξη ρέπει προς την ηθικολογία και απευθύνεται στο θυμικό αυτη ειναι κατεξοχήν η Αριστερα. Για να μην αναφέρω την αντιμετωπιση του μεταναστευτικού.

    Κάπου σε χάνω.

    Μου αρέσει!

  47. Ο/Η physicist λέει:

    Και ολα αυτα, τα οποια -δικαίως- απεχθάνεσαι, Φυσικέ, πιστεύεις οτι θα εξαλειφοντουσαν με μια αριστερη κυβερνηση;

    Όχι, αλλά θα είχαμε αριστερή Κυβέρνηση και δεξιά Αντιπολίτευση. Θα είχαμε διαφορετικές θέσεις και διακριτά προφίλ. Θα είχαμε διπολισμό, το σύστημα που δίνει σταθερές Δημοκρατίες, που παρέχει checks and balances και κρατάει την ισορροπία.

    Μήπως θα συνέβαινε το ακριβως αντίθετο; Αν καποια παράταξη ρέπει προς την ηθικολογία και απευθύνεται στο θυμικό αυτη ειναι κατεξοχήν η Αριστερα. Για να μην αναφέρω την αντιμετωπιση του μεταναστευτικού.

    Ορθή η διαπίστωσή σου αλλά η δική μου επιθυμία δεν είναι να απαλλαγεί από την ηθικολογία της η Αριστερά, είναι να πάψει η Δεξιά να την μιμείται και να την ανταγωνίζεται στις ηθικολογίες και τις αερομπουρδολογίες.

    Κάπου σε χάνω.

    Νομίζω ότι ήμουν σαφής, δεν ήμουν; Η άμορφη σούπα είναι που με απωθεί, Αλίκη. Αυτό το πράγμα που διαμορφώνεται τώρα και μοιάζει με DDR αλλά με γεμάτα ράφια στα σουπερμάρκετ. Αναπολώ την επιστροφή στην σύγκρουση των πολιτικών ιδεών, γίνομαι αντιληπτός ελπίζω. 😉

    Μου αρέσει!

  48. Ο/Η Αλικη λέει:

    Ναι, αλλα μεχρι να πάψει η Δεξιά να μιμείται τις μπουρδολογίες της Αριστερας, Φυσικέ, εσυ θα είχες αριστερη κυβερνηση, με ολες τις συνεπειες,

    Δεν μπορείς να το αγνοήσεις αυτο. Νομιζω οτι παρασύρεσαι σε μια τελεολογια, η οποια τείνει να αγνοεί τις πρακτικές επιπτώσεις.

    Μου αρέσει!

  49. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Στη Γερμανία είναι λίγο μπερδεμένα τα πράγματα.

    Για παράδειγμα, μια ζωή τα πλεονάσματα της δεξιάς Βαυαρίας, χρηματοδοτούν το …σοσιαλισμό του Βερολίνου 🙂

    Μου αρέσει!

  50. Ο/Η physicist λέει:

    Αλίκη, τα πράγματα είναι κάπως πιο πολύπλοκα, δώσε μου σε παρακαλώ λίγο την προσοχή σου.

    Το 2013, όταν οι ΧΔ υπό την ηγεσία της κ. Μέρκελ κατήγαγαν καταιγιστική νίκη στις ομοσπονδιακές εκλογές, το πολιτικό τοπίο είχε ως εξής: 52% ων ψήφων είχε δοθεί εν συνόλω σε κόμματα της Κεντροδεξιάς αλλά δύο συντηρητικά-φιλελεύθερα κόμματα (η παλιά AfD και οι Φιλελεύθεροι) έμειναν εκτός Κοινοβουλίου επειδή πήραν 4,9% το καθένα. Δηλαδή, 9,8% από συντηρητικές-φιλελεύθερες ψήφους έμεινε χωρίς κοινοβουλευτική αντιπροσώπευση.

    Στον αντίποδα, τα τρία αριστερά κόμματα, πήραν αθροιστικά 42% και είχαν (έχουν ακόμη) κοινοβουλευτική πλειοψηφία στο Μπούντεστακ, επειδή από τα δεξιά κόμματα μπήκε στη Βουλή μόνο το ένα (δύο, αν ακριβολογήσουμε, αφού οι ΧΔ και οι Χριστιανοκοινωνικοί της Βαυαρίας είναι διαφορετικά κόμματα). Θα μπορούσε, λοιπόν, να είχε σχηματιστεί ομοσπονδιακή Κυβέρνηση από ΣΔ, Πράσινους και Αριστερά, η οποία όμως θα είχε μικρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία και ισχυρότατη Αντιπολίτευση. Δεν έγινε αυτό και επιλέχτηκε ο θηριώδης Μεγάλος Συνασπισμός με πλειψηφία 504 επί 631 βουλευτών.

    Ας δούμε πού βρισκόμαστε 3 χρόνια αργότερα — ή μάλλον πού βρίσκονται οι ΧΔ.

    1. Το 2013, 11 από τις 16 ομόσπονδες Πολιτείες είχαν Πρθωθπουργό ΧΔ. Σήμερα μόνο 4, ενώ οι ΧΔ συμμετέχουν σε δύο ακόμη Πολιτείες ως μικρότερος εταίρος.

    2. Στον αντίποδα, οι Πράσινοι συμμετέχουν σε 11 κυβερνήσεις Πολιτειών.

    3. Η Αριστερά συμμετέχει σε 3 και έχει έναν Πρωθυπουργό στη Θουριγγία.

    4. Η τρικομμαιτκή αριστερά έχει την πλειοψηφία στην Άνω Βουλή.

    5. Το κόμμα των ΧΔ, από ποσοστά στα μεγάλα τριαντάρια, φυτοζωεί κοντά στο είκοσι.

    Σε ό,τι αφορά την κατάσταση της χώρας: ο Μεγάλος Συνασπισμός υπό την ηγεσία της κ. Μέρκελ (θυμίζω: 42% ΧΔ και μόνον 26% ΣΔ, άρα με κυρίρχους τους ΧΔ) έκανε πραγματικότητα τα πιο άγρια όνειρα της φονταμενταλιστικής φράξιας των Πράσινων: την άμεση απαγκιστρωση από την πυρηνική ενέργεια (λόγω Φουκουσίμα — αν είναι δυνατόν!) και, βέβαια, τα ανοιχτά σύνορα.

    Ερωτώ, λοιπόν: αν υποθέσουμε ότι είχε σχηματιστεί τρικομματική αριστερή Κυβέρνηση με κοινοβουλευτική πλειψηφία 320 έναντι 311 των ΧΔ (δηλ. ισχυρότατη Αντιπολίτευση) και με πλειοψηφία των ΧΔ στην Άνω Βουλή, πιστεύεις ότι θα είχε συμβεί ό,τι συνέβη πέρυσι τον Σεπτέμβριο;

    Μου αρέσει!

  51. Ο/Η Θανασης_χανια λέει:

    «But the mayor resisted on Sunday when reporters pressed him to call the blast an act of terrorism, saying investigators had yet to determine if there was a political motivation. There were no obvious political targets on the block.
    «It was intentional. It was a violent act. It was a certainly a criminal act. It was a bombing. That’s what we know,» said de Blasio, flanked by high-ranking officials of the FBI and the city police and fire departments.
    «It could have been something personally motivated. We don’t know yet,» de Blasio said.»

    Επιδημια πολιτικης βλακειας εχει πιασει την αμερικη

    Aφου περασε το σοκ της χρησιμοποιησης των εκφρασεων «bomb» και «bombing» αντι των «blast» και «explosion», πιθανον ο De Blasio,δημαρχος της Νεας Υορκης, να χρησιμοποιησει καποια στιγμη και τον εξαιρετικα απιθανο ορο «terrorism» αντι των «criminal act, violent act,intentional blast»…

    O Oμπαμα δε φαινεται να εχει κανει δηλωση,και μαλλον θα εξεταζει και αυτος τα δεδομενα προσεκτικα για να μην ξαναχαρακτηρισει τα περιστατικα σα «random» ή «workplace related»

    Τελος, ουτε το περιστατικο στη μινεσοτα με τον ισλαμιστη που μαχαιρωνε οποιον εβρισκε μπροστα του φαινεται να παιρνει πολλη δημοσιοτητα (χαρακτηριστηκε σαν ‘πιθανη τρομοκρατικη πραξη’ ) πιθανον να μην αρεσει η καταληξη του ως προς την οπλοκατοχη,αφου ενας αστυνομικος εκτος υπηρεσιας εχοντας οπλο το χρησιμοποιησε για να εξουδετερωσει το δραστη

    (εδω το ισλαμικο κρατος εχει ηδη ανακοινωσει οτι ο δραστης της …’πιθανης τρομοκρατικης πραξης’ ανταποκριθηκε στις εκκλησεις του χαλιφατου για επιθεσεις στη δυση )

    Μου αρέσει!

  52. Ο/Η physicist λέει:

    Το Ισλάμ είναι επεκτατικό και επιθετικό. Το Ισλάμ επιχειρεί να κατακτήσει τις Δυτικές κοινωνίες και να τις καταστρέψει, χρησιμοποιώντας την διαφορετικότητα ως όχημα. Ορίστε — διαφήμηση από το ιδιωτικό Γερμανικό κανάλι Pro7, εθνικής εμβέλειας, με την υποστήριξη του ΟΗΕ.

    Ανατριχίλα.

    Μου αρέσει!

  53. Ο/Η physicist λέει:

    Αυτά για τους ανόητους που ισχυρίζονται ακόμα στα σοβαρά ότι η μαντήλα είναι αθώο ενδυματολογικό αντικείμενο.

    Δεν είναι. Είναι σύμβολο καταπίεσης και επιβολής.

    Μου αρέσει!

  54. Ο/Η Mitsos λέει:

    Ερώτημα.. Γιατί πάνε στη Μυτιλήνη και σε άλλα ακριτικά νησιά και δημιουργούν προβλήματα οι λεγόμενοι Αντιφα πάντοτε την ώρα που πάει το άγημα να σηκώσει ή να υποστείλει τη σημαία? Πώς βρίσκονται κάθε φορά εκεί και γιατί δεν πάνε πχ στην Αθήνα να κάνουν τα ίδια? Εχει χαθεί ο έλεγχος ηθελημένα από την κυβέρνηση ΣυριζαΑνελ και πολύ φοβούμαι ότι θα δούμε και άλλα. Σε στρατόπεδα της Μυτιλλήνης και της Σάμου δεν παίζει εθνικός ύμνος και σηκώνουν τη σημαία σαν τους κλέφτες για να μην ενοχληθούν οι προσκεκλημένοι της Τασούλας. Ντροπή στους Ελληνες αξιωματικούς και έπρεπε κανονικά αξιωματικός που κάνει τέτοια πράξη να περνάει ΕΔΕ, αλλά τους λένε και μπράβο οι ανώτεροι του ΓΕΣ.

    Μου αρέσει!

  55. Ο/Η zepos λέει:

    physicist: «Ορίστε — διαφήμηση από το ιδιωτικό Γερμανικό κανάλι Pro7, εθνικής εμβέλειας, με την υποστήριξη του ΟΗΕ.»

    Ρε καλά κάνει ο Τσίπρας και τα κλείνει τα ..βοθροκάναλα…

    Μου αρέσει!

  56. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    Οι αρχές στην Νέα Υόρκη έχουν καταλήξει σε έναν ύποπτο σε σχέση με τις βόμβες που έχουν αναστατώσει την πόλη το τελευταίο διήμερο. Πρόκειται για έναν 28χρονο, γεννημένο στο Αφγανιστάν, προφανώς μουσουλμάνο, ο οποίος διέμενε στην μικρή κωμόπολη Ελίζαμπεθ, στο Νιού Τζέρσεϋ (στην οποία πόλη βρέθηκαν σήμερα τα ξημερώματα 5 ακόμα βόμβες, εκ των οποίων η μία εξερράγη αλλά ευτυχώς χωρίς θύματα). Το γεγονός ότι αυτός ο τύπος είναι μουσουλμάνος σίγουρα αυξάνει σημαντικά την πιθανότητα οι πρόσφατες βομβιστικές ενέργειες να σχετίζονται με την ισλαμιστική τρομοκρατία.

    Police Hunt for Ahmad Khan Rahami in Connection With Manhattan Bombing

    The police are searching for a 28-year-old man, described as a naturalized citizen of Afghan descent, Ahmad Khan Rahami, in connection with the bombing in Manhattan on Saturday night, sending out a cellphone alert to millions of residents.

    “I want to be very clear that this individual could be armed and dangerous,” Mayor Bill de Blasio of New York said on Monday morning. “Anyone seeing him should call 911 immediately.”

    Mr. de Blasio would not go into detail about why Mr. Khan was wanted, but he said finding him was critical to the safety of the city.

    “What we do know is we need to get this guy right away,” he said.

    Gov. Andrew M. Cuomo, who had said on Sunday that the attack did not appear to have a link to international terrorism, said new evidence might change that thinking.

    “I would not be surprised if we did have a foreign connection to the act,” he said on CNN on Monday morning.

    Mr. Rahami was born on January 23, 1988, in Afghanistan. His last known address was in Elizabeth, N.J. He is described as about 5 feet 6 inches tall and weighs about 200 pounds. Mr. Rahami has brown hair, brown eyes and brown facial hair.

    Hours before his name was released, the police discovered five pipe bombs near a train station in Elizabeth, detonating one of them overnight as they sought to disarm them. Before dawn, agents conducted a series of raids in the New Jersey city.
    Continue reading the main story
    Related Coverage

    F.B.I. agents with dogs and Elizabeth police officers swarmed a residential neighborhood of low-rise apartment buildings, multiple family homes and small businesses.

    In a separate appearance, Mr. de Blasio said New Yorkers should be prepared to see a large increase in police presence across the city.

    “In the coming hours we are going to be able to say a lot more about what happened here,” Mr. de Blasio said during an interview on the show “Good Morning America.” “It is certainly leaning more in the direction that this was a specific act of terror.”

    Late on Sunday night, the police stopped a car on the Belt Parkway near the Verrazano-Narrows Bridge and questioned five people who were connected to Mr. Rahami.

    There was heightened police activity on both sides of the Hudson River overnight, as the police responded to reports and chased down leads, including the tip that led to the discovery of the pipe bombs in Elizabeth.

    Two men walked out of Hector’s Place Restaurant near the city’s train station and found a backpack containing five explosives resting atop a municipal garbage can, Mayor J. Christian Bollwage said.

    After finding that the backpack contained “wires and a pipe,” the mayor said, the men dropped the item in the street and contacted the Elizabeth Police Department around 8:45 p.m. The police, in turn, called the Union County bomb squad, and the investigation was quickly turned over to the F.B.I. and the New Jersey State Police, Mr. Bollwage said.

    The F.B.I. then sent in a pair of robots and determined that the backpack held five bombs, some of which were pipe bombs, the mayor said.

    Around 12:30 a.m., the robots tried to clip a wire to disarm one bomb and accidentally detonated it, the mayor said.

    “As a robot was trying to disarm one of the devices, it exploded,” he said. No injuries were reported.

    […]

    Dean Fage, 49, was walking past police cars and officers at the station when the bomb went off.

    “People were screaming; a woman yelled, ‘What the hell was that?’ ” he said. “I felt it in my chest. I thought when they find bombs they take them and detonate them somewhere else.”

    As of 3:30 a.m. on Monday, F.B.I. agents were still working to envelop the four remaining bombs in blastproof material so they could be preserved for evidence. They were to be taken to the Middlesex County Fire Academy, where they would be picked up by federal agents who would take them to Quantico, Va.

    F.B.I. agents worked through the early morning hours to document where the debris from the exploded bomb had landed. It was on the street level, which meant the train tracks above were not affected, the mayor said. Nonetheless, the immediate area would remain closed for 24 hours, he said.

    The men who initially found the backpack were not suspects, the mayor said. Thinking that it contained valuables, they had carried it perhaps 1,000 feet before becoming exhausted by its weight. They set it down where their muscles gave out, beside an S.U.V. under the New Jersey Transit overpass on Broad Street at the station downtown, the mayor said.

    Law enforcement officials were examining surveillance video from the cameras of the bar near where the backpack was found. The mayor said that the area had been searched and that no other such packages had been found.

    Mr. Bollwage said he did not think that Elizabeth had necessarily been targeted by an attacker.

    “It is very possible that someone was trying to get rid of a package, as opposed to setting it off,” he said.

    Mr. Bollwage said late on Sunday that all trains from New Jersey Transit and Amtrak going through Elizabeth had been shut down and that a shuttle would arrive to shepherd stranded passengers away. More than 2,000 riders were affected.

    On Monday morning, New Jersey Transit announced that service on the Northeast Corridor and North Jersey Coast lines, which had been suspended in both directions, would resume at 5:30 a.m., but it warned that “customers are advised to plan for delays.”

    Amtrak said that Acela and Northeast Regional trains would run on a modified schedule on Monday, and it cautioned that “passengers should be prepared for the possibility of additional cancellations and delays throughout the day.”

    Mr. Bollwage said that he was worried on behalf of the residents in the community where the bomb was found, but that his fears extended beyond the city that he governs.

    He said he was “extremely concerned for everybody in the state and the country, where somebody can go and drop a backpack into a garbage can that has multiple explosives in it.”

    “You have to wonder how many people could have been hurt,” he added. “I could imagine if all five of them went off at the same time, the loss of life could have been tremendous.”

    Μου αρέσει!

  57. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    Συνεχής ενμέρωση για το θέμα.

    http://live.reuters.com/Event/New_York_bombings

    Μου αρέσει!

  58. Ο/Η Αλικη λέει:

    Με την ευκαιρία, ας επαναλάβουμε πανηγυρικά: το Ισλάμ ειναι μια ειρηνική θρησκεία!!

    Μου αρέσει!

  59. Ο/Η xBerliner λέει:

    «το Ισλάμ ειναι μια ειρηνική θρησκεία»
    Το ισλάμ είναι κάτι πολύ περισσότερο από θρησκεία.
    Το ισλάμ είναι ένα πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό σύστημα που χρησιμοποιεί τη θρησκεία για να επιβληθεί και να επεκταθεί. Ένας ισλαμιστής είναι μουσουλμάνος, αλλά ένας μουσουλμάνος δεν είναι κατ’ ανάγκη ισλαμιστής (πολλοί τούρκοι π.χ. αν και μουσουλμάνοι δεν είναι ισλαμιστές, το ίδιο ισχύει και για πολλούς ιρανούς, ή παλιότερα για τους βορειοαφρικανούς ή ακόμα και πολλούς αφγανούς). Από την πτώση του τείχους και μετά το ποσοστό των ισλαμιστών μουσουλμάνων αυξάνεται συνεχώς και σε λίγο θα μιλάμε για πλήρη ισλαμοποίηση του μουσουλμανικού κόσμου. Το πρόβλημα είναι ότι το ισλάμ ως πολιτικό/κοινωνικό σύστημα δεν είναι συμβατό με τις βασικές αρχές της δύσης και ως εκ τούτου δεν μπορεί να γίνει ούτε αποδεκτό αλλά ούτε καν ανεκτό στη δύση. Ανεκτικότητα ή κατανόηση στη διαφορετικότητα του ισλάμ, δηλαδή ενός συστήματος που προσπαθεί να καταστρέψει τη διαφορετικότητα, εντός μια πολυπολιτισμικής κοινωνίας είναι καταστροφική για την ίδια την κοινωνία. Το ισλάμ πρέπει να καταταχθεί στην ίδια κατηγορία και να έχει την ίδια αντιμετώπιση με ολοκληρωτικές ιδεολογίες όπως των νεοναζί ή άλλων ολοκληρωτικών συστημάτων.

    Μου αρέσει!

  60. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    «Το ισλάμ πρέπει να καταταχθεί στην ίδια κατηγορία και να έχει την ίδια αντιμετώπιση με ολοκληρωτικές ιδεολογίες όπως των νεοναζί ή άλλων ολοκληρωτικών συστημάτων.»

    +1

    To λεγόμενο ριζοσπαστικό Ισλάμ είναι μία ακραία εκδοχή της μουσουλμανικής θρησκείας. Η αποτελεσματική αναχαίτισή του είναι κάτι το απολύτως αναγκαίο ακριβώς επειδή, όπως πολύ σωστά λες, επιδιώκει την εγκαθίδρυση ολοκληρωτικών πολιτικών συστημάτων. Από την άλλη όμως πρέπει να αποφευχθεί και η τελείως εσφαλμένη στάση να θεωρείται κάθε μουσουλμάνος περίπου ως δυνάμει τρομοκράτης. Μία τέτοια στάση όχι μόνο θα κάνει πολύ μεγάλη ζημιά στην προσπάθεια καταπολέμησης της ισλαμιστικής τρομοκρατίας αλλά επιπρόσθετα είναι και επικίνδυνη πολιτικά, ακριβώς επειδή με την σειρά της οδηγεί στην υιοθέτηση ολοκληρωτικών αντιλήψεων από οσους τυχόν την υιοθετήσουν.

    Μου αρέσει!

  61. Ο/Η Αλικη λέει:

    Berliner +++++

    Μου αρέσει!

  62. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    Ο ύποπτος σε σχέση με τις βομβιστικές ενέργειες συνελήφθη μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία και κρατείται από τις αρχές.

    The man believed to be responsible for the explosion in Manhattan on Saturday night and an earlier bombing in New Jersey, Ahmad Khan Rahami, was taken into custody on Monday after he was wounded by gunfire in an encounter with the police, according to law enforcement officials.

    The dramatic episode on a rain-soaked street in Linden, N.J., came after the police issued a cellphone alert to millions of residents in the area telling them to be on the lookout for the suspect, who was described as “armed and dangerous.”

    Photos from the scene showed a man believed to be Mr. Rahami laying on the sidewalk, hands cuffed behind his back and his shirt pulled up exposing his stomach and chest, with a police officer standing over him.

    Witnesses said they saw police shoot at a man who was running away. One person who was too rattled to give his name said the victim appeared to have been shot more than once and was “still twitching.”

    He also said it appeared a police officer was shot.

    “Lotta’ lotta’ gunfire,” said Derek Pelligra, manager of Linden Auto Body.

    Mr. Rahami, 28, was identified on surveillance video planting the bombs in Chelsea, both the device that exploded and another that did not detonate a few blocks away. He was described as a naturalized citizen of Afghan descent who had been living with his family in Elizabeth, N.J.

    […]

    Μου αρέσει!

  63. Ο/Η physicist λέει:

    Δεν υπάρχει μετριοπαθές ή ανεκτικό Ισλάμ. Υπάρχουν μετριοπαθείς Μουσουλμάνοι που εοιναι μια χαρά άνθρωποι.

    Μου αρέσει!

  64. Ο/Η δεξιος λέει:

    Δεν θα βρεις άκρη.Οι πολυπολιτισμικοί έχουν λαλήσει εντελώς.

    http://freebeacon.com/national-security/reporter-to-clinton-concerned-bombings-isis-sympathizers-russians-swing-election-trump/

    Μου αρέσει!

  65. Ο/Η Ενη λέει:

    xberliner, σωστα τα λες για την αντιμετωπιση ολοκληρωτικων ιδεολογιων και συστηματων οπως των νεοναζι.

    http://avgi.gr/article/10813/7455658/e-extremistike-dexia-anasyntithetai

    Μου αρέσει!

  66. Ο/Η Mitsos λέει:

    Kαίνε τη Μόρια και φωνάζουνε Αλλάχ Ακ Μπάρ και έχουμε μια κυβέρνηση που κάθεται και κοιτάει ατάραχη. Ολη η Λέσβος είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, κάψανε το Hot Spot, κάηκαν ελαιώνες και το μόνο που απασχολεί το Μουζάλα είναι να μην στεναχωρηθούνε οι Αλληλέγγυοι. Και βγαίνει το δικός μας κωλόπαιδο στον ΟΗΕ και λέει ότι το άγχος που έχει με το προσφυγικό είναι να μην βγει η ακροδεξιά στην Ευρώπη. Οταν άνοιγες διάπλατα τα σύνορα και μετέτρεπες το στρατό σε Φιλιππινέζες και τους λιμενικούς σε λαθροδιακινητές δεν μπορούσες να το σκεφτείς ότι στη φύση η δράση φέρνει αντίδραση για να ισορροπεί το σύστημα? Το σύστημα θα ισορροπήσει και η μόνη που μπορεί να το ισορροπήσει είναι η Λεπέν, ο Τραμπ, ο Ορμπάν το AFD και τα συναυτώ κόμματα ανά τον κόσμο. Και δεν πιστεύω ότι όλοι αυτοί είναι νεοναζί.

    Η ίδια η φύση κοιτάζει την ισορροπία και από μόνη της μέσα από το αόρατο χέρι το θεού διορθώνεται και τώρα σιγά σιγά έρχεται η ώρα που οι οπαδοί της παγκοσμιοποίησης θα βρεθούν στον τοίχο και στην απομόνωση. Αυτό είπε προχθές η Λαγκάρντ στο G20 ότι φοβάται ότι το κίνημα της παγκοσμιοποίησης πνέει τα λύσθια και ό,τι βλέπουμε σήμερα είναι το κύκνειο άσμα του. Κανείς δεν τα βαλε με τη φύση. Ο άνθρωπος, η οικονομία και η κοινωνία είναι κομμάτι της και διέπεται από τους κανόνες της. Οπως υπάρχει το αόρατο χέρι στην οικονομία έτσι υπάρχει και στην κοινωνία και θα σας ρίξει αυτό το χέρι πολλές σφαλιάρες στις εκλογές πρώτα στην Αμερική και μετά σε όλον τον πλανήτη όση νοθεία και να κάνετε. Η Λαγκάρντ το πηρε χαμπάρι πρώτη, τώρα σιγά σιγά το παίρνετε χαμπάρι ένας ένας ότι οι μέρες σας είναι μετρημένες παντού στο δυτικό κόσμο.

    Μου αρέσει!

  67. Ο/Η physicist λέει:

    Μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε σήμερα ταυτοχρόνως σε όλον τον Τύπο της Γερμανίας (κοίτα κάτι συμπτώσεις), δείχνει ότι γυναίκες με μαντήλα έχουν μικρότερες πιθανότητες να προσληφθούν απ’ ό,τι γυναίκες χωρίς μαντήλα.

    Πόσο στοίχημα ότι σύντομα οι Πράσινοι, οι ΣΔ και η Αριστερά θα ζητήσουν ποσοστώσεις για γυναίκες με μαντήλα;

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.