Πολάκης : ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΑΧΗ του ποιος κυβερνα αυτον το τοπο…

Ενας αναπληρωτής υπουργός είσαι.  Σήμερα είσαι και αύριο δεν είσαι.  Πιο σεμνά, κάνει και ζέστη!

Liberal  /  Νέα παρέμβαση Πολάκη στη Δικαιοσύνη και την αστυνομία

Αναζωπυρώνεται η μάχη του Παύλου Πολάκη, αναπληρωτή υπουργού Υγείας με την Δικαιοσύνη, με αφορμή τη σύλληψη δύο διοικητικών στελεχών του Νοσοκομείου Τρικάλων.

Την Κυριακή, η αστυνομία Τρικάλων συνέλαβε τον διευθυντή και υποδιευθυντή του νοσοκομείου στελέχη επειδή προσελήφθησαν καθαρίστριες με ατομικές συμβάσεις, έπειτα από μήνυση που κατέθεσε ο εργολάβος καθαριότητας και προσωρινή διαταγή που εξέδωσε δικαστής.

Ο Παύλος Πολάκης, αμφισβητώντας την απόφαση της Δικαιοσύνης και την προσωρινή της διαταγή αλλά και την επιβολή του νόμου από την αστυνομία, μέσα από την προσωπική του σελίδα στο Facebook δήλωσε:

«ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΑΧΗ του ποιος κυβερνα αυτον το τοπο…

Η χθεσινοβραδυνη συλληψη του διευθυντη και υποδιευθυντη του νοσοκομειου Τρικαλων απο την αστυνομια που σε επιδειξη υπερβαλλοντος ζηλου εδρασε σαν το μακρυ χερι του εργολαβου καθαριοτητας του τοπικου νοσοκομειου ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΟ ΒΑΘΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑ που υπαρχει σε τμημα της δικαιοσυνης και των σωματων ασφαλειας και το οποιο πρεπει αμεσα να αντιμετωπιστει απο την κυβερνηση.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ, κεντρικες πολιτικες επιλογες της κυβερνησης που εξυγιαινουν το χωρο της υγειας,να βρισκονται υπο την αιρεση η την ακυρωση απο καποιον δικαστη που μπορει να εκδιδει προσωρινες διαταγες ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ εως τη συζητηση των κυριων προσφυγων στο συμβουλιο της επικρατειας που πρακτικα σημαινει στη συγκεκριμενη περιπτωση (λογω της καθυστερησης εκδοσης αποφασης για καποιους μηνες η και χρονο) οτι το υπουργειο Υγειας και οι νεες διοικησεις των νοσοκομειων δεν μπορουν να προχωρησουν στη συναψη ατομικων συμβασεων με εργαζομενους στην καθαριοτητα ,φυλαξη,σιτιση κλπ αλλα πρεπει να παραμεινουν οι εργολαβοι που υπηρχαν πριν ,οι οποιοι αμοιβονταν με εξωφρενικα ποσα απο τα νοσοκομεια εχοντας τους εργαζομενους απληρωτους με πολυ χαμηλους μισθους και με εργασιακες συνθηκες γαλερας.

Ξερουμε οτι, αυτη η αποφαση της κυβερνησης η οποια ενω αυξανει εως διπλασιασμου τους μισθους των εργαζομενων σε σχεση με αυτα που τους εδιναν οι εργολαβοι απο τη μια ,κανει μια συνολικη οικονομια πανω απο 80.000.000 ευρω στους προυπολογισμους των νοσοκομειων απο την αλλη,ΕΧΕΙ ΧΑΛΑΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΛΑΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΜΑΓΑΖΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ,ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΟΥΝ.

-Θα περιμενε λοιπον κανεις απο την ανεξαρτητη Δικαιοσυνη ,κατανοωντας την ουσια και το δικαιο του ζητηματος απο τη σκοπια του εργασιακου και του δημοσιου δικαιου να σταθει συμπαραστατης σε αυτην την προσπαθεια και οχι υπονομευτης.
-Θα περιμενε κανεις απο την αστυνομια να ειχε κινηθει στο παρελθον με ταχυτητα εναντι των μηνυσεων που κατεθεταν εργαζομενοι εναντιον των εργολαβων για απληρωτους μισθους και οχι να συλλαβει χθες τα μεσανυχτα μετα απο μηνυση του εργολαβου (μηνυση που δεν ειχε κοινοποιηθει καν στο νοσοκομειο χθες) το διευθυντη και υποδιευθυντη διοικητικου του νοσοκομειου Τρικαλων επειδη εφαρμοσαν ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΕΝΗ κυβερνητικη πολιτικη.Η αστυνομια ειναι προστατης του δημοσιου συμφεροντος και ΟΧΙ τοποτηρητης των ατομικων και επιχειρηματικων συμφεροντων.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΠΑΣΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΑ ΓΙ ΑΥΤΟ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ αναπλ υπουργος υγειας»

About σχολιαστης

Σχολιάζω...
This entry was posted in καινούργιο συκώτι. Bookmark the permalink.

92 Responses to Πολάκης : ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΑΧΗ του ποιος κυβερνα αυτον το τοπο…

  1. Ο/Η Πάνος λέει:

    «Την Κυριακή, η αστυνομία Τρικάλων συνέλαβε τον διευθυντή και υποδιευθυντή του νοσοκομείου στελέχη επειδή προσελήφθησαν καθαρίστριες με ατομικές συμβάσεις, έπειτα από μήνυση που κατέθεσε ο εργολάβος καθαριότητας και προσωρινή διαταγή που εξέδωσε δικαστής»

    ΔΕΝ πάνε καλά!

    ΥΓ. Όντως ο Πολάκης έρχεται και παρέρχεται. ΔΕΝ είναι αυτός το σημαντικό κομμάτι της υπόθεσης.

    Μου αρέσει!

  2. Ο/Η Πάνος λέει:

    Για το όντως σημαντικό, μούγκα στη «φιλελεύθερη» στρούγκα, που θεωρεί υποχρέωσή της να κράξει τον εύκολο στόχο (τον Πολάκη) αλλά δεν έχει να πει κουβέντα γι’ αυτό που συνέβη στα Τρίκαλα!

    Μου αρέσει!

  3. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Αντί να κάνει το γορίλα, ας ασκήσει ένδικα μέσα το υπουργείο. Στα πλαίσια του νόμου.

    Αλλού, στις μεταφράσεις για τη ζιμενς, κότες λυράτες, εδώ οπλαρχηγοί της επανάστασης.

    Μου αρέσει!

  4. Ο/Η Πάνος λέει:

    Για τα Τρίκαλα έχεις να πεις κάτι; ΑΥΤΟ είναι η είδηση, όχι ο Πολάκης.

    Μου αρέσει!

  5. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Γιατί να θεωρήσω ότι ο Πολάκης έχει δίκιο σε αυτά που λέει;

    Μου έχει δώσει -την περίοδο που ασκεί εξουσία- δικαιώματα να τον αντιμετωπίζω αρνητικά.

    Θέλει να αποφασίζει αυτός τι θα βλέπουμε, ποιός έχει δικαιώματα να μιλάει -όποιος διαφωνεί είναι «βοθροκάναλο»- χώνει 3 μέτρα στη γη, γενικά είναι αποκρουστικός. Είναι ολοκληρωτική νοοτροπία, έχουμε και υποχρέωση να τον σαλαίσουμε.

    Κατά τ’ άλλα, θα παρακολουθήσουμε την υπόθεση με τους εργαζόμενους με ενδιαφέρον. Ελπίζω να μην ανοίξει κανα νέο θέμα μονιμοποιήσεων.

    Μου αρέσει!

  6. Ο/Η aftercrisis λέει:

    Όταν έχεις κρίση νομιμοποίησης ταυτόχρονα στην εκτελεστική, νομοθετική και δικαστική εξουσία (αυτό βλέπω, η εν λόγω δικαστική απόφαση μου φαίνεται ασορτί με του Μισθοδικείου, «μη πειράζετε τα κακώς κείμενα, διότι ευνοούν την πάρτη μας «), σημαίνει ότι η πολιτική ισορροπία (άρα και το κοινωνικό συμβόλαιο) που βιώσαμε στην Ελλάδα μετά το 1980 δεν θα στέκεται ακόμη για πολύ όρθια.
    Αυτό είναι το μόνο (πιθανό) καλό μέσα στην όλη μαυρίλα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μέρος αυτης της ανισόρροπης «παλάντζας». Δυστυχώς ό,τι και να κάνουν τα στελέχη του, κακό ή καλό, θυμίζει … Γ. Παπανδρέου του 2010: «Καμμένο ρούχο», διότι είναι μέρος ευρύτερου συνόλου άθλιου και δυσλειτουργικού.
    Αμήν και πότε να βρεθεί μια διάδοχη διαφορετική συνέχεια – με Κοινωνικό συμβόλαιο πιο δίκαιο, πιο ορθολογικό και πιο λειτουργικό: Με προτεραιότητα στις δουλειές για τον απλό κόσμο, τον άνεργο και επισφαλή.
    Μας έχουν πρήξει με τη μονομανία της απασχόλησης στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και με τη συνταξιολογία, συνταξιομανία και συνταξιολαγνεία. Δουλειά χρειάζεται ο κόσμος, κινητρα για νέες θέσεις εργασίας – προπαντός στον ΙΤ – όχι καβάντζα και ανάπαυση (και παράλληλη μαύρη απασχόληση) από τα 50 – και πολλά λέω
    Αλλά δυστυχώς προς το παρόν δεν βλέπω και άλλες πολιτικές δυνάμεις να το θέλουν. Οπότε υπομονή (και προσευχή…)

    Μου αρέσει!

  7. Ο/Η δεξιος λέει:

    Δεν έχει καμμιά σχέση με το Μισθοδικείο Άφτερ γιατί το ζήτημα δεν επηρεάζει καθόλου τα οικονομικά των δικαστών.Κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για κάποιο νομικό πρόβλημα,ίσως ο νέος νόμος να μην προβλέπει κάτι,να έχει κάποια παράλειψη ή κάτι παρόμοιο ή στη χειρότερη περίπτωση να μην πήρε είδηση ο δικαστής ότι ψηφίσθηκε.
    Επί της ουσίας το νέο σύστημα βγάζει από τη μέση τους εργολάβους καθαριότητος που όντως δεν προσφέρουν πολλά πράγματα εκτός από ένα ανομολόγητο : η ύπαρξή τους ως μεσάζοντες αποκλείει τις απευθείας προσλήψεις και εν συνεχεία μονιμοποιήσεις υπαλλήλων στις οποίες οι πολιτικοί έχουν αποδείξει ότι ρέπουν.

    Μου αρέσει!

  8. Ο/Η Γιάννης -2 λέει:

    Δεν έχω εντρυφήσει στο ζήτημα, αλλά μπορώ ευθέως να πω ότι μόνιμος υπάλληλος καθαριότητος δεν έχει νόημα σε καμία υπηρεσία ΠΛΗΝ νοσοκομείων, όπου η ανάγκη είναι συνεχής, συχνά 24 ώρες το 24ωρο. Ίσως η διαμάχη έχει να κάνει με το ποιός κάνει τους διορισμούς.

    Σε όλες τις άλλες υπηρεσίες, ιδιωτικές ή κρατικές, η καθαριότητα μπορεί να γίνεται από εταιρείες την ώρα που δεν λειτουργούν οι υπηρεσίες.

    Μου αρέσει!

  9. Ο/Η Εγκεφαλικό κύτταρο λέει:

    Κάθε σύμβαση δημόσιας υπηρεσίας με εργολάβο περιέχει όρους που της επιτρέπουν να ελέγχει την τήρηση της εργατικής νομοθεσιαςαπό τον εργολάβο και να καταγγείλει τη σύμβαση του αζημίως για το Δημόσιο, αν η νομοθεσία δεν τηρείται. Το Δημόσιο συνεπώς μπορεί να έχει εργαζόμενους μέσω ιδιωτικών συμβάσεων που απολαμβάνουν τα βασικά εργασιακά τους δικαιώματα. Στο χέρι του είναι να μην έχει εργασιακούς μεσαίωνες και προσωπικά έχω γνωρίσει τέτοιες εργαζόμενες που είναι ευχαριστημένες.
    Για το τι έγινε στα Τρίκαλα, δεν έχουμε ιδέα, εκτός από το πασίδηλο, ότι υπήρξε
    Δικαστική απόφαση που οι διοικητές του νοσοκομείου αποφάσισαν, με το έτσι θέλω, να μην την εφαρμόσουν. Το σύστημα μας αυτό το λέει απείθεια και για το σύστημα μας η πράξη τους έχει την ίδια βαρύτητα με αυτή της μαμάς που δε δίνει στο χωρισμένο μπαμπά το παιδί για τοΣ/Κ. Η κατάληξη είναι αυτόφωρο και δεν είναι στη διακριτική ευχέρεια του εισαγγελέα να κάνει αλλιώς, χωρις παρανομήσει.
    Το να δεις έναν υπουργό να βγαίνει και να ξεσηκώνει τον κόσμο έχει και το αποτελεσμά του. Οι άνθρωποι που διατάραξαν τη λειτουργία στη μητρόπολη κρίθηκαν αθώοι λόγω της σύντομης παρουσίας τους στο χώρο. Η λειτουργία όμως διακόπηκε. Δεν ξέρω αν είναι απότοκο της φρέσκαδουρας στα μυαλά των δικαςτών που θέλει ο Πολάκης, ξέρω μόνο ότι ο νόμος δεν κάνει διάκριση ανάμεσα σε στιγμιαία ή διαρκή διατάραξη…
    Ο καθένας στη χώρα αυτή έχει και μια άποψη για τη δικαιοσύνη, είτε λόγω προσωπικών βιωμάτων είτε λόγω των αφορμών που οι ίδιοι δικαστές έδωσαν. Το έλλειμα ανεξαρτησίας στο χώρο, την οπο’ια οι ίδιοι οι δικαστές κατα καιρούς παραδίδουν στην εκτελεστική εξουσία προς ίδιον όφελος είναι επίσης γνωστό. Σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορεί νασυγχωρήσει τις απροσχημάτιστες ενέργειες για την καθολική χειραγωγηςη τους με αφορμή όσες αποφάσεις μεμονωμένων δικαστικών δεν αρέσουν στην κυβέρνηση.
    Αποδυναμωνεις ένα θεσμό όταν φοβάσαι ότι αύριο θα τον αντιμετωπίσεις. Αλλιώς τι λόγους έχεις:

    Μου αρέσει!

  10. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Ας πούμε ένας άλλος λόγος θα ήταν να θες αύριο να ..συνεργαστείς μαζί του και διαμορφώνεις τους όρους της καλής συνεργασίας μιλώντας του (του θεσμού) με ειλικρίνεια για να μη σου λέει μετά (ότι δεν του τα είπες). Ε άμα δεν θέλει συνεργασία τι να κάνεις και εσύ;; ( Ο Πολάκης και οι του ίδιου στυλ θα μπορούσε να είναι αναλώσιμος σε αυτήν την κατέυθυνση, όταν ..συνεργαστούν οι εκτελεστικοί με τους θεσμούς απλώς θα μπορούσαν να αδειαστούν μετά πολλών επάινων, τόχε κάνει και ο μακαρίτης ο ΑΠ με τον Αντώνη τον Τρίτση παλιά)

    Μου αρέσει!

  11. Ο/Η Πάνος λέει:

    Αναγνώστη,

    άσε τα σεσηπότα για άλλους. Οι δυο διοικητικοί απλά εφάρμοσαν το νόμο, ψηφισμένο κανονικότατα από τη Βουλή των Ελλήνων και… πήγαν μέσα (αυτόφωρο). Θα ήταν γελοίο αν δεν ήταν τραγικό – πρωτίστως για τη Δικαιοσύνη.

    Μου αρέσει!

  12. Ο/Η Εγκεφαλικό κύτταρο λέει:

    1) Δεν εφαρμόζεις το νόμο αν έχεις μια δικαστική απόφαση που έστω και εσφαλμένα (κι αυτό δεν το ξέρουμε) σου λέει να μην τον εφαρμόσεις, παρά παίρνεις τηλέφωνο τον τοπικό νομικό σύμβουλο του κράτους και του ζητάς βοήθεια για τις περαιτέρω ενέργειες.
    2) Η προδήλως εσφαλμένη εφαρμογή του νόμου είναι πειθαρχικώς ελεγκτέα. Το πρόβλημα της κυβέρνησης φυσικά δεν είναι η εσφαλμένη εφαρμογή, πολύ που τη νοιάζει,γι αυτό δεν θα γίνει πειθαρχικό στους δικαστές, θα τους κράξει ο Πολάκης και μετά θα βγει η Αναγνωστοπούλου στην τηλεόραση να μιλήσει για άγνοια του δικαστή και στη συνέχεια θα πει ότι είναι υπέρ των καταλήψεων.
    3) Άμα δε σου αρέσουν τα σεσηπότα τα ακρωτηριάζεις, δεν τα βάζεις στο μπλέντερ.

    Μου αρέσει!

  13. Ο/Η Εγκεφαλικό κύτταρο λέει:

    Αναγνώστη, οι όροι της καλής συνεργασίας έχουν ήδη γνωστοποιηθεί, αυτό είναι πασίδηλο.
    Ως εκ τούτου, η πρόεδρος του ΑΠ μηνύει και μηνύεται για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, ο πρόεδρος του ΣΤΕ προαναγγέλλει την απόφαση για τα κανάλια από έδρας, οι απανταχού καταληψίες θωπεύονται …
    Σήψη, πφφφ.

    Μου αρέσει!

  14. Ο/Η aftercrisis λέει:

    Μέρες αργίας (του εγκεφάλου)…
    Από τη μία το σάπιο μέχρι μυελού οστών ελληνικό δικαστικό σύστημα, από την άλλη οι ποικιλόχρωμοι Πολάκηδες («η αισθητική είναι ηθική» έλεγε ο Σίλλερ – δηλαδή, τελικά, πολιτική), κερασάκι στην τούρτα οι …ευφυείς πολιτικές προτάσεις για ελεύθερη και πλούσια ζωή.
    Karamanlis for President, από τον Θ. Μαυρίδη στο liberal
    http://www.liberal.gr/arthro/68569/apopsi/th-mauridis/i-lusi-tou-konstantinou-karamanli-.html
    Καλά δεν φτάνει ο Πάκης;
    Είμαι και μεγάλος για τα καράβια. Κρίμα.

    Μου αρέσει!

  15. Ο/Η Νίκος Π λέει:

    @Εγκεφαλικό κύτταρο
    Πολύ καλή ανάλυση, μου άρεσε ιδιαίτερα το:
    «Αποδυναμωνεις ένα θεσμό όταν φοβάσαι ότι αύριο θα τον αντιμετωπίσεις. Αλλιώς τι λόγους έχεις;»

    Μου αρέσει!

  16. Ο/Η aftercrisis λέει:

    Όμως θα είχε και κάτι καλό το
    Στην ανάληψη των καθηκόντων, ίσως να έσπαζε τη σχεδόν δεκαετή σιωπή και να μαθαίναμε πώς και με τι μυστικά μαγικά κόλπα κατάφερε και διόρισε στο κράτος ΤΟΥΣ το 5 % του ελληνικού πληθυσμού σε μόλις 5 χρόνια (2004-2009).
    Είναι ρεκόρ Γκίνες και η ουδεπόπωτε φορά Αριστερά τα εκτιμά αυτά.
    Ούτε ο θείος του στην εποχή του Τάκου Μακρή και της Δοξούλας δεν είχε καταφέρει κάτι παραπλήσιο.

    Μου αρέσει!

  17. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Η εφαρμογή των νόμων είναι αποτέλεσμα ερμηνείας που προκύπτει από ορισμένη (ποσοτικά και χρονικά) σειρά ντοκουμέντων (αυτό που λέμε κανονιστικό πλαίσιο) και το οποίο διδεται σε αυτόν αυτού που τους εφαρμόζει (που είναι αρμόδιος, ως δημόσιος λειτουργός).
    Επειδή όμως άνθρωποι είμεθα (και είναι) πολλές φορές είτε δεν το συμβουλεύονται όσο θάπρεπε, είτε δεν τους κόβει και πολύ, είτε πιέζονται 😉 με αποτέλεσμα το δημόσιο να αυθαιρετεί και όλοι ημείς να πληρώνουμε τις συνέπειες

    Για αυτό και δώσαμε στην δικαστική εξουσία την δυνατότητα να εκδίδει αποφάσεις με το βάρος της κατά τεκμήριο εγκυρότητας (θεσμικά κατοχυρωμένης) οι οποίες (έχει σημασία) να μπορούν να αναστείλουν μια διαδικασία του δημοσίου (φορέα …αλλά και γενικότερα).
    Και όταν λέμε αναστολή εννούμε αναστολή.

    Ο πολιτικός προϊστάμενος των δημόσιων λειτουργών δεν έχει καμία δουλειά να ..κυρήσσει ανένδοτον (αγώνα) με συνθήματα του είδους θα ξεκαθαρίσουμε ποιος κυβερνάε (τι λετε ρε παιδιά, ένας από τους 2 θα πυερισχύσειι ή μπορεί και να τα βρούν οι εξουσίες να κυβερνάνε ..μαζί, δηλαδή αδιάκριτα;;).

    Η συγκεκριμένη περίπτωση χρήζει διεκρινίσεων, οπότε ας μη ..βιαζόμεθα (εκτός αν ξέρουμε λεπτομέρειες, οπότε ας τις πούμε)

    Μου αρέσει!

  18. Ο/Η aftercrisis λέει:

    «Αισθητική ~ ηθική ~ πολιτική», με την ευκαιρία:
    Είναι αφάνταστα ενοχλητική η διαρκής και ανελέητη κακοποίηση της ελληνικής γλώσσας και της αίσθησής της από κυβερνητικούς ή άλλους φάλτσους πολιτικούς τηλεβόες και από τους ενισχυτές 10.000 Watt των ΜουΜουουουΕ.
    Πρόσφατο παράδειγμα:
    Το επιστημονικοφανές της κοσκινούς με τους πραματευτάδες «δομές» φιλοξενίας – για τις εγκαταστάσεις φιλοξενίας προσφύγων
    Και για να μη αδικούμε τους εξωθεσμικούς: «Συλλογικότητα» (ώ μεγαλοπρέπεια, θεέ και Κύριε) Ρουβίκωνας. Ξέρουν άραγε ότι είναι ποτάμι;
    Πρόκειται για χρήση της ελληνικής γλώσσας ισάξιας αισθητικής με τους «Νταβατζήδες» του Καραμανλένιν (δεν μπορούσε τέλος πάντων να πεί «μαστρωποί»), με την «διαπλοκή» (η πατέντα είναι του Κων. Μητσοτάκη), και φυσικά με το «είμαστε κάθετα αντίθετοι» (αμφισβητούμενη πατέντα – Α. Παπανδρέου ή Κ. Λαλιώτη;)
    Όπως μιλάς, έτσι σκέφτεσαι, όχι το αντίστροφο.

    Μου αρέσει!

  19. Ο/Η Εγκεφαλικό κύτταρο λέει:

    Νίκο Π,
    ευχαριστώ.
    Άφτερ,
    Η πρώτη (;) πλάκα που έπαθαν οι Ευρωπαίοι μαζί μας ήταν για το πώς κατορθώσαμε μια ευρωπαϊκή οδηγία που θεσπίστηκε για τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα, (των οποίων οι διαδοχικές συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου υπέκρυπταν μια ενιαία σύμβαση εργασίας, στερώντας τους σημαντικά δικαιώματα με κυριότερο την προστασία από την απόλυση) να τη μετατρέψουμε σε παράθυρο εισαγωγής των ευνοούμενων στο Δημόσιο παρακάμπτοντας τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ.
    Ένα διάταγμα που θα καταργούσε τις προσωποπαγείς οργανικές θέσεις τους, θα ήταν αρκετό για τη μείωση του δημόσιου τομέα στα μέτρα των απαιτήσεων της τρόικας. Τους διατήρησαν όλους στη θεσούλα τους κι αυτοί (ηθικοί ως ήντουσαν) ψήφισαν μετά ΣΥΡΙΖΑ.
    Μη βιάζεσαι όμως να χαρακτηρίσεις τη δικαστική εξουσία σάπια ως το μεδούλι.
    Τις καλές της πράξεις δεν θα τις μάθεις σχεδόν ποτέ. Τις γνωρίζουν μόνο όσοι τους αφορούν άμεσα.
    Και να ξέρεις ότι αυτοί που κάνουν τη δουλειά τους σωστά, προστασία δεν έχουν από κανένα.
    Για τον απλούστατο λόγο ότι σε αυτή τη χώρα δουλειά της δικαιοσύνης είναι να μην κάνει καλά τη δουλειά της.
    Είναι η χώρα όπου ο υποκλαπείς διάλογος του Καλογρίτσα με τον Βλαστό περνά στα ψιλά και δεν ανησυχεί κανένα.

    Μου αρέσει!

  20. Ο/Η aftercrisis λέει:

    Εγκεφαλικό κύτταρο
    «Δουλειά της δικαιοσύνης είναι να μην κάνει καλά τη δουλειά της»
    Αυτό ακριβώς εννοούσα.
    Φυσικά και στη δικαιοσύνη (όπως παντού), κάποιοι είναι …παραβάτες, δεν συμμορφώνονται με τας υποδείξεις, χαλάνε την πιάτσα και κάνουν καλά τη δουλειά τους.
    Και ξέρω ότι γενικά, αυτοί που χαλάνε την πιάτσα «δεν περνάνε καλά», Οι άλλοι «περνάνε».
    Τι θυμίζουν όλα αυτά; Εκείνη την παλιά διαπίστωση ότι γίνονται ακόμη και αγώνες κάτς ..σικέ. Απάτη.

    Μου αρέσει!

  21. Ο/Η aftercrisis λέει:

    2005, σαν χθές μοιάζει να έγινε η επισήμανση
    http://www.kathimerini.gr/699762/opinion/epikairothta/arxeio-monimes-sthles/kats-sike–apath-ola
    Επιχειρηματίες και πολιτικοί σφιχταγκαλιασμένοι, εντελώς μα εντελώς τυφλή (και κουφή) δικαστική εξουσία, «πως ξεπλένεται το μαύρο», μαλακοκάναλα και σκληρή «λαïκο»δεξιά της εποχής που μοίραζε σκοτωμένα λεφτά.
    Κατά τα άλλα, ήταν κόσμος όμορφος αγγελικά πλασμένος και όλα τα κακά άρχισαν με το Μνημόνιο και με τις στατιστικές «μηχανορραφίες» του Γεωργίου και του «Γ(ε)ιωγργάκη» μετά το 2009. Το μεγαλύτερο έγκλημα της ουδεπόποτε φοράς Αριστεράς είναι αυτό: η προστασία των χαλασοσπίτιδων 2004-2009.

    Μου αρέσει!

  22. Ο/Η Ενη λέει:

    Το θεμα εμπιπτει στην γενικοτερη εννοια, αυτή της διαπλοκης, μεταξυ κρατικων φορεων και ιδιωτων.
    Οταν η κυβερνηση ΓΑΠ υποστηριζε την καταργηση ολου του συστηματος της πελατοκρατιας , αντιμετωπισε ενα σκληρό πολεμο απο ολους, τα μεγαλα τα μεσαια και τα μικρα ιδιωτικά συμφεροντα. Και απετυχε ως κυβερνηση.

    Και η συγκεκριμενη περιπτωση, μεσα στις νομικες της λεπτομερειες, εντασσεται στην ιδια νοοτροπία.
    Η θα παταχθει το φαινομενο τελειωτικά η θα μπλεκομαστε σε λεπτομερειες.

    Ποια θα ειναι η πολιτικη δυναμη που ουτε τη δικη της πελατεια θα ευνοει αλλά ουτε και τα οργανωμενα, μεγαλα, μεσαια και μικρα ιδιωτικά συμφεροντα θα επικρατουν, θα φανει στη συνεχεια.

    Σε καθε περιπτωση ο Πολακης ειναι τοσο αντιπαθης που δεν εμπνεει καμια εμπιστοσυνη οτι αυτός θα λυσει το προβλημα. Δεν ξερουμε και τα δικα του κριτηρια αν ειναι τελικα στα πλαισια της ψηφοθηρίας η οχι.

    Ειναι απολυτως θεμα σωστης λειτουργιας ενος κρατους οπου ισχυουν οι νομοι και οι κανονες.
    Οχι ερμηνειες των νομων μια ετσι μια αλλιως.

    ..

    Μου αρέσει!

  23. Ο/Η Ενη λέει:

    Εγκεφαλικο κυτταρο 2/8 13,15

    +++++

    Μου αρέσει!

  24. Ο/Η aftercrisis λέει:

    Εγκεφαλικο κυτταρο 2/8 13,15
    Απορία αδαούς. Μήπως μπορώ να έχω τα φώτα σου;
    Από πότε έχει διαρρεύσει ο περιβόητος διάλογος του εκ των εθνικών μας εργολάβων Καλογρίτσα με τον Βλαστό ; Εδώ βλέπω ρεπορτάζ στις 10 Ιουλίου 2009. Υπόψη, τότε ακόμη κυβερνούσε η κυβέρνηση του ανεκδιήγητου μετέπειτα «κρυφού κουμπάρου» του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
    http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=62223
    Και τι δεν βλέπω μέσα:
    «Ο Καραμανλής αυτή τη στιγμή στηρίζεται σε αυτόν τον άνθρωπο» λέει ο τρόμπ… ο Τρομπούκης!
    «Φίλος φίλου μου»
    Ο «πατέρας (δηλαδή ο εθνικός εργολάβος) δεν μπορεί να μας κάνει τη δουλειά. Είναι ακριβός, ζητάει «μέση – μέση»»

    ΥΓ: Ναι όλα πήγαιναν καλά στην Ελλάδα και χάλασαν με τα Μνημόνια. Κατ΄άλλη εκδοχή όλα αυτά τα ωραία που περνούσαμε χάλασαν με τον ΣΥΡΙΖΑ. Και μετά γυρίσαμε πλευρό και κοιμηθήκαμε από την άλλη μεριά, σαν καράβοϊδα που είμαστε, υπήκοοι γαλάζιων αγάδων και πελάτες τους, όχι πολίτες. και προπαντός να υπερασπιζομαστε αυτά τα χρόνια, 1980-2010 (η ωραία Μεταπολίτευση, όπως η «ωραία της Συγγρού» ένα πράμα), που περάσανε πολλοί καλά και εμείς χειροτερότερα.
    Αηδία, φτύσιμο και καταφρόνια πρέπει στα χρόνια αυτά, τίποτε άλλο

    Μου αρέσει!

  25. Ο/Η aftercrisis λέει:

    Και ο Ψέκ (τότε υπουργός Ναυτιλίας) στο μπλέντερ – 10.7.2009
    http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=62262
    Ο …Σόιμπλε δεν έχει ακούσει γι αυτά;

    Μου αρέσει!

  26. Ο/Η aftercrisis λέει:

    Νομίζω ότι η ερώτηση του Πολάκη «ποιοί κυβερνούν αυτον το τοπο» ήταν περιττή.
    Αυτοί που τον κυβερνούσαν και το καλοκαίρι του 2009.

    Μου αρέσει!

  27. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Αφτερ, αν δεν μπορούμε να βρούμε καλούς δε σημαίνει ότι θα ανεχθούμε τους χειρότερους. 🙂 Το τσουβάλισαμα μόνο τους συριζαίους συμφέρει γιατί είναι οι χειρότεροι και με διαφορά.

    Οι συριζαίοι μισούν τους ελεύθερους επαγγελματίες και την ελεύθερη οικονομία. Απο μαλακία ή απο ιδεοληψία είναι αδιάφορο. 🙂 Η ζημιά είναι τεράστια.

    Μου αρέσει!

  28. Ο/Η aftercrisis λέει:

    σχο,
    δεν με ενδιαφέρει να έχει ελαφρυντικά ο ΣΥΡΙΖΑ μέ τη βοήθεια συμψηφισμού. Το αντίθετο. Θεωρώ όμως ότι είναι η άλλη πλευρά ενός και του αυτού νομίσματος. Ίδια κοινωνικά συμφέροντα εξυπηρετεί, ό,τι εξυπηρετήθηκε και στη δεκαετία του 2000, ενδεχομένως μεμονωμένα πρόσωπα άλλαξαν ρόλους. Και φυσικά τώρα δεν βρέχει δανεικά και Ευρωπαικά λεφτά.
    Δεν ξέρω τι λένε όσοι θυμούνται με ευχάριστες αναπολήσεις τις δεκαετίες αυτές (1980-2010), αλλά του λόγου μου δεν αισθάνομαι καμμιά νοσταλγία. Σιχασιά μόνον.

    Μου αρέσει!

  29. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Ξανά χαμός στα Τρίκαλα! Νέα εμέμβαση της Αστυνομίας στο νοσοκομείο με… λιποθυμίες!

    http://www.newsit.gr/topikes-eidhseis/KSana-xamos-sta-Trikala-Nea-ememvasi-tis-Astynomias-sto-nosokomeio-me-lipothymies-pic/639667

    Μου αρέσει!

  30. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Αφτερ, ακόμα και στην ιδιωτική εκπαίδευση με το νέο σχέδιο νόμου, ο εκπαιδευτικός γίνεται μόνιμος και ας είναι ο εργοδότης του επιχειρηματίας.

    Για να το πω ευγενικά οι άνθρωποι είναι εντελώς βαρεμένοι. 🙂

    Μου αρέσει!

  31. Ο/Η Εγκεφαλικό κύτταρο λέει:

    Αφτερ δεν ξέρω. Τώρα το πήρα είδηση.
    Σχό,
    Σουρεάλ. Σκληρό καρύδι ο εργολάβος.
    Έπρεπε όμως να ακούσεις την παρουσίαση της είδησης από την ΕΡΤ…

    Μου αρέσει!

  32. Ο/Η Εγκεφαλικό κύτταρο λέει:

    Δεν θα σταθεί αυτός ο νόμος σχο. Αντίθετος στο δίκαιο της ΕΕ.

    Μου αρέσει!

  33. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Θα έπρεπε να υποβάλλεται έκθεση συμβατότητας των σχεδίων νόμου, με το Ευρωπαικό δίκαιο, ώστε να μη χάνουμε την ώρα μας. 🙂

    Μου αρέσει!

  34. Ο/Η Πάνος λέει:

    Αναγνώστη,

    για να μη σε ζορίζουν οι απορίες (και τα βολικά δεν ξέρω δεν είδα), έχει ήδη γίνει προσφυγή στο ΣτΕ από τους εργολάβους (Καλαμάτας και Τρικάλων) και αναμένεται πολύ σύντομα η απόφασή του. Ως τότε η Δικαιοσύνη στα Τρίκαλα (θα) όφειλε να μη συμπεριφέρεται όπως κάποτε η Δικαιοσύνη Ανατολικά του Πέκος (για όσους ξέρουν από Λούκυ Λουκ και Άγρια Δύση). .

    Αυτό που ζει η όμορφη πόλη του Τσιτσάνη αυτές τις μέρες είναι θεσμικό σκάνδαλο… πανελλαδικής εμβέλειας.

    Μου αρέσει!

  35. Ο/Η Εγκεφαλικό κύτταρο λέει:

    Εγώ βλέπω την αρκούδα να κυνηγάει το δικαστή.

    Μου αρέσει!

  36. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    «Αποδυναμωνεις ένα θεσμό όταν φοβάσαι ότι αύριο θα τον αντιμετωπίσεις. Αλλιώς τι λόγους έχεις»

    Σωστή επισήμανση.

    Επίσης, μία εναλλακτική ερμηνεία είναι ότι αποδυναμώνεις ένα θεσμό όχι απαραίτητα γιατί φοβάσαι ότι θα τον αντιμετωπίσεις αύριο αλλά γιατί θέλεις να τον υπαγάγεις κάτω από την εξουσία σου ώστε να μην δρα ανεξάρτητα από την θελησή σου. Αυτή δε η δεύτερη ερμηνεία δεν βρίσκεται σε αντιπαράθεση με την πρώτη αλλά ουσιαστικά την ισχυροποιεί ακόμα περισσότερο.

    Μου αρέσει!

  37. Ο/Η aftercrisis λέει:

    Αυτό που βλέπω, εκτός των άλλων, σταθερά με την νυν την πρώην, την προ-πρώην και πάει λέγοντας κυβέρνηση στην Ελλάδα ειναι το εξης:
    Η φιλονικία και η διαμάχη για την διαχείριση, την απασχόληση και το ποιός κερδίζει από αυτά, γίνεται κυρίως γύρω από τους τομείς της ανα-παραγωγής: Νοσοκομεία, εκπαίδευση (δημόσια ή ιδιωτική), «εθνικοί εργολάβοι» (δημόσια έργα κυρίως), προμηθευτές δημοσίου γενικώς, οπλικά συστήματα …
    Αντίθετα, καμμία διαμάχη – άρα και κανένα ενδιαφέρον – για τους τομείς της πραγματικής παραγωγής, και κυρίως για ό,τι παράγει διεθνώς εμπορεύσιμα προιόντα και υπηρεσίες.
    Αυτό είναι τυπικό χαρακτηριστικό παρακμιακής χώρας, χώρας-παράσιτου στο διεθνές σύστημα.
    Το ίδιο που βλέπω τώρα ίσχυε το 2009, το 2004 και πιο πριν. Είναι μόνμο χαρακτηριστικό, ανεξαρτήτως κυβερνώσας παράταξης.
    Ούτε καν κανονικοί κοινωνικοί αγώνες δεν συμβαίνουν, όπως παντού στον κόσμο. Αυτά που γίνονται είναι ψευδεπίγραφοι κοινωνικοί αγώνες
    Ακόμη και η ταξική πάλη στην ελλάδα είναι ντιπ κατα ντιπ «μαϊμούκα».
    Μια τέτοια χώρα (και μια τέτοια κοινωνία) δεν έχει κανένα μέλλον. Οϋτε με ΣΥΡΙΖΑ, ούτε με ΝΔ ή με ό,τι άλλο επιφανειακά πολιτικό. Αποτυχημένο κράτος.
    Χρειάζεται restart. Με άλλο Κοινωνικό Συμβόλαιο. Έτσι θα αναγκαστεί το υπάρχον πολιτικό προσωπικό ή να αποχωρήσει ή να γίνουν «άλλοι άνθρωποι». Όσοι μπορέσουν.

    Μου αρέσει!

  38. Ο/Η Εγκεφαλικό κύτταρο λέει:

    Αχ κε Κυρίτση:

    Ερωτηθείς εάν είναι παράνομες οι καταλήψεις κτιρίων, είπε ότι «αντίκεινται στο νόμο», για να σημειώσει ότι βρίσκονται στο «γκρίζο σημείο» μεταξύ νόμου κια πολιτικής αντίληψης. O εκπρόσωπος του Συντονιστικού για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης εξήγησε ότι «υπάρχει διαφορά από εγκαταλειμμένο χώρο σε εγκαταλλειμένο χώρο» και όπως εξήγησε σε ό,τι αφορά στις μακροχρόνιες καταλήψεις μπορεί να βρεθεί χρυσή τομή «με συμφωνία κυρίων», δηλαδή η πλευρά των καταληψιών θα δώσει κάποιες εγγυήσεις και ανάλογα θα πράξει και το κράτος.
    Όπως ανέφερε, πολλές καταλήψεις έχουν λειτουργήσει υπέρ του κοινωνικού συνόλου, βοηθώντας μετανάστες ή αστέγους, χωρίς να προκαλούν προβλήματα στις γειτονιές.

    Μου αρέσει!

  39. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Σε αυτήν την ζωή Πάνο αν κάτι δεν με ζορίζει αυτό είναι οι απορίες, ίσα ίσα που είναι αναγακαίες για την ανακάλυψη που είναι η χαρά της (της ζωής).
    Άσε που μπορεί ενίοτε να αποδείχνονται (που έλεγαν και στην κνε παλιά) και επικερδείς δίότι άμα έχει κάποιος πολλές μπορεί να διεκδικήσει και χαρτί απορίας (από την ενορία του) που λέγατε και στην καλύβα παλιά και έτσι μέχρι και επίδομα να μπορέσει να πάρει.

    Βέβαια και οι βεβαιότητες έχουν την αξία τους καθότι έτσι ησυχάζει ο άνθρωπος και ..χαλαρώνει και το δέχομαι, αλλά εν πάσει περιπτώσει όλα καλά είναι και χρειάζονται.

    Τώρα και πέρα από την πλάκα, το ζήτημα της αξιολόγησης είναι ένα θέμα αλλά αυτό δεν είναι αυταπόδεικτο τουλάχιστον σε μένα που δεν ξέρω τις λεπτομέρειες.
    Το ότι έχει ασκηθεί προσφυγή στο ΣτΕ το δέχομαι αλλά σε τι επηρεάζει;;

    Ο Διοικητής δέχεται ότι είναι υποχρεωμένος να μην εφαρμόσει το ..διωφμό της Εταιρίας από το ίδρυμα (τελικά), δηλαδή δέχεται το ανασταλτικό αποτέλεσμα της δικαστικής απόφασης.
    Έτσι δεν είναι;;
    Τώρα αν εννοείς ότι όλα αυτά έπρεπε να γίνουν με τρόπο που να μην προκαλεί (άμεση επέμβαση της αστυνομίας κλπ) θα συμφωνήσω, αλλά αυτό ακόμη και αν αφορούσε την μία πλευρα (ακόμη λέω) στην αρχή τελικά με τις παρεμβάσεις του υπουργού και τα κόλπα του διοικητή (να πάνε στο υπόγει λέει) νομίζω ότι αφορά και τις 2 πλευρές.
    Πάντως υπουργός να λέει σαν νέος ..Λένιν ότι παίζεται ποιος ασκεί εξουσία (καθότι το σοσιαλιστικό εποικοδόμημα και η αστική βάση, το σύστημα που αντιστέκεται και τέτοια γλαφυρά, γιατί τέτοια είναι) νομίζω ότι δεν βοηθάει.
    Και επειδή το κρίνω πολιτικά, νομίζω ότι δεν κάνει καλά.

    Μου αρέσει!

  40. Ο/Η Θανασης_χανια λέει:

    Ο συμπατριωτης ο πολακης, ειναι οπαδος φαινεται της θεωριας του ανδρεα παπανδρεου, οτι δεν υπαρχουν θεσμοι παρα μονο ο λαος..
    θα κολλαγε εξαιρετικα στην δεκαετια του `80 με το πασοκ τον αυριανισμο και τον ανδρεοπαπανδρεικο λαικισμο

    εξαλλου τα`χει πει πολλες φορες, και για τη μαχη , και για τους προδοτες

    «η μαντιναδα ηταν Το οχι θελει ελληνες το ναι θελει προδοτες καιρος να ξεχωρισουνε τ αγριμια απο τις κοτες»

    φαινεται, ειναι πολλοι ακομα απο τους ..προδοτες του ΟΧΙ, και οι εκκαθαρισεις δεν ειναι τοσο …ευκολες οσο σε παλαιοτερες εποχες και καθεστωτα..

    σιγα σιγα παυλη, ετσά θα παρει και περισσοτερο καιρο και τετραετιες.. 😉 😀

    Μου αρέσει!

  41. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    ΣΤΑ ΑΚΡΑ Η ΚΟΝΤΡΑ
    Δικαστές κατά Πολάκη: Απαράδεκτη παρέμβαση στη Δικαιοσύνη -Ο υπουργός να θυμηθεί τη διάκριση των εξουσιών

    Πηγή: Δικαστές κατά Πολάκη: Απαράδεκτη παρέμβαση στη Δικαιοσύνη -Ο υπουργός να θυμηθεί τη διάκριση των εξουσιών | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/281502/dikastes-kata-polaki-aparadekti-paremvasi-sti-dikaiosyni-o-ypoyrgos-na-thymithei-ti#ixzz4GKv1BYlt

    Μου αρέσει!

  42. Ο/Η aftercrisis λέει:

    Το όλον ύφος (πολιτικόν και αισθητικόν), όπως και πολλών άλλων, θυμίζει παλαιο-πασοκιστάν του παλιοκιαρατά…
    Χαμένα πήγαν τα νιάτα μας – κάποιων – να προσπαθούμε να αποδείξουμε ότι ο ελέφαντας, και όχι εμείς, είναι αυτός που έχει προβοσκίδα, μάτια πλάνα και αυτιά αεροπλάνα.
    Χαμένα πάνε και τα γεράματά μας. Αυτός ο ελέφαντας δεν λέει να σταματήσει τις βόλτες στην Ελλάδα

    Μου αρέσει!

  43. Ο/Η Εγκεφαλικό κύτταρο λέει:

    http://www.kathimerini.gr/869914/sketch/epikairothta/politikh/skitso-toy-dhmhtrh-xantzopoyloy-040816
    Αντί να του ζητούν να θυμηθεί τη διάκριση να του στείλουν ταχύρρυθμο εκπαιδευτή, να του τη μάθει πρώτα. Για να ξεχάσεις κάτι, πρέπει να το ξέρεις (αναγκαία συνθήκη κι αυτό).

    Μου αρέσει!

  44. Ο/Η Ενη λέει:

    Κι.ομως το παλιό σχεδιο της «Συμμαχίας του Νοτου» στην Ευρωπη , αναβιώνει δεν εγινε delete.
    Tωρα που ο Αλεξης εχει εδραιωθει ως πολιτικός σε ευρωπαικο επιπεδο, με πολυ καλες σχεσεις με Γαλλους και Ιταλους ηγετες, ανακινει το θεμα της συμμαχιας του Νοτου, καλωντας και αλλες χωρες. οπως Ισπανια, Πορτογαλια, Κυπρο, Μαλτα.
    Καιρός να ανησυχουν οι συντηρητικες δυναμεις της ΕΕ.

    «Απηύθυνε προσκλήσεις ο πρωθυπουργός

    Συνάντηση των επτά χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο

    Αθήνα
    Σε συνάντηση στην Αθήνα, η οποία βρίσκεται στη φάση της προετοιμασίας, καλεί ο Αλέξης Τσίπρας τους ηγέτες έξι χωρών του ευρωπαϊκού νότου, τον προσεχή Σεπτέμβριο.

    Στη Συνάντηση των επτά χωρών -η οποία αναμένεται με τον έως τώρα προγραμματισμό να διεξαχθεί στις 9 Σεπτεμβρίου- θα συμμετέχουν μαζί με την Ελλάδα, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Κύπρος και η Μάλτα, σύμφωνα με πληροφορίες.

    Στο επίκεντρο της διάσκεψης αναμένεται να τεθούν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ΕΕ σε οικονομικό, πολιτικό και θεσμικό επίπεδο.

    Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Μου αρέσει!

  45. Ο/Η Ενη λέει:

    Συνεχεια

    Φαινεται οτι ο Τσιπρας σκεφθηκε οπως, «First we take Manhattan and then we take Berlin» και πηρε αποφασεις…….. lol
    υγ.
    Τωρα μια και ειμαστε σε ελαφρα θεματα, να ρωτησω εδω, οσοι Αυγουστιατικα εισαστε στην Αθηνα εχετε δοκιμασει να βρειτε ωραια δροσια στα αθηναΐκα θερινα σινεμά, οπου προβαλλονται και πολύ ωραιες παλιες ταινιες οπως «το δειπνο της Μπαμπετ» απο τη Δανια κ.α.;
    Ενα επισης θερινο σινεμα ειναι το Ριβιερα , στα Εξαρχεια, ωραιο ανετο καταπρασινο με παλιες ταινιες.
    Στην Καλυβα, γινονταν και καμια κουβεντα με χιουμορ , απο καποιους πολυ καλους σχολιαστες οπως π.χ. το Μαυρο Προβατο, η Αθηναιος (Βιβιαν) , ο Σισσα, η Μπερναρντινα, κ.α.
    Θα μου πεις τοτε δεν ειχαμε το Συριζα, σωστο κι΄αυτό. 🙂

    Μου αρέσει!

  46. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Είναι σαν να έχει περάσει ένας αιώνας από αυτή την …αθώα εποχή, Ενη 🙂

    Μου αρέσει!

  47. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Εγκεφαλικό κύτταρο τον συγκεκριμένο (τον Πολάκη) δεν τον ξέρω, άρα δεν γνωρίζω την προσωπική του ..οπτική περί δημοκρατίας, διάκρισης καθώς και την υποδομή του και συγκρότηση κλπ κλπ.
    Όμως σχετικά με το αποτέλεσμα (παρεμβάσεις του, δηλώσεις του …κλπ) η γνώμη μου είναι ότι όλα αυτά προέρχονται από συγκεκριμένη αφήγηση η οποία δεν είναι ότι δεν αντιλαμβάνεται το ζήτημα της διάκρισης των εξουσιών και της δημοκρατικής διακυβέρνησης γενικότερα, αλλά ότι την απορρίπτει (την διάκριση) καθότι απορρίπτει και την ..αστική δημοκρατία.
    Και δεν συμφωνώ ότι όλα αυτά είναι αναπαραγωγή του αυριανισμού του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ όπως σημειώνουν διάφοροι αγαπητοί παραπάνω στο νήμα.
    Είναι η (ολίγον καλτ βέβαια) αναπαραγωγή της αφήγησης περί Κράτους και εξουσίας των λενινιστικών και μεταλενινιστικών (πχ μαοικών) ρευμάτων και σχημάτων που ταλάνισαν το δέυτερο μισό του 20ου αιώνα.
    Ο Ανδρέας χρησιμοποίησε πολλά στοιχεία επίσης αυτής της καταγωγής, αλλά ένα κομμάτι των νεοσυριζαίων τον κάνει μπάι πας και πάει κατευθείαν ..στις πηγές.
    Το λέω καθότι θα συνεχίσουμε να το βλέπουμε, αφού όλο αυτό λειτουργεί σαν σύμβολο για να μαζέψει όσους αισθάνονται απόγονοι των μαρτύρων της αριστεράς.
    Και στην Ελλάδα του σήμερα αυτοί δεν είναι μόνον οι (αυτοπροσδιοριζόμενοι ως) αριστεροί αλλά ο μέσος Έλλην ..γενικότερα, αυτός και ΧΑ να ψηφίζει σαν αριστερός αισθάνεται και λειτουργεί.
    ΣΥνεπώς ο Ανδρέας ήταν μια έκφραση αυτής της ιστορίας (η καλύτερη μάλλον καθότι ήταν και χαρισματικός ευφιής με αισθητήριο κριτήριο και τέτοια) ο Πολάκης ή η Αυγή μια άλλη (έχει σημασία) έστω πιο ντεκαντάνς.
    Αλλά ζούμε στην εποχή των ..επιστροφών και όλοι ψάχνονται με την αναβίωση του παρελθόντος. ΟΙ περι ου ο λόγος πάνε πιο πίσω από την Αυριανή και το 80

    Μου αρέσει!

  48. Ο/Η aftercrisis λέει:

    Αναγνώστη,
    εμένα πάλι, «επικοινωνιακή» διαχείριση μου φαίνεται.
    Το ίδιο φιλοθεάμον κοινό και τους ίδιους πελάτες χειρίζονται (συν τους απογόνους τους, όχι μόνον βιολογικούς αλλά και ως προς τις νοοτροπίες), που εκστασιάζονταν το 1980 με τον «λαό σην εξουσία».
    Είναι η πλατειά βάση της πυραμίδας των «κερδισμένων της μεταπολίτευσης» (όχι οι κυρίως κερδισμένοι – μην τρελαθούμε, αλλά αυτοί που άρπαξαν κοψίδια που πέφτανε από το τραπέζι).
    Αρχίζουν από βαρειά δημοσιουπαλληλία και συνταξιούχους στα 50 και καταλήγουν σε γεωργοεργολάβους, παραλήπτες μεγάλων αντιπαροχών…
    Τσιμπάνε βέβαια και χαμένοι της μεταπολίτευσης, νομίζοντας – όπως η κοσκινού – ότι ο «άντρας τους» είναι πραματευτής ή και ιδιοκτήτης mall…

    Μου αρέσει!

  49. Ο/Η aftercrisis λέει:

    Αυτό το «οχι θελει ελληνες το ναι θελει προδοτες» του λεγάμενου είναι ξεπατικωμένο και επικαιροποιημένο «η Ελλάδα στους Έλληνες» του maximo leader.
    Η «Εθνική Λαική Ενότητα» (ΕΛΕ) – θα υποπτευόμουν ότι εγέρθηκε από τον λήθαργο ο Λαλιώτης, όμως τη δουλειά του τελευταίου την κάνει ο Σπίρτζης.
    Ο κουμπάρος του Καλογρίτσα του οποίου επίσης κουμπάρος είναι ο Καμμένος και ποιός ξέρει πόσοι άλλοι – όλα θυμίζουν την εποχή του Μεγάλου αλλά και την πιό βραχύβια του Καραμανλισμού δεύτερης εσοδείας
    Κάτι λέγαμε για (πραγματικούς) κερδισμένους της Μεταπολίτευσης και τους τσάτσους τους 😉 😀

    Μου αρέσει!

  50. Ο/Η Ενη λέει:

    Αναγνωστα,
    Πολυ σωστες οι επισημανσεις σου. Ηθελα κι΄εγω να πω απο χθες καποια λογια.
    Ο συσχετισμος Ανδρεα- Πολάκη (ως ομοιοι λαικιστες,οπως ειπωθηκε) ειναι επισης μια λαικιστικη αντιληψη-ερμηνεια. Δεν υπαρχει κανενα ομοιο στοιχειο., Ο ενας ηταν μια πολιτικη φυσιογνωμια , διεθνους παραδοχης,που εισηγαγε μια εντελως αντιθετη αντιληψη περί σοσιαλισμου. ουτε στα πλαισια της σοσιαλδημοκρατιας αλλά ουτε επισης και στα πλαισια του υπαρκτου σοσιαλισμου της ΕΣΣΔ.
    Συνεπως και καποια «συνθηματα» ειχαν μια αλλη ερμηνεια.
    Επι πλεον μιλαμε για εναν οικονομολογο καθηγητή στο Μπερκλευ, και πολιτικό που χαραξε ιστορία, σε διεθνες επιπεδο.

    Κατα τα αλλα πραγματι η αριστερή πολιτικη που εκφραζεται απο το Συριζα και τα στελεχη τους πηγαζει απο τις αρχες του Λενινισμου και απο καποιας μορφης Μαοικης σκεψης.

    Μου αρέσει!

  51. Ο/Η Εγκεφαλικό κύτταρο λέει:

    Αναγνώςτη,
    Σίγουρα σ´ αυτό το κοκτέιλ η αφήγηση της επιστροφής στις ρίζες έχει τη μεγαλύτερη αναλογία. Και τα δυο συστατικά όμως είναι ισοδύναμα στην πρόκληση της αταξίας, του χάους και στην περιφρόνηση οποιωνδήποτε κανόνων.
    Δεν ξέρω αν διάβασες το σχόλιό μου για τα αξιέπαινα παιδιά.
    Πραγματικά μελαγχόλησα όταν τα είδα και ταυτόχρονα συνειδητοποίησα τι με ενοχλεί κατάφωρα στο ΣΥΡΙΖΑ. Κατηγορεί τους παλιούς συντρόφους που τώρα είναι απέναντι του για δεξιά στροφή, συντηρικοποίηση ως φυσική εξέλιξη της αστικής καταγωγής τους κλπ και ταυτόχρονα προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το πιο ριζοσπαστικοποιημένο κομμάτι της νεολαίας, εκθέτοντάς το σε αντιπαράθεση με αυτούς που θεωρεί ταξικούς εχθρούς, προβοκάροντάς το, αλλά και αφήνοντάς το εκτεθειμένο σε δακρυγόνα, σε συλλήψεις, στη χλεύη, στα δικαστήρια.
    Εννοείται πως δε μιλώ για τους μπαχαλάκηδες, αλλά γι αυτό που είναι η νέα γενιά της ριζοσπαστικής σκέψης, της εναλλακτικής συμπεριφοράς κτλ, κτλ.
    Αναγκάζει, έτσι τους μη φίλους του παλιούς αριστερούς να ταυτίζονται όχι με τα «παιδιά» τους, αλλά με το εκκλησίασμα του Άνθιμου.
    Μόνο που δεν μεταλλάχθηκαν οι παλιοί τους σύντροφοι. Αυτοί, ανάλογα με τον ψυχισμό ενός εκάστου, είτε αισθάνονται την ανάγκη να ζητήσουν συγγνώμη που επέτρεψαν τη μετάλλαξη της κάποτε ανανεωτικής αριστεράς, είτε οργίζονται μ´ αυτά που βλέπουν.

    Μου αρέσει!

  52. Ο/Η Ενη λέει:

    Σχολιαστή,

    Οχι δεν ηταν καθολου μια «αθωα εποχή» οπως λες.
    Υπηρχαν εντονοτατες πολιτικες αντιπαραθεσεις στην Καλυβα τοτε.
    Ειχαν αλλη μορφή, κυρίως, αλλά και περιεχομενο.

    Μου αρέσει!

  53. Ο/Η aftercrisis λέει:

    Και τα ιστορικά τους ινδάλματα είναι κοινά. Θαύμαζαν και θαυμάζουν απο κοινού όχι μόνον τον Βελουχιώτη, αλλά και τον Μακρυγιάννη και άλλους τιτάνες του προαιώνιου ελληνικού «αντιστασιακού» πνεύματος.
    Δηλαδή οικοπεδοφάγους, ισόβιους παραλήπτες κρατικής προσόδου, κατσαπλιάδες και στην πραγματικότητα γδάρτες του φτωχού λαού.

    Μου αρέσει!

  54. Ο/Η Εγκεφαλικό κύτταρο λέει:

    Αφτερ,
    Υπάρχει το κομμάτι της μπίζνας, αλλά και ο χαμηλοσυνταξιούχος, το κίνημα δεν πληρώνω, ο πληγωμένος στην εθνική του περιφάνεια, οι ΜΚΟ, οι αριστεροί φιλόλογοι, οι κοινωνικοί καταληψίες. ‘Όλοι αυτοί όμως κάτω από το πάπλωμα της αριστεροσύνης που δε θέλει αστυνομική βία και ζητά από τους δικαστές να μην εφαρμόζουν νόμους παρά μόνο κοινωνικά συμβόλαια.
    Στο μεταξύ ο Καλογρίτσας υπογράφει συμπληρωματική σύμβαση 12.000.000 ευρώ γιατί, εντελώς ξαφνικά, στο δρόμο που ξεφύτρωσε ένα δάσος.
    Ο σχο που ξέρει από «απρόβλεπτα» στα δημόσια έργα κατανοεί πλήρως.
    ΣΤο μπέρδεμα της χρόνιας διαφθοράς με τη νέα πολιτική αφήγηση ο κόσμος εστιάζει στη δεύτερη. Αυτό είναι και το ζητούμενο.

    Μου αρέσει!

  55. Ο/Η Εγκεφαλικό κύτταρο λέει:

    Ένη,
    Ακόμη και αν δεν ήταν αθώα, αγαθιάρα ήτανε.

    Μου αρέσει!

  56. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Αθώα σε σχέση με την περίοδο που διανύουμε. 🙂

    Μου αρέσει!

  57. Ο/Η Ενη λέει:

    «ΣΤΑ «ΣΚΑΡΙΑ» ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ «ΑΜΥΝΑ» ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ

    Σύνοδος Κορυφής των επτά χωρών του ευρωπαϊκού Νότου

    Αλ. Τσίπρας, Φρ. Ολάντ, Μ. Ρέντσι, Μ. Ραχόι, Αντ. Κόστα, Νικ. Αναστασιάδης και Τζ. Μουσκάτ, αναμένεται να συναντηθούν στην Αθήνα
    Αλ. Τσίπρας, Φρ. Ολάντ, Μ. Ρέντσι, Μ. Ραχόι, Αντ. Κόστα, Νικ. Αναστασιάδης και Τζ. Μουσκάτ, αναμένεται να συναντηθούν στην Αθήνα

    TOY ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΙΟΥΦΟΥ
    Πρωτοβουλία για τη διοργάνωση μιας Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Νότου, τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα, φέρεται να αναλαμβάνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε μια προσπάθεια να αλλάξουν οι συσχετισμοί στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά και για τη δημιουργία ενός ενιαίου μετώπου, απέναντι στις πολιτικές λιτότητας και την εμμονή για αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία, των ηγετικών δυνάμεων της Ενωσης.
    Στόχος της πρωτοβουλίας του Ελληνα πρωθυπουργού είναι η Σύνοδος Κορυφής των 7 χωρών του νότου να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις αρχές Σεπτεμβρίου, πιθανότατα στις 9 του μήνα, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, προκειμένου να ενισχυθεί η μεταξύ τους συνεργασία, στο πλαίσιο διεργασιών που συντελούνται στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των νέων συμμαχιών που θα διαμορφωθούν μετά την έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας.
    Πρόθεση του Αλ. Τσίπρα είναι στη Σύνοδο να λάβουν μέρος ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, οι πρωθυπουργοί της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι, της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα, ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης και ο πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ Μουσκάτ.
    Ενα από τα μεγάλα στοιχήματα του Ελληνα πρωθυπουργού θα είναι δίχως άλλο, κατ’ αρχάς η συμμετοχή και στη συνέχεια η συμπόρευση της Ισπανίας με το μέτωπο του νότου (αν αυτό επιτευχθεί), καθώς ο Μαρ. Ραχόι κινείται πολιτικά στον σκληρό πυρήνα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, διατηρεί άριστες σχέσεις με το Βερολίνο. Ο κ. Ραχόι εφάρμοσε κατά γράμμα τα σταθεροποιητικά προγράμματα λιτότητας, γεγονός που αποτυπώθηκε και στα εκλογικά ποσοστά του κόμματός του, το οποίο αν και παραμένει πρώτο, έχει απολέσει ένα σημαντικό τμήμα της εκλογικής του δύναμης και εξ αιτίας της πολιτικής του αυτής αδυνατεί να βρει συμμάχους για τον σχηματισμό κυβέρνησης, με αποτέλεσμα η Ισπανία να βρίσκεται στα πρόθυρα πολιτικού αδιεξόδου και να οδεύει προς μία τρίτη εκλογική αναμέτρηση.
    Κυβερνητικοί κύκλοι, ωστόσο, αν και επί του παρόντος δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις, επισημαίνουν ότι οι επαφές έχουν ξεκινήσει και συνεχίζονται και πως η πρωτοβουλία του κ. Τσίπρα έχει ήδη δρομολογηθεί και βρίσκεται «σε καλό δρόμο», ώστε να καταστεί εφικτή η πραγματοποίηση της Συνόδου Κορυφής και σύντομα να υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις, στις αρχές του επόμενου μήνα.
    Επιδίωξη της ελληνικής κυβέρνησης και προσωπικά του Ελληνα πρωθυπουργού είναι η Σύνοδος να καταλήξει σε συγκεκριμένες αποφάσεις, οι οποίες θα συμβάλουν στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Κύπρου, της Μάλτας και της Ελλάδας, με καταρχήν στόχο την επίτευξη μεγαλύτερης ευελιξίας στη λήψη των αποφάσεων που αφορούν την οικονομική στρατηγική κάθε χώρας, καθώς και στην αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων που θα υπερβαίνουν τις σκληρές δημοσιονομικές πολιτικές και θα τονώσουν την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και την απασχόληση.
    Ενας παράλληλος στόχος είναι η συνεργασία του ευρωπαϊκού Νότου και η υιοθέτηση εναλλακτικών πολιτικών να λειτουργήσει και ως αντίβαρο σε αντίστοιχες συλλογικές πρωτοβουλίες άλλων χωρών, όπως αυτών της «Βίζενγκραντ», οι οποίες άσκησαν έντονες πιέσεις στο θέμα του προσφυγικού και δημιούργησαν πρόσθετα βάρη στις δοκιμαζόμενες χώρες του ευρωπαϊκού νότου.
    Πριν από τη σύνοδο
    Η Σύνοδος των επτά χωρών του Νότου, προγραμματίζεται να γίνει λίγες ημέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής των «27» στην Μπρατισλάβα, όπου θα συζητηθεί διεξοδικά το μέλλον της Ευρώπης, στον απόηχο και του Brexit, όπου και αναμένεται να τεθεί το ζήτημα των στρατηγικών επιλογών της Ενωσης και πολλές χώρες αναμένεται να θέσουν το θέμα της χαλάρωσης των μέτρων δημοσιονομικής πολιτικής, προκειμένου να ανακοπεί η άνοδος τόσο των ακροδεξιών κομμάτων, όσο και των ευρωσκεπτικιστικών, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι το παράδειγμα της Μ. Βρετανίας θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες της Ενωσης.
    Θα πρέπει να σημειωθεί, τέλος, ότι στις 25 Αυγούστου, ο Αλ. Τσίπρας θα μεταβεί στο Παρίσι προκειμένου να λάβει μέρος στη Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και πληροφορίες αναφέρουν ότι στο περιθώριο της Συνόδου θα έχει σειρά κατ΄ ιδίαν συναντήσεων με επικεφαλής σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων και αξιωματούχους της Ε.Ε., σε μια προσπάθεια να συζητήσει τόσο την πορεία του ελληνικού προγράμματος, όσο και την προοπτική διευθέτησης του χρέους.
    Στην Αθήνα
    Στόχος της πρωτοβουλίας του Ελληνα πρωθυπουργού είναι η Σύνοδος Κορυφής των επτά χωρών του νότου να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις αρχές Σεπτεμβρίου, πιθανότατα στις 9 του μήνα, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, προκειμένου να ενισχυθεί η μεταξύ τους συνεργασία, στο πλαίσιο διεργασιών που συντελούνται στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των νέων συμμαχιών που θα διαμορφωθούν μετά την έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας.
    Οι επτά
    Στη Σύνοδο θα λάβουν μέρος ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, οι πρωθυπουργοί της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι, της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα, ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης και ο πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ Μουσκάτ.

    Απο την ΗΜΕΡΗΣΙΑ

    υγ.
    Εγκεφαλικό κυτταρο , Αναγνωστη και αλλους φιλους

    Για να επικεντρωθουμε στα ουσιωδη και οχι στα επικοινωνιακά με την υποστηριξη ΣυριΖα σε ομαδες (καταληψιες, αλληλλεγγυοι κλπ.), ο Τσιπρας επιχειρεί μια πραγματι «επιστροφή», αλλά πλεον περαν της εθνικης επιρροης.
    Οταν σκεπτεται μια συμμαχία των ευρωπαικων λαων του Νοτου, εναντια στις πολιτικες λιτοτητας των βορεοευρωπαιων, δημιουργει κλιμα «αντιστασης», στις ηγετικες δυναμεις της ΕΕκαταληξουν .
    Ο ΑνδρεΑς ειχε δημιουργησει τη «Συμαχία των 6», αλλά αναμεσα σε Ηπειρους.
    Ο Τσιπρας, δεν γυριζει μονο στις αριστερες ριζες, αλλά τις επικαιροποιει.
    Προτεινει αλλαγη συσχετισμων δυναμης αναμεσα στα μελη κρατη της ΕΕ, τωρα που επικρατουν τα μνημονια και οι πολιτικες λιτοτητας.
    Τα αλλα για τα «παιδια» ειναι η λουμπα που πεφτουν, συνηθως, οι φανατικοι αντισυριζαιοι, και ετσι ο Τσιπρας σχεδιαζει αλλες πολιτικες που δεν ξερει κανεις αν σε οφελος των ευρωπαικων κοινωνιων, δηλαδή αυτών των πολιτων που βρισκονται, εκτος εξουσίας, ειτε στην πολιτικη, ειτε στον οικονομικό τομεα, ειτε στη δημοσια διοικηση, γενικά στις ομαδες συμφεροντων.
    Και αυτες οι «συλλογικοτητες» υπερβαινουν τις κομματικες δυναμεις , οποιουδηποτε κομματος.

    Μου αρέσει!

  58. Ο/Η Ενη λέει:

    διορθωση η λεξη «καταληξουν» παει αλλου

    «κανεις δεν ξερεια αν θα καταληξουν σε οφελος των ευρωπαικων κοινωνιων κλπ.

    Μου αρέσει!

  59. Ο/Η aftercrisis λέει:

    Θα παραπέμψω και στον (υπεράνω πάσης υποψίας) Νίκο Ξυδάκη, που έγραφε το 2014 για τις σταθερές της εποχής :
    http://www.kathimerini.gr/777445/opinion/epikairothta/politikh/metapoliteysh-apo-to-1964–ews-thn-katarreysh-toy-2010

    @ Εγκεφαλικό κύτταρο
    όλα αυτά που λες τα ξέρω και υπάρχουν (χαμηλοσυνταξιούχοι που ακολουθούν, αριστεροί φιλόλογοι κτλ). Ας μιλήσουμε όμως για τους «οδηγούς του καραβανιού», όχι για τα υποζύγια που κουβαλούν τη λαθραία πολιτική πραμάτεια τους.
    Γι αυτό έγραψα άλλωστε: «Τσιμπάνε και χαμένοι της μεταπολίτευσης, νομίζοντας – όπως η κοσκινού – ότι ο άντρας τους είναι πραματευτής ή και ιδιοκτήτης mall…»

    Μου αρέσει!

  60. Ο/Η Ενη λέει:

    Εγκεφαλικο κυτταρο

    «Αγαθιαρα» για ριξε μια ματιά στην Καλυβα στο TAG – ΔΝΤ, για να δεις «αγαθοσύνη»… 🙂

    Μου αρέσει!

  61. Ο/Η Εγκεφαλικό κύτταρο λέει:

    ¨Ενη,
    Στην Ελλάδα είναι ο Νοτιάς που κάνει τις καταστροφές.

    Μου αρέσει!

  62. Ο/Η Ενη λέει:

    «Θα παραπέμψω και στον (υπεράνω πάσης υποψίας) Νίκο Ξυδάκη, που έγραφε το 2014 για τις σταθερές της εποχής :
    http://www.kathimerini.gr/777445/opinion/epikairothta/politikh/metapoliteysh-apo-to-1964–ews-thn-katarreysh-toy-2010 » (aftercrisis)

    Μα τωρα μιλας για τον Ξυδακη, που προετοιμαζε την υπουργικη του θεση στο Συριζα;;
    Ο Πανος τοτε ανεβαζε κειμενα του, που πολλοι απο τους σχολιαστες στην Καλυβα δεν τα αποδεχονταν.

    Μου αρέσει!

  63. Ο/Η Ενη λέει:

    ΕΚ
    Δεν ξερω για τον Καιρό, αλλά οι Νοτιοι δεν ειναι αυτοι που υπερισχυουν σε δυναμη στην Ευρωπη.

    Μου αρέσει!

  64. Ο/Η aftercrisis λέει:

    Ενη
    Μα γι αυτό ακριβώς παρέπεμψα σε κείμενό του του 2014. Όταν τα λένει και οι ίδιοι οι Συριζαίοι, τι να πω του λόγου μου, ο κομματικά ανέστιος εδώ και 30 χρόνια;
    Τι γράφει ο μετέπειτα υπουργός;
    «Στο εξής, οι ρήτορες μιμούνται τον Ανδρέα Παπανδρέου, οι κυβερνώντες αναπαράγουν τον κορπορατισμό και το κομματικό απαράτ του ’80, η δημόσια παιδεία παράγει γλώσσα, ήθος και ελίτ στα μέτρα του μικρομεσαίου ευδαιμονισμού. Δομικό χαρακτηριστικό της περιόδου 1980-2010 είναι η ραγδαία άνοδος του ατομικισμού και παρασιτισμού, παρά τις διαρκείς επικλήσεις του λαού και του δημοσίου συμφέροντος».
    ¨Ολα αυτά δεν θυμίζουν αφόρητα Πολάκηδες, Σπίρτζηδες, αλλά και Τσίπρα (όταν απευθύνεται σε εγχώριο ακροατήριο – εκτός συνόρων τα αποφεύγει).

    Μου αρέσει!

  65. Ο/Η aftercrisis λέει:

    Ερωτηματικό (ρητορικό) στο τέλος του προηγουμένου, φυσικά.

    Μου αρέσει!

  66. Ο/Η Εγκεφαλικό κύτταρο λέει:

    Αφτερ,
    Εκτός από τους αναμένοντες οφίκια, το δίκτυο που στήθηκε το λένε πέμπτη φάλαγγα.
    Ένη,
    αλοίμονο αν υπερισχύσουν.

    Μου αρέσει!

  67. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    Οι δημαγωγοί παντου είναι ίδιοι, είτε είναι αριστεροί είτε είναι δεξιοί. Και είναι πάντα επικίνδυνοι. Ένα δημαγωγό βέβαια σαν τον Τράμπ τον θεωρώ πολύ, πολύ πιο επικίνδυνο από ότι έναν σαν τον Τσίπρα. Και ο τελευταίος όμως μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά, τουλάχιστον στην χώρα του. (Ο Τράμπ όμως παιζει σε άλλη κατηγορία – εαν εκλεγεί, δεν θα κάνει μόνο ζημιά, και μεγάλη, στην χώρα του αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα κάνει μεγάλη ζημιά και σε παγκόσμιο επίπεδο.)

    Bitch! Beaner! Ni***r!: Trump Rallies Uncensored (VIDEO)

    http://talkingpointsmemo.com/livewire/nytimes-trump-rallies-uncensored

    Μου αρέσει!

  68. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    Νέο χτύπημα από τον Πολάκη.

    http://www.kathimerini.gr/870164/article/epikairothta/politikh/nea-epi8esh-polakh-kata-dikastwn

    Νέα επίθεση κατά δικαστικών εξαπέλυσε ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Π. Πολάκης, με ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο facebook.

    Η πλήρης ανάρτηση του Υπουργού:

    «ΕΝΑ μηνά σχεδόν έψαχνα και ρωτούσα την ένωση δικαστών και εισαγγελέων(δείτε αναρτήσεις μου παρακάτω)
    .Φωνή βοώντος..Μου απάντησαν χθες ότι παραβαίνω το σύνταγμα επειδή κατέκρινα τις προσωρινές διαταγές κάποιων δικαστών που εμποδίζουν την κυβέρνηση να διώξει τους εργολάβους των ιδιωτικών συνεργειών απ τα νοσοκομεία ,να αμείψει καλυτέρα τους εργαζόμενους και να εξοικονομήσει 80-90 εκατομ ευρώ απ τα νοσοκομεία.
    ΑΥΤΑ που ρωτούσα εγώ ,δεν άξιζαν αντίδρασης η αν μείνουν χωρίς έλεγχο και ατιμώρητα είναι υπεράσπιση του συντάγματος?????
    Και με δεδομένο ότι η μετάφραση της δικογραφίας όπως απέδειξε ο Νίκος Κοτζιάς σήμερα είχε σταλεί στο δικαστήριο από τις 13 ΜΑΐΟΥ
    …ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ….όπως αντέδρασαν όταν μίλησα εγώ για παραδικαστικά κυκλώματα (12 Ιουλίου)
    Επαναλαμβάνω το ερώτημα;
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΥΦΛΟΠΟΝΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΩΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ που ενώ είχαν τα μεταφρασμένα κείμενα για το σκάνδαλο της ζημενς ΑΠΟ ΤΙΣ 13 Μαΐου δεν τα συμπεριέλαβαν στην δικογραφία ;;;;;
    Γιατί τέτοια ΣΙΩΠΗ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΜΙΑ ΠΤΥΧΗ ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ;;;
    Πολύ επιλεκτική ευαισθησία για ανακοινώσεις βλέπω …(13 ιουλιου)
    Μάλλον τα αηδόνια συνεχίζουν να κελαηδούν εκεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ ,τώρα που άλλαξαν τα πράγματα .
    ΕΡΩΤΗΣΗ :ΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΘΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙ ΓΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ Η KONTRA NEWS Η ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΥΠΟΥ SIEMENS;;;;;;;;;(17 ιουλιου)
    Δεύτερη φορά ρωτάω .ΕΝΑΣ εισαγγελέας να διερευνήσει τα καταγγελλόμενα ΥΠΑΡΧΕΙ;;;;;
    Την τρίτη φορά δε θα ρωτήσω ……..(18 ιουλιου)»

    Δικαστές και οι αστυνομικοί είχαν περάσει στην αντεπίθεση μετά τις βολές που εξαπέλυσε εναντίον τους ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, με αφορμή τις συλλήψεις στελεχών του Νοσοκομείου Τρικάλων.

    Μου αρέσει!

  69. Ο/Η Ενη λέει:

    » Ένη,
    αλοίμονο αν υπερισχύσουν.» (ΕΚ)

    Ειναι εντελως ξεκαθαρο οτι μιλαμε για Νοτιοευρωπαιους.
    Με ολο αυτό το ακροδεξιο πνευμα που υπερισχυει στους Βορειοευρωπαιους, και το ρατσιστικο, μισος που καλλιεργειται, γιατί μια συμμαχια στον ευρωπαικο Νοτο και αλλαγη των συσχετισμων, να θεωρειται ως «αλοιμονο» για μας;;

    Μου αρέσει!

  70. Ο/Η aftercrisis λέει:

    Κατά τη γνώμη μου, η ΝΔ επαναλαμβάνει το ίδιο λάθος που έκανε παλιά (πριν το 1980, και πολύ μετά…) στην αντιμετώπιση του ΠΑΣΟΚ. Και παρασύρει τώρα πολλούς άλλους γενικά «αντισυριζαίους» (κεντρώους, μη νεοδημοκράτες φιλελεύθερους κτλ) στο δικό της λάθος.
    Η ΝΔ αντιμετώπισε παλιά ιδεολογικά-ιδεοληπτικά το ΠΑΣΟΚ ως «ακροαριστερό κόμμα» (η «Αριστερά της Αριστεράς» – θυμάστε ποιός το αποκάλεσε έτσι;) και όχι ώς αυτό που ήταν, ως κόμμα των ανερχόμενων μεσοστρωμάτων και διογκωμένων μικροαστών που πολιορκούσαν το κράτος. Ο Καμμένος (και όχι μόνον) θεωρούσε τον Ανδρέα αρχηγό της 17Ν!
    Το αποτέλεσμα ήταν στην αρχή να χάσει η ΝΔ κατά κράτος και στο τέλος να γίνει η ίδια ένα πασοκικότερο ΠΑΣΟΚ, την εποχή μάλιστα που το ΠΑΣΟΚ είχε (αμυδρές) πιθανότητες να γίνει κάτι καλύτερο, στην αρχή της περιόδου Σημίτη. Μόνο έτσι επανήλθε η ΝΔ στην εξουσία, ως ΠΑΣΟΚ-καραμανλικός (ΙΙ) χαλίφης στη θέση του χαλίφη.
    Το ίδιο λάθος κάνει η ΝΔ και τώρα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν βλέπει τα (οργισμένα και αγανακτισμένα) μεσοστρώματα που κρύβονται πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ και σκιαμαχεί με τις ακροαριστερές «επικοινωνικές» φούσκες και τα εθνικολαικίστικα του ΣΥΡΙΖΑ, πού είναι για το ίδιο κοινό χαμηλού επιπέδου κοινό που έφαγε παλιά αμάσητο το «η Ελλάδα στους Έλληνες» και το «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ…».
    Από τη δική μου σκοπιά. φυσικά δεν μου πέφτει λόγος, δικό τους πρόβλημα. Αλλά είναι κρίμα, γιατί μ’ αυτή τη λαθροχειρία μαζί καταστρέφουν κάθε ρεαλιστικό πολιτικό διάλογο στην Ελλάδα.
    Και κυρίως, σαν κακά σκυλιά που σκυλοτρώγονται για το τίποτε, «ρημάζουν τον κήπο μας» και κάνουν τους φτωχούς Έλληνες φτωχότερους προς όφελος των πελατών τους.

    Μου αρέσει!

  71. Ο/Η Εγκεφαλικό κύτταρο λέει:

    Γιατί συμμαχία άφραγκη δεν λέγεται συμμαχία, αλλιώς λέγεται.

    Μου αρέσει!

  72. Ο/Η aftercrisis λέει:

    Τα «κακά σκυλιά» βέβαια, δεν σκυλοτρώγονται για το τίποτε. Για τη νομή του κράτους σκυλοτρώγονται.
    Χρεοκοπημένου, αποτυχημένου κράτους, αλλά στη στιμένη λεμονόκουπα έχει απομείνει ακόμη λίγος χυμός.
    ΥΓ: Η φράση «αριστερά της αριστεράς» – εννοώντας τότε το ΠΑΣΟΚ – ήταν του ίδιου του Κ. Καραμανλή (του πραγματικού) . Δεν ήταν απλώς ρητορικό σχήμα, γιατί έγινε (φάλτσα) πολιτική γραμμή. Για τα αποτελέσματά της, έγραψα ήδη

    Μου αρέσει!

  73. Ο/Η Ενη λέει:

    (…) «Ενας παράλληλος στόχος είναι η συνεργασία του ευρωπαϊκού Νότου και η υιοθέτηση εναλλακτικών πολιτικών να λειτουργήσει και ως αντίβαρο σε αντίστοιχες συλλογικές πρωτοβουλίες άλλων χωρών, όπως αυτών της «Βίζενγκραντ», οι οποίες άσκησαν έντονες πιέσεις στο θέμα του προσφυγικού και δημιούργησαν πρόσθετα βάρη στις δοκιμαζόμενες χώρες του ευρωπαϊκού νότου (…). (απο το δημοσιευμα της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ)

    Για την Ελλαδα ποια επιλογή ειναι καλυτερη; Να συμπορευθουμε με αυτους της πρωτοβουλιας των χωρών της «Βιζενγκραντ» η με ενδεχομενη πρωτοβουλία των χωρών του ευρωπαικου Νοτου;;

    (συνεχεια προηγουμενου σχολιου προς ΕΚ)

    Μου αρέσει!

  74. Ο/Η Εγκεφαλικό κύτταρο λέει:

    ΔΠ,
    Έχει πλέον γίνει γραφικός και ελπίζω να μην του απαντήσουν ξανά.
    Άλλες κινήσεις πρέπει να γίνουν κι επιτέλους, εκτός απ τις ενώσεις να μιλήσουν οι πρόεδροι των ανώτατων δικαστηρίων, η σιωπή των οποίων είναι απαράδεκτη. Ανεξάρτητα από τους συσχετισμούς που τους διόρισαν επικεφαλής, το κεφάλι δε γίνεται να σκύβει όταν βαρούν το σώμα.

    Μου αρέσει!

  75. Ο/Η Ενη λέει:

    «Γιατί συμμαχία άφραγκη δεν λέγεται συμμαχία, αλλιώς λέγεται.» (ΕΚ)

    Οι οικονομίες της Γαλλιας και της Ιταλιας ειναι απο τις ισχυροτερες στην Ευρωπη.
    Στον εμπορικο τομεα παιζουν μεγαλο ρολο και σε παγκοσμια κλιμακα.

    Μου αρέσει!

  76. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    «Άλλες κινήσεις πρέπει να γίνουν κι επιτέλους, εκτός απ τις ενώσεις να μιλήσουν οι πρόεδροι των ανώτατων δικαστηρίων, η σιωπή των οποίων είναι απαράδεκτη.»

    ΕΚ υποθέτω πως οι τελευταίοι δεν μιλούν για να μην κατηγορηθούν ότι παρεμβαίνουν στην πολιτική ζωή, και αρα, δρώντας έτσι, δεν είναι ουδέτεροι αλλά παίρνουν πολιτική θέση. Τι να πω, ίσως είναι μία τακτική και αυτή από την μεριά τους για να μην τρωθεί το κύρος και η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης. Από την άλλη ίσως απέχουν ακριβώς για να μην κυλιστούν στην λάσπη που κυλιέται ο λεγάμενος. Όπως και να ‘χει, η αντιμετώπισή του αποκλειστικά από τον χώρο της δικαιοσύνης δεν μου φαίνεται και τόσο εύκολη. Μία λύση θα ήταν να παυθεί, επιτέλους, από την θέση του κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού αλλά μάλλον ζητάω πολλά..

    Μου αρέσει!

  77. Ο/Η δεξιος λέει:

    Χαρακτηριστικός τύπος λαικού τραμπούκου είναι ο Πολάκης.Ο συσχετισμός με τον Μακρυγιάννη είναι εύστοχος Άφτερ.Η αριστερά είναι απλώς το σύγχρονο περιτύλιγμα στην αντίθεση στους δυτικούς θεσμούς της διάκρισης των εξουσιών,της κυριαρχίας του απρόσωπου νόμου,της επαγγελματικής ανεξάρτητης δικαιοσύνης και γενικώς του περιορισμού της οχλοκρατίας που είναι το πραγματικό ιδανικό του ανατολικού ρεύματος της χώρας.
    Αλλά δεν είναι απλώς ένα κόλπο για να τρώνε κάποιοι μυημένοι όπως νομίζεις,άσχετα εάν όντως τρώνε αναπόφευκτα.Είναι λαικό ρεύμα.
    Η διαφορά του σήμερα με τη δεκαετία του 80 είναι ότι οι Πολάκηδες δεν αντιμετωπίζουν μόνο τον Αβέρωφ όπως τότε που το κράτος ήταν αχρέωτο αλλά τον Σόιμπλε και τον Τόμσεν και αυτό κάνει όλη τη διαφορά.

    Μου αρέσει!

  78. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    ΕΚ δεν το είχα διαβάσει το σχόλιό σου, συμφωνώ όμως με αυτό που γράφεις παραπάνω σχετικά με το προβοκάρισμα.
    Και αυτό που με ενοχλεί (μου τη σπάει) περισσότερο είναι ότι νοιώθω ότι αυτή η τακτική που λες ότι εφαρμόζεται είναι σχεδόν ακαταμάχητη (προς το παρόν τελείως όχι σχεδόν).
    Μοιάζει ….γουίν γουίν.
    Όποιος έχει παιδί (είτε δικό του είτε φίλων και συγγενών δικό του πάντως με την ευρύτερη έννοια) είτε όποιος επηρεάζει με τη γνώμη του τη ζωή παιδιών (νέων ανθρώπων εννοώ), έχει αναγκαστεί να κάνει ότι μπορεί για να τα προφυλάξει από το να γίνονται αθύρματα των πολιτικάντικων αυτών τακτικών και να κινδυνεύσει η ασφάλειά τους το μέλλον τους και όλα αυτά.
    Και αν δεν γίνεται παρεμβατικός με στερήσεις ελευθεριών, προσωπικού χώρου και χρόνου (των παιδιών) που καλό είναι να μην γίνεται, τουλάχιστον προσπαθεί με το παράδειγμά του να δείξει το λογικόν της συντηρητικής διαδρομής στη ζωή (πέραν του αναγκαίου εννοώ, σε σχέση με άλλες δεκαετίες)
    Ελπίζοντας ότι τουλάχιστον θα προλάβει κανα κακό σε προσωπικό επίπεδο των των νέων αυτών ανθρώπων ή τουλάχιστον να μην είναι αυτό υπεύθυνος.
    Πάντα βέβαια έτσι (έπρεπε να) ήταν, αλλά σε ..λελογισμένα πλαίσια όχι ως αλέρτ.
    Και εδώ έχουμε το μαγικό!
    Σιγά σιγά γινόμαστε (συμπεριφερόμαστε) μεταλλαγμένοι προς το συντηριτικότερον, αυτό που μας κατηγορεί ο Πολάκης δηλαδή (και οι αστέρες ένα γύρω του) και παράλληλα οι νέοι άνθρωποι με οι νέοι άνθρωποι με ανησυχίες και τέτοια νοιώθουν ότι αυξάνει ο συντελεστης δυαφορίας όταν είναι κοντά μας.
    Και ο κυβερνητικός αστήρ απλώς περιγράφει αυτό που λέω παραπάνω και …κομπορρημονεί δικαιωμένος.
    Δύσκολααααααα!

    Μου αρέσει!

  79. Ο/Η Εγκεφαλικό κύτταρο λέει:

    ΔΠ
    Δεν μιλούν γιατί ως διορισμένοι από την κυβέρνηση θα αισθανθούν …αμηχανία, να της αντιπαρατεθούν. Αυτό το είδος της εκτελεστικής δίκαιοσυνης είχαμε να τοδούμε από το δίδυμο Κεδίκογλου Σανιδά. Τότε είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο του παραδικαστικού και με αφορμή την πρόληψη δημιουργίας νέου, περάσαμε σε ένα είδος δικαστικό μεσαίωνα. Ήταν η εποχή που ο ανακριτής άφηςε το Χριστοφοράκο να φύγει και ο Σανιδάς μιλούσε για παραπλανηθέντα υπουργό. Δικαστές μετατέθηκαν από τη μια άκρη της χώρας στην άλλη χωρίς αιτιολογία και χωρίς να έχουν οποιαδήποτε ανάμειξη.
    Η αναφορά σε κύκλωμα από τον Πολάκη και τους άλλους δεν είναι τυχαία. Προφανώς επιθυμούν ένα παρόμοιο κύμα αναταραχής και ελέγχου στο δικαστικό κλάδο. Η σιωπή της ηγεσίας των δικαστών είναι σαν να επιβεβαιώνει τις κατηγορίες. Οπότε θα πρέπει να δηλώσουν: Προσυπογράφουν ή διαφωνούν;

    Μου αρέσει!

  80. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    «Η σιωπή της ηγεσίας των δικαστών είναι σαν να επιβεβαιώνει τις κατηγορίες. Οπότε θα πρέπει να δηλώσουν: Προσυπογράφουν ή διαφωνούν;»

    Καταλαβάινω τι λες ΕΚ, εννοώ την ανάγκη να δοθεί μία απάντηση, εκ μέρους της ανώτατης ηγεσίας της δικαιοσύνης, σε οσα λέει ο Πολάκης. Δεν ξέρω γιατί αποφεύγει να το κάνει. Στο τελευτάιο μου σχόλιο, σκεφτόμενος καλόπιστα, προσπάθησα να δώσω μία εξήγηση αυτής της ολιγωρίας. Από την άλλη, εαν θέλει κανείς να γινει λιγότερο καλόπιστος, μπορεί η ηγεσία της δικαιοσύνης να φοβάται μήπως ο Πολάκης όντως έχει στα χέρια του τίποτα στοιχεία (ποιός ξέρει με ποιό τρόπο αποκτηθέντα…) τα οποία καταδεικνύουν την ύπαρξη παραδικαστικών κυκλωμάτων στον χώρο της δικαιοσύνης. Και σου λένε οι ανώτατοι δικαστές, «κάτσε μην έχει όντως τίποτα στοιχεία ο τραμπουκος και μας εκθέσει ανεπανόρθωτα». Η σιωπή δηλαδή ίσως είναι φόβος απέναντι στον τραμπούκο επειδη η ανώτατη δικαστική ηγεσία δεν γνωρίζει τι χαρτιά κρατάει στα χέρια του, και έτσι φοβάται μην εκτεθεί χειρότερα σε περίπτωση ενδεχόμενης σύγκρουσης μαζί του.

    Ειλικρινά, δεν ξέρω τι ισχύει. Ο Πολάκης πάντως δρα σαν να μην φοβαται τίποτα απολύτως, σαν να είναι υπεράνω του νόμου. Δεν ξέρω από που αντλεί αυτή την σιγουριά για να δρα κατ’ αυτόν τον τρόπο. Μπλοφάρει, ή όντως έχει κάτι στα χέρια του? Κανείς δεν ξέρει.

    Μου αρέσει!

  81. Ο/Η Ενη λέει:

    Μπορει να δει κανεις και μια αλλη εκδοχή.
    Να υποτεθει οτι ολη αυτή η υποθεση του νοσοκομειου των Τρικαλων, συμβαινει με μια αλλη κυβερνηση που και τη διακριση εξουσιων αναγνωρίζει ως πυλωνα της κοινοβουλευτικης δημοκρατιας και υπηρετει τις αρχες των δυτικων δημοκρατικων θεσμων , αλλά
    αντιμετωπιζει ενα προβλημα διαχειρισης του δημοσιου χρηματος, οπως αυτο παρουσιαζεται στην προκειμενη περιπτωση.
    Να υπαρχει εργολαβος που αμει βεται πλουσιοπαροχα για υπηρεσίες στο νοσοκομειο με ενα ιδιωτικο συνεργειο, ομως να υποστηριζεται απο εναν , καθολα σοβαρό υπουργό (οχι εναν Πολακη), οτι αυτή η σχεση εργασίας ειναι σε βαρος του δημοσιου συμφεροντος.
    Ποια θα ηταν και η εξελιξη αλλά και η αντιμετωπιση απο την κοινη γνωμη;

    Μου αρέσει!

  82. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    …σημείωσε η κ. Φωτίου. «Είμαστε αποφασισμένοι να ξηλώσουμε όλο το προηγούμενο κράτος. Θα ξηλώσουμε το κράτος …της Φρειδερίκης και των επιγόνων της», πρόσθεσε.

    http://www.liberal.gr/arthro/69720/politiki/2016/th-fotiou-tha-xilosoume-to-kratos-tis-freiderikis-kai-ton-epigonon-tis.html

    🙂

    Μου αρέσει!

  83. Ο/Η δεξιος λέει:

    @ Ένη

    Η βουλή ψηφίζει τους νόμους.Εάν ο νόμος έχει κάποιο πρόβλημα και δεν μπορεί να εφαρμοσθεί όπως τον θέλει η κυβέρνηση,πράγμα που δεν το ξέρω,ψηφίζει τροπολογία για το κάνει ξεκάθαρο.
    Εάν παρ όλα αυτά πιστεύει ότι μια χαρά ο νόμος εκφράζει αυτό που θέλει και οι δικαστές τον παρερμηνεύουν,το δημόσιο όπως κάθε διάδικος έχει άλλα ένδικα μέσα,μπορεί να εφεσιβάλλει την απόφαση.
    Ο Πολάκης κάνει επαναστατικό σώου ενταγμένο στην γενικότερη αντιμαχία στο χώρο της δικαιοσύνης.Δεν είναι πλέον μυστικό ότι μαίνεται η μάχη της Θάνου και του Παπαγγελόπουλου με την Τσατσάνη και τους περί αυτήν.

    Μου αρέσει!

  84. Ο/Η Don Johnson λέει:

    @αφτερ @δεξιός

    Να διαβάσετε ξανά την ιστορία σας. Τέτοια ζημιά στην ιστορία ένας μαρξιστής κεφαλονίτης μαθηματικός!

    Μου αρέσει!

  85. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    «Γελοία και μίζερη» η καταγγελία του ΙΣΑ, απαντά ο Πολάκης

    http://www.liberal.gr/arthro/69783/politiki/2016/isongeloia-kai-mizerisin-i-kataggelia-tou-isa-apanta-o-polakis.html

    🙂

    Μου αρέσει!

  86. Ο/Η Εγκεφαλικό κύτταρο λέει:

    ΔΠ
    κανένα στοιχείο δεν έχει ο Πολάκης.
    Αν είχε θα το ξέραμε, θα είχε ήδη χρησιμοποιηθεί στον πόλεμο που ανέφερε ο Δεξιός.
    Ένη,
    Μην είσαι σίγουρη για την εξοικονόμηση χρημάτων, πιο σίγουρη να είσαι για αυθαίρετους διορισμούς.
    Δρομολογούν κατάργηση του ΑΣΕΠ σύμφωνα με όσα ακούγονται.
    Και δώσε σημασία και σε κάτι άλλο σε παρακαλώ. Οι καθαρίστριες υπέγραψαν ατομικές συμβάσεις έργου και όχι εργασίας για να δικαιολογηθεί το χαμηλό κόστος. Όταν όμως θα έρθουν στο δικαστήριο, θα αποδείξουν, όπως και χιλιάδες άλλοι πριν από αυτές, ότι οι συμβάσεις έργου υπέκρυπταν συμβάσεις εργασίας και θα διεκδικήσουν τα βασικά εργατικά τους δικαιώματα και θα δικαιωθούν, εκτοξεύοντας το κόστος, φυσικά και με την προσθήκη των τόκων που θα τους καταβάλει το κράτος, δηλαδή εσύ και εγώ.

    Μου αρέσει!

  87. Ο/Η aftercrisis λέει:

    Don,
    ιδού άλλη μια ιστορική αναδρομή:
    Οπως κάποτε και ο Ανδρέας Παπανδρέου, έτσι και ο Αλέξης Τσίπρας, εκτός Ελλάδος δεν πουλάνε ποτέ εθνικολαïκισμό και Βελουχιώτηδες. Πάντα προβάλλουν πρόσωπο διεθνούς ηγέτη και πολύ καλά κάνουν (δεν τους συγκρίνω ως μεγέθη πολιτκών, μόνο το γεγονός επισημαίνω).

    Τον εθνικολαïκισμό με τους Βελουχιώτηδες, με τους «Κακούς Αμερικάνους» ο ένας με τους (τέως) «Κακούς Γερμανούς» ο δεύτερος, με την δικομματική πόλωση και τη ρητορεία (που αποδείχτηκε απλή ρητορεία) κατά της ολιγαρχίας ή των «διαπλεκόμενων», τον «πότισαν» όλο στο τμήμα του ελληνικού λαού που τους ακολούθησε – που δεν ήταν μικρό.
    Αλλά ο εθνικολαïκισμός και η διπολική ρητορεία είναι δηλητήριο μαζί με αναισθητικό και παραισθησιογόνο. Φτιάχνει πολίτες με διπολική διαταραχή – το 2011 η μανία, τώρα η κατάθλιψη.
    Μπορεί ο Τσιπρας να πετύχει κάτι «έξω» προσεχώς. Δηλαδή ελάφρυσνη του χρέους. Μακάρι. Και μπράβο του, άν τα καταφέρει, καλό θα κάνει σε όλους. Η πολιτική του προς τα έξω δεν είναι για καταδίκη, έχει πολλά καλά στοιχεία (μετά τον Σεπτέμβριο του 2015, εννοείται).
    Το πρόβλημα είναι «μέσα». Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ ως «παιδαγωγική δράση» είναι άθλια. Διαπαιδαγωγεί αρνητικά καθυστερημένους πολίτες (καθυστερημένους από τη σκοπιά της ιδεολογίας, της λογικής και κυρίως της κοινωνικής δικαιοσύνης – εγωιστές και άπληστους του παλιοκιαρατά), και τους κάνει ακόμη πιο καθυστερημένους.
    Το ίδιο όπως το ΠΑΣΟΚ των αρχών, το ίδιο όπως η ΝΔ 2004-2009. Ξεχάσαμε τον καραμανλικό – αλλά και πανδεξιό εθνικολαïκισμό, με τους Ρώσους και τους αγωγούς, με τους «κακούς Αμερικανους» που ήθελαν να σκοτώσουν τον Καραμανλή ΙΙ και όλη την υπόλοιπη ιδεολογική ηρωίνη;
    Ο Πολάκης είναι ο Κουτσόγιωργας του 2016.
    Και η ρητορεία των εθνικολαικιστών του ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει αφόρητα τη ρητορεία των δεξιών του 2004 για «νταβατζήδες», «σημιτοφύλακες» καί για τον «αρχιερέα της διαπλοκής». Ποιός το είπε; Ο ίδιος ο Καραμανλής ΙΙ για τον προκάτοχό του Σημίτη !!! 🙂
    Ό,τι μας βρωμάει, τώρα είναι το ίδιο που βρωμούσε απαίσια το 2004. Και το 1981.
    Αυτό το πολιτικό προσωπικό -ολόκληρο – πότισε και ποτίζει τον ελληνικό λαό φαρμάκι, ναρκωτικά και παραισθησιογόνα. Το «παιδαγωγικό» στοιχείο της πολιτικής στην Ελλάδα είναι σκέτη καταστροφή. Και ο λόγος είναι ένας: Τον χαπακωμένο εύκολα τον ληστεύεις – για ττους πελάτες ρε γαμώτο, άλλωστε «μαζί τα φάγαμε»… 🙂

    Μου αρέσει!

  88. Ο/Η aftercrisis λέει:

    Το ίδιο απαντώ και στον δεξιό.
    Το ανατολικό ρεύμα της χώρας (ανατολίτικο μάλλον, ή μεσανατολίτικο), είναι όντως λαικό ρεύμα.
    Μπαξές διαχρονικός ειναι. Μποστάνι ολόκληρο που βγάζει σάπια καρπούζια.
    Αλλά κάποιοι φροντίζουν και το ποτίζουν επιμελώς, διαχρονικά. Μπλέ, πράσινοι, κόκκινοι, ρόζ κανελλί με βούλες. Μεταξύ άλλων. η ΝΔ διέπρεψε ως κηπουρός.
    Στη δεκαετία του 2000, το παραμύθιασμα περί «Ρώσων», υδατανθράκων καί άλλων ορέων (να παίρναμε τα βουνά; 🙂 ), δεν το διέπραξαν ούτε ο αριστερος Παπαγιαννάκης ούτε οι κατά Καραμανλή αριστερίζοντες «Σημιτοφύλακες». Ούτε μόνον η μετέπειτα φράξια του Καμμένου. Το διέπραξε ολόκληρη η ΝΔ με την πρόθυμη βοήθεια αρκετών αριστερών του τότε Αλαβανικού ΣΥΡΙΖΑ βεβαίως βεβαίως (το ΚΚΕ τσιμουδιά δεν έβγαζε). Να τα λέμε όλα.
    Μη βαράμε τώρα εκεί που χαιδεύαμε τότε. 🙂

    Μου αρέσει!

  89. Ο/Η Ενη λέει:

    Αftercrisis,
    Kι, ομως δεν εχεις δικαιο.
    Η συντριπτικη πλειονοτητα του κοσμου, δηλαδή αυτοι που ψηφιζουν καθε 4 χρονια η και νωρίτερα δεν υφισταται καμια «διαπαιδαγωγηση». Αυτοι ουτε πολιτικολογουν ουτε παρακολουθουν καθημερινα τι λενε και τι κανουν οι πολιτικοι, ειτε κυβερνησης ειτε αντιπολιτευσης.

    Αν ειναι εργαζομενοι γυριζουν κουρασμενοι στο σπιτι τους και αντιμετωπιζουν τα δικα τους καθημερινα προβληματα της οικογενειας, λογ/σμοι, εξοδα, κλπ.
    Αν παλι ειναι ανεργοι, προσπαθουν να βρουν μπας και υπαρξει καμια ευκαιρία για δουλειά.
    Σε ο,τι αφορά την «πολιτικη πληροφορηση» τους ισως δουν και τις ειδησεις σε καποιο καναλι, ισως και οχι.
    Οπως επισης δεν εχουν καμιας μορφης συνδεση με οποιαδηποτε εξουσία (πολιτικη, οικονομική κλπ)

    Αντιθετα αυτοι που παρακολουθουν την τρεχουσα πολιτικη, ειναι οι πολιτικολογουντες οι οποιοι διαθετουν αφένος χρονο και,αφετερου ισως εχουν και μια δικη τους προσωπικη εμπειρία απο την πολιτική και ετσι με καποια δικα τους κριτηρια , εκφραζονται μεσα απο διαφορους «διαυλους» οπως π.χ. τα social media (στις μερες μας), ειτε ακομα και μεσα σε συλλογικα οργανα οπου συμμετεχουν, (ειτε του εργασιακου ειτε του κοινωνικου τους χωρου).
    .

    Συνεπως μην κρινεις οτι συλληβδην μια ολοκληρη κοινωνία γινεται «θυμα διαπαιδαγωγησης» .
    Αυτοι οι πολιτες μενουν αδιαφοροι με το καθημερινο τουρλουμπουκι των πολιτικων (βλ. σηριαλ Πολακη), και ετσι μη συμμετεχοντες διατηρουν και καθαρο μυαλό αλλά και υποσυνειδητα δεν γινονται θυματα φανατισμου. Διατηρουνται περισσοτερο cool.

    Ε, αυτή ακριβως το μη «ελεγχομενο» κοινωνικό σώμα, προσπαθουν, ολα τα κομματα και δη τα λεγομενα εξουσίας ,να τα ενστερνισθουν ανακοινωνοντας τα πολιτικά τους προγραμματα στις εκλογές. Ουτε τα ελεγχουν ουτε τα διαπαιδαγωγουν.

    Μου αρέσει!

  90. Ο/Η Ενη λέει:

    ΕΚ γραφεις και εχει δικαιο

    «Δρομολογούν κατάργηση του ΑΣΕΠ σύμφωνα με όσα ακούγονται.
    Και δώσε σημασία και σε κάτι άλλο σε παρακαλώ. Οι καθαρίστριες υπέγραψαν ατομικές συμβάσεις έργου και όχι εργασίας για να δικαιολογηθεί το χαμηλό κόστος. Όταν όμως θα έρθουν στο δικαστήριο, θα αποδείξουν, όπως και χιλιάδες άλλοι πριν από αυτές, ότι οι συμβάσεις έργου υπέκρυπταν συμβάσεις εργασίας και θα διεκδικήσουν τα βασικά εργατικά τους δικαιώματα και θα δικαιωθούν, εκτοξεύοντας το κόστος, φυσικά και με την προσθήκη των τόκων που θα τους καταβάλει το κράτος, δηλαδή εσύ και εγώ. »

    Συμφωνα με οσα υποστηριξα πιο πανω (προς αφτερ), το θεμα καθαριστριες, εντασσεται σε αυτους που εχουν συνδεση με την εξουσία. απο την οποια αναμενουν μια προνομιακη μεταχειριση. Αλλα αλλοι περιπουυ εναμισυ εκατομμυριο ανεγοι, δεν αναμενουν τιποτα, παρα μονο οτι λεει ο Νομος.

    Μου αρέσει!

  91. Ο/Η Ενη λέει:

    Κι’ ομως, οπως θυμηθηκα αργοτερα , ΕΚ,
    απο τη δεκαετια του ΄80, επι ΠΑΣΟΚ, ,ολοι οσοι υπεγραφαν συμβασεις εργου για υπηρεσίες προς το δημοσιο, ηταν υποχρεωμενοι να εγγραφουν στον ΟΑΕΕ (ασφαλιστικος φορεας), και στην εφορία να κανουν εναρξη εργασιών, ως ελευθεροι επαγγελματιες.
    Με τις καθαριστριες δεν μπορω να ξερω τι καθεστως επικρατει. Ισως αυτο που λες.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.