Πότε θα ζητήσουν συγγνώμη;

Δεν θέλουμε να ζητήσουν συγγνώμη, ούτε να τιμωρηθούν.  Μας αρκεί να πάνε απο κει που ήρθαν. 

Liberal  /  Πότε θα ζητήσουν συγγνώμη;

Εγεύθημεν του αγίου δισκοπότηρου των αγορών χθες. Η κυβέρνηση παιανίζει περί επιτυχίας, ο μαρξιστής Τσακαλώτος, πάλαι ποτέ ανυποχώρητος αντίπαλος των δυναστικών αγορών που πίνουν το αίμα των λαών, προσπαθεί να πείσει ότι υπερέβημεν εαυτόν ως οικονομία και ως χώρα, αλλά οι επαΐοντες οικονομολόγοι, μεταξύ των οποίων οι κ. Τσακλόγλου και Μασουράκης, χθες στο liberal, τοποθετούν τα αποτελέσματα της εξόδου στις αγορές στη σωστή τους βάση.

Η έξοδος, το κόστος της οποίας υπολογίζεται βάσει της διαφοράς του γερμανικού επιτοκίου, ήταν ακριβότερη από εκείνη των Σαμαροβενιζέλων. Άρα ούτε καν στο 2014 δεν επιστρέψαμε. Ασθμαίνουμε για να το ζυγώσουμε, όσο και αν η έξοδος – όντως – εμπεριέχει  τα σπέρματα μιας αμυδράς επιστροφής στην κανονικότητα.

Επιστροφής που είναι υπό αίρεση, την οποία διατύπωσε πέραν του κακού Schaeuble, και των γκρίζων κουστουμιών της Capital Economics («Η Ελλάδα οδεύει σε τέταρτο μνημόνιο»), ο Draghi («η εμπιστοσύνη των αγορών εξαρτάται από την ολοκλήρωση του προγράμματος») αλλά και ο πάντα φιλικός μας, λαϊκιστής Moscovici, ο οποίος μεταξύ των προϋποθέσεων που έθεσε για απαλλαγή από τα μνημόνια, ήταν, «να συνεχιστεί  ο δρόμος  του προγράμματος και να υπάρχουν αποτελέσματα στο τέλος του».

Τρία χρόνια χαμένα, όταν ο Ιανουάριος του ’15 ανέκοψε τη δειλή πορεία ανασύνταξης της Οικονομίας, με τις ατέρμονες καθυστερήσεις των αξιολογήσεων (όπου κάθε πέρυσι – αν τις κλείναμε – ήταν και καλύτερα), με ανώριμους τσαμπουκάδες και καταγγελίες των άκαρδων δανειστών που δεν τηρούν τον λόγο τους. Καθυστερήσεις οι οποίες παρέτειναν την κρίση και καθυστερούσαν την ανάκαμψη. Όλα αυτά είχαν επιπτώσεις στις ζωές των πολιτών, στην οικονομική τους απίσχνανση, δημιουργώντας όπως δείχνουν οι έρευνες, απογοήτευση, κατήφεια, και φόβο ενός ζοφερότερου μέλλοντος.

Τρία χρόνια χαμένα, για να ενηλικιωθεί το εφηβικό καραβάνι του Μαξίμου, που κάθε προειδοποίηση των πεπειραμένων και σοφότερων – απ’ ό,τι θα μπορούσαν ποτέ να είναι οι ίδιοι –  τη θεωρούσαν ως αλύχτισμα σκυλιών που γαυγίζουν, ενώ αυτοί οδηγούσαν την ερημωμένη Οικονομία στην Όαση της σταθερότητας και της Ανάπτυξης.

Βέβαια, επειδή από το διαδίκτυο τίποτα δεν χάνεται,  ο νυν πρωθυπουργός, το Δεκέμβρη του ’14 (δηλαδή όχι το ’11, το ’12, το ’13, που ήταν φλογερός κήρυκας της αντιμνημονιακότητας, αλλά δυο μήνες πριν γίνει πρωθυπουργός), έλεγε στην Αλεξανδρούπολη, «κηρύσσουμε σήμερα έναν απλό κανόνα: Οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη, τα τοκοχρεολύσια, τα spreads και τις αγορές». Ενώ στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στις Βρυξέλλες, έλεγε πως με την έξοδο στις Αγορές πυροβολούμε τα πόδια μας, και αυτό αν μη τι άλλο, είναι «πολιτικό έγκλημα»!

Τώρα υπερηφανεύεται που βγήκε στις αγορές, αν και το ακριβότερο των Σαμαροβενιζέλων επιτόκιο, χαμήλωσε τις ιαχές.

Πότε θα ζητήσουν συγγνώμη για όλα αυτά; Ήδη κυκλοφορεί η άποψη, την οποία προωθούν φιλοκυβερνητικές γραφίδες και την αποδέχονται καλοπροαίρετοι ανεξάρτητοι αναλυτές, ότι ο κ. Τσίπρας ζήτησε συγγνώμη με τις πράξεις του: Με το να παραδέχεται στη Βουλή ότι είχε ψευδαισθήσεις, να εκμυστηρεύεται στον Guardian ότι έκανε λάθη στην επιλογή συνεργατών, ή – το σοβαρότερο –  ότι δεν είχε αίσθηση πόσο μεγάλες θα ήταν οι δυσκολίες στη θέση του πρωθυπουργού, με την έξοδο στις αγορές.

Όχι, αυτό δεν είναι συγγνώμη. Το είχαμε αυταπάτες στη Βουλή το είχε πει με την συνήθη εριστικότητά του, σα να ζητούσε και το λόγο – ωραία τι θέλετε τώρα – ενώ οι παραδοχές στον Guardian αποτελούν προσπάθεια να σμιλέψει τη νέα εικόνα του, συνυφασμένη… με το αγγλικό δίκαιο στο οποίο υπάγεται και το δικό του ομόλογο – αλλά κάποτε σε αγγλικό δίκαιο υπέγραφαν μόνο οι προδότες.

Η συγγνώμη σε όσους κανιβάλησε ο ίδιος ως «λιγότερο έλληνες», «Πινοσέτ» κ.α., και τα στελέχη του κόμματός του, ειδικά στο διαδίκτυο, δεν θα αποκαθαρθούν με αυτά.

Η λέξη συγγνώμη δεν ακούστηκε από το στόμα του. Ώσπου να ακουστεί, κοιτώντας το λαό στα μάτια (που έλεγε και ένα παλιό προεκλογικό σύνθημα του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ), θα υπάρχει μια ανεξόφλητη υποχρέωση: Προς το λαό, τους αντιπάλους του και την ιστορία, που συνεχίζει να γράφει.

Advertisements

About σχολιαστης

Σχολιάζω...
This entry was posted in Πολιτική, καινούργιο συκώτι. Bookmark the permalink.

25 Responses to Πότε θα ζητήσουν συγγνώμη;

 1. Ο/Η Mitsos λέει:

  H oυσία πίσω από την προσπάθεια εξόδου της χώρας στις αγορές. Οποιος θέλει ας καθίσει να την ακούσει. Προειδοποιώ απλώς ότι είναι πάρα πολύ πικρή.

  Μου αρέσει!

 2. Ο/Η Νίκος Π λέει:

  Προσωπικά δεν πιστεύω σε τιμωρίες. Θεωρώ επίσης ότι ακόμα και αν εκδιωχθούν οι σημερινοί κυβερνητικοί καραγκιόζηδες, θα προκύψουν άλλοι που θα καλύψουν ορισμένους τουλάχιστον από τους ρόλους των προηγούμενων. Το πρόβλημα είναι ότι η παρουσία μεγάλου αναλογικά με άλλες χώρες αριθμού διεφθαρμένων πολιτικών, οφείλεται σε μη λειτουργικούς κρατικούς θεσμούς, οι οποίοι αναδεικνύουν τις αρνητικές πολιτικές συμπεριφορές και τους δίνουν λόγο ύπαρξης. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι βέβαια ακραία περίπτωση, η αντιπολίτευση όμως έχει κι αυτή τις ευθύνες της, όσο τα κόμματα που την αποτελούν δεν προωθούν την αναγκαία συνεργασία για τη μετεκλογική επιδιόρθωση των απανωτών καταστροφών που προκαλεί η κυβέρνηση Τσίπρα αλλά και για να στηρίξει τους θεσμούς της δημοκρατίας.

  Μου αρέσει!

 3. Ο/Η physicist λέει:

  Το πρόβλημα είναι ότι η παρουσία μεγάλου αναλογικά με άλλες χώρες αριθμού διεφθαρμένων πολιτικών …

  «[…] The country that loves to hector others on the evils of moral hazard, to demand strict enforcement of EU fiscal rules and to depict Southern European countries as endemically corrupt, is mired in a cesspit. Scandal has struck Germany’s vaunted automobile industry, its largest engineering giant and its biggest bank — and there’s more than a suspicion that Berlin has long turned a blind eye. […]»

  http://www.politico.eu/article/daimler-volkswagen-bmw-porsche-audi-siemens-the-dishonest-germans/

  Μου αρέσει!

 4. Ο/Η physicist λέει:

  Δεν θα έβλαπτε αν τελείωνε μαζί με τα άλλα παραμύθια, π.χ. αυτού για την ηθική ανωτερότητα της Αριστεράς, και το παραμύθι για την εγγενή διαφθορά της χώρας μας λόγω δήθεν της απουσίας αστικής τάξης, με την ταυτόχρονη αφελή πεποίθηση ότι η διαφθορά, η ευνοιοκρατία, οι no-go-areas των αριστερών παρακρατικών, η κατάχρηση του πανεπιστημιακού ασύλου, η τραμπούκικη καταπίεση της ελευθερίας της έκφρασης και άλλα παρόμοια είναι ιδιαιτερότητες της Ελλάδας.

  Δεν είναι. Καιρός να ενηλικιωθούμε γενικώς και να κόψουμε τις ψευδαισθήσεις και τους μανιχαϊσμούς.

  Μου αρέσει!

 5. Ο/Η Αλικη λέει:

  Η παραδοχές Τσιπρα περι «λαθών», «άγνοιας» κλπ (δηλαδη, ανευθυνότητας), προερχόμενες απο πρωθυπουργό, δεν ειναι συγγνώμη. Ειναι θράσος!

  ΥΓ: Οχι οτι θα τον έσωζε ακομη και γνησια συγγνώμη, δεδομένης της καταστροφής που εχει προκαλέσει. Ενας πρωθυπουργός που αναγνωρίζει το μέγεθος των λαθών και των ευθυνών του δεν κλαψουρίζει. Παραιτείται!

  Μου αρέσει!

 6. Ο/Η Αλιόσα λέει:

  Για τη σημασια της αστικης ταξης στη διαμορφωση της συγχρονης ελληνικης πραγματικοτητας καλο ειναι να δουμε τι ελεγε ο Π. Κονδυλης (και δεν ειναι ο μονος στοχαστης που αναφερεται στο θεμα), στο βιβλιο του «Η παρακμη του αστικου πολιτισμου», η εισαγωγη του οποιου εκδοθηκε αργοτερα σε ενα μικρο βιβλιο με τιτλο » Η καχεξια του αστικου στοιχειου στην ελληνικη κοινωνια και σκεψη» (αν θυμαμαι καλα τον τιτλο).
  Νομιζω οτι θα βοηθησει να κατανοησουμε τη σημασια και το ρολο της αστικης ταξης στα ελληνικα -και οχι μονο- πραγματα.

  Μου αρέσει!

 7. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Ο Καραμπελιάς και η εκδοχή του περί της Ελληνικής Αριστεράς.
  http://ardin-rixi.gr/archives/205065

  Μου αρέσει!

 8. Ο/Η xberliner λέει:

  physicist
  Οι πιο μεγάλες και ισχυρές οικονομίες είναι και οι πιο διεφθαρμένες. Υπάρχουν όμως ποιοτικές διαφορές με εμάς. Αναφέρω 2 παραδείγματα:
  1. Ο Τσοχατζόπουλος πήρε τις μίζες αλλά τα αντισταθμιστικά οφέλη τα έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια και μια ευκαιρία να δουλέψουν ελληνικά ναυπηγεία και να υπάρξει μεταφορά τεχνογνωσίας χάθηκε. Οι γερμανοί πολιτικοί έκαναν και κάνουν τα στραβά μάτια στις απατεωνιές των αυτοκινητοβιομηχανιών τους με αποτέλεσμα να τις βοηθούν να εδραιώσουν την παντοκρατορία τους σε παγκόσμιο επίπεδο.
  2. Στην Ελλάδα διεφθαρμένο είναι όλος ο δημόσιος τομέας (βλέπε γρηγορόσημα, φακελάκια κτλ) με αποτέλεσμα να πνίγεται ακόμα και η μικρή επιχειρηματικότητα. Στη Γερμανία η διαφθορά (διαπλοκή να την πούμε καλύτερα) περιορίζεται κυρίως στα υψηλότερα κλιμάκια και μπορεί να λειτουργεί προστατευτικά και υπέρ της γερμανικής οικονομίας.

  Μου αρέσει!

 9. Ο/Η Αλικη λέει:

  Βερολινέζος 19:01 +1

  Μου αρέσει!

 10. Ο/Η xberliner λέει:

  Επί του ποστ:
  Ποσοτικά «η έξοδος στις αγορές» του Σαμαράς ήταν φθηνότερη από αυτή του Τσίπρα.
  Ποσοτικά επίσης καμιά από τις δύο δεν είναι φθηνή.
  Ποιοτικά και οι δύο έγιναν για επικοινωνιακούς κυρίως λόγους.
  Το οποίο είναι το εξής:
  «Αυτό που συμβαίνει, λοιπόν, είναι μοναδικό. Ο χειρότερος Πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης, ο άνθρωπος που επιβάρυνε το κόστος της κρίσης με δεκάδες δισεκατομμύρια, αυτός που εκχώρησε τον εθνικό πλούτο για έναν αιώνα και έλαβε τα επαχθέστερα μέτρα, διατηρεί την πρωτοβουλία των κινήσεων και την ηγεμονία στο πολιτικό σκηνικό. Δεν πρόκειται για φαινόμενο των καιρών, αλλά για αδυναμία της αντιπολίτευσης και μάλιστα στο σύνολό της.»
  http://www.protagon.gr/apopseis/editorial/oi-kales-pithanotites-tou-tsipra-44341451730
  `Όση φθορά ήταν να έχει ο Τσιπρας από το πρώτο εξάμηνο του 2015, την αφομοίωσε. Η αντιπολιτευση που αποτελείται από τα ίδια φθαρμένα πρόσωπα που χρεοκόπησαν τη χώρα το 2009 και κουβαλάει στις πλάτες της όλες τις αμαρτίες της μεταπολιτευσης επιμένει να κάνει αντιπολιτευση στο 2015. Με αυτά θα φορτωθούμε τον Αλεξη μέχρι το 2023.

  Μου αρέσει!

 11. Ο/Η xberliner λέει:

  «Το οποίο είναι το εξής:»
  Να γινει, «το συμπερασμα ειναι το εξης»

  Μου αρέσει!

 12. Ο/Η physicist λέει:

  Βερολινέζε, με το υπ’ αριθμόν 2 που γράφεις συμφωνώ απολύτως: η ελληνική διαφθορά περνάει μέσα στην καθημερινότητα του πολίτη. Σε σχέση με το υπ’ αριθμόν 1, η πρακτική των Γερμανών πολιτικών μπορεί να έχει μακροπρόθεσμα καταστρεπτικά αποτελέσματα για την οικονομική ευρωστία της χώρας, μιας και τα «στραβά μάτια» που κάνουν συμβάλλουν στη διατήρηση της ψευδαίσθησης ότι η τεχνολογία των κινητήρων εσωτερικής καύσεως μπορεί να κυριαρχεί εις το διηνεκές. Μ’ αυτόν τον τρόπο, η κραταιά γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία μπορεί να έχει την τύχη της αλησμόνητης Νόκια.

  Σχετικό το σχόλιο του Daniel Stelter που παραθέτω, ελπίζω να το βρεις ενδιαφέρον.

  http://cicero.de/wirtschaft/automobilkrise-alarmstufe-rot

  Μου αρέσει!

 13. Ο/Η Αλικη λέει:

  Βερολινεζε, αν θέλεις τη γνωμη μου επι του λινκ: το protagon εχει κανει στροφη υπερ ΣΥΡΙΖΑ/Τσιπρα, και οι συντάκτες προκειμενου να εναρμονιστούν γράφουν ο,τι τους κατεβαίνει!

  Μου αρέσει!

 14. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  Απο τότε που βγήκε το συγγνώμη έχασε ο γάιδαρος τη γνώμη

  Μου αρέσει!

 15. Ο/Η Θανασης_χανια λέει:

  Εσχατως, η πολιτκη στη χωρα δεν κανει διακοπες το καλοκαιρι

  Στη βουλη ας πουμε,η κυβερνηση, συνεχιζοντας μια απο τις εξαισιες πρακτικες μιας εποχης με την οποια δηθεν θελει να αντιδιαστελλεται,κατεβασε καμια ..ντουζινα,νομοσχεδια ιουλιοαυγουστιατικα με σκοπο να τα ξεπεταξει στα γρηγορα.Βλεπετε, μεχρι τον μαη σκοτωνανε μυγες στη βουλη περιμενοντας το οκ της τροικας και το αποτελεσμα αλλης μιας υπερηφανης και ατελειωτης διαπραγματευσης με τους αναλγητους τοκογλυφους του 1,5% (γιαυτο αλλωστε βγηκαμε χθες με 4,7% με νταουλια και ζουρναδες στις αγορες, και τους το ..τριψαμε στη μουρη 🙂 )

  Ακουγα το καναλι της βουλης σε καποια φαση για αρθρα 34,50,80,..130(!) του Πολυνομοσχεδιου σκουρλετη και τροπολογιες,παντα απαραιτητες βεβαια και αντιμετωπιζουσες προβληματα..
  η ταδε ομαδα αυτο η δεινα ομαδα εκεινο,ο σκουρλετης φροντιζει για ολους
  ερχονται δε και πολυνομοσχεδια υπουργειου υγειας,παιδειας κλπ -η κυβερνηση βρισκεται σε οργασμο δραστηριοτητας καλοκαιριατικα..

  Και ας παμε στον επισης λαλιστατο στο εξωτερικο και εσωτερικο κ.πρωθυπουργο, οποιος μαλλον θελει να εκμεταλλευθει τον θριαμβο και το σαξες στορυ/εντισιον2017, του διπολου αριστερας-νεοφιλλελευθερισμου πλεον
  Eτυχε να δω απο ενα σημειο και μετα τη χθεσινη συνεντευξη του τσιπρα σε ενα απο τα ..καναλια της διαπλοκης και αυτο που παρατηρησα εκτος των αλλων ειναι μια τεραστια και συνεχομενη αμηχανια/αφασια η οποια χαρακτηριζει τους κυβερνωντες
  (εκτος του δεδομενου θρασους)
  ο ανθρωπος δεν ξερει που πατα και που πηγαινει πλεον

  –>Τελικα τι ειναι ο συριζα? ριζοσπαστικο αριστερο κομμα?μηπως γινανε σοσιαλδημοκρατες,κεντρωοι?
  θυμιζω οτι και ο ανδρεας παπανδρεου δεν ηθελε να ακουσει για σοσιαλιστικη διεθνη τη δεκαετια του 80
  αν ειναι ετσι,εχει καλως ας μας το πουνε τι το κρυβουνε?
  να χαρει και ο καλυβαρχης 🙂
  αν κανανε λαθος σε αυτα που λεγανε πριν το 2015 και τωρα ταυτιζονται μνημονιακα με τους σαμαροβενιζελους, ας το πουνε, δε χαλασε ο κοσμος : «εφαρμοζουμε το μνημονιο και το νεοφιλελευθερισμο καλυτερα απο σας χο χο»

  Αν οχι,πως ακριβως εφαρμοζουν μετρα με τα οποια διαφωνουν και διαφωνουσαν και ιδεολογικα και προεκλογικα?
  οι θαυμαστες της σκεψης του μαο και ‘ερχομενοι απο μακρια και πηγαινοντες μακρια’ τι παθανε? παγιδευτηκανε και εφαρμοζουν ιδιωτικοποιησεις και μετρα λιτοτητας?
  με πονο καρδιας εφαρμοζεις κατι με το οποιο διαφωνεις 100%???
  ο λαφαζανης και η διωτη τουλαχιστον παραιτηθηκαν..
  ενα αδειο πουκαμισο ειναι πλεον, αλλα η εξουσια ειναι γλυκια.

  Και υστερα, μια σειρα απο κλισε απαντησεις απο τον τσιπρα..

  –>»η αντιπολιτευση» αυτο ,¨η αντιπολιτευση» εκεινο
  Οποιος πολιτης καλοπιστα παρακολουσθουσε τη συνεντευξη περιμενε ισως και εναν πολιτικο που να προσπαθει τουλαχιτον να δινει απαντησεις στα ερωτηματα
  αντιθετα ,ο τσιπρας μονοτονα σε πολλα ερωτηματα εφτιαχνε εναν αχυρανθρωπο(αντιπολιτευση) και τον πετροβολουσε
  αφηνω στην ακρη βεβαια το οτι η αντιπολιτευση δεν ειναι ενα ενιαιο πραγμα οπως θελει με μια φασιζουσα τακτικη να την παρουσιαζει

  –>»προσπαθησαμε αλλα χασαμε»
  Και τι ακριβως θελει δλδ τωρα,να του πουμε και μπραβο??
  ειδικα οποιοι ξελαρυγγιαζομασταν προσπαθωντας να πεισουμε τους τριγυρω μας οτι βαζοντας η χωρα ενα καπελο παιρνοντας ενα σκουποξυλο και ορμωντας πανω σε ενα γαιδουρακι εναντιον των ανεμομυλων τα πραγματα μονο χειροτερα θα γινουν?

  –>»μας κατηγορουν για ψευτες αλλα τουλαχιστον οχι για κλεφτες»
  Αυτο απο μονο του θα μπορουσε να αποτελεσει θεμα ολοκληρου βιβλιου ,αλλα ας προσπαθησουμε να το περιορισουμε εδω
  πρωτα απ`ολα τον χαρακτηρισμο ψευτες/πολιτικοι απατεωνες τον εχει κερδισει η ηγετικη ομαδα του συριζα με το ..σπαθι της, 🙂 και αυτο ειναι κατι στο οποιο συμφωνουν οι περισσοτεροι, συμπεριλαμβανομενων και ψηφοφορων τους
  φυσικα, δεν αποτελουν την εξαιρεση μεσα στην συμπαθη ταξη των πολιτικων.
  και ψευτες υπαρχουν και κλεφτες
  η επαρκεια των θεσμων μιας χωρας,το ισχυρο νομικο καθεστως ,η υπερισχυση του «rule of law» βοηθαει, ενω αντιθετα τη διαφθορα εντεινει η πολυνομια, η γραφειοκρατια, πολιτισμικες ιδιαιτεροτητες και το μεγεθος του κρατους εκτος των αλλων
  Μαλιστα, η διαφθορα στους πολιτικους ειναι αναλογη κυριως του χρηματος που κυκλοφορει σε μια χωρα και επισης αναλογη του χρονου παραμονης στην εξουσια
  (και οχι τοσο της πολιτικης τοποθετησης οπως καποιοι υποστηριζουν..)
  ο συριζα παρα την προσπθεια,δεν εχει ιδρυσειακομα καθεστως,και οσο για το χρημα που κυκλοφορει τα ξερετε τωρα,τι να λεμε
  οποτε ας αφησουνε τις εξυπναδες και τα μεγαλα λογια για τα ηθικα πλεονεκτηματα της αριστερας στη χωρα του ακη και του καλογριτσα
  ειναι νωπη η δεκαετια του 80 με αυτους που κατακεραυνωνανε την κακη δεξια και ειναι γνωστη η καταληξη πολλων υπερσπιστων δηθεν των λαικων συμφεροντων…

  –>»εχουν κριθει ολα αυτα,ο λαος εν γνωσει του το σεπτεμβριο του 15 εκρινε τα ζητηματα»
  Μωρ`τι μας λες! κουνια που σε κουναγε..
  αν και για να ειμαστε ειλικρινεις αυτο ειναι πραγματι ενα ζητημα που αφορα τους ψηφοφορους τσιπρα 9/15…

  –>»τι ασχολειστε τωρα με τα του βαρουφακη,πλαν εξ,τα ξεραμε,,κουτσομπολια,ειναι παρελθον πια κλπ»
  Α,δηλαδη ειναι θεμιτη η επικληση των 40 χρονων των προηγουμενων κυβερνησεων αλλα τα τελευταια δυο χρονια τι να τα ξαναθυμομαστε βρ`αδερφε,αστα να παν στην ευχη!
  Δεν θα`στε στα καλα σας….Αν θελετε εσεις να τα ξεχασετε,οπως και το τι λεγατε και κανατε προεκλογικα ,με γεια σας με χαρα σας
  ο κοσμος και να θελει δεν μπορει,γιατι τα βλεπει μπροστα του…

  —>»καλες πωλησεις στο βιβλιο του κυριου βαρουφακη»
  Το οτι διαλεξε να τελειωσει την απαντηση του στον δημοσιογραφο ετσι απαξιωτικα,περα απο το αλλα λογια ν`αγαπιομαστε, ειναι δειγμα και της ποιοτητας του ανδρος, αλλα και της συνηθισμενης στοχοποιησης στην αριστερα των παλαιων συνεργατων/συντροφων
  ο αναλωσιμος βαρουφακης που λεγαμε..

  *
  Και τελος μιας που ο τσιπρας βρισκεται σημερα τη λαμια, και προς εμπεδωση που λεει και ο ΑΦ,
  ας θυμηθουμε τι ελεγε εκει παλιοτερα ο ….διδυμος αδερφος μαλλον του πρωθυπουργου μας..

  Μου αρέσει!

 16. Ο/Η Θανασης_χανια λέει:

  Και επειδη ειναι καλοκαιρι,ας βαλουμε και ενα τραγουδακι απο τη marina diamantis, κοπελια εξ ημισεως ελληνιδα-ο μπαμπας- αλλα μεγαλωμενη με τη μαμα στην ουαλια
  τελειωσε παντως το λυκειο στην αθηνα,τοτε επι καραμανλη του β του κουρασμενου
  το τραγουδι, «primadonna girl «, αναφερεται σε εναν φανταστικο χαρακτηρα μιας νεαρης αφελους και φιλοδοξης η οποια χρησιμοποιει τα πνεβματικα της προσοντα για να γοητευσει .
  :
  oh well.. 🙂

  «You say that I’m kinda difficult
  But it’s always someone else’s fault»

  «I know I’ve got a big ego
  I really don’t know why it’s such a big deal, though»

  MARINA AND THE DIAMONDS | PART 4: ♡ «PRIMADONNA» ♡

  *
  Primadonna girl, yeah
  All I ever wanted was the world
  I can’t help but I need it all
  The primadonna life, the rise and fall
  You say that I’m kinda difficult
  But it’s always someone else’s fault
  Got you wrapped around my finger, babe
  You can count on me to misbehave

  Primadonna girl,
  Would you do anything for me?
  Buy a big diamond ring for me?
  Would you get down on your knees for me?
  Pop the pretty question right now, baby
  Beauty queen on a silver screen
  Living life like I’m in a dream
  I know I’ve got a big ego
  I really don’t know why it’s such a big deal, though

  And I’m sad to the core, core, core
  Every day is a chore, chore, chore
  When you feel of a whole more more
  I wanna be adored
  ‘Cause I’m a primadonna girl, yeah
  All I ever wanted was the world
  I can’t help that I need it all
  The primadonna life, the rise and fall
  You say that I’m kinda difficult
  But it’s always someone else’s fault
  Got you wrapped around my finger, babe
  You can count me to misbehave

  Primadonna girl fill the void, up with Celluloid
  Take a picture, I’m with the boys
  Get what I want ’cause I ask for it
  Not because I’m really that deserving of it
  Living life like I’m in a play
  In the lime light, I want to stay
  I know I’ve got a big ego
  I really don’t know why it’s such a big deal, though

  Going up, going down, down, down
  Anything for the crown, crown, crown
  With the lights dimming down, down, down
  I spin around

  ‘Cause I’m a primadonna girl, yeah
  All I ever wanted was the world
  I can’t help that I need it all
  The primadonna life, the rise and fall
  You say that I’m kinda difficult
  But it’s always someone else’s fault
  Got you wrapped around my finger, babe
  You can count on me to misbehave

  Primadonna girl, yeah
  All I ever wanted was the world
  I can’t help that I need it all
  The primadonna life, the rise and fall
  You say that I’m kinda difficult
  But it’s always someone else’s fault
  Got you wrapped around my finger, babe
  You can count on me to misbehave
  Primadonna girl

  Μου αρέσει!

 17. Ο/Η Θανασης_χανια λέει:

  Θεε και κυριε, που τρυπωσε παλι ο τσιπρας? 🙂
  ας οψεται το ατιμο το netbook, μου εχει σπασει τα νευρα καλοκαιριατικα
  (ο σταθερος εχει προβληματα με το σκληρο αφου..)

  εδω το σωστο βιντεακι με το τραγουδι της marina and the diamonds

  MARINA AND THE DIAMONDS | PART 4: ♡ «PRIMADONNA» ♡

  Μου αρέσει!

 18. Ο/Η Mitsos λέει:

  Μου αρέσει!

 19. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  @ Θανασης_χανια

  1. «…η κυβερνηση βρισκεται σε οργασμο δραστηριοτητας καλοκαιριατικα..»

  Νομίζω οτι έχεις απόλυτο δικαιο για το θέμα του οργασμού , άλλα και του σεξ γενικότερα, διότι :
  α. η εκαστοτε κυβέρνηση κάνει σεξ 🙂 επί του λαού.
  β. οι κυβερνώντες και οι παρατρεχαμενοι/ες κάνουν σεξ είτε επειδή η εξουσία είναι αφροδισιακή ή έχουν άγχος και λυτρώνονται με το σεξ, είτε -και πιθανότερο
  παραφραζοντας την παλαιότερη ρήση ενός μικρού πασοκου ανιψιού συμφοιτητή μου στο ΠΑΣΟΚ (άρα και στην συνέχεια του, δηλ. τον ΣΥΡΙΖΑ) δεν παράγεται πλέον πολιτική αλλά μόνον σεξ. 🙂

  2. Πολυ καλή ανάλυση για το αδιέξοδο αριστεράς (αλλα και δεξιάς )στο

  Ο Καραμπελιάς και η εκδοχή του περί της Ελληνικής Αριστεράς.
  http://ardin-rixi.gr/archives/205065

  Μου αρέσει!

 20. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  @ Θανασης_χανια

  femme fatale – Velvet underground

  ΥΓ Καλά τα νέα τραγούδια αλλά είμαι σκληροπυρηνικος με τα 50 ‘s,60 ‘s, 70 ‘s τόσο που ευχόμουν να ήμουν 10 έτη μεγαλύτερος :-).

  Μου αρέσει!

 21. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Street life-Randy Crawford

  Ξεσηκωτικο για να παραμεινω στο γραφειο 🙂

  Μου αρέσει!

 22. Ο/Η xberliner λέει:

  «το protagon εχει κανει στροφη υπερ ΣΥΡΙΖΑ/Τσιπρα, και οι συντάκτες προκειμενου να εναρμονιστούν γράφουν ο,τι τους κατεβαίνει!»
  Δεν ξέρω τί διάολο στροφές κάνει το protagon και ούτε με νοιάζει. Το κείμενο το αντέγραψα επειδή συμφωνώ. Αν διαφωνείς γράψε γιατί διαφωνείς. Το να λες ότι το πρόταγκον ρίχνει ζεμπεκιές και γι’ αυτό το άρθρο είναι απαξιωμένο είναι ad hominem επιχειρήματα.

  Μου αρέσει!

 23. Ο/Η Θανασης_χανια λέει:

  ΑΦ «Καλά τα νέα τραγούδια αλλά είμαι σκληροπυρηνικος με τα 50 ‘s,60 ‘s, 70 ‘s τόσο που ευχόμουν να ήμουν 10 έτη μεγαλύτερος :-). »

  Και πολυ καλα κανεις
  το ενα δεν αναιρει το αλλο παντως 😉

  και μιας και με πηγες στα σιξτις,καποιοι απο τους πρωτοπορους του σκληρου ηχου, μαλιστα αρκετα …σκληροπυρηνικο και πολιτικο γκρουπ τοτε
  οι MC5, παιδια της motor city (Detroit)

  απιστευτη εισαγωγη, 5 seconds οντως..
  και τι ενεργεια!..

  MC5 – Ramblin’ Rose w/ intro (and no Gail)

  Μου αρέσει!

 24. Ο/Η Θανασης_χανια λέει:

  Φοβερη η Nico ,δινει μια αλλη διασταση στο τραγουδι

  τι μπορει να κανει κανεις μονο με μια κιθαρα

  Your ghost- Kristin Hersh

  *

  Αν σας αρεσει, ακουστε το οπωσδηποτε ζωντανα απο την ιδια την τραγουδιστρια με μια κιθαρα μονο στην αθηνα πριν μερικα χρονια KRISTIN HERSH – Your Ghost,Live in Athens 27-03-2008

  http://www.youtube

  .com/watch
  ?v=V2CPIJDt9gE )

  Μου αρέσει!

 25. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  @Θανασης_χανια

  Talking Heads – Psycho Killer

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.