Λαφαζάνης: Το εναλλακτικό σχέδιο προέβλεπε εθνικοποίηση της ΤτΕ, λεφτά από τη Ρωσία και πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα

Τα ορφανά του Τσαουσέσκου τα είχαν σχεδιάσει μια χαρά

iefimerida  /  Λαφαζάνης: Το εναλλακτικό σχέδιο προέβλεπε εθνικοποίηση της ΤτΕ, λεφτά από τη Ρωσία και πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα

Νέα στοιχεία για τα εναλλακτικά σχέδια που επεξεργαζόταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 στην περίπτωση που η χώρα έβγαινε από το ευρώ, αποκάλυψε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM 99,5» και στον δημοσιογράφο Ιάσονα Πιπίνη, υποστήριξε ότι ο ίδιος το 2015 είχε συμφωνήσει με τη Ρωσία η Ελλάδα να λάβει κάποια δισεκατομμύρια ευρώ, ως προκαταβολή για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου που προωθούσε η κυβέρνηση, στην περίπτωση που η χώρα μας έβγαινε από τη ζώνη του ευρώ. Μάλιστα, παραδέχθηκε πως ήταν αυτονόητο ο ΣΥΡΙΖΑ να είχε συζητήσει και με τη Βενεζουέλα το ενδεχόμενο να προμήθευε την χώρα μας με πετρέλαιο.

Ο κ. Λαφαζάνης υποστήριξε πως στην περίπτωση που η χώρα έβγαινε από το ευρώ η Τράπεζα της Ελλάδος θα εθνικοποιείτο, «θα περνούσε στον έλεγχο των Αθηνών» και θα προχωρούσε στην εκτύπωση της νέας δραχμής. Μάλιστα τόνισε πως υπήρχε η δυνατότητα να τυπωθεί η νέα δραχμή στο νομισματοκοπείο και μάλιστα είχε κατατεθεί ειδικό σχέδιο για αυτό.

Ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε πως η δέσμευση του κόμματος πριν από τις εκλογές ήταν «όχι ευρώ πάση θυσία», κάτι που σήμαινε ότι η κυβέρνηση έπρεπε να επιστρέψει στο εθνικό νόμισμα και όχι να υπογράψει νέο μνημόνιο. Αυτό ήταν το σχέδιο της κυβέρνησης πριν ακόμη γίνουν οι εκλογές, σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη, το οποίο όμως τελικά δεν εφάρμοσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος της ΛΑΕ ωστόσο, αρνήθηκε κατηγορηματικά πως το εναλλακτικό σχέδιο περιελάμβανε ανάμειξη του στρατού για την δημόσια τάξη ή την διανομή τροφίμων και χαρακτήρισε αυτές τις πληροφορίες «κινδυνολογικές».
Με αφορμή τις νέες αποκαλύψεις του Γιάνη Βαρουφάκη για τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος φέρεται να είπε ότι θα πετάξει τον Γιάννη Στουρνάρα από την τράπεζα της Ελλάδος «με τις κλωτσιές», ο κ. Λαφαζάνης επιτέθηκε στον πρώην υπουργό Οικονομικών, λέγοντας πως παίζει ένα «κακόγουστο θέατρο».

Ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε πως υπάρχει προοπτική συγκρότησης κοινού αντιμνημονιακού μετώπου με τα κόμματα του Αλέκου Αλαβάνου και της Ζωής Κωνσταντοπούλου και εμφανίστηκε βέβαιος για την είσοδο αυτού του φορέα στη Βουλή στις επόμενες εκλογές.

Εθνικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδος

Ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης παραδέχθηκε πως το «εναλλακτικό σχέδιο» που ο ίδιος είχε εκπονήσει και γνώριζε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, περιαλάμβανε εθνικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδος και εκτύπωση της νέας δραχμής.
«Η Τράπεζα της Ελλάδος με πράξη νομοθετικού περιεχομένου θα γινόταν τράπεζα υπό τον έλεγχο των Αθηνών, υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης της Αθήνας, και όχι της Φρανκφούρτης. Αυτή η τράπεζα θα είχε το αποκλειστικό προνόμιο της έκδοσης χρήματος. Θα ασκούσε την εθνική νομισματική πολιτική υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης.

Θα υπήρχε δυνατότητα να τυπωθεί νέα δραχμή στο νομισματοκοπείο. Είχε κατατεθεί ένα ειδικό σχέδιο, ότι θα μπορούσε να κοπεί με τον τρόπο που λειτουργούσε το νομισματοκοπείο. Υπήρχε η δυνατότητα για μια γέφυρα η οποία χρηματοδοτικά θα μπορούσε να στηριχθεί με τρόπους τους οποίους έχω καταθέσει.

Η δέσμευση μας ήταν ότι θα καταργήσουμε τα μνημόνια. Η δέσμευση μας ήταν όχι πάση θυσία στο ευρώ. Εγώ από την αρχή ήμουν κατά του ευρώ. Θεωρούσα ως επιλογή ότι έπρεπε η Ελλάδα να φύγει από το ευρώ», καταλήγει ο κ. Λαφαζάνης.
Για το ενδεχόμενο η νέα δραχμή να υφίστατο υποτίμηση ο κ. Λαφαζάνης υποστήριξε: «Τα χρήματα δεν θα έχαναν την αξία τους. Απλά από ευρώ θα μετατρέπονταν σε δραχμές. Δεν θα είναι απαραίτητο να προχωρήσει σε υποτίμηση η νέα δραχμή. Αλλά και αν σε μια φάση κριθεί αναγκαία μια λογική, μικρή υποτίμηση αυτή δεν είναι προς θάνατον. Με τη δραχμή ζήσαμε πάρα πολλές υποτιμήσεις».

Δισεκατομμύρια από τη Ρωσία

Ο πρόεδρος της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης υποστήριξε πως το 2015, μπροστά στον κίνδυνο η χώρα μας να βρεθεί εκτός ευρωζώνης, είχε εξασφαλίσει από τη Ρωσία μια βοήθεια κάποιων δισεκατομμυρίων ως προκαταβολή για το έργο του αγωγού φυσικού αερίου που προωθούσε η κυβέρνηση.

«Στη Ρωσία είχα πάει εγώ και είχα ζητήσει και χρηματοδοτική στήριξη και την είχα επιτύχει, μέσω του αγωγού με ρωσικό φυσικό αέριο που θα κατασκευάζαμε και θα περνούσε από την Ελλάδα.
Ο αγωγός για τον οποίον έγινε η συμφωνία, αν εφαρμοζόταν θα άλλαζε πολλά δεδομένα και οικονομικά για την Ελλάδα και δεδομένα εξωτερικής πολιτικής, θα απέφερε μεγάλα οικονομικά οφέλη για τη χώρα.
Εγώ είχα διασφαλίσει ότι θα παίρναμε και μια προκαταβολή (κάποια δισεκατομμύρια) έναντι των ωφελειών που θα είχαμε από την λειτουργία του αγωγού η οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για μια ανακούφιση της χώρας εκείνη την περίοδο.
Θα εδίδετο η προκαταβολή, αλλά μεσολάβησε η υπογραφή του μνημονίου, η απομάκρυνση μου από το υπουργείο και η Ελλάδα επανήλθε στη λογική του ευρω- ατλαντικού οικοπέδου.
Ο κ. Τσίπρας βεβαίως είχε συμφωνήσει για την προκαταβολή από τη Ρωσία. Ήταν δεδομένα όλα και γνωστά. Λέει ψέματα ο κ. Τσίπρας ότι δεν υπήρχε συμφωνία. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Τσίπρας λέει ψέματα. Η Ρωσία δεν είναι φιλόπτωχο ταμείο. Η Ρωσία θα κάνει συμφωνίες στη βάση αμοιβαίου οφέλους.

Ο κ. Τσίπρας βεβαίως είχε συμφωνήσει για την προκαταβολή από τη Ρωσία. Ήταν δεδομένα όλα και γνωστά. Λέει ψέματα ο κ. Τσίπρας ότι δεν υπήρχε συμφωνία. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Τσίπρας λέει ψέματα. Η Ρωσία δεν είναι φιλόπτωχο ταμείο. Η Ρωσία θα κάνει συμφωνίες στη βάση αμοιβαίου οφέλους.

Η βοήθεια θα ήταν κάποια δισεκατομμύρια, μια προκαταβολή που θα εδίδετο στη δημόσια εταιρεία που θα συμμετείχε στον αγωγό. Η προκαταβολή θα ήταν υποβοηθητική, θα ήταν μια μικρή ανάσα για την χώρα».

Πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα

Ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης υποστήριξε πως δεν ήταν παρών σε συζητήσεις για την παροχή βοήθειας από τη Βενεζουέλα, αλλά παραδέχθηκε πως ήταν αυτονόητο ο ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει βοήθεια και από την λατινοαμερικάνικη χώρα του πετρελαίου.
«Το θεωρώ φυσιολογικό, αν βγει η χώρα από το ευρώ και θέλει μια βοήθεια και μια στήριξη, και η Βενεζουέλα είχε δυνατότητα να μας δίνει φθηνότερο πετρέλαιο, γιατί όχι. Εγώ το θεωρούσα και αυτονόητο, μια χώρα σαν τη Βενεζουέλα, που αισθανόταν κοντά στην προσπάθεια που γινόταν για μια αλλαγή στην Ελλάδα, αν είχε την δυνατότητα, γιατί να μη βοηθούσε; Και γιατί να μην απευθυνθείς στη Βενεζουέλα για βοήθεια»;

Διαφωνίες

Ο κ. Λαφαζάνης προσθέτει επίσης ότι όταν έφθασε η ώρα υλοποίησης του εναλλακτικού σχεδίου υπήρξε διαφωνία με τον Αλέξη Τσίπρα. «Διαφωνούσαμε σταθερά εγώ και ο Τσίπρας στο θέμα του ευρώ. Εγώ ήμουν σταθερά προσηλωμένος στην άποψη ότι η Ελλάδα δεν αντέχει να έχει μια βιώσιμη αναπτυξιακή πορεία μέσα στην ευρωζώνη. Πολύ περισσότερο όταν μπήκαμε κάτω από τη μπότα των μνημονίων. Εκεί ήταν η διαφωνία μας από την αρχή. Όμως συμφωνούσαμε και οι δυο –υποτίθεται- ότι θα έπρεπε να καταργηθούν σε κάθε περίπτωση τα μνημόνια. Και ότι σε κάθε περίπτωση δεν θα βάλουμε το ευρώ πάνω από τα μνημόνια. Για αυτό και η θέση του κόμματος ήταν όχι πάση θυσία στο ευρώ. Δηλαδή όχι και με μνημόνιο μέσα στο ευρώ. Επομένως θα περίμενε κανείς, και έτσι θα έπρεπε να γίνει με βάση τις προγραμματικές μας δηλώσεις».

Ο ρόλος του στρατού

Ο κ. Λαφαζάνης στην συνέντευξη του στον «ΒΗΜΑ FM» αρνήθηκε κατηγορηματικά πως στο εναλλακτικό σχέδιο υπήρχε ανάμειξη του στρατού με οποιονδήποτε τρόπο.
«Δεν υπήρχε πρόβλεψη να χρησιμοποιηθεί ο στρατός για να εξασφαλίσει την δημόσια τάξη. Για να περάσουμε από το ευρώ στη δραχμή. Είναι εντελώς κινδυνολογικά αυτά. Τα συναλλαγματικά διαθέσιμα είναι αρκετά για να εξασφαλίσουν τις εισαγωγές που έχει ανάγκη η χώρα.

Είμαστε μια χώρα υπό κατοχή, είμαστε μια χώρα που δεν έχουμε Δημοκρατία. Δεν υπάρχει ίχνος Δημοκρατίας σε αυτή χώρα. Στη χώρα υπάρχει δικτατορία του ευρώ και της μνημονιακής χούντας. Τίποτα από όσα έχουν γίνει στη χώρα από το 2010 δεν έχει τη λαϊκή έγκριση. Εδώ ένα «ΟΧΙ» είπε ο λαός και το μετέτρεψαν πραξικοπηματικά σε «ΝΑΙ».

Το σχέδιο του Βαρουφάκη

Αναφερόμενος στις νέες αποκαλύψεις του Γιάνη Βαρουφάκη ο κ. Λαφαζάνης ήταν επικριτικός απέναντι του.
«Ο κ. Βαρουφάκης παίζει ένα κακόγουστο θέατρο, αξιοποιεί την καταστροφική του παρουσία το εξάμηνο στο υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να αντλεί επικοινωνιακή δύναμη και ισχύ. Αυτό το θεωρώ εντελώς απαράδεκτο. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι από αυτά που λέει τα πιο πολλά είναι ανακριβή. Συναγωνίζεται ο Γιάνης Βαρουφάκης σε ανακρίβειες τον Αλέξη Τσίπρα».

Κοινό αντιμνημονιακό μέτωπο

Ο πρόεδρος της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης υποστήριξε πως υπάρχει προοπτική συγκρότησης κοινού αντιμνημονιακού μετώπου με το δικό του κόμμα και τα κόμματα της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Αλέκου Αλαβάνου.
«Η θέση η δική μας είναι ότι αυτή την ώρα χρειάζεται όλες οι αριστερές αντιμνημονιακές δυνάμεις ένα μεγάλο μέτωπο, το οποίο θα οδηγήσει σε ήττα τις μνημονιακές δυνάμεις και θα ανοίξει ένα καινούργιο προοδευτικό δρόμο παραγωγικής ανασυγκρότησης και δικαιοσύνης για την Ελλάδα.

Αυτό το μέτωπο για εμάς είναι ζωτικής σημασίας. Κάνουμε συζητήσεις. Με τον Αλέκο Αλαβάνο και το «Σχεδίο Β» έχουμε συμφωνήσει για αυτό το μέτωπο, βρισκόμαστε σε έναν θετικό δρόμο με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και την «Πλεύση Ελευθερίας». Βεβαίως απευθυνόμαστε και στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δεν βρίσκουμε ανταπόκριση μέχρι στιγμής αλλά εμείς επιμένουμε. Αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος για να έχουμε δημοκρατική ανατροπή στη χώρα. Θέλουμε και το ΚΚΕ να συμμετάσχει σε αυτό το μέτωπο. Υπάρχει κοινό έδαφος για να διαμορφωθεί αυτό το μέτωπο και προγραμματικό».

About σχολιαστης

Σχολιάζω...
This entry was posted in Πολιτική, καινούργιο συκώτι. Bookmark the permalink.

38 Responses to Λαφαζάνης: Το εναλλακτικό σχέδιο προέβλεπε εθνικοποίηση της ΤτΕ, λεφτά από τη Ρωσία και πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα

  1. Ο/Η Αλιόσα λέει:

    «Ακριβα τα διδακτρα», που λεει και η Αλικη, για οσους …δεν ηξεραν (τι ειναι ο Συριιζα) πριν τις εκλογες του Ιανουαριου του 2015.
    Ειναι σαν τους αιωνιους φοιτητες και τη «δια βιου μαθηση» του ΓΑΠ: Μια ζωη θα τους πληρωνουμε!

    Μου αρέσει!

  2. Ο/Η Νίκος Π λέει:

    Κατά τη δική μου άποψη, το όλο σκηνικό είναι γενικό χαρακτηριστικό των περισσότερων αριστερών.
    Πρώτο, έχουν πάντα δίκιο και κατέχουν την απόλυτη αλήθεια. Αν προκύψει κάποιο λάθος, τραβάνε μια αυτοκριτική και καθαρίζουν, αφού για τα λάθη ευθύνονται συνήθως οι πράκτορες και οι προδότες, ενίοτε δε και η λανθασμένη εφαρμογή των αρχών του μαρξισμού λενινισμού.
    Δεύτερο, από τη στιγμή που κατέχουν την αλήθεια, δεν χρειάζονται δημοκρατικές πλειοψηφίες, ενημερωμένοι πολίτες, θεσμοί, ανεξάρτητη δικαιοσύνη κλπ κλπ. Το μόνο που έχει σημασία είναι να γίνει αυτό που θεωρεί σωστό η πρωτοπορεία, κι ας το πιστεύουν 10 άνθρωποι.
    Μπορούν να παραμυθιάζουν ελεύθερα τον κόσμο, αφού οι πολίτες είναι στην πλειοψηφία τους θύματα της προπαγάνδας του αστικού κράτους και δεν μπορούν να αντιληφθούν τις υπέρτατες αξίες της αριστεράς.
    Αν το δεις έτσι, καταλαβαίνεις μια χαρά τον Λαφαζάνη, ο άνθρωπος είναι συνεπέστατος στις αρχές και στην ιδεολογία της αριστεράς…

    Μου αρέσει!

  3. Ο/Η Eνη λέει:

    Ο Λαφαζανης ξαναλεει αυτα που ηδη ξεραμε, εχουν χιλιογραφει δημοσια. «Αποκαλυψεις» ταχα.

    «Ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε πως η δέσμευση του κόμματος πριν από τις εκλογές ήταν «όχι ευρώ πάση θυσία», κάτι που σήμαινε ότι η κυβέρνηση έπρεπε να επιστρέψει στο εθνικό νόμισμα και όχι να υπογράψει νέο μνημόνιο. Αυτό ήταν το σχέδιο της κυβέρνησης πριν ακόμη γίνουν οι εκλογές, σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη, το οποίο όμως τελικά δεν εφάρμοσε ο Αλέξης Τσίπρας.

    Πηγή: Λαφαζάνης: Το εναλλακτικό σχέδιο προέβλεπε εθνικοποίηση της ΤτΕ, λεφτά από τη Ρωσία και πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα | iefimerida.gr

    Μου αρέσει!

  4. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    «Ο κ. Λαφαζάνης στην συνέντευξη του στον «ΒΗΜΑ FM» αρνήθηκε κατηγορηματικά πως στο εναλλακτικό σχέδιο υπήρχε ανάμειξη του στρατού με οποιονδήποτε τρόπο.»

    Ο σύντροφος Δραχμαζάνης, με το να επιδιώκει να οδηγήσει την χώρα εκτός ευρωζώνης, και εν μέσω άτακτης χρεωκοπίας κιόλας, δεν μας λέει το πως ακριβώς θα συγκρατούνταν όλος αυτός ο κόσμος που θα προσπαθούσε να περισώσει ότι μπορεί από τις καταθέσεις του – σε αυτή την περίπτωση θα ήταν δεδομένες οι επιθέσεις στα τραπεζικά καταστήματα, και επιπλέον θα ήταν μαζικές και εκτεταμένες. Θα ήταν αδύνατο να είχε καταφέρει να συγκρατήσει όλο αυτό τον κόσμο η αστυνομία, οπότε εκ των πραγμάτων θα οδηγούμασταν σε εμπλοκή του στρατού, και σε κήρυξη της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για κάποιο χρονικό διάστημα.
    Ο ισχυρισμός λοιπόν αυτού του απατεώνα ότι δεν υπήρχε σχέδιο για την ανάμειξη του στρατού πολύ μικρή αξία έχει. Ακόμα και αν δεν υπήρχαν τέτοιοι σχεδιασμοί (ενδεχόμενο ελάχιστα πιθανό), η κατάσταση που θα δημιουργούνταν στους δρόμους θα ήταν τόσο εκρηκτική που θα καθιστούσε αναπόφευκτη την εμπλοκή του στρατού προκειμένου να μην χαθεί τελείως ο έλεγχος.

    Μου αρέσει!

  5. Ο/Η Αλικη λέει:

    Η συνέντευξη Λαφαζανη αφιερώνεται εξαιρετικά σε όσους ισχυρίζονται «μήπως οι άλλοι καλύτεροι ηταν;»
    Η, την παραλλαγή: «ιδιοι ηταν και οι προηγούμενοι, απλώς αυτοι ειναι πιο άγαρμποι».

    ΥΓ: Εχει υπαρξει σε ολη την μεταπολιτευτική ιστορια της χωρας μας περιπτωση, κατα την οποια διακυβευτηκαν αυτα που περιγράφει ο Λαφαζανης?
    ΥΓ2: Θα μπορούσαμε πριν απο πολυ λίγα χρονια να διανοηθούμε οτι θα διαβάζαμε τέτοιες αποκαλύψεις?

    Μου αρέσει!

  6. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Τους αξίζει εξωστρακισμός στη Βενεζουέλα 😎

    Μου αρέσει!

  7. Ο/Η xberliner λέει:

    Θα συμφωνήσω με την Eνη παραπάνω.
    Περσινά ξινά σταφύλια.
    Όλα όσα λέει ο Λαφαζάνης τα ξέραμε και οι ψηφοφόροι τα ήξεραν το Σεπτέμβριο του 2015 πριν πάνε να ψηφίσουν.
    Θα επαναλάβω ότι η δημοσιότητα αυτών των θέσεων στη λογική κοίτα πόσο επικίνδυνοι είναι αυτοί τη στιγμή μάλιστα που Λαφαζάνης, Κωνσταντοπούλου και Βαρουφάκης (αυτός είναι από άλλο ανέκδοτο) δεν συνδέονται πλέον με το συριζα το μόνο που καταφέρνει είναι στέλνει ψηφοφόρους σε αυτούς. Ο συριζα όσο είχε να χάσει δημοσκοπικά (από αυτά αλλά και από τα μνημόνια τους φόρους κτλ) έχασε. Πιο κάτω δεν θα πάει. Αν η ΝΔ θέλει να κερδίσει στις επόμενες εκλογές πρέπει να καταθέσει σοβαρή στρατηγική. Για το ΔΗΣΥ (ή ΠΑΣΟΚ) δεν το συζητάω θα πρέπει να είναι ευτυχισμένοι αν κρατήσουν τις δυνάμεις τους. Υπάρχει ένα 15% με 20% αναποφάσιστων. Άνθρωποι που δεν θέλουν να ψηφίσουν συριζα αλλά δεν θέλουν να ψηφίσουν και ΝΔ (π.χ. προσωπικά θα προτιμούσα να απέχω από το να ψηφίσω οτιδήποτε δεξιότερα του κέντρου ή κόμματα που εδώ και 8 χρόνια που χρεοκόπησε η χώρα δεν έχουν κάνει την εσωτερική τους εκκαθάριση και υπόσχονται αλλαγές με τα ίδια φθαρμένα και αναξιόπιστα πρόσωπα). Αν δεν αλλάξουν τακτική στη ΝΔ και στο ΔΗΣΥ (βλέπε ΠΑΣΟΚ) τη Δευτέρα μετά την Κυριακή των επόμενων εκλογών (όποτε γίνουν) θα συζητάμε εδώ μέσα για λαό που γουστάρει το λαϊκισμό, ή το πως μερικές χιλιάδες διορισμοί στο δημόσιο επηρέασαν το αποτέλεσμα ή το πως ο λαϊκισμός του συριζα δεν επέτρεψε στις δυνάμεις της ανανέωσης, της ευρώπης ή της σοβαρότητας να κερδίσουν ή να κάνουν κυβέρνηση.

    Μου αρέσει!

  8. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    xberliner, αν είναι να πάνε στο σύριζα γιατί σχολιάζουμε τα ολοκληρωτικής έμπνευσης καμώματα, να πάνε 1000 φορές. Αυτό τους αξίζει, μη χάσουν την ευκαιρία. 🙂

    Για να ανακεφαλαιώσω: Η ηγεσία του συριζα είναι εμποτισμένη με μια ολοκληρωτικής έμπνευσης λογική. Μπορεί λόγω τσιρλιπιπόμ να μην έκανε το βήμα το καλοκαίρι του 2015, αλλά δεν είναι να τους έχεις εμπιστοσύνη ότι δεν θα το κάνουν με την πρώτη ευκαιρία που θα τους δοθεί.

    Οι άνθρωποι είναι όπως ο …Ερντογάν. Μπορούν έτσι μπορούν και αλλιώς. Το θέμα είναι να μην τους δώσουμε την ευκαιρία να μας το αποδείξουν.

    Μου αρέσει!

  9. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Ο Πάνος Καμμένος ανακήρυξε τον γέροντα Παΐσιο προστάτη του όπλου των Διαβιβάσεων

    https://thecaller.gr/callers-choice/o-panos-kammenos/

    Μου αρέσει!

  10. Ο/Η xberliner λέει:

    @ σχολιαστης
    Δεν χρειάζεται να προσπαθήσεις πολύ να πείσεις κάποιον να μην ψηφίσει συριζα. Είναι εύκολο. Επειδή όμως οι οι περισσότεροι είναι ταυτόχρονα αρνητικά προκατειλημμένοι με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται προσπάθεια να πείσεις ότι αξίζουν την ψήφο ένα από αυτά τα κόμματα. Παρότι δεν διαφωνώ με τη λογική το μη χείρον βέλτιστο στη συγκεκριμένη περίπτωση επειδή το μη χείρον είναι τόσο χάλια δεν είμαι πεισμένος ότι ψήφος σε ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ αξίζει. Όταν για να σωθείς χρειάζεσαι 100 (οτιδήποτε 100 δεν έχει σημασία) και εσύ έρχεσαι και μου λες δες ο συριζα δίνει -50 γι’ αυτό ψήφισε τον άλλο που δίνει τουλάχιστον κάτι θετικό και το αυτό που δίνει είναι +1, τότε εγώ λέω χαμένος κόπος και τζάμπα καίει η λάμπα.

    Μου αρέσει!

  11. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Ήθελαν αλλαγή καθεστώτος
    Οι αποκαλύψεις του Λαφαζάνη δεν μας εκπλήσσουν διότι απλά είναι επιβεβαίωση όσων γνωρίζαμε.
    Αυτό που είναι σοκαριστικό είναι πως λέγεται ανοικτά ότι υπήρχε σχέδιο πραξικοπήματος. Και μην πει κανείς για «λαϊκή εντολή» και άλλες τέτοιες ανοησίες, διότι ο ελληνικός λαός δεν ψήφισε τον Ιανουάριο του 2015 για σκληρή διαπραγμάτευση και αν αποτύχει, τότε hard Grexit και σύνδεση στο άρμα της Ρωσίας.
    Απλά οι σταλινικοί θεωρούσαν ότι ήταν μια μοναδική ευκαιρία να επιβάλλουν ολοκληρωτικό καθεστώς στη χώρα και ο πανηλίθιος μικροαστός που πιστεύει στα λεφτόδενδρα και ότι πετάει ο γάιδαρος και που απλά ήθελε να γλυτώσει τον ΕΝΦΙΑ, θα ξύπναγε μια ωραία πρωΐα με τα τανκς και το μεσημέρι θα έτρωγε σε συσσίτια του Ερυθρού Σταυρού.

    http://koutsomitis.blogspot.gr/2017/07/blog-post_30.html

    Μου αρέσει!

  12. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Τι αποκαλύπτει ο Βαρουφάκης στο βιβλίο «Adults in the Room»
    «Όσα μου είπε ο Αλέξης για το Greχit και τα 16 δις»

    http://www.protothema.gr/politics/article/699388/tromaktikes-apokalupseis-varoufaki-gia-tsipra-/

    Μου αρέσει!

  13. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Καποια στιγμή όλα αυτά που λένε ο Γιάνης και ο Λαφαζάνης θα βγουν σε κόμικ

    Απο το ΤΕΧΤ του PROTAGON

    Μου αρέσει!

  14. Ο/Η Αλικη λέει:

    Απο πουθενά δεν προκύπτει οτι οι αποκαλύψεις περι σχεδιαζόμενου πραξικοπήματος θα οδηγήσουν πολλούς ψηφοφορους πίσω στον ΣΥΡΙΖΑ.
    Ειναι εντελως αυθαίρετο -και αψυχολόγητο- συμπέρασμα, το οποιο στερειται λογικής.

    Μου αρέσει!

  15. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Αλίκη είναι ενας λάθος τρόπος για να ασκηθεί κριτική στα αστικά δημοκρατικά κόμματα

    Αλλά οσο ντενεκέδες ξεγάνωτοι και να είναι δεν εχουν σχέση με τα ορφανα του Τσαουσεσκου 😎

    Μου αρέσει!

  16. Ο/Η Αλικη λέει:

    Σχο, ο τροπος ειναι σίγουρα λαθος.

    Ομως και ο χαρακτηρισμός «τενεκέδες ξεγάνωτοι» για ολους -συλληβδην- δεν με βρίσκει σύμφωνη.

    Μου αρέσει!

  17. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Είναι αυτοι που ειναι
    Ειναι αυτονόητο ότι εχει και καλούς 😎
    Αλλά δυστυχώς τα κόμματα λειτουργούν ως κλειστές ομάδες και δεν προσελκύουν σοβαρους ανθρώπους που θα μπορούσαν να προσφέρουν έργο 😎

    Μου αρέσει!

  18. Ο/Η Αλικη λέει:

    Σχο, προσωπικά ως μονη ελπιδα βλέπω το να γινει μια καλή αρχη που θα προσελκύσει και αξιόλογους ανθρώπου εκτος κομμάτων -με γνώση και τεχνοκρατική εμπειρία.
    Πήξαμε στην ιδεολογικουρα!

    Μου αρέσει!

  19. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Χμ, δύσκολο 😎

    Μου αρέσει!

  20. Ο/Η xberliner λέει:

    «Αυτό που είναι σοκαριστικό είναι πως λέγεται ανοικτά ότι υπήρχε σχέδιο πραξικοπήματος. Και μην πει κανείς για «λαϊκή εντολή» και άλλες τέτοιες ανοησίες, διότι ο ελληνικός λαός δεν ψήφισε τον Ιανουάριο του 2015 για σκληρή διαπραγμάτευση και αν αποτύχει, τότε hard Grexit και σύνδεση στο άρμα της Ρωσίας.»
    Από το λινκ που έδωσε σχολιαστή 2 σχόλια:
    1. Η αλλαγή νομίσματος δε συνιστά πραξικόπημα. Άσχετα που θα οδηγούσε σε καταστάσεις που θα έμοιαζαν με πραξικόπημα.
    2. Ο ελληνικός λαός ψήφισε με 62% όχι στο μνημόνιο. Και επειδή Όχι μνημόνιο ίσον Grexit (το ότι οι περισσότεροι από το 62% είναι ηλίθιοι και δεν κατάλαβαν ότι ΟΧΙ ίσον δραχμή δεν αλλά ζει κάτι, μην τα ξαναλέμε) ο Τσίπρας (και ο Βαρουφάκης και ο Λαφαζάνης) είχαν κάθε δικαίωμα (υποχρέωση κατά τη γνώμη) να μην υπογράψουν νέο μνημόνιο.

    Μου αρέσει!

  21. Ο/Η Eνη λέει:

    «Καποια στιγμή όλα αυτά που λένε ο Γιάνης και ο Λαφαζάνης θα βγουν σε κόμικ

    Απο το ΤΕΧΤ του PROTAGON»

    Διανα !!!!

    Μου αρέσει!

  22. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    «Ο ελληνικός λαός ψήφισε με 62% όχι στο μνημόνιο.»

    Δε θυμάσαι καλά. Το ερώτημα είχε να κάνει με το αν ο κόσμος αποδέχεται ή όχι μία συγκεκριμένη πρόταση των δανειστών (η οποία ζήταγε μέτρα 1 με 2 δις παραπάνω από τα μέτρα της πρότασης που είχε κάνει ο Συριζα) σε σχέση με την τελευταία δόση του δεύτερου μνημονίου. Πιάσε το αυγό και κούρευτο, δηλαδή.
    Ουδέποτε τέθηκε στο δημοψήφισμα κάποιο τόσο ξεκάθαρο ερώτημα όπως το παρουσιάζεις παραπάνω. Το Όχι όπως επίσης και το Ναί ήταν τελείως αμφίσημα ως προς το τι ακριβώς σήμαιναν, και αρα ως προς το ποιά θα ήταν η γραμμή δράσης της κυβέρνησης μετά το δημοψήφισμα. Και ήταν αμφίσημα για να μπορεί να τα ερμηνεύσει η κυβέρνηση ανάλογα με το πως θα την βόλευε. Και το Ναι να είχε βγει πρώτο πάλι θα μπορούσαν με κάποια ταχυδακτυλουργία να το μετατρέψουν σε Όχι.

    Μου αρέσει!

  23. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    Από σχέδια πάντως, της κακιάς συμφοράς, είμασταν μιά χαρά, υπήρχε πληρότητα.

    Τα 16 δισ. της ΕΚΤ, οι φόβοι Τσίπρα για Γουδή και το Plan X

    http://www.kathimerini.gr/919673/article/epikairothta/politikh/ta-16-dis-ths-ekt-oi-fovoi-tsipra-gia-goydh-kai-to-plan-x

    Μια χαοτική κατάσταση. Φόβος για την επόμενη ημέρα. Μια χώρα χωρίς σχέδιο και μια κυβέρνηση που πελαγοδρομούσε. Ενας πρωθυπουργός που φοβόταν ένα νέο Γουδή και ένα Plan X διαφυγής, του τύπου «διάβασε και κλάψε». Αυτή την εικόνα περιγράφει στο βιβλίο του «Ενήλικες στο δωμάτιο» ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

    […]

    Μου αρέσει!

  24. Ο/Η Αλικη λέει:

    Σχετικά με το αν η κυβερνηση ειχε νομιμοποίηση να αλλάξει νόμισμα τα πραγματα δεν ειναι τοσο απλά, Βερολινεζε.

    Η Ελλάδα εντάχθηκε στη ζώνη του ευρω προσχωρώντας στην συνθήκη του Μάαστριχ, η οποια επικυρώθηκε απο την Βουλη, με την προβλεπόμενη απο το Συνταγμα αυξημένη πλειοψηφία.
    Απο αποψη νομικής ισχύος η συμβαση του Μάαστριχ, εφόσον κυρώθηκε, ανήκει στη συνταγματική τάξη -δεδομένου οτι παραχωρεί σε διεθνη οργανισμό συνταγματικές αρμοδιότητες.
    Κατα μια αποψη μαλιστα, αυτου του ειδους οι διεθνείς συμβάσεις εχουν υπερ συνταγματική ισχυ, υπερισχύουν δηλαδη και αυτου του Συνταγματος.

    Η αλλαγη νομίσματος, δηλαδη η έξοδος απο το ευρω, με απλή κυβερνητική αποφαση θα σήμαινε την καταργηση της επικύρωσης της συμβάσεως του Μάαστριχ χωρις να πληρούνται οι νόμιμες προυποθεσεις (αποφαση Βουλής με αυξημένη πλειοψηφία).

    Μου αρέσει!

  25. Ο/Η Αλιόσα λέει:

    «…ο Τσίπρας (και ο Βαρουφάκης και ο Λαφαζάνης) είχαν κάθε δικαίωμα (υποχρέωση κατά τη γνώμη) να μην υπογράψουν νέο μνημόνιο»

    Μαλιστα, κι εγω εχω … «καθε δικαιωμα» (και υποχρεωση !!!) να απαιτω απο τους αλλους χρηματα χωρις να υπογραψω συμφωνητικο (δηλαδη μνημονιο) αν δεν εχει τους ορους που γουσταρω εγω (δηλαδη ο ζήτουλας).
    Και αν δεν μου τα δωσουν εχω … «δικαιωμα» (!!!) να κοψω το λαιμό μου (συμφωνα με τη λαϊκη παροιμια: «Θυμωσε ο καλογερος κι εκοψε το μπουτσο του»!!!, .

    Μετα απο οσα εχουν συμβει και τωρα βγαινουν στη φορα απο τους ιδιους (αλληλοκαρφωνονται) εμεις εδω συντασουμε τον «χαρτη των δικαιωματων» του Τσιπρα και των αλλων πρωταγωνιστων των αθλιοτητων.
    Και τονιζουμε ποσο χαλια ειναι η ΝΔ και το Πασοκ.

    Αυτα ειναι που ολο και περισσοτερο μου δημιουργουν την πεποιθηση οτι αν ποτε αυτος ο τοπος καταφερει να ξεκολλησει απο το βαλτο, δεν θα το εχει κατορθωσει αυτοδιοικουμενη αλλα μονο σαν επαρχια μιας μεγαλυτερης χωρας που θα λεγεται ΕΕ.

    Τι αλλο να πω;

    Μου αρέσει!

  26. Ο/Η Αλικη λέει:

    Αλιοσα 22:50. Πες τα, χρυσοστομε!

    Μου αρέσει!

  27. Ο/Η Νίκος Π λέει:

    Πολύ ωραία η συζήτηση που ξεκίνησε, απόλυτα εποικοδομητική και επί της ουσίας. Ένας συριζολάγνος αποκλείεται να την αντέξει.

    Ένα άλλο είδος ζητήματος εκτός από τα όσα αναφέρθηκαν, είναι ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή μια σημαντική προσωπικότητα που θα μπορούσε να μπει μπροστά για τη δημιουργία ενός νέου προοδευτικού πολιτικού φορέα στο χώρο του προοδευτικού Κέντρου (μετά τον ΣΥΡΙΖΑ, η έννοια «κεντροαριστερά» αισθάνομαι ότι είναι τελειωμένη) και να μαζικοποιήσει δημιουργικά το καινούργιο κόμμα, εμπλουτίζοντάς το ταυτόχρονα με νέο αίμα. Στην ελληνική ιστορία, κάποιοι κατάλληλοι βρέθηκαν πάντοτε σε αυτό το ρόλο και έγραψαν ιστορία, είτε μιλάμε για τον Βενιζέλο, είτε για τον Βελουχιώτη, είτε για τον μεταπολιτευτικό Καραμανλή, είτε για τον Αντρέα, είτε για τον… Τσίπρα. Ίσως βέβαια να είναι καλύτερα έτσι, αφού η έλλειψη Πατέρα Αφέντη αφήνει αρκετό περιθώριο για την κατάθεση ποικιλίας απόψεων και για ζυμώσεις, φοβάμαι όμως ότι οι Έλληνες θέλουν να έχουν αρχηγό, όπως οι καμπόηδες από το Μεξικό, που έλεγε και το παλιό τραγούδι.

    Ίσως επίσης να επικρατεί στη ΔΗΣΥ η μη ομολογημένη άποψη ότι δεν είναι δυνατή η ανάπτυξη ενός νέου μαζικού φορέα με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και ότι είναι προτιμότερο οι σχετικές διεργασίες να ξεκινήσουν πραγματικά με τον Τσίπρα ηττημένο και τον Μητσοτάκη πρωθυπουργό, κάτι που ευελπιστούν ότι θα θα ξυπνούσε τα λανθάνοντα αντιδεξιά αντανακλαστικά των πρώην πασόκων. Δεν έχω άποψη επί τούτου αλλά δεν μπορώ και να αποκλείσω την πιθανότητα.

    Μετά τέλος την επώδυνη πλην εντελώς αναγκαία αναψηλάφηση των γεγονότων που συνόδευαν το παρά λίγο αριστερό πραξικόπημα από τους πουτινόφιλους Λαφαζάνηδες και λοιπές δραχμόφιλες αντιδημοκρατικές δυνάμεις, αναρωτιέμαι πώς θα ήταν δυνατό να ενισχυθούν οι θεσμοί που θα απέτρεπαν στο μέλλον την επανάληψη παρόμοιων καταστάσεων. Δεν είναι δυνατό να ισχύουν προϋποθέσεις που θα μπορούσαν να φέρουν νομοτύπως τη χώρα σε κατάσταση διάλυσης, από μια μικρή ομάδα ενηλίκων που έχουν τη δυνατότητα, κλεισμένοι σε ένα δωμάτιο, να παίρνουν στρατηγικού χαρακτήρα αποφάσεις ερήμην των πολιτών. Το γεγονός ότι οι πολιτικοί πλην των αριστερών δεν θα μπορούσαν στη μεγάλη πλειοψηφία τους να σκέφτονται έτσι, αν και από μόνο του καταρρίπτει κάθε ηθικό ή πολιτικό «πλεονέκτημα» της αριστεράς, δεν σημαίνει ότι υπάρχει περιθώριο εφησυχασμού. Είδαμε τι διακυβεύτηκε.

    Μου αρέσει!

  28. Ο/Η Νίκος Π λέει:

    Σχετικά με το τελευταίο ζήτημα που έθιξα, βρήκα και έναν επίκαιρο σχετικό προβληματισμό από το 2001. Εκείνη την εποχή βέβαια κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί το κυβερνητικό καζίνο του 2015, όμως ένας «εκλεγόμενος μονάρχης» ήταν πάντα μια επικίνδυνη πιθανότητα.
    http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=130421

    Μου αρέσει!

  29. Ο/Η Eνη λέει:

    http://www.naftemporiki.gr/story/1260811/p-lafazanis-oute-syriza-oute-tsipras-oute-baroufakis-eixan-sxedio-eksodou-apo-to-euro

    Δηλαδή ολη η οργή που εκφραζουν τα κομματα της αντιπολιτευσης σημερα, για το τι σχεδιάζονταν με βαση τη συνεντευξη Λαφαζάνη περι σχεδίου εξοδου απο το ευρώ, πανε τζαμπα;;;

    Σημερα ο Λαφαζανης τα λεει αλλιως, οτι αυτος και η Αριστερη Πλατφορμα ηθελαν εξοδο απο το ευρώ και οχι ο συριζα. (Τσιπρας – Βαρουφακης)

    Υστερα απο ολα αυτά, ποιος δεν νομιζει οτι ολη αυτή η φιλολογία ειναι ωραιο θεμα για κομικ;;;;

    Εξοδο απο το ευρώ, μαλλον σημαινει και εξοδο απο την ΕΕ.

    Ποσες φορές δεν εχουμε διαβασει ολες αυτες τις εκδοχές, ολο το προηγουμενο διαστημα;;;

    Πολυ ωραια το ειπε ο Βερολινεζος. «περσινα ξινα σταφυλια»

    Η αντιπολιτευση, καλα θα κανει να επικεντρωθει σε σοβαροτερα θεματα, γιατι αν ανακυκλωσει και αυτή τα χιλιοειπωμενα, τοτε οι πολιτες θα χασουν την εμπιστοσυνη τους και στη σημερινη αντιπολιτευση. Και αντε να ψαχνει κανεις για καινουργια κομματα και νεους πολιτικους που θα βγουν στην «πιατσα». ;-).

    Μου αρέσει!

  30. Ο/Η Eνη λέει:

    Α, και κατι που αξιζει να θυμηθουμε. Οταν λοιπόν συνεδριαζαν οι θεσμοι με ΥΠΟΙΚ τον Βαρουφακη, ο οποιος τους παραμυθιαζε με τη θεωρια των παιγνιων και γενικα εδινε «διαλεξεις», η Λαγκαρντ ειπε εκεινο το ωραιο. Βρισκομαστε «ενηλικες σε ενα δωμάτιο», υπονοωντας ο,τι μπαρουφες ακουγε απο τον Βαρουφακη.
    Ετσι ο Βαρουφακης το εκανε τιτλο του βιβλίου του. Για να μας δειξει την αισθηση του χιουμορ του.
    Μαλιστα. lol

    υγ.
    Αυτα ειχαν δημοσιευθει ατον Τυπο εκεινων των ημερων.

    Μου αρέσει!

  31. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Είχε σκουστεί ξανα το …πάρε τα 16 δις και τρέχα? 😎

    Μου αρέσει!

  32. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Το μεγαλύτερο ντόρο για το θέμα τον κανουν οι ίδιοι και οχι η αντιπολύτευση 😎

    Είχες ακούσει Ενη τον Τσίπρα να λέει ότι τους πρόσφερε πολύ περισσότερα απο το Σαμαρά?
    Και είναι ηχογραφημένο 😎

    Μου αρέσει!

  33. Ο/Η Νίκος Π λέει:

    @σχολιαστής
    Αυτό πράγματι είναι καινούργιο. Και μετά τους πρόσφερε ακόμα περισσότερα. Οι άνθρωποι πρέπει να είναι σε απελπιστική κατάσταση και κελαηδάνε, λες και έχουν ένα φως στα μούτρα και τον ανακριτή απέναντι. Να δούμε τι άλλο θα ακούσουμε.

    Μου αρέσει!

  34. Ο/Η Eνη λέει:

    Ναι βεβαια, δεν ξεραμε ολες τις λεκτικες λεπτομερειες που λεγανε μεταξυ τους ως φιλαρακια…….
    Μα, ειναι σοβαρα πραγματα αυτα;;; δηλαδη αν καποιος πεταξε και κανενα γαμωτο, θα το δημοσιευσει ο Βαρουφακης;;;
    Για κουτσομπολιο στα ΜΜΕ, ειναι φυσικα μια χαρα θεμα. Αυτο θελει και ο Βαρουφακης, οχι να δημιουργηθει μειζον πολιτικο θεμα.
    Αν η αντιπολιτευση πεσει στη λουμπα να νομισει οτι πετυχε διανα, θα απογοητευθει.
    Ο κοσμος περιμενει σοβαρη πολιτικη, απο κουτσομπολιά αλλο τιποτα.

    Ας ελπισουμε οτι και η ΝΔ και το ΔΗΣΥ και το ΠΟΤΑΜΙ, διαθετουν πολιτικα προσωπα σοβαρα και οχι τυπου Αδωνι .

    Αλλιως θα αυξηθουν οι αναποφασιστοι……………

    Μου αρέσει!

  35. Ο/Η physicist λέει:

    … Οι άνθρωποι πρέπει να είναι σε απελπιστική κατάσταση και κελαηδάνε, λες και έχουν ένα φως στα μούτρα και τον ανακριτή απέναντι.

    Για μιαν attention whore, η απελπιστική κατάσταση δεν έχει να κάνει με τον προβολέα του ανακριτή ή με τον φόβο του καρφώματος αλλά με κάτι πολύ λιγότερο ενδιαφέρον, ήγουν με τον φόβο ότι κανείς πλέον δεν μιλά γι’ αυτήν, κανείς δεν ασχολείται μαζί της, και η ίδια έχει χάσει την επιρροή της στα τεκταινόμενα. Όλα όσα κελαηδάει και «αποκαλύπτει» τώρα αυτό το φαιδρό πρόσωπο είτε ήταν εκπεφρασμένως γνωστά είτε τα είχαμε καταλάβει προ πολλού. Τα ήξεραν μάλιστα καλά και όσοι έδωσαν στο σανέλ ανανέωση της εντολής τον Σεπτέμβριο του 2015.

    ΥΓ: Η δωρεάν διαφήμιση που γίνεται στο λεγόμενο βιβλίο του είναι ένα επιπλέον καλοδεχούμενο παράπλευρο γι’ αυτόν. Όποιος πάει και το αγοράσει είναι υπεύθυνος για τη βλακεία του.

    Μου αρέσει!

  36. Ο/Η physicist λέει:

    ΥΓ2: Μιλούσα τις προάλλες με συνάδελφο που γράφει εδώ και μερικά χρόνια, κάτω από συνθήκες σκλαβιάς στο συμβόλαιό του μ’ έναν διάσημο εκδοτικό οίκο, ένα έξοχο βιβλίο, στο οποίο βάζει τον ιδρώτα του προσώπου του και το αίμα της καρδιάς του. Ποτέ δεν θα πάρει πίσω τα λεφτά που έβαλε σε χρόνο και ποτέ δεν θα εκτιμηθεί η τεράστια δουλειά που έκανε. Ταυτοχρόνως, ένας πέρα για πέρα αποτυχημένος φαφλατάς, παράγει βιβλία επί παντός του επιστητού σε ρυθμό πολυβόλου, και οι πάντες του πρσφέρουν βήμα και προβολή.

    Ξέρω, η σύγκριση είναι αδόκιμη ή ίσως και αταίραστη. Αλλά υπάρχει και το γαμώτο, έτσι; Μέχρι πότε θα ασχολούμαστε με αυτόν τον γελοίο τύπο;

    Μου αρέσει!

  37. Ο/Η physicist λέει:

    (Δεν έχει σημασία το ότι τα δύο προηγούμενα σχόλιά μου αναφέρονται σε άλλον. Και οι δύο εξίσου για τις καρπαζιές είναι).

    Μου αρέσει!

  38. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Εχουν την ιδια νοοτροπία με το Μαδούρο

    Η συμμετοχή μας στη Δυτική οικογένεια τους εμποδίζει να παρεκτραπούν στον ιδιο βαθμό μέχρι τώρα
    Η πολιτική τους συμπεριφορά είναι εγκληματική και οι λεπτομέρειες που οι ίδιοι περιγράφουν είναι το κερασάκι στην τούρτα.

    😎

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.