Ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσε η Γερμανία για την Τουρκία

Liberal  /  Ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσε η Γερμανία για την Τουρκία

Κλιμακώνεται περαιτέρω η διπλωματική αντιπαράθεση ανάμεσα στη Γερμανία και την Τουρκία. Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας, με εντολή του Sigmar Gabriel, εξέδωσε νέα ταξιδιωτική οδηγία με την οποία δίνονται νέες και πιο αυστηρές οδηγίες προς τους Γερμανούς οι οποίοι βρίσκονται ή πρόκειται να ταξιδέψουν στην Τουρκία, αλλά και για τις θυγατρικές γερμανικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη χώρα.

Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα της σύλληψης του γερμανού υπηκόου Peter Steudtner και άλλων πέντε ακτιβιστών για τα ανθρώπινα δικαιώματα από τις τουρκικές αρχές. Έρχεται δε να προστεθεί σε μια σειρά αντιπαραθέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες το τελευταίο διάστημα. «Δεν είχαμε άλλη επιλογή», δήλωσε ο Gabriel, καλώντας την Άγκυρα «να επιστρέψει στις ευρωπαϊκές αξίες».

«Θα πρέπει οι πολιτικές μας προς την Τουρκία να πάνε σε μια νέα κατεύθυνση… δεν μπορούμε να συνεχίσουμε όπως το κάναμε μέχρι σήμερα. Πρέπει να είμαστε πιο σαφείς απ΄ό,τι είμαστε μέχρι τώρα ώστε εκείνοι που είναι υπεύθυνοι στην Άγκυρα να καταλάβουν ότι τέτοιες πολιτικές συνεπάγονται συνέπειες», εξήγησε ο Gabriel στους δημοσιογράφους. Τόνισε ότι τα νέα μέτρα συμφωνήθηκαν από κοινού με την καγκελάριο Angela Merkel.

«Τον τελευταίο καιρό ένας ορισμένος αριθμός Γερμανών στερήθηκε την ελευθερία για λόγους ή για χρονική περίοδο που δεν είναι αντιληπτοί», σημείωσε, καθώς εννέα γερμανοί πολίτες, από τους οποίους ορισμένοι έχουν διπλή υπηκοότητα, κρατούνται αυτή τη στιγμή στη χώρα, κατηγορούμενοι ότι υποστηρίζουν την «τρομοκρατία». Ο ίδιος κατηγόρησε την κυβέρνηση και το κράτος του Rezep Tayip Erdogan ότι θέλει να «αντιστρέψει τον ρου της Ιστορίας» στη χώρα του, με σκοπό «να κάνει να σωπάσουν όλες οι επικριτικές φωνές».

Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανία είναι η κύρια χώρα προέλευσης των τουριστών στην Τουρκία, πάνω από τη Ρωσία, και επίσης ένας από τους κυριότερους εμπορικούς εταίρους της.

«Οι άνθρωποι που ταξιδεύουν στην Τουρκία για ιδιωτικούς ή επιχειρηματικούς λόγους καλούνται να δείξουν αυξημένη προσοχή και θα πρέπει να καταγράφονται στα γερμανικά προξενεία και στην πρεσβεία, ακόμη και για επισκέψεις μικρότερης διάρκειας», ανέφερε το υπουργείο στην αναθεωρημένη ταξιδιωτική οδηγία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες των γερμανικών ΜΜΕ, η νέα οδηγία έχει τρεις πλευρές:

 • Θέτει στο μικροσκόπιο την ασφάλεια των θυγατρικών γερμανικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Τουρκία και τις εγγυήσεις που δίνει γι’ αυτό το επίσημο κράτος.
 • Επανεξετάζει, από κοινού με τους εταίρους της Γερμανίας στην Ε.Ε., το πλαίσιο των ενταξιακών συνομιλιών με την Άγκυρα.
 • Εφιστά στους Γερμανούς που βρίσκονται στην Τουρκία ή πρόκειται να ταξιδέψουν σε αυτήν να είναι πολύ πιο προσεκτικοί στις ενέργειες και τις κινήσεις τους.
Advertisements

About σχολιαστης

Σχολιάζω...
This entry was posted in Διεθνή. Bookmark the permalink.

3 Responses to Ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσε η Γερμανία για την Τουρκία

 1. Ο/Η physicist λέει:

  Στο μεταξύ, αντιλαμβάνονται όλο και περισσότεροι ότι πλησιάζει η ώρα που θα (πρέπει να) εκδοθεί ταξιδιωτική οδηγία προς την Γερμανία. Η χτεσινή τρομοκρατική επίθεση στο Μπάρμπεκ του Αμβούργου είχε ως δράστη έναν γνωστό στις Αρχές Ισλαμιστή, πρόσφυγα δήθεν από τα ΗΑΕ (δεν ήξερα ότι έχει πόλεμο στα ΗΑΕ) ο οποίος ήταν στην λίστα απελάσεων αλλά δεν απελάθηκε επειδή δεν είχε χαρτιά. Ακριβέστερα, τα είχε καταστρέψει όταν έγινε δεκτός μαζί με τους άλλους καλεσμένους της κ. Μέρκελ το Σεπτέμβριο του 2015. Δεκάδες χιλιάδες άλλοι κάνουν το ίδιο, κι ανάμεσά τους βρίσκονται αρκετές χιλιάδες γνωστοί επίδοξοι τρομοκράτες τους οποίους το Κράτος απλώς αφήνει να κυκλοφορούν ανάμεσα στον ανυπεράσπιστο πληθυσμό. ΄Αλλοι πάλι ομολογούν (αλήθεια ή ψέματα δεν έχει σημασία) μάλιστα ότι είναι τρομοκράτες ή βιαστές ή ότι έχουν διαπράξει δολοφονία στις χώρες προελεύσεως, έτσι ώστε να μην απελαθούν, επειδή εκεί θα τους επιβαλλόταν γι’ αυτά τα αδικήματα η θανατική ποινή. Η δήθεν Πρωταθλήτρια του Ανθρωπισμού ΟΔΓ έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο σχιζοφρένειας, ώστε να θεωρεί πως πρέπει να τους παρέχει προστασία από την τιμωρία στη χώρα τους.

  Μ’ αυτά, με αυτόνομες ζώνες παρακρατικών και με πλήθος ζώνες εκτός αστυνόμευσης, παραδομένες σε εγκληματικές μαφίες, και με παράλληλες κοινωνίες, μια χώρα που κάποτε ήταν υπόδειγμα δείχνει όλο και περισσότερο σημάδια απώλειας του ελέγχου. Η ταυτόχρονη ηγεμονική θέση που έχει στην ΕΕ και ο τρόπος με τον οποίο προσπαθεί να επιβάλει την πολιτική της σε όλη την ήπειρο είναι δυναμίτης στα θεμέλια της Ευρώπης.

  Δεν θα κουραστώ να το λέω: καφενείο δεν είναι μόνο η Ελλάδα. Έχει κι αλλού, χειρότερα.

  Μου αρέσει!

 2. Ο/Η physicist λέει:

  http://www.zeit.de/gesellschaft/zeitgeschehen/2017-07/messerattacke-taeter-aus-hamburg-war-behoerden-als-islamist-bekannt

  Polizei und Verfassungsschutz kannten den 26-Jährigen, der am Freitag in Hamburg einen Menschen getötet und sieben weitere verletzt hat. Es habe «Hinweise auf eine Radikalisierung gegeben», sagte Hamburgs Innensenator Andy Grote. Sowohl das Landeskriminalamt als auch das Landesamt für Verfassungsschutz hätten mit dem Mann gesprochen und ihn als Islamist eingeschätzt.

  Η Αστυνομία και οι Υπηρεσίες γνώριζαν τον 26χρονο, ο οποίος σκότωσε έναν άνθρωπο και τραυμάτισε άλλους επτά την Παρασκευή στο Αμβούργο. Υπήρχαν «ενδείξεις ριζοσπαστικοποίησης», δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών του Αμβούργου Άντυ Γκρότε. Τόσο το Εγκληματολογικό Γραφείο της Πολιτείας του Αμβούργου όσο και οι Ομοσπονδιακές Υποηρεσίες είχαν συνομιλήσει με τον δράστη και τον είχαν κατατάξει στους Ισλαμιστές.

  Ισλαμιστής ξε-ισλαμιστής, απέλαση δεν έχει. Διαμέρισμα, τροφή και μηνιαίο εισόδημα από τον κρατικό κορβανά. Ο Ρουβίκωνας είναι, συγκριτικά με αυτά, Νηπιαγωγείο. Αυτοί τουλάχιστον δεν έχουν (ακόμα) σκοτώσει κανέναν, κάτι ακυρωτικά μπαχαλεύουν και μπαίνουν με το έτσι θέλω στη Βουλή, ψιλοπράματα. Κατά τ’ άλλα, ο μαδουρόφιλος Σύριζα είναι εχθρός της Δημοκρατίας κι έχει μετατρέψει την Ελλάδα, μόνο αυτός και αποκελιστικά την Ελλάδα, σε άντρο ανομίας. Οι Γερμανοί ΧΔ/ΣΔ/Πράσινοι που δημιούργησαν το χάος το οποίο εκτυλίσσεται καθημερινά στις γερμανικές πόλεις, από την άλλη, είναι δυτικοί καθωσπρέπει Δημοκράτες, σύμφωνα με το διάτρητο αφήγημα των ευρώπληκτων Ελλήνων Μανταμσουσούδων.

  Μου αρέσει!

 3. Ο/Η physicist λέει:

  οι Ομοσπονδιακές Υποηρεσίες λάθος μετάφραση: οι Υπηρεσίες της Πολιτείας για την Προστασία του Πολιτεύματος

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.