Ταύτιση Τσίπρα – Πολάκη κατά Δικαιοσύνης

Liberal  /  Ταύτιση Τσίπρα – Πολάκη κατά Δικαιοσύνης

Τη στήριξή του στον Παύλο Πολάκη, στη σύγκρουση που έχει τις τελευταίες μέρες ο υφυπουργός Υγείας με τους δικαστικούς, έδειξε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία τους στο υπουργείο Υγείας.

Ειδικότερα, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «εμείς οι αστοιχείωτοι καταφέρνουμε και ξεπερνάμε πολλές φορές ακόμα και θεσμικά εμπόδια αυτών που έχουν ιδιαίτερη στοιχείωση για να μας θέτουν τέτοια εμπόδια», επισημαίνοντας ουσιαστικά τη θέση που είχε εκφράσει νωρίτερα ο Παύλος Πολάκης, με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τους φορολογικούς ελέγχους.

Επιπλέον, ο Αλ. Τσίπρας έβαλλε και πάλι κατά των ΜΜΕ για «επιθέσεις λάσπης, στοχοποίησης και απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρων». «Βολεμένοι συνδικαλιστές που είχαν μάθει να συγκυβερνούν δεν μπορούν να κάνουν πια ούτε συγκέντρωση στα μπαλκόνια παρακείμενων πολυκατοικιών» δήλωσε ακόμα ειρωνικά.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι έχει ξεκινήσει και είναι σε εξέλιξη μια συστηματική προσπάθεια για ενίσχυση του ΕΣΥ με το αναγκαίο προσωπικό. Επίσης τόνισε ότι στο πλαίσιο του νέου Μεσοπρόθεσμου 2015-2018, έχουν στηριχτεί αθροιστικά, με πάνω από 600 εκατομμύρια ευρώ οι λειτουργικές δαπάνες των νοσοκομείων και των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Ο ίδιος είπε πως είναι σε εξέλιξη στην Βουλή μια διαδικασία διερεύνησης των μεγάλων σκανδάλων στο χώρο της Υγείας, σκανδάλων που αφορούν τη γνωστή υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, τη χρεωκοπία και την εκχώρηση του Ντυνάν, τις εκτεταμένες δωροδοκίες από την Novartis. Υποθέσεις, σημείωσε, που ζημίωσαν με τεράστια ποσά το ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και το ίδιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

«Και είναι πράγματι μεγάλη η ντροπή που αισθάνεται κανείς παρακολουθώντας τις αποκαλύψεις από την πορεία της Εξεταστικής», είπε ο πρωθυπουργός. «Δύσοσμες αποκαλύψεις, ακόμα περισσότερο και από τους τόνους των σκουπιδιών που άρχισαν να μαζεύονται από χτες. Αυτά να δούμε πώς θα μαζευτούν…», σχολίασε. Σημείωσε ότι πρόκειται για αποκαλύψεις «που φανερώνουν τη φτήνια και τον ευτελισμό ενός ολόκληρου πολιτικού συστήματος που είχε μετατρέψει τη δημόσια υγεία σε πεδίο εξυπηρέτησης συμφερόντων και διασπάθισης δημόσιου χρήματος».

Ένα πολιτικό σύστημα που, όπως είπε, την ίδια στιγμή που βύθιζε το ΕΣΥ, φρόντιζε να βολεύει τους δικούς του ανθρώπους, να τρέφει αργόμισθους, να χρηματοδοτεί δημοσιογράφους και μέσα ενημέρωσης, να χαρίζει δημόσια νοσοκομεία σε ιδιώτες, ακόμη και να μη πληρώνει νοσήλια.

Τέλος, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως άμεσος στόχος είναι, μέχρι το τέλος του 2017, να έχουν τεθεί σε λειτουργία 239 Τοπικές Μονάδες Υγείας σε 80 περιοχές της χώρας, με προκήρυξη 790 θέσεων μόνιμων γιατρών του ΕΣΥ καθώς και ότι δρομολογείται η παράταση της θητείας περίπου 1.500 επικουρικών γιατρών και λοιπού επικουρικού προσωπικού για τουλάχιστον έναν ακόμα χρόνο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, skai.gr

Advertisements

About σχολιαστης

Σχολιάζω...
This entry was posted in καινούργιο συκώτι. Bookmark the permalink.

30 Responses to Ταύτιση Τσίπρα – Πολάκη κατά Δικαιοσύνης

 1. Ο/Η Νίκος Π λέει:

  Προπαγανδιστικά και ψηφοθηρικά κόλπα. Επιδιώκουν την απαξίωση της δικαιοσύνης από την οποία μόνο αντίδραση για τις επιδιώξεις τους περιμένουν, ενώ κάποιοι κόπανοι θα βρεθούν που θα τους επιβραβεύσουν γιατί «έβαλαν τους δικαστές στη θέση τους».
  Όσο θα πλησιάζουν οι εκλογές, τόσο χειρότεροι θα γίνονται. Υπομονή, ποιος θέλει να μιλάει με τραμπούκους;

  Μου αρέσει!

 2. Ο/Η Αλικη λέει:

  Νομιζω οτι με τον τροπο αυτόν ο Τσιπρας οριοθετεί οριστικά το κοινο, στο οποιο απευθύνεται.
  Ίσως διοτι εχει καταλάβει οτι τους υπολοιπους τους εχει χάσει.

  Μου αρέσει!

 3. Ο/Η Νίκος Π λέει:

  Πιστεύω Σχολιαστή ότι το θέμα είναι σοβαρό γιατί δείχνει όχι μόνο την επικοινωνιακή τακτική του τσίρκου αλλά και μέχρι πού μπορούν να φτάσουν όλοι αυτοί, προκειμένου να διατηρήσουν μια αξιόλογη εκλογική βάση. Πριν από ένα περίπου χρόνο, είχα κάνει μια σχετική καταγραφή των ειδών της συνομοταξίας των αριστεροψεκασμένων. Είμαι σίγουρος ότι η λίστα μπορεί σήμερα να εμπλουτιστεί και από μερικά ακόμα φυντάνια που μας προέκυψαν στην πορεία.
  • Ο ένας τραμπουκίζει, απειλώντας να θάψει κάτω από τη γη όποιον διαφωνεί μαζί του.
  • Ο άλλος, φιλοσοφημένος διανοούμενος, βρίσκεται σε θέση για αρίστους αλλά απεχθάνεται την αριστεία.
  • Η τρίτη, κοινωνικά ευαίσθητη υποστηρίκτρια των μεταναστών, τους προέτρεπε σε χαλάρωση και ηλιοθεραπεία μέχρι να εξαφανιστούν, χωρίς να διανοηθεί ότι μπορεί να κάνει κάτι γι αυτούς ή να υπερασπιστεί τη χώρα από τα προφανή προβλήματα που δημιουργούσε η ροή τους.
  • Ο τέταρτος, αδυσώπητος εχθρός της διαπλοκής στην ενημέρωση, φαντασιώνεται ένα τηλεοπτικό τοπίο απόλυτα ελεγχόμενο από τον ίδιο.
  • Ο πέμπτος, διαλλακτικός, γλυκομίλητος και ευγενικός, επιθυμεί διακαώς να θεωρείται μετριοπαθής.
  • Ο έκτος, θαυμαστής του Άρη Βελουχιώτη, με ιδιαίτερη επιθυμία να γδάρει ζωντανούς τους αντιπάλους του.
  • Ο έβδομος, σύγχρονος τεχνοκράτης, που διαβεβαιώνει πως αγωνίζεται για την οικονομική ανάπτυξη και τις επενδύσεις.
  • Ο όγδοος, με οικολογικές ευαισθησίες επιπέδου σχολικής έκθεσης ιδεών.
  • Ο ένατος θαυμάζει τους αρχαίους Έλληνες και τους τιμά ανάλογα, αισθανόμενος δέος μπροστά στο μεγαλείο τους.
  • Ο δέκατος υπερασπίζεται τους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα και τους συνταξιούχους, κλαίγοντας πικρά κάθε φορά που η κυβέρνηση τους κόβει λίγο ακόμα τους μισθούς και τις συντάξεις.
  • Ο ενδέκατος είναι ποιητής και κατά φαντασίαν υποστηρικτής μιας καλύτερης κοινωνίας.
  • Η δωδέκατη με αποφασιστικό λόγο αλλά και γνώσεις μαγειρικής, που μοιράζεται απλόχερα τις συνταγές της με τον κόσμο.
  • Ο δέκατος τρίτος προσπαθεί να συνδιαλλαγεί με τους μπάχαλους αλλά διατάζει με πόνο ψυχής την εκκένωση καταλήψεων.
  • Ο δέκατος τέταρτος καταδικάζει την εκκένωση των καταλήψεων και δείχνει κατανόηση στους ένοπλους κοινωνικούς αγωνιστές.
  • Ο δέκατος πέμπτος στήριξε πέρυσι περήφανα το ΟΧΙ και καταδικάζει όσους θέλουν την Ελλάδα στην Ευρώπη με τον περιφρονητικό χαρακτηρισμό «Μενουμευρωπαίοι», στήριξε όμως και στηρίζει το τρίτο μνημόνιο.
  • Ο δέκατος έκτος κάνει πύρινες δηλώσεις για το θανάσιμο κίνδυνο που περιμένει τη χώρα μας από την ανάπτυξη του μουσουλμανικού εξτρεμισμού και καταψηφίζει την ίδρυση τζαμιού, παραμένει όμως στην κυβέρνηση χωρίς άλλα προβλήματα.
  Θα νόμιζε λοιπόν κανείς ότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι ένα τρελοκομείο όπου όλοι είναι έτοιμοι να σφαχτούν μεταξύ τους, στην πραγματικότητα όμως οι επικοινωνιολόγοι της κυβέρνησης έχουν χωρίσει τους πολίτες και ιδιαίτερα τους όχι πολύ προικισμένους πνευματικά, σε ομάδες και κατηγορίες με κοινά χαρακτηριστικά. Οι ομάδες αυτές, αξιολογημένες ανάλογα με εκείνα που θέλουν να ακούσουν, δέχονται ένα εξειδικευμένο πολιτικό μήνυμα από κάποιους που δείχνουν πειστικοί σε αυτά που λένε.
  Αυτή είναι νομίζω η πραγματικότητα πίσω από τις ρουκέτες Πολάκη, Τσίπρα κλπ και θα πρόσθετα ότι δεν είμαι σίγουρος ότι η αντιπολίτευση την έχει αξιολογήσει και πολύ καλά.

  Μου αρέσει!

 4. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Αυτο λεγεται ιλαρη πολυσυλλεκτικοτητα.

  Μου αρέσει!

 5. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  Οτι εχει να κάνει με ολοκληρωτική νοοτροπία δεν μπορώ να το δω ως ιλαρό 🐃

  Οι τύποι αυτοί είναι εντελώς λαλημένοι κάτι που τους κάνει επικίνδυνους

  Εχουν πρόβλημα και με τη δημοκρατία και με τον καπιταλισμό

  Μου αρέσει!

 6. Ο/Η Νίκος Π λέει:

  @ΑΦ
  Μου άρεσε ο όρος «ιλαρή πολυσυλλεκτικότητα», ή ίσως διπολική. Για τον Τσεκαλότες δεν μπορώ να βρω κατάλληλη περιγραφή, μάλλον όμως από την σχιζοφρένεια που δέρνει και τους άλλους της ομάδας του (53, 54, δεν θυμάμαι ακριβώς) θα μπορούσε να εμπνευστεί κανείς. Ίσως πάλι να βοηθάει το παρακάτω άρθρο:
  http://www.protothema.gr/economy/article/617735/dipli-gafa-tsakalotou-haraktirise-elefades-ti-germania-kai-to-dd-kai-panourgo-ton-soible/
  Το μόνο που χρειάζεται είναι να εντοπιστεί η κοινωνική ομάδα που συγκινείται από τον κύριο αυτόν. Μετά, όλα τα άλλα είναι εξηγήσιμα.

  Μου αρέσει!

 7. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  Σχετικό
  http://m.liberal.gr/#/app/homepage

  Μου αρέσει!

 8. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  @ Νίκος Π

  Οπως ισως εχεις καταλαβεις η κριτικη μου στην εκαστοτε κυβερνηση (ηταν και ειναι) απο ψηλα 🙂 και αριστερα.

  Το οτι αυτη η κυβερνση τα παει μετρια, δεν με πειθει οτι μια αλλη θα τα πηγαινε καλυτερα.

  Θυμαμαι τα κομματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να ειναι διαρκως αναμεμιγμενα με διορισμους, σκανδαλα,, μιζες,….

  Και απο το βρωμικο 89 μπηκαν στο κολπο και μερικοι αριστεροι….

  Δηλ. δεν πηραν μιζες οι ΝΔ-τες απο εξοπλιστικα προγραμματα, δημοσια εργα, προμηθειες;

  Μονο το σκανδαλο πωλησης του ΝΤYΝΑΝ και τους αργομισθους (κυριως Νεοδημοκρτες/ισσες) που ειδα προσφατα στην Βουλη Τηλεοραση μου αρκει.

  Επειδη η διαφθορα/διαπλοκη των προηγουμενων κυβερνησεων ειναι δεδομενη και ως θεμα ειναι -πλεον- τετριμενο, ασχολουμαι περισσοτερο με την «κυριαρχη αντιφαση» της ευπορης/πλουσιας αριστερας απο την οποια αποτελειται κυριως το προσωπικο (ακομη και του πλουσιου Κ.Καζακου τεως βουλευτη του ΚΚΕ).

  Η ΝΔ δεν μπορει να υπηρετησεις τον καπιταλισμο με ανθρωπινο προσωπο, μονον να βολεψει τους δικους της βαλκανιους καπιταλιστες και συνδικαλιστες.

  Τουλαχιστον στο οριακο σημειο που βρισκονται νοικοκυρια, αυτοαπασχολουμενοι και μικρες επιχειρησεις, η ΔΕΗ δεν διακοπτει την ηλεκτρικη παροχη εως 500 ευρω οφειλης, ενω περιμενουμε «επανεκκινηση» επιχειρησεων με ρυθμισεις οφειλων στην εφορια και στα ασφαλιστικα ταμεια (36 εως 120 μηνιαιες δοσεις), και ληψη ασφαλιστικης και φορολογικης ενημεροτητας αυτον τον μηνα.

  Απο του χρονου ας περιμενουμε να δανειζουν οι τραπεζες.

  Μου αρέσει!

 9. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  Αν αυτή η κυβέρνηση τα πήγαινε μέτρια δεν θα υπήρχε πρόβλημα.

  Τα έχει κάνει εντελώς σκατά, παράλληλα με το μίσος που ρίχνει με τους τόνους στην ελληνική κοινωνία. 🙂 Σκέτοι βιτριολίξ.

  Μου αρέσει!

 10. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Αν επιθυμειτε ψηφιστε εσεις Κυριακο Μητσοτακη, Θεοδωρα Μπακογιαννη, Μιλτιδη Βαρβιτσιωτη,…. , Μαυρουδη Βοριδη και Σπυρο-Αδωνι Γεωργιαδη. Προσωπικα δεν μπορω….

  Μου αρέσει!

 11. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  Απο τη μια εχεις κάποια στελέχη που μπορεί να σου βρωμάνε και απο τον άλλη ένα ολόκληρο κόμμα με ορφανά του Τσαουσεσκου και δυσανεξία στην κοινοβουλευτικη δημοκρατία

  Μου αρέσει!

 12. Ο/Η Νίκος Π λέει:

  &ΑΦ
  Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Προσωπικά μιλώντας, δεν είμαι οπαδός της ΝΔ, δεν την έχω στηρίξει ποτέ και δεν έχω αποφασίσει τι θα ψηφίσω όταν γίνουν εκλογές, θεωρώ όμως ότι το πρόβλημα σήμερα δεν είναι ποιος θα ψηφίσει ή όχι ΝΔ αλλά ποιος θα μαυρίσει ή θα επιβραβεύσει με την ψήφο του τη σημερινή κυβέρνηση. Εξαιρώντας φυσικά και τους Χρυσαυγίτες ναζί, ο ψηφοφόρος θα έχει αρκετές επιλογές προκειμένου να προσθέσει κι αυτός το λιθαράκι του για να φύγει η πιο άθλια κυβέρνηση που είδε η χώρα τις τελευταίες δεκαετίες. Προτεραιότητα για μένα έχει η όσο το δυνατό μεγαλύτερη συμμετοχή στις εκλογές, γιατί το πολιτικό σύστημα έχει υποστεί μεγάλη φθορά και πρέπει οι πολίτες να αναδείξουμε εκείνους που θα του ξαναδώσουν στοιχειώδη ποιότητα και αξιοπρέπεια. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μπορούν μόνο χειρότερο να το κάνουν και η αποχή είναι σύμμαχός τους.

  Μου αρέσει!

 13. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Πλεον 2 ανηψια Καραμανλη + 2 συγγενεις Κεφαλογιαννη βουλευτες πλεον ενας Ευρωβουλευτης της δευτερης οικογενειας και αλλοι πολλοι.

  Μια καποια λυσις ειναι ολα τα κομματα να λαβουν κατω απο 15 % απο τις επομενες εκλογες και οψομεθα!

  Μου αρέσει!

 14. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  @ Νίκος Π

  «Προτεραιότητα για μένα έχει η όσο το δυνατό μεγαλύτερη συμμετοχή στις εκλογές, γιατί το πολιτικό σύστημα έχει υποστεί μεγάλη φθορά και πρέπει οι πολίτες να αναδείξουμε εκείνους που θα του ξαναδώσουν στοιχειώδη ποιότητα και αξιοπρέπεια….»

  Οχι, επ ουδενι οχι. Ποια στοιχειωση ποιοτητα εχει ο αμορφωτος ποδοσφαιριστης Χ ή Ψ ΄
  Με ποια κριτηρια εχουν εκλεγει η Αιμιλια Υψηλαντη,η Λίλα Καφανταρη, η Μαρω Κοντου, η ηθοποιος Κατσελη, ο ηθοποιος της Λαμψης και Καλημερα Ζωη (αστυνομος Θεοχαρης) Γιώργος Βασιλείου, ο Γιωργος Παντζας ; και πολλο/ες αλλοι/ες

  Χαθηκαν οι γιατροι, οι μηχανικοι,…., , οι κοινωνικοι λειτουργοι, οι βιοτεχνες, οι αγροτες, οι του τουρισμου και της εστιασης,….

  Η προσφατα ο Νικος Ορφανος, η Μαρια Κανελλοπουλου, ο Χαϊκαλης,,…

  Εχουν εκλεγει ασχετοι των ασχετων αθλητες, ηθοποιοι, τηλεοπτικα προσωπα.

  Μην ξεχναμε οτι και ο Τραμπ ηταν ηδη απο την δεκαετια του 80 η μεγαλυτερη τηλεπερσονα.

  Με λιγα λογια ο σοφος λαος περιμενει να αυξανεται σιγα σιγα η ποσοστωση για διορισμους και θα πραξει αναλογα στις εκλογες αναλογα με τις υποσχεσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ πλεονεκτει στον τομεα αυτο….

  ΥΓ (Πάντως, στο πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνεται διάταξη που καταγράφει ότι η αναλογία προσλήψεων προς αποχωρήσεις θα είναι ευνοϊκότερη την ερχόμενη διετία σε σχέση με το 2016 (ισχύει το 1 προς 5). Για το 2017 η αναλογία ορίζεται σε 1 προς 4 και για το 2018 σε 1 προς 3.)

  Μου αρέσει!

 15. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  Λιγους γιατρους και μηχανικους εχει?

  Μου αρέσει!

 16. Ο/Η Νίκος Π λέει:

  @ΑΦ
  Η πολιτική στάση του καθενός, προκύπτει από τις προτεραιότητές του. Σύντομα κλείνω τα 66 και οδεύω προς τη σύνταξη, οπότε η αναλογία διορισμών – αποχωρήσεων δεν με απασχολεί.

  Μου αρέσει!

 17. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Οι διορισμοι αφορουν συνηθως τα παιδια των ελληνων, , , ενιοτε και της 63-χρονης πεθερας πολιτικου στο ΝΤΥΝΑΝ

  Μου αρέσει!

 18. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  2 εκατ. άνεργοι και υποαπασχολούμενοι

  Οι διορισμοι κάθε μορφής στο κρατικό τσουκάλι αντε να καλύψουν το 5%

  Μου αρέσει!

 19. Ο/Η Ενη λέει:

  Ομόφωνα εγκρίθηκαν οι αλλαγές στη Δημοκρατική Συμπαράταξη – Μόνο ένα λευκό
  Newsroom
  Newsroom , CNN Greece
  18:25 Κυριακή, 02 Ιουλίου 2017

  Ομόφωνα εγκρίθηκαν οι αλλαγές στη Δημοκρατική Συμπαράταξη – Μόνο ένα λευκό
  Πηγή: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ// EUROKINISSI
  Ομόφωνα, με μόνο ένα λευκό, εγκρίθηκαν από τους συνέδρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης το νέο της σύμβολο, τα κείμενα της πολιτικής διακήρυξης και του προγραμματικού πλαισίου.

  Κλείνοντας το τριήμερο συνέδριο, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, χρησιμοποιώντας αρχικά τη λέξη «επιστρέψαμε», τόνισε ότι ήταν πολιτικό γεγονός το οποίο είχε πέντε επιτυχίες.
  Έδωσε καθαρά μηνύματα στην ελληνική κοινωνία για την απαραίτητη συνεννόηση κατ’ αρχάς, τη συνύπαρξη στη Δημοκρατική Συμπαράταξη κομμάτων και κινήσεων με διαφορετικές ιστορικές διαδρομές, καθώς και για το ότι επιβάλλεται η χώρα να βρει τη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων για εθνική γραμμή. Επίσης, σημαντικό είναι, σύμφωνα με την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η συμμετοχή, υποστηρίζοντας ότι «η Δημοκρατική Παράταξη δεν είναι άθροισμα στελεχών, δεν είναι ένα άθροισμα πολέμαρχων, όπως σωστά ειπώθηκε σε αυτή την αίθουσα, αλλά κίνημα λαού, μόνο ως τέτοιο μπορεί να υπάρξει».
  Ένα, ακόμη, μήνυμα ανέφερε ήταν η πίστη στη Δημοκρατία και η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στους αντιπροσωπευτικούς θεσμούς που έχει κλονιστεί.
  «Καθημερινά οι θεσμοί δέχονται από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ μεγάλα πλήγματα. Ο πρωθυπουργός έδωσε προχθές πρωτοφανές δείγμα καθεστωτικής αντίληψης θεωρώντας ως θεσμικό εμπόδιο αποφάσεις της Δικαιοσύνης που απλά δεν συμφωνούσε μαζί τους», σημείωσε η κ. Γεννηματά.
  Capture
  (Πηγή: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ// EUROKINISSI)
  Στο σημείο αυτό έκανε λόγο για «απίστευτο κατήφορο», που «τούς οδηγεί σε νέο γύρο επιθέσεων σκανδαλολογίας. Και το κάνουν αυτό σήμερα, εντελώς τυχαία! Σήμερα, που ολοκληρώνεται με τόσο μεγάλη επιτυχία το Συνέδριο μας», ενώ ύψωσε τείχος προστασίας για τη απόπειρα σπίλωσης του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, λέγοντας: «Επιθέσεις στον πρωθυπουργό της χώρας που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, την Κύπρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θωράκισε τη χώρα, δεν πιάνουν. Θα πάρουν την περιφρόνηση που τους αξίζει. Ματαιοπονούν».

  Ως δεύτερη επιτυχία η κ. Γεννηματά ανέφερε την σαφή ταυτότητα και το πολιτικό στίγμα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. «Σήμερα περισσότερο από ποτέ, έχουμε ανάγκη από ένα σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, τη σύγχρονη κεντροαριστερά που μπορεί να φέρει τη νέα αλλαγή. Ανάπτυξη, απασχόληση, αλληλεγγύη είναι το τρίπτυχο μας», είπε.
  Έκανε εκτενή αναφορά στην τρίτη επιτυχία του Συνεδρίου, στο αναπτυξιακό Σχέδιο Ελλάδα, με το οποίο μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη χωρίς να ξεπουλιέται ο τόπος, με αξιοποίηση του εθνικού πλούτου και σεβασμό στο περιβάλλον, όπως σημείωσε.
  Η κ. Γεννηματά περιέγραψε ως τέταρτη επιτυχία της Δημοκρατική Συμπαράταξη, την επιβεβαίωση της πολιτικής στρατηγικής για αυτόνομη πορεία και εθνική συνεννόηση. «Είμαστε σταθεροί στην πρόταση μας για το σχηματισμό μιας ισχυρής κυβέρνησης, ευρείας λαϊκής στήριξης και κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, για να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Εμείς θέλουμε και θα είμαστε μέρος της λύσης, όμως δεν πρόκειται να γίνουμε συμπλήρωμα κανενός», είπε και ζήτησε να σταματήσουν τις διαστρεβλώσεις για δήθεν ίσες αποστάσεις κι επανέλαβε ότι η ΝΔ είναι και παραμένει για εμάς ο πολιτικός και ιδεολογικός αντίπαλος. «ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία επιμένουν στην καρικατούρα του μικρού δικομματισμού και την πόλωση που δηλητηριάζουν τη χώρα», ανέφερε.
  4172083
  (Πηγή: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ// EUROKINISSI)
  Όσο αφορά, τέλος, τον Οδικό Χάρτη και το συγκεκριμένο Χρονοδιάγραμμα για την εκλογή ηγεσίας και τη δημιουργία του ενιαίου φορέα της Δημοκρατικής Παράταξης, η Φώφη Γεννηματά τόνισε, όπως και στην εισήγησή της, ότι ο οδικός χάρτης και θεσμικές εγγυήσεις που δεν επιτρέπουν ούτε καχυποψίες, ούτε δυσπιστίες.
  «Όλα θα λήξουν δημοκρατικά έως το τέλος του χρόνου. Τώρα πια δεν υπάρχει κανένα περιθώριο, ούτε δικαιολογία γι’ αυτούς που διστάζουν ακόμα. Πάμε τώρα! Δεν έχουμε άλλο καιρό για χάσιμο. Πάμε όλοι μαζί! Ο χρόνος μετρά αντίστροφα, όμως για τη Δημοκρατική Παράταξη μετρά θετικά», κατέληξε.

  Μου αρέσει!

 20. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Ενη

  Πεθαναμε απο χαρα με την Δημοκρτικη Συμπαραταξη.

  Παλια υλικα με κατεστραμμενη συσκευασια.

  Μου αρέσει!

 21. Ο/Η Ενη λέει:

  ΑΦ
  Γιατι τοσο απορριπτικος για τις αλλες πολιτικες δυναμεις?

  Αν σκεπτομαστε μονο τα δυο κομματα ενισχυουμε το δικομματισμο.

  Στο σχηματισμο που σχεδιαζεται να δημιουργηθει, εντασσονται πολλες κοινωνικές δυναμεις που θα ηταν αλαζονεια να τις αγνοει κανεις.
  Δεν υπαρχουν κομματα οπου «εξαφανιζονται» οι παλαιοι γιατι δεν μας αρεσουν. Φυσικα καθε κομμα ενδιαφερεται για την ανανεωση του στελεχιακου δυναμικου, που ως επι το πλειστον προερχεται απο τις νεωτερες ηλικιες, οι οποιες κυμαινονται εκει γυρω στα 30 με 40. Αυτη την ηλικιακη κοινωνικη ομαδα επιδιωκει να τηνκερδισει το καθε κομμα, σε ολες τις χωρες.

  Το οτι τωρα στο προσκηνιο βρισκονται οι παλαιοι, κανεις δεν μπορει να προδικασει την εξελιξη των κομματικων δυναμεων. Και η ΔΗΣΥ εδειξε οτι μονο με τη συγκλιση δυναμεων του δημοκρατικου προοδευτικου χωρου δημιουργουνται οι προυποθεσεις για την ανανεωση ολου του χωρου της κεντροαριστερας στην Ελλαδα.

  Νομιζω οτι ειναι μια ευκαιρία αυτες οι συγκλισεις να γινουν η απαρχη του νεου πολιτικου δυναμικου.
  Θα δειξει ποσο θα συγκινησουν τη νεα γενια. Οταν λεμε νεα γενια δεν εννοουμε τα στελεχη που εχουν ηδη αναδειχθει σε πολιτικα ποστα (με τα παλαια κομματα), αλλα εντελως νεα προσωπα.

  Θα δειξει.

  Μου αρέσει!

 22. Ο/Η Νίκος Π λέει:

  Το ΠΑΣΟΚ είναι χρόνια τώρα ένα κόμμα στελεχών, με μικρή λαϊκή βάση. Η μετεξέλιξή του, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, έχει έξι μήνες μπροστά της για να αποδείξει ότι δεν είναι μόνο άθροισμα στελεχών και πολέμαρχων με κρατικίστικη ιδεολογία, που έχουν σαν βασική επιδίωξη τη νομή και αξιοποίηση του κράτους προς ίδιον όφελος. Θα δούμε επίσης αν η ηγετική ομάδα περί τη Γεννηματά, εννοεί πραγματικά ότι ο νέος φορέας θα είναι κάτι παραπάνω από συμπλήρωμα για το σχηματισμό κυβερνήσεων συνεργασίας, με ένα από τα δύο αυτή τη στιγμή μεγαλύτερα κόμματα. Είναι τέλος σε θέση να εμπνεύσει εμπιστοσύνη με τις θέσεις και τις προτάσεις της; Θα το δούμε αυτό σύντομα

  Μου αρέσει!

 23. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Επαναληψις

  «Μια καποια λυσις ειναι ολα τα κομματα να λαβουν κατω απο 15 % απο τις επομενες εκλογες και οψομεθα!»
  Οποτε αν υπαρξει τρικομματικη ή τετρακομματικη κυβερνση, ελπιζω να υπαρχει

  1.προνοια για αναπτυξη και με τους μικρους και μεσαιους μαζι με τους μεγαλους (οικονομικη δημοκρατια)
  2. αυτοσυγκρατηση στις σπαταλες, ρεμουλες,μιζες,.. ….

  Μου αρέσει!

 24. Ο/Η Αλικη λέει:

  Νίκο, εχω την εντύπωση οτι η ΔΗΣΥ ειναι το πρωτο που αναφέρεις.

  Εμένα πάντως μου δίνουν την εντύπωση οτι προσπαθούν να ψαρέψουν στα απόνερα των απογοητευμένων του ΣΥΡΙΖΑ. Εξού και η καταγγελία του Νεοφιλελευθερισμού κλπ.
  Ενδιαφέρον εχει το πως θα κινηθεί ο Βενιζελος, ο οποίος παιρνει σαφείς αποστάσεις και μιλάει για προοδευτικό Κέντρο, κατι που δεν νομιζω οτι ενθουσιάζει τις παλιές πασοκικές καραβάνες που συνωστίζονται στη ΔΗΣΥ -οι οποίες, παρεμπιπτόντως, φαντασιώνονται οτι εχουν ακομη απήχηση.

  Μου αρέσει!

 25. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  Οσο και να φαίνεται …περίεργο εχουν ακόμα απήχηση 😎

  Και επειδή η θεωρία -Κουτσόγιωργα- για το φως και το σκότος εχει ακόμα ψωμί θα υποδεχτουν αρκετούς πρωην πασοκες που πήγαν το 2015 στο συριζα

  Μου αρέσει!

 26. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  …σε αυτό βοηθάει τους πασοκες η εικόνα της νδ που ειναι θολή για να το πω κομψά

  Μου αρέσει!

 27. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Καποιος ειπε οτι επι ΠΑΣΟΚ η μικροδιαφθορα υπο την μορφη «κοινωνικου μισθου» διαδοθηκε απο τους Διευθυντες και τους Τμηματαρχες στους απλους υπαλληλους μεχρι τον τελευταιο κλητηρα.

  Η μικρη απηχηση που εχουν ακομα φαΙνεται να οφειλεται στην αρητη υποσχεση οτι η επερχομενη αναπτυξη στο μελλον θα λαδωθει καταλληλως με μικρο ποσοστο της να διαχεεται σε ευρυτερα στρωματα ΔΥ που -προσωρινα- στηριξαν ΣΥΡΙΖΑ.

  Μου αρέσει!

 28. Ο/Η Eνη λέει:

  Νικο Π.

  Ακριβως αυτο που επισημαινεις, οτι το ΔΗΣΥ πρεπει να αποδειξει οτι δεν ειναι πολιτικη δυναμη πολεμαρχων και στελεχων χωρίς λαικη βαση.
  Μα, ακριβως αυτο τονισθηκε απο ολους στο συνεδριο οτι βασικη στρατηγικη και επιδιωξη ειναι να δημιουργηθει ενας προδευτικος δημοκρατικος πολος, που θα συγκινησει την κοινωνία.

  Που κυρίως θα αντιπαρατεθει σε ολη τη νοοτροπία του πελατειακου κρατους, ως απαρεγκλιτη πλεον αποφαση τη δημιουργία ενος φορέα, που δεν θα ειναι συνεχεια κανενός προηγουμενου σχηματισμου, αλλα που θα απεικονιζει τον προσανατολισμο μια νεας ελληνικης κοινωνίας.

  Πρεπει να αλλαξουν ολα και ρυθμιστης θα ειναι τα πλεον υγιη τμηματα της κοινωνίας, ουτε οι πικροχολοι, ουτε οι νοσταλγοι καποιων αποτυχημενων καταστασεων, ουτε οι μωροφιλοδοξοι αλλα, επιτελους οι ανθρωποι με τα καθαρα μυαλα που εν τελει ανηκουν στη νεα γενια. Αυτοι που κοιτουν μπροστα και οχι πισω.

  Ολη αυτή η προσπαθεια των συντονισμενων σημερινων πολιτικων δυναμεων, απο Πασοκ μεχρι Ποταμι, αυτο που κυρίως επιδιωκουν ειναι μια ριζικη αλλαγή ολων. Να αλλαξει η στρατηγικη και να εμφανισθει ενας εντελως αλλος φορέας στο χωρο του προοδευτικου δημοκρατικου κεντρου, χωρις πολεμαρχους, αλλα με μια σταθερη κοινωνικη βαση των πιο υγιων κοινωνικων δυναμεων.

  Οσοι απο τους παροντες στην προσπαθεια αυτή, προσβλεπουν σε προσωπικες επιρροες, νομίζω, θα απογοητευθουν. Δεν θα βρουν «συμπαραστατες» μεσα στον νεο φορέα που δειχνει να επιδιωκει ενα τελος στην μεχρι τώρα εικονα των «ηγετικων» μαχων.

  Η κοινωνία, (το τονισε και ο Μακρον στην ομιλια του στην εθνοσυνελευση), θα δινει το στιγμα για την πορεια μπροστα.

  Μου αρέσει!

 29. Ο/Η Eνη λέει:

  συνεχεια

  Βεβαια, οταν αναφερονται σε προδευτικη δημοκρατικη πολιτικη δυναμη αυτή προσδιοριζεται διεθνως στο χωρο της κεντροαριστερας, σε αντιπαραθεση με αυτή της κεντροδεξιας.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.