Προοδευτικοί λέμε!

Τι σχέση έχει ο ΣΥΡΙΖΑ που θαυμάζει τη …σκέψη του Μάο,  τους Κάστρο, τον Τσάβες, το Μαδούρο και τον υπαρκτό, με τον προοδευτικό χώρο;  Μήπως ξεχάσαμε την εκχώρηση για 99 χρόνια της δημόσιας περιουσίας και τη δέσμευση στη γαλέρα μέχρι το 2060.  Μήπως ξεχάσαμε τη συμπόρευση με τους ψεκασμένους.
Η δυσανεξία τους στην κοινοβουλευτική δημοκρατία τους έχει κατατάξει εκεί που πρέπει. 

Liberal  /  Πρόσκληση Τσίπρα σε Φώφη για προοδευτική διακυβέρνηση μετά τα μνημόνια

Πρόσκληση προοδευτικής διακυβέρνησης μετά τα μνημόνια, τιτλοφορείται η συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην κυριακάτικη εφημερίδα «Νέα Σελίδα», που κυκλοφορεί αύριο στα περίπτερα.

Ξεκινώντας από το θέμα της διαπραγμάτευσης υπογραμμίζει τη σημασία της κοινής παραδοχής, ότι το πρόγραμμα τελειώνει το 2018 και ότι η Ελλάδα θα στηριχθεί επί της ουσίας και με συγκεκριμένες παρεμβάσεις για την αυτοδύναμη έξοδό της στις αγορές. «Αυτός δεν είναι ο τελικός μας στόχος; Σε αυτόν ακριβώς τον στόχο, μετά τις 15 Ιούνη, είμαστε κοντύτερα από ποτέ», σημειώνει με έμφαση.

Επίσης, βρίσκει την ευκαιρία να επισημάνει τα «κέρδη» για την Ελλάδα σε αυτόν τον τελευταίο γύρο διαπραγματεύσεων: «Το σημαντικότερο όμως είναι ότι χάρη στη δική μας διαπραγματευτική στάση επιτεύχθηκε μια καλύτερη συμφωνία, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στα αντίμετρα, τη ρήτρα ανάπτυξης για την αποπληρωμή του χρέους, την ίδρυση Αναπτυξιακής Τράπεζας, τη σαφή δέσμευση για στήριξη της Ελλάδας για την έξοδό της στις αγορές. Αν είχαμε υπογράψει όταν φώναζε η αντιπολίτευση, όλα αυτά δεν θα υπήρχαν».

Για το πρόβλημα της ανεργίας, ο Αλ. Τσίπρας σημειώνει ότι «ήδη από τον Γενάρη του 2015 έως σήμερα έχουμε δημιουργήσει 250.000 θέσεις εργασίας. Ενώ την καταστροφική πενταετία 2010-2014, των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, φτάσαμε η χώρα να προσεγγίζει το 1,5 εκατομμύριο ανέργους».

Μεγάλο μέρος της συνέντευξης στη «Νέα Σελίδα» ασχολείται με τη συζήτηση στην οποία βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ με τα κόμματα του ευρύτερου προοδευτικού τόξου, με τον Αλ. Τσίπρα να επισημαίνει ότι «θα χαιρόμασταν ειλικρινά αν (το ΠΑΣΟΚ) έβρισκε ξανά τον προοδευτικό του προσανατολισμό, αλλά και το κουράγιο να ανοίξει έναν ειλικρινή και χωρίς προκαταλήψεις διάλογο με την κυβερνώσα Αριστερά, τον ΣΥΡΙΖΑ, για την προοπτική της προοδευτικής διακυβέρνησης μετά το τέλος των μνημονίων. Εμείς, πάντως, θα είμαστε εκεί. Αλλά νομίζω ότι έχει πολύ σοβαρά προβλήματα να λύσει για να φτάσει μέχρι εκεί». Καλεί, μάλιστα, την Φώφη Γεννηματά να πάρει θέση στην ατζέντα Μητσοτάκη, με στόχο, «να διαπιστώσουμε τουλάχιστον αν βρισκόμαστε από την ίδια ή από την άλλη πλευρά της αβύσσου».

Ερωτηθείς για το τι προσδοκά από τις επικείμενες γερμανικές εκλογές, εκφράζει επιθυμία για κυβερνητικό σχήμα, που θα είναι κοντά σε μια Ευρώπη των συναινέσεων, μια Ευρώπη απεγκλωβισμού από τις πολιτικές λιτότητας. Και για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ειδικότερα, αναφέρει: «Η ύπαρξη Σόιμπλε στο υπουργείο Οικονομικών είναι αποτέλεσμα πολιτικών συσχετισμών. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν αυτοί οι συσχετισμοί θα διατηρηθούν ή θα μετατραπούν στις επικείμενες εκλογές».

Όσον αφορά το Κυπριακό, ο Έλληνας πρωθυπουργός εκτιμά πως «υπάρχουν οι προϋποθέσεις για θετικά βήματα – πράγμα που, βεβαίως, προϋποθέτει και την εποικοδομητική στάση της Τουρκίας».

Ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προαναγγέλλει ότι «το επόμενο διάστημα θα υπάρξει ακόμα πιο εντατική δουλειά προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει πρωτοβουλίες ισχυρότερης σύνδεσης με την κοινωνία» -και πάντως «πολύ πριν από τον Σεπτέμβριο του 2019, που θα γίνουν οι επόμενες εκλογές».

Ενώ με την ιδιότητα του πρωθυπουργού, τέλος, προαναγγέλλει «πιο εντατική δουλειά, τόσο πάνω στα κεντρικά προγραμματικά ζητήματα για κάθε τομέα κυβερνητικής πολιτικής όσο και στα ζητήματα της καθημερινότητας».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Advertisements

About σχολιαστης

Σχολιάζω...
This entry was posted in καινούργιο συκώτι. Bookmark the permalink.

16 Responses to Προοδευτικοί λέμε!

 1. Ο/Η Eνη λέει:

  «ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  Τσίπρας καλεί (ματαίως) το ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία το 2018
  Ανοιγμα με αστερίσκους από τον Πρωθυπουργό σε συνέντευξή του σε εφημερίδα και απόρριψη χωρίς αστερίσκους από την Φώφη Γεννηματά

  Protagon Team

  24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017, 18:35 facebook twitter 1 email
  Ο Αλέξης Τσίπρας κάνει άνοιγμα προς το ΠΑΣΟΚ, προσκαλώντας το σε συμμαχική κυβέρνηση. Παράλληλα, βέβαια, φροντίζει να εμφανίζεται και επιφυλακτικός αφήνοντας μία αιχμή «για τα προβλήματα που έχει να λύσει» το κόμμα της αντιπολίτευσης. Ωστόσο η πρότασή του είναι σαφής: συμμαχική κυβέρνηση μετά το τέλος των Μνημονίων, δηλαδή το 2018.

  «Θα χαιρόμασταν ειλικρινά αν (το ΠΑΣΟΚ) έβρισκε ξανά τον προοδευτικό του προσανατολισμό, αλλά και το κουράγιο να ανοίξει έναν ειλικρινή και χωρίς προκαταλήψεις διάλογο με την κυβερνώσα Αριστερά, τον ΣΥΡΙΖΑ, για την προοπτική της προοδευτικής διακυβέρνησης μετά το τέλος των Μνημονίων», σχολίασε ο Πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Νέα Σελίδα, που δημοσιεύεται στο φύλλο της Κυριακής.

  «Εμείς, πάντως, θα είμαστε εκεί. Αλλά νομίζω ότι έχει πολύ σοβαρά προβλήματα να λύσει για να φτάσει μέχρι εκεί», υποστήριξε ο ίδιος.

  Κάλεσε, μάλιστα, την Φώφη Γεννηματά να τοποθετηθεί σχετικά με την ατζέντα Μητσοτάκη, ώστε «να διαπιστώσουμε τουλάχιστον αν βρισκόμαστε από την ίδια ή από την άλλη πλευρά της αβύσσου».

  Πριν καν κυκλοφορήσει η συνέντευξη, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έσπευσε να απορρίψει την πρόταση. «Δεν θα συμμετέχουμε σε αδύναμες κυβερνήσεις που θα οδηγήσουν τη χώρα, μέσα σε καθεστώς πόλωσης, σε νέα αδιέξοδα, το μοντέλο αυτό -όπως είναι και η σημερινή κυβέρνηση- έχει αποτύχει», τόνισε η ίδια, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση.

  «Εδώ που έχουμε φτάσει η λύση περνά μέσα από εκλογές. Εμείς δεν μπορούμε να τις επιβάλουμε ως αντιπολίτευση. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε εμείς είναι να συμβάλουμε ώστε να υπάρξει ένα σχέδιο για να υπάρξει λύση και συνεννόηση την επόμενη μέρα», πρόσθεσε.

  Η κυρία Γεννηματά κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ ότι προσπαθούν συστηματικά να μετατρέψουν το ΠΑΣΟΚ σε «μαύρο πρόβατο» για την κατάσταση στην οποία περιήλθε η χώρα με το ξέσπασμα της κρίσης και σημείωσε ότι, τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προστατεύουν τις κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή μεταξύ του 2004 και του 2009 από τη διερεύνηση των ευθυνών τους για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό.

  «Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν την πλήρη ευθύνη για όσα συμβαίνουν στη χώρα μετά το 2015, καθώς παρέλαβαν πλεόνασμα και έναν μικρό πλην θετικό ρυθμό ανάπτυξης», επεσήμανε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «

  Μου αρέσει!

 2. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  Τα ορφανα του Τσαουσεσκου 😎

  Μου αρέσει!

 3. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

  Περί Βενεζουέλας, τα πράγματα πλέον έχουν γίνει πολύ ζόρικα αυτούς τους τελευταίους δύο μήνες. To καθεστώς κάθε μέρα που περνά μετεξελίσσεται όλο και περισσότερο σε απροκάλυπτη δικτατορία.

  In Venezuela, prisoners say abuse is so bad they are forced to eat pasta mixed with excrement

  https://www.washingtonpost.com/world/the_americas/in-venezuela-prisoners-say-abuse-is-so-bad-they-are-forced-to-eat-pasta-mixed-with-excrement/2017/06/23/39a0c85e-4acb-11e7-987c-42ab5745db2e_story.html?tid=pm_world_pop&utm_term=.f7ad50ff9009

  CARACAS, Venezuela — The headquarters of the Venezuelan intelligence service is a vast pyramid-shaped edifice known as the Helicoide, a former shopping mall which now functions as an interrogation pen for political prisoners and protesters.

  The 30-year-old economics student had heard enough about the infamous building to be terrified as he was led into a dank cell in early April — his eyes blindfolded, his wrists bound by his shoelaces.

  “You’re going to die here,” a guard informed him, he later recalled.

  The student had been detained after throwing rocks at an anti-government protest. During the 12 hours he spent inside the Helicoide, he said, the guards pummeled his torso, gave him electric shocks and ignited a type of powder in his cell that had the effect of tear gas, causing him to press his face into the concrete floor to escape the fumes.

  Over the past 10 weeks of protests in Venezuela, security forces have detained more than 3,200 people, with over a third of them remaining in custody, according to Foro Penal, a legal aid group. Allegations of mistreatment during the arrests and detention have ballooned, according to human rights groups. They come as authorities have also begun to send demonstrators to military courts, where they can face charges of treason and rebellion that carry lengthy sentences.

  […]

  Some demonstrators say they are picked up by security forces who manhandle them and hold them in overcrowded detention centers. The worst treatment appears to be meted out by the intelligence service and the armed forces, whose prisoners have endured regular beatings and sometimes other forms of physical and sexual abuse, according to interviews with former detainees, defense attorneys and human rights advocates. While Venezuelan security forces have been accused of using excessive force in the past, the upsurge in such allegations has alarmed human rights activists.

  “We’ve noted a great increase in the number of torture and cruel, inhumane-treatment cases,” El Fakih said, noting there are no definitive numbers on the phenomenon. “I can say that the increase has been exponential.”

  The office of President Nicolás Maduro — as well as the National Guard, the National Police and the Ministry of the Interior — did not respond to repeated requests for comment about the allegations. But the government has publicly defended its actions against the demonstrators and reiterated its commitment to human rights.

  […]

  The current unrest began with peaceful marches against what protesters call an increasingly authoritarian government and an economic crisis. But the demonstrations have devolved into chaotic street battles between protesters hurling rocks and molotov cocktails at National Guard and police, who fire water cannons, tear gas and rubber bullets.

  At least 70 people have died, and more than 1,300 have been injured in the demonstrations.

  The economics student, who spoke on the condition of anonymity out of fear of retribution by the government, said that during his detention in the Helicoide, intelligence agents interrogated him about whether he worked with opposition political parties and scoured his social-media accounts.

  At one point, after he was zapped with a stun gun three times, he begged to borrow a cell phone to call his mother, the student recounted.

  “Do you think you’re in Disneyland?” he recalled a guard taunting him.

  The student was eventually taken to a police station in downtown Caracas, where he spent 29 days handcuffed to another detainee before being released on a charge of public disorder, he said. The only severe physical abuse he suffered, he said, occurred in the Helicoide, a facility that repeatedly comes up in protesters’ allegations of mistreatment.

  The student’s account, and those of the other ex-detainees interviewed for this story, could not be independently confirmed. But they have similar characteristics to other testimonies gathered by human rights groups.

  […]

  Human Rights Watch documented a case in May in the city of Valencia in which 40 people were arrested near a food company that had been looted the day before, and brought before a military judge on charges of rebellion. During the hearing, some showed bruises and said they had been beaten by members of the National Guard with aluminum rods and baseball bats.

  “At least 15 said they were forced to eat raw pasta with human excrement — the officers allegedly put tear gas powder in their noses so they would be forced to open their mouths to eat,” the Human Rights Watch report read.

  Detainees have reported that the prisons are dismal, with detainees forced to sleep on dirty concrete floors and sometimes defecate in plastic bags. One young woman arrested on her way to a protest, Yusneimi Lopez, was so upset at the prison conditions that she tried to hurl herself out of a window of a courthouse during her preliminary hearing, according to Gonzalo Himiob, who attended the hearing and works with Foro Penal.

  A woman detained with Lopez, Yajaira Braque, said that the woman had told her earlier that day that her time in prison had been so miserable that if she was convicted and sent back, “she would commit suicide.”

  Μου αρέσει!

 4. Ο/Η δεξιος λέει:

  Πω,πω κακίες.

  Μου αρέσει!

 5. Ο/Η Νίκος Π λέει:

  Φοβάμαι σχολιαστή ότι η πρόταση Τσίπρα έχει παρεξηγηθεί γενικά και δεν έχει τίποτα το ιδεολογικό. Η απόρριψή της από την ηγεσία και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, θεωρώ ότι ήταν εντελώς αναμενόμενη από τους spin doctors του ΣΥΡΙΖΑ και αποτελούσε μια κίνηση φορσέ στο άθλιο επικοινωνιακό σκάκι που προσπαθούν να παίξουν. Θα δείτε που τα παπαγαλάκια και τα τρολς του κυβερνητικού τσίρκου, θα αρχίσουν να λένε σε από δω και μπρος και σε όλους τους τόνους ότι δεν φτάνει που το ΠΑΣΟΚ μας οδήγησε στα χάλια που βρισκόμαστε, αρνούνται και το χέρι φιλίας και συνεργασίας που τους έτεινε μεγαλόψυχα ο Αλέξης. Το ρεφραίν θα είναι «δεν αλλάζουν οι πασόκοι», αυτοί που ήταν είναι και σήμερα. Όσοι άλλαξαν είναι μαζί μας. Όλο αυτό το σκηνικό, αποβλέπει και στο να δημιουργήσει ένα αρνητικό για την Γεννηματά κλίμα, εν όψει μάλιστα της συνδιάσκεψης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης το ερχόμενο σαββατοκύριακο.

  Παλιό το κόλπο, επίθεση φιλίας ονομάζεται και άτομα όπως ο Κοτσακάς που έκανε θητεία σαν ακόλουθος του Τσοχατζόπουλου και τώρα που είδε το φως το αληθινό βοηθά στα επικοινωνιακά της Κουμουνδούρου, την ξέρουν πολύ καλά. Παρ’ όλες πάντως τις αφόρητες μεγαλοστομίες και τους γελοίους βερμπαλισμούς που περιέχει η συνέντευξη, δεν είναι παρά μια αμυντική κίνηση. Στόχος τους δεν είναι πρωτευόντως να κερδίσουν ψηφοφόρους από το ΠΑΣΟΚ και τους άλλους του σοσιαλδημοκρατικού χώρου αλλά να περιορίσουν τις απώλειές τους προς την αντίθετη κατεύθυνση. Το αν θα το πετύχουν, θα καθοριστεί από τις αντιδράσεις των στελεχών της ΔΗΣΥ και τον τρόπο που θα απαντήσουν.

  Είναι γνωστό τέλος ότι κάποιοι στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, δεν θα έβλεπαν τελείως αρνητικά μια ενδεχόμενη συνεργασία με τον Τσίπρα, ιδιαίτερα μετά τις επόμενες εκλογές και στην περίπτωση που ο Μητσοτάκης δεν κερδίσει την αυτοδυναμία. Σε αυτούς επίσης απευθύνεται ο πονηρός Αλέξης, ίσως στο πίσω μέρος του μυαλού του να ελπίζει και σε μια κάποια διεύρυνση που θα μπορούσε να του φανεί σωτήρια, τώρα που το φιλαράκι του ο Πανούλης τα έχει κάνει μούτι. Ίδωμεν, μην ξεχνάμε επίσης ότι οι μεθεπόμενες εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική.

  Μου αρέσει!

 6. Ο/Η xberliner λέει:

  «Το ρεφραίν θα είναι «δεν αλλάζουν οι πασόκοι», αυτοί που ήταν είναι και σήμερα. Όσοι άλλαξαν είναι μαζί μας.»

  Η πρώτη πρόταση είναι σωστή. Η δεύτερη κατά το ήμισυ σωστή και κατά το άλλο ήμισυ λάθος. Οι πασόκοι εντάχθηκαν στο συριζα αλλά δεν άλλαξαν. Αν κάποιοι άλλαξαν είναι οι συριζαίοι, αλλά αυτό δικαιολογείται: 1ον είναι άλλο να κυβερνάς και άλλο να κάνεις (μόνιμα) αντιπολίτευση. και 2ον είναι γλυκιά η εξουσία.
  Τώρα όσοι έμειναν στο πασοκ της Φώφης είναι τα απομεινάρια της παρακμής και του εκφυλισμού.

  Μου αρέσει!

 7. Ο/Η Eνη λέει:

  ς

  Μάχη κυριαρχίας στην Κεντροαριστερά
  Η Φώφη Γεννηματά κόβει κάθε γέφυρα συνεννόησης με τον ΣΥΡΙΖΑ παρά τη στάση ορισμένων ευρωπαίων σοσιαλδημοκρατών, για την οποία στο ΠαΣοΚ δεν κρύβουν την ενόχλησή τους
  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/06/2017 05:45

  Μάχη κυριαρχίας στην Κεντροαριστερά

  Ο Αλέξης Τσίπρας με τη Φώφη Γεννηματά στο Μαξίμου την περασμένη Δευτέρα. Η προσπάθεια του κ. Τσίπρα να παρουσιάσει μπροστά στις κάμερες τη συμφωνία με τους εταίρους σαν επιτυχία προκάλεσε την αντίδραση της κυρίας Γεννηματά

  «Εγώ δεν θα γίνω ντεκόρ του Τσίπρα!». Η Φώφη Γεννηματά είχε ξεκαθαρίσει στους συνεργάτες της προτού πάει στο Μέγαρο Μαξίμου ότι αντιμετώπιζε την πρόσκληση ενημέρωσης του Πρωθυπουργού για τα αποτελέσματα του Eurogroup ως ένα ακόμη επικοινωνιακό παιχνίδι. Ο Αλέξης Τσίπρας, όπως εκτιμήθηκε στη συνέχεια, στη σύσκεψη που συγκάλεσε με το επιτελείο της «αφού πρώτα υπέγραψε ό,τι βρήκε μπροστά του επιχείρησε να στήσει ένα σκηνικό πανηγυρισμών έχοντας ως φόντο τους πολιτικούς αρχηγούς».

  Η απόφαση για τη στάση που έπρεπε να τηρηθεί ελήφθη μέσα σε λίγα λεπτά και υλοποιήθηκε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες. Ο Πρωθυπουργός, εμφανώς αιφνιδιασμένος, άκουσε την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να του λέει ότι με τη συμφωνία που υπέγραψε πέρασε θηλιά στον λαιμό της χώρας. Αμέσως το τηλεφωνικό κέντρο της Χαρ. Τρικούπη πήρε φωτιά. Η κομματική βάση του ΠαΣοΚ ήθελε να εκφράσει την ευαρέσκειά της για τη στάση της κυρίας Γεννηματά, σκορπώντας χαμόγελα στους επιτελείς της οι οποίοι είχαν καιρό να δουν τέτοια θερμή ανταπόκριση από τον κόσμο τους.

  Παιχνίδια επικοινωνίας στο Μαξίμου

  Η προσπάθεια του κ. Τσίπρα να περάσει «ως επιτυχία ένα διαρκές μνημόνιο» ήταν η αφορμή για να εξελιχθεί σε μάχη ο καθιερωμένος, ενώπιον των δημοσιογράφων, εθιμοτυπικός διάλογος των πολιτικών αρχηγών. Η αιτία θα πρέπει να αναζητηθεί στη μάχη για την κυριαρχία στον χώρο της Κεντροαριστεράς. Ο Πρωθυπουργός, αξιοποιώντας την ιδιότητα του παρατηρητή στις συνεδριάσεις του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και τις δηλώσεις υποστήριξης ορισμένων επικεφαλής σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων, επιχειρεί να εμφανιστεί ως ο ηγέτης του προοδευτικού και κεντροαριστερού χώρου. Στην κατ’ ιδίαν συνάντηση με την κυρία Γεννηματά αφού επιχείρησε ένα, χωρίς ανταπόκριση, άνοιγμα προς τη ΔΗΣΥ, της επεσήμανε: «Ξέρεις ότι η ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία με έχει αγκαλιάσει». «Την ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα την εκπροσωπώ εγώ» ήταν η απάντησή της.

  Στη Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν κρύβουν την ενόχλησή τους για τη στάση των ευρωπαίων Σοσιαλιστών απέναντι στον κ. Τσίπρα. Αντιλαμβάνονται ότι μετά την υποχώρηση των δυνάμεών τους στην Ευρώπη έχουν την ανάγκη να παρευρίσκεται στις συνεδριάσεις του PES ένας αριστερός πρωθυπουργός. Επιμένουν όμως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια «ιδιαίτερη περίπτωση», ένα κόμμα που δεν έχει σχέση με τον χώρο της Σοσιαλδημοκρατίας. Βασικό τους επιχείρημα είναι η κυβερνητική συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, που οι ευρωπαίοι Σοσιαλιστές τοποθετούν στον χώρο της Ακροδεξιάς.

  Επιπλέον, έχουν επιδώσει στο PES έναν φάκελο με τα έργα και τις ημέρες του Πάνου Καμμένου στον οποίο περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η στάση του στο θέμα του συμφώνου συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών, της ανέγερσης μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα και οι αποκαλύψεις για τις τηλεφωνικές επικοινωνίες του με ισοβίτη καταδικασμένο για μεταφορά ναρκωτικών.

  Η στάση της προέδρου του ΠαΣοΚ έδωσε τέλος στα σενάρια προσέγγισης με τον ΣΥΡΙΖΑ. Τα σενάρια αυτά που «διακινούνται από το Μέγαρο Μαξίμου και ενισχύονται από εστίες εντός της Χαρ. Τρικούπη», όπως λένε πρόσωπα που γνωρίζουν τα τεκταινόμενα στον χώρο, έχουν ενοχλήσει την κυρία Γεννηματά. «Αυτά είναι αδιανόητα πράγματα» αναφέρει σε συνομιλητές της. Σε αυτήν τη φάση, όπως δηλώνει στο «Βήμα» κορυφαίο στέλεχος του ΠαΣοΚ, όχι μόνο δεν υπάρχει ζήτημα προσέγγισης με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά η σχέση μας μπορεί να περιγραφεί με τη φράση «ο θάνατός σου η ζωή μου».

  Ο στόχος για την επανάκτηση της κυριαρχίας στον χώρο της Κεντροαριστεράς προϋποθέτει την εκλογική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ. Αν χάσουν τις εκλογές διατηρώντας ένα υψηλό ποσοστό, το πρόβλημα θα παραμείνει στο γήπεδό μας τονίζουν στη Χαρ. Τρικούπη. Σε κάθε περίπτωση αποκρούουν το ενδεχόμενο να αποτελέσουν συμπλήρωμα ενός αντιδεξιού μετώπου στον οποίο τον πρώτο λόγο θα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν φιλοδοξούμε να παίξουμε τον ρόλο του μπαλαντέρ ή της συμπληρωματικής τσόντας στην πολιτική ζωή» τόνισε προ ημερών σε εκδήλωση της ΔΗΜΑΡ ο υπεύθυνος του πολιτικού σχεδιασμού του ΠαΣοΚ Χρήστος Πρωτόπαπας. »

  ΤΟ ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ

  Μου αρέσει!

 8. Ο/Η physicist λέει:

  Άσχετο: Σε απόφασή του πριν λίγες μέρες, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δικαίωσε μετά θάνατον έναν Γάλλο ο οποίος το έτος 2000, έναν χρόνο μετά τον εμβολιασμό του εναντίον της ηπατίτηδας Β, διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας και είχε κάνει αγωγή εναντίον της παρασκευάστριας εταιρείας του εμβολίου, θεωρώντας τον εμβολιασμό υπεύθυνο για την εκδήλωση της ασθένειάς του. Παρόλο που δεν αποδεικνύεται καμία σχέση αιτίας και αποτελέσματος ανάμεσα στον εμβολιασμό και την σκλήρυνση κατά πλάκας, το Δικαστήριο θεώρησε ότι οι ενδείξεις αρκούν ώστε οι συγγενείς του αποθανόντος ν’ αποζημιωθούν οικονομικά. Είχαν προηγηθεί συγκρουόμενες αποφάσεις Γαλλικών Δικαστηρίων.

  Το κείμενο της απόφασης εδώ. Από ευρύτερη σκοπιά: τέτοιες αποφάσεις κάθε άλλο παρά συμβάλλουν στην εξάλειψη των θεωριών συνωμοσίας. Αντίθετα, ενισχύουν την διάδοση αβάσιμων ισχυρισμών σχετικά με την πρόκληση σοβαρών ασθενειών από εμβολιασμούς.

  Μου αρέσει!

 9. Ο/Η Αλικη λέει:

  Το ζητημα των αρνητών του εμβολιασμού ειναι τεράστιο και δυστυχώς εξαπλώνεται με την ταχύτητα που συνήθως εξαπλώνεται η καθε μορφής ηλιθιότητα.

  Μου αρέσει!

 10. Ο/Η physicist λέει:

  Αλίκη, είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει, πράγματι. Η απόφαση του Ευρ. Δικ. μου ήρθε κεραμίδα. Νερό στον μύλο των πυροβολημένων …

  Μου αρέσει!

 11. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  Αντε να το διαβασεις αυτο το νομικο γκουρσούμι 😎

  Μου αρέσει!

 12. Ο/Η physicist λέει:

  Σχο, ούτε κι εγώ διάβασα την απόφαση, να εξηγούμαι. Διάβασα ένα άρθρο περί της αποφάσεως στην εφημερίδα, το οποίο είχε έναν σύνδεσμο στην απόφαση. Εγώ το διάβασα στην Zeit αλλά ορίστε ένας σύνδεσμος σε άρθρο άλλης εφημερίδας, γραμμένο σε γλώσσα κατανοητή. 😉

  Μου αρέσει!

 13. Ο/Η physicist λέει:

  Χριστός και Παναγία, εγώ έναν σύνδεσμο έγραψα και βγήκε κοτζάμ γκουμούτσα με το λογότυπο της εφημερίδας τρία τετραγωνικά …

  Μου αρέσει!

 14. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  😎

  Μου αρέσει!

 15. Ο/Η Eνη λέει:

  …..αυτά ειναι αναπτυξιακα εργα …..

  «in.gr » Ειδήσεις » Οικονομία RSS : Οικονομία
  Δημοσίευση: 28 Ιουν. 2017, 19:13
  Kατασκευή αιολικών πάρκων

  Enel: Επένδυση 300 εκατ ευρώ στην Εύβοια
  (Φωτογραφία: Reuters )

  Αθήνα
  Η ιταλική Enel, μέσω της ελληνικής θυγατρικής της Enel Green Power Hellas Α.Ε. («EGPH»), η οποία δραστηριοποιείται στον ελληνικό κλάδο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ), ξεκίνησε την κατασκευή της συστοιχίας των αιολικών πάρκων του Καφηρέα που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της νήσου Εύβοιας και πιο συγκεκριμένα, στο Δήμο Καρύστου.

  Με την ολοκλήρωσή του, το προαναφερθέν έργο θα έχει συνολική εγκατεστημένη ισχύ 154 MW και θα αποτελεί τη μεγαλύτερη συστοιχία αιολικών πάρκων της χώρας. Με την ανακοίνωσή της η ιταλική εταιρεία επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ του Βήματος της Κυριακής που δημοσιεύθηκε στις 16 Ιουνίου.

  «Η έναρξη της κατασκευής του Καφηρέα σηματοδοτεί ένα νέο βήμα αναφορικά με την παρουσία της Enel στην Ελλάδα, όπου έχουμε δεκαετή εμπειρία στον τομέα των ΑΠΕ», δήλωσε ο Antonio Cammisecra, Επικεφαλής της Enel Green Power.

  «Με το νέο αυτό έργο δεν δεσμευόμαστε μόνο ως προς την παροχή πράσινης και βιώσιμης ενέργειας στη χώρα, αλλά και ως προς την προώθηση της κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης των τοπικών κοινοτήτων, υιοθετώντας μια προσέγγιση για τη δημιουργία κοινής αξίας τόσο κατά την περίοδο κατασκευής όσο και λειτουργίας της συγκεκριμένης συστοιχίας αιολικών πάρκων».

  Η Enel πρόκειται να επενδύσει περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ στην κατασκευή του Καφηρέα, που αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το πρώτο τρίμηνο του 2019 και υποστηρίζεται από εικοσαετούς διάρκειας σύμβαση αγοράς ενέργειας (Power Purchase Agreement-PPA) με το Λειτουργό της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ).

  Η συστοιχία αιολικών πάρκων του Καφηρέα θα διασυνδεθεί με την ηπειρωτική Ελλάδα μέσω ενός ηλεκτρικού συστήματος (150kV) που αποτελείται από υποσταθμούς ανύψωσης και εναέρια, υποβρύχια, υπόγεια γραμμή υψηλής τάσης.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι, η συστοιχία αιολικών πάρκων του Καφηρέα πρόκειται να παράγει περίπου 483 GWh το χρόνο, που ισοδυναμούν στις ετήσιες ενεργειακές ανάγκες περίπου 129.000 ελληνικών νοικοκυριών, ενώ θα συμβάλλει στη μείωση του φαινομένου του θερμοκηπίου κατά 433.000 τόννους CO2 το χρόνο.

  Η EGPH λειτουργεί ήδη δύο αιολικά πάρκα στο Δήμο Καρύστου, την Ηλιόλουστη Ι με συνολική εγκατεστημένη ισχύ 7,5 MW και την Ηλιόλουστη ΙΙ συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 9 MW, αντίστοιχα.

  Η εταιρεία είναι ηγετική δύναμη στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Ελλάδας και είναι παρούσα με έργα ΑΠΕ εγκατεστημένης ονομαστικής ισχύος 308 MW, αξιοποιώντας αιολικές, ηλιακές και υδροηλεκτρικές πηγές ενέργειας.

  «Η Enel Green Power, που αποτελεί τη διεύθυνση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας του Ομίλου Enel, είναι προσανατολισμένη στην ανάπτυξη και λειτουργία έργων ΑΠΕ σε όλο τον κόσμο με παρουσία στην Ευρώπη, τη Βόρεια και Νότια Αμερική, την Ασία, την Αφρική και την Ωκεανία.

  » Η Enel Green Power είναι παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της πράσινης ενέργειας και η εγκατεστημένη ισχύς των 38 ΜW που διαχειρίζεται προέρχεται από ένα μείγμα παραγωγής το οποίο περιλαμβάνει αιολική και ηλιακή ενέργεια, γεωθερμία, βιομάζα, καθώς και υδροηλεκτρική ενέργεια. Επιπλέον, η Enel Green Power είναι πρωτοπόρος αναφορικά με την ενσωμάτωση καινοτόμων τεχνολογιών, όπως συστήματα αποθήκευσης σε έργα ΑΠΕ», καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρείας.

  Newsroom ΔΟΛ «

  Μου αρέσει!

 16. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  Λεφτά υπάρχουν: 350.000 τον χρόνο στην ηγεσία του Υπερταμείου!

  29.06.2017, 16:00 | Ετικέτες: οικονομία, ΤΑΙΠΕΔ, Βουλή, μισθός
  Συντάκτης: Χάρης Ιωάννου
  Χρειάστηκαν σχεδόν τρεις ώρες συνεδρίασης στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και επίμονες ερωτήσεις από πολλούς βουλευτές της αντιπολίτευσης για να παραδεχτεί η διοίκηση του νέου Υπερταμείου ότι θα αμείβεται ετησίως με ένα ποσόν της τάξης των 350.000 ευρώ.

  Ο πρόεδρος της «Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας» Γιώργος Διαμαντόπουλος θα λαμβάνει 75.000 μεικτά και η διευθύνουσα σύμβουλος Ράνια Αικατερινάρη 270.000 ευρώ μεικτά, χωρίς να συνυπολογίζονται οι αμοιβές για τις συνεδριάσεις του Δ.Σ.

  […]

  Σημειώνεται ότι κ. Αικατερινάρη κατείχε πριν τη θέση της αναπληρώτριας διευθύνουσας συμβούλου στη ΔΕΗ και είναι κόρη της πρώην βουλευτή της ΔΗΜΑΡ και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ παλαιότερα, Μίνας Ξηροτύρη.

  Νωρίτερα ο Χρήστος Σταϊκούρας (Ν.Δ.) είχε κατηγορήσει τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακακώτο ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛΛ. αύξησε και τις αμοιβές της διοίκησης του ΤΧΣ στις 270.000 ευρώ ετησίως έναντι 215.000 που ήταν επί κυβέρνησης Σαμαρά και 140.000 την περίοδο Βαρουφάκη.

  Ο κ. Τσακαλώτος απάντησε ότι οι αμοιβές δεν καθορίζονται από το ΥΠΟΙΚ, με τον Χρ. Σταϊκούρα να αντιτείνει ότι ο νόμος προβλέπει τη σύμφωνη γνώμη του υπουργού.

  http://www.efsyn.gr/arthro/lefta-yparhoyn-350000-ton-hrono-stin-igesia-toy-ypertameioy

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s