Βρετανία: Εκκενώθηκαν 800 διαμερίσματα στο Κάμντεν για προληπτικούς λόγους

Απληστία συνδυασμένη με βλακεία και ασυδοσία . Ενα εκρηκτικό μείγμα, εγκληματικής κατάληξης.  Δεν θέλω να τρομάξω τους φίλους αναγνώστες αλλά έχουμε και στην Ελλάδα των σεισμών, των γερασμένων κατασκευών, των αυθαιρέτων με απίστευτες κατασκευαστικές πατέντες, των παραθαλάσσιων πόλεων που το …αλάτι τρώει το χάλυβα, …, πολλούς λόγους να ανησυχούμε.          

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  /  Βρετανία: Εκκενώθηκαν 800 διαμερίσματα στο Κάμντεν για προληπτικούς λόγους

Πάνω από 800 σπίτια εκκενώθηκαν στο Κάμντεν του βόρειου Λονδίνου λόγω ασφάλειας μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στον Πύργο του Γκρένφελ, η οποία κόστισε τη ζωή σε 79 ανθρώπους.

Οπως γνωστοποιήθηκε από τις αρχές οι κάτοικοι των διαμερισμάτων σε πέντε πύργους της περιοχής θα πρέπει να μετακομίσουν λόγω έλλειψης πυρασφάλειας, ενώ και οι πέντε πύργοι φέρουν την ίδια εξωτερική επένδυση με αυτή του «φλεγόμενου πύργου του Λονδίνου». 

Οι αρχές κάνουν συχνά περιπολίες ώστε να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των κατοίκων, ενώ έχει επισήμως ανακοινωθεί ότι θα αφαιρεθεί το εξωτερικό περίβλημα των κτιρίων του Κάμντεν.

Νωρίτερα σήμερα, η αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε πως ένας ψυγειοκαταψύκτης της εταιρείας Hotpoint προκάλεσε την πυρκαγιά.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της αστυνομίας, Φιόνα Μακ Κόρμακ, το μοντέλο της εταιρείας, FF175BP, δεν είχε ανακληθεί από τον παρασκευαστή, ο οποίος πραγματοποιούσε περαιτέρω τεστ και έρευνες σχετικά με τη λειτουργικότητα του.

Λίγο αργότερα, ο υπουργός Επιχειρήσεων της Βρετανίας, Γκρέγκ Κλαρκ, ανακοίνωσε ότι έχει διαταχθεί ο άμεσoς τεχνικός έλεγχος του συγκεκριμένου μοντέλου από ειδικούς.

«Το προϊόν αυτό, το οποίο παρασκευάστηκε την περίοδο 2006-2009, δεν είχε ανακληθεί και τεχνικός έλεγχος που θα διεξαχθεί θα αποδείξει αν είναι απαραίτητες περαιτέρω κινήσεις», ανέφερε η ανακοίνωση.

«Έχω ξεκαθαρίσει στην εταιρεία πως θα περιμένω να αντικαταστήσει χωρίς καθυστέρηση οποιοδήποτε προϊόν αποδειχτεί ότι κρύβει κινδύνους η χρήση του», προσέθεσε ο Κλαρκ.

Λίγο αργότερα, η εταιρεία Whirlpool, μητρική εταιρεία της Hotpoint, ανέφερε ότι θέλει να συνεργαστεί με τις βρετανικές αρχές και να διενεργήσει έλεγχο στη συσκευή που κατηγορείται για την πυρκαγιά, καλώντας τους πελάτες της που ενδεχομένως διαθέτουν τα μοντέλα FF175BP ή FF175BG ψυγειοκαταψύκτη να επικοινωνήσουν με την εταιρεία.

«Συνεργαζόμαστε με τις αρχές, για να αποκτήσουμε πρόσβαση στη συσκευή, ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε στις έρευνες που διεξάγονται. Δεν υπάρχουν λόγια που να μπορούν να εκφράσουν την θλίψη μας γι αυτή την φρικτή τραγωδία», αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Επιπλέον, η ανακοίνωση της αστυνομίας προσέθεσε πως η μόνωση και εξωτερική επένδυση του κτιρίου δεν είχαν εγκριθεί από σχετικούς ελέγχους πυρασφάλειας, και τόνισε ότι ενδέχεται να απαγγελθούν κατηγορίες για ανθρωποκτονία αναφορικά με το τραγικό συμβάν.

Με πληροφορίες από REUTERS, AP και BBC. 

About σχολιαστης

Σχολιάζω...
This entry was posted in Διεθνή. Bookmark the permalink.

28 Responses to Βρετανία: Εκκενώθηκαν 800 διαμερίσματα στο Κάμντεν για προληπτικούς λόγους

  1. Ο/Η Eνη λέει:

    Οσοι ομνυουν στην ιδιωτικη πρωτοβουλία θα πρέπει να λαμβανουν υποψη και την ασυδοσία , την προχειρότητα και ανευθυνοτητα, προκειμενου να επιτευχθει το μεγιστο κερδος.
    Ο κρατικος ελεγχος, δεν αποτελει αταρχισμο, αλλα κανονα απαραβατο για την ασφαλεια των πολιτων.
    Ο νεοφιλελευθερισμος της Θατσερ, μακροπροθεσμα, αποδεικνυεται εσφαλμενη πολιτικη.

    Η δυστυχία ειναι οτι την πληρώνουν αθωοι πολιτες-πελάτες.

    Μου αρέσει!

  2. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    Προκειται για διαρκη εγκληματα παραβιασης καθε λογικης (μια μονον σκαλα, ευφλεκτη εξωτερικη επενδυση με κενο αερα, ελλειψη καταιωνιστήρων στις οδευσεις διαφυγης, …..)

    1.Οι ειδικοί στην πυρασφάλεια είπαν ότι η νέα εξωτερική επένδυση του κτιρίου ήταν η πιθανή αιτία της ταχείας εξάπλωσης της φωτιάς [109]. Οι ειδικοί ανέφεραν ότι το κενο μεταξύ της επένδυσης και της μόνωσης δούλευε σαν καμινάδα για να εξαπλωθεί η φωτιά. [108] Εβλεπαν την επένδυση να καιγεται και να τηεκεται, προκαλώντας επιπλέον εικασίες ότι δεν κατασκευάστηκε από υλικό ανθεκτικό στη φωτιά[25]. …..

    2.Κριτική στα πρότυπα της πυρασφάλειας κτηρίων [επεξεργασία]
    Ο Reinhard Ries, επικεφαλής της πυρoσβεστικης στη Φρανκφούρτη , επικρίνει τους χαλαρούς κανονισμούς περί πυρκαγιάς στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε αντίθεση με τους νόμους της Γερμανίας που απαγορεύουν την εύφλεκτη επένδυση σε κτίρια μεγαλύτερα των 22 μέτρων και απαιτούν διαχωρισμένες σκάλες πυρασφάλειας και ανυψωτήρες πυρόσβεσης που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από την πυροσβεστική υπηρεσία και τραυματίες ή άτομα με ειδικές ανάγκες. [157]

    Ο Russ Timpson του δικτύου πυρασφάλειας των ψηλών κτιρίων δήλωσε στην Telegraph ότι «οι ξένοι συνάδελφοι είναι έκπληκτοι» όταν μαθαίνουν ότι οι κανονισμοί του Ηνωμένου Βασιλείου επιτρέπουν στα πολυώροφα κτίρια να έχουν μόνο μία σκάλα και κάλεσε την κυβέρνηση να αναθεωρήσει τους σχετικούς κανονισμούς.

    Άλλες κριτικές σχετικά με τους κανονισμούς πυρόσβεσης του Ηνωμένου Βασιλείου που εκδηλώθηκαν μετά την πυρκαγιά περιλαμβάνουν την έλλειψη εξωτερικών καταιωνιστήρων που έχουν παραγγελθεί στο Ντουμπάι και την Αυστραλία, για παράδειγμα για κτίρια με καύσιμη επένδυση, την έλλειψη εσωτερικών καταιωνιστήρων που θα μπορούσαν να περιείχαν την αρχική πυρκαγιά και το 1986 η αλλαγή του νόμου υπό την κυβέρνηση της Margaret Thatcher, η οποία κατάργησε την απαίτηση ότι οι εξωτερικοί τοίχοι θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον δεικτη πυραντοχης μίας ώρας για να αποτρέψουν τις φλόγες από την εκ νέου είσοδο σε ένα κτίριο και την εξάπλωσή τους σε άλλα διαμερίσματα.

    Προχειρη μεεταφραση απο το
    Criticism of fire safety building standards
    https://en.wikipedia.org/wiki/Grenfell_Tower_fire#Cause

    Μου αρέσει!

  3. Ο/Η Νίκος Π λέει:

    Φοβάμαι ότι τα μπλέκεις Ένη.
    1. Ποιος είναι ο χώρος και ποιος ο μη χώρος ιδιωτικής πρωτοβουλίας;
    2. Από πότε ιδιωτική πρωτοβουλία σημαίνει έλλειψη ελέγχου από κρατικές υπηρεσίες;
    3. Τα συγκεκριμένα εύφλεκτα υλικά που είχαν χρησιμοποιηθεί, δεν είχαν άδεια κατασκευής και χρήσης από αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες;
    Καλό είναι να μην γενικεύουμε χωρίς δεδομένα.

    Μου αρέσει!

  4. Ο/Η Eνη λέει:

    «Επιπλέον, η ανακοίνωση της αστυνομίας προσέθεσε πως η μόνωση και εξωτερική επένδυση του κτιρίου δεν είχαν εγκριθεί από σχετικούς ελέγχους πυρασφάλειας, και τόνισε ότι ενδέχεται να απαγγελθούν κατηγορίες για ανθρωποκτονία αναφορικά με το τραγικό συμβάν.» (απο το κειμενο του ποστ)

    Νικο Π,
    δεν ειχαν εγκριθει απο σχετικους ελεγχους πυρασφαλειας

    Mην παριστανουμε τους εκπληκτους, σε ποσες περιπτωσεις η ιδιωτικη πρωτοβουλια, προσπαθει να αποφυγει ελεγχους, που ή τυχον θα καθυστερουσαν το «εργο» της η ακομα και θα το ακυρωναν.
    Δεδομενου οτι θα ειχαν στο μεταξυ διαθεσει κεφαλαια , απο τα οποια ανεμεναν κερδη και οχι ζημιες.
    Ενίοτε οι «ζημιες» μπορει να σωσουν ζωές..

    Παμπολλα τα παραδειγματα, ακομα και ως σεναρια κινηματογραφικων εργων, οπου κολοσσοι φαρμακευτικων εταιρειων, (στον κοσμο της ελευθερης αγορας) προκειμενου να μην χασουν τα κεφαλαια τους, διακινουν προιοντα που εχουν επιπτωσεις στην υγεια του κοινου.

    Παραδειγμα στον κατασκευαστικο τομεα η ελλειψη πυρασφαλειας σε ολοκληρα οικοδομικα συγκροτηματα στη Βρετανια, με αποτελεσμα να χασουν τη ζωή τους η την αρτιμελεια τους, αθωοι καταναλωτες.

    Μου αρέσει!

  5. Ο/Η Eνη λέει:

    συνεχεια

    «Νωρίτερα σήμερα, η αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε πως ένας ψυγειοκαταψύκτης της εταιρείας Hotpoint προκάλεσε την πυρκαγιά.

    Σύμφωνα με την επικεφαλής της αστυνομίας, Φιόνα Μακ Κόρμακ, το μοντέλο της εταιρείας, FF175BP, δεν είχε ανακληθεί από τον παρασκευαστή, ο οποίος πραγματοποιούσε περαιτέρω τεστ και έρευνες σχετικά με τη λειτουργικότητα του » (απο το ποστ)

    δεν ειχε ανακληθει απο τον παρασκευαστη»

    To ιδιο με τις αυτοκινητοβιομηχανίες και παει λεγοντας με το νεοφιλελευθερο μοντελο Θατσερ- Ρηγκαν.

    Μου αρέσει!

  6. Ο/Η physicist λέει:

    To ιδιο με τις αυτοκινητοβιομηχανίες και παει λεγοντας με το νεοφιλελευθερο μοντελο Θατσερ- Ρηγκαν.

    Εχμ, η αυτοκινητοβιομηχανία η οποία συνελήφθη κλέπτουσα ωπόρας δεν είναι κανένα θατσερορηγκανικό προϊόν αλλά η γερμανική Volkswagen AG με έδρα το Βόλφσμπουργκ της Κάτω Σαξωνίας. Βάσει του ισχύοντος από το 1960 «Νόμου Φολκσβάγκεν», μέτοχος κατά 20% στην VW είναι η Πολιτεία της Κάτω Σαξωνίας, η οποία κυβερνάται σχεδόν αδιάκοπα εδώ και δεκαετίες από τους Σοσιαλδημοκράτες. Πρώην Πρωθυπουργοί της Κάτω Σαξωνίας ήταν ο πρώην Καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ καθώς και ο τρέχων ΥπΕξ Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Ας σημειωθεί, ακόμη, ότι ένα άλλος πρώην ΠΘ της Κάτω Σαξωνίας, ο Ερνστ Άλμπρεχτ (ΧΔ), είναι ο πατέρας της Υπουργού Αμύνης Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν.

    Μου αρέσει!

  7. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Μα τα κίνητρά τους δεν ήταν ταπεινά, το έκαναν για τα χρήματα 😎

    Μου αρέσει!

  8. Ο/Η physicist λέει:

    😛

    Μου αρέσει!

  9. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Πάντως το δικό μας που περιγράφω με τα κόκκινα γράμματα για να φτάσει στο χάλι που με φοβίζει εχει την …ολόθερμη συμμετοχη του κράτους

    Μου αρέσει!

  10. Ο/Η physicist λέει:

    ΥΓ: Η νομοθετικώς κατοχυρωμένη συμμετοχή της Πολιτείας στην Φολκσβάγκεν (κατά 20,2% για να είμαστε ακριβείς, ενώ σε κανέναν άλλον μέτοχο δεν επιτρέπεται να υπερβεί η συμμετοχή του το 20%), αποτελεί έναν σημαντικό λόγο για τον οποίον το σκάνδαλο με τις ρυπογόνες ουσίες των ντηζελοκινητήρων έχει τεράστιες διαστάσεις και μεγάλη σημασία για την Γερμανία, μ’ έναν τρόπο που δεν θα είχε αν κατηγορούμενη ήταν κάποια άλλη αυτοκινητοβιομηχανία της χώρας, π.χ. από το Μόναχο ή τη Στουττγάρδη. Ο όμιλος VW είναι κάτι παραπάνω από μιαν αυτοκινητοβιομηχανία, είναι ένα είδος «εθνικού τραστ», αν επιτρέπεται ο όρος.

    Μου αρέσει!

  11. Ο/Η physicist λέει:

    Σχο, για τα κτίρια που λες στα κόκκινα γράμματα: τα άθλια κτίσματα που έχω δει στο ΗΒ, ακόμα και νεότερες κατασκευές, δεν τα έχω δει στην Ελλάδα. Αλλά υποθέτω τα ξέρεις πολύ καλύτερα αυτά και δεν κάνω κανέναν ισχυρισμό βάσιμο, προσωπικές εντυπώσεις λέω.

    Μου αρέσει!

  12. Ο/Η Αλικη λέει:

    Σε μια ελεύθερη και ανοικτή οικονομία το κράτος δεν εχει καμια δουλειά να κανει τον επιχειρηματία.
    Ρόλος του ειναι η άσκηση ελέγχου, ως προς την τήρηση των νομων και τον κανονισμών.
    Και εκει πρεπει να υπαρχει αυστηρότητα και διαφάνεια.

    Ας μην κρίνουμε απο τα κρατούντα στην κρατικιστική χώρα μας, οπου οι έννοιες εχουν διαστρεβλωθεί και επικρατεί τέτοια σύγχυση, ωστε η επιδίωξη του επιχειρηματικού κέρδους να θεωρειται θανάσιμο αμάρτημα.

    Μου αρέσει!

  13. Ο/Η physicist λέει:

    Σε μια ελεύθερη και ανοικτή οικονομία το κράτος δεν εχει καμια δουλειά να κανει τον επιχειρηματία.

    Ειλικρινής απορία: πώς το βλέπεις όταν το Κράτος κατέχει ένα (μεγάλο) πακέτο μετοχών σε σημαντικές εταιρείες, όπως συμβαίνει π.χ. για το γερμανικό Δημόσιο και τις συμμετοχές του σε αυτοκινητοβιομηχανίες, αεροδρόμια, στα Ταχυδρομεία και τους Σιδηροδρόμους; Ή ακόμα όταν ένα ξένο κράτος όπως το Κατάρ κατέχει ένα πολύ σημαντικό κομάτι των μετοχών μιας μεγάλης αυτοκινητοβιομηχανίας από την Στουττγάρδη, λες εκεί ότι «το Κράτος του Κατάρ κάνει τον επιχειρηματία», κάτι που δεν θα έπρεπε να συμβαίνει;

    Μου αρέσει!

  14. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Φυσικε, δεν υπάρχει σύγκριση γιατί η Ελλάδα είναι χώρα με σεισμούς

    Μου αρέσει!

  15. Ο/Η physicist λέει:

    Καταλαβαίνω, Σχο. Κάτι θα ξέρεις παραπάνω, οκ.

    Μου αρέσει!

  16. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    Έχει δίκιο η Ένη, σε σχέση με τον πύργο Γκρένφελ υπήρχαν σοβαρότατα κενά στην πυρασφάλεια του κτιρίου, κενά τα οποία είχαν επισημανθεί εδω και καιρό αλλά οι αρμόδιοι κώφευαν. Και κρίνοντας από το άρθρο της ανάρτησης, ανακαλύφθηκαν κενά στην ασφάλεια και άλλων ανάλογων κτιρίων. Χρειάστηκε δυστυχώς η πολύνεκρη πυρκαγιά στον Γκρένφελ για να τα «ανακαλύψουν» οι αρμόδιοι.

    Why Grenfell Tower Burned: Regulators Put Cost Before Safety

    hxxps://www.nytimes.com/2017/06/24/world/europe/grenfell-tower-london-fire.html

    […]

    Residents of Grenfell Tower had complained for years that the 24-story public housing block invited catastrophe. It lacked fire alarms, sprinklers and a fire escape. It had only a single staircase. And there were concerns about a new aluminum facade that was supposed to improve the building — but was now whisking the flames skyward.

    […]

    A formal government inquiry into the fire has just begun. But interviews with tenants, industry executives and fire safety engineers point to a gross failure of government oversight, a refusal to heed warnings from inside Britain and around the world and a drive by successive governments from both major political parties to free businesses from the burden of safety regulations.

    Promising to cut “red tape,” business-friendly politicians evidently judged that cost concerns outweighed the risks of allowing flammable materials to be used in facades. Builders in Britain were allowed to wrap residential apartment towers — perhaps several hundred of them — from top to bottom in highly flammable materials, a practice forbidden in the United States and many European countries. And companies did not hesitate to supply the British market.

    […]

    For years, members of Parliament had written letters requesting new restrictions on cladding, especially as the same flammable facades were blamed for fires in Britain, France, the United Arab Emirates, Australia and elsewhere. Yet British authorities resisted new rules. A top building regulator explained to a coroner in 2013 that requiring only noncombustible exteriors in residential towers “limits your choice of materials quite significantly.”

    Fire safety experts said the blaze at Grenfell Tower was a catastrophe that could have been avoided, if warnings had been heeded.

    “How could that happen in our country at this time?” asked Dennis Davis, a former firefighter who is vice chairman of the nonprofit Fire Sector Federation.

    Mr. Adam, 44, had seen posters hung by the management company telling tenants to shut their doors and stay inside in the event of a fire. But Mr. Adam, his wife, his daughter and his pregnant sister ignored the instructions and ran.

    “Anyone who listened to the fire brigade and stayed where they are,” Mr. Adam said in an interview the next day, “they lost their lives.”

    […]

    Μου αρέσει!

  17. Ο/Η Αλικη λέει:

    Αλλο η επένδυση σε μετοχές ιδιωτικής επιχείρησης, που λειτουργεί και διοικείται συμφωνα με τους κανόνες της αγοράς, και αλλο η ίδρυση και λειτουργία κρατικών επιχειρήσεων.

    Μου αρέσει!

  18. Ο/Η physicist λέει:

    ΟΚ, Αλίκη, ευχαριστώ, σαφής η διευκρίνηση. Θα μπορούσε, όμως, να υπάρχει και μια κρατική (κατά πλειοψηφία μετοχών, εννοώ) εταιρεία που να συμμετέχει στον ανταγωνισμό της αγοράς, όχι; Εφόσον θα τηρούνταν οι κανόνες του παιχνιδιού και το Κράτος δεν θα είχε αθέμιτα πλεονεκτήματα, δεν θα υπήρχε ζήτημα, έτσι δεν είναι; Θέλω να πω, είσαι εναντίον των κρατικών μονοπωλίων συγκεκριμένα ή εναντίον της άμεσης κρατικής επιχειρηματικότητας εν γένει;

    (Σκέφτομαι π.χ. επιχειρήσεις για τοπικά ή περιφερειακά μέσα μεταφοράς που γνωρίζω, και όπου κατά περιπτώσεις μία πολιτειακή ή δημοτική επιχείρηση ανταγωνίζεται με μιαν ιδιωτική. Δεν είναι σαφές εξαρχής ποια είναι η καλύτερη από τις δύο και δεν βλέπω να βλάπτει η συνύπαρξή τους).

    Μου αρέσει!

  19. Ο/Η Αλικη λέει:

    Είμαι εναντίον της άμεσης κρατικής επιχειρηματικότητας -πιθανόν υπάρχουν και εξαιρέσεις που δεν μπορώ να σκεφτώ αυτη τη στιγμή.

    Μου αρέσει!

  20. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Π.χ συνεργασια κρατους ιδιωτων για την εκμετάλλευση των κοιτασματων

    Μου αρέσει!

  21. Ο/Η physicist λέει:

    ΟΚ, ευχαριστώ, καλές είναι αυτές οι διευκρινίσεις. Εμένα μου φαίνεται πως υπάρχουν τομείς (περιορισμένοι) όπου το Κράτος καλά κάνει να παίζει ρόλο αλλά βεβαίως όχι με τη μορφή μπέστε και ρημάξτε και διορίστε σαν να μην ξημερώσει ο ήλιος αύριο.

    Μου αρέσει!

  22. Ο/Η Eνη λέει:

    Αυτοκινητοβιομηχανιες δεν ειναι μονο η wolkswagen.
    Eχουν παρουσιασθει, κατα καιρους, πολλες ανακλησεις μοντελων αυτοκινητων προεχομενα απο αυτοκινητοβθομηχανίες διαφορων χωρων.

    Αν καποιοι προσπαθουν , μονιμως, καποιο θεμα να το «εκτρεπουν» οπως το συγκεκριμενο και αντι να μιλαμε για τις ιδιωτικες ευθυνες φθανουμε……… σε διακυβερνησεις αλλα και σε συγγενειες προσωπων, νομιζω

    οτι ειναι μια μεθοδος ,που εχει παντελως απορριφθει, ως ενας μεθοδευμενος διαρκης αποπροσανατολισμος των συζητησεων.

    Βαρετη κατασταση.

    Μου αρέσει!

  23. Ο/Η Eνη λέει:

    «ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 19:20
    Παραπλανητική σήμανση ενεργειακής κατανάλωσης σε οικιακές συσκευές

    Η νέα έρευνα αποκαλύπτει επί της ουσίας ότι το σύστημα μέτρησης της ενεργειακής απόδοσης των οικιακών συσκευών μέσω της γνωστής κλίμακας επισήμανσης (Α ώς G) της ενεργειακής κατανάλωσης είναι απαρχαιωμένο.

    Η νέα έρευνα αποκαλύπτει επί της ουσίας ότι το σύστημα μέτρησης της ενεργειακής απόδοσης των οικιακών συσκευών μέσω της γνωστής κλίμακας επισήμανσης (Α ώς G) της ενεργειακής κατανάλωσης είναι απαρχαιωμένο.

    Μετά το σκάνδαλο παραποίησης των εκπομπών αερίων, γνωστό ως dieselgate, που έπληξε μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες παγκοσμίως, στο στόχαστρο τώρα μπαίνουν οι οικιακές συσκευές που πωλούνται στην Ε.Ε. Ορισμένες εξ αυτών φαίνεται ότι καταναλώνουν διπλάσια ποσοστά ενέργειας σε σχέση με τις σημάνσεις που υποδεικνύουν την ενεργειακή τους κατανάλωση. Αυτό είναι το πόρισμα έρευνας που διενεργήθηκε από ερευνητές περιβαλλοντικών οργανώσεων, οι οποίοι εξέτασαν τρεις συσκευές καθημερινής χρήσης για διάστημα 18 μηνών: πλυντήρια πιάτων, ψυγεία και τηλεοράσεις. Σύμφωνα με την έρευνα, οι μετρήσεις που προέκυψαν για τον υπολογισμό της κατανάλωσης ενέργειας σε πραγματικές συνθήκες δεν ανταποκρίνονται στις μετρήσεις που διεξάγονται εντός κάποιου εργαστηρίου. Η νέα έρευνα αποκαλύπτει επί της ουσίας ότι το σύστημα μέτρησης της ενεργειακής απόδοσης των οικιακών συσκευών μέσω της γνωστής κλίμακας επισήμανσης (Α ώς G) της ενεργειακής κατανάλωσης είναι απαρχαιωμένο, ενώ τα αποτελέσματα που προκύπτουν από τις μετρήσεις μπορούν εύκολα να χειραγωγηθούν.

    (…)

    ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 24/6/017

    Μου αρέσει!

  24. Ο/Η physicist λέει:

    … ως ενας μεθοδευμενος διαρκης αποπροσανατολισμος των συζητησεων.

    Ωπα ωρέ παιδιά καημένα, χαλαρώστε λιγάκι! Εσύ η ίδια ανέφερες τις αυτοκινητοβιομηχανίες, Ένη, και το πλέον επίκαιρο θέμα τεράστιας, παγκόσμιας και καραμπινάτης απάτης από αυτοκινητοβιομηχανία είναι αυτό της Φολκσβάγκεν, εδώ και έναν χρόνο. Ποιος αποπροσανατολισμός και τι μου λες τώρα; Εχτές, εκ του μη όντος με αποκάλεσες ρατσιστή, έκανες δε και την δήλωση ότι σκέφτομαι στον νου μου με όρους απαράδεκτους και χυδαίους, τους οποίους εσύ η ίδια έγραψες φαρδιούς-πλατιούς, και απέφυγα να σχολιάσω λόγω ειρήνης, ας πούμε. Σήμερα μιλάς για «μεθοδευμένο, διαρκή αποπρποσανατολισμό» επειδή αποκατέστησα την αλήθεια σε ένα θέμα που εσύ η ίδια έθιξες, δεν το ανέσυρα εγώ από κάπου.

    Κοίτα, έχω πλέον αρκετό χιούμορ για να μην παίρνω αυτούς τους παραλογισμούς στα σοβαρά αλλά όπως και να το δεις, δεν είναι ωραίο ούτε ευχάριστο να επιρρίπτεις σε άλλους προθέσεις που δεν μπορείς ούτε κατά κεραία ν’ αποδείξεις ότι τις έχουν. Και δεν αρμόζει και στη ρημάδα την αστική ευγένεια που την έχετε κάνει φλάμπουρο. Χαλάρωσε λίγο, δεν θέλει κανείς το κακό σου ή το κακό κανενός εδώ μέσα. Κουβέντα κάνουμε, που να πάρει.

    Μου αρέσει!

  25. Ο/Η δεξιος λέει:

    H Φολκσβάγκεν είναι ειδική περίπτωση.Ιδρύθηκε από τον Χίτλερ που ήθελε ένα λαικό αυτοκίνητο – αυτό δηλώνει το όνομα – ώστε να μπορούν και οι Γερμανοί εργάτες να έχουν αυτοκίνητο όπως οι Αμερικανοί και επειδή καμμιά ιδιωτική εταιρία δεν ήταν σε θέση να παράγει αυτοκίνητα με 1000 μάρκα της εποχής τιμή χωρίς να χάνει, έγινε μια κρατική εταιρία που επιδοτούσε την τιμή.
    Μετά τον πόλεμο ιδιωτικοποιήθηκε αλλά ένα ποσοστό πάντα έμεινε στο κράτος.

    Μου αρέσει!

  26. Ο/Η Eνη λέει:

    …..για τους μηχανικούς στον κατασκευαστικό τομεα

    http://www.cnn.gr/engageya-advertorial?pid=317440616&eng_source=129413&eng_subid=null&eng_click=5786fade3ffc48d7ab1ede7ea030c6ae

    Μου αρέσει!

  27. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    ΕΥΡΩΠΗ
    Ογδόντα νεκροί για οικονομία 293 χιλιάδων λιρών

    30.06.2017, 15:58 | Ετικέτες: Λονδίνο, κτίρια, φωτιά, νεκροί
    Συντάκτης: efsyn.gr

    Οικονομία της τάξης των 293,368 στερλινών ήταν η γενεσιουργός αιτία για τη φονική πυρκαγιά στον πύργο Γκρένφελ του Λονδίνου, σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian. Η εφημερίδα, που επικαλείται επίσημα έγγραφα, καταγγέλλει ότι τα αντιπυρικά υλικά με ψευδάργυρο που είχαν εγκριθεί από τους κατοίκους του πύργου, αντικαταστάθηκαν με τα φθηνότερα του αλουμινίου.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, η λίστα των τροποποιήσεων που περιελάμβανε το ύψους 9,2 εκατ. λιρών συμβόλαιο μεταξύ του οικιστικού οργανισμού του Κένσινγκτον και της κατασκευαστικής εταιρείας για την ανακαίνιση του πύργου αποδεικνύει ότι επέλεξαν τα πάνελ από αλουμίνιο αντί αυτών του ψευδαργύρου, για λόγους οικονομίας.

    Αλλά οι «εκπτώσεις» δεν περιορίστηκαν στην εξωτερική κάλυψη του πολυώροφου κτιρίου με αντιπυρικό υλικό.

    Οικονομία της τάξης των 500.000 λιρών, με την επιλογή φθηνότερων υλικών, έγινε και στους εξωτερικούς χώρους του πύργου, αλλά και στα πλαίσια των παραθύρων, στα οποία αντί για ξύλο χρησιμοποιήθηκαν συνθετικά υλικά.

    Η ανακαίνιση το πύργου ξεκίνησε το 2012, όταν οι αρχιτέκτονες του πύργου Γκρένφελ, Studio E Architects, πρότειναν για την ανακαίνιση του κτιρίου την ενίσχυση του τοιχώματος πυροπροστασίας με ψευδάργυρο και υλικά που καθυστερούν την εξάπλωση της φωτιάς.

    Όπως εξηγούσαν, αυτό το υλικό ήταν η προτιμώμενη επιλογή.

    Τελικά επελέγη το αλουμίνιο, τα έργα για την τοποθέτηση του οποίου ολοκληρώθηκαν το 2016 και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις αυτή ακριβώς η επιλογή ήταν που επέτρεψε να εξαπλωθεί η πυρκαγιά με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 80 άνθρωποι.

    http://www.efsyn.gr/arthro/ogdonta-nekroi-gia-oikonomia-293-hiliadon-liron

    Μου αρέσει!

  28. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    ΕΥΡΩΠΗ
    Στα 149 τα πολυώροφα κτίρια που απέτυχαν στους ελέγχους ασφαλείας στη Βρετανία

    30.06.2017, 14:33 | Ετικέτες: θάνατος, πυρκαγιά, Λονδίνο
    Συντάκτης: efsyn.gr

    Περίπου 149 πολυώροφα κτίρια απέτυχαν στους ελέγχους ασφαλείας που θεσπίστηκαν μετά την πυρκαγιά στον Πύργο Γκρένφελ στο δυτικό Λονδίνο, δήλωσε σήμερα μια εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, ενώ άσκησε κριτική εις βάρος μιας απόφασης να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών σύσκεψη του συμβουλίου Κένσινγκτον και Τσέλσι όπου σημειώθηκε η τραγωδία.

    «Μέχρι στιγμής η εξωτερική επένδυση σε 149 πολυώροφα κτίρια σε 45 περιοχές των τοπικών αρχών κρίθηκε ακατάλληλη κατά τους ελέγχους. Αυτό εξακολουθεί να είναι ένα ποσοστό αποτυχίας 100% στους ελέγχους», είπε η εκπρόσωπος στους δημοσιογράφους.

    Απαντώντας σε δημοσιεύματα ότι δεν επιτράπηκε στο κοινό και στους δημοσιογράφους να είναι παρόντες σε σύσκεψη του συμβουλίου Κένσινγκτον και Τσέλσι με θέμα την τραγωδία, κατά την οποία χάθηκαν τουλάχιστον 80 άνθρωποι, η ίδια είπε: «Η άποψή μας είναι ότι η πρόσβαση στη δημοκρατία θα πρέπει να είναι πάντα εύκολη».

    «Υπάρχουν κανονισμοί που ορίζουν ότι όλες οι συσκέψεις θα πρέπει να είναι ανοιχτές για το κοινό με εξαίρεση υπό κάποιες συγκεκριμένες συνθήκες…και θα περιμέναμε να το σεβαστεί αυτό το συμβούλιο».

    http://www.efsyn.gr/arthro/sta-149-ta-polyorofa-ktiria-poy-apetyhan-stoys-eleghoys-asfaleias-sti-vretania

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.