Κύριε Καζάκο, …

Όχι λοιπόν προδότες, κύριε Καζάκο, αλλά πρεσβευτές της καλής Ελλάδας είναι αυτά τα παιδιά. Πρόκειται για δύο γενιές με ανοιχτούς ορίζοντες που βρήκαν τη δύναμη να ξεφύγουν από τα στενά όρια της χώρας και να μετρήσουν τις δυνάμεις τους σε σκληρά, μη επιδοτούμενα περιβάλλοντα. Και πρέπει να ευχόμαστε να φεύγουν έξω οι νέοι μας. Να σπουδάζουν, να εργάζονται να δημιουργούν και να διακρίνονται- είναι και για το δικό τους και για το δικό μας καλό.

Liberal  /  Κύριε Καζάκο, άλλος είναι ο προδότης  /  Της Λίνας Παπαδάκη

Eίναι λογικό να θεωρεί ο Κώστας Καζάκος προδότες τους νέους που φεύγουν στο εξωτερικό. Στα καθεστώτα που θαύμαζε θα τους συνελάμβαναν την ώρα που θα περνούσαν τα σύνορα. Οι χώρες για αυτούς τους ανθρώπους είναι μεσαιωνικά κάστρα και όλη η ζωή βρίσκεται στη γειτονιά που σε έριξε η μοίρα σου.

Συνεπής πάντως ο ίδιος, ποτέ δεν άφησε την ασφαλή αγκαλιά του επαγγελματικού του στερεώματος, ποτέ δεν πρόδωσε τον τόπο του με φυγές από τον συρμό- δραματικές , αισθηματικές ταινίες στην Ελλάδα του ΄60, ηρωικές, σύμφωνες με την αισθητική της χούντας αργότερα, αριστερό θέατρο στη Μεταπολίτευση, στρατευμένη τέχνη και πολιτική, μόνο το «Μεγάλο μας Τσίρκο» ήταν πραγματική δραπέτευση.

Με τόσο μακρά διαδρομή πίσω του και όντας πραγματικό καλλιτεχνικό μέγεθος, είναι περίεργο πώς ακόμα έχει τους λόγους του να κάνει τέχνη με επιδοτήσεις, με χρήματα δηλαδή φορολογουμένων που πολλοί παρεμπιπτόντως είναι οικογένειες προδοτών. Αν αυτός ο μεγάλος καλλιτέχνης με την πανελλήνια καταξίωση δεν είναι σε θέση να εργαστεί σε συνθήκες ελεύθερης αγοράς, πώς ζητά από τους νέους να μείνουν εδώ να κυνηγήσουν τη μοίρα τους;

Το ξέρω, τη συνταγή την έχει υπόψη του, όλοι να βρούν δουλειά σε επιδοτούμενες θέσεις, μόνο που και ο ίδιος γνωρίζει ότι το καθεστώς που δίνει τέτοιες δουλειές δεν υπάρχει πια σχεδόν πουθενά, για αυτό και εκείνος αγωνίζεται να το επαναφέρει. Στον ιδανικό κομμουνιστικό κόσμο (του) όλοι θα επιδοτούνται και κανείς δεν θα φεύγει, φυσικά είτε θέλει είτε δε θέλει. Για αυτό και τελικά κακώς ξενίζει η άποψη του ανδρός, συνεπής είναι και τώρα, και ας μην ασχοληθούμε άλλο.

Εγώ θέλω να μείνω λίγο στη γενικότερη θλίψη για τα παιδιά που φεύγουν στο εξωτερικό. Μπορεί να είναι και χαρά και αίσθημα περηφάνειας με μια δεύτερη ανάγνωση. Είναι η πρώτη φορά που το κύμα φυγής δεν αφορά κυρίως ανειδίκευτο εργατικό δυναμικό όπως συνέβαινε στις αρχές του αιώνα προς τις Ηνωμένες Πολιτείες ή μεταπολεμικά προς την Γερμανία και Αυστραλία, φαινόμενα που υποθέτω ο Κώστας Καζάκος θα τιμούσε με σεβασμό. Τα παιδιά τώρα φεύγουν για να σπουδάσουν η να προσφέρουν εξειδικευμένες επιστημονικές γνώσεις σε προηγμένες χώρες της Ευρώπης ή της Αμερικανικής Ηπείρου και αυτό θα έπρεπε να είναι μια γερή δόση εθνικής αυτοπεποίθησης και αισιοδοξίας και για το δικό μας μέλλον.

Το μυαλό είναι η μόνη πραγματική αξία που είναι ζητούμενη έξω από τα σύνορα της χώρας και αυτό συμβαίνει σε μεγαλύτερη κλίμακα από ποτέ στο παρεθόν. Αν δε αναλογισθεί κανείς ότι οι νέοι μας πάνε σε χώρες με πληθυσμούς πολλών δεκάδων εκατομμυρίων και άρα υψηλού ανταγωνισμού, καταλαβαίνει ευκολότερα το μέγεθος της νίκης τους.

Όχι λοιπόν προδότες, κύριε Καζάκο, αλλά πρεσβευτές της καλής Ελλάδας είναι αυτά τα παιδιά. Πρόκειται για δύο γενιές με ανοιχτούς ορίζοντες που βρήκαν τη δύναμη να ξεφύγουν από τα στενά όρια της χώρας και να μετρήσουν τις δυνάμεις τους σε σκληρά, μη επιδοτούμενα περιβάλλοντα. Και πρέπει να ευχόμαστε να φεύγουν έξω οι νέοι μας. Να σπουδάζουν, να εργάζονται να δημιουργούν και να διακρίνονται- είναι και για το δικό τους και για το δικό μας καλό.

Και απλώς να παρακαλάμε κάποια στιγμή να γυρίζουν πίσω για να μεταφέρουν και σε αυτήν τη χώρα τις γνώσεις, την εμπειρία και την ανοιχτή τους ματιά. Και να ελπίζουμε ότι αυτή η πατρίδα δεν θα τους ξαναδιώξει. Γιατί αυτή είναι που στην πραγματικότητα τους προδίδει και όχι εκείνοι τη χώρα τους.

Advertisements

About σχολιαστης

Σχολιάζω...
This entry was posted in Πολιτική, καινούργιο συκώτι. Bookmark the permalink.

26 Responses to Κύριε Καζάκο, …

 1. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Ο K.K. ανήκει στην Εύπορη Υπερμεσηλικη Κομμουνιστικη Αριστερό (ΕΥΚΑ) η οποία δεν έκανε την προδοσία και δεν έφυγε ούτε κατά την περίοδο της δικτατορίας, εργαζόμενη επικερδώς εις θέατρα και κινηματογραφο. Ο ΚΚ απο το 1968 ξεκίνησε ως σκηνοθέτης και θεατρικός επιχειρηματίας

  ΥΓ «Από το 1968 ξεκίνησε ως σκηνοθέτης και θεατρικός επιχειρηματίας. Επίσης και στη τηλεόραση ως ηθοποιός αλλά και σκηνοθέτης. Έχει λάβει μέρος σε περισσότερες από 50 κινηματογραφικές ταινίες και 30 θεατρικά έργα. Σκηνοθέτησε 12 θεατρικά έργα ενώ γύρισε δύο ταινίες ως σκηνοθέτης και παραγωγός.» πηγη βικι

  Μου αρέσει!

 2. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Για τον Καζάκο δεν έχω να πω κάτι, θεωρώ το θέμα του τι είναι τι εκφράζει …πού τα σκέφτηκε αδιάφορο 😉
  Γενικότερα μιλώντας όμως θα ήθελα να πω ότι για το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας και μάλιστα διαπαραταξιακά και …διαιδεολογικά αν το δούμε, το να πηγαίνει κάποιος να σπουδάσει (πόσω μάλλον να δουλέψει) εκτός της ελληνικής επικράτειας θεωρείται ότι ξενιτεύεται (ψεύτρα ξενιτιά τα παλληκάρια παίρνεις μάγισα κακιάαααα ου μην και στείλε ουρανέ μου ένα πουλί με φιλιά στην γειτονοπούλα μου και κάτι με μια κορομηλιά, που δεν τα θυμάμαι και καλά) και από την άλλη ότι φεύγωντας τα καλά μυαλά μας ξεμένει η πατρίδα μας και γίνεται φτωχιά (και κουτή μάλλον, αφού αυτό που μένει είναι μυαλό …κουκούτσι).
  Τα ανωτέρω εκφράζονται σε διάφορες βερσιόν πολτικές, κοινωνικές και …πολιτισμικές, αλλά στον πυρήνα (κουκούτσι είπαμε) όλων υπάρχει το παραπάνω.
  Ακόμη και στην ακαδημαΙκή βερσιόν (έχει πλάκα να ακούς τους καθηγητάδες να συζητάνε για το πώς θα συγκρατήσουν το ανθρώπινο κεφάλαιο και να ζητάνε την συνεργασία μέχρι και του …Καμίνη : lol; ).
  Η αλήθεια είναι ότι το άρθρο που λίνακαρε ο Σχολιαστής βάζει το θέμα ότι κάτι τέτοιο ( να πάνε να σπουδάσουν να δουλέψουν και ..να προκόψουν στην αλλοδαπή) δεν είναι αναγκαστικά κακό και συμφορά, αλλά μπορεί να είναι και καλό.

  Μου αρέσει!

 3. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  διαιδεολογικά = διαϊδεολογικά
  Εκτός από την μαζική φυγή των νέων πρέπει να προσέξουμε και την ορθή χρήση της γλώσσας και της γραφής και να βάζουμε διαλυτικά όπου δη, αλλιώς μπορεί να διαλυθούμε

  Μου αρέσει!

 4. Ο/Η Νίκος Π λέει:

  Νομίζω ότι είχε σκηνοθετήσει και τη «Δίκη του Κλίντον» σε δημόσιο χώρο, που γνώρισε μεγάλη επιτυχία.

  Μου αρέσει!

 5. Ο/Η Elias λέει:

  Ο πατέρας μου έφυγε το 50 από την Ελλάδα δούλεψε 20 χρόνια στο εξωτερικό, μάζεψε χρήματα που τα έφερε εδώ, μας ανέθρεψε. Είναι προδότης

  Ο Καζάκος που τόσα χρόνια ζει από το δημόσιο κορβανά, που τώρα εξαργυρώνει την αριστεροφροσύνη του και τρώει 4300 συν τη σύνταξη, και ουσιαστικά ξεκοκαλίζει τα χρήματα που έφερε ο πατέρας μου είναι πατριώτης.

  Ο γιος μου που δεν βρίσκει δουλειά, γιατί με την υπέρ φορολόγηση έδιωξαν της επιχειρήσεις (υπέρ φορολόγηση για να πληρώνονται αποβράσματα σαν το Καζάκο) είναι προδότης?

  Για ένα αριστερό ναι. Αυτή είναι η αριστερά.

  Μου αρέσει!

 6. Ο/Η Αλικη λέει:

  Γελοίος! Προφανώς εχει μπερδέψει κατι ηρωικούς ρόλους που έπαιζε στις ταινιες με την πραγματικοτητα.
  Αλλα, τι να περιμένεις απο άνθρωπο, ο οποίος εν ετει 2017 δηλώνει ενταγμένος στο ΚΚΕ.

  ΥΓ: Νομιζω οτι ο συγκεκριμένος ενσαρκώνει με επάρκεια το πρότυπο του λεβεντομ@@@κα.

  Μου αρέσει!

 7. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Δ. Κουτσούμπας: Δεν συμφωνώ με τις λέξεις που χρησιμοποίησε ο Κ. Καζάκος
  Τρίτη, 06 Ιουνίου 2017 14:46 UPD:14:54
  http://www.naftemporiki.gr/story/1243511/d-koutsoumpas-den-sumfono-me-tis-lekseis-pou-xrisimopoiise-o-k-kazakos

  Μου αρέσει!

 8. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

  Να υποθέσω ότι θεωρεί εξίσου προδότες και τους Έλληνες που έφυγαν στο εξωτερικό κατά τις δεκαετίες του ’50 και ’60?
  Και οι οποίοι βέβαια, χάρη στα εμβάσματά που έστελναν πίσω στην Ελλάδα, βοήθησαν πολύ ουσιαστικά ώστε να μειωθεί και η φτώχεια όσων είχαν μείνει πίσω. Τα θυμάται αυτά ο κ. Καζάκος? Ή έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε και η μνήμη του πλέον είναι ασθενής?

  Μου αρέσει!

 9. Ο/Η Elias λέει:

  Αφώτιστος :
  Αν ο Κουτσούμπας δεν θεωρεί προδότες τους Έλληνες του εξωτερικού ας συνηγορήσει στο να τους επιστραφεί το δικαίωμα ψήφου, να καταργηθεί αυτή η άτυπη στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων. Αλλά φυσικά αυτό δεν συμφέρει το κατεστημένο γιατί όσοι βγήκαν έξω και ξεστραβώθηκαν δεν θα ψηφίσουν όλα αυτά τα ζαβά που πουλάν αριστερά, και όλο ψάχνουν στις τσέπες μας για να μας φορολογήσουν.

  Μου αρέσει!

 10. Ο/Η physicist λέει:

  Εχουμε δικαίωμα ψήφου, Ηλία, δεν μας το έχει στερήσει κανείς.

  Μου αρέσει!

 11. Ο/Η physicist λέει:

  Το ζήτημα είναι από ποιο σημείο και μετά δικαιούται κάποιος να συναποφασίζει για τις τύχες ενός τόπου. Ελληνας υπήκοος, ασφαλώς, επομένως και πλήρη πολιτικά δικαιώματα, αναμφισβήτητα ορθό από την τυπική του πλευρά και δεν γίνεται αλλιώς. Αλλά είναι δίκαιο π.χ. να πληρώνω τους φόρους μου στον Καναδά και να συναποφασίζω ποια θα είναι η φορολόγηση στην Ελλάδα;

  Αλλο θέμα αυτό άλλο οι αρλούμπες του Καζάκου, απλώς τόφερε η κουβέντα.

  Μου αρέσει!

 12. Ο/Η xberliner λέει:

  «Αλλά φυσικά αυτό δεν συμφέρει το κατεστημένο γιατί όσοι βγήκαν έξω και ξεστραβώθηκαν δεν θα ψηφίσουν όλα αυτά τα ζαβά που πουλάν αριστερά, και όλο ψάχνουν στις τσέπες μας για να μας φορολογήσουν.»
  Μην βάζεις και στοίχημα. Ειδικά όσοι έφυγαν στα 80ς και παλιότερα τα ίδια και χειρότερα με τους εντός των συνόρων είναι. Το πρόβλημα για τα κόμματα είναι ότι οι έλληνες του εξωτερικού είναι ένα μεγάλο κομμάτι που μπορεί να φτάνει και 20% του εκλογικού σώματος που κανένας δεν ξέρει πως ακριβώς θα συμπεριφερθεί σε εκλογές. Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι (κυρίως όσοι βρισκόταν έξω πριν ξεσπάσει η κρίση) είναι από το κέντρο και προς τα δεξιά έως άκρα δεξιά. Υπό αυτή την έννοια περιμένω από τη ΝΔ να είναι περισσότερο ανοιχτή στην προοπτική τις επιστολικής ψήφους και την αριστερά με διάφορες δικαιολογίες κάθετα αντίθετα. Αλλά επειδή ένα τέτοιο ποσοστό 1ον δίνει αυτοδύναμες κυβερνήσεις 2ον δεν ελέγχεται από τα εγχώρια μμε και 3 σε κάθε περίπτωση η εκλογική του συμπεριφορά του δεν είναι προβλέψιμη ακόμα και η ΝΔ πιστεύω ότι είναι πολύ σκεπτική. Τελευταία φορά που ανακινήθηκε στα σοβαρά τέτοιο θέμα ήταν επί ΓΑΠ και η πρόταση ήταν η ψήφοι αυτοί να πάνε για ένα ψηφοδέλτιο επικρατείας, που στην ουσία μειώνει το στατιστικό βάρος (και άρα η αξία της δικιά μου ψήφου θα έχει πολύ μικρότερη αξία από τη δικιά σου που ζεις στην Ελλάδα) του «επιστολικού» εκλογικού σώματος σε διαχειρίσιμα από τα κόμματα στην ελλάδα επίπεδα. Κάτι τέτοιο κατά τη γνώμη δεν θα μπορούσε ποτέ να εφαρμοστεί γιατί χωρίζει (και επίσημα) τους έλληνες πολίτες σε 2 κατηγορίες: Αυτούς που η ψήφος τους μετράει για μία και αυτούς που η ψήφος τους μετράει για λιγότερο από μισό.

  Μου αρέσει!

 13. Ο/Η physicist λέει:

  Από αυτήν την άποψη, ας θυμηθούμε πόσο αρνητικά σχολιάστηκε το γεγονός ότι η τουρκική διασπορά ψήφισε σχεδόν 70% ΝΑΙ στο πρόσφατο Δημοψήφισμα, το αποτέλεσμα του οποίου θα επηρεάσει όμως τη ζωή άλλων, όχι τη δική τους. Δεν μου φαίνεται τελικώς τόσο κακή η ελληνική βαριάντα: έχεις το δικαίωμα ψήφου αλλά για να το ασκήσεις ως Ελληνας του Εξωτερικού πρέπει να καταβάλεις επιπλέον προσπάθεια, να αποδείξεις ότι σε νοιάζει, ας πούμε.

  Μου αρέσει!

 14. Ο/Η Elias λέει:

  @phys
  Υπάρχει δικαίωμα αλλά είναι τόσο δύσκολο να ψηφίσεις που ουσιαστικά δεν έχεις. Ακόμα πολλές κατηγορίες ελλήνων εξαιρούνται.

  Μου αρέσει!

 15. Ο/Η Elias λέει:

  @phys
  Οι περισσότεροι διαμένοντες στην Ελλάδα δεν πληρώνουν φόρο , δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να ψηφίζουν.
  Ίσως όχι στις δημοτικές, που αφορούν καθαρά τοπικά θέματα, αλλά στις εθνικές πρέπει να ψηφίζουν όλοι, γιατί έτσι δημιουργείται ο δεσμός με το τόπο. Πρέπει να υπάρξει επιστολική ψήφος, ώστε να διευκολυνθεί η συμμετοχή.

  Μου αρέσει!

 16. Ο/Η Elias λέει:

  Άλλωστε ο όρος Έλληνας δεν έχει (ούτε είχε ποτέ), χωρική διάσταση. Πάντα είμασταν λαός εμπόρων και ταξιδευτών, πολίτες του κόσμου πριν υπάρξει ο όρος παγκοσμιοποίηση. Μόνο πρόσφατα που κλειστήκαμε στο καβούκι μας, που εξαντλήσαμε την εφευρετικότητα και την πονηριά μας στο πως θα φορολογήσει ο ένας τον άλλο ξεπέσαμε.

  Οι μετανάστες του 60 που γύρισαν (και όσοι δεν γύρισαν φέραν πίσω μέρος των χρημάτων τους) ήταν η μεγαλύτερη πηγή πλούτου της Ελλάδας. Τώρα που φεύγουν ξανά οι νέοι πρέπει πάση θυσία να κρατήσουμε τους δεσμούς. Αυτοί θα φέρουν στο παρακμασμένο έθνος μας τις νέες ιδέες και τα χρήματα για να υπάρξει η αναγέννηση.

  Τα πολιτικά κατεστημένα θέλουν όλους αυτούς να τους διώξουν: τους στιγματίζουν ως προδότες, θέλουν να βρουν τρόπο να τους φορολογήσουν, τους στερούν τα πολιτικά δικαιώματα δυσκολεύοντας την ψήφο, διακινούν θεωρίες ότι δεν είναι και τόσο έλληνες γιατί φοβούνται. Όλοι οι τσίπρες ξέρουν ότι μόνο όσο η Ελλάδα υπάρχουν μνημόνια, φτώχεια, καθυστέρηση θα μπορούν να κρατάν την καρέκλα τους.

  Μου αρέσει!

 17. Ο/Η xberliner λέει:

  «Δεν μου φαίνεται τελικώς τόσο κακή η ελληνική βαριάντα: έχεις το δικαίωμα ψήφου αλλά για να το ασκήσεις ως Ελληνας του Εξωτερικού πρέπει να καταβάλεις επιπλέον προσπάθεια, να αποδείξεις ότι σε νοιάζει, ας πούμε.»

  Το πρόβλημα ξέρεις ποιο είναι; Αν πρέπει να αποδείξεις στην εφορία ότι κατοικείς εκτός Ελλάδας, δουλεύεις εκτός Ελλάδας, πληρώνεις φόρους εκτός Ελλάδας, να αποδείξεις ότι τα ζωτικά σου συμφέροντα είναι εκτός Ελλάδας (ό,τι και αν σημαίνει αυτό) την έχεις πατήσει. Όταν το ελληνικό κράτος είναι να μου τα πάρει (και να μου τα πάρει χοντρά γιατί θα φορολογήσει μικτό εισόδημα γερμανίας από το οποίο πρέπει κανονικά να αφαιρεθούν όλες οι εισφορές και οι φόροι της γερμανίας, αλλά το ελληνικό κράτος θα πάρει το μικτό μείον μόνον το φόρο εισοδήματος με ελληνικούς συντελεστές, μονά ζυγά δικά του δηλαδή) θα πρέπει εγώ να φτύσω αίμα να του αποδείξω τα προφανή. Όταν είναι να ψηφίσω θα πρέπει πάλι να αποδείξω ότι ενδιαφέρομαι; Ας αποφασίσει το ελληνικό κράτος τί είμαι; Είμαι κάποιος που θέλει να φορολογεί, που στέλνει φράγκα στην Ελλάδα για να συντηρεί την οικογένειά του (οι μόνοι που αντί να βγάζουμε βάζουμε λεφτά σε ελληνικές τράπεζες, προδότες κατά τα άλλα σύμφωνα με τον Καζάκο) αλλά έχει και δικαίωμα ψήφου όπως όλοι οι έλληνες ή κάποιος που δεν φορολογείται στην Ελλάδα, έχει κόψει τις πολλές σχέσεις με την Ελλάδα και πρέπει να αποδείξει ότι πραγματικά ενδιαφέρεται να ψηφίσει.
  Αυτά.

  Μου αρέσει!

 18. Ο/Η Eνη λέει:

  Προδότης. Συνήθης Χρυσαυγίτικη εκφραση.Τωρα τη χρησιμοποιησε ο Καζακος και μάλιστα η μπαλα πηρε τους άνεργους νεους της κρισης. Αισχος !!!!

  Μου αρέσει!

 19. Ο/Η physicist λέει:

  Βερολινέζε, τον νοιώθω τον πόνο σου, μη νομίζεις. Απλώς το σκέφτομαι από δω, το σκέφτομαι κι από κει, και τελικώς έχει πάψει να μ’ ενοχλεί γιατί δεν βγαίνει αλλιώς.

  Μου αρέσει!

 20. Ο/Η physicist λέει:

  Ηλία, γιά πες, ποιες κατηγορίες Ελλήνων εξαιρούνται; Εφόσον είναι κάποιος Ελληνας πολίτης έχει δικαίωμα ψήφου, έτσι δεν είναι; Υπάρχουν εξαιρέσεις που μπορεί να μην ξέρω;

  Μου αρέσει!

 21. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Δυστυχώς η γενια που γεννηθηκε τις δεκαετιες του 30 και 40, η γενια του Κυπριακου και του 114 μπορει να περασε πολεμο και εμφυλιο, αλλα μετα το 50 μπηκε γερα στην αγορα και οι πιο δραστηριοι (πολλοι αριστεροι γιατι δεν μπορουσαν να διοριστουν) εκμεταλλευτηκαν την ιλιγγιωδη ανοδο του ΑΕΠ της «ψωροκωσταινας» στον ΙΤ., ….Ολα αυτα μεχρι το 1981 και με μπαλωματα και δανεικα μεχρι το 2004.

  Τωρα αυτοι οι γεροντες, ξεχνωντας το διπλο μεταναστευτικο ρευμα (των νικημενων του εμφυλιου προς τις χωρες του υπαρκτου και των φτωχων προς Δ. Γερμάνια, Βέλγιο, Σουηδια, Αυστραλια, Καναδα,….) και το τριτο προσφατο ρευμα μεταναστευσης των 500.000 νεων (2009- 2017) , παρεχουν αφειδως και πατερναλιστικα -οντας υπερεξασφαλισμενοι- συμβουλες προς τους νεους.

  Θα ηταν ενδιαφερον να δουμε αυτοι/ες με τις 3 συνταξεις (και αρκετοι με τα πολλα ακινητα) τι ηλικια εχουν.

  Παντως απο την δηλωση ποθεν εσχες το 2007 που εχω αποθηκευσει, ο ΚΚ έπαιρνε σχεδόν 100.000 βουλευτική αποζημίωση, είχε 11 ακίνητα συνολ. εμβαδού 1666.00 τ.μ. (=1000+666 σατανικο 🙂

  Μου αρέσει!

 22. Ο/Η δεξιος λέει:

  Δεν υπάρχουν εξαιρέσεις Φυσικέ.Όλοι όσοι έχουν ελληνική ιθαγένεια έχουν δικαίωμα ψήφου.
  Απλώς η Ελλάδα δεν προβλέπει ψήφο στα προξενεία και τις πρεσβείες στο εξωτερικό όπως σχεδόν όλες οι άλλες χώρες.
  Για να συμβεί αυτό χρειάζονται τα 2/3 της βουλής.

  http://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/To-Politevma/Syntagma/article-53/

  Ο νόμος δεν ψηφίζεται επειδή κόμματα ιδεολογιών που έχουν εξαφανισθεί στο εξωτερικό (βλ. Καζάκος) φοβούνται ότι οι διαμένοντες στις χώρες αυτές,επηρεαζόμενοι από το πολιτικό κλίμα των χωρών διαμονής δεν θα τα ψηφίσουν.

  Μου αρέσει!

 23. Ο/Η physicist λέει:

  Δεξιέ, από συζητήσεις με Ιταλούς ξέρω ότι στις εκλογές πρέπει κι αυτοί να ταξιδέψουν στη χώρα τους, ψήφο στο Προξενείο δεν έχει. Νομίζω ότι το ίδιο ισχύει για τους Ισπανούς αλλά το λέω με επιφύλαξη.

  Την αιτιολόγηση ότι η επιστολική ή η προξενική ψήφος εμποδίζεται από ορισμένα απολιθώματα στην Ελλάδα την έχω ακούσει και πιθανώς έχει βάση. Συντείνουν όμως, απ’ όσο ξέρω, και άλλοι, πρακτικοί παράγοντες όπως π.χ. το ερώτημα ποιαν εκλογική περιφέρεια θα αντιπροσωπεύουν όσοι ψηφίσουν στα Προξενεία. Διότι αν πάω εγώ στο Προξενείο της Ταδούπολης και ψηφίσω για την εκλογική περιφέρεια ξερωγώ Γρεβενών που είμαι εγεγγραμμένος, πάει περίπατο η μυστικότητα της ψήφου. Όλα τα παραπάνω, συνδυασμένα με τη γνωστή αδράνεια που έχει το ελληνικό Κράτος σε όλα τα ζητήματα συμβάλλουν στη διαιώνιση αυτής της ταλαιπωρίας.

  ΥΓ: Να σου πω την αμαρτία μου, την επιστολική ψήφο δεν την εμπιστεύομαι.

  Μου αρέσει!

 24. Ο/Η Νίκος Π λέει:

  Ο γιος μου ζει και εργάζεται στο εξωτερικό, αφού πρώτα σπούδασε εκεί. Αισθάνεται Έλληνας, χαίρομαι που τον βλέπω να μεγαλώνει και να ωριμάζει, έχοντας μια αξιοπρεπή εργασία, και δεν τον παροτρύνω να επιστρέψει. Μάλλον είμαστε προδότες και οι δύο. Αν πάντως ανταποδώσω την κατηγορία της προδοσίας στον Καζάκο και στο κόμμα του, για τα όσα έχουν κάνει στην Ελλάδα, νομίζω ότι θα θυμώσουν πολύ. Όχι πως με ενδιαφέρει δηλαδή.

  Μου αρέσει!

 25. Ο/Η δεξιος λέει:

  Το αριστερό tweet της ημέρας από τέως βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s