Μέρκελ: Η Ευρώπη είναι μόνη της, δεν μπορεί πια να βασίζεται σε ΗΠΑ και Βρετανία

Protagon Team  /  Μέρκελ: Η Ευρώπη είναι μόνη της, δεν μπορεί πια να βασίζεται σε ΗΠΑ και Βρετανία
Τα πικρά συμπεράσματά της από τις συναντήσεις που είχε στο ΝΑΤΟ και στο G7 με τον Ντόναλντ Τραμπ και την Τερέζα Μέι περιέγραψε η γερμανίδα καγκελάριος. Είναι ένα τέλος εποχής για την ήπειρό μας

Είχε την τύχη, ή τέλος πάντων την εμπειρία, να δει τον Ντόναλντ Τραμπ δύο φορές σε δύο διαφορετικά στρογγυλά τραπέζια ηγετών τα τελευταία 24ωρα. Είδε και την Τερέζα Μέι επίσης, στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες και μετά στη σύνοδο του G7 στην Ιταλία. Ποιο ήταν το συμπέρασμα της Ανγκελα Μέρκελ; Οτι η Ευρώπη «πρέπει να πάρει τη μοίρα της στα δικά της χέρια»…

Από τη μία το Brexit, αυτή η φυγόκεντρος του Λονδίνου για απομάκρυνση από το κοινό ευρωπαϊκό όραμα, και από την άλλη η προεδρία Τραμπ, που οδηγεί τις ΗΠΑ εκτός των όσων έχουν ήδη συμφωνηθεί για το περιβάλλον και την οικονομία, έχουν κάνει την γερμανίδα καγκελάριο να συνειδητοποιεί ότι Λονδίνο και Ουάσιγκτον δεν μπορούν πλέον να αποτελούν στήριγμα των Ευρωπαίων. Είναι ένα τέλος εποχής…

«Οι εποχές που μπορούσαμε πλήρως να βασιστούμε σε άλλους έχουν σχεδόν παρέλθει. Αυτό βίωσα τις τελευταίες ημέρες», σχολίασε η Μέρκελ ενώπιον υποστηρικτών της στο Μόναχο την Κυριακή. «Εμείς οι Ευρωπαίοι πρέπει ειλικρινά να πάρουμε τη μοίρα μας στα χέρια μας», τόνισε η ίδια, προσθέτοντας ότι παρά τις προσπάθειες της Γερμανίας και των ευρωπαϊκών κρατών να διατηρήσουν καλές σχέσεις με τις ΗΠΑ και τη Βρετανία «πρέπει να παλέψουμε για το δικό μας μέλλον». Η ίδια υπογράμμισε τη σημασία να υπάρξει θερμή συνεργασία Βερολίνου – Παρισιού μετά την εκλογή του Εμανουέλ Μακρόν στην προεδρία.

Και αν με το Λονδίνο υπάρχει μια κάποια ελπίδα συνεννόησης, με τις ΗΠΑ του Τραμπ μάλλον θα πρέπει να το ξεχάσουμε προς το παρόν. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το Σάββατο η Μέρκελ αποχώρησε απογοητευμένη από τη σύνοδο των G7, κάνοντας λόγο για «έξι εναντίον ενός». O «ένας» ήταν ο αμερικανός πρόεδρος που έχει αποφασίσει να πάρει τον δικό του δρόμο.

About σχολιαστης

Σχολιάζω...
This entry was posted in Διεθνή, Πολιτική. Bookmark the permalink.

136 Responses to Μέρκελ: Η Ευρώπη είναι μόνη της, δεν μπορεί πια να βασίζεται σε ΗΠΑ και Βρετανία

  1. Ο/Η Eνη λέει:

    http://www.skai.gr/news/world/article/347455/merkel-kai-soults-uper-mias-ishuroteris-europis/

    Kαιρός να το συνειδητοποιησουν ολα τα ευρωπαικα κρατη και ιδιαιτερα αυτα που ενταχθηκαν στην ΕΕ τελευταία.

    Μου αρέσει!

  2. Ο/Η physicist λέει:

    Είναι προεκλογική περίοδος στη Γερμανία, ας μην ξεχνάμε, και η Μέρκελ έχει ήδη από το 2002, την εποχή δηλαδή που ως Αρχηγός της Αντιπολίτευσης προέτρεπε την τότε Κυβέρνηση Σρέντερ ν’ ακολουθήσει τους τυχοδιωκτισμούς των ΗΠΑ στο Ιράκ, τη ρετσινιά ότι είναι πλήρως υπάκουη στους Αμερικανούς. Η φήμη της αυτή ενισχύθηκε τόσο από την εξωτερική της πολιτική όσο και από διάφορα άλλα συμβάντα, π.χ. η NSA παρακολουθούσε το κινητό της τηλέφωνο και δεν υπήρξε ούτε μία διαμαρτυρία εκ μέρους της ΟΔΓ.

    Η περίσταση της προσφέρει μιαν ευκαιρία να δείξει «πυγμή και αποφασιστικότητα» στο εκλογικό σώμα αλλά πρόκειται απλώς για πυροτέχνημα. Η Πολεμική Αεροπορία της ΟΔΓ δεν έχει αξιόπιστα μεταγωγικά αεροσκάφη, τα Eurofighter έχουν προβλήματα, τα όπλα δεν στοχεύουν όπως πρέπει και η Bundeswehr έχει χάλια μαύρα. Οι μυστικές υπηρεσίες της ΟΔΓ είναι πλήρως εξαρτημένες από τις αμερικανικές ενώ στη χώρα βρίσκονται αμερικανικές βάσεις από τις οποίες το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ επιχειρούν στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Η Μέρκελ, ως νέος Ανδρέας Παπανδρέου, δίνει προεκλογικές ομιλίες σε μια τέντα με μπυρίτσες στη Βαυαρία, η Ουάσινγκτον Ποστ τους αποδίδει κοσμοϊστορικό βάρος και όλα τα φτηνοσάιτ της αντιγραφής αντιγράφουν. Δεν είναι να τα παίρνει κανείς στα σοβαρά αυτά.

    Μου αρέσει!

  3. Ο/Η xberliner λέει:

    @ physicist
    Η νέα πολιτική Τραμπ και το Brexit σημαίνουν ότι η ΕΕ πρέπει να ενηλικιωθεί και να αναλάβει τις υποχρεώσεις της. Η μόνη χώρα της ΕΕ που έχει μείνει να έχει αξιόλογη αμυντική δύναμη είναι η Γαλλία και αυτή δεν είναι αρκετή. Προφανώς και η ενηλικίωση δεν θα ολοκληρωθεί ούτε σήμερα, ούτε αύριο ούτε όταν τελειώσει τη θητεία του ο επόμενος της Μέρκελ καγκελάριος. Είναι αναγκαίο όμως να ξεκινήσει. Οπότε οι δηλώσεις Μέρκελ μπορεί μεν να έχουν προεκλογικό χαρακτήρα εντυπωσιασμού, δεν στερούνται λογικής δε.

    Μου αρέσει!

  4. Ο/Η physicist λέει:

    Βερολινέζε, πολύς καπνός για το τίποτα, εδώ είμαστε και θα τα λέμε. Η ενηλικίωση ελάχιστα έχει να κάνει με τον Τραμπ, η ΕΕ έχει τεράστια εσωτερικά ζητήματα τα οποία την καταδιώκουν εδώ και πολύν καιρό. Αντί ν’ ασχοληθεί με την πραγματική της ενηλικίωση, βρίσκει δικαιολογίες να προβάλει τα πάντα στις νέες «επιφάνειες του Κακού» που τις ονομάζει Τραμπ, Πούτιν και Μπρέξιτ.

    Μου αρέσει!

  5. Ο/Η Eνη λέει:

    » Από τη μία το Brexit, αυτή η φυγόκεντρος του Λονδίνου για απομάκρυνση από το κοινό ευρωπαϊκό όραμα, και από την άλλη η προεδρία Τραμπ, που οδηγεί τις ΗΠΑ εκτός των όσων έχουν ήδη συμφωνηθεί για το περιβάλλον και την οικονομία, έχουν κάνει την γερμανίδα καγκελάριο να συνειδητοποιεί ότι Λονδίνο και Ουάσιγκτον δεν μπορούν πλέον να αποτελούν στήριγμα των Ευρωπαίων. Είναι ένα τέλος εποχής… »

    xberliner,
    H Μερκελ δειχνει να εστιαζει τους φοβους της περισσότερο στις αντιληψεις του Τραμπ για το Κλιμα και την Οικονομία, παρα στο θεμα της αμυνας, συμφωνα με τις εμπειριες της απο την προσφατη επικοινωνια της με τον Τραμπ.
    Αλλωστε οι ευρωπαικες αξιες δεν προσβλέπουν σε θεματα ανταγωνισμου στους εξοπλισμους αλλά μαλλον στην εμπεδωση της ειρηνης στον κοσμο.
    Ο Τραμπ αντιθετως ειναι σε μια συνεχη αναζητηση μεσων ανταγωνισμου, εξ’ ου και το «Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΡΩΤΗ»

    Μου αρέσει!

  6. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Ειναι πρόβλημα για την Ευρώπη και ο Τραμπ και ο Πουτιν και το Μπρεξιτ
    Δαιμονοποίηση δε βλέπω

    Μου αρέσει!

  7. Ο/Η physicist λέει:

    Τι καλά που εμπέδωσαν την Ειρήνη στη Λιβύη, την Συρία, το Ιράκ και την Υεμένη οι ευρωπαϊκές αξίες πριν έρθει ο κακός Τραμπ.

    Μου αρέσει!

  8. Ο/Η physicist λέει:

    Αλλο να πειε ότι είναι πρόβλημα το Μπρέξιτ, άλλο οι καθημερινές ομοβροντίες εναντίον της απόφασης των Βρεταννών, και τα σενάρια καταστροφής για το ΗΒ.

    Μου αρέσει!

  9. Ο/Η xberliner λέει:

    «Τι καλά που εμπέδωσαν την Ειρήνη στη Λιβύη, την Συρία, το Ιράκ και την Υεμένη οι ευρωπαϊκές αξίες πριν έρθει ο κακός Τραμπ.»
    Καλά δεν φταίνε μόνο οι ευρωπαίοι. Οι αμερικάνοι δηλαδή όλα καλά τα είχαν καμωμένα; Και οι ρώσοι οι παναγίτσες στη Συρία είναι;

    «Αλλο να πειε ότι είναι πρόβλημα το Μπρέξιτ, άλλο οι καθημερινές ομοβροντίες εναντίον της απόφασης των Βρεταννών, και τα σενάρια καταστροφής για το ΗΒ.»
    Ειδικά για το brexit αυτό που βλέπω ότι υπάρχει ένας τεράστιος λαϊκισμός στο ΗΒ. Ίσως να φταίει που έχουν και εκλογές σύντομα. Αλλά ειδικά στο συγκεκριμένο θέμα η ΕΕ τουλάχιστον κρατάει πιο σοβαρή στάση (που για μένα σημαίνει ότι αν θες να πάρεις κοινή αγορά θα δώσεις ότι δίνει η Ελβετία ή η Νορβηγία, αν δίνεις λιγότερα θα πάρεις και λιγότερα).

    Μου αρέσει!

  10. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    «Ειναι πρόβλημα για την Ευρώπη και ο Τραμπ και ο Πουτιν και το Μπρεξιτ»

    Είναι τεράστια προβλήματα και τα τρία. Μην περιμένεις όμως αυτό να το παραδεχτούν οι χρήσιμοι ηλίθιοι οπαδοί του Τραμπ ή του Μπρέξιτ (ή και του Πούτιν ακόμα). Για αυτούς τα μεγάλα προβλήματα της ανθρωπότητας είναι η «πολιτική ορθότητα», η «παγκοσμιοποίηση», η «πολυπολιτισμικότητα», κλπ, κλπ, κλπ. Βάζω σε εισαγωγικά τις λέξεις γιατί όλοι αυτοί που τις χρησιμοποιούν τις έχουν ξεσκίσει σε τέτοιο βαθμό ώστε πλέον χάνεται τελείως η όποια σημασία τους. Καταντάνε έννοιες πασπαρτού, πολυ-έργαλεία, δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν. Και έτσι βέβαια, από την πολύ κατάχρηση, στο τέλος αχρηστεύονται και σαν έννοιες.

    Ας μην πάμε δε μακριά, ας πάρουμε τον Τραμπ για παράδειγμα, το άτομο είναι βίος και πολιτεία, κάνει σημεία και τέρατα, αλλά άχνα δεν βγάζουν οι υποστηρικτές του. Ζαλίζουν όμως τα παπάρια σε όλο τον κόσμο για το πόσο χάλια είναι η ΕΕ, η Μέρκελ, ο Ομπάμα, όλοι τέλος πάντων εκτός από αυτό τον σαλτιμπάγκο (ή άλλους ανάλογους παλιάτσους εις τας Ευρώπας). Και οι πιο «σοφιστικέ» από αυτούς τους μαλάκες προσπαθούν να τηρήσουν ίσες αποστάσεις, λές και μπορουν να μπούν στην ίδια ζυγαριά ο Τραμπ και οι άλλοι.
    Έχουμε δε και πολύ πρόσφατο παράδειγμα, το ταξίδι του στην Σαουδική Αραβία.* Ο τύπος πήγε εκεί και μόνο τον κώλο δεν τους έγλειψε των αράβων. Τι συμφωνίες για όπλα έκλεισε (τα οποία βέβαια η Σ Αραβία θα τα χρησιμοποιήσει μιά χαρά στην Υεμένη), τι εμπορικές συμφωνίες εκατομμυρίων, με τι ωραία λόγια μίλησε για τους σαουδάραβες, όλα καλά τα βρήκε. Άχνα όμως δεν έβγαλε για καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή για υπόθαλψη ισλαμιστικής τρομοκρατίας, τίποτα απολύτως, τη γλώσσα του την έχωσε στο κώλο του. Ο Ομπάμα τουλάχιστον έθεσε και κάποιες προϋποθέσεις γύρω από τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για να πουλήσει τα όπλα στην Σ. Αραβία, ο Τραμπ δεν έθεσε καμία απολύτως. Ανακάλυψε δε και τον ένοχο για την ισλαμιστική τρομοκρατία, το… Ιράν. Δεν θα δει όμως κανείς τους χρήσιμους ηλίθιους και τους απατεώνες που τον υποστηρίζουν λένε κουβέντα για αυτά, άχνα δεν βγάζουν. Είπαμε, για αυτούς είναι ο Ομπάμα, η Μέρκελ, η ΕΕ, και πάει λέγοντας, που φταίνε για όλα.
    …Α, ναι, και η Χίλαρυ Κλίντον που είναι «ελιτίστρια», και οσο να ‘ναι πάθανε μία ψυχολογία.

    * How Saudi Arabia played Donald Trump

    https://www.washingtonpost.com/opinions/global-opinions/saudi-arabia-just-played-donald-trump/2017/05/25/d0932702-4184-11e7-8c25-44d09ff5a4a8_story.html?utm_term=.31c5aa593d15

    Μου αρέσει!

  11. Ο/Η physicist λέει:

    Βερολινέζε, η Λιβύη ήταν ευρωπαίκής εμπβεύσεως, απ’ ό,τι έχω καταλάβει. Το ίδιο ισχύει και για το Κόσοβο, το οποίο είναι οκ, όχι όμως η Κριμαία. Καλή η Ευρώπη κακός ο Πούτιν.

    Μου αρέσει!

  12. Ο/Η Αλικη λέει:

    «…λες και μπορούν να μπουν στην ιδια ζυγαριά ο Τραμπ και οι άλλοι»
    Ετσι, ακριβως, Δυστροπε!

    Εχουμε μια τερατώδη περιπτωση (Τραμπ), και διυλίζουμε τον κώνωπα των αστοχιών της ΕΕ, προκειμενου να τον δικαιολογήσουμε.
    Ωραία επιχειρηματολογία! Πως να την πάρεις στα σοβαρα;

    ΥΓ: Μου άρεσε η δηλωση Τραμπ για τη Γερμανία: «οι Γερμανοί ειναι κακοί, πολυ κακοί, που φτιάχνουν αυτοκίνητα και τα εισάγουν στις ΗΠΑ». Ωριμότητα και λογος οκτάχρονου.

    Μου αρέσει!

  13. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    «Μου άρεσε η δηλωση Τραμπ για τη Γερμανία: «οι Γερμανοί ειναι κακοί, πολυ κακοί, που φτιάχνουν αυτοκίνητα και τα εισάγουν στις ΗΠΑ». Ωριμότητα και λογος οκτάχρονου.»

    Η Χίλαρυ Κλίντον όμως είναι ελιτίστρια, όλα κι όλα. 🙄

    Μου αρέσει!

  14. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Μιλάμε για περίπτωση!

    Μου αρέσει!

  15. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    «Εχουμε μια τερατώδη περιπτωση (Τραμπ), και διυλίζουμε τον κώνωπα των αστοχιών της ΕΕ, προκειμενου να τον δικαιολογήσουμε.»

    Έτσι ακριβώς Αλίκη.
    Κακός αυτός, κακοί και οι άλλοι, οπότε βγαίνει και το επιθυμητό «συμπέρασμα»: έλα μωρέ, το ένα και το αυτό αυτό είναι. Μόνο όμως που δεν είναι καθόλου το ένα και το αυτό.

    Μου αρέσει!

  16. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Η μόνη περίπτωση που θα μπορούσαν να δικαιολογήσω αυτή την κριτική είναι αν στηριζόταν στη λογική ότι απο την Ευρώπη έχουμε απαιτήσεις, από τον Τραμπ και τον Πούτιν τι απαιτήσεις να έχουμε 🙂

    Μου αρέσει!

  17. Ο/Η xberliner λέει:

    «Βερολινέζε, η Λιβύη ήταν ευρωπαίκής εμπβεύσεως, απ’ ό,τι έχω καταλάβει. Το ίδιο ισχύει και για το Κόσοβο, το οποίο είναι οκ, όχι όμως η Κριμαία. Καλή η Ευρώπη κακός ο Πούτιν.»
    Για τη Λιβύη και το Κόσοβο έχεις δίκιο. Αλλά εσύ έβαλες και Ιράκ και Συρία.
    Δεν είπα ότι κακός ο Πούτιν καλή η Ευρώπη.
    Λέω ότι ο Πούτιν δεν είναι παναγίτσα. Όπου τον παίρνει τα ίδια σκατά κάνει. Επιπλέον αν μείνω στο δόγμα (μου) ότι η εξωτερική πολιτική μας πρέπει να καθορίζεται αποκλειστικά και μόνο από τα συμφέροντά μας (σε βάθος χρόνου) και όχι από ηθικές αρχές (αυτές ας τις αφήσουμε στους διαδηλωτές) τότε ο Πούτιν είναι ο «κακός» γιατί πολύ απλά τα συμφέροντά μας δεν συμπίπτουν.

    Μου αρέσει!

  18. Ο/Η physicist λέει:

    Το Ιρακ και η Συρία είναι επίσης αμαρτίες της Δύσης και όχι, δεν είναι Παναγία ο Πούτιν.

    (Δεν προλαβαίνω για την ώρα).

    Μου αρέσει!

  19. Ο/Η xberliner λέει:

    «Το Ιρακ και η Συρία είναι επίσης αμαρτίες της Δύσης»
    Με μπερδεύεις.
    Ξεκινάς χρεώνοντας μια σειρά περιπτώσεων στην ευρώπη και μετά τις χρεώνεις στη δύση γενικώς.

    Μου αρέσει!

  20. Ο/Η physicist λέει:

    Η Ευρώπη συνετέλεσε στην καταστροφή της Συρίας. Στο Ιράκ συνέβαλε αποφασιστικά το ΗΒ.

    Το νόημα του σχολίου μου ήταν ότι η θεώρηση της Ευρώπης ως προάγουσας της ειρήνης δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια.

    Μου αρέσει!

  21. Ο/Η physicist λέει:

    Σε ό,τι δε αφορά τον Πούτιν, μια περισσότερο ισορροπημένη θεώρηση θα ήταν να ληφθεί υπόψη η προοπτική της Ρωσίας. Πρόεδρος της Ρωσίας είναι, τα συμφέροντα της Ρωσίας προωθεί. Μαριονέττα της Δύσης κυβέρνησε τη Ρωσία πρόσφατα και τα έκανε μπάχαλα, συντρίβοντας όλη την καλή πίστη που είχε μέρος του ρωσικού λαού για την Δύση.

    Μου αρέσει!

  22. Ο/Η Eνη λέει:

    ««Το είδαμε τις τελευταίες ημέρες»
    Επιμένει η Μέρκελ: Δεν μπορεί η ΕΕ να βασίζεται πάντα στους συμμάχους της
    Επιμένει η Μέρκελ: Δεν μπορεί η ΕΕ να βασίζεται πάντα στους συμμάχους της
    Η Άνγκελα Μέρκελ (Φωτογραφία: ΑΠΕ )

    Βερολίνο, Γερμανία
    Η γερμανίδα καγκελάριος είπε ότι ήταν σωστό το να μην προσπαθήσει να συγκαλύψει τις διαφορές με τις ΗΠΑ στο ζήτημα για το κλίμα και πρόσθεσε ότι η συζήτηση στη G7 έδειξε ότι θα ήταν δύσκολο το να είναι επιτυχημένη η συμφωνία για την κλιματική αλλαγή.

    Ο Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε να στηρίξει την παγκόσμια συμφωνία για το κλίμα στη διάρκεια της Συνόδου της G7, λέγοντας ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να αποφασίσει.

    Μιλώντας σε συνέδριο για τη βιώσιμη ανάπτυξη, η Άνγκελα Μέρκελ επανέλαβε ότι η ΕΕ δεν μπορεί να βασίζεται πλέον πάντα στους συμμάχους της και ότι οι Ευρωπαίοι πρέπει να πάρουν τη μοίρα τους στα χέρια τους.

    Τα σχόλια αυτά προκάλεσαν αντιδράσεις σε Ουάσινγκτον και Λονδίνο όταν η Μέρκελ τα έκανε για πρώτη φορά την Κυριακή.

    Νωρίτερα, το Βερολίνο προχώρησε σε διορθωτική κίνηση, με τον εκπρόσωπο Τύπου της κυβέρνησης να λέει ότι οι θέσεις που εξέφρασε η Μέρκελ είναι γνωστές και έχουν ειπωθεί πολλές φορές στο παρελθόν.

    Ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ διατύπωσε σήμερα την εκτίμηση ότι οι ενέργειες του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ «αποδυνάμωσαν» τη Δύση και κατηγόρησε την πολιτική των ΗΠΑ πως είναι αντίθετη προς τα «συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

    «Οι ΗΠΑ […] θεωρούν ότι το να επιβάλλουν τα εθνικά τους συμφέροντα είναι σημαντικότερο από τη διεθνή τάξη» κατήγγειλε ο γερμανός ΥΠΕΞ.

    «Η κοντόφθαλμη πολιτική της αμερικανικής κυβέρνησης αντίκειται στα συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης» προσέθεσε ο Γκάμπριελ επικαλούμενος τα θέματα της κλιματικής αλλαγής και της πώλησης όπλων στη Μέση Ανατολή.
    Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό »

    υγ. Ο επιμερισμος των ευθυνων για τα προβληματα στη Μεση Ανατολη ειναι ενα θεμα
    και ενα αλλο ειναι οι επισημανσεις της Μερκελ για μια βιώσιμη αναπτυξη και το Κλιμα, στο οποιο ο Τραμπ , οπως δειχνει, ειναι αντιθετος.
    Η ΕΕ , ως οντοτητα, ασφαλως και ειναι υπερ της εμπεδωσης της ειρηνης και οχι των ανταγωνισμων σε θεματα αμυνας.

    Μου αρέσει!

  23. Ο/Η xberliner λέει:

    «Πρόεδρος της Ρωσίας είναι, τα συμφέροντα της Ρωσίας προωθεί»
    Με παρεξήγησες. Ο Πούτιν είναι καλός για τα συμφέροντα της χώρας του κακός για τα δικά μας.
    Κανένας δεν είναι μητέρα τερέζα, ούτε εμείς ούτε αυτοί.

    Μου αρέσει!

  24. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    Δικαιως γκρινιαζουν οι ΗΠΑ διοτι ειδικα οι Γερμανοι ειναι τζαμαπατζηδες στην ασφαλεια/αμυνα.

    Χωρις να ειμαι στρατιωτικος αναλυτης, η μετα το BREXIT EE χρειαζεται στρατιωτικα την Γαλλια (λογω και πυρηνικων), την Ιταλια αλλα και την Γερμανια η οποια πρεπει να αυξησει το χαμηλο ποσοστο της για στρατιωτικές δαπάνες απο το 1.2% στο 1.8% του ΑΕΠ της.

    Αν μαλιστα η ΕΕ αποφασισει η Γερμανια και αλλες πλουσιοτερες χωρες να κανουν και επενδυσεις στις μεσογειακες χωρες για να ξανασυγκλινουν αυτες -εστω και μερικως- τοτε θα υπαρξει περισσοτερη συνοχη .

    ΥΓ Την πρωτιά, τόσο επί του ΑΕΠ όσο και σε απόλυτους αριθμούς έχουν οι ΗΠΑ με 664δισεκ δολάρια και 3,6% επί του αμερικανού ΑΕΠ ενώ την πρώτη τριάδα συμπληρώνουν το Ηνωμένο Βασίλειο με 60,3 δισεκ δολάρια (2,2% του ΑΕΠ) και τη Γαλλία με 43,6 δισεκ δολάρια (1,8% του ΑΕΠ).

    Μετά τις ΗΠΑ και την Ελλάδα, τις υψηλότερες στρατιωτικές δαπάνες ως ποσοστό επί του ΑΕΠ έχουν το Ηνωμένο Βασίλειο και η Εσθονία με 2,2%.

    Σημειώνεται πως τα 664 δισεκ δολάρια που δαπάνησαν οι ΗΠΑ το 2016, ξεπερνά το ποσό που δαπάνησαν όλα τα υπόλοιπα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ μαζί την ίδια χρονιά, αφού οι συνολικές δαπάνες (μαζί με τις ΗΠΑ) έφτασαν πέρυσι τα 918 δισεκ δολάρια.

    http://www.huffingtonpost.gr/2017/03/15/eidiseis-politiki-ellada-deyteri-xwra-nato-ypsiloteres-stratiotikes-dapanes-aep-meta-hpa_n_15386200.html

    Μου αρέσει!

  25. Ο/Η δεξιος λέει:

    Eάν η Γερμανία ανεβάσει τις στρατιωτικές δαπάνες στο 2% του ΑΕΠ όπως έχει αποφασισθεί σίγουρα οι ΗΠΑ θα ευχαριστηθούν.Δεν ξέρω όμως αν θα ευχαριστηθούν οι γείτονες της Γερμανίας αν και σύμμαχοι.
    Κατά τα υπόλοιπα : στην τέως Γιουγκοσλαβία η Κροατία και η Σλοβενία ανεξαρτητοποιήθηκαν με γερμανική ενθάρρυνση.Η Βοσνία και αυτή ήταν ευρωπαική υπόθεση περισσότερο από αμερικανική.
    Το Κόσοβο όμως ήταν πιο πολύ αμερικανική.Το Ιράκ καθαρά αμερικανικό.Η Λιβύη ευρωπαική – για την ακρίβεια γαλλοιταλική.Η Συρία είναι μικτή.

    Μου αρέσει!

  26. Ο/Η physicist λέει:

    Δεν διαφωνώ, Βερολινέζε, αλλά η κριτική που ασκείται στον Πούτιν είναι συνήθως άλλου είδους, ηθικολογικού ας το πούμε.

    Μου αρέσει!

  27. Ο/Η physicist λέει:

    http://cicero.de/weltbuehne/g7gipfel-eine-distanzierung-nuetzt-niemandem

    Μια νηφάλια ανάλυση, ως συνήθως, από το πολιτικό περιοδικό Cicero. Για γερμανομαθείς και γουγλομεταφράζοντες.

    Μου αρέσει!

  28. Ο/Η physicist λέει:


    Man muss Donald Trump Respekt zollen. Ihm ist gelungen, woran sein Vorgänger Barack Obama gescheitert ist. Trump hat den Europäern endlich verständlich machen können, dass sie sich um ihre Angelegenheiten selbst kümmern müssen. Auch Obama hat das in seinen acht Jahren als US-Präsident eingefordert, freundschaftlicher, sanfter, diplomatischer zwar, aber im Kern war es dieselbe Botschaft: Die USA wollen und können für Europa nicht ewig die Schutzmacht spielen. Europa muss weltpolitisch erwachsen werden. Obama wurde nicht gehört, weil die Europäer nicht hören wollten. Warum sollten sie auch? Sie hatten es doch bequem.

    […]

    Πρέπει να αποδώσουμε στον Ντόναλντ Τραμπ τα εύσημα που του αξίζουν. Κατάφερε αυτό που δεν πέτυχε ο προκάτοχός του Μπαράκ Ομπάμα: ο Τραμπ έκανε επιτέλους κατανοητό στους Ευρωπαίους ότι πρέπει να ασχοληθούν οι ίδιοι με τα θέματα που τους αφορούν. Και ο Ομπάμα το είχε ζητήσει αυτό στα οχτώ του χρόνια ως Πρόεδρος των ΗΠΑ, φιλικότερα μεν, ηπιότερα, διπλωματικότερα, αλλά κατ’ ουσίαν είχε πει ακριβώς το ίδιο: οι ΗΠΑ δεν μπορούν να παίζουν εις το διηνεκές τον ρόλο της προστάτριας δύναμης της Ευρώπης. Η Ευρώπη πρέπει να ενηλικιωθεί σε ζητήματα διεθνούς πολιτικής. Ο Ομπάμα δεν εισακούστηκε επειδή οι Ευρωπαίοι δεν ήθελαν ν’ ακούσουν. Και γιατί ν’ ακούσουν, άλλωστε; Είχαν βολευτεί μια χαρά.

    […]

    Αυτά και άλλα ενδιαφέρονται σε σχόλιο του Ulrich Ladurner στην Zeit. Συνεχίζει απαριθμώντας τρεις τομείς στους οποίους οι Ευρωπαίοι πρέπει να βάλουν το σπίτι τους σε τάξη: Μετανάστευση (προστασία των συνόρων), Ευρώ, και Άμυνα.

    http://www.zeit.de/politik/ausland/2017-05/europa-donald-trump

    Μου αρέσει!

  29. Ο/Η physicist λέει:

    Άλλα ενδιαφέρονται αποσπάσματα από το άρθρο:

    […] Europa muss seine Grenzen unter Kontrolle bringen. Das ist derzeit ganz offensichtlich nicht der Fall. Ein Blick nach Libyen reicht. Hunderte sind in diesem Jahr schon auf dem Weg über das Meer nach Italien ertrunken, über 50.000 sind in den ersten Monaten an Italiens Küsten gelandet. Bis zum Ende des Jahres werden es nach Schätzungen der italienischen Behörden an die 200.000 Menschen sein – und es ist kein Ende in Sicht.

    […] Η Ευρώπη πρέπει να έλεγχο τον έλεγχο των συνόρων της, κάτι το οποίο επί του παρόντος προφανώς δεν ισχύει. Αρκεί μια ματιά στη Λιβύη. Εκατοντάδες έχουν ήδη πνιγεί εφέτος καθ’ οδόν προς την Ευρώπη ενώ πάνω από 50.000 ήδη έφτασαν στις ιταλικές ακτές στους πρώτους μήνες του έτους. Μέχρι τέλος του έτους θα έχουν φτάσει τους 200.000 σύμφωνα με εκτιμήσεις των ιταλικών Αρχών — και δεν υπάρχει τέλος στον ορίζοντα.

    […] Zur Debatte um den Euro gehört auch die Einsicht, dass einzelne Staaten möglicherweise nicht mehr im Euroraum bleiben wollen oder es nicht mehr schaffen, darin zu verbleiben. Für diese Staaten müsste es ein geregeltes Verfahren für den Ausstieg aus dem Euro geben. Geregelt heißt: Die Folgen eines Ausstieges müssen kalkulierbar sein. Verlustreich wären sie allemal.

    […] Στην αντιπαράθεση σχετικά με το Ευρώ ανήκει επίσης η διαπίστωση ότι ορισμένα Κράτη ενδεχομένως είτε δεν επιθυμούν είτε δεν δύνανται να παραμείνουν στον χώρο του κοινού νομίσματος. Γι’ αυτά τα Κράτη πρέπει να εισαχθεί μια διαδικασία τακτικής αποχώρησης από το Ευρώ. Τακτική αποχώρηση σημαίνει: οι συνέπειές της πρέπει να μπορούν να προβλεφθούν. Απώλεις θα υπάρξουν ούτως ή άλλως.

    […] Jeder, der in Deutschland für eine EU-Armee wirbt, der muss im Übrigen auch klar sagen, dass dies dann keine Parlamentsarmee nach deutschem Muster sein wird. Kommt die europäische Armee, dann verliert der Bundestag seinen Parlamentsvorbehalt bei Militäreinsätzen. Will man das?

    […] Ο καθένας που προωθεί στην Γερμανία την ιδέα κοινών Ενόπλων Δυνάμεων της ΕΕ θα πρέπει ασφαλώς να έχει υπόψη του ότι δεν πρόκειται να είναι Ε.Δ. υπό τον έλεγχο του Κοινοβουλίου σύμφωνα με το γερμανικό πρότυπο. Εφόσον οι ευρωπαϊκές Ε.Δ. γίνουν πραγματικότητα, είναι σαφές ότι το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο θα χάσει το δικαίωμα βέτο που έχει εναντίον της συμμετοχής σε ένοπλες αντιπαραθέσεις. Το θέλουν αυτό [οι Γερμανοί];

    Είναι σαφές, νομίζω, πως όλα αυτά τα ζητήματα εκκρεμούν και πιέζουν ανεξαρτήτως του ποιος είναι Πρόεδρος στις ΗΠΑ, τι απόψεις αντιπροσωπέυει ο Πρόεδρος της Ρωσίας και αν οι Βρεταννοί ψήφισαν Μπρέξιτ ή όχι.

    Μου αρέσει!

  30. Ο/Η xberliner λέει:

    «Είναι σαφές, νομίζω, πως όλα αυτά τα ζητήματα εκκρεμούν και πιέζουν ανεξαρτήτως του ποιος είναι Πρόεδρος στις ΗΠΑ, τι απόψεις αντιπροσωπέυει ο Πρόεδρος της Ρωσίας και αν οι Βρεταννοί ψήφισαν Μπρέξιτ ή όχι.»

    Η κοινή ευρωπαϊκή άμυνα δεν είναι κάτι καινούργιο. Αλλά χρειάζεται πολιτική βούληση, αποδοχή από τους λαούς (ψηφοφόρους, κοινή άμυνα σημαίνει ότι ένα ακόμα κομμάτι εθνικής κυριαρχίας θα πρέπει να δοθεί και δεν το δέχονται όλοι εύκολα αυτό) και λεφτά. Ο Τραμπ (και ο Πούτιν στο ρόλο του κακού λύκου) βοηθάει πολύ στο να εμπεδωθεί από τους πολίτες η ανάγκη της κοινής αμυντικής πολιτικής. Το μπρέξιτ είναι πρόβλημα στο σχεδιασμό και τη δημιουργία της κοινής άμυνας. Με τη μεγαλύτερη και ισχυρότερη χώρα της ευρώπης να έχει ένα στρατό της πλάκας και τους πολίτες της να είναι σκεπτικοί με την ανάληψη στρατιωτικών επιχειρήσεων από το στρατό τους μένει μια Γαλλία και άστα να πάνε.

    Μου αρέσει!

  31. Ο/Η physicist λέει:

    Συμφωνώ μαζί σου, Βερολινέζε. Για το θέμα των Ενόπλων Δυνάμεων, μετά την αποχώρηση του ΗΒ, στην ΕΕ δεν υπάρχει καμία μεγάλη χώρα της οποίας οι Ένοπλες Δυνάμεις να μην έχουν ηττηθεί θεαματικά σε όποιον σημαντικό πόλεμο αναμείχθηκαν τα τελευταία 100 χρόνια. Η τραγικότερη περίπτωση απ’ όλες είναι η Ιταλία: η μόνη χώρα που κατόρθωσε να χάσει ναυμαχία από τους Αυστριακούς, και μάλιστα έχοντας διπλάσια πλοία. Το να χάσεις ναυμαχία από τον Αυστρία σαν να σε κερδίζουν στο ποδόσφαιρο οι Φερόες Νήσοι.

    🙂

    Μου αρέσει!

  32. Ο/Η Eνη λέει:

    «Κόσμος
    TagsΜάρτιν ΣουλτςΝτόναλντ Τραμπ
    Άρθρο στην Τagesspiegel
    Για πολιτικό εκβιασμό κατηγορεί τον Τραμπ ο Μάρτιν Σουλτς
    30/05/201712:03
    Εκτύπωση
    Για πολιτικό εκβιασμό κατηγορεί τον Τραμπ ο Μάρτιν Σουλτς

    «Εμείς οι Ευρωπαίοι δεν πρέπει να υποταχθούμε στη λογική των εξοπλισμών ενός Ντόναλντ Τραμπ», αναφέρει ο υποψήφιος καγκελάριος του SPD για την απαίτηση του Αμερικανού προέδρου να αυξήσουν οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ τις αμυντικές τους δαπάνες

    «Πολιτικός εκβιασμός αντί διεθνούς διπλωματίας» ήταν η λογική του Τραμπ γράφει ο Μάρτιν Σουλτς σε άρθρο του, το οποίο φιλοξενεί σήμερα η εφημερίδα του Βερολίνου Tagesspiegel.

    «Εμείς οι Ευρωπαίοι δεν πρέπει να υποταχθούμε στη λογική των εξοπλισμών ενός Ντόναλντ Τραμπ», προσθέτει ο υποψήφιος καγκελάριος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD), αναφερόμενος στην απαίτηση του Αμερικανού προέδρου να αυξήσουν οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ τις αμυντικές τους δαπάνες.

    Ο Μάρτιν Σουλτς επικρίνει επίσης τον κ. Τραμπ, επειδή δεν έχει ταχθεί ακόμα υπέρ της Συμφωνίας του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή. «Το ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ταλαντεύεται μεταξύ καταγγελίας και επαναδιαπραγμάτευσης είναι ένα καταστροφικό μήνυμα», τονίζει.

    Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ »

    » Eμεις οι Ετρωπαιοι δεν πρέπει να υποταχθουμε στην λογικη των εξοπλισμων ενος Ντολαντ Τραμπ , αναφερόμενος στην απαιτηση του αμερικανου προεδρου να αυξησουν οι χωρες μελη του ΝΑΤΟ τις αμυντικες τους δαπανες»
    Οπερ σημαινει οτι οι ευρωπαιοι επιλεγουν τη διεθνη διπλωματία και οχι τη λογικη των εξοπλισμων του Τραμπ.
    Δεν ειναι δυσκολο να αντιληφθει κανεις την μεγιστης σημασίας διαφορά.

    Μου αρέσει!

  33. Ο/Η physicist λέει:

    Εμείς οι Ευρωπαίοι δεν πρέπει να υποταχθούμε στη λογική των εξοπλισμών ενός Ντόναλντ Τραμπ

    Οι συνολικές εξαγωγές όπλων και οπλικών συστημάτων από χώρες της ΕΕ ανέρχονταν σε 36,7 δισεκατομμύρια Ευρώ το έτος 2013. Για το έτος 2016, οι αντίστοιχες εξαγωγές από τις ΗΠΑ ανέρχονταν σε 33,8 δισεκατομμύρια Δολλάρια.

    Υποθέτω ότι ο κ. Μάρτιν Σουλτς θα συμπεριλάβει στο προεκλογικό πρόγραμμα του κόμματός του και την υπόσχεση να κλείσει τις γερμανικές βιομηχανίες όπλων ή τουλάχιστον ν’ απαγορέψει την πώληση οπλικών συστημάτων σε δικτατορίες του εξωτερικού.

    Μου αρέσει!

  34. Ο/Η xberliner λέει:

    «οι ευρωπαιοι επιλεγουν τη διεθνη διπλωματία και οχι τη λογικη των εξοπλισμων του Τραμπ»
    Η διπλωματία είναι αφάνταστα πιο αποτελεσματική όταν έχεις ισχυρή στρατιωτική δύναμη και μάλιστα είσαι διατεθειμένος να τη χρησιμοποιήσεις.

    Μου αρέσει!

  35. Ο/Η physicist λέει:

    Παράπλευρο: οι γερμανικές διωκτικές αρχές είχαν κατεπανάληψη την ευκαιρία να συλλάβουν έγκαιρα τον τρομοκράτη της 19ης Δεκεμβρίου 2016 στο Βερολίνο, τον Άνις Άμρι. Εκτός από τις επανειλημμένες απάτες του προς το σύστημα κοινωνικών παροχών και τις εγνωσμένες επαφές του με το ΙΚ, ο Άμρι είχε επίσης μητρώο σε σχέση με διακίνηση ναρκωτικών και εναντίον του εκκρεμούσε και η υπόθεση της απέλασής του από τη χώρα. Οι απορίες πυκνώνουν για ποιους λόγους ούτε η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία ούτε το Βερολίνο αλλά ούτε και η Ομοσπονδία έκαναν το παραμικρό για να εφαρμοστεί ο Νόμος, κάτι που θα είχε αποσοβήσει την τρομοκρατική ενέργεια της 19/12/2016. Μάλιστα, γερμανικές εφημερίδες έχουν γράψει ότι βρέθηκαν στοιχεία που δείχνουν ότι οι Αρχές προσπάθησαν να καλύψουν εκ των υστέρων την προχειρότητα που οδήγησε στο να παραμείνει ελεύθερος ο επίδοξος και κατόπιν πραγματικός τρομοκράτης.

    Σε πρόσφατο άρθρο του, ο βουλευτής των Πράσινων Christian Ströbele εκφράζει την άποψη ότι ο Άμρι αφέθηκε ανενόχλητος έτσι ώστε να μην κινηθούν υποψίες ότι οι Αρχές γνώριζαν για τις επαφές του με μέλη του ΙΚ στη Σίρτη της Λιβύης. Εναντίον αυτού του τρομοκρατικού θύλακα έγινε επιχείρηση βομβαρδισμού από τις ΗΠΑ στις 19 Ιανουαρίου του 2017, με περίπου 80 νεκρούς. Ο Ströbele υποστηρίζει ότι αυτή η επιχείρηση στηρίχτηκε κατεξοχήν σε πληροφορίες που συλλέχθηκαν από την παρακολούθηση του Άμρι.

    https://www.taz.de/Christian-Stroebele-zum-Fall-Amri/!5407898/

    Μου αρέσει!

  36. Ο/Η Mitsos λέει:

    «Λέω ότι ο Πούτιν δεν είναι παναγίτσα. Όπου τον παίρνει τα ίδια σκατά κάνει. Επιπλέον αν μείνω στο δόγμα (μου) ότι η εξωτερική πολιτική μας πρέπει να καθορίζεται αποκλειστικά και μόνο από τα συμφέροντά μας (σε βάθος χρόνου) και όχι από ηθικές αρχές (αυτές ας τις αφήσουμε στους διαδηλωτές) τότε ο Πούτιν είναι ο «κακός» γιατί πολύ απλά τα συμφέροντά μας δεν συμπίπτουν.»

    Οποιος θεωρεί ότι υφίσταται η έννοια ηθική στις διεθνείς σχέσεις και αναλάβει υπουργείο εξωτερικών το μόνο που θα κατφέρει είναι να κάψει τη χώρα του. Ουδέποτε οι σχέσεις μεταξύ εθνών καθορίστηκαν με βάση οποιαδήποτε αρχή ή οποιαδήποτε μορφή δικαίου. Το «δίκαιο» πάντοτε καθοριζόταν από τον ισχυρότερο που είχε τη δύναμη να το επιβάλει. Ο Πούτιν δεν είναι Παναγίτσα ούτε η Μέρκελ είναι Παναγίτσα. Απλώς ο Πουτιν έχει ένα στρατό που φθάνει το 1,5 εκατομμύριο μαζί με τις εφεδρείες, πυρηνικά υποβρύχια και αεροπλανοφόρο ενώ η Μέρκελ δεν έχει ούτε 100 χιλιάδες μαζί με τις εφεδρείες και προσπαθεί να βάλει τους ανατολικοευρωπαίους στη μηχανή του κιμά στους οποίους πουλάει όπλα και τους έχει να πεινάνε για να τα αγοράζουν πουλώντας τους ΑντιΠουτινισμό. Κατά τον ίδιο τρόπο οι Αμερικάνοι παλεύουν να πάει η Ιαπωνία και οι Φιλιππίνες σε πολεμο με την Κίνα και να γινουνε στάχτη. Ολες οι μεγάλες δυνάμεις της δύσης θεωρούν ότι ο εχθρός είναι η Ρωσία και η Κίνα αλλά δεν βλέπω κανένα διατεθειμένο να πάει να βγάλει το φίδι απο την τρύπα όπως είπε ο Ντουέρτε ο πρόεδρος των Φιλιππίνων.

    Ο πόλεμος ειναι μια διαδικασία που ουδέποτε κερδίζει ο ένας εκ των αντιμαχόμενων. Κερδίζει όμως αυτός που τους πουλάει όπλα, τους δίνει υψηλότοκα δάνεια και μετά έρχεται να επιβάλει την δική του ειρήνη και το δικό του δίκαιο. Αυτό συνέβη και στον πρώτο και στον δεύτερο πόλεμο και θα γίνει και στον τρίτο. Αυτό έγινε στην μικρασιατική εκστρατεία, στον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία, αυτό γίνεται σιγά σιγά στη Συρία και αυτό θα γίνει και στην Υεμενη όταν στο τέλος θα ξυρίσουνε το γαμπρό. Οποιος από τις μικρές δυνάμεις έχει το μυαλο να καταλάβει τη θέση του στο παγκόσμιο στερέωμα και ότι είτε χάσει είτε κερδίσει έναν πόλεμο περιφερειακό, στο τέλος άλλοι θα επιβάλουνε τους κανόνες και το «δίκαιο» πολεμο δεν θελει. Αυτό βέβαια δεν συμβαίνει με τον Εντι Ραμα, τον οποίο θεωρώ λίαν επικίνδυνο. Πολύ πιο επικίνδυνο από τον Ερντογάν σε ό,τι αφορά τα Βαλκάνια.

    Μου αρέσει!

  37. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    Λόγια Σοφού Πολιτικού Ανδρός.

    Μου αρέσει!

  38. Ο/Η Mitsos λέει:

    Την αλήθεια λέει ΔΠ. Η Γερμανία ουδέποτε έβαλε στον κουρβανά του ΝΑΤΟ τα ποσά που οφείλει να καταβάλει. Αντι λοιπόν να καταβάλει λεφτά για τις Ενοπλες Δυνάμεις τα ριχνει στη Μερσεντές και στην Αουντι να φτιάχνει αυτοκίνητα και αυτά τα αυτοκινητα καταλήγουν όλα στις ΗΠΑ εφόσον την Ευρωπη την έχει ο Σόιμπλε σε ατέρμονη λιτότητα και δεν μπορεί ένα μεγάλο μέρος των Ευρωπαίων να διαθέσει 40 χιλιάρικα να αγοράσει ένα Μερσεντές.

    Το ερώτημα που προκύπτει για την Αμερική είναι απλό. Γιατί έπιασαν τα γερμανικά αυτοκίνητα στην αμερικάνικη αγορά? Μήπως διότι τα αμερικάνικα είναι ενεργοβόρα? Η γνώμη πολλών ειδικών συντείνει στο ότι το αμερικάνικο αυτοκίνητο είναι παρωχημένο. Αντί να φτιάξουν μικρά αυτοκίνητα φτιάχνουν V6 και V8. Κατά τα άλλα δεν υστερεί το αμερικάνικο αυτοκίνητο πλέον έναντι οποιουδήποτε ευρωπαικού αυτοκινήτου. Ο Τραμπ θα επιβάλει δασμούς και στα παπάρια του έναντι των γερμανικών αυτοκινήτων. Και στα παπάρια του. Το παιχνίδι είχε ξεκινήσει με τον Ομπάμα που επέβαλε ένα τεράστιο πρόστιμο στην VW. Υφίσταται οικονομικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ Γερμανία και δεν τον ξεκίνησε ο Τραμπ. Τον ξεκίνησε ο Σόιμπλε με την λιτότητα που επέβαλε σε όλη την Ευρωπη για να στρέψει όλες τις ευρωπαικές εταιρείες να καταλάβουν την αμερικάνικη και κινέζικη αγορά. Και θα τον χάσει τον οικονομικό πόλεμο αυτόν ο Σόιμπλε, ήδη τον χάνει. Το Μπρεξιτ ηταν το αποτέλεσμα αυτού του πολέμου και είναι μόνο η αρχή.

    Μου αρέσει!

  39. Ο/Η physicist λέει:

    Ο Πούτιν είναι πιο επικίνδυνος από το Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε ο Γερουσιαστής Τζον Μακκέιν.

    Ετσι, να πέσουν επιτέλους τα προσωπεία.

    Μου αρέσει!

  40. Ο/Η physicist λέει:

    Είναι ντροπή για τη χώρα που θρήνησε πάνω από δύο χιλιάδες αθώους νεκρούς στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001, και που θρηνήσαμε και οργιστήκαμε μαζί της, να έχει στις τάξεις της λεγόμενης ελίτ της ανθρώπους που απενοχοποιούν την ισλαμιστική βαρβαρότητα μ’ αυτόν τον τρόπι.

    Μου αρέσει!

  41. Ο/Η physicist λέει:

    https://www.theguardian.com/us-news/2017/may/29/vladimir-putin-is-bigger-threat-than-isis-john-mccain-says

    […]

    Asked to evaluate the threat to global security posed by Putin, McCain said: “I think he is the premier and most important threat, more so than Isis.”

    McCain said that while Isis “can do terrible things and I worry a lot about what is happening with the Muslim faith … but it’s the Russians who tried to destroy the fundamental of democracy and that is to change the outcome of an American election”.

    McCain said that he’d “seen no evidence [the Russians] succeeded but they tried and they are still trying to change elections”.

    […]

    McCain said that he judges Trump by what he does rather than what he says and compared his record favourably with Barack Obama. He criticised Obama for saying Syria had crossed a line using chemical weapons, saying America had lost credibility because it “then didn’t do anything about it”.

    Έχει ενδιαφέρον ο Γερουσιαστής. Από τη μια κατηγορεί χωρίς καμία απόδειξη, αυτός που έχει προσωπική ανάμειξη στα εσωτερικά διάφορων χωρών, την Ρωσία ότι προσπάθησε να επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα (χωρίς όμως επιτυχία, όπως λέει ο ίδιος) στις ΗΠΑ. Την θεωρεί πιο επικίνδυνη από το ΙΚ επειδή θεωρεί ότι ευνόησε την εκλογή του Τραμπ (αν και η απόπειρα επηρεασμού λέει δεν πέτυχε) αλλά συγχρόνως προτιμά τον Τραμπ από τον Ομπάμα επειδή ο πρώτος έριξε (επίσης χωρίς απόδειξη του εγκλήματος) 54 Τόμαχωκ στη Συρία, κάτι που ορθά είχε αποφύγει να πράξει ο δεύτερος.

    Υπενθυμίζω ότι σύμφωνα με την τρέχουσα μανιχαϊστική διαίρεση σε σοβαρούς και λαϊκιστές, ο Γερουσιαστής θεωρείται μέλος της πρώτης ομάδας, η οποία μιλά και ορθοτομεί τον Λόγον της Λογικής.

    Μου αρέσει!

  42. Ο/Η Mitsos λέει:

    Φυσικέ ο Μακ Κέην άφησε το μυαλο του στο κλουβί από μπαμπού που τον είχανε οι Βιετκόνγκ όταν το αεροπλάνο που πιλόταρε κατερρίφθη από ρωσικό πύραυλο S-125 τον πρόγονο του S-300. Και εγώ στη θέση του τα ίδια θα λεγα για αυτόν θα με ανάγκαζε να κάθομαι σε ένα κλουβί για χρόνια και να τρώγω ρύζι σκέτο καθε μέρα. Ο Μακ Κεην έχει δίκιο σε αυτά που κάνει και λέει. Στην τελική δεν είναι υπουργός εξωτερικών. Το πρόβλημα προκύπτει από τους υπουργούς εξωτερικών της Αμερικής που εξοπλίζουνε όλους τους σχιζοφρενείς Ισλαμιστές φθάνει να εξυπηρετούν έστω και παροδικά τα συμφέροντά τους χωρίς να υπολογίζουν ότι αυτοί οι Ισλαμιστές σιχαίνονται τον δυτικό τρόπο ζωής περισσότερο και απο τον Ασσαντ.

    Μου αρέσει!

  43. Ο/Η δεξιος λέει:

    Εάν ρίξεις μια ματιά στον χάρτη μπορείς εύκολα να δεις ότι οι ισλαμιστές απειλούν όλες τις άλλες μεγάλες δυνάμεις του κόσμου εκτός από την Αμερική.Ο λόγος είναι ο Κολόμβος.
    Η Αμερική ανακαλύφθηκε και αποικίσθηκε από χριστιανούς Ευρωπαίους.Δεν υπάρχει καμμιά μουσουλμανική χώρα στο δυτικό ημισφαίριο και ούτε μπορεί κανείς να διασχίσει τους ωκεανούς με βάρκα και να μπει παράνομα.
    Όντως μπορεί να καταλάβει ένα αεροπλάνο και να τον ρίξει σε ένα κτίριο όπως και συνέβη αλλά η τροοκρατική απειλή δεν είναι και γεωπολιτική απειλή.Γεωπολιτική απειλή είναι οι μετακινούμενοι μουσουλμανικοί πληθυσμοί και αυτοί απειλούν την Ευρώπη,τη Ρωσία,την Ινδία,ακόμη και την Κίνα,όλους τους ανταγωνιστές της Αμερικής που βρίσκονται στην Ευρασία αλλά όχι την ίδια.
    Αυτό δεν έχει διαφύγει από τους στρατηγιστές της χώρας και άσχετα εάν δεν το λένε,είναι μέσα στους υπολογισμούς τους.Το ισλάμ είναι τρομοκρατική απειλή για την Αμερική αλλά όχι γεωπολιτική απειλή όπως για τους ανταγωνιστές της.

    Μου αρέσει!

  44. Ο/Η physicist λέει:

    Καλώς, Δεξιέ. Είναι επομένως ακόμα ένας λόγος να ενηλικιωθεί η Ευρώπη. Διότι τουλάχιστον η Ρωσία και η Κίνα έχουν αντιληφθεί το μέγεθος της απειλής, το ίδιο όπως η Αυστραλία, η Αίγυπτος, η Συρία και, τελευταία, και οι Φιλιππίνες — η Ευρώπη όμως όχι. Η Ευρώπη κοιμάται με ροχαλητά, η Δυτική Ευρώπη εννοώ. Ίσως πλησιάζει η ώρα να ξυπνήσει, ποτέ δεν ξέρεις.

    Μου αρέσει!

  45. Ο/Η xberliner λέει:

    1ον Νομίζω ότι στις ΗΠΑ περισσότερο από τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, πουλάει η κορεάτικη και η γιαπωνέζικη. Και μάλιστα η γιαπωνέζικη ήταν αυτή που αρχικά έφερε τα μεγάλα προβλήματα ανταγωνισμού στην αμερικανική.
    2ον Δεν μπορείς να βάλεις δασμούς ειδικά και μόνο στη γερμανική βιομηχανία. Οι εμπορικές σχέσεις συνάπτονται σε επίπεδο ΕΕ. Ή τινάζεις στον αέρα ότι συμφωνίες έχεις με την ΕΕ και βάζεις δασμούς σε όλα τα προϊόντα της ΕΕ είτε παραμένει η κατάσταση ως έχει.
    3ον Το νόμισμα έχει 2 πλευρές. Πρόστιμα στην VW οι μεν, πρόστιμα στην Apple οι δε.
    4ον Κάποια στιγμή πρέπει να το δούμε αυτό με την ανταγωνιστικότητα της γερμανικής βιομηχανίας. Πουλάνε εντός ευρωζώνης, φταίει το ευρώ (τώρα γιατί φταίει το ευρώ που η γαλλική ή η ιταλική βιομηχανία δεν μπορεί να είναι ανταγωνιστική όταν έχει φθηνότερα εργατικά χέρια είναι ένα καλό ερώτημα).
    Πουλάνε εντός ΕΕ αλλά εκτός ευρωζώνης. Μπρέξιτ (τώρα αυτοί που μπορούν να έχουν δικιά τους νομισματική πολιτική κατέστρεψαν τη βιομηχανία τους είναι ένα άλλο καλό ερώτημα).
    Πουλάνε στην Αμερική. Θα βάλουμε δασμούς.
    Τί θέλω να πω: Πάω π.χ. να αγοράσω ένα αυτοκίνητο και έχω μπροστά μου ένα γερμανικό, ένα γαλλικό, ένα ιταλικό, ένα κορεάτικο και ένα γιαπωνέζικο. Αν το σηκώνει η τσέπη μου το γερμανικό θα είναι από τις πρώτες μου επιλογές. Μπορεί κάποιος να μου πει γιατί αυτό είναι έγκλημα της γερμανίας και πρέπει ειδικά τα δικά τους προϊόντα να έχουν περισσότερους δασμούς; Και την εργατική νομοθεσία τους έχουν, και από τους υψηλότερους μισθούς στην ευρώπη έχουν, και περιβαλλοντικούς νόμους που τηρούν έχουν. Δεν βλέπω κάτι το αθέμιτο σε αυτό.

    Μου αρέσει!

  46. Ο/Η δεξιος λέει:

    Συμφωνώ Φυσικέ και βεβαίως και η λύση του δημογραφικού,εάν υποθέσουμε ότι αυτό πρέπει να λυθεί με εισαγωγή ξένων είναι εύκολη χωρίς να καταφύγει η Ευρώπη στη Μέση Ανατολή.
    Μπορεί να υπογράψει συμφωνίες με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής για νόμιμη μετανάστευση από εκεί,τη στιγμή μάλιστα που ο Τραμπ θέλει να την σταματήσει κτίζοντας τείχος με το Μεξικό.
    Αυτό προυποθέτει φυσικά συνείδηση του προβλήματος εκτός από ενηλικίωση.

    Μου αρέσει!

  47. Ο/Η Eνη λέει:

    «n.gr » Ειδήσεις » Κόσμος RSS : Κόσμος
    Δημοσίευση: 30 Μαϊ. 2017, 16:00 | Τελευταία ενημέρωση: 30 Μαϊ. 2017, 17:07

    Απαντά ο Τραμπ
    «Πόλεμος» ΗΠΑ – Γερμανίας μετά τις δηλώσεις Μέρκελ

    Ρήγμα φαίνεται να ανοίγει στις σχέσεις Μέρκελ – Τραμπ (Φωτογραφία: Reuters )

    Ουάσινγκτον
    Επίθεση κατά της Γερμανίας και της Άνγκελα Μέρκελ εξαπέλυσε ο Ντόναλντ Τραμπ μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, αναφερόμενος στο εμπορικό έλλειμμα και τις υποχρεώσεις της χώρας στο ΝΑΤΟ.

    «Ο Ντόναλντ Τραμπ κατέστησε σαφές με το tweet του ότι αντιμετωπίζει τη Γερμανία ως πολιτικό του αντίπαλο» σχολίασε αργότερα ο Τόμας Όπερμαν, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), κυβερνητικού εταίρου των Χριστιανοδημοκρατών της Άνγκελας Μέρκελ (CDU).

    Ακολουθήστε
    Donald J. Trump ✔ @realDonaldTrump
    We have a MASSIVE trade deficit with Germany, plus they pay FAR LESS than they should on NATO & military. Very bad for U.S. This will change
    1:40 μ.μ. – 30 May 2017
    12.762 12.762 Retweet 45.450 45.450 «μου αρέσει»

    Στο μήνυμά του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους δήλωνε: «Έχουμε ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ εμπορικό έλλειμμα με τη Γερμανία, επιπλέον πληρώνουν ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΑ απ’ όσα θα έπρεπε στο ΝΑΤΟ και το στρατό. Πολύ κακό για τις ΗΠΑ. Αυτό θα αλλάξει».

    Η ανάρτηση αυτή έρχεται μετά τη δήλωση της Μέρκελ ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να βασίζεται στις ΗΠΑ.

    Σουλτς: Ο Τραμπ είναι καταστροφέας των δυτικών αξιών

    Ο υποψήφιος της κεντροαριστεράς για την καγκελαρία της Γερμανίας κατηγόρησε τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ ότι καταστρέφει τις δυτικές αξίες και υπονομεύει τη διεθνή συνεργασία.

    Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο, ο Σουλτς έκρινε πως ο Τραμπ είναι «ο καταστροφέας όλων των δυτικών αξιών» και πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπονομεύει την ειρηνική συνεργασία των κρατών η οποία βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό και την ανοχή.

    «Οφείλει κάποιος να εναντιωθεί σε έναν τέτοιο άνθρωπο και την ιδεολογία του, (αυτή) του επανεξοπλισμού», πρόσθεσε ο Σουλτς.
    Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters »

    Μου αρέσει!

  48. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    «Γεωπολιτική απειλή είναι οι μετακινούμενοι μουσουλμανικοί πληθυσμοί και αυτοί απειλούν την Ευρώπη,τη Ρωσία,την Ινδία,ακόμη και την Κίνα,όλους τους ανταγωνιστές της Αμερικής που βρίσκονται στην Ευρασία αλλά όχι την ίδια.»

    To παραπάνω είναι τρανή απόδειξη ότι η βλακεία και η κινδυνολογία από ένα σημείο και μετά ταυτίζονται.
    … Ναι, όπως τα λες, απειλούν την Κίνα του 1,5 δισεκατομμυρίου μη-μουσουλμάνων κινέζων αυτά τα 10 εκατομμύρια των μουσουλμάνων Ουιγούρων, είναι υπαρξιακή απειλή για το κινέζικο έθνος αυτά τα 10 εκατομμύρια, δεν το συζητάμε! Και τα οποία, προφανώς, τα θεωρείς στο συνολο τους σχεδόν δυνάμει δολοφόνους.
    Είναι «γεπολιτική απειλή» για την Ρωσία αυτό το 6-8% του πληθυσμού της που είναι μουσουλμάνοι (προφανώς, με βάση την ισλαμοφαγία που σε δέρνει, είναι και αυτοί στο σύνολό τους δυνάμει δολοφόνοι και τρομοκράτες).
    Ή για την Ινδία όπου το 85% περίπου είναι ινδουιστές (γύρω στο 80%), χριστιανοί (γύρω στο 2%), και λοιποί (βουδιστές και κάποιοι άλλοι) και οι μουσουλμάνοι είναι περίπου το 15%. «Γεωπολιτική απειλή» και εκεί οι μουσουλμάνοι. Και όλοι τους δυνητικοί δολοφόνοι.
    «Γεωπολιτική απειλή» και για την Ευρώπη όπου τους τοποθετούν γύρω στο στο 6% με 7% του πληθυσμού. Το είπαμε όμως, κάθε μουσουλμάνος είναι δυνάμει ένας δολοφόνος, ένας τρομοκράτης, οι μουσουλμάνοι δεν δέχονται καμία επιρροή στις κοινωνίες που πηγαίνουν – ας πούμε, δεν αυξάνεται σε κάποιο βαθμό ο αριθμός αυτών που ο δεσμός τους με την θρησκεία χαλαρώνει, κλπ. Είναι μονομπλόκ οι άνθρωποι, πάει τέλος.

    «Αυτό δεν έχει διαφύγει από τους στρατηγιστές της χώρας και άσχετα εάν δεν το λένε,είναι μέσα στους υπολογισμούς τους.»

    Το ‘πιασες ρε μπαγάσα! Τύφλα να ‘χουν η CIA και η NSA μαζί! Έτσι όπως τα λες είναι, πρόκειται για το μυστικό σχέδιο «Τράμπεν Μαλακοφουχτούμπεν» (μην σε μπερδεύει το γερμανικό όνομα, είναι για το ξεκάρφωμα). Το ‘χουν πάρει χαμπάρι που λες οι αμερικάνοι ότι οι «μετακινούμενοι μουσουλαμικοί πληθυσμοί» αποτελούν «γεωπολιτική απειλή» για τους ανταγωνιστές τους (μέσα στους οποίους έβαλες και την Ευρώπη από ότι είδα…) και έτσι σιγοντάρουν τα τζιχάντια. Θα σου πω όμως ένα μυστικό – το σχέδιο αυτό το οποίο εφαρμόζουν αυτή την στιγμή οι ΗΠΑ στην Μέση Ανατολή εναντίον του ΙΚ, ξέρεις τώρα, αυτό το σχέδιο με το οποίο έχουν εκδιώξει τα τζιχάντια από τα περισσότερα εδαφη τα οποία είχαν καταλάβει, ε λοιπόν, ακου να δείς τώρα, αυτό το σχέδιο το είχε σκεφτεί το επιτελείο εκείνου του παλιάνθρωπου του Ομπάμα πέρσι. Α, ναι, και το σχέδιο αυτό προσπάθησε να το σαμποτάρει εκείνος ο λομπίστας του Ερντογάν που έβαλε για σύμβουλο εθνικής ασφαλείας του ο μαλακοφουχτούμπεν που υποστηρίζεις.

    Μου αρέσει!

  49. Ο/Η physicist λέει:

    Δεξιέ, δεν είμαι ούτε καν βέβαιος ότι υπάρχει δημογραφικό πρόβλημα το οποίο πρέπει άμεσα να λυθεί ή το οποίο πρέπει να λύνεται διαρκώς. Κατά τη γνώμη μου, το πρόβλημα παγκοσμίως είναι ακριβώς το αντίθετο και είμαι απολύτως διατεθειμένος να ζήσω με λιγότερη ή καθόλου οικονομική ανάπτυξη παρά να έχω διαρκή πληθυσμιακή αύξηση — μέχρι πότε, άλλωστε; Για ποιον ακριβώς λόγο; Σε τι ωφελεί;

    Ας είναι, όμως, ξεφεύγουμε.

    Μου αρέσει!

  50. Ο/Η Eνη λέει:

    ««Οφείλει κάποιος να εναντιωθεί σε έναν τέτοιο άνθρωπο και την ιδεολογία του, (αυτή) του επανεξοπλισμού», πρόσθεσε ο Σουλτς »


    Ο Τραμπ δεν εχει ακομα αντιληφθει οτι ο ψυχρος πολεμος τελειωσε.
    Ουσιαστικά σημερα, ολοι οι ηγετες λειτουργουν στα πλαισια της διεθνους διπλωματιας και των διεθνων συνθηκων σε ο,τι αφορά τις σχεσεις μεταξυ τους. και του Πουτιν συμπεριλαμβανομενου.

    Μου αρέσει!

  51. Ο/Η Mitsos λέει:

    Οι Αμερικάνοι στρατηγιστές από την εποχή Κάρτερ και έπειτα σταθερά δουλεύουν με το μουσουλμανικο στοιχείο για να επιτύχουν τους σκοπούς τους επειδή ακριβώς όπως πολύ σωστά λέει ο Δεξιός τους χωρίζουν δυο Ωκεανοί απο την μουσουλμανική απειλή η οποία μπορεί στο μέλλον να βάλει την ταφόπλακα στην Ευρώπη. Υπάρχουν πάρα πολλά papers σχετικά και έχουν γραφεί πάρα πολλά βιβλία από τον Μπρεζίνσκυ και όμοια σκεπτόμενους. Η μουσουλμανική απειλή είναι μεγάλη και για τη Ρωσία και για την Κίνα όπου έχουν σφάξει ολοκληρα χωριά οι Ουιγούροι κατά καιρούς. Η δε Ρωσία κινδυνεύει ακόμα περισσότερο και από τους Ευρωπαίους.

    Kelly Greenhill, an Associate Professor at Tufts University and a Research Fellow with the Belfer Center’s International Security Program, talks with Aroop Mukharji (@aroopmukharji) about refugees, building walls, R2P, and weapons of mass migration.

    Listen to the full interview: https://soundcloud.com/belfercenter/s

    More about Kelly Greenhill: http://belfercenter.hks.harvard.edu/e

    Belfer Center website: http://www.belfercenter.org

    Click to access SI_V9_I1_2010_Greenhill_116.pdf

    Μου αρέσει!

  52. Ο/Η Mitsos λέει:

    O πλέον ειδικός πάνω στην ισλαμική τρομοκρατία και στις ασύμετρες απειλές είτε γινονται διαδικτυακά, είτε μέσω μετανάστευσης όπου τρομοκράτες κρύβονται μέσα σε προσφυγες και οικονομικούς μετανάστες και ταξιδεύουν από τη μια χώρα στην άλλη ήταν ο στρατηγός Μάικ Φλυν. Το βιογραφικό του υπηρξε από τα πλέον πλούσια βιογραφικά στρατηγού του ΝΑΤΟ. Δημοκρατικός μια ζωή και από οικογένεα παραδοσιακά δημοκρατικών αποφάσισε να στηρίξει για πρώτη φορά στη ζωή του Ρεπουμπλικάνους όταν είδε τις προθέσεις τους και ειδικά του Ομπαμα και της Κας Χίλαρυ, σε σχέση με το Ισλάμ. Ο Τραμπ τον έκαψε κάνοντας το χατήρι κάποιων που κυνηγουν μάγισες στην Αμερική. Το ΝΑΤΟ πιο ενημερωμένο αξιωματικο απάνω στα ζητήματα ασύμετρων απειλών και χάκινγκ δεν έχει και θα κάνει πολύ καιρό να αποκτήσει. Αυτή ήταν η πρώτη υποχώρηση του Τραμπ, η οποία σήμανε την αρχή του τέλους της προεδρίας του κατά τη γνώμη μου.

    Πρωτα θα τον φέρουν στα νερά τους βάζοντάς τον να κάνει κωλοτούμπες και ρεζιλεύοντάς τον και μετά αφού τον γελοιοποιήσουν τελείως θα τον πετάξουν σαν στυμμενη λεμονόκουπα. Οταν δεν έχεις το θάρρος να υποστηρίξεις τις επιλογές σου στην πολιτική και κανεις κωλοτούμπες στο τέλος μετατρέπεσαι σε πολιτικό πτώμα και τα πτωματα τα θάβουνε στις εκλογές γιατί σαπίζουν και βρωμάνε πτωμαίνη. Αυτά έπαθε και ο Τσίπρας και όλοι στο Συριζα που ανάθεμα με αν πιάσουνε στο τέλος διψήφιο νούμερο όποτε και αν γίνουνε εκλογές.

    Μου αρέσει!

  53. Ο/Η Αλικη λέει:

    Άσχετο: οι γελοίοι της κυβερνησης επαναφέρουν σενάρια ρήξης (βλ και δηλωσεις του αρχιγελοιου Ξυδάκη).

    Αφου πυροβόλησαν τα πόδια τους με την ασχετοσύνη που τους δέρνει, προσπαθούν παλι να πουλήσουν επικοινωνιακό σανό, επιδεινώνοντας τη θεση τους.

    Μου αρέσει!

  54. Ο/Η δεξιος λέει:

    @ Φυσικός

    Για τις ανεπτυγμένες χώρες που ο πληθυσμός είναι στάσιμος ή μειώνεται υπάρχει δημογραφικό πρόβλημα.Το πιο οξυμένο το έχει η Ιαπωνία αλλά και η Ευρώπη δεν πάει πίσω.
    Έχει άμεση σχέση με την δυνατότητα αύξησης του ΑΕΠ και τα συνταξιοδοτικά βάρη.Εν πάσει περιπτώσει το ανέφερα για να πω ότι δεν είναι επαρκής δικαιολογία το δημογραφικό για την μεσανατολική μετανάστευση στην Ευρώπη.Λύνεται και αλλιώς αν είναι αυτό το πρόβλημα.

    Μου αρέσει!

  55. Ο/Η physicist λέει:

    Η ΕΕ σχεδιάζει την εισαγωγή ενιαίου συστήματος διοδίων σε όλη την Ευρώπη, που θα χρεώνει κάθε οδηγό αυτομάτως με βάση τα χιλιόμετρα που διανύει. Το σύστημα και ολόκληρη η υποδομή υπάρχει ήδη στην Γερμανία αλλά εφαρμόζεται μόνο στα φορτηγά. Η ΕΕ σκοπεύει να το επεκτείνει σε όλα τα οχήματα.

    Γρήγορα γίνεται αντιληπτό, υποθέτω, ότι η εφαρμογή του μέτρου ισοδυναμεί με πλήρη παρακολούθηση των τροχαίων κινήσεων των πολιτών και ότι, ως συνήθως, θα εγκριθεί σε κάποιο κλειστό δωμάτιο και θα περάσει στο ντούκου από τα Κοινοβούλια, προς δόξαν των δημοκτατικών αρχών της ηπείρου μας.

    http://www.zeit.de/mobilitaet/2017-05/bruessel-autofahren-eu-kommission-verkehrskonzept-nutzerprinzip-kosten-steigerung

    Μου αρέσει!

  56. Ο/Η Mitsos λέει:

    Φυσικέ ήδη τα αυτοκίνητα που παράγονται έχουν στον εγκέφαλο έναν μηχανισμό που εκπέμπει παλμούς οι οποιοι δύναται να εντοπίζονται από δορυφορικό σύστημα της τροχαίας. Απλώς στην Ελλάδα λόγω κρίσης δεν υπαρχουν πολλά καινούρια αυτοκινητα πλέον και δεν υπάρχει ακόμα το σύστημα στην αστυνομία λόγω οικονομικής στενότητος.

    Αυτήν τη στιγμή κάθε περιπολικό αυτοκίνητο διαθέτει υπολογιστή με πρόσβαση στην κεντρική βάση δεδομένων της ασφάλειας. Προσωπικά ουδέποτε κρατώ στο αυτοκίνητο χαρτιά. Τους λέω όταν μου ζητούν ταυτότητα το όνομά μου και βρίσκουν ακόμα και πόσα κυνηγετικά όπλα έχω δηλωμένα και αν χρωστάω στην εφορία και αν είμαι στον Τειρεσία. Την άλλη φορά που με στέσανε στο δρόμο μου είπανε να πάω να πληρώσω τον ΕΝΦΙΑ και να ανανεώσω την άδεια μιας ρώσικης καραμπινας που είχε λήξει και δεν το χα πάρει πρέφα.

    Την άδεια της καραμπίνας την ανανέωσα προχθές. ΕΝΦΙΑ στο σπίτι που έχτισε ο παππούς μου κουβαλώντας τις πέτρες με το μουλάρι δεν πληρώνω πλέον.

    Τα πάντα Φυσικέ παρακολουθουνται. Η τεχνολογία των σύγχρονων αλγορίθμων και των συγχρονων σκληρών δίσκων που από τα μεγαμπαιτ πήγανε στα τεραμπαιτ πλέον τους επιτρέπει να παρακολουθούν τα πάντα.

    ΑΛΛΑ:

    Ο Μπιν Λαντεν επειδή ήξερε με ποιους έχει να κάνει για παράδειγμα ουδέποτε χρησιμοποίησε τεχνολογία. Είχε έναν μαντατοφόρο, του έδινε ένα διπλά κωδικοποιημένο γράμμα σφραγισμένο με βουλοκέρι και του έλεγε θα το πας εκεί αφού πρώτα κρατούσε τα παιδιά του αιχμάλωτα. Μόνο όποιος δεν παίζει το παιχνίδι της τεχνολογίας μπορεί να απειλήσει το σημερινό σύστημα και οι μουσουλμάνοι το ξέρουνε πάρα πάρα πολύ καλά. Επειδή λοιπόν παίζουν σε άλλο γήπεδο όσα συστήματα ασφαλείας και να εφεύρουν οι κύριοι που το παίζουνε κυβερνήτες, η τρομοκρατία δεν μπορεί να ηττηθεί. Μπήκε ο τρομοκράτης στη χώρα που επιδιώκει να χτυπήσει? Σου ξέφυγε και είναι μέσα? Θα έρθει η ώρα που θα βρει τον τρόπο να προκαλέσει τεράστιο πόνο αν έχεις ακόμα και το στρατό να γυρίζει στους δρόμους όπως γίνεται τώρα στο Βέλγιο, στην Αγγλία στη Γαλλία.

    Αντί λοιπόν να έχουνε το στρατό να τρομοκρατεί τον κόσμο στο δρόμο και να παίζει το ρόλο της αστυνομίας θα ήταν καλύτερο να τον έχουνε να φυλάει τα σύνορα και να ελέγχει ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει. Αυτή ειναι η δουλειά του και η αποστολή του στρατιώτη. Αλλά εδώ στην Ευρώπη όπως μπερδεψαμε τα φύλα και παντρευεται ο Μήτσος με τον Γιώργη και του δίνουνε και παιδιά για υιοθεσία, μπερδέψαμε και το ρόλο του στρατιώτη.

    Μου αρέσει!

  57. Ο/Η Γιώργας λέει:

    Μου αρέσει!

  58. Ο/Η Γιώργας λέει:

    Μου αρέσει!

  59. Ο/Η Γιώργας λέει:

    https://www.google.gr/search?tbs=sbi:AMhZZisG6BOptHu3yKrjcRfVXpompqmjLSR9jpBTSVfZKjvqMvJdUZsBuQ11SUjldrhncIP6TnS6QLEYzcFdQlLQBfT-wVR3sO-hxjmkzew5UMFxluGbiglVqWLGvc-jpNor7JIxLbm9crjaUj70yletYCyYyTPxAKPpf1aRiYBlaqP5E_1xXUMsAxbTjHVqSZWnD6T49yrIkqXhsMuB5QrYLP0lTLQD8-MZZjNFQL_1k07WNgA6d-5Wd7yFO3L2Oqd0xxYpxyhudx2eo2eRqNwaMQcucWY8NdqQK_1EF64A6W622tm9nSldXxXLdDPL2sojrxiuFRQXEp56OVD6rB39OMj7b0ziEF53zIzJolrhLeoQT-nQOIIF1qfBY-6YCNXXqoIq1XSqbwMKEJpKjh90e6uvkilQo-pluWvAFJItgkMbrHq_1vJk20luv3ilsW4mBu2N-0KpgE3kvydMnG2Tm-LzteKjr0IALt5_1H2XY-o9_14H6S3V4zHC7gEggcMPlT6Zpj63UBLRRNmll193g9ABBpOeg4Lz3g3KEg9or7FgylN1wIQ35ts_1FfAyuISIldV16ViH3kELnojArNyAh5VQzxaspaB6Rehfg5ymPxkzfNdufxEWq7Pxn8MNckUaqZF8avHQWA7ueZ586Okilk_1Ia-K9Til6hBBnKGPhK3WJc2MrUaXg18qpY5UVtQyrRkNnZfthvs346aQWpux6FSUU3J0OkzBIyu9P6yNWtjMal8VV979qDxeNfObG3pfNOMushLp8VdNPYpCekttgkO2asQDjqd6YLGFijWOHHg1X0q8ePDT0hiKU84tjfQbyQw10pg3xQuhwiWa75qOtlOi4QSGctB7QrzWD1Wdb1krXg4EWcEOKg0JzlRHmzYFQ3kQNcDnGbcIFLA29JTutId2xLoAeSWBwueJ76Pxww1oFYZsM4y-wakZBM0uNfRXX3BuyTqdTFt4yDu6kmRHcBTKTiNGFzf_1ktaqrOhRZxzuvwEAEe52HT-KqCxX5_1pDlROMX8YPELfTV_1rnEf_1vzT7Zs9YUtqgB603GYNdCWdYyzpHwDQ9cwrluOYoid5_1ASt6MRf4rolxmydYx9JSmJrvCGqA1eyDcUGcBGo9Y2Fc072Q49-i0mnsxtUd_15tYwEHC5AA5GHtjAYCEm7yyR3oq2pEXKoZQK7jyGtKqe7bS7oOuEjN8Xi0iHeISSpgajhwQyJhLozh4V4a1sYs7kAYA3vlzNvGRhPtY4g23zmcROFpGsqJsM6S8ko2SMeEHC2lcEMGFDrd6xOUJmQPHofAzhmrVbqjFOX1wIYHelglKjr-FUI8n2XIk7iYTSL7mX6sKXkkH4Mvw2l4Dlr1WTYD8qRce9MVVC6RC_1WwUlwxE5Wqa5XtrPBPpbovMk_14vpLRZDZOJEVYIcbHH9cKDL1kSOIcSwZTgpc5_1NN2LXRNIX1wyccaDelMZc-vkMYMiaithFBpcpvyIJNUwxLvZTWtT_1dmfRSNaVMxVeiduOXLfWmq0-XvnvtVkD684cz0S914CLKL4f8sh0kC1uiQgPqipvmBsDZ_1uBNwvbi-53heW30V8nJ1wGPFI8CHBMorrnz2Qq7Y9C-JkUVW354nP95eHP0OAG0ogwQcKh3fLC33pkMyOkjBtAYOTCJiESJSOm6z7B_1_17QeTMPk6wd8er0zuwqbyUCAWViELQ7L4a8dZa4WWAF3fdt-OIGrVm-rt0FcjQoG4Wmo89dAIe#imgrc=fd_2KC75ddzR0M:

    Μου αρέσει!

  60. Ο/Η xberliner λέει:

    @ physicist
    Αν κουβαλάς κινητό πάνω σου, τα δεδομένα (θέσης,χρόνου) υπάρχουν αποθηκευμένα για όσο χρονικό διάστημα το κινητό σου ήταν ανοιχτό. Όποιος μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα (και να είσαι σίγουρος ότι θα είναι ακριβώς ο ίδιος που θα μπορεί να έχει πρόσβαση στη βάση δεδομένων των διοδίων) ξέρει για σένα.
    Θα σου πω ακόμα ότι αν κάποιος θέλει και έχει πρόσβαση και σε άλλες βάσεις δεδομένων αυτή τη στιγμή μπορεί να ξέρει εκτός από το ποιος είσαι (στο ίντερνετ ΔΕΝ υπάρχει ανωνυμία εκτός και αν χρησιμοποιείς Tor και είσαι πάρα πολύ προσεκτικός, τότε κάτι από το φακέλωμα μπορεί να γλιτώσεις), ξέρει τί ειδήσεις σ αρέσεις να διαβάσεις, ποια είναι η ιδεολογία σου κτλ κτλ κτλ.
    Προς το παρών βέβαια κανείς δεν ενδιαφέρεται για σένα και για μένα. Ενδιαφέρονται ως μέλη μιας αγέλης/κοινωνικής ομάδα/αγοραστικού κοινού. Αλλά όχι ατομικά. Προς το παρών τουλάχιστον.

    Μου αρέσει!

  61. Ο/Η physicist λέει:

    Προς το παρόν, Βερολινέζε. Πες με παρανοϊκό [*] αλλά εμ τα κινητά, εμ τα αυτοκίνητα, εμ που όλο και περισσότερο πληρώνουμε με κάρτες και όχι με μετρητά, δεν θα μείνει τίποτα που να μην ξέρουνε για μας. Και το κάνουμε όλο αυτό με την ελεύθερη θέλησή μας, καταλαβαίνεις. Δεν χρειάζεται Στάζι, αυτοσαζιαζόμαστε μόνοι μας.

    [*] Ακόμα κι αν είμαι, όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι πράγματι δεν με κυνηγάνε (κλεψ) 😉

    Μου αρέσει!

  62. Ο/Η Eνη λέει:

    Βερολινεζε,

    Υπαρχει και η αλλη οψη. Ο κοσμος διασκεδαζει ………

    http://www.protagon.gr/epikairotita/vrikame-ti-simainei-covfefe-44341420454

    Μου αρέσει!

  63. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    666

    Μου αρέσει!

  64. Ο/Η physicist λέει:

    Πραγματικά μοιάζει με τέλος εποχής. Μετά τον Κ. Μητσοτάκη, άλλη μια εμβληματική προσωπικότητα πέθανε σήμερα, ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Αλόις Μοκ. Ο εκλιπών έμεινε στην Ιστορία για την συμβολική πράξη του να κόψει τα συρματοπλέγματα στα σύνορα της Αυστρίας με τον Ουγγαρία το 1989, μαζί με τον Ούγγρο ομόλογό του Γκιούλα Χορν.

    Μου αρέσει!

  65. Ο/Η xberliner λέει:

    «Υπαρχει και η αλλη οψη. Ο κοσμος διασκεδαζει ………»
    Έχω την εντύπωση ότι πρωθυπουργός μας είναι ο μοναδικός στην ΕΕ που μιλάει χειρότερα αγγλικά από τον Τραμπ.

    Μου αρέσει!

  66. Ο/Η Eνη λέει:

    Μα δεν ειναι αγγλικά. Ειναι μια λεξη ακατανοητη. Για ξαναδες το σχολιο. Eγραψε covfefe και «ψαχνεται» η υφηλιος διασκεδαζοντας…….. . lol lol lol

    Μου αρέσει!

  67. Ο/Η xberliner λέει:

    «Μα δεν ειναι αγγλικά.»
    Το ίδιο λέω και εγώ.

    Μου αρέσει!

  68. Ο/Η Eνη λέει:

    «ΜΕΓΑΛΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΙΔΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ
    Τι σημαίνει η αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συμφωνία για το Κλίμα

    ΚΟΣΜΟΣ 02|06|2017

    Οι φήμες κυκλοφορούσαν εδώ και μήνες, αλλά ο Ντόναλντ Τραμπ τις επιβεβαίωσε χθες ανακοινώνοντας την αποχώρηση των ΗΠΑ απ’ τη Συμφωνία των Παρισίων για την κλιματική αλλαγή.

    Όμως, παρά τη σκληρή ρητορική του, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν επέλεξε το πιο επικίνδυνο μονοπάτι καθώς οι ΗΠΑ παραμένουν μέλος της σύμβασης-πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για τις κλιματικές μεταβολές (UNFCCC).

    Αλλά και η αποχώρηση από τη Συμφωνία των Παρισίων θα γίνει πράξη τρία χρόνια αφότου η τελευταία τέθηκε σε ισχύ, δηλαδή τον Νοέμβριο του 2019. Ωστόσο, οι ΗΠΑ μπορούν να επιστρέψουν ανά πάσα στιγμή, αφού σε αντίθετη περίπτωση οι κίνδυνοι θα είναι πολλοί, ειδικά για την Αμερική και την οικονομία της.

    Η πρωτοπορία των ΗΠΑ στην καινοτομία, τις επενδύσεις και το άνοιγμα επιχειρήσεων δεν θα υποστηρίζεται πλέον από την κυβέρνηση. Κι η ηγετική της θέση στην παγκόσμια οικονομία του 21ου αιώνα κινδυνεύει να θυσιαστεί στο βωμό μιας απέλπιδας προσπάθειας αναβίωσης της οικονομίας του εικοστού αιώνα που βασιζόταν στα ορυκτά καύσιμα.

    Όσο κι αν έχει βαλθεί ο Τραμπ να επαναφέρει δυναμικά στο παιχνίδι της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας τον άνθρακα, δεν μπορεί να εμποδίσει τις εταιρείες να στραφούν σε καινοτόμους και λιγότερο ρυπογόνους τρόπους παραγωγής ηλεκτρισμού και τα διευθυντικά τους στελέχη είναι αρκετά έξυπνα για να καταλάβουν ότι δεν θα βγάλουν κέρδη αν επενδυθούν χρήματα σε εργοστάσια που πιθανώς θα κλείσει ο διάδοχος του Τραμπ.

    Αντίθετα οι Πολιτείες και οι πόλεις στις ΗΠΑ θα συνεχίσουν να επενδύουν σ’ ένα πράσινο μέλλον που διασφαλίζει καθαρό αέρα, νερό και την υπόσχεση ενός σταθερού κλίματος για τους πολίτες τους.

    Η κλιματική αλλαγή είναι, φυσικά θέμα, που απασχολεί ολόκληρη την οικουμένη, αλλά από την ΕΕ μέχρι την Κίνα κι απ’ τη Ρωσία μέχρι την Ινδία οι ηγέτες έσπευσαν να επιβεβαιώσουν την προσήλωσή τους στην αντιμετώπιση της μεγαλύτερης πρόκλησης για την ανθρωπότητα. Κι η δέσμευση της Κίνας, του μεγαλύτερου ρυπαντή του πλανήτη, έχει ιδιαίτερη σημασία.

    Θα αναρωτηθεί κανείς βεβαίως αν το Πεκίνο θα τηρήσει το λόγο του. Αναλυτές εκτιμούν ότι θα το κάνει, αν μη τι άλλο για να προστατέψει τον πληθυσμό του απ’ την ατμοσφαιρική ρύπανση και τα άλλα προβλήματα που απορρέουν απ’ τις εκπομπές ρύπων. Κι όχι μόνον αυτό, αλλά η Κίνα έχει βαλθεί να κυριαρχήσει στην τροφοδοσία της παγκόσμιας αγοράς με τεχνολογίες ανανεώσιμης ενέργειας. Οι συνολικές της επενδύσεις σε αιολική και ηλιακή ενέργεια μέχρι το 2030 μπορεί να φτάσουν ακόμη και τα 782 δισ. δολάρια!

    Φυσικά η αποχώρηση των ΗΠΑ απ’ τη Συμφωνία των Παρισίων συνεπάγεται κινδύνους για ολόκληρο τον κόσμο. Υπάρχουν αρκετοί πιθανοί δρόμοι που μπορούν να οδηγήσουν σε μια παγκόσμια οικονομία μηδενικών εκπομπών ρύπων στο δεύτερο ήμισυ του αιώνα μας, ώστε να αποφευχθούν οι «σοβαρές, εκτεταμένες και ανεπίστροφες επιπτώσεις», που προειδοποιεί η διεθνής επιστημονική κοινότητα. Αλλά το στοίχημα είναι να ληφθούν μέτρα νωρίς κι οι εκπομπές ρύπων να αρχίσουν να μειώνονται απ’ το 2020μΧ.

    Ενδεχόμενη παύση της μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στις ΗΠΑ – εφόσον δεν αντισταθμιστεί από άλλες χώρες- θα επιβραδύνει την πρόοδο και ενδέχεται να συμβάλει στην αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας κατά ένα έως δύο δέκατα βαθμών Κελσίου. Κι αυτό μπορεί να αποδειχθεί αρκετό για να βρεθούν παράκτιες περιοχές των πιο ευάλωτων κρατών κάτω απ’ τα κύματα με την άνοδο της στάθμης των ωκεανών.

    Αν οι ΗΠΑ συνεχίσουν τις εξαγωγές προϊόντων που παράγονται με «βρώμικη» ενέργεια, ίσως μπουν στον πειρασμό άλλες χώρες να τις ακολουθήσουν για να αντέξουν στον ανταγωνισμό, αν και προς το παρόν δεν υπάρχουν τέτοιες ενδείξεις. Φυσικά, άλλες χώρες θα μπορούσαν να αυξήσουν τους δασμούς στις εισαγωγές τέτοιων αμερικανικών προϊόντων, αλλά αυτό θα πυροδοτούσε αντίποινα με απρόβλεπτες συνέπειες.

    Οι ΗΠΑ ήταν ως τώρα από τους μεγαλύτερους χρηματοδότες προγραμμάτων αρωγής για χώρες που επηρεάζονται για την κλιματική αλλαγή. Κι αυτό ήταν ζωτικής σημασίας για να πειστούν να συμμετάσχουν στην παγκόσμια δράση για το κλίμα αναπτυσσόμενες χώρες που εκλαμβάνουν την υπερθέρμανση του πλανήτη ως κρίση που προκάλεσαν τα βιομηχανικά κράτη. Τώρα θα πρέπει να διαθέσουν ακόμη περισσότερα δισεκατομμύρια οι πλουσιότερες χώρες.

    Η Γερμανίδα υπουργός Περιβάλλοντος, Μπάρμπαρα Χέντρικς σχολίασε χθες μετά τις ανακοινώσεις Τραμπ: «Το κλίμα του πλανήτη θα επιβιώσει οκτώ χρόνια και χωρίς τις ΗΠΑ».

    Οκτώ χρόνια: δηλαδή δύο θητείες Τραμπ. Είναι, όμως, σίγουρο ότι θα είναι πρόεδρος ως τότε; »

    Πηγή: «Goodbye America»: Συγκλονιστικό πρωτοσέλιδο της Liberation για τον Τραμπ και το κλίμα | iefimerida.gr

    Μου αρέσει!

  69. Ο/Η xberliner λέει:

    Ο Τραμπ είναι είτε ηλίθιος είτε χοντρά επιδοτούμενος από την βιομηχανία των υδρογονανθράκων είτε και τα δύο μαζί. Σίγουρα δεν ενεργεί προς το συμφέρον της χώρας του (in long term).
    Κινδυνεύει να χάσει το τεράστιο πλεονέκτημα που έχει η χώρα του. Να είναι δυλαδή η τεχνολογικά ηγέτιδα δύναμη του κόσμου. Αυτή τη στιγμή έχει επενδυθεί στο δυτικό κόσμο και στην Κίνα τεράστια ποσά για την ενέργεια (ανανεώσιμες πηγές, ενέργεια στην αυτοκίνηση κτλ). Πέρα από τις όποιες παράπλευρες καινοτομίες βγήκαν μέχρι τώρα σε λίγες δεκαετίες οι χώρες αυτές θα παράγουν την ηλεκτρική τους ενέργεια στο 100% από ανανεώσιμες πηγές (κάποιες ήδη το κάνουν για κάποιες μέρες το χρόνο). Όταν επιτευχθεί και το επόμενο βήμα να έχουμε αυτοκίνητα χωρίς καύσιμα υδρογονανθράκων οι χώρες αυτές θα έχουν τεράστιο πλεονέκτημα έναντι των υπολοίπων. Τόσο οικονομικό όσο και διπλωματικό (ανεξάρτητες ενεργειακά). Επιστροφή στην οικονομία του πετρελαίου θα ρίξει τις ΗΠΑ (και άλλες χώρες που βασίζονται σε αυτούς όπως η Σ. Αραβία, η Ρωσία και η Βενεζουέλα) στη δεύτερη κατηγορία.

    Μου αρέσει!

  70. Ο/Η Mitsos λέει:

    Οταν το ευρωκοινοβούλιο αναλαμβάνει να υπερασπίζει τα πανεπιστήμια του Σορος και τα επιχειρηματικά του συμφέροντα.

    Μου αρέσει!

  71. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    «Επιστροφή στην οικονομία του πετρελαίου»

    Δεν πρόκειται για επιστροφή στην οικονομία του πετρελαίου αλλά στην οικονομία του άνθρακα,* δηλαδή ακόμα χειρότερα.

    * Donald Trump promises to bring back coal jobs but experts disagree

    http://www.independent.co.uk/news/world/americas/donald-trump-coal-mining-jobs-promise-experts-disagree-executive-order-a7656486.html

    Μου αρέσει!

  72. Ο/Η Mitsos λέει:

    Μου αρέσει!

  73. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    Τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο. Όπως και στην επίθεση του Μαρτίου, χρησιμοποιήθηκε πάλι αυτοκίνητο, με το οποίο χτυπήθηκαν πεζοί. Υπάρχει δυστυχώς ένας νεκρός και αρκετοί τραυματίες. Ακόμα όλα είναι σε εξέλιξη και οι Αρχές δεν έχουν αναφερθεί στην ταυτότητα των δραστών αλλά η εντύπωση που σχηματίζει κανείς είναι ότι πρόκειται για ισλαμιστική τρομοκρατία.

    London attacks: incidents at London Bridge and Borough Market confirmed as terrorism

    https://www.theguardian.com/uk-news/live/2017/jun/03/london-bridge-closed-after-serious-police-incident-live.

    Μου αρέσει!

  74. Ο/Η δεξιος λέει:

    Έλα πάμε πάλι για νέα παράσταση με όλο τον καλό κόσμο στους ρόλους του.

    Μου αρέσει!

  75. Ο/Η Αλικη λέει:

    Μην διαβάσουμε παλι: «ο δράστης ηταν γνωστός στις αρχές».

    Μου αρέσει!

  76. Ο/Η physicist λέει:

    Ούτε να διαβάσουμε ότι ήταν μεμονωμένα άτομα που ριζοσπαστικοποιήθηκαν λογω του ρατσισμού των δυτικών κοινωνιών.

    Μου αρέσει!

  77. Ο/Η physicist λέει:

    Η άμεση, μαζική και κύρια απειλή για την Ευρώπη δεν είναι ούτε ο Πούτιν ούτε, βέβαια, ο Τραμπ. Καιρός να καταλάβουμε πριν μας καταλάβουν.

    Μου αρέσει!

  78. Ο/Η Eνη λέει:

    http://www.protagon.gr/epikairotita/44341422078-44341422078
    υγ.
    Πραγματι, Δεξιέ, ολοι στους ρολους τους οπως π.χ., Τραμπ και, Φαρατζ ,ενω σε διαφορετικους ρολους ολοι οι αλλοι ,σε Ευρώπη, Καναδα και αλλου.

    Μου αρέσει!

  79. Ο/Η physicist λέει:

    Καθαρές κουβέντες από την Βρεταννή Πρωθυπουργό στη δήλωσή της.

    Μου αρέσει!

  80. Ο/Η Eνη λέει:

    Ο/Η Eνη λέει:
    4 Ιουνίου 2017 στο 13:21
    Μέι, σκληρή σταση απεναντι στον εξτρεμισμό

    n.gr » Ειδήσεις » Κόσμος RSS : Κόσμος
    Δημοσίευση: 04 Ιουν. 2017, 12:37
    «Ως εδώ» λέει η πρωθυπουργός
    Σκληρότερη στάση απέναντι στον εξτρεμισμό, προανήγγειλε η Τ.Μέι
    Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι (Φωτογραφία: ΑΠΕ )

    Λονδίνο
    Επίθεση στο Λονδίνο – Επίθεση στο Λονδίνο – Φωτογραφία 18
    18 φωτογραφίες Την ταχύτητα με την οποία αντέδρασε η Αστυνομία, εντός 8 λεπτών από την πρώτη αναφορά για το τρομοκρατικό χτύπημα, εξήρε η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, σε μήνυμά της μετά τη συνεδρίαση του ειδικού οργάνου για την ασφάλεια της χώρας.

    Η πρωθυπουργός τόνισε ότι η χώρα και ο κόσμος ολόκληρος αντιμετωπίζει ένα νέο είδος τρομοκρατίας, όπου ο ένας δράστης ουσιαστικά αντιγράφει τον άλλο, στον τρόπο δράσης. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τα οργανωμένα χτυπήματα που απαιτούσαν πολύχρονη ενδεχομένως προετοιμασία ή συνεργασία μεταξύ δικτύων.

    Αναγνώρισε ότι πρόκειται για το τρίτο χτύπημα σε διάστημα ενός μήνα, αλλά ενημέρωσε ότι οι Αρχές σταμάτησαν τουλάχιστον άλλα πέντε χτυπήματα.

    Αναφέρθηκε στην ανάγκη να καταπολεμηθεί η ιδεολογία του μίσους, η οποία γεννά ακόμα περισσότερο μίσος και που διαστρεβλώνει μια ολόκληρη θρησκεία.

    «Το κοινό στοιχείο των δραστών είναι ο ισλαμικός εξτρεμισμός. Είναι μια ιδεολογία που θεωρεί ότι οι δικές μας αξίες είναι ασύμβατες με το Ισλάμ. Αυτή είναι μία από τις μεγάλες προκλήσεις τις εποχής μας: να νικήσουμε τον εξτρεμισμό, πείθοντας τους πολίτες ότι οι δικές μας αξίες είναι καλύτερες» συνέχισε η πρωθυπουργός.

    «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε τις ζωές μας, όπως είναι. Τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν» ξεκαθάρισε, απαριθμώντας στη συνέχεια αλλαγές σε επιχειρησιακό επίπεδο: η αντιτρομοκρατική μας στρατηγική πρέπει να προσαρμοστεί στις νέες εξελίξεις, οι Υπηρεσίες πρέπει να έχουν όλες τις εξουσίες που χρειάζονται. Πρέπει -«και θα το κάνουμε»- να εξετάσουμε και το θέμα των ποινών σε όσους καταδικάζονται για τρομοκρατία» τόνισε.

    Σε αυτή τη χώρα υπάρχει μεγάλη ανοχή στον εξτρεμισμό, είπε η ίδια, ξεκαθαρίζοντας ότι σε αυτό θα μπει τέλος, ακόμα και αν απαιτηθεί μακρά και «ενοχλητική» συζήτηση.

    Η Τερέζα Μέι αναφέρθηκε και πάλι -όπως και μετά την επίθεση στο Μάντσεστερ- στην ανάγκη να μπει «τάξη» στον κυβερνο-χώρο, εκεί όπου ο εξτρεμισμός βρίσκει πρόσφορο έδαφος να αναπτυχθεί.

    Επανέλαβε μάλιστα την ανάγκη ενεργού εμπλοκής σε αυτό και των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο, μέσω Twitter, Facebook κλπ.

    Τέλος, ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν κανονικά την ερχόμενη Πέμπτη 8 Ιουνίου και ότι σε ένδειξη σεβασμού η προεκλογική εκστρατεία αναστέλλεται μόνο για την Κυριακή.
    Newsroom ΔΟΛ «

    υγ. Σε αυτο το ποστ ανηκει το ανω δημοσιευμα.

    Μου αρέσει!

  81. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    «Έλα πάμε πάλι για νέα παράσταση με όλο τον καλό κόσμο στους ρόλους του.»

    Πάνω στον πόνο των άλλων ο Τραμπ θεώρησε ότι καλό θα ήταν να κάνει πολιτική σπέκουλα υπερ της μαλακίας που νομοθέτησε τον Ιανουάριο. Σίχαμα με την πιο πλήρη έννοια της λέξης. Αλλά το είπαμε, η υπαρξιακή απειλή της Ευρώπης και της ανθρωπότητας ολόκληρης είναι το ριζοσπαστικό Ισλάμ, όπως υποστηρίζουν όλοι οι ακροδεξιοί μαλάκες ισλαμοφάγοι. Που περιμένετε σαν τα κοράκια να γίνει τρομοκρατική επίθεση ώστε να πάτε μετά και να περιφέρετε την μικροψυχία και την βλακεία που σας δέρνει σαν να είναι τίποτα παράσημα.

    Μου αρέσει!

  82. Ο/Η Αλικη λέει:

    Το οτι ο ισλαμικός φονταμενταλισμός αποτελει σοβαρη απειλή για την Ευρώπη δεν σημαινει οτι ο τερατώδης και ηλίθιος τροπος, με τον όποιον πολιτεύεται ο Τραμπ, δεν απειλεί την παγκόσμια ισορροπία. Τι σχεση εχει το ενα με το αλλο?

    Ειναι εντελως άστοχοι αυτοι οι συμψηφισμοί, με τους οποίους επιχειρείται -πλαγίως- να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα.

    Μου αρέσει!

  83. Ο/Η δεξιος λέει:

    Εδώ Αλίκη υπάρχει μια διεθνική και διακομματική μάχη που φυσικά αντικατοπτρίζει συμφέροντα και πολιτικές για το μέλλον.
    Μακ Κέιν από τη μακρινή Αυστραλία.

    http://www.abc.net.au/news/2017-05-29/putin-a-bigger-threat-than-islamic-state-mccain-says/8570158

    Oύτε θέμα χαρακτήρων είναι ούτε παραξενιές.Είναι θέμα σύγκρουσης πολιτικών.

    Μου αρέσει!

  84. Ο/Η physicist λέει:

    Καμία σχέση το ένα με το άλλο, όντως. Αυτό ακριβώς λέω κι εγώ. Η μόνη σύγκριση αφορά αφενός την σφοδρότητα της ρητορείας εναντίον του Τ. σε σχέση με τα μασημένα λόγια σε ό,τι αφορά τους άλλους.

    Ο Πούτιν έχει θέση στη σύγκριση, εφόσον μεγάλη μερίδα των δυτικών ηγεσιών θεωρεί την ρωσική απειλή μεγαλύτερη από την ισλαμιστική και χαράσσει την πολιτική της ανάλογα.

    Μου αρέσει!

  85. Ο/Η physicist λέει:

    Οποιος θέλει δε μπορεί να συγκρίνει την αντίδραση της κ. Μέυ με τις κλούβιες ασυναρτησίες που ψέλισσε η κ. Μέρκελ τρεις ολόκληρες μέρες μετά το μακελειό του Βερολίνου.

    Μου αρέσει!

  86. Ο/Η physicist λέει:

    Εξαίρεση των μουσουλμάνων μαθητών από τις εξετάσεις στο τέλος της σχολικής χρονιάς ζητούν μουσουλμανικές οργανώσεις στην Κεντρική Ευρώπη, επειδή είναι εξαντλημένοι από την νηστεία του Ραμαζανιού.

    Η τρομοκρατία είναι ένα μικρό μέρος του ζητήματος, και μάλιστα όχι το βαθύτερο.

    Μου αρέσει!

  87. Ο/Η physicist λέει:

    ΥΓ, οι νορμάλ οργανώσεις, όχι τίποτα εξτρεμιστές.

    Μου αρέσει!

  88. Ο/Η δεξιος λέει:

    Η σφοδρότητα της ρητορείας έχει σχέση με την πολιτική που ακολουθεί ή θα ήθελε να ακολουθήσει και δεν θέλουν κάποιοι άλλοι.
    Διακλαδίζεται δε σε όλο το δυτικό σύστημα,μέχρι και στο τελευταίο χωριό.
    Παράδειγμα : η τελευταία φασαρία για την σεξουαλική εκμετάλλευση προσφύγων.
    Για το θέμα αυτό η καραμανλική – ψιλοκαμμενική φιλοτραμπική εφημερίδα «Δημοκρατία» επιτίθεται στον ΓΑΠ.

    http://www.dimokratianews.gr/content/75373/o-giorgos-i-mko-kai-oi-paiderastes

    Η ίδια είδηση όμως υπάρχει και στο τραμπικό breitbart όπου βέβαια βάλλεται η κεφαλή της οργάνωσης,ο ,,,,αντίπαλος δισεκατομμυριούχος και όχι η ουρά της.

    http://www.breitbart.com/london/2017/06/02/soros-aligned-ngo-investigation-sexually-abusing-migrants-greece/

    Μου αρέσει!

  89. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    «Ειναι εντελως άστοχοι αυτοι οι συμψηφισμοί, με τους οποίους επιχειρείται -πλαγίως- να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα.»

    +1
    Έτσι ακριβώς.
    Και είναι με κάτι τέτοιους συμψηφισμούς που οι οπαδοί του παλιάτσου δείχνουν πως χρησιμοποιούν αυτές ακριβώς τις τρομοκρατικές ενέργειες σαν αιχμή του δόρατος προκειμένου να προωθήσουν μία ευρύτερη και πολύ συντηρητική πολιτική ατζέντα. Θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι εναντίον του ριζοσπαστικού Ισλάμ και παράλληλα να είναι και εναντίον του Τραμπ (όπως είμαστε πολλοί άλλωστε), δεν είναι όμως. Αντίθετα, αυτό που βλέπουμε είναι η απόπειρα να θέσουν, έμμεσα, ένα δίλημμα – ή με τον Τραμπ,* και την υπερσυντηρητική ακροδεξιά ατζεντα του, ή με τους ισλαμιστές. Λες και δεν θα μπορούσε κανείς να είναι εναντίον και των δύο αλλά θα πρέπει να διαλέξει μεταξύ των δύο. Το δίλημμα είναι βέβαια πλαστό, ακριβώς επειδή υπάρχει η δυνατότητα να είναι κανείς εναντίον και των δύο, και όχι να διαλέξει τον ένα από τους δύο, όπως κάνουν οι ακροδεξιοί.

    * Ο οποίος Τραμπ στο πρόσφατο ταξίδι του στην Σαουδική Αραβία μόνο πίπες δεν πήρε από τους σαουδάραβες μονάρχες, και από την πολλή χαρά αποφάσισε να κλείσει μαζί τους και συμφωνίες για την πώληση οπλισμού αξίας κοντά 100 δις δολλαρίων, και χωρίς να θέσει καμία προϋπόθεση σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (όπως π.χ. είχε κάνει ο προκάτοχος του). Επιπλέον, άχνα δεν έβγαλε για την βάναυση καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το θεοκρατικό καθεστώς της ΣΑ ή για την υπόθαλψη της ισλαμιστικής τρομοκρατίας από αυτό μέσω διάφορων τρόπων. Βρήκε όμως τον μεγάλο ένοχο για την ισλαμιστική τρομοκρατία, το… Ιράν.

    Μου αρέσει!

  90. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    «Εδώ Αλίκη υπάρχει μια διεθνική και διακομματική μάχη που φυσικά αντικατοπτρίζει συμφέροντα και πολιτικές για το μέλλον.
    Μακ Κέιν από τη μακρινή Αυστραλία.»

    Κρύψου εσυ πίσω από τον Μακέϊν και τις μαλακίες που λέει χρόνια τώρα για να μην βγάλεις άχνα για τα σημεία και τέρατα που κάνει ο παλιάτσος που υποστηρίζεις.

    Μου αρέσει!

  91. Ο/Η δεξιος λέει:

    Πολύ λίγα έχω γράψει εγώ υπέρ του Τραμπ.Επειδή έχεις εσύ φανατισθεί δεν σημαίνει ότι όλοι είναι το ίδιο φανατισμένοι είτε υπέρ είτε κατά.
    Τώρα το τι θα μπορούσε να κάνει κανείς είναι ένα πράγμα και το τι κάνουν οι διάφοροι δρώντες άλλο.Ο πολιτικός ή η χώρα που θα είναι ταυτόχρονα αντιτραμπικός και αντιισλαμιστής μαζί αναζητείται.

    Μου αρέσει!

  92. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    «Πολύ λίγα έχω γράψει εγώ υπέρ του Τραμπ.»

    Υπεραρκετά όμως ώστε να αποδεικνύουν πέραν πάσης αμφιβολίας την αφοσίωσή σου σε αυτόν τον απατεώνα. Και είσαι φανατικά υπερ του (όπως φανατικά υπερ εισαι και σε σχέση με τον άλλο τον παλιάτσο, τον Ερντογάν). Γενικότερα, είσαι υπερ κάθε δεξιού τσαρλτάνου που δεν τα πάει καλά με την φιλελεύθερη δημοκρατία.

    «Ο πολιτικός ή η χώρα που θα είναι ταυτόχρονα αντιτραμπικός και αντιισλαμιστής μαζί αναζητείται.»

    Εαν με το ‘αντιισλαμιστής’ εννοείς ισλαμοφάγος – που θεωρεί ότι όλοι οι μουσουλμάνοι είναι περίπου δυνάμει δολοφόνοι, ακριβώς επειδή είναι μουσουλμάνοι – τότε προφανώς και δεν υπάρχει τέτοιος πολιτικός, πλήν της άκρας δεξιάς.
    Εαν με το ‘αντιισλαμιστής’ εννοείς κάποιος που που είναι εναντίον του ριζοσπαστικού ισλάμ τότε προφανώς και υπάρχουν ένα σωρό τέτοιοι πολιτικοί. Οι οποίοι, επιπλέον, είναι και εναντίον του απατεώνα που υποστηρίζεις. Ο οποίος ξέρει να γλείφει πολύ καλά αυτούς από τους οποίους όντως εκπορεύεται η τζιχαντιστική τρομοκρατία (δίνοντας τους από πάνω και οπλισμό 100 δις δολλαρίων χωρίς καμία απολύτως προϋπόθεση) και την ίδια στιγμή να ανακαλύπτει τον ένοχο για αυτη σε άσχετες χώρες, όπως το Ιράν.

    Μου αρέσει!

  93. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    How Saudi Wahhabism Is the Fountainhead of Islamist Terrorism

    http://www.huffingtonpost.com/dr-yousaf-butt-/saudi-wahhabism-islam-terrorism_b_6501916.html

    Μου αρέσει!

  94. Ο/Η physicist λέει:

    «Αν με απελάσετε, θα επιστρέψω και θα σκοτώσω Γερμανούς σε βομβιστική επίθεση», φώναζε προχτές Αφγανός στους αστυνομικούς που προσπαθούσαν να τον συλλάβουν, έχοντας αντιμέτωπους δεκάδες βίαιους υπερασπιστές του λεγόμενου δικαιώματος στο άσυλο.

    Υπό τις ζητωκραυγές σχεδόν του συνόλου του Τύπου, των δύο μεγάλων Εκκλησιών και ευρέος πολιτικού φάσματος, η απέλαση ακυρώθηκε.

    Μου αρέσει!

  95. Ο/Η physicist λέει:

    Είναι πράγματι επιτακτικό να χειραφετηθεί η Ευρώπη: να χειραφετηθεί από την γερμανική ηγεμονία, η οποία επιβάλλει σε ολόκληρη την ήπειρο τις ενοχές και τα συμπλέγματα μιας χώρας η οποία δεν δύναται να ηγηθεί, ούτε καν στο εσωτερικό της. Μιας χώρας με διαταραγμένη σχέση προς τον εαυτό της και την ταυτότητά της, η οποία δίνει τον τόνο σε έναν οργανισμό ο οποίος επιχειρείται τεχνηέντως και υπογείως να μεταλλαχθεί σε πολιτική ένωση.

    ΥΓ: Το Μπρέξιτ συνέβη για πολύ συγκεκριμένους, πραγματικούς και σοβαρούς λόγους.

    Μου αρέσει!

  96. Ο/Η δεξιος λέει:

    Δεν είναι μόνο αυτοί όμως στην ΕΕ.Έχει και η Γαλλία πολύ μεγάλο μέρος ευθύνης στην ισλαμοφιλία.Από τις μεγάλες χώρες σχετικά πιο νορμάλ (αλλά μη νορμάλ σε άλλα) είναι η Ιταλία.

    Μου αρέσει!

  97. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    Έκανε και καμιά δήλωση εναντίον του Ιράν ο κατουρομαλλιάς, ή ακόμα τίποτα?

    Kαι αφου τον ενοχλεί τόσο πολύ ο δήμαρχος του Λονδίνου (ο οποίος μιά χαρά αντέδρασε) δεν μας λέει κιόλας γιατί στο πρόσφατο ταξίδι του στην ΣΑ έγλειφε τόσο πολύ τον κώλο των σαουδαράβων?

    Μου αρέσει!

  98. Ο/Η Αλικη λέει:

    Δυστροπε, μου κανει κι εμένα εντύπωση το γεγονος οτι οι υποστηρικτές του Τραμπ -εκτος του οτι καταπίνουν αμάσητα τα όσα εξωφρενικά λεει και κανει- δεν βλέπουν καμια ασυμβατότητα μεταξυ της αντιιλαμιστικης ρητορικής του και του γεγονότος οτι γλείφει απροκάλυπτα του κατεξοχήν υποστηρικτές και σπόνσορες των ισλαμιστών, τους Σαουδάραβες.

    Μου αρέσει!

  99. Ο/Η δεξιος λέει:

    Η συμμαχία της Αμερικής με τη ΣΑ κρατάει από το 1943 επί Ρούζβελτ όταν επέστρεφε από τη συνδιάσκεψη της Τεχεράνης και συμφώνησε με τον βασιλιά στην ανεμπόδιστη διάθεση πετρελαίου με αντάλλαγμα την εγγύηση της ασφάλειας του βασιλείου.
    Στις πρόσφατες εκλογές οι Σαουδάραβες χρηματοδότησαν την Κλίντον.Αλλά η συμμαχία είναι διακομματική και είναι δύσκολο να αλλάξει όσο το Ιράν είναι καθαρά αντιαμερικανικό και ζητάει την καταστροφή του Ισραήλ.
    Ασυμβατότητα υπάρχει αλλά εάν δεν δέχεσαι μουσουλμάνους μετανάστες στη χώρα σου αίρεται.
    Η λογική όσων πιστεύουν στο σύστημα των ανεξαρτήτων κρατών στον κόσμο είναι ότι ο καθένας στη χώρα του μπορεί να κάνει ότι θέλει.

    Μου αρέσει!

  100. Ο/Η physicist λέει:

    Τέλη Απριλίου επισκέφτηκε την Σ.Α. η Καγκελάριος Μέρκελ, συνοδευόμενη από ομάδα Γερμανών επιχειρηματιών. Ο σκοπός της ο ίδιος με αυτόν του Τραμπ, συμπεριλαμβανομένων των πωλήσεων όπλων από τις σχετικές γερμανικές βιομηχανίες προς αυτή τη χώρα. Ας μην ξεχνάμε δε ότι οι πωλήσεις όπλων από την ΕΕ ξεπερνούν εκείνες από τις ΗΠΑ.

    Η στενή συμμαχία της Δύσης με τα καθεστώτα της Σ.Α. και άλλων χωρών του Κόλπου, καθώς και η στήριξη που προσφέρουν και πρόσφεραν σε διάφορες εξτρεμιστικές οργανώσεις στον αραβικό-μουσουλμανικό κόσμο είναι όχι μόνο ντροπή αλλά αυτοκτονική πολιτική. Δυστυχώς δεν φαίνεται αλλαγή στον ορίζοντα σε ό,τι αφορά τη στάση απέναντι στην Σ.Α.

    Παρεμπ, το Ιράν είναι στρατηγικός σύμμαχος της Ρωσίας, η οποία σύμφωνα με το κλιντόνειο αφήγημα εοηρέασε τις αμερικανικές εκλογές.

    Μου αρέσει!

  101. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    «Στις πρόσφατες εκλογές οι Σαουδάραβες χρηματοδότησαν την Κλίντον.»

    Άλλά τελικά ο Τραμπ είναι που τους γλείφει τον κώλο, που άλλα έλεγε βέβαια προεκλογικά για αυτούς. Και πολλοί από τους απατεώνες και τους χρήσιμους ηλίθιους που τον υποστηρίζουν τα χρησιμοποιούσαν αυτά που έλεγε σαν επιχείρημα ότι η Κλίντον (ή ο Ομπάμα) θα κλείσουν τα μάτια στις αθλιότητες των σαουδαράβων γιατί είναι «πολιτικά ορθοί» ενω ο κατουρομαλλιάς (που δεν είναι) θα είναι άτεγκτος! Μόνο που ο «κακός» Ομπάμα ήταν αυτός που αρνούνταν να τους πουλήσει τα όπλα εαν δεν υπήρχαν και κάποιες διασφαλίσεις εκ μέρους τους για τα ανθρώπινα δικαιώματα ενω ο κατουρομαλλιάς θα τους τα πουλήσει όλα χωρίς καμία προϋπόθεση. Επιπλέον ανακάλυψε και τον ένοχο για την τζιχαντιστική τρομοκρατία, το Ιράν…
    Αλλά εντάξει, οι ακροδεξιοί παλιάτσοι που τον υποστηρίζουν θα κάνουν τα στραβά μάτια σε όλα τα σημεία και τέρατα που κάνει για να μας πουλήσουν το παραμύθι ότι οι άλλοι ήταν οι «κακοί» ενω ο τσαρλατάνος, που κάνει ακόμα χειρότερα, είναι… καλύτερος…

    Μου αρέσει!

  102. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    Και αν ήταν καμιά Κλίντον πάνω η οποία θα έγλειφε τους σαουδάραβες όπως ο βαψομαλλιάς τώρα, ορε τι σημεία και τέρατα θα ακούγαμε και θα διαβάζαμε – τι για παράδοση της Δύσης στα πόδια του Ισλάμ, τι για πολιτική ορθότητα που κάνει τα στραβά μάτια στις αθλιότητες του ισλάμ, τι για υποταγή της Δύσης στους τζιχαντιστές, και δεν συμμαζεύεται. Τώρα όμως που είναι ο κατουρομαλλιάς τσαρλατάνος που υποστηρίζουμε αυτός που γλείφει τον κώλο των σαουδαράβων, ε τώρα δεν τρέχει κάστανο, καμωνόμαστε τους ρεαλιστές, πετάμε ένα «ξέρεις τώρα, κρατάει από παλιά αυτή η σχέση ΗΠΑ και ΣΑ», και νομίζουμε ότι καθαρίσαμε.

    Μου αρέσει!

  103. Ο/Η δεξιος λέει:

    Υπήρξαν πολλοί από το κοινό του Τραμπ που καταδίκασαν τόσο την επίσκεψη στην ΣΑ όσο και προηγουμένως τον βομβαρδισμό στη Συρία.Το πρόβλημα όμως όλων αυτών είναι ότι δεν έχουν εναλλακτική λύση.Δεν υπάρχει κανείς άλλος στην Αμερική ή και στον δυτικό κόσμο γενικότερα που να θέλει αυστηρότερη στάση έναντι του προβλήματος ισλάμ.Εάν υπήρχε ασφαλώς θα του έπαιρναν μεγάλο μέρος της βάσης του.Με αντιπάλους όμως σαν αυτούς που έχει τώρα δεν γίνεται.

    Μου αρέσει!

  104. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    «Υπήρξαν πολλοί από το κοινό του Τραμπ που καταδίκασαν τόσο την επίσκεψη στην ΣΑ όσο και προηγουμένως τον βομβαρδισμό στη Συρία.Το πρόβλημα όμως όλων αυτών είναι ότι δεν έχουν εναλλακτική λύση.Δεν υπάρχει κανείς άλλος στην Αμερική ή και στον δυτικό κόσμο γενικότερα που να θέλει αυστηρότερη στάση έναντι του προβλήματος ισλάμ.»

    Οσοι είστε υποστηρικτές του Τραμπ (είτε στις ΗΠΑ είτε εκτός) εμφανίζεται συνεχώς κενά σε οσα λέτε.
    Για παράδειγμα, η παραπάνω παπαριά που γράφεις. Αρχικά λες ότι υπήρξαν πολλοί οπαδοί του τσαρλατάνου που καταδίκασαν, τάχα, το γλείψιμό του στους σαουδάραβες. Και αμέσως παρακάτω γράφεις ότι το πρόβλημα όλων αυτών όμως είναι ότι δεν υπάρχει κανείς άλλος, εκτός από τον Τραμπ προφανώς, που να θέλει αυστηρότερη στάση έναντι του «προβλήματος» Ισλάμ. Δηλαδή, αυτό που μας λες ουσιαστικά, είναι ότι αυτοί που τον υποστηρίζουν είναι ηλίθιοι – γιατί μόνο αυτοί αδυνατούν να καταλάβουν ότι το να γλείφει κανείς τον κώλο των σαουδαράβων όπως ο Τραμπ στο προσφατό ταξίδι του, είναι τελείως ασύμβατο με μία πολιτική απτελεσματικής αντιμετώπισης της ισλαμιστικής τρομοκρατίας (με δεδομένο ότι οι σαουδάραβες είναι οι κύριοι χρηματοδότες της προσπάθειας για την προαγωγή μίας εξαιρετικά σκληροπυρηνικής εκδοχής του ισλάμ, την οποία εκδοχή τυχαίνει να ασπάζεται και η συντριπτική πλειοψηφία όσων προβαίνουν σε τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον της Δύσης τα τελευταία χρόνια.

    Μου αρέσει!

  105. Ο/Η δεξιος λέει:

    Εάν περιορίσει τη μετανάστευση και βάλει χέρι στις μουσουλμανικές κοινότητες στη Δύση,οι Σαούντ μπορούν να κόβουν όσα κεφάλια θέλουν στη δική τους χώρα.
    Με τους άλλους δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει τίποτα.

    Μου αρέσει!

  106. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    «Εάν περιορίσει τη μετανάστευση και βάλει χέρι στις μουσουλμανικές κοινότητες στη Δύση,οι Σαούντ μπορούν να κόβουν όσα κεφάλια θέλουν στη δική τους χώρα.»

    Τρίχες!
    Και πως θα περιορίσει την μετανάστευση? Με μαλακίες νομοθετήματα σαν και αυτό που νομοθέτησε προ τετραμήνου? Που επέβαλε απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ από κάποιες μουσουλμανικές χώρες (όλως τυχαίως σε καμία από αυτές δεν έχει επιχειρηματικά συμφέροντα) αλλά όχι από άλλες? Χώρια το γεγονός ότι με αυτό το νομοθέτημα στράφηκε, χωρίς να κάνει την παραμικρή διάκριση και ουσιατικά εξισώνοντάς τους, εναντίον δικαίων και αδίκων?

    Και για την Σαουδικά Αραβία δεν τα λες σωστά. Πρώτα από όλα, αν οι ΗΠΑ τους παρέχούν οπλισμό και αυτοί κόβουν κεφάλια (κεφάλια που μπορεί να ανήκουν σε αντιπάλους του θεοκρατικού καθεστώτος, για παράδειγμα) τότε σαφώς και υπάρχει εμπλοκή, οπότε αυτό που λες παραπάνω πάει περίπατο, ότι δηλαδή δεν θα μας ενδιαφέρει τι κάνουν αυτοί στο εσωτεριλπο της χώρας. Μας ενδιαφέρει και μας παραενδιαφέρει αν η Δύση είναι που τους εξοπλίζει.

    Επιπλέον, για την Δύση το μεγαλύτερο πρόβλημα με την ΣΑ δεν είναι αυτά που κάνει στο εσωτερικό της αλλά αυτά που κάνει στο εξωτερικό. Και οσο θα μπορούν ανενόχλητοι να συνεχίζουν να εξάγουν την σκληροπυρηνική εκδοχή του Ισλάμ που ασπάζονται οι ίδιοι τότε σαφώς και θα συνεχίσουν κάποιοι που ασπάζονται αυτή την σκληροπυρηνική εκδοχή του να προβαίνουν σε τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον των χωρών της Δύσης, οσες απαγορεύσεις εισόδου μουσουλμάνων στις ΗΠΑ και αν νομοθετήσει ο παλιάτσος.

    Μου αρέσει!

  107. Ο/Η δεξιος λέει:

    Δεν διαλέγεις ανάμεσα στον Τραμπ και τον Κολοκοτρώνη.Οι υποψήφιοι ήσαν συγκεκριμένοι και η αντίπαλος του Τραμπ είχε την παρακάτω κυρία ως βασικό σύμβουλο.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Huma_Abedin

    Αλλά εν τέλει δεν επιλέγουμε εμείς αλλά οι Αμερικανοί.Θα επαναλάβω ότι εγώ βασικά είμαι επιφυλακτικός προς όλους και όλες και απλώς δεν βλέπω γιατί θα πρέπει να θρηνώ που δεν βγήκε η Κλίντον.

    Μου αρέσει!

  108. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    «Οι υποψήφιοι ήσαν συγκεκριμένοι και η αντίπαλος του Τραμπ είχε την παρακάτω κυρία ως βασικό σύμβουλο.»

    Ε, από το να δώσεις καμία απάντηση για το πως θα καταπολέμησει αποτελεσματικά την ισλαμιστική τρομοκρατία ο Τραμπ τη στιγμή που γλείφει τον κώλο των σαουδαράβων, εσυ το γυρνάς στο τσάμικο και ασχολείσαι με την σύμβουλο της Κλίντον επειδή ήταν αμερικάνα σαουδαραβικής καταγωγής – για την οποία βέβαια δεν υπάρχει η παραμικρή νύξη ότι έχει ή είχε σχέση με ισλαμιστές. Είναι όμως σαουδαραβικής καταγωγής οπότε το guilt by association δουλεύει στο φούλ. Και αν βέβαια με τέτοια κριτήρια επέλεξαν κάποιοι να ψηφίσουν Τραμπ αντί της Κλίντον τότε απλά επιβεβαιώνεται αυτό που είπα παραπάνω, ότι τον Τραμπ τον υποστήριξαν πολλοί που είναι ηλίθιοι.

    «Θα επαναλάβω ότι εγώ βασικά είμαι επιφυλακτικός προς όλους και όλες»

    Βασικά δεν εκφράζεις καμία απολύτως επιφύλαξη «προς όλους και όλες» αλλά αντίθετα είσαι εξαιρετικά μονομερώς υπερ της μίας πλευράς, παραβλέποντας ολοκληρωτικά οτιδήποτε λέει η άλλη (που πολλά από οσα έλεγε, και λέει, είναι απολύτως βάσιμα και έχουν επιβεβαιωθεί πλήρως πλέον).

    «δεν βλέπω γιατί θα πρέπει να θρηνώ που δεν βγήκε η Κλίντον.»

    Κάτι έχεις καταλαβεί λάθος. Κανενός από μας το πρόβλημα δεν είναι ότι «δεν βγήκε η Κλίντον». Το πρόβλημα είναι ότι βγήκε ο Τραμπ – ένας μισότρελος νάρκισσος τραμπούκος τσαρλατάνος, τελείως μικρόψυχος και πέρα για πέρα ηλίθιος, ο οποίος δεν σέβεται τίποτα και κανένα. Αυτό είναι το πρόβλημα. Εαν την θέση της Κλίντον την είχε κάποιος άλλος – π.χ., ο Σάντερς, ο Μπάϊντεν, η Βασίλισσα της Αγγλίας αυτοπροσώπως – το ίδιο θα έκανε. Το θέμα ήταν να μην βγεί αυτός ο παλιάτσος, όλα τα άλλα έρχονταν μετά. Βγήκε όμως, οπότε τώρα δεν θα κρίνουμε την Κλίντον αλλά θα κρίνουμε αυτόν, και τα πεπραγμένα του.

    Μου αρέσει!

  109. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Ειναι σαν το βελιουρα την αγριαδα και τη μουχρίτσα μαζί

    Μου αρέσει!

  110. Ο/Η δεξιος λέει:

    Nα κρίνουμε λοιπόν τα πεπραγμένα του.
    1) Συμφωνίες με ΣΑ : είμαι εναντίον.
    2) Κλιματική αλλαγή : δεν γνωρίζω πόσο βάσιμες είναι οι θεωρίες.
    3) Διάταγμα για μετανάστευση : Ανεπαρκές,έπρεπε να υπάρξει πολύ μεγαλύτερη απαγόρευση.
    4) Διορισμός δικαστή : απ ότι έχω διαβάσει είναι από τους θεωρούμενους καλούς.

    Όπως βλέπεις δεν έχω κάποιο ενθουσιασμό.Αλλά δεν βλέπω και το λόγο της υστερίας μέχρι στιγμής εκτός φυσικά της απωλείας θέσεων από τους κραυγάζοντες.

    Μου αρέσει!

  111. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    «Nα κρίνουμε λοιπόν τα πεπραγμένα του.»

    Όπως είπα είναι εξαιρετικά μονομερής η στάση σου, και δυστυχώς το επιβεβαιώνεις αυτό για πολλοστή φορά.

    Πολλά από τα πεπραγμένα αυτού του τσαρλατάνου θα τα βρεις και στα αντίστοιχα ποστ εδω πέρα. Είναι πολύ πολύ περισσότερα από τα 4 που επέλεξες (και που αυτά ακόμα είναι εξαιρετικά προβληματικά, πλην του πρώτου στο οποίο φυσικά συμφωνούμε).

    Μου αρέσει!

  112. Ο/Η δεξιος λέει:

    Τα tweeter πάντως και οι λόγοι δεν είναι πεπραγμένα.Έγραψα για αποφάσεις που έχουν κάποια σημασία.

    Μου αρέσει!

  113. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    «Έγραψα για αποφάσεις που έχουν κάποια σημασία.»

    Δεν αναφερόμουν στα τουϊτ του μαλάκα (που και αυτά δείχνουν βέβαια το εξαιρετικά χαμηλό ποιόν του) αλλά σε αποφάσεις με σημασία, όπως π.χ. η απόφασή του να διώξει τον διευθυντή του FBI ενόσω βρίσκονταν (και βρίσκεται) σε εξέλιξη έρευνα που ενδεχομένως εμπλέκει αυτόν ή ατομα του στενού του επιτελείου με ξένο κράτος, στην απόφαση να προχωρήσει σε ένα νομοσχέδιο για την υγεία το οποίο θα στερήσει την πρόσβαση στην υγεία σε κοντα 23 εκατομμύρια ανθρώπους (και παρά τα άπειρα ψέμματα που έλεγε προεκλογικά για το θέμα, ότι το δικό νομοσχέδιο θα είναι πολύ καλύτερο και φτηνότερο, ενω τελικά θα είναι και χειρότερο και ακριβότερο), και σε ένα σωρό ακόμα ανάλογες αποφάσεις που θα κάνουν σε πολύ κόσμο την ζωή του πολύ χειρότερη.

    Εντάξει, εσυ, πολύ βολικά ;), δεν έχεις πάρει χαμπάρι τίποτα από όλα αυτά και έτσι βγαίνεις και επαναλαμβάνεις την ανοησία πολλών από τους οπαδούς του Τραμπ ότι, «εντάξει ρε παιδιά, ένας πολιτικός όπως όλοι είναι ο άνθρωπος», «και οι άλλοι τα ίδια ήταν», κλπ., κλπ., όλες αυτές τις αρλούμπες δηλαδή που λέτε όσοι τον υποστηρίζετε προκειμένου να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα.

    Μου αρέσει!

  114. Ο/Η δεξιος λέει:

    Όχι για όλα έχω γνώμη.
    Η απόφαση για απόλυση του διευθυντή του FBI ήταν όχι μόνο δικαίωμά του αλλά επιβεβλημένη δίοτι ο τύπος αυτός ουσιαστικά επηρέασε τις εκλογές,πρώτα το καλοκαίρι βγαίνοντας και λέγοντας ότι η Κλίντον έκανε διάφορες παρατυπίες αλλά δεν πρέπει να διωχθεί (με ποιά δικαιοδοσία,δεν είναι δικαστής) και πάλι λίγες μέρες πριν τις εκλογές.Και η Κλίντον τον είχε στη μπούκα για όλα αυτά.
    Όσο για την αλλαγή του συστήματος υγείας ΄1) ήταν προεκλογική εξαγγελία 2) έγινε από το Κογκρέσσο και ήταν σύμφωνο όλο το κόμμα του.Δεν ήταν δηλαδή προσωπική απόφαση μόνο.
    Θα πρέπει να δεχθείς ότι και μια νεοφιλελεύθερη ατζέντα,ειδικά εκεί,έχει δικαίωμα να κατεβαίνει στις εκλογές και εάν ψηφίζεται να εφαρμόζεται.

    Μου αρέσει!

  115. Ο/Η physicist λέει:

    Δεξιέ, η Τερέζα Μέυ μίλησε για την ανωτερότητα των βρεταννικών αξιών απέναντι στη βαρβαρότητα. Στην Γερμανία, ο όρος γερμανικές αξίες είναι, για ευνόητους λόγους, πολιτικά απαγορευμένος.

    Κατανοώ την διαφορά και πολύ καλά μάλιστα. Ομως αυτό σημαίνει ότι μια χώρα μ’ αυτή την νοοτροπία δεν μπορεί να ηγείται, πουθενά. Το γεγονός ότι διάφοροι ανιστόρητοι έσπευσαν να την ανακηρύξουν στη νέα ηγέτιδα του Δυτικού Κόσμου δείχνει απλώς το μέγεθος της ανοησίας τους.

    ΥΓ: Η πράξη του κ. Γκάμπριελ να προσφέρει γερμανικά διαβατήρια σε Βρεταννούς μετά το Μπρέξιτ, την οποία επαίνεσαν διάφοροι χαζοχαρούμενοι, ήταν λαϊκιστική αθλιότητα του χείριστου είδους.

    Μου αρέσει!

  116. Ο/Η physicist λέει:

    Terror attacks are part snd parcel of living in a big city.

    Αυτό ειπώθηκε μόλις λίγους μήνες πριν από τον Δήμαρχο του Λονδίνου και δεν φάνηκε να ενόχλησε κανέναν, ούτε για την κατάπτυστη ηθική χρεωκοπία που εμπεριέχει ουτε για το γεγονός ότι είναι αποδεδειγμένα ψευδές. Παρεκτός κι αν η Πράγα, το Τόκιο, το Πεκίνο, η Σαγκάη ή το Τορόντο είναι χωριουδάκια. Αναρωτιέμαι, επιπλέον, αν ο κ. Καν είχε κάνει την ίδια δήλωση εάν οι τρομοκρατικές επιθέσεις προερχόταν από άλλη πολιτική ή θρησκευτική κατεύθυνση.

    Μου αρέσει!

  117. Ο/Η physicist λέει:

    Επιπλέον: αυτό που συνέβη εχτές στο Τορίνο δείχνει πόσο απερίγραπτα γελοίες είναι οι ηλιθιότητες ότι δεν φοβόμαστε, δεν θα επηρεαστούμε, καρδούλες, γατάκια, λαβ νο χέιτ και άλλα χασταγκς και μπαρμπούτσαλα. Αρκεί ένας κρότος για να τραυματιστούν στο ποδοπάτημα 1500 άνθρωποι.

    Μου αρέσει!

  118. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    «Η απόφαση για απόλυση του διευθυντή του FBI ήταν όχι μόνο δικαίωμά του αλλά επιβεβλημένη δίοτι ο τύπος αυτός ουσιαστικά επηρέασε τις εκλογές,»

    Το παραπάνω είναι αρκετό για να χαρακτηριστείς πολιτικός απατεώνας (όπως άλλωστε και η συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών του τσαρλατάνου). Αμα δικαιολογείς και αυτή την αλητεία με μαλακίες του στυλ «ήταν δικαίωμά του» κλπ. τότε δεν υπάρχει τίποτα που δεν θα δικαιολογήσεις στον τραμπούκο τσαρλατάνο που υποστηρίζεις – οπότε κόψε τις βλακείες ότι είσαι το ίδιο επιφυλακτικός προς όλους. Δεν είσαι, ούτε για αστείο. Είσαι φουλ οπαδός του παλιάτσου.
    Και αν έστω και το 10% από όσα κάνει τα έκαναν οι πολιτικοί του αντίπαλοι, θα είχες βγει στα κάγκελα και τι δεν θα έλεγες. Τώρα όμως, που τις αθλιότητες τις διαπράττει ο δικός σου, ούτε φωνή ούτε ακρόαση, όλα καλώς καμωμένα.
    Οπότε πάρτο απόφαση, είσαι ένας δεξιός Συριζαίος, δηλαδή, ένας απατεώνας. Απομίμηση του απατεώνα που υποστηρίζεις.

    «Όσο για την αλλαγή του συστήματος υγείας ΄1) ήταν προεκλογική εξαγγελία 2) έγινε από το Κογκρέσσο και ήταν σύμφωνο όλο το κόμμα του.Δεν ήταν δηλαδή προσωπική απόφαση μόνο.»

    Πάλι τα κάνεις μούτι.
    1) Υποσχέθηκε ότι το δικό του σύστημά υγείας δεν θα αφήνει κανένα χωρίς πρόσβαση στην υγεία, και επιπλέον θα είναι και φθηνότερο. Ε λοιπόν αφήνει χωρίς πρόσβαση κοντά 23 εκατομμύρια, και είναι και ακριβότερο. Οπότε πάλι έγινε τσακωτός με τα βρακιά κατεβασμένα.
    2) Το κόμμα του τίποτα δεν έχει ψηφίσει ακόμα. Αυτό το νομοσχέδιο-μαλακία για την υγεία δεν έχει περάσει από την Γερουσία, και πιθανόν να μην περάσει ποτέ λόγω ενστάσεων διάφορων από τους πιο μετριοπαθείς ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές, επειδή είναι εξαιρετικά αντιδημοφιλές στην κοινωνία και έτσι στις εκλογές του ’18 ενδεχομένως να προκύψουν κάποια προβλήματα εκλογικής φύσης.
    Εντάξει, δεν τρέφω αυταπάτες, για απατεώνες σαν και σένα αυτά είναι ψιλά γράμματα. Η πλειοψηφία όμως δεν είναι απατεώνες σαν και σένα, οπότε εαν κάποιοι κάνουν μαλακίες θα βρούν τις συνέπειες να τους περιμένουν.

    Μου αρέσει!

  119. Ο/Η δεξιος λέει:

    Μόνο στο δικό σου πολιτικό σύστημα (και ίσως των ΝΥ Times) δεν έχει δικαίωμα ο αρχηγός του κράτους ή της κυβέρνησης να αλλάζει τον αρχηγό της αστυνομίας.
    Και φυσικά οι νόμοι περνάνε από τα νομοθετικά σώματα και δεν αποφασίζονται μόνο από την κυβέρνηση.Εάν δεν υπάρξει πλειοψηφία στη γερουσία για τα ιατροφαρμακευτικά δεν θα περάσει ο νόμος.

    Μου αρέσει!

  120. Ο/Η physicist λέει:

    Η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος, το Μπαχρέιν και τα Η.Α.Ε. διέκοψαν σήμερα τις διπλωματικές σχέσεις με το Κατάρ και έκλεισαν (εφόσον συνορεύουν μαζί του) τα σύνορα με το Κατάρ. Ο λόγος είναι ότι προσάπτουν επισήμως στο Κατάρ υποστήριξη της τρομοκρατίας. Το κλείσιμο των συνόρων αποσκοπεί στην προστασία των πολιτών από την καταριανή τρομοκρατία.

    Η τρέχουσα πολιτική της Ε.Ε., για σύγκριση, συνοψίζεται στην αρχή ότι τα σύνορα δεν μπορούν να φυλαχτούν. Ισως όταν καταντήσει και η Ε.Ε. στα χάλια της Αιγύπτου να βάλει μυαλό.

    Μου αρέσει!

  121. Ο/Η physicist λέει:

    Το Κατάρ κατηγορείται ότι υποστηρίζει τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, την Αλκάιντα, το ΙΚ αλλά και ΣΙίτες τρομοκράτες. Equal opportunity employer που λένε.

    Μου αρέσει!

  122. Ο/Η Eνη λέει:

    http://www.kathimerini.gr/912586/article/epikairothta/kosmos/treis-xwres-toy-kolpoy-kai-h-aigyptos-kovoyn-toys-diplwmatikoys-desmoys-me-to-katar

    …..κοβουν τους διπλωματικους δεσμους με το Καταρ……

    Μου αρέσει!

  123. Ο/Η Eνη λέει:

    «n.gr » Ειδήσεις » Κόσμος RSS : Κόσμος
    Δημοσίευση: 05 Ιουν. 2017, 07:53 | Τελευταία ενημέρωση: 05 Ιουν. 2017, 13:03

    Με την κατηγορία ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία
    Διπλωματικό μπλόκο στο Κατάρ από έξι αραβικά κράτη

    Αθήνα
    Η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Υεμένη, η Λιβύη και το Μπαχρέιν ανακοίνωσαν ότι διέκοψαν τις σχέσεις τους με το Κατάρ κατηγορώντας το πλούσιο αραβικό κράτος του Κόλπου ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία.

    Η συντονισμένη αυτή κίνηση συνιστά τη δραματική κλιμάκωση μιας υποβόσκουσας διένεξης αναφορικά με την υποστήριξη που παρέχει το Κατάρ στους Αδελφούς Μουσουλμάνους, το παλαιότερο στον κόσμο ισλαμιστικό κίνημα, και προσθέτει κατηγορίες ότι η Ντόχα υποστηρίζει ακόμη και την ατζέντα του περιφερειακού αντιπάλου, του Ιράν.

    Πρόκειται για τη σοβαρότερη κρίση από τη δημουργία, το 1981, του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (Σαουδική Αραβία, Μπαχρέιν, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κουβέιτ, Ομάν, Κατάρ).

    Το Κατάρ εξέφρασε τη λύπη του για τη συντονισμένη απόφαση της Σαουδικής Αραβίας, της Αιγύπτου, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Μπαχρέιν να διακόψουν τις διπλωματικές σχέσεις μαζί του, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Jazeera TV που έχει την έδρα του στο Κατάρ.

    «Τα μέτρα είναι αδικαιολόγητα και βασίζονται σε ισχυρισμούς και κατηγορίες που δεν έχουν πραγματική βάση», ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ, σύμφωνα με το Jazeera TV.

    Στην ανακοίνωση προστίθεται πως οι αποφάσεις αυτές «δεν θα επηρεάσουν την ομαλή διαβίωση πολιτών και κατοίκων».

    Τα κράτη του Κόλπου ανακοίνωσαν ότι διακόπτουν τις μεταφορικές συνδέσεις με το Κατάρ και έδωσαν στους επισκέπτες από το Κατάρ περιθώριο δύο εβδομάδων για να εγκαταλείψουν τις χώρες τους.

    Η Σαουδική Αραβία κατηγόρησε το Κατάρ ότι υποστηρίζει μαχητικές οργανώσεις και διαδίδει τη βίαιη ιδεολογία τους, μια προφανής αναφορά στο κρατικό δορυφορικό δίκτυο του Κατάρ, αλ Τζαζίρα.

    «Το Κατάρ εναγκαλίζεται πολλές τρομοκρατικές και σεχταριστικές οργανώσεις που έχουν στόχο να διαταράξουν τη σταθερότητα στην περιοχή, περιλαμβανομένων των Αδελφών Μουσουλμάνων, της ISIS (Ισλαμικό Κράτος) και της αλ-Κάιντα, και προωθεί διαρκώς το μήνυμα και τις μηχανορραφίες αυτών των οργανώσεων μέσω των μέσων ενημέρωσής του» μετέδωσε το κρατικό σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.

    Στη δήλωση κατηγορείται επίσης το Κατάρ ότι υποστηρίζει υποστηριζόμενους από το Ιράν μαχητικούς σιίτες στην ανατολική σαουδαραβική επαρχία Κατίφ και στο Μπαχρέιν.

    Μέσω του κρατικού πρακτορείου ειδήσεών της, η Αίγυπτος, η πιο πολυάνθρωπη χώρα του αραβικού κόσμου, αναφέρει πως η πολιτική του Κατάρ «απειλεί την αραβική εθνική ασφάλεια και σπέρνει τους σπόρους της σύγκρουσης και της διαίρεσης μέσα στις αραβικές κοινωνίες βάσει ενός εσκεμμένου σχεδίου που έχει στόχο την ενότητα και τα συμφέροντα του αραβικού έθνους».

    Επιπλέον ο αραβικός στρατιωτικός συνασπισμός, που πραγματοποιεί επέμβαση στην Υεμένη υπό σαουδαραβική διοίκηση, ανακοίνωσε τον αποκλεισμό του Κατάρ από τον συνασπισμό αυτό εξαιτίας της «υποστήριξής του στην τρομοκρατία».

    Η κυβέρνηση της Υεμένης ανακοίνωσε τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεών της με το Κατάρ, κατηγορώντας το ότι έχει σχέση με τους φιλοϊρανούς αντάρτες Χούτι και ότι στηρίζει τζιχαντιστικές οργανώσεις.

    Η Υεμένη ακολουθεί το παράδειγμα της Σαουδικής Αραβίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Μπαχρέιν και τη Αιγύπτου, που ανήκουν όλες στον διεθνή συνασπισμό που μάχεται κατά των Χούτι στην Υεμένη και οι οποίες διέκοψαν τις διπλωματικές τους σχέσεις με τη Ντόχα επειδή υποστηρίζει «την τρομοκρατία».

    Σε ανακοίνωσή της η κυβέρνηση του προέδρου Αμπντ Μάνσουρ Ράμπο Χάντι προσυπογράφει την απόφαση του αραβικού συνασπισμού να αποκλείσουν το Κατάρ από τη συμμαχία τους.

    Και η κυβέρνηση της ανατολικής Λιβύης ακολούθησε το παράδειγμα των περιφερειακών συμμάχων της διακόπτοντας τις διπλωματικές της σχέσεις με το Κατάρ, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Μοχάμεντ Ντάιρι.

    Διακόπτονται πτήσεις

    Η αεροπορική εταιρεία Qatar Airways ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις πτήσεις της προς τη Σαουδική Αραβία, ο εθνικός αερομεταφορέας της οποίας έλαβε ανάλογα μέτρα για τις πτήσεις της προς το Κατάρ μετά τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ριάντ και Ντόχα.

    Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που έχουν επίσης διακόψει τις σχέσεις τους με το Κατάρ, οι εταιρείες Etihad, Emirates και flydubai ανακοίνωσαν ότι διακόπτουν από αύριο Τρίτη τις πτήσεις τους προς και από το Κατάρ.

    Στο μεταξύ η Saudi Arabia Airlines (Saudia) ανακοίνωσε στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter ότι διακόπτει όλες της τις πτήσεις προς το Κατάρ.
    Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ «

    Μου αρέσει!

  124. Ο/Η physicist λέει:

    Ο ΥπΕξ της ΟΔΓ Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δεν πέτυχε να βρει ικανοποιητικό συμβιβασμό με την Τουρκία και δήλωσε ότι επιθυμεί πλέον την απόσυρση των γερμανικών Ε.Δ. από την στρατιωτική βάση του Inçirlik.

    Μου αρέσει!

  125. Ο/Η δεξιος λέει:

    H απόφαση αυτή Φυσικέ μάλλον είναι τραμπικός δάκτυλος.Στη ΣΑ αποφασίσθηκε να ιδρυθεί Κέντρο Αντιμετώπισης Βίαιου Εξτρεμισμού για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.Ασφαλώς τις γενεσιουργές αιτίες που είναι το ίδιο το ισλάμ δεν μπορεί να τις αντιμετωπίσει αφού είναι η επίσημη θρησκεία – ιδεολογία της ΣΑ αλλά θα δοθεί γραμμή να σφίξουν κάπως τα λουριά.
    Το Κατάρ που είναι το πλουσιότερο κράτος στον κόσμο (κατά κεφαλήν εισόδημα 90.000 δολ) είναι το κράτος που εδρεύει το Αλ Τζαζήρα που είναι ελεύθερο σχετικά κανάλι αλλά και ελεύθερα εκπέμπει μεγάλες δόσεις τζιχαντισμού.Η γραμμή μάλλον είναι να κουκουλωθεί η σχέση ισλάμ – τρομοκρατίας με διοικητικά μέτρα αλλά άγνωστο αν θα πετύχει.
    Δεν ξέρω τι θα γίνει με τις εκπαιδεύσεις που παρέχει η Ελλάδα σε αξιωματικούς του Κατάρ από τις οποίες αποκομίζει κάποια έσοδα.

    Μου αρέσει!

  126. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    «Μόνο στο δικό σου πολιτικό σύστημα (και ίσως των ΝΥ Times) δεν έχει δικαίωμα ο αρχηγός του κράτους ή της κυβέρνησης να αλλάζει τον αρχηγό της αστυνομίας.»

    Και μόνο στο δικό σου πολιτικό σύστημα* (και διαφόρων ακροδεξιών σαϊτ τύπου Breitbart) μπορεί ο αρχηγός του κράτους (και άτομα από το επιτελείο του) να βρίσκεται υπο έρευνα για ενδεχόμενη εμπλοκή με ξένο κράτος, να απολύει αυτόν που προϊσταται των ερευνών και ενόσω οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη, και αυτό να θεωρείται κατά οποιαδήποτε έννοια «φυσιολογικό» και να μην εγείρει τεράστιες υποψίες είτε για το ποιόν του υπο έρευνα ηγέτη είτε το ποιόν της κρίσης του. Μόνο σούπερ φανατικοί υποστηρικτές ενός τέτοιου ηγέτη (ή ξεδιάντροποι απατεώνες) θα προσπαθήσουν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα επικαλούμενοι τις μπούρδες που επικαλείσαι για να δικαιολογήσεις τις αλητείες του δεξιού τσαρλατάνου που υποστηρίζεις φανατικά.

    * Και αν κρίνω από τους ηγέτες που υποστηρίζεις συστηματικά, ηγέτες που δεν τα πάνε καλά με την φιλελεύθερη δημοκρατία, αυτό λεει πολλά και για το είδος του πολιτικού συστήματος που θεωρείς επιθυμητό.

    Μου αρέσει!

  127. Ο/Η physicist λέει:

    Υπάρχει μεγάλη αμερικανική βάση στο Κατάρ, Δεξιέ. Οι Καταριανοί έχουν στηρίξει όλα τα άνθη του μπαξέ που υπάρχουν από ισλ. τρομοκράτες. Μπορεί να έπαιξε ρόλο το ότι υποστήριξαν και κάτι Σιίτες τελευταία. Δεν ισχυρίζομαι ότι καταλαβαίνω τι παίζεται.

    Μου αρέσει!

  128. Ο/Η δεξιος λέει:

    Στα πολιτικά συστήματα που θεωρώ επιθυμητά αυτοί που κερδίζουν τις εκλογές διορίζουν τον αρχηγό της αστυνομίας και όχι το αντίθετο.
    Ειδικά για τη συγκεκριμένη θέση και χώρα δεν ξέρω πόσες ιστορίες συνωμοσίας έχουν γραφεί για τον πρώτο διευθυντή του FBI Χούβερ και γιατί κανείς από 7 προέδρους δεν τον απέλυε επειδή κράταγε μυστικά τους και πόσο αυτό έφθειρε το πολίτευμα.Ε,βρέθηκε ένας που είπε πάρε δρόμο.
    Κατά τα υπόλοιπα την έρευνα την διεξήγαγε και επιτροπή της γερουσίας και πλέον ειδικός ανακριτής.

    Μου αρέσει!

  129. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    «Στα πολιτικά συστήματα που θεωρώ επιθυμητά αυτοί που κερδίζουν τις εκλογές διορίζουν τον αρχηγό της αστυνομίας και όχι το αντίθετο.»

    Στα πολιτικά συστήματα που η πλειοψηφία στην Δύση θεωρεί επιθυμητά (δεν ανήκεις σε αυτή την πλειοψηφία, μην ανησυχείς) ο αρχηγός του κράτους δεν βρίσκεται υπεράνω του νόμου. Ως εκ τούτου όταν βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για πιθανή εμπλοκή του με ξένο κράτος, η απόλυση αυτού που είναι επικεφαλής της έρευνας δημιουργεί την πολύ ισχυρή εντύπωση ότι ο αρχηγός του κράτους κάτι ίσως προσπαθεί να κρύψει. Οπως και να ‘χει, δεν είναι αυτή εικόνα αρχηγού κράτους της Δύσης αλλά εικόνα μεσανατολίτη σατράπη που τον πιάσαν με τα βρακιά κατεβασμένα και προσπαθεί να αποφύγει τις συνέπειες. Και οι μόνοι που προσπαθούν να δικαιολογήσουν τέτοιες αλήτικες συμπεριφορές με διαφόρων ειδών επιχειρήματα της πλάκας σαν και αυτά που χρησιμοποιείς είναι οσοι φανατικά υποστηρίζουν ένα τέτοιο ηγέτη, είτε γιατί είναι ηλίθιοι οι ίδιοι είτε γιατί είναι ξεδιάντροποι απατεώνες.

    (Εαν ήταν κανας Ομπάμα ή καμίά Κλίντον που θα είχε δράσει ανάλογα, και την στιγμή που θα βρίκονταν σε εξέλιξη έρευνα εις βάρος τους, εσυ και οι όμοιοί σου θα μας είχατε πρήξει τα παπάρια στην δεξιά κλαψομουνίλα, για το πόσο μεγάλη «ηθική κατάπτωση» θα έδειχνε κάτι τέτοιο, τι κατάντια για το κράτος δικαίου στις ΗΠΑ, τι απατεώνες που είναι οι Δημοκρατικοί, κλπ, κλπ, κλπ. Τώρα που πιάστηκε ο δικός σας με το βρακί κατεβασμένο το ‘χετε γυρίσει στο άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.)

    Μου αρέσει!

  130. Ο/Η physicist λέει:

    Δημοσιογραφία κατωτάτου επιπέδου, ξεκάθαρος εμπαιγμός από ένα από τα «σοβαρά» ΜΜΕ.

    Μου αρέσει!

  131. Ο/Η physicist λέει:

    Παρατηρείται επίσης πώς τα ίδια τα μήντια ταυτοποιούν την Μουσουλμάνα γυναίκα μόνο με την μαντήλα, παντού. Οι κοσμικοί Μουσουλμάνοι, αυτοί που θα έπρεπε να είμαστε στο πλευρό τους είναι οι μεγάλοι χαμένοι της υπόθεσης.

    Μου αρέσει!

  132. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    ‘Sensitive’ UK terror funding inquiry may never be published

    https://www.theguardian.com/uk-news/2017/may/31/sensitive-uk-terror-funding-inquiry-findings-may-never-be-published-saudi-arabia

    An investigation into the foreign funding and support of jihadi groups that was authorised by David Cameron may never be published, the Home Office has admitted.

    The inquiry into revenue streams for extremist groups operating in the UK was commissioned by the former prime minister and is thought to focus on Saudi Arabia, which has repeatedly been highlighted by European leaders as a funding source for Islamist jihadis.

    The investigation was launched as part of a deal with the Liberal Democrats in exchange for the party supporting the extension of British airstrikes against Islamic State into Syria in December 2015.

    Tom Brake, the Lib Dem foreign affairs spokesman, has written to the prime minister asking her to confirm that the investigation will not be shelved.

    The Observer reported in January last year that the Home Office’s extremism analysis unit had been directed by Downing Street to investigate overseas funding of extremist groups in the UK, with findings to be shown to Theresa May, then home secretary, and Cameron.

    However, 18 months later, the Home Office confirmed the report had not yet been completed and said it would not necessarily be published, calling the contents “very sensitive”.

    A decision would be taken “after the election by the next government” about the future of the investigation, a Home Office spokesman said.

    In his letter to May, Brake wrote: “As home secretary at the time, your department was one of those leading on the report. Eighteen months later, and following two horrific terrorist attacks by British-born citizens, that report still remains incomplete and unpublished.

    “It is no secret that Saudi Arabia in particular provides funding to hundreds of mosques in the UK, espousing a very hardline Wahhabist interpretation of Islam. It is often in these institutions that British extremism takes root.”

    The contents of the report may prove politically as well as legally sensitive. Saudi Arabia, which has been a funding source for fundamentalist Islamist preachers and mosques, was visited by May earlier this year.

    Last December, a leaked report from Germany’s federal intelligence service accused several Gulf groups of funding religious schools and radical Salafist preachers in mosques, calling it “a long-term strategy of influence”.

    The Lib Dem leader, Tim Farron, said he felt the government had not held up its side of the bargain made ahead of the vote on airstrikes. The report must be published when it was completed, he insisted, despite the Home Office caution that information in the document would be sensitive.

    “That short-sighted approach needs to change. It is critical that these extreme, hardline views are confronted head on, and that those who fund them are called out publicly,” he said.

    “If the Conservatives are serious about stopping terrorism on our shores, they must stop stalling and reopen investigation into foreign funding of violent extremism in the UK.”

    Μου αρέσει!

  133. Ο/Η physicist λέει:

    Το μεγάλο πρόβλημα του Εργατικού Κόμματος της Βρεταννίας με τον αντισημητισμό.

    Μόλις έμαθα, μεταξύ άλλων, ότι ο Κεν Λίβινγκστον είναι πεπεισμένος ότι ο Χίτλερ ήταν σιωνιστής και ότι το Ισραήλ είναι η μετενσάρκωση της ναζιστικής Γερμανίας!

    Μου αρέσει!

  134. Ο/Η physicist λέει:

    Ή, για να το πούμε αλλιώς: αν ήταν δεξιός αντισημητισμός θα είχαν πέσει αστραπόβροντα (δικαίως). Ο αριστερός αντισημητισμός, όμως, είναι οκ.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.