Ο Τσίπρας πουλάει τζάμπα «good» και «true»

Protagon  /  Ο Τσίπρας πουλάει τζάμπα «good» και «true»  /  Γιώργος Καρελιάς
Ο Πρωθυπουργός δεν διστάζει να κάνει τις πιο υπερφίαλες προβλέψεις, ενθαρρύνοντας έτσι ορισμένα σούργελα να εκτοξεύουν όποια κοτσάνα κατεβεί στο κεφάλι τους. Και το κάνει γιατί είναι έτοιμος να αποδεχθεί οτιδήποτε του δώσουν, αν του δώσουν, για το χρέος και να το σερβίρει ως νέο success story

Δεν  έχει περάσει ούτε μια βδομάδα από τότε που ο Αλέξης Τσίπρας έκανε εκείνη την πολύκροτη δήλωση για τη γραβάτα που θα φορέσει, αφού ήταν βέβαιος ότι «στις 22 Μαίου θα έχουμε λύση για το χρέος». Ο ίδιος εξήγησε ότι αυτό κατάλαβε από την τότε συνομιλία του με την Ανγκελα Μέρκελ και αναφώνησε περιχαρής ότι τα νέα ήταν τόσο καλά που δεν μπορούσε να τα πιστέψει («too good to be true»)!

Η δήλωση αυτή ήταν τόσο ισχυρή που έδωσε το έναυσμα σε ποικίλα κυβερνητικά και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ να πανηγυρίζουν προκαταβολικά, ορισμένα δε σε βαθμό γελοιότητας (εδώ). Είναι τέτοιο δε το επίπεδο της κωμωδίας που παίζεται, ώστε ακόμα και την παραμονή της συνεδρίασης του Eurogroup (που δεν πήρε την απόφαση για το χρέος) ένας υπουργός ανήγγειλε ότι ο Πρωθυπουργός θα φορέσει τη γραβάτα, αφού η λύση για το χρέος έρχεται (εδώ)!

Σε πείσμα των πραγματικών γεγονότων (καμιά απόφαση δεν ελήφθη στο Eurogroup), θα υποστηρίξω ότι όλοι αυτοί, από τον Τσίπρα έως τα σούργελα που έβγαλαν ήδη  την Ελλάδα στο ξέφωτο, έχουν δίκιο. Το ξαναλέω, έχουν δίκιο. Για έναν απλό λόγο. Διότι ουδείς ενδιαφέρεται για την ουσία της όποιας λύσης για το χρέος, αφού έχουν αποφασίσει εκ των προτέρων ότι θα αποδεχθούν όποια τούς σερβίρουν ο Σόιμπλε, το ΔΝΤ και οι λοιποί που αποφασίζουν.

Και στο θέμα αυτό παίζεται το ίδιο κακόγουστο παιχνίδι που παίχτηκε και με τα μέτρα, τα οποία ψηφίστηκαν την περασμένη Πέμπτη. Υπενθυμίζω ότι δεν θα ψηφιζόταν «ούτε ένα ευρώ» νέα μέτρα. Υπενθυμίζω, επίσης, ότι ήταν «απαράδεκτο» να ψηφιστούν προκαταβολικά μέτρα που ξεπερνούν τη θητεία μιας κυβέρνησης. Η προνομοθέτηση μέτρων είναι αντιδημοκρατική, μας έλεγαν (εδώ). Μας  έλεγαν, επίσης, ότι οι βουλευτές  θα ψηφίσουν τα μέτρα, αφού θα γνωρίζουν και τη ρύθμιση για το χρέος. Τώρα είμαστε στη φάση της κωμωδίας που λέει «αν δεν πάρουμε το χρέος, δεν θα εφαρμοστούν τα μέτρα που ψηφίσαμε».

Ολα αυτά αποδεικνύουν το πολύ απλό: όπως ο κ. Τσίπρας και οι  συν αυτώ δεν είχαν κανέναν ενδοιασμό να ψηφίσουν τα πάντα, έτσι θα αποδεχθούν όποια ρύθμιση του χρέους τούς προσφερθεί. Γιατί-να  μην υπάρχουν αυταπάτες- κάποια ρύθμιση θα γίνει. Για την ακρίβεια υπόσχεση ρύθμισης, από του χρόνου. Οποια κι αν είναι, θα γίνει δεκτή. Εχει ήδη γίνει. Όπως πανηγύρισαν προκαταβολικά γι’ αυτήν που θα ερχόταν προχθές και δεν ήρθε, έτσι θα πανηγυρίσουν και αυτή που θα έρθει τον Ιούνιο, όποια κι είναι.

Οι ίδιοι άνθρωποι που ως αντιπολίτευση απαξίωσαν τη μεγαλύτερη ρύθμιση χρέους στην οικονομική ιστορία (PSI, 2012) και ως κυβέρνηση την υπερασπίστηκαν έρχονται σήμερα να πανηγυρίσουν για κάτι πολύ ευτελέστερο, το οποίο συνοδεύεται από το βαρύτατο δικό τους πακέτο μέτρων. Το κάνουν ήδη, θα το κορυφώσουν μόλις ανακοινωθεί η ρύθμιση, όποια κι αν είναι.

Αυτοί που θα έσκιζαν όλες τις γάτες, Ιμαλαΐων και μη, διαπλεκόμενες και μη, γερμανικές και λοιπές, το μόνο που κάνουν είναι να σκίζουν τα εισοδήματα και να πανηγυρίζουν κι από πάνω. Εννοιες όπως συστολή και τσίπα είναι είδος εν πλήρει ανεπαρκεία.

Ο αμερικανός συγγραφέας Μαρκ Τουέιν έχει γράψει ότι «ο άνθρωπος είναι το μόνο ζώο που κοκκινίζει. Ή που θα έπρεπε να το κάνει». Στην περίπτωση που εξετάζουμε διαψεύστηκε πανηγυρικά.

About σχολιαστης

Σχολιάζω...
This entry was posted in καινούργιο συκώτι. Bookmark the permalink.

10 Responses to Ο Τσίπρας πουλάει τζάμπα «good» και «true»

  1. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    Τρομοκρατική επίθεση με παγιδευμένο φάκελο κατά του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου. Τραυματίστηκε αλλά ευτυχώς όχι σοβαρά.

    http://www.kathimerini.gr/911134/article/epikairothta/ellada/tromokratikh-epi8esh-kata-toy-loyka-papadhmoy—traymatias-o-prwhn-prw8ypoyrgos

    Εκρηξη παγιδευμένου φακέλου στο αυτοκίνητο που επέβαινε ο Λουκάς Παπαδήμος, σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης.

    Κατά πληροφορίες, τον φάκελο άνοιξε ο ίδιος, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σε κοιλιακή χώρα, θώρακα και πόδια. Ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος καθόταν μόνος στο πίσω κάθισμα του οχήματος, μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό, όπως άλλωστε και ο οδηγός του, αλλά και ο υπεύθυνος ασφαλείας του, υπάλληλος της Τράπεζας της Ελλάδος, ο οποίος καθόταν στη θέση του συνοδηγού.

    Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, τα τραύματα που φέρει ο κ. Παπαδήμος είναι επιφανειακά και πρόκειται να χειρουργηθεί προκειμένου να γίνει καθαρισμός τους. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει τις αισθήσεις του και βρίσκεται εκτός κινδύνου, ενώ αν χρειαστεί να εισαχθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, αυτό θα συμβεί για προληπτικούς λόγους. Ο πρώην πρωθυπουργός υπεβλήθη σε αξονική τομογραφία, η οποία, σύμφωνα με ιατρικές πηγές, υπήρξε χωρίς ευρήματα.

    Το αυτοκίνητο, μάρκας Mercedes, το οποίο είχε ξεκινήσει από την Τράπεζα της Ελλάδος με προορισμό την οικία του κ. Παπαδήμου, βρισκόταν εν κινήσει στη διασταύρωση των οδών Μάρνη και 3ης Σεπτεμβρίου, ενώ ακολουθούσε η συνοδεία του, αποτελούμενη από ένα αυτοκίνητο και μια μηχανή.

    Το σημείο της έκρηξης έχει αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ έχουν σπεύσει άνδρες της πυροσβεστικής αλλά και κλιμάκιο πυροτεχνουργών του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, το οποίο ελέγχει το όχημα.

    Κτύπημα που θυμίζει Πυρήνες της Φωτιάς

    Η τακτική των παγιδευμένων φακέλων θυμίζει έντονα τη δράση της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς».

    Στις 3 Νοεμβρίου του 2010, 14 συνολικά δέματα – βόμβες είχαν αποσταλεί σε πρεσβείες στην Ελλάδα, αλλά και κατά στόχων στο εξωτερικό.

    Στα μέσα Μαρτίου σειρά νέων φακέλων ταχυδρομήθηκε από την Ελλάδα, με αποδέκτες πολιτικά στελέχη στο εξωτερικό, μεταξύ των οποίων τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

    Άλλος φάκελος – βόμβα εξεράγη στο γραφείο του ΔΝΤ στο Παρίσι, τραυματίζοντας εργαζόμενο στο Ταμείο.

    Μου αρέσει!

  2. Ο/Η physicist λέει:

    Δεν ξέρω αν ανταποκρίνονται στην αλήθεια οι ισχυρισμοί αυτοπτών μαρτύρων ότι το ασθενοφόρο έκανε 25 λεπτά να έρθει. Ελπίζω να είναι υπερβολές διότι δεν χωράει ο νους μου την ιδέα ότι κείνται τραυματισμένοι στο πεζοδρόμιο τρεις άνθρωποι στο κέντρο της Αθήνας και το ασθενοφόρο κάνει κοντά ένα μισάωρο να φτάσει να τους βοηθήσει. Επίσης δεν γνωρίζω αν υπήρξε με οποιοδήποτε άλλον τρόπο παροχή πρώτων βοηθειών στους τραυματίες πριν την άφιξη του ΕΚΑΒ.

    (Προς αποφυγήν: το σχόλιό μου δεν έχει καμία συνωμοτική υπόνοια).

    Μου αρέσει!

  3. Ο/Η xberliner λέει:

    physicist
    Αν πράγματι είναι έτσι τα πράγματα με το ασθενοφόρο τότε μιλάμε ότι η κατάσταση με το ΕΚΑΒ είναι τραγική.
    Επιπλέον φάκελος που πήγαινε σε πρώην πρωθυπουργό και πρώην αντιπρόεδρο της ΕΚΤ δεν ελέχθηκε για εκρηκτικά. Και έχουν προϋπάρξει τα περιστατικά με τις επιστολές στο ΔΝΤ και αλλού. Μιλάμε για τελείως μπουρδέλο χώρα.

    Μου αρέσει!

  4. Ο/Η physicist λέει:

    Ετσι, Βερολινέζε. Αυτά είναι.

    Μου αρέσει!

  5. Ο/Η Αλιόσα λέει:

    Ο Λουκας Παπαδημος ενσαρκωνει το απολυτο κακ και αποτελει στοχο για τους …ευρωσκεπτικιστες (sic), τους εθνοπατριωτες, τους αντιμνημονιακους, τους αντιγερμανιστες, τους φασιστες και τους αναρχομπαχαλους,
    .Προς το παρον τετοιες ενεργειες εκτελουνται απο τον χωρο των αριστερομπαχαλων, που οσονουπω αναβαθμιζονται

    http://www.iefimerida.gr/news/339878/ellines-anarhikoi-polemoyn-tzihantistes-sto-dytiko-koyrdistan-eikones-vinteo#axzz4i5iaggIn

    Τοτε θα μπουνε σε αυτο το παιχνιδι και οι ναζι.
    Ετοιμαστείτε.

    Μου αρέσει!

  6. Ο/Η Αλιόσα λέει:

    ενσαρκωνει το απολυτο κακο

    Μου αρέσει!

  7. Ο/Η Αλιόσα λέει:

    Και τοτε δεν θα μπορει να τους μαζεψει ο Δενδιας
    καθως … θα’ρχονται (και απο τις δυο μεριες) και θα τρεμει η γη»

    Μου αρέσει!

  8. Ο/Η Αλικη λέει:

    Απο ο,τι φαίνεται οι τρομοκρατες δεν χαμπαριάζουν απο την πειθώ του Τόσκα. Περίεργο!

    ΥΓ: Οποίος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες.

    Μου αρέσει!

  9. Ο/Η δεξιος λέει:

    Το απόγευμα ήμουν στο κέντρο και όταν μπήκα στο τρόλλευ 6 για να πάω προς Αχαρνών ο οδηγός είπε ότι στην πλατεία Λαυρίου και 3ης Σεπτεμβρίου γίνονται επεισόδια,ο δρόμος έχει κλείσει και το τρόλλευ θα πάει από Πατησίων.Μου έκανε εντύπωση και είπα ότι συνήθως γίνεται το αντίθετο,στην Πατησίων κάνουν επιθέσεις στα τρόλλευ οι αναρχικοί εξορμώντας από το πολυτεχνείο και την αποφεύγουν.Είναι δυνατόν να γίνονται επεισόδια Λαυρίου και Αχαρνών και να μη γίνονται στην Πατησίων;Αυτές τις οδηγίες μας έδωσε η αστυνομία είπε ο οδηγός.
    Αλλά τελικά δεν ήσαν επεισόδια,είχαν κλείσει οι δρόμοι από την έκρηξη.
    Επί της ουσίας θαυμάζω ανθρώπους που δέχονται να εκτεθούν χωρίς να έχουν φιλοδοξίες για πολιτική καριέρα γιατί τρεις μήνες πρωθυπουργός για να υπογράψεις μνημόνιο δεν είναι καριέρα,απλά δηλώνεις στόχος.Απορώ που ακόμη υπάρχουν άνθρωποι πρόθυμοι.

    Μου αρέσει!

  10. Ο/Η Mitsos λέει:

    Δεν είναι εύκολο να βρεθεί η εκρηκτική ύλη στους φακέλους από μηχανήματα διότι χρησιμοποιούν πολύ μικρές ποσότητες. Επίσης δεν βάζουν μέσα μεταλλικά θραύσματα και οι επιστολές περνάνε και από τον ανιχνευτή μετάλλων χωρίς να χτυπήσει συναγερμός στα ταχυδρομεία. Ο μόνος τρόπος είναι η χρήση σκυλιών. Ολο και περισσότερο οι διωκτικές αρχές ανά τον πλανήτη επιστρέφουν στα κλασσικά παλαιά μέσα και δεν υφίσταται ισχυρότερη μύτη στη φύση από τη μύτη ενός κυνηγόσκυλου.

    Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι πώς καταφέρνουν να πυροδοτήσουν τη συσκευή με το άνοιγμα του φακέλου. Τεχνικά δεν είναι και τόσο απλή υπόθεση. Πάντως τόσο μικρή ποσότητα δεν μπορεί να σκοτώσει κανένα εκτός και αν πάει από καρδιακή προσβολή. Στοχεύουν στο να τρομάξουν το θύμα και να δηλώσουν την ύπαρξή τους.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.