Εξελίξεις: Στα χέρια του Ιβάν Σαββίδη το 20% του Mega

1984

Ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ ΠΟΥΛΗΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥ ΤΗΛΕΤΥΠΟΥ
iefimerida  /  Εξελίξεις: Στα χέρια του Ιβάν Σαββίδη το 20% του Mega

Στα χέρια του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη πέρασε το 20% της εταιρείας «Τηλέτυπος»,, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ειδικότερα, η «Πήγασος Εκδοτική» μεταβίβασε ποσοστό 20% της «Τηλέτυπος Α.Ε.» (Mega Channel), από το συνολικά 32,73% που κατείχε και πλέον η «Πήγασος» παραμένει στην «Τηλέτυπος», με ποσοστό 13,09%.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι μετοχές της «Τηλέτυπος» μεταβιβάστηκαν σε εταιρεία συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος είχε επιβεβαιώσει πρόσφατα δημοσίως, το ενδιαφέρον του τόσο για τον ΔΟΛ όσο και για το Mega.

Η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε με ιδιωτικό συμφωνητικό και το τίμημα ανήλθε στα επίπεδα των 5 εκατ. ευρώ σύμφωνα με πληροφορίες.

Σε ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η «Πήγασος» επιβεβαιώνει την πώληση από την εταιρεία ποσοστού σχεδόν 20% ωστόσο δεν αναφέρει σε ποια εταιρεία μεταβιβάστηκαν οι μετοχές αυτές.

Η ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του ΧΑΑ:

«ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ/ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.

Κατ’ εφαρμογή του Ν. 3340/2005, της υπ’ αριθμ. 3/347/12.07.2005 απόφασης του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του Κανονισμού του Χ.Α. ως ισχύουν, η «ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» ανακοινώνει, ότι προέβη σε πώληση 19.791.879 κοινών ονομαστικών μετοχών της «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Α.Ε.» ήτοι ποσοστού 19,6361% επί του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου αυτής και μετέβαλε το ποσοστό συμμετοχής της στην ως άνω Ανώνυμη Εταιρία, από 32,7321%, σε 13,0961%».

Πηγή: Εξελίξεις: Στα χέρια του Ιβάν Σαββίδη το 20% του Mega | iefimerida.gr

Advertisements

About σχολιαστης

Σχολιάζω...
This entry was posted in καινούργιο συκώτι. Bookmark the permalink.

13 Responses to Εξελίξεις: Στα χέρια του Ιβάν Σαββίδη το 20% του Mega

 1. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  http://www.enikos.gr/politics/516854/i-nd-gia-tin-exagora-tou-20-tou-mega

  «Χέρι – χέρι κινείται παλιά και νέα διαπλοκή με τις ευλογίες της Κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου και την ανοχή των ανακεφαλαιοποιημένων από το ελληνικό Δημόσιο, διοικήσεων των τραπεζών» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατίας, σχετικά με την εξαγορά του 20% του MEGA.

  «Η συμφωνία Μπόμπολα – Σαββίδη, για την εξαγορά του 20% του MEGA, αποτελεί μια ακόμη συντονισμένη προσπάθεια των παραδοσιακών, αλλά και των νεότερων πυλώνων της διαπλοκής να ελέγξουν την ενημέρωση εις βάρος της Δημοκρατίας, του πλουραλισμού και των Ελλήνων πολιτών.
  Καθόλου τυχαία η συμφωνία των δυο επιχειρηματιών.
  Από τη μια πλευρά, ο κ. Φώτης Μπόμπολας, ο οποίος – για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους – δεν έχει ελεγχθεί για τον δυσθεώρητο δανεισμό του και από την άλλη ο κ. Ιβάν Σαββίδης, στον οποίο οι κ. Τσίπρας και Καμμένος επιχειρούν να του χαρίσουν μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ» συνεχίζει η ανακοίνωση της ΝΔ και καταλήγει:
  «Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και η Κυβέρνηση οφείλει άμεσα να απαντήσει:
  Πως είναι δυνατόν μια επιχείρηση με δανεισμό άνω των 150.000.000 ευρώ να είναι σε θέση να μεταβιβάζει περιουσιακά της στοιχεία χωρίς την έγκριση των δανειστών της;
  Είναι νόμιμος ο μη ενεχυριασμός του συνόλου των μετοχών που κατείχε ο κ. Μπόμπολας;
  Είναι δυνατόν οι τράπεζες να έχουν δεσμεύσει τους μισθούς των εργαζομένων του καναλιού, αλλά να μην έχουν ενεχυριάσει το σύνολο των μετοχών υπερδανεισμένων μετόχων;
  Σε όλα αυτά πρέπει να απαντήσει η Κυβέρνηση, που παντρεύει τα χρήματα της νέας διαπλοκής με τα υλικά της παλιάς».

  Μου αρέσει!

 2. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  Το deal Σαββίδη για το Mega: Δύο δεδομένα και πέντε ερωτηματικά
  http://www.protagon.gr/epikairotita/44341414389-44341414389

  Μου αρέσει!

 3. Ο/Η xberliner λέει:

  Ο Ρώσος ολιγάρχης αγόρασε μετοχές από τον Μπομπολα. Μέχρι εδώ όλα καλά. Το σκάνδαλο θα σκάσει όταν οι συριζανέλ του χαρίσουν για τρίτη φορά χρέη εταιρείας του. Και τώρα δεν μπορεί να λέει ότι δεν ήξερε όπως με τη Σεκαπ.

  Μου αρέσει!

 4. Ο/Η physicist λέει:

  Άσχετο: σε πολύ καλό δρόμο μοιάζει να βρίσκεται η Πορτογαλία, μέχρι πρόσφατα ομοιοπαθούσα και συνυποφέρουσα με τη χώρα μας. Και με αριστερή Κυβέρνηση, ειρήσθω εν παρόδω.

  (Σχο, ίσως αξίζει χωριστό άρθρο αν βρεις ελληνική πηγή — εγώ το πέτυχα πρώτα ξώφαλτσα σε μια γερμανική και βρήκα μετά το αγγλικό κείμενο).

  https://www.ft.com/content/f787e5c0-3eda-11e7-82b6-896b95f30f58

  Μου αρέσει!

 5. Ο/Η δεξιος λέει:
 6. Ο/Η xberliner λέει:

  physicist
  Είναι διαφορετική η πηγή των προβλημάτων.
  Αλλού ήταν οικονομικά. Στην Ελλάδα είναι πολιτισμικά.
  Όταν ένας Ρώσος ολιγάρχης που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Πούτιν (τα οποία ΔΕΝ συμπίπτουν με τα συμφέροντα της χώρας που τον φιλοξενεί) αλωνίζει υπάρχει πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα.

  Μου αρέσει!

 7. Ο/Η xberliner λέει:

  Να προσθέσω ότι το μόνο θετικό με το Σαββίδη είναι ότι είναι τόσο χοντροκομμένος που όταν αλλάξει η κυβέρνηση (σε αντίθεση με τη χώρα του, τουλάχιστον στην Ελλάδα οι κυβερνήσεις αλλάζουν) αυτός θα χαθεί.

  Μου αρέσει!

 8. Ο/Η physicist λέει:

  Βερολινέζε, δεν διαφωνώ ότι κατά βάσιν τα προβλήματά μας είναι πολιτισμικά. Μόνον που δεν περιμέναμε να δούμε τον Ιβάν Σαββίδη για να το καταλάβουμε αυτό: από τη δική μου σκοπιά, για την αντίληψη του βάθους του πολιτισμικού προβλήματος αρκεί μια ματιά σε οποιονδήποτε δημόσιο χώρο της πατρίδας μας και μάλιστα, ειδικότερα δε στα Πανεπιστήμιά της.

  Μου αρέσει!

 9. Ο/Η physicist λέει:

  Χμ, ο συγκεκριμένος Σαββίδης μπορεί και να χαθεί αλλά η εξέλιξη της δημόσιας εικόνας στη χώρα πηγαίνει όλο και περισσότερο στο πιο χοντροκομμένο, αν με εννοείς. Που θα πει, κατά πάσα πιθανότητα ο διάδοχος του τάδε και του δείνα ποδοσφαιροπατέρα θα είναι ένας ακόμα χειρότερος, και στους τρόπους συμπεριφοράς του και στις μεθόδους του για την απόκτηση της ισχύος.

  Μου αρέσει!

 10. Ο/Η δεξιος λέει:

  Μπερλίνερ οι προιστάμενοι του Σαββίδη έχουν ένα χοντρό φάκελλο του Μπόμπολα από τότε που έβγαζε τη μεγάλη σοβιετική εγκυκλοπαίδεια και το «Έθνος» είχε περισσότερα άρθρα της «Πράβδα» και από τον «Ριζοσπάστη».
  Την αξέχαστη δεκαετία του 80 αυτά τότε που ήταν η πραγματική πρώτη φορά αριστερά με λεφτά μάλιστα και χωρίς μνημόνια.Πως περνάνε τα χρόνια.
  Παράδοση – παραλαβή είναι λοιπόν.

  Μου αρέσει!

 11. Ο/Η xberliner λέει:

  physicist
  Υπάρχουν οι νταβατζήδες που ασχολούνται με τα συμφέροντα τους. Υπάρχει και ο Ρώσος που προωθεί τα συμφέροντα της πατρίδας του. Μιλάμε για άλλη τάξη μεγέθους.

  Μου αρέσει!

 12. Ο/Η physicist λέει:

  Μακάρι να ήτανε ο Σαββίδης το πρόβλημα, Βερολινέζε …

  Μου αρέσει!

 13. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

  Οι σχέσεις Σαββίδη με την κυβέρνηση

  http://www.kathimerini.gr/911564/article/epikairothta/politikh/oi-sxeseis-savvidh-me-thn-kyvernhsh

  Για μια κυβέρνηση η οποία από την πρώτη ημέρα ανόδου της στην εξουσία καταγγέλλει διαρκώς το μιντιακό σύστημα για σχέσεις διαπλοκής, για μια κυβέρνηση η οποία ανάλωσε τον πρώτο χρόνο της θητείας της μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 στην προσπάθεια να διαμορφώσει ένα νέο τηλεοπτικό τοπίο, ο ισχυρισμός ότι είχε ρόλο απλού παρατηρητή στην πρόσφατη μεταβίβαση ποσοστού περίπου 20% των μετοχών του Mega στον Ιβάν Σαββίδη φαντάζει σχεδόν αστείος. Τα ουκ ολίγα ερωτήματα που ανέκυψαν γύρω από τη συγκεκριμένη αγοραπωλησία θα είχαν, υπό άλλες συνθήκες, ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. Η απουσία τους καθιστά πρόδηλο ότι η αλλαγή στη μετοχική σύνθεση του Mega είναι συμβατή με την έκδηλη, ήδη από την εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στην αξιωματική αντιπολίτευση, επιθυμία διαμόρφωσης ενός νέου μιντιακού «χάρτη» στη χώρα.

  Η καλή σχέση της κυβέρνησης με τον κ. Σαββίδη αποτυπώθηκε σε μια σειρά από εξελίξεις από τον Ιανουάριο του 2015 και μετά, αρχής γενομένης με τη νομοθετική ρύθμιση τον Μάρτιο του 2015, με βάση την οποία προχώρησε η αποπληρωμή οφειλών του ΠΑΟΚ. Η απόκτηση από τον ομογενή επιχειρηματία των μετοχών του Mega αποτυπώνει συμβολικά την κάθοδό του από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα και τη μεταπήδησή του στην κεντρική σκηνή, σε ρόλο παράγοντα που φιλοδοξεί να επηρεάσει ενεργά τις εξελίξεις.

  Η εμφάνιση του υπουργού Οικονομικών στη σουίτα του κ. Σαββίδη, στο γήπεδο της Τούμπας, τον περασμένο Φεβρουάριο για τον αγώνα ΠΑΟΚ – Σάλκε, επιβεβαίωσε ότι οι σχέσεις του με την κυβέρνηση είναι στενές. Κάτι που είχε διαφανεί και από τη συμμετοχή του στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές συχνότητες, με τον ίδιο να δηλώνει ότι κινήθηκε με κριτήριο να ανεβάσει το τίμημα που κατέβαλαν οι υπόλοιποι συμμετέχοντες.

  Η πρόσφατη κυβερνητική τροπολογία, που θεωρήθηκε «φωτογραφική» για τη διαγραφή προστίμων της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ, ήταν ένα ακόμη λιθαράκι στην ενίσχυση των σχέσεων με τον Σαββίδη, λίγο καιρό μετά την επικράτηση στον διαγωνισμό για τον ΟΛΘ του επενδυτικού σχήματος στο οποίο συμμετέχει ο ομογενής επιχειρηματίας. Η υπεράσπιση στη Βουλή από τον ίδιο τον πρωθυπουργό της τροπολογίας για τη διαγραφή προστίμων ήταν σαν να λειτούργησε απελευθερωτικά για τον κ. Σαββίδη. Σε μία χωρίς προηγούμενο δημόσια παρέμβασή του στην πολιτική ζωή («Πρώτο Θέμα») έσπευσε να παρομοιάσει τον κ. Τσίπρα με τον Πούτιν. «Οταν άκουσα την ομιλία του για τη ΣΕΚΑΠ, ήμουν έτοιμος να χειροκροτήσω», ανέφερε, ενώ φρόντισε να προεξοφλήσει ότι «ο Μητσοτάκης δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός». Προανήγγειλε, δε, ότι «μέσα στον Μάιο παίρνω ένα από τα κεντρικά κανάλια», για να επιβεβαιωθεί από τις εξελίξεις και τη συμφωνία εξαγοράς μέρους του μετοχικού κεφαλαίου της «Πήγασος» στο Mega. Οι έχοντες γνώση των εξελίξεων στο μιντιακό τοπίο θεωρούν ότι οι κινήσεις Σαββίδη στον χώρο δεν θα σταματήσουν εδώ. Η προσπάθεια της κυβέρνησης να εμφανισθεί σε ρόλο ουδέτερου παρατηρητή ενώπιον επιχειρηματικών συναλλαγών ελάχιστα πείθει. Περισσότερο πιθανό είναι, μετά το ναυάγιο της προσπάθειας, να ελεγχθεί το τηλεοπτικό τοπίο με τον διαγωνισμό-φιάσκο, η κυβέρνηση να κινείται μέσω διαφορετικής οδού για την εκπλήρωση της ίδιας επιδίωξης. Αλλωστε, η επανάληψη μιας ανάλογης διαγωνιστικής διαδικασίας θα απαιτήσει χρόνο, που δεν είναι βέβαιο ότι είναι εξασφαλισμένος για την κυβέρνηση.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s