Η δύναμη της προπαγάνδας

Στοιχεία της Eurostat: η χώρα μας είχε το 2014 το χαμηλότερο ποσοστό αυτοκτονιών, 5 ανά 100.000 κατοίκους.  

Πηγή

Advertisements

About σχολιαστης

Σχολιάζω...
This entry was posted in Πολιτική. Bookmark the permalink.

11 Responses to Η δύναμη της προπαγάνδας

 1. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Απο το 2010 παρακολουθω το φαινομενο και ενω οι λαϊκιστες καθε φυσης εγραφαν για αυτοκτονιες, οι ψυχραιμοτεροι ελεγαν οτι δεν ειναι ετσι τα πραγματα,….

  ΠΩΣ ΞΕΠΕΡΑΣΤΗΚΕ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (ΜΑΣ;) –PLAN B
  (Σχεδίασμα αφηγηματικού δοκιμίου )

  Μικρο σχετικο αποσπασμα

  «….Το 2008 ο αριθμός των δηλωθέντων αυτοκτονιών ανήλθε σε 366, ενώ το 2009 έφτασαν τις 391(το 2009 το ετήσιο πλήθος αυτοκτονιών των θανοντων ανδρών ήταν 5.9/100,000 ενώ των γυναικών μόνον 0.9 και κατά μέσον όρο 3.5/100,000, και η χώρα μας κατατασσόταν 84η παγκοσμίως. Ο απολογισμός για το 2010 δείχνει ότι ο αριθμός των αυτοχείρων έφτασε τους 500, ενώ το 2011 τα πρώτα στοιχεία κάνουν λόγο για 600 αυτοκτονίες σε ολόκληρη τη χώρα…..
  Πραγματικά, το 2012 ο αριθμός ξεπέρασε τους 770 (7.0/100,000), αλλά –ευτυχώς – ήμασταν πολύ καθυστερημένοι! Είχαμε πάρα πολύ δρόμο για να φθάσουμε τις ανεπτυγμένες χώρες της Ευρώπης, την Δανία (χώρα και τους πιο ευτυχισμένους πολίτες αλλά και με ανία, 40η με 10.6), το Ηνωμένο Βασίλειο 49η,την Γερμανία (48η με 9.5), την 16η και 15η Γαλλία και Βέλγιο, πόσο μάλλον να προσεγγίσουμε τις πρωην σοσιαλιστικές χώρες (13η Σερβία, 9η Ουγγαρία) με πρώτη την Λιθουανία με 31.5/100,000 που μόλις νίκησε την 2η Ν. Κορέα, ενώ η Ιαπωνία έφτασε μόλις στην 5η θέση!!!……..»

  *Ο συγγραφεας δεν ειχε παρει υποψη του νεωτερα στοιχεια της ΕΣΕ, οτι δηλ. την περιοδο 2006-2009 το πληθος των ψυχιατρων αυξηθηκε με πολυ μεγαλο ετησιο ρυθμο της ταξης του 6,7%»

  Αφωτιστος Φιλελλην

  http://mhmadas.blogspot.gr/2013/06/blog-post_8.html

  Μου αρέσει!

 2. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Μετωνομασθη εις το “κομμα της ζωης”.

  Πολλοι υποψηφιοι βουλευτες πολιτικου κομματος με σημαια την πολιτικη αυτοκτονια, αιφνης αυτοκτονησαν ομαδικα και δεν προσηλθαν να ψηφισουν κατα τις εκλογες. Ακολουθησαν οι πολιτικες κηδειες τους, στις οποιες παρεστησαν οι επιζωντες υποψηφιοι βουλευτες καθως και πληθος κοσμου.

  Οι εναπομεινατες ηγετες τουτου του κομματος, του “κομμματος του θανατου”, ουτως ειπειν, εκμεταλλευομενοι την ολη συναισθηματικη κατασταση στην οποια ειχαν περιελθει μεγαλα τμηματα του πανσοφου λαου μας, περιοδευαν -επι πολυν χρονο- σε πολεις και κωμοπολεις της χωρας, οπου εκφωνουσαν πυρινους λογους υπερ του νοηματος της θυσιας των αυτοχειρων συντροφων τους, απευθυνομενοι τοσο στο καταρακωθεν θυμικον οσο και στην διαταραγμενη λογικη των ακουοντων, εγγραφοντες παμπολλα μελη, ατινα λησμονωντας τους τεως ευεργετας τους, εψηφισαν μαζικα το “κομμα του θανατου”, οπερ εγενετο πλεον πλειοψηφων, εις τα επομενας εκλογας, και μετωνομασθη εις το “κομμα της ζωης”.

  Εις την οδόν των Φιλελλήνων
  […….]
  “Θεέ ! O καύσων αυτός χρειάζεται για να υπάρξη τέτοιο φως ! Tο φως αυτό χρειάζεται, μια μέρα για να γίνη μια δόξα κοινή, μια δόξα πανανθρώπινη, η δόξα των Eλλήνων, που πρώτοι, θαρρώ, αυτοί, στον κόσμον εδώ κάτω, έκαμαν οίστρο της ζωής τον φόβο του θανάτου”.

  Aνδρέας Εμπειρίκος

  στις 24-4-2012 7:12 pm
  http://www.poiein.gr/archives/17495

  ΥΓ Προφητικο. Το προσφερω ως σκετς σε σατιρα. Τιμες λογικες 🙂

  Μου αρέσει!

 3. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

  «Στοιχεία της Eurostat: η χώρα μας είχε το 2014 το χαμηλότερο ποσοστό αυτοκτονιών, 5 ανά 100.000 κατοίκους.»

  Η μόνη προπαγάνδα που βλέπω είναι αυτή που επιχειρεί να μας πείσει ότι δεν υπήρξε αύξηση των αυτοκτονιών κατά την επταετία της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε. Και την αύξηση αυτή δεν την μετράμε βέβαια συγκρίνοντας με τις άλλες χώρες της ΕΕ αλλά συγκρίνοντας με το τι ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια στην Ελλάδα. Και αποφεύγουμε επίσης να πάρουμε ένα και μόνο έτος, και κατόπιν να βασιστούμε σε αυτό για να «αποδείξουμε», τάχα, ότι δεν υπήρξε αύξηση των αυτοκτονιών στην Ελλάδα. Αντίθετα, αυτό που οφείλουμε να κάνουμε, ειδάλλως κάνουμε καραμπινάτη προπαγάνδα, είναι να συγκρίνουμε τι ίσχυε και στα υπόλοιπα έτη της κρίσης και όχι αποκλειστικά στο 2014, ακριβώς ώστε να εξάγουμε ένα βάσιμο συμπέρασμα και όχι να κάνουμε προπαγάνδα.

  Αύξηση των αυτοκτονιών κατά 35% στην Ελλάδα της κρίσης
  30/03/2015

  http://www.protothema.gr/greece/article/463632/auxisi-ton-autoktonion-kata-35-stin-ellada-tis-krisis-/

  Μου αρέσει!

 4. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  Εκτός από τη συνεχή επίκληση της ραγδαίας αύξησης των αυτοκτονιών γινόταν διαρκής αναφορά στην ανθρωπιστική κρίση από τους συριζανελ. Μετά το Γενάρη του 15 αυτές οι αναφορές κόπηκαν με το μαχαίρι.

  Μου αρέσει!

 5. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

  H αύξηση των αυτοκτονιών ήταν υπαρκτή και σημαντική. Ως προς αυτό δεν έλεγαν ψέμματα οι συριζαίοι. Και είναι καραμπινάτη προπαγάνδα να λέμε ότι κάτι είναι ψέμμα απλά και μόνο επειδή το λέει ο Συριζα.

  «Μετά το Γενάρη του 15 αυτές οι αναφορές κόπηκαν με το μαχαίρι.»

  Οι αναφορές αυτές σταμάτησαν γιατί πολύ απλά είχαν γίνει κυβέρνηση οι ίδιοι. Το πεντάμηνο της «περηφανης διαπραγμάτευσης» αυτές οι αναφορές δεν έδεναν πλέον με την αφήγηση ότι μαζί με την νέα κυβέρνηση είχε καταφθάσει και η ελπίδα στη χώρα – η «ελπίδα» που έφερνε Συριζα και η συνέχιση των αυτοκτονιών (όπως και τα προηγούμενα χρόνια της κρίσης) δεν μπορούσαν να συνυπάρξουν στην νέα αφήγηση που έπλεκαν τότε οι συριζαίοι. Μετά το καλοκαίρι του ’15, όταν πια την «περήφανη διαπραγμάτευση» την είχε πάρει ο διάολος και ο Συριζα είχε μπει στην διαδικασία εφαρμογής του δικού του, καταδικού του, μνημονίου, πάλι δεν ήταν συμβατή η επικληση του αριθμου των αυτοκτονιών γιατί κάτι τέτοιο δεν έδενε με την αφήγηση ότι η ΠΦΑ ήταν κάτι ριζικά διαφορετικό από τους προηγούμενους, οι οποίοι ήταν υποτίθεται υπέρ των μνημονίων.

  Ο αριθμός των αυτοκτονιών όμως όντως παρουσίασε αύξηση τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, οπότε η παραποίηση των στοιχείων ώστε να μας βγει η θεωρία ότι ο Συριζα έλεγε ψέμματα για το θέμα, συνιστά καραμπινάτη προπαγάνδα. Σε σχέση με το θέμα τον Συριζα μπορεί να τον κατηγορήσει κανείς όχι ότι έλεγε ψέμματα όταν ισχυρίζονταν ότι οι αυτοκτονίες αυξήθηκαν τα χρόνια της κρίσης αλλά για βαθύ κυνισμό και κοινωνική αναισθησία ως προς το πως εκμεταλλεύθηκε πολιτικά ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα.

  Μου αρέσει!

 6. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  Προσωπικά το χάρηκα που παρά τη σκοτεινή περίοδο που περνάμε από το 2010 είμαστε στην τελευταία θέση της λίστας στην Ευρώπη μαζί με τους Κύπριους, κάτι που αγνοούσα. Ο συριζα φυσικά έκανε προπαγάνδα γιατί δεν έλεγε μαζί με την αύξηση των αυτοκτονιών ότι παραμένουμε στην τελευταία θέση. δε φαντάζομαι να το αγνοούσε. Και … ο Τζόρτζ Οργουελ είχε γράψει στη «Φάρμα των Ζώων» ότι «όλη η προπαγάνδα είναι ψέματα, ακόμα και όταν λέει την αλήθεια»

  Βέβαια αν δεις τη στατιστική της Eurostat και ξέρεις ότι παρά τη χαμηλή κατάταξη, είχαμε σημαντική αύξηση, οφείλεις να τα αναφέρεις ταυτόχρονα, αν θέλεις να κάνεις σωστό παιχνίδι.

  Μου αρέσει!

 7. Ο/Η δεξιος λέει:

  Σχο είναι κοινωνικό το θέμα του χαμηλού δείκτη αυτοκτονιών στην Ελλάδα.Παλιά μάλιστα οι εφημερίδες το απέδιδαν στις ελληνικές αξίες ζωής όπως και τη χαμηλή εγκληματικότητα που μάλλον θα έχει χειροτερεύσει τα τελευταία χρόνια.
  Το ίδιο φαινόμενο εμφανίζεται και στις ελληνικές παροικίες της Αμερικής,Αυστραλίας κλπ.
  Οι οικογενειακοί δεσμοί,οι παρέες και οι γνωριμίες λειτουργούν ως αντικαταθλιπτικά και αξίζουν όσο μια στρατιά ψυχιάτρων για την αντιμετώπιση υπαρξιακών προβλημάτων που οδηγούν στην αυτοκτονία.Βέβαια οι ίδιες ιδιότητες οδηγούν στην ρουσφετολογία και την αδυναμία εφαρμογής των νόμων.Ουδέν κακόν αμιγές καλού.

  Μου αρέσει!

 8. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

  «Προσωπικά το χάρηκα που παρά τη σκοτεινή περίοδο που περνάμε από το 2010 είμαστε στην τελευταία θέση της λίστας στην Ευρώπη μαζί με τους Κύπριους»

  Αυτό είναι σίγουρα είναι θετικό. Δίνει μία κάποια παρηγοριά, ότι παρά το πόσο χάλια είναι τα πράγματα, είμαστε η χώρα με τις λιγότερες αυτοκτονίες στην ΕΕ.

  «Βέβαια αν δεις τη στατιστική της Eurostat και ξέρεις ότι παρά τη χαμηλή κατάταξη, είχαμε σημαντική αύξηση, οφείλεις να τα αναφέρεις ταυτόχρονα, αν θέλεις να κάνεις σωστό παιχνίδι.»

  Ακριβώς.
  Αλλιώς κάνεις και εσυ μία μορφή προπαγάνδας.

  Μου αρέσει!

 9. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Ηδη το 2013 ειχα εντοπισει οτι «οι …αντιμνημονιακοι (χρησιμοποιουν) τεχνασματα “αγκιτατσιας -προπαγανδας” και ορολογια που παραπεμπει σε προ-επαναστατικη περιοδο (χαρατσια, κατοχη,γερμανοι, διογκωνοντας την αυξηση των καπως αυξημενων αυτοκτονιων σε δυσθεωρητα υψη,…). »

  ΥΓ Στην συζητηση δεν εισερχονται τα πραγματικα δεδομενα του επισημου και ανεπισημου πλουτου στη χωρα και του συσσωρευμενου πλουτου επι 15 ετη συνεχους αναπτυξης εως το 2008. Αν προσεγγισθουν σωστα, χωρις λαϊκισμους και υστεριες, τοτε μπορει να προσεγγισθει η φοροδοτικη ικανοτητα των Ελληνων. Το εχω επαναλαβει αρκετες φορες.
  Ομως οι πολιτικες δυναμεις, αποφευγουν να πουν την αληθεια, χρησιμοποιωντας οι μεν μνημονιακοι τον φοβο θα φυγουμε απο το ευρω, δεν θα παρουμε την δοση, οι δε αντιμνημονιακοι τεχνασματα “αγκιτατσιας -προπαγανδας” και ορολογια που παραπεμπει σε προ-επαναστατικη περιοδο (χαρατσια, κατοχη,γερμανοι, διογκωνοντας την αυξηση των καπως αυξημενων αυτοκτονιων σε δυσθεωρητα υψη,…). Ως επιζων οδηγος δικυκλου επι 37 ετη δεν επηρεασθηκα.
  […]

  στις 6-7-2013 8:44 pm

  http://www.poiein.gr/archives/23357

  Μου αρέσει!

 10. Ο/Η Mitsos λέει:

  Οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα έχουν εκτοξευθεί. Τα υπόλοιπα είναι μπούρδες. Οι Ελληνες δεν αυτοκτονούσαν για ένα σωρό λόγους και κάνανε και παιδιά. Τώρα και αυτοκτονούν και παιδιά δεν κάνουν. Προσωπικά ποτέ δεν έτυχε κάποιος γνωστός μου να αυτοκτονήσει για να χρειαστεί να πάω στην κηδεία του. Τα τελευταία χρόνια έχω πάει σε πάνω από 8 κηδείες ανθρώπων που αυτοκτόνησαν και μάλιστα πριν 15 μέρες πήγα στην τελευταία ανθρώπου που αυτοκτόνησε με Gramoxon. Είχε γεμίσει το κρεβάτι του κόκκινα ζουμιά. Ξερνούσε αίμα για τουλάχιστον 10 ώρες μέχρι να τελειώσει στο νοσοκομείο που τον μετέφεραν.

  Στην Ελλάδα οι αυτοκτονίες δεν δηλωνονται για πολλούς λόγους που έχουν να κάνουν με τη θρησκεία και τον στιγματισμό της οικογένειας. Στην Ευρώπη δηλώνονται. Οποιος δεν θέλει τώρα να το καταλάβει δεν πειράζει. Μπορεί άμα θέλει να ρωτήσει κανένα γραφείο τελετών να του πούνε αν έχουν αυξηθεί ή όχι ή κανένα γιατρό στα εξωτερικά ιατρεία κανενός μεγάλου νοσοκομείου.

  Αν οι Β. Ευρωπαίοι τη βρίσκουνε να αυτοκτονούνε είναι άλλο θέμα. Οι Ελληνες δεν τη βρίσκανε. Τώρα το βρίσκουνε και αυτοί εύκολη λύση να καταπίνουνε φυτοφάρμακα και να κρέμονται από τα ταβάνια αντί να πιάσουνε να κρεμάσουνε αυτούς που τους φέρανε σε αυτό το χάλι.

  Κατά τα άλλα μπουκάρανε οι Αμερικάνοι με τους Αγγλους, τους Εβραίους και τους Ιορδανούς παρέα με κάτι Τζιχαντιστές τσιράκια τους στη Συρία. Το πάρτυ πάει σε άλλο επίπεδο και θα δούμε στο τέλος ποιος θα ρίξει την τελευταία σφαίρα. Διότι στον πόλεμο δεν παίζει ρόλο ποιος ρίχνει την πρώτη, αλλά ποιος ρίχνει την τελευταία.

  Μου αρέσει!

 11. Ο/Η Mitsos λέει:

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s