Τα …ορφανά!

Έτσι, στον Σοβιετικό τομέα, ιδρύθηκε στις 7 Οκτώβρη του 1949, το πρώτο σοσιαλιστικό κράτος σε γερμανικό έδαφος μετά τη Βαυαρική Σοβιετική Δημοκρατία του 1919. Ήταν η Λαοκρατική Δημοκρατία της Γερμανίας-ΛΔΓ [Deutsche Demokratische Republik-DDR].

iskra  /  Μια φορά κι έναν καιρό ήταν… η Ανατολική Γερμανία…
Από Γρηγόρης Καραγιαννίδης

1945… Η Γερμανία έχει ηττηθεί, ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος Τελειώνει. Το μόνο που έχει μείνει από το άλλωτε πανίσχυρο και θηριώδες ναζιστικό καθεστώς είναι μόνο ερείπια. Οι σύμμαχοι χωρίζουν το πλέον συρρικνωμένο γερμανικό κράτος σε 4 τομείς:

…  η συνέχεια  στην πηγή 

About σχολιαστης

Σχολιάζω...
This entry was posted in καινούργιο συκώτι. Bookmark the permalink.

7 Responses to Τα …ορφανά!

  1. Ο/Η Νίκος Π λέει:

    Άλλη μια τυπική εκδήλωση σταλινοφροσύνης, με καλές δόσεις φιλολαϊκών ψευτοσυναισθηματικών εξάρσεων και επιλεκτικής ιστορικής ανάλυσης, που ξεπερνά με άνεση τα όρια της χυδαίας διαστρέβλωσης. Γιατί τα παιδιά αυτά δεν πάνε στο ΚΚΕ; Ποιες είναι οι ιδεολογικές διαφορές τους με τους πνευματικά ζορισμένους του Κουτσιούμπα; Τι προσδοκούν, τώρα που ο Τσίπρας προτίμησε να τους πουλήσει αδίστακτα, προκειμένου να απολαύσουν τα εναπομείναντα μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα αγαθά της εξουσίας σε ένα αστικό καπιταλιστικό κράτος; Πώς αισθάνονται από τα σαλόνια στα αλώνια; Αυτές οι απορίες θα με φάνε!

    Μου αρέσει!

  2. Ο/Η physicist λέει:

    Γιατί τα παιδιά αυτά δεν πάνε στο ΚΚΕ;

    Επειδή, παρόλον τον θαυμασμό τους για τη ΛΔΓ, παραδέχονται ότι, εντάξει, το να πυροβολείς στο ψαχνό ανθρώπους που προσπαθούσαν να διαφύγουν και το να έχεις το ένα ήμισυ του πληθυσμού να ρουφιανεύει το έτερον ήμισυ δεν ήταν και τόσο καλές ιδέες. Αυτές οι απόψεις είναι φλούφλικες για το ΚΚΕ, που δεν γουστάρει τέτοιους ρεβιζιονιστές στις τάξεις του.

    Μου αρέσει!

  3. Ο/Η Νίκος Π λέει:

    Πιστεύεις σοβαρά Φυσικέ ότι εκεί είναι η διαφορά τους; Προσωπικά πιστεύω ότι οι της Αριστερής Πλατφόρμας είχαν παίξει τα ρέστα τους στο χαρτί του Τσίπρα, ο οποίας θα τους άνοιγε το δρόμο και υπό την καθοδήγησή τους θα προκαλούσε αποχώρηση από το ευρώ, ρήξη με την ΕΕ και προφανώς με το ΝΑΤΟ και γενική αλλαγή πλεύσης για τη χώρα. Το ΚΚΕ είναι σίγουρα μια ομάδα από κολλημένους αλλά ΔΕΝ είναι τόσο ηλίθιοι για να ρισκάρουν την ύπαρξη ενός οσονούπω αιωνόβιου κόμματος σε φαντασιώσεις.
    Νομίζω ότι παίζει κάτι άλλο, ανεξάρτητα από το αν οι Λαφαζαναραίοι το αντιλαμβάνονται ή όχι. Η στρατηγική των ελληνικών κομμάτων, ποτέ δεν υπήρξε ανεξάρτητη από τις γεωπολιτικές επιλογές τους. Στην αρχή ήταν ξεκάθαρο, Γαλλικό, Αγγλικό και Ρωσικό κόμμα. Μετά όλα έγιναν λίγο πιο συγκαλυμμένα, οι πολιτικοί παράγοντες όμως εξακολουθούσαν να κάνουν τις επιλογές τους με βάση κριτήρια διεθνών συμμαχιών. Ακόμα και ο γερμανοθρεμμένος Μεταξάς, είχε τη διαύγεια να αντιληφθεί ότι το μέλλον της χώρας δεν μπορούσε να ταυτιστεί με της Γερμανίας και άφησε την Ελλάδα να μπει στον πόλεμο υπέρ των συμμάχων. Ποιοες είναι λοιπόν οι αντίστοιχες επιλογές της ΛΕ; Είναι τόσο ξεκάθαρες που όποιος τις βρει δεν κερδίζει τίποτα.

    Μου αρέσει!

  4. Ο/Η physicist λέει:

    Νίκο, δεν έχω ιδέα για τα εσωθρησκευτικά της Αριστεράς, οι άνθρωποι προσιδιάζουν σε σέχτες και με τα Θρηεκσυτικά ποτέ δεν τα πήγαινα καλά. Εν τούτοις, μπορώ να υποθέσω ότι το ΚΚΕ δεν έχει όρεξη να μαζεύει μέσα το κάθε αδέσποτο ψώνιο. Έχουν εκεί στον Περισσό τουλάχιστον μιαν ιδεολογική εντιμότητα και η ακαμψία τους τούς προστατεύει από το να γίνονται σούργελα τσιπραίικα κάθε τρεις και λίγο αφενός και από το να κάνουν το κόμμα τους κεραμιδαριό αφετέρου. Μπορώ κάλλιστα να φανταστώ δηλαδή ότι δεν ψοφάνε να ξαναμαζέψουν μέσα ανθρώπους οι οποίοι κάποτε έφυγαν, αυτά δεν είναι αρεστά στο ΚΚΕ το οποίο ζητά διαρκή και απαρασάλευτη πίστη.

    Για τη ΛΑΕ που ρωτάς, θα σε γελάσω. Δεν νομίζω ότι αξίζει να ξοδέψει κανείς εγκέφαλο — όπως δεν αξίζει κι ο σύριζας δηλαδή αλλά έλα που είναι Κυβέρνηση ο μπαγάσας.

    Μου αρέσει!

  5. Ο/Η δεξιος λέει:

    Το ΚΚΕ για να επιβιώσει μετά την κατάρρευση του σοσιαλισμού,και επειδή η κατάρρευση έγινε με τρόπο που έδειξε ότι είχε χαθεί η κομμουνιστική πίστη καιρό πριν – δεν υπήρξε καμμιά αντίσταση – γύρισε στον σταλινισμό και ουσιαστικά θεωρεί λανθασμένη όλη τη σοβιετική πολιτική από το 1956 και μετά.Έτσι μετασχηματίσθηκε στο κόμμα των αληθινών πιστών που προς το παρόν δεν έχει άλλο ρόλο παρά να κρατήσει τη θεωρία του «άχρις καιρού» όπως λένε και οι χριστιανοί ορθόδοξοι ή αλλιώς πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θάναι.
    Οι λαφαζανικοί ήθελαν να παίξουν στη σημερινή πολιτική αλλά τους άδειασε ο Τσίπρας.

    Μου αρέσει!

  6. Ο/Η Νίκος Π λέει:

    Τα Λαφαζάνια είναι βέβαια άνευ σημασίας σήμερα και οι αντιλήψεις τους άνευ αξίας, βρέθηκαν όμως λόγω συγκυριών πριν δυο χρόνια να έχουν στα χέρια τους το μέλλον της χώρας. Αυτό θα πρέπει να είναι αντικείμενο προβληματισμού και όχι περιφρόνησης. Οι χουντικοί ήταν γελοίοι αλλά τους κατσικωθήκαμε χρόνια.

    Μου αρέσει!

  7. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Νίκο, γι’ αυτό ανέβασα την …ανάλυση περί ΛΔΓ. 🙂

    Δυστυχώς και αυτοί που είναι ακόμα στην εξουσία τα ίδια μυαλά έχουν με τους Λαφαζαναραίους.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.