Ν. Παππάς: Η ΕΡΤ μέρα με την ημέρα κερδίζει το στοίχημα

!!!

Liberal  /  Ν. Παππάς: Η ΕΡΤ μέρα με την ημέρα κερδίζει το στοίχημα

Μέρα με την ημέρα η ΕΡΤ κερδίζει το στοίχημα και ρίχνει έξω τις προβλέψεις, πως όταν θα ξανάνοιγε θα αποδεικνυόταν οικονομικά μη βιώσιμη, ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, απαντώντας, σήμερα στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Καραθανασόπουλου.

«Η ΕΡΤ έχει πολλαπλάσιο έργο από οποιονδήποτε άλλο ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό. Έχει και πολύ περισσότερα προγράμματα και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς και έργο, το οποίο άλλοι ιδιωτικοί σταθμοί δεν είναι σε θέση να παράξουν. Και βεβαίως, χωρίς να αυξηθεί το ανταποδοτικό τέλος, είναι σε θέση να έχει θετικά αποτελέσματα και για την προηγούμενη αλλά και για τη χρονιά μόλις τελείωσε» είπε ο Νίκος Παππάς και προσέθεσε: «Είμαστε στην κατεύθυνση να μπορέσουμε να εξορθολογίσουμε και άλλο τη λειτουργία της εταιρείας. Δηλαδή, εκεί που υπήρχαν κενά στην παραγωγή έργου -τα οποία δυστυχώς η διοίκηση αναγκαζόταν και αναγκάζεται να τα καλύψει με συμβάσεις με εξωτερικές εταιρείες- να προχωρήσουμε στις αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού, ώστε και το κόστος να μειωθεί για την εταιρεία και οι εργαζόμενοι να πληρώνονται καλύτερα».

Το ανταποδοτικό τέλος

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής υπεραμύνθηκε του έργου της ΕΡΤ, σημειώνοντας ότι πρόκειται για έναν οργανισμό με πολλές δραστηριότητες, που ένας ιδιώτης δεν θα τις υλοποιούσε κρίνοντας τες μη επικερδείς.

«Το ανταποδοτικό τέλος για την ΕΡΤ είναι όσο ήταν και της ΝΕΡΙΤ, είναι 3 ευρώ. Εμείς δεν έχουμε σκοπό να το μειώσουμε, όπως ο κ. Μητσοτάκης λέει αυτό. Εμείς δεν θα το κάνουμε αυτό. Γνωρίζουμε ότι στις δύσκολες εποχές που ζούμε, για κάποια νοικοκυριά, είναι ένα βάρος» είπε ο Νίκος Παππάς, για να συμπληρώσει πως «το ανταποδοτικό τέλος για την ΕΡΤ είναι σε πάρα πολύ χαμηλότερα επίπεδα, δραματικά χαμηλότερο σε πολλές περιπτώσεις, εν συγκρίσει με το τι πληρώνουν οι πολίτες σε άλλες χώρες της ΕΕ».

«Εν πάση περιπτώσει είναι ένα κόστος το οποίο καταβάλλεται και αντί για ένα κανάλι, όπως ήταν η ΝΕΡΙΤ -ο θεός να το κάνει κανάλι αυτό και ο Θεός να το κάνει πρόγραμμα- αυτή τη στιγμή έχουμε 5 κανάλια, έξι ραδιοφωνικούς σταθμούς και όλους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Ελλάδας. Πρόκειται για ένα οργανισμό, δεν πρόκειται για έναν τηλεοπτικό σταθμό. Η ΕΡΤ έχει πάρα πολλές δραστηριότητες, τις οποίες ένας ιδιώτης δεν θα μπορούσε να σκεφθεί ότι είναι επικερδείς και να τις αναπτύξει» σημείωσε ο Νίκος Παππάς.

Η προϋπηρεσία

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος αναφέρθηκε στο ζήτημα της αναγνώρισης προϋπηρεσίας του προσωπικού στην ΕΡΤ ΑΕ, και των υπαλλήλων του ΠΔ 164/2006.

«Με το ΠΔ 164/2006, γνωστό ως ΠΔ Παυλόπουλου, μια σειρά εργαζόμενοι οι οποίοι απασχολούνταν με συμβάσεις, οι οποίες ανανεώνονταν συνεχώς, έγιναν αορίστου χρόνου. Αυτό συνέβη και με την ΕΡΤ. Στην ΕΡΤ όμως συνέβη το παράδοξο ότι ο χρόνος αυτός των συμβάσεων που ανανεώνονταν, ενώ ήταν απαραίτητος για να μπορέσουν οι συμβάσεις αυτές να μετατραπούν σε συμβάσεις αορίστου χρόνου, δεν υπολογίστηκε ως προϋπηρεσία. Και αυτό αποτελεί παράδοξο, αφού, ενώ αναγνωρίστηκε ότι υπήρξε αυτός ο χρόνος, δεν θεωρήθηκε προϋπηρεσία» εξήγησε ο Νίκος Καραθανασόπουλος και πρόσθεσε πως ταυτόχρονα «έγινε και διαχωρισμός, αφού όσοι εργαζόμενοι είχαν προϋπηρεσία στην ΕΡΤ αυτή η προϋπηρεσία δεν τους αναγνωρίστηκε, ενώ η σύμβασή του στην ΕΡΤ μετατράπηκε σε αορίστου χρόνου. Αντίθετα όσοι είχαν προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα, τους αναγνωρίστηκε αυτή η προϋπηρεσία στην ΕΡΤ, μέχρι και 10 χρόνια. Είτε σε άλλο δημόσιο φορέα εάν είχαν προϋπηρεσία. Εξαιρέθηκαν μόνο οι εργαζόμενοι που προηγουμένως εργάζονταν στην ΕΡΤ».

«Αυτό είναι παράλογο, παράδοξο και δεν είναι ενιαία αντιμετώπιση, άρα είναι λογικό και η συγκεκριμένη προϋπηρεσία των εργαζομένων στην ΕΡΤ, να τους αναγνωριστεί ως προϋπηρεσία και να τύχουν της αντίστοιχης ισότιμης μεταχείρισης με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους, που προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα και από άλλους δημόσιους φορείς» υποστήριξε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

«Θέλω να συμφωνήσω μαζί σας ότι είναι τουλάχιστον απαράδεκτο, τουλάχιστον για τη διετία προϋπηρεσίας και ενώ αυτή παράγει έννομο αποτέλεσμα ως προς τη μετατροπή της σύμβασης σε σύμβαση αορίστου χρόνου, να μην αναγνωρίζεται ως προϋπηρεσία και θα λάβουμε πρωτοβουλίες πολύ σύντομα, ώστε να λυθεί το θέμα» δεσμεύθηκε ο Νίκος Παππάς και πρόσθεσε: «Για τα υπόλοιπα χρόνια θα ήθελα να καλέσω όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, με καλή πίστη να προσέλθουν σε ένα τραπέζι διαλόγου, για να βρεθεί μια λύση η οποία μπορεί να ικανοποιήσει τους πάντες, διότι η ενημέρωσή μου, λέει ότι και η δημοσιονομική επιβάρυνση της εταιρείας δεν θα είναι τεράστια για να καλυφθεί και αυτό το αίτημα».

Το συνέδριο του ΚΚΕ

«Η βιωσιμότητα της ΕΡΤ δεν μπορεί να γίνεται σε βάρος των ελληνικών λαϊκών στρωμάτων με αυτό που πληρώνουν για την ΕΡΤ ούτε και σε βάρος των εργαζομένων» ανέφερε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, ενώ σχολιάζοντας και τη γενικότερη αναφορά του υπουργού στη λειτουργία της ΕΡΤ, δεν παρέλειψε να επισημάνει: «Για την πορεία της ΕΡΤ αφενός υπάρχουν μια σειρά παρατηρήσεις για το ίδιο το έργο που παράγει η ΕΡΤ και μάλιστα υπάρχουν και καταγγελίες από το ΚΚΕ, όπως η πρόσφατη καταγγελία για το γεγονός ότι δεν καλύφθηκε από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων η λήξη των εργασιών του Συνεδρίου του ΚΚΕ».

«Ως προς την προβολή του Συνεδρίου του ΚΚΕ, ήρθαμε σε επαφή με τους υπευθύνους του κόμματος σας και επιληφθήκαμε του ζητήματος αυτού. Αυτό το αναφέρω για να καταλάβει και ο κόσμος ότι η ΕΡΤ έχει μια υποχρέωση απέναντι και στα πολιτικά κόμματα και στον Έλληνα πολίτη να λειτουργεί διαφανώς. Και υπάρχει και τρόπος ελέγχου της. Αλλού είναι ανεξέλεγκτα τα πράγματα. Στα ιδιωτικά κανάλια είναι ανεξέλεγκτα τα πράγματα και νομίζω ότι τώρα ήδη ξεκίνησε μια κινητικότητα με το νέο ΕΣΡ και θα αρχίσουν να μπαίνουν τα πράγματα στη θέση τους» κατέληξε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Advertisements

About σχολιαστης

Σχολιάζω...
This entry was posted in καινούργιο συκώτι. Bookmark the permalink.

8 Responses to Ν. Παππάς: Η ΕΡΤ μέρα με την ημέρα κερδίζει το στοίχημα

 1. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

  «Ν. Παππάς: Η ΕΡΤ μέρα με την ημέρα κερδίζει το στοίχημα»

  Εντάξει, θα το σημειώσουμε.

  Μου αρέσει!

 2. Ο/Η Ενη λέει:

  Oταν γινεται μια συζήτηση για το δημοσιο οργανισμο της ραδιοτηλεορασης, την ΕΡΤ, δεν ειναι δυνατον να περιοριζονται τα θεματα στα εργασιακά προβληματα η εαν ενας κομματικος φορεας εχει προβληματα για την προβολή του.

  Ο δημοσιος ραδιοτηλεοπτικος φορεας θα πρέπει να κριθει για το προγραμμα του που προσφερει στο αντιστοιχο κοινό.

  Αυτό ειναι το κυρίως θεμα που επιβαλλεται ειτε να προβληθει απο τους αρμοδιους ειτε να ασκηθει κριτικη απο το κοινό.
  Λοιπόν, σε ο,τι αφορά την ΤΒ και ειδικα τον παιδευτικο της και ψυχαγωγικό της χαρακτηρα, θα μπορουσε κανεις να πει οτι εχει αρκετα θετικα στοιχεια.
  Ενα παραδειγμα ειναι οι εκπομπες τυπου ντοκιουμαντερ ειτε πολιτικου ειτε οικονομικου ειτε πολιτιστικου χαρακτηρα. Εκπομπες του BBC αλλα και αλλων διεθνων μεσων ενημερωσης ειναι μια επιτυχία.
  Στον ψυχαγωγικο τομεα, μπορει κανεις να αναφερθει σε ενα ισπανικο σηριαλ που δειχνει πως μια κοινωνία ,με ολα τα συντηρητικα στοιχεια της εποχης των αρχων του εικοστου αιωνα, μεταλλασσετα σε μια συγχρονη σκεψη και νοοτροπια. Πως ολος ο συντηρητισμος και η κοινωνικη υποκρισία ξεσκεπαζονται δειχνοντας ολη τη σηψη μιας κοινωνίας, που εχει εμπεδωθει πανω σε ολες τις μορφες της κοινωνικης ανεντιμοτητας, ειτε ως οικονομία ειτε ως προσωπικες επιλογες.
  Το καινουργιο ερχεται σιγα σιγα και ανατρεπει ολο το προηγουμενο κατεστημενο, με καινουριες ιδες που τελικα τις αποδεχονται οι νεοι ανθρωποι της εποχης, αλλαζοντας τους στοχους της ζωης τους, και αναγνωριζοντας οτι υπαρχει και ο κοσμος της εργασίας.
  Επισης στην ΕΡΤ προβαλλονται ξενες ταινιες αξιολογες που μεχρι τωρα δεν τις γνωριζε το εληνικο κοινό, απο χωρες αλλες πλην των γνωστων που προβαλλονται και απο τον ιδιωτικό τομεα.

  Μου αρέσει!

 3. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Ακριβώς όπως τα έγραψε παραπάνω η Ενη. Προσθέτω μερικά παραδείγματα ποιοτικού προγράμματος που παρακολουθησα.

  ΔΕΥΤΕΡΑ 03/04/2017
  ΛΕΒΙΑΘΑΝ (A΄ ΤΗΛ. ΜΕΤΑΔΟΣΗ – ΤΟ ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ)

  Ο σκηνοθέτης της «Επιστροφής» και της «Ελένα» κάνει την πιο επίκαιρη, σκληρή και ταυτόχρονα αιθέρια όμορφη ταινία για τη σύγχρονη Ρωσία και κερδίζει Βραβείο Σεναρίου στο Φεστιβάλ Κανών 2014, Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, μία υποψηφιότητα για Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, καθώς και άλλες διεθνείς διακρίσεις.

  ΚΕΙΜΕNA: documenta 14 (A΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ) Ντοκιμαντέρ
  «Η δημοκρατία δέχεται επίθεση – Μια παρέμβαση» (Angriffauf die Demokratie – EineIntervention)

  ΤΕΤΑΡΤΗ 05/04/2017 ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΠΟΤΑΜΙ (ΤΟ ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ)
  Βραβεία / Υποψηφιότητες:
  Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ του Σάντανς 2008.
  Δύο υποψηφιότητες για Όσκαρ (σεναρίου και Α΄ γυναικείου ρόλου).

  ΠΕΜΠΤΗ 06/04/2017
  ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ Ντοκιμαντέρ
  Γκριζελιντίς Ρεάλ (1929 – 2005) – Η υπερηφάνεια της πόρνης

  ΥΓ Σε οσους δεν αρεσει το τηλεοπτικο προγραμμα της ΕΡΤ, ας βλεπουν κονσερβες και ρεαλιτυ στα ιδιωτικα καναλια.

  Μου αρέσει!

 4. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

  Τρομοκρατική επίθεση στην Στοκχόλμη.
  Κρίνοντας από τον τρόπο δράσης, επίθεση εναντίον του πλήθους με όχημα (φορτηγό), πιθανότατα μιλάμε για ισλαμιστική τρομοκρατία.

  Three killed by truck driven into crowd in Swedish capital

  http://www.reuters.com/article/us-sweden-attack-idUSKBN179208

  A truck drove into a crowd on a shopping street and crashed into a department store in central Stockholm on Friday, killing three people and wounding eight in what the prime minister said appeared to be a terrorist attack.

  Part of central Stockholm was cordoned off and the area was evacuated, including the main train station. All subway traffic was halted on orders from the police.

  «Sweden has been attacked. Everything points to the fact that this is a terrorist attack,» Prime Minister Stefan Lofven told reporters during a visit in western Sweden. He was immediately returning to the capital.

  Many police and emergency services personnel were at the scene, a Reuters witness said.

  Nobody has been arrested in connection with the attack police said. There was no immediate claim of responsibility.

  […]

  Μου αρέσει!

 5. Ο/Η Ενη λέει:

  Αφώτιστε, το φιλμ ΛΕΒΙΑΘΑΝ, το εχασα επειδή, ενω ειχε προγραμματισθει καποια μερα, ακυρώθηκε μαλλον για τη μεταδοση καποιας ομιλιας.
  Το ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΠΟΤΑΜΙ, το ειδα αν και το ειχα ξαναδει.
  Οι προβολες ΤΟ ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ, ειναι μια επιτυχία της ΕΡΤ.

  Αλλά και το δελτιο ειδησεων. Χθες π.χ. ειχαν το θεμα του παγκοσμιου δημοσιου χρεους, που προβαλλονταν σε διαγραμματα, κατανοητό για ενα ευρύ απληροφορητο κοινό.
  Πόσοι ανθρωποι εχουν δει τις λιστες των κρατων με τα υπερογκα χρεη, οπως π.χ. οι ΗΠΑ;;
  (List of countries by external debt)

  Tα documenta 14, δυστυχως προβαλλονται σε μεταμεσονυκτιες ωρες. Ισως για τους εχοντες αυπνιες η του ξενυχτηδες γενικά.
  Στις 9 μμ. αντιθετα, (ωρα αιχμης) προβαλλουν η Χοντρο-Λιγνό, η Μπαστερ Κήτον, του παλαι ποτέ βωβου κινηματογραφου. lol

  Μου αρέσει!

 6. Ο/Η Ενη λέει:

  Για το τρομοκρατικο χτυπημα στη Στοκχολμη

  http://news.in.gr/world/article/?aid=1500138350

  Μου αρέσει!

 7. Ο/Η Don Johnson λέει:

  Εγώ που η συνολική διάρκεια τηλεθέασης μου της ΕΡΤ είναι κάτω των 2 λεπτών από την ώρα της λειτουργίας της, μπορώ να μην πληρώνω το χαράτσι;
  Ευχαριστώ.

  Μου αρέσει!

 8. Ο/Η Ενη λέει:

  @ Don Johnson

  Φαινεται ομως, Don, οτι «εμπλεξες» με κινηματογραφοφιλους.
  Που παντα επεδιωκαν να βλέπουν καλο ποιοτικο κινηματογραφο (π.χ. καποτε προβολες στην Αλκυονιδα ) και τωρα οταν με το προραμμα της ΕΡΤ μπορουν να εχουν μια καλη ταινια «στο σπιτι τους» δεν θεωρουν οτι ενα χαρατσι 6-7 ευρω ,στο λογαριασμο της ΔΕΗ, ειναι χαρατσι.

  Αντιθετα, οταν σε καθε λ/σμο της ΔΕΗ πληρωνει ΔΙΠΛΑΣΙΑ ποσά ,περαν της καταναλωσης ρευματος, οπως π.χ.
  «Νησια,/ Κοινωνικο τιμολογιο/ Πολυτεκνοι κλπ/ Ανανεωσιμες πηγες ενεργειας/ ΕΦΚ/ ειδικο τελος κλπ. κλπ.»

  θεωρει οτι δεν ειναι η ΕΡΤ που τον χαρατσωνει αλλα η ΔΕΗ. και μαλιστα οταν ειναι και απο τους συνεπεις καταναλωτες που πληρωνει εγκαιρως ολους τους λογαριασμους του.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s