Δεν κλείνει την αξιολόγηση, δεν κάνει εκλογές

Και τώρα ο σκοπός είναι να αναγεννήσουν το …λαό του ΟΧΙ του 15  
Δεν τους πειράζει αν αθροίζονται ακροδεξιοί, ναζιστές, ψεκασμένοι, σταλινικοί , κουριαδες, και γενικά η Ελλάδα της καταστροφής
Στο θολωμένο τους μυαλό η καταστροφή θα λειτουργήσει ως κάθαρση και ίσως καταφέρουν να μείνουν στην εξουσία σε μια Ελλάδα αποκομμένη από το φυσικό της χώρο
Έχουμε να δούμε πολλά ακόμα (σχόλιο εδώ

Liberal  / Δεν κλείνει την αξιολόγηση, δεν κάνει εκλογές  /  Του Σάκη Μουμτζή

Είναι χωρίς αμφιβολία το εφιαλτικότερο σενάριο, γιατί καταδικάζει την οικονομία σε έναν αργό και βασανιστικό θάνατο. Επειδή η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ούτε πατριωτική ευθύνη διαθέτει, ούτε ενδιαφέρεται για την πορεία του ιδιωτικού τομέα, είναι επόμενο να αφήσει να σέρνεται μια νοσηρή κατάσταση, γιατί πιστεύει πως την εξυπηρετεί.

Αυτή η πολιτική συμπεριφορά αποτελεί ένα μάθημα σε όλους αυτούς που πίστευαν και εξακολουθούν να πιστεύουν πως «ο Τσίπρας σιγά-σιγά μαθαίνει. Βελτιώνεται.» Σε όλους αυτούς που ακόμα και σήμερα υπερασπίζονται όλα αυτά που έγιναν το καλοκαίρι του 2015, όταν σύσσωμη η Ευρωπαϊκή αντιπολίτευση παραδόθηκε άνευ όρων στον ηττημένο ΣΥΡΙΖΑ. Με αυτήν την άφρονα πολιτική τους έδωσαν στον Α.Τσίπρα άλλη μια τετραετία.

Και ποιο θα είναι το αποτέλεσμα; Φαίνεται πως θα είναι το ίδιο με αυτό που αποτόλμησαν τον Ιούνιο του 2015, αλλά δεν τους «βγήκε». Τώρα έχουν αποκτήσει πείρα, έχουν στήσει τους μηχανισμούς τους στο κράτος και προετοιμάζονται για την μεγάλη σύγκρουση. Να θυμίσω πως ο ενιαίος τότε ΣΥΡΙΖΑ έκανε την εκτίμηση πως με την αναγγελία του δημοψηφίσματος, τα διεθνή χρηματιστήρια θα κατέρρεαν και πανικόβλητοι οι εταίροι μας θα υποτάσσονταν στις απαιτήσεις του.

Φυσικά τίποτα από αυτά δεν έγινε. Σήμερα νομίζω πως δεν μπλοφάρουν. Επειδή βρίσκονται σε απόγνωση αντιλαμβάνονται πως η μόνη περίπτωση να επανασυνδεθούν με τους ψηφοφόρους που απομακρύνθηκαν από κοντά τους, είναι η αναβίωση του κλίματος του 2015. Γιατί είναι δεδομένο πως ένα σημαντικό κομμάτι απογοητεύθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, όχι γιατί κατάλαβε πως η φιλελεύθερη οικονομία είναι η μόνη λύση, αλλά γιατί πιστεύει, ακόμα, πως υπάρχει και άλλος δρόμος εκτός από αυτόν των μεταρρυθμίσεων, των ιδιωτικοποιήσεων και του εξορθολογισμού  των κλάδων της Υγείας και της ασφάλισης.

Απόδειξη αυτής της διαπίστωσης είναι, πως το 20% περίπου του εκλογικού σώματος βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής. Απομακρύνθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν προσχώρησε στην Νέα Δημοκρατία. Με αυτούς τους ανθρώπους θα προσπαθήσει να επανασυνδεθεί η ηγετική ομάδα του κόμματος, μέσω της ρήξης με τους εταίρους-δανειστές.

Άλλωστε δεν έχει και κανέναν λόγο να υπογράψει. Γιατί να προσφέρει « δώρο» χωρίς «αντίδωρο»; Το περιτύλιγμα των νέων μέτρων, που πιθανόν να του προτείνουν  οι εταίροι, δεν μπορεί να πουληθεί στους «ιθαγενείς.» Δεν είναι ελκυστικό και, κυρίως, είναι εισπρακτέο στο άδηλο μέλλον.

Η προσπάθεια  τους να δανειστεί η χώρα 3 δισεκατομμύρια από την Παγκόσμια Τράπεζα για να διορίσουν 300.000 στο δημόσιο, φανερώνει πως διαθέτουν μια στρεβλή αντίληψη  για την ανάπτυξη, που είναι ασύμβατη με το οικονομικό μοντέλο που επικρατεί στην ευρωζώνη.

Στην πολιτική πρέπει να ξεχωρίζουμε κάθε φορά το μείζον από το έλασσον. Και αυτήν την στιγμή το μείζον είναι να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ από την εξουσία και όχι να κλείσει την αξιολόγηση. Όσοι από τον φιλελεύθερο χώρο θέλουν να τείνουν το χέρι τους στην συγκυβέρνηση, δεν πρέπει να λησμονούν πως αυτή ακριβώς η πολιτική οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία για άλλα τέσσερα χρόνια.

Και να μην λησμονούν επίσης πως η πάγια γραμμή των κυβερνώντων είναι να ψηφίζουν και να μην εφαρμόζουν. Είναι μετρ στην εξαπάτηση, και την κωλυσιεργία την έχουν ανάγει σε «επιστήμη».

Ας τους αφήσουμε μόνους με τα μέτρα τους. Άλλωστε αυτοί τα έφεραν.

Advertisements

About σχολιαστης

Σχολιάζω...
This entry was posted in Πολιτική. Bookmark the permalink.

12 Responses to Δεν κλείνει την αξιολόγηση, δεν κάνει εκλογές

 1. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

  Αρχίσανε πάλι οι «σκληρές» διαπραγματεύσεις.
  Όπως το 2015…

  Bloomberg: Η Ελλάδα κινδυνεύει με επανάληψη του δράματος του 2015

  http://www.kathimerini.gr/901323/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/bloomberg-h-ellada-kindyneyei-me-epanalhyh-toy-dramatos-toy-2015

  «Η Ελλάδα είναι έτοιμη να χάσει ένα ακόμη ένα ημερολογιακό ορόσημο πλησιάζοντας σε επανάληψη του δράματος του 2015» επισημαίνει το πρακτορείο Bloomberg αναφερόμενο στο σημερινό Eurogroup.

  Όπως αναφέρει, οι διάφορες των δύο πλευρών είναι μεγάλες στις μεταρρυθμίσεις και στον τομέα της ενέργειας ενώ η ελληνική κυβέρνηση ανθίσταται σε επιπλέον περικοπές στις συντάξεις.

  Το πρακτορείο παρατηρεί ότι ενδεικτικό της απόστασης που έχουν οι δύο πλευρές στα εργασιακά είναι ότι το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών έχει παραπέμψει το ζήτημα σε «πολιτική διαπραγμάτευση, καθώς αυτό δεν μπορεί να επιλυθεί τεχνοκρατικά».

  Πιθανή αποτυχία των διαπραγματεύσεων σύμφωνα με το πρακτορείο σημαίνει ότι η Ελλάδα είναι πολύ πιθανό να μη μπορεί να ανταποκριθεί στις πληρωμές του Ιουλίου.

  Τέλος, το Bloomberg επαναλαμβάνει ότι έχει επιστρέψει η αβεβαιότητα στην οικονομία παρατηρώντας την άνοδο της ανεργίας το τελευταίο τρίμηνο του 2016.

  Μου αρέσει!

 2. Ο/Η Ενη λέει:

  » Με πολυ λιγοτερα προβληματα (εμφανη), ο ΚΑΚ το 2009 πεταξε το μπαλακι στους επομενους. Ο Τσιπρας ακολουθει αλλη τακτικη. Θα δειξει αν ειναι σε οφελος της χωρας και οχι της παρουσας κυβερνησης.

  «in.gr » Ειδήσεις » Οικονομία RSS : Οικονομία
  Δημοσίευση: 20 Μαρ. 2017, 12:52
  in.gr | Deutsche Welle
  Μεγάλη απόσταση χωρίζει ακόμη Ελλάδα και δανειστές

  (Φωτογραφία: Reuters )

  Η κατάστρωση χρονοδιαγράμματος για την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης θα βρεθεί στο επίκεντρο του σημερινού Eurogroup. Ωστόσο η ελληνική πλευρά δεν δείχνει έτοιμη να κλείσει το θέμα.

  Τον καθορισμό ενός χρονοδιαγράμματος με στόχο την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης στις 7 Απριλίου θα επιδιώξουν στη σημερινή συνεδρίαση του Εurogroup στις Βρυξέλλες οι δανειστές και η ελληνική κυβέρνηση, ωστόσο η απόσταση που χωρίζει τις δύο πλευρές παραμένει σημαντική. Σύμφωνα με κοινοτική πηγή στη βελγική πρωτεύουσα όλα θα εξαρτηθούν από τις συζητήσεις που θα γίνουν στο περιθώριο της συνεδρίασης μεταξύ αξιωματούχων της Ευρωζώνης και του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.

  Όλο αυτό το διάστημα η ελληνική κυβέρνηση δεν δείχνει έτοιμη να κλείσει την αξιολόγηση προφανώς γιατί δεν έχει αποσπάσει τα ανταλλάγματα που επιδιώκει τόσο στην αντιστάθμιση των δημοσιονομικών μέτρων, τα οποία θα λάβει για τη διασφάλιση πλεονασμάτων ύψους 3,5% του ΑΕΠ μετά το 2018, όσο και στις αλλαγές στα εργασιακά.

  Το βέβαιο είναι πως η περαιτέρω καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης βλάπτει πλέον σοβαρά την οικονομία και αυτό φάνηκε πρόσφατα από τα στοιχεία για την ανάπτυξη και την απασχόληση που δημοσίευσε η Εurostat.

  Όλα εξαρτώνται από τη σημερινή συνεδρίαση

  Θετική εξέλιξη σήμερα θα ήταν μια εντολή στους επικεφαλής των θεσμών να επιστρέψουν στην Αθήνα μέσα στις επόμενες μέρες, ωστόσο, όπως διευκρίνισε την Πέμπτη ανώτερος Ευρωπαίος αξιωματούχος, για να αποφασιστεί κάτι τέτοιο θα πρέπει προηγουμένως οι δανειστές να έχουν τη ρητή διαβεβαίωση της κυβέρνησης πως αυτή τη φορά η αξιολόγηση θα κλείσει.

  Εάν υπάρξει σήμερα κινητικότητα προς αυτήν την κατεύθυνση, τότε οι θεσμοί και η κυβέρνηση αναμένεται να προλάβουν να φτάσουν σε συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο μέχρι την επόμενη συνεδρίαση του Ευrogroup στις 7 Απριλίου.

  Στη συνέχεια οι συζητήσεις για τα επόμενα βήματα θα αφορούν τους ευρωπαίους δανειστές και το ΔΝΤ και θα καθορίσουν το περιεχόμενο της συνολικής συμφωνίας για την Ελλάδα, η οποία θα περιλαμβάνει και τη βιωσιμότητα του χρέους. Εάν υπάρξει τεχνική συμφωνία στις 7 Απριλίου, τότε η συνολική συμφωνία θα μπορούσε να επιτευχθεί στο μεθεπόμενο Eurogroup στις 22 Μαΐου, εντούτοις όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία της συζήτησης στη σημερινή συνεδρίαση.

  Νίκος Μπέλλος, Βρυξέλλες
  Deutsche Welle

  Μου αρέσει!

 3. Ο/Η Ενη λέει:

  http://www.kathimerini.gr/901341/article/epikairothta/politikh/meimarakhs-sympiptoyme-me-mhtsotakh-proexei-na-kleisei-h-a3iologhsh

  Τι θα πει «συμπιπτουμε με Μητσοτακη» , λες και μιλαει εκπροσωπος αλλου κομματος !!!!!

  Ας μας πει ο Αναγνωστης που συνηθως μας «ενημερωνει» γυρω απο τη ΝΔ. 😉

  Μου αρέσει!

 4. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  Ποιος άλλου κόμματος λέει «συμπίπτουμε με Μητσοτάκη»; 🙂

  Μου αρέσει!

 5. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

  Βενεζουέλα ολέ!

  Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ ρωτά: Θα συμμετείχατε σε οργανωμένες κλοπές;

  http://www.kathimerini.gr/901394/article/epikairothta/politikh/h-neolaia-syriza-rwta-8a-symmeteixate-se-organwmenes-klopes

  «Δεν Γυρνάμε Πίσω, Μαζί Να Χαράξουμε Τον Δρόμο» είναι το σύνθημα του πρώτου συνεδρίου της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, που θα λάβει χώρα από τις 6 έως τις 9 Απριλίου. Η νεολαία του κυβερνώντος κόμματος, έχει αναρτήσει τις θέσεις της νεολαίας στην επίσημη σελίδα της, εν όψει του συνεδρίου της. Μεταξύ άλλων έχει αναρτηθεί και ένα ερωτηματολόγιο με τίτλο «πες μας την γνώμη σου».

  Ανάμεσα στις ερωτήσεις υπάρχει ερώτηση για το αν οι ερωτώμενοι θα υποστήριζαν ή όχι καταλήψεις σε δημόσια κτίρια και γραφεία πολιτικών αλλά και τραπεζικά ιδρύματα.

  Αυτό που ωστόσο προκαλεί ακόμα περισσότερα ερωτήματα είναι που τα μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από τον επισκέπτη της σελίδα αν θα προχωρούσαν σε «αντισυμβατικές ακτιβιστικές δράσεις (π.χ. οργανωμένες κλοπές από αλυσίδες σούπερ-μάρκετ και αναδιανομή των προϊόντων σε πολίτες).

  Εδώ η ερώτηση:

  Μου αρέσει!

 6. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  Τρεμουλιασμενα ψωρόγιδα

  Μου αρέσει!

 7. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  http://1osynedrio.neolaiasyriza.gr/wp-content/uploads/2017/03/NSYRIZA-Theseis-21x29cm-LOW-1.pdf

  Στρατηγικός στόχος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ είναι ο
  σοσιαλισμός στον 21ο αιώνα, δηλαδή ο σοσιαλιστικός
  μετασχηματισμός της κοινωνίας, η κατάργηση της
  εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο με ορίζοντα
  τον κομμουνισμό.

  Μου αρέσει!

 8. Ο/Η Ενη λέει:

  » Συμπιπτουμε με Μητσοτακη» θα μπορουσε να το ελεγε εκπροσωπος αλλου κομματος.

  Ο Μειμαρακης ανηκει στο ιδιο κομμα με τον Μητσοτακη τη ΝΔ. Τα στελεχη του ιδιου κομματος δεν λενε ποτέ «συμπιπτουμε» με το κομμα μας. !!!!!

  Μου αρέσει!

 9. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  Xo! 🙂

  Είναι …αρκουδίσιος ο πρόεδρας 🙂

  Μου αρέσει!

 10. Ο/Η Αλικη λέει:

  Μπα, λαθος κανετε. Οι άνθρωποι ειναι σοσιαδημοκρατες!!

  ΥΓ: Ο πάνσοφος ελληνικός λαος ανέθεσε την διακυβέρνηση της χωρας -σε μια απο τις κρισιμότερες περιόδους- σε ανθρώπους που εχουν ως ορίζοντα τον κομμουνισμό, ελπίζοντας να γλιτώσει τον ΕΝΦΙΑ (!)

  Μου αρέσει!

 11. Ο/Η δεξιος λέει:

  Ένη τι ψάχνεις;Δεν έχεις ενημερωθεί ότι υπάρχουν οι αντισυριζαίοι (Σαμαράς και Μητσοτάκης) και οι συναινεσάκηδες λαικοδεξιοί στη ΝΔ;

  Μου αρέσει!

 12. Ο/Η Elias λέει:

  Τα προβλήματα αυτά θα λυθούν δια μαγείας με την κατάρρευση της αριστεράς. Οι Καραμανλικοί έλκονται από την εξουσία όπως ο αρχηγός τους από ένα πιτόγυρο. Αν το Πασόκ είχε σοβαρή ηγεσία σήμερα δεν θα υπήρχε Σύριζα, αλλά η Φώφη λειτουργεί υπέρ του Αλέξη.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s