Δεύτερο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας ζητά η Σκωτσέζα πρωθυπουργός – Μέι: «Διχαστικό το αίτημα»

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  /  Δεύτερο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας ζητά η Σκωτσέζα πρωθυπουργός – Μέι: «Διχαστικό το αίτημα»  /  REUTERS

Η Σκωτσέζα πρωθυπουργός Νικολά Στέρτζον δήλωσε ότι θα διενεργήσει και δεύτερο δημοψήφισμα με αίτημα την ανεξαρτητοποίηση της Σκωτίας πριν την έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την Ε.Ε.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το κατά πόσον πιστεύει πως θα κερδίσει το αίτημα της ανεξαρτησίας στο δημοψήφισμα αυτό, η πρωθυπουργός απάντησε θετικά.

Οι μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις δείχνουν πως το ποσοστό των υποστηρικτών της ανεξαρτησίας έχει μεταβληθεί ελάχιστα σε σχέση με το 45% του 2014, ενώ οι περισσότεροι Σκωτσέζοι δηλώνουν αρνητικοί στη διενέργεια νέου δημοψηφίσματος.

Παρ’ όλα αυτά, η κυβέρνηση επαναφέρει το αίτημα καθώς, σε αντίθεση με την Αγγλία, η Σκωτία έχει ταχθεί επανειλημμένως υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ε.Ε.

Η πρωθυπουργός της Σκωτίας θεωρεί ότι το Brexit δικαιολογεί τη διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, το οποίο τοποθετεί στο φθινόπωρο του 2018.

«Είμαι η πρωθυπουργός της Σκωτίας και δεν ξέρω αν το άρθρο 50 θα ενεργοποιηθεί αύριο, σε μια εβδομάδα, σε έναν μήνα ή σε έναν χρόνο. Αυτό λέει πολλά», σχολίασε η Στέρτζον αφήνοντας μομφές για κακή διαχείριση των διαπραγματεύσεων του Brexit από την Τερέζα Μέι.

Απάντηση της Τερέζα Μέι

Λίγα λεπτά μετά τις δηλώσεις Στέρτζον, η Τερέζα Μέι απάντησε διά του εκπροσώπου τύπου της.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Βρετανής πρωθυπουργού δήλωσε πως το Κοινοβούλιο αναζητά ένα πρότυπο συνεργασίας με την Ε.Ε. που θα δουλεύει για όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ υπογράμμισε τη δέσμευση της Μέι για χρηστή διακυβέρνηση της χώρας.

«Ένα ακόμα δημοψήφισμα θα είναι διχαστικό, θα δημιουργήσει τεράστια οικονομική αβεβαιότητα στη χειρότερη δυνατή χρονική στιγμή», προσέθεσε ο εκπρόσωπος τύπου, ενώ προσέθεσε πως τα στοιχεία «αποδεικνύουν περίτρανα πως η πλειοψηφία του λαού της Σκωτίας δεν επιθυμεί δεύτερο δημοψήφισμα».

Εκκινούν οι διαδικασίες για το Brexti στην Αγγλία

Οι Βρετανοί βουλευτές εξετάζουν σήμερα Δευτέρα σε δεύτερη ανάγνωση το νομοσχέδιο που θα επιτρέψει στην πρωθυπουργό Τερέζα Μέι να ενεργοποιήσει το άρθρο 50 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ε.Ε. Ε

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε σε πρώτη ανάγνωση από τους βρετανούς βουλευτές στις αρχές του Φεβρουαρίου και στη συνέχεια τροποποιήθηκε κατά το πέρασμά του από τη Βουλή των Λόρδων. Θεωρητικά, εάν δεν υπάρξει εκ νέου συζήτηση στη Βουλή των Κοινοτήτων, το νομοσχέδιο μπορεί να υιοθετηθεί οριστικά από το κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου απόψε.

Ο υπουργός του Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις ζήτησε χθες από τους βουλευτές «να μην δέσουν τα χέρια» της Τερέζα Μέι πριν από την έναρξη των διαπραγματεύσεων που θα δώσουν τέλος στην 40ετή ταραχώδη σχέση Βρετανίας-Ε.Ε., καλώντας τους να απορρίψουν τις δύο τροπολογίες που προστέθηκαν στο κείμενο στη Βουλή των Λόρδων.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της Βουλής των Λόρδων ζητούν την προστασία των δικαιωμάτων των τριών εκατομμυρίων Ευρωπαίων που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και ζητούν το Κοινοβούλιο να έχει τον τελευταίο λόγο για την τελική συμφωνία με τις Βρυξέλλες. Ωστόσο, η μεγαλύτερη πιθανότητα είναι ότι τα μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων θα απορρίψουν τις δύο τροπολογίες των Λόρδων.

Advertisements

About σχολιαστης

Σχολιάζω...
This entry was posted in Διεθνή. Bookmark the permalink.

22 Responses to Δεύτερο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας ζητά η Σκωτσέζα πρωθυπουργός – Μέι: «Διχαστικό το αίτημα»

 1. Ο/Η Don Johnson λέει:

  Το ενωμένο βασίλειο δεν είναι και τόσο ενωμένο τελικά.

  Μου αρέσει!

 2. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  Νομίζω ότι την έχουν πατήσει

  Μου αρέσει!

 3. Ο/Η Νίκος Π λέει:

  Το πρώτο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, έγινε με δεδομένη τη Βρεταννική συμμετοχή στην ΕΕ, ενώ στο δημοψήφισμα για το brexit, Η Σκωτία ψήφισε bremain. Άρα το θέμα της αποχώρησης της Σκωτίας είναι πάντα επί τάπητος. Το πιο ενδιαφέρον θα είναι να κάνουν τελικά ανεξάρτητο κράτος οι Σκωτζέζοι και να μπουν και στην ΕΕ!

  Μου αρέσει!

 4. Ο/Η xberliner λέει:

  «Το πιο ενδιαφέρον θα είναι να κάνουν τελικά ανεξάρτητο κράτος οι Σκωτζέζοι και να μπουν και στην ΕΕ!»
  Χωρίς να ξέρω τα νομικά και το τί παίζει ακριβώς αλλά σκέψου το σενάριο ότι η ανεξαρτητοποίηση της Σκωτίας γίνεται πριν το Brexit. Δηλαδή η Σκωτία ανεξαρτητοποιείται ως μέλος της ΕΕ και παραμένει μέλος της και μετά ακολουθεί το Brexit.

  Μου αρέσει!

 5. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Ακριβώς! Δηλαδή το παιχνίδι των πιέσεων μεταφέρεται στο ..μαλακό υπογάστριο της γηραιάς (αλβιώνος ..αλλά και γενικότερα, όσον αφορά την στρατηγική για την κίνησή της στον σύγχρονο κόσμο).
  Αν και το ζήτημα της Β. Ιρλανδίας είναι ακόμη πιο ζόρικο (ειδικά για τα ..σημαινόμενα και τις συνέπειες αυτών)

  Μου αρέσει!

 6. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  όχι υπογάστριο, υπεργάστριο αν το δούμε γεωγραφικώς το θέμα (έιναι βόρεια)

  Μου αρέσει!

 7. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Ορέ Σχολιαστή όλα τα σχόλιά μου «ελέγχονται πρώτα από συντονιστή». Νόμιζα ότι είχε να κάνει με μια συγκεκριμένη σύνδεση όπου πιθανά τίποτις αχαίρευτοι με ρυθμίσεις πρόξυ και τέτοια ήταν η αιτία, αλλά το παραπάνω το στέλνω από αλλού και ..πάλι τα ίδια.
  Μπορείς να το δεις το θέμα ή να το αφήσουμε;; (δεν έχω θέμα να ανεβάζω με το ζόρι) 😉

  Μου αρέσει!

 8. Ο/Η Πάνος λέει:

  Εξαιρετικά ευφυής ιδέα η υποστήριξη των ασποσχιστικώψν τάσεων της Σκωτίας. Πολύ ενδιαφέρουσα τη βρίσκουν επίσης οι Καταλανοί, οι Βάσκοι, οι Κορσικανοί και κάμποσες άλλες ομάδες Ευρωπαίων. Σου λέει, την κοπανάμε από Ισπανία (πχ) αλλά μένουμε ΕΕ και είμαστε όλοι ευχαριστημένοι!

  Μεγαλοφυές!

  Μου αρέσει!

 9. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  Σε έχει βάλει στο μάτι 🙂

  Αλλά δεν το κάνει μόνο σε σένα. Και ο ΑΦ φαίνεται έχει φάκελο 🙂

  Μου αρέσει!

 10. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Εσύ μας έβαλες, διότι επισημαίνουμε (και είμαστε οι μόνοι) με σχόλια ότι το μπλοκ ξεπέφτει στον σεξισμό όπως αποδείχθηκε με την ανάρμοστη ενέργεια την ημέρα της Γυναίκας να μην ανέβει ούτε ένα ποστ προς τιμήν, κάτι που αποτελούσε πάγια τακτική και ..έθος στην Καλύβα.
  Αλλά νον πασαράν!

  Μου αρέσει!

 11. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  @Αναγνώστης ο αθηναίος

  Η πορσε, αγαπητό εργαλείο της ΛΜΑΤ 🙂 μας έχει φακελώσει και μας εμποδίζει να εκφραστούμε παραβιαζοντας τα συνταγματικά μας δικαιώματα!

  Μου αρέσει!

 12. Ο/Η Ενη λέει:

  Με την ευκαιρία της επισημανσης του Αναγνωστη, για το θεμα «Ημερα της γυναικας»,
  προσπαθησα να βρω το δικο μου σχετικο σχολιο, εψαξα σε ολα τα ποστ το Μαρτιου,
  αλλά δεν μπορεσα να το βρω.
  Μπορει να μη ν εγινε ειδικη αναρτηση, ομως με τα δικα μου σχολια ειχε καλυφθει αρκετα. Ηταν ενα ιστορικο και μια αναδημοσιευη κειμενου της ΓΓΙ.
  Ομως ειναι αφαντα. Πως μπορω να τα βρω αραγε;;;
  Οποιος βοηθησει τον ευχαριτω εκ των προτερων. 🙂

  Μου αρέσει!

 13. Ο/Η Ενη λέει:

  Ναι, αυτο και σε ευχαριστω πολυ, Σχολιαστή. 🙂

  Γιατι ομως δεν ευρισκα το ποστ αυτο, στις αναρτησεις του Μαρτιου;;

  Οταν γραφεται Μαρτιος, Απριλιος κλπ. δεν συμπεριλαμβανονται ολες οι αναρτησεις;;

  Αρέσει σε 1 άτομο

 14. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  Περιλαμβάνονται
  Αν το εξαφάνισε η πορσε δεν ξέρω 😎
  Τελευταια εχει καποια κολλήματα πχ ενω σε μια αναρτηση εχει σχολια γραφει οτι δεν εχει ασε που μπλοκαρει συχνα σχολια
  Καπιταλιστικό εργαλείο, τι περιμένεις;

  Μου αρέσει!

 15. Ο/Η Ενη λέει:

  Μπα;; ωστε η πορσε δεν ειναι απλα μια διαχειριστικη μοναδα ενος μπλογκ, αλλά «παρεμβαινει» και στο ουσιαστικο μερος, δηλαδή το θεμα των αναρτησεων, τα σχολια, την αποδοχή η οχι καποιων σχολιαστων κλπ.;;;
  Δεν ξερω αλλα μου φαινεται ολιγον αδιανοητο.
  Ειναι ποτε δυνατον να ειναι ο admin ενος μπλογκ η «πορσε» και οχι ο ιδιοκτητης του μπλογκ;;

  Σε τυπικα θρματα οπως οτι δεν αναφερεται οτι υπαρχουν σχολια ενω υπαρχουν, δικαιολογειται να ειναι μια παραλειψη της «πορσε» αλλά οχι και στο κυριο μερος του μπλογκ που ειναι οι αναρτησεις,ο χρονος των αναρτησεων μηνες κλπ. οπως και τα σχολια και οι σχολιαστες.
  .
  Αλλωστε, ασφαλως και δεν διαθετουν το χρονο τους (η πορσε) για να διαβαζουν τα γραφομενα (ποστ η σχολια).
  Αν μαλιστα ειναι και «καπιταλιστικο εργαλειο» (οπως λες ) οι καιταλιστες λενε «time is money» lol

  Μου αρέσει!

 16. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  Μα δεν παρεμβαίνει, μιλάμε για αστοχία υλικού 😎

  Μου αρέσει!

 17. Ο/Η Ενη λέει:

  A, τοτε ενταξει «αστοχια υλικου», το λενε.
  …….αει διδασκομενος/η. 🙂

  Μου αρέσει!

 18. Ο/Η Νίκος Π λέει:

  @Πάνος
  Η παρατήρησή σου για τα αποσχιστικά κινήματα είναι καίρια. Φαίνεται ότι οι Ισπανοί παρακολουθούν πολύ προσεκτικά το θέμα της Σκωτίας και θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους ώστε να μην αποτελέσει η Σκωτία προηγούμενο για τη δική τους Καταλωνία ή τη χώρα των Βάσκων. Δύσκολα τα πράγματα για τους Σκώτους!

  Μου αρέσει!

 19. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Για να δούμε (πάντως η αλήθεια είναι ότι βάλαμε και εμείς το χεράκι μας δεν ξέρω για τον σ. Αφώτιστο, αλλά σε κα΄να 2 σχόλια είχα γ΄ραψει λάθος το όνομα Αναγλωστης πχ, οπότε ορθά πέρασα από έλεγχο και ίσως μετά να με θεώρησε συνήθη ύποπτο).
  Πάντως η πόρσε ΔΕΝ είναι καπιταλιστικό εργαλείο είναι του …ελεύθερου και αυτές οι δυσλειτουργίες είναι άλλη μια απόδειξη για το προβληματικό των αριστερών μύθων και των μύθων της μεταπολίτευσης γενικότερα ότι τα ανοιχτά και τα πλέρια δημοκρατικά είναι καλύτερα από τα καπιταλιστικά.

  Σχετικά με την παρατήρηση του Πάνου, κατά τη γνώμη μου αναδεικνύεται ένα μεγάλο πρόβλημα, το οποίο όσο περνάει ο καιρός θα το βλέπουμε όλο και περισσότερο μπροστά μας.
  Μέχρι τώρα οι λεγόμενες αποσχιστικές τάσεις χρεώνονταν αποτέλεσμα μιας αντιευρωπαϊκής αντίληψης, καθότι απομωνοτισμός, κυριαρχία του εθνικού στοιχείου, βλέμμα στο παρελθόν και την παράδοση ου μην και τις ρίζες (γενικότερα) και τέτοια.
  Έτσι, η προσήλωση στην οικοδόμηση του ευρωπαϊκού ονείρου (της ολοκλήρωσης με σεβασμό στις ιδιατερότητες, εθνικές ή άλλες κλπ κλπ) αποτελούσε χαρακτηριστικό (σχεδόν ειδοποιό διαφορά) των αφηγήσεων των πολιτικών δυνάμεων των κρατών. Οι οποίες μάλιστα διέθεταν και τα αναγκαία τεκμήρια περί δημοκρατικότητας κλπ κλπ.

  Δείχνει ότι δεν (θα) είναι ακριβώς έτσι.
  Η ενίσχυση αντιευρωπαϊκών αντιλήψεων στις κυβερνήσεις, έβγαλε στο προσκήνιο αντιδράσεις οι οποίες στερούνται διαμεσολαβήσεων και θέτουν το πρόβλημα …δομικά.
  Αν το Ηνωμένο Βασίλειο (..φερειπείν) αποφάσισε μπέξιτ, η Σκωτία ή η Β. Ιρλανδία δεν θέλει να ακολουθήσει.
  Στην καταλωνία ή την …λομβαρδία θα δούμε, όμως το ζήτημα τίθεται σε δομικό επίπεδο.
  Δεν λέω ότι είναι καλό, λέω ότι είναι μοιραίο..
  ¨οταν η ευρωπαϊκή ενοποίηση δεν προχωράει συντεταγμένα, ώστε οι επιμέρους εθνικές (ή άλλες) διαφορές σιγά σιγά να μην αποτελούν κύριο υπαρκτό ζήτημα για τους πληθυσμούς αυτούς, τότε ή θα προχωράει ..ασύνταχτα ή δεν θα προχωράει καθόλου.
  Κενό όμως δεν υφίσταται.

  Μου αρέσει!

 20. Ο/Η Ενη λέει:

  Οι Σκωτσεζοι ψηφισαν bremain. Συνεπως εχουν δικαιολογια για τη διενεργεια δημοψηφισματος για την αποσχιση τους απο το ΗΒ.
  Συμπερασμα; Οι Σκωτσεζοι δεν θελουν να ακολουθησουν το brexit του ΗΒ, αρα προτιμουν την αποσχιση και την παραμονη τους στην ενωμενη ευρωπη.

  Μου αρέσει!

 21. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  17-11-2010 είχα προβλέψει μυθοπλαστικά (το υποθετικό 1977) ότι κατόπιν δημοψηφισματος, η Ελλάδα-πλέον- αποτελείται από 3 ομοσπονδιακά κρατίδια : της παλιάς Ελλάδας, της Κρήτης και της Μακεδονίας –Θράκης. Μήπως τα κίνητρα των αποσχιστικών κινημάτων είναι πιο πεζά για τον λαό και πολύ περισσότερο υστερόβουλα για τις τοπικές ελίτ ;

  ΥΓ

  […]
  Σκηνή δωδέκατη :

  Μετά την επιτυχή έκβαση της ένοπλης πάλης εναντίον του τυραννικού σταλινικού καθεστώτος συστάθηκε κυβέρνηση εθνικής αντιδικτατορικής-αντισταλινικής ενότητας με απώτερη προοπτική τις ελεύθερες εκλογές.
  Η πολιτική της νέας κυβέρνησης ήταν δρακόντεια. Όσοι σταλινικοί-πρώην καθεστωτικοί δεν κατόρθωσαν να διαφύγουν από την χώρα οδηγήθηκαν σε φυλακές, αλλά κυρίως εκτοπίσθηκαν στα άλλα ξερονήσια (διαφορετικά απ΄ αυτά των χουντικών), δηλαδή σ’ αυτά όπου πριν μερικές εβδομάδες ήταν εκτοπισμένοι οι διαφωνούντες τροσκιστές, αναρχο-κομμουνιστές , ρεβιζιονιστές και άλλα «αντεπαναστατικά» στοιχεία.
  Μετά πάροδο ενός χρόνου έγιναν δύο πολύ σημαντικά δημοψηφίσματα. Το πρώτο αφορούσε την κατάργηση ή όχι του θεσμού της βασιλείας. Το 75% των ψηφοφόρων αποφάσισε την κατάργηση του θεσμού της βασιλείας, προς μεγάλη λύπη σημαντικού ποσοστού των μεσο- και μεγα-λοαστών, μικροαστών καθώς και μεγάλου μέρους του φιλοβασιλικού αγροτικού πληθυσμού.
  Το δεύτερο και σημαντικότερο δημοψήφισμα ήταν η ανεξαρτητοποίηση της Κρήτης και των Νέων Χωρών (Μακεδονία-Θράκη) χώρα και η ομοσπονδοποίηση της χώρας.
  Οι νότιοι (οι απελευθερωθέντες έως το 1864, οι οποίοι στη συνέχεια πολέμησαν στους Βαλκανικούς Πολέμους και απελευθέρωσαν την Μακεδονία-Θράκη, ενώ στη συνέχεια συμμετείχαν και στην Μικρασιατική Εκστρατεία του 1919-1922) καταλαβαίνοντας αφενός μεν ότι δεν ήταν δυνατόν να συνεννοηθούν με τους Κρήτες, οι οποίοι -μέσω ενός ψηλού πολιτικού και επιχειρηματιών κρητικής καταγωγής- είχαν αναπτυξιακά οράματα σε διεθνές επίπεδο, και ήθελαν να δημιουργήσουν ένα κρατίδιο τύπου Κύπρου της δεκαετίας του ‘90 (με δυνατή αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, λιμενικές διευκολύνσεις σε μια από τις υπερδυνάμεις, ναυτιλία , τουρισμό και μακροπρόθεσμα σχετικές υποστηρικτικές υπηρεσίες), ενώ παράλληλα το πλέον συντηρητικό και καθυστερημένο τμήμα του ελληνικού λαού, δηλ. οι κάτοικοι των “Νέων Χωρών’, δηλ. της βόρειας Ελλάδας, που αποτελούνταν κυρίως από ποντίους, μικρασιάτες πρόσφυγες και Ελληνοσλάβους (οι οποίοι ήταν χρήσιμοι βεβαίως στην εξωτερική πολιτική ως εθνικιστές και κατά φαντασίαν τουρκοφάγοι : χαμένες πατρίδες, Αγιά Σοφιά, κ.λ.π.) οι οποίοι, μαζί με τους ολιγότερους γηγενείς μακεδόνες και θράκες, έβριζαν το εκάστοτε επίσημο κράτος ως “κράτος των Αθηνών’, παρά την αναγόρευση της Θεσσαλονίκης ως συμπρωτεύουσας και ενθυμούμενοι τις μάταιες προσπάθειες εκσυγχρονισμού της βόρειας Ελλάδας, εψήφισαν σε σημαντικό ποσοστό υπέρ της ομοσπονδοποίησης της χώρας.
  Οι κάτοικοι της βόρειας Ελλάδας εψήφισαν και εκείνοι -κινούμενοι από φυγόκεντρες δυνάμεις και τοπικούς πολιτικοοικονομικούς παράγοντες – υπέρ της ομοσπονδοποίησης.
  Τέλος οι Κρήτες -υποκινούμενοι από τοπικούς πολιτικοοικονομικούς παράγοντες – και με την πρόσθετη υπόσχεση ότι με νόμο “Ρύθμιση θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και άλλες διατάξεις“ που θα ψηφίσει άμεσα η τοπική (κρητική) κυβέρνηση, θα επιτραπεί η κατοχή και χρήση πολεμικών όπλων διαμετρήματος έως 0.452 της ίντσας εψήφισαν συντριπτικά –εκτός των Χανιωτών- υπέρ της ομοσπονδοποίησης.
  Το τελικό αποτέλεσμα ήταν ότι το 66.6 % των Ελλήνων ψήφισε υπέρ της ομοσπονδοποίησης, (που όταν πολλαπλασιασθεί επί 10 προκύπτει το 666) γεγονός που ανησύχησε πολύ την εκκλησία της Ελλάδος και το οικουμενικό πατριαρχείο, όχι μόνον λόγω του σατανικού αριθμού, αλλά κυρίως των ενδεχόμενων αποσχίσεων Μητροπόλεων της Κρήτης και της Βορείου Ελλάδας από την εκκλησία της Ελλάδος στην Αθήνα, ανάλογες με αυτή της εκκλησίας της Ελλάδος από και το οικουμενικό πατριαρχείο .
  Τώρα, με το νέο σύνταγμα που ψηφίσθηκε, η Ελλάδα αποτελείται από 3 ομοσπονδιακά κρατίδια : της παλιάς Ελλάδας, της Κρήτης και της Μακεδονίας –Θράκης. Να περιμένουμε μια καλύτερη πορεία στις επερχόμενες εκλογές για την ομοσπονδιακή βουλή του 1977 ;

  http://www.poiein.gr/archives/11622

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s