Τ. Μηταφίδης: Παράδεισος η Βενεζουέλα

Δίαιτα Μαδούρο σου χρειάζεται μπάρμπα Μηταφίδη  

Liberal  /  Τ. Μηταφίδης: Παράδεισος η Βενεζουέλα     papanikos-01

Στον φανατικότερο υποστηρικτή του Νικολάς Μαδούρο αναδεικνύεται αυτοδικαίως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, ο οποίος έσπευσε από το βήμα της Βουλής να υπερασπιστεί με σθένος τον πρόεδρο της Βενεζουέλας. Συγκεκριμένα, απάντησε στα πρόσφατα δημοσιεύματα που θέλουν τους κατοίκους της χώρας της Λατινικής Αμερικής να έχουν χάσει κιλά, εξαιτίας της έλλειψης τροφίμων.

«Θέλω, λοιπόν, να του απαντήσω σε όλα αυτά τα απαξιωτικά. Και ξέρετε ποια σχόλια θυμίζουν έτσι; Οι παλιοί τα θυμόμαστε. Με αυτά μεγαλώσαμε. Οι «Σοβιετολόγοι» τύπου Γεωργαλά τα έλεγαν αυτά. Τα θυμάστε αυτά. Και τα έλεγαν σε ποιους; Σε αυτούς που πηγαίναν στο σχολείο και έτρωγαν τα σκουπίδια κάθε πρωί», είπε και συνέχισε εκθειάζοντας τα όσα έχουν κάνει για τον λαό τους οι ηγέτες της χώρας, νυν και… πρώην!

«Στο διάστημα έχουν ανεγερθεί ενάμισι εκατομμύριο κατοικίες πλήρως εξοπλισμένες. Και δόθηκαν δωρεάν. Ξέρετε τι είναι οι φαβέλες σε αυτές τις χώρες. Ακούστε κάτι άλλο. Το δημόσιο χρέος είναι κάτω από το 30% του ΑΕΠ, η ανεργία είναι στο 5%, η ακραία φτώχεια που πριν από την Μπολιβαριανή επανάσταση ήταν στο 30%, σήμερα είναι στο 5% του πληθυσμού. Μάλιστα, ο αρμόδιος Οργανισμός του ΟΗΕ έχει ανακηρύξει την Βενεζουέλα ελεύθερη από την πείνα. Μάλιστα, το επισιτιστικό πρόγραμμα του ΟΗΕ φέρει και το όνομα του Τσάβες. Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας», τόνισε αφήνοντας εμβρόντητους τους βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Αλέξανδρος Διαμάντης

About σχολιαστης

Σχολιάζω...
This entry was posted in καινούργιο συκώτι. Bookmark the permalink.

94 Responses to Τ. Μηταφίδης: Παράδεισος η Βενεζουέλα

  1. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Ορέ Σχολιαστή, Σαλονικιός είσαι (έστω κάτοικος), τον Τριαντάφυλλο τονε ξέρεις, πιστεύεις ότι έχει πρόβλημα με το να μπει σε δίαιτα (έχει μπει σε πολύ χειρότερα, να είμαστε δίκαιοι).
    Και πολιτικάντη δεν τονε λες (με τίποτα), ούτε ότι είναι ασυνεπής σε προσωπικό επίπεδο με βάση όσα πρεσβεύει.
    Τώρα το ότι αυτά που πρεσβεύει είναι εκτός πραγματικότητας (αυτό αποτελεί αξιολογική κρίση) είναι κάτι που συφμωνώ και το ότι είναι εντελώς κουκουρούκου η φάση όλα αυτά να εκφράζονται σε κυβερνητικό επίπεδο είναι κάτι που επαυξάνω, αλλά το ότι θεωρεί λύση τα ..κινήματα της λατινικής αμερικής είναι κάτι που δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν.

    Μου αρέσει!

  2. Ο/Η Ενη λέει:

    Νομιζω οτι ολη αυτή η ειδησεογραφια και η σχολιογραφία, που ασχολειται με τις χωρες της Λατινικης Αμερικης οπως Βενεζουελα, ειναι εντελως. αχρηστη .
    Μοιαζει λιγο με «μασαζ» για να πεισθουμε οτι δεν πρ’επει να τις βλεπουμε ως προτυπο.

    Το τι λεει δε ο καθενας, στη βουλή η αλλου, ειναι αραγε τοσο ενδιαφερον για να τα διαβαζουμε και να τα σχολιαζουμε;;;;;

    Ετσι κι΄αλλιως η επικαιροτητα ειναι τοσο πληρης απο σημαντικα γεγονοτα, και εδω και στην Ευρωπη και σε παγκοσμια κλιμακα, που το τι λεει το καθε στελεχος του οποιουδηποτε κομματος, ως προσωπικες αποψεις και γνωμες, μας αφηνει παντελως αδιαφορους.

    Αν, ομως ο Συριζα, κανει μια δημοσια ανακοινωση για την κατασταση της Βενεζουελας ως ενα προτυπο χωρας και κρατους, τοτε φυσικα το πραγμα διαφερει.
    Ειναι μια επισημη θεση ενος κομματος που μαλιστα κυβερνα και επομενως μας ενδιαφερει αμεσα, το τι θελει να μας προβαλλει ως προτυπο.

    Μιλαμε για τωρα, οχι τι ελεγαν οι Συριζαιοι ως αντιπολιτευση. 😉

    Μου αρέσει!

  3. Ο/Η Ενη λέει:

    συνεχεια

    Να, ας πουμε, μια ειδηση που δημοσιευει το liberal σημερα.

    http://www.liberal.gr/arthro/118090/epikairotita/2017/to-komma-tis-An-Merkel-pire-kefali-enanti-ton-sosialdimokraton.html

    «Πηρε «κεφαλι» το κομμα της Μερκελ εναντι των σοσιαλδημοκρατων «.

    Δηλαδή να χαρουμε η να στενοχωρηθουμε;;;;; 😉

    Μου αρέσει!

  4. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Τα είπε στην ομιλία του στην Αβάνα

    Μου αρέσει!

  5. Ο/Η Γιώργας λέει:

    Απο τον παράδεισο (του Μηταφίδη) μέχρι την κόλαση (του Λίμπεραλ) υπάρχει μια κάποια απόσταση. Μια γενική καταγραφή μπορεί να βρεί κανείς (όπως και για κάθε χώρα) στο World Factbook της CIA (έχουν φακελλώσει όλον τον κόσμο αυτοί) και να τοποθετήσει αναλόγως τη χώρα.
    Με μια γρήγορη ματιά :
    Εξωτερικό χρέος: 2016:36.7% του ΑΕΠ, 2015:49.9% (Ελλάδα: 2016:181.6% 2015:177.4%)
    Ανεργία: 2016:10.5% 2015:6.8% (Ελλάδα 2016: 24.6% 2015:25%)
    Κατα κεφαλήν ΑΕΠ : 2016:15100$ 2015:17000$ (Ελλάδα 2016: 26600$ 2015:26700$)
    Ρυθμος ανάπτυξης: 2016: -10% 2015: -6.2% (παέν’ σια-κάτ που θα λέγανε στο χωριό μου) (Ελλάδα 2016: +0.1% 2015: -0.2%)
    Κάτω απο το όριο της φτώχειας: 2013:32.1% (δέν έχει νεώτερα) (Ελλάδα 2014:36%)
    Πληθωρισμός: 2016:545.9% 2015:121.7% (αυτό παέν’ σια-πάν) (Ελλάδα 2016: -0.2% 2015: -1.7%)
    Εισαγωγές : 27.13 δισ $ , Εξαγωγές: 28.07 δισ. $
    (Ελλάδα Εισαγωγές: 42.73 δισ. $ , Εξαγωγές: 21.93 δισ. $)
    Φόροι: 2016:28.7 του ΑΕΠ (Ελλάδα 2016: 47.7 του ΑΕΠ)

    Τα πλήρη στοιχεία εδώ: https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/ve.html
    και για την αφεντιά μας εδώ:https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/ve.html

    Μου αρέσει!

  6. Ο/Η Γιώργας λέει:

    Διόρθωση: Για την αφεντιά μας εδώ: https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/gr.html

    Μου αρέσει!

  7. Ο/Η physicist λέει:

    Πυρήνες Λυσσασμένων Λαθρεπιβατών, λέει. Και δεν έχει καμία σημασία αν ανταποκρίνεται στην αλήθεια ή όχι, σημασία έχει ότι δεν θα αποτελούσε έκπληξη εαν ανταποκρινόταν.

    Μου αρέσει!

  8. Ο/Η physicist λέει:

    Αλλά βλέπεις τον σεβασμό της δημόσιας περιουσίας είχαν καταντήσει να τον υπερασπίζονται μόνο μια χούφτα γραφικοί, πολιομοδίτες, βαρετοί, συντηρητικοί. Τα κομματόσκυλα δεν είχαν αφήσει ούτε τα βράχια στην επαρχία ασπίλωτα από τη βαρβαρότητα των άθλιων συνθημάτων τους, με κόκκινα, πράσινα ή μπλε γράμματα, γραμμένα ανορθόγραφα με παχιές βούρτσες. Κι από κοντά η πνευματική ηγεσία της κλωτσιάς που είχε αυτή η χώρα, να βαφτίζει την καθαριότητα αποστείρωση και τον βόθρο πολιτική παρέμβαση, δεκαετίες ολόκληρες.

    Εισπράξτε τώρα, γελοία υποκείμενα, την αμοιβή της κενότητάς σας. Αλλά άλλοι πληρώνουν …

    Μου αρέσει!

  9. Ο/Η xberliner λέει:

    Γιώργας
    500% πληθωρισμός = μπανανία

    Μου αρέσει!

  10. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    Μεσογειακός παράδεισος 🙂

    Νάπολη: 55 εργαζόμενοι σε νοσοκομείο έπαιζαν τένις και ψώνιζαν εν ώρα εργασίας
    Τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό
    Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017 12:28 UPD:12:38
    […]
    Στην υπόθεση ενέχονται νευρολόγος, γυναικολόγος, νοσοκόμοι και διοικητικοί υπάλληλοι. Κατηγορούνται όλοι τους για απάτη σε βάρος του ιταλικού δημοσίου. Σύντομα αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι πρώτες ανακρίσεις.
    Οι κάμερες που τοποθέτησαν οι Καραμπινιέροι απαθανάτισαν και υπαλλήλους οι οποίοι κάλυπταν τους απόντες και χτυπούσαν μέχρι και 20 κάρτες συναδέλφων τους που δεν βρίσκονταν στο νοσοκομείο.
    […]

    http://www.naftemporiki.gr/story/1208590/napoli-55-ergazomenoi-se-nosokomeio-epaizan-tenis-kai-psonizan-en-ora-ergasias

    Μου αρέσει!

  11. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    » η ακραία φτώχεια που πριν από την Μπολιβαριανή επανάσταση ήταν στο 30%, σήμερα είναι στο 5% του πληθυσμού. Μάλιστα, ο αρμόδιος Οργανισμός του ΟΗΕ έχει ανακηρύξει την Βενεζουέλα ελεύθερη από την πείνα»

    Ε, ναι, με 800% πληθωρισμό, τεράστια η επιτυχία της Μπολιβαριανής επανάστασης στην εξάλειψη της ακραίας φτώχειας και της πείνας.

    Μου αρέσει!

  12. Ο/Η Θανασης_χανια λέει:

    Και τη βορεια κορεα την εχουν παρεξηγημενη κ.μηταφιδη μας, αλλα τι τα ψαχνετε, ο ατιμος ο ιμπεριαλισμος διαδιδει συνεχεια ψεμματα οπως, αν ειναι δυνατον, οτι ο θανατος του αδερφου του Αιωνιου Φωτος και Ελπιδας των Εργαζομενων απο μια απλη καρδιακη προσβολη, ηταν δηθεν προσχεδιασμενη δολοφονια με νευροτοξινη..
    Α πα πα
    Ετσι και για τη βενεζουελα διαδιδουν ειδησεις οτι δηθεν εχει 100% και 200% πληθωρισμο, οτι εχει φτωχεια ενω εχει τα μεγαλυτερα αποθεματα πετρελαιου στον κοσμο και οτι ειναι αναμεμειγμενα ανωτατα κυβερνητικα στελεχη στο εμποριο ναρκωτικων στο οποιο λεει ειναι μπλεγμενες και τρομοκρατικες οργανωσεις οπως η χεζμπολλαχ
    κακοηθειες..

    *

    «Πυρήνες Λυσσασμένων Λαθρεπιβατών, λέει. Και δεν έχει καμία σημασία αν ανταποκρίνεται στην αλήθεια ή όχι, σημασία έχει ότι δεν θα αποτελούσε έκπληξη εαν ανταποκρινόταν.»

    Καλου – κακου παντως, ας κανουν οι χρησιμοποιουντες τα μεσα μαζικης μεταφορας της πρωτευουσας και κανενα αντιλυσσικο εμβολιο, ποτε δεν ξερεις.. 😛

    Και μια παρακληση προς τα παιδια των λυσσασμενων πυρηνων (λεμε τωρα..)
    καλο θα ηταν στις επομενες με το καλο ..εικαστικες παρεμβασεις, για να μην υπαρχουν και αστοχοι συνειρμοι, να μετονομαστει ελαφρως η ομαδα σε «πυρηνες λυσσασμενων παρατυπων επιβατων » καθοτι ως γνωστον, και στο κλιμα της πολιτικης ορθοτητας, δεν υπαρχουν λαθραιοι μεταναστες/επιβατες/ανθρωποι/κυνηγοι/εμποροι κλπ

    Μου αρέσει!

  13. Ο/Η eliasgeorgiopoulos λέει:

    236 κηπουροί στο ίδρυμα Νιάρχου, με το καλημέρα. Την ίδια στιγμή ανακοινώνουν μείωση αφορολόγητου που σημαίνει ότι θα σκίσουν τους φτωχούς. Η αριστερά δεν είναι παρά μία άλλη λέξη για την αλητεία.

    Μου αρέσει!

  14. Ο/Η eliasgeorgiopoulos λέει:

    Ο και να μην ξεχνάμε, κάτι εκατομμύρια λένε σήμερα χαριστικά δάνεια στο Συριζαιο επιχειρηματία Καλογρίτσα. Η αριστερά διδάσκει ήθος.

    Μου αρέσει!

  15. Ο/Η physicist λέει:

    Δεν είναι αυτή η αληθινή Αριστερά. Είναι άλλη, που δεν έχει έρθει ακόμη.

    Μου αρέσει!

  16. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    Απο το 2009 και μετα λεω οτι ο ΑΦ ειναι απο τα λιγα μελη του «πραγματικου ΣΥΡΙΖΑ » 🙂

    Μου αρέσει!

  17. Ο/Η δεξιος λέει:

    H προκήρυξη των Λυσσασμένων.

    https://athens.indymedia.org/post/1569737/

    Ο ονομαζόμενος και «Ζούκωφ» υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τόσκας θα βάλει 200 μυστικούς αστυνομικούς σε λεωφορεία και τραίνα για να αντιμετωπίσει τους Λυσσασμένους.

    Μου αρέσει!

  18. Ο/Η physicist λέει:

    Όταν φτάσει η κοινωνία να χρειάζεται ινκόγκνιτο αστυνομικούς στα ΜΜΜ να παρακολουθούν τον κόσμο και το ποιος κάνει ετούτο ή εκείνο, κάτι έχει πάει πάρα πολύ άσχημα.

    (Παρεμπ, αυτό το διαδικτυακό διεθνές πράμα δεν περιλαμβάνεται στον Νόμο περί hate speech και δεν ξέρω και γω τι άλλο έχουν θεσπίσει; Όχι ότι θα μου άρεσε, κάθε άλλο, ελευθερία της έκφρασης το θεωρώ και καλώς κάνει να υπάρχει, αλλά λέω: ποιος καθορίζει τι είναι μίσος;)

    Μου αρέσει!

  19. Ο/Η physicist λέει:

    Άσχετο: ενώ ο υποψήφιος των ΣΔ για την Καγκελαρία, Μάρτιν Σουλτς, έχει στήσει ένα κουκλοθέατρο ότι τάχαμου θα διορθώσει την «Ατζέντα 2010» του ΣΔ πρώην Καγκελαρίου Σρέντερ που επέβαλε περιορισμούς στις κοινωνικές παροχές, οι ΧΔ και Χριστιανοκοινωνιστές Μέρκελ και Ζέεχοφερ, οι οποίοι τότε αντιτίθεντο στον Σρέντερ, την υπερασπίζονται. Σημειωτέον ότι ένας βασικός λόγος για τον οποίον η κ. Μέρκελ κέρδισε τις εκλογές του 2005 είναι ακριβώς το ότι εκμεταλλεύτηκε την δυσαρέκσεια πολλών ψηφοφόρων των ΣΔ απέναντι στις μεταρρυθμίσεις του κ. Σρέντερ, τον οποίον η ίδια αποκαλούσε σκωπτικά «σύντροφο των αφεντικών» (der Genosse der Bosse) — οι ΧΔ είναι υπερασπιστές των λαϊκών στρωμάτων, αφού.

    Ξανά, προς επίρρωσιν: ο πρώην υποστηρικτής του ομόσταυλου ΣΔ Καγκελάριου καταδικάζει (λέμε) τις μεταρρυθμίσεις του, ενώ η ΧΔ τωρινή Καγκελάριος, η οποία τότε τις καταδίκαζε, τώρα τις υπερασπίζεται.

    Ευτυχώς δηλαδή που έχουμε εχέφρονες και σκεπτόμενους πολιτικούς οι οποίοι αντιμάχονται τον λαϊκισμό, γιατί αλλιώς τι θα γινόμασταν.

    http://www.zeit.de/politik/deutschland/2017-02/bundestagswahl-angela-merkel-agenda-2010-wahlkampf-stralsund

    Μου αρέσει!

  20. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Τι πάει να πεί «τώρα τις υπερασπίζεται»; Αφού τις υπερασπίζεται 10 χρόνια που κυβερνάει. Εκτός αν δεν τις εφαρμόζει 10 χρόνια 🙂

    Μου αρέσει!

  21. Ο/Η physicist λέει:

    … ναι αλλά πριν εκλεγεί τις καυτηρίαζε, και πάλι θα τις απορρίψει σαν καυτή πατάτα αν είναι να μοιραστεί τις καρεκλίτσες με κάποιον κατάλληλο συνασπισμό τον Σεπτέμβριο του 2017. Η κ. Μέρκελ έχει αλλάξει θέση κατά 180 μοίρες (360 μοίρες στην Αλέξειο Τριγωνομετρία, η οποία δουλεύει σε μη-Ευκλείδιους χώρους) σε τόσα θέματα τόσες φορές, ώστε η προσδοκία των τσιπροψέκ ότι οσονούπω θα ανακρούσει πρύμνα και στα ελληνικά ζητήματα δεν είναι ουρανοκατέβατη. Εδώ θάμαστε και θα τα βλέπουμε.

    Μου αρέσει!

  22. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Οι συριζοψέκ προσδοκίες είναι αρκούντως …χαμηλές οπότε μπορεί κάποια στιγμή να πέσουν και μέσα χωρίς να αλλάξει κάτι εκτός από την ποιοτική αναβάθμιση του σανου, από συμβατικό σε βιολογικό. 🙂

    Μου αρέσει!

  23. Ο/Η δεξιος λέει:

    @ Physicist

    To «μίσος» χωρίζεται ανάλογα με τον επιθετικό του προσδιορισμό.Ο αντιρατσιστικός νόμος απαγορεύει το εθνικό,φυλετικό,σεξουαλικό,ρατσιστικό κτλ μίσος και μόνο.Σύμφωνα με την οδηγία της ΕΕ στην οποία βασίσθηκε θα ήταν δυνατόν ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ να ποινικοποιηθεί και το ταξικό ή κοινωνικό μίσος αλλά αυτό δεν συζητήθηκε καθόλου.Η δεξιά για να μειώσει τις εντυπώσεις επειδή ποινικοποιείται το μίσος στο οποίο ενέχονται κατά κανόνα οι οπαδοί της ενώ αφήνεται ελεύθερο το μίσος στο οποίο διαπρέπουν οι αντίπαλοί της απέκρυψε τη δυνατότητα αυτή (που δεν διέφυγε όμως καθόλου από το ΚΚΕ που καταψήφισε το νόμο με αυτή ακριβώς την αιτιολογία,ότι μπορεί στο μέλλον,αν και όταν, να ποινικοποιηθεί η ουσία της σκέψης του) και ως αντίβαρο πρόβαλλε ότι ποινικοποίησε την ………..άρνηση της γενοκτονίας των Ποντίων.Έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει πραγματική δεξιά μετά το 1974 στην Ελλάδα.Εν πάσει περιπτώσει το μίσος του 90% των πολιτικών δολοφονιών στην Ελλάδα (βλ. προκηρύξεις της 17Ν) είναι νόμιμο.

    Για τα γερμανικά θέματα τώρα : η Ατζέντα 2010 είναι ο λόγος για τον οποίο η Γερμανία δεν επλήγη από την ευρωπαική κρίση.Αυτό δεν σημαίνει ότι αρέσει και σε αυτούς που την υπέστησαν.Εκεί παίζουν όλοι οι πολιτικοί παιγνίδια ομολογουμένως πολύ πιο ανώδυνα από τα ελληνικά.
    Επειδή όμως οι άλλες χώρες δεν προχώρησαν τόσο πολύ σε μέτρα βελτίωσης της ανταγωνιστικότητος (και όταν λέω άλλες χώρες εννοώ αυτές που έχουν σημασία όπως Γαλλία και Ιταλία και όχι την Ελλάδα) υπάρχουν σκέψεις να επιβαρυνθεί η γερμανική ανταγωνιστικότητα προς όφελος της σωτηρίας του κοινού νομίσματος και ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΩΣ προς όφελος των εργαζομένων.
    Αυτό είναι πίσω από το ρεύμα Σουλτς στη Γερμανία.Διαφαίνεται ότι το ευρωκατεστημένο καλοβλέπει ένα δίδυμο Σουλτς – Μακρόν για να αποκατασταθεί η ευστάθεια του γαλλογερμανικού άξονα.Θα δούμε εάν θα το πετύχουν.Εκεί μάλλον ελπίζει και ο Τσίπρας και παίζει κατενάτσιο συνέχεια.

    Μου αρέσει!

  24. Ο/Η physicist λέει:

    Το αβαντάρισμα στον Μακρόν θυμίζει πράγματι το αντίστοιχο στον Ματέο Ρέντσι πριν μερικά χρόνια. Κατευθυνόμενη Δημοκρατία.

    Μου αρέσει!

  25. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Γιατί να μην αβανταρουν κάποιον που θα νικήσει τη Λεπέν?
    Ας μην ήταν τέτοιο κουμασι ο δεξιός 🎼

    Μου αρέσει!

  26. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    «Έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει πραγματική δεξιά μετά το 1974 στην Ελλάδα.»

    Μα, η «πραγματική» Δεξιά που σου αρέσει, αυτή που υπήρχε μέχρι το 1974, δεν υπάρχει γιατί η ίδια όταν κυβερνούσε τα έκανε στο τέλος τελείως σκατά. Άτομα με τα δικά σου μυαλά θέλετε όταν τα κάνετε πουτάνα μετά να μην υπάρχουν συνέπειες για τις ιδεολογικές απόψεις που υποστηρίζετε. Δεν πάει όμως έτσι το πράγμα, συνέπειες πάντα θα υπάρχουν – ειδικά αμα κάποιοι «πραγματικοί» δεξιοί καταλήγουν να κυβερνάνε διαμέσου της χρήσης βασανιστηρίων και στο τέλος, και ενω έχουν ζαλίσει τα αρχίδια στο σύμπαν ολάκερο με τον «εθνικόφρονα» συντηρητισμό τους και το πόσο πατριώτες είναι, καταλήγουν να παραδίδουν την μισή σχεδόν Κύπρο στους τούρκους.

    Μου αρέσει!

  27. Ο/Η physicist λέει:

    Προφανώς, Σχο, αλλά το ξερό αβανταρισμα αφήνει κακιά γεύση στο στόμα.

    Μου αρέσει!

  28. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    @ δεξιος

    Να με συγχωρεις που δεν υποστηριζω τον Τραμπ και που πιστευω οτι ολοι οι πολιτικοι (και ο Κυριακος Μητσοτακης) εβλαψαν και θα βλαψουν το ιδιο την χωρα.

    Με αφορμη την χθεσινοβραδυνη παρακολουθηση της ταινιας «Οι Παρανομοι» του Ν.Κουνδουρου στην Βουλη Τηλεοραση. Στο κειμενο αυτο αναφερονται μερικα για την δεκαετια του 50 οπου συμφωνα με τον αμετανοητο δεξιο αρχιζε το ελληνικο αναπτυξιακο θαυμα, απο το οποιο ωφεληθηκαν οχι μονον η δεξια ελιτ αλλα και μεσαιοι επιχειρηματιες που εβγαζαν μερος των κερδων τους στις ελβετικες και αλλες τραπεζες, οι δεξιοι που διοριστηκαν στο Δημοσιο αλλα και οι ικανοι ευποροι αριστεροι που δεν διοριστηκαν.
    Και ας μην ξεχναμε την μεταναστευση 1 εκατομμυριου ελληνων χρονια μετα.

    Δυο επισημανσεις

    «…Αν δεν υπήρχε ο ασφυκτικός χώρος της μεταπολεμικής Ελλάδας, δεν θα έπασχε το σώμα του εγκλωβισμένου…..»

    Ν.Κουνδουρος «Γύρισα τους Παράνομους πάνω σε ένα θέμα βγαλμένο κι αυτό μέσα από τη σιωπή που είχε ακολουθήσει τον Εμφύλιο κι απ’ τα σκοτάδια της ανελέητης λογοκρισίας. Από πείσμα κι από αφέλεια προσπάθησα ν’ αγγίξω τις ανοιχτές ακόμα πληγές του τόπου, χωρίς να’ χω καταλάβει πως ο πιο γρήγορος δρόμος για να βγούμε από την καταχνιά ήτανε η λήθη, για νικητές και νικημένους. »

    ΥΓ «…Για τα γυρίσματα των Παρανόμων

    «Λίγο αργότερα ξαναμετρήθηκα με τον κινηματογράφο και με το κοινό, φτιάχνοντας μια ταινία που δεν είχε την τύχη να ζήσει πολύ». Νίκος Κούνδουρος

    Ο Κούνδουρος επανέρχεται στη σκηνοθεσία το 1958 με τους «Παράνομους». Πάλι με συμβολισμούς, αφού η λογοκρισία βρίσκεται στις δόξες της, προσπαθεί να περιγράψει, αλλά και να υπενθυμίσει (η επίσημη επιβεβλημένη λήθη εκτελεί και αυτή το έργο της), ένα βαθιά πληγωμένο από τον εμφύλιο πόλεμο. Ο μοναχικός παγιδευμένος Έλληνας του μεταπόλεμου παρών και Έλληνες σφάζουν Έλληνες. Άλλη μία αναφορά στη φράση του «Δράκου», με την αθωότητά της ερώτηση: «….γιατί άραγε εμείς οι Έλληνες σφαζόμαστε μεταξύ μας;» Το δράμα της φυλής, με θύτη και θύμα την ίδια τη φυλή, βασανίζει τον Κούνδουρο σε κάθε φιλμικό του βήμα. Ένας νέος (ο Πέτρος Φυσσούν) γυρίζει στον τόπο του από στρατόπεδο συγκέντρωσης στη Γερμανία. Αποδίδοντας μόνος του δικαιοσύνη, σκοτώνει αυτόν που τον πρόδωσε και παίρνει τα βουνά. Στα βουνά -για αιώνες τα μεγάλα θέατρα των ιστορικών γεγονότων του τόπου- συναντιέται με άλλους δύο παράνομους. Ο ένας (Τίτος Βανδής) είναι φυγόδικος, κατάλοιπο του εμφύλιου πολέμου, που αρνήθηκε να παραδοθεί σαν αγρίμι, κυκλωμένο από παντού. Ο άλλος (Ανέστης Βλάχος), ακόμα ένας θύτης- θύμα, έχει σκοτώσει τον αδελφό του για λίγα μέτρα γης. Οι τρεις άντρες, φυγόδικοι του ποινικού και πολιτικού κατεστημένου της εποχής τους, ενώνονται στην κοινή προσπάθειά τους για μία κάθοδο σε κάποια θάλασσα και να περάσουν στην απέναντι όχθη με καΐκι. Η απέναντι όχθη σηματοδοτεί το συμβολικό τόπο της ελευθερίας. Βρίσκεται πέρα απ’ τα όρια, αυτά που εγκλωβίζουν. Και το σώμα ένα όριο είναι που σηματοδοτεί, μα και εγκλωβίζει τον άνθρωπο. Αν δεν υπήρχε ο ασφυκτικός χώρος της μεταπολεμικής Ελλάδας, δεν θα έπασχε το σώμα του εγκλωβισμένου. Αν δεν υπήρχε το σώμα, δεν θα έπασχε η ψυχή του. Στην πορεία τους συναντιούνται με έναν κόσμο εχθρικό και με τον ίδιο τον εαυτό τους που είναι τελικά και ο μεγαλύτερος εχθρός τους. Τελικά, κανείς δεν φτάνει απέναντι να σωθεί. Οι χωροφύλακες καλούν τον έναν απ’ τους τρεις να παραδοθεί, με αντάλλαγμα τη ζωή του. Αυτός πείθεται, για να τον εξοντώσουν την ώρα της παράδοσης. Η σκηνή αυτή προκάλεσε την επέμβαση της λογοκρισίας. Με το σκεπτικό ότι θίγει το ένδοξο σώμα της Ελληνικής Χωροφυλακής «που είχε πάντα μπέσα στο λόγο του», καλούν τον Κούνδουρο να την αφαιρέσει. Η άρνηση του τελευταίου έχει ως αποτέλεσμα την απαγόρευση ολόκληρης της ταινίας που, μετά από μια βδομάδα, χάθηκε από τις αίθουσες για χρόνια. Η δεκαετία του ΄50 είναι η δεκαετία της ολοκληρωτικής ήττας για τους μισούς Έλληνες και της άνευ ουσιαστικού αντικρίσματος νίκης για τους άλλους μισούς. Η έννοια της ελευθερίας παραμένει νεφέλωμα που στο όνομά της τελούνται ακόμα ανθρωποθυσίες και σ’ αυτόν τον τόπο. «Γύρισα τους Παράνομους πάνω σε ένα θέμα βγαλμένο κι αυτό μέσα από τη σιωπή που είχε ακολουθήσει τον Εμφύλιο κι απ’ τα σκοτάδια της ανελέητης λογοκρισίας. Από πείσμα κι από αφέλεια προσπάθησα ν’ αγγίξω τις ανοιχτές ακόμα πληγές του τόπου, χωρίς να’ χω καταλάβει πως ο πιο γρήγορος δρόμος για να βγούμε από την καταχνιά ήτανε η λήθη, για νικητές και νικημένους. Γύρισα την ταινία στα έρημα τότε Μετέωρα, με την ελπίδα πως εκεί δεν θα’ χε χωροφύλακες να μου ζητάνε απαραιτήτως άδεια που φυσικά δεν είχα. Εκεί με την γενναιόδωρη συμπαράσταση του Φίνου, που πίσω απ’ το ειρωνικό του χαμόγελο έκρυβε την τρυφεράδα και το συναισθηματισμό ενός φίλου, καταγράφτηκε στη ζελατίνα ο καημός και η απελπισία του κυνηγημένου αριστερού. Και, καθώς ήξερα πως στην Αθήνα θα με περίμενε το Ψαλίδι της λογοκρισίας, αναζήτησα τις σιωπές και τα φοβερά βράχια των Μετεώρων να αντικαταστήσουν τα λόγια που δεν μπορούσαν να ειπωθούν». Ένας θίασος σκιών, μιας σκιώδους κι ακόμα ετοιμόρροπης χώρας, διαθέτει τους «καλούς» και τους «κακούς» του, έστω και αν στη διάκριση επιλέγονται κριτήρια που κυριαρχεί το μεταφυσικό, η αγοραία συμφεροντολογία και η αναμονή μιας επανάστασης που δεν ήρθε. Παρόλ’ αυτά, οι κακοί πρέπει να εξοντώνονται, ακόμα και όταν κερδίζουν τη συμπάθεια των θεατών, ενώ οι καλοί πρέπει να θριαμβεύουν και φυσικά, πάντα με αγοραίους θριάμβους. Εδώ οι παράνομοι, οι «κακοί» της υπόθεσης, έχουν πάρει τα βουνά, τα βράχια για την ακρίβεια, αφού το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας είναι γυρισμένο στους βράχους των Μετεώρων. Εκεί βιώνουν το δικό τους κολαστήριο, πορευόμενοι με την ψευδαίσθηση του γλιτωμού, ενώ είναι σίγουροι ότι το δικό τους κρησφύγετο θα είναι ο τάφος. Ο θάνατος έχει γίνει γι’ αυτούς παιχνίδι και συνειδητά το παίζουν, γνωρίζοντας καλά πως το φλεγματικό απόφθεγμα «ο θάνατός σου η ζωή μου», τους βουλιάζει όλο και πιο βαθιά στο βούρκο του θανάτου. Σκοτώνουν λοιπόν… Σκοτώνουν, κάποιον για παράδειγμα, γιατί δεν τους έδωσε μερικές πενταροδεκάρες να πληρώσουν το βαρκάρη που θα τους περνούσε απέναντι, εκεί, που ίσως ο χάρος να τους λυπόταν, μα το απέναντι είναι μια ιδέα εντέλει. Τραγική ειρωνεία σ’ αυτή την χωρίς τέρμα οδύσσεια, οι πατούσες που δε χωράνε στο πρόχειρο λαγούμι που οι παράνομοι ανοίγουν κάτω απ’ το κρεβάτι για να θάψουν το πτώμα. Ο Κούνδουρος τις φέρνει σε πρώτο πλάνο και με ευρυγώνιο φακό, για να δεσπόζουν. Είναι αυτό ένα ανεκδοτολογικό πλάνο ή μήπως θα ’πρεπε στην ταφή των αδικοσκοτωμένων να παραμένει ένα μέλος του πτώματος, για παράδειγμα, οι πατούσες του έξω απ’ τον τάφο; Μαζί τους και μια γυναίκα (σημαδιακό σώμα στην ταινία η Νέλλη Αγγελίδου), που φοβούνται να την αφήσουν πίσω μήπως και τους προδώσει, για να την ελευθερώσουν όταν πια δεν την φοβούνται. Μετά, η καταδίωξη, το χωριό, το ποτάμι, η ζωή κι ο θάνατος, ο βάλτος και το τέλος πλησιάζει. Ο λιγότερο «κακός» θέλει να παραδοθεί. Μπήκε και ειδύλλιο στη μέση και μοιάζει η ζωή να του χαμογελάει ερωτικά, τι ψευδαίσθηση! Θέλει και ο άλλος να παραδοθεί, όμως αυτός είναι ολοκληρωτικά, από την αφήγηση, «κακός» και πρέπει να πεθάνει. Χαλάει το παιχνίδι. Θα τον πυροβολήσουν, λοιπόν, οι χωροφύλακες, καθώς τρέχει προς τους διώκτες του με τα χέρια ψηλά. Ένα επεισόδιο παρμένο από τα ψιλά των εφημερίδων εκείνης της εποχής που πρόσβαλε τη Βασιλική Χωροφυλακή και το ασικλίκι της εξουσίας. Μόνο ο αρχηγός της παρέας έχει συνειδητοποιήσει το ρόλο που του ετάχθη και αποδέχεται τους όρους του παιχνιδιού: Γνωρίζει πως είναι ο «κακός» στην παράσταση, ένα κεφάλι χαμένο. Γνωρίζει πως πρέπει να πεθάνει. Τον λόγο έχουν οι σφαίρες κι αυτός παίζει μαζί τους. Αυτός, που πριν μπει στην τελική έκβαση του παιχνιδιού, αναμετριόταν με τους βράχους και τα στοιχειά της φύσης, τώρα παραδίδει το άψυχο σώμα του στη λάσπη…..»

    ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ (1958) του Νίκου Κούνδουρου | κριτικές/πως γυρίστηκαν

    Μου αρέσει!

  29. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Βλάπτουν το ίδιο, δεν ισχύει σχεδόν ποτέ
    Η ικανότητα για καταστροφή δεν έχει όρια 😎

    Μου αρέσει!

  30. Ο/Η Ενη λέει:

    ., ……χθες βραδυ η ΕΡΤ ειχε ενα εξαιρετικό προγραμμα. Εκτος απο τις ταινιες, αφιερωμενες στη μνημη του Ν.Κουνδουρου (Παρανομοι και Μικρες Αφροδιτες ) βλ. αναλυτικη παρουσιαση απο τον ΑΦ πιο πανω αλλά και δυο αλλες σημαντικες προβολες:

    Ενα αφιερωμα ( ΕΡΤ2) στον Τζωρτζ Γκερσουϊν με αποσπασπαμα απο τα μουσικα εργα του (το 2ο μερος, το πρωτο ηταν το προηγουμενο σαββατο ΕΡΤ 2). Μια απολαυση με την εξαισια μουσικη του Γκερσουιν. Το προγραμμα ηταν του ΒΒC.

    Oπως επισης απο την ΕΡΤ3 , μια κινηματογραφικη προβολη της οπερας «Το φαντασμα της Οπερας», με μουσικη Αντριου Λοϋντ Βεμπερ. Επισης απο το BBC. (Οταν προβαλονταν στο Λονδινο προ ετων ,χρειαζονταν να κλεισει κανεις εισιτηρια ,πριν απο 4 μηνες!!!)

    Ομως ο Τραμπ θεωρει οτι το BBC, ειναι αναξιο να συμμετεχει στις δημοσιογραφικες ενημερωσεις , οπως και αλλα ΜΜΕ των ΗΠΑ. προτιμαει εκεινο το Breitbart, (το οποιο αρεσει και σε καποιους αλλους εδω).

    Η ΕΡΤ εχει ενα πολυ προσεγμενο και ποιοτικο προγραμμα, που θα πρεπει να εκτιμηθει απο τους τηλεθεατες, και οχι να νομιζουν καποιοι οτι αν παρακολουθουν ΕΡΤ, ειναι, ας πουμε, Συριζoψεκ οποτε….μακρυα. ……

    Ας δουμε τωρα τα εργα και τις ημερες του Τραμπ:

    »

    in.gr » Ειδήσεις » Κόσμος RSS : Κόσμος
    Δημοσίευση: 26 Φεβ. 2017, 09:46
    «Να περάσετε όμορφα»…
    Χωρίς Τραμπ το δείπνο ανταποκριτών με τα ΜΜΕ… «εχθρούς του λαού»

    Ο Τραμπ στην «εντυπωσιακή» συνέντευξη Τύπου που είχε δώσει μόνος του: Ο πρόεδρος συντηρεί τη ρήξη με τα μεγάλα αμερικανικά ΜΜΕ (Φωτογραφία: Reuters )

    Ουάσινγκτον
    Στο φετινό δείπνο ανταποκριτών του Λευκού Οίκου θα λείπει… ο ένοικος του Λευκού Οίκου, ο οποίος επιμένει στον πόλεμο που έχει ανοίξει με τα «παραδοσιακά ΜΜΕ»: Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε πως δεν παρευρεθεί στην ετήσια εκδήλωση.

    Ο νέος πρόεδρος έχει κλιμακώσει τις τελευταίες ημέρες τη ρήξη με τους αμερικανούς δημοσιογράφους -τους οποίους φαίνεται ότι θεωρεί την… αντιπολίτευση- μπλοκάροντας μάλιστα την πρόσβαση σε μέσα όπως το CNN ή τους New York Times και προτιμώντας το συνωμοσιολογικό Breitbart.

    «Δεν θα παρευρεθώ στο δείπνο της Ένωσης των Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου φέτος», έγραψε ο Τραμπ στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, ευχόμενος «όλοι να περάσουν ένα ωραίο βράδυ».

    Ο Τραμπ έχει τεταμένες σχέσεις με μεγάλο μέρος του Τύπου, αποκαλεί τους δημοσιογράφους που θεωρεί ότι του εναντιώνονται «εχθρό του λαού», ενώ επικρίνει συχνά ΜΜΕ και προσωπικά δημοσιογράφους όταν η κάλυψη δεν του αρέσει.

    Το ετήσιο δείπνο θα παρατεθεί την 29η Απριλίου στην Ουάσινγκτον.

    Ορισμένα ΜΜΕ, όπως το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg ή το περιοδικό New Yorker, που συνήθως υποστηρίζουν την εκδήλωση και φιλοξενούν ακριβά after-parties, ξεκαθάρισαν ότι δεν προτίθενται να κάνουν τίποτα τέτοιο φέτος.

    Την Παρασκευή, ο Λευκός Οίκος απέκλεισε πολλά μεγάλα ΜΜΕ, τόσο αμερικανικά όσο και διεθνή, από ενημέρωση εκτός κάμερας που έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου της αμερικανικής προεδρίας.

    Στους δημοσιογράφους του τηλεοπτικού δικτύου CNN, της εφημερίδας The New York Times, του ιστότοπου Politico, της εφημερίδας The Los Angeles Times και του ιστότοπου BuzzFeed δεν επιτράπηκε να παρακολουθήσουν την ενημέρωση που έγινε στο γραφείο του Σπάισερ. Η απόφαση προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες.
    Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

    Μου αρέσει!

  31. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Αγαπητή Ενη
    Η κριτική στην ερτ γίνεται για την προπαγάνδα στα πολιτικά ζητήματα
    Εκεί πάει το συριζοψεκ

    Μου αρέσει!

  32. Ο/Η physicist λέει:

    Τα έργα και τις ημέρες του Δημοκρατικού Κόμματος το οποίο μόλις με ψήφους 200 προς 235 απέφυγε την εκλογή ενός εγνωσμένου αντισημίτη και πρώην μέλους της ρατσιστικής οργάνωσης των θεοπάλαβων επικίνδυνων Nation of Islam ως Προέδρου του δεν βρήκαν την παραμικρή αναφορά στα ΜΜΕ. Πάω μάλιστα στοίχημα ότι αν είχε εκλεγεί ο άνθρωπος αυτός, πολλά προοδευτικά ΜΜΕ θα είχαν πανηγυρίσει την εκλογή ενός Μουσουλμάνου ως Προέδρου του DNC, επειδή και μόνον είναι Μουσουλμάνος. Τώρα είναι απλώς Αντιπρόεδρος, υπομονή μέχρι τις επόμενες χαμένες εκλογές οπότε θα φάει σουτ ο τρέχων.

    Δυστυχώς οι ΗΠΑ δείχνουν να έχουν χάσει τον ευρύ μεσαίο χώρο ή την επαφή μαζί του, και να έχουν πολωθεί σε δύο θεοπάλαβα στρατόπεδα των άκρων. Οι ακροδεξιοί κοπής Breitbart από τη μια, οι Σαρσούρ, το Χόλλυγουντ και οι υστερικοί με τις γιούνισεξ τουαλέτες από την άλλη. Μια κάστα με χυδαίο πλούτο, ισχύ και προνόμια από τη μια, και μια μεγάλη μάζα φτωχών, ανέργων ή working poor από την άλλη. Σε καλό να τους/μας βγει, που δεν το βλέπω δηλαδή.

    Μου αρέσει!

  33. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    Ενη

    Μην ματαιοπονεις. Μολις 10% ασχολειται αισθητικα με αυτα που γραφουμε για τα πολιτιστικα θεματα.

    Όχι δεν πουλάμε – 1975

    Στίχοι: Θωμάς Μπακαλάκος
    Μουσική: Θωμάς Μπακαλάκος
    1. Βασίλης Παπακωνσταντίνου

    Πάει καλά φέτος η χρονιά,
    πάει καλά,
    προκόψαν όλα τα σπαρτά.

    Θα ‘ρθουν πάλι τσούρμο οι μεσάζοντες
    θα κερδοσκοπήσουν οι μεσάζοντες
    και εμείς τα ίδια θα ‘μαστε άλλη μια φορά,
    μας παίρνουν τη σοδειά φτηνά. (R)

    Όχι δεν πουλάμε.

    Τα παιδιά κάνουνε χαρά
    τα παιδιά,
    βλέπουνε μπόλικη σοδειά.

    R

    Όχι δεν πουλάμε.

    ΥΓ Ολιγον οψιμος σοσιαλιστικος ρεαλισμος, δεκα ετη προ Γκορμπατζωφ.
    Δειγμα αισθητικης κραυγης 🙂 μεταπολιτευσης.

    ΥΓ2 «Ο Θωμάς Μπακαλάκος (Καρδίτσα, 20 Ιανουαρίου 1948) είναι Έλληνας μουσικοσυνθέτης και μαθηματικός, με πολιτιστική και κοινωνικοπολιτική δραστηριότητα, που αποτέλεσαν πηγές εμπειριών, γνώσεων και έμπνευσης για το συνθετικό έργο του…» ΒΙΚΙ

    Μου αρέσει!

  34. Ο/Η δεξιος λέει:

    @ Α.Φ.

    Ναι αλλά τι σχέση έχουν όλα αυτά,ο Τραμπ,η δεκαετία του 50 ή τα της Κύπρου που έγραψε η Δ.Π. με τους Λυσσασμένους που σπάνε τα τρόλλευ;
    Ο Φυσικός ρώτησε εάν οι προκηρύξεις των Λυσσασμένων περιέχουν «μίσος» που ως γνωστον έχει ποινικοποιηθεί με τον αντιρατσιστικό νόμο.Του απάντησα ότι δεν έχουν ποινικοποιηθεί όλα τα μίση αλλά μόνο μερικά και βασικά δεν έχει ποινικοποιηθεί το μίσος που ευθύνεται για την τρομοκρατία στην Ελλάδα,το ταξικό μίσος.Υπάρχει νόμος που απαγορεύει το μίσος αλλά οι προκηρύξεις της 17Ν (και των Λυσσασμένων) έχουν μη παράνομο μίσος.Αυτό είναι όλο.
    Απέδωσα την παράλειψη αυτή στο ότι δεν υπάρχει πραγματική δεξιά στην Ελλάδα που εάν υπήρχε θα ζητούσε να κυνηγηθεί και αυτό το μίσος.Δεν είπα εάν αυτό είναι καλό ή κακό,έκανα απλώς μια διαπίστωση.Η διαπίστωση είναι ότι υπάρχει στην Ελλάδα νόμος hate speech αλλά οι ιδέες αυτών που κάνουν τις περισσότερες δολοφονίες δεν περιλαμβάνονται στο hate.Ούτε των Λυσσασμένων.
    Δεν συζητήθηκε αυτό αλλά απαντήσατε για την εισβολή στην Κύπρο και για τον Κούνδουρο.
    Ε,αφού έγινε η εισβολή στην Κύπρο και αυτά που λέει ο Κούνδουρος ας αφήσουμε τους Λυσσασμένους να καίνε τα τρόλλευ και την ΕΣΗΕΑ να παρουσιάζει το βιβλίο του Κουφοντίνα αλλά να καταδικάζει κάποιο άλλο μίσος.
    Έτσι κι αλλιώς η τρόικα που θα έλθει γράφει τα πάντα και ο Σόιμπλε θα φροντίσει να μην πληρώσουν οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι τα καμένα τρόλλευ.Θα τα πληρώσει ο αντιφασιστικός και χωρίς μίσος ελληνικός λαός.

    Μου αρέσει!

  35. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    «Ναι αλλά τι σχέση έχουν όλα αυτά,ο Τραμπ,η δεκαετία του 50 ή τα της Κύπρου που έγραψε η Δ.Π. με τους Λυσσασμένους που σπάνε τα τρόλλευ;»

    Μα εσυ ο ίδιος έκανες έμμεσα αναφορά (εντάξει, όχι στον Τράμπ) σε αυτά, εδω η φράση σου (χθεσινό σχόλιο, 16:59): «Έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει πραγματική δεξιά μετά το 1974 στην Ελλάδα.»
    Οπότε κόψε το δούλεμα, εσυ ο ίδιος αναφέρθηκες σε αυτή την περίοδο, υπονοώντας ότι μέχρι το ’74 (μέχρι το ’74 έτσι? Ούτε καν μέχρι το ’67… 😉 ) υπήρχε κάποια «πραγματική» Δεξιά που πολύ σου αρέσει ενω μετά το ’74 δεν είναι «πραγματική» η Δεξιά που υπάρχει, και προφανώς, είναι πολύ «ψεύτικη» για τα γούστα σου. Την δε περίοδο που ήταν στα πράγματα η «πραγματική» δεξιά δεν μπορούσες να μιλήσεις όχι για αριστερές ιδέες αλλά ούτε καλά καλά για μη-αριστερές ιδέες οι οποίες είχαν την ατυχία να είναι σε αντίθεση με τα «εθνικώς υγιή» φρονήματα των κρατούντων. Με άλλα λόγια οι περιορισμοί της ελευθερίας του λόγου ήταν πολύ περισσότεροι την περίοδο για την οποία σου τρέχουν τα σάλια, τότε που μεσαρουνούσε η… «πραγματικη» Δεξιά.

    (Ασε δε που η «πραγματική» δεξιά είναι μία μπούρδα ανάλογη της «πραγματικής» αριστεράς με την οποία μας ζαλίζουν τον έρωτα οι άλλοι.)

    «Έτσι κι αλλιώς η τρόικα που θα έλθει γράφει τα πάντα και ο Σόιμπλε θα φροντίσει να μην πληρώσουν οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι τα καμένα τρόλλευ.Θα τα πληρώσει ο αντιφασιστικός και χωρίς μίσος ελληνικός λαός.»

    Επικά τα επίπεδα μαλακιάς των οπαδών της «πραγματικής» Δεξιάς, αν κρίνω από το παραπάνω.
    Αντί να ζητάς να αποποινικοποιηθεί ο όποιος λόγος, ζητάς ακόμα περισσότερη ποινικοποίηση του λόγου, γιατί έτσι, τάχα, θα αποτραπούν κάποιοι από το να καίνε τρόλεϋ και λεωφορεία, ή δεν ξέρω εγω τι άλλο.

    Οι «πραγματικοί» δεξιοί σαν και σένα είστε εχθροι της ατομικής ελευθερίας και της δημοκρατίας, και σαν νοοτροπία πολύ μικρή διαφορά έχετε από αυτούς που στο όνομα μίας «επανάστασης ενάντια στο αστικό κράτος» καινε και καταστρέφουν λεωφορεία, τρόλεϋ, μαγαζιά, και ότι άλλο. Και αυτοί εχθροί της ελευθερίας και της δημοκρατίας είναι, αλλά από άλλο μετερίζι.

    Μου αρέσει!

  36. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Το ότι το κρατικό κανάλι, που λειτουργεί με φόρους 200 εκ. το χρόνο, αγοράζει ποιοτικό υλικό από το BBC είναι υποχρέωσή του. Αυτό έλειπε να μην κάνει ούτε αυτό.

    Το να μπερδεύουμε τη σκληρή κριτική για τη μετατροπή του τομέα ειδήσεων σε προπαγανδιστικό χωνί των συριζοψέκ με το πολιτιστικό ποιόν και την αισθητική είναι εντυπωσιακό. Οσοι δε βρίσκουν να πουν μια κουβέντα για αυτή την κατάντια, δεν μπορεί να την αποδέχονται.

    Αυτός είναι ο λόγος που ελάχιστοι παρακολουθούν τις ερτ. Για λόγους υγείας, ειδικά όσοι έχουν υπέρταση. 🙂 Γιατί η αποδοχή του δικαιώματος των συριζοψεκ να προπαγανδίζουν χωρίς φρένο, δεν θίγει μόνο την αισθητική μας αλλά και τη δημοκρατία μας. Αν μάλιστα συνδυαστεί αυτό με τη λυσσώδη μάχη να κλείσουν τα ιδιωτικά κανάλια, τα συμπεράσματα προκύπτουν αβίαστα.

    Εντάξει, όλα θα περάσουν, αλλά καλό είναι να περάσουν ετούτο το χειμώνα. 🙂

    Μου αρέσει!

  37. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Η περίοδος που στην Ελλάδα είχαν απαγορευθεί τα πάντα, έκλεισε με την εθνική καταστροφή της απώλειας της μισής Κύπρου. Οπότε να μας λείπουν οι απαγορεύεις καθεστωτικού τύπου.

    Αρκεί η αστυνομία να κάνει επαγγελματικά τη δουλειά της, χωρίς παραβιάσεις των δικαιωμάτων.

    Α’ για να μην το ξεχάσω, τα «έργα» της Χούντας ξέπλυναν και το ΚΚΕ. Γι’ αυτο το σύνταγμά μας δεν έχει διατάξεις άλλων χωρών γιατί ζήσαμε άλλα πράγματα.

    Μου αρέσει!

  38. Ο/Η physicist λέει:

    Έτσι κι αλλιώς η τρόικα που θα έλθει γράφει τα πάντα και ο Σόιμπλε θα φροντίσει να μην πληρώσουν οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι τα καμένα τρόλλευ.

    Δεξιέ, ένα μεγάλο έλειμμα της ελληνικής συντηρητικής παράταξης είναι η τεχνητή αντιδιαστολή που έχει στο νου της ανάμεσα στην διεφθαρμένη καθ’ ημάς Ανατολή και στην φωτισμένη Δύση η οποία, γενικώς, «δεν θα επιτρέψει» και «θα φροντίσει» [*]. Η ελληνική Δεξιά (η δημοκρατική, για την άλλη δεν μιλάμε καν) είναι εσωστρεφής και ετεροπροσδιοριζόμενη, επαφίει δε υπερβολικά πολλές ελπίδες στους μεγάλους αδελφούς εκ Δυσμών. Νομίζω είναι αντανακλαστικά που τράφηκαν επί δεκαετίες, εμπεδώθηκαν δε επί της εποχής του Ψυχρού Πολέμου, αλλά δεν δουλεύουν πλέον.

    Εν προκειμένω, επαναλαμβάνω ότι ο Σώυμπλε σύνομα θα είναι παρελθόν και ότι ολόκληρο το ευρωπαϊκό πολιτικό κατεστημένο (ΧΔ και ΣΔ, μαζί με τους Φιλελεύθερους και την Αριστερά) εργάζεται για την ευρωπαϊκή ενοποίηση, η οποία αργά ή γρήγορα θα σημάνει και την ενοποίηση του χρέους. Ήδη τα no bailout clause και άλλα στομφώδη διαφόρων συνθηκών έχουν γίνει ορνιθοσκαλίσματα στο χαρτί στο οποίο τυπώθηκαν, ενώ το εκλογικό σώμα της ΟΔΓ ψηφίζει και θα ψηφίζει κατά τουλάχιστον 80% κόμματα της Ευρωπαϊκής Ιδέας μέχρις εξοντώσεως. Οπότε κράτα μικρό καλάθι αφενός για το «τι θα κάνει ο Σώυμπλε» κι αφετέρου ας αποφασίσουν οι Έλληνες Συντηρητικοί να εκφράσουν θέσεις περισσότερο αυτόνομες, που να μην αναμένουν την επέμβαση της Δύσης. Ο καημός του Σώυμπλε επί του παρόντος είναι πώς θα κάνει το Μπρέξιτ όσο πιο επίπονο γίνεται για το ΗΒ, η Ελλάδα είναι υποσημείωση.

    [*] Όπως κάθε υπερβολή, αυτή η διχοτομία έχει ορισμένες και μάλιστα σοβαρές βάσεις στην πραγματικότητα αλλά εξακολουθεί να παραμένει υπεραπλούστευση.

    Μου αρέσει!

  39. Ο/Η physicist λέει:

    … Οπότε να μας λείπουν οι απαγορεύεις καθεστωτικού τύπου.

    Εχμ, οι διάφοροι Νόμοι περί του hate speech είναι ακριβώς αυτό: απαγορεύσεις καθεστωτικού τύπου. Και μάλιστα το καθεστώς (το δημοκρατικό) αποφασίζει επιλεκτικά τι είναι καλό μίσος (το οποίο δεν υπόκειται στις διατάξεις του Νόμου) και τι είναι κακό μίσος, το οποίο διώκεται.

    Μου αρέσει!

  40. Ο/Η physicist λέει:

    Επίσης άσχετο: αν ξέρει κανείς για ποιον ακριβώς λόγο έχουν λυσσάξει όλα τα ΜΜΕ να δημοσιεύουν πέντε ενημερώσεις την ημέρα γι’ αυτήν την γελοία ιστορία με την δολοφονία του αδερφού του Κιμ, ας ρίξει μιαν υπόδειξη. Ειλικρινώς δεν καταλαβαίνω — άντε, εντάξει είναι είδηση, αλλά αυτή η διαρκής παρουσία του θέματος προς τι; Ποιον ενδιαφέρει, διάολε, αν τον φάγανε με υδροκυάνιο ή αν πνίγηκε στη μπανιέρα;

    Μου αρέσει!

  41. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Οχι σε απαγορεύεις καθεστωτικού τύπου, και στην «καλύβα» και εδώ έχουμε καταδικάσει την απόπειρα να υπάρχει μεγάλος αδελφός που να ξέρει καλύτερα απο εμάς τι είναι το σωστό για μας. 🙂

    Μου αρέσει!

  42. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Μπα, είναι είδηση. Ηγέτης μιας χώρας με πυρηνικά είναι ο χοντρούλης σταλινομπεμπές, οπότε εχει ενδιαφέρον 🙂

    Μου αρέσει!

  43. Ο/Η physicist λέει:

    Ε ναι, έχει ένα άλφα ενδιαφέρον αλλά και διαρκής ενημέρωση; Σαπουνόπερα το καταντήσανε, μπα σε καλό μας.

    😉

    Μου αρέσει!

  44. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    «ολόκληρο το ευρωπαϊκό πολιτικό κατεστημένο (ΧΔ και ΣΔ, μαζί με τους Φιλελεύθερους και την Αριστερά) εργάζεται για την ευρωπαϊκή ενοποίηση, η οποία αργά ή γρήγορα θα σημάνει και την ενοποίηση του χρέους»

    Φαντάσου τι ζημιές μας περιμένουν -σε μια τόσο ενδιαφέρουσα περίοδο- όσο παραμένουν στην εξουσία αυτοί που ουδέποτε ήθελαν την ευρωπαική ενοποίηση θεωρώντας ότι είναι κίνηση του κεφαλαίου ενάντια στα συμφέροντα του λαού. 🙂

    Μου αρέσει!

  45. Ο/Η physicist λέει:

    Σχο, η παρούσα Κυβέρνηση της Ελλάδας είναι για τα πανηγύρια, δεν διαφωνήσαμε ποτέ σ’ αυτό. Τώρα, το ποια είναι η επιθυμητή πορεία για «την Ευρώπη», τι θα πει Ευρώπη κι όλα τα συνακόλουθα, είναι μεγάλο θέμα. Να επισημάνω, όμως, ότι για μιαν ακόμη φορά, το κύριο επιχείρημα των εν Ελλάδι Ευρωπαϊστών εξακολουθεί να κινείται στα πλαίσια του άμεσου οικονομικού ωφελιμισμού: υπερβάλλοντας κάπως, αυτό που λένε είναι ο Ντράγκι έχει ανοίξει τις κάνουλες, το χρήμα ρέει κι εμείς μένουμε στην απέξω, κάπως έτσι. Η ίδια, δηλαδή, εισπρακτική λογική απέναντι στην ΕΕ η οποία έφερε την Ελλάδα στην χρεωκοπία (και δεν αναφέρομαι στην οικονομική χρεωκοπία) αναπαράγεται από τους μεταρρυθμιστάς (θυμάσαι τον Παναγούλια που έλεγε «τους ποδοσφαιριστάς»;)

    Δεν ξέρω. Θα ήθελα να δω τους σοβαρούς Έλληνες ν’ ανησυχούν για την κατάντια της δημόσιας εκπαίδευσης, και μάλιστα σε τομείς που δεν έχουν να κάνουν με έλλειψη χρημάτων. Να τους δω να μιλάνε για τη διαφθορά, για την εγκληματικότητα, για την κοινωνία που αποσυντίθεται, για τις φωτιές στα τρόλεϋ, για την κατάρρευση της καθημερινότητας που μετατρέπει τη χώρα μας σε failed state — αλλά δεν βλέπω να κινείται τίποτα. Η φράξια των θεοπάλαβων περιμένει τη Δραχμή και η φράξια των λογικών τη συμμετοχή στη χαλάρωση του Ντράγκι. ΟΚ, δεν μειώνω τη σημασία της συμμετοχής στο ευρωπαϊκό οικονομικό παρεδώσε αλλά ήμασταν κι εκεί κάμποσο καιρό, και εισπράτταμε καλά, και το βλέπεις το χαΐρι μας και πού καταντήσαμε.

    Μου αρέσει!

  46. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Στην ΕΕ και την Ευρωζώνη -πρέπει να- είμαστε πρωτίστως για εθνικούς λόγους.

    Επειδή όμως σε μια τέτοια περιοχή, όσο υποβαθμισμένος είσαι οικονομικά τόσο οι κίνδυνοι αυξάνουν, το εθνικό και το οικονομικό συμφέρον αξίζουν και τα δυο την ιδιαίτερη προσοχή μας.

    Αρα η μη συμμετοχή στη χαλάρωση είναι κάτι τραγικό, αν σκεφτείς ότι κάποια στιγμή θέλουμε να βγούμε στις αγορές, για να πάρουμε 30 δις με επιτόκιο 5% ενώ τα χαριστικά 30 δις του Ντράγκι τα απεμπολούμε με τις μαλακίες των συριζοψέκ.

    Δεν …υπάρχει, που λέει και η νεολαία. 🙂

    Μου αρέσει!

  47. Ο/Η physicist λέει:

    Το καταλαβαίνω τι λες. Άλλο με προβληματίζει εμένα, κοιτώντας στο παρελθόν: η εξέλιξη της Ελλάδας, και συγκεκριμένα της ελληνικής κοινωνίας κατά τη διάρκεια των, ας πούμε, 30 χρόνων γενναιόδωρης συμμετοχής στο ευρωπαϊκό τραπέζι με τις λιχουδιές, πώς σου φαίνεται εσένα; Αν θα μπορούσες να την συνοψίσεις σε λίγες γραμμές (δύσκολο, το ξέρω), θα έλεγες ότι είχαμε καθαρό όφελος; Εγώ δεν είμαι και τόσο σίγουρος.

    Οι εθνικοί λόγοι είναι πράγματι σοβαρότατο επιχείρημα. Δεν έχω μεν εμπιστοσύνη ότι η Ευρώπη θα πάρει το μέρος μας έτσι και γίνει καμιά στραβή με τον άλλονε, αλλά αν είμαστε εκτός ΕΕ οι πιθανότητες να το πράξει είναι ακόμα μικρότερες.

    Μου αρέσει!

  48. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Μπορεί να είναι άσχετο ή σχετικό με τη συζήτηση, αλλά με την ευκαιρία δες τι έγραφε ο Καζαντζάκης, εξόριστος στη Νίκαια της Γαλλίας, σε άγριες εποχές, μάλλον για να δώσει θάρρος στον εαυτό του και τους γύρω του 🙂

    http://www.dinfo.gr/%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CE%B8%CE%AE%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CE%B5-%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%82-%CF%86%CE%BF%CE%B2%CE%B5%CF%81%CE%AE-%CE%B3%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CF%85/

    Μου αρέσει!

  49. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    Κανονικοι δεξιοι πολιτικοι ευρωπαικου επιπεδου ηταν (74-77& 77-81) ο Π.Παπαληγουρας, ο Γ. Ραλλης, Ι. Μπουτος, Σ.Μανος, Κ.Στεφανοπουλος, Κ.Κονοφαγος, Δ.Νιανιας,….και Γ.Κοντογεωγης υπουργός άνευ xαρτοφυλακίου με αρμοδιότητα επί των σχέσεων μετά των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων

    Δυσκολευομαι να θυμηθω πολλους αλλους
    [….]

    Και απ’ οτι αποδειχθηκε τα τελευταια 2 ετη δεν υπαρχουν σοβαροι αριστεροι πολιτικοι….

    Ισως να χρειαζονται χρονο, αλλα γι αυτα θα αποφασισει ο κυριαρχος λαος.

    Μου αρέσει!

  50. Ο/Η physicist λέει:

    Σχο, άσχετο δεν είναι με τη συζήτηση αλλά θάρρος δεν μου δίνει. Όχι μόνον εξαιτίας της στομφώδους αρλούμπας σχετικά με την «ασύγκρητη αξία της ράτσας μας» αλλά επειδή ουδέποτε με εντυπωσίασε θετικά ο Καζαντζάκης — αερομπουρδολογίες μου φαίνονταν τα φιλοσοφικά του, και στομφώδεις κενότητες.

    Παρεμπ, όποιος άλλος διαβάσει το κείμενο αυτό του Καζαντζάκη κι αποκομίσει την εντύπωση ότι αν δεν ήξερε τον συγγραφέα του θα νόμιζε ότι ίσως το έγραψε ο Σώρρας, να σηκώσει το χέρι να μετρηθούμε πόσοι είμαστε. 😛

    Μου αρέσει!

  51. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    🙂

    Αστοχία του συγγραφέα. Δικαιούται κι αυτός μια κακιά στιγμή.

    Μου αρέσει!

  52. Ο/Η physicist λέει:

    Να σε μετρήσω δηλαδή ότι σήκωσες χέρι ή όχι; 😉

    Μου αρέσει!

  53. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Πιο πολύ εντυπωσιάστηκα, γιατί το αγνοούσα!

    Μου αρέσει!

  54. Ο/Η physicist λέει:

    Καλά, πού το ξετρύπωσες;

    Μου αρέσει!

  55. Ο/Η δεξιος λέει:

    Πάλι δεν κατάλαβες τι είπα Δ.Π.Εγώ δεν υπερασπίσθηκα τον αντιρατσιστικό νόμο.Με ρώτησε ο Φυσικός εάν οι Λυσσασμένοι και όσα γράφουν περλαμβάνονται στο hate speech και εξήγησα γιατί δεν περιλαμβάνονται.Εάν ήταν στο χέρι μου να αποφασίσω θα καταργούσα τον νόμο εντελώς και θα ήσαν όλα τα hate speech ελεύθερα.
    Εδώ όμως συνέβη το εξής : βγήκαν παράνομα «μίση» που προκάλεσαν ελάχιστα εγκλήματα και έμειναν στο απυρόβλητο «μίση» που προκάλεσαν όλη σχεδόν τη μεταπολιτευτική τρομοκρατία.
    Το κατά πόσον βέβαια η Ελλάδα μπορεί να μην εφαρμόσει την κοινοτική οδηγία δεν το γνωρίζω.
    Οπότε μη βιάζεσαι να χαρακτηρίσεις : η δική μου άποψη είναι εφ όσον μπορεί να μην την εφαρμόσει να καταργηθεί ο αντιρατσιστικός νόμος ολόκληρος.

    Μου αρέσει!

  56. Ο/Η δεξιος λέει:

    @ Φυσικός

    Για τον Κιμ : ο δολοφονηθείς ήταν προσκείμενος στους Κινέζους και για το λόγο αυτό η Κίνα επέβαλε μερικό εμπάργκο στον Κιμ.Μάλλον η προσπάθεια των Κινέζων να φιλελευθεροποιήσουν την Β.Κορέα και προς το δικό τους συμφέρον απέτυχε προς το παρόν.Ωστόσο ο λόγος που αυτή η χώρα αντέχει είναι είναι ακριβώς διότι την θέλει η Κίνα για ασπίδα έναντι των Αμερικανών.Θέλει όμως και να αλλάξει όπως άλλαξε αυτή και να μην παίζει με πυραυλάκια.Επομένως μάλλον θα τα ξαναβρούν αλλά υπάρχει μια πολλαπλή ισορροπία τρόμου και δεδομένου ότι ο επικατάρατος (ο Τραμπ δηλαδή) έχει αποφασίσει ότι η Κίνα είναι ο πιο επίφοβος αντίπαλος των ΗΠΑ και όχι η Ρωσία,είναι εύλογο το διεθνές ενδιαφέρον.
    Για τα ευρωπαϊκά : μπορεί να υπάρξει μια αμοιβαιοποίηση του χρέους αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο καθένας θα μπορεί να ξοδεύει όσο θέλει.Θα υπάρχουν όροι.Και η ποσοτική χαλάρωση ένα είδος αμοιβαιοποίησης του χρέους είναι αλλά εμείς είμαστε απέξω.

    Μου αρέσει!

  57. Ο/Η physicist λέει:

    Α, Δεξιέ, δεν ήξερα την πολιτική διάσταση που είχε το θέμα του αδελφού του Κιμ — οκ, ευχαριστώ πολύ. Η είδηση μου είχε φανεί εντελώς αδιάφορη, σχεδόν κουτσομπολιό, και την είχα αγνοήσει. Τώρα όμως βλέπω ότι δεν είναι έτσι.

    Μου αρέσει!

  58. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    «Πάλι δεν κατάλαβες τι είπα Δ.Π.Εγώ δεν υπερασπίσθηκα τον αντιρατσιστικό νόμο.»

    Δεν είπα ότι υπερασπίστηκες τον αντιρατσιστικό νόμο. Την Δεξιά, όπως αυτή υπήρχε και δρούσε μέχρι το ’74, αυτήν προσπάθησες να υπερασπιστείς.
    Εαν είχες γράψει ότι έγραψες στο τελευταίο σου σχόλιο για το θέμα προφανώς και δεν θα είχε υπάρξει αντίδραση. Ήθελες όμως κάπου μέσα στην κουβέντα για τους διάφορους «λόγους μίσους» να ζουλήξεις και ένα υπονοούμενο υπερ της «πραγματικής» Δεξιάς. 😉 Ας μην κοροϊδευόμαστε λοιπόν μεταξύ μας.

    To ζήτημα που υπάρχει με αυτούς που καταστρέφουν μέσα μαζικής μεταφοράς τους τελευταίους μήνες είναι πρωτίστως ένα αστυνομικό ζήτημα. Μπορεί να επιλυθεί, με την προϋπόθεση όμως ότι οι αρμόδιοι θα κάτσουν κάτω και θα καταστρώσουν ένα επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπίσή του. Οσο αυτό δεν γίνεται και συνεχίζεται η τακτική του βλέποντας-και-κάνοντας, η βία των αναρχικών/αντιεξουσιαστών ή όπως αλλιώς λέγονται δεν πρόκειται να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά.

    Μου αρέσει!

  59. Ο/Η Ενη λέει:

    Αγαπητε Σχολιαστη,

    Υπαρχει μια διαφορά οταν μιλαμε για ενημερωση.
    Αλλο πραγμα ειναι οι διαφορες πολιτικες τηλεοπτικες εκπομπες, ειτε της δημοσιας ειτε της ιδιωτικης τηλεορασης (τα λεγομενα «παραθυρα ή διαφορες συζητησεις ) και αλλο τα
    δελτια ειδηεων.

    Τα μεν δελτια ειδησεων της δημοσιας τηλεορασης, με οποιαδηποτε κυβερνηση, παρουσιαζαν και παρουσιαζουν το κυβερνητικο εργο. Υπαρχει μια εκλεγμενη κυβερνηση και ειναι υποχρεωση αυτου του μεσου να ενημερωνει τους πολιτες σχετικα με το εργο της.
    Να θυμηθουμε οτι με τις κυβερνησεις του ΠΑΣΟΚ, μονο τοτε, εγκαινιασθηκε και η προβολη των θεσεων των πολιτικων αντιπαλων.

    Τωρα, τα ειδησεογραφικα δελτια ειδησεων της δημοσιας τηλεορασης ακολουθουν αυτή τη μεθοδο θελουν δεν θελουν. Αν π.χ. προβαλλουν τις κυβερνητικες θεσεις θα προβαλουν αμεσως και την απαντηση των αλλων κομματων της βουλης.

    Συνεπως τα δελτια ειδησεων δεν μπορουν να κανουν προπαγανδα. Αυτή γινεται ομως και απο τα ιδιωτικα και απο τη δημοσια τηλεοραση, μεσω των πολιτικων εκπομπων, και συζητησεων
    οπως ηδη ανεφερα.

    Το ευρύ κοινό εχει τη δυνατοτητα της επιλογης, θα επιλεξει ο,τι τον εκφραζει, ειτε μια σοβαρή ενημερωση, ειτε τα κουτσομπολια, ειτε την προπαγανδα.

    Με τη δυνατοτητα δε που του δινει η ηλεκτρονικη μορφη των μεσων ενημερωσης, ειναι σε θεση να κανει συγκρισεις, ακομα και οταν προβαλλονται ρεπορταζ γεγονοτων που συμβαινουν σε ολο τον κοσμο.

    Το κοινο δεν ειναι πλεον «τηλεκατευθυνομενο», πληροφορειται απο παντου.

    Επισης το θεμα δεοντολογια που τηρειται ακομα και στα μπλογκ, οπου ,για καθε πληροφορηση που προβαλλεται , αναφερεται και η πηγή της πληροφορίας (αλλιως ειναι αναξιοπιστη), αποδεικνυεται οτι η χειραγωγηση του κοινου ειναι……….δυσκολη υποθεση στις μερες μας.

    Γι΄αυτό ο Τραμπ τα εβαλε με τα ΜΜΕ, δεν μπορει να τα κατευθυνει.

    Μου αρέσει!

  60. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Αγαπητή Ενη
    Ας διαφωνήσουμε σε ενα θεμα 😎
    Έτσι για να έχει και ενδιαφέρον 😆

    Μου αρέσει!

  61. Ο/Η Θανασης_χανια λέει:

    ενη
    «Γι΄αυτό ο Τραμπ τα εβαλε με τα ΜΜΕ, δεν μπορει να τα κατευθυνει.»

    Μονο που τα μεσα μαζικης ενημερωσης της αμερικης, ενη, ειναι μαζι με το χολλιγουντ και γενικα τις αμερικανικες ελιτ, απο τους *κυριοτερους* λογους που βγηκε ο τραμπ… 😉
    χρυσο μεταλλιο προσφορας στην προεκλογικη του εκστρατεια θα επρεπε να τους ειχε δωσει

    Και φυσικα ο τραμπ δεν τα εβαλε με τα ΜΜΕ(τα MSM=mainstream media) για τον λογο που λες, δεδομενου οτι ολο αυτο ξεκινησε απο επιλογη του ιδιου του τραμπ, και απο πολυ μα πολυ νωρις- τα προκριματικα των κομματων- οχι απο τη στιγμη που ανελαβε προεδρος
    αλλο αν τοτε εγινε γνωστο και στο παγκοσμιο ακροατηριο

    Ο τραμπ, καλως-κακως, θεωρει οτι τα συστημικα μεσα ενημερωσης στην αμερικη (τεραστια συγκροτηματα η παραρτηματα μεγαλων εταιριων οπως disney/ABC, comcast/NBC, viacom/CBS, cnn, fox,amazon/WP, twitter, jesus slim/NYT κλπ) εχουν τη δικη τους ατζεντα, η οποια δεν συμπιπτει απαραιτητα με τα συμφεροντα της αμερικης οπως τα θεωρουν φυσικα εκεινος και οι οπαδοι/ψηφοφοροι του (*)

    Θα μου πειτε, δεν μπορουν τα μεσα να εχουν και πολιτικη ατζεντα και να χτυπανε τον τραμπ?
    φυσικα και μπορουν, μεχρις σημειου για μερικα εμμονης και εμπαθειας, αλλα δεν γινεται ταυτοχρονα να παρουσιαζονται και σαν ..βραχοι αντικειμενικοτητας και σοβαροτητας!
    παραεγινε με την κλιντον
    ουτε και να ενοχλουνται οταν αντιμετωπιζονται σαν πολιτικοι αντιπαλοι..

    και φυσικα ουτε γινεται να θεωρειται οτι εταιρειες κολοσσοι δεν εχουν οικονομικα συμφεροντα

    *

    Καλο θα ηταν παντως, οταν ακουγονται ειδησεις για τον τραμπ, αλλα και …γενικοτερα, να απευθυνομαστε οσο το δυνατον κοντινοτερα στην πηγη, δεδομενου οτι υπαρχει αρκετη εμπαθεια, παρεξηγησεις και πολιτικη διαστρεβλωση απο ‘ολες’ τις μεριες
    αν θελετε να μαθετε για τον τραμπ και τις θεσεις του, ακουστε και ομιλιες του τραμπ
    ξερω οτι πολλοι και πολλες βγαζετε ..εξανθηματα 😀 , αλλα παντα ειναι χρησιμο να μειωνονται οι ενδιαμεσοι, πραγμα που το ιντερνετ εχει καταστησει πλεον πιο ευκολο
    μπορει ο τραμπ να μην ελεγχει οπως οι επαγγελματιες πολιτικοι τον τροπο εκφρασης του και να πεταει πολλες κοτσανες, αλλα ειναι επισης σαφες οτι τα μεσα πολλες φορες τον παρερμηνευουν, και σκοπιμα

    Αν λοιπον δεν εχετε ξανακουσει τον τραμπ, και σχηματιζετε γνωμη μονο απο αυτα που λεγονται για τον τραμπ απο τα μεσα, σπαταληστε αν εχετε το περιθωριο φυσικα, 50 λεπτα για να ακουσετε την ομιλια του (24/2/2017) στην CPAC, ενα ισχυρο φορουμ των ρεπουμπλικανων-συντηρητικων-τσαγιου-κλπ, γιατι οχι?
    (ξεπεραστε την αρχη και τις επαναληψεις, νομιζω οτι θα ειναι χρησιμη η ακροαση, θα σχηματισετε αποψη απο μονοι σας

    εδω εγω ακουγα ομιλιες του τσιπρα.. 😛 😀 )

    CPAC 2017 – Watch President Donald Trump’s full speech at CPAC 2017

    Μου αρέσει!

  62. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    «χρυσο μεταλλιο προσφορας στην προεκλογικη του εκστρατεια θα επρεπε να τους ειχε δωσει»

    Δεν τους το δίνει όμως!
    Αντίθετα, τους αποκλείει από τις ενημερώσεις τύπου του Λευκού Οίκου. Μα γιατί, αφού τόσο τον βοήθησαν να βγεί??? 😆

    «Ο τραμπ, καλως-κακως, θεωρει οτι τα συστημικα μεσα ενημερωσης στην αμερικη […] εχουν τη δικη τους ατζεντα, η οποια δεν συμπιπτει απαραιτητα με τα συμφεροντα της αμερικης οπως τα θεωρουν φυσικα εκεινος και οι οπαδοι/ψηφοφοροι του»\

    Εχμ, έχουν όμως και τα ΜΜΕ το δικαίωμα να κρίνουν πολύ αρνητικά τον Τράμπ, έτσι δεν είναι? Και βέβαια ο μαλάκας αυτός να μην λέει ότι όποιος το κάνει αυτό είναι «έχθρος της Αμερικής»? Ε, τι λες?

    «φυσικα και μπορουν, μεχρις σημειου για μερικα εμμονης και εμπαθειας, αλλα δεν γινεται ταυτοχρονα να παρουσιαζονται και σαν ..βραχοι αντικειμενικοτητας και σοβαροτητας!»

    Ε, ναι, εσένα το πρόβλημά σου είναι η… «έλλειψη αντικειμενικότητας» των ΜΜΕ. Όχι φυσικά το γεγονός ότι έχουν τσακώσει τον τσαρλατάνο να ψεύδεται ξεδιάντροπα χίλιες φορές. To μεγάλο πρόβλημα είναι τα «κακά» αμερικάνικα ΜΜΕ (υποθέτω πως το Breitbart ή το Fox news δεν τα συμπεριλαμβάνεις στα «κακά» ΜΜΕ, έτσι δεν είναι? 😉 ), το ότι ο τσαρλατάνος έχει γίνει άπειρες φορές τσακωτός με τα βρακιά κατεβασμένα δεν έχει και μεγάλη σημασία βρε παιδιά, τα «κακά» μμε φταίνε για όλα… 🙂

    «ουτε και να ενοχλουνται οταν αντιμετωπιζονται σαν πολιτικοι αντιπαλοι»

    Ε, ναι, καλέ, να μην ενοχλούνται όταν ο ανώτατος πολιτειακός άρχων τα αντιμετωπίζει σαν «εχθρούς του έθνους», προς θεού! Πολύ ωραία αντίληψη έχεις για την ελευθερία του τύπου. 😉 Ότι ενοχλεί τον απατεώνα που υποστηρίζουμε να μην ενοχλείται βρε παιδιά όταν και αυτός το χαρακτηρίζει «εχθρό του έθνους». Αμα, πια! 🙄 🙂

    ΥΓ. Μιάς και παρακολούθησες την ομιλία του απατεώνα στο CPAC, τις χοντρομαλακίες που ξεφούρνισε για την εκκίνηση μίας νέας κούρσας εξοπλισμών τις πήρες χαμπάρι? Ή θα το αποδώσεις και αυτό στα «κακά» μμε?

    Μου αρέσει!

  63. Ο/Η physicist λέει:

    Μια παράπλευρη παρατήρηση για τα Γερμανικά παραδοσιακά ΜΜΕ: και οι τρεις Μεγάλες Κυρίες (FAZ, Zeit, Süddeutsche) έχουν από προχτές διαρκώς ως κύριο θέμα (και δυο-τρία παράπλευρα επιπλέον) τα Όσκαρ. Pre-show, show, post-show, ψουψουψου-ειδησούλες-περίεργα. Με διαρκή ενημέρωση μέχρι ναυτίας για τις πιο αδιάφορες, κουτσομπολίστικες, γελοίες λεπτομέρειες με τις οποίες κάποτε ασχολιόταν μόνο η Απογευματινή, το Φαντάζιο και η Σούπερ Κατερίνα. Τα πασπαλίζουνε με ηλιθιότητες σχετικά με τον «πολιτικό ρόλο του Χόλλυγουντ» αλλά εντάξει παιδιά, αφήστε, δεν έχουμε κάνει λοβοτομή ακόμα να καταπίνουμε το κιτς για πολιτική άποψη.

    Δεν καταλαβαίνω τι συμβαίνει. Καταλαβαίνω όμως ότι όλο και συχνότερα, όχι απλώς τα θέματα αλλά ακόμα και η φρασεολογία είναι ακριβώς η ίδια και στις τρεις προαναφερθείσες εφημερίδες, που παλιότερα ήταν (δεν είμαι βέβαιος ότι είναι ακόμα) στολίδια της δημοσιογραφίας και ασπίδες της Δημοκρατίας με την πολυφωνία που προσέφεραν. Δεν είναι καλό πράγμα αυτό, όπως και να το κάνουμε.

    Μου αρέσει!

  64. Ο/Η Ενη λέει:

    Ε, ναι ο Τραμπ ειναι παρεξηγημενη προσωπικοτητα , τον διαστρεβλωνουν τα κακα ΜΜΕ, θελει να σωσει τις ΗΠΑ κλπ. κλπ. χαχαχα.
    Μα μονο οτι τον υποστηριζει. η Κου Κλουξ Κλαν, ειναι μια τρανη αποδειξη το τι αντιπροσωπευει…

    Κατα τα αλλα , τα ειπε και ο ΔΠ παραπάνω……..

    Τώρα βεβαια το να επιχειρειται, απο καποιους , να αλλαξουμε γνωμη για τον Τραμπ, νομιζω οτι εμπιπτει στις πιο κακογουστες μορφες μιας «προπαγανδας» υπερ Τραμπ.
    Ειναι αρκετες οι θεσεις που παρουσιαζει, οι λογοι του και η πολιτικη που ασκει..

    .

    Μου αρέσει!

  65. Ο/Η Ενη λέει:

    συνεχεια ΄ A, και τα twitter του. Αυτα ειναι αυθεντικα.

    Μου αρέσει!

  66. Ο/Η δεξιος λέει:

    Έλα που δεν καταλαβαίνεις Φυσικέ γιατί οι σοβαρές γερμανικές εφημερίδες ασχολούνται με το Χόλλυγουντ.
    Τους ίδιους πελάτες έχουν στην παγκοσμιοποιημένη αγορά : εκεί που πουλάει αυτοκίνητα η Μερσεντές και ηλεκτρικά η Ζήμενς πουλάει ταινίες το Χόλλυγουντ.Πρέπει λοιπόν να αλληλουποστηριχθούν αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

    Μου αρέσει!

  67. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Ανάμεσα στην Ελλάδα και την Βενεζουέλα, την χώρα παράδεισο του Τριαντάφυλλου Μηταφίδη, το ανάχωμα λέγεται Ευρώπη. Όσο υπάρχει αυτό το ανάχωμα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναλώνεται σε ύμνους για μια δικτατορία, θα λιμπίζεται μια χώρα που τα στατιστικά γράφονται στα γραφεία των υπουργών και θα ξερογλείφεται για μια ενημέρωση που θα δίνεται μόνο από το κρατικό κανάλι. Αλλά δεν θα τολμάει να κάνει το μεγάλο βήμα. Έτσι, τον παράδεισο του Μαδούρο θα μπορούν να απολαμβάνουν οι Φίλοι της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλα και οι άτυχοι κάτοικοι της που η μοίρα έφερε να γεννηθούν σε λάθος χρόνο, σε λάθος τόπο.

    http://www.liberal.gr/arthro/117983/apopsi/a-panoutsos/ston-paradeiso-tou-madouro.html

    Μου αρέσει!

  68. Ο/Η physicist λέει:

    Δεξιέ, δεν βγάζει όμως νόημα. Οι γερμανίδες εφημερίδες απευθύνονται σε γερμανόφωνο αναγνωστικό κοινό, δεν είναι σαν τη Μερτσέντες η οποία πουλάει αυτοκίνητα. Τα αυτοκίνητα ούτε μιλάνε ούτε λαλάνε ενώ το γερμανόφωνο κοινό, εξ όσων γνωρίζω, δεν ψοφάει δα να μάθει τι γίνεται στο Χόλλυγουντ.

    Μου αρέσει!

  69. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    Παραδεισος ειναι ακομη η χωρα μας απο αποψεως δολοφονιων. Η Βενεζουελα ειναι 3η παγκοσμιως στις δολοφονιες.

    Η Ελλαδα θα ηταν πληρης παραδεισος 🙂 , αν ειχε πολυ καλυτερους πολιτικους ταγους με οραμα και καλυτερο λαο.

    ΥΓ UNODC murder rates. Most recent year
    Country (or dependent territory,
    subnational area, etc.)
    Rate Count Region Subregion Yea

    001 Honduras 84.6 5,936 Americas Central America 2014
    002 El Salvador 64.2 3,921 Americas Central America 2014
    003 Venezuela 62.0
    [….]
    175 Greece 1.1
    Rates are calculated per 100,000 inhabitants.

    https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_intentional_homicide_rate

    Μου αρέσει!

  70. Ο/Η δεξιος λέει:

    Πρέπει το γερμανόφωνο κοινό να πάρει τη σωστή θέση στην αμερικανική πολιτική εξ ου και η προβολή του Χόλλυγουντ.

    Μου αρέσει!

  71. Ο/Η physicist λέει:

    Α, όσο γι’ αυτό ναι. Κι επιπλέον, μέρα παρά μέρα διαβάζουμε τι κακοί είναι οι Ρώσοι και τι επικοινωνιακό πόλεμο έχουν εξαπολύσει — χωρίς την παραμική απόδείξη. Είχε κρεμάσει μέρος του δικτύου της Ντώυτσε Τέλεκομ πριν καναδυο μήνες επειδή το χακάρανε κάποιοι, και όλες οι υποψίες (προερχόμενες από υψηλότατα κλιμάκια της Καγκελαρίας) έπεσαν στον Πούτιν. Προχτές μπαγλαρώσανε οι Βρεταννοί έναν τύπο στο Λονδίνο, Άγγλος ήταν νομίζω, για το χακάρισμα. Καμία σχέση με τη Ρωσία, απολύτως.

    (Δεν λέω ότι δεν γίνεται επικοινωνιακός πόλεμος από τη Ρωσία αλλά σιγά τώρα που θα παραστήσει η ΟΔΓ την αθώα περιστερά και θα πρέπει ξαφνικά όλοι μας να συστρατευθούμε στον ιερό αγώνα κατά των Ρώσων. Είδαμε και πάθαμε να τελειώσουμε με τον Ψυχρό Πόλεμο, θα μας ξαναέρθει. Όχι, να παίξετε μόνοι σας πόλεμο, δεν θα πάρουμε).

    Μου αρέσει!

  72. Ο/Η physicist λέει:

    Τούρκοι εθνικιστές φαίνεται να είναι είναι οι δράστες πολλαπλών κυβερνοεπιθέσεων ενταντίον Αυστριακών θεσμικών οργάνων (Κοινοβούλιο, Υπουργεία Άμυνας και Εξωτερικών) και Υπηρεσιών (αεροδρόμια, τράπεζες).

    https://kurier.at/politik/inland/cyber-terrorist-nach-angriffen-auf-oesterreich-enttarnt/248.912.062

    Μου αρέσει!

  73. Ο/Η physicist λέει:

    Ο Μαδούρο είναι ημιδικτάτορας και η Βενεζουέλα σοσιαλιστικός παράδεισος αλλά το να ανεβαίνεις στο ελικόπτερο και να πετάς χειροβομβίδες στο κτίριο του Ανωτάτου Δικαστηρίου είναι τρομοκρατική πράξη. Για όνομα!

    Μου αρέσει!

  74. Ο/Η physicist λέει:

    Αναμένω καταδίκη των ρίψεων χειροβομβίδας από τη ΝΔ, το Ποτάμι και τις άλλες δημοκρατικές δυνάμεις. Διότι αυτό είναι το κακό όταν ανάβεις, κορώνεις και εξάπτεσαι ηθικώς (από θεσμική θέση) με τις παγαποντιές των αντιπάλων σου: πρέπει μετά να κάνεις το ίδιο και με τις παγαποντιές των φίλων σου. Αν δεν παίζεις θεσμικό ρόλο και είσαι απλώς Κομματική Οργάνωση Βάσης, κάνε ό,τι θες, ποιος σε λογαριάζει, αλλά ο Αυριανός Πρωθυπουργός καλά θα κάνει να προσέχει.

    (Άκου ελικόπτερο και χειροβομβίδα! Τι λες ρε τσόγλανε, πού νομίζεις ότι βρίσκεσαι;)

    Μου αρέσει!

  75. Ο/Η Αλικη λέει:

    Αρχίζει παλι το γαϊτανάκι των συμψηφισμών. Σαν έτοιμος απο καιρο, σαν θαρραλέος!

    Μου αρέσει!

  76. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Τι σχέση έχει ο πιλότος και στέλεχος της …αντικατασκοπίας του καθεστώτος με τις ενέργειες της αντιπολίτευσης;

    Είναι σαφές ότι θα φάνε τα μουστάκια τους οι μαδουραίοι τώρα που το λάδι τους τελειώνει.

    Μου αρέσει!

  77. Ο/Η physicist λέει:

    Όταν κανείς συντάσσεται (ορθά) με όσους (επίσης ορθά) εναντιώνονται στο καθεστώς Μαδούρο, καλά θα κάνει να προσέχει να μην τον πάρει η μπάλα όταν κάποιοι απο αυτούς που εναντιώνονται ξεπεράσουν τα όρια. Ρίψη χειροβομβίδων από ελικόπτερο δεν είναι διαμαρτυρία, είναι τρομοκρατική ενέργεια.

    Μου αρέσει!

  78. Ο/Η physicist λέει:

    Ποιο γαϊτανάκι των συμψηφισμών, Αλίκη; Πού είδες να έγινε συμψηφισμός; Πού είδες να έγινε ισοφάριση και αλληλοακύρωση; Για ποιο πράγμα μιλάς και από πού παίρνεις το δικαίωμα να βάλεις, για πολλοστή φορά, λόγια στο στόμα του άλλου;

    Δεν είναι συμψηφισμός, είναι υπενθύμιση ότι η ιστορία των αγγέλων και των διαβόλων προσβάλλει την νοημοσύνη μου. Ασφαλώς και ο Μαδούρο πρέπει να φύγει χτες αλλά έχει πολλά λουλούδια και ο άλλος ο μπαξές. Διότι και με την Ντίλμα Ρουσσέφ τα ίδια έγιναν κι έφυγε, αλλά ο Τέμερ προέκυψε εξίσου διεφθαρμένος. Αυτό δεν λέγεται συμψηφισμός. Συμψηφισμός θα ήταν αν είχα γράψει «επειδή ο Τέμερ προέκυψε εξίσου κακός, θα ήταν προτιμότερο να μην είχε απομακρυνθεί η Ρουσσέφ».

    Ελπίζω να έγινα κατανοητός.

    Μου αρέσει!

  79. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Είναι εμφανώς στημένο για να δώσει στο Μαδούρο τη δυνατότητα να παίξει μπάλα

    Μου αρέσει!

  80. Ο/Η physicist λέει:

    Σχο, μπορεί να είναι και στημένο, ο Μαδούρο είναι ικανός για όλα. Αλλά μπορεί και να μην είναι. Ο σκοπός είναι να ξέρουμε ότι οι αντίπαλοι του Μαδούρο δεν είναι αυτομάτως, όλοι τους, δημοκράτες και ωραίοι. Έχει κι εκεί διάφορα κουμάσια.

    Μου αρέσει!

  81. Ο/Η Αλικη λέει:

    Ο καθε σχολιαστής εδώ δικαιούται να συνάγει τα συμπεράσματα του και να προβαίνει σε κρίσεις των σχολίων των άλλων.

    Το οτι κανεις συμψηφισμούς διαρκως δεν ειναι «λόγια που έβαλα στο στόμα σου». Ειναι δικο μου συμπέρασμα, στο οποιο επιμένω. Εχει καταντήσει κουραστικό ολο αυτο, επιπλέον δε υποτιμά τη νοημοσύνη μας.
    Η τακτική αυτη χαρακτηρίζει, κατα την αποψη μου, τους ανθρώπους που δεν εχουν το θάρρος να δηλώσουν ευθεως τι πρεσβεύουν και ποιους υποστηρίζουν. Με τη μέθοδο του συμψηφισμού εξομοιώνονται και τσουβαλιάζονται τα παντα και οι πάντες, με στόχο το να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα.
    Αυτου του ειδους ο λογος ειναι προσχηματικός και δεν αποτελει βαση για κανενός ειδους διάλογο.

    Μου αρέσει!

  82. Ο/Η δεξιος λέει:

    Φυσικέ ποιά είναι η άποψή σου για το δικαίωμα της αντιστασιακής βίας σε περίπτωση δικτατορίας;
    Όπως ίσως γνωρίζεις πολλοί αντιστασιακοί στην Ελλάδα έβαζαν βόμβες (μεταξύ αυτών και ο μετέπειτα πρωθυπουργός Σημίτης) ενώ ο Παναγούλης αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον Παπαδόπουλο.Ήσαν αυτοί τρομοκράτες;
    H ημιδικτατορία Μαδούρο βασίζεται ακριβώς σε αυτό το δικαστήριο που έγινε στόχος επίθεσης.
    Τις εκλογές για το Κογκρέσσο τις έχασε.Επειδή το Κογκρέσσο δεν ψηφίζει τους νόμους του κυβερνάει με διατάγματα.Αυτό φυσικά,δηλαδή η αντικατάσταση του νομοθετικού σώματος με εκτελεστικά διατάγματα του προέδρου θεωρείται παράνομο σε όλο τον κόσμο,όχι όμως από το δικαστήριο αυτό όπου ο Μαδούρο και ο Τσάβες έχουν διορίσει τους δικαστές που βγάζουν όλα τα διατάγματα συνταγματικά.

    Μου αρέσει!

  83. Ο/Η δεξιος λέει:

    Στη Γερμανία τιμητική πλάκα προς τιμήν της 20ης Ιουλίου 1944.

    Μου αρέσει!

  84. Ο/Η physicist λέει:

    Αλίκη, δεν έχω την παραμικρή συμπάθεια στον Μαδούρο και ουδέποτε είχα. Ο Μαδούρο έχει πλέον εξελιχθεί σε δικτάτορα, αυτό όμως δεν συνεπάγεται αναγκαστικά πως όποιος του αντιτίθεται είναι δημοκράτης. Βγάλε ό,τι συμπέρασμα θέλεις απ’ αυτά.

    Δεξιέ, υπάρχουν ορισμένες διαφορές: πρώτον η ελληνική Χούντα ήταν 100% δια της βίας επιβληθείσα δικτατορία, ενώ το καθεστώς Μαδούρο και εκλεγμένο είναι και συνέχεια ενός λαϊκιστικού μεν, λαοπρόβλητου μεν κινήματος. Δεύτερον η απόπειρα του Αλέξανδρου Παναγούλη είχε ως στόχο της αποκλειστικά και μόνον τον Δικτάτορα, και εκτελέστηκε μ’ έναν τρόπο που εξέθετε τον δράστη σε άμεσο κίνδυνο. Η άνετη ρίψη χειροβομβίδων εναντίον κτιρίου από ελικόπτερο έχει άλλη ηθική χροιά, κατά τη γνώμη μου.

    Μου αρέσει!

  85. Ο/Η δεξιος λέει:

    Σωστά όλα αυτά οπότε καταλήγουμε στη διαβόητη φράση one man’s terrorist is another man’s freedom fighter.

    Μου αρέσει!

  86. Ο/Η physicist λέει:

    Ναι, οι έννοιες του τρομοκράτη και του αγωνιστή έχουν δύο ξεκάθαρα άκρα που ανήκουν το καθένα στην καθεμιά, και μια μεγάλη γκρίζα ζώνη ενδιάμεσα.

    Μου αρέσει!

  87. Ο/Η physicist λέει:

    Α, Αλίκη, μια ερώτηση:

    … επιπλέον δε υποτιμά τη νοημοσύνη μας.

    Για τίνος ακόμα, εκτός του εαυτού σου, λογαριασμό μιλάς; Ποιους άλλους αντιπροσωπεύεις;

    Μου αρέσει!

  88. Ο/Η Mitsos λέει:

    Φυσικέ γράφεις γενικά ωραία σχόλια. Θα ήθελα όμως να σχολιάσω κάτι που έγραψες

    «Εν προκειμένω, επαναλαμβάνω ότι ο Σώυμπλε σύνομα θα είναι παρελθόν και ότι ολόκληρο το ευρωπαϊκό πολιτικό κατεστημένο (ΧΔ και ΣΔ, μαζί με τους Φιλελεύθερους και την Αριστερά) εργάζεται για την ευρωπαϊκή ενοποίηση, η οποία αργά ή γρήγορα θα σημάνει και την ενοποίηση του χρέους.»

    Μακάρι να γίνει παρελθόν ο Σόιμπλε αλλά βλέπω να είναι υπουργός οικονομικών μέχρι να αποδημησει εις κύριον. Αλλά ακόμα και να μην είναι μην λησμονείς ότι έχει αφήσει βαριά παρακαταθήκη και μεγάλο έργο πίσω του και έχει φτιάξει ολοληρη σχολή στη Γερμανία δυστυχώς. Πολύ φοβούμαι δηλαδή ότι και ο επόμενος θα ακολουθήσει τα χνάρια του Βολφγκανγκ.

    Οσον αφορά το ζήτημα του χρέους. Δεν υπάρχει περίπτωση η Γερμανια ποτέ να ενοποιήσει το χρέος όλης της ΕΕ. Είναι πρακτικά αδύνατον διότι δεν το θέλει κανείς πλήν Γάλλων και Ιταλών. Εμείς ούτως ή άλλως στόμα έχουμε και μιλιά δεν έχουμε ούτε ποτέ διαπραγματευτήκαμε για οτιδήποτε. Αλλωστε ευρωβουλευτές έχουμε εξαιρετικούς οι οποίοι δεν ξέρω πότε άνοιξαν το στόμα τους στην ευρωβουλή.

    Οσο ο ευρωπαικός νότος θα υστερεί σε ανταγωνιστικότητα και θα δανείζεται για να καλύπτει τα δημοσιονομικά κενά, τόσο θα αποκλίνει έναντι της Γερμανίας και τόσο η Γερμανία που αποτελεί τον αλλήθωρο στη χώρα των στραβών θα βρίσκει δανεικα στην πιάτσα με μηδενικά επιτόκια παρά τα φαντάσματα που βρίσκονται μέσα στα χρηματοκιβώτια της Ντωητσε Μπανκας. Τη Γερμανία συμφέρει πάρα πολύ η κρίση όλου του Νότου και προσπαθεί να διαιωνίζεται αυτή η ιστορία. Από την άλλη έχει έτοιμο το μάρκο και δεν θα φοβηθει τη μετάβαση. Για όσους δεν γνωρίζουνε το μάρκο ουδέποτε καταργήθηκε.

    Αυτά που λένε ότι αν βγει η Ιταλία ή η Ελλάδα θα διαλυθεί η ζώνη του ευρώ και θα ανατιμηθεί το μάρκο ειναι θεωρίες για αγρίους. Το μάρκο αν προκύψει στην πορεία, θα ρυθμίσει ο τοτε υπουργός οικονομικών μαζι με τον κεντρικό τραπεζίτη της Μπουντεσμπανκ την ισοτιμια του ως προς το δολλάριο. Ταπεινή μου γνώμη είναι ότι θα υποτιμηθεί έναντι του δολλαρίου μετά από μια διάλυση της ζώνης του ευρώ και δεν θα ανατιμηθεί. Και αυτό θα συμβεί διότι απλούστατα μετά από ένα τέτοιο γεγονός, που στη φυσική μοιάζει με έκρηξη υπερκενοφανούς, η πιάτσα θα μαζέψει πολλα κεφάλαια από την ΕΕ και θα τα ρίξει στην αμερικάνικη, στην ελβετική και στην αγγλική αγορά ή και στις ασιατικές καφαλαιοαγορές. Για αυτό βλέπεις αλλωστε κάποιους στον αγγλοσαξωνικό κόσμο να επενδύουν στην αποτυχία της ευρωζώνης και στην απότομη διάλυσή της. Απεναντίας δεν υφίσταται κινέζικο φαντ να έχει επενδύσει ούτε γουαν τσακιστό στην κατάρευση της ευρωζώνης. Οι Κινέζοι κρατούν τεράστια αποθέματα ευρώ τα οποία δεν θέλουν να τα ρισκάρουν και απο την άλλη πιστεύουν ότι αυτοί που θα κερδίσουν σε μια τέτοια έκρηξη υπερκενοφανούς θα είναι οι Αμερικάνοι αεριτζήδες της Wall St. Οι Αμερικάνοι βιομήχανοι και εφοπλιστές θα πάθουνε τεράστια καταστροφή αλλά αυτούς ούτως ή άλλως δεν τους ρωτάει κανείς. Η Wall St και το βιομηχανικό σύμπλεγμα κάνουν κουμάντο ούτως ή άλλως. Αυτοί κάποτε παίζανε δεύτερο βιολί. Σήμερα αμφιβαλλω αν παίζουνε καν κάποιο όργανο στην ορχήστρα πόσο μάλλον βιολί.

    Μου αρέσει!

  89. Ο/Η Νίκος Π λέει:

    Το πρόβλημα για μένα δεν είναι ότι ο Μαδούρο είναι δικτάτορας και το καθεστώς του έχει τα χάλια του, από δικτατορίες άλλο τίποτε νοτίως του ποταμού Ρίο Γκράντε. Το θέμα είναι ότι έχουμε στη χώρα μας αρκετούς βαρεμένους σταλινόφρονες – κατάλοιπα των προ 1989 εποχών, που μη έχοντας άλλο κοινωνικό πρότυπο να θαυμάζουν, το γύρισαν στην τσαβολαγνεία και μας τρίβουν χρόνια στα μούτρα τους φοβερούς και τρομερούς οικονομολόγους της Λατινικής Αμερικής που θα αλλάξουν τον κόσμο. Μόλις τα βροντήξει ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ πάει στα τσακίδια, θα ξεχάσουμε και τους φουκαράδες τους κατοίκους της Βενεζουέλας, αφού θα πάψει να ασχολείται μαζί τους και η ελληνική Αριστερά. Μέχρι τότε, δεν είναι και άσχημο να θυμάται ο κόσμος με ποιους υπαρκτούς παραδείσους έχουν ονειρώξεις οι καθ’ ημάς αριστεροί και πόσο ανίκανοι είναι να δουν την ελληνική πραγματικότητα, χωρίς τα παραμορφωτικά γυαλιά μιας ιδεολογίας που ήταν ιστορικά απελευθερωτική μόνο για τους ίδιους, τις οικογένειες και τους φίλους τους.

    Μου αρέσει!

  90. Ο/Η Αλικη λέει:

    Ακριβως, αγαπητε Νίκο Π!

    Μου αρέσει!

  91. Ο/Η physicist λέει:

    … Μόλις τα βροντήξει ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ πάει στα τσακίδια, θα ξεχάσουμε και τους φουκαράδες τους κατοίκους της Βενεζουέλας, αφού θα πάψει να ασχολείται μαζί τους και η ελληνική Αριστερά.

    Κι όταν πάψει ν’ ασχολείται μαζί τους η ελληνική Αριστερά, θα πάψει ν’ ασχολείται μαζί τους και η ελληνική μη-Αριστερά, αφού ούτως ή άλλως είναι ετεροπροσδιοριζόμενη. Καλό είναι που ειπώθηκε ξεκάθαρα πως δεκάρα δεν δίνουμε, έτσι ή αλλιώς, για τον λαό της Βενεζουέλας.

    Μου αρέσει!

  92. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    «Μόλις τα βροντήξει ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ πάει στα τσακίδια, θα ξεχάσουμε και τους φουκαράδες τους κατοίκους της Βενεζουέλας, αφού θα πάψει να ασχολείται μαζί τους και η ελληνική Αριστερά.»

    Διαφωνώ Νίκο.
    Ανεξάρτητα από το τι θα κάνει η ελληνική Αριστερά, υπάρχει πλέον αρκετός κόσμος και εδω (όχι η πλειοψηφία αλλά παρόλα αυτά αρκετοί) ο οποίος θα συνεχίσει να ασχολείται με την Βενεζουέλα και το δράμα των ανθρώπων εκεί κάτω. Το θέμα της Βενεζουέλας έχει πλέον διεθνοποιηθεί και έτσι συνεχώς τροφοδοτείται η δημοσιότητα που λαμβάνει. Αν ληφθεί υπόψη ότι και εδω στην Ελλάδα υπάρχει ένα τμήμα του πληθυσμού που ενημερώνεται από μμε του εξωτερικού, το θεωρώ δεδομένο ότι η Βενεζουέλα θα συνεχίσει να απασχολεί, ποικιλοτρόπως, και μετά την αποχώρηση της κυβέρνησης του Συριζα από την εξουσία.

    Μου αρέσει!

  93. Ο/Η Νίκος Π λέει:

    Μακάρι να ασχολούμασταν με περισσότερες δυστυχείς χώρες, όπως και με τα άλλα αποτυχημένα κράτη όπου κυβερνούν αριστεροί αλλά δεν το βλέπω. Πάντως και χωρίς συσχετισμούς με πολιτικά κόμματα, ετεροπροσδιορίζονται οι πολιτικοί φορείς που βάζουν το ΑΝΤΙ πριν από κάποιο όρο. Έχουμε αρκετούς.

    Μου αρέσει!

  94. Ο/Η Mitsos λέει:

    Εγώ λέω να ασχολούμεθα γενικά με τελειωμένα κράτη.. Πάρτε πχ τη μισή Ασία και όλη τη Λ. Αμερική πλην Κούβας και ασχοληθείτε. Μόνο οι Βενεζουέλάνοι και οι Κουβανοί πεινάνε. Ολοι οι άλλοι στη Λ. Αμερική περνάνε και γαμώ.

    Καλά είναι να ασχολούνται οι Ελληνες με τη Βενεζουέλα για να μην βλέπουνε την κατάσταση στην Ελλάδα με τα 2,5 μυρρια ανασφάλιστους. Η Ελλάδα άραγε είναι κράτος με λαμπρό ορίζοντα μπροστά ή όπως το πάνε κάτι Τσίπρες, Τασίες, Αβραμοπουλοι, Χατζηδάκηδες και Κυριακούληδες θα δούμε τους Αλβανούς στα Γιάννενα και τους Τούρκους στην Καβάλα? Και μακαρι να σταθούνε στην Καβάλα να μην μπουκάρουνε στον λευκό πύργο και την αραξουνε στην παραλία να πιούνε καμιά φραπεδιά. Τότε θα καταλάβει τι παίζει ο Μπουτάρης που παλεύει να κάνει τη Θεσσαλονίκη τουρκμενιστάν.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.