Σταύρος Θεοδωράκης : Είναι οι καθυστερήσεις ο σύγχρονος χορός του Ζαλόγγου;

Καίριες επισημάνσεις.  Κάνουν ότι μπορούν για να δυσμενοποιούν κάθε τι.  Θέλει προσπάθεια αλλά είναι στο μόνο που …πετυχαίνουν.  Γιατί; 

2,2 έως 3,1 δις θα χάσει η ελληνική οικονομία αν δεν κλείσει η αξιολόγηση λέει το Γραφείο Προϋπολογισμού του κράτους της Βουλής. Και το κοντέρ τρέχει. 30.000 θέσεις εργασίας χάθηκαν μόνο τον Ιανουάριο (ρεκόρ δεκαετίας). Η εκροή καταθέσεων τις τελευταίες 25 μέρες ήταν 2,5 δις. Χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες διακόπτουν το επάγγελμα τους. Μικρές επενδύσεις έχουν παγώσει. Ακόμη και οι επιχειρηματίες του θεάτρου περιμένουν το κλείσιμο της αξιολόγησης για να υπογράψουν τα συμβόλαια των καλοκαιρινών περιοδειών. Γιατί όλα αυτά λοιπόν; Τι κερδίζουμε και τι χάνουμε απ’ την παράταση της εκκρεμότητας. Γιατί δεν απαντά η κυβέρνηση;

Liberal  /  Είναι οι καθυστερήσεις ο σύγχρονος χορός του Ζαλόγγου;  /  Του Σταύρου Θεοδωράκη

Το 2010 η αμερικανική Cirrus έδινε για τα Airbus της Ολυμπιακής 95 εκατομμύρια. Τα πουλήσαμε πέρσι 4,2 εκατομμύρια. Στο μεταξύ το Δημόσιο πλήρωνε κάθε χρόνο 800.000 ευρώ για συντήρηση και τέλη ελλιμενισμού.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ το ‘14 συζητείτο να πουληθεί στα 300 εκατομμύρια. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μιλούσαν για σκάνδαλο και τελικά το ‘16 την πούλησαν στους Ιταλούς για 45 εκατομμύρια.

Το ’14 το πρόστιμο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τις παράνομες χωματερές ήταν 14,5 εκατομμύρια. Σήμερα με τις προσαυξήσεις λόγω μη συμμόρφωσης είναι 36,5 εκατομμύρια.

Ο κατάλογος των καθυστερήσεων είναι ατέλειωτος. Από Υδροπλάνα μέχρι Ελληνικό.

Και μετά είναι τα δισεκατομμύρια…

  • Ανεξάρτητοι παρατηρητές αλλά και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας κοστολογούν τη διαπραγμάτευση Τσίπρα – Βαρουφάκη σε δεκάδες δις.

  • Η κυβέρνηση Τσίπρα ήθελε αρχικά «μόνο» 53 δις και τελικά χρειάστηκε να πάρει τρίτο Μνημόνιο και 86 δις. Παράλληλα η εκροή καταθέσεων το πρώτο εξάμηνο του ‘15 ήταν 45 δις.

Μετά από όλα αυτά θα πίστευε κανείς ότι έστω για λόγους φιλοτιμίας – μπας και κερδηθεί κάτι από τα χαμένα – δεν θα είχαμε άλλες καθυστερήσεις.

Όμως το «άστο για αύριο» είναι μέρος της νεοελληνικής μας πολιτικής ταυτότητας.

Ανικανότητα – ατολμία – ιδεοληψίες, είναι το τρίπτυχο που δικαιολογεί τις καθυστερήσεις. Σήμερα αλλά και χθες. Πολιτικοί που δεν έχουν δουλέψει ποτέ. Πολιτικοί που δειλιάζουν μπροστά στους κομματικούς στρατούς. Πολιτικοί που πιστεύουν ότι όλα είναι μπλα – μπλα θεωρίες. Πολιτικοί που μας κυβέρνησαν και που μας κυβερνούν.

«Να ξενυχτίσουμε αν χρειαστεί» είχε πει ο κ. Τσίπρας στο υπουργικό Συμβούλιο του Νοεμβρίου. «Η 5η Δεκέμβρη είναι ορόσημο» είχε προσθέσει ο κ. Τσακαλώτος και τώρα τελειώνει ο Φεβρουάριος, χάνουμε την ποσοτική χαλάρωση – τουλάχιστον για τον Μάρτιο – και κανείς από την κυβέρνηση δεν νιώθει την ανάγκη να πει στον ελληνικό λαό τι κερδίζουμε από αυτή τη καθυστέρηση. Ποιο είναι το οικονομικό κόστος των συνεχών αναβολών στις διαδικασίες αξιολόγησης. Ο κ. Χουλιαράκης που μετέχει στην διαπραγμάτευση έχει απαντήσει: «καλύτερα μια χειρότερη συμφωνία τώρα, παρά μια καλύτερη σε 5 μήνες».

2,2 έως 3,1 δις θα χάσει η ελληνική οικονομία αν δεν κλείσει η αξιολόγηση λέει το Γραφείο Προϋπολογισμού του κράτους της Βουλής. Και το κοντέρ τρέχει. 30.000 θέσεις εργασίας χάθηκαν μόνο τον Ιανουάριο (ρεκόρ δεκαετίας). Η εκροή καταθέσεων τις τελευταίες 25 μέρες ήταν 2,5 δις. Χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες διακόπτουν το επάγγελμα τους. Μικρές επενδύσεις έχουν παγώσει. Ακόμη και οι επιχειρηματίες του θεάτρου περιμένουν το κλείσιμο της αξιολόγησης για να υπογράψουν τα συμβόλαια των καλοκαιρινών περιοδειών. Γιατί όλα αυτά λοιπόν; Τι κερδίζουμε και τι χάνουμε απ’ την παράταση της εκκρεμότητας. Γιατί δεν απαντά η κυβέρνηση;

Για να το θέσω με πιο προσιτούς προς την κυβέρνηση όρους: Ακόμη και η αγαπημένη ταβέρνα του κ. Φλαμπουράρη στην Αίγινα όταν κατεβάζει ρολά για επισκευές κάνει τον υπολογισμό. «Τόσα θα κερδίσω αν τρενάρω τις συμφωνίες με τα συνεργεία», «τόσα θα χάσω που δεν θα έχω πελάτες για δύο μήνες ακόμη». «Με συμφέρει ή δεν με συμφέρει»; Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σε αντίθεση με τους ταβερνιάρηδες απαξιούν να απαντήσουν. Γιατί; Μάλλον γιατί οι ταβερνιάρηδες πληρώνουν την χασούρα από την τσέπη τους… Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ όχι!

About σχολιαστης

Σχολιάζω...
This entry was posted in Πολιτική, καινούργιο συκώτι. Bookmark the permalink.

23 Responses to Σταύρος Θεοδωράκης : Είναι οι καθυστερήσεις ο σύγχρονος χορός του Ζαλόγγου;

  1. Ο/Η Πάνος λέει:

    Αν κατάλαβα καλά, να τι συμβαίνει μπροστά στα αγαθά μας μάτια:

    – Η Λαγκάρντ άφησε κατά μέρος τα παχιά λόγια για το κούρεμα του χρέους ως προϋπόθεση συμμετοχής του ΔΝΤ στο «ελληνικό πρόγραμμα», αποδεικνύοντας έτσι ότι όταν το ΔΝΤ δεν παίζει το ρόλο του αποτυχημένου οικονομικού μάγου μπορεί θαυμάσια να το γυρίσει στις μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

    – Η Μέρκελ είδε κι αποείδε και αποφάσισε να «γλυκάνει» τη λιτότητα, γενικώς, για να μη αναγκαστεί να συζητήσει το θέμα με τη Λεπέν. Πιθανόν και για να «έχει» την Ευρώπη, όταν θα κάνει τους λογαριασμούς με τον Τραμπ. Στα πλαίσια της αρχής ότι κοντά στον βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα, αχνοφαίνεται ακόμα και στις Βαυαρικές Άλπεις ότι η «ελληνική κρίση» δεν είναι απλώς «ελληνική», είναι θέμα της Ευρωζώνης και – κυρίως – της Γερμανίας, η οποία τη συντηρεί με την εμμονή της σε αποτυχημένα δόγματα.

    – Οι κορυφαίοι ευρω-γραφειοκράτες (Γιούνκερ – Μοσκοβισί – Ντομπρόβσκις κλπ) που χρόνια τώρα ως μοναδική συμβολή έχουν την περιφορά της κορμάρας τους από πρωτεύουσα σε πρωτεύουσα θα συνεχίσουν να προξενούν φασαρία άνευ λόγου: έτσι κι αλλιώς τα πραγματικά κέντρα εξουσίας (αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις) δεν τους έδιναν τη παραμικρή σημασία. Ο ρόλος τους είναι απλός: να «γεμίζουν» τη σκηνή.

    – Ο Τσίπρας έχει το δικό του χορό (τσάμικο), στην απέναντι ραχούλα. Έρχεται και ο Μητσοτάκης και μετά από κάθε τραγούδι απαιτεί από την κομπανία με το κλαρίνο και το ζουρνά να παίξει βαλς, προξενώντας περισσότερο τον γέλωτα παρά εκνευρισμό.

    Καλές Απόκριες!

    Αρέσει σε 1 άτομο

  2. Ο/Η xberliner λέει:

    «η «ελληνική κρίση» δεν είναι απλώς «ελληνική», είναι θέμα της Ευρωζώνης»
    Το πρόβλημα της ΕΖ είναι ένα η ελληνική κρίση είναι άλλο. Το πρώτο επιβάρυνε το δεύτερο και το δεύτερο επιβαρύνει το πρώτο. Το δεύτερο όμως θα υπήρχε και χωρίς το πρώτο.

    Μου αρέσει!

  3. Ο/Η xberliner λέει:

    Και να συμπληρώσω στο από πάνω, επειδή συνεχώς περιμένουμε κάποιον από μηχανής θεό να μας σώσει. Τελευταία είναι ο Σουλτζ που θα κερδίσει τη Μέρκελ, και βλέπω ότι τώρα είναι και η Μέρκελ που «γλυκαίνει» τη λιτότητα.
    Να κοιτάξουμε και προς το Σώρρα λέω εγώ που έχει κάτι τρις και ίσως για εκείνο το θησαυρό του Αλί Πασά που ψάχναμε πριν από 7 χρόνια. Α, ναι μην ξεχάσουμε και τους υδατάνθρακες του στο αιγαίο. Ειδικά τώρα να δώσουμε μεγάλη δημοσιότητα στους υδατάνθρακες όπως δίνουμε και δημοσιότητα στις προκλήσεις των τούρκων. 2 δις παραγγελίες ετοιμάζει ο σύντροφος μπούλης κάπως πρέπει να τις καταπιούμε.
    Στη χώρα που για να ανοίξεις εμπορικό κατάστημα χρειάζεσαι τη σύμφωνη γνώμη των δημοτικών συμβούλων του Αγρινίου, και μπορείς να σταματήσεις επένδυσης εκατομμυρίων γιατί μπορεί να υπάρχουν αρχαία (λες και υπάρχει μέρος σε αυτό τον τόπο χωρίς αρχαία) εμείς περιμένουμε τη Μέρκελ να «γλυκάνει» τη λιτότητα.
    Χίλια χρόνια μνημόνια και λίγα σας είναι.

    Μου αρέσει!

  4. Ο/Η Αλικη λέει:

    Berliner 13:41 +1

    ΥΓ: Ευτυχώς που μας εξήγησε ο σύντροφος παραπανω οτι «κερδαμε». Πως δεν το ειχαμε παρει είδηση; Ίσως γιατι δεν βλεπουμε ΕΡΤ.

    Μου αρέσει!

  5. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Αλίκη, ο Πάνος κατά μια έννοια το έχει χτίσει αυτό το μαγαζί. Μου έδωσε βήμα στην καλύβα για χρόνια, και η παρέα της καλύβας ήρθε κι εδώ. Είναι προσωπικός μου φίλος και δεν επιτρέπω επ’ ουδενί να τον προσβάλουν. Και το λέω αυτό όχι γιατί δεν μπορεί να πει δυο φωνήεντα ο ίδιος αλλά γιατί δε θέλει να στήνει καβγάδες στο «σχολιαστή» 🙂

    Παρακαλώ να μην επαναληφθεί αυτή η ειρωνική τοποθέτηση γιατί ο οικοδεσπότης δεν έχει διάθεση να επανέλθει. Να μην σχολιάζεις όταν σχολιάζει ο Πάνος αφου κάθε φορά σπεύδεις να τον ειρωνευτείς. Το ότι δεν απαντά μην το εκλάβεις ως αδυναμία.

    Μου αρέσει!

  6. Ο/Η xberliner λέει:

    «σχολιάζει ο Πάνος»
    χμμμμμ,
    ο Πάνος έχει μια ιδιαιτερότητα στο «σχολιάζει». Δεν σχολιάζει, ανακοινώνει. Αφήνει ένα κείμενο και εξαφανίζεται. Για τον Πάνο το παρών μπλοκ είναι κάτι σαν πίνακας ανακοινώσεων. Δικαίωμά του βέβαια να μην θέλει να μπλεχτεί σε συζητήσεις. Αλλά διατηρώ το δικαίωμα να σχολιάζω τις ανακοινώσεις του, ακόμα και με ύφος ειρωνικό (καταλαβαίνω ότι η προτροπή σου από πάνω για μη ειρωνικά σχόλια ίσως αναφερόταν στην Αλίκη και όχι σε μένα, αλλά δεν σκοπεύω να αυτολογοκριθώ στο μέλλον) . Το ειρωνικό βέβαια δεν είναι προς το πρόσωπο αλλά προς την ανακοίνωση. Μεγάλο παιδί είναι ο Πάνος αν θέλει απαντάει, αν πάλι θέλει δεν απαντάει.
    Αλλά όταν αφήνεις ένα σχόλιο και την κοπανάς δεν έχεις δικαίωμα να ζητάς ειδική μεταχείριση. Όταν δω σχόλιο που διαφωνώ θα προσπαθήσω να το αποδομήσω. Το σχόλιο/ανακοίνωσή σου και θα σχολιαστεί και θα κριθεί και θα ειρωνευτεί.

    Μου αρέσει!

  7. Ο/Η Αλικη λέει:

    Σχο, σεβαστή η υπόδειξη. Εσυ οριζεις τους κανόνες εδώ.

    Πάντως, επι της ουσιας, συμφωνω με την παραπανω τοποθέτηση του Βερολινέζου.

    Μου αρέσει!

  8. Ο/Η physicist λέει:

    Πού ήταν οι αυστηροί του κριτές τότε που ο Βαρουφάκης αλώνιζε και σχεδόν κανείς δεν αντιπαρατίθετο μαζί του επί της ουσίας των όσων έλεγε; Τι έκανε τότε ο κ. Σ. Θεοδωράκης — μήπως είχε προσφέρει βήμα στον πρώην ΥπΟικ από το μοντέρνο, κουλάτο, μεταρρθυμιστικό του σάιτ επειδή του έφρνε κλικ, κάνοντάς τον έτσι αποδεκτό σε «αστικούς, καλλιεργημένους κύκλους»; Όταν ανέκαθεν υπήρχαν στοιχεία και νύξεις ότι ο άνθρωπος είναι μια φούσκα και μισή, ποιοι τον ανέβαζαν διαδεκριμένο Οικονομολόγο και τον κατέβαζαν ηγετική φυσιογνωμία στη Θεωρία Παιγνίων, ενώ μια απλή ματιά στο βιογραφικό του και στο ερευνητικό του έργο αποδείκνυε ότι αυτά ήταν φούμαρα;

    Δεν με πείθει ο κ. Σ. Θεοδωράκης για την ειλικρίνεια όσων λέει και δεν παίζει κανέναν ρόλο αν είναι τεχνικώς ορθά. Τώρα που τα διαπιστώνει είναι αργά, και ούτε θάρρος χρειάζεται ούτε καμία εξαιρετική διανοητική ικανότητα για να διαπιστώσει ότι ο Σύριζα (με τον οποίον επιδίωκε ο ίδιος συνασπισμό) τα έκανε ρόιδο. Είναι αστεία πράγματα αυτά όπως αστείες είναι και πολλές από τις προσωπικότητες που έχουν κηρύξει όψιμο αντισυριζαϊκό-αντιλαϊκιστικό αγώνα.

    Μου αρέσει!

  9. Ο/Η physicist λέει:

    Να θυμίσω επίσης ότι στους σοβαρούς, μυαλωμένους και νηφάλιους συμπεριλαμβανόταν για πολλά χρόνια αυτό το πρόσωπο, για το οποίο σπάνια θα βρεις άρθρο γραμμένο προ του 2016 που να μην είναι γεμάτο επαίνους και διάφορες άλλες στομφώδεις ανοησίες.

    Μου αρέσει!

  10. Ο/Η Αλικη λέει:

    Ο Θεοδωρακης πλήρωσε εκλογικά και δημοσκοπικά -δικαίως- τον προφανή διακαή πόθο του να ειναι αυτος ο κυβερνητικός συνέταιρος του ΣΥΡΙΖΑ αντί του Καμμένου.

    Για ενα μεγαλο διάστημα της πρώτης διακυβέρνησης συριζοψεκασμενων συμπεριφερόταν σαν θιγμένος συγγενής, η δε ουσια της «κριτικης» του προς τα πεπραγμενα του ΣΥΡΙΖΑ συνοψιζόταν στο «δεν τα κανετε καλα με αυτούς, πάρτε εμας».

    Αντιλήφθηκε βεβαια στην πορεια το λαθος του, αλλα ειχε δημιουργήσει εν τω μεταξυ τέτοια σύγχυση με τη στάση του, ωστε ηταν πλέον αργά.

    Εν παση περιπτωσει το ΠΟΤΑΜΙ εχει ουσιαστικά διαλυθεί -για πολλούς λογους, μεταξυ των οποιων και η προσωπικότητα του επικεφαλής- ωστε μικρή σημασία εχει σημερα τι λεει και τι κανει ο Θεοδωρακης.
    Πάντως, συχνά, λεει και σωστα πραγματα -τον αδικούν ομως τα περιορισμένα εκφραστικά του μεσα.

    Και, ναι, φέρει μερος της ευθύνης του πλασαρίσματος Βαρουφακη ως σοβαρού οικονομολόγου και μαλιστα «γκουρού» της θεωρίας παιγνίων -τρομάρα του.

    Μου αρέσει!

  11. Ο/Η xberliner λέει:

    «Σχο, σεβαστή η υπόδειξη. Εσυ οριζεις τους κανόνες εδώ.»
    Προφανώς Αλίκη. Αλλά οι κανόνες πρέπει να είναι γνωστοί. Αυτό το μπλογκ (όπως και η καλύβα πριν από αυτό) έχει μεγάλη επισκεψιμότητα και επιβίωσε του θανάτου των περισσότερων μπλογκ γιατί υπάρχει διάλογος. Η δημοφιλία του μπλογκ υπάρχει κυρίως χάρη των σχολιαστών. Το να αφήνεις μια ανακοίνωση εκμεταλλευόμενος τη δημοφιλία του μπλογκ για να ακουστεί το μήνυμά σου σε περισσότερους αλλά να αρνείσαι τη συμμετοχή στο διάλογο το βλέπω σαν ασέβεια προς τους υπόλοιπους. Είναι και ο λόγος που θεωρώ ότι έχω το δικαίωμα σε ειρωνικά σχόλια που μπορεί και να περνούν (αν και δεν το κάνω εσκεμμένα να την περνούν) τη αυτή τη λεπτή γραμμή που μπορεί να χαρακτηριστεί προσβλητικό.
    Από εκεί και πέρα το μαγαζί είναι του σχολιαστή. Δικοί του οι κανόνες, δικιά μας η απόφαση αν μείνουμε ή φύγουμε.

    Μου αρέσει!

  12. Ο/Η physicist λέει:

    Αλίκη, θα συμφωνήσεις υποθέτω ότι στην Πολιτική παίζει ρόλο όχι μόνο το αν είναι σωστό κάτι που λέγεται αλλά και (α) ποιος το λέει, (β) πότε το λέει. Ε, ο κ. Σ.Θ. απέτυχε στις πολιτικές του φιλοδοξίες, κι αν έχει μυαλό καλά θα κάνει ν’ αποχωρήσει από την Πολιτική με το τέλος της θητείας της παρούσας Βουλής, και να επιστρέψει, σοφότερος, στη δουλειά που ξέρει να κάνει — και την οποία θα κάνει καλύτερα, ελπίζω, με την πείρα που πλέον απέκτησε.

    Μου αρέσει!

  13. Ο/Η Αλικη λέει:

    Βερολινεζε, συμφωνω απολυτα μαζί σου. Ετσι ειναι. Δεδομένου ομως οτι το βημα του διαλόγου μας το παρέχει ο Σχολιαστής -τον όποιον εκτιμώ ιδιαίτερα, και τον ευχαριστώ για τη φιλοξενία- ειναι για μένα αυτονόητο οτι θα ακολουθήσω την υπόδειξη του.
    Για την ιστορια πάντως: ειλικρινά αγνοούσα την ύπαρξη του συγκεκριμένου όρου.

    Φυσικέ, θα συμφωνήσω απολύτως μαζί σου.

    Μου αρέσει!

  14. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    22 Φεβρουαρίου – Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης

    Μου αρέσει!

  15. Ο/Η physicist λέει:

    Και μας το λες την επομένη βρε Αφώτιστε;

    😛

    Μου αρέσει!

  16. Ο/Η δεξιος λέει:

    Η κυβέρνηση καθυστερεί γιατί ελπίζει όπως είπα και αλλού σε κάποια καραμπόλα απέξω που θα τους απαλλάξει από την υποχρέωση να εφαρμόσουν «νεοφιλελεύθερη» πολιτική.Αυτή μπορεί να είναι ο Σουλτς που θα χαλαρώσει την πίεση εντός του ευρώ ή η Λεπέν (αυτό δεν λέγεται αλλά υπάρχει) που θα διαλύσει την ευρωζώνη και θα γυρίσουμε στην εκτύπωση χρήματος για κάλυψη των ελλειμμάτων χωρίς να μπορεί να κατηγορηθεί ο σύριζα για αυτό.
    Όλα αυτά δεν είναι εντελώς αστήρικτα μια και παρόμοια προβλήματα υπάρχουν σε όλο τον ευρωπαικό νότο.Έτσι όμως που τα κατάφεραν προς το παρόν τα προβλήματα των άλλων νοτίων αντιμετωπίζονται από τον Ντράγκι ενώ για τα ελληνικά αρμόδιος είναι ο Τόμσεν.

    Μου αρέσει!

  17. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Μαγαζί μόνο για το κέφι μας, ουτε διαφημίσεις, ουτε …έσοδα. 🙂

    Παίδες και κόρες συνεχίζουμε ειρηνικά και με αλληλοσεβασμό.

    Μου αρέσει!

  18. Ο/Η Γιώργας λέει:

    Οπως μάθαμε στο δημοτικό σχολείο, η εναλλακτική λύση που προσφερόταν στις Σουλιώτισσες ήταν η σκλαβιά και η ατίμωση.

    Μου αρέσει!

  19. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Εδώ λέμε τη γνώμη μας όλοι δεν θα τη λέει ο ΣΘ που πήρε κάμποσες χιλιάδες ψήφους?

    Εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 36% εις βάρος της ανθρωπότητας και τα στελέχη του δεν το βουλώνουν καθόλου αν και λένε ολο μαλακίες 😎

    Μου αρέσει!

  20. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    @ physicist

    Η επόμενη -υποθέτω- ότι είναι η παγκόσμια ημέρα περίσκεψης 🙂

    Μου αρέσει!

  21. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Ο Σχολιαστής και οι άλλοι (είδα ότι) λένε ότι εδώ χάμου είναι κυρίως διάσκεψης

    Μου αρέσει!

  22. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Για γίνε πιο σαφής! 🙂

    Μου αρέσει!

  23. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Ελεύθρη ανταλλαγή απόψεων μπρέηνστόρμινγκ και τέτοια και μάλιστα ..αδαπάνως (δεν θέλουμε και έσοδα) άρα διαβούλευση και συνεπώς διάσκεψη (καθότι εδώ χάμου…βουλόμεθα τα προϊόντα της σκέψης μας και ουχί του θυμικού μας και αυτός είναι ο λόγος που οι συζητήσεις είναι ωφέλιμες και για τους νέους μας).
    Πόσο πιο σαφής να γίνω, λες και μιλάω ξένες ή αρχαίες νεκρές γλώσσες. Μπαααααα! 😆 😆

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.