Συριζοψεκ και άγρια ποσοστά «ασφάλισης»

Και 38% να έμενε, και 46% να πάει, είναι δήμευση των κερδών, και  είναι πριν τη φορολόγηση. Αν λάβουμε υπόψη ότι οι έμμεσοι φόροι είναι τουλάχιστον 10%, τότε πάμε σε αφαίμαξη ενός 50% και βάλε χωρις να έχουμε φορολογηθεί ακόμα.  Χο!  Και φυσικά, η ληστεία αυτή δεν έχει καμία σχέση με τη σύνταξη, για ένα τουτουρουτ μας έχουν να πληρώνουμε.  Στα πλαίσια της συριζοψεξ δικαιοσύνης. 

Οι άνθρωποι είναι γνήσιοι απόγονοι του …Λένιν και του Στάλιν, που ακόμα και την 1η δεκαετία είχαν εκπονήσει πλάνο εξόντωσης συγκεκριμένων ομάδων.  Χο, χο, χο! 

Και μην πει κάποιος «γιατί τα δέχεται και η τρόικα;».  Η ευθύνη είναι των συριζοψεκ που δεν προτείνουν λογικές εισφορές και φορολόγηση με αντίστοιχη μείωση των κρατικών δαπανών.  Με βασική λογική ότι το ποσοστό για μισθούς και συντάξεις Δ.Υ. πρέπει να είναι εύλογο ποσοστό του ΑΕΠ ώστε να μπορεί η οικονομία να κινηθεί αντί να την αρμέγουν συνεχώς για να καλύψουν αυτές τις ομάδες εις βάρος των άλλων. 

Η δημευτική απόφαση θα κριθεί προδήλως αντισυνταγματική στο μέλλον, αλλά η ζημιά είναι άμεση. Λυπάμαι που μπλέξαμε με αυτους τους γορίλες. Να τους χαίρονται όσοι τους ψήφισαν και όσοι θα τους ξαναψηφίσουν.  

Εγκύκλιος του ΕΦΚΑ
in.gr  /  Στο 46,06% οι εισφορές των μισθωτών μηχανικών

Αθήνα
Επιβάρυνση στις εισφορές που σε ορισμένες κατηγορίες φτάνει και το 46,06% θα υποστούν οι μηχανικοί, οι μηχανολόγοι και οι αρχιτέκτονες του ιδιωτικού τομέα.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του ΕΦΚΑ, οι εισφορές εργοδοτών και εργαζομένων ανέρχονται συνολικά σε 46,06% για κύρια σύνταξη, ασθένεια, επικουρική, εφάπαξ.

Το ανώτατο όριο ασφαλιστέων αποδοχών για τον υπολογισμό της μηνιαίας εισφοράς ασφαλισμένων και εργοδοτών ορίζεται στα 5.860,80 ευρώ για το 2017.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, ειδικά για την κύρια ασφάλιση καταργείται το πλαφόν των 415 ευρώ που ίσχυε για τις εισφορές στην περίπτωση των ασφαλισμένων πριν το 1993.

Ορίζεται για όλους εισφορά 20% (6,67% στους εργαζόμενους και 13,33% σε εργοδότες) και ως ανώτατο ασφαλιστέο τα 5.860,80 ευρώ.

Για παράδειγμα, ένας υψηλόβαθμος μηχανικός ή αρχιτέκτονας θα κληθεί να πληρώσει 390,80 ευρώ το μήνα για κύρια ασφάλιση και ο εργοδότης θα καταβάλει 781,10 ευρώ.

Newsroom ΔΟΛ

Advertisements

About σχολιαστης

Σχολιάζω...
This entry was posted in Πολιτική, καινούργιο συκώτι. Bookmark the permalink.

59 Responses to Συριζοψεκ και άγρια ποσοστά «ασφάλισης»

 1. Ο/Η xberliner λέει:

  Υπομονή μερικούς μήνες. Η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα δρομολογείται αργά αλλά σταθερά. Τα λίγα πεντοχίλιαρα το χρόνο που θα είστε αναγκασμένοι να πληρώνετε θα τα βγάζετε σε μια άντε δυο βδομάδες μαύρης εργασίας σε ευρώ (γιατί δραχμή θα έχουμε επίσημα αλλά σε ευρώ θα συναλλασσόμαστε, μην είμαστε και μαλάκες).
  Στα σοβαρά τώρα, αυτά που γράφεις είναι σοβαρά αλλά το άλλο ενδεχόμενο είναι απείρως πιο σοβαρό. Και παρατηρώ γύρω μου (στα σόσιαλ δηλαδή) πολλούς που παλιότερα παρέμεναν σιωπηλοί να βγαίνουν από τις τρύπες και με ύφος και εγκυρότητα σούπερ ντούπερ οικονομολόγων (μερικοί δηλώνουν και οικονομολόγοι) βγαίνουν και φτιάχνουν κλίμα. Κανένας τους δεν λέει ότι είναι υπέρ της δραχμής. Η στρατηγική βασίζεται σε αυτό που ονομάζουμε πλέον μετά-αλήθεια:
  1. Δεν ομιλούνε ποτέ και δεν απαντούνε για τις συνέπειες του εθνικού νομίσματος. Απλώς επιμένουμε και επικεντρωνόμαστε στα στραβά του ευρώ. Π.χ. λες, το νόμισμα θα υποτιμηθεί και θα χάσουμε πραγματικό εισόδημα. Απαντούν, γιατί τώρα με ευρώ δεν είχες εσωτερική υποτίμηση; Τους λες, 1ον γιατί να φάω ακόμα μια υποτίμηση πλέον της εσωτερικής που έγινε και 2ον και με την εσωτερική υποτίμηση πάλι η ανταγωνιστικότητα δεν αυξήθηκε γιατί μια ακόμα υποτίμηση θα τη βελτιώσει. Σου απαντούν: Το ευρώ είναι στημένο να κερδίζουν οι γερμανοί, δεν το βλέπεις; Όταν τους ζητάς να απαντήσουν στην ερώτηση, ανάλογα με το συνομιλητή παίρνεις 2 απαντήσεις: 1. Μα γιατί να μην δοκιμάσουμε τη δραχμή; Μπορείς να μου αποδείξεις ότι θα είναι καταστροφική; ή 2. είσαι ευρωλιγούρης (ή ακόμα και γερμανοτσολιάς).
  2. Βάζουν ημιτελή διλήμματα (όπως αυτό του δημοψηφίσματος). Λένε, θέλετε συμφωνία με κάθε τρόπο και νέες περικοπές ή επιστροφή στο εθνικό νόμισμα. Όταν τους λες, μα η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα σημαίνει χειρότερες περικοπές σου ανταπαντούν απόδειξέ το και δείξε μου άλλες χώρες που έχει συμβεί κάτι τέτοιο. Τους λες Αργεντινή και σου λένε άλλες συνθήκες εκεί και εξάλλου μια χώρα είναι, βρες μου άλλες.
  Με λίγα λόγια παρατηρώ μια συντονισμένη προσπάθεια που υποψιάζομαι ότι ενορχηστρώνεται από κάπου (από πληρωμένα συριζανελ πληκτρολόγια, πληρωμένα ως σύμβουλοι από τον έλληνα φορολογούμενο βεβαίως) αλλά την ακολουθούν πολλοί χρήσιμοι ηλίθιοι, να περάσει το κλίμα, οκ μέσα στα σκατά είμαστε έτσι κι αλλιώς, δεν τρέχει και τίποτα να δοκιμάσουμε τη δραχμή. Δεν έχουμε δηλαδή το άγριο bulling που φάγαμε οι υποστηρικτές του ναι τον Ιούλιο του 15, αλλά τη δημιουργία ενός κλίματος στο οποίο η δραχμή δεν τρομάζει. Έξυπνη τακτική ομολογουμένως και δυστυχώς αν πράγματι συμβαίνει δεν υπάρχει κανένας θεσμικός παράγοντας (αναφέρομαι στον πάκη) με αρχίδια να τη σταματήσει (π.χ. να παραιτηθεί για να στείλει τη χώρα εκλογές και τους συριζανελ στο σπίτι τους).

  Μου αρέσει!

 2. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

  Βερολινέζε +1, απόλυτα εύστοχες οι επισημάνσεις σου.
  Δύο μόνο μικρές ενστάσεις, πρώτον, έχω την αίσθηση ότι όλα αυτά δεν εκπορεύονται από κάποιο κέντρο που τα ενορχηστρώνει. Εντάξει, μπορεί να κάνω λάθος αλλά πάντως νομίζω ότι πρόκειται για μια εντύπωση που εχει πλέον διαχυθεί μέσα στην κοινωνία λόγω της παρατεταμένης ύφεσης από την οποία δεν μπορεί να βγεί η χώρα. Οπότε, η δυσφορία που έχει δημιουργηθεί, σε συνδυασμό με μία γενικότερη απογοήτευση αλλά επίσης και μία τεράστια διανοητική σύγχυση, αποτελεί το ιδανικό υπόβαθρο για να ριζώσει κατόπιν η όποια συνωμοσιολογική θεώρηση των πραγμάτων.
  Δεύτερον, δεν είναι μόνο η Αριστερά – ή, πιο σωστά, τμήμα της Αριστεράς, μεγάλο όμως τμήμα, το μεγαλύτερο ίσως – που βλέπει θετικά την επιστροφή στην δραχμή. Υπάρχει και ένα κομμάτι της Δεξιάς, επίσης αριθμητικά σημαντικό, που επίσης καλοβλέπει αυτή την επάνοδο στο εθνικό νόμισμα.

  Έχουμε μπλέξει.

  Μου αρέσει!

 3. Ο/Η xberliner λέει:

  Δύστροπη Πραγματικότητα
  Και στα δύο έχεις δίκιο. Δηλαδή είναι σωστό ότι υπάρχει κούραση στον κόσμο και επίσης το κλίμα διαχέεται σε όλο το πολιτικό φάσμα.
  Διάβασα σήμερα το πρωί με τον καφέ αυτό:
  http://www.protagon.gr/epikairotita/44341348514-44341348514
  Καταρχήν να πω ότι αν τα μισά από αυτά που αναφέρει εκεί μέσα είναι αληθή κάποιοι πρέπει να περάσουν από ειδικό δικαστήριο με τις βαρύτερες κατηγορίες που προβλέπει το νομικό μας σύστημα.
  Αυτό που βρήκα πολύ ενδιαφέρον στο παραπάνω κείμενο δεν ήταν τόσο τα γεγονότα αλλά η εκτίμηση που κάνει ο συγγραφέας: Οι συριζανέλ και ο αρχηγός τους βλέπουν δεν έχουν τύχη ως κόμμα και ως πολιτικοί όποτε γίνουν οι επόμενες εκλογές. Αντίθετα προσπαθούν να κρατηθούν από το 60% του δημοψηφίσματος και το 40% περίπου το κόσμου που σήμερα δεν θα είχε αντίρρηση να πάει στη δραχμή. Δημιουργώντας και μεθοδεύοντας τις συνθήκες αυτό το 40% να γίνει πλειοψηφικό ρεύμα τότε δεν χρειάζεται να πάει σε εκλογές, αλλά σε δημοψήφισμα που θα κερδίσει. Τότε πλέον θα έχουν το δρόμο ανοιχτό να μας κατσικωθούν στο σβέρκο όχι για μια ακόμα τετραετία αλλά μέσα από τη μπάχαλο και την ανωμαλία που θα επικρατήσει να αλλάξουν τη δημοκρατία (βλέπε π.χ. βενεζουέλα).
  Οπότε δεν θεωρώ απίθανο να υπάρχει μεθόδευση και ενορχήστρωση.

  Μου αρέσει!

 4. Ο/Η Ενη λέει:

  Μπας και μας ζαλιζουν ακομα και τα σοσιαλ μηντια και δεν ξερουμε ακριβως τι συμβαινει; Λετε να ειναι ολα ψεμματα αυτα που λεει ο Τσακαλωτος; Τουλαχιστον αυτός αναλαμβανει και την ευθυνη των λογων του ως ο πλεον αρμοδιος ΥΠΟΙΚ

  »
  Ποιοι σταθμοί του Μετρό κλείνουν το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα-Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το ηλεκτρονικό εισιτήριο
  in.gr » Ειδήσεις » Οικονομία RSS : Οικονομία
  Δημοσίευση: 15 Φεβ. 2017, 12:53
  Αρθρο στην Bild
  Τσακαλώτος: Η Ελλάδα είναι έτοιμη να γυρίσει σελίδα
  Τσακαλώτος: Η Ελλάδα είναι έτοιμη να γυρίσει σελίδα
  (Φωτογραφία: Intime )

  Κοινή χρήση
  2
  Βερολίνο
  Την πρόοδο που έχει επιτύχει η Ελλάδα τόσο σε ό,τι αφορά τα δημοσιονομικά, όσο και τις μεταρρυθμίσεις περιγράφει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε άρθρο του στην γερμανική εφημερίδα Bild.

  Αφού ζητά να μην υπάρχουν παράλογες απαιτήσεις από την Ελλάδα, υπογραμμίζει: «Είμαστε πολύ κοντά στο να μετατρέψουμε τον φαύλο κύκλο σε ενάρετο κύκλο, και μια αποφασιστική συνεδρίαση του Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου σίγουρα θα άνοιγε τον δρόμο για μια τέτοια στροφή».

  Ειδικότερα, για τις μεταρρυθμίσεις αναφέρει ότι το ΔΝΤ και ο Βόλφγκανγκ Σόμπλε «ζητούν περισσότερες μεταρρυθμίσεις που όμως ποτέ δεν φαίνεται να βασίζονται σε μια ξεκάθαρη αντίληψη του τι έχει ήδη επιτευχθεί».

  Σημειώνει, δε, ότι η άποψη του ΔΝΤ πως η διαδικασία των μεταρρυθμίσεων έχει επιβραδυνθεί, «απέχει πολύ από την αλήθεια».

  «Ούτε είναι ορθό το ΔΝΤ να ζητά περισσότερες περικοπές στις συντάξεις και μείωση των φοροαπαλλαγών. Υπάρχει ένα επιχείρημα αναφορικά με την αναδιάρθρωση των κοινωνικών δαπανών της Ελλάδας, και αυτό εξελίσσεται με μια εντυπωσιακή αξιολόγηση για την Κοινωνική Πρόνοια, η οποία στηρίζεται από την Παγκόσμια Τράπεζα» σημειώνει ο υπουργός Οικονομικών.

  Ειδικότερα, αναφερόμενος στους συνταξιούχους, σημειώνει ότι αν κανείς συνυπολογίσει όλα τα επιδόματα προς αυτούς που είναι άνω των 65 ετών, τις συντάξεις και τα επιδόματα σε είδος, τότε οι έλληνες συνταξιούχοι είναι σε πολύ χειρότερη θέση σε σύγκριση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, και πολύ περισσότερο με τα όσα ισχύουν στη Γερμανία.

  Ο ίδιος επιχειρεί να καταρρίψει ένα ακόμη επιχείρημα σχετικά με τον φόρο εισοδήματος – αφορολόγητο. «Δεν ισχύει πως μόνο το ήμισυ των Ελλήνων δεν πληρώνουν φόρο εισοδήματος. Αν κάνετε σωστά τους υπολογισμούς, και συγκρίνετε την Ελλάδα με την ΕΕ χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία για όλες τις χώρες (όπως δεν κάνει το ΔΝΤ), τότε ο αριθμός αυτών που δεν πληρώνουν φόρο εισοδήματος μειώνεται στο 12%, ποσοστό που δεν είναι καθόλου μεγάλο σε μια χώρα όπου το 20% του πληθυσμού βρίσκεται κάτω από το επίπεδο της φτώχειας, και το 35% κινδυνεύει από την φτώχεια ή τον κοινωνικό αποκλεισμό».

  Αναφερόμενος στις απαιτήσεις για περαιτέρω περικοπή συντάξεων και αυξήσεις στη φορολογία, ο κ. Τσακαλώτος τονίζει πως ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα το 2016 ξεπεράστηκε κατά περίπου 1,7% το 2016, έναντι ελλείμματος 0,3% που προέβλεπε το ΔΝΤ. «Και ποιο είναι το πιθανό αποτέλεσμα; Άνω του 2%» τονίζει.

  «Είναι λογικό να ζητάς να προ-νομοθετηθούν περισσότερα μέτρα για το 2019, μετά από μια τέτοια υπεραπόδοση;» αναρωτιέται ο κ. Τσακαλώτος, για να καταλήξει: «Ποιος ξέρει τι θα μας ζητούσαν να κάνουμε αν δεν είχαμε πετύχει τον στόχο!»

  Σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, υποστηρίζει ότι η Αθήνα είναι θετική, αλλά το Ταμείο θα πρέπει να αποφασίσει γρήγορα και να σταματήσει να έχει παράλογες απαιτήσεις. Επιπλέον, θα πρέπει να συμφωνήσει στα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος με τους ευρωπαίους εταίρους.

  Αλλά και οι ευρωπαίοι από την πλευρά τους, εάν χρειάζονται τη συμμετοχή του ΔΝΤ θα πρέπει να καταλήξουν σε έναν έντιμο συμβιβασμό για το χρέος το συντομότερο, παρατηρεί.

  «Η Ελλάδα και η Ευρωζώνη βρίσκονται σε σημείο καμπής. Η Ελλάδα έχει δείξει μια προσήλωση στο πρόγραμμα για το οποίο στοιχηματίζω πως πολλοί θα αμφέβαλλαν το καλοκαίρι του 2015. Έχουμε βγει από την ύφεση και οι αγορές και οι επενδυτές θεωρούν πως η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και η ένταξή μας στο πρόγραμμα QE της ΕΚΤ είναι σημαντικά σινιάλα επιστροφής στην κανονικότητα» επισημαίνει ο υπουργός Οικονομικών για να καταλήξει:

  «Είμαστε πολύ κοντά στο να μετατρέψουμε τον φαύλο κύκλο σε ενάρετο κύκλο, και μια αποφασιστική συνεδρίαση του Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου σίγουρα θα άνοιγε τον δρόμο για μια τέτοια στροφή.

  ingr.

  υγ. Βγαινει κανενα συμπερασμα περι δραχμης απο ο,τι αναφερει ο Τσακαλωτος;

  υγ. Με την ευκαιρία ο Τομσεν σημερα δηλωνει οτι αν οι εκτιμησεις μας ειναι απαισιοδοξες, ειμαστε ετοιμοι να τις αναθεωρησουμε. (βλ. ειδησεις σημερα)

  Μου αρέσει!

 5. Ο/Η Ενη λέει:

  Καποιες ασχετες ειδησεις στην αρχή, επρεπε να τις αφαιρεσω. Σορρυ

  Μου αρέσει!

 6. Ο/Η δεξιος λέει:

  Eίχα ξαναγράψει ότι ο σύριζα δεν ήταν ποτέ κάτι «νέο».Στα πάνω από δύο χρόνια που κυβέρνησε δεν υπήρξε απολύτως τίποτα νέο σε κανένα τομέα.Ούτε για δείγμα.
  Ο σύριζα δεν ήλθε για να αλλάξει κάτι αλλά για να διασώσει το καθεστώς που διαμορφώθηκε στη μεταπολίτευση και κυρίως τη δεκαετία του 80 και κινδύνευε από την αλλαγή του μοντέλου της οικονομίας προς την οποία οδηγούσαν οι πιέσεις της τρόικας.Τώρα γίνεται αντιληπτό ότι αυτό είναι αδύνατον μέσα στην ευρωζώνη οπότε πολλοί προσανατολίζονται στην αλλαγή νομίσματος νομίζοντας ότι έτσι θα διασώσουν το σύστημα και θα αποφύγουν τον διεθνή ανταγωνισμό.

  Μου αρέσει!

 7. Ο/Η xberliner λέει:

  «υγ. Βγαινει κανενα συμπερασμα περι δραχμης απο ο,τι αναφερει ο Τσακαλωτος;»

  Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι ο Τσακαλώτος αποποιείται την ευθύνη της μη συμφωνίας και ρίχνει το μπαλάκι στους κακούς ευρωπαίους και στο αναποφάσιστο ΔΝΤ. Η αξιολόγηση θα έπρεπε να κλείσει το 2016. Κάποιος/οι παίζουν καθυστερήσεις (με μόνη τη μη συμμετοχή στο QE αυτό έχει τεράστιο άμεσο κόστος για την ελληνική οικονομία). Είτε γιατί πιστεύουν ότι θα πάρουν (καλύτερη) πολιτική αν το κλείσιμο γίνει πιο κοντά στις γερμανικές εκλογές (είναι ηλίθιοι που το πιστεύουν αυτό, ανάλογα με το πως θα πάει η προεκλογική ατζέντα στη γερμανία, μπορεί να πετύχουν και το αντίθετο αποτέλεσμα). Είτε γιατί μεθοδεύουν το αδιέξοδο (που οδηγεί στο τελικό δημοψήφισμα) και δημιουργούν το μαύρο πρόβατο (δεν φταίμε εμείς, ο κακός ο Σόιμπλε φταίει).

  Μου αρέσει!

 8. Ο/Η Ενη λέει:

  xberliner
  Τώρα μολις ειδα το συνδεσμο που εδωσες απο το protagon.

  Χθες ειχε δωσει το πρωτοτυπο ο Δεξιος,

  Δεν το διαβασα ολο, δεν αντεχεται ειναι ολοκληρο μυθιστορημα, αλλα αυτο μου μενει ειναι μια νεας κοπης αντικομμουνιστικου μενους, επι ημερων 2017, που μονο γελια σου προκαλει.

  Ποιος φοβαται πλεον τον «κομμουνισμον» πεθανε και ο Παττακος……

  Ασε που δεν μπορει να φανταστει κανεις τον Σουλτς, τον Γιουνκερ και ολο το σοσιαλδημοκρατικο πολιτικο προσωπικο της ευρωπης που βρισκεται καθε μερα με τον Τσιπρα, οτι

  αυτός εντεχνως θα μας παει ολους στον «κομμουνισμον»…..

  Ελεος, σε σαχλαμαρες πια!!!!!!

  Μου αρέσει!

 9. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  Μας πάει σε πλήρη φτωχοποίηση είναι το σωστό. 🙂

  Και ο κομμουνισμός είναι ο πιο γρήγορος δρόμος. Ε’ το κάνει απο άλλο δρόμο. 🙂

  Μου αρέσει!

 10. Ο/Η xBerliner λέει:

  «μια νεας κοπης αντικομμουνιστικου μενους»
  Η εξήγηση που δίνει ο συγγραφέας είναι πράγματι προς τα εκεί και εγώ νομίζω λανθασμένα.
  Από εκεί και πέρα δεν μπορώ να ξεχάσω ότι στο πρώτο μισό του 2015 υπήρξε μεθόδευση προς τη δραχμή, σε αντίθεση με όσα έλεγαν. Οι καθυστερήσεις που συνεχίζουν να παίζουν το 2017 με την αξιολόγηση, οι παροχές στους συνταξιούχους χωρίς ενημέρωση των δανειστών κτλ δείχνουν μεθόδευση σύγκρουσης με τους θεσμούς. Παίζει βέβαια και το σενάριο να δημιουργούν την εφιαλτική εναλλακτική ώστε να έχουν δικαιολογία να πέσει άλλη μια φορά στα 4. Αλλά και έτσι να είναι αυτά είναι επικίνδυνα πράγματα γιατί ατυχήματα συμβαίνουν.

  Μου αρέσει!

 11. Ο/Η Αλικη λέει:

  Εγω πιστεύω οτι απο την αρχη το συντριπτικά μεγαλύτερο τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ -συμπεριλαμβανομένης της ηγετικής ομάδας- αυτο ήθελε: ρήξη με την Ευρώπη και δραχμή.
  Εκανε πίσω ο Τσιπρας την τελευταια στιγμή, διοτι φοβήθηκε για το τομαρι του.

  Τωρα που βλέπουν οτι ειναι χαμένοι ετσι κι αλλιώς ειναι έτοιμοι να παίξουν τα ρέστα τους.
  Και πραγματι στην κοινωνία -λογω αμάθειας, σύγχυσης και απελπισίας- αρχίζει και παίζει η δραχμή ως διέξοδος.
  Η κατασταση ειναι πολυ επικίνδυνη.

  ΥΓ: Κι εχεις και το ΠΑΣΟΚ της χαζοφωφης να αφήνει ανοιχτό το ενδεχομενο να παίξει τον ρόλο του χρήσιμου ηλιθίου.
  ΥΓ2: Εν μεσω ολων αυτών προσφέρονται για τον ιδιο ρόλο και οι διάφοροι συναινεσακηδες και οπαδοι της δηθεν εθνικής συνεννόησης.
  Πιστεύω οτι οποίος δεν καταλαβαίνει οτι οι συριζοψεκασμενοι θα πρεπει να φύγουν «χθες» δεν εχει καμια δικαιολογία.

  Μου αρέσει!

 12. Ο/Η xberliner λέει:

  «συναινεσακηδες»
  καλό, με άρεσε, χαχαχα
  Βασικά σαμουράι έτοιμοι να κάνουν χαρακίρι χρειαζόμαστε.

  Μου αρέσει!

 13. Ο/Η Ενη λέει:

  xberliner

  Ειναι τα χιλιοειπωμενα, οτι ολη η Βαρουφακειος περιοδος ηταν καταστρεπτικη και ειχε και κατι αιχμες περι δραχμης. Μην ξεχναμε οτι τοτε κυβερνουσε και ο Λαφαζανης και η Ζωή και αλλοι.
  Τώρα καμια πιθανοτητα δεν υπαρχει ο σημερινος συριζα να σκεπτεται » περι δραχμης» Αντιθετως διακαως επιθυμει να βρισκεται και εντος της ΕΕ και στην ευρωζώνη.
  .
  Οι σημερινοι θελουν να γινουν η σοσιαλδημοκρατικη ευρωπαικη ελληνικη πολιτικη δυναμη. Γιαυτό και πολυ θα ηθελαν συμπραξεις με τα κομματα της κεντροαριστερας (και δη με το ΔΗΣΥ,) η οποια ομως εχοντας και τα δικα της προβληματα (το κινημα των 3 κλπ.) , δεν φαινεται να προσανατολιζεται σε τετοιες λυσεις.

  Τώρα για τις αργοποριες. Δεν ξερω ,αλλα πολυ «αντιπολιτευση» μυριζουν. Δηλαδή αυτοι αν ηταν στην ιδια θεση τι διαφορετικο θα εκαναν;; Οταν οι δανειστες θελουν ντε και καλά μετρα για μετα το 2018 (και να προ-ψηφισθουν απο τωρα), χωρις να λαμβανουν υποψη και τα στοιχεια του 2016 και των πρωτων μηνων του 2017, που υπερεβησαν των στοχων (βλ. Τσακαλωτος).

  Γι’ αυτο καλον θα ειναι να επικρατησει η λογικη σε ολα.

  Μου αρέσει!

 14. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  Αυτά τα γομαρια δεν έχουν σε υπολειψη την κοινοβουλευτική μας Δημοκρατία
  Σοσιαλδημοκράτες από το μέλλον 🐃

  Μου αρέσει!

 15. Ο/Η Ενη λέει:

  Αυτά τα γομαρια δεν έχουν σε υπολειψη την κοινοβουλευτική μας Δημοκρατία

  Σχολιαστη, σε μια τετοια περιπτωση θα τους ειχε εκδιωξει η ιδια ευρωπαικη ενωση.

  Μου αρέσει!

 16. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  Δε νομίζω 😎
  Δεν διώχνουν χώρες που έχουν πέσει σε κακοτοπια

  Μου αρέσει!

 17. Ο/Η xBerliner λέει:

  «Ειναι τα χιλιοειπωμενα, οτι ολη η Βαρουφακειος περιοδος ηταν καταστρεπτικη και ειχε και κατι αιχμες περι δραχμης. Μην ξεχναμε οτι τοτε κυβερνουσε και ο Λαφαζανης και η Ζωή και αλλοι»
  Όλοι αυτοί κατείχαν θέσεις ευθύνης με ευθύνη και με γνώση του Αλέκση.
  Η αλήθεια όμως είναι ότι από τους τρεις που αναφέρεις ο Βαρουφάκης δεν ήθελε επιστροφή στη δραχμή. Το ότι τζόγαρε τη χώρα και αυτό οδηγούσε στη δραχμή δε σημαίνει ότι ήθελε και δραχμή. Οι άλλοι δύο ήθελαν δραχμή και για λόγους ιδεολογικούς. Όταν γράφω από πάνω ότι υπήρχε μεθόδευση για τη δραχμή δεν βάζω μέσα σε αυτούς το Βαρουφάκη. Αυτός οδηγούσε στη δραχμή εξαιτίας της τακτικής του. Αυτοί που τη μεθόδευαν τη δραχμή ήταν ο Λαφαζάνης, η Ζωή και τα σκυλάκια τους. ΄
  Σε κάθε περίπτωση όμως ήταν όλοι ενήμεροι και κυρίως ο Τσίπρας. Θυμάμαι π.χ. τον καμένο να βγαίνει και να δηλώνει δημόσια ότι ο στρατός εγγυάται τα φάρμακα ή το Λαφαζάνη να κάνει έλεγχο και απογραφή στα καύσιμα. Και αυτά πριν ανακοινωθεί το δημοψήφισμα. Οπότε ο Τσίπρας ήξερε πολύ καλά τους κινδύνους του δημοψηφίσματος.

  Μου αρέσει!

 18. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  Μονο από την ποσοτική χαλάρωση που δε μπαίνουμε χάνεται 1.5 δις το μήνα
  Και το πρόγραμμα τρέχει από το Μάρτη του 15

  Μου αρέσει!

 19. Ο/Η physicist λέει:

  Οι Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες αλλάζουν σιγά-σιγά τροπάρι και αρχίζουν να δέχονται Πρόγραμμα χωρίς συμμετοχή του ΔΝΤ. Καταλαβαίνετε ότι το θέμα δεν είναι άσπρο-μαύρο: ναι μεν οι τυχοδιώκτες που κυβερνούν την Ελλάδα δεν ξέρουν την τύφλα τους αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν άδικο σε όλα όσα λένε. Εν προκειμένω, όταν ισχυρίζονται ότι ο Σώυμπλε δεν είναι πανίσχυρος, ότι η επιρροή του μειώνεται και ότι η Μέρκελ ή οι ΧΔ έχουν ισχυρούς περιορισμούς από αλλού (επερχόμενες εκλογές, ενότητα της Ευρωζώνης, ισχυρά αντίρροπες τάσεις στο εσωτερικό της χώρας τους) κάνουν καίριες επισημάνσεις. Στον βαθμό που δίνουν τουλάχιστον την εντύπωση ότι είναι διατεθειμένοι και ικανοί να εκμεταλλευτούν τα αδύνατα σημεία της ΟΔΓ προς όφελος της Ελλάδας (βραχυπρόθεσμο και μυωπικό μεν αλλά που να ανακουφίζει τον πληθυσμό), θα επωφελούνται από αυτή τους την τακτική, ενώ η ρητορεία των «καλών μαθητών» της άνευ όρων φιλοευρωπαϊκής πλευράς θα τους κάνει να μοιάζουν αδύναμοι και μη μαχητικοί.

  Ξέρω, άλλο τι φαίνεται και άλλο τι είναι αλλά που να πάρει, οι άνθρωποι δεν παίρνουμε πολιτικές αποφάσεις με βάση «αντικειμενικά στοιχεία» (ποιά;) και άλλα ακαδημαϊκά που λένε (λέμε) οι ξερωγώ «μορφωμένοι» και «έλλογοι». Οι περισσότερες πολιτικές αποφάσεις όλων μας είναι μεροληπτικές κι επηρεάζονται από εντυπώσεις και εδραιωμένες πολιτικές πεποιθήσεις και προκαταλήψεις.

  Α, ο σύνδεσμος για τους ΧΔ, μην τον ξεχάσω:

  http://www.zeit.de/politik/ausland/2017-02/internationaler-waerungsfonds-iwf-griechenland-rettung-union

  Μου αρέσει!

 20. Ο/Η Ενη λέει:

  «Όλοι αυτοί κατείχαν θέσεις ευθύνης με ευθύνη και με γνώση του Αλέκση.»

  Σωστα, ομως φροντισε να τον απαλλαξουν τον,»Αλεκση», για να μπορεσει να κανει πλεον μια δικη του πολιτικη απαλλαγμενος απο ιδεολογικους περιορισμους του παρελθοντος αιωνα.
  Αυτα που συμπεραινονται απο την πολιτικη του σημερινου συριζα ειναι οτι ναι μεν θελει να βρισκεται σε μια ευρωπαικη ενωση και ευρωζωνη, μονο που θα ηθελε να μην εκπροσωπει τους συντηρητικους κυκλους των κρατων μελων, αλλα αυτους που τεινουν προς σοσιαλδημοκρατικες αντιληψεις και πεποιθησεις.
  Ετσι φλερταρει συνεχως προς την ευρωπαικη σοσιαλδημοκρατια και φυσικα η πολιτικη του ειναι εντελως αντιθετοι ,με την ανοδο των ακροδεξιων στην ευρωπη. Εκει λοιπον τα βρισκουν με τους ευρωπαιους σοσιαλδημοκρατες.

  Μονο που στην Ελλαδα την πλευρα της σοσιαλδημοκρατιας την καλυπτουν αλλες πολιτικες δυναμεις, η ΔΗΣΥ και αλλες κινησεις πολιτων αλλά και απλες κοινωνικες δυναμεις.

  Μου αρέσει!

 21. Ο/Η Ενη λέει:

  Μονο από την ποσοτική χαλάρωση που δε μπαίνουμε χάνεται 1.5 δις το μήνα
  Και το πρόγραμμα τρέχει από το Μάρτη του 15 »

  Εχεις δικαιο Σχολιαστη στο συλλογισμο σου. Αρα αυτο που πρεπει ολοι να επιδιωκουν, κυβερνηση και αντιπολιτευση ειναι να κλεισει το συντομοτερο η δευτερη αξιολογηση.
  Ας κλεισει, με μια συναινεση απο ολους, με τα λιγοτερα δυνατον μετρα που μας ζητουν, και μετα ας ζηταει η αντιπολιτευση εκλογες.
  Το μεγα θεμα ειναι να μπει η οικονομια σε μια τροχια ανακαμψης, να γινουν επενδυσεις, να δημιουργηθουν θεσεις εργασίας, να μειωθει η ανεργια να υπαρχει μια κανονικοτητα στη ζωη των πολιτων και μετα …….ποιος θα γινει πρωθυπουργος.

  ,

  Μου αρέσει!

 22. Ο/Η xBerliner λέει:

  «Μονο που στην Ελλαδα την πλευρα της σοσιαλδημοκρατιας την καλυπτουν αλλες πολιτικες δυναμεις, η ΔΗΣΥ και αλλες κινησεις πολιτων αλλά και απλες κοινωνικες δυναμεις.»
  Στην Ελλάδα ο χώρος αυτός είναι ορφανός.
  Ο συριζα όσο και να θέλει να το προσεταιριστεί αργά ή γρήγορα δεν θα έχει το αναγκαίο μέγεθος να τον καλύψει. Προβλέπω ότι σε λίγα χρόνια θα ξαναπέσει στα γνωστά ποσοστά λιπαρών στο ελαφρύ γάλα.
  Από εκεί και πέρα ΔΗΣΥ, φώφη, αννούλα, κτλ πολύ απλά δεν υπάρχουν. Παλιά υλικά, με εξαίρεση ελάχιστους (τα δάχτυλα ενός χεριού αρκούν να τους μετρήσεις) φθαρμένοι, κοινολόγοι και κενολόγοι πολιτικοί πολύ κάτω του μετρίου. Π.χ. αν διαβάσεις δηλώσεις της φώφης χωρίς να αναφέρεται ποιος τις είπε, δεν θα κατέληγες στο συμπέρασμα ότι είναι από έκθεση ιδεών μαθητή λυκείου από αυτούς που συμμετέχουν στη βουλή των εφήβων; Ο χώρος λοιπόν είναι ορφανός. Το ποιος θα τον καλύψει θα δούμε. Πάντως δεν πιστεύω ότι θα τον καλύψουν τα ρετάλια που που ξέμειναν από το παλιό πασοκ.

  Μου αρέσει!

 23. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  Αγαπητή Ενη, καταγράφω 2-3 εικόνες:

  1. Κασιδιάρης – Βίτσας Καμμένος δίπλα δίπλα να αποδίδουν τιμές στη σημαία, στο ακριτικό νησί

  2. Λυσσώδης προσπάθεια να κλείσουν τα κανάλια και να μείνουν 4, με βοσκοτόπια κλπ

  3. Η δίκη των αυγών έχει γίνει ανέκδοτο

  4. …

  Δεν υπάρχει τέτοια σοσιαλδημοκρατία 🙂

  Μου αρέσει!

 24. Ο/Η Αλικη λέει:

  Δεν ειναι προς όφελος της Ελλαδας το σύρσιμο της αξιολόγησης, με συνέπεια να καταρρακώνεται η οικονομία -βλ και ανύπαρκτες τραπεζες- και να χάνονται δις -βλ qe-, με σκοπό να δίνουν την εντύπωση οι απατεώνες της κυβερνησης οτι εκμεταλλεύονται τα δηθεν «αδύνατα σημεία της ΟΔΓ».

  Άλλωστε το εχουμε ξαναδεί το εργο της εκμετάλλευσης αυτών και άλλων αδυνάτων σημείων των δανειστών. Μας στοίχισε καμια εκατοστή δις και capital controls.

  ΥΓ: Οι «μορφωμένοι και έλλογοι» και οχι οι αγράμματοι και αγομενοι απο το θυμικό ειναι οι κατάλληλοι για να λαμβάνουν τις σοβαρές αποφάσεις.
  Εκτος αν καποιος εχει προσχωρήσει στη λογικη του λαικισμου, οποτε κρίνει με διαφορετικά κριτηρια -βλέπει θετικά ακομη και τον Τραμπ, για παράδειγμα.

  Μου αρέσει!

 25. Ο/Η Αλικη λέει:

  Σχο, το «ο Τσιπρας σοσιαλδημοκράτης» μου θυμίζει κατι σαν «ο Καραγκιόζης γιατρός πχ».
  Με την διαφορα οτι ο Καραγκιόζης ηταν, κατα βάθος, σοβαρη φιγούρα.

  Μου αρέσει!

 26. Ο/Η Ενη λέει:

  «Π.χ. αν διαβάσεις δηλώσεις της φώφης χωρίς να αναφέρεται ποιος τις είπε, δεν θα κατέληγες στο συμπέρασμα ότι είναι από έκθεση ιδεών μαθητή λυκείου από αυτούς που συμμετέχουν στη βουλή των εφήβων; »
  Καλο τo χιουμορ σου xb, αν ομως θυμαμαι καλά, καποτε ειχες γραψει στην Καλυβα, οτι ακουγοντας τη Γεννηματα στη βουλή, σου εκανε πολυ καλυ εντυπωση ως σοβαρή πολιτικός (δεν θυμαμαι ακριβως τη δικη σου εκφραση)

  Πάντως , ειτε μας αρεσει ειτε οχι, η Γεννηματα ειναι προεδρος μιας κοινοβουλευτικης δυναμης και απ’ οτι την εχω παρακολουθησει ,οι παρεμβασεις της στη βουλή ειναι καιριες και ισαξιες ολων των αλλων αρχηγων κομματων. Δεν διακρινει κανεις καμια ιδιαιτερη διαφορά απο τους αλλους.

  Τωρα τι ακριβως αντιπροσωπευει η ΔΗΣΥ; πρωτον δειχνει να διεκδικει την τριτη θεση στη βουλή συμφωνα με τις δημοσκοπησεις. Επισης κατορθωσαν να μεινουν ενωμενες οι πολιτικες δυναμεις που την εκπροσωπουν και οχι να διαλυονται.

  Το οτι ειναι και ανυπαρκτοι μοιαζει λιγο αυθαιρετο. Ποιοι τους ψηφισαν και ειναι στη βουλη;; η ειναι και οι ψηφοφοροι….. ανυπαρκτοι;;;

  Οι αλλες κινησεις που προερχονται μεν απο το ΠΑΣΟΚ π.χ. των 3, αυτή τη στιγμη βρισκονται στο πεδιο ολων των αλλων, που με τον ενα η τον αλλο τροπο, προσπαθουν να συγκροτησουν μια πολιτικη εκφραση. Και τιποτα περισσοτερο, επι του παροντος. Αν στο μελλον θα θελησουν να ζητησουν την ψηφο των πολιτων τοτε θα κριθει και η προσπαθεια τους.

  Συνεπως στο χωρο της κεντροαριστερας (για την οποια μιλαμε), αλλιως κανεις κρινει ενα ηδη κοινοβουλευτικο κομμα, ΔΗΣΥ και αλλιως μεμονωμενες προσπαθειες ατομων, που ναι μεν χρηματισαν (επιτυχως η οχι στην πολιτικη), και οι
  οποιες τωρα δειχνουν να δραστηριοποιουνται πολιτικα.
  (να υπογραμμισω οτι ο νομος Διαμαντοπουλου ηταν μια επιτυχια στον κοινοβουλευτικο βιο, με τη συναινεση που πραγματοποιηθηκε).
  Βεβαια εχουν και τη λυση να ενδυναμωσουν τη ΔΗΣΥ.

  .

  Μου αρέσει!

 27. Ο/Η xBerliner λέει:

  «σου εκανε πολυ καλυ εντυπωση ως σοβαρή πολιτικός»
  Δεν έχω γράψει ποτέ κάτι τέτοιο για τη Φώφη. Βασικά δεν έχω γράψει ποτέ οτιδήποτε που να μην την περιγράφει ως ένα κάτω του μετρίου πολιτικό.
  Ο νόμος για την παιδεία έγινε η κολυμβήθρα το Σιλωάμ για την αννούλα, παιδί θαύμα που μόλις τελείωσε τις σπουδές της έγινε φυτευτή νομάρχης Κοζάνης και μετά ανακάλυψε τον εκσυχρονισμό. Sorry, αλλά δεν θα αγοράσω, θα κάνω την καρδιά μου πέτρα και αν το εργοστάσιο δεν βγάλει καινούργιο μοντέλο θα πάω στο δίπλα μαγαζί και θα αγοράσω από άλλη φίρμα. Μπορεί τα παντελόνια τους να έχουν λίγο στενή γραμμή και να μη μου ταιριάζουν, αλλά καλύτερα από μπαλωμένα και παλιομοδίτικα που πουλάνε αυτοί.
  Για υπόλοιπα μου γράφεις ο καιρός θα δείξει. Μακάρι να υπάρχει τρίτη δύναμη άλλη από τους ναζί και ας είναι η φώφη.

  Μου αρέσει!

 28. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

  Λέμε για τον Συριζα, και έχουμε και δίκο σε οσα λέμε, από την άλλη όμως και αυτή η ΝΔ είναι γεμάτη ένα σωρό μαλάκες, που μέσα από διάφορα προσχήματα το μόνο που γυρεύουν είναι να κάνουν διαφήμιση του πόσο δεξιοί είναι, λες και η περιφορά της «δεξιοφροσύνης» τους είναι κανα παράσημο (όπως ακριβώς άλλωστε κάνουν και πολλοί από την Αριστερά, που μας έχουν ζαλίσει τα παπάρια περιφέροντας την «αριστεροσύνη» τους εδω και ‘κει σαν να ‘ναι κανα παράσημο).

  … Υπογραφές για το «Τάμα του ‘Εθνους» βρε ανιστόρητα ζαγάρια? …

  Το «Τάμα του Έθνους»: Από τα Τουρκοβούνια στο… Ζάππειο

  http://www.kathimerini.gr/896627/article/epikairothta/ellada/to-tama-toy-e8noys-apo-ta-toyrkovoynia-sto-zappeio

  «Η εκπλήρωση του τάματος του Εθνους και των Ηρώων του Εθνους για την ανέγερση μεγαλοπρεπούς Ιερού Ναού του Σωτήρος Χριστού συνεχίζει να αποτελεί ηθική και συμβατική υποχρέωση της Ελληνικής Πολιτείας». Οι κατάλληλες θέσεις είναι πολλές: «Το Πεδίον του Αρεως, τα ξέφωτα του Ζαππείου ή του Εθνικού Κήπου, το Αττικό Αλσος».

  Είναι εύκολο με μια πρώτη ανάγνωση να υποθέσει κανείς ότι το εν λόγω απόσπασμα προέρχεται από μία από τις γνωστές ιστοσελίδες, όπου ο μαρμαρωμένος βασιλιάς συνυπάρχει με την «αλήθεια που σας κρύβουν για τα εμβόλια», τις εικόνες που δακρύζουν και την παρουσία Ελλήνων στις πυραμίδες των Ινκα.

  Δυστυχώς, όμως, η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Το απόσπασμα προέρχεται από επερώτηση που κατέθεσαν 18 βουλευτές: Οι Σ. Αναστασιάδης, Γ. Βαγιωνάς, Κ. Βλάσης, Γ. Γιακουμάτος, Στ. Γιαννάκης, Θ. Δαβάκης, Θ. Καράογλου, Γ. Κασαπίδης, Κ. Κατσαφάδος, Δ. Κυριαζίδης, Γεωργία Μαρτίνου, Β. Μπασιάκος, Χρ. Μπουκώρος, Κατερίνα Παπακώστα, Ελενα Ράπτη, Κ. Σκρέκας από τη Νέα Δημοκρατία, ο Δ. Καμμένος από τους ΑΝΕΛ και ο ανεξάρτητος Ν. Νικολόπουλος.

  Οι βουλευτές λοιπόν που επιθυμούν να ανεγερθεί μια τεράστια εκκλησία μέσα στον Εθνικό Κήπο ή στο Ζάππειο, απευθύνονται στους υπουργούς Παιδείας και Πολιτισμού προκειμένου να πληροφορηθούν εάν είναι στις προθέσεις της συγκυβέρνησης «η εκπλήρωση της ηθικής αυτής υποχρέωσης της Πολιτείας» και αν διασώζονται έγγραφα της διοικητικής προεργασίας και των αποφάσεων που αφορούν την υπόθεση από το 1834 έως σήμερα.

  Η επερώτηση, που κατατέθηκε στις 13 Φεβρουαρίου, γρήγορα κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συγκεντρώνοντας όπως ήταν αναμενόμενο πλήθος ειρωνικών σχολίων. «Η Ν.Δ. στον δρόμο που χάραξε η Χρυσή Αυγή με ανάλογη ερώτηση προ τετραετίας», «ωραιότατη αφορμή διαγραφής για τον Κυριάκο Μητσοτάκη» ήταν μερικά από αυτά. «Μια εικόνα ίσον χίλιες λέξεις» ήταν και η έκφραση του αντιπροέδρου της Ν.Δ., Κωστή Χατζηδάκη, όταν ερωτήθηκε για το θέμα χθες το πρωί στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Οι αταίριαστοι». «Σίγουρα δεν είναι κάτι που θα έκανα εγώ», σχολίασε με αμηχανία.

  Τι είναι όμως το «τάμα του έθνους»; Η υπόθεση έμεινε γνωστή ως ένα από τα διασημότερα σκάνδαλα της χούντας. Η ανέγερση μνημειώδους εκκλησίας στα Τουρκοβούνια εξαγγέλθηκε από τον Γιώργο Παπαδόπουλο το 1968, ως έκφραση της ευγνωμοσύνης του λαού προς τον Θεό για την απελευθέρωσή του από τους Τούρκους. Ενας ναός που θα ήταν ορατός σε όλη την Αθήνα, ισάξιος του Παρθενώνα. Το σχέδιο αναγόταν σε μια «υπόσχεση» που είχε δοθεί το μακρινό 1829 στη Δ΄ Εθνοσυνέλευση στο Αργος και επαναλήφθηκε από ορισμένους πολιτικούς σε ταραγμένες εποχές (η τελευταία το 1930).

  Ακολούθησε η σύσταση «Ειδικού Ταμείου» για τη συγκέντρωση πόρων. Τελικά συγκεντρώθηκαν 453,3 εκατομμύρια δραχμές από δωρεές, δάνεια και επιχορήγηση από τον προϋπολογισμό, τα οποία… δαπανήθηκαν σε μελέτες και άλλα έξοδα. Οπως αναφέρει η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ (26.1.1974), «φαίνεται ότι ο Ναός του Σωτήρος, που πρόκειται να ανεγερθή πάνω στα Τουρκοβούνια, θα είναι απ’ τους πιο θαυματουργούς στη χώρα μας. Γιατί, πριν ακόμα κτισθή, πριν καν γίνουν τα σχέδια για την κατασκευή του, δαπανήθηκαν –λες από θαύμα– τα 406 εκατομμύρια δραχμές από τα 453 εκατομμύρια που είχαν τελικά συγκεντρωθεί». Στη συνέχεια η υπόθεση ξεχάστηκε και πάλι. «Τα τελευταία χρόνια το θέμα ανακίνησαν απόγονοι των ηρώων του 1821 και το Ιδρυμα Προασπίσεως Ηθικών και Πνευματικών Αξιών», μας πληροφορούν στην ερώτησή τους οι 18 βουλευτές. Αρωγός του σχεδίου, υπενθυμίζουν, είναι η Εκκλησία: όντως, το 2012 η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να ανεγείρει μεγαλοπρεπή καθεδρικό ναό, κατόπιν αιτήματος μητροπολιτών, και αφού στάθμισε «τις πνευματικές ανάγκες του ορθόδοξου ελληνικού λαού» και το γεγονός ότι «όλες οι ορθόδοξες εκκλησίες κατά την παρελθούσα δεκαετία και εν μέσω δυσμενεστάτων οικονομικών και κοινωνικών προϋποθέσεων και όρων, έχουν ανεγείρει υπό τη μορφή τάματος περικαλλείς καθεδρικούς ναούς με εντυπωσιακές οικοδομικές εγκαταστάσεις» (8/6/2012).

  Το ερώτημα, βέβαια, στην υπόθεση αυτή δεν αφορά την τύχη του εγχειρήματος (την οποία κάθε λογικός άνθρωπος μπορεί να υποθέσει), ούτε αν η ανέγερση ακόμα μιας μεγάλης εκκλησίας –και δη σε κάποιο από τα λιγοστά πάρκα της Αθήνας– έχει νόημα. Το πραγματικό ερώτημα αφορά το γιατί οι συγκεκριμένοι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέλεξαν να επαναφέρουν μια υπόθεση βγαλμένη από το χρονοντούλαπο και μάλιστα με τόσο συγκεκριμένη πολιτική χροιά.

  Μου αρέσει!

 29. Ο/Η physicist λέει:

  Αλίκη, νομίζω ότι καταλαβαίνω τι λες αλλά συγχρόνως σου θυμίζω ότι ένα σπουδαίο χαρακτηριστικό της λογικής σκέψης είναι η δυνατότητα να συνειδητοποιούμε ότι οι απόψεις μας και οι αποφάσεις μας είναι, συχνά και σε μεγάλο βαθμό, αποτέλεσμα των μεροληψιών μας. Ότι δηλαδή η δυνατότητά μας να παίρνουμε αποφάσεις «αντικειμενικά ορθές» είναι εξαιρετικά περιορισμένη από πάρα πολλούς παράγοντες, ο κυριότερος από τους οποίους είναι η απίστευτη πολυπλοκότητα του συστήματος και η αδυναμία στην πλήρη πρόσβαση στις πληροφορίες, ακόμα κι όταν αυτές υπάρχουν.

  Αυτές δεν είναι δικαιολογίες για πνευματική τεμπελιά ή για πλήρη άφεση στο θυμικό και όπως μας φανεί, ασφαλώς. Είναι όμως μέρος της πραγματικότητας που καλά θα κάνουμε να μην ξεχνάμε.

  ΥΓ — απόφυγε όσο μπορείς τα φτηνά ad hominem, δεν βοηθούν.

  Μου αρέσει!

 30. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

  Εντάξει, αφου πρώτα αυτοί οι δεξιοί αρχιμαλάκες έκαναν περιφορά της «δεξιοφροσύνης» τους για να τους θαυμάσουμε και όλοι οι υπόλοιποι, μετά έπεσαν και οι αναμενόμενες φάπες από την ηγεσία και απέσυραν άρον άρον τις υπογραφές τους – μην τσαλακωθεί και η εικόνα του κόμματος, προς Θεού.
  Οπότε υποθέτω όλοι είναι ικανοποιημένοι τώρα.

  Απέσυραν τις υπογραφές τους οι βουλευτές της ΝΔ για το «Τάμα του Έθνους»

  http://www.kathimerini.gr/896630/article/epikairothta/politikh/apesyran-tis-ypografes-toys-oi-voyleytes-ths-nd-gia-to-tama-toy-e8noys

  Αποσύρθηκαν οι υπογραφές των 16 βουλευτών της ΝΔ που συνυπέγραφαν ερώτηση με τους Νίκο Νικολόπουλο και Δημήτρη Καμμένο για την εκπλήρωση του «Τάματος του Έθνους περί ανεγέρσεως Ιερού Ναού του Σωτήρος Χριστού στην Αθήνα».

  Η απόσυρση των υπογραφών των βουλευτών της ΝΔ από το κείμενο της ερώτησης έγινε γνωστή από το Γραφείο Τύπου της ΚΟ της ΝΔ.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε έντονη αντίδραση από την ηγεσία του κόμματος, τόσο για το περιεχόμενο της συγκεκριμένης ερώτησης (αφορά στην ανέγερση φαραωνικού ναού στην Αττική) όσο και για το γεγονός ότι την ερώτηση συνυπέγραφαν οι κ. Δημήτρης Καμμένος (ΑΝΕΛ) και Νίκος Νικολόπουλος (ανεξάρτητος, πρ. ΑΝΕΛ).

  Οι βουλευτές ζητούσαν από τους υπουργούς Πολιτισμού και Παιδείας να απαντήσουν εάν είναι στις προθέσεις της συγκυβέρνησης η «εκπλήρωση του τάματος του έθνους, για την ανέγερση του Ναού προς έκφραση ευγνωμοσύνης προς τον Θεό για τη σωτηρία του Έθνους στην Επανάσταση του 1821».

  Μου αρέσει!

 31. Ο/Η physicist λέει:

  Άρχισαν σήμερα οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής του Γερμανικού Κοινοβυλίου σχετικά με την υπόθεση εκτεταμένων ενεργειών κατασκοπείας της Γερμανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (BND) εναντίον φιλικών και συμμαχικών προς την Γερμανία Κρατών. Πρώτη μάρτυς η Καγκελάριος, η οποία δήλωσε ότι δεν ήξερε τίποτε γι’ αυτές τις δραστηριότητες των Μυστικών Υπηρεσιών της χώρας της.

  Η υπόθεση αποκτά ιδιαίτερο χρώμα καθώς η ίδια Καγκελάριος είχε δηλώσει το 2013, μετά την αποκάλυψη ότι η αμερικανική NSA παρακολουθούσε το κινητό της τηλέφωνο, ότι «κατασκοπεία μεταξύ φίλων δεν νοείται».

  Σε άλλες ειδήσεις της ημέρας, εκφράζονται ανησυχίες ότι Μυστικές Υπηρεσίες της Ρωσίας κατασκοπεύουν δυτικές κυβερνήσεις.

  Μου αρέσει!

 32. Ο/Η Ενη λέει:

  «Τι είναι όμως το «τάμα του έθνους»; Η υπόθεση έμεινε γνωστή ως ένα από τα διασημότερα σκάνδαλα της χούντας. Η ανέγερση μνημειώδους εκκλησίας στα Τουρκοβούνια εξαγγέλθηκε από τον Γιώργο Παπαδόπουλο το 1968 » (ΔΠ)

  Αυτο λοιπον το ταμα του Παπαδοπουλου, θελησαν οι νεοδημοκρατες βουλευτες να το ανακινησουν το 2017 και μαλιστα προτεινοντας και τους καταλληλους χωρους, Ζαππειο, Πεδιο του Αρεως, Εθνικο Κηπο κλπ.

  ετσι παει περιπατο ολο το παραμυθι της κεντροδεξιας ΝΔ του Μητσοτακη.

  υγ. ασχετα αν απεσυρθη η προταση, με ανωθεν επεμβαση, η πραγματικοτητα ειναι οτι η η παλαια Δεξια παραμενει ισχυρη εντος της ΝΔ.

  Μου αρέσει!

 33. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Εγώ πάντως πιστεύω ότι καλά τους κάνουνε (τους μηχανικούς) 😆

  Μου αρέσει!

 34. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  Σωστά! 🙂

  Μου αρέσει!

 35. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  «Εγώ πάντως πιστεύω ότι καλά τους κάνουνε (τους μηχανικούς) 😆»

  Αυτο χρειαζεται να δερευνηθει απο εναν παλαιμαχο πλεον μηχανικο του ΕΜΠ.

  Τι εννουμε λεγοντας μηχανικο;

  Ηλεκτρολογος Μηχανικος ειναι ο 32-χρονος Κωστης Δασκαλακης που αποφοιτησε απο το ΕΜΠ με 9.98!!! και ειναι Αναπληρωτης Καθηγητης στο ΜΙΤ. Και απεδειξε οτι αυτα που παπαγαλιζε ο Βαρουφακης (θεωρια παιγνιων Nash και τα τοιαυτα) δεν ειναι ακριβως ετσι οπως τα ειπε ο Nash (βλ. ΥΓ).

  Πολιτικος Μηχανικος ειναι ο πνευματικος πατερας του πρωθυπουργου, ασχετως αν σπουδαζε 15 ετη.

  …….

  Ο Γιάννης Παπαθανασίου Σπούδασε Ηλεκτρολόγος-Μηχανολόγος Μηχανικός στο ΕΜΠ. Άσκησε το επάγγελμα του εμπόρου ειδών τεχνολογικού εξοπλισμού κτιρίων μέχρι το 2002……. Το 2009 ανέλαβε Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών και πήρε το μεγάλο δάνειο ώστε το έλλειμμα να φτάσει στο 16%.

  Το 25% των μηχανικων εχει σπουδασει στο εξωτερικο, διοτι οι Πολιτικοι μηχανικοί τις δεκαετιες 70, 80, 90 ειχαν πολυ δουλεια και αρκετοι παντρευονταν τις γραμματεις ή τις σχεδιαστριες, οποτε τα τεκνα τους δεν εισηγοντο εν Ελλαδι, αλλα σε καποιο ανεκτικο πολυτεχνειο (συχνα με διπλωματα του ειδους «bon pour l’ Orient».

  Επειδη ενα 30% των μηχανικων αξιζει πραγματικα να φερει το τιτλο του μηχανικου, πρεπει να κηρυχθούν ειδος υπο εξαφανιση 🙂 και να τυχουν της αναλογης κοινωνικης και οικολογικης προστασιας,

  Ο ΑΦ βγαζει την ουρα του αποξω :-), διοτι απο το 2008 δηλωνει ερασιτεχνης Λογοτεχνης Μηχανικος.

  ΥΓ ‘…Με απλά λόγια ο Νας, στο πεδίο της θεωρίας των παιγνίων, είχε δημιουργήσει ένα απλοποιημένο σύστημα των σχέσεων και των ενεργειών κάποιων ανθρώπων που βρίσκονταν σε καταστάσεις με διαφορετικά συμφέροντα, όπως το να είναι αντίπαλοι σε ένα παιχνίδι.

  Ισχυρίστηκε ότι σε κάθε αγορά, ακόμη και όταν υπάρχουν αντικρουόμενα συμφέροντα, υπάρχει τρόπος να βρεθεί η ισορροπία. Ο Δασκαλάκης, όμως, απέδειξε ότι οι μέχρι τότε προσπάθειες στρέφονταν προς λάθος κατεύθυνση. Έδειξε δηλαδή ότι η ισορροπία αυτή, σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι υπολογιστικά αδύνατη, δηλαδή ότι δεν υπάρχει τρόπος για να προβληθεί η ισορροπία. Για αυτή του την απόδειξη βραβεύθηκε από τον διεθνή οργανισμό ΑCΜ Αssociation for Computing Μachinery το 2008.» πηγη βικπαιδεια.

  Μου αρέσει!

 36. Ο/Η Αλικη λέει:

  Με μεγαλη επιτυχία ομολογουμένως κατόρθωσε η κυβερνησαρα μας -προφανώς αξιοποιώντας τις «σωστές» πληροφορίες προς όφελος της χωρας- να εκμεταλλευτεί τις θρυλουμενες διαφωνίες μεταξυ των δανειστών.

  Συγκεκριμένα: Βασει της συμφωνίας Μερκελ-Λαγκάρντ φαίνεται οτι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο προγραμμα χωρις να τιθεται θεμα ελάφρυνσης του χρέους πριν απο το 2018.
  Οποτε, μεταξυ άλλων, αντίο QE. Μένουν μετρα και μονον μετρα.

  Ετσι γινεται οταν ενας πρωθυπουργός χρησιμοποιεί επιδέξια τις εσωτερικες αδυναμίες της ΟΔΓ -και οχι μονον. Και ασφαλώς οταν εχει αποκηρύξει τον «ορθολογισμό», ο οποίος, ως γνωστόν, ειναι για τους ξενέρωτους «καλούς μαθητές» και δεν οδηγεί σε σωστές αποφάσεις.

  Μου αρέσει!

 37. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

  Συνέχεια γύρω από το «Τάμα του Έθνους».

  «Παρασύρθηκαν», λένε τώρα, οι βουλευτές της ΝΔ που έβαλαν φαρδιές πλατιές τις υπογραφές τους στην επερώτηση γύρω από την ανέγερση του «Τάματος του Έθνους». Ως άλλος Όφις τους παρέσυρε στον δρόμο της (κομματικής) αμαρτίας υπερθρησκόληπτος συνάδελφός τους, ο οποίος ενω τους απεκάλυψε το περιεχόμενο της θεάρεστης επερωτήσεως παρόλα αυτά παρέλειψε να τους αναφέρει ότι αυτή την συνυπέγραφαν και δύο ακόμα βουλευτές, εκτός όμως ΝΔ – ο ανεξάρτητος Ν. Νικολόπουλος και Δ. Καμμένος των ΑΝΕΛ.

  Το πρόβλημα δηλαδή αυτών των δεξιών αρχι-ηλίθιων δεν είναι ότι έβαλαν την υπογραφή τους σε επερώτηση που είχε να κάνει με θέμα απολύτως ταυτισμένο με την επτάχρονη δικτατορία αλλά το ότι δεν… ενημερώθηκαν για την συμμετοχή στην επερώτηση των δύο παραπάνω βουλευτών. Οπότε χωρίς την συμμετοχή αυτών των τελευταίων δεν θα είχαν και κάνα πρόβλημα με το όλο θέμα. Εντάξει πάντως, την διαφήμιση της «δεξιοφροσύνης» τους την έκαναν, υποθέτω πλέον είναι ικανοποιημένοι.

  http://www.kathimerini.gr/896883/article/epikairothta/politikh/to-paraskhnio-ths-erwthshs-gia-to-tama-toy-e8noys-o-kasapidhs-kai-o-pneymatikos-toy

  Η «περίφημη» πλέον ερώτηση 18 βουλευτών – 16 της ΝΔ, συν τον ανεξάρτητο Ν. Νικολόπουλο και των ΑΝΕΛ Δ. Καμμένο – που παραπέμφθηκε οριστικά στις καλένδες, προκάλεσε την δικαιολογημένη αντίδραση της ηγεσίας της ΝΔ.

  Αυτό που ενόχλησε δεν ήταν μόνο η φύση της ερώτησης που από μόνη της εγείρει ερωτηματικά, αλλά και το γεγονός ότι στο ίδιο «κάδρο» της ερώτησης συμπεριελήφθησαν οι δύο συγκεκριμένοι βουλευτές – ο Νίκος Νικολόπουλος και ο Δημήτρης Καμμένος.

  Η ερώτηση όπως φαίνεται από το γεγονός ότι ήταν στην κορυφή της λίστας, ήταν πρωτοβουλία του Γ. Κασαπίδη. Ο βουλευτής ενημέρωσε τους υπόλοιπους με email. Αυτό που αναφέρουν ωστόσο είναι πως ουδέποτε τους ενημέρωσε ότι την ερώτηση θα συνυπέγραφαν και οι δύο βουλευτές που δεν ανήκουν στην Κ.Ο της ΝΔ.

  «Ήταν με δική του πρωτοβουλία να συμπεριληφθούν οι δύο βουλευτές» λέει σχετικά βουλευτής.

  Το γεγονός προκάλεσε την δυσαρέσκεια των υπολοίπων, όμως η διαδικασία είχε ήδη πάρει τον δρόμο της. Αυτό ωστόσο ουδόλως εμπόδισε την ηγεσία του κόμματος, βάσει πάλι της προβλεπόμενης διαδικασίας να ζητήσει την απόσυρση της ερώτησης από εκείνον που την κατέθεσε και μετά από σχετική ενημέρωση ο κ. Κασαπίδης την πήρε πίσω.

  Για την ιστορία και για όσους δεν θυμούνται η σχέση του κ. Κασαπίδη με την εκκλησία, τον είχε οδηγήσει το 2012 να μην ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο και να διαγραφεί από τη ΝΔ. Τότε ο βουλευτής είχε δηλώσει για την απόφαση του πως «δεν με άφησε ο πνευματικός μου να ψηφίσω τα μέτρα» οδηγώντας τον Αντώνη Σαμαρά να τον εκπαραθυρώσει από την Κ.Ο.

  Μου αρέσει!

 38. Ο/Η Αλικη λέει:

  Πραγματι πανηλιθιοι, Δυστροπε.

  ΥΓ: Ενα μεγαλο μερος της ΝΔ ειναι για τα μπάζα. Η ελπίδα ειναι να κατορθώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να προσελκύσει σοβαρούς/ικανούς ανθρώπους απο αλλους χώρους η εκτος κομμάτων τεχνοκράτες.

  Μου αρέσει!

 39. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Η μεγαλύτερη δεξαμενή για ..στελέχη είναι (παραμένει) το όλον πασοκ, όσοι δηλαδή ανεξάρτητα από το πόσο έκατσαν στο ..Κίνημα, εμφορούνται από μια συγκεκριμένη αντίληψη για την διακυβέρνηση, την διαχείριση και τα ..κοινά γενικότερα.
  Οπότε δεν έχει σημασία τι δηλ’ώνουν (αριστεροί νδκράτες, ..κεντρώοι ή ότι άλλο), σημασία έχει τι πρεσβέυουν ανεξαρτήτως προβιά.
  Αυτή την στιγμή αρκετοί (μάλλον οι περισσότεροι) από αυτούς είναι στο συριζα.
  Είναι πιθανό ο Κούλης(*) να το έχει αντιληφθεί αυτό (ή να του το έχουν πει), οπότε ..ετοιμαστείτε 😆

  (*) ΤΟ υποκοριστικό με την έννοια της εγγύτητος στον πολιτικό και σε καμία περίπτωση ως απαξιωτικό, δηλαδή ποτέ δεν θα έλεγα εναν πολιτικό πχ χαζοΚούλη.
  Το Αλιέξις είναι ενδιάμεσο, δεν πειράζει 😉

  Μου αρέσει!

 40. Ο/Η Αλικη λέει:

  Στέλεχος του Ρεπουμπλικανικού κομματος αναγνωρίζει δημοσια οτι ο Τραμπ ειναι περίπου …μισοτρελος. Κατι ειναι κι αυτο.

  Μου αρέσει!

 41. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Αναγνώστης ο αθηναίος

  Ετοιμαζομαι (ημουν 9 μηνες στην ΠΑΣΠ) 🙂

  Εν τω μεταξυ, αρκετοι εσωτερικοι μεταναστες (μετοικοι κατα την αρχαια Αθηαν )
  «ανεξάρτητα από το πόσο έκατσαν στο ..Κίνημα» μετα παροδο 40 ετων (οι παλιοτεροι) εχουν βελτιωθει κατα τι. Ας συνυπολογισουμε οτι γνωριζουν -εμπρακτως- και την δουλεια….

  Μου αρέσει!

 42. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

  Τάματα και θάματα.

  http://www.kathimerini.gr/897108/opinion/epikairothta/politikh/gerasimos-giakoymatos-poly–arga–gia-tamata

  Τι είναι πιο σημαντικό για να κρίνει κανείς τη Ν.Δ.; Οτι δεκαέξι βουλευτές της υπέγραψαν την ερώτηση για το «Τάμα του Εθνους»; Ή ότι ο πρόεδρός της, μόλις αντελήφθη την πρωτοβουλία των βουλευτών του, έσπευσε να τους υποχρεώσει να αποσύρουν την υπογραφή τους;

  Μάλλον και τα δύο. Η κατάθεση της ερώτησης δείχνει τι κόμμα είναι η Ν.Δ. Η απόσυρσή της δείχνει τι κόμμα θέλει να γίνει.

  Πιο προβεβλημένος ανάμεσα στους illuminati του Tάματος, ο Γεράσιμος Γιακουμάτος ενσαρκώνει τη Ν.Δ. όπως είναι. Μπορεί να ξεχωρίζει για τη ροκοκό εκφραστικότητά του, αλλά ιδεολογικά, πολιτικά –για να μην πούμε και πολιτισμικά– ενσαρκώνει τον μέσο όρο του στελεχικού δυναμικού του κόμματος.

  Δεν ήταν άλλωστε η πρώτη φορά που ο βουλευτής έδινε στον Μητσοτάκη την ευκαιρία να αποδείξει ότι δεν είναι διατεθειμένος να συμβιβαστεί με παλαιοδεξιούς αυτοματισμούς. Η πρώτη ήταν όταν υποχρεώθηκε να απολογηθεί δημοσίως για τη δήλωσή του ότι η ομοφυλοφιλία είναι μεταδοτική.

  Τα σωφρονιστικά μέτρα απέναντι στη Δεξιά που εκπροσωπεί ο Γιακουμάτος τονώνουν το προοδευτικό προφίλ του προέδρου της Ν.Δ. Θα μπορούσε, όμως, κάποιος να διαβάσει το παράδειγμα του βουλευτή και αντίστροφα. Τα προεδρικά μέτρα έχουν άμεσο επικοινωνιακό αντίκτυπο, αλλά δεν έχουν μόνιμο «παιδαγωγικό» αποτέλεσμα.

  Απόδειξη, η αντίδραση του ίδιου του Γιακουμάτου ο οποίος, μετά την απόσυρση της ερώτησης, δήλωνε αμέριμνος ότι θα την υπέγραφε ξανά, εάν του δινόταν ευκαιρία. «Γι’ αυτό είναι οι ερωτήσεις, για να κατατίθενται», είπε, καταφέρνοντας να μην πνιγεί από την ταυτολογία.

  Η νέα ηγεσία περιορίζεται στο να χαλιναγωγεί, αντί να αποπέμπει, τους Γιακουμάτους όχι χωρίς λόγο. Ο λόγος είναι ότι δεν θέλει να προκαλέσει εσωκομματικούς κλυδωνισμούς, τώρα που το κόμμα πλέει δημοσκοπικά πλησίστιο.

  Ο άλλος, ανομολόγητος, λόγος είναι ότι ελπίζει πως το πρόβλημα θα λυθεί στην κάλπη. Θα το λύσουν οι ψηφοφόροι, σταυρώνοντας τα φρέσκα ονόματα στα ανανεωμένα «γαλάζια» ψηφοδέλτια. Καθαρίζοντας δηλαδή τη μελλοντική κυβερνητική πλειοψηφία από τα κομματικά απολιθώματα.

  Πρόκειται για έναν υπολογισμό τόσο επισφαλή, που ακούγεται κάπως σαν τάμα.

  Μου αρέσει!

 43. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

  «Ενα μεγαλο μερος της ΝΔ ειναι για τα μπάζα. Η ελπίδα ειναι να κατορθώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να προσελκύσει σοβαρούς/ικανούς ανθρώπους απο αλλους χώρους η εκτος κομμάτων τεχνοκράτες.»

  Συμφωνώ απολύτως Αλίκη, μεγάλο μέρος της ΝΔ, τόσο οι βουλευτές οσο και τα κομματικά στελέχη, είναι πολύ χαμηλού επιπέδου. Από την άλλη όμως έχω πλέον βάσιμες αμφιβολίες και για την ποιότητα της ηγεσίας. Ναι, συμφωνώ, ο Μητσοτάκης είναι κεντροδεξιός και δεν έχει σχέση με τους ακραίους της Δεξιάς. Το ίδιο ισχύει επίσης για το επιτελείο του, και αυτοί ανήκουν στην μετριοπαθή Δεξιά.
  Από την άλλη όμως από ότι φαίνεται ο Μητσοτάκης δεν ελέγχει επαρκώς το κόμμα του, η κίνηση των 16 βουλευτών της ΝΔ σε σχέση με το «Τάμα του Έθνους» αυτό ακριβώς δείχνει. Και δεν το ελέγχει επαρκώς ενδεχομένως επειδή οι ιδέες του, το ιδεολοογικό ρεύμα που αυτός εκφράζει μέσα στην ΝΔ και γενικότερα την Δεξιά, έχουν αρκετά πιο περιορισμένη επιρροή μέσα στους κόλπους της ΝΔ από οσο νομίζουμε.

  Επιπλέον, ο όλος χειρισμός του ζητήματος που ανέκυψε με τους 16 δείχνει δείχνει να υπακούει σε μία κουτοπόνηρη λογική – ρίχνουμε φάπες στους 16 και αποσύρουν τις υπογραφές τους, και έτσι παριστάνουμε τα καλά παιδιά στους κεντρώους ψηφοφόρους, αλλά καμία κύρωση δεν τους επιβάλλεται για το ατόπημά τους, και έτσι κλείνουμε το μάτι και στους ακροδεξιούς. Θα ήταν πολύ πιο πειστική η ηγεσία της ΝΔ για την αξιοπιστία των προθέσεών της να μετακινηθεί προς μία πιο μετριοπαθή Δεξιά, αν τουλάχιστον τον βουλευτή που πήρε την πρωτοβουλία (ο Κασαπίδης) για να επανέλθει στην δημοσιότητα ένα θέμα τόσο απόλυτα ταυτισμένο με την στρατιωτική δικτατορία τον έθετε εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας. Ούτε αυτό όμως δεν μπόρεσε να κάνει. Και αν δεν μπόρεσε να το κάνει τώρα, που είναι αντιπολίτευση και αρα εκ των πραγμάτων έχει μεγαλύτερα περιθώρια κινήσεων ώστε να πειθαρχήσει τους βουλευτές, πως θα το κάνει αύριο όταν θα είναι κυβέρνηση και η ψήφος του κάθε βουλευτή θα της είναι απολύτως απαραίτητη? Πως θα πειθαρχήσει τότε τον κάθε Κασαπίδη, Γιακουμάτο, κλπ., όταν αυτός θα υπόσχεται… τάματα και θάματα?

  Μου αρέσει!

 44. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  Δυστυχώς, αυτούς διαθέτει το κατάστημα.

  Προφανώς φταίμε και οι πολίτες που δεν περνάμε ούτε απόξω απο τα κόμματα 🙂

  Μου αρέσει!

 45. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  ΕΛΛΑΔΑ
  Οι «ευλογημένες» τοξικές μπίζνες του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη

  Συντάκτης: Κώστας Ζαφειρόπουλος
  Ενα διαρκές σκάνδαλο, στα τελευταία επεισόδια του οποίου εμπλέκεται και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, εκτυλίσσεται γύρω από την υπόθεση των Λιπασμάτων Καβάλας, ουσιαστικών συμφερόντων του υπόδικου επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

  Με χρέη που ξεπερνούν συνολικά τα 240 εκατομμύρια ευρώ, προς τη ΔΕΗ, τη ΔΕΠΑ, το ΙΚΑ, τους εργαζόμενους και τις τράπεζες, επιχειρείται τους τελευταίους μήνες μια μεθόδευση από τα εταιρικά σχήματα που σχετίζονται με τα Χημικά και Λιπάσματα Καβάλας ώστε να αποφύγουν τις ευθύνες που τους αναλογούν.
  […]

  http://www.efsyn.gr/arthro/oi-eylogimenes-toxikes-mpiznes-toy-layrenti-layrentiadi

  Μου αρέσει!

 46. Ο/Η Αλικη λέει:

  Δυστροπε, ο Μητσοτάκης δεν ειναι θαυματοποιός ουτε ιεραπόστολος. Πολιτικος ειναι, ο οποίος επιδιώκει να εκλεγεί με όχημα αυτο το συγκεκριμενο κομμα, που φέρει τις γνωστές αδυναμίες και ανομοιογενειες.

  Προσπαθεί να κρατήσει κάποιες ισορροπίες, και κατα την αποψη μου δεν τα πηγαίνει άσχημα.
  Δεν συμφωνω οτι τήρησε κουτοπονηρη τακτική στη συγκεκριμένη περιπτωση. Αντίθετα, έδρασε ακαριαία και θεαματικά. Τωρα, ως προς το ζητημα του Κασαπίδη, σωστα ειναι αυτα που λες, αλλα δεν ξέρω αν τον έπαιρνε να κανει διαφορετικά (είπαμε, οι αναγκαίες ισορροπίες).

  Πάντως, ας μην ξεχναμε οτι ο Μητσοτάκης ειναι η μονη διέξοδος που διαθέτει σημερα το κατάστημα -οπως λεει κι ο Σχο παραπανω. Ας ελπίσουμε για το καλύτερο. Ως γνωστόν στην πολιτικη -οπως και στη ζωη γενικά- δεν υπάρχουν ιδανικές καταστασεις.

  Μου αρέσει!

 47. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

  «ο Μητσοτάκης δεν ειναι θαυματοποιός ουτε ιεραπόστολος. Πολιτικος ειναι, ο οποίος επιδιώκει να εκλεγεί με όχημα αυτο το συγκεκριμενο κομμα, που φέρει τις γνωστές αδυναμίες και ανομοιογενειες.»

  Δεν διαφωνώ Αλίκη, από την άλλη όμως αυτές οι αδυναμίες είναι πολύ σημαντικές και θα τις βρει μπροστά του, όπως επίσης θα τις βρει και η χώρα.

  «Δεν συμφωνω οτι τήρησε κουτοπονηρη τακτική στη συγκεκριμένη περιπτωση. Αντίθετα, έδρασε ακαριαία και θεαματικά. Τωρα, ως προς το ζητημα του Κασαπίδη, σωστα ειναι αυτα που λες, αλλα δεν ξέρω αν τον έπαιρνε να κανει διαφορετικά (είπαμε, οι αναγκαίες ισορροπίες).»

  Ως προς το ζήτημα Κασαπίδη, Γιακουμάτου, και άλλων ανάλογων δεξιών σκερβελέδων αυτό που επισήμανα είναι ότι ο Μητσοτάκης, αν τώρα, που είναι αντιπολίτευση, και αρα έχει μεγαλύτερα περιθώρια κινήσεων για την πειθάρχηση των βουλευτών, παρόλα αυτά δεν κάνει τίποτα, τότε αύριο, αν γίνει κυβέρνηση, και με δεδομενο ότι θα έχει ανάγκη τον κάθε βουλευτή, η πιθανότητα να κάνει το οτιδήποτε για να πειθαρχήσει μαλάκες σαν τους λεγάμενους θα κινείται στα όρια της ανυπαρξίας.

  «Πάντως, ας μην ξεχναμε οτι ο Μητσοτάκης ειναι η μονη διέξοδος που διαθέτει σημερα το κατάστημα»

  Δεν ανήκω σε αυτούς που είμαι πεπεισμένος ότι είναι απαραίτητα κάποιου είδους διέξοδος για την χώρα, μπορεί να είναι, μπορεί και όχι. Θα το διαπιστώσουμε αμα κυβερνήσει. Ασε δε που αυτή η γραμμή είναι εξαιρετικά όμοια με αυτή που υποστήριζαν και πολλοί για τον Συριζα και τον Τσίπρα πριν το ’15 – «η μόνη διέξοδος» , «δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική», κλπ. Και είδαμε που μας έβγαλε αυτή η ιστορία. Οπότε, όπως και τότε, εγω προσωπικά κρατώ πολύ μικρό καλάθι για το αν ο Μητσοτάκης μπορεί να αποτελέσει κάποιου είδους διέξοδο από την κρίση στην οποία βρίσκεται η χώρα. Ειλικρινά μακάρι να είναι έτσι τα πράγματα γιατί όλοι θα ωφεληθούμε, η σκαρταδούρα όμως από την οποία είναι γεμάτο το κόμμα του συνηγορεί δυστυχώς υπερ του αντιθέτου.

  Μου αρέσει!

 48. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  » Πολλές φορές παραμυθιαζεσαι με αποτέλεσμα να βρίσκεις (βρίσκεσαι σε) αδιέξοδο, που φυσικά δεν υπάρχει»

  Φοιτητικό απόφθεγμα ΑΦ με ευρύτερη ισχύ.

  ΥΓ Δεν υπάρχει αδιέξοδο στο αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα. Από το 2011, έχω διατυπώσει πολλές προτάσεις, αλλά 🙂

  Μου αρέσει!

 49. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  Ο καθένας όπου τον πετύχει ΑΦ
  Αυτοί που έχουν ξοδέψει και το οποίο αποθεματικό βρίσκονται σε αδιέξοδο
  Το οποίο έχει τραγικές συνέπειες για τους ίδιους και τους δικούς τους

  Μου αρέσει!

 50. Ο/Η δεξιος λέει:

  Ποιό τάμα; Φαντασθείτε τι θα λέγατε εάν ο Μητσοτάκης έβαζε τη Μαρέβα να πει το «Πάτερ ημών» πριν από λόγο σε συγκέντρωση.

  http://www.breitbart.com/video/2017/02/18/melania-trump-no-matter-what-the-opposition-of-saying-i-will-act-in-the-best-interest-of-all-of-you/

  Έχει αλλάξει ο κόσμος λέμε.

  Μου αρέσει!

 51. Ο/Η zepos λέει:

  Ο εκ της οικολογίας προερχόμενος και νυν υπουργός των συριανέλων Τσιρώνης απεφάνθη δημόσια οτι: Η κυβέρνηση των Σαμαροβενιζέλων μας οδηγούσε κατ’ευθείαν στην δραχμή..και ο συριζα έσωσε την χώρα και την κράτησε στο ευρώ…
  Η παράνοια σε παράκρουση κυνισμού!

  Μου αρέσει!

 52. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

  Δεξιέ από το να παραπέμπεις προς το συγκεκριμένο βοθρο-σαϊτ, βάζε από το σαϊτ της ΧΑ κατευθείαν, που είναι και στα ελληνικά. Εκτος και αν βέβαια η παράθεση άρθρων από εκεί είναι ένδειξη συμπαράστασης προς τον κατουρομαλλιά τσαρλατάνο που υποστηρίζεις. 🙄

  Μου αρέσει!

 53. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Ποιο επιτελείο λέτε;; Εντάξει τον Χατζιδάκη ακροδεξιό δεν τονε λες, ούτε λαϊκιστή (για ..εγκεφαλικό και αναποτελεσματικό στην πράξη τον κατηγορούνε όσοι δεν τον αξιολογουνε θετικά), αλλά ο έτερος ΄..πυλώνας είναι ο Άδωνης.
  Τέλος πάντων και ανεξάρτητα από αυτά (δεν λέω ότι δεν έχουν κάποια αξία, αλλό οκ) το ζήτημα για το αν ..κάποιος λαϊίζει και πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλλες, κρίνεται από αλλού.’
  Φερειπείν ποια η θέση για το ασφαλιστικό, όχι ..γενικά, τώρα, ποια για το πλεόνασμα ή για να μην το φέρουμε γύρω γύρω, αν οι δανειστές επιμέινουν στα μέτρα που θα ζητήσουν τι λέει ο Κούλης, να τα δεχθούμε ή να τα κάνουμε μαντάρα και να ακολουθήσουμε την οδό της εθνικής αξιοπρέπειας.
  κλπ κλπ.
  Δεν πάνε πολλά χρόνια που δίπλα στους συριζαίους ο :Αντώνης έκανε Ζάππεια.
  Αλλά επειδή η επανάληψη της ιστορίας την δέυτερη φορά κλπ κλπ, τώρα δεν έχουμε τέτοια περιθώρια.
  Δηλαδή πριν συζητήσουμε για το αν κάποιος είναι η μόνη διέξοδος, να δούμε αν είναι καταρχήν διέξοδος.
  Και για να το δούμε, πρέπει να μιλήσει καθαρά.
  Από γενικότητες και οπτικές ..γωνίες έχουμε πληθώρα.
  Και να έχουμε υπόψιν ότι δεν είναι ορατή η επόμενη γραμμή άμυνας αν μια κυβέρνηση ΝΔ τα κάνει μαντάρα (σαν τους προηγούμενους κλπ κλπ)

  Μου αρέσει!

 54. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  […]
  1.Οπως καταρρευσε το ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ και η ΝΔΣΟΚ παρομοιως μειωνονται ευλογως τα ποσοστα του ΣΥΡΙΖΑ.
  2. Ευθυνες υπρχουν και στον λαο με τις επιλογες που εχει κανει ηδη απο 1996 (πιεση για τερατωδεις διορισμους αεργω ν ή ελαφρώς εργαζομενων στον ευρυτερο δημοσιο τομεα, ΟΤΑ,… μη λυση του ασφαλιστικου, πιεση για φοροδιαφυγη και φοροαποφυγη,….)
  3. Η περιφρονηση ειναι ενα αισθημα της αστικης ταξης και των ανθρωπων των πολεων, οπως εδειξε περιφημα ο Αντονιονι, που δεν την διαθετουν συχνα οι εσωτερικοι μεταναστες του τσιφτετελιου και της χαρμολύπης:-) . Καμμια περιφρονηση , απλως τυφλη οργη απο μερικους αφρονες οψιμους ψηφοφορους γιατι δεν μπορεσε να κουρεψει ολα τα κοκκινα δανεια, να διορισει τα παιδια τους, να παιρνουν μηνιαιαες συνταξεις 2000 χωρις να αυξησει τις εισφορες,να φερει την αναπτυξη,….

  α…..και οι τρεις (+2 Σημιτης, ΚΚ βου) εβλαψαν και βλαπτουν την Ελλαδα. Αυτο δεν πρεπει να το ξεχνουν οι νοημονες πολιτες.
  […]
  https://sxoliasths.wordpress.com/2017/02/19/sxoliasths-2017-liberal-01-13/#comment-18047

  Μου αρέσει!

 55. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

  Βάζω σε αυτή εδω την ανάρτηση αυτό το άρθρο γιατί είναι σχετικό με μία κουβέντα που είχε γίνει σε κάποια σχόλια παραπάνω. Θεωρώ εύλογο τον προβληματισμό που εκφράζει.

  Ποντικοί, γενίτσαροι και οικόσιτα τέρατα

  http://www.kathimerini.gr/898596/opinion/epikairothta/politikh/pontikoi-genitsaroi-kai-oikosita-terata

  ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΙΝΤΣΙΝΗΣ

  Η​​μασταν πρωτοπόροι. Προτού τα μυαλά της Δύσης καταφύγουν σαστισμένα στον ορισμό «post-truth politics», για να περιγράψουν τη μέθοδο της Διεθνούς των λαϊκιστών, εδώ είχαμε ήδη κολλήσει τα ένσημά μας. Ξέραμε πώς είναι να διεκδικεί και να κατακτά την εξουσία ένα πολιτικό ρεύμα, διαπλάθοντας τη δική του πραγματικότητα. Ενα ρεύμα που, σύμφωνα με την προ-post-truth ορολογία εμπειρότατου στελέχους της Ν.Δ., είχε βρει τον τρόπο να «κάνει τον ποντικό γενίτσαρο».

  Η συζήτηση αυτή, την οποία αναθέρμανε με προχθεσινή παρέμβασή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν έχει μόνο θεωρητικό ενδιαφέρον. Η σύνδεση της ελληνικής περιπέτειας με την κρίση της δυτικής δημοκρατίας έχει, κυρίως για τον Μητσοτάκη, τρέχουσα πολιτική σημασία.

  Εχει σημασία για τον τρόπο που τοποθετεί ο ίδιος τον εαυτό του στην ιστορική συγκυρία. Για το πώς απευθύνεται προς το εσωτερικό εκλογικό ακροατήριο, αλλά και προς την ευρωπαϊκή πολιτική του οικογένεια.

  Ο πρόεδρος της Ν.Δ. αυτοσυστήνεται στην Ευρώπη ως επικεφαλής του πρώτου συστημικού κόμματος που απέχει λίγο από το να αποδείξει ότι ο λαϊκισμός μπορεί να ηττηθεί. Να ηττηθεί εκλογικά και ιστορικά. Οπως το παρουσίασε ο ίδιος προχθές, η δική του Ν.Δ. αποδεικνύει ότι η χώρα έχει «οργανωμένη αντιπολίτευση». Η Ελλάδα είναι δηλαδή σαν τις άλλες δυτικές δημοκρατίες. Εχει αντίβαρα που λειτουργούν.

  Η Ν.Δ., λέει ο πρόεδρός της, δεν έχει με το μέρος της μόνο τις δημοσκοπήσεις. Εχει με το μέρος της και τη νομοτέλεια που θέλει «την πραγματικότητα να νικάει στο τέλος το ψέμα».

  Πρόκειται για μια ανάλυση που δείχνει υπερβολική εμπιστοσύνη στην ορθοπεδική του κοντοπόδαρου ψέματος. Και μοιάζει να επαφίεται σε κάποια ηθική της Ιστορίας, δυνάμει της οποίας το φως της αλήθειας και του ορθού λόγου προορίζεται να επικρατήσει.

  Η πραγματικότητα, όμως, με την οποία βρίσκεται ήδη αντιμέτωπος ο Μητσοτάκης είναι πολύ πιο σύνθετη. Η Ν.Δ. δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο τη μετα-αλήθεια των απέναντι. Εχει να αντιμετωπίσει και τον λαϊκισμό που ταΐζει χρόνια και χρόνια, σαν οικόσιτο τέρας, στην πίσω αυλή της.

  Δεν είναι μόνο η παρανόρμαλ Δεξιά του εθνικού Τάματος που επιβιώνει στην αξιωματική αντιπολίτευση. Είναι, ας πούμε, και τα αντανακλαστικά της αντιπαγκοσμιοποίησης, που εκδηλώθηκαν στην περίπτωση της εμπορικής συμφωνίας Ε.Ε. – Καναδά, υπό τη σημαία της διάσωσης της φέτας.

  Είναι και οι παλαιοδεξιές πελατείες με επιρροή, όπως αυτή των οδηγών ταξί, που περικύκλωσαν την Πειραιώς επειδή ένα στέλεχος τόλμησε κάτι να ψελλίσει υπέρ της Uber.

  Είναι σταθερά εκείνη η πτέρυγα του κόμματος που επιμένει να ανατροφοδοτεί τη φιλολογία ότι η κρίση οφείλεται σε παραχαράκτες, Πυθίες και, πάντως, παράγοντες άσχετους με τη διαχείριση της περιόδου 2004-2009.

  Ναι, μπορεί η νεομητσοτακική Ν.Δ. να ορίζει ως ιστορική αποστολή της την αναμέτρηση με τον λαϊκισμό της μετα-αλήθειας. Αλλά δεν μπορεί να εξαιρεί από την αναμέτρηση ούτε τον δικό της λαϊκισμό ούτε τη δική της μετα-αλήθεια.

  Η απάντηση θα μπορούσε να είναι ότι δεν τον εξαιρεί. Ηδη, ο Μητσοτάκης έχει αντιμετωπίσει παραδειγματικά τα κρούσματα εκείνα που κηλιδώνουν τον προσανατολισμό που εκείνος θέλει να δώσει στο κόμμα του.

  Το ερώτημα είναι αν αυτό αρκεί. Για κάθε έναν Κασαπίδη που εκδηλώνεται σήμερα, υπάρχουν άλλοι δέκα που σιωπούν, καλυπτόμενοι κάτω από την κουβέρτα των ευνοϊκών γκάλοπ. Η δημοσκοπική ευφορία επιβάλλει τώρα την κομματική ηρεμία. Η πείρα, ωστόσο, έχει δείξει πώς αφυπνίζονται τα λαϊκιστικά στοιχεία στη συμπολίτευση, όταν βρεθούν υπό την πίεση του πολιτικού κόστους. Η πείρα έχει δείξει πώς αποκτούν ασύμμετρη πολιτική επιρροή, όταν διαπραγματεύονται την κοινοβουλευτική τους ψήφο σε εύθραυστες κυβερνητικές πλειοψηφίες.

  Ναι, η Ν.Δ. μπορεί να νικήσει τον λαϊκισμό στις εκλογές. Αλλά δεν θα τον έχει εξαλείψει. Οι ποντικοί δεν γίνονται γενίτσαροι σε μία νύχτα.

  Μου αρέσει!

 56. Ο/Η Αλικη λέει:

  Ετσι ειναι, Δυστροπε, ομως απο κάπου πρεπει να γινει μια αρχη.

  Μου αρέσει!

 57. Ο/Η δεξιος λέει:

  Η διαφορά του λαικισμού στην Ελλάδα από τις άλλες χώρες είναι ότι εδώ έχει αριστερό πρόσημο ενώ αλλού δεξιό.Το πρώτο αυτή την εποχή είναι πιο εύκολο να αντιμετωπισθεί γιατί στον σημερινό κόσμο η αριστερά είναι εκτός τόπου και χρόνου και διαψεύδεται αμέσως.
  Οι Μπρέξιτερς όμως δεν είναι Τσιπραίοι,δεν θα κάνουν ακριβώς τα αντίθετα απ όσα είπαν και αμέσως γιατί δεν χρειάζεται,οι κωλοτούμπες θα είναι λελογισμένες γιατί έχουν περιθώρια ελιγμών διότι το οικονομικό τους πρόγραμμα έχει σημεία επαφής με την πραγματικότητα και το ίδιο συμβαίνει με πολλούς άλλους από τον Ερντογάν ως τον Τραμπ ή τον Όρμπαν ή τους Πολωνούς,τον Πούτιν,τον Νετανυάχου κλπ ενώ δεν συμβαίνει με το «πρόγραμμα Θεσσαλονίκης» και τον Βαρουφάκη που ήταν ούφο.
  Όσον αφορά τους υπέρμαχους της φέτας και του τάματος μέσα στη ΝΔ,επειδή ακριβώς η Ελλάδα έχει την ιδιαιτερότητα που έχει,δεν αποτελούν πλειοψηφικό αλλά μειοψηφικό κέντρο συσπείρωσης του «λαικού παλμού» και είναι μάλλον γραφικοί.

  Μου αρέσει!

 58. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

  «Οι Μπρέξιτερς όμως δεν είναι Τσιπραίοι,δεν θα κάνουν ακριβώς τα αντίθετα απ όσα είπαν και αμέσως γιατί δεν χρειάζεται,οι κωλοτούμπες θα είναι λελογισμένες γιατί έχουν περιθώρια ελιγμών διότι το οικονομικό τους πρόγραμμα έχει σημεία επαφής με την πραγματικότητα και το ίδιο συμβαίνει με πολλούς άλλους από τον Ερντογάν ως τον Τραμπ ή τον Όρμπαν ή τους Πολωνούς,τον Πούτιν,τον Νετανυάχου κλπ ενώ δεν συμβαίνει με το «πρόγραμμα Θεσσαλονίκης» και τον Βαρουφάκη που ήταν ούφο.»

  Βασικά οι οπαδοί του Μπρέξιτ φλόμωσαν το σύμπαν στο ψέμμα, όπως ακριβώς και ο Συριζα. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς. Αλλά εντάξει, οι κωλοτούμπες τους κατ΄εσε θα είναι… λελογισμένες. Βασικά, είναι επειδή είσαι σκληροπυρηνικός δεξιός που τις θεωρείς, τάχα, «λελογισμένες». Θα είναι όμως οτιδήποτε άλλο εκτός από λελογισμένες (και έχουν ηδη κάνει πολλές).

  Το δε οικονομικό πρόγραμμά τους θα έχει τόση επαφή με την πραγματικότητα οση έχει και αυτό του κατουρομαλλιά τσαρλατάνου που υποστηρίζεις. 😉 Θα είναι δηλαδή εκτός τόπου και χρόνου. Αλλά είπαμε, οι δεξιοί τσαρλατάνοι είναι από τους αριστερούς «καλύτεροι» τσαρλατάνοι. 🙄
  Αρκεί βέβαια να μην έχεις την «τύχη» να σε κυβερνάνε. 😉

  Ο Βαρουφάκης βέβαια και ήταν ούφο. Ο κατουρουμαλλιάς τσαρλατάνος όμως που σου αρέσει είναι 10 φορές ούφο. Αλλά από ότι αντιλαμβάνομαι αυτό μάλλον σου είναι λίγο δύσκολο να το καταλάβεις (τι δύσκολο, αδύνατο είναι).

  Η δε αναφορά στον καλαμοκαβαλάρη από απέναντι ήταν όλα τα λεφτά. Έχει ξεσκίσει την ίδια του την χώρα, την έχει μπλεξει σε πόλεμο, της έχει γαμήσει την οικονομία, τα έχει κάνει πουτάνα με όλους σχεδόν τους γείτονές του, θα φορέσει στο κεφάλι των τούρκων και κανονική δικατορία, αλλά διάφοροι ακροδεξιοί εξακολουθούν να τον θεωρούν λιγότερο… κακό από τον Τσίπρα. Επικό επίπεδο διανοητικών ικανοτήτων.

  (Και οι υπόλοιποι που αναφέρεις είναι πάντως βάρα τον ένα, χέσε τον άλλο.)

  «Όσον αφορά τους υπέρμαχους της φέτας και του τάματος μέσα στη ΝΔ,επειδή ακριβώς η Ελλάδα έχει την ιδιαιτερότητα που έχει,δεν αποτελούν πλειοψηφικό αλλά μειοψηφικό κέντρο συσπείρωσης του «λαικού παλμού» και είναι μάλλον γραφικοί.»

  Παπάρια μάντολες.
  Είναι οι ακροδεξιοί που έχετε στην ΝΔ οι οποίοι κοιτάνε να τσακώσουν καμιά ψήφο από τους ακροδεξιούς που λακίσανε εκτός ΝΔ. Μειοψηφικό ξε-μειοψηφικό ρεύμα, σε περίπτωση που αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας ο Μητσοτάκης θα τους βρει μπροστά του αυτούς τους μαλάκες. Τότε η πολιτική τους δύναμη θα αυξηθεί, εφόσον θα χρειάζεται καθέναν από αυτούς για να μπορεί να κυβερνήσει. Οπότε το πόσο «γραφικοί» και ακίνδυνοι είναι θα το δούμε τότε.

  Κάτι ακόμα, θεωρείς γραφικούς αυτά τα ακροδεξιά απολειφάδια που έχετε στην ΝΔ – καλά, όχι ότι δεν είναι (και τους αξίζουν και πολύ βαρύτεροι χαρακτηρισμοί από το ‘γραφικοί’) – αλλά έχει πλάκα που τους βλέπεις αφ’ υψηλού κιόλας, εσυ, ο… μη γραφικός (και σούπερ φανατικος) υποστηρικτής του πιο γραφικού μαλάκα τσαρλατάνου που έγινε ποτέ πρόεδρος στις ΗΠΑ. 😉

  Μου αρέσει!

 59. Ο/Η Ενη λέει:

  Συμπερασμα απο τα παραπάνω;

  Να μη ζηταει εκλογες, τωρα, ο Μητσοτακης, αν δεν κλεισει η αξιολογηση και να σκεφτει σοβαρα ο,τι του ειπε ο Μειμαρακης. Για να βρεθει η χωρα σε μια κανονικοτητα προς το παρον.

  Οταν ομως γινουν εκλογες να αντιληφθουν ,ολοι,
  οτι μονοκομματικες κυβερνησεις δεν συμφερουν για την ομαλη πορεια της χωρας.
  Μια κυβερνηση ευρειας κοινοβουλευτικης συνεργασιας των μεταρρυθμιτικων κομματων με ευρωπαικο προσανατολισμο, ειναι απαραιτητη ,για να παιρνονται οι αποφασεις, που θα ειναι σε οφελος της κοινωνίας και οχι του μοναδικου κυβερνωντος κομματος. (και βεβαια δεν θεωρουμε κυβερνηση συνεργασιας τη σημερινη συριζανελ οπου κομμα ανελ δεν υπαρχει στην ουσία, αλλα ειναι μια «συμφωνια» μεταξυ Τσιπρα-Καμμενου και μονο)

  Και επειδή ,δημοσκοπικα τουλαχιστον ,προηγειται , αυτή τη στιγμη η ΝΔ, εχει υποχρεωση να σταθμιζει τις εκαστοτε καταστασεις και να πραττει αναλογως.
  Ουτε ξερει ποια ειναι η «πραγματικοτητα» για να την υπερασπιζεται. Αυτή αλλαζει συνεχως αναλογα με τις εξελιξεις και σε ευρωπαικο αλλα και σε παγκοσμιο επιπεδο.
  Και ποια ειναι η «αληθεια» για το συνολο μιας κοινωνίας;;;

  Γιαυτο και τζαμπα μαγκιες δεν οφελουν τη χωρα.
  ;

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s