Τουρκμενιστάν: Επανεκλογή του Μπερντιμουχαμέντοφ με 97,7%

Αν είσαι καλός, αναγνωρίζεται. Ειδικά όταν οι κάλπες είναι γεμάτες από πριν 

Protagon  /  Τουρκμενιστάν: Επανεκλογή του Μπερντιμουχαμέντοφ με 97,7%
Εύκολη αποδείχτηκε η επανεκλογή του προέδρου του Τουρκμενιστάν Κουρμπανγκουλί Μπερντιμουχαμέντοφ στο ύπατο αξίωμα της χώρας. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της κεντρικής εκλογικής επιτροπής εκλέχθηκε με για τρίτη προεδρική θητεία με ποσοστό 97,69%. Ο Μπερντιμουχαμέντοφ ανέλαβε την προεδρία το 2006 μετά τον θάνατο του Σαπαμουράτ Νιγιάζοφ.

Advertisements

About σχολιαστης

Σχολιάζω...
This entry was posted in καινούργιο συκώτι. Bookmark the permalink.

25 Responses to Τουρκμενιστάν: Επανεκλογή του Μπερντιμουχαμέντοφ με 97,7%

 1. Ο/Η physicist λέει:

  Με 931 επί συνόλου 1239 ψήφων (ποσοστό 75,14%) εκλέχτηκε χτες Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ο οποίος είχε προταθεί από 4 πολιτικά κόμματα (Χριστιανοδημοκράτες, Σοσιαλδημοκράτες, Πράσινους και Φιλελεύθερους). Η εκλογή έγινε από το Σώμα της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης, η οποία αποτελείται από όλους τους βουλευτές και ισάριθμο πλήθος πολιτών και διασημοτήτων (π.χ. τον προπονητή της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου Γιοάχιμ Λεβ, την ηθοποιό Βερόνικα Φέρρες, την drag queen Olivia Jones κ.α.), επιλεγμένων αποκλειστικά από τους κομματικούς μηχανισμούς.

  Μου αρέσει!

 2. Ο/Η xBerliner λέει:

  @ physicist
  Βέβαια ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας έχει λίγο πολύ τον ίδιο ρόλο που έχει και ο δικός μας Πάκης: Είναι η γλάστρα του πρωτόκολλου.
  Το λέω γιατί διαβάζω πάλι αριστερά και δεξιά ότι είναι φιλικός προς την ή φίλος της Ελλάδας κτλ κτλ κτλ.

  Μου αρέσει!

 3. Ο/Η physicist λέει:

  Ναι, είναι Πάκης, σωστά. Αλλά ο τρόπος της εκλογής του ή μάλλον ο τρόπος με τον οποίον έγινε η συμφωνία για το πρόσωπό του δεν άφησε και τις καλύτερες εντυπώσεις, ούτε και η πειθαρχία με την οποία οι απεσταλμένοι των κομμάτων εξετέλεσαν την εντολή των κομματικών ηγεσιών. Το να μην υπάρχει ανθυποψήφιος με σοβαρές πιθανότητες νίκης ευτελίζει την ίδια την ιδέα της εκλογής.

  Τα περί φίλου της Ελλάδας κλπ. είναι όντως πέρα βρέχει για να βαράνε τίποτα κλικ στις ιστοσελίδες.

  Μου αρέσει!

 4. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  Όταν συμφωνούν τα δύο μεγάλα κόμματα Πώς είναι δυνατό άλλος υποψήφιος να έχει σοβαρή πιθανότητα εκλογής? 🐑

  Μου αρέσει!

 5. Ο/Η physicist λέει:

  Ναι, ασφαλώς — αλλά για ποιους λόγους συμφώνησαν τα δύο μεγάλα Κόμματα και ποιες επιπτώσεις έχει για τη λειτουργία της Δημοκρατίας όταν τα δύο μεγάλα Κόμματα εδώ και πρακτικά 10 τουλάχιστον χρόνια αντιπροσωπεύουν την ίδια πολιτική, συνεπικουρούμενα συχνά και από τα μικρότερα; Πώς είναι δυνατόν να μην είναι σε θέση ένα Κόμμα όπως οι ΧΔ να κατεβάσει τον δικό του υποψήφιο και ποιοι προεκλογικοί υπολογισμοί οδήγησαν την κ. Μέρκελ στην πολιτική της ήττα να συμπροτείνει τον υποψήφιο των Σοσιαλδημικρατών, οι οποίοι είναι συγχρόνως το δεύτερο Κόμμα αλλά και κυβερνητικός εταίρος; Δεν είναι κάπως ανώμαλα όλα αυτά όταν γίνονται κανόνας και κανονικότητα;

  Οι συναινέσεις δεν είναι καθαυτές κακό πράγμα στην Δημοκρατία αλλά θα πρέπει να παραμένουν εξαιρέσεις για ειδικά θέματα και σε ειδικές περιπτώσεις. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, η Δημοκρατία είναι πολίτευμα που ζει και αναπνέει από την πολιτισμένη (δηλ. ευπρεπή και ασφαλώς μη βίαιη) αλλά σκληρή αντιπαράθεση των ιδεών και των εναλλακτικών προτάσεων.

  Μου αρέσει!

 6. Ο/Η physicist λέει:

  ΥΓ — το αυτό ισχύει για τον απερχόμενο Πρόεδρο, κ. Γιοάχιμ Γκάουκ, ο οποίος εξελέγη το 2012 με το 79,9% των ψήφων, και πάλι ως κοινός υποψήφιος των ΧΔ, ΣΔ, Πράσινων και Φιλελεύθερων. Δεν είναι νορμάλ πράγματα αυτά, συγγνώμη. Άντε, πες μια φορά κατ’ εξαίρεση, όχι να το κάνουμε και συνήθεια. Είναι το είδος της λειτουργίας του πολιτεύματος το οποίο οι αναλυτές έχουν ονομάσει Μερκελισμό. Ύπνος βαθύς, συναίνεση, και «δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις».

  Αυτά τα πράγματα κάποτε γυρνάνε μπούμερανγκ, Σχο …

  Μου αρέσει!

 7. Ο/Η xBerliner λέει:

  @ physicist
  οι πάκηδες αυτού του κόσμου υπάρχουν για να λένε μερικές αερολογίες σε διάφορες επετείους, να υποδέχονται κανένα πρέσβη και να παραθέτουν κανένα επίσημο γεύμα. Υποτίθεται συμβολίζουν την ενότητα του έθνους και άλλες παρλαπίπες. Δεν το βλέπω παράξενο που θέλουν να τελειώνουν με την εκλογή τους στα γρήγορα χωρίς να ασχολούνται περισσότερο. Και στα δικά μας, όποτε δηλαδή η εκλογή δεν χρησιμοποιείται για εκβίαση εκλογών ή δεν έχουν προηγηθεί εκλογές, κάπως έτσι τους εκλέγουμε, με σταλινικά ποσοστά μετά από συνεννόηση (Στεφανόπουλος με 269, Παπούλιας με 279 και 266, ακόμα και ο Πάκης με 233 βγήκε).

  Μου αρέσει!

 8. Ο/Η physicist λέει:

  Βερολινέζε, ιδωμένη μέσα στο γενικότερο κλίμα ληθάργου και Μεγάλων Συνασπισμών στην ΟΔΓ, η επιπλέον συναίνεση στο πρόσωπο του ΠτΔ (έστω κι αν είναι γλάστρα), και μάλιστα όχι μόνον από τα δύο Κόμματα της Κυβέρνησης αλλά και από την Αντιπολίτευση (Πράσινοι, Φιλελεύθεροι) δεν είναι νορμάλ πράγμα, αυτό λέω. Το άλλο άκρο είναι το χάλι το δικό μας, να ανατρέπεις Κυβέρνηση αρνουμενος να βγάλεις ΠτΔ, βλ. Δήμας. Δεν θα πει ότι το ένα είναι καλό επειδή το αντίθετό του είναι ξεφτίλα.

  Μου αρέσει!

 9. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  Αν υπήρχε συναίνεση στην εκλογή προέδρου το Δεκέμβρη του 2015, η χώρα θα είχε βγεί στις αγορές, θα ήταν στην ποσοτική χαλάρωση με 1.5 δις κερδός το χρόνο και δεν θα σκεφτόμασταν να τα παρατήσουμε και να φύγουμε γιατί δεν έχει νόημα. 🙂

  Νορμαλ είναι η συναίνεση για τέτοιες θέσεις.

  Μου αρέσει!

 10. Ο/Η physicist λέει:

  Ο Δεκέμβριος (του 2014, το 2015 είναι εκ παραδρομής υποθέτω) είναι μια από εκείνες τις ειδικές περιπτώσεις όπου η συναίνεση ήταν εθνική αναγκαιότητα … άλλο που πέσαμε σε τυχοδιώκτες τότε, οι οποίοι τορπίλλισαν τα πάντα για να κάνουν ανατροπές και τσάμικα. Υπό κανονικές συνθήκες, θέσεις πολιτικές είναι αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης, τίποτε πιο φυσιολογικό απ’ αυτό.

  Μου αρέσει!

 11. Ο/Η Ενη λέει:

  xberliner 13/2 14:53, πολυ σωστη η επεξηγηση που δινεις.
  Ασφαλως ο Προεδρος στις προεδρευομενες δημοκρατιες, οπου ο προεδρος δεν εκλεγεται απ΄ευθειας απο το λαο, ειναι λιγο ως πολυ ενα διακοσμητικο προσωπο. Δεν ειναι ο εκπροσωπος της εξουσίας, αυτή αποτελειται απο την εκαστοτε κυβερνηση, ειτε συνασπισμου ειτε μονοκομματικη. Και φυσικά τα μεγαλα ποσοστά της εκλογης του δεν ειναι δειγμα ελλειμματος της δημοκρατιας ουτε καμια στρεβλωση της λειτουργιας της.

  Επισης η παρομοιωση εκλογων Προεδρου σε κρατη οπως του ποστ (Τουρκμενισταν) , δεν εχουν καμια σχεση με τις ευρωπαικες προεδρευομενες δημοκρατιες.
  Ετσι το Τουρκμενισταν δεν εχει καμια σχεση με τη Γερμανία. 😉

  Μου αρέσει!

 12. Ο/Η xBerliner λέει:

  «Δεν θα πει ότι το ένα είναι καλό επειδή το αντίθετό του είναι ξεφτίλα.»
  Νομίζω ότι δεν διάβασες όλο το σχόλιό μου. Ανέφερα ότι και στα δικά μας, όταν δεν παίζει το σενάριο εκλογών, με σταλινικά ποσοστά βγαίνει ο ΠτΔ με ευρεία συναίνεση.
  Δεν θεωρώ ότι σημαίνει κάτι για τη Γερμανία αυτό το γεγονός. Οι μεγάλοι συνασπισμοί (CDU/CSU – SPD) θέτουν πράγματι ερωτήματα. Από την άλλη οι γερμανοί θεωρούν δεδομένο ότι θα υπάρξει σίγουρα κυβέρνηση μετά από εκλογές. Στις πρώτες εκλογές που έγινε ο μεγάλος συνασπισμός CDU-SPD θυμάμαι που ρωτούσα τους γερμανούς: Μα και αν δεν τα βρουν στις διαπραγματεύσεις τί θα γίνει. Θα έχετε πάλι εκλογές; Η απάντηση από όλους ήταν: Θα τα βρουν. Τώρα απλώς διαπραγματεύονται, αλλά κυβέρνηση θα κάνουν σίγουρα, δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχουμε κυβέρνηση.
  Έχω την εντύπωση ότι αυτό όπως και η θρησκευτική πίστη σε ένα σταθερό και ισχυρό νόμισμα χωρίς πληθωρισμό εξηγούνται (μόνο) με την ψυχαναλυτική και πρέπει να έχουν την πηγή τους στα τραύματα που άφησε πίσω τους η περίοδος μεταξύ των 2 ΠΠ.

  Μου αρέσει!

 13. Ο/Η physicist λέει:

  Νομίζω ότι δεν διάβασες όλο το σχόλιό μου. Ανέφερα ότι και στα δικά μας, όταν δεν παίζει το σενάριο εκλογών, με σταλινικά ποσοστά βγαίνει ο ΠτΔ με ευρεία συναίνεση.

  Δεν διαφωνώ καθόλου και συγγνώμη αν έδωσα άλλη εντύπωση. Ήθελα απλώς να πω ότι ενώ η ελληνική πολιτική πραγματικότητα είναι συγκρουσιακή μέχρι αηδίας, η γερμανική είναι συχνά στο άλλο άκρο — συναίνεση με κάθε τρόπο — έτσι ώστε και το ένα και το άλλο να είναι απωθητικά.

  Έχω την εντύπωση ότι αυτό όπως και η θρησκευτική πίστη σε ένα σταθερό και ισχυρό νόμισμα χωρίς πληθωρισμό εξηγούνται (μόνο) με την ψυχαναλυτική και πρέπει να έχουν την πηγή τους στα τραύματα που άφησε πίσω τους η περίοδος μεταξύ των 2 ΠΠ.

  Ναι, κάτι παρόμοιο λέω κι εγώ. Όπως και η τάση τους να μην εμπιστεύονται τον εαυτό τους και να έχουν την Δημοκρατία τους όσο πιο αντιπροσωπευτική γίνεται. Καήκανε μια φορά στον χυλό με τις επιλογές τους ως λαός και θα φυσάνε επί 200 χρόνια και το γιαούρτι.

  Μου αρέσει!

 14. Ο/Η xBerliner λέει:

  «Καήκανε μια φορά στον χυλό με τις επιλογές τους ως λαός και θα φυσάνε επί 200 χρόνια και το γιαούρτι.»
  Αυτό γιατί νομίζω ότι δεν είναι κατ’ ανάγκη κακό;

  Μου αρέσει!

 15. Ο/Η physicist λέει:

  Το μόνο «κακό» είναι ότι από τον πολύ φόβο μεταβιβάζουν υπερβολικά την αρμοδιότητα πολιτικών αποφάσεων στις ελίτ. Όταν οι ελίτ είναι ΟΚ, τ’ αποτελέσματα είναι καλά αλλά στην περίπτωση που αυτές διαβρωθούν/διαφθαρούν/υπονομευτούν ώστε να εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα ή γίνουν απλώς ανεπαρκείς, η κατάσταση μπορεί να εξελιχτεί σε προβληματική. Να το πω κι αλλιώς, ο λίγο-πολύ εξίσου διακοσμητικός Πρόεδρος της Αυστρίας εκλέγεται απευθείας από τον λαό και η χώρα δεν ολίσθησε στον φασισμό ή κάπου αλλού.

  Όλα αυτά θα ήταν απλώς εσωτερικά ζητήματα της ΟΔΓ αν η θέση της, πολιτικά, γεωγραφικά και οικονομικά, δεν ήταν κομβική για όλη την Ευρώπη.

  Μου αρέσει!

 16. Ο/Η Θανασης_χανια λέει:

  Λιγο πιο κατω, στο ιραν, αλλος ενας θριαμβος του μοντερνου φεμινιστικου κινηματος και συγκεκριμενα του σουηδικου -εκ του ασφαλους- φεμινιστικου κινηματος
  εδω βεβαια δεν εχει ουτε τραμπ ουτε ακτιβισμο ουτε διαδηλωσεις οπως στην ..ανελευθερη δυση!

  Sweden says it has the world’s first «feminist government».

  «The Swedish government has defended its decision to have its officials wear headscarves during a trip to Iran, saying that failing to do so would have broken the law.»

  χο χο χο 🙂

  *

  Sweden defends officials wearing headscarves in Iran

  «The Swedish government has defended its decision to have its officials wear headscarves during a trip to Iran, saying that failing to do so would have broken the law.

  Trade Minister Ann Linde led a business team last week and faced criticism for wearing a headscarf, or hijab.

  Sweden says it has the world’s first «feminist government».

  A prominent Iranian women’s rights activist and Swedish politicians have criticised the decision.
  «It is ruinous to what is called a feminist foreign policy» said Liberal party chief Jan Bjorklund, who said Iran oppressed women through legislation.
  The Swedish government should have requested that female members of the delegation should not have been required to wear a headscarf, he said, and that if the request were not granted any trade agreements should have been signed in Sweden or a third country.

  But Ms Linde told the Aftonbladet newspaper that she was not willing to break Iranian law. She said that since the only other option would be to send an all-male delegation, she was required to wear a headscarf.

  Swedish Prime Minister Stefan Lofven was also in Iran and said he raised human rights issues with Iranian President Hassan Rouhani.

  Women in the Swedish government «should have condemned an equally unfair situation in Iran,» Ms Alinejad posted to My Stealthy Freedom, a popular Facebook page she runs that encourages Iranian women to post pictures of themselves without the hijab.

  «Because if you are feminists and you care about equality then you should challenge inequality everywhere,» she told the BBC. «They must stand for their own values.»

  (bbc.com/

  news/world-europe-38956212)

  Μου αρέσει!

 17. Ο/Η Θανασης_χανια λέει:

  Και θριαμβος #2 στο ιραν
  Οπως λεν και στο χωριο μου, pathetic..

  (εικονα απο το παγκοσμιο πρωταθλημα σκακιου γυναικων στην τεχερανη, οπου οι συμμετεχουσες υποχρεωτικα φορουν χιτζαμπ, η κατι τετοιο τελοσπαντων, και αλλα τετοια ομορφα
  Female players would be required to wear hijabs, while interaction with male coaches could also contravene local laws. )

  Μου αρέσει!

 18. Ο/Η Aλικη λέει:

  Η συστηματική αποδοση καθε κακοδαιμονίας στις «διεφθαρμένες ελίτ», σε αντίθεση με τον αγνό λαό, ο οποίος αγνοείται, αποτελει την ουσια του λαικισμου -δεν εκπλήσσομαι.

  Μου αρέσει!

 19. Ο/Η physicist λέει:

  Αλίκη, πες μου τι πρόβλημα κατανόησης κειμένου έχεις να δω τι μπορώ να κάνω για σένα.

  Μου αρέσει!

 20. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  ΚΡΥΒΟΤΑΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΤΟΥΣ
  Θρίλερ με τον αδελφό του Κιμ Γιονγκ Ουν που βρέθηκε δολοφονημένος στη Μαλαισία
  Ο αποξενωμένος, ετεροθαλής αδελφός του Κιμ Γιονγκ Ουν, του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, δολοφονήθηκε στη Μαλαισία, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία και πηγές της κυβέρνησης της Νοτίου Κορέας.
  ΕΘΝΟΣ On Line
  13:56, , ενημερώθηκε 17:58
  […]
  http://www.ethnos.gr/diethni/arthro/thriler_me_ton_adelfo_tou_kim_giongk_oun_pou_brethike_dolofonimenos_sti_malaisia-64961779/

  Μου αρέσει!

 21. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

  Έφοδος της γερμανικής αστυνομίας στα διαμερίσματα 4 ιμάμηδων, θεωρούνται ύποπτοι συμμετοχής σε δίκτυο πληροφοριοδοτών που διενεργούσε κατασκοπεία για λογαριασμό τoυ καθεστώτος Ερντογάν.

  Germany raids apartments of four Turkish imams suspected of spying

  http://www.reuters.com/article/us-germany-turkey-spying-idUSKBN15U0WV

  German police on Wednesday raided the apartments of four imams suspected of conducting espionage on behalf of the Turkish government against followers of U.S.-based cleric Fetullah Gulen, accused by Ankara of organizing a failed coup last July.

  The raids, in the states of North Rhine-Westphalia and Rhineland-Palatinate, could further strain relations between the two NATO allies, which need each other to tackle issues ranging from militant Islamist attacks to Europe’s migrant crisis.

  The Federal Public Prosecutor’s Office (GBA) said in a statement that the imams had acted on an order issued on Sept. 20 last year by the Turkey-based Diyanet religious authority which said the Gulen movement was behind the putsch attempt.

  German Justice Minister Heiko Maas said the four imams were members of Ditib, Germany’s largest association of mosques which brings imams from Turkey to serve the community of some three million people with a Turkish background who live here.

  «It is very clear that the influence of the Turkish state on Ditib is big. The association must plausibly disengage itself from Ankara,» Maas said in a statement.

  Last month the GBA launched an investigation into Turkish intelligence operations on German soil after a lawmaker filed a criminal complaint. Austria is also investigating whether Turkey has been operating an informer network targeting Gulen followers on its soil, via its embassy in Vienna.

  Turkey has accused Germany of harboring militants from the Kurdistan Workers Party (PKK) and far-leftists of the DHKP-C, which has carried out attacks in Turkey. German officials reject the accusation.

  The GBA said Wednesday’s searches were aimed at finding more evidence to link the suspects to espionage activities.

  «The suspects are suspected of having collected information about members of the so-called Gulen movement and passed it on to the general consulate in Cologne,» the GBA said.

  […]

  Μου αρέσει!

 22. Ο/Η Θανασης_χανια λέει:

  Και στο αζερμπαιτζαν η δημοκρατια βρισκεται σε καλο δρομο

  Γιατι να το ψαχνουμε αλλου, αφου η λυση ειναι διπλα μας?
  και που να καλεις τον αντιπροεδρο στη μεση της νυχτας για διαβουλευση..
  ενω αν κοιμαστε μαζι διευκολυνεται το πραγμα! 😉

  «Azerbaijan President Aliyev makes wife Mehriban his deputy

  Azerbaijan’s President Ilham Aliyev has appointed his wife Mehriban to serve as first vice-president, further tightening his grip on power in the oil-rich Caucasus republic.
  Ilham Aliyev has ruled Azerbaijan since the death of his father Heydar in 2003.»(*)

  *
  Στη συρια,η μαχη για την αλ μπαμπ τελειωσε οπως κατα πασα πιθανοτητα και τα ονειρα των κουρδων στη συρια για ενωση των καντονιων της Rojava με το Afrin
  οι υποστηριζομενοι απο την τουρκια ανταρτες του FSA κατελαβαν χθες την πολη και δυο απο τις τρεις μεγαλες δορυφορικες πολεις γυρω της
  το ισλαμικο κρατος, με τους ανταρτες σχεδον στο κεντρο της πολης και διακινδυνευοντας την περικυκλωση των μοναδων του στην περιοχη, τις απεσυρε αφηνοντας μονο εκρηκτικους μηχανισμους(IED) και επιθεσεις αυτοκτονιας σημερα στη γυρω περιοχη

  ειναι ενδιαφερον παντως οτι το ισλαμικο κρατος διαλεγει τις μαχες που θα δωσει..

  Επισης ειναι ενδιαφερον να δουμε τι θα κανει τωρα η τουρκια και οι συνεργαζομενοι
  θα σταθεροποιησουν το μετωπο?
  θα συνεχισουν εναντιον του ισλαμικου κρατους?
  θα επιτεθουν εναντιον των κουρδων ειτε σε αφριν ειτε σε μανμπιτζ?

  Εν τω μεταξυ, η αραβοκουρδικη συμμαχια SDF πλησιαζει σχετικα κοντα στη ρακκα (ειδικα απο τα βορειοανατολικα) και κοντα στρατηγικα στο να απειλησει ενδεχομενως καποια στιγμη αργοτερα και την επικοινωνια ρακκας-ντειρ εζορ
  εδω ομως υπαρχει παντα η ενδεχομενη απειλη απο την τουρκια, η οποια μπορει να επιβραδυνει τις εξελειξεις..
  μενει να δουμε αν και τι εχει συμφωνηθει πισω απο τις κουρτινες

  Τελος, στη μοσουλη εχει αρχισει η επιθεση στο δυτικο κομματι της πολης, απο το νοτο, με την καταληψη του αεροδρομιου
  παντως οι μαχες εγιναν σε ανοιχτο χωρο εκτος του αστικου ιστου της πολης, με τα πραγματα να δυσκολευουν οταν (πολυ συντομα αν οχι ηδη τωρα που μιλαμε) ακολουθησει η εισβολη στις γειτονιες της κυριως μοσουλης

  (*) bbc.com
  /news/
  world-europe-39037943

  Μου αρέσει!

 23. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  Ορεος ο Αλιγιεφ 🎼

  Μου αρέσει!

 24. Ο/Η Θανασης_χανια λέει:

  Αν λεγατε σε καποιον στην τουρκια πριν απο μια εικοσαετια, οτι το 2017 θα επιτρεποταν το χιτζαμπ στο στρατο,τη βουλη,την αστυνομια και τα πανεπιστημια θα σας περναγε για τρελο…
  εδω ειμαστε ομως

  Παρεμπιπτοντως, ετσι απο περιεργεια, τι ακριβως θα γινει αν αποδειχθει οτι οι δυο τουρκοι που εχουν συλληφθει στον εβρο συμμετειχαν στην επιθεση εναντιον του ερντογαν?
  θα αρνηθει η χωρα την εκδοση για τους παρ`ολιγο δολοφονους ενος ξενου εκλεγμενου προεδρου, με το ιδιο σκεπτικο οπως στους 8?

  *

  «Turkey lifts military ban on Islamic headscarf

  Turkey will lift a ban on female officers wearing the Islamic headscarf in the officially secular country’s armed forces, according to state media.
  The military was the final Turkish institution where women were prohibited from wearing the headscarf, after reforms by the Islamic-rooted government under Recep Tayyip Erdoğan that have allowed it to be worn in education, politics and the police.
  ….

  Turkey lifted a ban on the wearing of the headscarf on university campuses in 2010. It allowed female students to wear it in state institutions from 2013 and in high school in 2014.
  Headscarves have been seen in parliament since October 2013, when four female AKP MPs wore them in a session. In 1999, a headscarf-wearing MP from the now-defunct Virtue party had been heckled out of the chamber.
  And in the latest key reform before the army’s move, in August Turkey allowed female police officers to wear the headscarf as part of their uniform.

  At the time of the controversy over lifting the ban in the police forces, pro-government media pointed out that several western states had already granted female officers permission to wear the garment.»

  https://www.theguardian.com/world/2017/feb/22/turkey-lifts-military-ban-on-islamic-headscarf

  Μου αρέσει!

 25. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  Με το ίδιο σκεπτικό θα κριθούν
  Το δικαστήριο δε μπαίνει στην ουσία των κατηγοριων

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.