Τραμπ-Τσίπρας / Η τέχνη της υπεραπλούστευσης

Αυτός ο ριζοσπαστικός επιθετικός λαϊκισμός που εξαπλώνεται στις ημέρες μας στην Ευρώπη και στην Αμερική έχει διαλυτική επήρεια στους οργανωμένους μεταπολεμικούς συλλογικούς θεσμούς της Δύσης και υποθάλπει την εσωστρεφή αναδίπλωση και τον απομονωτισμό. Όταν όμως αναδιπλώνεται και περιχαρακώνεται η Αμερική θα τη χάσει ο κόσμος. Όταν απομονώνεται και αυτοπεριθωριοποιείται η Ελλάδα θα χάσει τον κόσμο.

Protagon  /  Τραμπ-Τσίπρας / Η τέχνη της υπεραπλούστευσης  /  Ανδρέας Πετρουλάκης
Αν αφαιρέσεις το κέλυφος της αριστερής ρητορικής του Πρωθυπουργού, ο πυρήνας της σκέψης του, του λόγου και της ερμηνείας που διαθέτει για το σύγχρονο κόσμο ταυτίζεται με του νέου αμερικανού προέδρου

Για να είμαι ειλικρινής δεν εξεπλάγην καθόλου που ο Πάνος Καμμένος είναι υποστηρικτής του Τραμπ. Εξεπλάγην που δεν είναι ο Αλέξης Τσίπρας, τουλάχιστον σύμφωνα με τις προεκλογικές δηλώσεις του, γιατί μετά δεν ξαναμίλησε. Αν λοιπόν αφαιρέσεις το κέλυφος της αριστερής ρητορικής του Πρωθυπουργού, ο πυρήνας της σκέψης του, του λόγου και της ερμηνείας που διαθέτει για το σύγχρονο κόσμο ταυτίζεται με του νέου αμερικανού προέδρου.

Θα μπορούσε να  πει κανείς συνοπτικά ότι η βάση της φιλοσοφίας αμφοτέρων είναι η υπεραπλούστευση μίας πραγματικότητας που εδώ και αιώνες είναι πολύ σύνθετη. Η κατασκευή δηλαδή ενός μανιχαϊστικού κόσμου που τον διέπουν απλές ρηχές αλήθειες, απλοί αθώοι φίλοι, απλοί μισητοί εχθροί , απλοί αντίθετοι πόλοι του καλού και του κακού, απλή  αβασάνιστη ηθική, απλή αβαθής γνώση, απλές συντηρητικές παραδοσιακές αξίες. Και οι ανεύρεση εκείνων των λίγων απλών λέξεων που θα περιγράφουν αυτήν τη φαντασιακή πραγματικότητα ώστε να είναι κατανοητή από τους ανθρώπους που αποκαλούν εκείνοι απλούς, έναν μέσο όρο δηλαδή που δεν διαθέτει εξαιρετική αναλυτική ικανότητα και μόρφωση, είναι βουλιαγμένος σε φοβίες και στερεότυπα, είναι αυτοαναφορικός, συντηρητικός και εσωστρεαφής και ζητά απελπισμένα απλές λύσεις σε προβλήματα που τον πνίγουν και εκείνοι τον πείθουν ότι δεν είναι περίπλοκα.

Του μιλούν δηλαδή τη γλώσσα που καταλαβαίνει και επιθυμεί να ακούσει και για αυτό τους εμπιστεύεται. Μία από τις συνεκτικές ουσίες αυτού του τμήματος του λαού είναι η θρησκεία και αυτό κανείς τους δεν το υποτιμά. Ο μεν Τραμπ δεν έχει κανένα κώλυμα να μιλά σαν φανατικός Ευαγγελιστής ο δε αριστερός Τσίπρας δανείζεται Θεό από τον Καμμένο και τον Ιερώνυμο. Αυτοί οι ηγέτες κερδίζουν γιατί το target group τους μπορεί να μην ηγείται της κοινωνίας αλλά στις συνθήκες που γέννησαν στη Δύση η οικονομική κρίση, οι μεταναστευτικές ροές και η τρομοκρατία, είναι η κρισιμότερη μάζα.

Ασφαλώς το μυστικό είναι να κολακέψεις αυτό το κομμάτι της κοινωνίας με όμορφες λέξεις χαμηλής διαφοροποίησης, έτσι που ο καθένας πρόθυμος μπορεί να χωρέσει μέσα (σοφός λαός, λαός με ψυχικό πλεόνασμα, beautiful people, great people), και από την άλλη να ομογενοποιήσεις και να δώσεις τερατώδη χαρακτηριστικά στους εχθρούς (νεοφιλελευθερισμός, τρόικα εσωτερικού, ξένοι, σύστημα, Διεθνείς Οργανισμοί ). Για αυτό οι ηγέτες αυτού του είδους δεν ενδιαφέρονται ποτέ να ενώσουν το λαό τους  _ τους θρέφει ο διχασμός της υπεραπλούστευσης. Οι εχθροί και οι φίλοι πρέπει να είναι ευδιάκριτοι και στεγανοποιημένοι.

Επειδή η ζωή είναι πολύ πιο σύνθετη από το κατασκεύασμά τους, απαιτείται πάντα ένας ισχυρός μηχανισμός προπαγάνδας που θα της σβήσει τις ενδιάμεσες αποχρώσεις, δηλαδή της γέφυρες της συνεννόησης. Στις μέρες μας ο ευχερέστερος τρόπος είναι τα social media και δεν είναι τυχαίο που και οι δύο σημείωσαν πρωτοφανείς επιδόσεις  στο πεδίο αυτό στο δρόμο τους προς την εξουσία. Τα ακάματα Συριζέικα τρολ και ο στρατός του Τραμπ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι συμπτώματα του ίδιου φαινομένου της αδίστακτης διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, της εχθροπάθειας και της διαχείρισης φόβου. Και όταν το ψέμα τους συναντήσει μοιραία την πραγματικότητα δεν έχουν κανένα πρόβλημα να κάνουν μεταβολή και να συνεχίσουν απτόητοι (είχαμε αυταπάτες, alternative facts), γιατί πριν από όλα απαραίτητο εφόδιο για τέτοιου είδους καριέρα είναι το θράσος.

Αυτός ο ριζοσπαστικός επιθετικός λαϊκισμός που εξαπλώνεται στις ημέρες μας στην Ευρώπη και στην Αμερική έχει διαλυτική επήρεια στους οργανωμένους μεταπολεμικούς συλλογικούς θεσμούς της Δύσης και υποθάλπει την εσωστρεφή αναδίπλωση και τον απομονωτισμό. Όταν όμως αναδιπλώνεται και περιχαρακώνεται η Αμερική θα τη χάσει ο κόσμος. Όταν απομονώνεται και αυτοπεριθωριοποιείται η Ελλάδα θα χάσει τον κόσμο.

 

About σχολιαστης

Σχολιάζω...
This entry was posted in Πολιτική, καινούργιο συκώτι. Bookmark the permalink.

28 Responses to Τραμπ-Τσίπρας / Η τέχνη της υπεραπλούστευσης

  1. Ο/Η Ενη λέει:

    Ο ελληνικης καταγωγης ,που δρα ως τρολ του Τραμπ στα σοσιαλμηντια και πως καηκε το Μπερκλει

    http://www.ethnos.gr/diethni/arthro/poios_einai_o_akrodeksios_ypostiriktis_tou_tramp_m_giannopoulos_gia_ta_matia_tou_opoiou_kaike_to_mperklei-

    Μου αρέσει!

  2. Ο/Η Ενη λέει:

    ww.ethnos.gr/diethni/arthro/poios_einai_o_akrodeksios_ypostiriktis_tou_tramp_m_giannopoulos_gia_ta_matia_tou_opoiou_kaike_to_mperklei-

    Το σωστο λινκ

    Μου αρέσει!

  3. Ο/Η Ενη λέει:

    Το λινκ μπλοκαρεται. Δεν ξερω γιατί.

    Μου αρέσει!

  4. Ο/Η Ενη λέει:

    Για το ιδιο θεμα στην iefimerida

    «Ο Nτόναλντ Τραμπ απειλεί το πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ: «Μήπως να κοπεί η χρηματοδότηση;» [εικόνα]

    Φωτογραφία: AP
    ΚΟΣΜΟΣ 02|02|2017 18:46
    -A+A
    Μέσω… τουίτ, ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απείλησε να διακόψει κάθε ομοσπονδιακή χρηματοδότηση του παγκοσμίως φημισμένου πανεπιστημίου του Μπέρκλεϊ!

    Η απειλή Τραμπ έγινε μια μέρα μετά τις διαδηλώσεις πολιτών που εναντιώθηκαν στο γεγονός ότι το Μπέρκλεϊ είχε παραχωρήσει χώρο για ομιλία σε έναν σκληρό αρθρογράφο του ακροδεξιού ιστοτόπου Breitbart και υποστηρικτή του Τραμπ.

    «Αν το πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ δεν επιτρέπει την ελευθερία του λόγου κι ασκεί βία σε βάρος αθώων με διαφορετική άποψη — ΚΑΘΟΛΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ;», έγραψε ο Τραμπ στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter. Φωνάζοντας «κάνοντάς τους να σιωπήσουν» εκατοντάδες διαδηλωτές έσπασαν χθες βράδυ τζάμια παραθύρων στην πανεπιστημιούπολη, έβαλαν φωτιά σε ξύλινες παλέτες και πέταξαν πέτρες εναντίον αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων.

    Η αστυνομία απέκλεισε την περίμετρο του πανεπιστημίου και το πανεπιστήμιο τελικά ακύρωσε την εκδήλωση στην οποία επρόκειτο να μιλήσει ο εκπρόσωπος του Μπράιτμπαρτ, ο Μίλων (ή Μάιλο) Γιαννόπουλος. Θερμός υποστηρικτής του Τραμπ, τον οποίο αποκαλούσε «ντάντι» («μπαμπά») κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ο Γιαννόπουλος είναι μια από τις γνωστότερες μορφές της αμερικανικής άκρας δεξιάς, που προβάλλει θέσεις εθνικιστικές αλλά και υπέρ της ανωτερότητας της λευκής φυλής.

    Ειδικευμένος στις νέες τεχνολογίες, γνωστός στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης για τον προκλητικό του τόνο, ο Γιαννόπουλος είχε δει τον λογαριασμό του στο Twitter να διαγράφεται επειδή τροφοδοτούσε τις επιθέσεις εναντίον της μαύρης ηθοποιού Λέσλι Τζόουνς.

    Ο ίδιος ο Γιαννόπουλος επέκρινε σε ανακοίνωσή του «την αριστερά», λέγοντας ότι «τρομοκρατείται από την ελευθερία του λόγου και κάνει κυριολεκτικά ο,τιδήποτε για να την εμποδίσει». Ο ιστότοπος Breitbart, που πρόσκειται στην άκρα δεξιά, είχε υποστηρίξει ενεργά την υποψηφιότητα Τραμπ, ενώ ο πρώην επικεφαλής του Στιβ Μπάνον είναι πλέον ο σύμβουλος στρατηγικής του νέου Αμερικανού προέδρου.

    Παρόμοιες διαδηλώσεις τον προηγούμενο μήνα στο πανεπιστήμιο Davis είχαν εμποδίσει τη διεξαγωγή ενός συνεδρίου στο οποίο επίσης θα μιλούσε ο Γιαννόπουλος. Και στις δύο περιπτώσεις, τον είχαν προσκαλέσει ομάδες συντηρητικών φοιτητών.

    Το Μπέρκλεϊ είναι πασίγνωστο διότι αποτέλεσε οχυρό των υπερασπιστών της ελευθερίας της έκφρασης από τη δεκαετία του 1960.

    Πηγή: Ο Nτόναλντ Τραμπ απειλεί το πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ: «Μήπως να κοπεί η χρηματοδότηση;» [εικόνα] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/316930/o-ntonalnt-tramp-apeilei-panepistimio-mperklei-mipos-na-kopei-i-hrimatodotisi-eikona#ixzz4Xc32ckHy «

    Μου αρέσει!

  5. Ο/Η δεξιος λέει:

    Μια καλή ιδέα και για τα ελληνικά πανεπιστήμια όταν γίνονται επεισόδια.

    Μου αρέσει!

  6. Ο/Η Ενη λέει:

    Ο Τραμπ ολο και θα δινει «καλες ιδεες», συμφωνα με τα λεγομενα σου Δεξιε;;

    Μου αρέσει!

  7. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    «Μια καλή ιδέα και για τα ελληνικά πανεπιστήμια όταν γίνονται επεισόδια.»

    Μία μαλακία ιδέα που μόνο δεξιοί τραμπούκοι σαν τον μαλακοπίτουρα θα υποστήριζαν στα σοβαρά. Χώρια φυσικά ότι είναι αδύνατο να κάνει πράξη την απειλή του επειδή θα μπλέξουν δικαστήρια, ενδεχομένως το κονγκρέσο, κλπ.

    Μου αρέσει!

  8. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    Ουπς!
    Η σύμβουλος του Τράμπ Kellyanne Conway, στην προσπάθειά της να πείσει για την ορθότητα του πρόσφατου προεδρικού διατάγματος του προέδρου – με το οποίο απαγορεύτηκε η είσοδος στις ΗΠΑ σε μετανάστες, πρόσφυγες, και νόμιμα διαμένοντες με πράσινη κάρτα που προέρχονται από 7 μουσουλμανικές χώρες – επικαλέστηκε ένα εναλλακτικό γεγονός.

    Περισσότεραι πληροφορίαι γύρω από το συγκεκριμένο εναλλακτικό γεγονός εδω

    hxxps://www.nytimes.com/2017/02/03/us/politics/bowling-green-massacre-kellyanne-conway.html?_r=0

    Μου αρέσει!

  9. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    Trump’s Immigration Ban Excludes Countries With Business Ties

    https://www.bloomberg.com/graphics/2017-trump-immigration-ban-conflict-of-interest/

    President Trump has signed an executive order that bans citizens from seven Muslim-majority countries in the Middle East from entering the United States for 90 days, according to the White House. His proposed list doesn’t include Muslim-majority countries where his Trump Organization has done business or pursued potential deals. Properties include golf courses in the United Arab Emirates and two luxury towers operating in Turkey.

    See Trump’s full conflicts of interest →.

    Μου αρέσει!

  10. Ο/Η Ενη λέει:

    «His proposed list doesn’t include Muslim-majority countries where his Trump Organization has done business or pursued potential deals. Properties include golf courses in the United Arab Emirates and two luxury towers operating in Turkey. »

    ΧΑΧΑΧΑ αλλο Προεδρος των ΗΠΑ και αλλο businessman. Αυτα δεν τα συνδεει ο Τραμπ !!!!!!

    Μου αρέσει!

  11. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    Ένας άνθρωπος για όλες τις δουλειές.

    The One Man Linking Putin, Erdogan and Trump

    https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-02-03/who-is-alexander-dugin-the-man-linking-putin-erdogan-and-trump

    The Russian ultra-nationalist dubbed “Putin’s Rasputin” by Breitbart News when it was run by President Donald Trump’s chief strategist, Steve Bannon, has emerged as an unlikely foreign-policy fixer for the Kremlin.

    Alexander Dugin, whose bushy beard gives him a passing resemblance to the Siberian mystic who bewitched the last czar’s family, says he played a key but largely clandestine role in patching up Russia’s relations with Turkey, an account confirmed by a senior figure in Ankara. And with people he calls ideological allies now in the White House, Dugin says he’s bullish on better ties with the U.S., too.

    After Turkey shot down a Russian warplane along the Syrian border in 2015, prompting “World War III” to trend on Twitter, the firebrand philosopher used his contacts in both countries to form a backchannel that helped Vladimir Putin and President Recep Tayyip Erdogan end an increasingly dangerous feud, according to a retired Turkish general who flew to Moscow for secret talks.

    The rapprochement allowed Putin to outmaneuver the Obama administration and turn the tide in Syria’s civil war on behalf of Bashar al-Assad. For Dugin, whose views on the evils of liberalism have been cited by Bannon and other far-right leaders, it also moved Russia a step closer to fulfilling his vision of unwinding the U.S.-led global order, in part by luring Turkey away from NATO and creating a “Russo-Islamic pact” that includes Iran.

    Dugin, the son of a Soviet military-intelligence official, said being independent makes him an effective go-between in matters of state. The 55-year-old rabble-rouser, blacklisted by the U.S. for aiding the insurgency in Ukraine, has no official post. But he has advised a member of Putin’s inner circle and written a textbook on geopolitics that’s been used by the military.

    “I can talk to people like an official can’t,” Dugin said in his Moscow office at Tsargrad TV, where he’s a commentator and chief editor. “A diplomat says what he’s told. What does a military man say? Even less. And an intelligence officer? Nothing at all. You don’t understand where the truth lies. I speak from the perspective of geopolitics. That’s why the Turks started to trust me.”

    Dugin, who’s been described as everything from an occult fascist to a mystical imperialist, lost his prestigious job running the sociology department at Moscow State University in 2014 after activists accused him of encouraging genocide. Thousands of people signed a petition calling for his removal after a rant in support of separatists in Ukraine in which he said, “kill, kill, kill.”

    The Kremlin, which gave the prolific polemicist prominent airtime on the biggest networks to cheerlead during the annexation of Crimea in 2014, has kept him at arm’s length since he criticized Putin for not taking more of Ukraine. When asked if Dugin played a role in the detente with Turkey, Putin’s spokesman, Dmitry Peskov, said, “No.”

    “He’s seen as a brilliant philosopher, but brilliance and madness are very close to each other,” said Sergei Markov, a political consultant to Putin’s staff. Even though Dugin’s not an official envoy, Markov said, “he appears to have given the Turks some very good advice.”

    Dugin made “everyone happy” by organizing a November visit to Crimea by a Turkish delegation that included one of Erdogan’s cousins, a few weeks after meeting Prime Minister Binali Yildirim in Ankara, Markov said. The trip was a major fillip for Russia’s efforts to gain recognition for Putin’s annexation of the Black Sea peninsula, which provoked U.S. and European sanctions.

    “Incredibly beautiful—one of the best moments of my life,” Dugin said after Trump’s inauguration.

    Dugin’s writings, in dozens of books and countless blogs, have made him an influential thinker not only in Turkey, but also Iran, where’s he’s a frequent visitor, and among anti-establishment parties that are on the rise throughout the West, a trend that is welcomed by Russia’s leadership.

    Apart from Turkey “only two countries really pay attention to me—Iran and the U.S.,” Dugin said.

    The foreword to one of his books was written by a retired U.S. professor, Paul Gottfried, a Trump supporter who was among the first political philosophers to use the term “alternative right” to describe the radical conservative movement. In July 2016, a month before he joined the Trump campaign, Bannon described Breitbart as “the platform for the alt-right.”

    […]

    Dugin, who has long predicted the demise of “the West’s liberal hegemony,” said the election of Trump has been a watershed development that promises to change the course of world history.

    “Incredibly beautiful—one of the best moments of my life,” he said after Trump’s inauguration.

    After decades of railing against Washington for seeking the “Westernization of all of humanity,” Trump’s elevation has led to a Damascene conversion for Dugin, who declared anti-Americanism “over.”

    “America not only isn’t an opponent, it’s a potential ally under Trump,” he said.

    Now Dugin’s focusing on Europe, where he’s been cultivating ties with anti-establishment parties that threaten a political and military union seven decades in the making.

    With key elections in France, Germany and the Netherlands this year, the Russian polemicist has a new mantra for Europe that’s ripped straight out of Trump’s campaign playbook:

    “Drain the swamp.”

    Μου αρέσει!

  12. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    Ο λογαριασμός στο Τουϊτερ του προσωπικού του Λευκού Οίκου που διαφωνεί με τον Τράμπ και την αυλή του.
    Εαν ληφθεί υπόψη ότι και άλλες παρόμοιες πρωτοβουλίες έχουν λάβει χώρα αφότου ανέλαβε ο Τράμπ (από υπαλλήλους του αμερικάνικου υπουργείου εξωτερικών, της υπηρεσίας προστασίας περιβάλλοντος [EPA], αλλά και σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες όπως η NASA), είναι αρκετά πιθανό πως όντως προκειται για υπαλλήλους του Λευκού Οίκου που γνωρίζουν εκ των έσω πρόσωπα και καταστάσεις.

    Μου αρέσει!

  13. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    White House investigates leaks of Trump calls to Australia, Mexico

    http://www.reuters.com/article/us-usa-trump-leaks-idUSKBN15I321

    The White House is looking into how embarrassing details of President Donald Trump’s recent tense phone conversations with his counterparts in Australia and Mexico were leaked to news organizations, White House spokesman Sean Spicer said on Fox News Channel.

    «The president takes these leaks very seriously,» Spicer said in an interview with Fox News Channel, which on Friday provided a transcript of a segment set to air on Saturday.

    Trump cut short a phone call with Australian Prime Minister Malcolm Turnbull after an acrimonious discussion about a refugee swap deal, a conversation that threatened ties between the two allies after details appeared in The Washington Post.

    In an earlier call with Mexican President Enrique Pena Nieto about paying for a wall on the southern U.S. border, Trump said he might send the U.S. military to Mexico to stop drug cartels – details from a transcript obtained by a Mexican news organization Aristegui Noticias and the Associated Press. The White House later said the comments were meant to be lighthearted.

    «That’s troubling and I think the president has asked the team to look into this because those are very serious implications,» Spicer said.

    Spicer described the conversations as «candid» but respectful, and has noted that both the Australian and Mexican governments have disputed some of the details.

    White House officials did not respond to requests for comment on the investigation into the leaks.

    […]

    Μου αρέσει!

  14. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    Η στάση του τσαρλατάνου απέναντι στο κράτος δικαίου.

    «The opinion of this so-called judge, which essentially takes law-enforcement away from our country, is ridiculous and will be overturned!» the president said.

    http://www.reuters.com/article/us-usa-trump-immigration-idUSKBN15I1CM

    Οι εν Ελλάδι οπαδοί του λεγαμενου ξέρουν βέβαια να κακαρίζουν όταν ο Συριζα εκφράζει ανάλογες απόψεις. Όταν όμως είναι ο αγαπημένος τους δεξιός τσαρλατάνος τότε, κυριολεκτικά, εξατμίζονται. Ή, πάλι, μπορεί να μας αρχίσουν στις ιστορίες του Μπραϊτμπάρτ για το τι τεράστιο κίνδυνο αποτελεί για την ανθρωπότητα η Λίντα Σαρσούρ.

    Μου αρέσει!

  15. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    «Ο Μητσοτάκης δεν μπήκε στην Μόρια γιατί μπορεί να σιχαινόταν». Αυτό ειπώθηκε στη δημόσια ΕΡΤ από κάποια κυρία που αυτοπροσδιορίζεται ως …δημοσιογράφος.

    http://www.liberal.gr/arthro/112766/apopsi/arthra/i-ert-tis-giamali-prepei-na-kleisei.html

    Μου αρέσει!

  16. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    Ανάκληση της απαγόρευσης για τους διαμένοντες στις ΗΠΑ με έγκυρη Βίζα, σύμφωνα με το αμερικάνικο υπουργείο εξωτερικών.

    State Department reverses visa ban, allows travelers with visas into U.S.: official

    http://www.reuters.com/article/us-usa-trump-immigration-state-idUSKBN15J0M1

    The U.S. State Department will allow people with valid visas into the United States, a department official said on Saturday, in order to comply with an opinion from a federal judge in Seattle barring President Donald Trump’s executive action.

    «We have reversed the provisional revocation of visas,» the State Department official said in a statement. «Those individuals with visas that were not physically canceled may now travel if the visa is otherwise valid.»

    Μου αρέσει!

  17. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    Εφετείο απέρριψε το αίτημα του υπουργείου δικαιοσύνης για την επανοφορά σε ισχύ του νομοθετικού διατάγματος Τράμπ που απαγόρευσε την είσοδο στους προερχόμενους από 7 μουσουλμανικές χώρες.

    Appeals court refuses to immediately restore Trump travel ban

    http://www.reuters.com/article/us-usa-trump-immigration-idUSKBN15K0AF

    A U.S. appeals court late on Saturday denied a request from the U.S. Department of Justice to immediately restore a immigration order from President Donald Trump barring citizens from seven mainly Muslim countries and temporarily banning refugees.

    The court ruling dealt a further setback to Trump, who has denounced the judge in the state of Washington who blocked his executive order on Friday. In tweets and comments to reporters, the president has insisted he will get the ban reinstated.

    Trump says the temporary immigration restrictions on citizens from Iran, Iraq, Libya, Somalia, Sudan, Syria and Yemen, and on all refugees, are necessary to protect the United States from Islamist militants. Critics say they are unjustified and discriminatory.

    The judge’s order and the appeal ruling have created what may be a short-lived opportunity for travelers from the seven affected countries to get into the United States while the legal uncertainty continues.

    In a brief order, the appeals court said the government’s request for an immediate administrative stay on the Washington judge’s decision had been denied. It was awaiting further submissions from Washington and Minnesota states on Sunday, and from the government on Monday.

    The government’s appeal says the decision by judge James Robart in Washington poses an immediate harm to the public, thwarts enforcement of an executive order and «second-guesses the president’s national security judgment about the quantum of risk posed by the admission of certain classes of (non-citizens) and the best means of minimizing that risk».

    Trump denounced the «so-called» judge in a series of tweets on Saturday and told reporters: «We’ll win. For the safety of the country, we’ll win.»

    […]

    Μου αρέσει!

  18. Ο/Η physicist λέει:

    Στο αμαρτωλό δίδυμο Τραμπ-Τσίπρα να προσθέσουμε και τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος επανέλαβε πριν λίγη ώρα την επιθυμία του να συνεργαστεί με τον τελευταίο, να γίνει τρίγωνο;

    Τι λέει επ’ αυτού το Μέτωπο των Φιλοευρωπαϊκών και Αστικών Δυνάμεων της Λογικής και της Ευπρέπειας που Προσβάλλεται από τα Χασμουρητά του Τσίπρα εν τη Παρουσία του Ομπάμα;

    (Αναξιόπιστοι, κατάπτυστοι, υποκριτές, συμφεροντολόγοι, γελοίοι. Μετά αναρωτιούνται γιατί μας κατσικώθηκαν αυτοί οι αχρείοι οι τωρινοί — εμ, επειδή εσείς τους κάνατε καλοδεχούμενους).

    http://www.protagon.gr/protagon_brief/venizelos-nai-se-kyvernisi-ethnikis-synergasias-ton-ittimeno-syriza?pp=73&pr=44341341397

    Μου αρέσει!

  19. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    Εαν αυτά τα έλεγε ένας οποιοσδήποτε απλός πολίτης θα υποπτευόμασταν ότι υποστηρίζει την Ρωσία ή ότι πάντως δεν υποστηρίζει τις ΗΠΑ. Ως εδω όλα καλά, δεν είναι κάποιος υποχρεωμένος να υποστηρίζει τις ΗΠΑ ή να μην υποστηρίζει την Ρωσία. Όταν όμως αυτός ο κάποιος τυχαίνει να είναι ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος υιοθετεί μία λογική συμψηφισμού για την ίδια του την χώρα, θέτοντας την πάνω κάτω στο ίδιο επίπεδο με την Ρωσία του Πούτιν (από την άλλη βέβαια, όντας ο δεξιός τσαρλατάνος που είναι, ίσως έχει κατά νου το πως θα ήθελε να κάνει τις ΗΠΑ, σαν την Ρωσία του Πούτιν), τότε το πράγμα αλλάζει τελείως. Το ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι ένας αυταρχικότατος κρετίνος είναι κάτι που ηδη το γνωρίζουμε, αρκεί όμως η αυταρχικότητα που τον διαπερνά για να δικαιολογήσει όλες αυτές τις δημόσιες εκφράσεις συμπάθειας – στα όρια του γλειψίματος – προς ένα δικτάτορα όπως ο Πούτιν? Δεν ξέρω, ίσως ναι, ίσως και όχι. Θα δείξει εν καιρώ.
    Ας φανταστούμε πάντως στην θέση του να βρίσκονταν ο Ομπάμα ή η Κλίντον και να μιλούσαν με τέτοια θερμά λόγια για ένα δικτάτορα όπως ο Πούτιν – οι δεξιοί στην Αμέρικα θα είχαν σκίσει τα βρακιά τους από την οργή και την αγανάκτηση. Οι δε Ρεπουμπλικλάνοι, προδότες θα τους ανέβαζαν, προδότες θα τους κατέβαζαν. Τώρα όμως, που ο «προδότης» είναι δικός τους, ούτε φωνή ούτε ακρόαση από τους ξεδιάντροπους απατεώνες.

    Trump defends Putin, says U.S. has ‘a lot of killers’

    http://www.politico.com/story/2017/02/trump-defends-putin-says-us-has-a-lot-of-killers-234656

    President Donald Trump said the United States has «a lot of killers» while again defending Russian President Vladimir Putin.

    In an excerpt of an interview set to run Sunday before the Super Bowl, Trump was asked by Fox News’ Bill O’Reilly if he «respects» Putin.

    «I do respect him. I respect a lot of people but that doesn’t mean I’m going to get along with him,» Trump replied. «He’s a leader of his country. I say it’s better to get along with Russia than not.»

    Trump added that if Russia helps fight against ISIS and «Islamic terrorists all over the world» then it’s «a good thing.»

    O’Reilly, however, followed up by saying that Putin «is a killer.»

    «There are a lot of killers,» Trump responded, «We’ve got a lot of killers. What do you think? Our country’s so innocent?»

    Throughout the campaign and into his presidency, Trump has noted that he would be willing to work with Russia, and has repeatedly praised Putin’s authoritarian approach to governing.

    Μου αρέσει!

  20. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    Ο υποψήφιος πρέσβης του Τράμπ στην ΕΕ θεωρεί ότι υπάρχουν λόγοι για να βγεί η Ελλάδα από το ευρώ.

    … Εντάξει, μία γνώμη λέει ο άνθρωπος, σάμπως αυτός θα φάει στη μάπα το χάος που θα επακολουθήσει μετά?

    http://www.kathimerini.gr/895038/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/tent-malox-yparxoyn-isxyroi-logoi-gia-na-fygei-h-ellada-apo-to-eyrw

    Ο κ. Μάλοχ δήλωσε σε συνέντευξή του στο Bloomberg πως η Ελλάδα θα πρέπει να φύγει από το ευρώ. «Δεν θέλω να μιλήσω εξ ονόματος των Ελλήνων, αλλά πιστεύω πως από την οπτική γωνία ενός οικονομολόγου, υπάρχουν ισχυροί λόγοι για να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ», ανέφερε.

    Στη συνέχεια ο κ. Μάλοχ σημείωσε πως υπάρχουν «εύλογα ερωτήματα» για το «εάν θα πρέπει να υπάρχει» πρόγραμμα στήριξης για την Ελλάδα αλλά και ποιος θα πρέπει να είναι υπεύθυνος για την χρηματοδότησή του.

    Η δήλωση Μάλοζ έρχεται τη στιγμή που το ΔΝΤ δεν έχει ακόμα αποφασίσει εάν θα λάβει μέρος στο ελληνικό πρόγραμμα. Ο κ. Μάλοχ διευκρίνισε πάντως πως δεν γνωρίζει τίποτα σχετικά με τη στάση που θα τηρήσει η κυβέρνηση Τραμπ απέναντι στην εμπλοκή ή μη του ΔΝΤ στη χώρα μας.

    Δεν είναι η πρώτη φορά που ο υποψήφιος πρέσβης των ΗΠΑ εξαπολύει επίθεση κατά της Ευρωζώνης. Πριν λίγες ημέρες σε συνέντευξή του στο BBC είχε δηλώσει πως «θα πόνταρε στην κατάρρευση του ευρώ μέχρι το 2018».

    Υπενθυμίζεται ότι αύριο συνεδριάζει το ΔΣ του ΔΝΤ ώστε να εξετάσει τη νέα έκθεσή βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους​.

    Μου αρέσει!

  21. Ο/Η Ενη λέει:

    Απο το CNN, (αποσπασμα)

    (…)

    » «Δεν θέλω να μιλήσω εκ μέρους των Ελλήνων, όμως κατά πάσα πιθανότητα, από την οπτική γωνία ενός οικονομολόγου, υπάρχει πολύ ισχυρός λόγος για την Ελλάδα να βγει από το ευρώ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τεντ Μάλοχ, ο άνθρωπος που έχει επιλέξει ο Ντόναλντ Τραμπ για τη θέση του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην ΕΕ, στο Bloomberg.
    Είναι η πρώτη δήλωση «επίσημου» στελέχους της νέας κυβέρνησης των ΗΠΑ που παίρνει σαφή θέση για την Ελλάδα, γεγονός που προκάλεσε ανησυχία. Στελέχη της κυβέρνησης μάλιστα να προσπαθούν να ανιχνεύσουν αν πίσω από τις λέξεις κρύβεται και η στάση που θα κρατήσει το ΔΝΤ σε σχέση με το ελληνικό πρόγραμμα καθώς σήμερα συνεδριάζει το ΔΣ του Ταμείου στην Ουάσιγκτον.
    Πάντως, οι εκτιμήσεις στελεχών του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών επιμένουν ότι δεν θα υπάρξει καμιά απόφαση για την παραμονή ή όχι του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, δηλαδή θα πετάξουν και πάλι την μπάλα στην εξέδρα.
    Ωστόσο, σύμφωνα με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όλα είναι πιθανά με τον νέο αμερικανό πρόεδρο, που φαίνεται ότι θα προσπαθήσει να «επανασχεδιάσει» τον παγκόσμιο χάρτη μέσα από ανατροπές και εμπορικούς πολέμους.
    Οι αναλυτές του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν πως το μεγάλο μέτωπο στους εμπορικούς πολέμους της εποχής Τραμπ, δεν είναι ένα μόνο. Η Κίνα, η Ιαπωνία, αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση, και ειδικότερα η Γερμανία, είναι μέσα σε αυτά.
    Έτσι, ο Τραμπ, ως πρόεδρος πλέον, απείλησε με μεγάλους δασμούς τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία και επιτέθηκε στη Γερμανία, επειδή δεν πληρώνει τις εισφορές της στο ΝΑΤΟ. Και, βέβαια, προέβλεψε τη διάλυση της ΕΕ.
    Αυτή η «πρόβλεψη» είναι που απασχολεί μια σειρά από στελέχη της κυβέρνησης που σε συνδυασμό της δήλωσης του αμερικανού πρέσβη των ΗΠΑ στην Ευρώπη, φτάνει το θερμόμετρο στο «κόκκινο». Η Αθήνα συνδυάζει μια σειρά δηλώσεων, προβλέψεων και εκτιμήσεων για να δει εάν μπορεί να κάμψει όσους πιέζουν για σκληρά μέτρα με αφορμή δηλώσεις για διάλυση της Ε.Ε.
    Ιδιαίτερη σημασία αποδίδουν στο Μέγαρο Μαξίμου στη συνέντευξη (Financial Times) του Πίτερ Ναβάρο, επικεφαλής του νεοσύστατου Εθνικού Συμβουλίου Εμπορίου και στενού συνεργάτη του Τραμπ. Ο Ναβάρο χαρακτήρισε το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας ως ένδειξη «βαρύτατα υποτιμημένου» νομίσματος και τόνισε πως βασική επιλογή της κυβέρνησης Τραμπ είναι η «επαναμερικανοποίηση» της παραγωγής πολλών αμερικανικών πολυεθνικών, που σήμερα διατηρούν εργοστάσια παραγωγής σ’ όλο τον πλανήτη.
    Όπως σημειώνει ο Γκούντραμ Βολφ, διευθυντής του Ινστιτούτου Bruegel, «οι θέσεις Τραμπ για το εμπόριο είναι συνεπείς με ένα σχέδιο για την εμπορική πολιτική των ΗΠΑ, με κεντρική ιδέα ότι όλες οι εμπορικές συμφωνίες που συμβάλλουν στο εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο επαναδιαπραγμάτευσης. Τα εμπορικά ελλείμματα θεωρούνται μειονέκτημα, καθώς μειώνουν το μέγεθος του βιομηχανικού τομέα που υποτίθεται ότι παρέχει καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας».

    Όλες οι παραπάνω κινήσεις ήδη προξενούν πολιτικές αναταράξεις. Ο γερμανός αντικαγκελάριος, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ μίλησε για ενδεχόμενο αναπροσανατολισμού της Γερμανίας προς τις ασιατικές αγορές, ενώ υπήρξαν και τηλεφωνικές συνομιλίες της Ανγκέλας Μέρκελ με τον Κινέζο πρωθυπουργό Λι Κετσιάνγκ.

    (…)

    Μου αρέσει!

  22. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    Τον θυμάστε αυτόν συνωμοσιολόγο της κακιάς συμφοράς και λομπίστα του Ερντογάν (και όχι μόνο), τον στρατηγό Φλυν, προσωπική επιλογή του Τράμπ για την θέση του συμβούλου εθνικής ασφάλειας?
    Αργά χθες το βράδυ υπέβαλλε την παραίτησή του γιατί τον τσακώσανε, σε τηλεφωνική συνομιλία με τον ρώσο πρέσβη, και προτού ακόμα αναλάβει ο Τράμπ, να συζητά για τις κυρώσεις που πρόσφατα επιβλήθηκαν στην Ρωσία (πριν από κανα δίμηνο, που απελάθηκαν και ορισμένοι ρώσοι διπλωμάτες από τις ΗΠΑ) ενω αυτός μετά έβγαινε και έλεγε, ψευδόμενος φυσικά, ότι ουδέποτε συζήτησε για τις κυρώσεις με τον ρώσο πρέσβη. Bad luck mate! 🙄

    http://www.reuters.com/article/us-usa-trump-flynn-idUSKBN15S0BR

    President Donald Trump’s national security adviser, Michael Flynn, resigned late on Monday after revelations that he had discussed U.S. sanctions on Russia with the Russian ambassador to the United States before Trump took office and misled Vice President Mike Pence about the conversations.

    Flynn’s resignation came hours after it was reported that the Justice Department had warned the White House weeks ago that Flynn could be vulnerable to blackmail for contacts with Russian ambassador Sergey Kislyak before Trump took power on Jan. 20.

    Flynn’s departure was a sobering development in Trump’s young presidency, a 24-day period during which his White House has been repeatedly distracted by miscues and internal dramas.

    The departure could slow Trump’s bid to warm up relations with Russian President Vladimir Putin.

    Flynn submitted his resignation hours after Trump, through a spokesman, pointedly declined to publicly back Flynn, saying he was reviewing the situation and talking to Pence.

    Flynn had promised Pence he had not discussed U.S. sanctions with the Russians, but transcripts of intercepted communications, described by U.S. officials, showed that the subject had come up in conversations between him and the Russian ambassador.

    Such contacts could potentially be in violation of a law banning private citizens from engaging in foreign policy, known as the Logan Act.

    Pence had defended Flynn in television interviews and was described by administration officials as upset about being misled.

    «Unfortunately, because of the fast pace of events, I inadvertently briefed the vice president-elect and others with incomplete information regarding my phone calls with the Russian ambassador. I have sincerely apologized to the president and the vice president, and they have accepted my apology,» Flynn said in his resignation letter.

    Retired General Keith Kellogg, who has been chief of staff of the White House National Security Council, was named the acting national security adviser while Trump determines who should fill the position.

    […]

    Μου αρέσει!

  23. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    Οι εξαιρετικά προσεκτικοί χειρισμοί του νέου προέδρου σε σχέση με την ασφάλεια των πληροφοριών.

    https://www.washingtonpost.com/news/politics/wp/2017/02/13/trump-ran-a-campaign-based-on-intelligence-security-thats-not-how-hes-governing/?utm_term=.2ba4c55f3bc2

    Μου αρέσει!

  24. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    Τι λέει αυτό το κουμούνι ρε?

    http://www.kathimerini.gr/897165/article/epikairothta/kosmos/makein-kata-tramp-me-th-fimwsh-toy-typoy-arxizoyn-oi-diktatories

    Μακέιν κατά Τραμπ: «Mε τη φίμωση του Τύπου αρχίζουν οι δικτατορίες»

    Ο Αμερικανός γερουσιαστής Τζον Μακέιν, υπερασπιζόμενος τα μέσα ενημέρωσης μετά την τελευταία επίθεση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ εναντίον τους, προειδοποίησε πως η φίμωση του ελεύθερου Τύπου είναι ο τρόπος με τον οποίο «αρχίζουν οι δικτάτορες».

    Ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής της Αριζόνα, συχνός επικριτής του Τραμπ, απάντησε με τη δήλωση αυτή σ’ ένα μήνυμα του Τραμπ στο Twitter, στο οποίο ο αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε τα μέσα ενημέρωσης ότι είναι «ο εχθρός του αμερικανικού λαού».

    Η διεθνής τάξη, που εγκαθιδρύθηκε μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, οικοδομήθηκε εν μέρει πάνω σ’ έναν ελεύθερο Τύπο, δήλωσε ο Μακέιν σύμφωνα με απόσπασμα συνέντευξης που έδωσε στην εκπομπή Meet the Press του τηλεοπτικού δικτύου NBC. Το απόσπασμα δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από τη μετάδοση ολόκληρης της συνέντευξης σήμερα το πρωί.

    «Μισώ τον Τύπο. Μισώ ειδικά εσάς», είπε στον δημοσιογράφο Τσακ Τοντ μιλώντας από τη διεθνή διάσκεψη του Μονάχου για την ασφάλεια. «Όμως το γεγονός είναι ότι σας χρειαζόμαστε. Χρειαζόμαστε έναν ελεύθερο Τύπο. Πρέπει να τον έχουμε. Είναι ζωτικής σημασίας».

    «Αν θέλεις να διαφυλάξεις –μιλώ πολύ σοβαρά τώρα– αν θέλεις να διαφυλάξεις τη δημοκρατία όπως τη ξέρουμε, πρέπει να έχεις έναν ελεύθερο και μερικές φορές αντίπαλο Τύπο. Και χωρίς αυτόν, φοβάμαι ότι εν καιρώ θα χάσουμε πάρα πολλά από τις ατομικές ελευθερίες μας. Έτσι αρχίζουν οι δικτάτορες», δήλωσε ο Μακέιν.

    Μου αρέσει!

  25. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Ανέβηκε σε ξεχωριστή ανάρτηση. Μαζί το είδαμε! 🙂

    Μου αρέσει!

  26. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    😉

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.