Πορείες γυναικών σε όλο τον κόσμο κατά του Τραμπ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  /  Πορείες γυναικών σε όλο τον κόσμο κατά του Τραμπ

Γυναίκες από τις ΗΠΑ και όλο τον κόσμο ενώνουν σήμερα τις φωνές τους για να διαμαρτυρηθούν κατά του νέου Προέδρου των ΗΠΑ, Ντοναλντ Τραμπ.

womens1-thumb-large

Με τουλάχιστον 600 προγραμματισμένες πορείες στις ΗΠΑ και κεντρική αυτή της Ουάσιγκτον, χιλιάδες γυναίκες φορώντας ροζ σκουφάκια, τα λεγόμενα «pussyhats» συρρέουν από το πρωί στο κέντρο της Ουάσινγκτον για να συμμετέχουν στην «Πορεία των Γυναικών».

Σίδνει, Βερολίνο, Λονδίνο, Παρίσι, Κέιπ Τάουν είναι ακόμα κάποιες από τις πόλεις που φιλοξενούν χιλιάδες γυναίκες και άνδρες που συμπορεύονται αντιστεκόμενοι στα ιδεώδη που αντιπροσωπεύει  ο 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Αλλά και στην Αθήνα, με κεντρικό σύνθημα «όχι στον πλανητάρχη του πολέμου, του ρατσισμού, του σεξισμού, της απληστία, των πολυεθνικών του κέρδους», χιλιάδες Αθηναίοι καθώς επίσης και αντιπροσωπία προσφύγων με τα ανήλικα παιδιά τους από το Ελληνικό, κρατώντας σημαίες, τραγουδώντας και φωνάζοντας αντιρατσιστικά συνθήματα, πραγματοποίησαν δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος ενάντια στον ρατσισμό, τον νεοναζισμό και τον πόλεμο.

Ανάλογες κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί και σε άλλες πόλεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με αφορμή την εκλογή Τραμπ. Σε λίγη ώρα, άλλη μία συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, μπροστά από την αμερικάνικη πρεσβεία, από μέλη και φίλους του αμερικανικού Δημοκρατικού Κόμματος στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της έκφρασης αλληλεγγύης και κατά το πρότυπο της σημερινής μεγάλης πορείας οργανώσεων υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών στην Ουάσινγκτον.

About σχολιαστης

Σχολιάζω...
This entry was posted in Διεθνή. Bookmark the permalink.

126 Responses to Πορείες γυναικών σε όλο τον κόσμο κατά του Τραμπ

  1. Ο/Η physicist λέει:

    Μία από τις επικεφαλής οργανώτριες είναι η Linda Sarsour

    Μου αρέσει!

  2. Ο/Η δεξιος λέει:

    Iσλαμοφεμινισμός,μια νέα ιδεολογία.

    https://twitter.com/AnaBulger2/status/822811854267412484

    Δυστυχώς η Ελλάδα έχασε μια από τις λίγες πρωτιές που είχε στον κόσμο,την πρωτιά σε αριστερή γραφικότητα.Η Σαρσούρ που οργανώνει πορεία υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών και προπαγανδίζει τη σαρία επειδή μπορεί να πάρει δάνεια χωρίς τόκους ξεπέρασε τους «δεν πληρώνω».

    Μου αρέσει!

  3. Ο/Η physicist λέει:

    Δεξιέ, η λεγόμενη πρωτιά της Ελλάδας σε αριστερή γραφικότητα είναι ευρέως διαδεδομένος μύθος.

    Μου αρέσει!

  4. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    «Δυστυχώς η Ελλάδα έχασε μια από τις λίγες πρωτιές που είχε στον κόσμο,την πρωτιά σε αριστερή γραφικότητα.»

    Μπάρμπα, θα γίνει το έλα να δείς με την δεξιά γραφικότητα που θα φέρει στην επιφάνεια ο γραφικός δεξιός ηλίθιος τσαρλατάνος; που είναι πλέον πρόεδρος των ΗΠΑ, και τον οποίο υποστηρίζεις φανατικά. Και εννοείται, αυτός ο γραφικός δεξιός βλάκας θα ενισχύσει ηλιθιότητες σαν και αυτές που είδαμε σήμερα στην πορεία των γύναικων.
    Να τον χαίρεστε οσοι τον υποστηρίζετε. 🙂

    Μου αρέσει!

  5. Ο/Η Don Johnson λέει:

    @Δύστροπη Πραγματικότητα
    Πρωτάθλημα στη βλακεία δεν θα κάνουμε. Απλά μέχρι τώρα στην Ελλάδα η αριστερή γραφικότητα ήταν στο απυρόβλητο με de facto ηθικό πλεονέκτημα.

    Μου αρέσει!

  6. Ο/Η Πάνος λέει:

    Κάθε βλάβη σ’ αυτό που αποκαλείτε προσφυώς «αριστερή γραφικότητα» θα αποκατασταθεί πλήρως μετά από λίγους μήνες του Μητσοτάκη στην πρωθυπουργία. Όπως κοντεύει να ξεχαστεί από μερικούς μετά από δυο χρόνια σύριζα τι ήταν (και τι είναι) το ΝΔΣΟΚ.

    Μου αρέσει!

  7. Ο/Η δεξιος λέει:

    Η Ελλάδα είναι εξαίρεση και γιατί εδώ η Ρωσία θεωρείται αριστερή χώρα.Πλακάτ σαν αυτό δύσκολο να εμφανισθεί.

    http://news.in.gr/world/article/?aid=1500126213

    Μου αρέσει!

  8. Ο/Η δεξιος λέει:

    Σας σέβομαι, Ντόναλντ Τραμπ, όμως απαιτώ να με στηρίξετε, εμένα, την αδελφή μου, τη μητέρα μου» επισήμανε από την πλευρά της η ηθοποιός Σκάρλετ Γιόχανσον.

    Λυπηθείτε τη φτωχή προλετάρια Σκάρλετ Γιόχανσον που πεινάει αυτή και η οικογένειά της από τον άκαρδο Τραμπ.

    Μου αρέσει!

  9. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Όταν ο πρόεδρας μιας τετοιας χώρας είναι ακροδεξιός, ρατσιστής κλπ υπάρχει ένα θεματάκι
    Σίγουρα πιο σημαντικό από καποια δήλωση μιας ηθοποιού

    Μου αρέσει!

  10. Ο/Η Ενη λέει:

    Αυτο το Κινημα εναντια στον Τραμπ δεν περιοριζεται μονο στο θεμα των δικαιωματων των γυναικων,(σε ολο τον κοσμο και σε ολες τις κοσμοθεωριες πολιτικες η θρησκευτικες), αλλα

    ειναι μια εντονη διαμαρτυρια ανθρωπων, εναντια σε εναν ηγετη ρατσιστη, που καταφερεται εναντια σε πολλες κοινωνικες ομαδες, οπως οι μεταναστες, οι μουσουλμανοι, οι γυναικες, οι Μεξικανοι κλπ.

    Στις πολυπληθεις συγκεντρωσεις στις ΗΠΑ αλλα και στις αλλες χωρες δεν ειναι μονο οι γυναικες που διαδηλωνουν., αλλα και οι συζυγοι και οι συντροφοι τους οπως και τα παιδια τους.
    Οι γυναικες βεβαια ειναι αυτες που δεχθηκαν την πιο προσβλητικη επιθεση απο τον Τραμπ, ο οποιος εδειξε με τα λογια του οτι ειναι καποια «αντικειμενα» που τα «χειριζεσαι» αναλογως…..το ειπε απροκαλυπτα, ως μεγας σεξιστης.

    Ασφαλως εχει ο Τραμπ το ακροατηριο του, το οποιο, εν πολλοις ,δεν εχει και πολλες διαφωνιες μαζι του, αισθανεται το ιδιο ρατσιστικα και σεξιστικα. Ομως

    οι συγχρονες κοινωνιες στη συντριπτικη τους πλειονοτητα, δεν διακατεχονται απο ολη αυτή τη μισαλλαδοξια και φανατισμο, εναντια σε αλλους ανθρωπους που κατοικουν σ΄αυτη τη γη.

    Το οτι αυτη η νοοτροπια εκπορευευται απο εναν ηγετη μιας πανισχυρης χωρας οπως οι ΗΠΑ, ειναι και η αιτια που ξεσηκωθηκε μια τετοια εντονη και μαζικη διαμαρτυρία των ανθρωπων παντου.. Οταν ενας ηγετης σκεφτεται ετσι αναμενεται οτι θα πολιτευθει και αναλογως, δηλαδή διχαστικα «εμεις και εκεινοι».

    Ειναι ενα θεμα γενικου ενδιαφεροντος και καποια μεμονωμενα παραδειγματα (σε καποια σχολια), ουδολως μπορουν να μειωσουν τη σοβαροτητα του προβληματος «θεωριες Τραμπ».

    Eνα απο τα πολλα σημερινα δημοσιευματα στον ελληνικο Τυπο.

    «Ουάσινγκτον: Περισσότεροι οι διαδηλωτές κατά του Τραμπ από όσους πήγαν στον ορκωμοσία του

    ShareTweet1
    Άνευ προηγουμένου διαδηλώσεις κατά του Ντόναλντ Τραμπ σε όλες τις πολιτείες της Αμερικής. Οι οργανωτές ανακοίνωσαν, ότι οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν τα πέντε εκατομμύρια
    news247
    Ιανουαρίου 22 2017 10:45
    Εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες βγήκαν στους δρόμους των μεγάλων αμερικανικών πόλεων για να ηγηθούν ενός άνευ προηγουμένου κινήματος διεθνών διαμαρτυριών κατά του νέου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, κοροϊδεύοντας και καταγγέλλοντάς τον μία ημέρα μετά την ορκωμοσία του.
    Ακτιβίστριες, εξοργισμένες από τις δηλώσεις και τη συμπεριφορά του Τραμπ, τέθηκαν επικεφαλής των κινητοποιήσεων που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο κατά του νέου προέδρου τόσο στις ΗΠΑ όσο και διεθνών.
    Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι συνολικά 5 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ συμμετείχαν στις πορείες, αριθμός πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που αναμενόταν.

    Οι διαδηλώσεις αυτές τόνισαν τη δυσαρέσκεια που έχει προκληθεί σε μεγάλη μερίδα της κοινής γνώμης, στις ΗΠΑ και εκτός, για τις δηλώσεις του Τραμπ εις βάρος πολλών ομάδων, όπως οι Μεξικανοί μετανάστες, οι μουσουλμάνοι, τα άτομα με ειδικές ανάγκες, οι υπέρμαχοι της προστασίας του περιβάλλοντος.
    Χρειαζόμαστε έναν πραγματικό ηγέτη, όχι έναν ανατριχιαστικό τύπο που ανεβάζει tweets

    Φωνάζοντας συνθήματα όπως «Χρειαζόμαστε έναν πραγματικό ηγέτη, όχι έναν ανατριχιαστικό τύπο που ανεβάζει tweets», και «Χέι-χο ο Ντόναλντ Τραμπ πρέπει να φύγει», πολλοί διαδηλωτές φορούσαν ροζ σκουφάκια με αυτιά γάτας, τα επονομαζόμενα «pussy hats».
    Αν και μεγάλο μέρος των διαδηλωτών ήταν γυναίκες, πολλές συνοδεύονταν από τους συζύγους τους, τους συντρόφους τους και τα παιδιά τους.

    Στην κεντρική συγκέντρωση της Πορείας των Γυναικών στην Ουάσινγκτον πήραν μέρος πολλοί περισσότεροι άνθρωποι από όσους είχαν παραστεί την προηγούμενη στην τελετή ορκωμοσίας του Τραμπ.
    Αν και δεν υπάρχουν επίσημες εκτιμήσεις, ο αριθμός των διαδηλωτών σίγουρα ξεπερνούσε τις 200.000 που προέβλεπαν οι διοργανωτές.

    Εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες συμμετείχαν στις Πορείες των Γυναικών στη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες, το Σικάγο, το Ντένβερ και τη Βοστώνη, καταδεικνύοντας τη μαζική δυσαρέσκεια εις βάρος του Τραμπ ήδη από την πρώτη ημέρα που αναλαμβάνει τα καθήκοντά του, κάτι πρωτοφανές στη σύγχρονη πολιτική ιστορία των ΗΠΑ.
    Στην Ουάσινγκτον πολλοί αστέρες του κινηματογράφου και της μουσικής συμμετείχαν στην πορεία και πήραν τον λόγο για να μιλήσουν. Μεταξύ αυτών ο σκηνοθέτης Μάικλ Μουρ, οι ηθοποιοί Σκάρλετ Γιόχανσον και Αμέρικα Φεράρα, η τραγουδίστρια Αλίσια Κις, αλλά και η Μαντόνα που πραγματοποίησε μια εμφάνιση- έκπληξη στη διάρκεια της οποίας τραγούδησε δύο τραγούδια, ένα εκ των οποίων ήταν το “Express yourself”.

    Περίπου 750.000 διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους του Λος Άνζτελες, 400.000 στη Νέα Υόρκη, 125.000 στο Σικάγο και 200.000 στη Βοστώνη και το Ντένβερ. Μικρότερης κλίμακα συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε πόλεις όπως το Σιάτλ, το Όρεγκον, το Γουισκόνσιν και αλλού.
    Εξάλλου περισσότερες από 600 πορείες πραγματοποιήθηκαν και σε όλο τον κόσμο.
    Στο Λονδίνο 100.000 άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους, χιλιάδες στο Σίδενϊ, το Παρίσι, το Άμστερνταμ, τη Γενεύη, το Μόντρεαλ, το Μεξικό και το Τελ Αβίβ, ενώ μερικές εκατοντάδες σε πόλεις όπως το Βερολίνο, τη Βαρκελώνη, τη Ρώμη και την Πράγα.

    «Με αυτό τον τρόπο οι άνθρωποι οδήγησαν στο τέλος του πολέμου στο Βιετνάμ», σχολίασε η Αμερικανίδα ηθοποιός Γούπι Γκόντμπεργκ από τη Νέα Υόρκη.
    «Ελπίδα, όχι φόβος (…) Σας ευχαριστώ που υψώσατε το ανάστημά σας, που εκφραστήκατε και κάνατε πορείες για τις αξίες μας @womensmarch. Είναι σημαντικό όσο ποτέ. Πιστεύω πραγματικά ότι είμαστε ισχυρότεροι όταν είμαστε ενωμένοι», έγραψε στο Twitter η Χίλαρι Κλίντον, η αντίπαλος του Τραμπ στις προεδρικές εκλογές.
    Σύμφωνα με τον Νιλ Λέβισκ, εκτελεστικό διευθυντή του Ινστιτούτου Πολιτικής του Νιου Χάμσαϊρ, ο Ντόναλντ Τραμπ «δεν έχει φανεί ποτέ να ανησυχεί ιδιαίτερα για τους ανθρώπους που του αντιτίθενται».
    Όμως οι κοινοβουλευτικοί, τους οποίους ο Τραμπ χρειάζεται για να πετύχει τους στόχους τους ενδέχεται να είναι πιο ευαίσθητη στη μαζική κινητοποίηση κατά του νέου προέδρου, πρόσθεσε

    Μου αρέσει!

  11. Ο/Η Ενη λέει:

    http://www.tovima.gr/world/article/?aid=858441

    υγ. Ο Παπας υπενθυμιζει το παρελθον, και ο Πεπε Γκριλο εγκωμιαζει…

    Μου αρέσει!

  12. Ο/Η Ενη λέει:

    «Ο εντονος λαικισμος του 2017»

    Απο το ΒΗΜΑ

    (…..)

    «Ο έντονος εθνικισμός και η συζήτηση για την απόκτηση της κυριαρχίας, μαζί με νοσταλγία για το ιδεατό παρελθόν, είναι τα συστατικά κλειδιά της λαϊκιστικής γοητείας. «Να κάνουμε την Αμερική Μεγάλη Πάλι», όπως είπε ο Τραμπ. Στην Ευρώπη, λαϊκιστές ηγέτες όπως ο ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπαν, απεικονίζουν μια χριστιανική Ευρώπη που πολιορκείται από μουσουλμανικές ορδές, αν και όλο και λιγότεροι Ευρωπαίοι επισκέπτονται την εκκλησία.

    Είναι σίγουρο πως πολλά έχουν πάει λάθος για ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων. Η παγκοσμιοποίηση και ο αυτοματισμός εξοντώνουν επαγγέλματα στις ανεπτυγμένες χώρες, ενώ πανίσχυροι οργανισμοί και μεγιστάνες σε τόσο πολλές χώρες απολαμβάνουν έναν καλύτερο διαμοιρασμό του πλούτου και πληρώνουν λιγότερους φόρους. Αλλά οι λαϊκιστές ηγέτες δεν προσφέρουν τεκμηριωμένες λύσεις, μόνο φαντασιώσεις. Οι προτάσεις του Τραμπ να χτίσει ένα «μεγάλο, όμορφο» τείχος στα σύνορα με το Μεξικό, να αποκλείσει τους μουσουλμάνους μετανάστες, να ξανανοίξει τα ανθρακωρυχεία και να επιβάλει δασμούς στην Κίνα δεν είναι μόνο απραγματοποίητες, αλλά μπορεί να οδηγήσουν σε έναν εμπορικό πόλεμο, χειροτερεύοντας την οικονομική κατάσταση για τους υποστηρικτές του.

    Η γοητεία του λαϊκισμού αυξάνεται όταν πολιτικά και οικονομικά συστήματα φαίνεται πως αποτυγχάνουν, κάτι που εξηγεί την άνοδο των Ιακωβίνων στα πρώτα στάδια της Γαλλικής Επανάστασης ή των ναζιστών στη χιτλερική Γερμανία. Οι συμμετέχοντες σε αυτές τις ομάδες υποστήριζαν ότι κατείχαν ηθική αγνότητα, και υπόσχονταν να καθαρίσουν τη διαφθορά του παλαιού συστήματος στο όνομα της ανθρωπότητας.

    Η σημερινή λαϊκιστική πολιτική, με τον ισχυρισμό ότι κατέχει το μονοπώλιο της αλήθειας, είναι επίσης προφανέστατα αντιδημοκρατική. Στην Ουγγαρία, στην Πολωνία και στην Τουρκία μπορούμε ήδη να δούμε ότι όταν λαϊκιστές αποκτούν δύναμη, τη χρησιμοποιούν για καταστροφή των δημοκρατικών θεσμών.

    Αυτή η μορφή λαϊκισμού δημιουργεί μια σοβαρή εγχώρια αλλά και διεθνή απειλή για το 2017. Πρέπει να προετοιμαζόμαστε για τα χειρότερα ή μπορούμε να ελπίζουμε ότι αυτές οι νέες, εξωτερικές πολιτικές δυνάμεις θα αναγκάσουν τα εφησυχασμένα παραδοσιακά κόμματα να υιοθετήσουν εξαιρετικά αναγκαίες μεταρρυθμίσεις; Ισως μετά οι δικές μας υπάρχουσες αντιστάσεις θα είναι αρκετά δυνατές απέναντι στην επίθεση εκείνων που υπόσχονται σωτηρία, αλλά σκορπίζουν χάος.

    Η Μάργκαρετ Μακ Μίλαν είναι καθηγήτρια Διεθνούς Ιστορίας στο St Antony’s College του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης

    Μου αρέσει!

  13. Ο/Η physicist λέει:

    … Παράλληλα, καθώς από τις πρωτεύουσες της ΕΕ ακούγονται διάφορες αποτιμήσεις για τον Τραμπ, ο ιταλός Μπέπε Γκρίλο εκφράζει την υποστήριξή του …

    Άραγε θα εξακολουθούσε να είναι ο Γκρίλο στο πυρ το εξώτερον αν είχαν ευοδωθεί οι φιλοδοξίες του Γκυ Φερχόφστατ να εντάξει τα Πέντε Αστέρια στο ALDE; Θα εξακολουθούσε ο Γκρίλο να ανήκει στους Deplorables αν οι ψήφοι της Ομάδας των Πυροβολημένων της οποίας ηγείται είχαν συνεισφέρει στον να εκλεγεί ο Πρωθιερεύς του Φιλελευθερισμού Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου;

    Αν οι εκπρόσωποι του Μεσαίου Χώρου ασχολούνταν λίγο περισσότερο με το να κατανοήσουν ποιες είναι οι αιτίες που οδηγούν μεγάλες μάζες από κανονικούς, λογικότατους και μετριοπαθείς πολίτες να ψηφίσουν Αστέρια και Φεγγάρια και λιγότερο με το να τους κατηγορούν αφυψηλού για ημιάγριους και αμόρφωτους, κάτι θα κερδίζαμε. Αλλά δεν.

    Μου αρέσει!

  14. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    «Πρωτάθλημα στη βλακεία δεν θα κάνουμε.»

    Αυτό πέστο σε όλους αυτούς που μιλάνε για τα διάφορα ευτράπελα στην πορεία των γυναικών χθές αλλά αρνούνται να δούν τον ελέφαντα στο δωμάτιο – τον γραφικό ηλίθιο τσαρλατάνο που είναι αυτή την στιγμή πρόεδρος των ΗΠΑ και την κουστωδία του.

    Μου αρέσει!

  15. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Αν οι συριζανελ μαζί με τους λαφαζανελ, τα ωα και τα άλλα κουρέλια, κάνουν την ίδια αντιπολύτευση που έκαναν μέχρι τον Γενάρη του 15, πολύ λίγη σημασία θα έχει η όποια γραφικότητα της εξουσίας του Μητσοτάκη. Δεν θα μπορέσει να σταθεί και θα γίνουν εκλογές με απλή αναλογική για να πάμε σε πλήρη διάλυση. Και ο τελευταίος θα κλείσει την πόρτα. 🙂

    Μου αρέσει!

  16. Ο/Η Αλικη λέει:

    Δύστροπος 14:50 +1

    Μου αρέσει!

  17. Ο/Η Αλικη λέει:

    Πάντως ο Μητσοτάκης μονο για γραφικός δεν προαλείφεται.

    Μου αρέσει!

  18. Ο/Η physicist λέει:

    Αν οι συριζανελ μαζί με τους λαφαζανελ, τα ωα και τα άλλα κουρέλια, κάνουν την ίδια αντιπολύτευση που έκαναν μέχρι τον Γενάρη του 15, πολύ λίγη σημασία θα έχει η όποια γραφικότητα της εξουσίας του Μητσοτάκη.

    Για την παταγώδη αποτυχία (περιορίζομαι σε λέξεις ουδέτερες λόγω τήρησης του Πρωτοκόλλου) της Κυβέρνησης των σανέλ, την ευθύνη τη φέρει ακέραια η Κυβέρνηση των σανέλ. Για ενδεχόμενη αποτυχία άλλης Κυβέρνησης, την ευθύνη δεν μπορεί να τη φέρει, αντίστοιχα, η (άθλια) αντιπολίτευση που θα κάνουν οι σανέλ ή όποιος άλλος. Καλό είναι να μιλάμε καθαρά.

    Μου αρέσει!

  19. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Δεν θα μπορούσα να τα γράψω πιο καθαρά. Η αντιπολίτευση της ΝΔ είναι πολιτισμένη. Θα μπορούσε ο συριζα να κάνει κάτι καλό. Εχασε την ευκαιρία λόγω ανικανότητας.

    Η αντιπολίτευση του συριζα μέχρι να πάρει την εξουσία ήταν χωρίς μέτρο. Σε βαθμό τρομακτικό. Σε επίπεδο μαφίας που εκβιάζει να της ανατεθεί η προστασία για να σταματήσει. Αν -μπορέσει να – την επαναλάβει δεν υπάρχει κυβέρνηση που να μπορεί να σταθεί.

    Απλές σκέψεις, κρυστάλλινης καθαρότητας. Και δυστυχώς σκηνές από το κοντινό μέλλον.

    Μου αρέσει!

  20. Ο/Η physicist λέει:

    Η αντιπολίτευση του συριζα μέχρι να πάρει την εξουσία ήταν χωρίς μέτρο. Σε βαθμό τρομακτικό. Σε επίπεδο μαφίας που εκβιάζει να της ανατεθεί η προστασία για να σταματήσει. Αν -μπορέσει να – την επαναλάβει δεν υπάρχει κυβέρνηση που να μπορεί να σταθεί.

    Ας είχε τολμήσει η προηγούμενη Κυβέρνηση να επιβάλει τουλάχιστον τον Νόμο εκεί όπου έπρεπε να επιβληθεί. Ας μην είχαν αφήσει οι προηγούμενες Κυβερνήσεις να κατρακυλήσει η Δημόσια Παιδεία στα βάθη που κατρακύλησε. Ας μην είχαν μοιράσει σκορποχώρι λεφτά δεξιά κι αριστερά έχοντας επωφεληθεί οι ίδιες με άμεσο ή έμμεσο τρόπο. Ας είχαν δώσει πραγματική βάση στην αξιοκρατία και στο Κράτος Δικαίου. Δεν τους έφταιξε η τότε Αντιπολίτευση, κι αν είναι τόσο σκερβελέδες να λένε ότι ένα Κόμμα του τότε 3% τους είχε τρομοκρατήσει, κι εξαιτίας του είχαν αφήσει π.χ. τα ΑΕΙ να γίνουν κουρελοχανεία, είναι άξιοι της μοίρας τους. Δεν τους φταίει κανείς.

    Ελπίζω να είμαι εξίσου κρυστάλλινος.

    Μου αρέσει!

  21. Ο/Η Ενη λέει:

    Το πλακατ που σκιζει – the facepalm

    http://news.in.gr/perierga/article/?aid=1500126280

    υγ,
    Πως να αντιμετωπισεις μια μεγαλη ανοησία; πιανοντας το μετωπο σου…..δειχνοντας την απογνωση σου.
    Αυτα εμπνεει η εκλογη Τραμπ.

    Μου αρέσει!

  22. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Δεν με ενδιαφέρει να κάτσω σαν το Νέρωνα και να παρατηρώ την πόλη να καίγεται.

    Ουδέποτε παίνεψα τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Εχω πλήρη επίγνωση των δυνατοτήτων του πολιτικου προσωπικού.

    Είναι όμως η χώρα μου και ζω εδώ, οπότε δεν έχω την πολυτέλεια να αποστασιοποιούμαι και να κάνω εύκολη κριτική επιπέδου ΠΑΟΚ-Αρής.

    Οι συριζανέλ είναι σαν τον Ιμπραήμ στο Μοριά και η πατρίδα είναι σε κίνδυνο.

    Αν δε φάνε μια γερή … και φρέσκοι φρέσκοι μετά τις εκλογές επαναλάβουν τα τσάμικα, θα θέσουν ύψιστα συμφέροντα της χώρας σε κίνδυνο.

    Λόγια ξεκάθαρα, ελπίζω να πέφτω έξω.

    Μου αρέσει!

  23. Ο/Η physicist λέει:

    Σχο, δεν τις παίνεψες αλλά τις απάλλαξες από τις τεράστιες ευθύνες που φέρουν, ρίχνοντας το φταίξιμο στην τότε Αντιπολίτευση. Σαν να μην έφτανε αυτό, τις απάλλαξες προληπτικά και για όποιες αποτυχίες τους στο μέλλον, ρίχνοντας την ευθύνη πάλι στην (μελλοντική) Αντιπολίτευση.

    Εφόσον πράγματι πιστέυεις αυτά που γράφεις, η χώρα είναι χαμένη και δεν έχει σωσμό: ένα μπουλούκι συριζαίοι την έχουν πάρει όμηρο και τη διαφεντεύουν ούτως ή άλλως, είτε Κυβέρνηση είναι είτε Αντιπολίτευση. Τι κάθεσαι τότε και χολοσκάς;

    Μου αρέσει!

  24. Ο/Η physicist λέει:

    Α, και μην νομίζεις ότι μιλάω εξ αποστάσεως σαν τον Νέρωνα κλπ. Για διάφορα που αναφέρονται παραπάνω έχω πληρώσει τίμημα προσωπικό — αλλά δεν θα κάτσουμε να τα βγάλουμε στη γύρα τώρα.

    Μου αρέσει!

  25. Ο/Η Αλιόσα. λέει:

    Κυκλοφορουν πληροφοριες οτι μετα τη συναντηση κορυφης Μητσοτακη – Ρέμου επικειται η καθοδος των Ρουβα και Μπογδάνου ως υποψηφιων με το κομμα της αξιωματικης αντιπολιτευσης στις επόμενες εκλογες.

    Μου αρέσει!

  26. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Δεν απαλαξα κανέναν και έδωσα και την λύση για να μη γίνουν αυτά που προβλέπω. Μια μεγάλη ήττα των συριζανελ. Τι δεν καταλαβαίνεις?

    Μου αρέσει!

  27. Ο/Η physicist λέει:

    Όσο μεγάλη κι αν είναι η ήττα των συριζανέλ, αθροιστικά και μαζί τους κάτι λαε, ανταρσύες, καραβάκια της Ζωής και άλλοι διάφοροι χαβαλέδες δεν πέφτουν κάτω από 20% (για τα κατακάθια δεν μιλάω καν, είναι εκτός). Κι εφόσον λες ότι τρομοκρατούσαν τις παλιότερες Κυβερνήσεις σαν μαφιόζοι με μικρότερα ποσοστά, και προτού να έχουν θεριέψει κι άλλο οι γνωστοί παρακρατικοί μηχανισμοί που τους παραστέκονται, αυτό που «δεν καταλαβαίνω» είναι το πρακτικό νόημα της λύσης που προτείνεις — με βάση πάντοτε τη δική σου συλλογιστική.

    Μεταβιβάζεις πλήρως την πρωτοβουλία των κινήσεων για το μέλλον της χώρας στην μελλοντική της Αντιπολίτευση, και εξαρτάς την έκβαση των πραγμάτων αποκλειστικά από την ενδεχόμενη δύναμή της. Η Κυβέρνησή της θα είναι, δηλαδή, ή ένα φοβισμένο ποντικάκι μπροστά στο φίδι ή ένα ανίκανο τσούρμο από σκερβελέδες-θεατές. Υπάρχει βέβαια και η απάντηση να αναλάβει η εκλεγμένη Κυβέρνηση την πρωτοβουλία και να εκτελέσει το πρόγραμμά της και τη λαϊκή εντολή ως εκεί που μπορεί, με συνέπεια, ειλικρίνεια και θάρρος.

    Μου αρέσει!

  28. Ο/Η physicist λέει:

    Διευκρίνση: «κατακάθια» είναι οι ακατονόμαστοι φασίστες και «εκτός» δεν θα πει (δυστυχώς) «εκτός Βουλής» αλλά «εκτός συζητήσεως γενικώς».

    Μου αρέσει!

  29. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Δεν τρομοκρατούσαν τις κυβερνήσεις δημιουργούσαν ένα κολασμένο περιβάλλον το οποίο τους βγήκε σε καλό
    Το να παραβλέπουμε ένα τέτοιο βασικό θέμα είναι συνταγή αποτυχίας από χέρι.
    Έχουν και το κίνητρο ότι οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική οπότε μπορεί να ξανατρουπωσουν🐽

    Μου αρέσει!

  30. Ο/Η physicist λέει:

    Συμφωνώ για το κολασμένο περιβάλλον, είναι όμως συμπαραγωγή, όχι αποκλειστική των συριζαίων. 😉

    Μου αρέσει!

  31. Ο/Η Mitsos λέει:

    Μου αρέσει!

  32. Ο/Η Mitsos λέει:

    Aυτό που λέει και ξαναλέει ο Τραμπ είναι ότι θα ξεβρωμίσει την Αμερική από τις συμμορίες και τον πλανήτη από το φανατικό Ισλάμ. Τωρα γιατί αντιδρά τόσος κόσμος, ειδικά το Χόλυγουντ και μερικές αγάμητες, ειλικρινά δεν μπορώ να το καταλάβω. Μάλλον θέλουνε να πηδιούνται με τον αντρικό πληθυσμό των Χοτ Σποτ όπως γίνεται στη Δανία που πάνε όλες οι ζωντοχήρες και κάνουνε παρτούζες στα Χοτ Σποτ με ένα εικοσάρικο.

    Ηδη έχει αρχίσει ο αμερικανικος στρατός να συνεργάζεται σε επίπεδο επιτελικό με τους Ρώσους στρατηγούς σχετικά με την Αλ Νούσρα και το Νταες. Σε λίγο θα φανούν και τα αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας. Οσο και να γαβγίζει το CNN και το Αλ Ζαζίρα, οι Αμερικάνοι πήραν την απόφαση να συνεργαστούν με τη Ρωσία για να εξοντώσουν την ισλαμική τρομοκρατία.

    Μου αρέσει!

  33. Ο/Η Mitsos λέει:

    Η εποχή Κλίντον, Ομπάμα τελείωσε στην Αμερική και στον πλανήτη. Η ισλαμολαγνεία στην Ευρώπη θα τελειώσει γιατί αν δεν τελειώσει θα τελειώσουν τα κόμματα και τα πρόσωπα που την υποστηρίζουν. Η Ευρώπη έχει μεγάλη ιστορία για να την τελειώσει μια Τασία και μια Αγγελα. Η μεν Αγγελα θα την πιει στις εκλογες, η δε Τασία θα πάει στο 3% για να παύσει να αποτελεί εθνικό κίνδυνο.

    Μου αρέσει!

  34. Ο/Η Πάνος λέει:

    σχο,

    (14.56)

    την πραγματική αντιπολίτευση, σωστή ή λάθος (συνήθως λάθος) την κάνει ο κόσμος. Τα κόμματα είναι για να μη μένει άδεια η σκηνή στο ενδιάμεσο. Τίποτα δεν θα μπορεί να κάνει ο ίδιος ο σύριζας στον (τυχόντα) Μητσοτάκη. Όπως τίποτα απολύτως δεν έκανε ο Μητσοτάκης στον σύριζα ως τώρα.

    Μου αρέσει!

  35. Ο/Η Πάνος λέει:

    ΥΓ. Ισχύει και για το παρελθόν. Ότι δήθεν ο σύριζας δεν άφησε τον Σαμαρά να ξεδιπλώσει το μεγάλο του ταλέντο, επειδή του έκανε συνεχώς τάκλιν και σκληρά φάλουλ. Παραμύθια.

    Μου αρέσει!

  36. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Ναι, για παράδειγμα το …κίνημα, «δεν πληρώνω», ήταν λαϊκή αντίδραση και δεν ήταν κομματικός σχεδιασμός 🙂

    Μου αρέσει!

  37. Ο/Η Αλιόσα. λέει:

    Οχι οτι η εκάσυτοτε κυβερνηση εχει την απαιτουμενη πολιτικη βουληση (πολιτικο σθένος) να επιβάλουν μια πολιτικη άλλα να μην τρελαθουμε κιολας.
    Δηλαδη οι λαοσυνάξεις για το «Σκοπιανό» και την αναγραφή του θρησκευματος στην ταυτοτητα, οι επιληπτικες κρισεις για το ασφαλιστικο Γιαννιτση κ.ο.κ δεν επαιξαν κανενα ρολο;

    Εδω ο προεδρος του ανωτατου δικαστηριου (που δεν μετραει ψηφαλακια) … «αφουγκραζεται την κοινωνια» και συμβουλευεται το δελτιο καιρου για να δει αν ειναι το «καταλληλο κλιμα» να συνενδριασει το ΣτΕ, αλλιως το αναβαλει.
    Τι να σου καμουνε και οι κυβερνησεις.

    Μου αρέσει!

  38. Ο/Η physicist λέει:

    Δεν τις έκανε ο σύριζα τις λαοσυνάξεις για τη Φυρομία, αφενός. Αφετέρου ανάμεσα στο όντως ακανθώδες ασφαλιστικό και στο ζήτημα π.χ. της βίαιης καταπάτησης του Πανεπιστημιακού Ασύλου, στο οποίο όλες οι Κυβερνήσεις είχαν στάση που κυμαινόταν από τη δειλία έως τη συναλλαγή με τους τραμπούκους, έχει απόσταση. Η ζημιά που γίνεται στη χώρα από τη διαρκή ανοχή της ανομίας μπορεί να πάρει διαστάσεις εθνικής τραγωδίας.

    Μου αρέσει!

  39. Ο/Η physicist λέει:

    Τι εμπόδισε την ΝΔ να εφαρμόσει τον ψηφισμένο από περίπου 260 βουλευτές Νόμο Διαμαντοπούλου για τα ΑΕΙ; Ποιος την εξανάγκασε να τον ξενερώσει μέχρι ακυρώσεως; Ο σύριζας που κατά τα συνήθη έσκουζε ή άλλοι παράγοντες εντός αυτής; Σε κάθε περίπτωση, τενεκέδες.

    Μου αρέσει!

  40. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Πέρα απο την μετριότητα της ΝΔ, ο νόμος Διαμαντοπούλου είχε μπει σε φάση εφαρμογής, και η αλλαγή στο άσυλο. Τα άλλαξαν οι ακρίδες.

    Μου αρέσει!

  41. Ο/Η physicist λέει:

    Πράγματι αυτοί εδώ είναι χειρότεροι, Σχο, δεν τίθεται αυτό σε αμφισβήτηση.

    Μου αρέσει!

  42. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    Τζάκσον και Τραμπ
    Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017 07:00

    Του Δημήτρη Η. Χατζηδημητρίου

    Ο Άντριου Τζάκσον, 7ος πρόεδρος των ΗΠΑ (1829-1837), κέρδισε τον τίτλο «ο άνθρωπος του λαού», όταν την ημέρα της ορκωμοσίας του κάλεσε στον Λευκό Οίκο τους «άπλυτους» (ορολογία της εποχής) και ανέχθηκε να εισβάλουν στα άδυτα της προεδρικής εξουσίας, σπάζοντας καθίσματα και πορσελάνες, σκίζοντας κουρτίνες και γεμίζοντας λάσπες τα πατώματα, πριν συνεχίσουν την οινοποσία στον κήπο.
    Ήταν ο πρώτος πρόεδρος που τα έβαλε με το κατεστημένο -και κυρίως τους τραπεζίτες- της χώρας του, πράγμα που δεν τους εμπόδισε να αποτυπώσουν τη μορφή του στο χαρτονόμισμα των 20 δολ. Πάντα το κεφάλαιο ήταν αμνησίκακο… Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έφερε τους πληβείους στον Λευκό Οίκο, αλλά υποσχέθηκε να τους δώσει πίσω τη δύναμη που τους έκλεψε το κατεστημένο της Ουάσιγκτον, αν και αθροιζόμενα τα εισοδήματα 17 εκ των υπουργών του αντιστοιχούν στα συνολικά εισοδήματα 37 εκατ. Αμερικανών! Θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ ο 45ος πρόεδρος για να κερδίσει την αγάπη του λαού του… Αλλά, μάλλον, όπως φάνηκε από την «ενθρονιστήρια» ομιλία του αυτό δεν είναι η πρώτη έγνοια του.
    Ο λόγος του ήταν μια συνέχεια της προεκλογικής ρητορικής του. Αν και καταβλήθηκε προσπάθεια από τον λογογράφο του να μετριαστούν τα σημαίνοντα και τα σημαινόμενα, οι λέξεις που επιλέχθηκαν εκφωνήθηκαν για πρώτη φορά από Αμερικανό πρόεδρο σε ανάλογη περίσταση. Όπως ότι για πρώτη φορά ένας νέος πρόεδρος ελεεινολογεί με τόση δριμύτητα την κατάσταση στη χώρα του, παρόντων μάλιστα των προκατόχων. Και υπ’ αυτήν την έννοια δεν ήταν μια ομιλία προς το έθνος, αλλά προς τους οπαδούς του.
    Ο Τραμπ έδειξε να μην ενδιαφέρεται να επουλώσει τις πληγές που άνοιξε στο πολιτικό σώμα ένας βρόμικος προεκλογικός αγώνας, αλλά να σφυρηλατήσει τους δεσμούς του με όσους εγκολπώθηκαν την επαγγελία του. Με αυτούς θέλει να αποκτήσει μια αδιαμεσολάβητη σχέση, η οποία δεν έχει ανάγκη τους θεσμούς και τις διαδικασίες ενός κόμματος για να υπάρξει. Το διώνυμο «αρχηγός-λαός» μας είναι γνωστό στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Όπως και οι συνέπειές του…
    Η ομιλία του δεν ήταν έστω μια τομή στη γραμμή της «πολιτικής ορθότητας», αλλά μια πλήρης ρήξη με το παρελθόν. Από τον «ρομαντικό εθνικισμό» του Α. Τζάκσον οι ΗΠΑ έχουν έναν πρόεδρο που δεν διστάζει να διακηρύξει την πίστη του σε μια σοβινιστική υπερεθνικοφροσύνη. Και χρειάστηκαν 172 χρόνια για να μετατραπεί το «πρόδηλο πεπρωμένο» του δημοσιογράφου Τζον Ο’ Σάλιβαν στο τραμπικό δόγμα «America first». Όπως είπε και ο Στέφαν Μπάνον, βασικός σύμβουλος στρατηγικής του προέδρου, η ομιλία «ήταν μια απροκάλυπτη δήλωση των βασικών αρχών του λαϊκιστικού-εθνικιστικού κινήματός του». Η Ιστορία, για άλλη μια φορά, μας καλεί να πάρουμε θέση! »

    http://www.naftemporiki.gr/story/1196536/tzakson-kai-tramp

    Μου αρέσει!

  43. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Θέλω να σας ενημερώσω ότι είμαι κάθετα (και οριζόντια και μάλιστα θα χτυπάω και χέρια πόδια στο ..πάτωμα άμα συνεχίσετε) αντίθετος στους συμψηφισμούς!! 😆 😆
    Το ζήτημα δεν είναι, κατά τη γνώμη μου, ποιος ήτανε πιο απαράδεκτος στην άσκηση της αντιπολιτευτικής τακτικής.
    ΤΟ ζήτημα είναι ότι η όλη πολιτεία της ΝΔ κινείται στον αστερισμό των συριζαίων (ακόμη και αν είναι πιο …κόσμια) των οποίων συριζαίων κινιούνταν στον αστερισμό του ΓΑΠ – στο πιο μπρουτάλ είναι η αλήθεια- (μέχρι στο λιμάνι πήγε και έτρωγε δακρυγόνα), ΄του οποίου ΓΑΠ κλπ κλπ.
    Δηλαδή στην αποδόμηση του αντιπάλου όχι με βάση μια σύγκριση με μια πρόταση, αλλά στη λογική της δαιμονοποίησης.
    Ο λόγος είναι απλός, δεν .έχουν κάτι να πούνε και θα πάνε και αυτοί ..ψάχνοντας.
    ¨Ομως σε μια χώρα που μέσα από αυτά την τελευταία δεκαετία τουλάχιστον φτάσαμε στην κατάσταση τίποτα να μην είναι σίγουρο, όπως κάποιος είπε άνοιξαν οι πύλες και βγήκαν τα ζόμπι με ότι σημαίνει αυτό, το ερώτημα είναι η πολιτική του καθενός (εν προκειμένω της αντιπολιτευσης) τι ιδεολογικά και πολιτικά αποτελέσματα παράγει
    Οι γενικολογίες και η δαιμονοποίηση δεν παράγουν αποτελέσματα τέτοια που να βοηθούν να κλείσουν οι τρύπες (με τα ζόμπι μέσα).

    ΥΓ Στο ..κίνημα για τις ταυτότητες, το ασφαλιστικό κλπ πρωτοστάτησε ο ..μεσάιος χώρος με μπροστάρη τον ..πατριωτικό, αλλά και τους άλλους μέσα. Οι αριστεροί τότε απλώς ακολουθούσαν, όχι ότι αν μπορούσαν δεν θα έμπαιναν μπροστάρηδες, αλλά δεν μπορούσαν τότε, ανέλαβαν άλλοι την ..καθοδήγηση των κινημάτων..

    Μου αρέσει!

  44. Ο/Η Ενη λέει:

    Απο το ανω λινκ της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ

    (…..)

    «Στην ίδια τελετή, ο Τραμπ υπέγραψε ένα διάταγμα με το οποίο παγώνουν οι προσλήψεις σε ομοσπονδιακό επίπεδο και μια οδηγία που απαγορεύει την ομοσπονδιακή χρηματοδότηση σε διεθνείς, μη κυβερνητικές οργανώσεις οι οποίες τάσσονται υπέρ των αμβλώσεων. Η απόφαση αυτή αναμένεται ότι θα προκαλέσει την έντονη αντίδραση των αμερικανικών οργανώσεων οικογενειακού προγραμματισμού και εκείνων που προασπίζονται τα δικαιώματα των γυναικών. Στην κυβέρνηση του Τραμπ πολλοί αξιωματούχοι έχουν ταχθεί ανοιχτά εναντίον του δικαιώματος στην άμβλωση.

    Παρόμοιους περιορισμούς είχε επιβάλει για πρώτη φορά ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος Ρόναλντ Ρίγκαν, τη δεκαετία του 1980. Ο Δημοκρατικός Μπιλ Κλίντον ήρε τον περιορισμό στην ομοσπονδιακή χρηματοδότηση, όμως η απόφασή του ακυρώθηκε κατόπιν από τον Ρεπουμπλικανό Τζορτζ Ου. Μπους. Με τη σειρά του, ο Μπαράκ Ομπάμα ακύρωσε την ακύρωση του Μπους. «

    Μου αρέσει!

  45. Ο/Η physicist λέει:

    … και μια οδηγία που απαγορεύει την ομοσπονδιακή χρηματοδότηση σε διεθνείς, μη κυβερνητικές οργανώσεις οι οποίες τάσσονται υπέρ των αμβλώσεων.

    Η Καθημερινή κάνει λάθος, είτε από βιασύνη είτε από λάθος μετάφραση: η οδηγία έκοψε την χρηματοδότηση όχι σε διεθνείς ΜΚΟ οι οποίες τάσσονται υπέρ των αμβλώσεων αλλά στα προγράμματα με τα οποία αμερικανικές ΜΚΟ υποστηρίζουν αμβλώσεις στο εξωτερικό, δηλ. εκτός των ΗΠΑ. Έχει τεράστια διαφορά το ένα από το άλλο.

    Μου αρέσει!

  46. Ο/Η physicist λέει:

    Άσχετο: Η Θεωρία της Εξέλιξης καθώς και κάθε αναφορά στον Δαρβίνο θα αφαιρεθούν από τα αναλυτικά Προγράμματα στη Μ.Ε. της Τουρκίας, σύμφωνα με τις προτάσεις του Υπουργού Παιδείας της χώρας Ισμέτ Γιλμάζ. Συγχρόνως, η κοσμικότητα του Κράτους και η αθεΐα θα χαρακτηριστούν, αντίστοιχα, «προβληματικές πεποιθήσεις» και «αρρώστια» (υποθέτω πνευματική).

    Πηγή: http://diepresse.com/home/bildung/schule/5158960/Charles-Darwin-fliegt-aus-tuerkischen-Lehrplaenen

    Δεν υπάρχει ούτε ένα παράδειγμα στην σύγχρονη Ιστορία όπου η άνοδος του Ισλάμ σε κάποια χώρα ή κοινωνία να μην είχε ως ταυτόχρονο επακόλουθο την καταπίεση της Δημοκρατίας, της Επιστήμης και του Δικαίου. Ούτε ένα — αλλά οι κοσμοπολίτικες ελίτ σφυρίζουν αδιάφορα, κάνουν κολληγιές με τα ερντογάνια, τους δίνουν τα κλειδιά της μεταναστευτικής πολιτικής, συναλάσσονται με τους ουαχαμπήδες και υποστηρίζουν «μετριοπαθείς ισλαμιστές» στη Συρία. Οι λεγόμενοι ταγοί της «φιλελεύθερης Δημοκρατίας».

    Μου αρέσει!

  47. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    Το έλεγα και παραπάνω, ο Τράμπ είναι εναντίον της άμβλωσης και η σχετική νομοθετική αλλαγή στην οποία προχώρησε αποτελεί ένα σήμα δηλωτικό των ευρύτερων προθέσεων του, να περιστείλει την άμβλωση και εντός των ΗΠΑ.
    Η συγκεκριμένη απόφαση απαγορεύει σε αμερικάνικες μη-κυβερνητικές οργανώσεις που δρούν στο εξωτερικό, και λαμβάνουν χρήματα από την αμερικάνικη κυβέρνηση, να κάνουν λόγο για αμβλώσεις ή να πραγματοποιούν αμβλώσεις. Το πρώτο πρόβλημα είναι ότι η απαγόρευση ισχύει ακόμα και αν τα χρήματα που διατίθενται για την παροχή υπηρεσιών σχετικών με τις αμβλώσεις προέρχονται από άλλες πηγές, ανεξάρτητες από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Το δεύτερο πρόβλημα με αυτή την απόφαση, το οποίο είναι ακόμα μεγαλύτερο, είναι ότι δεν αφορά μονο την άμβλωση αλλά όλες τις μεθόδους αντισύλληψης. Δηλαδή, ακόμα και αν μία αμερικάνικη ΜΚΟ που δρα στο εξωτερικό, και για την παροχή υπηρεσιών σχετικών με την αντισύλληψη ΔΕΝ κάνει χρήση χρημάτων προερχόμενων από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, αλλά παρόλα αυτά δέχεται χρήματα από την κυβέρνηση για άλλες δραστηριότητες της, τότε θα πρέπει να απέχει και από την παροχή των όποιων υπηρεσιών σχετικά με την άμβλωση ή την αντισύλληψη γενικότερα αλλιώς θα χάσει όλη την χρηματοδότησή της από την κυβέρνηση.

    Εδω περισσότερες λεπτομέρειες για αυτή την απόφασή.

    http://www.reuters.com/article/us-usa-trump-abortion-idUSKBN1572JL

    U.S. President Donald Trump on Monday reinstated a global gag rule that bans U.S.-funded groups around the world from discussing abortion, a move that was widely expected but nonetheless dismayed women’s rights advocates.

    The rule, which affects American non-governmental organizations working abroad, is one that incoming presidents have used to signal their positions on abortion rights. It was created under U.S. President Ronald Reagan in 1984.

    Trump, an abortion opponent, signed the reinstatement directive at a ceremony in the White House on his fourth day in office. Former President Barack Obama had lifted the gag rule in 2009 when he took office.

    «Women’s health and rights are now one of the first casualties of the Trump administration,» said Serra Sippel, president of the Center for Health and Gender Equity in Washington.

    «The global gag rule has been associated with an increase in unsafe abortions and we expect that Trump’s global gag rule will cost women their lives,» she said.

    Reinstatement of the gag rule, formally the Mexico City policy, comes just two days after crowds of people marched in cities around the world in a show of unity for women’s rights, among them abortion access.

    While no official estimates were available, organizers said nearly five million people participated.

    The far-reaching gag rule affects groups getting funding from the U.S. Agency for International Development, even if they use separate money for abortion services, counseling or referrals, advocates note.

    «It is appalling to dictate to civil society groups and health care providers how they can spend their own money and force them to withhold from women critical information about and access to the full range of reproductive health care,» said Nancy Northup, president of the U.S.-based Center for Reproductive Rights.

    The policy puts groups that provide women’s health care in an «untenable position,» said Brian Dixon of Population Connection Action Fund.

    They can either accept the restriction to keep their funding or they can reject the restriction and lose their funding, Dixon said.

    «Either choice hurts the women that rely on them.»

    Following the rule’s inception in 1984, former President Bill Clinton revoked it when he took office in 1993 and former President George W. Bush reinstated it in 2001.

    «Life-saving global health funding should not be a political football,» said Ann Starrs, head of the Guttmacher Institute, a leading reproductive rights group.

    There is no evidence the rule reduces abortion, she said.

    «In fact, by targeting funding for overseas family planning programs, it may well have the opposite effect by making it harder for many women to avoid unintended pregnancy, which in turn would increase recourse to unsafe procedures by women who cannot access safe abortion care,» she said.

    Μου αρέσει!

  48. Ο/Η Mitsos λέει:

    Οι Αντι-ρωσικές κυρώσεις έχουν αποδειχθεί αναποτελεσματικές: η οικονομία της χώρας δείχνει σαφή σημάδια ανάκαμψης, καθώς τα εξειδικευμένα τμήματα της αγοράς που έμειναν κενά μετά την αποχώρηση των Δυτικών επιχειρήσεων από την Ρωσία, κατελήφθησαν από τους τοπικούς παραγωγούς, γράφει η αρθρογράφος της Αυστριακής εφημερίδας Wiener Zeitung [1] Άννα Shtegmayer.

    Η Μόσχα δεν προτίθεται να πάει σε μονομερείς παραχωρήσεις σχετικά με την κατάργηση των εμπορικών φραγμών. Αυτό ειπώθηκε στην συνάντηση με τον Αυστριακό υπουργό Εξωτερικών από τον Σεργκέι Λαβρόφ . Μια τέτοια κατηγορηματική θέση του Κρεμλίνου, σύμφωνα με την δημοσιογράφο, δείχνει ότι «ο πόλεμος των κυρώσεων» δεν έληξε υπέρ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Η ίδια η παρατηρήτρια σημειώνει ότι μετά από πολλά χρόνια ύφεσης, η ρωσική οικονομία για άλλη μια φορά αποδεικνύει τη θετική δυναμική της ανάπτυξης.

    «Στις κυρώσεις Η Ρωσία αντέδρασε με αύξηση της εγχώριας παραγωγής, ιδίως στις βιομηχανίες του χάλυβα και των τροφίμων. Ο Αγροτικός τομέας δείχνει να φτάνει σε επίπεδα ρεκόρ παντού, οι τοπικές επιχειρήσεις καλύπτουν το 100% της εγχώριας ζήτησης για το κρέας πουλερικών και το 70% της ζήτησης για το βόειο κρέας και το χοιρινό κρέας ..», – δήλωσε στο άρθρο .

    Σύμφωνα με την την συγγραφέα, η επιτυχία της πολιτικής των υποκατάστατων των εισαγωγών επηρέασαν θετικά την αυτοεκτίμηση», αφού έχει γίνει πλέον σαφές ότι «κυρώσεις έκαναν τη Ρωσία ισχυρότερη.»

    Εν κατακλείδι η Shtegmayer συγκρίνει τη Ρωσία με τις εμπορευματικές αμαξοστοιχίες που κυκλοφορούν στον υπερσιβηρικό σιδηρόδρομο: «μακρύς και αργός, με μεγάλη δυσκολία κινείται, αλλά ξεμπλοκάροντας το νεκρό σημείο, μπορεί να φθάσει σε πολύ υψηλές ταχύτητες.»

    References ↑ Wiener Zeitung
    ( http://www.wienerzeitung.at/nachrichten/wirtschaft/oesterreich/869170_Russland-geht-aus-den-Sanktionen-erstarkt-hervor.html )

    Μου αρέσει!

  49. Ο/Η Mitsos λέει:

    O Trump και ο Πούτιν βαράνε μαζί τους τζιχαντιστές από προχθές και από ό,τι φαίνεται οι αμερικάνικοι δορυφόροι και τα UAV δίνουν για πρώτη φορά σωστές πληροφορίες. Φαίνεται ότι διορθώθηκαν τα μάτια τους στο υπέρυθρο και δεν κάνουν λάθη, όπως κάνανε επί προεδρίας Ομπάμα που βομβάρδιζαν νοσοκομεία και σχολεία.

    https://www.rt.com/news/374837-russia-us-joint-airstrikes-syria/

    Μου αρέσει!

  50. Ο/Η Αλικη λέει:

    Τερατώδες!

    Μου αρέσει!

  51. Ο/Η Mitsos λέει:

    Αν δεν δολοφονηθει ο Τραμπ, δεν πρόκειται να αφήσει ούτε ένα νομοσχέδιο του Ομπάμα. Μειώνει το κράτος, καταργεί τις κομματικές προσλήψεις του Ομπάμα και δηλώνει ότι απο εδώ και πέρα θα διορίζονται δασκάλοι, καθηγητές, νοσηλευτικό προσωπικό και στρατιωτικο προσωπικο σε συγκεκριμένους τομείς των ΕΔ και των μυστικών υπηρεσιών με απόλυτα αξιοκρατικά κριτήρια. Η γραφειοκρατία της Ουάσινγκτον θα χτυπηθεί αλύπητα.

    Ακόμα δεν ανέλαβε και ξεκίνησε το συμμάζεμα, διότι η Αμερική είχε μπεί σε πορεία Ελλάδος επί Ομπάμα.

    Μου αρέσει!

  52. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Και από δίπλα η αμερικάνικη θρησκευτική δεξιά να έχει επανέλθει για τα καλά θριαμβεύτρια, ενώ στην Ευρώπη το έδαφος για λεπέν και δε συμμαζεύεται να είναι μια χαρά ..κατηφόρα.
    Κάποιος είχε γράψει ότι (στο περίπου) «άμα έρθει η ώρα που η Ιστορία θα διορθώσει το ρολόι της, καλό είναι να μην βρισκόμαστε κάπου εκεί γύρω» και δεν βρίσκω Φυσικέ κάτι άλλο πιο καλό για να απεικονίσει την πραγματικότητα.

    Υπάρχουν περιθώρια για ανάσχεση των φαινομένων αυτών ..άραγες;; ή θα το περάσουμε;;

    Μου αρέσει!

  53. Ο/Η physicist λέει:

    Αναγνώστη, περιέργως δεν έχω ανησυχία ότι η Λεπέν θα εκλεγεί Πρόεδρος κι ελπίζω να μην αποδειχτώ αφελής. Δεν ξέρω, ούτε η Γαλλική πραγματικότητα ούτε οι αριθμοί που διαβάζω στις προγνώσεις δικαιολογούν αυτό το σενάριο (30% είναι πολύ λίγο, δεδομένου ότι όλοι οι άλλοι είναι εναντίον). Στις ΗΠΑ παρατηρούμε τη βίαιη κίνηση του εκκρεμούς προς την αντίθετη κατεύθυνση: υπό κανονικές συνθήκες, αυτές οι κινήσεις παλιότερα ήταν πιο ήπιες, τώρα η κατάσταση είναι πολωμένη.

    Σε ό,τι αφορά την ερώτησή σου στο τέλος, κοιτάω στη γυάλινη σφαίρα μου και λέω ότι θα το περάσουμε, δεν θα έρθει η πλήρης καταστροφή. Αλλά για να συμβεί αυτό πρέπει να γίνουμε περισσότερο ειλικρινείς και να λέμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους. Προσωπική μου άποψη είναι πως η πολιτική ορθότητα φέρει από την κοινωνική πλευρά την κύρια ευθύνη για ό,τι συμβαίνει και η ανεξέλγκτη παγκοσμιοποίηση από την οικονομική. Από τη μια καταπιέζεται διαρκώς η ελευθερία της έκφρασης και της αντιπαράθεσης κι από την άλλη μεγάλα στρώματα του πληθυσμού μένουν στο περιθώριο και τους επιρρίπτεται κι από πάνω η κατηγορία ότι είναι αμόρφωτοι, χαζοί, και άξιοι της τύχης τους. (Ποιος σου είπε να πας να συναρμολογείς αμαξώματα στη Φορντ; Να γινόσουν barista στα Στάρμπακς, με ύφος και μουσάκι τζιτζίστικο). Όταν βρεθούν σοβαροί πολιτικοί που ν’ αναγνωρίσουν την πραγματικότητα και ν’ αποκριθούν σ’ αυτή, αντί ν’ αφήνουν το πεδίο στους ακραίους, θα καλυτερέψουν τα πράγματα. Τραγικό είναι ότι πρέπει πρώτα να σκιαχτούμε για τα καλά και μετά να πάρουμε είδηση.

    Μου αρέσει!

  54. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Το ερώτημα «ή θα το περάσουμε» δεν τόβαλα για καλό (δηλαδή δεν θα καταστραφούμε) για κακό τόβαλα (δεν την γλυτώνουμε και θα πρέπει να το υποστούμε). κατα βάθος έχω έναν ..οπτιμισμό 😆
    Για τη Λεπέν μπορεί να έχεις δίκιο, αλλά θέλω να πω ότι ανεξάρτητα αν βγει ή όχι δείχνει ότι έχει στηθεί ένα σκηνικό σοβαρής υποχώρησης από κεκτημένα σε επίπεδο δικαιωμάτων, δημόσιου βίου κλπ η πορεία προς το οποίο δείχνει δύσκολα αμαστρέψιμη τώρα(όχι ότι είναι το ίδιο το να βγει η Λεπέν με το να μην βγει, αλλά η κακή γενική εικόνα νομίζω ότι είναι γεγονός).
    Τα περί πολιτικής ορθότητας (στο σχόλιό σου) τα βρίσκω σωστά, αλλά έχω την εντύπωση ότι αυτή είναι περισσότερο αποτέλεσμα παρά αιτία.
    Αυτό που σκέπτομαι είναι ότι τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε για να προβάλλουμε τα αιτήματά μας (δημοκρατία, ελευθερία, κράτος δικαίου κλπ κλπ) είναι αδύναμα για να πετύχουν το στόχο τους.
    Δηλαδή πολιτευόμαστε με τον ίδιο τρόπο που πολιτευόμασταν σε συνθήκες πολύ διαφορετικές όπου τα διακυβεύματα ήταν μικρότερα (δραματικά).

    Μου αρέσει!

  55. Ο/Η physicist λέει:

    Αυτό που σκέπτομαι είναι ότι τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε για να προβάλλουμε τα αιτήματά μας (δημοκρατία, ελευθερία, κράτος δικαίου κλπ κλπ) είναι αδύναμα για να πετύχουν το στόχο τους.

    Μια επιπόλαιη (αλλά όχι κατανάγκη εσφαλμένη) απάντηση δίνεται αν κοιτάξεις ποιες ήταν οι πολιτικές και πνευματικές προσωπικότητες που αντιπροσώπευαν τα κινήματα εκδημοκρατισμού τότε και ποιες είναι οι πολιτικές προσωπικότητες που εμφανίζονται σαν ηγετικές μορφές της «φιλελεύθερης Δημοκρατίας» σήμερα. Αλλά δεν είναι ο μόνος λόγος, φαντάζομαι έχει σημασία πως τότε τα αιτήματα που αναφέρεις ήταν, ακριβώς, αιτήματα, ενώ σήμερα είναι κατεστημένο, και η ανάγκη να προκαλέσεις το κατεστημένο μοιάζει να είναι βασική. Και πολλά άλλα, αφού το θέμα είναι σύνθετο. Αλλά τι μας μένει να κάνουμε; Νομίσαμε για κάμποσο διάστημα ότι τουλάχιστον στη δική μας γωνιά του Κόσμου είχε πράγματι έρθει το Τέλος της Ιστορίας. Λάθος. Όλα κινούνται και πράγματα που κερδήθηκαν μπορεί να χαθούν, οπότε πρέπει να τα επανακτήσεις.

    Μου αρέσει!

  56. Ο/Η physicist λέει:

    (Σε άλλα νέα της ημέρας, προσχώρησε στην Κ.Ο. της ΝΔ ένας αδέσποτος, πρώην Ποτάμι. Με υψηλό αίσθημα ευθύνης το έκανε, λέει. Γνοιάζεται για την εβροπαϊκή πορεία της χώρας, ματώνει η καρδιά του.)

    Μετά αναρωτιούνται γιατί κάτι κανείς δεν ασχολείται κεντροαριστερές-κεντροδεξιές-μεταρρθυμιστικές χαζοπρωτοβουλίες από διάφορα νούμερα. Αφού ρε παιδιά στο τέλος θα το κλείσετε που θα το κλείσετε το μαγαζί και ή στη ΝΔ θα πάτε ή στο ΠΑΣΟΚ, μη μας ταλαιπωρείτε με διακηρύξεις, ιστοσελίδες, συνεστιάσεις και τέτοια. Άσε.

    Μου αρέσει!

  57. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Συμφωνώ, αλλά με άλλο τρόπο, με άλλα εργαλεία και όχι με τα ίδια που ..επιτέλεσαν το έργο τους στην προηγούμενη φάση.
    Ας πούμε τα γνωστά φιλελευθερισμός, σοσιαλδημοκρατία, ..κέντρο δεν ξέρω τι σημαίνουν ακριβώς στις σημερινές συνθήκες.

    Το να επιμένουμε ότι φτάνουν και για τώρα κάνουμε κακό και στα ίδια (τα εργαλεία), αλλά δεν είναι αυτό το θέμα, απομακρύνουμε τις πιθανότητες να το δούμε αλλιώς.

    Βέβαια θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε από τα ..βασικά. Αν το να δηλώνει (..κάποιος) αριστερός δεν (πρέπει να είναι αποδεκτό ότι) σημάινει κάτι σε επίπεδο στάσης ζωής κουλτούρας …ευαισθησίας και τέτοια, το ίδιο θα πρέπει να ισχύει και για το να δηλώνεις (πχ) φιλελεύθερος.
    Απλώς μια ιστορική αναφορά για να συνενενοηθούμε.
    Και να ..πάμε παρακάτω

    Μου αρέσει!

  58. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Το παραπάνω σχόλιο ήταν για το ..προπαραπάνω (δικό σου).
    Σχετικά με το τελευταίο, μην το βλέπεις έτσι, άμα πας σε ένα κόμμα αλλιώς θα σε υποδεχθούνε άμα έχεις ιστοσελίδες και διαφορα που υπονοούν συσχετισμούς που επηρεάζεις και αλλιώς άμα πας ..σαν τον γύφτο.
    Και στη ΝΔ σε αυτά ..έχουν παράδοση

    Μου αρέσει!

  59. Ο/Η physicist λέει:

    Ας πούμε τα γνωστά φιλελευθερισμός, σοσιαλδημοκρατία, ..κέντρο δεν ξέρω τι σημαίνουν ακριβώς στις σημερινές συνθήκες. … Βέβαια θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε από τα ..βασικά. Αν το να δηλώνει (..κάποιος) αριστερός δεν (πρέπει να είναι αποδεκτό ότι) σημάινει κάτι σε επίπεδο στάσης ζωής κουλτούρας …ευαισθησίας και τέτοια, το ίδιο θα πρέπει να ισχύει και για το να δηλώνεις (πχ) φιλελεύθερος.

    +1

    Είναι ένα πράμα που δεν κατάλαβα ούτε κι εγώ πώς και πότε συνέβη και γιατί συνέβη αλλά συνέβη 🙂 Μέχρι περίπου την εκλογή Ομπάμα (άκρες-μέσες), το να είσαι αριστερός ή σοσιαλίζων ή σοσιαλδημοκρατίζων στην Ευρώπη σήμαινε ότι είχες μια γερή δόση σκεπτικισμού (τουλάχιστον) απέναντι στις ΗΠΑ, στην ελευθερία των αγορών και στις ηγετικές βλέψεις «της Δύσης» στο να εξαπλώσει το μοντέλο της παγκόσμια. Στο μεταξύ, η νέα μη-κομμουνιστική εωρωπαϊκή αριστερά έγινε φιλοαμερικανική, παρεμβατική (στρατιωτικά) και οικονομικά φιλελεύθερη, μετατοπίζοντας την αριστεροσύνη της σε θέματα, κυρίως, του identity politics. Οπότε πάει αυτό που λέγαμε παλιά «αριστερός», δεν είναι το ίδιο πλέον. Με το «φιλελεύθερος» δεν ξέρω καν επειδή η λέξη ανέκαθεν είχε ασαφές περιεχόμενο: άλλοτε αφορούσε οικονομικά και άλλοτε κοινωνικοπολιτικά ζητήματα, και ο φιλελευθερισμός στο ένα και στο άλλο δεν ήταν το ίδιο πράγμα. Αντίστοιχα έχουν αλλάξει οι λέξεις «δεξιός», «συντηρητικός» κλπ.

    Μόνο η λέξη «κομμουνστής» διατήρησε τη σημασία της και νομίζω θα τη διατηρήσει αλώβητη στο διηνεκές. 😉

    Μου αρέσει!

  60. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Υπάρχει πολύ ..ψωμί (ενδιαφέρον) στην ουσία της διάκρισης (αν υπάρχει) στο πώς συμπεριφέρεται κάποιος που δηλώνει ότι ανήκει στην ομάδα 😉 των φιελλεύθερων από αυτό που δηλώνει στην αντίστοιχη των αριστερών (έστω στα νεοελληνικά δεδομένα).
    Πέρα από τις ομοιότητες που είναι προφανείς, υπήρχαν διαφορές που έχουν να κάνουν με την συγκρότηση και τη λειτουργία των ομάδων (οκ συνόλων) αυτών.
    Πχ η δομή των αριστερών ..συγκροτήσεων (πιο κοντα στην εκκλησιαστική παράδοση), η αναφορά σε κοσμοθεωρία και όχι απλώς σε πολιτική η ιδεολογική αφήγηση κλπ κλπ.
    Νομίζω όμως ότι όλα αυτά πλέον δεν είναι ακριβώς έτσι και πέρα από τα ..πραγματολογικά (τι είναι αριστερά, τι είναι φιλελευθερισμός κλπ) έχει να κάνει με το ότι η Αριστερή αφήγηση έφαγε τα ψωμιά της δηλαδή τον καρπό και το κουκούτσι της σήμερα ντύνεται μια χαρά και με άλλο περίβλημα.
    Το πρόβλημά μας νομίζω είναι ότι ασχολούμαστε με το περίβλημα (αριστερά, φιλελευθερισμός, ενδεικτικά το λέω) αποφεύγοντας να ασχοληθούμε με το κουκούτσι.
    Παράδειγμα στο πεδίο των προτάσεων σε επίπεδο λειτουργίας οικονομίας και διακυβέρνησης τόσο οι αριστερίζοντες όσο και οι φιλελεύθεροι διακρίνονται από θέματα που έχουν να κάνουν με τη διανομή του πλούτου.
    Δύσκολα παραδεχόμαστε ότι το ζήτημα δεν είναι πια η διανομή, αφού έτσι πώς θα διακριθούμε από τους άλλους;; (οι φιλελεύθεροι από τους αριστυερούς και ..τούμπαλιν).

    Μου αρέσει!

  61. Ο/Η physicist λέει:

    Ποιο λες ότι είναι το κουκούτσι, Αναγνώστη;

    Μου αρέσει!

  62. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Το μισό είναι το γεγονός ότι η υιοθέτηση πολιτικών ή ιδεολογικών αφηγήσεων αποτελεί πρόσχημα για την θαλπωρή της ένταξης σε σύνολο. Τα υπόλοιπα (ιδεολογισμοί, ..αφασία στα μηνύματα του περιβάλλοντος, παραταξιακοί πατριωτισμοί κλπ κλπ) είναι απλώς μέρος της διαδικασίας.
    Δεν θέλω να είμαι απόλυτος (και θέλω να το προσπαθώ να μην είμαι) η ένταξη στην ομάδα δεν είναι πρόβλημα από μόνο του, υπάρχουν δε περίοδοι που αυτά πάνε τα πράγματα μπροστά, απλώς ισχυρίζομαι ότι τώρα δεν είναι τέτοια περίοδος.

    Το άλλο μισό έχει να κάνει με το ότι τα εργαλεία που θα αναλύσουν πώς θα εκμεταλλευτούμε τις αλλαγές που έχουν συντελεστεί σε επίπεδο παραγωγής (πλούτου ..αλλά και γενικότερα), αλλά και διαβίωσης για το συμφέρον του ανθρώπου του σήμερα, αποδεικνύεται ότι όχι απλώς δεν είναι επαρκή, αλλά μικρή αξία έχουν και αντί να το δούμε, ασχολούμαστε με τα εργαλεία των απέναντι (των κομμουνιστών ή δε ξερω εγω τι).
    Εκτός του ότι με αυτόν τον τρόπο παραβιάζουμε ανοιχτές θύρες, στην πραγματικότητα βολευόμαστε με το να βλέπουμε την ανεπάρκειά μας και δεν κάνουμε κάτι για αυτό.

    Είναι εντυπωσιακό πάντως να δούμε πόσο μοιάζουν (στην ουσία) οι ..μπροστάρηδες της πρώτης φοράς αριστερά με αυτούς του ..φιλελύθερου χώρου.
    Και αν δεν τους δαιμονοποιήσουμε (που δεν θα συμφωνούσα να το κάνουμε) θα δούμε ότι το συνεκτικό στοιχείο είναι το ..κουκούτσι.
    Κως άνθρωποι και ως πολιτικοί

    Μου αρέσει!

  63. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Κως άνθρωποι και ως πολιτικοί = Και ως άνθρωποι και ως πολιτικοί έχουν καταπιεί το ίδιο

    Μου αρέσει!

  64. Ο/Η physicist λέει:

    Είναι εντυπωσιακό πάντως να δούμε πόσο μοιάζουν (στην ουσία) οι ..μπροστάρηδες της πρώτης φοράς αριστερά με αυτούς του ..φιλελύθερου χώρου.

    Εννοείς ότι μοιάζουν στον ζήλο, στην πεποίθησή τους για την νομοτέλεια των πεποιθήσεών τους, στο ότι εμμένουν κυρίως στην δαιμονοποίηση του αντιπάλου, στο ότι κινούνται με όρους του παρελθόντος, καταλαβαίνω σωστά ότι κατά κει το πας; Και αυτό αφορά τους εν Ελλάδι, υποθέτω, αφού Πρώτη Φορά Αριστερά είναι δικό μας προνόμιο, αποκλειστικό, τύφλα νάχει η Βενεζουέλα. 😉

    (Κατά τ’ άλλα, νομίζω καταλαβαίνω πάνω-κάτω τι θέλεις να πεις και δεν φαίνονται καθόλου παράλογα αυτά).

    Μου αρέσει!

  65. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Και κατά εκεί φυσικά (το πάω).
    Αλλά πέρα από το πώς συμπεριφέρονται (και οι μεν και οι δε) και αν πάρουμε τις καλύτερες περιπτώσεις από αυτούς, θα δούμε ότι σχετικά με την ουσία θεωρούν ότι αποτελεί προϋπόθεση η κατίσχυση της αφήγησής τους και των προταγμάτων της για να προχωρήσουν τα πράγματα προς τα εμπρός.
    Θα μου πει άποιος ότι αυτό στην πολιτική δεν είναι …κακό και θα του απαντήσω ότι συμφωνώ, αλλά σήμερα το πρόβλημά μας είναι να κατανοήσουμε ότι αυτά που λέμε ως φιλελεύθεροι (όσοι ..νοιώθουμε έτσι) είναι γενικολογίες και αυτό δεν το κάνουμε γιατί είμαστε βολεψάκηδες αλλά γιατί έτσι τόφεραν τα πράγματα.
    Και όταν αλλάζει η Αγορά (όχι απλώς η Αγορά, αλλά και ο τρόπος, το υποκείμενο και διαδικασία παραγωγής αξίας) το να λέμε ότι η θεωρία για το ..εποικοδόμημα (δημοκρατίες, δικαιώματα και τέτοια) που υιοθετήσαμε όταν δεν είχε αλλάξει, είναι μια χαρά, μάλλον έχουμε ένα θέμα.

    Θα μου πεις βέβαια ότι όταν λέμε για φιλελευθερισμό δεν εννοούμε τις συγκεκριμένες πολιτικές εκφράσεις του αλλά για κάτι γενικότερο που αφορά Αγορές, ελευθερίες κλπ και θα σου πω ότι πολύ θα ήθελα να συμφωνήσω, αλλά ..κάτι μου θυμίζει όλο αυτό 😉

    Μου αρέσει!

  66. Ο/Η physicist λέει:

    […] αλλά σήμερα το πρόβλημά μας είναι να κατανοήσουμε ότι αυτά που λέμε ως φιλελεύθεροι (όσοι ..νοιώθουμε έτσι) […]

    Μια γρήγορη προσωπική εξομολόγηση με αφορμή το πρώτο πρόσωπο πληθυντικού: δεν ξέρω καν αν νοιώθω έτσι, μιας και άλλο το θεωρητικό στο μυαλό μας κι άλλη η συλλογική εμπειρία όταν ας πούμε συναναστραφείς (έστω διαδικτυακά) άλλους που έχουν βρε αδερφέ τελικά και το κοπυράιτ στο «φιλελεύθερος». Διότι εκεί συναπαντάς πολλήν αλαζονεία και καταφρόνια για την πραγματικότητα και για τον καθημερινό κόσμο, οπότε λες να μου λείπει το βύσσινο του αυτοπροσδιορισμού.

    Εν κατακλείδι δεν έχω ιδέα, το αυτό επιθυμώ και δι’ υμάς. 😉

    Μου αρέσει!

  67. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Δεν έχεις άδικο και αμ έπος, αμ έργον.
    Θα ήθελα να σας παρακαλέσω από τούδε και στο εξής να με εκλαμβάνετε ως ..μεταφιλελεύθερο, ο οποίος συντοχρόνως έχει εγγράψει και όλα τα θετικά στοιχεία της αριστερης παράδοσης αφήνοντας (κατά μέρος) τα ..προβληματικά.!
    (είναι που δεν θέλω να εμφανίζομαι ως αγνωστικιστής)

    Μου αρέσει!

  68. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    @ Αλιόσα 22 Ιανουαρίου 2017 , 16:10

    » μετα τη συναντηση κορυφης Μητσοτακη – Ρέμου επικειται η καθοδος των Ρουβα και Μπογδάνου ως υποψηφιων » 🙂 🙂 🙂

    Ποτε συνεβη αυτο;

    Εργαζόμενος για μια μελέτη φαίνεται ότι έχω χάσει πολλά ….επεισοδεια

    Μου αρέσει!

  69. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Εδώ εκλέγονται αυτοί που εκλέγονται
    Ο Ρέμος και ο Ρουβάς δεν είναι χειροτεροι
    🐃

    Μου αρέσει!

  70. Ο/Η δεξιος λέει:

    Ξέρετε,στην Αμερική για την οποία μιλάμε οι αριστεροί αποκαλούνται φιλελεύθεροι,liberals.
    Oπότε προς τι η απορία για την ομοιότητα των δράσεων και αντιδράσεων;
    Το «αφήγημα» να προσέχουμε γιατί όποιος αμφισβητεί το «αφήγημα» μας χαλάει την πιάτσα.

    Μου αρέσει!

  71. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Τα ζητήματα είναι λεπτά, αγαπητέ δεξιέ. Ενας πρόεδρος που θα μπορούσε να είναι επίλεκτο μέλος της ΚΚΚ, είναι πρόβλημα και για τους Ρεπουμπλικάνους.

    Απλοικές απόψεις, όπως θα κάνω ένα τοίχος και θα τους βάλω να το πληρώσουν, θα πηδήσω τον μοναδικό μου νότιο γείτονα, θα ανοίξουν δουλειες επειδη θα απομονώσω τη χώρα φορολογώντας εταιρίες, είναι για τα θηρία.

    Αν η Αμερική αισθάνεται ότι πρέπει να σταματήσει να είναι η υπερδύναμη και να μαζευτεί, υπάρχουν και πιο αξιοπρεπείς τρόποι.

    Οι Ρεπουμπλικανοι, είναι υποχρεωμένοι ή να τον συμμαζέψουν ή να θέσουν σε λειτουργία κάποια διαδικασία άλλη με βάση τις ασφαλιστικές δικλείδες του συντάγματος. Δεν είναι παιχνίδι.

    Και μονο η βόμβα που βάζει στη μέση ανατολή με τη μεταφορά της πρεσβείας, δείχνει ότι χάνει λάδια.

    Είδες το βίντεο. Είναι μαζεμένοι πολλοι, πίσω του είναι η γυναίκα του που χαμογελάει, γυρίζει της πατάει ένα χέσιμο, η γυναίκα χλομιάζει και παίρνει ένα απελπισμένο ύφος. Και μετά του φταίνε οι δημοσιογράφοι, που σύντομα θα τον πάρουν στο ψιλό. 🙂

    Μου αρέσει!

  72. Ο/Η δεξιος λέει:

    Η μεταφορά της πρεσβείας έχει ψηφισθεί από το 1995 και αναβάλλεται για λόγους «εθνικής ασφαλείας» με εξαμηνιαίες παρατάσεις που υπογράφει ο πρόεδρος.
    Μετάφραση : ψηφίσαμε τη μεταφορά για να πάρουμε τις εβραικές ψήφους και μετά το αναβάλλουμε για να μην σκάσουν μερικές βόμβες ισλαμιστών που έτσι και αλλιώς σκάνε.
    Νομίζεις ότι αυτό το τρυκ αρμόζει σε μια χώρα σαν τις ΗΠΑ ή μυρίζει πολύ….Ελλάδα;
    Ο Τραμπ δεν έχει να κάνει πολλά παρά μόνο να μην υπογράψει νέα παράταση όταν λήξει το εξάμηνο από την τελευταία υπογραφή του Ομπάμα.

    Μου αρέσει!

  73. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    «…Απλοικές απόψεις, όπως θα κάνω ένα τοίχο και θα τους βάλω να το πληρώσουν, …»

    ΕΛΛΑΔΑ 31.01.2016
    Μια ιστορία από τα πιο αυστηρά φρουρούμενα σύνορα…
    ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

    «….Τα «κογιότ»

    Αλλα μέλη του κυκλώματος γνωστά ως «Juanito» και «El Tigre» είχαν τον ρόλο του «κογιότ». Αναλάμβαναν δηλαδή να περάσουν τους μετανάστες από τρία βασικά σημεία που είναι γνωστά ως «Tres Postes», «San Judas» και «Carrizales». Εκεί, τοπικοί μαφιόζοι έπαιρναν προμήθεια 700 δολάρια για κάθε Ινδό ή Μπανγκλαντεσιανό και 200 δολάρια για κάθε άτομο από την Κεντρική Αμερική προκειμένου να επιτρέψουν τη διέλευση. «Τους πληρώνουμε για να μας αφήσουν να κάνουμε τη δουλειά μας», λέει σε κατάθεσή του ένας εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση. Στην άλλη πλευρά των συνόρων, οι μετανάστες κατέληγαν στην πόλη McAllen του Τέξας.

    Μέχρι να φτάσουν όμως στον τελικό προορισμό αντιμετώπιζαν πολλούς κινδύνους. Ενας μάρτυρας αναφέρει ότι σε κάποιο σημείο του ταξιδιού άντρες με όπλα σταμάτησαν το φορτηγό που τους μετέφερε, απείλησαν ότι θα τους σκοτώσουν και τους λήστεψαν. Αλλος μάρτυρας υποστηρίζει ότι τον κλείδωσαν σε δωμάτιο πάνω από εστιατόριο στην Πόλη του Μεξικού εξαναγκάζοντάς τον να δουλεύει εκεί για μεγάλο διάστημα. Το συνολικό ποσό που πλήρωναν οι μετανάστες για την περιπλάνησή τους από την Ασία στα σύνορα των ΗΠΑ έφτανε μέχρι και τα 10.000 δολάρια.,,,»

    http://www.kathimerini.gr/847782/article/epikairothta/ellada/mia-istoria-apo-ta-pio-aysthra-froyroymena-synora

    ΥΓ Οποιος εχει ασχοληθει εστω και ελαχιστα με την διακίνηση μεταναστών (αλλα και ναρκωτικων) στις ΗΠΑ. μεσω των συνορων Μεξικου-ΗΠΑ μηκους 3200 χλμ απο τον κολπο του Μεξικου εως τον Ειρηνικο ωκεανο, θα καταλαβει οτι ο τοιχος που ονειρευεται ο Τραμπ μπορει μονον να φερει κερδη σε μερικους φιλους του που εχουν εργοληπτικες εταιρείες και να ακριβύνει το «εισιτηριο» εισοδου που θα πληρωνουν οι μεταναστες στις τοπικες μαφιες..

    Μου αρέσει!

  74. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    «Η μεταφορά της πρεσβείας έχει ψηφισθεί από το 1995 και αναβάλλεται για λόγους «εθνικής ασφαλείας» με εξαμηνιαίες παρατάσεις που υπογράφει ο πρόεδρος.»

    Το πρόβλημα του μαλάκα σε σχέση με το Ισραήλ δεν είναι μόνο η μετακίνηση της πρεσβείας αλλά και το γεγονός πως παίρνει θέση υπερ όποιας μαλακίας υποστηρίζει η σκληροπυρηνική δεξιά (το Ισραήλ βέβαια δεν είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα με την ισραηλινή δεξιά αλλά αυτά είναι σύνθετες σκέψεις για τον δεξιό τσαρλατάνο). Οι πολιτικές της σκληροπυρηνικής ισραηλινής δεξιας στο τέλος θα κάνουν ζημιά και στο ίδιο Ισραήλ αλλά για μερικούς δεξιούς μπούφους παν’ από όλα έρχεται το ιδεολογικό ξεκάβλωμα και μετά η ίδια τους η χώρα.

    Μου αρέσει!

  75. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    Πάντως ο αρχι-απατεώνας και επιτελείο του όταν θα τους κάνουν τσακωτούς να ψεύδονται ξεδιάντροπα, το ξεδιάντροπο ψέμμα πλέον θα το βαφτίζουν «εναλλακτικά γεγονότα», σε άπταιστα οργουελιανά πάντα.

    http://www.cbsnews.com/news/kellyanne-conway-draws-fire-after-alternative-facts-defense/

    Αλλά κατά τα άλλα τους διάφορους δεξιούς απατεώνες είναι ο Τσίπρας που τους έχει μαράνει.
    Με το δεξιό-τσαρλατάνο Τσίπρα που υποστηρίζουν δεν τρέχει κάστανο.

    Μου αρέσει!

  76. Ο/Η Αλικη λέει:

    Κι ομως, Δυστροπε, νομιζω οτι σε πολλές περιπτώσεις υπαρχει ενα -ψυχολογικό κυρίως- κοινο υπόβαθρο της συμπάθειας προς τον Τσιπρα και της -ομολογημένης η υπορρητης- συμπάθειας προς το πρόσωπο του Τραμπ.

    Ειναι το ιδιο, κατα την αποψη μου, υπόβαθρο που κανει ανεκτή απο τους υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ την πλήρη συμπόρευση/εξάρτηση του απο τον Καμμένο.

    Μου αρέσει!

  77. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    » νομιζω οτι σε πολλές περιπτώσεις υπαρχει ενα -ψυχολογικό κυρίως- κοινο υπόβαθρο της συμπάθειας προς τον Τσιπρα και της -ομολογημένης η υπορρητης- συμπάθειας προς το πρόσωπο του Τραμπ.»

    Όχι Αλίκη, η πλειοψηφία των συμπαθούντων του Τράμπ στην Ελλάδα προέρχεται κατά κύριο από τις τάξεις της Δεξιάς (και της δεξιάς βέβαια που βρίσκεται ακόμα δεξιότερα), όχι από της Αριστεράς. Το ότι μπορεί να υπάρχουν και κάποιοι από την Αριστερά που τον υποστηρίζουν δεν το αμφισβητώ, η μεγάλη πλειοψηφία όμως δεν προέρχεται από εκεί αλλά από την Δεξιά.

    Μου αρέσει!

  78. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    Δεν μπορεί να το αντέξει ότι έχασε την λαϊκή ψήφο, και με κοντά 3 εκατομμύρια διαφορά, και έτσι ο γελοίος νάρκισσος – τώρα, που πια είναι πρόεδρος – επαναφέρει στο προσκήνιο τις μαλακίες που έλεγε προεκλογικά, ότι αν έχανε την προεδρία θα ήταν επειδή θα είχε γίνει τάχα νοθεία στις εκλογές. Ανακοινώνει λοιπόν στο τουϊτερ ότι θα διατάξει έρευνα για την ανακάλυψη της «νοθείας» που έλαβε χώρα στις εκλογές. Το ότι όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες αναφέρουν ότι καμία νοθεία δεν υπήρξε, ε, αυτό προφανώς είναι «εναλλακτικό γεγονός».

    http://www.reuters.com/article/us-usa-trump-election-idUSKBN1591FP

    President Donald Trump said on Wednesday he would seek a «major investigation» on voter fraud in the November election, despite an overwhelming consensus among state officials, election experts and politicians that voter fraud is rare in the United States.

    «I will be asking for a major investigation into VOTER FRAUD, including those registered to vote in two states, those who are illegal and….even, those registered to vote who are dead (and many for a long time). Depending on results, we will strengthen up voting procedures!» Trump said on Twitter.

    He did not elaborate beyond the two Twitter posts.

    State officials in charge of the Nov. 8 election have said they found no evidence of widespread voter fraud and there is no history of it in U.S. elections. House of Representatives Speaker Paul Ryan, the most senior Republican in Congress, repeated on Tuesday he had seen no evidence to support Trump’s claims.

    Republican Trump won the Electoral College that decides the presidency and gives smaller states more clout in the outcome. However, he lost the popular vote to Democratic rival Hillary Clinton by about 2.9 million.

    Trump has bristled at references to the popular vote results, which, combined with allegations of Russian tampering in the election on his behalf, has led to criticism that his victory was not legitimate.

    The former New York businessman has never substantiated his claim of widespread voter fraud.

    His announcement on Twitter follows a White House press briefing on Tuesday in which his spokesman Sean Spicer confirmed that Trump continued to believe that millions of illegal immigrants voted in the Nov. 8 election.

    Spicer did not provide any evidence to support those beliefs. Asked if Trump would initiate an investigation if he thought there had been such a large-scale assault on a bedrock American democracy, he said none was planned.

    After persistent questioning he said «maybe we will … anything is possible.»

    Μου αρέσει!

  79. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    Ο Τράμπ υπογράφει διατάγματα που ανοίγουν τον δρόμο για τον δραστικό περιορισμό του ρόλου των ΗΠΑ στον ΟΗΕ αλλά και σε άλλες διεθνείς οργανώσεις.

    http://www.reuters.com/article/us-usa-trump-un-idUSKBN1592NO

    The Trump administration is preparing executive orders that would clear the way to drastically reduce the U.S. role in the United Nations and other international organizations, the New York Times reported on Wednesday.

    The executive orders would also begin a process to review and potentially abrogate certain forms of multilateral treaties, the Times reported, citing unnamed officials.

    Μου αρέσει!

  80. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    Προεκλoγικά είχε πει ότι θα επαναφέρει τα βασανιστήρια στην ανάκριση υπόπτων για τρομοκρατία. Λίγες μέρες όμως πριν τις εκλογές είχε πει ότι είχε αλλάξει γνώμη και ότι δεν σκόπευε τελικά να τα επαναφέρει. Εντάξει, αυτό το τελευταίο μάλλον συνιστούσε «εναλλακτικό γεγονός» οπότε τώρα λέει ότι ενδέχεται να δώσει την διαταγή να τεθεί πάλι σε λειτουργία το διαβόητο εκείνο πρόγραμμα της CIA όπου διάφοροι ύποπτοι ανακρίνονταν σε μυστικές φυλακές που βρίσκονταν σε χώρες εκτός ΗΠΑ, ακριβώς γιατί σε αυτές τις χώρες ήταν ανεκτά τα βασανιστήρια. Υπάρχει βέβαια και ένα προβληματάκι, είναι πλέον παράνομη η χρήση βασανιστηρίων από τις αμερικάνικες αρχές (ή για λογαρισμό των αμερικανικών αρχών, από τρίτους) οπότε δημιουργεί απορίες η εμμονή του γύρω από το ζήτημα. Θα περιμένει πάντως να δει τι θα του πούν ο διευθυντής της CIA, ο υπουργός άμυνας, και ο δικός του κύκλος από παρατρεχάμενους.

    http://www.reuters.com/article/us-usa-trump-prisons-idUSKBN15922L

    U.S. President Donald Trump is expected to order a review that could lead to bringing back a CIA program for holding terrorism suspects in secret overseas «black site» prisons where interrogation techniques often condemned as torture were used, two U.S. officials said on Wednesday.

    The black sites were used to detain suspects captured in President George W. Bush’s «war on terrorism» after the Sept. 11, 2001 attacks and were formally closed by former President Barack Obama.

    Any return to the Bush administration’s initial anti-terrorism tactics – including secret prisons and interrogation methods considered torture under international law – would likely alienate key U.S. allies in the fight against militant groups like al Qaeda and Islamic State.

    Aides to Obama said during his tenure that his prohibition against torture and efforts to close the Guantanamo prison in Cuba helped increase counterterrorism cooperation from U.S. allies in the Arab world.

    The now-defunct program’s practices dubbed enhanced interrogation techniques, which included simulated drowning known as waterboarding, were criticized around the world and denounced by Obama and other senior U.S. officials as torture.

    The officials said Trump is expected to sign an executive order in the next few days. It would call for a high-level review into «whether to reinitiate a program of interrogation of high-value alien terrorists to be operated outside the United States» and whether the CIA should run the facilities,» according to a copy of the draft published by the Washington Post.

    The document ignited a bipartisan outcry in Congress. Many people in U.S. intelligence agencies and within the military are opposed to reopening the harsh interrogation program, according to multiple serving officers.

    “The President can sign whatever executive orders he likes. But the law is the law. We are not bringing back torture in the United States of America,» Senator John McCain, a Republican who underwent torture as a prisoner of war in Vietnam, said in a statement.

    Trump administration spokesman Sean Spicer said the draft was not a White House document. The draft published by the Washington Post appeared to have sections missing, suggesting that it may not have been a full version ready for Trump to sign.

    The CIA black sites were located in Poland, Lithuania, Romania, Thailand and Afghanistan.

    In 2006, Bush ended the use of harsh interrogation techniques and closed all the black sites except for one in Kabul.

    Asked whether he wants waterboarding as president, Trump answered in an interview with ABC News:

    «I will rely on (CIA director Mike) Pompeo and (Defense Secretary James) Mattis and my group. And if they don’t want to do it, that’s fine. If they do want to do it, then I will work toward that end,» Trump said.

    «I want to do everything within the bounds of what we’re allowed to do if it’s legal. If they don’t want to do it, that’s fine. Do I feel it works? Absolutely I feel it works.»

    KEEP GUANTANAMO OPEN

    Trump’s draft order would authorize a review of interrogation techniques that U.S. officials could use on terrorism suspects, keep open the detention center at the U.S. naval base in Guantanamo Bay, Cuba and send new prisoners there.

    Trump’s draft also revokes directives by Obama to grant the International Committee of the Red Cross access to all detainees in U.S. custody and restrict interrogation methods to those in a U.S. Army field manual.

    […]

    Congress passed the National Defense Authorization Act in 2015, which reaffirmed a prohibition on torture and required U.S. interrogators to adhere to techniques in the Army field manual.

    However, the Justice Department under Trump could issue an interpretation of U.S. law that allows for the use of harsh interrogation techniques as occurred in the so-called “torture memos” drafted under the Bush administration in 2002 and subsequently withdrawn.

    Despite the killing of al Qaeda leader Osama bin Laden during Obama’s presidency, the dramatic spread of groups like Islamic State has exacerbated the threat from violent Islamist organizations.

    In a statement accompanying the draft order, the administration criticizes Obama’s policies, saying, «The United States has refrained from exercising certain authorities critical to its defense.» But it acknowledges that the National Defense Authorization Act «provides a significant statutory barrier to the resumption of the CIA interrogation program».

    «WORRISOME»

    Human rights groups decried any attempt to bring back the black sites.

    «This is an extremely disturbing and outrageous attempt to open the door again to systematic torture and secret detention. This is the Trump administration making good on its most worrisome comments during the campaign,” said Naureen Shah, Amnesty International USA’s director of national security and human rights.

    Critics say a return to harsh interrogations would enflame tensions in Muslim countries and be counterproductive.

    In the draft document, references to the «global war on terrorism» were edited and replaced with the phrase «fight against radical Islamism,» reflecting language Trump often uses.

    A former senior U.S. intelligence official, who requested anonymity, said many CIA officers would oppose reinstatement of «black site» interrogations, in part because they were forced to obtain lawyers after the withdrawal of the Justice Department memos that legalized the harsh techniques.

    “People felt they were hung out to dry,” the former official said. “There is a lack of trust there.”

    Moreover, he said, it would be extremely difficult to persuade other governments to allow the CIA to establish secret prisons on their soil.

    “Where are you going to do this?” he asked. “How many countries are going to jump back into the U.S. lap?

    Trump’s order, if enacted, could put new CIA Director Pompeo in a tight spot given that his workforce, according to multiple serving officers, largely opposes reinstating the «black sites» program. It could also complicate the confirmation of Trump’s nominee for the job of director of national intelligence, former U.S. senator Dan Coats.

    As a conservative Republican congressman from Kansas, Pompeo defended the CIA’s use of harsh interrogation techniques, arguing that they produced useful intelligence.

    During his confirmation hearing for CIA director, he pledged he would «absolutely not» reinstate those methods. Yet in written responses to questions from Senate Intelligence Committee members, he appeared to leave the door open to restoring them.

    «If experts believed the current law was an impediment to gathering vital intelligence to protect the country, I would want to understand such impediments and whether any recommendations were appropriate for changing current law,» Pompeo wrote.

    Μου αρέσει!

  81. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    Μερικά ακόμα γύρω από την πιθανολογούμενη επαναφορά των βασανιστηρίων από τον Τράμπ.

    http://www.newyorker.com/news/news-desk/trumps-dangerous-fantasies-about-torture

    In an interview with his biographer Michael D’Antonio, Donald Trump explained that although he received a medical deferment rather than serving in the war in Vietnam, “I always felt that I was in the military.” This was, as D’Antonio reported in “Never Enough: Donald Trump and the Pursuit of Success,” because he spent his high-school years at a military-themed boarding school, not far from West Point.

    Last Saturday, President Trump trumpeted his military expertise during a visit to the C.I.A.’s headquarters, in Langley, Virginia, where he praised his nominee to direct the C.I.A., Michael Pompeo, for being first in his class at West Point. Then he digressed, noting, “I know a lot about West Point. . . . Trust me, I’m, like, a smart person.”

    One difference between serving in the military and being a pretend soldier at the New York Military Academy, where Trump proudly led mock drills in snappy faux military uniforms, is that, in the real thing, officers are drilled not just in marching formations but also in the laws of war. These include the Geneva Conventions and the Convention Against Torture, which impose absolute, unconditional bans on torture and other forms of cruel and inhumane treatment of enemy combatants, categorizing such conduct, under any and all circumstances, as a war crime.

    In an interview with ABC’s David Muir, made available on Wednesday, Trump gave a cursory nod to those laws. Asked if he wanted U.S. forces to use waterboarding, the President said that he would listen to his advisers, but that he wanted to do everything “within the bounds of what you’re allowed to do legally” to “fight fire with fire.” He told Muir, “I have spoken, as recently as twenty-four hours ago, with people at the highest level of intelligence, and I asked them the question: Does it work? Does torture work? And the answer was yes, absolutely.” He added, with emphasis, “Do I feel it works? Absolutely I feel it works.”

    The interview came on the same day that several news organizations published a draft executive order that, if signed, would command the Trump Administration to review the possibility of reintroducing C.I.A.-run “black site” detention camps for terror suspects and the use of brutal interrogation techniques. These practices were used during the early years of the War on Terror, but were shut down after the Supreme Court declared them subject to prosecution. At the daily White House press briefing on Wednesday, Trump’s press secretary, Sean Spicer, described the draft as “not a White House document.” Still, it was circulating through high levels of the government, and President Trump’s sentiments were clear.

    As any military expert could tell Trump, torture only increases the danger that soldiers face. It produces false intelligence, increases the risk that captured soldiers will themselves be tortured, and undermines discipline and moral authority. This is a lesson that George Washington knew well. As a general in the Revolutionary War, he vowed that, unlike the British, who tortured their captives, this new country would distinguish itself by its humanity toward enemy combatants. Washington’s order proved not just moral but also practical. As David Hackett Fischer wrote in “Washington’s Crossing,” his Pulitzer Prize-winning history, Washington’s superior treatment of enemy captives fomented desertion among British and Hessian soldiers, and bolstered the American soldiers’ morale.

    Washington’s enlightened orders formed the backbone of U.S. military policy until the War on Terror. America didn’t always live up to these ideals, but it nonetheless valued and enshrined them in law. The original copies of the Geneva Conventions are kept in a safe at the State Department, signed by, among others, Winston Churchill, whose bust Trump reportedly has chosen to give a place of honor in his Oval Office.

    The self-defeating consequences of abandoning the high road are horrifyingly catalogued in the Senate Select Committee on Intelligence’s monumental 2014 report on the C.I.A.’s use of torture during the Bush era. Daniel J. Jones, the congressional staff member who was the lead author of the Senate report, told me that, should Trump choose to read it, he would see that “it clearly details how the C.I.A. internally came to the conclusion that their interrogation program was ineffective—and that the C.I.A. should not be operating detention sites.”

    […]

    Scott Horton, a human-rights lawyer and advocate, predicts that reopening the C.I.A.’s program would present huge legal issues. “I think they would do whatever they can to keep it out of the federal courts, but it’s likely they’d face troubles trying to do this anywhere in Europe. North Africa and the Middle East are another question. Where would Trump put these black sites? Morocco, Egypt, and Israel would be the logical candidates,” he said. He also noted that “NATO is already under heavy pressure by Trump, but the black-site regime will again test NATO’s relationship with the U.S. Previously, Hungary, Poland, Lithuania, and Romania were among the nations providing cover for C.I.A. torture and ‘disappeared’ imprisonment. Will they be challenged to do this again?”

    The answer is no, if John McCain, the Senate’s best-known military hero, has anything to say about it. Trump belittled McCain during the campaign for having been captured during the Vietnam War, but McCain now is in position to teach the President a thing or two about how real soldiers think. Using Trump’s favorite weapon—Twitter—McCain fired back, “@potus can sign whatever executive orders he likes, but the law is the law – we’re not bringing back torture.”

    Μου αρέσει!

  82. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    Είχε προγραμματιστεί συνάντηση του τσαρλατάνου με τον πρόεδρο του Μεξικού. Σήμερα όμως ανακοίνωσε ότι ως όρο για την συνάντηση θέτει το Μεξικό να πληρώσει το κόστος του τείχους που σκοπεύει να κατασκευάσει αλλιώς η συνάντηση ακυρώνεται, κανονικός εκβιασμός δηλαδή. Το Μεξικό δεν έχει επίσημα απαντήσει αλλά η συνάντηση κατά πάσα πιθανότητα θα ακυρωθεί.
    Αν πάντως πιστεύει ότι συμπεριφερόμενος σαν μαφιόζος θα κάνει την Αμέρικα great again τότε κάτι έχει καταλάβει πολύ λάθος. Οι τάπες θα του έρθουν η μία μετά την άλλη.

    http://www.reuters.com/article/us-usa-trump-mexico-idUSKBN15A1VF

    U.S. President Donald Trump said on Thursday his Mexican counterpart, Enrique Pena Nieto, should cancel his scheduled visit to Washington if Mexico refuses to pay for a wall he has ordered constructed along the border.

    «The U.S. has a 60 billion dollar trade deficit with Mexico. It has been a one-sided deal from the beginning of NAFTA with massive numbers… of jobs and companies lost. If Mexico is unwilling to pay for the badly needed wall, then it would be better to cancel the upcoming meeting,» Trump said on Twitter.

    His message could undo a planned summit next week during which the two leaders were expected to address a relationship frayed by the new U.S. president’s determination to build a wall along their shared border and to renegotiate the North American Free Trade Agreement.

    Even before Trump’s tweet, Pena Nieto faced growing pressure at home to scrap the meeting over objections to the border wall.

    The White House did not immediately return a request for comment.

    Trump signed new executive orders, including one authorizing the planned wall, on Wednesday just as a Mexican delegation led by Foreign Minister Luis Videgaray arrived at the White House for talks.

    The timing caused outrage in Mexico, with prominent politicians and many on social media seeing at as a deliberate snub to the government’s efforts to engage with Trump, who has for months used Mexico as a political punching bag.

    Videgaray said on Wednesday night the summit was still on «for now.»

    On Thursday, U.S. Senate Republican leader Mitch Mcconnell said Congress plans to move ahead with the wall.

    […]

    Μου αρέσει!

  83. Ο/Η δεξιος λέει:

    Μου αρέσει!

  84. Ο/Η physicist λέει:

    Σε μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας με συμμετοχή 800 αστυνομικών στο Γκρατς και τη Βιέννη, εξαρθρώθηκε σαλαφιστική οργάνωση που σχεδίαζε την εγκαθίδρυση ενός «Αυστροχαλιφάτου» με πρωτεύουσα το Γκρατς. Πρόσωπο-κλειδί των σαλαφιστών ένας ιεροκήρυκας από την πρώην Γιουγκοσλαβία.

    http://diepresse.com/home/panorama/oesterreich/5160132/Islamisten-planten-AustroKalifat

    Τα ελληνικά ΜΜΕ αγρόν ηγόρασαν. Αλίμονο, έχουμε ν’ ασχοληθούμε με πιο σοβαρά θέματα, π.χ. τι περιείχε το κουτί της Μελάνιας και πού παίρνει τον φρέσκο αέρα της η Μισέλ.

    Μου αρέσει!

  85. Ο/Η Ενη λέει:

    http://www.kathimerini.gr/893450/article/epikairothta/kosmos/aystria-h-astynomia-pragmatopoihse-megalh-epixeirhsh-gia-syllhyh-tzixantistwn

    Το θεμα καλυφθηκε απο ολον τον ελληνικο Τυπο , εντυπο και ηλεκτρονικο, ΧΘΕΣ.

    Μου αρέσει!

  86. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    Ο τσαρλατάνος ηλίθιος φαίνεται πως έχει επαναφέρει μία ιδέα που είχε εκφράσει και προεκλογικά (αν και, όπως και για οτιδήποτε άλλο έλεγε, αποφεύγοντας να δώσει λεπτομέρειες), την δημιουργία εντός της Συρίας ‘ασφαλών ζωνών’. Πρόκειται για μία πολύ επικίνδυνη ιδέα γιατί είναι απολύτως βέβαιο ότι θα φέρει τις ΗΠΑ σε τροχιά στρατιωτικής σύγκρουσης με την Συρία, το Ιράν, και φυσικά την Ρωσία. Χώρια φυσικά ότι θα οδηγήσει σε πολύ ευρύτερη αποσταθεροποίηση την Μέση Ανατολή και ενδεχομένως να ευνοήσει και την ενίσχυση των δυνάμεων των ριζοσπαστών ισλαμιστών του ΙΚ αλλά και των υπόλοιπων ανάλογων οργανώσεων τζιχαντιστών.

    http://www.reuters.com/article/us-usa-trump-safezones-idUSKBN15B0E5

    President Donald Trump’s push to create safe zones in Syria could force him to make some risky decisions about how far to go to protect refugees, including shooting down Syrian or Russian aircraft or committing thousands of U.S. troops, experts said.

    Trump said on Wednesday he «will absolutely do safe zones in Syria» for refugees fleeing violence. According to a document seen by Reuters, he is expected in the coming days to order the Pentagon and the State Department to draft a plan to create such zones in Syria and nearby nations.

    The document did not spell out what would make a safe zone «safe» and whether it would protect refugees only from threats on the ground – such as jihadist fighters – or whether Trump envisions a no-fly zone policed by America and its allies.

    If it is a no-fly zone, without negotiating some agreement with Russia Trump would have to decide whether to give the U.S. military the authority to shoot down Syrian or Russian aircraft if they posed a threat to people in that zone, which his predecessor, former President Barack Obama, refused to do.

    «This essentially boils down to a willingness to go to war to protect refugees,» said Jim Phillips, a Middle East expert at the Heritage Foundation think-tank in Washington, noting Russia’s advanced air defenses.

    Trump promised during his campaign to target jihadists from Islamic State, and he has sought to avoid being dragged deeper into Syria’s conflict – raising the question of whether he might be satisfied by assurances, perhaps from Moscow, that neither Russian nor Syrian jets would target the zone.

    In Moscow, Kremlin spokesman Dmitry Peskov said Trump did not consult with Russia and warned that the consequences of such a plan «ought to be weighed up.»

    «It is important that this (the plan) does not exacerbate the situation with refugees,» he said.

    Phillips and other experts, including former U.S. officials, said many refugees would not be satisfied by assurances from Moscow, while any deal with Syrian President Bashar al-Assad, who also is backed by Iran, might not go over well with America’s Arab allies.

    The Pentagon declined comment on Thursday, saying no formal directive to develop such plans had been handed down yet, and some U.S. military officials appeared unaware of the document before seeing it described in the media on Wednesday.

    «Our department right now is tasked with one thing in Syria, and that is to degrade and defeat ISIS,» said Captain Jeff Davis, a Pentagon spokesman.

    TENS OF THOUSANDS OF TROOPS

    Trump’s call for a plan for safe zones is part of a larger directive expected to be signed in coming days that includes a temporary ban on most refugees to the United States and a suspension of visas for citizens of Syria and six other Middle Eastern and African countries deemed to pose a terrorism threat.

    During and after the presidential campaign, Trump called for no-fly zones to harbor Syrian refugees as an alternative to allowing them into the United States. Trump accused the Obama administration of failing to screen Syrian immigrants entering the United States to ensure they had no militant ties.

    Any safe zone in Syria guaranteed by the United States would almost certainly require some degree of U.S. military protection. Securing the ground alone would require thousands of troops, former U.S. officials and experts say.

    Anthony Cordesman, a military expert at the Center for Strategic and International Studies think tank, cautioned that a safe zone inside Syria could become a diplomatic albatross that would force a Trump administration to juggle a host of ethnic and political tensions in Syria indefinitely.

    Other experts said jihadists could be attracted to the zone, either to carry out attacks that would embarrass the United States or to use the zone as a safe haven where militants could regroup.

    Such a zone also would be expensive, given the need to house, feed, educate and provide medical care to the refugees.

    «I think these people really have no idea what it takes to support 25,000 people, which is really a small number, in terms of the (internally displaced) and refugees» in Syria, Cordesman said.

    The draft document gave no details on what would constitute a safe zone, where one might be set up and who would defend it.

    Jordan, Turkey and other neighboring countries already host millions of Syrian refugees. The Turkish government pressed Obama, without success, to create a no-fly zone on Syria’s border with Turkey but now is at odds with Washington over its support for Kurdish fighters in Syria.

    Μου αρέσει!

  87. Ο/Η Ενη λέει:

    (….)

    «The document did not spell out what would make a safe zone «safe» and whether it would protect refugees only from threats on the ground – such as jihadist fighters – or whether Trump envisions a no-fly zone policed by America and its allies.

    If it is a no-fly zone, without negotiating some agreement with Russia Trump would have to decide whether to give the U.S. military the authority to shoot down Syrian or Russian aircraft if they posed a threat to people in that zone, which his predecessor, former President Barack Obama, refused to do. (…)
    Αποσπασμα απο σχολιο ΔΠ.

    υγ. Ενας εντελως ακαταλογιστος ηγετης, μιας μεγαλης χωρας.

    Μου αρέσει!

  88. Ο/Η Ενη λέει:

    ΣΥΝΕΧΕΙΑ :

    ……αλλα και ολος ο Λευκος Οικος παρουσιαζει τα χαρακτηριστικα του Τραμπ.
    Δειτε πως εγιναν ρεζιλι.

    http://www.iefimerida.gr/news/315715/salos-sta-vretanika-mme-o-leykos-oikos-mperdepse-tin-tereza-mei-me-pornostar-eikones

    Μου αρέσει!

  89. Ο/Η Ενη λέει:

    Στο μεταξυ βεβαια στις ΗΠΑ οι πορειες κατα του Τραμπ, δεν σταματουν.

    http://www.iefimerida.gr/news/315716/horis-telos-oi-fones-kata-toy-tramp-hiliades-diadilotes-sygkentrothikan-sti-filadelfeia

    Μου αρέσει!

  90. Ο/Η Ενη λέει:

    Συνάντηση στο Βερολίνο
    Έκκληση Ολάντ – Μέρκελ για ευρωπαϊκή ενότητα απέναντι στον Τραμπ

    Ο Φρανσουά Ολάντ και η Άνγκελα Μέρκελ (Φωτογραφία: ΑΠΕ )

    Βερολίνο, Γερμανία
    Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε την Παρασκευή στο Βερολίνο, όπου συναντήθηκε με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, ότι η κυβέρνηση του νέου αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ αποτελεί «πρόβλημα» για την Ευρωπαϊκή Ένωση, κυρίως στον εμπορικό τομέα.

    Σε ό,τι αφορά την Ευρώπη, είπε ο πρόεδρος της Γαλλίας, «ας μιλήσουμε πολύ ειλικρινά, υπάρχουν προβλήματα που θέτει η αμερικανική κυβέρνηση σε σχέση με τους κανόνες του εμπορίου, σε σχέση επίσης με αυτό που πρέπει να είναι η θέση μας για τη διευθέτηση των συρράξεων στον κόσμο».

    «Κατά συνέπεια, θα πρέπει βέβαια να μιλήσουμε με τον Ντόναλντ Τραμπ, αφού επελέγη από τους Αμερικανούς για να γίνει ο πρόεδρός τους, αλλά οφείλουμε επίσης να το κάνουμε από μία ευρωπαϊκή θέση και για την προώθηση των συμφερόντων και των αξιών μας», πρόσθεσε ο Φρανσουά Ολάντ.

    «Για να είμαστε ειλικρινείς, αυτό που απειλεί την Ευρώπη δεν προέρχεται μόνο από το εξωτερικό. Έρχεται επίσης από το εσωτερικό. Εννοώ την άνοδο των εξτρεμιστών που χρησιμοποιούν εξωτερικούς παράγοντες για να προκαλέσουν εσωτερική αναταραχή», πρόσθεσε.

    Η καγκελάριος της Γερμανίας εξέφρασε επίσης εμμέσως την ανησυχία της για τις πρόσφατες εξελίξεις στις Ηνωμένες Πολιτείες.

    «Διαπιστώνουμε ότι το παγκόσμιο πλαίσιο στο οποίο τοποθετούμαστε στον κόσμο μεταβάλλεται κατά ριζικό τρόπο και με ταχύτητα και οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε αυτά τα νέα προβλήματα», είπε η Άνγκελα Μέρκελ.

    Αυτό «αφορά τόσο την υπεράσπιση μίας ελεύθερης κοινωνίας, όπως και την υπεράσπιση του ελευθέρου εμπορίου», πρόσθεσε η γερμανίδα καγκελάριος.

    «Η Ευρώπη αντιμετωπίζει μεγάλες εσωτερικές και εξωτερικές προκλήσεις τις οποίες εμείς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μόνο μέσω της συνεργασίας…Χρειαζόμαστε μία ξεκάθαρη, κοινή προσήλωση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε ό,τι έχουμε επιτύχει και στις αξίες των φιλελεύθερων, δημοκρατιών μας».

    Οι ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας συναντήθηκαν στο Βερολίνο στο πλαίσιο της προετοιμασίας της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής την επόμενη εβδομάδα στη Μάλτα με στόχο την αντιμετώπιση της κρίσης που έχει προκαλέσει για την ευρωπαϊκή ιδέα το Brexit.

    Η Μέρκελ και ο Ολάντ θα έχουν τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Ντόναλντ Τραμπ το Σάββατο, όπως και ο Βλαντιμίρ Πούτιν.
    Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

    Μου αρέσει!

  91. Ο/Η δεξιος λέει:

    Kαι η αντίπαλη πορεία κατά των αμβλώσεων όπου μίλησε ο αντιπρόεδρος Πενς.

    http://www.foxnews.com/us/2017/01/27/massive-attendance-at-march-for-life-could-extend-crowd-size-chatter.html

    Μου αρέσει!

  92. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    Ο ηγέτης, μην αντέχοντας τον πόνο από το γεγονός ότι τα ΜΜΕ παρουσίασαν τα πλήθη που παρευρισκονταν στην τελετή ορκωμοσίας του να είναι κατά πολύ μικρότερα από αυτά του προκατόχου του, ζήτησε από κάποια στελέχη μίας δημόσιας υπηρεσίας να του φέρουν αποδείξεις ότι το πλήθος που παρακολούθησε την τελετή ορκωμοσίας του ήταν πολύ μεγαλύτερο από οσο πραγματικά ήταν. Πιο συγκεκριμένα, πήρε τηλέφωνο τον διευθυντή της αρμόδιας δημόσιας υπηρεσίας και του ζήτησε να βρει πρόσθετες φωτογραφίες οι οποίες θα μπορούσαν ενδεχομένως να αποδείξουν ότι τα ΜΜΕ ψεύδονταν γύρω από τα πλήθη που ήταν παρευρισκόμενα στην ορκωμοσία του.

    … Όχι, δεν πρόκειται για κάποιο τριτοκοσμικό δικτάτορα, πρόκειται για τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τράμπ…

    https://www.washingtonpost.com/politics/trump-pressured-park-service-to-back-up-his-claims-about-inauguration-crowd/2017/01/26/12a38cb8-e3fc-11e6-ba11-63c4b4fb5a63_story.html?utm_term=.eb5ac20cc110

    On the morning after Donald Trump’s inauguration, acting National Park Service director Michael T. Reynolds received an extraordinary summons: The new president wanted to talk to him.

    In a Saturday phone call, Trump personally ordered Reynolds to produce additional photographs of the previous day’s crowds on the Mall, according to three individuals who have knowledge of the conversation. The president believed that the photos might prove that the media had lied in reporting that attendance had been no better than average.

    Trump also expressed anger over a retweet sent from the agency’s account, in which side-by-side photographs showed far fewer people at his swearing-in than had shown up to see Barack Obama’s inauguration in 2009.

    According to one account, Reynolds had been contacted by the White House and given a phone number to call. When he dialed it, he was told to hold for the president.

    For Trump, who sees himself and his achievements in superlative terms, the inauguration’s crowd size has been a source of grievance that he appears unable to put behind him. It is a measure of his fixation on the issue that he would devote part of his first morning in office to it — and that he would take out his frustrations on an acting Park Service director.

    Word rapidly spread through the agency and Washington. The individuals who informed The Washington Post about the call did so on the condition of anonymity because of the sensitive nature of the conversation.

    Neither Reynolds nor the Park Service would talk about it.

    “The National Park Service does not comment on internal conversations among administration officials,” agency spokesman Thomas Crosson said.

    White House deputy press secretary Sarah Huckabee Sanders said the call simply demonstrated that Trump’s management style is to be “so accessible, and constantly in touch.”

    “He’s not somebody who sits around and waits. He takes action and gets things done,” Sanders said. “That’s one of the reasons that he is president today, and Hillary Clinton isn’t.”

    On Saturday, the same day Trump spoke with Reynolds, the new president used an appearance at CIA headquarters to deliver a blistering attack on the media for reporting that large swaths of the Mall were nearly empty during the event.

    “It’s a lie,” Trump said. “We caught [the media]. We caught them in a beauty.”

    “It looked like a million, a million and a half people,” Trump said, vastly inflating what the available evidence suggested.

    Later that day, White House press secretary Sean Spicer reiterated Trump’s complaints about media coverage of the crowd in a tongue-lashing from the lectern of the briefing room.

    “These attempts to lessen the enthusiasm of the inauguration are shameful and wrong,” Spicer said.

    The Park Service does not release crowd estimates. Experts, however, have estimated that the 2017 turnout was no more than a third the size of Obama’s eight years earlier.

    Reynolds was taken aback by Trump’s request, but he did secure some additional aerial photographs and forwarded them to the White House through normal channels in the Interior Department, the people who notified The Post said. The photos, however, did not prove Trump’s contention that the crowd size was upward of 1million.

    […]

    Μου αρέσει!

  93. Ο/Η Αλικη λέει:

    Και φαιδρός, αλλα και επικίνδυνος!

    Μου αρέσει!

  94. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    Κάτι που δεν πιάνω είναι βάσει ποιάς λογικής οι διάφοροι δεξιοί μαλάκες θεωρούν ότι έχουν το δικαίωμα να καθορίζουν το αν θα μπορεί να κάνει άμβλωση ή όχι μία γυναίκα. Καμία γυναίκα δεν καταφεύγει στην άμβλωση με ελαφρά καρδιά, η απόφαση είναι πολύ σοβαρή και επώδυνη, και ως εκ τούτου όλες οι γυναίκες προσπαθούν να την αποφύγουν. Όταν όμως για κάποιο λόγο καταστεί αναγκαία τότε το απόλυτα λογικό είναι η άμβλωση να είναι νόμιμη φυσικά, και έτσι να μπορεί να γίνει μέσα στο κατάλληλο ιατρικό περιβάλλον ώστε να είναι ασφαλής. Οι υπερσυντηρητικοί ταλιμπάν της δεξιάς στην Αμερική το βλέπουν αλλιώς όμως το πράγμα και έχουν ως πρόθυμους συμπαραστάτες τους ρεπουμπλικλάνους – θέλουν οι αμβλώσεις να είναι παράνομες, ως εκ τούτου όταν γίνονται, γιατί θα συνεχίσουν βέβαια να γίνονται ακόμα και μετά από μία ενδεχόμενη περιστολή της δυνατότητας για άμβλωση, η όλη διαδικασία θα είναι επικίνδυνη τόσο για την υγεία της εγκύου οσο και για την προσωπική της ελευθερία. Και εννοείται βέβαια πως μία απαγόρευση, ή έστω περιστολή, των αμβλώσεων θα οδηγήσει σε αύξηση των μονογονεϊκών οικογενειών, και οι μαλάκες οι συντηρητικοί πάλι θα σκοτίζουν σε όλους τα παπάρια με την «έκλυση των ηθών» και την «διαφθορά της νεολαίας».

    Επιβεβαιώνεται πάντως πλήρως αυτό που έλεγα, ότι ο τσαρλατάνος αποβλέπει στο να περιστείλει το δικαίωμα στην άμβλωση (ή και να το καταργήσει τελείως).

    Kάτι ακόμα, αυτός ο υπερσυντηρητικός ηλίθιος που είναι αντιπρόεδρος, δεν πιστεύει καν στην θεωρία της εξέλιξης. Πιστεύει όμως, όπως και οι υπόλοιποι χριστιανοταλιμπάν (που έχει αρκετούς η Αμέρικα), στην θεωρία του «έξυπνου σχεδίου».
    Έτσι, για να αρχίσουμε να αντιλαμβανόμαστε σιγά σιγά με ποιούς έχουμε να κάνουμε.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Mike_Pence#Theory_of_evolution

    Μου αρέσει!

  95. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    Theory of evolution

    When asked if he accepts evolution, Pence answered «I believe with all my heart that God created the heavens and the earth, the seas and all that’s in them. How he did that I’ll ask him about some day.»[132][133] In a 2002 statement on the floor of the House (reported in the Congressional Record), Pence told his colleagues «… I also believe that someday scientists will come to see that only the theory of intelligent design provides even a remotely rational explanation for the known universe.»[134][135]

    Μου αρέσει!

  96. Ο/Η Αλικη λέει:

    Δυστροπε, εχουμε δυστυχώς να κανουμε με πανηλίθιους/σκοταδιστές.

    ΥΓ: Η απαγόρευση των αμβλώσεων πλήττει το ατομικό δικαίωμα της διάθεσης του σώματος. Κανεις δεν δικαιούται να υποχρεώσει μια γυναίκα να κυοφορήσει.
    Αλλα, βεβαια, οταν καποιος πιστεύει οτι ο Θεός έπλασε τον κόσμο, ειναι επόμενο να πιστεύει επισης οτι μια μάζα κυττάρων -στο αρχικό στάδιο της εγκυμοσύνης- εχει ψυχή, η οποια ειναι έγκλημα να θανατώνεται.

    Μου αρέσει!

  97. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    Έτσι είναι Αλίκη.
    Προσπαθούν με διάφορους πλάγιους τρόπους, όπως είναι η απαγόρευση των αμβλώσεων (στο όνομα τάχα της ζωής των αγέννητων παιδιών), να επιβάλλουν και στην υπόλοιπη κοινωνία τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις.
    Αν μπορούσαν θα κατέφευγαν σε πολύ πιο άμεσες μορφές καταναγκασμού – όπως κάνουν και κάποιοι άλλοι, αλλού – ευτυχώς όμως στις ΗΠΑ κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, τουλάχιστον όχι στον βαθμό που θα ήθελαν.

    Μου αρέσει!

  98. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Δεν έπλασε ο θεός τον κόσμο; 🙂

    Μου αρέσει!

  99. Ο/Η Mitsos λέει:

    Tον απόλυτο αιφνιδιασμό προκαλεί στην Αθήνα η συμφωνία της Τερέζα Μέι με τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν, σύμφωνα με την οποία η Μεγάλη Βρετανία θα προμηθεύσει την Τουρκία με μαχητικά αεροσκάφη, με την ελπίδα να γίνει η χώρα της ο κύριος προμηθευτής αμυντικών συστημάτων της γειτονικής μας χώρας.

    Όπως ανακοίνωσε η Τερέζα Μέι, η βρετανική BAE Systerms θα συνεργαστεί με την τουρκική ΤΑΙ (Turkish Aerospace Industries) στην κατασκευή ενός νέου τουρκικού μαχητικού τζετ, του TF-X.

    Το TF-X έχει δυο κινητήρες, αισθητήρα IRST και σχεδίασή stealth. Τα όπλα μεταφέρονται εσωτερικά.

    Η πρόοδος στην εμπορική συμφωνία είχε παύσει μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του Ερντογάν, όμως η Μέι και ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσαν ότι τώρα το κοινό πρόγραμμα θα προχωρήσει.

    Η συμφωνία για τα μαχητικά αεροσκάφη, τα οποία η βρετανική ΒΑΕ θα σχεδιάσει και θα κατασκευάσει σε συνεργασία με την Τουρκία, αναμένεται να ανοίξει το δρόμο για την παραγγελία 250 επιπλέον αεροσκαφών τα επόμενα 20 χρόνια.

    Η βρετανική BAE ανταγωνιζόταν την ευρωπαϊκή εταιρία Airbus για το συγκεκριμένο συμβόλαιο και η Ντάουνιγκ Στριτ βρήκε την ευκαιρία, μέσω της συμφωνίας με την Τουρκία, να αυξήσει τις δουλειές στην αμυντική της βιομηχανία.

    Νωρίτερα, η Άγκυρα και το Λονδίνο συμφώνησαν να συστήσουν μια ομάδα εργασίας για την προώθηση των εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως δήλωσε η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, η οποία είναι και η πρώτη ηγέτιδα δυτικής χώρας που επισκέπτεται την Τουρκία μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.

    Σε δηλώσεις μετά τις συνομιλίες που είχε στο προεδρικό μέγαρο, η Μέι είπε πως είναι «υπερήφανη» που η Βρετανία στάθηκε δίπλα στην Τουρκία για την προάσπιση της δημοκρατίας της στη διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου!

    Μου αρέσει!

  100. Ο/Η physicist λέει:

    Νέα μέτρα κατά της παράνομης μετανάστευσης και υπέρ της εσωτερικής ασφάλειας ανακοινώθηκαν πρόσφατα από την Κυβέρνηση μιας χώρας, το όνομα της οποίας θα το αφήσω για κουΐζ. Τα μέτρα αυτά συμπεριλαμβάνουν:

    1. Την αυστηρότερη εφαρμογή διαρκών συνοριακών ελέγχων.

    2. Την επέκταση της παρακολούθησης δημόσιων χώρων με βίντεο.

    3. Την επέκταση σε όλους τους φορείς μεταφορών (υπεραστικά λεωφορεία, τραίνα, ταξί) της υποχρέωσης ελέγχου των διαβατηρίων των εισερχομένων προσώπων.

    Επιπλέον, πρόσωπα των οποίων η αίτηση χορήγησης ασύλου έχει απορριφθεί θα έχουν στο μέλον περιορισμένη ακτίνα κινήσεως στο εσωτερικό της χώρας. Εάν παραβούν αυτή την υποχρέωση ή εάν δεν εγκαταλείψουν τη χώρα μέχρι συγκεκριμένη προθεσμία, θα τιμωρούνται με φυλάκιση έως 18 μήνες.

    Εάν αυτά τα μέτρα δεν μειώσουν τον αριθμό των προσφύγων, τότε θα τίθεται σε εφαρμογή η ειδική ρύθμιση, η οποία θα απορίπτει τις αιτήσεις ασύλου προτού οι αιτούντες περάσουν καν τα σύνορα.

    Το κουΐζ είναι, λοιπόν, ποια είναι η χώρα στην οποία ανακοινώθηκαν αυτά τα μέτρα και από ποιο Κόμμα κυβερνάται.

    Μου αρέσει!

  101. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    Ο τσαρλατάνος με την νέα ρύθμιση που έθεσε σε εφαρμογή σχετικά με την μετανάστευση δεν ανακόπτει μόνο τις μεταναστευτικές ροές από τις συγκεκριμένες 7 χώρες (Ιράν, Ιράκ, Λιβύη, Σομαλία, Σουδάν, Συρία, Υεμένη) αλλά επιπλέον δημιουργεί προβλήματα και σε οσους είναι απολύτως νόμιμα διαμένουν στις ΗΠΑ, στους αυτούς τους τελευταίους δυσχεραίνει παρα πολύ τα ταξίδια προς τις χώρες καταγωγής τους (γιατί ενδέχεται να έχουν πρόβλημα στην επιστροφή τους προς τις ΗΠΑ) ή τα ταξίδια των συγγενών τους προς ΗΠΑ.
    Επιπλέον η επιλογή των χωρών φαίνεται να είναι αυθαίρετη, στα όρια της ηλιθιότητας. Το Ιράν, για παράδειγμα, δεν έχει καμία σχέση με το κύμα της τζιχαντιστικής τρομοκρατίας των τελευταίων ετών ενω σε σχέση με το Ιράκ το κύμα μεταναστών προς τις ΗΠΑ το προκάλεσαν οι ιδιες με τον καταστροφικό πόλεμο που διεξήγαγαν εις βάρος του Ιράκ. Από την άλλη ούτε το Αφγανιστάν βρίσκεται στην λίστα των χωρών από τις οποίες απαγορεύεται προς το παρόν η μετανάστευση ή τα ταξίδια προς τις ΗΠΑ (ο μακελάρης του Ορλάντο ήταν αμερικάνος υπήκοος με καταγωγή από το Αφγανιστάν) ούτε και η Σαουδική Αραβία (το ζευγάρι των μακελάρηδων πέρυσι τον Δεκέμβριο στο Σαν Μπερναρντίνο είχε καταγωγή από εκεί, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των τρομοκρατών που σκόρπισαν τον θάνατο στις 11 Σεπτεμβρίου 2001). Στην λίστα δεν υπάρχει επίσης ούτε και η Τουρκία ή το Πακιστάν, χώρες που αποδεδειγμένα πλέον είχαν (και έχουν) πολύ περισσότερες σχέσεις με την υπόθαλψη ισλαμιστών τρομοκρατών από ότι οι περισσότερες από τις χώρες που βρίσκονται στην λίστα.

    Το όλο μέτρο πέραν του ότι πιθανόν είναι αντισυνταγματικό, δεν πρόκειται φυσικά να έχει την παραμικρή θετική επίδραση στην καταπολέμηση της ισλαμιστικής τρομοκρατίας. Πρόκειται για μία ηλιθιότητα.

    Trump immigration curbs cause worldwide chaos, panic, anger

    http://www.reuters.com/article/us-usa-trump-immigration-chaos-idUSKBN15C0LD

    President Donald Trump’s most far reaching action since taking office plunged America’s immigration system into chaos on Saturday, not only for refugees but for legal U.S. residents who were turned away at airports and feared being stranded outside the country.

    Immigration lawyers and advocates worked through the night trying to help stranded travelers find a way back home. Lawyers in New York sued to block the order, saying many people have already been unlawfully detained, including an Iraqi who worked for the U.S. Army in Iraq.

    Confusion abounded at airports as immigration and customs officials struggled to interpret the new rules, with some legal residents who were in the air when the order was issued detained at airports upon arrival.

    «Imagine being put back on a 12-hour flight and the trauma and craziness of this whole thing,» said Mana Yegani, an immigration lawyer in Houston. «These are people that are coming in legally. They have jobs here and they have vehicles here.»

    The new Republican president on Friday put a four-month hold on allowing refugees into the United States and temporarily barred travelers from Syria and six other Muslim-majority countries. He said the moves would protect Americans from terrorism, in a swift and stern delivery on a campaign promise.

    The ban affects travelers with passports from Iran, Iraq, Libya, Somalia, Sudan, Syria and Yemen and extends to green card holders who are legal permanent residents of the United States.

    Arab travelers in the Middle East and North Africa said the order was humiliating and discriminatory. It drew widespread criticism from U.S. Western allies including France and Germany, Arab-American groups and human rights organizations.

    Iran condemned the order as an «open affront against the Muslim world and the Iranian nation» and vowed to retaliate. Of the seven countries targeted, Iran sends the most visitors to the United States each year – around 35,000 in 2015, according to the Department of Homeland Security.

    The ban extends to green card holders who are authorized to live and work in the United States, Homeland Security spokeswoman Gillian Christensen said.

    It was unclear how many legal permanent residents would be affected. A senior U.S. administration official said on Saturday that green card holders from the seven affected countries have to be cleared into the United States on a case-by-case basis.

    LEGAL RESIDENTS STUNNED

    Legal residents of the United States were plunged into despair at the prospect of being unable to return to the United States or being separated from family members trapped abroad.

    «I never thought something like this would happen in America,» said Mohammad Hossein Ziya, 33, who came to the United States in 2011 after being forced to leave Iran for his political activities.

    Ziya, who lives in Virginia, has a green card and planned to travel to Dubai next week to see his elderly father. «I can’t go back to Iran, and it’s possible I won’t be able to return here, a place that is like my second country,» he said.

    Saleh Taghvaeian, 36, teaches agricultural water management at Oklahoma State University in Stillwater, said he feared his wife would not be able to return from Iran after a visit.

    In Cairo, five Iraqi passengers and one Yemeni were barred from boarding an EgyptAir flight to New York on Saturday, sources at Cairo airport said. Dutch airline KLM [AIRF.PA] said on Saturday it had refused carriage to the United States to seven passengers from predominately Muslim countries.

    Canada’s WestJet Airlines said it turned back a passenger bound for the United States on Saturday in order to comply with the order. A spokeswoman did not say which country the passenger had come from.

    At least three lawyers from the International Refugee Assistance Project were at the arrivals lounge at New York’s John F. Kennedy International Airport, buried in their laptops and conference calls, photocopies of individuals’ U.S. visas on hand.

    U.S. AGENCIES SCRAMBLE

    In Washington, the agencies charged with handling immigration and refugee issues grappled with how to interpret the measure. U.S. officials, speaking on condition of anonymity, said they were not consulted on the executive order and in some cases only learned the details as they were made public.

    At the State Department, a senior official said lawyers were working closely with their counterparts at Homeland Security to interpret the executive order, which allows entry to people affected by the order when it is in the «national interest.»

    However, a federal law enforcement official said, «It’s unclear at this point what the threshold of national interest is.»

    Senior administration officials said it would have been «reckless» to broadcast details of the order in advance of new security measures. The officials told reporters that Homeland Security now has guidance for airlines.

    They dismissed as «ludicrous» the notion that the order amounted to a «Muslim ban.» Afghanistan, Malaysia, Pakistan, Oman, Tunisia and Turkey were Muslim-majority countries not included, an official said.

    Since it was announced on Friday, enforcement of the order was spotty and disorganized.

    Travelers were handled differently at different points of entry and immigration lawyers were advising clients to change their destination to the more lenient airports, she said. Houston immigration lawyer Yegani said officials denied travelers with dual Canadian and Iranian citizenship from boarding planes in Canada to the United States.

    The order seeks to prioritize refugees fleeing religious persecution. In a television interview, Trump said the measure was aimed at helping Christians in Syria.

    Some legal experts said that showed the order was unconstitutional, as it would violate the U.S. right to freedom of religion. But others said the president and U.S. Congress have latitude to choose who receives asylum.

    Lawyers from immigration organizations and the American Civil Liberties Union sued in federal court in Brooklyn on behalf of two Iraqi men, one a former U.S. government worker and the other the husband of a former U.S. security contractor.

    The two men had visas to enter the United States but were detained on Friday night at Kennedy airport, hours after Trump’s executive order, the lawsuit said. One of the men, former U.S. Army interpreter, Hameed Khalid Darweesh, was later released.

    Μου αρέσει!

  102. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    Όπως προαναφέρθηκε, πρόβλημα θα έχουν και οσοι απολύτως νόμιμα διαμένουν στις ΗΠΑ.

    ‘Case by case’ approach for U.S. green card holders under Trump’s new order

    U.S. green card holders from Syria and six other Muslim-majority countries traveling outside the United States need to check with a U.S. consulate to see whether they can return, senior U.S. administration officials said on Saturday.

    New restrictions on immigrants and refugees in an executive order signed by President Donald Trump will mean legal permanent residents who have passports from the seven countries have to be cleared back into the United States on a case-by-case basis, an official told reporters in a briefing.

    «It’s being cleared on a case-by-case basis and being moved expeditiously,» the official said.

    The official defended the scope and execution of the new rules, saying it moved with «astonishing rapidity» but worked as intended.

    Confusion abounded at airports as immigration and customs officials struggled to interpret the new rules, with some legal residents who were in the air when the order was issued detained at airports upon arrival.

    The ban affects travelers with passports from Iran, Iraq, Libya, Somalia, Sudan, Syria and Yemen.

    The official argued the pause on travel from the countries is a response to concerns that immigration and refugee programs are being abused. The Trump administration is developing stricter rules for vetting people who want to come to the United States.

    Asked about lawsuits filed against the order, the official declined specific comment, but said foreigners do not have a right to enter into the United States, and dismissed as «ludicrous» the notion that the move amounted to a «Muslim ban.»

    Afghanistan, Malaysia, Pakistan, Oman, Tunisia and Turkey were Muslim-majority countries not included in the order, a second official said.

    Μου αρέσει!

  103. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    Trump puts Bannon on security council, dropping joint chiefs

    http://www.bbc.com/news/world-us-canada-38787241

    President Donald Trump is reshuffling the US National Security Council (NSC), downgrading the military chiefs of staff and giving a regular seat to his chief strategist Steve Bannon.

    Mr Bannon, formerly the head of the populist right-wing, Breitbart News website, will join high-level discussions about national security.

    The order was signed on Saturday.

    The director of national intelligence and the joint chiefs will attend when discussions pertain to their areas.

    Under previous administrations, the director and joint chiefs attended all meetings of the NSC’s inner circle, the principals’ committee.

    The National Security Council (NSC) is the main group advising the president on national security and foreign affairs.

    It is led by retired lieutenant-general Mike Flynn, who was one of Mr Trump’s closest advisers and most ardent supporters during the campaign.

    […]

    Μου αρέσει!

  104. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Δύστροπε αναφέρεις:
    «Καμία γυναίκα δεν καταφεύγει στην άμβλωση με ελαφρά καρδιά, η απόφαση είναι πολύ σοβαρή και επώδυνη, και ως εκ τούτου όλες οι γυναίκες προσπαθούν να την αποφύγουν.»
    Λάθος, κάποιες το κάνουν και κάνουν και χειρότερα (και επειδή αυτό συμβαίνει και με άνδρες και στο θέμα της απόφασης για τεκνοποιία διακοπή κλπ κλπ,΄αλλά ..και γενικότερα – σε άλλα θέματα- θα λέγαμε ότι δεν ισχύει ότι κανείς άνθρωπος δεν κάνει ……).
    Για μένα το ζήτημα είναι αν δεχόμαστε ότι πρέπει να υπαρχει απόλυτη ευχέρεια στην γυναίκα να επιλέξει αν θα συνεχίσει μια εγκυμοσύνη ή όχι.
    Χωρίς τελείες ή αστερίσκους (η νομιμότητα δεν αποτρελεί τέτοιο, εξυπακούεται ότι μιλάμε για νόμιμες διαδικασίες).
    Και ανεξάρτητα των λόγων που την οδήγησαν στην επιλογή.
    Αν στο θεσμικό επίπεδο μπουν προϋποθέσεις (που αφορούν το νόμιμον της κάθε πράξης), οι οποίες έχουν να κάνουν με το κίνητρο ή την πρόθεση, τότε το πράγμα αλλάζει και είμαστε στον αστερισμό της λογικής των πολέμιων του δικαιώματος των γυναικών για να αποφασίζουν για το θέμα.
    Μπορεί εσύ καλοπροαίρετα να βάζεις κάποιες προϋποθέσεις στο σχόλιό σου, αλλά η διαφορά στην αφήγηση των πολέμιων δεν είναι διαφορετική, παρό μόνο σε ποσοτικό επίπεδο.
    Το αν οι γυνάικες (κάποιες γυναίκες) κάνουν ή έκαναν κατάχρηση του δικαιώματος που τους προσφέρει ο νόμος, μπορεί να είναι αλήθεια, αλλά δεν πρέπει να μπλέκονται οι 2 συζητήσεις.
    Εκτός αν θεωρήσουμε ότι η κατάχρηση είναι τέτοιας έκτασης που δημιουργείται πρόβλημα στην κοινωνία, οπότε οκ, αν το δούμε αν πρέπει ο νόμος να διαφοροποιείθεί (να καταργηθεί στην πραγματικότητα, ως προς την ουσία του).
    Η άποψή μου είναι «έχει το δικαίωμα να αποφασίσει» και ο νόμος πρέπει να την διευκολύνει να το πράξει εντός των πλαισίων της αποδεκτής συμπεριφοράς ενός πολίτη, τα οποία ταυτίζονται με την τήρησή των επιταγών του (του νόμου).
    ¨Οπως Ευρώπη σήμερα

    Μου αρέσει!

  105. Ο/Η Αλικη λέει:

    Αναγνώστης 13:28 +1

    Μου αρέσει!

  106. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    merci (μποκού) και να προσθέσω ότι θεωρώ αυτονόητο ότι αυτό που αναφέρεις στο σχόλιό σου για τα «αρχικά στάδια εγκυμοσύνης» προσδιορίζει όριο (το βασικότερο ίσως) για το αν είναι αποδεκτή μια πράξη διακοπής κύησης

    Μου αρέσει!

  107. Ο/Η Ενη λέει:

    Αναγνωστης 30/1 13:28 +++++
    υγ. Δεν ειναι για να εισπραξω το merci ….. Aναγνωστα μας

    υγ. Ο κινδυνος για την υγεια της κυοφορουσας μετραει, σε μια διακοπη μιας κυησης, και οχι η «ψυχή» του εμβρυου.

    Μου αρέσει!

  108. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Κοιτάξτε να δείτε (που λέγανε παλιά στο ..τιμημένο τα στελέχια, δεν ξέρω αν θυμάστε την Αλέκα τον Χαρίλαο, τον ..ΑΜπατιέλο και τόσους άλλους 😆 ).
    Σίγουρα πρέπει να διασφαλίζεται ότι η πληρούνται οι προϋποθέσεις ότι η επιλογή της γυνάικας είναι ελεύθερη και όχι αποτέλεσμα πιέσεων.
    Το ζήτημα (τελικά) δηλαδή είναι η αυτοδιάθεση της γυναίκας και όχι το αποτέλεσμα.
    Εννοώ ότι εκτός του δικαιώματος να μπορεί να αποφασίσει την διακοπή έχει και το δικαίωμα να την συνεχίσει και η Πολιτεία πρέπει εξίσου να την προστατεύει σε αυτήν την επιλογή.
    Και για να μην μου πει ..κάποιος ότι το δεύτερο είναι ακραίο, θέλω να του πω ότι υ΄πάρχουν τέτοια παραδείγματα και όχι ακραία ή εξαιρέσεις. Αναφέρω ένα απλό και σχετικά (με άλλα) ανώδυνο (επιφανειακά). Σε επιχειρήσεις το φαινόμενο «εγώ το ξεκαθάρισα όταν σε προσλάμβανα δεν θα μέινεις έγκυος» συμβαίνει και αυτό συνιστά πίεση για να μην συνεχίσει η γυναίκα την κύηση.

    Και δεν λέω τα παραπάνω για να μείνω στα αυτονόητα (δηλαδή να παραβιάσω ανοιχτές θύρες) αλλά για να μεταφέρω τον προβληματισμό μου σχετικά με το ότι ενώ φαίνονται κάποια πράγματα απλά και ξεκάθαρα, δεν είναι τόσο απλά στη δημόσια συζήτηση με ατ΄ζέντα τι να κάνουμε νομοθετικά.
    Ας πούμε είναι παραβίαση του δικαιώματος των γυναικών αν ένα Κράτος επιβάλλει έλεγχο γεννήσεων;; (μπορεί νάναι, αλλά μπορεί και να μην είναι , αυτό που λέγαμε παραπάνω για υπέρτερο συμφέρον;;)
    Αν το δούμε ανάποδα και πέρα από δαιμονοποιήσεις (μη δαιμονοποίηση δεν σημαίνει αποδοχή, το αντίθετο αποτελεί προϋπόθεση για να αντικρουστεί αποτελεσματικά μια άποψη) αυτό λένε και οι υπέρμαχοι στο να μπουν προϋποθέσεις για το δικαίωμα στην διακοπή της κύησης, πέρα από τα προφανή. Δηλαδή βάζουν στο παιχνίδι τη διάσταση του υπέρτερου συμφέροντος και όταν μπάινει αυτή καλούμαστε να μην το απαντήσουμε πρόχειρα, δηλαδή αντανακλαστικά και γενικά.

    Μου αρέσει!

  109. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    «Μπορεί εσύ καλοπροαίρετα να βάζεις κάποιες προϋποθέσεις στο σχόλιό σου, αλλά η διαφορά στην αφήγηση των πολέμιων δεν είναι διαφορετική, παρό μόνο σε ποσοτικό επίπεδο.»

    Μόνο που δεν βάζω προϋποθέσεις Αναγνώστη και ουσιαστικά μου βάζεις λόγια στο στόμα, εφόσον πουθενά δεν μίλησα για κάποια «κατάχρηση» του δικαιώματος της άμβλωσης. Στο σχόλιο μου το θέτω αυτό ξεκάθαρα,
    «Κάτι που δεν πιάνω είναι βάσει ποιάς λογικής οι διάφοροι δεξιοί μαλάκες θεωρούν ότι έχουν το δικαίωμα να καθορίζουν το αν θα μπορεί να κάνει άμβλωση ή όχι μία γυναίκα.»
    Δεν βλέπω που ακριβώς θέτω «προϋποθέσεις» για την δυνατότητα των γυναικών να κάνουν άμβλωση, κάθε άλλο. Και η ακριβώς επόμενη φράση μου, την οποία παραθέτεις στο πρώτο σου σχόλιο, ήθελε να δώσει εξτρα έμφαση στο γεγονός ότι, για τις περισσότερες γυναίκες τουλάχιστον, η άμβλωση δεν είναι ακριβώς μία ευχάριστη διαδικασία αλλά παρόλα αυτά ενίοτε καθίσταται αναγκαίο για μία γυναίκα να καταφύγει σε αυτή. Οπότε σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να έχει την δυνατότητα να καταφύγει σε αυτή χωρίς να θέτει σε κίνδυνο την προσωπική της ελευθερία ή την υγεία της. Με άλλα λόγια, η άμβλωση θα πρέπει να είναι νόμιμη και να διεξάγεται μέσα σε ιατρικά ασφαλείς συνθήκες για την έγκυο. Δεν βλέπω λοιπόν αυτή η θέση που υποστηρίζω να έχει κάποια σχέση με αυτά που λένε οι πολέμιοι του δικαιώματος στην άμβλωση, βασικά είναι τελείως αντίθετη σε αυτά που λένε αυτοί.

    ΥΓ. Έγραψες δύο σχόλια αλλά παρόλα αυτά και η δική σου θέση σου επι του θέματος δεν είναι απολύτως ευκρινής. Και δεν είναι απολύτως ευκρινής γιατί τα οσα λες στο δεύτερο σχόλιο δημιουργούν την εντύπωση ότι βρίσκονται σε κάποια διάσταση, σε ένα βαθμό τουλάχιστον, από αυτά αυτά που λες στο πρώτο.

    Μου αρέσει!

  110. Ο/Η Ενη λέει:

    » . Με άλλα λόγια, η άμβλωση θα πρέπει να είναι νόμιμη και να διεξάγεται μέσα σε ιατρικά ασφαλείς συνθήκες για την έγκυο » (ΔΠ)

    Αυτή ειναι η ουσια του θεματος. !!!!!!

    Μου αρέσει!

  111. Ο/Η Αλικη λέει:

    Δυστροπε, πραγματι δεν θέτεις προυποθεσεις με το σχολιο σου.
    Έδωσα πόντο στον Αναγνώστη, οχι επειδη διαφωνώ με το δικο σου σχολιο, αλλα διοτι μου άρεσε η διατύπωση των επιχειρημάτων υπερ του δικαιώματος της άμβλωσης.

    ΥΓ: Το περι «ψυχής του εμβρύου» ειναι προφανές, νομιζω, οτι δεν το επικαλούμαι εγω. Το αναφέρω ως επιχείρημα που προβάλλεται απο τους πολέμιους των αμβλώσεων.

    Μου αρέσει!

  112. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    Αλίκη δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. 🙂 Δεν εξέλαβα το επιδοκιμαστικό σου σχόλιο προς αυτό του Αναγνώστη ως έκφραση έμμεσης διαφωνίας μαζί μου. Ούτως ή άλλως για το συγκεκριμένο θέμα δεν μου δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι διαφωνούμε.

    Μου αρέσει!

  113. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Διευκρινίσεις προς άρση παρεξηγήσεων.
    Δύστροπε, δεν σου χρέωσα κάτι, κατέθεσα κάποιες αιρέσεις σε κάποιες αναφορές σου ή με αφορμή αυτές για να πω κάτι πέραν των όσων λες και που στυμφωνώ (είναι καταδικαστέα όλη αυτή η ιστορία).

    Πιο συγκεκριμένα: (τονίζω τα σημεία που κατά τη γνώμη μου θέλουν διευκρίνηση την οποία προσπάθησα να κάνω).

    1. Καμία γυναίκα δεν καταφεύγει στην άμβλωση με ελαφρά καρδιά, η απόφαση είναι πολύ σοβαρή και επώδυνη, και ως εκ τούτου όλες οι γυναίκες προσπαθούν να την αποφύγουν.
    ¨οχι, σεν συμφωνώ, το κάνουν πολλές, το ανέφερα παραπάνω.

    2. Όταν όμως για κάποιο λόγο καταστεί αναγκαία τότε το απόλυτα λογικό είναι η άμβλωση να είναι νόμιμη φυσικά και έτσι να μπορεί να γίνει μέσα στο κατάλληλο ιατρικό περιβάλλον ώστε να είναι ασφαλής..
    Έτσι όπως διατυπώθηκε, διαφωνώ. Η άποψή μου είναι
    «Ανεξαρτήτως του λόγου που η γυναίκα με ελέυθερη βούληση εκτίμησε ότι πρέπει να προβεί στη διακοπή της κύησης και το αποφάσισε, πάντα θα πρέπει να διασφαλίζεται ότι η εν λόγω ιατρική πράξη θα μπορεί να γίνει μέσα στο κατάλληλο ιατρικό περιβάλλον ώστε να είναι ασφαλής»
    Μπορεί όμως να συμφωνείς και εσύ σε αυτό που θέλω να πω οπότε οκ, δεν υπάρχει λόγος να αντιδικούμε για ανύπαρκτες διαφωνίες.

    3. Σχετικά με το μπερδεμένο σχόλιό μου. Θέλω να πω ότι δεν αρκεί η καταγγελία και ότι η δαιμονοποίηση μιας άποψης, γιατί ο αντίλογός μας δεν είναι ισχυρός.
    Θέλησα λοιπόν να δείξω ότι η άποψη που λέει ότι η διακοπή θα γίνεται και με προύποθέσεις έξω από την βούληση του υποκειμένου, ναι μεν διαφωνώ, αλλά δεν βασίζεται σε κάτι τόσο εξωπραγματικό.
    Και έδωσα κάποια παραδείγματα όπου και εμείς (άντε καλά εγώ που δεν είμαι ..κρυστάλλινος) βάζουμε στην συνάρτηση την έννοια του κοινωνικού συμφέροντος απέναντι στην επιλογή του ατόμου.
    ΄Δεν συμφωνώ και θα ήθελα να ισχύει το σωστό καθολικά (στην περίπτωσή μας) αλλά ας έχουμε υπόψιν ότι δεν είναι έτσι.
    Και δεν το λέω για σένα, για μένα το λέω και την επιχειρηματολογία μου στην οποία επιμένω (καμία προϋπόθεση που έχει να κάνει με τους λόγους της απόφασης της γυνάικας η οποία αποφάσισε ελευθέρα βουλήσει).

    Μου αρέσει!

  114. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    «τονίζω τα σημεία που κατά τη γνώμη μου θέλουν διευκρίνηση την οποία προσπάθησα να κάνω»

    Δεν μίλησες στο αρχικό σου σχόλιο για «διευκρινήσεις» αλλά για «προϋποθέσεις» που υποτίθεται ότι θέτω και επιπλέον ότι είμαι εναντίον της «κατάχρησης» της άμβλωσης. Θετικό πάντως που στο τελευταίο σχόλιο κάνεις ένα βήμα πίσω και απλά αναφέρεσαι σε σημεία που χρήζουν «διευκρίνισης» και όχι σε «προϋποθέσεις» και «καταχρήσεις», και γενικώς σε αναφορές που ουδέποτε έκανα.

    Πάμε στο δια ταύτα.

    1. Το ‘καμία’ μπορεί να ήταν υπερβολικό αλλά σίγουρα οι περισσότερες γυναίκες δεν θεωρούν την άμβλωση ως κάτι το ευχάριστο. Τουλάχιστον αυτό λένε διάφορες έρευνες που έχουν γίνει επι του θέματος. Το ότι υπάρχουν εξαιρέσεις είναι σίγουρο αλλά δεν είναι αυτές ο κανόνας.

    2. Εδω δεν πολυκαταλαβαίνω σε τι διαφωνείς. Το νόημα είναι το ίδιο, απλά η δική σου διατύπωση λέει με πιο περίτεχνο τρόπο (και ενδεχομένως και λιγότερο κατανοητό) αυτό που λέει η δική μου, και δίνοντας μία έξτρα έμφαση σε κάποια σημεία. Ειλικρινά, δεν βλέπω κάποια διαφορά ουσίας.

    3. Προφανώς και δεν αρκεί η απλή καταγγελία μίας θέσης με την οποία διαφωνούμε. Κανείς εδω πέρα δεν υποστήριξε το αντίθετο. Σε σχέση με το επίμαχο θέμα υπάρχει πλούσια και απόλυτα λογική επιχειρηματολογία εναντίον των αρνητών του δικαιώματος στην άμβλωση. Δεν πιστεύω όμως να περίμενες να αρχίσουμε σε αυτή εδω την ανάρτηση την ανάλυση όλων αυτών των επιχειρημάτων.

    Μου αρέσει!

  115. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    άμα το θέμα είναι να το πούμε διευκρινίσεις και καλυτπόμαστε εγώ δεν έχω θέμα.
    1. Δεν έχει να κάνει με το πόσες (μία καμία πολλές κλπ). Η ουσία είναι ότι δεν πρέπει να υπάρχει η παράμετρος που δικαιολογεί γιατί παίρνουν την απόφαση, γιατί δεν χρειάζεται δικαιολογία, άμα χρειάζεται αναιρείται το βασικό.
    2. Όταν – τότε γράφεις, διαφωνώ
    3. Δεν περιμένω τίποτα και δεν ψέγω κανέναν. ¨οποιος θέλει μοιράζεται σκέψεις.

    Μου αρέσει!

  116. Ο/Η Αλικη λέει:

    «Καμια προυποθεση που εχει να κανει με τους λογους της γυναίκας, η οποια αποφάσισε ελεύθερα βουλήσει» : εξαιρετική διατύπωση, Αναγνώστη!

    ΥΓ: Οταν συζητειτο η τροποποίηση του σχετικού αρθρου του Ποινικού Κωδικα, βασει του οποίου η άμβλωση ηταν αδίκημα, και εισήχθη η νομιμοποίηση των αμβλώσεων -υπο τους όρους που θέτει ο νομος (αρθρο 304 ΠΚ, αν θυμάμαι καλα)-, γεγονος το οποιο έλαβε χώρα επι υπουργιας Μαγκάκη, έτυχε να βρίσκομαι σε στενή σχεση με την νομοπαρασκευαστική διαδικασία.
    Πρεπει να σας πω οτι δεν ηταν καθολου αυτονόητα αυτα στα οποια συμφωνούμε εδώ (καμια προυποθεση κλπ). Ειχε γινει λογος, απο νομικούς, ακομη και για να τεθεί ως προυποθεση η συγκατάθεση του συζύγου -επι έγγαμης εγκύου.

    Μου αρέσει!

  117. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    1. «Δεν έχει να κάνει με το πόσες (μία καμία πολλές κλπ). Η ουσία είναι ότι δεν πρέπει να υπάρχει η παράμετρος που δικαιολογεί γιατί παίρνουν την απόφαση, γιατί δεν χρειάζεται δικαιολογία, άμα χρειάζεται αναιρείται το βασικό.»

    Εσυ το ερμηνεύεις έτσι, σαν προσπάθεια δικαιολόγησης του γιατί παίρνουν την απόφαση. Από πουθενά όμως δεν προκύπτει αυτή η ερμηνεία που δίνεις.

    2. Θα επιμείνω, δεν είναι κατανοητό πάνω σε τι διαφωνείς.

    Μου αρέσει!

  118. Ο/Η Ενη λέει:

    «n.gr » Ειδήσεις » Κόσμος RSS : Κόσμος
    Δημοσίευση: 31 Ιαν. 2017, 11:34
    Βροχή δικαστικών μέτρων
    Συνεχίζονται οι αγωγές εναντίον του διατάγματος του Τραμπ

    Διαδηλωτές στο αεροδρόμιο της Ατλάντα: Το μπλόκο έχει βγάλει στο δρόμο κύμα που αρχίζει σχηματίζεται ως κίνημα αντι-Τραμπ (Φωτογραφία: ΑΠΕ )

    Ουάσινγκτον
    Με την μάχη στις ΗΠΑ γύρω από το διάταγμα του Τραμπ να μαίνεται, έχοντας ήδη προκαλέσει «επέμβαση» του προέδρου στη σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης, οι αγωγές εναντίον του μπλόκου συνεχίζουν να φτάνουν στα δικαστήρια.

    Η μεγαλύτερη οργάνωση που εκπροσωπεί τους μουσουλμάνους στις ΗΠΑ ακολούθησε την πολιτεία της Ουάσινγκτον και στράφηκε και αυτή στη νομική οδό, ενώ ανάλογο βήμα εξετάζουν και εταιρείες της Σίλικον Βάλεϊ.

    Το Συμβούλιο Αμερικανόϊσλαμικών Σχέσεων, η μεγαλύτερη οργάνωση που εκπροσωπεί τους μουσουλμάνους στις ΗΠΑ, υπέβαλε αγωγή σε ομοσπονδιακό επίπεδο για 20 υποθέσεις.

    Υπενθυμίζεται ότι μήνυση είχε υποβάλει και η πολιτεία της Ουάσινγκτον, υποστηρίζοντας ότι το προεδρικό διάταγμα του Τραμπ παραβιάζει την νομική πρόβλεψη περί ίσης προστασίας και την πρώτη τροποποίηση του Συντάγματος των ΗΠΑ.

    Αρκετοί άλλοι γενικοί εισαγγελείς πολιτειών που πρόσκεινται στο Δημοκρατικό Κόμμα, όπως αναφέρει το Reuters, έχουν δηλώσει ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο υποβολής μηνύσεων. «Πρόκειται για μία παραβίαση και έναν κίνδυνο για όλους τους πολίτες στην πολιτεία της Ουάσιγκτον και για όλες τις θρησκείες» δήλωσε ο κυβερνήτης της πολιτείας, Τζέι Ίνσλι, που είναι μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος.

    Τη μήνυση που υπέβαλε η πολιτεία της Ουάσινγκτον υποστηρίζουν οι εταιρίες Amazon.com Inc και Expedia Inc, που έχουν την έδρα τους στην περιοχή του Σιάτλ. Και οι δύο ανέφεραν ότι το διάταγμα τους επιφέρει ζημία εξαιτίας προβλημάτων που προκαλεί σε υπαλλήλους και συνεργάτες τους.

    Ο αμερικανός τομέας των ψηφιακών τεχνολογιών έχει πρωταγωνιστική θέση στην απασχόληση ξένων εργατών και ασκεί την πιο έντονη κριτική στην εφαρμογή των μέτρων απαγόρευσης.

    Χαρακτηριστικά, ομάδα εταιριών του κλάδου -η Google, το Netflix, Airbnb και το GitHub- φέρονται να πρόκειται να προχωρήσουν την Τρίτη σε συνάντηση για να συζητήσει για τον καλύτερο τρόπο υποστήριξης των μηνύσεων και τις νομικές ενέργειες που απαιτούνται.
    Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

    υγ. Αν και νομιζω, οτι ενα ξεχωριστο ποστ, θα ηταν χρησιμο, αγαπητέ Σχολιαστη..

    Μου αρέσει!

  119. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    Πέθανε στα 93 του ο Νιγηριανός με τις 86 συζύγους
    Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017 08:29

    Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 93 ετών, άφησε το Σάββατο ο Νιγηριανός Μουχαμαντού Μπέλο Μασάμπα, ο οποίος έγινε γνωστός πριν από μερικά χρόνια, όταν ισλαμικό δικαστήριο τον κάλεσε να χωρίσει τις 82 από τις 86 συζύγους του.

    Ο 93χρονος είχε φυλακιστεί στο παρελθόν, επειδή αρνιόταν να χωρίσει τις γυναίκες του.
    Το 2008, ισλαμικό δικαστήριο που επιβλέπει την εφαρμογή της σαρίας, του ισλαμικού νόμου ο οποίος ισχύει σε 12 πολιτείες της Νιγηρίας, τον συνέλαβε με την κατηγορία της κατά συρροή παράβασης των θρησκευτικών νόμων και της παράνομης ένωσης με 86 συζύγους.

    Τον διέταξε δε να κρατήσει μόνο τέσσερις συζύγους, όπως ορίζει το Ισλάμ, αλλά εκείνος αρνήθηκε, υποστηρίζοντας ότι δεν παραβίασε καμία θρησκευτική αρχή.
    Σύμφωνα με εκπρόσωπο της οικογένειάς του, ο άνδρας αρνιόταν να πάρει φάρμακα, ωστόσο είχε στο πλευρό του τις γυναίκες του, μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής του.
    naftemporiki.gr με πληροφορίες από AFP, ΑΜΠΕ

    http://www.naftemporiki.gr/story/1199599/pethane-sta-93-tou-o-nigirianos-me-tis-86-suzugous

    ΥΓ Για να δειτε τι -πραγματικα- συμβαινει σε αρκετες χωρες λ.χ. της Μ.Ανατολης κια της Αφρικης. . Εκει ο ανδρας ειναι βασιλιας 🙂

    Μου αρέσει!

  120. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Ορέ Δύστροπε, δεν ερμηνεύω εσένα, σου λέω ότι όταν σε ένα κείμενο, το οποίο παράγει αποτελέσματα σε θεσμικό επίπεδο υπάρχουν σημεία που προσπαθούν να εξειδικεύσουν κάτι που προβλέπεται ως καθολικό, ενώ αυτό μπορεί να γίνεται για λόγους ενίσυσης της επιχειρηματολογίας για το εύλογο και το αναγκάιο, στην πραγματικότητα το αποδυναμώνουν.
    Εσύ δεν έκανες ..πρόταση νόμου, απλώς σκέψου αν σου κάνει αυτό που παρατηρώ και επισημαίνω όταν βλέπω μια νομοθετική πρόβλεψη και την κρίνω.
    Σχετικά με το δυσνόητο, θέλω να πω με παραδείγματα εύστοχα ή όχι (δεκτή η κριτική) ότι το να τσουβαλιάζουμε όσους δεν συμφωνούν με την άποψη που έχουμε (στο θέμα όχι …γενικότερα) και να τους αντιμετωπίζουμε ..ολουνούς (και όλα τους τα επιχειρήματα) ως ακραίους ιδεαλιστές θρησκόληπτους κλπ δεν το βρίσκω …προσήκουσα αντιμετώπιση.
    Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κυριαρχεί στην αντίπαλη άποψη η ακραία πλευρά και ότι από αυτήν εκφράζεται.

    Μου αρέσει!

  121. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    Μετά τον πρόεδρο του Μεξικού σειρά είχε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας – σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε μαζί του, ο μπουνταλάς τον προσέβαλε χρησιμοποιώντας άκρως μη-διπλωματική γλώσσα, τόσο κατά την διάρκεια της συνομιλίας οσο και μετά.

    ‘Dumb deal’ drags Australia-U.S. ties to new low after tense Trump call

    http://www.reuters.com/article/us-usa-trump-australia-idUSKBN15H09T

    U.S. President Donald Trump labeled a refugee swap deal with Australia «dumb» on Thursday after a Washington Post report of an acrimonious telephone call with Australia’s prime minister threatened a rare rift in ties between the two staunch allies.

    The Post reported that Trump described the resettlement plan as «the worst deal ever» and accused Australia of trying to export the «next Boston bombers». It said the call had been scheduled to last an hour but Trump cut it short after 25 minutes when Australian Prime Minister Malcolm Turnbull tried to turn to subjects such as Syria.

    Turnbull told reporters the call with Trump at the weekend had been frank and candid but refused to give further details.

    «I do stand up for Australia. My job is to defend Australian interests,» Turnbull said in Melbourne.

    Turnbull refused to confirm the Post report that Trump, who had earlier spoken to world leaders including Russian President Vladimir Putin and Mexican President Enrique Pena Nieto, had angrily told him that the call was «the worst so far».

    Political analysts said such acrimony was unprecedented, surpassing even the difficult relations between former U.S. President Richard Nixon and then Australian Prime Minister Gough Whitlam, who pulled Australian troops out of the Vietnam War.

    «Even that was always done in the language of foreign policy niceties,» said Harry Phillips, a political analyst of 40 years experience at Edith Cowan and Curtin universities in Perth.

    As reports of the conversation hit headlines on both sides of the world, Trump tweeted shortly before midnight in Washington: «Do you believe it? The Obama Administration agreed to take thousands of illegal immigrants from Australia. Why? I will study this dumb deal.»

    […]

    White House spokesman Sean Spicer and the U.S. Embassy in Australia have both said Trump would honor the deal. In several media appearances after Trump’s tweet, Turnbull reiterated that he believed the deal stood.

    «He is saying that this is not a deal he would have made, but the question is will he honor that commitment? He has already given it,» Turnbull said. «I make Australia’s case frankly, powerfully, forthrightly and hopefully persuasively when I deal with other leaders.»

    […]

    Μου αρέσει!

  122. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    Και εδω το άρθρο της WaPo για το οποίο κάνει λόγο το αρθρο του Reuters. Περιέχει αρκετές λεπτομέρειες για την τραμπούκικη συμπεριφορά του Τράμπ απέναντι στον πρωθυπουργό της Αυστραλίας.
    Εαν συμπεριφέρεται σαν τραμπούκος σε πρωθυπουργούς χωρών όπως η Αυστραλία, με τις οποίες οι ΗΠΑ έχουν μακροχρόνιες και στενότατες στρατηγικές σχέσεις, αντιλαμβάνεται κανείς πως θα συμπεριφερερθεί σε ηγέτες χωρών με τις οποίες οι σχέσεις είναι λιγότερο στενές, και οι οποίοι θα διανοηθούν σε κάτι να διαφωνήσουν μαζί του ή να του ζητήσουν να τιμήσει μία συμφωνία που έχουν κάνει οι ΗΠΑ αλλά δεν θα τυγχάνει της προσωπικής του έγκρισης, με χώρες π.χ. όπως η Ελλάδα. Και ανεξάρτητα από το αν πρωθυπουργός θα είναι ο Τσίπρας ή ο Μητσοτάκης.

    No ‘G’day, mate’: On call with Australian prime minister, Trump badgers and brags

    https://www.washingtonpost.com/world/national-security/no-gday-mate-on-call-with-australian-pm-trump-badgers-and-brags/2017/02/01/88a3bfb0-e8bf-11e6-80c2-30e57e57e05d_story.html?postshare=411485997202637&tid=ss_tw&utm_term=.b2adba868b05

    It should have been one of the most congenial calls for the new commander in chief — a conversation with the leader of Australia, one of America’s staunchest allies, at the end of a triumphant week.

    Instead, President Trump blasted Australian Prime Minister Malcolm Turnbull over a refu­gee agreement and boasted about the magnitude of his electoral college win, according to senior U.S. officials briefed on the Saturday exchange. Then, 25 minutes into what was expected to be an hour-long call, Trump abruptly ended it.

    At one point, Trump informed Turnbull that he had spoken with four other world leaders that day — including Russian President Vladi­mir Putin — and that “this was the worst call by far.”

    Trump’s behavior suggests that he is capable of subjecting world leaders, including close allies, to a version of the vitriol he frequently employs against political adversaries and news organizations in speeches and on Twitter.

    “This is the worst deal ever,” Trump fumed as Turnbull attempted to confirm that the United States would honor its pledge to take in 1,250 refugees from an Australian detention center.

    Trump, who one day earlier had signed an executive order temporarily barring the admission of refugees, complained that he was “going to get killed” politically and accused Australia of seeking to export the “next Boston bombers.”

    Trump returned to the topic late Wednesday night, writing in a message on Twitter: “Do you believe it? The Obama Administration agreed to take thousands of illegal immigrants from Australia. Why? I will study this dumb deal!”

    U.S. officials said that Trump has behaved similarly in conversations with leaders of other countries, including Mexico. But his treatment of Turnbull was particularly striking because of the tight bond between the United States and Australia — countries that share intelligence, support one another diplomatically and have fought together in wars including in Iraq and Afghanistan.

    The characterizations provide insight into Trump’s temperament and approach to the diplomatic requirements of his job as the nation’s chief executive, a role in which he continues to employ both the uncompromising negotiating tactics he honed as a real estate developer and the bombastic style he exhibited as a reality television personality.

    The depictions of Trump’s calls are also at odds with sanitized White House accounts. The official readout of his conversation with Turnbull, for example, said that the two had “emphasized the enduring strength and closeness of the U.S.-Australia relationship that is critical for peace, stability, and prosperity in the Asia-Pacific region and globally.”

    A White House spokesman declined to comment. A senior administration official acknowledged that the conversation with Turnbull had been hostile and charged, but emphasized that most of Trump’s calls with foreign leaders — including the heads of Japan, Germany, France and Russia — have been productive and pleasant.

    Trump also vented anger and touted his political accomplishments in a tense conversation with Mexican President Enrique Peña Nieto, officials said. The two have sparred for months over Trump’s vow to force Mexico to pay for construction of a border wall between the two countries, a conflict that prompted Peña ­Nieto to cancel a planned meeting with Trump.

    Even in conversations marred by hostile exchanges, Trump manages to work in references to his election accomplishments. U.S. officials said that he used his calls with Turnbull and Peña Nieto to mention his election win or the size of the crowd at his inauguration.

    One official said that it may be Trump’s way of “speaking about the mandate he has and why he has the backing for decisions he makes.” But Trump is also notoriously thin-skinned and has used platforms including social-media accounts, meetings with lawmakers and even a speech at CIA headquarters to depict his victory as an achievement of historic proportions, rather than a narrow outcome in which his opponent, Hillary Clinton, won the popular vote.

    […]

    Μου αρέσει!

  123. Ο/Η Ενη λέει:

    ΔΠ,
    Δεν γενναται αμφιβολία οτι η σταση Τραμπ, οπως θα εξελισσεται στο μελλον, θα αρχισει να γινεται εξαιρετικά ακατανοητη σε ολο το δημοκρατικο κοσμο. Ειναι μια προσωπικοτητα που, το μονο που δεν θα επρεπε να της ανατεθει, ειναι η ηγεσία μιας μεγαλης δυναμης. Και δεν εχει να κανει μονο με τη στρατηγικη της περιχαρακωσης των ΗΠΑ, αλλα σχετικά με τις διεθνεις σχεσεις σε καιρο ειρηνης. Ειναι εντελως ακαταλληλος, δεν γνωριζει τι σημαινουν συμπεριφορές κρατων σε διεθνες επιπεδο και ειναι ιδιαιτερα ενδιαφερον να παρακολουθησει ολος ο δημοκρατικος κοσμος, τι σημαινει μια τετοια επιλογή σε αυτη τη θεση, οταν υπαρχουν ανοιχτα θεματα σε πολλες περιοχες. Οπως αποδεικνυεται καθημερινα βρισκεται σε μια συνεχη αντιπαραθεση με ολους για ολα.

    Ηδη η ΕΕ, στη Συνοδο Κορυφης της Μαλτας αυριο, θα εξατασει μια σειρα θεματα, που απτονται και με τις στρατηγικες επιλογες του Τραμπ.Ενα ομως δειχνει να ειναι βεβαιο, οτι η ΕΕ δεν προκειται να δεχθει ο,τι παραλογισμο αποφασιζει ο Τραμπ, αλλα θα αντιπετωπισει καθε περιπτωση ως μια ενωμενη ευρωπαικη δυναμη.

    http://www.cnn.gr/news/kosmos/story/65639/prosfygiko-brexit-kai-tramp-sti-synodo-koryfis-tis-ee

    υγ.

    Με την ευκαιρια Σχολιαστη, ισως καλο θα ηταν να γινει ενα ξεχωριστο ποστ περι Τραμπ. Για να μη στοιβαζονται ολα τα σχετικα σχολια στο παρον, που «ξεχειλωσε» αρκετα.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.