Πώς ο Μαδούρο αγόρασε τα ΜΜΕ στη Βενεζουέλα

Ελλάδα-Βενεζουέλα τα τρεμουλιασμένα ψωρόγιδα  μασουλάνε τη δημοκρατία    🐐

iefimerida  /  Πώς ο Μαδούρο αγόρασε τα ΜΜΕ στη Βενεζουέλα

ΚΟΣΜΟΣ 19|01|2017 14:07 ΙΑΣΩΝ ΠΙΠΙΝΗΣ

Η ΔΙΑΦΑΙΝΟΜΕΝΗ αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς ιστορικών ομίλων του Τύπου στην Ελλάδα παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με το πρόσφατο παράδειγμα στη Βενεζουέλα.

Η ΑΛΛΑΓΗ ιδιοκτησίας στα μεγάλα ΜΜΕ που ασκούν έντονη κριτική στην κυβέρνηση είναι μια –ομολογουμένως- έξυπνη συνταγή για τον έλεγχο της ενημέρωσης, που δοκιμάστηκε με απόλυτη επιτυχία από τον Νικολάς Μαδούρο. Πολλές φορές χρησιμοποιώντας πρώτα δικαστικές διώξεις, δημόσιες απειλές, αλλά και οικονομική «ασφυξία». 
ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ δυο χρόνια μεγάλοι τηλεοπτικοί σταθμοί, εφημερίδες και ραδιοφωνικοί σταθμοί στη Βενεζουέλα άλλαξαν, μυστηριωδώς, ιδιοκτησιακό καθεστώς. Τα μέσα αυτά σταμάτησαν να ασκούν κριτική και πλέον στηρίζουν το καθεστώς του Μαδούρο.
Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ του Μαδούρο για τον απόλυτο έλεγχο των ΜΜΕ στη χώρα, υπήρξε πολύ πιο αποτελεσματική από εκείνη του Ούγο Τσάβες, (που είχε βάλει λουκέτο στο κανάλι RCTV) και πολύ χρήσιμη ακόμη και για το ενδεχόμενο μελλοντικής πολιτικής αλλαγής στη Βενεζουέλα.
Η ΠΩΛΗΣΗ της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία στη Βενεζουέλα, «El Universal», το 2014, που ασκούσε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, προκάλεσε σοκ στους αναγνώστες. Μετά από 105 χρόνια κυκλοφορίας η εφημερίδα βγήκε με πρωτοσέλιδο τίτλο: «Η El Universal αρχίζει μια νέα εποχή».
ΠΙΣΩ από την αγορά της εφημερίδας βρισκόταν μια εταιρεία «φάντασμα», που όπως αποδείχθηκε εκπροσωπούσε τα συμφέροντα του Νικολάς Μαδούρο. Νωρίτερα βέβαια, ο ίδιος ο Μαδούρο είχε φροντίσει να απαξιώσει την ιστορική εφημερίδα, απειλώντας τους ιδιοκτήτες της δημόσια σε απευθείας τηλεοπτική σύνδεση, υβρίζοντας καθημερινά τους δημοσιογράφους της, εκβιάζοντας και μπλοκάροντας ακόμη και την παροχή χαρτιού για να τυπωθεί.
ΜΕΤΑ ΑΠΟ την πώληση της, η εφημερίδα άλλαξε πολιτική γραμμή και μετατράπηκε σε ένθερμο υποστηρικτή της πολιτικής του Νικολάς Μαδούρο. Η εφημερίδα απέλυσε «ενοχλητικούς» δημοσιογράφους που δεν μπορούσαν να προσαρμοστούν στην αλλαγή, ενώ απέλυσε ακόμη και την γελοιογράφο Rayma Suprani, επειδή μια γελοιογραφία της είχε ενοχλήσει τον Μαδούρο.
ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΟΚ υπέστησαν οι τηλεθεατές παρακολουθώντας το πρόγραμμα του μεγάλου τηλεοπτικού σταθμού «Globovisión», το οποίο επίσης ασκούσε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση της Βενεζουέλας. Η Δικαιοσύνη είχε ασκήσει αφόρητες πιέσεις στους ιδιοκτήτες του καναλιού, μετά από προσφυγές της ίδιας της κυβέρνησης, του αντίστοιχου ΕΣΡ (Conatel), υπουργών, ακόμη και της Γενικής Εισαγγελίας. Ο εκ των ιδιοκτητών του καναλιού, Guillermo Zuloaga, απευθυνόμενος στους εργαζόμενους είπε: «Αυτές οι διώξεις μας έχουν γονατίσει, επιπλέον υπάρχει η προοπτική η κυβέρνηση να μην ανανεώσει την άδεια του σταθμού που λήγει σε 2 χρόνια. Επιπρόσθετα, τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα έχουν άμεση επίπτωση στη λειτουργία μας, έχουμε απέναντι μας μια πανίσχυρη κυβέρνηση που θέλει να μας δει να αποτυγχάνουμε».
ΤΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ κανάλι «Globovisión» μετά από την πώληση του έγινε και εκείνο ξαφνικά ένθερμος υποστηρικτής της κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ είναι επίσης το παράδειγμα του ιδιοκτήτη της εφημερίδας «Tal Cual», Teodoro Petkoff, ένας από τους μεγαλύτερους διανοούμενους της δημοκρατικής Αριστεράς, ο οποίος λόγω των διώξεων του καθεστώτος εναντίον του, πρέπει να παρουσιάζεται κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα. Η κυβέρνηση επίσης έχει μπλοκάρει τη διάθεση του χαρτιού για να μη μπορεί να τυπώνει την εφημερίδα του.
Η ΙΔΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ χρησιμοποιήθηκε και για τον όμιλο «Cadena Capriles» που έλεγχε πολλά ΜΜΕ στη χώρα, όπως η εφημερίδα «Últimas Noticias». Το ίδιο συνέβη και με την -μικρότερη σε κυκλοφορία- εφημερίδα «Notitarde». Ο κατάλογος των ΜΜΕ που άλλαξαν ιδιοκτησιακό καθεστώς στη Βενεζουέλα και πλέον στηρίζουν την κυβέρνηση Μαδούρο είναι μεγάλος.
ΣΥΜΦΩΝΑ με την έρευνα που έκανε το Ινστιτούτο Τύπου της Βενεζουέλας (IPYS) «πολλοί δημοσιογράφοι στους οποίους επιβλήθηκε αυτολογοκρισία παραιτήθηκαν ή απολύθηκαν από τη δουλειά τους, λόγω της αλλαγής πολιτικής γραμμής στα μέσα ενημέρωσης όπου εργάζονταν».
ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μέσα ενημέρωσης που άλλαξαν ιδιοκτησιακό καθεστώς υπήρχαν 6 κοινά χαρακτηριστικά: Πριν από την πώληση τους υπήρξε εκστρατεία απαξίωσης τους και απειλές από την κυβέρνηση, υπήρξαν δικαστικές διώξεις, οικονομική «ασφυξία», υπήρξαν φήμες στο διαδίκτυο για επικείμενη πώληση τους, δόθηκαν υποσχέσεις από τον ίδιο τον Μαδούρο και έπειτα από τους νέους ιδιοκτήτες ότι η πολιτική γραμμή δήθεν δεν θα αλλάξει, ενώ στη συνέχεια «εξαφανίστηκαν» οι δημοσιογράφοι που ασκούσαν κριτική και φυσικά άλλαξε η πολιτική γραμμή.
ΠΡΟΘΕΣΗ της κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο ήταν και εξακολουθεί να είναι ο απόλυτος έλεγχος της ενημέρωσης στη Βενεζουέλα, η επιβολή λογοκρισίας, αυτολογοκρισίας και εκφοβισμού των δημοσιογράφων που έχουν αντίθετη άποψη. Πολλοί διεθνείς ανεξάρτητοι οργανισμοί υποστηρίζουν ότι η ζημιά στους δημοκρατικούς θεσμούς που επέφερε το καθεστώς Μαδούρο στη Βενεζουέλα είναι μεγαλύτερο από την οικονομική ζημιά που έχει προκαλέσει.
ΣΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ μια ωραία πρωία εμφανίστηκαν ορισμένοι στα γραφεία ΜΜΕ για να «ευχηθούν» στους εργαζόμενους και στη συνέχεια «δέχθηκαν προθύμως» να συμβάλλουν στην «διάσωση» ιστορικών ομίλων του Τύπου, που το ίδιο το καθεστώς είχε απαξιώσει και είχε φέρει στα πρόθυρα της καταστροφής.
ΑΥΤΗ ΤΗ στιγμή η κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο ελέγχει σχεδόν το σύνολο των ιδιωτικών μέσων ενημέρωσης στη Βενεζουέλα και επιπλέον έχει δημιουργήσει πολλά κρατικά μέσα ενημέρωσης που προπαγανδίζουν το έργο του καθεστώτος. Επιπλέον η κυβέρνηση έχει κλείσει δεκάδες άλλα μέσα ενημέρωσης με διάφορες μεθόδους και προσχήματα, επειδή παρουσίαζαν τις δραστηριότητες της αντιπολίτευσης.
Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, που τη νύχτα του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα το 2015, τηλεφώνησε στον Νικολάς Μαδούρο για να του πει ότι κατάφερε να κερδίσει παρ’ ότι τον «πολέμησαν σκληρά 9 τηλεοπτικοί σταθμοί στην Ελλάδα», μέχρι σήμερα δεν έχει δείξει να διαφωνεί με τις πρακτικές του προέδρου της Βενεζουέλας.

 

Πηγή: Πώς ο Μαδούρο αγόρασε τα ΜΜΕ στη Βενεζουέλα | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/opinion/314135/pos-o-madoyro-agorase-ta-mme-sti-venezoyela#ixzz4WFCZMfCH

Advertisements

About σχολιαστης

Σχολιάζω...
This entry was posted in καινούργιο συκώτι. Bookmark the permalink.

32 Responses to Πώς ο Μαδούρο αγόρασε τα ΜΜΕ στη Βενεζουέλα

 1. Ο/Η xberliner λέει:

  Υπάρχουν μια δυο σημαντικές διαφορές με την Ελλάδα:
  1. Τα μέσα (ΔΟΛ και μέγκα) που αντιπολιτευόντουσαν την κυβέρνηση δεν τα έκλεισε ή δεν προσπάθησε να τα κλείσει η κυβέρνηση. Μόνα τους χρεοκόπησαν.
  2. Τα μέσα αυτά ήταν διαπλεκόμενα από πριν.
  3. Στην Ελλάδα η δικαιοσύνη (αυτή η δικαιοσύνη με αυτή την πρόεδρο αρείου πάγου που έχει) λειτούργησε όταν έπρεπε να λειτουργήσει όπως έπρεπε να λειτουργήσει. Που σημαίνει ότι σε αντίθεση με την τριτοκοσμική μπανανία της Βενεζουέλας, εδώ έχουμε ακόμα θεσμούς που ακόμα και στην χάλια κατάσταση που είναι, είναι αρκετό να λειτουργούν στοιχειωδώς. Αυτό δεν το λέω επειδή δεν πιστεύω ότι οι συριζανέλ θα γούσταραν να μετατρέψουν μια ευρωπαϊκή χώρα σε λατινοαμερικάνικη μπανανία. Το λέω γιατί δεν γουστάρω να συγκρίνουν τη χώρα μου με τριτοκοσμικές χώρες.
  4. Ο Μαδούρο δεν μένει στην εξουσία επειδή ελέγχει τα μίντια. Όπως και ο Αλέξης δεν θα χάσει την εξουσία επειδή τα μίντια τον πολεμούν. Ο ένας μένει γιατί ηγείται μιας δικτατορίας σε μια μπανανία. Ο άλλος θα πέσει γιατί κυβερνά σε μια ευρωπαϊκή δημοκρατία, με προβλήματα μεν, δημοκρατία δε.

  Μου αρέσει!

 2. Ο/Η physicist λέει:

  Πολύ καλές παρατηρήσεις, Βερολινέζε.

  Μου αρέσει!

 3. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Δεν λέω προσυπογράφω, γιατί και ..τι σας νοιάζει εσάς.
  Το αναφέρω όμως για να ..προσθέσω ότι προσυπογράφω όχι μόνο για τους λόγους που αναφέρει ο ..απωπάνω μου, αλλά και γιατί θεωρώ σημαντικό να τηρούμε την αρχή που λέει ότι δεν πρέπει να ξεπλένουμε τις βαριές έννοιες χρησιμοποιώντας τες άστοχα, διότι έτσι εξοικειώνουμε τον κόσμο με αυτές.
  Δηλαδή κάποιος με ολοκληρωτική αντίληψη δεν είναι φασίστας και η αλόγιστη χρήση απλώς κάνει τον φασισμό πιο θελκτικό (ή λιγότερο ..αποφευκτέο).
  Και δεν το λέω γενικά, το λέω και για την συγκυρία.
  Φυσικά αναλογίες μπορούμε να δούμε, αλλά δεν είναι το κύριο αυτό.
  Συνεπώς ..προσυπογράφω και την ουσία και την ανάγκη για επισήμανση.

  Μου αρέσει!

 4. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Είδα ότι ..παρεισύφρυσε ο Φυσικός και μπήκε ..αποπάνω μου. Τον Βερολινέζο ανέφερα και όχι τον συνάδελφο (στην προσυπογραφή και όχι γενικότερα ακόμη, αλλά ..όπου νάναι διότι σκέπτομαι πολύ σοβαρά να ασχοληθώ με τις θετικές επιστήμες και ειδικότερα με τη φυσική με στόχο να γίνω φυσικός και εγώ και άμα δεν προκάνω να γίνω έστω φυσιοφίδης 😆 )

  Μου αρέσει!

 5. Ο/Η physicist λέει:

  Παρεμπιπόντως, ιδρυτής του βενεζοελάνικου Ομίλου ΜΜΕ Cadena Capriles ήταν ο Miguel Ángel Capriles Ayala. Ο άνθρωπος αυτός είχε κάνει το 1968 (οκ, πριν πολύ καιρό) μια συμφωνία με τους Χριστιανοδημοκράτες να στηρίξει τον υποψήφιό τους με ανταλλαγή μια θέση Γερουσιαστή και το δικαίωμα να διαλέξει 11 βουλευτές της αρεσκείας του, πράγμα το οποίο και έγινε.

  Μέλος της οικογένειας είναι ο Henrique Capriles Radonski, αντίπαλο δέος του Μαδούρο και υποψήφιος κατά του Τσάβες στις εκλογές του 2012.

  Μπανανία απ’ όπου κι αν το κοιτάξεις το πράγμα.

  Μου αρέσει!

 6. Ο/Η physicist λέει:

  Αναγνώστη, αφού το πήρες απόφαση, έχω ένα καλό βιβλίο «Εισαγωγή στη Φυσική» στα Αραμαϊκά, δώσε διεύθυνση πού να το στείλω — με ιδιόχειρη αφιέρωση κλπ. 😉

  Μου αρέσει!

 7. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Αναφέρεται και στην συνεισφορά των σοφιστών στην επιστήμη;;

  Μου αρέσει!

 8. Ο/Η physicist λέει:

  Ναι, γιά! Ήτανε λέει κάτι σοφιστές που σου αποδείκνυαν στο πι και φι ότι ένα σωματίδιο είναι κύμα, κι εκεί που τους πίστευες, σου αποδείκνυαν αυτοστιγμεί το αντίθετο. Παλαβά πράματα. 😉

  Μου αρέσει!

 9. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

  Εύστοχες και οι 4 επισημάνσεις του Βερολινέζου.

  +1

  Μου αρέσει!

 10. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Αυτά τα κάνανε οι φιούζιον σοφιστές (όπως τους παρουσίαζε ο Πλάτωνας και συνεχίζουν οι ..πλατωνόπληκτοι μέχρι και τις μέρες μας)
  Να φανταστείς υπήρχε..κάποιος 😉 που έλεγε διάφορα ενδιαφέροντα και αυτά που αναφέρεις τα χρησιμοποιούσε απλώς ως μέσο.
  Αργότερα ο Ηράκλειτος αναγνωρίζεται ότι ..κάτι κράτησε από εκεί για να πάει παραπέρα (πολύ), ι η θέση του Επίκουρου φερειεπίν ότι η ψυχή πεθαίνει μαζί με το σώμα έχει διατυπωθεί με άλλον τρόπο από τον ..μνημονευόμενο και διάφοροι άλλοι ..τέτοιοι (μεγάλοι μεταγενέστεροι).
  Κάπου εκεί (και κάπως έτσι) οι ..αναζητήσεις εκτός από την έκφρασή τους στο επίπεδο των θετικών επιστημών είχαν και μια σχέση με τις ..ανθρωπιστικές.
  Βέβαια υπάρχει και η βερσιόν στους διαλόγους του Πλάτωνα (με το Σωκράτη παρακαλώ), καθώς και ΄΄εργο που αποδίδεται στον Αριστοτέλη (αν και δεν είναι σίγουρο).
  Αυτά όμως είναι αποτελέσματα συγγραφής άλλων και με συγκεκριμένα κίνητρα.
  Σταματάω όμως εδώ διότι δεν είναι αυτό το θέμα μας (του ποστ), που με βάση τις επισημάνσεις βρίσκω ενδιαφέρον.

  Μου αρέσει!

 11. Ο/Η physicist λέει:

  Αναγνώστα μου, όπως έχω ομολογήσει και στο παρελθόν, στα θέματα αυτά είμαι μπούφος. Όχι ότι δεν θα έβρισκα ενδιαφέρον ν’ ασχοληθώ (π.χ. ο Ηράκλειτος μοιάζει να έχει πει πολύ σημαντικά πράγματα και θα μ’ άρεσε να μάθω περισσότερα) αλλά θέλει γερά νεύρα και υπομονή να ξεκαθαρίσεις την ήρα απ’ το στάρι, που δεν την έχω. Τ’ αφήνουμε λοιπόν γι’ άλλο νήμα σε καμια δεκαριά χρόνια.

  Μου αρέσει!

 12. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  Η Βενεζουέλα είναι χρονια μπλεγμένη
  Οι συριζαιοι προσπαθούν λίγα χρόνια
  Έχουν τον ίδιο σεβασμό με το μαδουρο για τη Δημοκρατία
  Το ότι κάνουν αυτά που κάνουν στη δημοκρατική Ελλάδα και όχι σε μια τριτοκοσμική χώρα κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα
  Δεν μας προσβάλει η υπόμνηση ότι οι συριζαιοι έχουν τα ίδια μυαλά με το μαδουρο αλλα το ότι χιλιάδες νεοέλληνες υποστηρίζουν αυτή τη μάστιγα 🐏

  Μου αρέσει!

 13. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  Και βέβαια η αξιοποίηση δικαστικών εμπλοκων είναι μαφιόζικη ενέργεια και δε χρειάζεται να τη φτιασιδωνουμε με λεκτικά σχηματα 🐷

  Μου αρέσει!

 14. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Οι συριζαίοι ανέβηκαν (βοηθήθηκε να ανέβουν) στην εξουσία εξομοιώνοντας το καθεστώς στην Ελλαδα το 2010 – 11 – 12 έως 15 είτε με αυτό επί ..πρωθυπουργίας Τσολάκογλου (οι πιο ..κοσμοπολίτες με αυτό του Κουίσλιγκ), είτε με του Παπαδόπουλου.
  Άμα ο Κούλης και οι ..κεντροαριστεροί καταφέρουν να ανέβουν εξομοιώνοντας το καθεστώς στην Ελλάδα του 2016 με δικτατορικά της Λατινικής Αμερικής (δικτατορικά λέμε), το μόνο που θα κατεφέρουν είναι να ενισχύσουν μια ..σχετικοποίηση στο τι σημαίνει άνοδος και εξουσία φασιστών, μαφιών λατινοαμερικάνικου τύπου κλπ.
  Δηλαδή άμα πείσεις τον άλλον ότι το να κυβερνάει ο ναζί θα πάθει ότι έπαθε επί πρωθυπουργίας Σαμαρά το μόνο που καταφέρνεις είναι να ..μην τον πειράζει και πολύ.
  Και δεν θάχει άδικο (εσύ θάχεις).
  Άμα ο άλλος νομίζει ότι στην Λ. Αμερική οι δικτατορίες κάνουν σαν τον Αλιέξη και τους αστέρες γύρω του, το μόνο που καταφέρνεις είναι να μην αντιστέκεται σε μια τέτοια προοπτική.
  Και το κυριότερο δίνεις όπλα στους (πραγματικούς) αντιπάλους (που προσφυώς ένας συνσχολιαστής ονόμασε σε άλλο ποστ βαμπιρ και κανίβαλους) ενισχύοντας την άποψη (τους) ότι όλοι ίδιοι είναι (με τον ιδιον τρόπο πολιτεύονται και αντιπολιτεύονται, συνεπώς τα χούγια των μερών του ίδιου συστήματος έχουν).

  Αν λοιπόν το διακύβευμα είναι η περαιτέρω αποσύνθεση και διάλυση των πάντων όλων στις κοινωνίες μας, τότε ο στόχος πρέπει να είναι η ανάσχεση αυτής της πορείας.
  Και η στενή (αυτό που λέμε παραταξιακός πατριωτισμός) αντίληψη δεν βοηθάει.

  Δεν τα λένε μόνο οι ανεκτικοί στο (φαινόμενο) συριζα, τα λέει μέχρις και ο ..Μεϊμαράκης.
  Αλλά άμα βλέπει ο άλλος εξουσία (είτε είναι .στέλεχος, είτε και οπαδός, Σχολιαστή δεν αφοράει αυτό εσένα) όλα αυτά του φαίνονται ψιλά γράμματα.
  Σαν τους συριζαίους (λέω για αυτούς που δεν ήταν οπαδοί) που ακόμη να καταλάβουν (τάχα μου) τη ζημιά με την αισθητική τον πολιτισμό και την ιδεολογία των πλατειών και άμα τους λες περί άνω πλατείας και ενεργειών με σημαινόμενα «αγανακτισμένων πολιτών» τα οποία ακολουθούνται χρονικά και από τάγματα εφόδου, το ρίχνουν στη ..φιλοσοφία.
  Είναι κρίμα (και λάθος) η πτώση της συγκεκριμένης κυβέρνησης να σηματοδοτηθεί από τον θρίαμβο σε ιδεολογικό και πολιτικό επίπεδο των τακτικών που τον ανέδειξαν (εννοώ το σανελ).
  ΔΙότι την πολιτική κεφαλαιοποίηση όλου αυτού δεν θα την κάνει ο συριζας (αφού θα έχει γκρεμιστεί) αλλά κάτι πολύ χειρότερο.

  Μου αρέσει!

 15. Ο/Η δεξιος λέει:

  Eκεί που διαφέρει η Ελλάδα με τη Βενεζουέλα δεν είναι στην ποιότητα των δικαστών αλλά στην ύπαρξη και άλλων κομμάτων,στη συμμετοχή στην ΕΕ και βασικά στο ότι ο συριζα είναι μια χλωμή απόμίμηση του ΠΑΣΟΚ ενώ ο τσαβισμός ήταν πρωτογενής λαϊκισμός.
  Ως προσωπικότητες οι δικαστές έχουν χάσει κάθε αξιοπιστία με τα συντεχνιακά τους αιτήματα.
  Επανέρχονται τώρα και θα «συζητήσουν» την αύξηση ορίου ηλικίας για τη συνταξιοδότησή τους πέραν του 67ου έτους τη στιγμή που όχι απόφοιτος Νομικής αλλά απόφοιτος Δημοτικού με μια ματιά στο σύνταγμα (άρθρα 88,118) βλέπει αμέσως ότι γράφει ρητά ότι το 67ο έτος είναι όριο ηλικίας.Γίνονται δηλαδή ρεζίλι για να μείνουν λίγο παραπάνω στην υπηρεσία.
  Στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών απλά φοβήθηκαν ότι ο ανοιχτός τρόπος με τον οποίο τους εκβίαζε και τους δωροδοκούσε η κυβέρνηση θα τους έβλαπτε τελικά και είπαν όχι.

  Μου αρέσει!

 16. Ο/Η Αλικη λέει:

  Σχο 15:47 +++++

  Μου αρέσει!

 17. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  Θυμάμαι Αναγνώστη που μας έλεγαν, ευχηθείτε να βγεί ο συριζας γιατί αλλιώς θα βγουν τα αυγά και τώρα βλέπω να συνυπάρχουν και να στέκονται …προσοχή όλοι μαζί, ασε που μια διαδικασία που ξεκίνησε έχει το ατελείωτο. Άστα να παν στο διάολο, μυρίζουν πολύ άσχημα τα πράγματα. 🙂

  Μου αρέσει!

 18. Ο/Η physicist λέει:

  (Παρεμπ, εκεί στο Ποτάμι έχουν βαρέσει διάλυση, κάθε μέρα φεύγει κι από ένας, άλλος για πασόκ άλλος για νδ, άλλος για Λέσβο κι άλλος για Μυτιλήνη. Θα μου πεις βέβαια μηδέν μείον μηδέν πάλι μηδέν κάνει. Καλά, άσχετο. Σχο, δεν ξέρω αν ενδιαφέρει το θέμα για χωριστό ποστ).

  Μου αρέσει!

 19. Ο/Η Mitsos λέει:

  Για ξεπούλημα της Ελλάδας από τον Αλέξη Τσίπρα κάνει λόγο ο Γιγίτ Μπουλούτ, σύμβουλος του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, σε εκπομπή που παρουσιάστηκε στην κρατική τηλεόραση του τουρκικού τηλεοπτικού σταθμού TRT haber.

  Ο Μπουλούτ, κορυφαίος σύμβουλος του Ερντογάν, είπε ότι η σημερινή κατάσταση που εισπράτει στην Ελλάδα έχει κάνει τους Έλληνες σκλάβους λόγω του χρέους ενω όλα τα λιμάνια και τα κεφαλαία της χώρας έχουν περάσει στα χέρια της Γερμανίας.

  Συγκεκριμένα ο Γιγίτ Μπουλούτ υποστήριξε: «Όλα τα λιμάνια έχουν περάσει στα χέρια του γερμανικού κεφαλαίου, όλα τα χρηματιστήρια, όλες οι τράπεζες. Σημερα δεν υπάρχει Ελλάδα. Μακάρι να σηκώνονταν οι 300 του Λεωνίδα να πάνε να δούνε τη σημερινή κατάσταση της Ελλάδας».

  Και συνέχισε ο σύμβουλος του Ταγίπ Ερντογάν: «Ένας πρωθυπουργός που δεν φοράει γραβάτα έκανε όλα όσα του είπαν η ΕΕ και το ΔΝΤ, πούλησε την Ελλάδα. Να σας το πω καθαρά. Σήμερα οι Έλληνες πολίτες δεν υπάρχουν, είναι όλοι σκλάβοι. Τι περίμενουν; Περιμένουν το χρέος εκεί..».

  Μου αρέσει!

 20. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  Μπά! 🙂

  Μου αρέσει!

 21. Ο/Η Αλιόσα. λέει:

  «Υπαρχουν σημαντικες διαφορες μεταξυ Ελλαδας και Βενεζουελας».
  Ναι, αλλα αυτο για το οποιο πρεπει να ανησυχουμε ειναι οι ομοιοτητες, που επισης υπαρχουν (και δεν ειναι λιγες).

  Δεν χρειαζονται σχολια, η φωτογραφια του Καμμενου στο αεροπλανο με τα ΝΕΑ τα λεει ολα.
  http://www.iefimerida.gr/news/314349/o-panos-kammenos-diavazei-ta-nea-kath-odon-pros-ipa-me-ton-niko-pappa-eikones

  Μου αρέσει!

 22. Ο/Η Αλιόσα. λέει:

  ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗς ΕΛΛΑΔΑΣ
  Αρθρο 23 παραγραφος 2
  Αποσπασμα: «Aπαγορεύεται η απεργία με οποιαδήποτε μορφή στους δικαστικούς λειτουργούς και σ’ αυτούς που υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας.»

  Οταν οι δικαστικοι, απεργουν για εξι 6 ολοκληρους μηνες και αμεσως μετα η επικεφαλης της συνδικαλιστικης τους οργανωσης επιλεγεται για προεδρος του Αρειου Παγου, τι ειναι¨
  Δεν ειναι μπανανία;;;

  Μου αρέσει!

 23. Ο/Η xberliner λέει:

  «Οταν οι δικαστικοι, απεργουν για εξι 6 ολοκληρους μηνες και αμεσως μετα η επικεφαλης της συνδικαλιστικης τους οργανωσης επιλεγεται για προεδρος του Αρειου Παγου, τι ειναι¨
  Δεν ειναι μπανανία;;;»
  Όχι. Είναι μια δημοκρατία με σοβαρά προβλήματα. Μπανανία π.χ. θα ήταν αν το ανώτερο δικαστήριό σου βγάζει αποφάσεις και η κυβέρνηση δεν τις σέβεται (π.χ. να προχωρούσε ο Παππάς στις τηλεοπτικές άδειες γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια το ΣτΕ).

  Μου αρέσει!

 24. Ο/Η xberliner λέει:

  Και να προσθέσω ότι μπανανία π.χ. θα είναι να επεκταθεί η θητεία της μανδάμ που μας φόρτωσε η ζωή για πρόεδρος του αρείου πάγου πέρα το 67ο έτος της ηλικίας της (κάπου διάβασα ότι προσπαθεί να βρει φόρμουλα να το πετύχει, γι’ αυτό το λέω).

  Μου αρέσει!

 25. Ο/Η Αλικη λέει:

  Άσχετο: Εν τω μεταξυ, Ομπάμα θα λέμε και θα κλαίμε!

  Μου αρέσει!

 26. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  @ Αναγνώστης ο αθηναίος 20 Ιανουαρίου 2017 16:29

  Εμπρος λοιπον -οχι για διμετωπο αγωνα (ενανιον ΝΔ-ΠΑΣΟΚ , ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ) αλλα για πολυμετωπο καθολικο αγωνα για μακροχρονη και διατηρησιμη συνταγματικη και οικονομικη δημοκρατια και πολιτιστικη προκοπη 🙂 .

  Η οποια ψηφος να δινεται με μεγαλη επιφυλαξη και φειδω και οχι με κριτηριο δηθεν το βραχυπροθεσμο συμφερον (που φυσικα δεν ικανοποιηθηκε απο το κομμα που ψηφισαν) για να γνωριζουν οτι γνωριζουμε.

  Διοτι πολλοι συνσχολιστες -ap’ oti exv katalabei- ξεκινησαν ως φοιτητες απο «αριστερες» παραταξεις, μετα ψηφισαν ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ και τωρα διακρινω μια ταση να ψηφισουν την ΝΔ του Κυριακου του Βοριδη και του Γεωργιαδη.

  Μου αρέσει!

 27. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  Αυτοί που είχαν ξεκινήσει από την παραδοσιακή Αριστερά και έφυγαν νωρίς δύσκολα θα ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ ξέροντας ότι πρόκειται για άχρηστους και φανατικούς τύπους
  Δικαιολογώ μόνο αυτούς που δεν ήξεραν και δε ρώταγαν 🐏

  Μου αρέσει!

 28. Ο/Η Mitsos λέει:

  Mακάρι να φωνάζανε οι Δεξιοί στην Ελλάδα όταν κλείνανε τα εργοστάσια το ένα πίσω από το άλλο. Αλλά βγήκανε και κλαίνε όλοι μαζί για ένα από τα πιο διεφθαρμένα εκδοτικά συγκροτήματα της χώρας. Οταν έκλεινε η υψικάμινος της χαλυβουργικής και η Γιάννα αποφάσισε να κλείσει τον ελεύθερο τύπο, δεν τους είδα να φωνάζουνε. Τώρα φωνάζουνε για τον ΔΟΛ και μιλούν για πραξικόπημα του Τσίπρα. Τι πραξικόπημα? Ο Τσίπρας και το κόμμα του είναι νεκρά. Πολύ σύντομα θα πάνε σε μονοψήφιο νούμερο και σιγά σιγά θα επανέλθουν στο 3%, τότε που φτύνανε αίμα για να μπούνε στη βουλή.

  Τα πραξικοπήματα στην Ελλάδα τα κάνει ο στρατός. Κανένας άλλος δεν έχει τη δύναμη να επιβάλει τις απόψεις τους σε κανένα, πόσο μάλλον μια εφημερίδα που πουλούσε μερικά χιλιάδες φύλλα και η κυκλοφορία της έπεφτε καθημερινά. Διότι αν είχε μια σταθερή κυκλοφορία δεν θα έφτανε στο χάλι που έφτασε να συντηρείται με τα θαλασσοδάνεια.

  Η εποχή του έντυπου μέσου ενημέρωσης τελειωσε. Σε λίγο θα τελειώσει και το βιβλίο και οι εκδοτικοί οίκοι. Η τεχνολογία του ιντερνετ και των υπολογιστών θα τα εξαφανίσει.

  Μου αρέσει!

 29. Ο/Η physicist λέει:

  Άσχετο: η Αυστριακή Αστυνομία συνέλαβε απόψε στη Βιέννη επίδοξο ισλαμιστή τρομοκράτη, μέλος ομάδας που σχεδίαζε τρομοκρατική ενέργεια στην πόλη κατά τις προσεχείς μέρες.

  http://derstandard.at/2000051257108/Terrorverdaechtiger-in-Wien-gefasst

  Μου αρέσει!

 30. Ο/Η Αλιόσα λέει:

  «Αφουγκραζομαστε την κοινωνια» και «αναβαλουμε την εκδικαση (της υποθεσης των τηλεοπτικων αδειων) γιατι το κλιμα δεν ειναι το καταλληλο».
  Τα δηλωνει αυτα ο προεδρος του ΣτΕ, δηλαδη ο επικεφαλης της δικαστικης ελιτ, που η δουλεια του δεν ειναι να ….αφουγκραζεται την κοινωνια αλλα να διαμορφωνει το κλιμα με βαση το νομο.

  Τελικα ποιος ειναι ο ρισμος της μπανανιας?

  Συμφωνα με τη δικη μου μου αντιληψη, υπαρχει μια σαφης διακριση αναμεσα στο φασισμο και τις μπανανιες: κατα βαση, οι μπανανιες δεν ειναι φασιστικα και ναζιστικα, αλλα αυταρχικα και καταπιεστικα καθεστωτα που εμφανιζονται σε κοινωνιες με συγκεκριμενα πολιτισμικα χαρακτηριστικα (οπου η κουλτουρα της αστικης δημοκρατιας δεν ειναι στα φορτε της).
  Ο ναζισμος και ο φασισμος εχουν διαφορετικα χαρακτηριστικα και αναπτυχθηκαν σε δυτικες κοινωνιες συγκεκριμενες ιστορικες στιγμες και σε συγκεκριμενες συνθηκες (μετα απο μεγαλες και αποτομες οικονομικες και κοινωνικες κρισεις), εχουν δε λαϊκο ερισμα, σε αντιθεση με τα -μη δυτικα- αυταρχικα καθεστωτα που ειναι λαομισητα.

  Με λιγα λογια: ο ναζισμος- φασισμος ειναι δυτικο φρουτο ενω οι μπανανιες του τριτου κοσμου.

  Μου αρέσει!

 31. Ο/Η Θανασης_χανια λέει:

  «οπου η κουλτουρα της αστικης δημοκρατιας δεν ειναι στα φορτε της»

  Αλιοσα,
  δεν ξερω αν ειχες παρακολουθησει προηγουμενες συζητησεις, αλλα μην τα ..πολυχρησιμοποιεις αυτα τα περι αστικης δημοκρατιας γιατι με το ζορι κρατιεται ο δυστροπος να μην επεμβει επειδη χρησιμοποιεις μαρξιστικη ορολογια(αστικη δημοκρατια), και με το δικιο του μεταξυ μας 🙂

  υπαρχει βεβαια και ο λεγομενος ‘πολιτισμικος μαρξισμος’, αλλα αυτη ειναι μια αλλη και μεγαλη κουβεντα..

  *

  Μπερλινερ,
  την κ.θανου δεν μας τη φορτωσε η ζωη, αλλα ο τσιπρας και η συγκυβερνηση συριζα ανελ (αντε και οπ..)

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s