Μια νέα «Αυγή» για τον ΔΟΛ με παράδοση στον ΣΥΡΙΖΑ

Είναι Οργουελιανό το σενάριο  αντάξιο πολιτικών ολοκληρωτικής λογικής ή κάνω λάθος; 

Και εις ανώτερα,  δηλαδή ο Καρτερός στο MEGA. 

THETOC / Μια νέα «Αυγή» για τον ΔΟΛ με παράδοση στον ΣΥΡΙΖΑ
Από το ΔΟΛ στο ΣΥΡΙΖΑ και στην Αυγή και τώρα πάλι πίσω στο ΔΟΛ. Ο λόγος για τον Βασίλη Μουλόπουλο που αναλαμβάνει ρόλο κλειδί στον οργανισμό που παραπαίει.

Σε νέα σκοτεινά μονοπάτια με εμφανή πλέον την κυβερνητική εμπλοκή βαδίζει ο πολύπαθος ΔΟΛ.

Την Τρίτη ανακοινώθηκε η τοποθέτηση σε ρόλο κλειδί του δημοσιογράφου Βασίλη Μουλόπουλου, προέδρου του ΔΣ της Αυγής, επιφανούς στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην βουλευτή Επικρατείας.

Το μήνυμα που εκπέμπεται από αυτή την τοποθέτηση είναι ότι κυβερνητικά κέντρα εμπλέκονται απευθείας στην επιχείρηση  «διάσωσης» του ΔΟΛ με προφανή στόχο να μετατρέψουν τα media του ΔΟΛ σε κυβερνητικά φερέφωνα.

Σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες το deal έκλεισε την προηγούμενη Πέμπτη σε συνάντηση που είχαν ο πάλαι πότε ισχυρός άνδρας του συγκροτήματος Στ. Ψυχάρης με τον υπουργό ψηφιακής πολιτικής Νίκο Παππά και τον Βασίλη Μουλόπουλο.

Δεν είναι τυχαίο ασφαλώς ότι λίγες μέρες μετά ο Στ. Ψυχάρης ζήτησε την απομάκρυνση του διευθυντή της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ Δημήτρη Μητρόπουλου από τον ΔΟΛ  ο οποίος δεν » κούμπωνε» με το σενάριο.

Το πρόβλημα όμως του ΔΟΛ παραμένει και είναι ,τα δυσθεώρητα χρέη ( περίπου 230 εκατ. ευρώ ) τα οποία ως γνωστόν έχουν καταγγείλει οι τράπεζες.

Η λύση που προτείνουν οι τραπεζίτες είναι η επιχείρηση να εισέλθει σε καθεστώς ειδικής επιτήρησης έως ότου οργανωθεί ένα σχέδιο εξυγίανσης ( αν αυτό είναι δυνατόν) με την προσέλκυση νέων επενδυτών και φρέσκου χρήματος.

Προϋπόθεση είναι τα έντυπα του ΔΟΛ να κυκλοφορούν, διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος της άμεσης απαξίωσης.

Οι τραπεζίτες ζητούν να » καλυφθούν» με νομοθετική ρύθμιση ώστε να μπορούν να χρηματοδοτούν με κάποια κεφάλαια τον ΔΟΛ στο διάστημα της εκκαθάρισης.

Μέχρι τώρα η κυβέρνηση είχε αρνηθεί να περάσει από τη Βουλή την σχετική τροπολογία.

Τώρα με την τοποθέτηση Μουλόπουλου και την ενεργοποίηση κυβερνητικών κέντρων είναι πιθανό η στάση της κυβέρνησης να αλλάξει.

Θα το δούμε το επόμενο διάστημα …

Όμως ακόμη και αυτό αν γίνει το μεγάλο πρόβλημα της προσέλκυσης  νέων κεφαλαίων και επενδυτών παραμένει.

Στο παρασκήνιο διάφοροι επιχειρηματίες όπως ο Φώτης Μπόμπολας της Πήγασος ΑΕ και ο Δημήτρης Μάρης έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους όμως οι τραπεζίτες βλέπουν με ιδιαίτερη επιφυλακτικότητα και καχυποψία τις προτάσεις αυτές και κάποιοι σχολιάζουν ότι » στερούνται σοβαρότητας»

Άλλωστε η ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΕ είναι εξίσου υπερχρεωμένη στις τράπεζες όπως και ο ΔΟΛ και τα χρέη τα ανοίγματα και οι απαιτήσεις τρέχουν . Το τελευταίο διάστημα ακούστηκε ότι τον ρόλο του » λευκού ιππότη» μπορεί να παίξει και ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης.

Ούτε όμως και αυτή η πληροφορία πρακτικά επιβεβαιώνεται.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι η » συριζοποίηση» των Μέσων του ΔΟΛ θα προκαλέσει άλλη μια » ανήκεστο βλάβη» στην αξιοπιστία τους και κατά συνέπεια στις κυκλοφορίες τους, κάνοντας ακόμη πιο οδυνηρό το φινάλε του πολύπαθου Οργανισμού. Αλλωστε, την Τετάρτη ο κ. Ψυχάρης αναμένεται να παρουσιαστεί στον ανακριτή για την υπόθεση απόκρυψης περιουσιακών στοιχείων από τις φορολογικές δηλώσεις του.  Λέτε αν έπαιξε και αυτό ρόλο στις εξελίξεις;

Η επίσημη  ανακοίνωση του ΔΟΛ για τον Μουλόπουλο

Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην  ιστοσελίδα vima.gr αναφέρεται :

Ανακοίνωση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη Α.Ε.:

«Η Διοίκηση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη Α.Ε. εζήτησε χθες από τον κ. Βασίλη Μουλόπουλο, ο οποίος διετέλεσε επί δυο δεκαετίες διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας «Το Βήμα» (απ’ όπου αποχώρησε όταν εξελέγη βουλευτής του Συνασπισμού της Αριστεράς), πρώην Πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ, να συμβάλει στην επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του ΔΟΛ.

Ο κ. Μουλόπουλος απεδέχθη προθύμως την πρόταση.»

Moυλόπουλος: Αποδέχτηκα την πρόταση λόγω της 30χρονης θητείας μου στον ΔΟΛ

Σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Βήματος, σχεδόν τα μεσάνυχτα της Τρίτης, ο Β. Μουλόπουλος υποστηρίζει ότι αποδέχθηκε την πρόταση Ψυχάρη λόγω της τριαντάχρονης θητείας του στον Οργανισμό Λαμπράκη και τη φιλία του με τους συναδέλφους του. « Η τριαντάχρονη θητεία μου στο ΔΟΛ και η φιλία μου με τους συναδέλφους με ώθησαν να αναμειχθώ στην προσπάθεια διάσωσης του Οργανισμού και των ιστορικών του εφημερίδων».

 

ΝΔ: Η κυβέρνηση εκβιάζει με δικαστικές εκκρεμότητες του εκδότη

«Ο πλουραλισμός, η πολυφωνία και η ίδια η Δημοκρατία θα αποδειχθούν πολύ ισχυρότερες από τα άθλια σχέδια της κυβέρνησης», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ σχετικά με τις εξελίξεις στον ΔΟΛ.

«Μετά το φιάσκο των τηλεοπτικών αδειών η κυβέρνηση συνεχίζει απερίσπαστη το έργο της. Η στάση της προς τους εκδότες: Πρώτα τους κατήγγειλε ως διαπλεκόμενους. Στη συνέχεια συναλλάχθηκε μαζί τους. Τώρα χρησιμοποιεί δικαστικές εκκρεμότητες και εκβιάζει. Με αυτόν τον τρόπο τοποθετεί ως τοποτηρητή της τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της «Αυγής» στον ιστορικό Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη», συνεχίζει η Πειραιώς και προσθέτει: «Δεν αντέχει την κριτική και την ελεύθερη δημοσιογραφία. Η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου είναι ο ορισμός της διαπλοκής, της συναλλαγής και κάθε λογής μεθοδεύσεων ελέγχου των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης».

Βενιζέλος: Χυδαίος ο εκβιασμός της κυβέρνησης

Για χυδαίο και απροκάλυπτο εκβιασμό της κυβέρνησης κάνει λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος σχολιάζοντας τις εξελίξεις στον ΔΟΛ.

Στο σχόλιο που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Ευάγγελος Βενιζέλος σημειώνει:

«Τόσο απροκάλυπτα πια! Ο χυδαίος εκβιασμός που καιρό τώρα οργανώνουν οι κυβερνώντες, η επίμονη στοχοποίηση ενός ανθρώπου σε πρόδηλη αδυναμία που βρίσκεται επιπλέον υπό την πίεση της ποινικής προδικασίας, έφερε αποτέλεσμα. Την παράδοση των ιστορικών εφημερίδων του δημοκρατικού προοδευτικού χώρου στα χέρια της ωμής εξουσίας της αδίστακτης εθνικολαϊκιστικής αριστεράς».

Ο κ. Βενιζέλος επισημαίνει επίσης ότι «η απόλυτη παράδοση του δήθεν πανίσχυρου εκδότη, εκθέτει τους κυβερνώντες περισσότερο από το νόμο Παππά και την ακυρωτική απόφαση του ΣτΕ» και καταλήγει: «Υπάρχει πρόβλημα δημοκρατίας, πολυφωνίας, διαφάνειας. Μαθαίνουν τώρα όλοι τι σημαίνει πραγματικά διαπλοκή. Δεν περνούν τέτοιες ακρότητες. Ευτελίζουν όμως μια παράδοση που πρέπει να την προστατεύσουν δημοσιογράφοι και αναγνώστες».

Με ειρωνικό τρόπο σχολίασε τις εξελίξεις στο ΔΟΛ ο Σταύρος Θεοδωράκης.

About σχολιαστης

Σχολιάζω...
This entry was posted in Πολιτική, καινούργιο συκώτι. Bookmark the permalink.

69 Responses to Μια νέα «Αυγή» για τον ΔΟΛ με παράδοση στον ΣΥΡΙΖΑ

  1. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Η «γάτα» παραδόθηκε…

    http://www.protagon.gr/apopseis/editorial/i-gata-paradothike-44341326586

    Μου αρέσει!

  2. Ο/Η xberliner λέει:

    Μια επιχείρηση που δραστηριοποιείται σε τομέα που έχει πολύ κακές προοπτικές διεθνώς χρωστάει 230 εκ.
    Τί κάνεις; Αυτή η εταιρεία δεν σώζεται με τίποτα. Μπαίνουν οι πιστωτές παίρνουν ότι μπορούν να πάρουν, γράφουν τις ζημιές και η εταιρεία κλείνει.
    Πού θα τα βρει τα λεφτά ο Μουλόπουλος; Είτε από κρατική διαφήμιση είτε από νέα θαλασσοδάνεια είτε και τα δύο. Δηλαδή καλείται ο έλληνας φορολογούμενος να πληρώσει μια προβληματική εταιρεία.
    Ο επί δεκαετίες διαπλεκόμενος ΔΟΛ προσπάθησε να διαπλακεί με τη νέα εξουσία και τελικά υπέκυψε στη διαπλοκή.
    Ξαφνικά όλοι από την αντιπολίτευση με πρώτο και καλύτερο τον Βαγγέλα το Βενιζέλο αγαπημένο και χαϊδεμένο παιδί του ΔΟΛ σκούζουν περί δημοκρατίας και άλλων παραμυθιών.
    Πρόβλημα δημοκρατίας υπήρχε από πριν. Η διαπλοκή δεν είναι παιδί του συριζα. Άσε που ο ΔΟΛ είχε ήδη απαξιωθεί και θα απαξιωθεί ακόμα περισσότερο τώρα που θα αλλάξει αφεντικό.
    Ο έλληνας φορολογούμενος πλήρωσε 230 εκ άμεσα συν πόσα περισσότερα έμμεσα όπως υπερτιμολογήσεις σε δημόσια έργα μέχρι τώρα για να μπορεί ο ΔΟΛ να διαπλέκεται. Από ότι φαίνεται αντί να αφήσουν την εταιρεία να κλείσει, ο έλληνας φορολογούμενος θα συνεχίσει να πληρώνει για να μπορεί ο ΔΟΛ να συνεχίσει το θεάρεστο έργο της διαπλοκής με το νεο πασοκ.
    ουστ ρεμάλια

    Μου αρέσει!

  3. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Βερολινέζε θα μπορούσα (ήθελα) να συμφωνήσω μαζί σου στο 100% (μην σου πω και να επαυξήσω κιόλας).
    Αυτό που με μαγκώνει και με ..συγκρατεί είναι το ότι η πλειοψηφία των ελληνικών επιχειρήσεων και δεν μιλάω για τα μμε είναι στην πραγματικότητα πτωχευμένες και απλώς ως ζόμπι ή σαν τον ..ελ σιντ τις περιφέρουν στο μεϊντάνι οι μέτοχοι (στην πραμγατικότητα οι τράπεζες) με αντίστοιχη ανοχή η συμμετοχή της πολιτικής εξουσίας.
    Για να εφαρμόσουμε το υγιές (μια χαρά το λες παραπάνω μην ..επεκτείνομαι) πρέπει να έχουμε βρει το σχέδιο μετάβασης, καθότι η οικονομία, η ανεργία κλπ κλπ δεν σηκώνουν θεραπείες άμεσα, ακόμη και τις σωστές, καθότι μπορεί να ..ψοφήσοει το γαϊδούρι ενδιάμεσα.
    Δεν λέω ότι είναι λύση οι παρεμβάσεις στυλ ΔΟΛ, αλλά εναλλακτικά σε αυτήν η λύση πρέπει να περιλαμβάνει και το σχέδιο μετάβασης.
    Χωρίς αυτό (που δεν κάνω τον έξυπνο δεν έχω κάτι στο μυαλό μου) δεν ξέρω αν η χειρότερη λύση είναι αυτήν που βλέπουμε.
    Σημειωτέον δεν αναφέρομαι στον ΔΟΛ (δεν ξέρω τα περί τύπου και αν υπάρχει κάτι διαφορετικό που μου διαφεύγει ευχαρίστως να το ακούσω), αλλά από οικονομική σκοπιά αυτή η κατάσταση είναι ο κανόνας.

    ΥΓ Η αντίδραση ΝΔ, Βενιζέλου και ΚΙΔΗΣΟ μια εσάνς σουρεάλ την έχουν!

    Μου αρέσει!

  4. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Νομίζω ότι η προσπάθεια να γίνει ο ΔΟΛ …κομματικό όργανο είναι χαρακτηριστική. Και αρκούντως αστεία. 🙂

    Μου αρέσει!

  5. Ο/Η xberliner λέει:

    «η προσπάθεια να γίνει ο ΔΟΛ …κομματικό όργανο»
    Ήμουν έτοιμος να διαφωνήσω αλλά ίσως να έχεις δίκιο. Από την εποχή που κόμματα και πολιτικοί ήταν όργανα του ΔΟΛ περνάμε στην εποχή που ο ΔΟΛ είναι όργανο κόμματος.
    Στα παλαιότερα των παπουτσιών μου.

    Αναγνώστης ο αθηναίος
    Μιλάς γενικά και με μπερδεύεις. Με 230 εκ χρέη ίσως θα συνέφερε να πληρώνουμε τους εργαζόμενους και να κάθονται από τα σώσουμε την εταιρεία.
    Ο ιδιωτικός τομέας στην Ελλάδα περνάει κρίση. ΟΚ κοινοτοπία.
    Πολλά μαγαζιά και επιχειρήσεις έκλεισαν. Από όλα αυτά δε βλέπω γιατί πρέπει να επιλέξουμε μια συγκεκριμένη εταιρεία να σώσουμε στο όνομα της μη αύξησης της ανεργίας κτλ κτλ Τη στιγμή μάλιστα που οι πιθανότητες να πάψει να είναι ζημιογόνα είναι απειροελάχιστες και δεν τη λες και από τις παραγωγικές/εξαγωγικές επιχειρήσεις που θα σου συνεισφέρουν στο εμπορικό σου ισοζύγιο. Δε φτάνει που έχουν αλλάξει τα φώτα στον ιδιωτικό τομέα ώστε να πληρώνονται πλουσιοπάροχα οι 50ηδες συνταξιούχοι των ΔΕΚΟ και οι καρανίκες στο δημόσιο. Να πνίξουμε ακόμα περισσότερο όποια εταιρεία μπορεί ακόμα και ζει για να σώσουμε μια προβληματική και μη αναστρέψιμη εταιρεία;

    Μου αρέσει!

  6. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    » Από όλα αυτά δε βλέπω γιατί πρέπει να επιλέξουμε μια συγκεκριμένη εταιρεία να σώσουμε στο όνομα της μη αύξησης της ανεργίας κτλ κτλ »
    Ούτε εγώ, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου στο «γιατί να επιλέξουμε».

    Παρόλα αυτά η γνώμη μου είναι ότι το πρόβλημα των πολλών ΔΟΛ σε διαφορετικές ..επιχειρησιακές περιοχές, μην πω όλες, θέλει γενική αντιμετώπιση.
    Το ότι ο ιδιωτικός τομέας περνάει κρίση είναι όντως κοινοτο(υ)πία.
    ¨Ομως το ότι οι αναδιαρθρώσεις του τραπεζικού τομέα είναι πιθανό, αν δεν γίνουν ειδικές προβλέψεις και πάμε μπάι δε μπουκ, να προκαλέσουν ξαφνική κατάρρευση μεγάλου αριθμού επιχειρήσεων και δη των μεγαλύτερων και όχι των μικρομεσαίων, είναι ένα ζήτημα που θέλει προσοχή.
    Οι ειδικές προβλέψεις θα έχουν και αρκετή πολιτική μέσα (και ας με κατηγορήσουν για ..βολουνταρισμό, έτσι νομίζω).
    Παράδειγμα.
    Μεγάλος αριθμός μεγάλων επιχειρήσεων αυτήν την στιγμή έχουν ομολογιακά δάνεια (βραχυπρόθεσμα) πολύ μεγαλύτερα από τους τζίρους τους (για κεφάλαια δεν συζητάμε, μιλάμε ..πρακτικά) και εν πάσει περιπτώσει εύκολα θα λέγαμε ότι δεν σώζονται.
    Ούτε αγοράζονται (από λογικό επιχειρηματία). Προφανώς οι μέτοχοι ΄στην πραγματικότητα είναι οι ..ομολογιούχοι.
    Οι οποίοι βέβαια θα πρέπει πολύ σύντομα να τελειώνουν με ..συμμετοχές και να περιοριστούν αυστηρά στα ..χρηματοοικονομικά τους καθήκοντα (σωστό είναι).
    Σήμερα βγαινουν όλοι και λένε ότι θα τις εξυγιάνουν, θα τις πουλήσουν (με κουρέματα και τέτοια) κλπ κλπ.
    Δεν νομίζω Βερολινέζε ότι αυτά ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
    Αυτό θέλω να πω με αφορμή τον ΔΟΛ

    Μου αρέσει!

  7. Ο/Η physicist λέει:

    Η γάτα ήταν από την πρώτη στιγμή ποντικάκι που εβρυχάτο. Δηλαδή αν θυμάστε το περιεχόμενο και το ύφος εκείνου του άρθρου (ο Σχο το έχει στα κιτάπια του, είμαι βέβαιος), επρόκειτο για κακογραμμένο Άρκελιν. Κρίμα. Παλιότερα είχαν και οι εκατέρωθεν μαγκιές τουλάχιστον μιαν άλφα ποιότητα, μιαν αξιοπιστία βρε αδερφέ.

    Μου αρέσει!

  8. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Μαζί με το ΔΟΛ θα φορτωθεί και τα 230 δις ο σύριζα?
    Επί της ουσίας με καθαρούς όρους μαφίας, αξιοποιεί τη δικαστική εμπλοκή του γάτου για να πάρει τον έλεγχο του συγκροτήματος
    Το έκανε εξάλλου και με μεγάλο τηλ κανάλι τζογαροντας με δικαστικά ζητήματα- Έκδοση σε Κύπρο κλπ- άλλου πλούσιου 🐐

    Μου αρέσει!

  9. Ο/Η xberliner λέει:

    «Μαζί με το ΔΟΛ θα φορτωθεί και τα 230 δις ο σύριζα?»
    Τα 230 εκ (και όχι δις) τα έχει φορτωθεί ήδη ο έλληνας φορολογούμενος. Αυτά δεν πρόκειται να πληρωθούν ποτέ.

    @ Αναγνώστης ο αθηναίος
    «Οι ειδικές προβλέψεις θα έχουν και αρκετή πολιτική μέσα»
    Θα έπρεπε να έχουν αρκετή πρόβλεψη (βασικά εκτίμηση) για το τί σώζεται και τί όχι.
    Η εκτίμησή μου είναι ότι μίντια πλέον ΔΕΝ σώζονται και όχι μόνο εξαιτίας της κρίσης.

    Μου αρέσει!

  10. Ο/Η Αλικη λέει:

    Θα τιμωρηθει/απαξιωθεί απο τους αναγνώστες.

    Οι πανάθλιοι Συριζαιοι της κυβερνησης -που θέλουν να το παίξουν μαφία (τρομάρα τους)- δεν εχουν καταλάβει οτι τα πραγματα εχουν αλλάξει ριζικά στο χώρο των μηντια και στην μετάδοση της πληροφορίας.
    Δύσκολοι καιροί για προπαγανδα ολοκληρωτικής εμπνεύσεως!

    Μου αρέσει!

  11. Ο/Η Ενη λέει:

    Ειχα καποιες απορίες σχετικά το θεμα ΔΟΛ, αλλά το αρθρο του Γ.Καρελια (protagon) μου εδωσε τις απαντησεις.
    Το μόνο που μενει να απαντηθει ειναι πως ,απο εδω και στο εξης, θα ενημερωνεται η κοινη γνωμη για τη συνεχεια των ενεργειων του κ. Μουλοπουλου. Γιατί εφοσον η μεχρι τωρα διαδικασία εγινε με πληρη διαφανεια,( βλ. δημοσιοποιηση του θεματος, αντιδρασεις της αντιπολιτευσης κλπ., )υποτιθεται οτι η θα συνεχισθει η ιδια διαφανης διαδικασια.

    «ΑΠΟΨΕΙΣ
    Η «γάτα» παραδόθηκε…
    Πόσες πιθανότητες είχε ο ΔΟΛ να επιβιώσει με τη σημερινή κατάστασή του; Ελάχιστες. Πόσες έχει τώρα που θα αναλάβει να τον σώσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Καμία

    Γιώργος Καρελιάς

    18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017, 08:21 facebook twitter 11 email
    Ως γνωστόν, οι επιχειρήσεις κλείνουν όταν τελειώνουν τα λεφτά και οι ιδιοκτήτες τους δεν βάζουν άλλα, είτε έχουν και δεν θέλουν είτε δεν έχουν. Στην κατηγορία αυτή υπάγεται (και) ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη.

    Και πώς σώζονται οι καταχρεωμένες επιχειρήσεις; Οταν βρεθεί άλλος επιχειρηματίας (επενδυτής κτλ) να βάλει τα λεφτά που χρειάζονται για να κρατηθούν σε λειτουργία. Είναι η περίπτωση του Μαρινόπουλου, που τον έσωσε ο Σκλαβενίτης.

    Στην περίπτωση του μακροβιότερου συγκροτήματος Τύπου της χώρας, του ΔΟΛ, ο άνθρωπος που ανέλαβε να τον σώσει δεν είναι κάποιος επιχειρηματίας. Είναι ένας πρώην δημοσιογράφος (στο ίδιο συγκρότημα), πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι χθες πρόεδρος του ΔΣ της «Αυγής» και άνθρωπος του Πρωθυπουργού.

    Oπως ανακοινώθηκε, τον επέλεξε η σημερινή διοίκηση του ΔΟΛ, δηλαδή ο Σταύρος Ψυχάρης, ο άνθρωπος που οδήγησε το ιστορικό Συγκρότημα στην καταβαράθρωση.

    Προκύπτουν τρία εύλογα συμπεράσματα:

    1. Αν τη διοίκηση αναλάβει ο κ. Μουλόπουλος, ο ΔΟΛ δεν μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει ως δημοσιογραφικός οργανισμός. Θα γίνει παραμάγαζο του μεγάρου Μαξίμου και της Κουμουνδούρου.
    2. Αν ο κ. Μουλόπουλος δεν αναλάβει τη διοίκηση, αλλά αναλάβει να λύσει «τα διαρθρωτικά και οικονομικά προβλήματά» του, αυτό σημαίνει δύο τινά. Πρώτον, ότι θα πείσει τις τράπεζες, στις οποίες ο ΔΟΛ χρωστάει πολλά εκατομμύρια, να μην του τραβήξουν την πρίζα (χρεοκοπία). Και, δεύτερον, θα βρει κάποιον επιχειρηματία να βάλει στον οργανισμό τα λεφτά που δεν βάζει ο κ. Ψυχάρης.
    3. Αν ισχύσουν αυτά, είναι πιθανόν ο ΔΟΛ να «σωθεί» για κάποιο διάστημα. Πόσο θα είναι αυτό; Αγνωστο. Θα εξαρτηθεί από δύο παράγοντες. Από τα λεφτά που θα βάλει ο επενδυτής, τον οποίο θα βρει (;) ο κ. Μουλόπουλος. Και, κυρίως, από την αντίδραση των αναγνωστών των εφημερίδων και των ιστοσελίδων του οργανισμού.

    Με απλά λόγια, ο ΔΟΛ θα κινδυνεύσει να μείνει χωρίς αναγνώστες, μόλις αυτοί καταλάβουν ότι δεν είναι πλέον δημοσιογραφικό συγκρότημα, αλλά (πάει να γίνει) κυβερνητικό παραμάγαζο. Και κανένα μαγαζί δεν μπορεί να ζήσει χωρίς «πελάτες» όσα λεφτά κι αν βάλει ο ιδιοκτήτης. Εκτός αν τα νέα αφεντικά του ΔΟΛ καταφέρουν να πείσουν μερικές χιλιάδες οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ να αγοράζουν τις εφημερίδες του, τώρα που ο «διαπλεκόμενος» Ψυχάρης θα αντικατασταθεί από κάποιον φιλοκυβερνητικό (μη διαπλεκόμενο, εννοείται) τύπου Καλογρίτσα.

    Εν κατακλείδι: όσοι θεωρούν εκ των ων ουκ άνευ την ύπαρξη πολλών και διαφορετικών μέσων ενημέρωσης και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας θέλουν να επιζήσει ο ΔΟΛ. Oμως, η συνταγή που επελέγη οδηγεί στο αντίθετο αποτέλεσμα μια ώρα αρχύτερα. Και δεν είναι συνταγή «γάτας Ιμαλαΐων», αλλά μιας γάτας που παραδόθηκε στους διώκτες της πριν (ή για να μην) «ξεψυχήσει». Protagon

    Μου αρέσει!

  12. Ο/Η Ενη λέει:

    ……και τωρα, για να τα λεμε ολα, μοιαζει λιγο δυσκολο να δεχθει κανεις οτι ο σύριζα ειναι τοσο αφελης ωστε να νομιζει οτι με ολη αυτή τη μεθοδευση, στοχευει στο να αποκτησει ενα κομματικο-κυβερνητικο οργανο στον τομεα της ενημερωσης. Κατι αλλο μαλλον βρισκεται πισω απο ολα αυτά.

    Δεν μπορει να ξερει κανεις, αλλα και οτι μεθοδευεται να δημιουργηθει ενα προπαγανδιστικό μεσο που θα προωθει το κυβερνητικο εργο, λες και το αναγνωστικο κοινό ειναι ντιπ ανυποψιαστο και θα ακολουθει τυφλά οτι του προσφερεται, μοιαζει να κινειται στα ορια της ……φαντασιας.
    Αρα, τι ακριβως συμβαινει;;;

    Μου αρέσει!

  13. Ο/Η aftercrisis λέει:

    Όπως στην μακρο-οικονομία δηλαδή σε επίπεδο εθνικής οικονομίας), έτσι και στην μικρο-οικονομία (δηλαδή στο επίπεδο μιας επιχείρησης), στην πραγματικότητα οι μεγάλες ζημίες λαμβάνουν χώρα (ή τουλάχιστον, αρχίζουν – και μετά δύσκολα επανορθώνονται) στην φάση της έντονης ανόδου. Δηλαδή, όταν η άνοδος γίνεται φούσκα.
    Στη φάση της πτώσης, στην κρίση, είναι αργά: Τότε, το πεπρωμένον φυγείν αδύνατον.
    Αυτό έπαθε ο ΔΟΛ. Υπερδιογκώθηκε, γέμισε αέρα κοπανιστό, όταν δούλευαν στο φουλ οι αεροσυμπιεστές και οι χουβαρντάδες -δηλαδή οι τράπεζες – δένανε τα σκυλιά (και τις γάτες Ιμαλαΐων) με τα λουκάνικα.
    Τοτε τραγουδούσαν από χαρά με το ζεστό χρήμα να ρέει.
    Άς χορεύουν τώρα, στο κρύο.

    Μου αρέσει!

  14. Ο/Η aftercrisis λέει:

    Ας ελπίζουσε πάντως, για την πολυφωνία και τις θέσεις εργασίας, πως θα ενδιαφερθεί κάποιος λευκός ιππότης. Λόγου χάρη, η …RAI από δίπλα.
    Όπως έκαναν οι Ferrovie dello Stato Italiane για την TΡAINOΣE (επιτέλους κρατικοποιήθηκε – γιατί μέχρι τώρα κρατικές ήταν μόνον οι ζημίες).

    Μου αρέσει!

  15. Ο/Η Πάνος λέει:

    Προσωπικά αδιαφορώ αν σωθεί ο ΔΟΛ και αν αυτός που θα τον σώσει θα λέγεται Μουλόπουλος ή Κολοκυθόπουλος. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μην πληρώσουν (πάλι) για τη σωτηρία οι μόνιμοι σωτήρες, δηλαδή οι φορολογούμενοι. Ο ΔΟΛ έκλεισε τον κύκλο του και ο μόνος που είναι αρμόδιος να αποφασίσει αν και πως θα συνεχίσει να υπάρχει, η αγορά, έχει ήδη αποφανθεί: ο ΔΟΛ είναι εμπορικά (δηλαδή ουσιαστικά) πεθαμένος. Αν κάποιος αποφασίσει να επενδύσει αγοράζοντας τα ονόματα (ΒΗΜΑ, ΝΕΑ, in.gr κλπ) και χτίζοντας ΝΕΕΣ εφημερίδες ή ιστοσελίδες πάνω σ’ αυτά είναι άλλη υπόθεση – απλά θα χάσει τα λεφτά του, αλλά σ’ αυτό δεν μας πέφτει λόγος. Τα περί δημοκρατίας που καταλύεται και διάφορα άλλα τραγικά (που συνοψίζονται στο να σωθεί ο ΔΟΛ χωρίς τον Μουλόπουλο αλλά με τον Κολοκυθόπουλο, με κάποιο μαγικό τρόπο, δηλαδή από τους πιστοποιημένους σωτήρες, τους φορολογούμενους) προέρχονται από ανθρώπους που μισούν βαθύτατα τον φιλελευθερισμό και την οικονομία της αγοράς. Να το θυμάστε αυτό και να τους το λέτε την επόμενη φορά (πολύ σύντομα) που θα σηκώσουν το δάχτυλο για να καταγγείλουν τον κρατισμό.

    Μου αρέσει!

  16. Ο/Η Θανασης_χανια λέει:

    «Η Διοίκηση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη Α.Ε. εζήτησε χθες από τον κ. Βασίλη Μουλόπουλο, ο οποίος διετέλεσε επί δυο δεκαετίες διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας «Το Βήμα» (απ’ όπου αποχώρησε όταν εξελέγη βουλευτής του Συνασπισμού της Αριστεράς), πρώην Πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ, να συμβάλει στην επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του ΔΟΛ.
    Ο κ. Μουλόπουλος απεδέχθη προθύμως την πρόταση.»

    «Η τριαντάχρονη θητεία μου στο ΔΟΛ και η φιλία μου με τους συναδέλφους με ώθησαν να αναμειχθώ στην προσπάθεια διάσωσης του Οργανισμού και των ιστορικών του εφημερίδων»

    Χο χο χο 😀
    Καταπληκτικες ανακοινωσεις
    «εζητησε», «απεδεχθη προθυμως», «με ωθησαν»

    *

    Πολυ ενδιαφερον το ρεπορταζ, αλλα αναρρωτιεμαι μηπως υπαρχει καποιο λαθος, μηπως μπερδευουν τον επι 30-ετια δημοσιογραφο και στελεχος του δολ κ. μουλοπουλο με το στελεχος, πρωην βουλευτη του συριζα και προεδρο της αυγης κ.μουλοπουλο?
    λεω, μηπως προκειται για παρεξηγηση ή για συνωνυμια, δεδομενου οτι ο συριζα δεν εχει, ουτε ειχε, ως γνωστον, καμμια σχεση με τα μεσα της διαπλοκης και το δημοσιογραφικο κατεστημενο της μεταπολιτευσης…

    Εξαλλου αριστερα και διαπλοκη/προσπαθεια ελεγχου της ενημερωσης, ειναι εννοιες ασυμβατες οπως δειχνει αλλωστε και το ζωντανο παραδειγμα των φαρων της ελευθεριας της εκφρασης, κουβας και βενεζουελας

    *

    Εχω την εντυπωση οτι ο κοσμος λιγο ενδιαφερεται πλεον σε αντιθεση με τους πολιτικους για τις εξελιξεις στα μμε, ειτε ελευθεροτυπια λεγονταν ειτε δολ ειτε σολ ειτε οτιδηποτε
    (μεσολαβησε η κριση και το ιντερνετ)
    αυτοι (οι πολιτικοι ) ενδιαφερνται οπως παντα για να ελεγχουν το δυνατον την ενημερωση και για να τακτοποιουν εδω και εκει διαφορους που αυτοαποκαλουνται δημοσιογραφοι

    Οπως ειχα πει και παλιοτερα, ο,τι ΜΜΕ κριθει με βασει τις γενικες ρυθμισεις για τις επιχειρησεις οτι μπορει να επιβιωσει στην μελλοντικη αγορα, θα πρεπει να σωθει (με αναδιαρθρωση φυσικα)
    οτι δεν μπορει,θα πρεπει να κλεισει
    αν υπαρξει επενδυτης, ας κοπιασει αρκει να ειναι πραγματι επενδυτης και να βαλει λεφτα οχι ..βοσκοτοπια 😉

    Κατα τα αλλα, οσο περισσοτερο περναει ο καιρος, τοσο περισσοτερο και θα επιβεβαιωνεται οτι ο συριζα οχι μονο δεν εκφραζει καμμια διαθεση ρηξης με το αποτυχημενο μοντελο της μεταπολιτευσης, τη διαπλοκη τον κρατικισμο και το πελατειακο συστημα, αλλα οτι εκφραζει την αποκρυσταλλωση του…

    Μου αρέσει!

  17. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    έμεινα Παυλόπουλος !!!

    http://www.slang.gr/definition/23028-emeina-paulopoulos

    Μου αρέσει!

  18. Ο/Η zepos λέει:

    Σημειώστε οτι σήμερα ήταν η απολογία του Ψυχάρη για τις κατηγορίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και της φοροδιαφυγής ύψους περίπου 48 εκατ. ευρω. Αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Οι εφημερίδες του βγήκαν σήμερα ανταγωνιζόμενες την Αυγή σε προβολή του Τσίπρα..
    Ο Ψυχάρης πιέστηκε επί μήνες από τις τράπεζες οι οποίες προφανώς με κυβερνητική εντολή αρνήθηκαν κάθε διαπραγμάτευση των δανείων του. Επιπροσθέτως είχαν μπλοκαριστεί όλοι οι λογαριασμοί του ΔΟΛ και δεν έδιναν άδεια ούτε για τα τελευταία δεδουλευμένα να πληρωθούν. Οι επίμονες πιέσεις οικονομικές,δικαστικές και πολιτικές ακύρωσαν όπως ήτανν φυσικό την αξιοπιστία των μέσων και μείωσαν σταδιακά τα έσοδα από διαφημίσεις. Ο ΔΟΛ στερήθηκε σχεδόν παντελώς το κρατικό χρήμα, που σε λαθρόβια φύλλα -χωνί,ποντικι,κόντρα κλπ- ρέει κανονικά για να μην αναφέρω την Αυγή που συνεχώς έχει διαφημίσεις της ΕΥΔΑΠ!
    Και που κράτησε τόσους μήνες είναι θαύμα. Αντάλλαξε την ελευθερία του με τον ΔΟΛ..
    Ποιός θα βγεί κερδισμένος στο τέλος θα το δούμε.

    Να θυμίσω οτι μέχρι σήμερα η συμμορία του Μαξίμου προσπάθησε και απέτυχε ευτυχώς να έχει 4 αποκλειστικά κανάλια υποχείρια, το ένα μάλιστα με ψεύτικα περουσιακά και με συνεχή δανεισμό από την δική του τράπεζα την Αττικής.
    4-5 λαθρόβια φύλλα με ναυαρχίδα τον Κουρή που ενώ πουλάει λιγότερα από 2000 φύλλα, χρωστάει σε όποιον αναπνέει και σε ιΚΑ εκατομμύρια, παίρνει συνεχώς κρατική διαφήμιση.

    Αυτά είναι πρωτοφανή σε δημοκρατίες και γίνονται πλέον καθαρά ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΜΑΣ!

    Μου αρέσει!

  19. Ο/Η Ενη λέει:

    Λοιπον, αν διαβασει κανεις την πιο προσφατη ειδησεογραφία π.χ. τι συνεβη στη βουλή , αναταλλαγή πυρων μεταξυ Τσιπρα και αντιπολιτευσης περι ΔΟΛ, αλλά
    και τη δηλωση του Μουλοπουλου, οτι τελικα ειναι μια δικη του προσωπικη επιλογή,

    ευκολα συναγεται και ενα λογικο συμπερασμα.

    Οτι δηλαδή το ολο θεμα αναγεται στη γενικοτερη εικονα των ελληνικων επιχειρησεων και μαλιστα στο χωρο των ΜΜΕ, οπου αντιμετωπιζονται προβληματα επιβιωσης των επιχειρησεων. Ετσι σεναρια οτι η κυβερνηση ετοιμαζει το δικο της προπαγανδιστικο οργανο, μοιαζει ολιγον κωμικη κατασταση.

    Τωρα πως θα λυθει το συγκεκριμενο θεμα, λιγο δυσκολο να το προσδιορισουν ακομα και οι ιδιοι οι ενδιαφερομενοι.

    Αnyway, ΤΑ ΝΕΑ και το ΒΗΜΑ, βρισκονταν στις πρωτες θεσεις αναγνωσιμοτητας και εκει πλεον τιθεται το ερωτημα, η οποια «λυση» θα μπορεσει να διατηρησει το ενδιαφερον των αναγνωστων;;

    Διοτι ασφαλως προπαγανδα κανεις δεν θελει να…….διαβαζει.

    Μου αρέσει!

  20. Ο/Η zepos λέει:

    Και η σχετική ανακοίνωση από το ΚΙΝΗΜΑ:
    Από το Γραφείο Τύπου του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

    Ο ΔΟΛ ανακοίνωσε σήμερα ότι, ζήτησε από τον κ. Βασίλη Μουλόπουλο, δημοσιογράφο, κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτή και Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της κομματικής εφημερίδας ΑΥΓΗ, «να συμβάλει στην επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του ΔΟΛ και ο κ. Μουλόπουλος απεδέχθη προθύμως την πρόταση».

    Ποτέ στη μετά τη Μεταπολίτευση ιστορία του τόπου, δεν υπήρξε ανάλογο φαινόμενο απροκάλυπτης παρέμβασης ενός κόμματος και μιας κυβέρνησης στον χώρο του Τύπου. Και μάλιστα, για ζητήματα που αφορούν την οικονομική κατάσταση και τη λειτουργία μιας εκδοτικής επιχείρησης. Μπροστά στο σημερινό γεγονός, ωχριούν και οι απαράδεκτες από κάθε άποψη υπόγειες διαδρομές της συντήρησης με τη διαπλοκή και τα ΜΜΕ.

    Δεν υπάρχουν λέξεις που θα μπορούσαν να χαρακτηρίσουν αυτήν την ενέργεια.

    Ανεξάρτητα δε, από το αν ισχύουν ή όχι οι πληροφορίες περί συνάντησης του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκου Παππά, με τον κ. Ψυχάρη και τον κ. Μουλόπουλο, το ερώτημα προκύπτει αβίαστα και δεν είναι ρητορικό:

    Μπορεί να έχουν οποιαδήποτε σχέση με τους σημερινούς κυβερνώντες, οι λέξεις Δημοκρατία και Αριστερά;

    Στο ερώτημα έχει ευθύνη να απαντήσει κάθε δημοκράτης και αριστερός πολίτης.

    ΥΓ. Σημειώνεται ότι αυτά συμβαίνουν ένα μόλις 24ωρο μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος του ΣΥΡΙΖΑ για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ.

    Μου αρέσει!

  21. Ο/Η δεξιος λέει:

    Μπορεί να έχουν οποιαδήποτε σχέση με τους σημερινούς κυβερνώντες, οι λέξεις Δημοκρατία και Αριστερά;

    Συνεχίζει βλέπω το Κίνημα το παραμύθι κάποιας καλής αριστεράς που αναζητείται (από τις αγγελίες του Ερυθρού Σταυρού;) και δεν ανευρίσκεται.
    Αυτή είναι η αριστερά και δεν υπάρχει άλλη και καιρός να καταλάβουν οι πασόκοι – και μερικοί καραμανλικοί ασφαλώς – ότι το συνεχές λιβάνισμα κάποιας υπεραγίας αριστεράς έφερε αυτούς τους τύπους στην κυβέρνηση και εάν συνεχίσουν θα φέρει και άλλους παρόμοιους.
    Η κατάληψη του ΔΟΛ από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι θεία δίκη για τις αμαρτίες του.

    http://www.antinews.gr/action.read/antitheseis/a-dola-thumata-kai-dolioi-thutes-/10.113443

    Μου αρέσει!

  22. Ο/Η physicist λέει:

    Η υπεραγία Αριστερά είναι το ένα χοντρό ψέμα. Το άλλο είναι η διάρρηξη των ιματίων του παπανδρεϊκού Κινήματος ότι τάχαμου ουδέποτε άλλοτε επιχείρησε Κόμμα (ή Κίνημα, γκουχ-γκουχ) να αλώσει τον Τύπο, να προσεταιριστεί υπάρχοντα έντυπα ή να εκδόσει μάλιστα νέα έντυπα, πιστά σ’ αυτό. Διάβολε, ενήλικες ήμασταν τη δεκαετία του 1980 και Αλτσχάιμερ δεν έχουμε.

    Ο σύριζα είναι απλώς η συνέχεια του πασόκ. Το να εξανίσταται μ’ αυτά το πασόκ of all political parties θέλει κάμποσο θράσος αλλά το τελευταίο αφθονεί ούτως ή άλλως.

    Μου αρέσει!

  23. Ο/Η Αλικη λέει:

    Με εξαιρεση την υποθεση Κοσκωτά -για την οποια συγκροτήθηκε Ειδικό Δικαστηριο- ποτε άλλοτε δεν εγινε προσπαθεια άλωσης του τύπου με τοσο κυνικό και απροκάλυπτο τροπο.

    Και, εν παση περιπτωσει, η διαρκής συμψηφιστικη αναφορα στα λαθη του παρελθόντος δεν οδηγεί πουθενά. Απλώς ενισχύει την απάθεια και τον μιθριδατισμο της κοινωνίας απεναντι στα όσα -τερατώδη- συμβαίνουν αυτη τη στιγμή, μπροστα στα ματια μας.

    Δεν οφελεί να μηρυκάζουμε το παρελθόν. Πρεπει να δούμε τι θα κανουμε σημερα.

    Μου αρέσει!

  24. Ο/Η physicist λέει:

    Αλίκη, ξανακάνεις το λάθος να μιλάς για συμψηφισμούς. Λυπάμαι που δεν το καταλαβαίνεις αλλά είναι ολοφάνερο ότι δεν επιδιώκω να συμψηφίσω απολύτως τίποτε.

    Σε ό,τι αφορά τις προσωπικές μου συγκρίσεις και εκτιμήσεις: τίποτε απ’ όσα κάνει τώρα ο σύριζα, και σε πράξεις και σε ύφος, δεν είναι πρωτόγνωρο ή δεν προκαλεί έκπληξη. Μάλλον μια deja vu εμπειρία είναι, με Γιαννόπουλους, Κουτσόγιωργες, Κουλούρηδες, τον Καρούδα (α ρε Μίκη!) και τους περί αυτών ως πρώτους διδάξαντες. Δεν εισήγαγε ο Σύριζα την αποπνικτική ατμόσφαιρα της Αυριανής στην πολιτική ζωή της χώρας, το πασόκ της δεκαετίας του 1980 το έκανε. Μην μας παριστάνει τώρα και την εκσυχρονιστική άμωμη παρθένα της σοσιαλδημοκρατίας.

    Μου αρέσει!

  25. Ο/Η physicist λέει:

    … Και, εν παση περιπτωσει, η διαρκής συμψηφιστικη αναφορα στα λαθη του παρελθόντος δεν οδηγεί πουθενά. Απλώς ενισχύει την απάθεια και τον μιθριδατισμο της κοινωνίας απεναντι στα όσα -τερατώδη- συμβαίνουν αυτη τη στιγμή, μπροστα στα ματια μας.

    Ενώ η μη επισήμανση της υποκρισίας και της ψευτιάς, εκτός που είναι βάναυση βιαοπραγία κατά της αλήθειας, νομίζεις ότι θα έχει λυτρωτικό χαρακτήρα; Με ποιο τρόπο; Με την παλινόρθωση της εμπιστοσύνης σε όσους εισήγαγαν πρώτοι στη δημόσια ζωή ανάλογες πρακτικές; Να κάθομαι να με κοροϊδεύει ο άλλος μπροστά στα μάτια μου και να κάνω το κορόιδο επειδή αν δεν το κάνω θα ενισχύσω τον μιθριδατισμό της κοινωνίας; Η οποία κοινωνία λες δεν έχει ιδέα τι έχει συμβεί και περιμένει να γράψω εγώ τρεις αράδες στου Σχολιαστή για να μιθριδατιστεί.

    Δεν είναι δυνατόν να εννοείς στα σοβαρά αυτά που γράφεις.

    Μου αρέσει!

  26. Ο/Η Αλικη λέει:

    Φυσικέ, θα επρεπε να εχεις καταλάβει οτι συνήθως εννοώ σοβαρα αυτα που λέω.
    Δεν συμφωνείς με την αποψη μου. Δικαίωμα σου.

    Μου αρέσει!

  27. Ο/Η physicist λέει:

    Ναι, αλλά η άποψή σου δεν έχει ίχνος βάσης πού να στηριχτεί, κι όταν επιρρίπτεις στον άλλον συψψηφισμούς που εσύ η ίδια τους εφηύρες αυθαίρετα, μην περιμένεις να μείνει ο άλλος άπραγος ούτε να παριστάνεις την αφυψηλού με κάτι «δικαίωμά σου» και άλλα της τρίτης γυμνασίου.

    Μου αρέσει!

  28. Ο/Η physicist λέει:

    Κάνεις διαρκώς δίκες προθέσεων, το καταλαβαίνεις; Δεν είναι υποχρεωμένος κανείς να ανέχεται αυτή την κατάσταση, κι ούτε θα ξελασπώνεις λέγοντας «άποψή μου» κι από δω παν κι οι άλλοι. Δικαίωμα να εκφράζεις την άποψή σου το έχεις αναφαίρετο, άλλο τόσο όμως έχω κι εγώ, ειδικά όταν με αφορά, δικαίωμα να γράφω με επιχειρήματα ότι η (συγκεκριμένη) άποψή σου είναι αστήρικτη και κατά συνέπεια όχι σοβαρή.

    Μου αρέσει!

  29. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    ο συριζα είναι παραδοσιακή μαρξιστική αριστερά, το πασοκ ποτέ δεν ήταν κάτι τέτοιο

    Μου αρέσει!

  30. Ο/Η Αλικη λέει:

    Φυσικέ, εισαι με τα καλα σου; Ειλικρινά, δηλαδη, τι σε κανει να πιστεύεις οτι θα πρεπει οι άλλοι να ανέχονται τα ξεσπάσματα σου;

    Το εχω ξαναπεί: εχεις προσωπικό προβλημα. Οταν καποιος διαφωνήσει μαζί σου εξαπολυεις γενικη επίθεση προσβολών. Εισαι απαράδεκτος.

    ΥΓ: Δικαίωμα μου να πιστεύω οτι κανεις ανωφελούς συμψηφισμούς. Δικαίωμα σου να διαφωνείς. Αυτο είπα. End of story. Όσα επακολούθησαν εκ μερους σου εκφράζουν προσωπικό προβλημα.

    Μου αρέσει!

  31. Ο/Η Αλιόσα. λέει:

    Ειναι παντως εντυπωσιακο καθως κοιτας να καταρεει ξεπνοος ο χθεσινος κοσμος οχι απλα χωρις έκρηξη ή εστω μια τουφεκια αλλα χωρις ενα λυγμό.
    Χρειαστηκε μια οικονομικη κριση για να διαλυθουν σαν τραπουλοχαρτα ολα οσα μεχρι χθες φανταζαν ισχυρα και απρόσβλητα, ανθρωποι, εταιρίες, η χωρα ολοκληρη.
    Προκειται για την απεικονιση του ειδικου βαρους και της σαθρης συγκροτησης της κοινωνιας.
    Οι μονοι που βγαινουν τελικα κερδισμενοι απο μια τετοια καταρευση ειναι οι πτωματοφαγα, οι υαινες και τα ορνια που ερχονται απο πισω.
    Προφανως δεν τα δημιουργησε ο ιδιος ο Συριζα ολα αυτα, ο Συριζα απλως αποτελει την πυλη για τον αλλο κοσμο, που χασκει και μας περιμενει ολους.

    Μου αρέσει!

  32. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    Η Καμπύλη της Αγοράς. Ο Κύκλος Ζωής των νέων τεχνολογικών αγορών.
    Είναι αναμενόμενο για νεοσύστατες επιχειρήσεις στο ξεκίνημα τους, ακόμα και για τις πετυχημένες, να ακολουθούν έναν κύκλο διαφημιστικών εκστρατειών, απογοήτευσης και τελικά ανάπτυξης με σκοπό να γίνουν βιώσιμες. Όμως τι συμβαίνει με τις νέες τεχνολογικές αγορές; Η ανάπτυξη μιας τέτοιας νέας αγοράς ακολουθεί την ίδια πορεία;

    Οι αγορές βιώνουν αρκετά συχνά έναν «κύκλο υπερβολικής διαφήμισης» που δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες, ακολουθούμενο από μία στασιμότητα. Αν η αγορά επιτύχει, περνάει στο επόμενο στάδιο που είναι η «Εκτόξευση». Όμως τα εμπόδια δεν σταματούν εδώ. Πρώτον πρέπει να υπάρχει καθολική υιοθέτηση των βασικών τεχνολογιών που υποστηρίζουν την αγορά. Επίσης πρέπει να υπάρξουν παραπομπές σε εφαρμογές που θα οδηγήσουν σε γενική υιοθέτηση. Τέλος πρέπει να υπάρχει μία πρωτοποριακή εταιρία, συνήθως με έναν χαρισματικό ηγέτη, που θα οδηγήσει την αγορά έξω από την ύφεση. Προφανώς δεν μπορούν όλες οι αγορές να το καταφέρουν αυτό.

    Αυτός ο «κύκλος» παρουσιάζεται στο παρακάτω διάγραμμα.

    Για τους επιχειρηματίες και τους επενδυτές, το πιο ενδιαφέρον στοιχείο της καμπύλης είναι ότι, με το που τελειώσει η ύφεση, οι ισχυρές τεχνολογικές αγορές μακροπρόθεσμα μπορούν να αποδειχθούν πολυτιμότερες από ότι μπορούσε κάποιος να φανταστεί κατά τη διάρκεια της διαφημιστικής εκστρατείας («Hype Cycle»). Ακολουθούν μερικά παραδείγματα τεχνολογικών αγορών που ταιριάζουν στη καμπύλη.

    Internet: Ευρυζωνική Διείσδυση και YouTube

    Στα τέλη της δεκαετίας του 90 υπήρξε ακραία δημοσιότητα γύρω από το Internet, αλλά η αγορά δεν ήταν ακόμα έτοιμη. Με μόλις 5 εκατομμύρια σταθερές ευρυζωνικές συνδέσεις το 2000, η βασική τεχνολογία ήταν απούσα. Συν το γεγονός ότι υπήρχαν πραγματικά λίγες αναγκαίες εφαρμογές. Το Internet εισήλθε στο σημείο “Facing Reality” της καμπύλης στις αρχές του 2000 και απέτυχε να ανταποκριθεί στις αρχικές προσδοκίες. Όμως μέχρι το 2005 υπήρχαν 43 εκατομμύρια ευρυζωνικές συνδέσεις στις Η.Π.Α. και δημοφιλείς εφαρμογές, όπως το YouTube και λίγο αργότερα το Facebook. Την ίδια χρονιά ξεκίνησε τη λειτουργία του και το Amazon Prime που έπεισε τους καταναλωτές ότι θα μπορούν να αγοράζουν εύκολα και με ασφάλεια μέσω του Internet. Πλέον το Internet είναι συνυφασμένο με τον πολιτισμό μας και την κουλτούρα μας σε τόσο μεγάλο βαθμό που δεν φανταζόμασταν μερικά χρόνια πριν. Η τιμή της μετοχής της Amazon ακολουθεί επίσης το ίδιο πρότυπο.

    Κινητή τηλεφωνία: iPhone και App Store

    Το διάστημα 2000 με 2005 σχεδόν όλες οι εταιρίες VC (επιχειρηματικού κεφαλαίου) είχαν την κινητή τηλεφωνία ως βασικό επενδυτικό τομέα. Και πλην μερικών εξαιρέσεων, αυτές οι επενδύσεις ήταν ανεπιτυχείς. Την περίοδο αυτή τα δίκτυα ήταν αργά και αναξιόπιστα και οι συσκευές ήταν ογκώδεις με την καινοτομία να απουσιάζει. Σαφώς και όλα άλλαξαν όταν η Apple κυκλοφόρησε το iPhone το 2007 και διέθεσε τις εφαρμογές της από το App Store. Και με περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο συνδρομητές ευρυζωνικών υπηρεσιών σε όλο τον κόσμο, η βιομηχανία της κινητής τηλεφωνίας είναι στη φάση “Liftoff” και επιταχύνεται πέρα από κάθε προσδοκία.

    Αποτυχίες της αγοράς: Εμπόδια που δεν τελειώνουν ποτέ

    Φυσικά δεν ανακάμπτει κάθε αγορά από το χαμηλότερο σημείο της. Για παράδειγμα, ενώ υπάρχουν ειδικές νανοτεχνολογίες που είναι θεμελιώδεις για πολλά προϊόντα, μία ευρύτερη αγορά της νανοτεχνολογίας δεν έχει προκύψει και δεν είναι σαφές αν προκύψει και ποτέ. Στο παρακάτω διάγραμμα παρουσιάζεται μία σειρά από τρέχουσες τεχνολογικές αγορές και τα σημεία τους στην καμπύλη.

    Το στάδιο της ύφεσης
    Οι καλύτεροι επενδυτές αναγνωρίζουν τον τρόπο που θα μπορέσουν να επωφεληθούν από την ύφεση και οι καλύτεροι επιχειρηματίες οδηγούν τις αγορές έξω από αυτή. Όταν το Internet ήταν σε αυτή τη φάση ο Jeff Bezos «έχτισε» το Amazon.com και ο Roelof Botha επένδυσε στο YouTube. Στην περίπτωση του Steve Jobs, επινόησε ένα προϊόν και πρωτοπόρησε σε ένα επιχειρηματικό μοντέλο που άλλαξε ριζικά την αγορά της κινητής τηλεφωνίας και την οδήγησε μακριά από την στασιμότητα.

    http://verusplus.blogspot.gr/2012/04/blog-post.html

    Μου αρέσει!

  33. Ο/Η physicist λέει:

    Αλίκη, το έχεις κάνει επανειλημμένα: προσπαθείς να επιβάλεις γραμμή για το τι θα γράφεται και τι όχι, αναζητάς προθέσεις, έχεις εμμονές με το πώς πρέπει να ασκείται η κριτική στην Κυβέρνηση κλπ. Το λεγόμενο δικαίωμά σου να πιστεύεις ότι κάνω συμψηφισμούς, μου επισύρει πρόθεση (εφόσον, όπως είναι γνωστό, συμψηφισμούς δεν κάνει κάποιος ακούσια), επομένως δεν είναι αθώα γνώμη αλλά μομφή εναντίον μου. Μην με εμπαίζεις, λοιπόν, με ψευτοδικαιολογίες με επίπεδο Δημοτικού Σχολείου.

    Αν πάλι προτιμάς να γίνω περισσότερο επιεικής απέναντί σου, τότε θα μπορούσα να πω ότι δικαίωμα έχεις και να πιστεύεις και ότι η Γη είναι δίσκος. Το ερώτημα είναι για ποιο λόγο θεωρείς απαραίτητο να μας κάνεις κοινωνούς σε τέτοιες ανοησίες.

    Σχο, οι ταμπέλες ότι το ένα κόμμα είναι έτσι και το άλλο αυτοπροσδιορίζεται αλλιώς δεν ωφελούν. Η χυδαιότητα στη δημόσια ζωή εισέβαλε και νομιμοποιήθηκε την οκταετία 1981-1988 από το πασόκ. Ο σύριζα είναι επακόλουθο, τίποτε απ’ όσα συμβαίνουν τώρα δεν είναι «πρωτόγνωρο».

    Μου αρέσει!

  34. Ο/Η physicist λέει:

    […] Οι μονοι που βγαινουν τελικα κερδισμενοι απο μια τετοια καταρευση ειναι οι πτωματοφαγα, οι υαινες και τα ορνια που ερχονται απο πισω.

    Αλιόσα, μου άρεσε το σχόλιό σου στις 23:27 επειδή λέει πως η παρακμή υπήρχε στο εσωτερικό του κτιρίου με τις φανταχτερές (κιτς, κατ’ εμένα) προσόψεις και έγινε τώρα ορατή μετά την κατάρρευσή τους. Απομόνωσα την παραπάνω πρόταση επειδή μου μοιάζει σαν ν’ αποδίδει πρόθεση ή συνέργεια στην παρακμή στις ύαινες. Νομίζω ότι αυτό είναι δευτερεύον ή, αν προτιμάς, ότι οι ύαινες απλώς παίζουν τον φυσιολογικό τους ρόλο στο οικοσύστημα και τίποτε περισσότερο. Το κύριο είναι να δούμε αφενός πώς στήθηκε το κάστρο με τα τραπουλόχαρτα κι αφετέρου γιατί. Α, και ίσως ακόμα πιο σημαντικό θα ήταν να δούμε πού αλλού έχουν στηθεί τέτοια κάστρα.

    Μου αρέσει!

  35. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    Απλως ο ρυθμος οικονομικης μεγενθυνσης απο το 1955 εως το 1980 (αλλα και επεκεινα) δεν ακολουθηθηκε απο αντιστοιχο ρυθμο κοινωνικης/πολιτιστικης αναπτυξης (κυριως απο το μεγα πληθος εσωτερικων μεταναστων που συνερρεε ατακτως στις πολεις) και μετα το 2004 το οικονομικο οικοδομημα που φουσκωνε τεχνητα κατερευσε.

    Ας μην ξεχναμε οτι -προηγουμενως- εχουν καταρρευσει ολες οι παραδοσιακες εφημεριδες της δεξιας ή αλλαξαν χερια, ενω δημιουργηθηκαν 2 εφημεριδες που μοιραζουν καθε βδομαδα προσφορες και κουπονια 6 ευρω για σουπερμαρκετ.

    Καθε νουνεχης επιχειρηματιας ΜΜΕ (τηλεοραση, εφημεριδες, περιοδικα,..) θα επρεπε να ειχε κανει ενα βελτιστο πορτφολιο επιχειρησεων, ωστε να «σπρωχνει» την λοιπη δραστηριοτητα του μεσω των ΜΜΕ που κατεχει, στο νεκρο σημειο ή με ελαφρη ζημια.

    Μου αρέσει!

  36. Ο/Η physicist λέει:

    Αφώτιστε, θα περίμενα να είχες προσθέσει ότι αυτά όλα συνοδεύτηκαν από έναν διαρκή κατήφορο στο επίπεδο και στην ποιότητα της εκπαίδευσης, σε όλες της τις βαθμίδες. Δική μου γνώμη αυτή, δεν σου βάζω λόγια στο πληκτρολόγιο, αλλά υποθέτω ότι θα συμφωνούσες.

    Μου αρέσει!

  37. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    Συμφωνω και επαυξανω ως Αθηναιος, αριστος στην 6η Δημοτικου, τυχων της ευεργετικης επιδρασης της εκπαιδευτικης μεταρρυθμισης Ε.Παπανουτσου επι υφυπουργιας Λ. Ακριτα.

    Ε, τοτε μαθαναιναμε να μαθαινουμε. Διαρκως.

    Αν γκουγκλαρεις Αφωτιστος μεταρρυθμιση Παπανουτσου θα βρεις πληθωρα προτασεων, με βασικοτερες την αυστηροποιηση της βαθμολογιας, την κλιμακαωτη δυσκολια των θεματων και τον περιορισμο των εισαγομενων σε ΑΕΙ , «Α»ΤΕΙ απο 75% σε 25-30% τα επομενα 5 εως 10 ετη.

    Μου αρέσει!

  38. Ο/Η physicist λέει:

    Καταλαβαίνεις ή γνωρίζεις όμως επίσης ότι αυτός ο εκπαιδευτικός κατήφορος δεν είναι παρέκκλιση της Ελλάδας από το ρεύμα που επικρατεί στις όμορες Δυτικές χώρες αλλά σύμπλευση μ’ αυτό.

    Μου αρέσει!

  39. Ο/Η Αλικη λέει:

    Φυσικέ, δεν προσπαθώ να επιβάλω τίποτε. Λέω την αποψη μου.
    Η δυσανεξία σου απεναντι στην αντίθετη γνωμη σε χαρακτηρίζει απολύτως.

    Οι διαρκεις προσβολές που εκτοξεύεις απεναντι σε όποιον διαφωνεί μαζί σου η θεωρείς οτι σου ασκει εςτω και υποψία κριτικης σε κατατάσσει, κατα την αποψη μου, στους προβληματικούς ανθρώπους.
    Δεν ξέρω αν και στην πραγματικη σου ζωη τολμάς να γίνεσαι τοσο προσβλητικός, ομως εδώ εισαι απαράδεκτος.

    ΥΓ: Τα περι επίπεδης γης κλπ ειναι επιχειρήματα επιπέδου νηπιαγωγείου.
    Τέλος πάντων, δεν αξίζει να ασχοληθώ περισσοτερο.

    Μου αρέσει!

  40. Ο/Η physicist λέει:

    Η δυσανεξία σου απεναντι στην αντίθετη γνωμη σε χαρακτηρίζει απολύτως.

    Παράθεσε επιτέλους έστω και ένα επιχείρημα που να στηρίζει την φερόμενη ως γνώμη σου ότι εμπρόθετα επιχείρησα συμψηφισμό. Αρκετά με τις κούφιες λέξεις.

    Μου αρέσει!

  41. Ο/Η physicist λέει:

    Α, και κάτι ακόμα. Ελληνικά γνωρίζεις και θα έπρεπε να ξέρεις ότι ο χαρακτηρισμός «προβληματικός άνθρωπος» είναι κάπως βαρύς. Περιόρισε καλύτερα την κριτική σου στο περιεχόμενο αυτών που γράφω και προσπάθησε να την θεμελιώνεις με σκέψεις που να έχουν ειρμό.

    Μου αρέσει!

  42. Ο/Η Αλικη λέει:

    Φυσικέ, εδώ δεν ειμαστε δικαστηριο, ουτε και ειναι έγκλημα το να ασκει καποιος συμψηφισμούς στην πολιτικη κριτικη.
    Απλώς, κατα την αποψη μου, την οποια αναλυτικά εξέθεσα, στη συγκεκριμένη περιπτωση ο συμψηφισμός ειναι άτοπος.

    Δεν ξέρω γιατι εσυ το πήρες προσωπικά και μπήκες σε παραλήρημα ασυναρτησιων και προσβολών, κατι που κανεις καθε φορά που νομίζεις οτι σου ασκειται η παραμικρή κριτικη.
    Επιμένω οτι εχεις προσωπικό προβλημα.

    Πάντως, εχε υπόψιν σου οτι οταν εκτοξεύεις προσβολές «περι ανοησιών που σας κανω κοινωνούς» κλπ, πρεπει να εισαι προετοιμασμένος να δεχτείς την απάντηση που σου αξίζει -σε ο,τι με αφορά.
    Επομένως, μην διαμαρτύρεσαι για τον χαρακτηρισμό «προβληματικός άνθρωπος»,

    Μου αρέσει!

  43. Ο/Η Αλιόσα λέει:

    physicist 10.13,
    Δεν προκειται για παρακμη, η παρακμη προυποθετει την ακμη και τετοια (ακμη) δεν υπηρξε ποτε σε αυτη τη χωρα. Μια οικονομικη αναπτυξη υπηρξε καποια στιγμη και αυτη σε εντελως σαθρη βαση (με δανεικα), που ξοδευτηκαν σε ενα κρεσεντο αντιπαραγωγικου καταναλωτισμου (βρηκε ο γυφτος λαδι και αλειψε και τ’ αρχιδια του).
    Στην ουσια επροκειτο για περιστασιακη οικονομικη ευχερια και οχι αναπτυξη.
    Η γυαλαδα που απεκτησε καποια στιγμη αυτη η κοινωνια, αν την ξυσεις, κρυβει απο κατω πολιτισμικη μπιχλα αιωνων (ορθοδοξια, εθνολαϊκισμο, αντιδυτικισμο κ.ο.κ.).

    Αν δεχθουμε οτι η αστικη ταξη αποτελει την σπονδυλικη στηλη μιας χωρας τοτε θα συμφωνησουμε οτι ζουμε σε μια χωρα ασπονδυλη.
    Και μια και το ποστ αναφερεται στα μιντια, δειτε αυτοι που παριστανουν τους αστους με τι πληρωματα εχουν απανδρωσει τα καναλια τους: Παπαδακηδες, Τραγκες, Καμπουρακηδες, Αυτιαδες, Τριανταφυλοπουλοι.
    Και καθως οι μιντιαρχες σωριαζονται σαν χαρτινοι πυργοι χτυπημενοι απο την κριση, δειτε τη νεα φουρνια μιντιαρχων που ερχονται απο πισω για να παρουν τη θεση τους: Θεμος, Μαρινακης, Χατζηνικολαου, Μουλοπουλος και προσεχως Σαββιδης.
    Το παλιο συστημα προσπαθει να αμυνθει αλλα ειναι τοσο ανισχυρο και σαθρο που παραδιδεται αμαχητι σε μια μικρη παρεα πτωματοφαγων που ακολουθουσαν το κοπαδι.
    Η ελευση του Συριζα και των ναζιστων στα πολιτικα πραγματα δεν ειναι τιποτε αλλο απο την επικυρωση αυτης της ζοφερης πραγματικοτητας

    Μου αρέσει!

  44. Ο/Η physicist λέει:

    Αλίκη, υπεκφεύγεις. Όχι μόνον μου επέρριψες ότι κάνω συμψηφισμούς αλλά έφερες τον παραλογισμό στο ζενίθ ισχυριζόμενη ότι η επισήμανσή μου πως το κιδησό ψεύδεται και υποκρίνεται συμβάλλει στον μιθριδατισμό της κοινωνίας. Λες και έχω την παραμικρή επίδραση στην κοινωνία ακόμα κι αν είχα συμψηφιστικές προθέσεις.

    Τώρα παριστάνεις ότι δήθεν δεν είναι και έγκλημα να κάνει κάποιος συμψηφισμούς και έλα μωρέ δεν έγινε και τίποτα. Ακόμα κι αν είχε βάση αυτή η γελοία δικαιολογία που παρουσιάζεις για να κρύψεις το κενό, εξακολουθεί να παραμένει αληθές ότι δεν έχεις παρουσιάσει ούτε ένα επιχείρημα που να στηρίζει την άποψή σου — εσύ, η ένθερμη δήθεν υπερασπίστρια της λογικής, της νηφαλιότητας και της πολιτισμένης αντιπαράθεσης.

    Πρώτη εσύ έκανες μιαν ύπουλη και απρόκλητη προσωπική επίθεση κι ύστερα παριστάνεις την αμέτοχη — το μοτίβο που έχεις υιοθετήσει είναι πλέον βαρετό. Κάνε μου τη χάρη σε παρακαλώ, η νοημοσύνη μου δεν είναι τόσο χαμηλή.

    Μου αρέσει!

  45. Ο/Η physicist λέει:

    Αλιόσα, χρησιμοποίησα τον όρο «παρακμή» επειδή νομίζω δεν προϋποθέτει την ύπαρξη οικονομικής ή πολιτιστικής ακμής ως κατάστασης που να έχει προηγηθεί χρονικά: περιγράφει μια κατάσταση γενικευμένης ατονίας, αναξιοπιστίας, οκνηρίας, αποπροσανατολισμού διαφθοράς, γενικευμένης κατάπτωσης. Νομίζω ότι δεν διαφέρει κατ’ ουσίαν απ’ αυτά που λες εσύ. Όσον αφορά την κατάσταση που είχε προηγηθεί άμεσα, ούτε κι εγώ υπονοώ ότι ήταν κατάσταση ακμής, κάθε άλλο. Εκεί κι αν ήταν παρακμή και κατάπτωση — κάτι που δείχνει ότι άλλο είναι η οικονομική αφθονία/ένδεια και άλλο η ακμή/κρίση μιας χώρας.

    Καμία άλλη παρατήρηση στα υπόλοιπα που γράφεις, τα οποία μου φαίνονται εύστοχα και λογικά.

    Μου αρέσει!

  46. Ο/Η physicist λέει:

    Από τις σημερινές δηλώσεις του κ. Μουλόπουλου, με δική μου υπογράμμιση:

    […] Ταυτόχρονα όμως προβαίνει και σε δηλώσεις για τη «γραμμή» της εφημερίδας που αναμένεται να προκαλέσουν αντιδράσεις: «Οι αρθρογράφοι και όλοι μπορούν να έχουν τη γνώμη τους, όμως πρέπει να είναι τεκμηριωμένη. Δεν γίνεται να γράφουν μυθεύματα, ότι ο Τσίπρας πήρε ένα σπίτι από πλειστηριασμό από έναν που κρεμάστηκε. […] Πηγή: http://www.lifo.gr

    Σημειωτέον ότι ως προς αυτό το θέμα, ο κ. Μουλόπουλος είναι σε πλήρη ευθυγράμμιση με την τρέχουσα δραστηριότητα της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης της Γερμανίας εναντίον των λεγόμενων Fake News, με την εξής επιπλέον διαφορά: στην ΟΔΓ, οι κυβερνητικές δραστηριότητες ελέγχων, διαγραφών και απαγορεύσεων εκτείνονται σε όλα ανεξαιρέτως τα ΜΜΕ, στο ΦΒ και στο ΥΤ, και επιπλέον συνοδεύονται από μια σειρά μέτρων από το ποινικό και το αστικό δίκαιο που επισύρουν φυλακίσεις, χρηματικές ποινές και άλλα παρόμοια. Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις με ρίζες και μεθόδους της Στάζι, χρηματοδοτούμενες από την Κυβέρνηση, την συνεπικουρύν στο θεάρεστο έργο της.

    Αλλά είπαμε, εκεί τα θεσμοθετεί η Νέα Ηγέτις του Ελεύθερου Κόσμου και τα μέτρα αυτά είναι κατά συνέπεια φιλελεύθερα και προασπίζουν την Δημοκρατία. Όταν το κάνει ο Σύριζα είναι χωριάτες και φασίστες.

    ΥΓ1: Δεν είναι συμψηφισμός. Το λέω σε περίπτωση που παρεξηγήσει κάποιος τι γράφω και γιατί το γράφω.

    ΥΓ2: Ασφαλώς και είναι ντροπή και απαράδεκτο να γράφονται μυθεύματα ενεντίον οποιουδήποτε προσώπου — αλλά αυτό δεν μπορεί ποτέ να σημαίνει ούτε ότι βάζουμε έναν Κομισάριο Αλήθειας στο έντυπο ούτε ότι ιδρύουμε συνολικά μια Κρατική Αρχή Ελέγχου των Πληροφοριών.

    Μου αρέσει!

  47. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Εδώ είχαμε 7 χρόνια χούντα και όλα τα κακά ξεκίνησαν το 81. Δεν βγαίνει ο συλλογισμός με τίποτα 🐒

    Μου αρέσει!

  48. Ο/Η xberliner λέει:

    «Δεν γίνεται να γράφουν μυθεύματα, ότι ο Τσίπρας πήρε ένα σπίτι από πλειστηριασμό από έναν που κρεμάστηκε»
    Αυτό είναι λάσπη και δυσφήμηση.
    Αν είσαι ιδιώτης του τραβάς μια μήνυση και τον τρέχεις.
    Αν είσαι πολιτικός απλώς διαψεύδεις και περιμένεις να γίνει το επόμενο:
    Αν είσαι ο δημοσιογράφος ή το μέσο που τη μετέδωσε ως έγκυρη τότε χάνεις την αξιοπιστία και γίνεσαι ρόμπα.
    Στη συγκεκριμένη περίπτωση συνέβει μόνο η διάψευση/απάντηση από την κυβέρνηση. Το μέσο δεν είχε αξιοπιστία έτσι κι αλλιώς. Αν θέλει να την ανακτήσει (και δικαίωμα το κάθε μάνατζερ του να θέλει να το πετύχει) τότε σωστά τέτοιες ειδήσεις κόβονται πριν τυπωθούν.

    «στην ΟΔΓ, οι κυβερνητικές δραστηριότητες ελέγχων, διαγραφών και απαγορεύσεων εκτείνονται σε όλα ανεξαιρέτως τα ΜΜΕ, στο ΦΒ και στο ΥΤ, και επιπλέον συνοδεύονται από μια σειρά μέτρων από το ποινικό και το αστικό δίκαιο που επισύρουν φυλακίσεις, χρηματικές ποινές και άλλα παρόμοια.»
    !!!!!
    Τί εννοείς;;;;

    Μου αρέσει!

  49. Ο/Η Αλικη λέει:

    Η συγκεκριμένη δηλωση του συγκεκριμένου ανθρώπου, υπο τις συγκεκριμενες συνθήκες, επικαλούμενη το συγκεκριμενο παράδειγμα ειναι σαφής προειδοποίηση και δηλωση «γραμμής» που θα πρεπει να ακολουθείται.

    Θυμίζει κατι που ειχε απαντήσει ο Φλωράκης -αν θυμάμαι καλα- στην ερώτηση αν μπορούν οι ΚΝΙΤΕΣ να λένε ελεύθερα τη γνωμη τους: «και βεβαια μπορούν, αρκεί να ειναι σωστη».

    ΥΓ: Για κατι τέτοια και αλλα πολλά τους λέμε ολοκληρωτιςτες.

    Μου αρέσει!

  50. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Μα είναι εκλεκτοί τύποι, τους αδικείς 🐐

    Μου αρέσει!

  51. Ο/Η physicist λέει:

    Βερολινέζε, ρίξε μια ματιά στον Τύπο της ΟΔΓ πρόσφατα, σχετικά με πρωτοβουλίες ή/και ήδη εγκαθιδρυμένες πρακτικές ελέγχου του περιεχομένου των ειδήσεων. Λήμματα που βοηθούν στην αναζήτηση είναι: Facebook, Correktiv, Amadeu-Antonio-Stiftung, Anneta Kahane, καθώς και σχετικές δημόσιες τοποθετήσεις των κκ. Lammert, Kauder, Tauber από τους ΧΔ, Oppermann από το SPD και διάφορων Πράσινων. Μια περίληψη στο πρόσφατο άρθρο του Roland Tichy με τίτλο «Ένα είδος Ομοσπονδιακή Αρχή Ελέγχου για τα Φέηκ Νιουζ»:

    http://www.tichyseinblick.de/tichys-einblick/eine-art-bundespruefstelle-fuer-fake-news/

    Μου αρέσει!

  52. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Από φορέας της διαπλοκής και βαλες της άρχουσας τάξης έγινε άμα τη εμφανίσει του κομισαριου, ιστορικό συγκρότημα. Α ρε τρεμουλιασμενα ψωρογιδα 🐐

    Μου αρέσει!

  53. Ο/Η Mitsos λέει:

    To μαγαζί ΔΟΛ πουλιόταν πολύ καιρό. Ας πήγαινε κάποιος από τους δεξιούληδες επιχειρηματίες να το αγοράσει. Ο Συριζα είχε χρήμα από τα πετρέλαια του Τσάβες στα ταμεία και το πήρε. Τώρα δεν μπορώ ειλικρινά να καταλάβω προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός από αυτούς που υποτίθεται έχουν θεποιήσει την ελεύθερη αγορά.

    Μου αρέσει!

  54. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Μάλλον θα πάρει τα τέτοια του όπως και στα κανάλια. 🙂

    Μου αρέσει!

  55. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    «Α ρε τρεμουλιασμενα ψωρογιδα 🐐»

    😆

    Έτσι πουτάνα όπως τα ‘χει κάνει ο Συριζα, τουλάχιστον προάγει την ευρηματικότητα στα βρισίδια εναντίον του. 😀

    Μου αρέσει!

  56. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Παλιός καλός ελληνικός κινηματογράφος 🐏

    Μου αρέσει!

  57. Ο/Η Elias λέει:

    Το καλύτερο πλυντήριο είναι ο Σύριζα
    Πέρασε τα μνημόνια που δεν μπορούσε ο Σαμαράς χωρίς καμία αντίδραση
    Εξιλέωσε το Μπόμπολα, το Κόκκαλη (αλήθεια τι έγινε η λίστα Λαγκάρντ?)
    Έβγαλε λάδι τη Χρυσή Αυγή
    Δικαίωσε το Καραμανλή με το Βατοπαίδι
    Έκανε τη μπίζνα του αιώνα με τους μετανάστες
    και τώρα
    ο Τσίπρας και ο Παπάς
    ξανά στη σκηνή, για το κόλπο γκρόσο, πριν το μεγαλειώδες φινάλε
    —– = ——
    έκανε τον Ψυχάρη συμπαθή, το Πρετεντέρη αγωνιστή
    και θα του χαρίσουν και όλα τα χρέη

    Προσκυνώ.

    Μου αρέσει!

  58. Ο/Η physicist λέει:

    Αν κατάλαβα καλά, τελικώς δεν ευοδώθηκε το σχέδιο — ή όχι;

    Μου αρέσει!

  59. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Το βασικό σχέδιο ήταν να σταματήσει να ενοχλεί ο ΔΟΛ
    Κλείσιμο ή έλεγχος δεν έχει σημασία
    Η παραδοσιακή Αριστερά έχει πάθος με τη λογοκρισια

    Μου αρέσει!

  60. Ο/Η physicist λέει:

    Ο ΔΟΛ, Σχο, είναι καταχρεωμένος. Κάθε υπερασπιστής της «κοινής λογικής», των «ευρωπαϊκών αξιών» και της «ελεύθερης αγοράς» θα έπρεπε να συμφωνεί πως η διατήρηση στη ζωή ενός προβληματικού Οργανισμού είναι όχι μόνο απαραδεκτη από οικονομική σκοπιά αλλά και ιδιαίτερα επικίνδυνη από την άποψη των δημοκρατικών αρχών, αφού καθιστά τον Οργανισμό εξαρτημένο και κατευθυνόμενο.

    Απ’ αυτή τη σκοπιά, η προσπάθεια του σύριζα να θέσει τον ΔΟΛ υπό τον έλεγχο του ήταν καταδικαστέα αλλά να του φορτώσουμε και το κλείσιμο του ΔΟΛ πάει πολύ. Ειλικρινώς φοβάμαι ότι παρασύρεσαι.

    Μου αρέσει!

  61. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Θα μείνω στο βασικό
    Εκβιασμός λόγω ποινικών εμπλοκή για να κλείσει ο ΔΟΛ
    Εκβιασμός λόγω επαπειλούμενη έκδοσης στην Κύπρο για να κλείσει το ΜΕGA
    Μαφιόζικη και φτωχομπινεδιαρικη πρακτική ενός περίεργου κόμματος
    Αυτό του χρεώνω
    🎺

    Μου αρέσει!

  62. Ο/Η physicist λέει:

    … δηλαδή αν τον «διέσωζε» ο σύριζα, θα διαμαρτυρόσουν (δικαίως) επειδή πάει να τον θέσει υπό τον έλεγχό του. Τώρα που δεν τον διέσωσε, διαμαρτύρεσαι ότι «τον έκλεισε», λες και πήγε ο ίδιος ο Τσίπρας προσωπικώς στον Ψυχάρη προ εικοσαετίας και του έβαλε το περίστροφο στον κρόταφο να τα κάνει ρόιδο από πλευράς οικονομικής διαχείρισης και να ρίξει το πλοίο στα βράχια. Δεν σε καταλαβαίνω.

    Μου αρέσει!

  63. Ο/Η physicist λέει:

    Εκβιασμός; Πάντως εγώ όταν είχα διαβάσει εκείνη την αθλιότητα, εκείνη την ουρανομήκη ντροπή, εκείνο το σφουγγαρόπανο με τη γάτα των Ιμαλαΐων, άλλην εντύπωση είχα για τον ποιος ήθελε να παίξει τον ρόλο του εκβιαστή.

    Μου αρέσει!

  64. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    δεν υπάρχει δηλαδη, λέω μόνο αυτά που γράφω. Και είναι σχόλια, δεν είναι πλήρη άρθρα.

    Δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε γιατί μονίμως κάνεις την τρίχα τριχιά. Αυτά που λες στο τελευταίο σχόλιο δεν έχουν σχέση με τις δυο κουβέντες που έγραψα ότι ο συριζα έχωσε τη βρωμερή του μουσούδα σε ακόμα μια προσπάθεια λογοκρισίας.

    Π.χ. το MEGA είναι πρωτο σε θεαματικότητα και έχει έσοδα τα οποια μπλοκάρονται με εντολή σύριζα απο τις τράπεζες για να μην επαναλειτουργήσει πλήρως. Ηταν καθαρή πολιτική απόφαση να κλείσουν τα κανάλια, να μείνουν 4 εκ των οποίων τα 2 να είναι πλήρως ελεγχόμενα (μαζί με τα 4 της ΕΡΤ). Εχασαν λόγω ΣτΕ αλλά προσπαθούν ακόμα.

    Σε μια χώρα που το κράτος χρωστάει στους πάντες αλλά πληρώνει με θρησκευτική προσήλωση τους δικούς του το να χρωστάει ένας ιδιωτικός οργανισμός γιατί είναι χειρότερο; Και αν είναι να κλείσει, ας τον να κλείσει, τι ανακατεύεσαι ως πολιτική εξουσία. Μην του δίνεις δάνεια, αφου ελέγχεις τις τράπεζες, δώσε τα στον άλλο που ήθελε με τα γίδια να πάρει κανάλι. 🙂

    Μου αρέσει!

  65. Ο/Η physicist λέει:

    Δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε γιατί μονίμως κάνεις την τρίχα τριχιά.

    Έγραψες, παραπάνω: «Κλείσιμο ή έλεγχος δεν έχει σημασία». Τι ακριβώς δεν κατάλαβα καλά από αυτή σου τη δήλωση;

    Μου αρέσει!

  66. Ο/Η physicist λέει:

    Φοβάμαι, Σχό, ότι θέλεις νομιμότητα α λα καρτ. Ασφαλώς και ο σύριζα είναι αυτός που είναι αλλά στο τελευταίο σου σχόλιο τον εγκαλείς επειδή δεν επεκτείνει τις αθλιότητες που γίνονται σε ευρέα μήκη και πλάτη του δημόσιου τομέα και στον ιδιωτικό. Δεν βλέπω πώς αλλιώς μπορεί να γίνει κατανοητή η δήλωση:

    Σε μια χώρα που το κράτος χρωστάει στους πάντες αλλά πληρώνει με θρησκευτική προσήλωση τους δικούς του το να χρωστάει ένας ιδιωτικός οργανισμός γιατί είναι χειρότερο;

    Εγώ, μια φορά, ως φορολογούμενος, δεν θα μ’ άρεσε να με αναγκάσει το Κράτος να μοιραστώ τα βέρη ενός ιδιωτικού οργανισμού μέσω της παρέμβασής του — μου φτάνουν αυτά των δημοσίων. Πες τώρα εσύ ποια ήταν η τρίχα και τι τριχιά την έκανα.

    ΥΓ: Γνώμη μου — δεν βοηθάει η επίρριψη στον σύριζα όλων των κακών της μοίρας μας, από τον σιβηρικό χειμώνα μέχρι το ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει σταυρώσει Πρωτάθλημα από το 1985. Αρκούν και παρα-αρκούν όλες οι πραγματικές του αμαρτίες.

    Μου αρέσει!

  67. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Ήταν σαφέστατο
    Κάτι πέτυχε Μετά την παταγώδη αποτυχία λόγω στε , έκλεισε μια φωνή αντίθετη
    Ταυτόχρονα μπούκωμα με διαφήμιση σε δεκάδες χρεοκοπημένες φύλλα σιγά μην έχουν σκασίλα για το δημόσιο χρημα. Ένα απλό σχόλιο ήταν 🔔

    Μου αρέσει!

  68. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Τη γνώμη μου λέω
    Ούτε μπορεί να ανεβάσει ούτε να ρίξει το ΣΥΡΙΖΑ
    Αυτά για απόψε 🔇

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.