Κάτασπρη Θεσσαλονίκη

…να δούμε άσπρη μέρα!

xioni

About σχολιαστης

Σχολιάζω...
This entry was posted in σχολιαστής. Bookmark the permalink.

28 Responses to Κάτασπρη Θεσσαλονίκη

  1. Ο/Η Πάνος λέει:

    Οδηγώντας το μεσημέρι τα ατελείωτα χιλιόμετρα (καμιά 20σαριά) στο χιόνι, άκουγα τον Μπουτάρη να διηγείται τα παθήματά του. Βάλανε λέει αποβραδίς αλάτι στις αλατιέρες αλλά έκανε κρύο και το πάγωσε! (Να που η τακτική να γίνονται όλα τελευταία στιγμή είναι η μόνη σωστή) Βάλανε και θαλασσινό νερό στις υδροφόρες, αλλά πάγωσαν οι βάνες. Για το γαμώτο (δεν το είπε έτσι) θα βγαίναν φορτηγά να ρίξουν αλάτι με τα φτυάρια. Επρόκειτο περί φοβερής κακοκαιρίας, εξήγησε ο δήμαρχος: είχε μείον 26 στο… Νυμφαίο!
    Τουλάχιστον γελάσαμε.

    Αρέσει σε 1 άτομο

  2. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Ερχόμενος στο γραφείο με τα πόδια, είδα τους δυο γνωστούς άστεγους που κοιμούνται σταθερά στις εισόδους διπλανών πολυκατοικιών, σε κεντρικό δρόμο της πόλης. Ο ένας κοιμόταν και ό άλλος καθόταν στα σκαλιά της εισόδου. Τη νύχτα έξω έφτασε -9.

    Οι υπηρεσίες του Δήμου -3000 μόνιμοι- δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Ουτε καν να διαχειριστούν το αλατι και το θαλασσινό νερό. Μια ο Γιάννης δε μπορεί μια ο κώλος του πονεί. Άι σιχτίρ.

    Μου αρέσει!

  3. Ο/Η xberliner λέει:

    Επιτρέψτε μου ένα δύο σχόλια, γιατί από προχθές διαβάζω απίστευτες μιζέριες (χωρίς καμιά διάθεση να υποστηρίξω τον Μπουτάρη):

    1. Πρόκειται για κακοκαιρία που συμβαίνει μια φορά στα 50 με 100 χρόνια. Συνδυασμός παγετού (σήμερα είναι η 6η συνεχόμενη μέρα με μέγιστη κάπου στο -5) συν χιόνι εδώ και 2 μέρες.

    2. Δεν έχουμε ούτε ως κράτος ούτε ως ιδιώτες την υποδομή και την τεχνογνωσία να αντιμετωπίσουμε τέτοιες συνθήκες. Π.χ.:
    α. Η μισή Θεσσαλονίκη δεν έχει ζεστό νερό εδώ και 5 μέρες. Κάποιοι δεν έχουν και θέρμανση. Πολλοί δεν έχουν ούτε κρύο νερό. Και αυτό γιατί οι καυστήρες μας και οι σωληνώσεις μας είναι εκτεθειμένες σε εξωτερικούς χώρους. Είμαστε διατεθειμένοι να αναλάβουμε το κόστος να τις περάσουμε μέσα από τοίχους ή να τις βάλουμε πιο βαθιά στο έδαφος; Όχι, και μάλλον καλά κάνουμε, γιατί το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα ξαναέχουμε τέτοιας διάρκειας και τέτοιο παγετό όσο ζούμε. Τώρα που την πάθαμε το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να μονώσουμε καλύτερα τις εξωτερικές σωληνώσεις, αλλά μέχρι εκεί.
    β. 9 στους 10 κατοίκους έλληνες οδηγούς φοράει θερινά λάστιχα στο αυτοκίνητό του. Αυτό είναι οκ αν είσαι στην Κρήτη ή την Πελοπόννησο, αλλά δεν είναι οκ αν είσαι στη Θεσ/νίκη που θερμοκρασίες κάτω των +5 δεν είναι παράλογες (δεν χρειάζεται να είσαι υπό το μηδέν για να έχεις ολισθηρό οδόστρωμα). Από φώτο που είδα το χιόνι στη Θεσ/νίκη ήταν αρκετό μεν αλλά όχι σε ποσότητες που να δικαιολογεί (ή καλύτερα να επιτρέπει) αλυσίδες. Χειμερινά ή παντός καιρού λάστιχα και προσεχτική οδήγηση χρειάζεται.

    3.Ζώντας αρκετά χρόνια σε χώρα που τα χιόνια και οι χαμηλές θερμοκρασίες δεν είναι εξωτικό φαινόμενο και έχουν θεωρητικά την υποδομή και την τεχνογνωσία για αυτές τις συνθήκες, να πω τα εξής: Όταν χιονίζει δεν καθαρίζονται όλοι οι δρόμοι. Μέσα στις πόλεις καθαρίζονται μόνο οι κεντρικές οδικές αρτηρίες (π.χ. κάτι σαν την Όλγας και την Εγνατία στη Θεσ/νίκη). Κανένας δεν θα έρθει να σου καθαρίζει το πεζοδρόμιο μπροστά από το σπίτι σου. Είσαι υποχρεωμένος να το κάνεις μόνος σου ή να πληρώσεις να στο κάνει κάποιος άλλος. Όταν τα φαινόμενα είναι πιο έντονα από τα συνηθισμένα κλείνουν και αεροδρόμια και αυτοκινητόδρομοι ( προσωπικά έχω φάει μεγάλες καθυστερήσεις σε αεροδρόμια και θυμάμαι πριν από 2 ή 3 χρόνια που οδηγοί έμειναν αποκλεισμένοι αρκετές ώρες σε αυτοκινητόδρομο λόγω της χιονόπτωσης).

    Στην Ελλάδα που έχουμε τέτοια φαινόμενα σε τέτοια διάρκεια μια φορά τον αιώνα θα ήταν ηλίθιο να επενδύσουμε σε αντίστοιχες υποδομές. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μάθουμε. Π.χ. το ανέκδοτο ότι πάγωσε το αλάτι, σημαίνει ότι την επόμενη φορά θα πρέπει στο δήμο να ξέρουν πως να το αποθηκεύσουν ή να που να παρκάρουν τις υδροφόρες. Προσωπικά δεν θα περίμενα ποτέ ότι μπορεί να παγώσουν βάνες σε υδροφόρες με θαλασσινό νερό στην Ελλάδα ότι μπορεί το αλάτι να πετρώσει από το κρύο. Αλλά τώρα ξέρω και την επόμενη φορά (που μάλλον δε θα βρίσκομαι εν ζωή) θα ξέρω τί να κάνω.

    Μέχρι τότε keep calm and enjoy the winter γιατί τέτοιο winter μάλλον δε θα ξαναδείτε στην Ελλάδα.

    Μου αρέσει!

  4. Ο/Η Ενη λέει:

    Η κακοκαιρία ειναι πρωτοφανης σε ολη την Ελλαδα. Αλλες περιοχες εχουν πληγει πολυ περισσοτερο απο τη Θεσσαλονίκη, και τα προβληματα ειναι περισσοτερα και μεγαλυτερα.
    Αν βεβαια οι θεσσαλονικεις μας λενε τις εμπειρίες τους, καλον ειναι να σκεφτουν οτι αλλου οι κατοικοι υποφερουν μερες τωρα χωρίς νερο, θερμανση, ηλεκτρικό…….
    Ειναι σωστή και η δαπιστωση οτι τετοια καιρικά φαινομενα ειναι σπανια στην Ελλαδα. Συνεπως και οι υποδομές ειναι ανεπαρκεις αλλά και οι γνωσεις των αρμοδίων.

    «Γιάννης Μπουτάρης: Ανέκδοτο της χρονιάς οι αλατιέρες

    Newsroom , CNN Greece
    12:35 Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017 – Ανανεώθηκε 12:54

    Γιάννης Μπουτάρης: Ανέκδοτο της χρονιάς οι αλατιέρες
    Πηγή: EUROKINISSI-ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ
    Την αιτία που οδήγησε στο να δημιουργηθούν προβλήματα στη Θεσσαλονίκη εξαιτίας του χιονιά εξήγησε ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης.
    )
    Σύμφωνα με τον κ. Μπουτάρη οι αλατιέρες του δήμου είχαν φορτωθεί με αλάτι από την Τρίτη το βράδυ, προκειμένου να ξεκινήσουν τις ρίψεις την Τετάρτη το πρωί. Όμως τη νύχτα, ο υδράργυρος έπεσε πολύ χαμηλά με αποτέλεσμα το αλάτι να πετρώσει μέσα στις αλατιέρες και να μην είναι δυνατή η ρίψη του στους δρόμους.
    «Αυτό συνέβη και σε άλλους δήμους» τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε:
    Πώς να προβλέψεις ότι θα πετρώσει το ίδιο το αλάτι; Αυτό θα γίνει το ανέκδοτο της χρονιάς.
    Ο ίδιος, επανέλαβε πως οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην πόλη συμβαίνουν «μία φορά στα πενήντα χρόνια», σημειώνοντας το πρόβλημα υδροδότησης που αντιμετωπίζει η μισή πόλη.
    «Εγώ δεν μένω στο σπίτι μου γιατί δεν έχει νερό», είπε χαρακτηριστικά.
    «ΕΔΕ για τη διαχείριση της κακοκαιρίας»
    Παράλληλα ο Γιάννης Μπουτάρης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, προανήγγειλε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ), προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο μηχανισμός του δήμου Θεσσαλονίκης αντέδρασε σωστά στη διαχείριση της κακοκαιρίας, ή αν υπήρχε δυνατότητα πρόβλεψης των προβλημάτων που ανέκυψαν.
    «Θα κάνω μία Ένορκη Διοικητική Εξέταση, για να δω τι δεν πήγε καλά, πού κόλλησε η κατάσταση, εάν ήταν ένα θέμα, το οποίο δεν μπορούσαμε να το προβλέψουμε ή να αντιδράσουμε για κάποιον λόγο» είπε και πρόσθεσε:
    «Δεν ρίχνω το βάρος σε κανέναν άλλον, ο δήμαρχος είναι υπεύθυνος για ό,τι συμβαίνει στην πόλη. Αλλά να έχουμε όλοι μία εικόνα του τι πραγματικά συμβαίνει».

    Ο δήμαρχος διαβεβαίωσε ότι όλοι οι κεντρικοί δρόμοι είναι καθαροί από χθες το βράδυ, ενώ γνωστοποίησε ότι έχει σταματήσει η αποκομιδή των σπουπιδιών, ώστε όλο το προσωπικό που εργάζεται στην υπηρεσία καθαριότητας να ενισχύσει την προσπάθεια καθαρισμού των δρόμων από το χιόνι.
    «Έπεσε αλάτι σε όλους τους κεντρικούς δρόμους τις πόλης. Έχουν βγει 4 αλατιέρες και φορτηγά μεγάλα και μικρά, ενώ έχουμε 50 σημεία σε όλη την πόλη με σάκους αλατιών για τη χρήση των ιδιωτών, να ρίξουν μπροστά στα πεζοδρόμια, στον δρόμο» είπε, εκτιμώντας ότι «το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι η κυκλοφορία των οχημάτων στην πόλη, αλλά ο κόσμος που περπατάει, ο οποίος πρέπει να προσέχει πάρα πολύ γιατί είναι παγωμένα τα πεζοδρόμια και σε αυτά δεν έχουμε τρόπο παρά να ρίχνουμε αλάτι με το χέρι ή το φτυάρι».

    Μου αρέσει!

  5. Ο/Η xBerliner λέει:

    Και μια καλή κουβέντα:
    «Οι λύσεις που ακούμε από τα ΜΜΕ να προτείνονται στοχεύουν στη μετακίνηση όσων παγώνουν στο χιόνι σε δημοτικά γυμναστήρια και άλλους θερμαινόμενους χώρους. Παρά την κακή εικόνα που έχουμε από τη χθεσινή αδυναμία ανταπόκρισης, οφείλουμε να υπογραμμίσουμε ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης πρωτοστατεί σε αυτόν το σχεδιασμό.»
    http://parallaximag.gr/parallax-view/ochi-mono-gia-tis-evalotous

    Μου αρέσει!

  6. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    xberliner αν δεν ήξεραν ας φρόντιζαν να μάθουν 😎

    Μου αρέσει!

  7. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Αν σε τμήμα ενός δρόμου έχει 2 άστεγους φαντάσου πόσοι ακόμα θα είναι.
    Επί του συγκεκριμένου πήρα τηλ. Και ελπίζω αύριο πρωί να μην τους δω στη γνωστή θεση

    Μου αρέσει!

  8. Ο/Η δεξιος λέει:

    Aφού υπάρχει υπερθέρμανση του πλανήτη από το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής δεν συμφέρει να δώσουμε λεφτά για χιόνια που θα είναι όλο και λιγότερα.

    Μου αρέσει!

  9. Ο/Η xBerliner λέει:

    «αν δεν ήξεραν ας φρόντιζαν να μάθουν»
    Αν δε πάθεις πώς θα μάθεις; 😉

    Μου αρέσει!

  10. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Επανερχόμενος στο σχόλιο για τους αστέγους που κοιμόνταν το πρωί με πολικές θερμοκρασίες.

    Είναι στη Σβώλου ανάμεσα στα δυο Σουπερμαρκετ Μασούτη και Μαρινόπουλου.

    Τώρα που ξαναπέρασα ο ένας απο τους δυο που είχα δει πρωί, ήταν ακίνητος στην ίδια θέση σκεπασμένος με μια κουβέρτα. Ο άλλος είχε φύγει αλλά σίγουρα θα ξανάρθει το βράδυ.

    Ειδοποιησα ένα κέντρο που τους δίνει τη δυνατότητα να κοιμηθούν μετά τις 5, μου είπαν ότι το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να ενημερώσουν την αστυνομία. Αν κρίνω απο τις 4 ώρες που πέρασαν δεν πρέπει να έκαναν κάτι.

    Πριν λίγο πήρα και στη Μοναστηρίου 62 και μου είπαν το ίδιο, δηλ. θα πάρουν την αστυνομία και ότι δεν μπορεί ο Δήμος να κάνει κάτι γιατί δε θέλουν …

    Οποιος μπορεί να βοηθήσει ας το κάνει.

    Μου αρέσει!

  11. Ο/Η Αλικη λέει:

    Ασχετο (σχετικά): Η σκεψη μου ολες αυτες τις μερες στους ταλαίπωρους πρόσφυγες/μετανάστες, ανθρώπους, οπως εμεις τέλος πάντων, που ζουν πάνω στο χιονισμένο χώμα σε πολικές θερμοκρασίες.

    Παρασυρμένοι απο την πιο κυνική κυβερνηση ολων των εποχών, η οποια πλούτισε τους διακινητές, τους αλληλέγγυους, τις απίθανες ΜΚΟ και τους εργολάβους των κολλητών, αφέθηκαν αβοήθητοι να προσπαθήσουν να επιβιώσουν (;) σε συνθήκες αβίωτες.
    Ενα έγκλημα που συντελείται μπροστα στα ματια μας. Απο αυτα που αργότερα θα αναρωτιούνται καποιοι: «μα πως το άφησαν να συμβεί;»

    Μου αρέσει!

  12. Ο/Η Mitsos λέει:

    Μια χώρα σχιζοφρενών που όλοι μαζί βγαίνουν στους παγωμένους δρόμους για να πάνε στας εξοχάς να χαρούν τα βλαστάρια τους το χιόνι. Μια χώρα με μια κυβέρνηση που δεν τις καίγεται καρφί για τις ζωές των ανθρώπων που πολλοί βρέθηκαν στο δρόμο εξαιτίας των μνημονίων. Μια κυβέρνηση που αφού μοίρασε στις ΜΚΟ δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από τον κρατικό κουρβανά και από την ΕΕ και τον ΟΗΕ, το μόνο που κατάφερε είναι να τους έχει στα χιόνια και να απειλεί ότι θα επιτάξει τα ξενοδοχεία. Και προφανώς δεν πρόκειται να επιτάξει τα ξενοδοχεία των μεγαλοξενοδόχων αλλά κανενός φουκαρά που προσπαθεί να επιβιώσει με την εφορία, τα δάνεια και δεν έχει να πληρώσει το ΤΕΒΕ. Τώρα αν του κάνουνε το ξενοδοχείο σαλεπιτζίδικο ή του βάλουνε φωτιά, τι τον νοιάζει το Μουζάλα? Αυτός δίνει συνεντεύξεις σε τρίτο ενικό και κοντεύει να με πείσει ότι δεν χιόνισε στη Λέσβο και τη Χίο.

    Δεν ειμαστε λαός μαθημένος στα χιόνια πλην των κατοίκων της Β. Ελλάδας, και κάποιων ορεινών που το χιόνι το τρώμε στη μάπα κάθε χειμώνα πολλές φορές παίζοντας τις ζωές μας και τις περιουσίες μας κορώνα γράμματα, αλλά έχουμε και κυβέρνηση ετοιμοπόλεμη. Οσο για τον κρατικό μηχανισμό και κάτι δημάρχους άσε να μην πω καλύτερα. Ενα μόνο εύχομαι να μην χρειαστεί αυτή η χώρα να πάει σε πόλεμο διότι θα φτάνουνε οι Τούρκοι έξω από τη Θεσσαλονίκη και θα μας λένε οι Συριζαίοι και ο Μπουτάρης στο δημοτικό ραδιόφωνο ότι οπου να ναι θα πάρουμε την Αγιά Σοφιά. Εδώ δεν κώλωσε να πεί ότι πάγωσε το θαλασσινό νερό στις υδροφόρες.. Αλλά ό,τι και να πει θα πάνε πάλι να τον ξαναψηφίσουνε.

    Μου αρέσει!

  13. Ο/Η Ενη λέει:

    Παρεμβασεις πολιτικων υπερ του Ανδρ. Πετρουλακη

    «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 08:02
    Τοποθετήσεις στήριξης Ανδρ. Πετρουλάκη
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΟΥΛΑΣ

    :
    Δημόσια κριτική στον Πάνο Καμμένο έκαναν χθες ο Κυρ. Μητσοτάκης, η Φώφη Γεννηματά, ο Στ. Θεοδωράκης, αλλά και ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης καταγγέλλοντας ως απαράδεκτη την επιλογή του να μηνύει όσους δημοσιογράφους θεωρεί ότι τον εχθρεύονται. Μάλιστα, οι κ. Μητσοτάκης, Θεοδωράκης και Σημίτης, αψηφώντας το γεγονός ότι οι δηλώσεις τους θα μπορούσαν να εκληφθούν ως παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, έκριναν αναγκαίο να αναφερθούν εκτενώς στη σημερινή δίκη που έχει προκαλέσει ο κ. Καμμένος κατά του γελοιογράφου της «Κ» Ανδρέα Πετρουλάκη ζητώντας του ως αποζημίωση 2 εκατ. ευρώ (!) για άρθρο του στο Protagon.

    «Στην πολιτική μου πορεία έχω δεχθεί πολλές επιθέσεις, συχνά στα όρια της χυδαιότητας και δεν έχω στραφεί ποτέ δικαστικά εναντίον οποιουδήποτε», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης. Και νουθετώντας τον κ. Καμμένο, τονίζοντας πως «όσοι έχουμε θέσεις ευθύνης οφείλουμε να μάθουμε να ζούμε με την κριτική», χαρακτήρισε πολιτικά ανήθικη την αντίδρασή του. «Το ότι επελέγη αγωγή κι όχι μήνυση κι ότι ζητείται ως αποζημίωση ένα εξωφρενικό ποσό δείχνουν ότι ο στόχος του δεν είναι η ηθική αποκατάσταση, αλλά η εξόντωση του δημοσιογράφου και η τρομοκράτηση των υπολοίπων. Η επιλογή του είναι ενδεικτική μιας επικίνδυνης, αυταρχικής και ηθικά και πολιτικά απαράδεκτης αντίληψης που όλο και περισσότερο φαίνεται να ενστερνίζεται όχι μόνο ο κ. Καμμένος, αλλά συνολικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», κατέληξε ο πρόεδρος της Ν.Δ., απευθυνόμενος σε πρώτο ενικό στον Ανδρ. Πετρουλάκη με τη φράση «Βάστα γερά, Ανδρέα, και μην αφήσεις κανένα να περιορίσει τη δημιουργικότητά σου», προαναγγέλλοντας ότι θα σταθεί με όλες του τις δυνάμεις απέναντι σε όποιον επιχειρεί στην Ελλάδα του 2017 να περιορίσει την ελευθερία της γνώμης.

    Ανάλογη παρέμβαση έκανε και ο Στ. Θεοδωράκης, περιγράφοντας απαξιωτικά τον Πάνο Καμμένο ως επαγγελματία διώκτη όσων του ασκούν κριτική. «Προσπαθεί να μετατρέψει τους δικαστές σε όπλο και να τρομοκρατήσει με εξοντωτικές αγωγές όσους του κάνουν κριτική», ενόσω «ο ίδιος κρύβεται πίσω από τη βουλευτική του ασυλία», ανέφερε, ενώ και η κ. Φώφη Γεννηματά χαρακτήρισε την επιλογή του υπουργού Αμύνης «απόδειξη της αλαζονείας του», τονίζοντας ότι «είναι αδιανόητο ο κ. Καμμένος να απειλεί με εξοντωτικές ποινές όσους απλά του ασκούν πολιτική κριτική».

    Αίσθηση, τέλος, προκάλεσε η δημόσια παρέμβαση του κ. Κ. Σημίτη, ο οποίος όχι μόνον τόνισε ότι «η αγωγή Καμμένου κατά του δημοσιογράφου Πετρουλάκη επιδιώκει σαφώς τον παραδειγματισμό και τον εκφοβισμό», αλλά τη χαρακτήρισε «σύμπτωμα μιας πάσχουσας δημοκρατίας», ενώ δημόσια παρέμβαση έκανε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. «Δεν είναι δίκη του Πετρουλάκη και του Protagon, αλλά δοκιμασία της θεσμικής αντοχής του τόπου μας», είπε και εξέφρασε την ελπίδα του, «όπως και με την απόφαση του ΣτΕ για το τηλεοπτικό τοπίο, να διαπιστώσουμε ότι λειτουργούν ακόμη οι βασικές έστω εγγυήσεις της δημοκρατικής πολυφωνίας και του κράτους δικαίου»

    ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

    Μου αρέσει!

  14. Ο/Η Ενη λέει:

    http://www.protagon.gr/epikairotita/44341321434-44341321434

    Για το ιδιο θεμα της αγωγης Καμμενου κατα του δημοσιογραφου Ανδρ. Πετρουλακη

    Αληθεια, ποια ειναι η αντιδραση της συνειδησης του κομματικου Συριζα; του αριστερου κομματος που θα πρέπει να υπερασπιζεται την ελευθερία του Τυπου και που θα πρεπει να ειναι εναντια σε καθε προσπαθεια χαλιναγωγησης της κοινης γνωμης απο μια αλαζωνικη εξουσία; αυτή που εν τελει εκπροσωπει ενας πολιτικος οπως ο Καμμενος;; Δεν πηρε καμια θεση ουτε η Αυγή;;
    Εδω πολλοι επωνυμοι και ανωνυμοι εξεφρασαν την αγανακτηση τους, οι Αριστεροι τι ειπαν;;

    Μου αρέσει!

  15. Ο/Η xberliner λέει:

    Ενη
    Ας μην ξεχνάμε και την περίπτωση Κοτζιά vs athens review of books.
    Ελάχιστοι από την «αριστερά» πήραν θέση. Αν δεν κάνω λάθος ούτε το ΚΚΕ δεν έβγαλε ανακοίνωση. Κάποιοι «αριστεροί» δημοσιογράφοι καταδίκασαν μεν αλλά με ένα αλλά δε: Καταδικάζουμε αλλά και εσείς τί λεγατε όταν ο Βγενόπουλος έκανε μηνύσεις στο Βαξεβάνη; Εξισώνοντας τον επιχειρηματία με τον πολιτικό που ο δεύτερος πέρα τις θεσμοθετημένης εξουσίας απολαμβάνει και δικαστικής ασυλίας.

    Μου αρέσει!

  16. Ο/Η Ενη λέει:

    «Σκοπος ηταν να καταδειχθει η τερατογενεση της συγκυβερνησης» Ανδρ. Πετρουλακης

    http://www.cnn.gr/news/ellada/story/62466/and-petroylakis-skopos-itan-na-katadeixthei-i-teratogenesi-tis-sygkyvernisis

    Μου αρέσει!

  17. Ο/Η Ενη λέει:

    <I. "Η ένορκη βεβαίωση του δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη
    "Γνωρίζω τον κ. Πετρουλάκη από τη διαδρομή του τόσο στον έντυπο όσο και στον ηλεκτρονικό τύπο. Ως σκιτσογράφος και ως αρθρογράφος δεν προβαίνει σε προσωπικές επιθέσεις, ενώ το έργο του διακρίνεται για την προσεγμένη, αυστηρή μεν αλλά ακριβοδίκαιη κριτική στα κακώς κείμενα της ελληνικής πολιτικής και εν γένει δημόσιας ζωής.
    Διαβάζοντας στον τύπο ότι έχει κατατεθεί κατά του κ. Πετρουλάκη από τον ενάγοντα αγωγή για το επίμαχο κείμενο, ομολογώ ότι ξαφνιάστηκα. Και τούτο, διότι είχα διαβάσει το κείμενο, όταν δημοσιεύθηκε, και τίποτε σε αυτό δεν συνηγορούσε, κατά τη γνώμη μου, στην άσκηση αγωγής από ένα εν ενεργεία πολιτικό πρόσωπο που κατέχει μάλιστα το δημόσιο αξίωμα του Υπουργού. Η εκ νέου, μετά την άσκηση της αγωγής, ανάγνωση του άρθρου, ενίσχυσε την αρχική μου εντύπωση. Υπό την ιδιότητά μου ως Επίκουρος Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Σχολή, θεωρώ ότι ο ενάγων, ως κατ’ εξοχήν δημόσιο πρόσωπο, οφείλει να ανέχεται αξιολογικές κρίσεις και χαρακτηρισμούς, όσο οξείς και εάν είναι αυτοί. Ένα δημόσιο πρόσωπο, όπως είναι ο εν λόγω πολιτικός, που φέρει μάλιστα την ιδιότητα του υπουργού, δεν δικαιούται να αξιώνει να μη χρησιμοποιούνται εις βάρος του εκφράσεις που τον σοκάρουν ή τον ενοχλούν. Εκφράσεις, όπως "έξαλλος ακροδεξιός και εθνικιστής" αποτελούν, σύμφωνα και με τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, αξιολογικές κρίσεις που, προφανώς, δεν είναι ευμενείς ή αδιάφορες αλλά εντόνως ενοχλητικές για ένα δημόσιο πρόσωπο. Σε καμία περίπτωση, όμως, τέτοιες εκφράσεις που ασκούν έντονη κριτική στη δημόσια δράση ενός πολιτικού προσώπου δεν συνιστούν άδικη πράξη, αλλά προστατεύονται απολύτως από την ελευθερία του λόγου και δεν είναι δυνατόν να απαγορεύονται άμεσα ή έμμεσα, μέσω της επιβολής χρηματικών αποζημιώσεων, σε μία δημοκρατική κοινωνία. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου έχει δεχτεί ότι προστατεύονται από την ελευθερία του λόγου ακόμη και χαρακτηρισμοί όπως "καραγκιόζης", όταν αφορούν τη δράση των προσώπων στη δημόσια σφαίρα.Άλλωστε, ως Δήμαρχος, φρονώ ότι κάθε πολιτικό πρόσωπο οφείλει να υπομένει και να αναμένει την οξεία κριτική της κοινωνίας των πολιτών, αφού αυτή συμβάλλει στη διόρθωση των κακώς κειμένων εκ μέρους του. Ένα πολιτικό πρόσωπο οφείλει ακόμη και να ανέχεται τη διάδοση ανακριβών πληροφοριών που αναπόφευκτα διατυπώνονται στο πλαίσιο του πολιτικού διαλόγου και του δημοσίου ελέγχου, στον οποίο τα πολιτικά πρόσωπα καθημερινά υποβάλλονται, καθώς έχει κάθε δυνατότητα να τα αντικρούσει με την ευχερή πρόσβαση που, λόγω της ιδιότητάς του, διαθέτει στα μέσα ενημέρωσης. Μάλιστα, πιστεύω ότι η δημόσια αντίκρουση τέτοιων ισχυρισμών είναι η μόνη οδός για τον εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ των φορέων της εξουσίας και της κοινωνίας των πολιτών".

    Capital.gr

    Μου αρέσει!

  18. Ο/Η δεξιος λέει:

    Μου αρέσει!

  19. Ο/Η Ενη λέει:

    Δεξιέ

    Δες τι συμβαινει σημερα.

    http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=856301

    Μου αρέσει!

  20. Ο/Η δεξιος λέει:

    Βλέπω.Ένη ο χώρος σας έχει ένα δομικό πρόβλημα : δεν μπορεί να κάνει αντιπολίτευση σε κυβέρνηση της αριστεράς.Πως το λένε,άλλοι είναι δεξιόχειρες και άλλοι αριστερόχειρες εκ γενετής.
    Επομένως το εγχείρημα προς το παρόν θα έχει περιορισμένη απήχηση αλλά στο μέλλον κάτι μπορεί να γίνει.
    Η καλύτερη περίπτωση για τη Φώφη είναι μια μελλοντική αυτοδυναμία Μητσοτάκη ώστε να κάνει αντιπολίτευση εξ αριστερών σε αυτήν στο δοκιμασμένο ρόλο της και ελπίζοντας ότι η κατακραυγή κατά του Τσίπρα για την «προδοσία του λαικού κινήματος» και άλλα σουρεαλιστικά θα φέρει ψηφοφόρους πίσω.

    Μου αρέσει!

  21. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Μου αρέσει!

  22. Ο/Η Ενη λέει:

    Δεξιε

    Δεν εχεις καταλαβει τιποτα απο ο,τι επιχειρειται , οπως φαινεται, σε εναν ευρυ κεντροαριστερο χωρο.
    Η σκεψη σου εγκλωβιζεται στο παρελθον και απο εκει αντλεις και παραδειγματα και επιχειρηματα.

    Ακομα και οι ψηφοφοροι, του ενος η του αλλου κομματος, εχουν διαφοροποιηθει μεσα σε ενα χρονικο διαστημα δεκαετιων. Αλλη η δεκαετια του ΄80 και αλλη η δεκαετία του 2010, οταν εχει προηγηθει και η κριση των τελευταιων χρονων.

    Μου αρέσει!

  23. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Όλα τα είχαμε ο ΓΑΠ μας έλειψε 🎺

    Μου αρέσει!

  24. Ο/Η Mitsos λέει:

    Μου αρέσει!

  25. Ο/Η Ενη λέει:

    «Όλα τα είχαμε ο ΓΑΠ μας έλειψε 🎺 » (Σχολιαστής)

    Αγαπητε Σχο,

    Ο Παπανδρεου ως ΚΙΔΗΣΟ ενταχθηκε στη ΔΣ. Συνεπως για τα αλλα κομματα και τους οπαδους τους δεν αλλαζει τιποτα. Απλά η ΔΣ θα ειναι πιο ενισχυμενη. Αν αυτό δεν αρεσει , τι να κανουμε, αυτα εχει η πολιτικη. 🙂

    Μου αρέσει!

  26. Ο/Η Ενη λέει:

    συνεχεια

    Αντιθετως τα συμμετεχοντα κομματα, οπως η ΔΗΜΑΡ, εκφραζονται πολυ θετικα για αυτη την εξελιξη

    Απο τη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

    «Θετική η ΔΗΜΑΡ για τη συμμετοχή του ΚΙΔΗΣΟ στη Δημοκρατική Συμπαράταξη
    Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017 19:15 UPD:19:26
    Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
    Όπως ανακοίνωσε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ μετά τη συνεδρίασή της, «πρόκειται για μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη την οποία και χαιρετίζουμε».

    Συμμετοχή του ΚΙΔΗΣΟ στη Δημοκρατική Συμπαράταξη 12/01 16:29
    Γ. Παπανδρέου: Σημαντικό βήμα με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη 12/01 16:21
    Θετικά αποτιμά η Δημοκρατική Αριστερά τη συμμετοχή του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, την οποία ανακοίνωσαν η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μετά από τη συνάντησή τους την Πέμπτη.
    Όπως ανακοίνωσε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ μετά τη συνεδρίασή της, «πρόκειται για μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη την οποία και χαιρετίζουμε, καθώς υπάρχει η αναγκαιότητα ενός ισχυρού αυτόνομου πόλου της κεντροαριστεράς σαφώς οριοθετημένου τόσο από τις αδιέξοδες πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τις συντηρητικές πολιτικές της Ν.Δ».
    Η συμμετοχή του Κινήματος Δημοκρατών και Σοσιαλιστών στη Δημοκρατική Συμπαράταξη με την πολιτική και οργανωτική του αυτονομία όπως των κομμάτων του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ και των Κινήσεων Πολιτών, «ενισχύει το εγχείρημά μας με στόχο την ανασυγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού σε προοδευτική κατεύθυνση», σημειώνει η ΔΗΜΑΡ, συμπληρώνοντας ότι θα συνεχίσει να εργάζεται συστηματικά προς την κατεύθυνση ενότητας όλων των δυνάμεων της κεντροαριστεράς.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.