…τρομοκρατική επίθεση με φορτηγό στο κέντρο του Βερολίνου

mignatiou.com  /  Πολλοί νεκροί, 50 τραυματίες από την τρομοκρατική επίθεση με φορτηγό στο κέντρο του Βερολίνου

Photo via Twitter, @blueseasons99

About σχολιαστης

Σχολιάζω...
This entry was posted in Διεθνή. Bookmark the permalink.

66 Responses to …τρομοκρατική επίθεση με φορτηγό στο κέντρο του Βερολίνου

  1. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    Κρίνοντας από το γεγονός ότι ο τρόπος δράσης είναι ίδιος με αυτόν της τρομοκρατικής ενέργειας στην Νίκαια το καλοκαίρι, είναι σχεδόν βέβαιο ότι πρόκειται και πάλι για τρομοκρατική ενέργεια από ριζοσπάστη ισλαμιστή.

    Μου αρέσει!

  2. Ο/Η δεξιος λέει:

    Η κωμική ελληνική παραλλαγή της διεθνούς τρομοκρατίας.

    http://www.skai.gr/news/greece/article/334128/fotia-se-duo-trolei-exo-apo-to-polutehneio-/

    Σε όλο τον κόσμο ισλαμιστές σκοτώνουν ανθρώπους και στην Ελλάδα οι αναρχικοί βάζουν φωτιές σε τρόλλευ.

    Μου αρέσει!

  3. Ο/Η physicist λέει:

    Την υπόθεση ανέλαβε η Γενική Ομοσπονδιακή Εισαγγελία (Generalbundesanwaltschaft), η οποία εμπλέκεται μόνον ότα τίθενται θέματα εθνικού συμφέροντος και ειδικά ζητήματα τρομοκρατίας. Αυτό όμως δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είμαστε βέβαιοι πως επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια, όχι τουλάχιστον σύμφωνα με τις μέχρι τώρα υπάρχουσες επίσημες τοποθετήσεις.

    Μου αρέσει!

  4. Ο/Η physicist λέει:

    Σύμφωνα με πληροφορίες από τη γερμανική δημόσια τηλεόραση ZDF, ο ιδιοκτήτης του πολωνικού φορτηγού δήλωσε στην τηλεόραση της χώρας του ότι είχε χάσει την επαφή με τον οδηγό του οχήματος από σήμερα το μεσημέρι, και ότι το φορτηγό είχε κλαπεί.

    Μου αρέσει!

  5. Ο/Η aftercrisis λέει:

    Άγκυρα, Βερολίνο: Το πρώτο ίσως σταθεροποιήσει τις μετά -Τραμπ νέες ισορροπίες στη Μέση Ανατολή, με προσέγγιση ΗΠΑ-Ρωσίας (μάλλον δυσμενές για την Ελλάδα). Το δεύτερο είναι μάλλον το τελευταίο καρφί στο πολιτικό φέρετρο της Άνγκελα Μέρκελ, που φαίνεται πια ολοκάθαρα μπροστά μας.
    Ο περίγυρος (ευρωπαικός και μεσανατολικός) καταρρέει – ή μεταμορφώνεται ριζικά.
    Στην Ελλάδα οι πολιτικές, μιντιακές, ακαδημαικές και γενικώς πολιτικοποιημένες (δηλαδή κομματικοποιημένες) ελίτ «σκοτώνουν τον χρόνο» (τον δικό μας, των αδύναμων πολιτών – όχι τον δικό τους, αυτοί έχουν λόγους που το κάνουν) με αυτιστικά ιδεολογήματα
    Λόγου χάρη: Οι δεξιοι και το ακραίο «κέντρο» (δήθεν κέντρο) κάνουν σήμερα ότι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στην περίοδο 2011-2012.
    Ά, ασχολούνται επίσης εμμονικά και αποκλειστικά με τον …Σόιμπλε – ο οποίος στη Γερμανία θεωρείται πια καμμένο χαρτί.

    Μου αρέσει!

  6. Ο/Η Αλικη λέει:

    Αφτερ, «οι δεξιοί και το ακραίο κέντρο» ειναι το προβλημα σου αυτη τη στιγμή;
    Εντυπωσιακό!

    Μου αρέσει!

  7. Ο/Η aftercrisis λέει:

    Τελικά, φαίνεται ότι δεν είχε άδικο ο Βόλφγκανγκ Μύνχάου, όταν έγραφε το φθινόπωρο του 2015, ότι η Άνγκελα Μέρκελ («μπορούμε, θα τα καταφέρουμε»), ως πολιτικός φέρεται ανεύθυνα και ανήθικα. Ήταν μια φράση που είχε προκαλέσει σκληρή κριτική εναντίον του Β.Μ. από κύκλους της «πολιτισμικής Αριστεράς» και των πολιτισμικά φιλελεύθερων.
    Οι ισλαμιστές τρομοκράτες όχι μόνον δεν έδειξαν ευγνωμοσύνη, αλλά χρησιμοποιούν στρατηγικά την πολιτική της Μέρκελ-βλέποντας -και-κάνοντας, όπως και άλλων. Αποτέλεσμα στην πράξη: Ενίσχυση της ακροδεξιάς στη Γερμανία, σε όλη την ΕΕ.
    Και στην Ελλάδα, μην αυταπατώμαστε. Με συγκαλυμμένη, γι αυτό επίσης πολύ επικίνδυνη μορφή.

    Μου αρέσει!

  8. Ο/Η aftercrisis λέει:

    Αλικη,
    όπως ήδη θα ξέρεις, βλέπω τα πράγματα κυρίως υπό συνολική ευρωπαïκή (αλλά και ευρύτερη…) οπτική γωνία. Η ελλαδοκεντρική ματιά δεν μου λέει απολύτως τίποτε αυτή τη στιγμή, που γίνεται το κακό τουρλουμπούκι από το Λονδίνο μέχρι την Άγκυρα και όλα αλλάζουν γύρω, Και αυτή τη φορά δεν αλλάζουν για να μείνουν ίδια.
    Α, μη ξεχάσουμε την αλλαγή στις ΗΠΑ, που θα έχει τεράστιες συνέπειες για τις γεωπολιτικές ισορροπίες στην Ευρώπη και κυρίως στη γειτονιά μας, Τουρκία, Βαλκάνια, Μεσόγειος κτλ
    Οι Έλληνες πολιτικοί, είτε Συριζαίοι είτε Νεοδημοκράτες είτε άλλοι, πρέπει να πάψουν να σκέφτονται μόνον το κόμμα τους, τον κοινωνικό τους περίγυρο, τα αφεντικά τους και την κοινωνική τους τάξη. Υπάρχουμε και εμείς, οι αδύναμοι πολίτες. Και είμαστε πολλοί: κυρίως εμείς είμαστε η πραγματική Ελλάδα.
    Πέρα από τα ιδιαίτερα συμφέροντά τους, οι ελίτ άς σκεφτούν λίγο και την Ελλάδα, δηλαδή εμάς που δεν έιμαστε σαν αυτούς. Αν το κάνουν, καλό στον εαυτό τους οι πολιτικοί θα κάνουν – στο κά΄τω κάτω, ας δουλέψει το ένστικτο της αυτοσυντήρησης τους κι άς παρατήσουν προσωρινά έστω, για μερικά χρόνια, τον άγριο πολιτικό τζόγο.

    Μου αρέσει!

  9. Ο/Η aftercrisis λέει:

    Π.χ. Αν κλείσει ο ΔΟΛ, το ΜΕΓΚΑ και ο Βαρδινογιάννης δεν θα χαθεί η Ελλάδα.
    Όμως, άν φύγουμε εμείς όλοι «στα καράβια» και ρίξουμε μαύρη πέτρα πίσω μας (μήπως έπρεπε ήδη να το έχουμε κάνει;), θα χαθεί.
    Και δεν θα φταίμε εμείς.

    Μου αρέσει!

  10. Ο/Η aftercrisis λέει:

    Βόλφγκανγκ Μύνχάου: Μεταρρυθμίστε το οικονομικό σύστημα τώρα, αλλοιώς θα το κάνουν οι λαϊκιστές – Τα συμφέροντα του χρηματοπιστωτικού τομέα και της πραγματικής οικονομίας είναι διαφορετικά
    http://www.nooz.gr/economy/ft-oi-laikistes-8a-kanoun-telika-tis-allages

    Μου αρέσει!

  11. Ο/Η aftercrisis λέει:

    Το αγγλικό πρωτοτυπο στους FT (περιορισμένη πρόσβαση):
    Reform the economic system now or the populists will do it – The interests of the financial sector and the economy at large are different
    https://www.ft.com/content/72f96588-c38b-11e6-81c2-f57d90f6741a

    Μου αρέσει!

  12. Ο/Η aftercrisis λέει:

    […] Δεν είναι Ιούνιος του 1914, αλλά δεν νομίζετε ότι έχουν μαζευτεί αφενός πολλή εκρηκτική ύλη και αφετέρου πολλοί απρόβλεπτοι ηγέτες που μπορεί να το κάνουν Κούγκι;

    Γι΄αυτό είναι το λιγότερο ασυγχώρητο αν δεν είναι εγκληματικό, οι εγχώριες πολιτικές δυνάμεις να μαλώνουν με όρους παρελθόντος, να τσακώνονται για τα ελάσσονα όταν έχει πάρει φωτιά το σπίτι μας.
    Η Ελλάδα μετά βίας στέκεται στα πόδια της, χρωστάει και δεν παράγει πλούτο, είναι περικυκλωμένη από κινδύνους, έχει υποθηκεύσει το μέλλον της και οι εγχώριες πολιτικές δυνάμεις άδουν, άβουλες και μοιραίες αντάμα.
    Το κρίμα στο λαιμό τους.

    Μαρία Χούκλη : Ξέφυγε το τζίνι (στο Liberal)
    http://www.liberal.gr/arthro/101944/apopsi/m-choukli/xefuge-to-tzini.html

    Μου αρέσει!

  13. Ο/Η aftercrisis λέει:

    Για όσους θυμούνται – είχε γίνει και θέμα συζήτησης στην Καλύβα, άν δεν απατώμαι – το άρθρο του Βόλφγκανγκ Μ. που αποκαλούσε ανήθικη την πολιτική της Μέρκελ-«μπορούμε-θα-τα-καταφέρουμε», το είχαμε δημοσιεύσει (ανεπιφύλακτα) σε ελληνική μετάφραση στο Μετά την Κρίση:
    Μεγάλη Μετανάστευση των λαών, εκδοχή 1: Το λάθος της Μέρκελ – ανήθικη πολιτική για την προσφυγική κρίση
    http://aftercrisisblog.blogspot.com/2015/11/h-1.html
    Και είχε συζητηθεί πολύ και με τον ίδιο τον συγγραφέα – με διάφορες απόψεις να ακούγονται στον κύκλο βασικών συνεργατών του ΜτΚ.
    Ήταν η εποχή που στην Ελλάδα πολλοί επέμεναν ότι την «πόρτα του κακού στην Ευρώπη» την άνοιξε η «κυρία Τασία» (ο Α. Σαμαράς, μεταξύ άλλων, αγαπά να την αποκαλεί έτσι), ενώ η «πολιτισμική» και αναρχοφιλελεύθερη Αριστερά (Συριζαίηκη ή άλλη) είχε ανακαλύψει το νέο «επαναστατικό της υποκείμενο» στους άμοιρους ανθρώπους που περιπλανώνται μακριά από την γή τους.
    Βλέπετε, εμείς οι άνεργοι, επισφαλείς και φτωχοί ευρωπαίοι είμαστε για κάποιους της «πολιτισμικής Αριστεράς» αλλά και για χωρίς αρχές φιλελεύθερους τύπου Μέρκελ, τα «λευκά σκουπίδια».
    Έσπειραν ανέμους, άς θερίζουν θύελλα τώρα.

    Μου αρέσει!

  14. Ο/Η Αλικη λέει:

    Αφτερ, θα μου επιτρέψεις να σου αντιτάξω οτι δεν βλέπεις τα πραγματα τοσο απο πανευρωπαϊκή σκοπιά -οπως λες-, αλλα κυρίως απο αριστερη σκοπιά.

    Εξού και οι γενικεύσεις περι «εγχώριων πολιτικών δυνάμεων» κλπ.
    Απο τον ποταμό του σχολιαστικου σου οίστρου νομιζω οτι η ουσια των ισχυρισμών σου -σε σχεση με την εγχώρια πολιτικη- ειναι οτι θα πρεπει τα κόμματα της αντιπολίτευσης να στηρίξουν/διασώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσιπρα.

    Για να ξέρουμε σε ποια βαση συζητούμε.

    Μου αρέσει!

  15. Ο/Η physicist λέει:

    Ο συλληφθείς Πακιστανός πρόσφυγας μάλλον δεν είναι ο άνθρωπος που οδηγούσε το φορτηγό. Η Αστυνομία του Βερολίνου πιστεύει ότι ο πραγματικός ένοχος κυκλοφορεί ελεύθερος και οπλισμένος. Η υπόθεση βρίσκεται διαρκώς σε εξέλιξη.

    https://www.welt.de/politik/deutschland/article160462226/Berliner-Polizei-Wir-haben-den-falschen-Mann.html

    Μου αρέσει!

  16. Ο/Η aftercrisis λέει:

    Αλίκη,
    και να ήθελαν, δεν μπορούν να τον διασώσουν πια τον ΣΥΡΙΖΑ τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Παρά μόνον – ίσως – για λίγο καιρό.
    Αλλά το πραγματικό ζήτημα δεν είναι η τύχη του ΣΥΡΙΖΑ. Το ζήτημα είναι να αλλάξει συνολικά ο τρόπος που γίνεται πολιτική στην Ελλάδα. Με τις νοοτροπίες του 1981, του 1989, του 2004, του 2009, του 2012, του 2015, του 2016 δεν πάμε σε τίποτε καλό. Μόνον σε διαρκή αποτυχία.
    Ποσώς με ενδιαφέρει τι θ’ απογίνει αύριο ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ ή το μεγαλόσχημο πολιτικό προσωπικό που συνδέεται με αυτούς. Ως πολίτη, όλοι αυτοί μου χρωστάνε, δεν τους χρωστώ. Μου χρωστάνε πολλά.

    Μου αρέσει!

  17. Ο/Η δεξιος λέει:

    Kαι επιμένουμε ακόμη ότι την πόρτα την άνοιξε ο ΣΥΡΙΖΑ.Δεν είναι μόνο αυτά που έκανε ως κυβέρνηση αλλά και όσα έκανε ως αντιπολίτευση.Συνεχείς καταγγελίες ότι το Λιμενικό πνίγει μετανάστες,δικαστήρια με υπουργόύς,προπαγάνδα σε εφημερίδες ελληνικές και ξένες και διαδηλώσεις.
    Τι νόημα έχει να γράφεται ότι πρέπει να ξεφύγουμε από τις παλιές νοοτροπίες ή αοριστολογίες για αποτυχημένο κράτος όταν κάποιοι λέμε εδώ και πάνω από δεκαετία ότι έρχεται θρησκευτικός πόλεμος στην Ευρώπη εάν μπουν μέσα εκατομμύρια μωαμεθανοί και όλοι οι πολυπολιτισμικοί λένε άλλα λόγια να αγαπιόμαστε,ρατσιστές,φασίστες και τα παρόμοια;
    Αυτά που λέγαμε ήσαν σαφή και απολύτως συγκεκριμένα.Οι πολυπολιτισμικοί από τον ΓΑΠ ως τον ΣΥΡΙΖΑ έκαναν ότι δεν καταλάβαιναν.
    Καμμία αντίρρηση να τα βλέπεις όλα πανευρωπαϊκά,αυτό θέλουμε και εμείς.Η ΕΕ έγινε για την ελεύθερη μετακίνηση των λαών της και όχι μη Ευρωπαίων.Που γράφει στις συνθήκες της ΕΟΚ ή της ΕΕ για δικαίωμα των Πακιστανών να έρχονται;

    Μου αρέσει!

  18. Ο/Η physicist λέει:

    Πέρα από τις φριχτές δολοφονίες και τους σοβαρούς τραυματισμούς που έγιναν εχτές: ένα άλλο εξαιρετικά ανησυχητικό χαρακτηριστικό της τρέχουσας πολιτικής κατάστασης στη Γερμανία είναι η απαξίωση του αγαθού της Ελευθερίας και της Ανεξαρτησίας του Τύπου. Το να παρακολουθεί κανείς αυτές τις ώρες τα κρατικά γερμανικά κανάλια είναι βαριά προσβολή της νοημοσύνης του. Πριν 45 χρόνια, στην Ελλάδα, συντονίζαμε τα ραδιόφωνά μας στον ραδιοσταθμό της Κολωνίας για ν’ ακούμε από την Ντώυτσε Βέλλε την αλήθεια για τη χώρα μας. Σήμερα, ψάχνουμε στη Γερμανία να βρούμε κανάλια και ιστοσελίδες της αλλοδαπής για να μάθουμε την αλήθεια για το τι συμβαίνει στο εσωτερικό αυτής της χώρας. Την ίδια στιγμή, η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση εξαπολύει μαζικές διώξεις εναντίον της διασποράς των λεγόμενων «εσφαλμένων ειδήσεων» και των «μηνυμάτων μίσους», επιβάλλοντας στην πράξη αριστεροπράσινη λογοκρισία κι εγκαθιδρύοντας στη χώρα βήμα-βήμα καθεστώς DDR 2.0.

    Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για ολόκληρη την ήπειρο σε συνδυασμό με την παρουσία μεγάλου αριθμού τρομοκρατών και εξτρεμιστών στη χώρα και την κεντρική (γεωγραφικά, οικονομικά και πολιτικά) θέση της ΟΔΓ στην Ευρώπη.

    Μου αρέσει!

  19. Ο/Η aftercrisis λέει:

    physicist,
    αλήθεια, που την είδες την «αριστεροπράσινη» – όπως την αποκαλείς λογοκρισία στη Γερμανία;
    Ο αντιμερκελικός Ντε Μεζιέρ (εσωτερικών), ο (σχεδόν ακροδεξιός) Ντόμπριντ και ο εξ ίσου αντιμερκελικός Στρομπλ που λύνει και δένει τώρα στο Politburo του CDU, αυτοί διατάζουν, και η FAZ με τη Welt σαν σκυλάκια εφαρμόζουν την «αριστεροπράσινη λογοκρισία» ;
    Έξω από την ομάδα αυτή, που μαζεύει ευκαιρίες και ειναι έτοιμη να στείλει την Μέρκελ να κάνει παρέα στον Κολ, απομένει ο έρμος ο πιστός Πέτερ Αλτμάιερ, που προσπαθεί να συμαζέψει τα συντρίμμια. Τα συντρίμμια μιας ευρωπαικής δημοκρατίας, για την καταστροφή της οποίας φταίει πολύ και η ίδια η Μέρκελ
    Αυτό ακριβώς που κάνεις περιγραφεται καλά με τη λέξη της χρονιάς 2016, «Post-truth, κατά το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.
    Έτσι, με μετα-αλήθειες, υποβοηθούνται να κάνουν «τη δουλειά τους» οι απανταχού Τραμπ, οι Πούτιν, οι Ερντογάν, οι Ορμπάν και οι πιό «μετριοπαθείς», οι Μπόρις Τζόνσον.
    Καταλαβαινόμαστε…

    Μου αρέσει!

  20. Ο/Η aftercrisis λέει:

    Πάω στοίχημα ότι το Πασχα η Μέρκελ θα είναι εκτός πολιτικής.
    Το ερωτημα δεν είναι τόσο ποιός θα είναι στη θέση της, αλλά τι θα έχουν στη θέση της πολιτικής της και τι θα ξεπηδήσει από τα συντρίμμια του «όλου CDU» (κατά το «όλον ΠΑΣΟΚ» του Βενιζέλου).

    Μου αρέσει!

  21. Ο/Η physicist λέει:

    Άφτερ, έχεις χάσει τεύχη στη Γερμανία και δεν το λέω υπεροπτικά. Διάβασε, επιλεκτικά, για τους νέους Νόμους του αξιότιμου κ. Heiko Maas και της συναδέλφου του κ. Manuela Schwesig, για τον ζήλο του ΓΓ των ΧΔ κ. Kauder να βάλει πρόστιμα στον Τύπο για «ψευδείς πληροφορίες» ή, το χειρότερο, για τον στρατό ανήλικων διαδικτυακών ρουφιάνων της κ. Αννέτας Καχάνε, πρώην πράκτορα της Στάζι και νυν Προέδρου του Ιδρύματος Αμαντέο Αντόνιου, με σκοπό «την καταπολέμηση του μίσους». Το Ίδρυμα επιδοτείται από ομοσπονδιακούς πόρους.

    Ζούμε παράξενες εποχές όπου η Ελευθερία του Λόγου και τα Ατομικά Δικαιώματα υποβιβάζονται σε τριτεύουσες προτεραιότητες ενός πολιτεύματος του οποίου οι ανώτατες αξίες μοιάζουν να είναι «η Πολυχρωμία» και «η Αγάπη». Άλλωστε, το είπε ξεκάθαρα ο αγαπητός σου κ. Κρέτσμανν πρόσφατα: «οι Πράσινοι έχουν εδώ και 3 δεκαετίες την πνευματική ηγεμονία της ΟΔΓ».

    Μου αρέσει!

  22. Ο/Η physicist λέει:

    Α, και άστο το παραμύθι για τις μετα-αλήθειες. Να σου πω αμέσως-αμέσως τέσσερις μετα-αλήθειες από το πρόσφατο ή πιο παλιό παρελθόν, εμπνεύσεως όλων εκείνων που τώρα διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για τον Τραμπ και τον Τζόνσον; Ορίστε:

    1. Το Ιράκ έχει όπλα μαζικής εξόντωσης.
    2. Υπάρχει gender pay gap.
    3. Οι πρόσφυγες δεν έχουν καμία σχέση με τρομοκράτες.
    4. Η Ευρώπη στηρίζεται σε αδιαπραγμάτευτα συμβόλαια και συνθήκες (Μάαστριχτ, Δουβλίνο, Σένγκεν).

    Μου αρέσει!

  23. Ο/Η aftercrisis λέει:

    physicist,
    μην απευθύνεις σε λάθος παραλήπτη μομφές για τα σλόγκαν των αποτυχημένων (δηλ της «πολιτισμικής Αριστεράς» και της «φιλελεύθερης σοσιαλδημοκρατίας» sic) του τύπου των μακακιών του Τόνυ Μπλέρ και των Κλίντον και μην έχεις την αυταπάτη ότι θεωρώ το Μάαστριχτ ή το Δουβλίνο ζωντανά ως συνθήκες.
    Σιχαίνομαι την «πολιτισμική Αριστερά» όσο τουλάχιστον και εσύ, αλλά από αντίθετη κοινωνική οπτική. Εμείς οι δύο βλέπουμε αλλοιώς τον κόσμο από ταξική άποψη. Αλλά εξίσου κοινωνικό είναι το βαθύ χάσμα που με χωρίζει και από τους μεσαιοταξίτες παραμυθατζήδες της «πολιτισμικής Αριστεράς»
    ΥΓ: Έγραψα τι γίνεται αυτή τη στιγμή μέσα στο Politburo του CDU κι εσύ μου απαντάς (με προφανή αντισημιτική αιχμή – αλλά δεν γνωρίζουν όλοι εδω μέσα πρόσωπα και πράγματα) για το ίδρυμα της Anetta Kahane. Και παραπονιέσαι γιατί οι αρχές δεν αφήνουν ανεξέλεγκτα τα απίστευτα όργια παραπληροφόρηαης που γίνονται (και) στα γερμανικά ΜΜΕ. Ναι, θα έπρεπε να μιμηθούν την Ελλάδα. Θα έπρεπε και εκεί να κυκλοφορεί ελεύθερα κάτι σαν το γερμανικό «Μακελειό»!

    Μου αρέσει!

  24. Ο/Η physicist λέει:

    Απάντησα στο περί post-truth το οποίο είναι μια σαπουνόφουσκα της στιγμής και τίποτε περισσότερο.

    Θα πρέπει να ντρέπεσαι να μου επιρρίπτεις αντισημητισμό. ΟΙ αιτάσεις μου με την πολιτική δραστηριότητα της κ. Καχάνε δεν έχουν την παραμικρή σχέση με το αν έχει ιουδαϊκή καταγωγή και η οποιαδήποτε σχέση της με την εβραϊκή θρησκεία ή παράδοση μου είναι αδίαφορη.

    Μου αρέσει!

  25. Ο/Η aftercrisis λέει:

    Ελευθερία του Λόγου και τα Ατομικά Δικαιώματα…
    Ελευθερία της Παραμύθας και της διασποράς μίσους σαν τα διάφορα «Μακελειά», τα ακόμη πιο πολλά «Un-doc» και τις αφίσες του πυροβολημένου Σόιμπλα ως ναζί με κέρατα διαόλου και δόντια δράκουλα να γεμίζουν τους δρόμους της Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Με άγνωστους χρηματοδότες…
    Και γκαμώ τα ατομικά δικαιώματα, είμαστε πρωτοπορία…

    Μου αρέσει!

  26. Ο/Η physicist λέει:

    Ποια είναι η πρότασή σου «κατά των ψεμάτων και του μίσους»; Το Υπουργείο Αλήθειας;

    Μου αρέσει!

  27. Ο/Η aftercrisis λέει:

    Με ρωτάς τι είναι διάλογος και διαμάχη ιδεών στη δημοκρατία.
    Πρώτο και κύριο, η ανοιχτή και σκληρή συζήτηση στη δημόσια σφαίρα. Και όποιος κρίνει σκληρά, πρέπει να κρίνεται εξίσου σκληρά. Με επιχειρήματα και με στοιχεία από την πραγματική εμπειρία.
    Δεύτερο – όμως χρειάζεται απολύτως, γιατί δεν θελουμε να είμαστε αναρχούμενες, δηλαδή σκληρά αυταρχικές κοινωνίες: οι νόμοι της δημοκρατίας (που αποφασίζει η πολιτική) και οι βασικές αρχές του κράτους δικαίου (που δεν είναι θέμα πλειοψηφιών και μειοψηφιών).
    Ως κατακλείδα: Η αλήθεια και η πραγματικότητα είναι υπαρκτά και αντικειμενικά πράγματα. Δεν αλλάζουν επειδή αλλάζει η οπτική γωνία ή τα συμφέροντα ή τα ενδιαφέροντα του παρατηρητή. Σ’ αυτό ακριβώς είμαι στα μαχαίρια με την «πολιτισμική Αριστερά». Όσο και με την Δεξιά (ή την Αριστερά) που θεωρεί σημαντική και αναλλοίωτη την «ταυτότητα» του παρατηρητή αλλά ασήμαντη και αναλώσιμη την αντικειμενική πραγματικότητα. Αυτοί λένε «εγώ καλά αρμενίζω, στραβός είναι ο γιαλός».

    Μου αρέσει!

  28. Ο/Η physicist λέει:

    Είπα κάτι απλό, ότι δηλαδή εχτές η Δημόσια Γερμανική Τηλεόραση πλήγωσε βάναυσα τη νοημοσύνη μας προσπαθώντας να διαστρέψει την αλήθεια και να παρουσιάσει την τρομοκρστική επίθεση του Βερολίνου σαν τροχαίο ατύχημα. Το επισήμανε σήμερα και η καθωσπρέπει Κυρία της Φρανκφούρτης, που είναι υπεράνω υποψίας.

    http://www.faz.net/aktuell/feuilleton/medien/zum-anschlag-in-berlin-wollen-die-sender-vor-allem-eins-nicht-spekulieren-14584760.html

    Τα περί Μακελειού και χοτ-ντοκ και ποστ-ντοκ ήταν δικές σου εφευρέσεις για να πετάξεις τη μπάλα στην εξέδρα.

    Μου αρέσει!

  29. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    Η αγνοια των διανοουμενων (οχι των επαμφοτεριζοντων με την εκαστοτε εξουσια για ερευνητικα προγραμματα, εμμισθες θεσεις,… ) για την πραγματικη ζωη ειναι διαχρονικη και συνεχης :

    1. Η οικοδομηση του σοσιαλισμου φαινοταν συναρπαστικη στα πληθη των διανοουμενων που ερχονταν να την δουν αλλα ηταν τραχεια και επωδυνη στην πραξη….Το 10% των «κουλακων» που σταλθηκαν ως εργατες σε καταναγκαστικα εργα …πεθαναν στον πρωτο βαρυ χειμωνα εκει….σελ. 128

    2. Σημερα ειναι φυσικο να επικρινουμε Δυτικους οπως ο Χ.Τζ.Ουελς, ο Μπερναρντ Σω… επειδη εκαναν τα στραβα ματια στις πιο απεχθεις και βαναυσες πλευρες του σταλινισμου και επειδη μπερδεψαν την σταλινικη προπαγανδα με την πραγματικοτητα….
    Η ευπιστια αυτη αντανακλουσε εν μερει,…, την εκπληκτικη θεληση των ανθρωπων να πιστεψουν στην ουτοπια, που διαποτιζε την μεσοπολεμικη Ευρωπη…σελ. 130

    Mark Mazower,Σκοτεινη Ηπειρος, Ο Ευρωπαϊκος 20ος αιωνας, Αλεξανδρεια

    Μου αρέσει!

  30. Ο/Η aftercrisis λέει:

    Κι άλλο βούτυρο στο ψωμί του μογκούλου που χτίζει ταυτοχρόνως ουρανοξύστες στο Μανχάτταν, στη Σιγκαπούρη και στην Άγκυρα.
    Και είναι, ταυτοχρόνως, και κατά της παγκοσμιοποίησης…
    Ισλαμιστές τρομοκράτες και ακροδεξιοί λαικιστές: Οι στρατιές τους «βαδίζουν χωριστά, αλλά χτυπάνε μαζί», κατά τη συναταγή του Πρώσου στρατάρχη Μόλτκε, στον πόλεμο Πρωσίας εναντίον Αυστρίας το 1866.
    Όλα πάνε κατά διαόλου.

    Μου αρέσει!

  31. Ο/Η physicist λέει:

    Σόρρυ, παίδες, αλλά είναι στοιχειώδες: ενόσω η πρασινοαριστερά θα εξακολουθεί να μιλά για τροχαίο ατύχημα, αμόκ, μεμονωμένα περιστατικά ή δικαιολογημένες εκρήξεις θυμού από τααιπωρημένους πρόσφυγες με ψυχικά τραύματα, η τραμπική δεξιά που θα λέει τα πράγματα με τ’ όνομά τους και θα μιλά για ισλαμιστική τρομοκρατία θα κερδίζει. Όχι επειδή οι ισλαμιστές είναι σύμμαχοί της και κουραφέξαλα αλλά επειδή δεν θα κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της σαν την πολιτικά ορθή πρασινοαριστερά και τις χριστιανικές Εκκλησίες που τους τρέχουν η Αγάπη και η Ψυχοπονιά για τα τζιχάντια απ’ τα μπατζάκια (βλ. προσευχή της ανεκδιήγητης Μάργκοτ Καίσσμαν της Προτεσταντικής Εκκλησίας για την ψυχή των τζιχαντιστών αυτοκτονίας κλπ. — κάντο κοπέλα μου άμα σ’ αρέσει αλλά όχι δημόσια και διατρανωνοντάς το. Προκαλείς, που να πάρει ο Διάολος. Λίγη τσίπα δεν έβλαψε κανέναν).

    Ας αποφασίσει η κεντροαριστερά να κάνει πολιτική που να προσταστεύει τα σύνορα της χώρας και τις αξίες της κοσμικής μας Δημοκρατίας χωρίς ν’ αρνιέται την αλληλεγγύη με κείνους που πραγματικά τη χρειάζονται, και θα στείλει την ακροδεξιά και την αχώνευτη δεξιά πίσω στα μονοψήφια ποσοστά σε λίγους μήνες. Όπως ακριβώς το έκανε η αυστριακή Κυβέρνηση συνασπισμού ΣΔ/ΧΔ κι έστειλε τον Νόρμπερτ Χόφερ από εκεί που ήταν σε απόσταση αναπνοής με τον Αλεξαντερ φαν ντερ Μπέλλεν σε διαφορά 8% υπέρ του δεύτερου μέσα σε εφτά μήνες.

    Μου αρέσει!

  32. Ο/Η aftercrisis λέει:

    physicist,
    Ένα πράγμα προσπαθώ να καταλάβω:
    Γιατί αποκαλείς τους εδώ και 30 χρόνια δράστες αυτού που «λούζεται» ο κόσμος σήμερα, δηλαδή τους φιλελευθερο-συντηρητικούς αστούς πολιτικούς – και μερικούς μεταλλαγμένους σοσιαλδημοκρατες και σοσιαλιαστές που έγιναν υπηρέτες τους – «πρασινοαριστερά»;
    Ως γνωστόν, τόσο η κοινωνική (όχι η πολιτισμική) Αριστερά, όσο και οι Πράσινοι, είναι πολύ καχύποπτοι -έως εχθρικοί – απέναντι στον αδέσποτο από δημοκρατικό-πολιτικό έλεγχο οικονομικό φιλελευθερισμό.
    Καταλαβαίνω ότι το κάνεις για να μη σκεφτόμαστε τι σημαίνει το δόγμα «η πολιτική πρέπει να συμμορφώνεται σε όσα επιτάσσουν οι αγορές» (τάδε έφη Άνγκελα Μέρκελ, μεταξύ πολλών άλλων). Ενώ η ηθική επιταγή είναι το ακριβώς αντίθετο: Η πολιτική της δημοκρατίας πρέπει να ρυθμίζει και εξορθολογίζει τις αγορές – οι οποίες είναι και αυτές χρήσιμες, αλλά δυστυχώς, είναι από τη φύση τους ανορθολογικές και άν αφεθούν αδέσποτες προκαλούν καταστροφές αντί ωφέλειας.
    Δεν είδα άλλωστε να γράφεις ποτέ επικριτικά για τις ανεξέλεγκτες αγορές ή για τον εξαγριωμένο χρηματοπιστωτικό καπιταλισμό της εποχής μας, που έγινε εχθρός της πραγματικής οικονομίας. Αντίθετα, επιμένεις – για να το διατυπώσω σχηματικά – ότι όλα τα στραβά του κόσμου θα ισιώσουν άν «κλείσουν τα σύνορα» των επιμέρους χωρών στους ξενομερίτες. Σ’ αυτό δεν επικεντρώνεσαι;
    Αυτα κατάλαβα μέχρι τώρα, από τις «λογομαχίες» μας.
    Άν όμως παρανόησα ή κατάλαβα λάθος, κάθε αντίλογος ευπρόσδεκτος.
    Η αντιπαλότητα δεν είναι προσωπική, αλλά αφορά «απρόσωπα» πολιτικά και ηθικά ζητήματα. Στο τέλος-τέλος αφορά και εκείνη την περιβόητη φιλοσοφική διαφορά: Ο Αριστοτέλης (που τόσο εκτιμούσε ο Μαρξ) έλεγε ότι ο άνθρωπος είναι ζώον πολιτικόν. Της πόλεως, δηλαδή της κοινωνίας. Ενώ ο Χάγιεκ, ο μέντορας των νέων φιλελεύθερων έλεγε ότι ο άνθρωπος είναι ζώον οικονομικόν. Δηλαδή ζώον της πούγκας και του του μπεζαχτά, συσσωρευτής σε μια κυψέλη με βασίλισσες, εργάτες και κηφήνες. Κάπως έτσι στήθηκε ο φιλελεύθερος ολοκληρωτισμός και τώρα υποδέχεται τους ταιριαστούς άρχοντες του. Τους Τραμπ, τους Πούτιν, τους Χόφερ και τις ΛεΠεν του.

    Μου αρέσει!

  33. Ο/Η physicist λέει:

    after, για την πνευματική ηγεμονία της πρασινοαροστεράς τα λέει ο ίδιος ο Κρέτσμανν, τα λέει το cicero.de, και το λεγόμενο Marsch durch die Institutionen των 68er είναι πασίγνωστο. Στις Διοικήσεις όλων των ΜΜΕ και των εκδοτικών Οίκων, στις Πρυτανείες και στα ΔΣ των Πανεπιστημίων, παντού θα βρεις εκπροσώπους των 68er και Πράσινους. Πάνω από 70% των δημοσιογράφων, π.χ., είναι οπαδοί των Πράσινων ή των ΣΔ ενώ η εκλογική ανταπόκριση αυτού του Κόμματος (που επίσης μπλοκάρει το Bundesrat) είναι κοντά στο 10%.

    Οι αγορές, οι πολεμικές επιχειρήσεις της Δύσης, τα εγκλήματα των neocons και πολλά άλλα είναι επιπλέον συνιστώσες ενός πολύπλοκου προβλήματος. Τούτου λεχθέντος, ούτε η κατάσταση βελτιώνεται ούτε το πρόβλημα λύνεται (το αντίθετο: επιδεινώνεται) όταν επιτρέπεται η ανεξέλεγκτη είσοδος των πάντων στη χώρα, ανάμεσα στους οποίους είναι αρκετοί τρομοκράτες (το 0,1% του ενός εκατομμυρίου είναι 1000 άνθρωποι, για να αποκτήσουμε μιαν αίσθηση της τάξης μεγέθους). Αυτό που έκανε η ΟΔΓ/Μέρκελ πέρυσι συνιστά εκούσια ακύρωση της έννοιας του ευνομούμενου Κράτους και κατάργηση του Κράτους Δικαίου, με βαριές, μακροπρόθεσμες συνέπειες για τη χώρα της και για ολόκληρη την Ευρώπη (ένα κρίσιμο ποσοστό του Brexit το χρεώνεται η αλλοπρόσαλλη «πολιτική» της Καγκελαρίου).

    Κανείς δεν εμποδίζει τη συζήτηση για τις αγορές και όλα τα άλλα στραβά. Αλλά κανείς δεν μπορεί να επιβάλει να γίνονται όλες οι συζητήσεις ταυτόχρονα.

    Μου αρέσει!

  34. Ο/Η physicist λέει:

    Σημ.: κανείς δεν είναι πιο ένθερμος θιασώτης του αδέσποτου, παγκοσμιοποιημένου φιλελευθερισμού και του Ατλαντικού παρεμβατισμού τα τελευταία χρόνια από τους Πράσινους. Τις ιαχές του πολέμου στη Συρία, την Ουκρανία, τη Λιβύη και αλλού και τις δυνατές προτροπές γι’ ακόμα πιο ενεργή στρατιωτική δραστηριότητα της Δύσης τις ακούω από την κ. Μαριλουΐζε Μπεκ και τον σύζυγό της, από την κ. Ρεμπέκα Χαρμς κι από τις αρχισυνταξίες της Zeit και άλλων linksliberalen οργάνων με συμμετοχή σε Ατλαντικά θινκ τανκς (ασφαλώς και από τους συνήθεις ύποπτους της κεντροδεξιάς Ατλαντικής Συμμαχίας, την γνωστή μας Ούρσουλα, τον απατεώνα φον Γκούτενμπεργκ, τον αξιότιμο κ. Μερτς και άλλους). Παλιότεροι, που πλέον δεν συμμετέχουν σ’ αυτό το όργιο τους αποκαλούν πλέον die Olivengrünen από το λαδί χρώμα που έχουν οι στρατιωτικές στολές.

    Μου αρέσει!

  35. Ο/Η aftercrisis λέει:

    physicist,
    ωραία η post-truth σου, μά την αλήθεια!
    Μαριλουΐζε Μπεκ και Ρεμπέκα Χαρμς αντί Φρίντριχ Χάγιεκ και Chicago Boys ως μέντορες, Zeit αντι WSJ ως τηλεβόες, Πράσινοι πεζοναύτες από τη Στουτγκάρδη μπούκαραν στο Ιράκ το 2003, η Ούρσουλα από το Αννόβερο ήταν με τον Κλίντον στο δωμάτιο (και όχι η Μόνικα απο την NY), Πράσινος και ο απατεωνας λογοκλόπος (και όχι το καλό παιδί του Πουτινικού Βαυαρού Κρέιζυ Χορστ Ζέεχοφερ)…
    Δεν θα απορήσω άν αποκαλυφθεί ότι και η Μάργκαρετ Θάτσερ ήταν κρυφή Πράσινη και την έπαιζε σαν μαριονέτα με μαύρη μαγεία ο από το 1970 εκδότης του Ecologist, ο περιβόητος Αγγλο-Γαλλ-Γερμανο-Εβραίος, (δηλαδή φτου-κακά πολυπολιτισμικός εις τον κύβον), ο Teddy Goldsmith, μετέπειτα ιδρυτικό μέλος του Πράσινου Κόμματος Αγγλίας και Ουαλίας.
    Ίσως και τον Ρέηγκαν τον κατηύθυνε από κάποιο υποβολείο στο Χόλλυγουντ ο συνάδελφός του Πράσινος Ρόμπερτ Ρέντφορντ.
    Ω, σε τι κόσμο ζούσα, μπαμπά και μαμά, 60 χρόνια, και δεν μου του μαρτυρούσατε…

    Μου αρέσει!

  36. Ο/Η aftercrisis λέει:

    Επιτέλους, ήρθε η ώρα να καθαρίσει η πράσινη μούχλα.
    Θα φροντίσουν – άς το ελπίσουμε – ο Γκρέιτ Μπός Ντόναλντ με τον μεγαλειόττατο φίλο του Tσαρ Βάλντεμαρ, θα βοηθήσει και ο Ταγίπ Σουλτάν – νενίκηκά σε Σολωμώντα Μεγαλοπρεπή και σένα και την Χιουρέμ σου – και πλήθος άλλοι μικρότεροι, ων ουκ έστι αριθμός.
    Τέντυ Γκόλντσμιθ και Μάργαρετ Θάτσερ χάσατε. Ευτυχώς φύγατε νωρίς και δεν θα δείτε την ήττα σας.
    Ρόμπερτ και Ρόναλντ κακή η ηθοποιία σας. Αποκαλυφθήκατε.

    Μου αρέσει!

  37. Ο/Η aftercrisis λέει:

    Εκείνη την σκοτεινή Εμινέ Γκιουλμπαράν Ερντογάν φοβάμαι μόνον, σαν κρυπτοπράσινη μου φαίνεται, άλλοι λένε ότι είναι και κρυπτοχριστιανοί, άλλοι την έχουν για μεγάλο κομμούνι, άλλοι για τρισ-πάμπλουτη Αρμένια αναρχική και οπαδό του Γκουρτζίεφ (εξ ού και το παράδοξο οικογενειακό επώνυμο).
    Καποιο λακκο έχει η φάβα στην Άγκυρα. Beware of…

    Μου αρέσει!

  38. Ο/Η Αλικη λέει:

    Τρυπώνω στη συζητηση για ενα σύντομο σχολιο: λαβέ υπόψιν σου Αφτερ οτι τον Μαρξ δεν τον εχουμε ολοι Ευαγγέλιο. Για την ακρίβεια εχει διατυπώσει άφθονες θεωρητικές πομφολυγες, οι οποίες πήραν τον χαρακτήρα θρησκείας, με τα γνωστά ολέθρια αποτελέσματα.

    Μου αρέσει!

  39. Ο/Η physicist λέει:

    Άφτερ, θα το εκτιμούσα αν σταματούσες να φέρεσαι σαν παιδάκι του Νηπιαγωγείου που έμαθε προχτές τη λέξη post-truth και την κολλάει σαν χαλκομανία δεξιά κι αριστερά.

    Σου μίλησα με συγκεκριμένα (αν και ελλιπή — μπλογκ είναι, δεν γράφω Διδακτορική Διατριβή) στοιχεία τα οποία επιτρέπουν στον καθέναν να εμημερωθεί για τον ύποπτο ρόλο των Πράσινων θινκ τανκς. Έγραψα χωριστά για τους neocons. Για την Ούρσουλα και τον φον Γκούτενμπεργκ έγραψα εκπεφρασμένα ότι είναι κεντροδεξιοί και όχι Πράσινοι.

    Άλλα δεν έχω να πω.

    Μου αρέσει!

  40. Ο/Η aftercrisis λέει:

    Αλικη,
    άν και ίσως σου φανεί έκπληξη, συμφωνώ με την παρατήρησή σου περί Μαρξ.
    Ως προς το γεγονός που ανέφερα, ότι θαύμαζε τον Αριστοτέλη, του βγάζω το καπέλο. Για μερικά άλλα πράγματα, έχω ράμματα για τη γούνα του θείου Κάρολου.

    physicist,
    σταματώ, επίσης. Με ένα τελευταίο: Όποιον καταπίνει ολόκληρη καμήλα αμάσητη και καταγίνεται να περνάει το έρμο το πράσινο κουνούπι με τριπλό πέρασμα στη μηχανή του κιμά και δεκαπέντε φορές στον τρίφτη, αυτόν, πως τον αποκάλεσε ο μυστήριος εκείνος ξυλουργός στη Ναζαρέτ;

    Μου αρέσει!

  41. Ο/Η Αλικη λέει:

    Χαίρομαι, Αφτερ!

    Μου αρέσει!

  42. Ο/Η physicist λέει:

    Με αφορμή τον ξυλουργό της Ναζαρέτ — Καλά Χριστούγεννα, άφτερ!

    Μου αρέσει!

  43. Ο/Η aftercrisis λέει:

    Αντεύχομαι, Φυσικέ΄! Και άς είναι το 2017 καλύτερο από το 2016 !

    Μου αρέσει!

  44. Ο/Η physicist λέει:

    Σκούρα τα βλέπω τα πράματα αλλά απ’ το στόμα σου και στου Θεού τ’ αυτί!

    Μου αρέσει!

  45. Ο/Η Mitsos λέει:

    Μου αρέσει!

  46. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    Οι Έλληνες δεν έχουν συνηθίσει να συζητούν, γι’ αυτό αλληλοσφάζονται.

    Ιωσήφ Βησσαριώνοβιτς Στάλιν

    Μου αρέσει!

  47. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    Το παράδοξο του κομμουνισμού στην εξουσία είναι ότι ήταν συντηρητικός.
    Eric J. Hobsbawm, 1917-2012, Βρετανός μαρξιστής ιστορικός

    Μου αρέσει!

  48. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    Η πολιτική ορθότητα είναι η φυσική συνέχεια της κομματικής γραμμής. Αυτό που βλέπουμε ξανά είναι μια ομάδα από αυτόκλητους εξυπνάκηδες που επιβάλλουν τις απόψεις τους στους άλλους. Είναι μια κληρονομιά του κομμουνισμού, αλλά δεν φαίνεται να το καταλαβαίνει κανείς.

    Doris Lessing, 1919-2013, Βρετανίδα συγγραφέας, Νόμπελ 2007

    Μου αρέσει!

  49. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    Η εθνικότητα πάντως ακόμα δεν είναι πλήρως διακριβωμένη, μάλλον τυνήσιος αλλά και αυτό δεν είναι απόλυτα σίγουρο καθώς φέρεται να έχει χρησιμοποιήσει 3 διαφορετικές εθνικότητες.

    Με 100.000 ευρώ επικήρυξε η Γερμανία τον Τυνήσιο ύποπτο – Είχε καταδικαστεί σε τετραετή κάθειρξη στην Ιταλία

    http://www.kathimerini.gr/888858/gallery/epikairothta/kosmos/me-100000-eyrw-epikhry3e-h-germania-ton-tynhsio-ypopto—eixe-katadikastei-se-tetraeth-ka8eir3h-sthn-italia

    Αμοιβή ύψους έως και 100.000 ευρώ προσφέρει το γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα της Γερμανίας σε όποιον παρέχει πληροφορίες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στα ίχνη και τη σύλληψη του Τυνήσιου που καταζητείται για την επίθεση στη Χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου. Μάλιστα σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως ο ύποπτος είναι 24 ετών, έχει ύψος 1,78, βάρος 75 κιλά, μαύρα μαλλιά και καστανά μάτια και ονομάζεται Ανις Αμρί. Προειδοποιεί παράλληλα ότι μπορεί να είναι οπλισμένος και επικίνδυνος.

    Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Mosaique της Τυνησίας ο πατέρας του υπόπτου δήλωσε πως ο γιος του είχε φύγει από τη χώρα πριν από επτά χρόνια ως παράνομος μετανάστης και είχε καταδικαστεί σε τετραετή κάθειρξη στην Ιταλία με την κατηγορία της πυρπόλησης σχολείου. Στη Γερμανία είχε πάει πριν από ένα χρόνο.

    Στο μεταξύ οι γερμανικές αρχές εξετάζουν έγγραφα και μία ταυτότητα που εντοπίστηκαν στην καμπίνα του φορτηγού με την οποία έγινε η τρομοκρατική επίθεση, κάτω από το κάθισμα του οδηγού.

    Οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί στα νοσοκομεία της πόλης, καθώς εικάζεται από τις αρχές πως ο δράστης της επίθεσης πιθανότατα έχει τραυματιστεί.

    Ο Τυνήσιος άνδρας φέρεται μάλιστα να αποτελούσε και στο παρελθόν πιθανή τρομοκρατική απειλή σύμφωνα με τις αρχές, ενώ αξιωματούχοι της αντιτρομοκρατικής είχαν ανταλλάξει πληροφορίες για τον ύποπτο τελευταία φορά το Νοέμβριο.

    Οι απόπειρες για την απέλασή του είχαν αποτύχει, καθώς δεν είχε τα απαιτούμενα έγγραφα ταυτοποίησης και οι τυνησιακές αρχές αμφέβαλαν για το εάν ήταν υπήκοος της Τυνησίας. Το ένταλμα σύλληψή του αναφέρει ότι χρησιμοποιούσε 6 διαφορετικά ονόματα και 3 διαφορετικές εθνικότητες.

    Ο υπουργός Εσωτερικών της Ρηνανίας – Βεστφαλίας ανέφερε ότι ο ύποπτος για την επίθεση κατοικούσε κυρίως στο Βερολίνο από τον Φεβρουάριο του 2016 και είχε βρεθεί πρόσφατα στο κρατίδιο. Στη Γερμανία είχε καταφθάσει τον Ιούλιο του 2015.

    Επίσης, διευκρίνισε ότι η αίτηση ασύλου του νεαρού Τυνήσιου είχε απορριφθεί, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει εάν ο ύποπτος είχε καταχωρηθεί σε λίστα παρακολούθησης.

    Ο Τυνήσιος ύποπτος φέρεται να βρισκόταν σε επικοινωνία με το δίκτυο του ισλαμιστή κήρυκα Αμπού Γουαλάα. Παράλληλα, η εφημερίδα γνωστοποίησε ότι ο νεαρός είχε υποβάλει αίτηση για άσυλο και είχε λάβει άδεια παραμονής.

    H γερμανική Rheinische Post από την πλευρά της, ανέφερε ότι η γερμανική αστυνομία αναζητά το δράστη σε κέντρο υποδοχής προσφύγων στην πόλη Έμεριχ, η οποία βρίσκεται κοντά στο σύνορο με την Ολλανδία.

    «Υπάρχει ένας νέος ύποπτος, αναζητούμε αυτόν τον ύποπτο. Έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης στη Γερμανία καθώς επίσης και για τον χώρο Σένγκεν, δηλαδή την Ευρώπη», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ.

    Ο Τόμας ντε Μεζιέρ έκανε αυτές τις δηλώσεις μετά την συνεδρίαση μιας επιτροπής της Μπούντεσταγκ, όπου οι βουλευτές ενημερώθηκαν για την εξέλιξη της έρευνας. Αν και ο υπουργός αρνήθηκε να δώσει πληροφορίες για την ταυτότητα του υπόπτου, οι βουλευτές που ήταν παρόντες στην αίθουσα επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για έναν υπήκοο Τυνησίας.

    «Πρόκειται για έναν Τυνήσιο (…) ηλικίας 21 έως 23 ετών», διευκρίνισε ο βουλευτής Στέφαν Μέγιερ, υπογραμμίζοντας ότι ο νεαρός άνδρας «διαθέτει προφανώς πολλές ταυτότητες».

    «Προφανώς πρόκειται για ένα πρόσωπο που θεωρείται επικίνδυνο, που οι υπηρεσίες ασφαλείας γνωρίζουν και το οποίο ανήκει σε ισλαμιστικά-σαλαφιστικά δίκτυα», δήλωσε ο βουλευτής.

    Ένας άλλος βουλευτής επισήμανε από την πλευρά του ότι οι αρχές ανακάλυψαν το «πορτοφόλι» του υπόπτου στο σημείο, αλλά η αστυνομία δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ότι ο Τυνήσιος πράγματι επέβαινε στο φορτηγό.

    Σύμφωνα με τον Μέγιερ, ο άνδρας έφθασε «στη Γερμανία μέσω Ιταλίας εκμεταλλευόμενος την προσφυγική κρίση». «Υπάρχει επομένως μια σχέση μεταξύ της προσφυγικής κρίσης και του τρομοκρατικού κινδύνου» πρόσθεσε ο βουλευτής της CSU, της Ένωσης Χριστιανοκοινωνιστών, των Βαυαρών συμμάχων της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ.

    Χθες η γερμανική αστυνομία, απελευθέρωσε τον ύποπτο που είχε συλλάβει αρχικά λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων. Επρόκειτο για έναν 23χρονο Πακιστανό που συνελήφθη σε ζωολογικό κήπο πλησίον της αγοράς όπου σημειώθηκε η επίθεση αλλά αρνείτο από την πρώτη στιγμή οποιαδήποτε εμπλοκή του.

    Μου αρέσει!

  50. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    «ΘΡΗΝΟΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΑΡΧΕΣ

    Με 100.000 ευρώ επικήρυξαν οι Γερμανοί τον Τυνήσιο ύποπτο για την επίθεση στο Βερολίνο

    Ανθρωποκυνηγητό σε ολόκληρη την Ευρώπη για τον ύποπτου Τυνήσιου, που εικάζεται ότι σκόρπισε το θάνατο σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο έχουν εξαπολύσει γερμανικές και ευρωπαϊκές αρχές. Το γραφείο της ομοσπονδιακής εισαγγελίας στη Γερμανία επικήρυξε τον 24χρονο Ανις Αμρί για 100.000 ευρώ.
    […]

    http://www.ethnos.gr/diethni/arthro/me_100_000_euro_epikiryksan_oi_germanoi_ton_tynisio_ypopto_gia_tin_epithesi_sto_berolino-64779488/

    ΥΓ 100.000 ευρώ !!!!! Οι σπαγκοραμμενοι, τσιγκουνηδες για τον υποπτο . Για τοσους νεκρους και τραυματιες.

    Μου αρέσει!

  51. Ο/Η δεξιος λέει:

    Φίλε αυτή είναι η διαφορά Ελλάδος – Γερμανίας.Η πτωχή Ελλάς είχε επικηρύξει για πολλαπλάσιο ποσό τους 17Νοεμβρίτες.Για αυτό όμως και μας παραδίδει μαθήματα προυπολογισμού ο Σώυμπλε αντί να παραδίδει ο Χουλιαράκης.

    Μου αρέσει!

  52. Ο/Η physicist λέει:

    Δεξιέ, μάλλον σάτιρα πρέπει να είναι το τελευταίο σου σχόλιο.

    Μου αρέσει!

  53. Ο/Η physicist λέει:

    Ο φερόμενος ως δράστης ήταν εδώ και χρόνια γνωστός στις Αρχές και κατά διαστήματα υπό παρακολούθηση. Είχε κάνει 4 χρόνια φυλακή στην Ιταλία. Δεν του είχε χορηγηθεί άσυλο στην ΟΔΓ αλλά ήταν αδύνατον και να απελαθεί λόγω πολιτικών εμποδίων. Σχεδίαζε την πράξη του από το καλοκαίρι στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, την ίδια πρασινοκόκκινη Πολιτεία στην οποία συνέβησαν τα γεγονότα της περασμένης Πρωτοχρονιάς, αλλά κανείς δεν το είχε πάρει είδηση [*].

    Κανείς, απολύτως κανείς πολιτικός δεν έκανε έστω κι έναν υπαινιγμό να παραδεχτεί τις ευθύνες του, κανείς δεν είχε το φιλότιμο να παραιτηθεί μετά από αυτό το όργιο που υποβιβάζει την ΟΔΓ σε Μπανανία της Ευρώπης, ούτε σε Πολιτειακό ούτε σε Ομοσπονδιακό επίπεδο. Κανενός δεν ίδρωσε τ’ αυτί και όλα τα κόμματα που εκπροσωπούνται στο Κοινοβούλιο απλώς αλληλοσυγχαίρονται για την «ψυχραιμία» (βλ.: εγκληματική απραξία) που δείχνουν στην «αντιμετώπιση» (βλ.: ανοχή) της τρομοκρατίας.

    Να τα έχετε υπόψη σας αυτά όταν σε άλλες περιπτώσεις σκέφτεστε «αυτά μόνο στην Ελλάδα» ή «δεν έχουν τσίπα πάνω τους» με αφορμή τα διάφορα καραγκιοζηλίκια των σανέλ τώρα ή της πασοκάρας και της νουδουάρας παλιότερα. Δεν είναι μόνο στην Ελλάδα, είναι και αλλού.

    [*] Άλλο θέμα το αν ήταν πράγματι αυτός ο δράστης. Ακόμα και να μην ήταν, το ότι δεν μπορείς ως Κράτος ν’ απελάσεις έναν άνθρωπο που δεν δικαιούται άσυλο και έχει επιπλέον πλούσιο Ποινικό Μητρώο, είναι χαρακτηριστικό failed state.

    Μου αρέσει!

  54. Ο/Η physicist λέει:

    Δεν γινόταν, λέει, ν’ απελαθεί, επειδή η Τυνησία δεν τον δεχόταν. Αλλά δύο μέρες αφότου διπεραξε την τρομοκρατική ενέργεια (αφήνοντας στο φορτηγό το πορτοφόλι του, το οποίο όμως δεν βρέθηκε αμέσως επειδή η καμπίνα του οδηγού έχει ως γνωστόν έκταση πολλών εκατοντάδων τερταγωνικών χιλιομέτρων, γι’ αυτό και συνελήφθη ο Πακιστανός που είναι λέει άσχετος αλλά στο μεταξύ εξαφανίστηκε κι αυτός, έχοντας πολλαπλές ταυτότητες), η Τυνησία έστειλε ραβασάκι στο Βερολίνο ότι πλέον τον δέχεται και μπορεί ανεμπόδιστα ν’ απελαθεί.

    Αυτές είναι οι επίσημες ειδήσεις των κυβερνητικών πηγών σχετικά με το συμβάν. Και μετά, οι ίδιοι άνθρωποι διατρανώνουν την αγανάκτησή τους για ψέματα και ανακοινώνουν ότι θα πάρουν δρακόντεια μέτρα εναντίον των Fake News.

    Μου αρέσει!

  55. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΕ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ
    H ομάδα «το κομμάντο Ζωή χωρίς τρόλλεϋ και λεωφορεία στην Πατησίων» ανέλαβε την ευθύνη για τους εμπρησμούς
    Η ομάδα που αυτοαποκαλείται «κομμάντο Ζωή χωρίς τρόλλεϋ και λεωφορεία στην Πατησίων» ανέλαβε την ευθύνη, με κείμενο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα, για τον πρόσφατο εμπρησμό των τριών τρόλεϊ στο κέντρο της Αθήνας.

    ΕΘΝΟΣ On Line

    H ομάδα «το κομμάντο Ζωή χωρίς τρόλλεϋ και λεωφορεία στην Πατησίων» ανέλαβε την ευθύνη για τους εμπρησμούς
    Το κείμενο παρελήφθη από συνεργάτη της ιστοσελίδας, μετά από τηλεφώνημα αγνώστου, όπως αναφέρει «στις 5.30 τα ξημερώματα το τηλεφωνικό κέντρο του Anarchy press».
    Το άτομο αυτό «το οποίο φορούσε κουκούλα και το οποίο υποστήριξε ότι εκπροσωπεί το κομμάντο Ζωή χωρίς τρόλλεϋ και λεωφορεία στην Πατησίων εκ μέρους του οποίου αναλαμβάνει την ευθύνη για τον εμπρησμό των τρόλλεϋ, υποδεικνύοντας το σημείο, όπου συντάκτες μας θα μπορούσαν να παραλάβουν το κείμενο ανάληψης.Το σημείο δεν ήταν άλλο από το «εσωτερικό» του καμένου περιπτέρου στην συμβολή Πατησίων και Τοσίτσα.Πράγματι, ο σύντροφος που έσπευσε στο σημείο διέκρινε μέσα στα αποκαΐδια ένα φάκελο, ο οποίος και περιείχε την ανακοίνωση».
    Ο συντάκτης του κειμένου, αφού αναφέρει ότι αναλαμβάνουν «την ευθύνη για το κάψιμο των τριών τρόλλεϋ στην Πατησίων, «ήταν ένα κτύπημα στα καθάρματα τους μικροαστούς, που συνωστίζονται σαν τα πρόβατα κάθε ημέρα μέσα σε τρόλλεϋ και λεωφορεία για να πάνε στην δουλειά τους. Ήταν ένα μήνυμα στους αποχαυνωμένους προλετάριους, στις νοικοκυρές, στους άνεργους, στους συνταξιούχους, που στοιβάζονται και ενώνουν την κακομοιριά τους χρησιμοποιώντας τρόλλεϋ ή λεωφορεία για να διαβούν την Πατησίων, χωρίς να μας ρωτήσουν αντί να ενωθούν με τα εξεγερμένα στίφη που έχουν καταλάβει τα Εξάρχεια».
    Το κείμενο καταλήγει:«Στέλνουμε και πάλι βαθύ χαιρετισμό και αντάρτικο σινιάλο σε κάθε αλάνι σε κάθε επαναστατημένη ψυχή που δεν γλείφει το χέρι του κάθε αφεντικού».

    http://www.ethnos.gr/koinonia/arthro/h_omada_to_kommanto_zoi_xoris_trollef_kai_leoforeia_stin_patision_anelabe_tin_euthyni_gia_tous_emprismous-64782005/

    ΥΓ Μετα απο αυτην την ενεργεια προτεινω την ενεργοποιηση του θεσμου του ψυχιατρου υπηρεσιας που θα περιπολει εποχουμενος μαζι με τον νοσοκομο του εις την περιοχη και θα καταστελλει καθε διαταραγμενο ατομο των βιαιων οργανων της ταξεως συμπεριλαμβανομενων. ….

    Μου αρέσει!

  56. Ο/Η physicist λέει:

    ΑΦ, σάτιρα πρέπει να είναι αυτό, χαβαλές. Δεν εξηγείται αλλιώς.

    Μου αρέσει!

  57. Ο/Η Mitsos λέει:

    Bruno Guigue*, Arrêt sur Info (Ελβετία)

    Ο Μπαράκ Ομπάμα μόλις δήλωσε ότι η Ρωσία είναι « μια μικρή χώρα που δεν παράγει τίποτα, η οποία εξάγει πετρέλαιο, φυσικό αέριο και όπλα … μια χώρα που δεν καινοτομεί ».

    Η Ρωσία δεν αποβλέπει στην οικονομικά ηγεμονία, πράγματι. Γνωρίζει τα όριά της. Αλλά δεν κλέβει το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο από άλλες χώρες υποθάλποντας εμφύλιους πόλεμους, όπως η Δύση έκανε στη Λιβύη. Δεν σπέρνει το χάος στο εξωτερικό υπό τον υποκριτικό πρόσχημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δεν εισβάλλει ή δεν αποσταθεροποιεί κανένα κυρίαρχο κράτος, δεν χρηματοδοτεί καμία οργάνωση για να σπείρει διαταραχές σε καμία χώρα. Παρεμβαίνει στη Συρία, κατόπιν αιτήματος της νόμιμης κυβέρνησης, και πολεμά τους τρομοκράτες αντί να τους προσφέρει όπλα, ενώ προσποιείται ότι τους πολεμά.

    Οι Ρώσοι δεν είναι στρατιωτικά οι ισχυρότεροι. Δεν κατέχουν ούτε το δέκατο της δυνατότητας εξωτερικής προβολής των δυνάμεων που διαθέτουν οι ΗΠΑ. Σε πλήρη εκσυγχρονισμό εδώ και μια δεκαετία, η στρατιωτική τους μηχανή υπάρχει για να προστατεύσει την τεράστια επικράτεια της Ομοσπονδίας. Η στρατηγική τους είναι αμυντική, όχι επιθετική. Έχουν δύο στρατιωτικές βάσεις στο εξωτερικό, ενώ οι ΗΠΑ έχουν 725.

    Οι Ρώσοι δεν αφήνουν κανένα να τους πατήσει τα πόδια, αλλά έχουν την αίσθηση του μέτρου. Το ΝΑΤΟ ήταν που αναβίωσε τη κούρσα των εξοπλισμών με την ανάπτυξη μιας αντιπυραυλικής ασπίδας, και όχι η Ρωσία. Κατηγορείται ότι απειλεί την ειρήνη, αλλά ο στρατιωτικός προϋπολογισμός της (48 δισεκατομμύρια) είναι χαμηλότερος απ’ αυτόν του Ηνωμένου Βασιλείου (53 δισεκατομμύρια) και αντιπροσωπεύει το 8% αυτού των ΗΠΑ (622 δισεκατομμύρια).

    Αλλά παρότι οι Ρώσοι διαθέτουν μεσαίες δυνατότητες, ξέρουν πώς να τις χρησιμοποιούν. Περιττό να χρησιμοποιήσουν κολοσσιαίες δυνάμεις για την επίτευξη των σκοπών τους, απλά φτάνει να το κάνουν με σύνεση. Σε ένα μήνα, χωρίς ένα πυροβολισμό, η Κριμαία επέστρεψε στην αγκαλιά της μητέρας πατρίδας. Οι Δυτικοί θα πρέπει να το συνηθίσουν. Είναι τελεσίδικο. Οι Ρώσοι κέρδισαν επίσης το παιχνίδι στο συριακό θέατρο. Σε ένα χρόνο, η ρωσική παρέμβαση σταμάτησε την επίθεση των μισθοφόρων που χρηματοδοτούνται από τις δυτικές δυνάμεις και τις διεφθαρμένες πετρελαϊκές μοναρχίες. Μετά από μια σκληρή μάχη 30 ημερών, η απελευθέρωση του Χαλεπίου, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, ανοίγει το δρόμο για την πλήρη αποκατάσταση της συριακής κυριαρχίας.

    Με 5.000 άνδρες και 70 αεροπλάνα, η Μόσχα ανέτρεψε την ισορροπία δυνάμεων. Ματαίωσε τα σχέδια για την «αλλαγή καθεστώτος» που σχεδιάστηκε από την Ουάσιγκτον και προκάλεσε το 2011, μέσω των «αραβικών ανοίξεων». Με τη πανωλεθρία των ενόπλων ουαχαμπιτικών συμμοριών, οι δυτικοί μαθητευόμενοι μάγοι ξυλοδάρθηκαν γερά.

    Εξηγεί ίσως την πίκρα ενός Αμερικανού προέδρου που κάνει τις βαλίτσες του για να δώσει τη θέση τους σε έναν διάδοχο που θέλει να επαναλάβει το διάλογο με τη Μόσχα. Τι χαστούκι! Να πιστέψουμε ότι δεν φτάνει να ευθυγραμμίσουν το αεροπλανοφόρα τους στους ωκεανούς για να επηρεάσουν την πορεία των γεγονότων. Οι Δυτικοί δεν κατάλαβαν τίποτα, ή δεν ήθελαν να καταλάβουν τι συνέβαινε στη Συρία. Αυτά τα αλαζονικά αρπακτικά έχασαν το παιχνίδι.

    Αυτή η «μικρή χώρα που δεν παράγει τίποτα» έδωσε ένα μάθημα ταπεινότητας στους Αμερικανούς οι οποίοι νομίζουν ότι είναι ιδιοφυΐες της γεωπολιτικής. Με τη πλάτη στο τοίχο ενάντια σε μια Κίνα που είναι η ανερχόμενη δύναμη, έδωσε πιθανότητές για τη δημιουργία ενός πολυπολικού κόσμου. Οι Αμερικανοί πίστευαν ότι οδηγούσαν το χορό, αλλά καταδικάστηκαν σε ρόλο κομπάρσου. Θα πρέπει να το δεχτούν. Αν οι Ρώσοι έφαγαν τη ντάμα από τους Δυτικούς, δεν είναι επειδή είναι ισχυρότεροι. Αλλά κυρίως επειδή είναι πιο έξυπνοι.

    Κατανοούν τον κόσμο γύρω τους με περισσότερη φινέτσα. Συλλαμβάνουν καλύτερα τις κλίσεις της πραγματικότητας. Έχουν αυτή την οπτική οξύτητα του βλέμματος που αντιλαμβάνεται το σημείο ανατροπής, τη θέση και τη στιγμή που πρέπει να δράσουν για να επηρεάσουν τα γεγονότα. Η ρωσική υπεροχή δεν είναι ποσοτική, είναι ποιοτική. Έχει κόστος το να υποτιμήσεις τη χώρα του Τολστόι και του Ντοστογιέφσκι. Ένας χιλιετής πολιτισμός της έχει διδάξει την υπομονή. Μια τραγική ιστορία της έδωσε την αίσθηση της πραγματικότητας.

    Αυτό που λείπει περισσότερο στους Αμερικανούς. Μπορεί ο Μπαράκ Ομπάμα να καταλάβει τι συμβαίνει; Οι ΗΠΑ, είναι τα μέσα και δυνατότητες του πολιτισμού, όχι ο πολιτισμός. Η ιστορική εμπειρία τους δείχνει ότι ένα κολοσσιαίο ΑΕΠ δεν εξαργυρώνεται πάντα σε διορατικότητα. Κανένας φυσικός νόμος δεν μεταγγίζει την υλική δύναμη, ως δια μαγείας, σε στρατηγική νοημοσύνη. Οι Αμερικανοί πιστεύουν ότι είναι ανώτεροι, και αυτό το αίσθημα της ανωτερότητας τους τυφλώνει.
    Φαντάζονται ότι η ελκυστικότητα του πολιτιστικού τους μοντέλου χρήζει καθολικής αποδοχής. Σκέφτονται ότι η πίστη τους στον εαυτό τους μοιράζεται από τους άλλους. Τι ψευδαίσθηση! Η «μονοπολική στιγμή» που εγκαινιάστηκε από την πτώση της ΕΣΣΔ δεν είναι το «τέλος της ιστορίας», αλλά μια παρένθεση που έκλεισε σήμερα. Μια μικρή χώρα που δεν παράγει τίποτα ήταν η αιτία για αυτό το οριστικό κλείσιμο.

    Μετάφραση στα ελληνικά από Κριστιάν Άκκυριά για τον Ινφογνώμονα Πολιτικά, Αθήνα, 21.12.2016.
    Bruno Guigue

    *Ο Bruno Guigue, είναι πρώην δημόσιος ανώτερος αξιωματούχος, πολιτικός αναλυτής και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Ρεϋνιόν. Είναι συγγραφέας πέντε βιβλίων, μεταξύ των οποίων Η προέλευση της αραβο-ισραηλινής διένεξης, Οι αόρατες τύψεις της Δύσης , L’Harmattan, 2002, και εκατοντάδων άρθρων.

    Αγγλική μετάφραση: http://stalkerzone.org/and-what-if-the-russians-were-more-intelligent/
    Φωτογραφία: Ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Βλαντιμίρ Πούτιν 20 Νοεμβρίου 2016, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του APEC, στη Λίμα. (Brendan Smialowski / AFP)

    Πηγή: http://arretsurinfo.ch/et-si-les-russes-etaient-plus-intelligents-par-bruno-guigue/ Οι δηλώσεις και απόψεις που εκφράζονται εδώ ανήκουν στον συγγραφέα και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποδοθούν στο Arrêt sur Info.

    Διαβάστε περισσότερα στο http://reseauinternational.net/et-si-les-russes-etaient-plus-intelligents-par-bruno-guigue

    Μου αρέσει!

  58. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    @physicist

    «ΑΦ, σάτιρα πρέπει να είναι αυτό, χαβαλές. Δεν εξηγείται αλλιώς.»

    Εξηγειται. Αν ησουν 43 ετη στα Εξαρχεια, θα ειχες καταλαβει καλυτερα οτι αυτα δεν ειναι χαβαλες ειναι ψυχοπαθεια και μαλιστα αντικοινωνικη και καταστροφικη.

    Απο τα στοιχεια στο ΥΓ , ενα καινουργες τρολλευ στοιχιζει 555.555 ευρω, ενα μεταχειρισμενο ας υποθεσουμε τα μισα, εστω 280.000 .

    3 τρολλευ x 280.000 =840.000 ευρω

    Πολλες φορες στην περιοχη των Εξαρχειων εχω δει βεσπακια, μοτοσυκλετες ή ΕΙΧ πολυ μικρης αξιας να καιγονται και να «τιμωρουνται» ετσι ανθρωποι που τα χρησιμοποιουσαν που δεν θα τους χαρακτηριζαμε ουτε καν ευπορους. Μαλιστα στην Ζ.Πηγης ο ιδοκτητης ενος καμμενου βεσπακιου εχει αναρτησει σχετικη ανακοινωση.

    Περισσοτερα και φωτογραφικο υλικο στο

    http://odos-exarcheion.blogspot.gr/

    ΥΓ «Χεκίμογλου Αχιλλέας

    Τρέχουν για την αντικατάσταση λεωφορείων και τρόλεϊ
    Αποσύρονται πολλά και η ΟΣΥ αναζητεί χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ
    ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/02/2016 06:00

    […]

    Η ΟΣΥ έχει ζητήσει την ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ της κατ’ ελάχιστον προμήθειας 120 αρθρωτών πετρελαιοκίνητων λεωφορείων (τουλάχιστον Euro VI), προϋπολογισμού 36 εκατ. ευρώ και 180 τυπικών πετρελαιοκίνητων λεωφορείων (τουλάχιστον Euro VI), προϋπολογισμού 45 εκατ. ευρώ. Επίσης, έχει προτείνει σε επόμενη φάση να γίνει προμήθεια 45 τυπικών τρόλεϊ νέας τεχνολογίας, προϋπολογισμού 25 εκατ. ευρώ.»

    […]

    http://www.tovima.gr/society/article/?aid=778293

    Μου αρέσει!

  59. Ο/Η δεξιος λέει:

    Άλλοι έχουν τζιχαντιστές και άλλοι τους εχθρούς των τρόλλευ.Οπωσδήποτε προτιμότεροι οι δεύτεροι,έστω και ως γελωτοποιοί.

    Μου αρέσει!

  60. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    Η αναγνωση της προκηρυξης και αρκετες απαντησεις των σχολιστων με πειθουν οτι δεν εχει γινει ποτε στοιχειωδης αναλυση στο θεμα : Ψυχοπαθεια και πολιτικη.

    Στην συγκεκριμενη περιπτωση : Ειναι γνωστο οτι ατομα με το καταλληλο ασταθες υποστρωμα αν αρχισουν να φωναζουν, να βιαιοπραγουν, να καταστρεφουν, δεν θελει και πολυ «ανεπαισθητως» να περικυκλωθουν απο την ψυχοπαθεια. Βεβαιως υπαρχουν και οι ψυχραιμοτεροι🙂 οπαδοι του …χαους .

    ΥΓ Σε αναλογες περιπωσεις θα προσπαθησω να αναλυσω αλλες πτυχες του θεματος «Ψυχοπαθεια και πολιτικη», οπως η τρελλα του μικρομεγαλειου, η υβρις του ναρκισσου πολιτικου, κλπ.

    Μου αρέσει!

  61. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    Νεκρός στο Μιλάνο ο τυνήσιος ύποπτος μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία.

    http://www.kathimerini.gr/889175/article/epikairothta/kosmos/nekros-sto-milano-apo-antallagh-pyrovolismwn-o-tynhsios-ypoptos-symfwna-me-tis-yphresies-asfaleias

    Νεκρός από πυρά της αστυνομίας στο Μιλάνο έπεσε ο Τυνήσιος ύποπτος για την επίθεση στην αγορά του Βερολίνου, Ανις Αμρι, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές ασφαλείας της Ιταλίας.

    Μάλιστα όπως έγινε γνωστό ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου χωρίς ωστόσο να έχουν δοθεί στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες.

    Λίγα λεπτά νωρίτερα η αστυνομία της Δανίας είχε ανακοινώσει ότι η περιγραφή του Τυνήσιου υπόπτου για την επίθεση με φορτηγό σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου ταιριάζει με έναν άνδρα, ο οποίος εθεάθη στο Άαλμποργκ της Δανίας.

    Μάλιστα στον λογαριασμό της στο Twitter η αστυνομία προειδοποίησε τους κατοίκους να απομακρυνθούν από την περιοχή καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση.

    Μου αρέσει!

  62. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    Ο έλεγχος της ιταλικής αστυνομίας στον οποίο σκοτώθηκε ο δράστης της τρομοκρατικής ενέργειας στο Βερολίνο ήταν έλεγχος ρουτίνας, δεν είχαν πληροφορίες ότι βρίσκονταν στο Μιλάνο. Βασικά, κανείς δεν είχε ιδέα που βρίσκονταν. Εξετάζεται το ενδεχόμενο ο δράστης να αποτελούσε μέλος ευρύτερου δικτύου, οπότε σε αυτή την περίπτωση η επιφυλακή των αρχών ασφαλείας παραμένει. Γεννώνται πάντως κάποια ερωτήματα σχετικά με το επίπεδο ετοιμότητας αλλά και γενικότερα την επιχειρησιακή ικανότητα των γερμανικών δυνάμεων ασφαλείας. Όπως φαίνεται έκαναν αρκετά σφάλματα, τόσο πριν την τρομοκρατική ενέργεια οσο και μετά.

    http://www.kathimerini.gr/889175/article/epikairothta/kosmos/epitaxynsh-twn-apelasewn-zhtei-h-merkel—nekros-o-ypoptos-tynhsios-se-antallagh-pyrovolismwn-sto-milano

    Νεκρός από πυρά της αστυνομίας στο Μιλάνο έπεσε λίγο μετά τις τρεις τη νύχτα ο Τυνήσιος ύποπτος για την επίθεση στην αγορά του Βερολίνου, Ανίς Αμρι, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Μάρκο Μινίτι. Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Μιλάνου ανακοίνωσε ότι οι ιταλικές αρχές δεν είχαν πληροφορίες ότι ο ύποπτος για την επίθεση στο Βερολίνο ενδεχομένως να βρίσκεται στο Μιλάνο αλλά τον σταμάτησαν στο πλαίσιο ενός ελέγχου ρουτίνας καθώς έδειχνε ύποπτος.

    Η γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ κατά την συνέντευξη Τύπου δήλωσε ότι η επίθεση στο Βερολίνο εγείρει πολλά ερωτήματα. «Η Γερμανία θα λάβει γρήγορα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να εγγυηθεί ότι θα υπάρξει μεγαλύτερη ασφάλεια» σημείωσε χαρακτηριστικά. Σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον τυνήσιο ομόλογό της Μπετζί Καΐντ Εσέσμπσι είπε πως η κυβέρνησή της θέλει να επιταχύνει την απέλαση όσων η αίτηση ασύλου τους έχει απορριφθεί και να αυξήσει τον αριθμό των απελάσεων. «Έχουμε επίσης σημειώσει πρόοδο φέτος στο πολύ σημαντικό θέμα της απέλασης τυνήσιων πολιτών που δεν έχουν δικαίωμα παραμονής στη Γερμανία», είπε η Μέρκελ. «Είπα στον τυνήσιο πρόεδρο πως πρέπει να επιταχύνουμε σημαντικά τη διαδικασία απέλασης και να αυξήσουμε τον αριθμό όσων στέλνονται πίσω.»

    «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο άνδρας που έπεσε νεκρός στο Μιλάνο είναι ο δράστης της επίθεσης με το φορτηγό στο Βερολίνο» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών, ευχαριστώντας τους αστυνομικούς για τον επαγγελματισμό τους. «Μίλησα προσωπικά με τον αστυνομικό Κρίστιαν Μόριο, που τραυματίσθηκε, και τον ευχαρίστησα για τον επαγγελματισμό του. Η ζωή του δεν βρίσκεται σε κίνδυνο και τις επόμενες ημέρες θα τον επισκεφθώ στο νοσοκομείο», πρόσθεσε ο υπουργός. «Χάρη στην ενέργειά του, οι Ιταλοί θα μπορέσουν να περάσουν πιο ήσυχα Χριστούγεννα», τόνισε ο Μινίτι ευχαριστώντας όλα τα σώματα ασφαλείας, «για τα οποία η Ιταλία πρέπει να είναι υπερήφανη».

    Το Ισλαμικό Κράτος επιβεβαίωσε εκδίδοντας ανακοίνωση ότι ο άνδρας που σκοτώθηκε στο Μιλάνο είναι ο δράστης της επίθεσης στο Βερολίνο, σύμφωνα με το πρακτορείο AMAQ της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

    Νωρίτερα, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο Ανις Αμρι έβγαλε από το σακίδιο του ένα όπλο όταν αστυνομικοί του ζήτησαν να επιδείξει την αστυνομική του ταυτότητα. Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών με αποτέλεσμα ο Τυνήσιος να πέσει νεκρός και ένας αστυνομικός να τραυματιστεί. Η ιταλική αστυνομία είχε αναφέρει επίσης ότι τα δακτυλικά αποτυπώματα ταίριαζαν με αυτά του Τυνήσιου. Οι υπεύθυνοι των ερευνών δήλωσαν ότι ο Ανίς Αμρι πριν πέσει νεκρός φώναξε «μπάσταρδοι αστυνομικοί».

    Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών, Τόμας Ντε Μεζιέρ, δήλωσε ότι παρά τον θάνατο του Ανις Αμρι η τρομοκρατική απειλή για τη Γερμανία παραμένει υψηλή. Οι ιταλοί αναλυτές υπογραμμίζουν μάλιστα ότι τις επόμενες ώρες θα πρέπει να εξακριβωθεί αν ο ‘Αμρι είχε επαφές ή, ενδεχομένως, κάποιο δίκτυο σε θέση να τον στηρίξει στην Ιταλία και για αυτόν τον λόγο εξετάζεται το περιεχόμενο της κάρτας sim του κινητού που είχε στην κατοχή του. «Θα μπορούσε να πραγματοποιήσει και άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις, ήταν ένας άκρως επικίνδυνος φυγόδικος», δήλωσε μεταξύ των άλλων ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Μάρκο Μινίτι. Ο ‘Αμρι, βάσει των μαρτυριών των αστυνομικών, είχε απασφαλίσει το περίστροφο, για να μπορεί αμέσως να πυροβολήσει, όπως και έπραξε.

    Υπενθυμίζεται ότι ο Ανίς Άμρι είχε μεν χαρακτηρισθεί επικίνδυνος, αλλά τα στοιχεία τα οποία είχε στη διάθεσή της η Εισαγγελία δεν ήταν τέτοια τα οποία να επιτρέπουν τη σύλληψή του κατά τον Ομοσπονδιακό Εισαγγελέα. Αναπάντητο ωστόσο παραμένει το ερώτημα γιατί δεν βρισκόταν υπό παρακολούθηση αφού είχε χαρακτηρισθεί επικίνδυνος και κατείχε άδεια προσωρινής παραμονής περιμένοντας το νέο του διαβατήριο από την Τυνησία, ώστε μετά να απελαθεί.

    Οι εμπλεκόμενες αρχές, ο οποίες προφανώς ολιγώρησαν, δικαιολογούνται λέγοντας ότι ο αριθμός των υπαλλήλων δεν είναι επαρκής και οι μετανάστες ή πρόσφυγες είναι εκατοντάδες χιλιάδες. Επομένως ο συστηματικός έλεγχος είναι αδύνατος.

    Οι ομοσπονδιακές εισαγγελικές αρχές είχαν εκδόσει ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης εις βάρος του 24χρονου Τυνήσιου Ανίς Αμρι, προσφέροντας αμοιβή ύψους 100.000 ευρώ για πληροφορίες που θα οδηγούσαν στον εντοπισμό και στη σύλληψή του, προειδοποιώντας ότι ο Αμρι ίσως παρέμενε οπλισμένος, κάτι που επιβεβαιώθηκε από τη σημερινή συμπλοκή στο Μιλάνο.

    […]

    Μου αρέσει!

  63. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    Τυνησία: Συνελήφθη ο ανιψιός του δράστη της επίθεσης στο Βερολίνο

    Τρεις υπόπτους που σχετίζονται με τον Άνις Άμρι συνελήφθησαν την Παρασκευή στην Τυνησία, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει αν εμπλέκονται με κάποιον τρόπο στην επίθεση που σημειώθηκε στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου στις αρχές της εβδομάδας.

    Ο ένας από τους τρεις συλληφθέντες είναι ανιψιός του Άμρι. Σύμφωνα μετην ανακοίνωση οι συλληφθέντες είναι μέλη «ενός τρομοκρατικού πυρήνα (…) που σχετίζεται με τον τρομοκράτη Άνις Άμρι».

    Ο ανιψιός «ομολόγησε ότι ήταν σε επαφή με τον θείο του μέσω της κρυπτογραφημένης εφαρμογής Telegram προκειμένου να αποφεύγουν τον εντοπισμό τους από την αστυνομία» συνεχίζει το υπουργείο, διευκρινίζοντας ότι είχε ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, με ένα βίντεο που είχε στείλει στον Άμρι.

    Ο ανιψιός, που είναι γιος της αδελφής του Άμρι,σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ομολόγησε επίσης ότι ο θείος του έστελνε χρηματικά ποσά χρησιμοποιώντας ψεύτικα στοιχεία, για να τον βοηθήσει να μεταβεί στη Γερμανία. Υποστήριξε επίσης ότι ο θείος του ήταν ο επικεφαλής μιας τζιχαντιστικής οργάνωσης που εδρεύει στη Γερμανία και αποκαλείται «Ταξιαρχία Άμπου αλ Ουαλαά».

    Οι τρεις συλληφθέντες είναι ηλικίας 18-27 ετών και ο «τρομοκρατικός πυρήνας» στον οποίο ανήκουν δρα από τη Φουσάνα, στα νότια της Τύνιδας, μέχρι την Ουεσλάτια, τη γενέτειρα του Άμρι, στην κεντρική Τυνησία.

    Επί ποδός οι γερμανικές αρχές

    Εν τω μεταξύ, ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό πιθανών συνεργών του 24χρονου Τυνήσιου έχουν εξαπολύσει οι γερμανικές αρχές.

    Κι ενώ ολόκληρη η χώρα προετοιμάζεται για να γιορτάσει τα Χριστούγεννα, οι γερμανικές αρχές που βρίσκονται υπό μεγάλη πίεση μετά τα γεγονότα της εβδομάδας που πέρασε, ανακοίνωσαν ότι εκατοντάδες ερευνητές θα βρίσκονται επί ποδός καθ’ολη την εορταστική περίοδο. Η Γερμανίδα καγκελάριος ευχαρίστησε την Παρασκευή την Ιταλία εκφράζοντας την ανακούφισή της για το γεγονός ότι ο Αμρι δεν αποτελούσε πλέον απειλή. Ωστόσο, προειδοποίησε ότι ο κίνδυνος της τρομοκρατίας παραμένει. Εξάλλου, η Αγκελα Μέρκελ διέταξε έρευνα για το πώς κατάφερε ο Τυνήσιος να διαφύγει. «Η υπόθεση του Αμρι εγείρει ερωτήματα», είπε επισημαίνοντας ότι «θα πρέπει πλέον να εξεταστεί σε τι βαθμό είναι απαραίτητο να αλλάξουν οι επίσημες διαδικασίες».

    Πάντως δεν είναι λίγες οι φωνές που ασκούν κριτική στους χειρισμούς της Γερμανίας σχετικά με την υπόθεση, αφού επί ένα και πλέον 24ωρο ανακρινόταν ο λάθος άνθρωπος, δίνοντας τη δυνατότητα στον πραγματικό θύτη, τον Τυνήσιο Ανις Αμρι να διαφύγει. «Πώς κατάφερε ο πλέον καταζητούμενος τρομοκράτης της Ευρώπης να διαφύγει από τη Γερμανία;» έγραψε η εφημερίδα Die Welt στην ιστοσελίδα της την ώρα που οι ξενοφοβικοί αντίπαλοι της Αγκελα Μέρκελ την κατηγορούν πως έβαψε τα χέρια της με το αίμα των θυμάτων της επίθεσης, επειδή πέρυσι άνοιξε διάπλατα τις πόρτες της χώρας στους πρόσφυγες, στις τάξεις των οποίων διείσδυσαν τζιχαντιστές. Ηδη, υπάρχουν φωνές μέσα στους Βαυαρούς Χριστιανοκοινωνιστές, παραδοσιακούς εταίρους της καγκελαρίου στο συντηρητικό στρατόπεδο και στην αντιμεταναστευτική

    «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD), η οποία ξεπερνά στις τελευταίες δημοσκοπήσεις το 15%, που ζητούν πλήρη αναθεώρηση της προσφυγικής πολιτικής του Βερολίνου.

    Πάντως, οι αλλεπάλληλες γκάφες στις οποίες υπέπεσαν οι γερμανικές διωκτικές αρχές φώτισαν και μία ακόμη πτυχή της πολιτικής ασύλου. Μέσα στην νταλίκα που χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση βρέθηκε ένα χαρτί χρώματος πράσινου και ροζ, που ισοδυναμεί με άδεια ανοχής. Ο Ανις Αμρι κατείχε το συγκεκριμένο έγγραφο που σήμαινε ότι δεν μπορούσε μεν να παραμείνει άλλο στη χώρα, αλλά ταυτόχρονα δεν υπήρχε εντολή απέλασης εις βάρος του. Σχεδόν 200.000 άνθρωποι βρίσκονται στη Γερμανία υπό τo ίδιο καθεστώς, είτε λόγω ασθένειας είτε εξαιτίας της απουσίας συγκεκριμένων πιστοποιητικών.

    Προβληματικός φυλακισμένος ο Αμρι

    Η αστυνομία εξουδετέρωσε τον Τυνήσιο ύποπτο έπειτα από ανταλλαγή πυροβολισμών σε πλατεία του Μιλάνου, στο πλαίσιο τακτικού ελέγχου πεζών. Οι αστυνομικοί ζήτησαν από τον ύποπτο, ο οποίος κυκλοφορούσε πεζός, να σταματήσει για έλεγχο ρουτίνας στην πλατεία Μάτζιο της

    περιοχής Σέστο Σ. Τζιοβάνι, κοντά σε σιδηροδρομικό σταθμό, γύρω στις 3 π.μ. της Παρασκευής. Αυτός τράβηξε το όπλο του και πυροβόλησε κατά των αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν, με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός από τα πυρά τους.

    Το γεγονός ότι ο Αμρι μετέβη στην Ιταλία δεν πρέπει να προκαλεί εντύπωση, αφού ο ύποπτος είχε στενούς δεσμούς με τη χώρα. Εφτασε εκεί το 2011 μαζί με δεκάδες χιλιάδες άλλους Τυνήσιους που προσπαθούσαν να βρουν ασφαλές καταφύγιο από τις ταραχές της Αραβικής Ανοιξης.

    Πέρασε 3,5 χρόνια έγκλειστος σε έξι διαφορετικές φυλακές στη Σικελία επειδή κρίθηκε ένοχος για εμπρησμό σε κέντρο διαμονής προσφύγων αλλά και για απειλές. Δύο από τα αδέλφια του, οι Ουαλίντ και Αμπντελκαντέρ πιστεύουν ότι η ριζοσπαστικοποίηση του νεαρού έλαβε χώρα πίσω από τα σίδερα των ιταλικών φυλακών. Επίσης, οι ιταλικές αρχές επισημαίνουν ότι ο Αμρι ήταν ένας προβληματικός φυλακισμένος και λόγω της κακής του συμπεριφοράς κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του σε διαφορετικά σωφρονιστικά καταστήματα της Σικελίας, καθώς κακοποιούσε τους φυλακισμένους και προσπάθησε να προκαλέσει στάσεις. Σύμφωνα με την αστυνομία του Μιλάνου ο Αμρι είχε φτάσει στην Ιταλία από τη Γερμανία μέσω της Γαλλίας. Είχε πάνω του κάποιες εκατοντάδες ευρώ αλλά όχι τηλέφωνο.

    Το Ισλαμικό Κράτος έδωσε την Παρασκευή στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο ο Αμρι δηλώνει υποταγή στον αρχηγό του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.