Τα ορφανά του Χόνεκερ στην Αβάνα

Δεν έχω λόγια, συνέκρινε τον δικτάτορα Κάστρο και την εγκαθίδρυση του ολοκληρωτισμού στην Κουβα, με την επανάσταση του 21.   Εκπροσωπεί αυτούς που εκπροσωπεί, όχι τους δημοκρατικούς πολίτες. Ολα έχουν ένα όριο και δίπλα στο Ραουλ και το Μαδούρο, έστειλε ένα προσβλητικό μήνυμα για όλους εμάς.  

tsipras1-1

Liberal  /  Αλ. Τσίπρας: Η Κούβα του Φιντέλ, μας έμαθε ότι ο δρόμος προς τον σοσιαλισμό δεν είναι ανθόσπαρτος

Με ένα μήνυμα κατά το οποίο αναφέρθηκε στους κοινούς αγώνες του κουβανικού και του ελληνικού λαού αποχαιρέτισε ο Αλέξης Τσίπρας τον Fidel Castro με τον επικήδειο που εκφώνησε.

Αναλυτικά είπε:

Hermanos y hermanas [Αδερφοί και αδερφές],

Γενναίε λαέ της Κούβας,

Αποχαιρετούμε σήμερα τον Κομαντάντε Φιντέλ, εδώ από την πλατεία της Επανάστασης, όπως αρμόζει σε αυτόν τον μεγάλο επαναστάτη του 20ου αιώνα.

Αποχαιρετούμε ένα παγκόσμιο σύμβολο αγώνα και αντίστασης που με το παράδειγμά του ενέπνευσε τους αγώνες των λαών σε ολόκληρο το κόσμο.

Τους αγώνες για ανεξαρτησία, ελευθερία, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια.

Αποχαιρετούμε τον Φιντέλ των φτωχών, των καταπιεσμένων, των ανυπότακτων.

Τον δικό σας Φιντέλ, τον δικό μας Φιντέλ, τον Φιντέλ που ανήκει σε κάθε γωνιά του πλανήτη, τον Φιντέλ που ανήκει στην ιστορία.

Είναι μεγάλη τιμή να συμμετέχω σε μια τόσο ιστορική στιγμή, εκπροσωπώντας τον ελληνικό λαό.

Έναν λαό που ζει σε μια πολύ μακρινή σε εσάς γωνιά του πλανήτη, μα βρίσκεται ταυτόχρονα τόσο κοντά στις αξίες και στα ιδανικά για τα οποία παλέψατε και παλεύετε.

Γιατί όπως ο κουβανικός, έτσι και ο ελληνικός λαός δε δίστασε σε κρίσιμες στιγμές της ιστορίας να σηκώσει το ανάστημά του και να παλέψει κόντρα σε ισχυρούς και παντοδύναμους αντιπάλους, για να διεκδικήσει την ελευθερία και την ανεξαρτησία του.

Την αξιοπρέπεια και το δίκιο του.

Ελευθερία ή θάνατος ήταν το σύνθημα της Ελληνικής Επανάστασης το 1821.

Patria o muerte [Πατρίδα ή θάνατος], το σύνθημα της Κουβανικής Επανάστασης το 1959.

Στα χνάρια του Σιμόν Μπολίβαρ και του Χοσέ Μαρτί, παρέα με τον Τσε, ο Φιντέλ μετέτρεψε την Κούβα από μια ακόμα δικτατορία σε ένα παγκόσμιο σύμβολο αντίστασης και αξιοπρέπειας.

Και αφήνει πίσω πολύτιμη κληρονομιά στον κουβανικό λαό: στην παιδεία, στη εξάλειψη του αναλφαβητισμού, στην υγεία, στο επίπεδο των επιστημών και του πολιτισμού.

Αλλά αφήνει και πολύτιμη κληρονομιά σε όλους τους λαούς:

Γιατί ενέπνευσε πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές στη Λατινικής Αμερική

Και έθεσε τις βάσεις για μια νέα, δυναμική εποχή περιφερειακής ολοκλήρωσης.

Και για την ειρηνική συνύπαρξη και συνεργασία της Κούβας με τη Δύση.

Η Κούβα του Φιντέλ, όμως, μας έμαθε και ότι ο δρόμος προς τον σοσιαλισμό δεν είναι ανθόσπαρτος.

Έχει δυσκολίες, έχει υποχωρήσεις, έχει σκαμπανεβάσματα

Μας έμαθε και από τα κατορθώματα αλλά και από τις αδυναμίες του.

Μας έμαθε ότι η μάχη για τον κοινωνικό μετασχηματισμό είναι μια μάχη διαρκής και απαιτεί μεγάλες θυσίες, όπως αυτές που με ηρωισμό καταβάλετε, τα δύσκολα χρόνια του εμπάργκο, που επιβλήθηκε στη χώρα σας ως διαρκής εκβιασμός και ως τιμωρία.

Και μπορεί εμείς στην Ευρώπη να μη μπορούμε να φανταστούμε τις δυσκολίες που εσείς περάσατε, έχουμε όμως κι εμείς του δικούς μας δυνάστες.

Την απάνθρωπη λογική των νόμων της αγοράς και του νεοφιλελευθερισμού.

Και δίνουμε και εμείς από τη μακρινή Ελλάδα, τον δικό μας αγώνα για τη δικαιοσύνη και την αξιοπρέπεια.

Και σε αυτόν τον αγώνα, το παράδειγμα του Φιντέλ μας συντροφεύει και θα μας συντροφεύει πάντα.

Στις νίκες και στις ήττες μας.

Στις ανατροπές και στους συμβιβασμούς μας.

Ο Φιντέλ έφυγε από τη ζωή αλλά θα βρίσκεται για πάντα:

Στους μικρούς και μεγάλους αγώνες των λαών σε όλο τον πλανήτη.

Στη φλόγα της αντίστασης των καταπιεσμένων που διεκδικούν την αξιοπρέπειά τους.

Στη δύναμη όσων παλεύουν με πάθος για να διεκδικήσουν το αδύνατο, προκειμένου να πάψουν να ζουν το αδιανόητο.

Γυρνώντας έτσι το τροχό της ιστορίας.

Αντίο, Κομαντάντε Φιντέλ!

Hasta la victoria siempre! [Πάντα μέχρι τη νίκη]

Advertisements

About σχολιαστης

Σχολιάζω...
This entry was posted in Διεθνή, Πολιτική, καινούργιο συκώτι. Bookmark the permalink.

25 Responses to Τα ορφανά του Χόνεκερ στην Αβάνα

 1. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

  Δεν το συζητάμε, σε άλλες εποχές, όπου το χρήμα έρρεε πιο άφθονο και αρα μπορούσε να αγοράσει επιρροή και αφοσίωση, αυτός ο τύπος που έχουμε για πρωθυπουργό θα είχε κάνει το παν για να κάνει την Ελλάδα μία Βενεζουέλα ή Κούβα της Μεσογείου, εγκαθιδρύοντας φυσικά και ένα ανάλογο αυταρχικό καθεστώς. Εδω το προσπαθεί τώρα, που τα λεφτά είναι ελάχιστα και έρχονται με το σταγονόμετρο οπότε καταλαβαίνει κανείς πόσα περισσότερα θα έκανε αν δεν υπήρχε αυτό το εμπόδιο.

  Μου αρέσει!

 2. Ο/Η Mitsos λέει:

  Ο Χόνεκερ ήταν μια πολύ μεγάλη προσωπικότητα και είναι τιμή για τον Τσίπρα να τον αποκαλούν ορφανό του Χόνεκερ. Αν θες πάρε κανένα βιβλίο του Χόνεκερ να το διαβάσεις και ψάξε καλύτερα ποιος ήταν αυτός ο άνθρωπος, πόσα χρόνια πέρασε φυλακισμένος σε στρατόπεδο συγκεντρώσεως από τους ΝΑΖΙ, ποιο ήταν το επάγγελμά του πριν ασχοληθεί με την πολιτική και τι έγινε στη δίκη του.

  Ο Τσίπρας και οι τσιπραίοι ουδέποτε είχαν σχέση με την εργασία, ενώ ο Χόνεκερ ήταν οικοδόμος κατασκευαστής σκεπών και έβγαινε σε δεκάδες μέτρα ύψος. Πέρασε πολλά χρόνια σε στρατόπεδο συγκεντρώσεως μαζί με Εβραίους και πολλούς άλλους, και είδε τι γινόταν εκεί μέσα και το βίωσε στο πετσί του. Σε ένα βιβλίο του γράφει ότι εμένα επειδή ήμουν Γερμανός αν και κομμουνιστής με κακοποοιούσαν, μου φερόταν απάνθρωπα αλλά δεν είχαν σκοπό να με σκοτώσουν. Στους Εβραίους συνήθως τους έβαζαν να εργάζονται μέχρι θανάτου ή οι ίδιοι για οποιαδήποτε ασήμαντη αφορμή έβγαζαν τα πιστόλια και τους σκότωναν.

  Ηταν τέλειος ακροβάτης στην πραγματική του ζωή, όχι σαν αυτούς εδώ στις κωλοτούμπες και για αυτό υπήρξε ένας από τους καλύτερους κατασκευαστές κεραμιδοσκεπών στη Γερμανία. Τη δουλειά αυτή έκανε και στα στρατοπεδα συγκεντρώσεως όπου φιλοξενήθηκε.

  Κάποια στιγμή πρέπει στην Ελλάδα να κόψουμε μερικές φράσεις που επέβαλε η τηλεόραση και οι αγράμματοι πληρωμένοι τηλεαστέρες από τα θαλασσοδάνεια των μνημονίων. Τουλάχιστον όσοι θέλουνε να λένε ότι ξέρουνε γράμματα. Ο Χόνεκερ ήξερε τι ήταν, τι εκπροσωπούσε, πάλεψε όλη του τη ζωή για τις ιδέες του εδώ θα μπορούσε να υπογράψει μια δήλωση και να αφεθεί ελεύθερος από τους ΝΑΖΙ. Ηξερε πώς ονειρευόταν τον κόσμο και τη Γερμανία άσχετα αν το 85 ο Γκόρμπυ του έκοψε το πετρέλαιο και τα μεταλεύματα και έπεσε τέτοια πείνα που το 89 διαλύθηκε η χώρα του. Εδώ έχουμε με μια ομάδα Αμερικανοτσολιάδων που διαλύουνε τη χώρα και ξεπουλάνε ό,τι υπάρχει ακόμα και τα οπλικά συστήματα ενώ η χώρα κινδυνεύει, χωρίς αιδώ μόνο και μόνο για να παραμείνουν λίγο ακόμα στην εξουσία διορίζοντας τους δικούς τους. Το μόνο που ονειρεύονται είναι πώς θα εξυπηρετήσουν καλύτερα τον αμερικανο πρέσβη και τη Νιούλαντ για να τους κρατήσει λίγο παραπάνω στην εξουσία.

  Μου αρέσει!

 3. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

  Το παρέθεσα σε άλλη ανάρτηση χθές, εδω όμως ταιριάζει γάντι το συγκεκριμένο άρθρο. Δείχνει με πολύ ξεκάθαρο τρόπο τι σόϊ καθεστώς είναι αυτό που εγκαθίδρυσε στην Κούβα ο Κάστρο, του οποίου το εγκώμιο, όπως επίσης και του δικτατορικού καθεστώτος του, έπλεκε χθες ο Τσίπρας.

  Ανατομία μιας δικτατορίας: Θεσμοί και νόμοι στην Κούβα του Φιντέλ

  http://www.athensvoice.gr/politiki/anatomia-mias-diktatorias

  Μου αρέσει!

 4. Ο/Η Mitsos λέει:

  Αυτά λοιπόν τα άτομα είναι όχι τα ορφανά του Χόνεκερ αλλά τα ορφανά του Ομπάμα. Τώρα όμως που η Χίλαρυ την έπαθε τελειώνουνε. Ο ξανθομπούμπουρας τέτοους στην Ελλάδα δεν θέλει. Ο Πούτιν επίσης δεν θέλει ούτε να ακούει για αυτούς, ο Σόιμπλε τους είπε ότι θα κρεμάσει τις προβιές τους στην Ισπανία έξω από τα γραφεία των Ποδέμος.. Οπότε ο χρόνος τους τελειώνει. Μόλις αποχωρήσει ο Ομπάμα, θα αποχωρήσουν και το ορφανό του, που πάει στην Κούβα και βγάζει και επικήδειους και δεν τον πιάνουνε να τον αρχίσουνε οι Κουβανοί στα γιαούρτια.

  Μου αρέσει!

 5. Ο/Η δεξιος λέει:

  Είτε το θέλεις Μήτσο είτε όχι οι Κουβανοί του Κάστρο εκτιμούν πολύ τον Τσίπρα που τους επισκέφθηκε,μόνος μεταξύ των Ευρωπαίων πολιτικών.
  Έχουν οι ίδιοι συνείδηση τι μπορούσε και τι δεν μπορούσε να κάνει.Άλλωστε και οι ίδιοι συμβιβασμούς κάνουν.π.χ. εδώ οι αριστεροί κάθε λίγο και λιγάκι ζητάνε να φύγουν οι βάσεις.Οι Κάστρο γιατί δεν έδιωξαν τη βάση του Γκουαντάναμο,μπορείς να φαντασθείς τον λόγο;
  Δεν προβλέπεται λοιπόν πέταγμα γιαουρτιού.

  Μου αρέσει!

 6. Ο/Η xBerliner λέει:

  «π.χ. εδώ οι αριστεροί κάθε λίγο και λιγάκι ζητάνε να φύγουν οι βάσεις.»
  Zητάνε; Ζητούσαν. Οι βάσεις έφυγαν όταν ήρθε το πλήρωμα του χρόνου.

  Μου αρέσει!

 7. Ο/Η δεξιος λέει:

  Αυτοί που δεν είναι στην κυβέρνηση (ΚΚΕ,ΑΝΤΑΡΣΥΑ και λοιποί) το ζητάνε ακόμη.

  Μου αρέσει!

 8. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  Μήτσο, όταν έχεις υποφέρει είναι ακόμα χειρότερο να στερείς την ελευθερία των άλλων
  Για σκέψου το αυτό

  Μου αρέσει!

 9. Ο/Η Νίκος Π λέει:

  Ο Αλέξης Τσίπρας είναι εξαιρετικός τακτικιστής και βρήκε μια καλή ευκαιρία να απευθυνθεί στο θυμικό των Ελλήνων αριστερών. Με την εξύμνηση του Φιντέλ Κάστρο επιδιώκει να αναστήσει την όποια αριστερή εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ, δυσφημώντας παράλληλα τους αντιπάλους του που είχαν το ασύλληπτο θράσος να μην ανυψώσουν τον «κομαντάντε» στους ουρανούς της ιστορίας. Πολιτικός στόχος δεν είναι παρά η προσωρινή έστω ανάσχεση των φυγοκέντρων τάσεων στο κόμμα του και η επιστροφή κάποιων απολωλώτων προβάτων (βλέπε και ολική επαναφορά Μηλιού), εν όψει των ιδιαίτερα δύσκολων επιλογών που έχει οσονούπω να κάνει η κυβέρνησή του. Δεν ξέρω αν θα πιάσει το κόλπο αλλά στην απελπιστική κατάσταση που βρίσκεται, θα ήταν βλακεία του να μην το προσπαθήσει, παρ’ όλο που γνωρίζει ότι κι αυτό θα καταχωρηθεί τελικά σαν μια ακόμα πολιτική απάτη από τις πολλές που έχει διαπράξει.

  Μου αρέσει!

 10. Ο/Η δεξιος λέει:

  Δεν είναι καμμιά πρωτοτυπία Νίκο.Τα ίδια έκανε ο Ανδρέας όλη τη δεκαετία του 80 και με τον Κάστρο και με τον Χόννεκερ (τον πραγματικό),ακόμη και με τον Γιαρουζέλσκι που κατέβασε τα τανκς.Κανείς άλλος πρωθυπουργός της ΕΟΚ δεν επισκέφθηκε τον Γιαρουζέλσκι τότε.

  Μου αρέσει!

 11. Ο/Η δεξιος λέει:

  Bέβαια οι καιροί έχουν αλλάξει και το site του νέου συμβούλου του Τραμπ Στηβ Μπάννον παίρνει παρουσίες και καταγράφει.

  http://www.breitbart.com/national-security/2016/11/29/whos-leftist-elite-commemorate-dictator-fidel-castro/

  Μου αρέσει!

 12. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

  «Bέβαια οι καιροί έχουν αλλάξει και το site του νέου συμβούλου του Τραμπ Στηβ Μπάννον παίρνει παρουσίες και καταγράφει.»

  Εξαιρετικά μικρή η αξιοπιστία του Μπάννον,* όπως και του αφεντικού του, το οποίο την ίδια στιγμή που καταδικάζει τον Κάστρο ως δικτάτορα γλέιφει έναν άλλο δικτάτορα, τον Πούτιν.

  * Όπως και του ρατσιστικού και συνωμοσιολογικού Breitbart το οποίο διηύθυνε, και το οποίο είναι γεμάτο από οπαδούς του λευκού φυλετισμού, ρατσιστές, και νεοναζιστές.

  Εννοείται, για τους ίδιους λόγους εξαιρετικά μικρή και η αξιοπιστία όσων υποστηρίζουν τους παραπάνω. Δεν πείθουν ούτε για την δημοκρατικότητα τους ούτε για τον υποτιθέμενο φιλελευθερισμό τους, είναι ελλιπείς και στα δύο.

  Μου αρέσει!

 13. Ο/Η δεξιος λέει:

  Ναι αλλά αυτό δεν θα έχει καμμιά σημασία εάν του ζητήσει κάτι ο Τσίπρας για το χρέος.Ούτε για τον Ερντογάν ή τους Τσάμηδες.

  Μου αρέσει!

 14. Ο/Η physicist λέει:

  Ο κ. Τσίπρας είναι αυτός που είναι και έχει τις απόψεις που έχει σε ό,τι αφορά την Κούβα, τον Κάστρο, τον Τσε, την Επανάσταση κλπ. Εν προκειμένω, ούτε εξέπληξε, ούτε διέπραξε κάτι αντίθετο με όσα περιμέναμε να πράξει. Δεν υπέπεσε ούτε σε πολιτικές απρέπειες ούτε σε κάτι τερατώδες, τηρουμένων των αναλογιών. Ο,τι κι αν λέει ο Μπάννον περί αντιαμερικανισμού, η παρουσία του Τσίπρα στην Αβάνα θα επηρεάσει τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις επί Τραμπ όσο η παρουσία του ΑΓΠ στη Βαρσοβία του Γιαρουζέλσκι.

  Το τερατώδες των γεγονότων που περστρέφονται γύρω από τον θάνατο του Φ.Κ. ήταν ορισμένες δηλώσεις που έκανε ο άνθρωπος ο οποίος κατέχει το αξίωμα του Υφυπουργού Παιδείας. Η τραγωδία της χώρας μας φαίνεται καθαρά όταν διαπιστώσει κανείς ποιοι έχουν επιρροή ως διανοούμενοι.

  Μου αρέσει!

 15. Ο/Η physicist λέει:

  ΥΓ: η παρουσία του ΑΓΠ … επί προεδρίας Ρέηγκαν, παρέλειψα να γράψω.

  Μου αρέσει!

 16. Ο/Η Αλικη λέει:

  Φυσικέ, δεν ειναι διανοούμενος (αν και δεν μου αρέσει η λέξη) ο Ζουραρης, ενα απλό σούργελο ειναι. Ουτε νομιζω οτι εχει καμια ιδιαίτερη επιρροη.

  Το γεγονος οτι αυτος ο άνθρωπος εγινε υφυπουργός Παιδείας μαρτυρεί κυρίως την απόγνωση, στην οποια εχει περιέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ, καθως και την απόλυτη εξάρτηση του απο τους ψεκασμένους.

  Μου αρέσει!

 17. Ο/Η physicist λέει:

  Φυσικέ, δεν ειναι διανοούμενος (αν και δεν μου αρέσει η λέξη) ο Ζουραρης, ενα απλό σούργελο ειναι. Ουτε νομιζω οτι εχει καμια ιδιαίτερη επιρροη.

  Σούργελο είναι απόλυτα επιτυχημένη περιγραφή αλλά νομίζω ότι πολλοί συμπατριώτες μας δεν θα την υιοθετούσαν. Δες, αν έχεις όρεξη, άρθρο σημερινό της κ. Χ. Ταχιάου στο Πρόταγκον, στο οποίο η αρθρογράφος (η οποία κατατάσσεται στον «ορθολογικό, μεταρρυθμιστικό, φιλοδυτικό χώρο» και έχει καλή φήμη στους οπαδούς του) δίνει εύσημα καλλιέργειας και λεπτότητας στον κ. Ζ. τα οποία μ’ έκαναν πράγματι ν’ απορήσω.

  Μου αρέσει!

 18. Ο/Η Αλικη λέει:

  Ναι, το διάβασα κι εγω το αρθρο της Ταχιάου. Το βρήκα γελοίο, για τους ίδιους λογους με σένα.

  Μου αρέσει!

 19. Ο/Η physicist λέει:

  Αχά, ωραία, δεν είμαι ο μόνος που είχε αυτή την αντίδραση!

  Μου αρέσει!

 20. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

  «Ναι αλλά αυτό δεν θα έχει καμμιά σημασία εάν του ζητήσει κάτι ο Τσίπρας για το χρέος.Ούτε για τον Ερντογάν ή τους Τσάμηδες.»

  Όπως και δεν θα έχει Δεξιέ καμία σημασία για τα παραπάνω και το γεγονός ότι ο Τσίπρας πήγε στην κηδεία του Κάστρο. Είναι μαλάκας ο Τράμπ αλλά τόσο μαλάκας, ώστε να εξαρτά από τέτοια πράγματα την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, δεν μπορεί να είναι (ή τουλάχιστον έτσι πιστεύω, θα δείξει, μπορεί και να έχω κάνει λάθος).
  Από την άλλη και ο ένας και ο άλλος συμπαθούν πολύ τον Πούτιν. Ποιός ξέρει, μπορεί και να τους ενώσει η αγάπη για τον Πούτιν.

  Μου αρέσει!

 21. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  «…Το σχεδόν περιθωριακό έντυπο «Νέα της Τέχνης» μπορεί να είναι άγνωστο στον περισσότερο κόσμο αφού δεν το (ξαν)αγοράζει συνήθως κανείς παρά τον φανταχτερό του τίτλο, λόγω αναντιστοιχίας «μαρκίζας» και φτωχού περιεχομένου – είναι όμως γνωστό στο χώρο της τέχνης όπου ελάχιστα έντυπα ούτως ή άλλως έχουν επιβιώσει, ιδιαίτερα όμως από τις επανειλημμένες εκθέσεις που κάνουν οι εκδότες του -σχεδόν κάθε χρόνο- για την στήριξή του μέσω εσόδων από πώληση έργων που πολλοί καλόψυχοι καλλιτέχνες τους προσφέρουν δωρεάν ανταποκρινόμενοι/ες στις εκκλήσεις για σωτηρία του εντύπου. Μέχρι εδώ καλά. Όμως το deal είχε κλειστεί ήδη ενώ διαρκούσε η τελευταία «έκθεση χαρισμένων έργων για την στήριξη της εφημερίδας» όπως βλέπουμε στην εικόνα…
  Και λογικά εγείρεται το ερώτημα:

  Πόσοι από εσάς λοιπόν αγαπητοί καλλιτέχνες χαρίσατε καλοπροαίρετα τα έργα σας πρόσφατα ή παλιότερα στα ‘Νέα της Τέχνης» για να σώσετε το εφημεριδάκι; Γνωρίζετε μήπως τι απέγιναν τα λεφτά από τα έργα σας; Διότι η «πτωχή» πλην «προοδευτική» εφημερίδα σώθηκε! Όχι όμως από τα έργα σας αλλά γιατί ενσωματώθηκε στον προπαγανδιστικό μηχανισμό του Μουρούτη της ΝΔ ως υποσελίδα του Liberal.gr!

  Ως γνωστόν το ακραιφνώς μητσοτακικό αυτό site αυτό διευθύνει εμπορικά ο τέως «υπάλληλος γραφείου» του Σαμαρά, Μουρούτης, που αμειβόταν με περίπου 8.000 ευρώ εν μέσω κρίσης (το 2012 σύμφωνα με το TVXS) και είναι ο γνωστός δημιουργός της επίσης καλοπληρωμενης και πολυπληθούς προπαγανδιστικής ακροδεξιάς «ομάδας αλήθειας». Σήμερα, όπως «καρφώνουν» οι Σαμαρικοί του Antinews, ο Μαυρίδης (διευθυντής) και το liberal.gr συμμετέχουν στον πρωινό καφέ του Μητσοτάκη…»

  ΥΓ Προσοχη-προσοχη !! Το ακραιφνώς μητσοτακικό αυτό site liberal.gr διευθύνει εμπορικά ο Μουρούτης, … και είναι ο γνωστός δημιουργός της επίσης καλοπληρωμενης και πολυπληθούς προπαγανδιστικής ακροδεξιάς «ομάδας αλήθειας».

  Μου αρέσει!

 22. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:
 23. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  Κάθε κείμενο, κρίνεται για αυτα που λεει.

  Αν μπουμε στη λογική των χαρακτηρισμών, τότε θα έπρεπε να μη διαβάζουμε αριστερές εφημερίδες και ιστοσελίδες λόγω της γενικής κατεύθυνσης τους. Αλλά βρίσκεις και καλά να διαβάσεις.

  Αυτό συμβαίνει στη ζωή και όχι το άσπρο μαύρο. 🙂

  Μου αρέσει!

 24. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Υπεθετα οτι ηταν του Μαυριδη ή ηταν διευθυντης. Οταν σημερα διαβασα οτι » Το …site liberal.gr διευθύνει εμπορικά ο Μουρούτης, … » σοκαριστηκα και ηθελα να το μοιραστω μαζι σας 🙂

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s