Σύμβουλος του Erdogan προτείνει την προσάρτηση των Κατεχομένων

Liberal  /  Σύμβουλος του Erdogan προτείνει την προσάρτηση των Κατεχομένων

Μια δήλωση, η οποία έρχεται να συζητηθεί στο προσκήνιο του Κυπριακού Προβλήματος και στα ελληνοτουρκικά, έκανε στενός συνεργάτης και σύμβουλος του προέδρου της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdogan. 

Ενώ η διεθνής κοινότητα συζητά ακόμα τις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου Erdogan, ο σύμβουλος του για θέματα οικονομίας προτείνει την προσάρτηση της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» στην Τουρκία.

Ολόκληρη η δήλωση του Yigit Bulut, η οποία πραγματοποιήθηκε στο φιλοκυβερνητικό ενημερωτικό κανάλι A Haber στις 20 Νοεμβρίου, έχει ως εξής:

«Στην ΤΔΒΚ επιχειρούν να κλείσουν το θρησκευτικό λύκειο. Με ποιου την καθοδήγηση; Του Άγγλου. Ακόμη (σήμερα) οι Άγγλοι επιχειρούν να ελέγξουν την ‘ΤΔΒΚ’. Να πω και κάτι ακόμη ξεκάθαρα. (Κάποιοι προτείνουν) οι συνομιλίες να συνεχιστούν, το νησί να ενωθεί, να γίνει ένα κομμάτι. Θέλω να τους ρωτήσω το εξής: (Από τώρα και στο εξής) σε ένα μέρος που μέχρι σήμερα επισκεπτόμουν με την ταυτότητα μου (στο μέλλον) θα πρέπει να πηγαίνω με θεώρηση Schengen; (Σε περίπτωση λύσης) οι βρετανικές βάσεις θα παραμείνουν στην Κύπρο. Πρόκειται για δυο βάσεις που έχουν καθεστώς χώρας. Έχουν σημαία και θέση στο διεθνές δίκαιο.

(Μετά την λύση) συζητείται η διατήρηση των βρετανικών βάσεων. Οι Άγγλοι κομάντος θα παραμείνουν στο νησί. Στις Βρετανικές Βάσεις την νύχτα της 15ης Ιουλίου υπήρχε κινητικότητα. Επίσης, κινητικότητα υπήρχε και στα αεροπλανοφόρα που βρισκόντουσαν στην Ανατολική Μεσόγειο. Στον ασύρματο υπήρχε συζήτηση σχετικά με την ενδεχόμενο εισβολής στην Τουρκία. Κάποια μέλη της Οργάνωσης του Gulen ανέμεναν σήματα. (Υπό αυτές τις συνθήκες) θα δώσω την Κύπρο στην Ε.Ε. και στην συνέχεια θα παρακαλώ για θεώρηση του Σένγκεν; Πρόκειται για μια δολοφονία!

Η επανένωση και παράδοση της Κύπρου στην Ε.Ε. σηματοδοτεί τη δολοφονία της σύνθεσης Τουρκισμού-Ισλάμ σε αυτή την γεωγραφία. Σε περίπτωση που η ‘ΤΒΔΚ’ δεν επιθυμεί να συνεχίσει την πορεία της (με το υφιστάμενο καθεστώς) τότε θα μετατραπεί σε επαρχία της Τουρκίας και θα συνεχίσει με αυτό τον τρόπο την πορεία της. Σε αυτό το νησί εμείς παρέχουμε νερό και ηλεκτρικό. Η οικονομία (της ‘ΤΔΒΚ’) οργανώνεται στην Τουρκία. Υπό αυτές τις συνθήκες κάποιοι ακόμη προπαγανδίζουν για λογαριασμό της Αγγλίας και της Ε.Ε.».

Advertisements

About σχολιαστης

Σχολιάζω...
This entry was posted in Διεθνή, Ελλάδα, Κύπρος, Πολιτική. Bookmark the permalink.

2 Responses to Σύμβουλος του Erdogan προτείνει την προσάρτηση των Κατεχομένων

 1. Ο/Η Mitsos λέει:

  – «Τα ρωσικά πλοία να ανεφοδιαστούν στα ελληνικά λιμάνια»

  Toυ Βασίλη Καπούλα

  Πολύ άσχημες εξελίξεις έρχονται στα ελληνοτουρκικά με την Ελλάδα να τρέχει στη Μόσχα για βοήθεια αρνούμενη να υποκύψει στις αμερικανικές πιέσεις γνωρίζοντας ότι φτάνει η ώρα μηδέν με την Άγκυρα. Φαίνεται ότι γίνονται κινήσεις τελευταίες στιγμής εν μέσω επερχόμενης θύελλας στα ελληνοτουρκικά. Aυτό δείχνει η κίνηση αυτή η οποία μεταδίδεται εκτάκτως σε όλα τα ρωσικά ΜΜΕ. Φυσικά στόχος είναι ο ρωσικός Στόλος να προσφέρει «ασπίδα» προστασίας απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις.

  «Η Αθήνα ακολουθεί μια κυρίαρχη πολιτική ανεξάρτητου κράτους στις σχέσεις με τη Μόσχα, ο ρωσικός Στόλος θα μπορεί να ελλιμενιστεί στα ελληνικά λιμάνια και να λάβει όλες τις αναγκαίες προμήθειες» ανέφερε πηγή του Ελληνικού Υπουργείου Άμυνας σε ρωσικά ΜΜΕ.

  «Η Αθήνα θεωρεί απαράδεκτη οποιαδήποτε πίεση ώστε να απαγορευτεί στα ρωσικά πλοία ο ανεφοδιασμός σε ελληνικά λιμάνια. Όλες οι συζητήσεις πάνω σε αυτό το θέμα έχουν διακοπεί» τόνισε ο αξιωματούχος.

  «Η θέση του Ελληνικού Υπουργείου Άμυνας είναι ξεκάθαρη για τις σχέσεις με τη Ρωσία. Η Ρωσία δεν είναι ο εχθρός μας, η Ρωσία είναι σύμμαχος μας, εχθρός είναι το ISIS και οποιαδήποτε τρομοκρατική οργάνωση».

  Όταν ρωτήθηκε ο Έλληνας αξιωματούχος από Ρώσο ανταποκριτή αν το θέμα του ανεφοδιασμού του ρωσικού Στόλου τέθηκε κατά την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα ο αξιωματούχος απάντησε θετικά προσθέτοντας όμως ότι «δεν υπήρξε πίεση»(ποιος όμως το πιστεύει αυτό;)

  «Ακόμη και αν ο Μ.Ομπάμα ήθελε να ασκήσει πίεση, εμείς δεν θα το συζητούσαμε καν. Η συζήτησε ξεκίνησε και συνεχίστηκε και για τη Κύπρο επειδή ο ΠτΔ, Π.Παυλόπουλος, είπε ότι δεν δεχόμαστε τις δυνάμεις τουρκικές κατοχής και το σύστημα εγγυήσεων».

  «Eξάλλου ο Μ.Ομπάμα δεν έκανε επίσημη δήλωση για το Ρωσικό Στόλο».

  To θέμα είναι τι παίρνουμε ως αντάλλαγμα από τη Μόσχα… Πληροφορίες για τουρκικές κινήσεις; Η Μόσχα έχει απλώσει ένα τεράστιο δίκτυο συλλογής πληροφοριών στην Τουρκία..
  pentapostagma.gr

  Μου αρέσει!

 2. Ο/Η Mitsos λέει:

  Αφού είδανε και απόειδανε, κουβάλησαν το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο για να δημιουργεί κωλύμματα στο ρωσικό στόλο που κατεύθυνεται στη Συρία, τώρα που αρχίσανε να σφίγγουνε τα γάλατα με την Τουρκία κατάλαβαν ότι από την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ δεν έχουνε να περιμένουνε απολύτως τίποτα.

  Μέχρι και τον Τραμπ θυμήθηκε ο Τσίπρας αλλά μάλλον εισέπραξε ό,τι εισέπραξε και από τον Ομπάμα..

  Δυστυχώς δεν θεωρώ ότι η Ρωσία θα βοηθήσει ουσιαστικά, εκτός ίσως από το να κάνει ηλεκτρονικό πόλεμο και κατασκοπία εναντίον της Τουρκίας. Μόνοι μας θα πρέπει να βγάλουμε το φίδι από την τρύπα. Στη φάση που είναι η Ρωσία με ανοιχτό μέτωπο στην Ουκρανία, στη Συρία και στον Καύκασο, δεν μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά καθότι ο πόλεμος αυτός είναι ναυτικός και μια εμπλοκή στο Αιγαίο μπορεί να προκαλέσει σύγκρουση με τους φίλους και σύμμαχους μας Ευρωπαίους.

  Ετοιμάζεται ο Ερντογάν να ανοίξει τις κάνουλες και να στείλει εκατομμύρια μετανάστες στα νησιά και οι Ευρωπαίοι σφυράνε αδιάφορα.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s