Με προφορά!

About σχολιαστης

Σχολιάζω...
This entry was posted in καινούργιο συκώτι. Bookmark the permalink.

64 Responses to Με προφορά!

  1. Ο/Η Γιάννης -2 λέει:

    Ντροπή. Σαν ..λέτσος παρουσιάστηκε και χειρότερα συμπεριφέρθηκε, ιδίως με την γλώσσα του σώματος!

    Μου αρέσει!

  2. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    Το όλο στήσιμο του Τσίπρα ήταν τελείως απαράδεκτο, απλά κάκιστο, ειδικά εφόσον μιλάμε για εν ενεργεία πρωθυπουργό χώρας. Τόσο η εμφανισή του, που ήταν χάλια (αυτό το ανέκδοτο με την γραβάτα, που την απορρίπτουμε γιατί τάχα είμαστε αντισυμβατικοί, έχει καταντήσει πλέον μία γραφική ηλιθιότητα), οσο και η συμπεριφορά του αλλά και η στάση του σώματος που είχε όταν μιλούσε ο Ομπάμα, τόσο αρχικά στο μέγαρο Μαξίμου οσο και αργότερα στην κοινή συνέντευξη τύπου. Ο Ομπάμα ήρθε εδω για να μας βοηθήσει και ο βλάκας Τσίπρας έβγαζε προς τα έξω μία στάση του στυλ, έλα μην το παρατραβάς, άντε να τελειώνουμε.
    Πραγματικά, το παιδί το χαρακτηρίζει η σχεδόν πλήρης απουσία επίγνωσης των στιγμών και των καταστάσεων. Το μέγεθος της ανικανότητας του τον καθιστά άκρως επικίνδυνο.

    Μου αρέσει!

  3. Ο/Η Αλικη λέει:

    Μετα μου λετε οτι δεν ειναι πανυβλακας!

    Μου αρέσει!

  4. Ο/Η physicist λέει:

    Ο κ. Τσίπρας είναι αυτός που ξέρουμε και οι συνεχείς ειρωνίες πως δεν ξέρει να φέρεται έχουν ένα όριο. Κατά τη γνώμη μου, έχουν χάσει οποιοδήποτε ενδιαφέρον πλέον. Εφόσον ο ίδιος ο Πρόεδρος Ομπάμα υιοθέτησε ένα ύφος οικειότητας (Alexis), εισέπραξε το αντίστοιχο ύφος καταληψία. Αυτό είναι το επίπεδο του κ. Τσίπρα, αυτό του βγαίνει άμα τον αφήσεις αμολητό. Υπάρχει λόγος για την απόσταση και τη χρήση των αξιωμάτων στις δημόσιες προσφωνήσεις, δεν είναι όλα χαβαλές.

    Κατά τ’ άλλα, διάβασα μ’ ενδιαφέρον δηλώσεις του κ. Κ. Μητσοτάκη στις οποίες καταφέρεται πλέον κι εκείνος εναντίον των πολιτικών της λιτότητας. Τώρα, αν το κάνει επειδή το είπε ο Ομπάμα ή επειδή έτσι φυσάει ο άνεμος και η κ. Μέρκελ είναι πλέον άβολα, θα σε γελάσω. Μια φορά, το δέος ορισμένων μεταρρυθμιστών όταν λέει ο Ομπάμα ένα πράγμα και η καταφρόνια τους όταν το λέει ο Βούτσης είναι αξιοσημείωτα.

    Μου αρέσει!

  5. Ο/Η Αλικη λέει:

    Φυσικέ, κανένα οριο δεν εχουν οι ειρωνείες προς τον Τσιπρα, διοτι ο ο ιδιος μεταθέτει καθε φορά το οριο κάνοντας την μια αδιανόητη χοντράδα/βλακεία μετα την αλλη.
    Νομιζω οτι χθες έσπασε το προσωπικό του ρεκόρ.

    Κατα τα αλλα, εντάξει, δεν χωνεύεις τον Ομπάμα, το εχουμε καταλάβει, ομως οι συμψηφισμοί που επιχειρείς ειναι νομιζω κάπως άστοχοι.

    Μου αρέσει!

  6. Ο/Η physicist λέει:

    Δεν έχει να κάνει με τον Ομπάμα, τον οποίον έχω σε μεγάλη εκτίμηση. Έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας, όσο κακομαθημένος ή ανάγωγος κι αν είναι, δεν έδειξε π.χ. την ίδια συμπεριφορά όταν συνάντησε την κ. Μέρκελ (στο Βερολίνο — δεν θυμάμαι αν η Καγκελάριος έχει έρθει στην Αθήνα επί Τσίπρα, νομίζω ναι αλλά δεν είμαι βέβαιος).

    Υποψιάζομαι, λοιπόν, ότι πέρα από την αγανάκτηση «ότι μας έκανε ρεζίλι στους ξένους» (διότι έχει και έναν τέτοιο τόνο η μηντιακή κατακραυγή) υπάρχει κι ένα άλλο στοιχείο, δηλαδή το πόσο σεβασμό εμπνέει στον κ. Τσίπρα ο συνομιλητής του. Με τον Ολλάντ και με τον Ομπάμα, ο κ. Τ. ήταν απαράδεκτος, με την Μέρκελ τύπος και υπογραμμός (στο Βερολίνο που τον θυμάμαι, επαναλαμβάνω). Πώς εξηγείται αυτό;

    Μου αρέσει!

  7. Ο/Η physicist λέει:

    ΥΓ: οι λόγοι που χόρτασα από τις παρατηρήσεις σχετικά με τη συμπεριφορά του κ. Τσίπρα είναι πολλοί και διάφοροι, ο σημαντικότερος των οποίων είναι ότι ήμουν αντίθετος με τον ίδιο, το Κόμμα του και με ό,τι αυτό αντιπροσωπεύει από τότε που όλοι τους ήταν δημοφιλείς. Δεν χρειάζεται να βγαίνω απ’ τα ρούχα μου κάθε φορά που κάνει κάποια βλακεία: όταν από τη μια φέρεται στον Ολλάντ απρεπέστατα και την ίδια στιγμή ο Ολλάντ δεν χάνει την ευκαιρία να φλερτάρει με τον ίδιο και με το Κόμμα του, εμένα δεν μου πέφτει πλέον λόγος και δεν θα γίνω Μανταμσουσού ή Γυμνασιάρχης του 1960 να λέω ότι το παιδί μας ρεζίλεψε. Αν ρεζίλεψε κάποιον, ρεζίλεψε τον εαυτό του και μόνον, κι αφού δεν ενοχλεί εκείνους που θα έπρεπε να νοιώθουν προσβεβλημένοι, το θέμα δεν με αφορά πλέον.

    Μου αρέσει!

  8. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    εξακτεμάν (στα ελληνικά με γαλλική προφορά)

    Μου αρέσει!

  9. Ο/Η Αλικη λέει:

    Εσυ, Φυσικέ, ποια εξήγηση δίνεις;

    Πάντως, απο αυτα που γράφεις προκύπτει οτι -κατα την αποψη σου- ο Ομπάμα εμπνέει μικρότερο σεβασμό απο ο,τι η Μερκελ.

    Μου αρέσει!

  10. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Η δική μου είναι ότι και στη συνάντηση με τον Ολάντ και με την Μέρκελ και με τον Ομπάμα νόμιζε ότι το στυλ που εμφάνιζε ταίριαζε και πιθανά να μην το έχει ή να μην το έχει ακόμα.
    Ποιο;;
    Τη δυνατότητα κατά περίπτωση να εμφανίζεται αντισυμβατικός, δηλαδή όχι του μέσου όρου (μέτριος) και ταυτόχρονα να πετυχαίνει να είναι το αποτέλεσμα καλό.
    Με τον Ομπάμα είναι χαρακτηριστικό αυτό που θέλω να πω.
    Από την μία έχουμε έναν που είναι εξαιρετικός πώς χειρίζεται την αντισυμβατικότητα (τη σήμερον ημέρα αυτό έχει μεγάλη πέραση) και από την άλλη κάποιον (τον Αλέξη) που δεν το έχει.
    Ακόμα;; (θα δούμε, αλλά μάλλον δείχνει ότι έχει πολλές ανεπάρκειες).

    Την περίπτωση του μακαρίτη του Μιλτιάδη Έβερτ, την θυμάστε;;

    Μου αρέσει!

  11. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Και ας μην ξεχνάμε ότι ζούμε την εποχή όπου τα λάθη αυτά όχι μόνον συγχωρούνται αλλά επιβραβεύουνται κιόλας (Τραμπ κλπ).
    Ένα πράμα σαν την Μενεγάκη στην Πολιτική

    Μου αρέσει!

  12. Ο/Η Αλικη λέει:

    Για να πεις οτι καποιος «εχει πολλές ανεπάρκειες» σημαινει οτι πιστεύεις οτι υπάρχουν και τομείς, στους οποίους ειναι επαρκής.

    Σε τι επαρκεί ο Τσιπρας;

    Μου αρέσει!

  13. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Ενδεικτικά …και μη περιοριστικά (που λένε και οι νομομαθείς):
    Να κερδίζει εκλογές, να εκφράζει διαφορετικές προσδοκίες διαφορετικών κοινωνικών ομάδων και διάφορα τέτοια, να του στέλνει τον Μπάιντεν ο Ομπάμα .δις (όχι τώρα, τότε που ήταν ενεργός Πρόεδρος ΗΠΑ), να κάθεται ο Ολάντ μαζί του και να συζητάει, χωρίς να κολλάει στις κουλαμάρες του (του Τσίπρα λέω), να τον καλεί το ίδρυμα Λεβί να μιλήσει και γενικά να του κάνει δημόσιες σχέσεις (Κολούμπια και τέτοια) ΄…….
    Το αν φτάνουν στο να τον θεωρώ επαρκή και κατάλληλο .τελικά, άλλο θέμα, αλλά το στόρι ότι είναι ανεπαρκής ..γενικότερα, δεν με πείθει (ένα πράμα σαν το ότι ο Φϊλης ήταν ..αγράμματος και χωρίς παιδεία 😉 )
    Και ειδικά όταν έχει αν κάνει με ιδιορυθμίες στην συμπεριφορά (το στόρυ)

    Μου αρέσει!

  14. Ο/Η physicist λέει:

    Εσυ, Φυσικέ, ποια εξήγηση δίνεις;

    Εγώ καταρχάς πιστεύω ότι το ζήτημα είναι από πολιτική σκοπιά ασήμαντο. Πρόκειται κυρίως για θέμα αισθητικής, ανατροφής, Παιδείας και καλώς τρόπων, όλα σπουδαία πράγματα και σημαντικά. Αλλά πολιτικώς δεν έχει καμία σημασία. Η υπόθεση που κάνω είναι πως είτε επειδή ο Αμερικανός Πρόεδρος είναι απερχόμενος είτε επειδή υπάρχουν λόγοι να θεωρούνται οι Αμερικανοί «δεδομένοι» είτε για άλλους λόγους, ο Τσίπρας αισθάνεται χαλαρά και χύμα με τον Ομπάμα, κι επειδή δεν έχει μάθει (ακόμα) το παρκέ, βγάζει αυτό το αντιαισθητικό στιλ. Το οποίο όμως είναι από αδιάφορο έως ανεκτό στην άλλη πλευρά, επομένως θέμα τριτεύον.

    Πάντως, απο αυτα που γράφεις προκύπτει οτι -κατα την αποψη σου- ο Ομπάμα εμπνέει μικρότερο σεβασμό απο ο,τι η Μερκελ.

    Αυτό που πιστεύω ότι ισχύει είναι πως η Μέρκελ (πες επειδή είναι γυναίκα, πες Προτεστάντισσα από το Μεκλεμβούργο απόμακρη πες επειδή τον είχε στο χέρι τον Αλέξη) κρατάει αποστάσεις και το σήμα που δίνει είναι: μαζεμένα και όμορφα. Δηλαδή βάζει μια γραμμή σε μεγαλύτερη απόσταση.

    Μου αρέσει!

  15. Ο/Η Αλικη λέει:

    Αναγνώστη, επιμένεις να μην βλέπεις τα προφανή.

    Σε καθετί απο αυτα που αναφέρεις υπαρχει αντίλογος, αλλα δεν εχει νόημα.

    Μου αρέσει!

  16. Ο/Η Αλικη λέει:

    Φυσικέ, διαφωνώ ριζικά στο οτι δεν εχει καμια πολιτικη σημασία η αθλια εικονα ενός πρωθυπουργού σε συνάντηση με έναν αρχηγό κρατους -και τι κρατους!

    Η ερμηνεια που δίνεις ειναι λογικη, ομως για μένα αυτη ειναι αδιάφορη. Το αποτελεσμα (πρωθυπουργός καραγκιόζης) μετράει.

    Μου αρέσει!

  17. Ο/Η physicist λέει:

    Φυσικέ, διαφωνώ ριζικά στο οτι δεν εχει καμια πολιτικη σημασία η αθλια εικονα ενός πρωθυπουργού …

    Προχτές ήταν ο Φρανκ-Βάλτερ Στάινμάγιερ στην Άγκυρα, και η συμπεριφορά του Τσαβούσογλου (και του Ερντογάν) απέναντί του κρίθηκε από το Γερμανικό ΥΠΕΞ απρεπής. Και άλλοτε έχουν βρεθεί διάφοροι αντιπρόσωποι Κρατών σε επίσκεψη και έχουν ενοχληθεί από τη συμπεριφορά (πολιτική ή κοινωνική) των φιλοξενούντων: σε όλες τις περιπτώσεις έχουν βρει τρόπους και κανάλια να εκφράσουν τη δυσφορία τους. Με διαρροές και σχόλια στις εφημερίδες, με δηλώσεις «καλά πληροφορημένων κύκλων», με τούτο, με τ’ άλλο.

    Όλες οι χοντράδες των Τσίπρα & Co. σε σχέση με τον Ολλάντ (θυμάσαι: τη στάση του σώματος στην ανάκρουση των ύμνων, το μπουλούκ-ασκέρ στο επίσημο δείπνο, την βραδινή έξοδο στου Λάκη) πέρασαν εντελώς μα εντελώς απαρατήρητα, πλήρως ασχολίαστα από τον ευρωπαϊκό Τύπο. Το ίδιο και οι χτεσινές ομορφιές με τον Ομπάμα. Για μένα, αυτό σημαίνει ότι (για οποιουσδήποτε λόγους) αυτά του Τσίπρα του συγχωρούνται, δεν μετράνε. Κατά συνέπεια, οι αντιδράσεις στην Ελλάδα είναι μεν εξηγήσιμες στο βαθμό που ο Πρωθυπουργός της χώρας σου σε κάνει να νοιώθεις αμήχανα όταν χασμουριέται δίπλα στον Πρόεδρο των ΗΠΑ αλλά υπερβολικές με την έννοια ότι μας ξεφτίλισε και θύμωσε ο άλλος. Αν θύμωσε, άστον να το υποδείξει ο ίδιος.

    Μου αρέσει!

  18. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Αλίκη, το ότι τα αξιολογώ διαφορετικά σχετικά με το βάρος που έχουν στο πολιτικό επίπεδο, δεν σημαίνει ότι δεν τα βλέπω.
    Και μάλιστα στην πολιτική ζωή του σήμερα όχι ..γενικότερα (δεν θα συγκρίνω με εποχές Καραμανλή Παπανδρέου ή ακόμη και Μιτεράν ή Πάλμε)
    Και φυσικά (θα) υπάρχει αντίλογος.

    Μου αρέσει!

  19. Ο/Η physicist λέει:

    Παρεμπ, θυμάσαι που έλεγε κάποτε ο Βέλτσος πως είχε έρθει επίσκεψη ο Ντεριντά στην Αθήνα και τον πήγε σ’ ένα σκυλάδικο; Και η αοιδός τραγουδούσε «ντιριντάχτα, ντιριντάχτα», κι έλεγε ο Βέλτσος στον Γάλλο «το όνομά σου τραγουδάει», και ξεκρδιζόταν στα γέλια ο Προφεσέρ από το Παρίσι.

    Δεν ξέρω αν αληθεύει (Βέλτσος είναι αυτός) αλλά μπορώ κάλλιστα να φανταστώ ότι ισχύει. Και σκέφτομαι, ΟΚ, κάθεται ο άλλος κι αγωνιά αν θα του ήρθε ταμπλάς του Ολλάντ που τον πήγανε στου Λάκη, υποθέτοντας ότι ο Ολλάντ είναι τέτοιος Τιτάνας της καλλιέργειας που από Μότσαρτ και πάνω. Κι αν δεν είναι; Κι αν ο Ολλάντ είναι ένας πολύ συνηθισμένος άνθρωπος με νορμάλ γούστο και καλλιέργεια κι απλώς βρίσκει τον Λάκη διασκεδαστικό;

    Μου αρέσει!

  20. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Τέλος πάντων για να μην το ..κάνουμε στερεοφωνικό, εννοώ αυτό που είπε ο ..αποπάνω μου (Φυσικός)

    Μου αρέσει!

  21. Ο/Η physicist λέει:

    Ποιο από τα αποπάνω ωρέ Αναγνώστα; (Τα ίδια λέμε, όντως).

    😉

    Μου αρέσει!

  22. Ο/Η Αλικη λέει:

    Δεν ειπε κανενας οτι θύμωσε ο Ομπάμα. Δεν βασίζεται η κριτικη σε αυτο.

    Ως προς αυτο που λες: «του συγχωρούνται» γιατι δεν το βλέπεις αλλιώς; Οτι τον θεωρούν γελοίο κι οτι εχει το ακαταλόγιστο. Αλλο αν για διάφορους -ερμηνευσιμους- λογους αναγκαστικά νταραβεριζονται μαζί του.

    Σου θυμίζω οτι αποκαλύφθηκε πρόσφατα οτι ο Ολάντ τον έβαζε σε ανοικτή ακρόαση για να τον ακούν και οι άλλοι και να διασκεδάζουν.

    Αν εσυ δεν βρίσκεις κανένα σοβαρο λογο για να αγανακτούμε και να ασχολούμαστε με ολα αυτα, πάω πάσο.
    Γενικά, δεν πολυκατάλαβα το πνευμα της σημερινής σου παρέμβασης εδώ.

    Μου αρέσει!

  23. Ο/Η physicist λέει:

    … Γενικά, δεν πολυκατάλαβα το πνευμα της σημερινής σου παρέμβασης εδώ.

    Τι ακριβώς θέλεις να καταλάβεις; Και συγγνώμη που ρωτάω αλλά και προχτές έκανες την ίδια ερώτηση κι αρχίζω πλέον εγώ να μην καταλαβαίνω. Ποιο ακριβώς πνεύμα θέλεις να δεις; Εννοώ αυτά ακριβώς που γράφω παραπάνω, τίποτε λιγότερο ή περισσότερο, και τα οποία σαφώς δείχνουν τη δική μου ερμηνεία και προοπτική αυτών που συζητάμε. Εκφράστηκα κάπου με ασάφεια; Τι πνεύμα θέλεις να ανιχνεύσεις και σε ποια δίκη προθέσεων αρχίζεις πάλι να περιπλανάσαι;

    Μου αρέσει!

  24. Ο/Η Αλικη λέει:

    Συμπληρωματικά: Να συμπεράνω οτι θεωρούσες τον Ντεριντα σοβαρο πρόσωπο, Φυσικέ?

    Μου αρέσει!

  25. Ο/Η physicist λέει:

    Συμπληρωματικά: Να συμπεράνω οτι θεωρούσες τον Ντεριντα σοβαρο πρόσωπο, Φυσικέ?

    Η ερώτηση κινείται στα όρια του να είναι κακόπιστη, Αλίκη. Κάνε μου σε παρακαλώ τη χάρη, δεν αρμόζει.

    Μου αρέσει!

  26. Ο/Η Αλικη λέει:

    Καμια δικη προθέσεων. Θέληςα απλώς να καταλάβω το ποιντ σου, δεδομένου οτι η εικονα Τσιπρα χθες υπήρξε τοσο αθλια, ωστε ο σχολιασμός της να ειναι περίπου αυτονόητος.

    Επειδη, λοιπόν, παρενέβης με καποια σφοδρότητα και επέκρινες τον λογο του σχολιασμού, θέλησα να διαπιςτωςω τι ηταν αυτο που σε ενόχλησε τοσο.
    Αυτο, τίποτε αλλο.

    Μου αρέσει!

  27. Ο/Η aftercrisis λέει:

    «Απόμακρος» και «σοβαρός» ο Αλέξης με την Άνγκελα;
    Τι λέτε ωρέ; Είμαστε σοβαροί;
    Στην Ελλάδα μπορεί …. για να νομίζει το πόπολο μήπως ότι σούξου μούξου κτλ;
    Αλλά σο Βερολίνο και στις Βρυξέλλες ξεσάλωσαν στα ανέκδοτα για πρώην κνίτες.
    Οι κεία πράγματα, και για τους δυο.

    Μου αρέσει!

  28. Ο/Η physicist λέει:

    Αλίκη, οι κοινωνικές χοντράδες του Τσίπρα μου είναι πλέον αδιάφορες και όχι, ο σχολιασμός δεν είναι αυτονόητος. Αυτό έγραψα και εξήγησα το γιατί. Δεν έχω άλλην ανοχή σ’ αυτή την καχυποψία, ούτε όρεξη να επιδίδω διαρκώς αντισυριζαϊκά διαπιστευτήρια, αρκετά, οκ; Deal with it που λένε.

    Μου αρέσει!

  29. Ο/Η aftercrisis λέει:

    Συνελήφθησαν χαριεντιζόμενοι αγρίως σε πολλά τα ενσταντενέ, που λένε και οι Γάλλοι συν-εταίροι…

    Μου αρέσει!

  30. Ο/Η aftercrisis λέει:

    physicist,
    και οι δύο φωτογραφίες είναι από το Βερολίνο.
    Και δεν είναι σε μπυραρία .
    Η ίδια η κ. Μέρκελ έχει στο επίσημο σάιτ της καγκελαρίας μια πιο «ρομαντική», από συνάντηση στο γραφείο της:

    Μου αρέσει!

  31. Ο/Η aftercrisis λέει:

    Das Bundespresseamt verbreitete dieses Bild der Harmonie: Merkel zeigt Tsipras den Blick auf Berlin.

    Μου αρέσει!

  32. Ο/Η physicist λέει:

    Άφτερ, οικειότητα υπήρχε (ή μάλλον αναπτύχθηκε) αλλά διατηρήθηκε αμοιβαία ευπρέπεια, όχι αυτό το χάλι το χτεσινό, αυτό λέω. Ή δεν τα λέω καλά; Αν έχω (ξε)χάσει τεύχη, πες, έχει περάσει κι ένας άλφα καιρός.

    Μου αρέσει!

  33. Ο/Η Αλικη λέει:

    Φυσικέ, λυπάμαι ειλικρινά που μου αποδίδεις καχυποψία. Δεν υπαρχει. Ουτε σου ζήτησα αντισυριζαικα διαπιστευτήρια -απορώ που το λες αυτο.

    Επαναλαμβάνω οτι σημερα επιδίωξα να κανω διάλογο για τους λογους που ενοχλήθηκες.
    Αν ο τροπος μου θεωρήθηκε ανάρμοστος, σου ζήτω συγγνώμη.

    ΥΓ: Καμια φορά ο γραπτός λογος δεν αποδίδει σωστα το κλίμα της συζήτησης.

    Μου αρέσει!

  34. Ο/Η physicist λέει:

    Αλίκη, λυπάμαι που σε παρεξήγησα: το σχόλιο που μόλις έγραψες είναι ειλικρινές και το εκτιμώ. Ανακαλώ και ζητώ συγγνώμη κι εγώ απ’ τη μεριά μου.

    Μου αρέσει!

  35. Ο/Η Αλικη λέει:

    ΟΚ, Φυσικέ. Συμβαίνουν αυτα.

    ΥΓ: Με το -μαλλον ατυχές- σχολιο μου περι Ντεριντα θέλησα να υπαινιχθω την δικη μου αποψη για τον άνδρα.

    Μου αρέσει!

  36. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Τι έχει (είχε) ο Ντεριντά ;; 😆 😆

    Μου αρέσει!

  37. Ο/Η physicist λέει:

    Εγώ έχω μεγάλο σεβασμό στον Derrida, τι πρόβλημα έχει μαζί του η Αλίκη δεν καταλαβαίνω.

    😉

    Μου αρέσει!

  38. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Ναι και δεν το περιέλαβε και ο Πλάτωνας στους διαλόγους με το Σωκράτη, σαν τον Γοργία δηλαδή, για να έχουμε μια εξήγηση.
    Φυσικέ η γνώμη σου για τον ..σοσύρ ποια είναι;;
    (πρόσεξε τι θα απαντήσεις 😆 😆 )

    Μου αρέσει!

  39. Ο/Η physicist λέει:

    Φυσικέ η γνώμη σου για τον ..σοσύρ ποια είναι;;

    Σοσύρ όπως λέμε Ζαπάτα;

    (Αραμαϊκά εσύ, χεττιτικά εγώ κι όποιος κατάλαβε κατάλαβε …)

    😉

    Μου αρέσει!

  40. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    όοοοοοχι, όπως λέμε δομισμός (στρουκτουραλισμός στα ..ημεδεπά).
    Αυτός (ο άτιμος) ευθύνεται που είχε τέτοια πέραση το αποδομιστικό κίνημα καθότι πολύ ασφυκτικό το πλαίσιο με τη σχέση σημαινόντων σημαινομένων και τέτοια και οι μόνοι που βολεύονταν ήταν οι των θετικών επιστημών (υπολογιστές και έτσι) ενώ αντίθετα οι άλλοι οι πιο ζωηροί (των ανθρωπιστικών και των κινημάτων γενικότερα) δεν βολεύονταν και έτσι πλαισιώνανε τα ντεριντάδικα.
    Ορέες εποχές όμως 😆

    Μου αρέσει!

  41. Ο/Η physicist λέει:

    Αναγνώστα μου, είναι τέτοιος ο απύθμενος ωκεανός άγνοιας που έχω για τα ανθρωπιστικά, που δεν τολμώ να πω κουβέντα. Μόνο μια διαισθητική διαίσθηση για κάτι αρλούμπες με σάλτσα που βγαίνουν από κει έχω, κι αγανακτώ πότε-πότε, και πέραν αυτού ουδέν. 😉

    Μου αρέσει!

  42. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Να τα αφήσεις αυτά με τις άγνοιες, τα ξέρω και εγώ να τα κάνω 😆 😆 😆
    Θέλω να πω ότι όντως το κίνημα των ντεριντάδων ξέφυγε με απίθανα τσούρμα που ανέβηκαν στο άρμα του αποδομισμού, που έλεγε και ο Θείος παλιά στην Καλύβα (αυτό μάλλον εννοεί η Αλίκη και έχει δίκιο, συμφωνώ, για να μην νομίζει ότι την παρεξηγώ ή γίνομαι ανοίκειος, δεν θα τόκανα αν διαπίστωνα ότι την διακατέχει άγνοια) αλλά ΄πάταγε σε μια πραγματική ανάγκη που είχε να κάνει με την απελευθέρωση της ανθρώπινης σκέψης από το ασφυτκικό πλάισιο του στρουκτουρουλισμού.
    Ούτςε εγώ τα ξέρω καλά, τα λέω χοντρά για να συνεννοηθούμε στο παλίσιο της ανταλλαγής πειραγμάτων.
    Έτσι εισηγήθηκαν την απελευθέρωση του τύπου του σημείου από το περιεχόμενό του (σημαινόμενα σημαίνοντα και τέτοια) με αποτέλεσμα να ..μπουν σε κίνηση.
    Μετά ήρθαν οι μέλισσες 😆
    ¨Ομως αυτά που διάβασα με την τοπολογία (που μας υπέδειξες δηλαδή) είναι πολύ ενδιαφέροντα για το πώς παλιές παρακαταθήκες μπορούν σε άλλο πλαίσιο σήμερα να τοποθετηθούν και να αξιοποιηθούν.
    Και εκτός από τον Ντεριντά εννοώ και τους .σοφιστές 😆 😆 😆

    Μου αρέσει!

  43. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    ¨Οχι όλους (τους σοφιστές), κάτσε μην πάθουμε καμιά λαχτάρα πάλι, όσους σαν τον ΓΟργία έριξαν τον σπόρο για τον σκεπτικισμό αργότερα (να τα λέμε αυτά 😆 )

    Μου αρέσει!

  44. Ο/Η physicist λέει:

    Μου βάζεις δύσκολα, Αναγνώστη. Εγώ μια ζωή βολοδέρνω να βάλω νόημα ανάμεσα στο σημείο και το περιεχόμενό του, και να είναι όσο πιο μονοσήμαντο γίνεται, και περνάω άγρυπνες νύχτες άμα βλέπω ότι δεν είναι, και με κόβει κρύος ιδρώτας μήπως και του έδωσα το λάθος περιεχόμενο (του σημείου). Κι έρχεται τώρα ο ντεριντάς κι ο φουκώ (όχι αυτός με το εκκρεμές, ο άλλος) και δεν αφήνουν λίθο απανωτό; Δεν λέει. Στριμώχνομαι άσχημα με κάτι τέτοια.

    Μου αρέσει!

  45. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    τώρα και εγώ έτσι κάνω (στριμόχνωμαι και με ζορίζουν οι ανεξάρρτητες κινήσεις νοημάτων περιεχομένων τύπων κλπ, τα θέλω όλα ορισμένα), είναι που …έπηξε (το μυαλό μου …αλλά και γενικότερα) και ..ξέρω τι θέλω πια.
    Και προπαντός τι μου γίνεται 😆
    Αλλά τελικά σκέπτομαι ότι εγώ φταίω που αρκούμαι με τα λίγα και όχι οι …ντεριντοστραφείς (τότενες) που λέγανε ότι το ρεαλιστικό είναι το αδύνατο.
    Βέβαια τότε που ο ΓΑΠ μίλησε για την φαντασία στην εξουσία το ξανασκέπτομαι, δεν είναι αυτά για μας (τον είχες δει φαντάζομαι)

    Μου αρέσει!

  46. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    @physicist

    Ουτως η αλλως καποιος ειχε πει

    «Μελετατε τις λεπτομερειες. Αμφιβαλλετε για τα παντα»

    ΥΓ “Πειραγμενοι” αφορισμοι

    1. Τελικα ειμαι ενας κολυμβητης στην (απεραντη*) θαλασσα των αβεβαιοτητων

    Peter Greenaway

    2. Υπαναπυξη ειναι η αδυναμια συσσωρευσης εμπειριων (και επεξεργασιας τους για το κοινο καλο*)

    Edmundo Desnoes, Κουβανος συγγραφεας

    *ΑΦ

    ΥΓ Οι βεβαιοτητες εναι γι’ αυτους που γνωριζουν να επιλυουν ενα προβλημα με 1 εως 2 τροπους, λ.χ. ενας καλος τεχνιτης.

    Μου αρέσει!

  47. Ο/Η physicist λέει:

    Α ναι, ΑΦ, σωστά μιλάς αλλά εγώ μίλησα για σαφήνεια, όχι για βεβαιότητα. Έτερον εκάτερον. 🙂

    Μου αρέσει!

  48. Ο/Η physicist λέει:

    … Βέβαια τότε που ο ΓΑΠ μίλησε για την φαντασία στην εξουσία το ξανασκέπτομαι, δεν είναι αυτά για μας (τον είχες δει φαντάζομαι)

    Δεν τον είχα δει και γενικώς ελάχιστα έχω δει από τον ΓΑΠ διότι κάτι μου έλεγε ότι … δεν. Γίνομαι κατανοητός, υποθέτω.

    Μου αρέσει!

  49. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    Δηλαδη να διατυπωνουμε με σαφηνεια τις αβεβαιοτητες μας !

    Μου αρέσει!

  50. Ο/Η physicist λέει:

    Έτσι ακριβώς, ΑΦ!

    Μου αρέσει!

  51. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    ΑΠόλυτα (κατανοητός) και μάλιστα γλύτωσες και την εμπειρία (να δεις) για να καταλήξεις εκ των προτέρων εκεί που κατέληξαν και οι άλλοι («…δεν» ).
    Βέβαια κακό του κεφαλιού τους καθότι ο τεράστιος (σε αυτά) Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε πει από την αρχή αυτό που είπες τώρα «πολύ καλό και ευγενικό παιδί αλλά ..δεν (κάνει για την Πολιτική)»

    Μου αρέσει!

  52. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    Εντολή Πούτιν: Η Ρωσία αποσύρεται από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης
    Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016 15:27 UPD:16:48

    Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν υπέγραψε εκτελεστική πράξη με την οποία διατάσσεται η απόσυρση της χώρας από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ICC) της Χάγης, εν μέσω φημών για παραπομπή Ρώσων στρατιωτικών στο δικαστήριο για τη βοήθεια που παρέχουν στο καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ στη Συρία και για τη δράση τους στην κατάληψη της ουκρανικής Κριμαίας.

    Ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους δίνει εντολή στο υπουργείο Εξωτερικών να ενημερώσει τον ΟΗΕ για την απόφαση της χώρας να διακηρύξει ότι δεν εμπίπτει στη δικαιοδοσία του δικαστηρίου την Τετάρτη, σε μια κίνηση στην οποία έχουν προχωρήσει ήδη αφρικανικές χώρες όπως η Γκάμπια, η Νότια Αφρική και το Μπουρούντι.
    Τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης σημειώνουν ότι η Ρωσία αποσύρεται από την αναγνώριση του καταστατικού της Ρώμης του 2002 για το ICC, το οποίο ορίζει τους σκοπούς και τις εξουσίες της Χάγης, μολονότι το Κρεμλίνο έτσι κι αλλιώς δεν είχε κυρώσει ποτέ τη συμφωνία επί του καταστατικού που είχε υπογράψει το 2000.

    http://www.naftemporiki.gr/story/1172134/entoli-poutin-i-rosia-aposuretai-apo-to-diethnes-dikastirio-tis-xagis

    ΥΓ Το παγκοσμιο συστημα αποκτα εναν μεγαλο κρικο αβεβαιοτητας.

    Μου αρέσει!

  53. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    Που ειναι ο ΜΗτσος να σχολιασει η απόσυρση της Ρωσιας από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ICC) της Χάγης,;

    Μου αρέσει!

  54. Ο/Η δεξιος λέει:

    Δεν υπάρχει καμμιά αβεβαιότητα.Όταν όλες οι δυνάμεις που κάνουν συνήθως στρατιωτικές επεμβάσεις δεν αναγνωρίζουν το δικαστήριο δεν έχει και μεγάλη αξία επειδή το αναγνωρίζει η Ολλανδία.
    Οι ΗΠΑ όχι μόνο δεν αναγνώρισαν τη δικαιοδοσία του δικαστηρίου αλλά έχουν ψηφίσει νόμο που εξουσιοδοτεί τον Πρόεδρο να ενεργήσει στρατιωτικά για την απελευθέρωση τυχόν Αμερικανού στρατιωτικού που θα συλληφθεί για να παραπεμφθεί στο δικαστήριο.

    Μου αρέσει!

  55. Ο/Η physicist λέει:

    Ο Τσίπρας διαβεβαίωσε τον Ερντογάν ότι οι πληρωμές της ΕΕ θα συνεχιστούν

    […] Tsipras habe Erdoğan in dem Telefonat gesagt, dass das EU-Türkei-Flüchtlingsabkommen eingehalten werden müsse, wie es aus Regierungskreisen in Athen hieß. Die Türkei werde die von der EU versprochene finanzielle Unterstützung in vollem Umfang erhalten, soll Tsipras gesagt haben.

    Ο Τσίπρας είπε στον Ερντογάν στην τηλεφωνική τους συνομιλία ότι η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το Προσφυγικό επιβάλλεται να διατηρηθεί, αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι στην Αθήνα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πρόσθεσε ότι η Τουρκία θα λάβει από την ΕΕ την πλήρη υποσχεθείσα οικονομική υποστήριξη.

    Όχι μόνο δεν γράφτηκε στον ξένο Τύπο ούτε μία αράδα για τους μορφασμούς και τα χασμουρητά του κ. Τ. με τα οποία γέμισε το ελληνικό Διαδίκτυο, αλλά την επαύριο της αναχώρησης του Προέδρου Ομπάμα, ο Έλληνας ΠΘ προήχθη σε αγγελιοφόρο των αποφάσεων της ΕΕ προς τον κ. Ερντογάν. Λυπάμαι για τους αδιόρθωτα ευρώπληκτους στην Ελλάδα που διατηρούν έναν τεχνητό δυισμό στο νου τους κι αναμένουν αφελώς λύτρωση από την πεφωτισμένη Δύση. Δεν θα έρθει, διότι τα πράγματα είναι (δυστυχώς) πολύ πιο πολύπλοκα.

    Πηγή: http://www.zeit.de/politik/ausland/2016-11/fluechtlinge-eu-tuerkei-recep-tayyip-erdogan-alexis-tsipras

    Μου αρέσει!

  56. Ο/Η Αλικη λέει:

    Φυσικέ, ευτυχώς που μας υπενθυμίζεις οτι ειμαστε αφελείς. Ετσι, για να αποκτήσουμε λιγη αυτογνωσία!

    ΥΓ: Μήπως συνδέεις δυο άσχετα μεταξυ τους θεματα; Λέω, μήπως.

    Μου αρέσει!

  57. Ο/Η physicist λέει:

    Αλίκη, απλώς επισημαίνω πως το θέμα που έγινε Ομηρικό Έπος στην Ελλάδα πέρασε απολύτως απαρατήρητο στο εξωτερικό. Και ότι αντί για υποβάθμιση του ρόλου του Α.Τ. βλέπουμε να έχει και θέση διαμεσολαβητή ανάμεσα στην ΕΕ και τον κ. Ερντογάν. Κάνω απλώς reality check, τίποτε περισσότερο. Επί δε της ουσίας, μία ΕΕ η οποία ασμένως συνεργάζεται με φριχτούς δικτάτορες, μην περιμένεις να ενοχληθεί από ένα χασμουρητό και μιαν απρεπή συμπεριφορά ενός πρώην καταληψία.

    Μου αρέσει!

  58. Ο/Η δεξιος λέει:

    Kανείς δεν περιμένει κάποια λύτρωση από την πεφωτισμένη Δύση.Δεν ψηφίζουν αυτοί στις εκλογές μας.Η «λύτρωση» εάν έλθει θα έλθει από τους ψηφοφόρους.

    Μου αρέσει!

  59. Ο/Η physicist λέει:

    Δεξιέ, αν δεις σχόλια και παρατηρήσεις από μεγάλο μέρος αντισυριζαίων στο ευρύ Διδίκτυο (όχι εδώ, τονίζω) θα διαπιστώσεις μια διάχυτη ελπίδα/προσδοκία ότι οι μεγάλοι θα τραβήξουν το αυτί του Αλέξη και θα τον ταπεινώσουν, οπότε θα θριαμβεύσει η σώφρων και φιλοδυτική παράταξις της Ελλάδος. Ή, αντίστοιχα, ότι ο λαός θα ψηφίσει το ορίτζιναλ φιλοδυτικό, αφού δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Καμιά φορά αυτά συνοδεύονται κι απ’ το κρυφό παράπονο γιατί η Δύση η ψεύτρα η άτιμη δεν στηρίζει τα καλά παιδιά αλλά τον Αλέξη το αλάνι κ.ο.κ.

    Μου αρέσει!

  60. Ο/Η Αλικη λέει:

    Φυσικέ, μετα την νικη και επομένως την ηγεμονία Τραμπ στο ΝΑΤΟ -και οχι μονον-, η ΕΕ ειναι ο,τι καλύτερο διαθέτει ο πλανήτης (και η χώρα μας).

    Η διαρκής αντιευρωπαϊκή γκρίνια -για να το θέσω κομψά- ενέχει στοιχεια αυτοκαταστροφής.
    Το λέω επειδη διαπιστώνω οτι σε διακρίνει μια καποια εμμονή επι του θεματος. Ολοι εμεις οι -κατα την αποψη σου- «αφελείς» δεν αγνοούμε τη συνθετότητα των διεθνων πραγματων -οπως φαίνεται οτι προεξοφλείς- απλώς ίσως σκεπτομαστε με διαφορετικά κριτηρια.
    Δες το κι ετσι!

    Μου αρέσει!

  61. Ο/Η physicist λέει:

    Αλίκη, δεν το βλέπεις ότι η ΕΕ δεν έχει απολύτως κανένα πρόβλημα με τον Τσίπρα και τον Σύριζα που τόσο σε/μας απωθούν πολιτικά, αισθητικά και πολιτιστικά; Όσο για τη «διαρκή αντιευρωπαϊκή γκρίνια», τι να κάνουμε: το σπίτι μου είναι, αυτό επιδιώκω πρωταρχικά να είναι της προκοπής, γι’ αυτό έχω την καλύτερη γνώση, σ’ αυτό έχω δικαίωμα ψήφου, αυτό θα την ακούσει την πιο σκληρή κριτική.

    (Ο Τραμπ δεν έχει σχέση με το ζήτημα, απολύτως καμία).

    Μου αρέσει!

  62. Ο/Η δεξιος λέει:

    Κακώς το πιστεύουν.Η Ευρώπη δεν έχει λόγους να επέμβει στα της Ελλάδος εάν αυτή δεν την ενοχλεί.Τα βόρεια σύνορα έκλεισαν και εάν η Ελλάδα γίνει αποθήκη λαθρομεταναστών με τη βούλησή της δικό της πρόβλημα.
    Άλλωστε και η Ευρώπη αλλάζει.Την άνοιξη μας αποχαιρετά και ο Ολάντ στη Γαλλία.Όποιος καταλάβει που φυσάει ο άνεμος το κατάλαβε,όποιος δεν το κατάλαβε την πάτησε.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.