Επετεύχθη συμφωνία για το ΕΣΡ – Δεκτή η πρόταση ΝΔ για τοποθέτηση του Αθ. Κουτρομάνου ως προέδρου

Liberal  /  Επετεύχθη συμφωνία για το ΕΣΡ – Δεκτή η πρόταση ΝΔ για τοποθέτηση του Αθ. Κουτρομάνου ως προέδρου

«Λευκό καπνό» έβγαλε η έκτη κατά σειρά Διάσκεψη των Προέδρων, με την ΝΔ να λαμβάνει τις απαραίτητες εγγυήσεις προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία για την σύσταση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Ειδικότερα, εκτός της Χρυσής Αυγής του ΚΚΕ και της Ένωσης Κεντρώων που δήλωσαν παρών, όλα τα υπόλοιπα κόμματα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ, Ποτάμι στήριξαν τον Αθανάσιο Κουτρομάνου για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ. Συνεπώς συγκεντρώθηκε η πλειοψηφία των 4/5, αφού 20 βουλευτές υπερψήφισαν την πρόταση του Προέδρου της Βουλής, ενώ τέσσερις βουλευτές είπαν παρών!

Να σημειωθεί ότι υπήρξε μια αλλαγή της τελευταίας στιγμής σε ότι αφορά την σύνθεση της ανεξάρτητης αρχής, αφού την θέση του Βασίλη Κουφόπουλου πήρε ο Γιώργος Πλειός. Η τελική σύνθεση έχει ως εξής: Πρόεδρος: Αθανάσιος Κουτρομάνος, αντιπρόεδρος Ροδόλφος Μορώνης. Μέλη: Πόπη Διαμαντάκου, Βασίλης Καραποστόλης, -Νίκο Κιάος, Γιώργος Πλείος – Λίλιαν Μήτρου – Δήμητρα Παπαδοπούλου (διανύει θητεία της μέχρι 2018 έτσι κι αλλιώς) και ο Γιώργος Σαριδάκης.

Το χρονικό της συμφωνίας

Είχε προηγηθεί της συμφωνίας η δέσμευση του Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση  ενώπιον των μελών της Διάσκεψης, κατόπιν σχετική προτροπής του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Νίκου Δένδια, ότι ο αριθμός των αδειών θα επανεξεταστεί προς τα… πάνω από την ανεξάρτητη αρχή.

«Σαφής η δέσμευσή μας ότι και το ΕΣΡ θα κινηθεί σε μια αντίληψη, σε μια διερεύνηση με ανοικτό τον ορίζοντα σε έναν αυξημένο αριθμό για το οποίο θα υπάρξει διάλογος», σημείωσε ο κ. Βούτσης, με τον κ. Δένδια να ξεκαθαρίσει ότι αξιωματική αντιπολίτευση προσβλέπει όχι σε μια εικονική αύξηση δηλαδή από τις 4 άδειες να δοθεί άλλη μια, δηλαδή συνολικά πέντε.  «Θεωρώ την δήλωση του Προέδρου της Βουλής επαρκή για να συνεχίσουμε την συζήτηση. Μετά την δήλωσή σας ανοίγει ένας δρόμος συνεννόησης», συμπλήρωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Βουλής επανήλθε, υποστηρίζοντας ότι είναι απολύτως σαφές ότι το ΕΣΡ θα έχει τον βασικό λόγο στον αριθμό των αδειών, «ο οποίος μπορεί να είναι αυξημένος σε σχέση με αυτόν που είχε νομοθετηθεί».

«Εμείς προσβλέπουμε στη δική σας καθαρή θέση και λιγότερο σε αυτή την αρμοδίου Υπουργού, Νίκου Παππά. Δεν έχει παίξει τον εποικοδομητικό ρόλο που θα έπρεπε. Προσβλέπουμε σε αυτό που θα πείτε και δεχόμαστε ότι ο λόγος σας είναι ισχυρότερο από τον νόμο που ψήφισε η Βουλή», απάντησε ο Ν. Δένδιας.

Ο ίδιος νωρίτερα «καλωσόρισε» την δήλωση του Νίκου Παππά και διεμήνυσε ότι πλέον ο Υπουργός «προσχωρεί σε ένα πλαίσιο σκέψης πολύ ορθότερο από την αρχική επιλογή του για τις 4 άδειες». «Πρέπει να σας πω ότι η δική μας θέση ήταν υπέρ της εκμετάλλευσης του συνόλου του φάσματος  διότι αυτό εξυπηρετεί την δυνατότητα ενημέρωσης των Ελλήνων χωρίς τον περιορισμό του συνταγματικού δικαιώματός τους στην ενημέρωση», συμπλήρωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Νωρίτερα ο Πρόεδρος της Βουλής έκανε μια αναδρομή στις παλαιότερες συνεδριάσεις, ξεκαθαρίζοντας ότι προσήλθε με διάθεση «να είναι η σημερινή η τελευταία διάσκεψη» και να προχωρήσει η συγκρότηση του νέου ΕΣΡ, ώστε πολύ γρήγορα να προχωρήσει και η διαδικασία για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών. Υπενθύμισε, δε, ότι για το θέμα αριθμού αδειών «υπήρξε προ δίωρου δήλωση του αρμοδίου υπουργού για τα ΜΜΕ και την ψηφιακή πολιτική με βάση την οποία επισημαίνει ότι το ΕΣΡ είναι αποκλειστικά αρμόδιο για διεξαγωγή διαγωνισμού και πως ο αριθμός θα είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης πολιτικών κομμάτων και ΕΣΡ».

Σύμφωνο το ΠΑΣΟΚ με Κουτρομάνο

Σύμφωνο εμφανίζεται και το ΠΑΣΟΚ με την πρόταση του Προέδρου της Βουλής σχετικά με το πρόσωπο του Αθανάσιου Κουτρομάνου.

Είναι ενδεικτικό ότι ο εκπρόσωπος του κόμματος, Ανδρέας Λοβέρδος, είπε ότι λυπάται που δεν τον σκέφτηκε το ΠΑΣΟΚ, καθώς, όπως είπε, «το τεκμήριο της αμεροληψίας του είναι υψηλότατο». Ο ίδιος, πάντως, ζήτησε λίγο χρόνο προκειμένου να τοποθετηθεί επί των υπόλοιπων προσώπων, ενώ έκανε λόγο για αναδίπλωση της Νέας Δημοκρατίας.

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση κατά του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά και δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ έδωσε «μάχη άμυνας, υπέρ του Συντάγματος».

«Το ΣτΕ ξεκαθάρισε τα πράγματα. Ο κ. Παππάς, όμως, έχανε σε αξιοπιστία, βρέθηκε αγκαζέ με υποψήφιο καναλάρχη. Μετά την απόφαση του ΣτΕ που ήταν ήττα της κυβέρνησης και του υπουργού, δεν παραιτήθηκε. Δικαίωμά του. Αλλά και εμείς αναρωτιόμαστε τί σημαίνουν αυτά και η αναβάθμισή του», σημείωσε ο κ. Λοβέρδος.

Σ. Λυκούδης: Προτείνουμε τον Μ. Σταθόπουλο, αλλά  πλέον δημιουργείται το πολιτικό πλαίσιο για να συγκροτηθεί το ΕΣΡ

AdTech Ad

Την δική του πρόταση για πρόεδρο του ΕΣΡ τον Μιχάλη Σταθόπουλο κατέθεσε ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Λυκούδης, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται «για πρόταση που ενίσταται σε οποιαδήποτε θετική κατάληξη». «Δεν έρχεται όμως η πρόταση μας απέναντι σε αυτή για τον κ. Κουτρομάνο», συμπλήρωσε ο κ. Λυκούδης και ξεκαθάρισε ότι πλέον δημιουργείται το πολιτικό πλαίσιο για να συγκροτηθεί το ΕΣΡ. Παράλληλα, χαρακτήρισε ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα την τοποθέτηση της ΝΔ και συντάχθηκε με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευση, που απαίτησε την σφραγίδα του Νίκου Βούτση.

Ε. Μεϊμαράκης: Χαίρομαι γιατί πραγματικά η ΝΔ επανεξέτασε την στάση της

Το παράπονο για τα φίλια πυρά που έχει δεχθεί, κυρίως από δημοσιογράφους, εξέφρασε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ, Ευάγγελος Μειμαράκης μιλώντας στη Διάσκεψη των Προέδρων. Μάλιστα, ανέφερε ότι επειδή συμφώνησε με πρόταση για πρόεδρο τον Ρ. Μορώνη αναφέρθηκε ακόμα και ως «παράγκα, όχι από συναδέλφους, αλλά από κονδυλοφόρους».

Υπενθύμισε ότι ο κ. Μορώνης ήταν πρόταση της Νέας Δημοκρατίας και ξεκαθάρθσε ότι δεν στέκεται στα πρόσωπα, αφού θα συνταχθεί με το κόμμα του, όποιο πρόσωπο και να είχε προτείνει η Νέα Δημοκρατία. Παράλληλα, χαιρέτισε την στάση του κόμματός του, ενώ διεμήνυσε ότι δεν μετέχει σε στην εσωκομματική συζήτηση για τα πρόσωπα και το ονόματα που ακούγονται. «Είμαι μέλος ΝΔ εδώ παρίσταμαι ως πρώην ΠτΒ.  Συντάσσομαι με κόμμα μου αν και δεν συμμετέχω την εσωκομματική συζήτηση για τα πρόσωπα και τα υπόλοιπα ζητήματα που αφορούν το ζήτημα. Λι εγώ είχα την άποψη ότι έπρεπε να γίνει ΕΣΡ από τότε που ήμουν πρόεδρος της Βουλής κι από τότε έκανα προσπάθειες», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος με έντονο ύφος παραδέχτηκε ότι πρέπει πλέον να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα ότι το «τηλεοπτικό τοπίο πρέπει να ρυθμιστεί». «Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Και με λυπεί το γεγονός όταν προτείνεται ένα πρόσωπο να λένε ότι αυτός που το προτείνει είναι του τάδε καναλάρχη ή εκδότη . Προσέξτε κύριε πρόεδρε από εδώ και στο εξής η εικόνα πρέπει να είναι συνεννόησης κι όχι συναλλαγής», συμπλήρωσε.

Μ. Γεωργιάδης (Ένωση Κεντρώων): Υπάρχουν βήματα προς το δρόμο της συναίνεσης.

Θετικά φαίνεται ότι διάκειται η Ένωση Κεντρώων στην πρόταση του Προέδρου της Βουλής, για την συγκρότηση του ΕΣΡ. Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης πλέον έχουν γίνει βήματα προς τον δρόμο της συναίνεσης, ενώ ζήτησε να διακοπεί η διαδικασία για 15 λεπτά, ώστε να λάβει το κόμμα του απόφαση για τα υπόλοιπα πρόσωπα.

Ν. Κακλαμάνης: Δεν θα ασκήσουμε βέτο για τον κ. Κουτρομάνο

Έκκληση ώστε να μην επιδοθούν τα μέλη της Διάσκεψης σε ονοματολογία απηύθυνε ο βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης. «Μην πάμε στην ονοματολογία να βγουν κάποια πρόσωπα και στη θέση τους να μπουν άλλα. Μετά τις διαβουλεύσεις μας,  μετά διάλειμμα να έρθουμε και να μιλήσει ένας από κάθε κόμμα εκφράσει άποψη να ψηφίσουμε και τέλος», τόνισε ο κ. Κακλαμάνης, ενώ διευκρίνισε ότι η ΝΔ δεν θέτει βέτο σχετικά με το πρόσωπο του κ. Κουτρομάνου.

Σπ. Δανέλλης: Να τελειώνουμε με αυτή εκκρεμότητα για να μπούμε στην ουσία των διαδικασιών

Να σταλεί το μήνυμα ότι η σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων δεν είναι αποτέλεσμα μικροπολιτικών παζιαρών αλλά «η καλύτερη σύνθεση για να υλοποιήσει το μεγάλο έργο από εδώ και μπρος που πρέπει να στηρίζει το πολιτικό σύστημα»,  ζήτησε ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλλης. Ο ίδιος συμφώνησε με τον  Ε. Μειμαράκη ότι υπάρχει ο κίνδυνος να θεωρηθεί ότι το σημερινό αποτέλεσμα όχι προϊόν ωριμότητας και σύνθεσης αλλά συναλλαγής, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί. «Η πρόταση σας για σύνθεση μελών δεν είναι πρόβλημα που δεν μπορεί να ξεπεραστεί – ένας συνδυασμός Κουτρομάνου – Σταθόπουλου θα ήταν το ιδανικό αλλά αυτά τα συζητάμε», κατέληξε.

Advertisements

About σχολιαστης

Σχολιάζω...
This entry was posted in Πολιτική. Bookmark the permalink.

8 Responses to Επετεύχθη συμφωνία για το ΕΣΡ – Δεκτή η πρόταση ΝΔ για τοποθέτηση του Αθ. Κουτρομάνου ως προέδρου

 1. Ο/Η zepos λέει:

  Σημαντική είναι και η δήλωση Βούτση γαι αυξημένο αρ. αδειών.. Αυτή η δήλωση ήταν που έκανε την ΝΔ να υποχωρήσει στην απαίτηση για πλήρη απόσυρση του ν.ομου Παππά, λάθος για την προσωπική μου άποψη και το λέω γιατί τους είχαν στριμώξει στο κάγκελο και δεν έπρεπε να τους αφήσουν να ξεφύγουν.. Εάν έστηναν νέο αντισυνταγματικό νόμο θα είχαν τα ίδια..
  Πιστεύω οτι η αρνητική θέση Μεϊμαράκη στην πλήρη απόσυρση – προφανώς κατόπιν οδηγιών κουρασμένου – τους ανάγκασε να κάνουν πίσω.. Τον άκουσα να δηλώνει στην διάσκεψη δυο φορές οτι τον άφησαν έξω από τις εσωτερικές συσκέψεις για το ΕΣΡ…
  Όμως επειδή η αξιοπιστία των συριζανέλ είναι ανύπαρκτη μένει να δούμε τι έχουν σκεφτεί μετά την συγκρότηση του ΕΣΡ..
  Δεν ξεχνώ οτι μόλις 3 μέρες πριν ο ίδιος ο Βούτσης είχε δηλώσει με παρίσσια περιφρόνηση, οτι 3 άδειες …άντε 4 το πολύ είναι αρκετές!

  Μου αρέσει!

 2. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

  Μία είδηση που έχει ενδιαφέρον. Αν μη τι άλλο γιατί υπουργός ψηφιακής πολιτικής είναι το ίδιο άτομο που χειρίστηκε το ζήτημα της αδειοδότησης των καναλιών.

  http://www.kathimerini.gr/882887/article/epikairothta/ellada/metaferontai-armodiothtes-apo-thn-eyp

  Μεταφέρονται αρμοδιότητες από την ΕΥΠ

  ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

  Στο νεοσύστατο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής πρόκειται να μεταφερθεί η Εθνική Αρχή Αντιμετώπισης Ηλεκτρονικών Eπιθέσεων (CERT), που μέχρι πρότινος υπαγόταν στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ). Αυτό προβλέπει, μεταξύ άλλων, το Προεδρικό Διάταγμα (123) για τη «Σύσταση υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής», που δημοσιεύθηκε την 4η Νοεμβρίου στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως». Σε περίπτωση που δεν υπάρξουν ανατροπές της τελευταίας στιγμής στον κυβερνητικό σχεδιασμό, η αρμοδιότητα της πρόληψης και αντιμετώπισης ηλεκτρονικών επιθέσεων μεταβιβάζεται από την ΕΥΠ στο νέο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, υπό τον Νίκο Παππά.

  Σχετική πρόβλεψη υπήρχε αρχικά στον νόμο για τη σύσταση Γ.Γ. Ψηφιακής Πολιτικής. Ψηφίστηκε μαζί με άλλα προαπαιτούμενα τον περασμένο Μάιο. Το άρθρο 2 του σχετικού νόμου προέβλεπε ότι «η Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής ορίζεται ως Εθνική Αρχή Αντιμετώπισης Περιστατικών Παραβίασης Ασφάλειας Πληροφοριακών Συστημάτων (Εθνικό CERT) και συνεργάζεται προς τούτο με τις ανάλογες υπηρεσίες του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και Προστασίας του Πολίτη». Η μεταφορά αρμοδιοτήτων της ΕΥΠ στη νέα κυβερνητική «δομή» ολοκληρώθηκε με την υπογραφή, παραμονές του ανασχηματισμού, του Προεδρικού Διατάγματος για τη σύσταση υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής. Και αυτό διότι στο σχετικό Π.Δ. αναφέρεται ρητά ότι το σύνολο των αρμοδιοτήτων της Γενικής Γραμματείας μεταφέρεται στο υπό σύσταση υπουργείο. Στο πρόσφατο παρελθόν (Αύγουστος 2015), η Εθνική Αρχή Αντιμετώπισης Ηλεκτρονικών Επιθέσεων της ΕΥΠ είχε ερευνήσει υπόθεση υποκλοπής των emails 15.000 Ελλήνων πολιτών. Τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, αντίστοιχα, είχε τεθεί επικεφαλής έρευνας για επιθέσεις της ομάδας χάκερ «Armada Collective» σε πιστωτικά ιδρύματα της χώρας.

  Σύμφωνα με μια εκδοχή, η μεταφορά αρμοδιοτήτων από την ΕΥΠ στο νέο υπουργείο θα λύσει προβλήματα συνεργασίας με συναρμόδιους φορείς που ανέκυπταν λόγω του «ειδικού» χαρακτήρα της υπηρεσίας.

  Ωστόσο, αρκετοί εκφράζουν επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητα του νέου «σχήματος» επισημαίνοντας ότι, σύμφωνα με τη διεθνή πρακτική, οι μυστικές υπηρεσίες αποτελούν την Εθνική Αρχή Αντιμετώπισης Ηλεκτρονικών Επιθέσεων.

  Μου αρέσει!

 3. Ο/Η aftercrisis λέει:

  Σαιξπηρικό τέλος του κωμωδιοδράματος
  1. Πολύ Κακό για το Τίποτα (τα μέχρι χθές της υπόθεσης)
  2. Το Ημέρωμα της Στρίγγλας (το τελικό φώτο φινις είχε δύο εξημερωμένες στρίγγλες ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ)

  Μου αρέσει!

 4. Ο/Η physicist λέει:

  Άσχετο: σε μια κίνηση που αποτέλεσε αντικείμενο μακράς συζήτησης και διαβούλευσης για ένα σοβαρό θέμα της Ιατρικής Ηθικής, το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα έναν νέο Νόμο. Σύμφωνα μ’ αυτόν, επιτρέπονται πλέον οι κλινικές έρευνες και δοκιμές νέων φαρμακευτικών ουσιών που σχετίζονται με την θεραπεία της άνοιας σε ασθενείς οι οποίοι ούτε είναι σε θέση να εγκρίνουν τη συμμετοχή τους αλλά ούτε και μπορούν να αναμένουν βελτίωση της δικής τους κατάστασης από ενδεχόμενη επιτυχία του φαρμάκου. Μέχρι τώρα αυτό δεν επιτρεπόταν. Αυστηρή προϋπόθεση είναι να έχει δώσει ο ασθενής τη συγκατάθεσή του εκ των προτέρων, σε ανύποπτο χρόνο και σε πλήρη κατοχή των νοητικών του ικανοτήτων.

  Μου αρέσει!

 5. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

  Δεν θα μεταφερθεί τελικά στο νέο υπουργείο ψηφιακής πολιτικής το τμήμα της ΕΥΠ που αφορούσε την αντιμετώπιση ηλεκτρονικών επιθέσεων, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού.

  http://www.kathimerini.gr/883182/article/epikairothta/politikh/ma3imoy-den-metaferetai-tmhma-ths-eyp-sto-niko-pappa

  Σε διάψευση των δημοσιευμάτων ότι στο νέο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης μεταφέρεται τμήμα της ΕΥΠ προχώρησε την Παρασκευή το γραφείο του πρωθυπουργού, κατηγορώντας τη ΝΔ για «ψευδείς εντυπώσεις εις βάρος της κυβερνητικής πολιτικής και του νέο υπουργείου.

  «Στον ζήλο της να δημιουργήσει ψευδείς εντυπώσεις εις βάρος της κυβερνητικής πολιτικής και του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, η ΝΔ προφανώς δεν διάβασε τον συστατικό νόμο της Γενικής Γραμματείας Ψηφιακής Πολιτικής (ΓΓΨΠ)» τονίζει η κυβέρνηση.

  Σύμφωνα με το Μαξίμου, η ανακοίνωση της ΝΔ περί δήθεν ανάληψης «τμήματος των μυστικών υπηρεσιών από τον Υπουργό», αναφέρεται σε υποτιθέμενη μεταφορά της Εθνικής Αρχής Αντιμετώπισης Ηλεκτρονικών Επιθέσεων από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών στη Γ.Γ. Ψηφιακής Πολιτικής και κατ’ επέκταση στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

  «Αυτή η μεταφορά δεν προβλέφθηκε ποτέ στον συστατικό νόμο της ΓΓΨΠ 4389/2016· αντιθέτως αυτός (άρθρ. 160, παρ. θ) ορίζει ότι η ΓΓΨΠ συνεργάζεται με την Εθνική Αρχή Αντιμετώπισης Περιστατικών Παραβίασης Ασφάλειας Πληροφορικών Συστημάτων (Εθνικό CERT)» αναφέρει.

  «Επειδή η ψηφιακή πολιτική και η ασφάλεια των πληροφοριακών συστημάτων, πόσω μάλλον η εθνική ασφάλεια, απαιτούν εξειδικευμένη γνώση, τεκμηρίωση και νηφάλια προσέγγιση, καλούμε το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να τοποθετείται επί τέτοιων ζητημάτων με την απαραίτητη νηφαλιότητα, προσοχή, και χωρίς ανακρίβειες χάριν δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

  «Η σύσταση του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης αποτελεί τομή για την ελληνική δημόσια διοίκηση και διακυβέρνηση. Ως τέτοια έχει καλωσοριστεί από τις ευρωπαϊκές αρχές που συνδράμουν με τεχνική βοήθεια, και συμβάλει στην κατεύθυνση του εξορθολογισμού και της αποτελεσματικότητας στον κρίσιμο για την εποχή τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας στη διακυβέρνηση και τη δημόσια διοίκηση» επισημαίνει η κυβέρνηση.

  Μου αρέσει!

 6. Ο/Η zepos λέει:

  Tα 5 νέα υπουργεία «απορρόφησαν»(!) 2.000 νές οργανικές θέσεις Δ.Υ. και αυτό χωρίς να υπολογίζονται οι γραμματείες,οι γενικοί γραμματείς,οι διευθυντές γενικής γραμματείας κλπ κλπ..
  Επιπροσθέτως ήδη προσλαμβάνονται δεκάδες «μετακλητοί» βοηθοί στα νέα υπουργεία..

  Μου αρέσει!

 7. Ο/Η Elias λέει:

  Στον επόμενο ανασχηματισμό θα κάνουν εκατοντάδες υπουργεία, δίνοντας επιτέλους λύση στο πάγιο αίτημα όλων των Ελλήνων, να γίνουν υπουργοί, γενικοί γραμματείς κλπ. Επιτέλους ο Τσίπρας δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο.

  Μου αρέσει!

 8. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

  Άλλο ένα μικρό σκανδαλάκι που έχει να κάνει με μέσο ενημέρωσης, διαδικτυακό αυτή την φορά.

  http://www.kathimerini.gr/883316/opinion/epikairothta/politikh/davarakhs-kalei-pappa

  Δαβαράκης καλεί Παππά…

  http://www.kathimerini.gr/883316/opinion/epikairothta/politikh/davarakhs-kalei-pappa

  Σωκράτης Τσιχλιάς

  Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια όσα λέει ο Αρης Δαβαράκης για τη δημιουργία του σάιτ portal.gr και τη χρηματοδότησή του από το «γραφείο του Ν. Παππά» με 1.500 ευρώ μηνιαίως. Το ποσό μού φαίνεται αστείο για να αναλάβεις εργολαβία τον ΣΥΡΙΖΑ δωρίζοντας κυρίως το όνομά σου και την επιρροή που ασκείς σε έναν εναλλακτικό καλτ πληθυσμό, που δεν έχει βεβαίως καμία σχέση με το κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης και τις πρακτικές του. Επειδή όμως ο Αρης Δαβαράκης είναι ένα ον απολίτικο κι επειδή είχε γοητευτεί κατά δήλωσή του από τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίον συναναστράφηκε πριν εκλεγεί πρωθυπουργός, μπορώ να ερμηνεύσω το γεγονός.

  Για όσους δεν έχετε πληροφορηθεί τι συνέβη, θυμίζω ότι, σύμφωνα πάντα με τη συνέντευξη του γνωστού στιχουργού και συγγραφέα στη LIFO, την ιδέα για ένα σάιτ που θα στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ είχε ο Χρ. Βερναρδάκης, έγινε η συνάντηση με Αλ. Τσίπρα και Ν. Παππά, συμφωνήθηκαν τα ελάχιστα χρήματα που θα έμπαιναν σε τραπεζικό λογαριασμό και το εγχείρημα ξεκίνησε. «Επαιρνα 1.000 ευρώ εγώ και 500 ο συνεργάτης μου», λέει στη συνέντευξή του ο κ. Δαβαράκης. «Οι υπόλοιποι έγραφαν αμισθί. Δούλευα δέκα ώρες την ημέρα, το έκανα με ευθύνη και χαρά γιατί ήθελα να ξεμπερδέψουμε με το παλιό πολιτικό σκηνικό. Αργησα, αλλά τελικώς κατάλαβα ότι ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του ανήκουν σε αυτό το παλιό πολιτικό σκηνικό». Η μεγαλοφυής ιδέα εκμετάλλευσης του Αρη Δαβαράκη κατέρρευσε, όταν ο στιχουργός ανακοίνωσε ότι θα ψηφίσει «Ναι» στο διαβόητο δημοψήφισμα. Δεν τον πήραν τηλέφωνο, δεν παραπονέθηκαν, δεν του μίλησε κανείς, απλώς έκοψαν τα λεφτά! Να σας πω την αλήθεια, αυτή η μοχθηρή, αυταρχική, ολοκληρωτικής καταγωγής μεθόδευση με έπεισε τελικώς ότι η διήγηση του Δαβαραάκη είναι μεν ανατριχιαστική για τα δημοκρατικά μας δεδομένα, αλλά είναι αληθινή. Αυτή είναι η αντίληψη της κυβερνώσας αριστεράς για την ενημέρωση, αντίληψη προπαγάνδας: χρηματοδοτούμε οπαδούς να διαδίδουν τον λόγο μας και αν παραστρατήσουν, τους εξαφανίζουμε. Σε μια κανονική χώρα, με κανονική κυβέρνηση, οι κύριοι Παππάς και Βερναρδάκης ή θα διέψευδαν τον Αρη Δαβαράκη ή θα είχαν ήδη παραιτηθεί. Πρόκειται για πολιτικό σκάνδαλο, που πλήττει την ηθική υπόσταση της κυβέρνησης.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s