Παππάς: Πήγαμε στη Βενεζουέλα για να εξετάσουμε την αγορά προϊόντων από σουπερμάρκετ

Τι λες ορέ Παππά;

Αρτέμης Αρτεμίου:  Σιγά να μην πήγαμε στα supermarket της Βενεζουέλας για να papanikos-romaioi-01αγοράσουμε πιπεριές και φασόλια.

Capital  /  Παππάς: Πήγαμε στη Βενεζουέλα για να εξετάσουμε την αγορά προϊόντων από σουπερμάρκετ

Στην παραδοχή ότι όντως πραγματοποίησε ταξίδι στην Βενεζουέλα μαζί με τον Κύπριο δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου προχώρησε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, επιβεβαιώνοντας το δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου».

Μιλώντας πάντως στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM» εκτίμησε ότι «πρόκειται για προσπάθεια της ΝΔ να δημιουργήσει εντυπώσεις» και πρόσθεσε ότι δεν είναι τυχαία η στοχοποίηση αυτή τη στιγμή.

«Αυτό το ταξίδι προφανώς και έχει γίνει, υπήρχε και άλλη συνοδεία από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχει προκύψει τίποτα» είπε χαρακτηριστικά, ενώ ερωτηθείς για τον σκοπό του ταξιδιού απάντησε ότι «υπήρχε μία διερεύνηση αν θα μπορούσε ο τότε αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ να επισκεφθεί τη χώρα και διερεύνηση άλλων δυνατοτήτων σε σχέση με αγορά προϊόντων αγροτικών από τα κρατικά σούπερ μάρκετ της Βενεζουέλας εκείνο τον καιρό».

«Καταλαβαίνει ο κόσμος ότι δεν είναι τυχαία ούτε η δημοσίευση αυτή η συγκεκριμένη, ούτε τυχαία η στοχοποίηση του προσώπου μου από την αξιωματική αντιπολίτευση. Είναι, νομίζω μία αποτυχημένη προσπάθεια αλλαγής της κουβέντας. Σήμερα είναι η ημέρα διάσκεψης των προέδρων και προσπάθεια συγκρότησης ΕΣΡ και όποιος αφήνει τέτοιου τύπου υπονοούμενα καλά θα κάνει να απολογηθεί και να εξηγήσει γιατί τρέχαν οι βουλευτές της ΝΔ πανικόβλητοι προς την έξοδο όταν η κυβέρνηση μας έφερε τη ρύθμιση που απαγορεύει τη συμμετοχή σε οποιουδήποτε τύπου εταιρείας του εξωτερικού των πολιτικών προσώπων», είπε.

«Σιγά μην πήγαμε στη Βενεζουέλα για πιπεριές και φασόλια»

«Σιγά μην πήγαμε στα supermarket της Βενεζουέλας για να αγοράσουμε πιπεριές και φασόλια», αναφέρει, σε μήνυμά του, στο Twitter, ο Αρτέμης Αρτεμίου, μετά τις δηλώσεις του Ν. Παππά.

Σιγά να μην πήγαμε στα supermarket της Βενεζουέλας για να αγοράσουμε πιπεριές και φασόλια.

About σχολιαστης

Σχολιάζω...
This entry was posted in καινούργιο συκώτι. Bookmark the permalink.

72 Responses to Παππάς: Πήγαμε στη Βενεζουέλα για να εξετάσουμε την αγορά προϊόντων από σουπερμάρκετ

  1. Ο/Η physicist λέει:

    Οι διασυνδέσεις του Σύριζα με τη Μπολιβαριανή Αριστερή Δικτατορία των Τσαβομαδούρο δεν είναι αστείο για χαβαλέ στα τουΐτερ αλλά σοβαρότατο πολιτικό ζήτημα.

    Μου αρέσει!

  2. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Αν διαβάσεις το τουιτ του Κύπριου, στην ουσία λέει στον Παπά, κόψε τις …

    Μου αρέσει!

  3. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    Εντάξει, πήγε λίγο στραβά η οικοδόμηση του σοσιαλισμού εκεί στη Βενεζουέλα αλλά αλίμονο, πάντα μπορεί κανείς να προσπαθήσει να τα καταφέρει καλύτερα…

    …σε καμιά χώρα της Νότιας Ευρώπης, για παράδειγμα…

    Μου αρέσει!

  4. Ο/Η zepos λέει:

    Θα θυμάστε την συζήτηση εδώ για ένα δημοσίευμα εφημερίδας του Καράκας που έγραψε οτι το καθεστώς Τσάβες χρηματοδοτούσε τους Ποδέμος και πιθανόν και τον Συριζα..
    Μάλλον για κάτι τέτοιο μέσω οφσορ του Αρτέμη πήγαν..
    Το ζήτημα είναι να βρεθούν οι άξιοι ρεπόρτερ να αποκαλύψουν που είναι τα λεφτά και ποιός τα διαχειριζόταν

    Μου αρέσει!

  5. Ο/Η xberliner λέει:

    Ο ζέπος από πάνω νομίζω έχει δίκιο.
    Δεν είναι η πρώτη φορά που συριζαίοι επισκέπτονταν τη Βενεζουέλα. Η παρουσία όμως κάποιου με τεχνογνωσία στο ξέπλυμα χρήματος δείχνει ότι μάλλον ο σκοπός ήταν η χρηματοδότηση του συριζα. Αν τελικά υπήρξε χρηματοδότηση ή όχι δε νομίζω ότι έχει μεγάλη σημασία.
    Υπομονή λίγους μήνες. Ο κόφτης έρχεται, εκλογές θα γίνουν και η πρώτη-φορά-αριστερά θα γίνει ιστορία.

    Μου αρέσει!

  6. Ο/Η physicist λέει:

    Ναι … ένα μικρό δωράκι από τη νέα (κοκκινο-κοκκινο-πρασινη ή μαυροπράσινη) Κυβέρνηση της ΟΔΓ στο θέμα του χρέους και θα δεις μετά παρένθεση. Εικοσαετίας και βάλε.

    Μην υποτιμάτε τους αδιισταχτους και τους ψηφοφόρους τους.

    Μου αρέσει!

  7. Ο/Η xberliner λέει:

    physicist
    Αντέχουν οι σανελ μέχρι τις εκλογές στη Γερμανία?

    Μου αρέσει!

  8. Ο/Η physicist λέει:

    Αντέχουν και παραντέχουν. Μέχρι το 2019 ούτε μισός βουλευτής του σανέλ δεν θα παραβεί την κομματική πειθαρχία. Το πολύ-πολύ να βγει κανείς να γράψει ένα μισόλογο στο τουΐ, ξερωγώ μας ξεφτιλίζετε ή κάποιαν άλλη σαπουνόφουσκα.

    Μου αρέσει!

  9. Ο/Η physicist λέει:

    Παρεμπ, εκείνο το κατακάθι που κάποτε ευχόταν στους πολιτικούς του αντιπάλους και στα παιδιά τους θεόσταλτη τιμωρία με τη μορφή θανατηφόρας αρρώστιας, εκείνο το κατάπτυστο υποκείμενο λέω, ξέρετε ποιο. Ε, προέβλεψε σήμερα, για χιλιοστή εξηκοστή τρίτη φορά την πτώση της Κυβέρνησης.

    Με τόσα σκουπίδια επί σκηνής πώς να πέσει το σανέλ;

    Μου αρέσει!

  10. Ο/Η δεξιος λέει:

    Kάποτε η αριστερά εχρηματοδοτείτο από σοβαρές χώρες διότι όπως και να το κάνουμε η Ρωσία πάντα ήταν και είναι σοβαρή χώρα.Οι μαδουροκαταστάσεις είναι για ανέκδοτο.

    Μου αρέσει!

  11. Ο/Η Αλικη λέει:

    Τα γελοία ανθρωπάρια του ΠΑΣΟΚ και του ΠΟΤΑΜΙΟΥ έσωσαν χθες την …τιμή του Παπα και του Τσιπρα, μετα τα όσα ανήκουστα έγιναν σε σχεση με τις τηλεοπτικές άδειες.

    Το έκαναν μονο και μονο για να διαφοροποιηθούν απο τον Μητσοτάκη. Τοσο ανεύθυνοι και λίγοι!

    Μου αρέσει!

  12. Ο/Η Θανασης_χανια λέει:

    Α,τον υποτιματε τον αντ`αυτου
    εχω την εντυπωση οτι ο σ.παπας πηγε στη βενεζουελα για να μελετησει την πολυτιμη ..τεχνογνωσια και τις μεθοδους των εκει συντροφων στην εφαρμογη της μπολιβαριανης δημοκρατιας σε ολους τους τομεις, συμπεριλαμβανομενων αυτων της οικονομιας,της κοινωνιας ,της χρηματοδοτησης, των μεσων ,των εκτακτων καταστασεων κλπ

    «the whole package» με λιγα λογια 😉

    Μου αρέσει!

  13. Ο/Η aftercrisis λέει:

    Αν θυμάμαι καλά, ο Νίκος και ο Αρτέμης πιάστηκαν στα πράσα με ένα μπιτόνι στο χέρι ο καθένας.
    Δεν κάνει νιάου νιάου γιατί πήγαν;

    Μου αρέσει!

  14. Ο/Η physicist λέει:

    Αλίκη, μην μου κακολογάς την εβροπαϊκή κεντροαριστερά τη σύγχρονη και μοδέρνα.

    Μου αρέσει!

  15. Ο/Η Αλικη λέει:

    Φυσικέ, ο γελοίος Θεοδωρακης μαλιστα πρότεινε την Έλενα Άκριτα.

    Μεχρι εκει φτάνει το μυαλο και η παιδεία του. Οσο για την Φωφη, δεν σχολιάζω τα προφανή!

    Μου αρέσει!

  16. Ο/Η physicist λέει:

    Αλίκη, μου είναι προτιμότερος ο πρόδηλος χαβαλές του σύριζα που πρότεινε τον πολύδωρο (που είναι στα πόδια γρήγορος) από την ψευτοσοβαρότητα του σταύρου, η οποία κινείται σε επίπεδο συνοικιακού πνευματικού κέντρου.

    Μου αρέσει!

  17. Ο/Η Mitsos λέει:

    Δεν μπορώ να πιστέψω τον Παππά ότι πήγε στη Βενεζουέλα για να φέρει τρόφιμα από τα Σουπερ Μαρκετ του Μαδούρο όταν έχω την επίσημη εφημερίδα της κυβερνήσεως του Λουξεμβούργου που ανακοινωνε ότι τοποθετείται στον EFSF ο Χουλιαράκης πολύ πριν πάει ο Παππάς στη Βενεζουέλα.
    Οι κύριοι από τις 20 Φεβρουαρίου του 2015 είχανε υπογράψει τα πάντα και είχανε πέσει στα τέσσερα. Από εκεί και πέρα όλα τα υπόλοιπα είναι θέατρο καλοπαιγμένο θα τολμούσα να πω αλλά πείσανε πολλούς ηλίθιους, όχι εμένα.

    Οταν έγραφα στην καλύβα ότι έχουν υπογράψει τα πάντα και αδίκως τρομοκρατείται μερίδα του κόσμου με το δίλημμα ευρώ-δραχμή κάποιοι εδώ με θεωρούσαν γραφικό. Δεν πειράζει ας με θεωρούνε ό,τι θέλουνε.

    Ο Συριζα και οι Ποδέμος χρηματοδοτούνταν από τον Τσάβες και μετά από τον Μαδούρο και μάλιστα πολύ γερά. Για αυτό το μόνο κόμμα που έχει γερά οικονομικά στην Ελλάδα είναι ο Συριζα. Ομιλούμε για πακτωλό χρημάτων από τις πωλήσεις πετρελαίου της Βενεζουέλας. Πιθανόν πήγανε εκεί μαζί με το δικηγόρο που ασχολείται με OFF-SHORE για να δούνε πώς θα ξεπλυθούνε όμορφα όμορφα τα λεφτά για να μην ξεσπάσει κανένα σκάνδαλο και γίνουνε ρεζίλι. Τα λεφτά αυτά είναι εντελώς μαύρα και έρχονται σε δολλάρια.

    Επίσης σας λέω λοιπόν υπεύθυνα και βάζω και στοίχημα ότι θα βγει ο Τράμπ. Εχω πληροφορίες που από άτομα πολύ έγκυρα και έμπιστα στην Αμερική. Η Κλιντον έχει χάσει το παιχνιδι όση νοθεία και να κάνει. Η διαφορά είναι σημαντική για να μπορέσει να την διορθώσει στα κομπιούτερ και αυξάνεται μέρα με την ημέρα. Γλιτώνουμε από αυτό το τομάρι που το μόνο που θα φέρει είναι καταστροφή, πόνο, αιμα και δυστυχία για όλον τον πλανήτη. Θα καταπίνουνε τις γραβάτες τους οι κύριοι Ελληνες δημοσιογράφοι στα βοθροκάναλα όπως έγινε και με το Μπρέξιτ. Θα ταρακουνηθούνε τα χρηματιστήρια και θα γίνει της Πόπης στις αγορές ομολόγων. Αλλά δεν πειράζει καλό είναι αυτό για να γελάσουμε πάλι για λίγο μέσα στη δυστυχία μας και τη φτωχεια μας. Θα χαρώ πάρα πολύ να δω τα μούτρα τους στο CNN εκείνη την ώρα.

    Μου αρέσει!

  18. Ο/Η physicist λέει:

    Μήτσο, επειδή ξέρω ότι ενδιαφέρεσαι: στα Γερμανικά ΜΜΕ μαίνεται ο προπαγανδιστικός πόλεμος εναντίον της Ρωσίας, με πολλαπλά άρθρα καθημερινά και με ομοβροντίες απ’ όλες τις πλευρές του πολιτικού φάσματος. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι η απολύτως αντιρωσική στάση των Πράσινων καθώς και η απόλυτη ευθυγράμμισή τους με νατοϊκά και ατλαντικά θινκ-τανκς. Οι Πράσινοι, διάολε, που μέχρι πρόσφατα δεν είχαν καλή κουβέντα για τις ΗΠΑ έχουν γίνει αμερικανικότεροι των αμερικανών, και ξαφνικά ανακάλυψαν ότι ο Πούτιν διαθέτει οπλική βιομηχανία. Το γεγονός ότι η αντίστοιχη γερμανική είχε φέτος πωλήσεις-ρεκόρ, με προεξάρχοντες αγοραστές το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας και τα Εμιράτα (προπύργια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων), δεν θεωρείται αναγκαίο να μνημονευτεί.

    Το γράφω επειδή η ένταση της προπαγάνδας, η απόλυτη συμφωνία απόψεων από το ένα άκρο του πολιτικού φάσματος μέχρι το άλλο αλλά και η πλήρης ευθυγράμμιση ολόκληρου του Τύπου είναι χαρακτηριστικά που δεν τα έχω ξαναδεί σε Δυτική Δημοκρατία κι έχω μιαν άλφα ηλικία να θυμάμαι καλά τον Ψυχρό Πόλεμο. Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει και προκαλεί ανατριχίλα.

    Μου αρέσει!

  19. Ο/Η physicist λέει:

    … οι άνθρωποι ήτανε μαοϊκοί, τροτσκιστές, αναρχικοί, θεοπάλαβοι και το λουρί της μάνας, οκ; Και ξαφνικά έχουν γίνει αμερικανόδουλοι, που να με πάρει ο διάολος. Τι παίζεται και τι γίνεται δεν το ξέρω αλλά δεν μ’ αρέσει καθόλου.

    Μου αρέσει!

  20. Ο/Η Mitsos λέει:

    Μέσα στον αμερικανικό στρατό και ειδικά στις ειδικές δυνάμεις υπάρχουν ρεύματα κυρίως απόστρατων ανώτερων αξιωματικών που παλεύουν με όλες τους τις δυνάμεις να αποφευχθεί η σύγκρουση. Οι άνθρωποι που βίωσαν πολεμους και χύσανε το αίμα τους για την Αμερική και ματώσανε τη σημαια επειδή ξέρουνε καλά τι σημαίνει πόλεμος, πόλεμο δεν θέλουνε. Τώρα κάτι Πράσινοι και λοιπές δυνάμεις της αριστεράς και της προόδου που νομίζουνε ότι πόλεμος ειναι καμιά σύγκρουση με την αστυνομία στο πεζοδρόμιο μπορούν να λένε και να γράφουνε ό,τι θέλουνε. Μακάρι να μπορούσα να διαβάσω γερμανικά αλλά η μόνη γλώσσα που ξέρω είναι τα αμερικανικα αγγλικά Φυσικέ. Επειδη όμως ξέρω τους εδώ Συριζαίους που από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο υποστηρίζουνε αυτό το πουλημένο στους Σαουδάραβες τομάρι που θα διαλύσει πρώτα την Αμερική και μετά όλον τον πλανήτη φαντάζομαι τι θα γράφουνε οι ομοιδεάτες τους στη Γερμανία και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

    Η Αμερική αν εμπλακεί σε παγκόσμια σύγκρουση θα μπορέσει να διαγράψει μεγάλο μέρος του τεράστιου χρέους της. Αυτό όμως μπορεί να το κάνει όμορφα και ωραία χωρίς να αιματοκυλίσει όλον τον πλανήτη. Πολλοί θα στενοχωρηθούνε, ειδικά οι Κινέζοι αλλά δεν χρειάζεται και να κλάψουνε τα παιδιά τους που θα γυρίζουνε στα φέρετρα με την κινεζική σημαία. Κάποια στιγμή πρέπει να τελειώσει η υποκρισία και να βγούνε πρώτα οι μεγάλοι στον ΟΗΕ και να ξεκινήσουνε να διαγράφουνε χρέη των μικρών και προβληματικών χωρών του τρίτου κόσμου. Μετά μία μία χώρα στην Ευρωπη να διαγράφει, ειδικά τα ιδιωτικά χρέη που ξέρουνε ότι δεν θα πληρωθούνε ποτέ. Και τέλος οι μεγάλες δυνάμεις Κίνα, Ρωσία, Αμερική να διαγράψουνε το 30% του δημοσίου χρεους τους ταυτοχρόνως. Κατι ψέλισε ο Τραμπ και έπεσε όλη η Wall St να τον φάει ζωντανό. Μακάρι αν βγει να μπορέσει να έρθει σε μια συνενόηση και να το κάνει πράξη διαφορετικά δεν υπάρχει μέλλον για την Αμερική. Και αν δεν υπάρχει μέλλον για την Αμερική δεν υπάρχει για κανέναν στον κόσμο και ειδικά για τις περισσότερες ευρωπαικές οικονομίες, οι οποίες είναι άμεσα συνδεδεμένες με την αμερικανική. Σκέψου οτι τη Black Monday του 87 όταν κατέρρεαν τα χρηματιστήρια στην Αμερική η τότε ΕΣΣΔ έτρεξε και άνοιξε τα θησαυροφυλάκια και έδωσε τόνους χρυσού για να στηριχθεί το δολλάριο διότι κινδύνευε με κατάρευση και το ρούβλι. Οταν βήχει η Αμερική πιάνει πνευμονία όλον τον πλανήτη μη σου πω και τους άλλες πλανήτες του ηλιακού συστήματος.

    Σισάχθεια χρειάζεται μπας και γλιτώσει ο κόσμος το αίμα και την καταστροφή. Είτε χρησιμοποιηθούνε πυρηνικά είτε όχι, ένας πόλεμος σήμερα θα προκαλέσει εκατομμύρια νεκρούς πολλούς περισσότερους από ό,τι ο δεύτερος πόλεμος. Και στο τέλος ουδείς γνωρίζει πώς θα διαμορφωθει ο πλανήτης, η οικονομία και η κοινωνία των εθνών μετά τη λήξη του.

    Τον άρτον ημών τον επιούσιον δος ημίν σήμερον,
    και άφες ημίν τα οφειλήματα ημών,
    ως και ημείς αφίεμεν τοις οφειλέταις ημών.

    που λέει και η Κυριακή προσευχή..

    Μου αρέσει!

  21. Ο/Η physicist λέει:

    Και ο κ. Ράμα, αν δεν απατώμαι, σοσιαλδημοκράτης δεν είναι; Ανοιχτόμυαλος, μεταρρυθμιστής κλπ.; Οχι σαν κι εκείνα τα ταγάρια τους εθνικιστές, άλλωστε μας έχει διαβεβαιώσει επ’ αυτού σύμπασα η αριστερόστροφη δημοσιογραφική σικερία.

    Μου αρέσει!

  22. Ο/Η Ενη λέει:

    Αυτά στην Ελλαδα….

    «Συνέδριο στο Ζάππειο για την ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας-Ρωσίας
    Παρουσία του ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ
    ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: πριν 46′
    Συνέδριο στο Ζάππειο για την ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας-Ρωσίας

    Με σύντομο χαιρετισμό του ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, και παρουσία των υπουργών Εξωτερικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκου Κοτζιά και Πάνου Σκουρλέτη, αντίστοιχα, ξεκίνησαν οι εργασίες του Ελληνορωσικού Ενεργειακού Συνεδρίου, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 4ου Ελληνο-Ρωσικού Κοινωνικού Φόρουμ, στο Ζάππειο Μέγαρο.

    Χαιρετισμούς θα απευθύνουν, επίσης, ο πρόεδρος της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, Βλάντιμιρ Φορτόφ, ο πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου του Κέντρου Εθνικής Δόξας και του Ιδρύματος του Αγ. Ανδρέα του Πρωτόκλητου, πρόεδρος και ιδρυτής του παγκοσμίου κοινωνικού φόρουμ «Ο διάλογος των Πολιτισμών», Βλάντιμιρ Γιακούνιν, ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας, Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο πρέσβης της Ελλάδας στη Μόσχα Ανδρέας Φρυγανάς και ο πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα Αντρέι Μασλόφ.

    Το πρώτο μέρος του συνεδρίου, το οποίο εντάσσεται στο επίσημο πρόγραμμα του «Έτους Φιλίας Ελλάδας-Ρωσίας 2016», θα ολοκληρωθεί με τη συζήτηση για θέματα γεωστρατηγικής και ενέργειας.

    Στο δεύτερο μέρος θα εξεταστούν η ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας-Ρωσίας στη βάση μιας μακροχρόνιας και αμοιβαίας επωφελούς σχέσης.

    Ειδικότερα θα αναλυθούν θέματα ελληνορωσικής συνεργασίας και προοπτικών της στους τομείς του ηλεκτρισμού, του φυσικού αερίου και των γεωστρατηγικών συσχετισμών στην ευρύτερη περιοχή μας.

    Στόχος του συνεδρίου είναι η παρουσίαση μιας σφαιρικής εικόνας των ελληνορωσικών σχέσεων με έμφαση στον ενεργειακό τομέα, καθώς και τις μελλοντικές προοπτικές των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

    Να σημειωθεί πως κατά τη συνάντησή του με τον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο Σεργκέι Λαβρόφ τόνισε ότι υπάρχουν «καλές προοπτικές συνεργασίας» των δύο χωρών στον τομέα της ενέργειας

    Aπο το ΒΗΜΑ 2/10

    Μου αρέσει!

  23. Ο/Η λέει:

    Εν τω μεταξυ συνεχιζονται οι βραδυνες ξαφνικες και παρανομες διαδηλωσεις των αστυνομικων σε τουριστικα σημεια του Παρισιου διχως κυβερνητικη αντιδραση

    που σημαινει οτι η σημερινη γαλλικη κυβερνηση οχι μονο εχει παραδοσει την εθνικη κυριαρχια στις Βρυξελλες και στην Ουασιγκτον αλλα και εν μερει στους Ασφαλιτες

    στο Παρισι, οι αστυνομικοι επιμενουν. λεει ο τιτλος της Φιγκαρο

    Depuis le 17 octobre, des policiers se revendiquant apolitiques et hors syndicats manifestent pour réclamer plus de moyens, des peines plus sévères envers leurs agresseurs et une révision des règles de la légitime défense

    Τα αιτηματα τους :
    -περισσοτερα χρηματα
    -βαρυτερες ποινες σε οσους επιτιθενται σε αστυνομικους
    -επανεξεταση των κανονων της νομιμης αυτοαμυνας , δηλαδη να εκτελουν και οχι απλα να πληγωνουν
    Οπως πραττει και ο κατοχικος στρατος στη Παλαιστινη ο οποιος τους κανει και φροντιστηρια

    Ανωτατα στελεχη του εβραικου στρατου εκπαιδευουν γαλλους ΜΑΤατζηδες
    Λεπτομερειες στο συνδεσμο του γαλλοισραηλινου επιμελητηριου οπου ανακοινωνει οτι το made in Τel Αviv εξαγεται στη Γαλλια
    αλλα η Γαλλια ειναι κρατος δικαιου και οχι thug state οπως το εβραικο κρατος και υπαρχουν ποινες, ελαφρες βεβαια, για τους εγκληματιες αστυνομικους
    οποτε αντιδρουν

    http:/
    /www.
    israelvalley.com/news/2015/11/28/48503/super-policiers-francais-et-israeliens-ensemble-contre-les-terroristes

    εδω στο Λουβρο

    Μου αρέσει!

  24. Ο/Η Ενη λέει:

    ««ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ»
    Μήνυμα Ομπάμα προς ψηφοφόρους: «Με αγαπάτε; Ψηφίστε τη Χίλαρι»

    Πώς μπορεί να μεταδώσει κανείς την αφοσίωση που του δείχνουν σε κάποιον άλλο;

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα εντείνει τις προσπάθειές του ώστε να τον διαδεχθεί η Χίλαρι Κλίντον στον Λευκό Οίκο με ένα μήνυμα που μπορεί να συνοψισθεί σε μια φράση: κάντε το για εμένα.

    Καθώς χαίρει μιας δημοτικότητας που δεν έχουν γνωρίσει πολλοί από τους προκατόχους του (54% σύμφωνα με την τελευταία εβδομαδιαία δημοσκόπηση της Gallup), o Δημοκρατικός πρόεδρος εντείνει τις προσπάθειές του στην τελική ευθεία για τις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, κυρίως στις πολιτείες που η μάχη μεταξύ Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ μοιάζει να είναι αμφίρροπη.

    Την εβδομάδα που απομένει ως τις εκλογές ο Ομπάμα δεν θα περάσει πολύ χρόνο στον Λευκό Οίκο: οι ημέρες του θα είναι αφιερωμένες στην προώθηση της υποψηφιότητας της πρώην υπουργού Εξωτερικών του.

    Μετά το Κολούμπους του Οχάιο, όπου βρέθηκε χθες Τρίτη, θα ακολουθήσει σήμερα το Ράλεϊ της Βόρειας Καρολίνας, την Πέμπτη το Μαϊάμι και στη συνέχεια το Τζάκσονβιλ της Φλόριντα και την Παρασκευή το Σάρλοτ επίσης στη Βόρεια Καρολίνα.

    Σε κάθε ομιλία του ακούγονται κομπλιμέντα για την Κλίντον («δεν έχει υπάρξει κανένας άνδρας ή γυναίκα που να έχει τόσα προσόντα για να αναλάβει το πόστο αυτό, ποτέ!»), καθώς και μια σειρά προσεγμένες αιχμές κατά του Τραμπ («λέει ότι θα είναι σύμβουλος του εαυτού του γιατί έχει πολύ καλό εγκέφαλο. Μα, ποιος μιλάει έτσι;»).

    Όμως ο Ομπάμα χρησιμοποιεί συχνά και μια πιο προσωπική νότα, συνδέοντας το πολιτικό μέλλον της Κλίντον με τη δική του πορεία.
    «Σας ζητώ να κάνετε με τη Χίλαρι Κλίντον αυτό που κάνατε με εμένα», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος στα τέλη Ιουλίου στη διάρκεια του συνεδρίου των Δημοκρατικών στη Φιλαδέλφια.

    Λίγες εβδομάδες αργότερα πήγε πιο μακριά καλώντας την αφροαμερικανική κοινότητα να κινητοποιηθεί υπέρ της Κλίντον. «Έπειτα από μια ιστορική κινητοποίηση το 2008 και το 2012, κυρίως από την κοινότητα των μαύρων, θα το θεωρήσω προσωπική προσβολή, προσβολή στο έργο μου, αν αυτή η κοινότητα επαναπαυθεί και δεν καταφέρει να κινητοποιηθεί για αυτές τις εκλογές», προειδοποίησε.

    Σύμφωνα με τον Τζούλιαν Ζέλιζερ, καθηγητή πολιτικών επιστημών στο πανεπιστήμιο Πρίνστον, ο Μπαράκ Ομπάμα «έχει επίγνωση, όπως και η ομάδα της Χίλαρι Κλίντον, ότι η υποψήφια των Δημοκρατικών δεν προκαλεί μεγάλο ενθουσιασμό». «Προσπαθεί να κινητοποιήσει τους ανθρώπους που τον έφεραν στην εξουσία το 2008», πρόσθεσε.

    Η πρώην Πρώτη Κυρία, που ελπίζει να γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος των ΗΠΑ στην Ιστορία, το γνωρίζει: μια νίκη το βράδυ της 8ης Νοεμβρίου περνά από τη μεγάλη κινητοποίηση υπέρ της των γυναικών, των νέων, των μαύρων και των ισπανόφωνων.
    Και παρόλο που πολλοί πρόεδροι στο παρελθόν ενεπλάκησαν στην προεκλογική εκστρατεία του υποψήφιου του κόμματός τους, είναι δύσκολο να βρεθεί κάποιος που έκανε τόσα πολλά όσα ο Ομπάμα για την Κλίντον.

    «Ο Ντουάιτ Αϊζενχάουερ είχε τονίσει τη σημασία να υπάρξει συνέχεια στην προεδρία του με τον Ρίτσαρντ Νίξον στις εκλογές του 1960 και ο Ρόναλντ Ρίγκαν είχε κάνει το ίδιο με τον Τζορτζ Ου. Μπους το 1988, όμως κανένας πρόεδρος δεν είχε παίξει αυτό το τόσο προσωπικό χαρτί», υπογράμμισε ο Λάρι Σαμπάτι του πανεπιστημίου της Βιρτζίνια.

    Μιλώντας χθες σε ένα νεανικό κοινό στο πανεπιστήμιο Κάπιταλ στο Κολόμπους ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε στους παρευρισκόμενους να ενισχύσουν τις προσπάθειές τους, τώρα στην τελική ευθεία.
    «Εργαστείτε σκληρά για εκείνη, όπως κάνατε για εμένα», είπε. «Με έκανε καλύτερο πρόεδρο», πρόσθεσε, αναφερόμενος στα τέσσερα χρόνια που ήταν υπουργός Εξωτερικών η Χίλαρι.

    «Σας ζητώ απλώς αυτό που σας είχα ζητήσει και πριν οκτώ χρόνια. Σας ζητώ να πιστέψετε στην ικανότητά σας να φέρετε την αλλαγή», κατέληξε ο Ομπάμα, με το κοινό να ενθουσιάζεται.
    (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    Πηγή: Μήνυμα Ομπάμα προς ψηφοφόρους: «Με αγαπάτε; Ψηφίστε τη Χίλαρι» | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/298557/minyma-ompama-pros-psifoforoys-me-agapate-psifiste-ti-hilari#ixzz4Or9i0e4O

    Μου αρέσει!

  25. Ο/Η physicist λέει:

    Ο Μπαράκ Ομπάμα προσβάλλει τους (μαύρους) ψηφοφόρους με την ανήκουστη δήλωση ότι αν δεν ψηφίσουν την υποψήφια της αρεσκείας του αυτό θα ισοδυναμεί με προσωπική προσβολή εναντίον του. Δεν πιστεύω πλέον στα μάτια μου όταν διαβάζω πόση περιφρόνηση για την προσωπική ελευθερία των πολιτών και πόση αλαζονεία δείχνουν δημόσια πρόσωπα που ο Τύπος τα έχει μάλιστα αναδείξει σε εμβληματικές μορφές. Κανείς πολιτικός που να θυμάμαι δεν είχε την αναίδεια να προσβάλει τους πολίτες μ’ αυτόν τον τρόπο. Η προσωπική οικειοποίηση της ψήφου των μαύρων εκ μέρους του Ο. είναι ξεκάθαρος ρατσισμός.

    Η Δημοκρατία (στις ΗΠΑ) βρίσκεται δυστυχώς σε φθίνουσα πορεία. Δεν ξέρω πότε ακριβώς άρχισε αλλά έχω την αίσθηση ότι η Προεδρία του Υιού Μπους επιτάχυνε μια διαδικασία ευτελισμού των θεσμών που είχε αρχίσει ήδη από την Προεδρία Κλίντον.

    Μου αρέσει!

  26. Ο/Η physicist λέει:

    Διορθώνω, υπάρχει προηγούμενο: Εγώ δεν θέλω να σας επηρεάσω, αλλά αν δεν ψηφίσετε Γκόρτσο, θα σας πάρει ο διάολος και θα σας σηκώσει!

    Μου αρέσει!

  27. Ο/Η Ενη λέει:

    «Η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, μόνη, ψάχνεται…
    Ο Ματέο Ρέντσι στην μεγάλη συγκέντρωση υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα για την συνταγματική αναθεώρηση που έκανε στην Πιάτσα ντελ Πόπολο της Ρώμης το Δημοκρατικό Κόμμα. Η αριστερή εσωκομματική αντιπολίτευση έλαμψε δια της απουσίας της…
    REUTERS/Remo Casilli
    Αν η Κεντροαριστερά στη Γηραιά Ηπειρο δεν ριζοσπαστικοποιηθεί, θα αυτοκτονήσει. Οι πολίτες πάντως περιμένουν νέες πολιτικές που θα ανατρέψουν τον κοινωνικό κατήφορο της Ευρώπης και θα επαναφέρουν μια θετική δυναμική στις εξελίξεις

    Μάκης Ανδρονόπουλος
    2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016, 10:10 facebook twitter email 3
    Η αντισυστημική υποψηφιότητα του Μπέρνι Σάντερς για την προεδρία του Δημοκρατικού κόμματος στις ΗΠΑ, ανεξάρτητα από τη μη ευόδωσή της, όχι μόνο προκάλεσε τη μετακίνηση της ατζέντας της Χίλαρι Κλίντον πιο αριστερά, όχι μόνο άνοιξε επίσημα το ζήτημα της μείωσης των οικονομικών ανισοτήτων, αλλά επέφερε τρεις ουσιαστικές ποιοτικές αλλαγές στους Δημοκρατικούς. Πρώτον, έσπασε το μονοπώλιο της νεοφιλελεύθερης ορθοδοξίας του, δεύτερον, κατέδειξε το ρόλο του χρήματος στην πολιτική και τρίτον, δημιούργησε μια γέφυρα επικοινωνίας των κοινωνικών κινημάτων με το κόμμα. Η κληρονομιά του Σάντερς μέσα στο Δημοκρατικό χώρο είναι πλέον εδραιωμένη και φαίνεται πως τη σκυτάλη του παίρνει η Χαβανέζα Τούλσι Γκάμπαρντ που είναι από το 2013 μέλος του Κονγκρέσου.

    Στην Βρετανία, η πανηγυρική επανεκλογή του Τζέρεμι Κόρμπιν στην ηγεσία του Εργατικού Κόμματος, μετά τα αλλεπάλληλα πραξικοπήματα της δεξιάς πτέρυγας, κατέστη δυνατή λόγω της εγγραφής χιλιάδων νέων μελών που θέλησαν να στηρίξουν την απαλλαγή του κόμματος από τους νεοφιλελεύθερους μπλερικούς. Η εξέλιξη αυτή οδηγεί στην ριζική ανανέωση του κόμματος των Εργατικών και τη συγκρότηση ενός δυναμικού εθνικού κινήματος από τα νέα μέλη που αναμένεται να παίξει καταλυτικό ρόλο στις επόμενες εκλογές.

    Οι δύο αυτές εξελίξεις σηματοδοτούν ποιοτικές αλλαγές που ρίχνουν ήδη την σκιά τους στην ηπειρωτική Ευρώπη, όπου μέσα στο επόμενο δωδεκάμηνο υπάρχουν κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις οι οποίες θα κρίνουν εάν η επικυριαρχία των νεοφιλελεύθερων και συντηρητικών δυνάμεων θα τερματισθεί και αν θα δημιουργηθεί ένας νέος συσχετισμός δυνάμεων που θα οδηγήσει στην πολιτική ολοκλήρωση της Ευρώπης μέσα από κοινωνικά αποδεκτούς όρους και δημοκρατικότερες και διαφανείς διαδικασίες.

    Η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία πληρώνει ακριβά τις επιλογές των ηγεσιών της που ταυτίστηκαν με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές κατά τις τελευταίες δεκαετίες, με την συρρίκνωση της εκλογικής βάσης και την απουσία εναλλακτικής πρότασης και οράματος. To ΠΑΣΟΚ αποτέλεσε το κορυφαίο παράδειγμα εκλογικής τιμωρίας, αλλά και άλλα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα, όπως το γερμανικό SPD καταδικάστηκε να αποτελεί το δεκανίκι του Χριστιανοδημοκρατικού CDU για περισσότερα από δέκα χρόνια, ενώ η Ιταλία χρειάστηκε να περάσει τη μακρά περίοδο του μπερλουσκονισμού για να ξαναπάρει την εξουσία η Κεντροαριστερά. Η ιστορική εμπειρία είναι νωπή, οι προκλήσεις ζητούν επιτακτικά λύσεις και η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία μοιάζει να μην έχει πάρει το μάθημά της από την Ιστορία.

    Παρ΄ όλα αυτά φαίνεται πως μέσα στα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα συντελούνται ζυμώσεις και ανακατατάξεις που -σε μερικές περιπτώσεις- μπορεί να οδηγήσουν και σε διασπάσεις. Οι φυγόκεντρες δυνάμεις άρχισαν τo 2007 με τη δημιουργία του αριστερού Die Linke στη Γερμανία από τον Όσκαρ Λαφοντέν, καταγράφηκαν στο ΠΑΣΟΚ με τη δημιουργία άλλων κομμάτων από τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Ανδρέα Λοβέρδο κ.ο.κ. Στην Ισπανία η παραίτηση του πρώην ηγέτη του Σοσιαλιστικού Κόμματος Πέδρο Σάντσεθ από τη βουλευτική του έδρα, για να μην παραβιάσει την κομματική γραμμή αποχής, ώστε να μπορέσει ο Μαριάνο Ραχόι να συγκροτήσει κυβέρνηση μειοψηφίας με τους Ciudadanos, όπως εξήγησε ο ίδιος ο Σάντσεθ, έγινε για να μείνει στο κόμμα και να ξαναδιεκδικήσει την ηγεσία του.

    Το ενδιαφέρον τώρα επικεντρώνεται στην Ιταλία, όπου στις 4 Δεκεμβρίου θα γίνει το δημοψήφισμα για την συνταγματική αναθεώρηση που γίνεται με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού της κεντροαριστερής συμμαχίας Ματέο Ρέντσι. Στην συγκέντρωση υπέρ του «ναι» που έγινε στην Πιάτσα Ντελ Πόπολο της Ρώμης από το Δημοκρατικό Κόμμα του Ιταλού πρωθυπουργού, έλαμψαν δια της απουσίας τους οι εκπρόσωποι της αριστερής εσωκομματικής αντιπολίτευσης…

    Στην Πορτογαλία, η σοσιαλιστική κυβέρνηση μειοψηφίας του Αντόνιο Κόστα που προέκυψε έπειτα από συμφωνία με το Μπλοκ της Αριστεράς, το Κομμουνιστικό Κόμμα αλλά και τους Πρασίνους, με στόχο τον περιορισμό της λιτότητας, τα πράγματα είναι δύσκολα. Η δημοσιονομικές πιέσεις είναι μεγάλες και έχουν αρχίσει αψιμαχίες με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

    Στην Γαλλία υπάρχει απελπισία και κινητικότητα στο Σοσιαλιστικό Κόμμα, καθώς η δημοτικότητα του Φρανσουά Ολάντ έχει γκρεμιστεί και οι μετρήσεις δείχνουν πως δεν περνά στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που θα γίνουν τον Μάιο του 2017. Παρ΄ όλα αυτά, ο Ολάντ θέλει να διεκδικήσει ξανά το χρίσμα των σοσιαλιστών, αν και το κόμμα έχει ήδη στραφεί προς τον πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς και την Σεγκολέν Ρουαγιάλ. Οι μεταρρυθμίσεις και οι δημοσιονομικές περικοπές έχουν τραυματίσει καίρια το Σοσιαλιστικό Κόμμα και έφυγαν πολλοί υπουργοί που αντιτάχθηκαν σε αυτές τις πολιτικές (Εμανουέλ Μακρόν, Αρνό Μοντεμπούρ, Μπενουά Αμόν, Ορελί Φιλιπετί), όμως το βασικό πρόβλημα είναι η ηττοπάθεια που κυριαρχεί στο αριστερό στρατόπεδο. Οι κοινωνικές συμμαχίες εργατών και μεσαίων στρωμάτων έχουν διαβρωθεί, με αποτέλεσμα να μην διαφαίνεται σανίδα σωτηρίας. Βέβαια, οι δυναμικές φτιάχνονται στην πορεία και υπάρχει ένα εξάμηνο μπροστά. Ο Βαλς έχει αρχίσει ηγετικές εμφανίσεις και προσπαθεί να ξαναφέρει στο κόμμα πολλούς, ενώ ορισμένα στελέχη προτείνουν συμμαχία και με τον Ζακ-Λυκ Μελανσόν του Αριστερού Κόμματος.

    Στην Γερμανία τα πράγματα είναι περίπλοκα για το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα SPD, το οποίο κατέχει έξι υπουργικά χαρτοφυλάκια στην κυβέρνηση Μέρκελ, καθώς και την αντικαγκελαρία. Πρώτον, γιατί υπάρχει μεγάλος εσωτερικός ανταγωνισμός για το ποιος θα κατέβει απέναντι στην Άνγκελα Μέρκελ ή τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και δεύτερον, με τι ατζέντα. Ο Μάρτιν Σουλτς που κανονικά πρέπει να παραδώσει την προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) ψάχνει για δουλειά και φαίνεται ότι θα διεκδικήσει το χρίσμα του SPD, αν και ο πρόεδρος του κόμματος και αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ θεωρεί πως ήρθε η σειρά του, ενώ πάντα τον ίδιο ρόλο διεκδικεί και ο υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Στάινμάιερ. Το θέμα είναι με τι ατζέντα θα διεκδικηθεί η καγκελαρία, γιατί το κόμμα μπορεί να βγαίνει πρώτο στις εκλογές των ομόσπονδων κρατών, αλλά βγαίνει πρώτο με μειωμένα ποσοστά και κυρίως, γιατί καταποντίζεται το CDU της Μέρκελ. Από την άλλη, η πτώση των Χριστιανοδημοκρατών και η άνοδος του AfD, του ακροδεξιού κόμματος της Εναλλακτικής Γερμανίας, αναδεικνύει μια ευκαιρία να είναι το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα πρώτο στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2017. Οι δρόμοι είναι δύο: είτε στην προοπτική ενός ακόμη «μεγάλου συνασπισμού» με το CDU, μόνο που αυτή τη φορά θα είναι σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος, είτε σε συμμαχία με το αριστερό Die Linke και τους Πράσινους. Το ζήτημα είναι τι θέματα θα αναδειχθούν μέχρι τις εκλογές και ποιο από αυτά θα κυριαρχήσει. Σίγουρα, οι εξελίξεις στις ΗΠΑ, στην Ιταλία και τη Γαλλία θα παίξουν το ρόλο τους, όπως άλλωστε το μεταναστευτικό και η Deutsche Bank… το θέμα όμως είναι τι θέλει να κάνει το SPD.

    Γενικά πάντως, η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία μοιάζει να είναι μπροστά σε ένα σταυροδρόμι. Πολλοί πιστεύουν πως αν δεν ριζοσπαστικοποιηθεί, θα αυτοκτονήσει. Ο κόσμος πάντως περιμένει νέες πολιτικές που θα ανατρέψουν τον κοινωνικό κατήφορο της Ευρώπης και θα επαναφέρουν μια θετική δυναμική στις ευρωπαϊκές εξελίξεις.

    Απο το protagon

    Μου αρέσει!

  28. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    «Κανείς πολιτικός που να θυμάμαι δεν είχε την αναίδεια να προσβάλει τους πολίτες μ’ αυτόν τον τρόπο.»

    Έχει, ο Ντόναλντ Τράμπ. Έχει προσβάλει ενα σωρό κόσμο, και με πολύ χειρότερο τρόπο. Δεν το θυμάσαι ίσως γιατί εξαντλείς την αυστηρότητά σου στους ευρισκόμενους αριστερότερα της δεξιάς.

    Μου αρέσει!

  29. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    Χρειάζεται πολύ μεγαλη προσοχή με αυτή την πρεμούρα κάποιων κύκλων στις ΗΠΑ να αποδώσουν τις κυβερνο-επιθέσεις εναντίον των υπολογιστών του Δημοκρατικού κόμματος στους Ρώσους – μπορεί να βρίσκονται οι ρώσοι από πίσω, μπορεί και όχι. Η περίσταση απαιτεί εξαιρετικά προσεκτικούς χειρισμούς. Ειδικά όταν κατά το παρελθόν οι αμερικάνικες μυστικές υπηρεσίες σε ένα σωρό περιπτώσεις τα έχουν κάνει θάλασσα.

    Το παρακάτω άρθρο περιέχει μερικές πολύ σωστές επισημάνσεις.

    http://www.reuters.com/article/us-russia-cyberwar-commentary-idUSKBN12X075

    Last summer, cyber investigators plowing through the thousands of leaked emails from the Democratic National Committee uncovered a clue.

    A user named “Феликс Эдмундович” modified one of the documents using settings in the Russian language. Translated, his name was Felix Edmundovich, a pseudonym referring to Felix Edmundovich Dzerzhinsky, the chief of the Soviet Union’s first secret-police organization, the Cheka.

    It was one more link in the chain of evidence pointing to Russian President Vladimir Putin as the man ultimately behind the operation.

    During the Cold War, when Soviet intelligence was headquartered in Dzerzhinsky Square in Moscow, Putin was a KGB officer assigned to the First Chief Directorate. Its responsibilities included “active measures,” a form of political warfare that included media manipulation, propaganda and disinformation. Soviet active measures, retired KGB Major General Oleg Kalugin told Army historian Thomas Boghart, aimed to discredit the United States and “conquer world public opinion.”

    As the Cold War has turned into the code war, Putin recently unveiled his new, greatly enlarged spy organization: the Ministry of State Security, taking the name from Joseph Stalin’s secret service. Putin also resurrected, according to James Clapper, the U.S. director of national intelligence, some of the KGB’s old active- measures tactics.

    On October 7, Clapper issued a statement: “The U.S. Intelligence community is confident that the Russian government directed the recent compromises of emails from U.S. persons and institutions, including from U.S. political organizations.” Notably, however, the FBI declined to join the chorus, according to reports by the New York Times and CNBC.

    A week later, Vice President Joe Biden said on NBC’s Meet the Press that «we’re sending a message» to Putin and «it will be at the time of our choosing, and under the circumstances that will have the greatest impact.» When asked if the American public would know a message was sent, Biden replied, «Hope not.»

    Meanwhile, the CIA was asked, according to an NBC report on October 14, “to deliver options to the White House for a wide-ranging ‘clandestine’ cyber operation designed to harass and ‘embarrass’ the Kremlin leadership.”

    But as both sides begin arming their cyberweapons, it is critical for the public to be confident that the evidence is really there, and to understand the potential consequences of a tit-for-tat cyberwar escalating into a real war.

    This is a prospect that has long worried Richard Clarke, the former White House cyber czar under President George W. Bush. “It’s highly likely that any war that began as a cyberwar,” Clarke told me last year, “would ultimately end up being a conventional war, where the United States was engaged with bombers and missiles.”

    The problem with attempting to draw a straight line from the Kremlin to the Clinton campaign is the number of variables that get in the way. For one, there is little doubt about Russian cyber fingerprints in various U.S. campaign activities. Moscow, like Washington, has long spied on such matters. The United States, for example, inserted malware in the recent Mexican election campaign. The question isn’t whether Russia spied on the U.S. presidential election, it’s whether it released the election emails.

    Then there’s the role of Guccifer 2.0, the person or persons supplying WikiLeaks and other organizations with many of the pilfered emails. Is this a Russian agent? A free agent? A cybercriminal? A combination, or some other entity? No one knows.

    There is also the problem of groupthink that led to the war in Iraq. For example, just as the National Security Agency, the Central Intelligence Agency and the rest of the intelligence establishment are convinced Putin is behind the attacks, they also believed it was a slam-dunk that Saddam Hussein had a trove of weapons of mass destruction.

    Consider as well the speed of the political-hacking investigation, followed by a lack of skepticism, culminating in a rush to judgment. After the Democratic committee discovered the potential hack last spring, it called in the cybersecurity firm CrowdStrike in May to analyze the problem.

    CrowdStrike took just a month or so before it conclusively determined that Russia’s FSB, the successor to the KGB, and the Russian military intelligence organization, GRU, were behind it. Most of the other major cybersecurity firms quickly fell in line and agreed. By October, the intelligence community made it unanimous.

    That speed and certainty contrasts sharply with a previous suspected Russian hack in 2010, when the target was the Nasdaq stock market. According to an extensive investigation by Bloomberg Businessweek in 2014, the NSA and FBI made numerous mistakes over many months that stretched to nearly a year.

    “After months of work,” the article said, “there were still basic disagreements in different parts of government over who was behind the incident and why.” There was no consensus­, with just a 70 percent certainty that the hack was a cybercrime. Months later, this determination was revised again: It was just a Russian attempt to spy on the exchange in order to design its own.

    The federal agents also considered the possibility that the Nasdaq snooping was not connected to the Kremlin. Instead, “someone in the FSB could have been running a for-profit operation on the side, or perhaps sold the malware to a criminal hacking group.”

    Again, that’s why it’s necessary to better understand the role of Guccifer 2.0 in releasing the Democratic National Committee and Clinton campaign emails before launching any cyberweapons.

    It is strange that clues in the Nasdaq hack were very difficult to find ― as one would expect from a professional, state-sponsored cyber operation. Conversely, the sloppy, Inspector Clouseau-like nature of the Guccifer 2.0 operation, with someone hiding behind a silly Bolshevik cover name, and Russian language clues in the metadata, smacked more of either an amateur operation or a deliberate deception.

    Then there’s the Shadow Brokers, that mysterious person or group that surfaced in August with its farcical “auction” to profit from a stolen batch of extremely secret NSA hacking tools, in essence, cyberweapons. Where do they fit into the picture? They have a small armory of NSA cyberweapons, and they appeared just three weeks after the first DNC emails were leaked.

    On Monday, the Shadow Brokers released more information, including what they claimed is a list of hundreds of organizations that the NSA has targeted over more than a decade, complete with technical details. This offers further evidence that their information comes from a leaker inside the NSA rather than the Kremlin.

    The Shadow Brokers also discussed Obama’s threat of cyber retaliation against Russia. Yet they seemed most concerned that the CIA, rather than the NSA or Cyber Command, was given the assignment. This may be a possible indication of a connection to NSA’s elite group, Tailored Access Operations, considered by many the A-Team of hackers.

    “Why is DirtyGrandpa threating CIA cyberwar with Russia?” they wrote. “Why not threating with NSA or Cyber Command? CIA is cyber B-Team, yes? Where is cyber A-Team?”

    Because of legal and other factors, the NSA conducts cyber espionage, Cyber Command conducts cyberattacks in wartime, and the CIA conducts covert cyberattacks.

    The Shadow Brokers connection is important because Julian Assange, the founder of WikiLeaks, claimed to have received identical copies of the Shadow Brokers cyberweapons even before they announced their “auction.” Did he get them from the Shadow Brokers, from Guccifer, from Russia or from an inside leaker at the NSA?

    Despite the rushed, incomplete investigation and unanswered questions, the Obama administration has announced its decision to retaliate against Russia. But a public warning about a secret attack makes little sense. If a major cyber crisis happens in Russia sometime in the future, such as a deadly power outage in frigid winter, the United States could be blamed even if it had nothing to do with it.

    That could then trigger a major retaliatory cyberattack against the U.S. cyber infrastructure, which would call for another reprisal attack ― potentially leading to Clarke’s fear of a cyberwar triggering a conventional war. President Barack Obama has also not taken a nuclear strike off the table as an appropriate response to a devastating cyberattack.

    In August 2009, there was a massive turbine explosion in a power plant at the Sayano-Shushenskaya Dam, on the Yenisei River, in a remote part of the Russian Republic of Khakassia. Cyberwarfare was suspected. It is the ninth-largest hydroelectric plant in the world, more than three times the size of Hoover Dam, and supplies thousands of square miles of western Russia with electricity. Seventy-five people were killed, and the dam, with 30 million tons of water pressure pushing against its 80-story-tall curved cement wall, was in danger of collapsing, potentially drowning thousands of people down river.

    It was determined that the explosion was caused by computer code sent from hundreds of miles away. But how or why was the question. Even within U.S. Cyber Command, there were grave concerns about the blast. One Army study that discussed the explosion referred to Marine General Robert E. Schmidle, the deputy commander of Cyber Command, and suggested that he had “speculated this was a possible network attack.”

    Shortly after the power-plant explosion, computers at the U.S. Department of the Interior were targeted and an unknown hacker stole a sensitive index of vulnerabilities at thousands of U.S. dams.

    Russian engineers conducted a long investigation and concluded that the code was sent by accident from another Russian power plant. Nonetheless, U.S. Army General Keith Alexander, the commander of Cyber Command and director of the NSA, brought up the explosion during a conference and warned, “That’s our concern about what’s coming in cyberspace, a destructive element. It’s coming. It’s a question of time.”

    If something similar were to happen following Biden’s warning, the Russians could assume the worst and launch a deadly counterattack, rather than wait months for the results of an investigation.

    By now, Obama should also be wise enough not to trust the advice of his spy chiefs when it comes to cyber conflict. At the start of his first term, he authorized the Stuxnet cyberattack that destroyed about a thousand of Iran’s centrifuges used for enriching uranium. This was an illegal act of war, and the first instance of cyberwar.

    Obama was told that the computer viruses would not escape the facility, would not affect any other computers if they did escape, and would never be traced back to the United States in any case.

    All three claims turned out to be incorrect. The viruses did escape, they infected tens of thousands of computers in many countries and they were quickly traced back to the United States. The operation was also a bust: It destroyed a small fraction of the intended centrifuges and only slightly delayed Iran’s enrichment. It also caused Iran to create its own cyber command and retaliate by destroying 30,000 computers belonging to a U.S. oil supplier. U.S. banks were also attacked.

    Rather than launch a dangerous covert cyberattack with unknown consequences ―as the administration did against Iran ― it would be far wiser for Obama to press for further economic sanctions, as the administration did with North Korea. At the same time, Washington could begin focusing on cyber defense, long neglected as billions go instead to cyber offense.

    “I think the public believes that the U.S. government – Cyber Command, NSA, FBI, Homeland Security – has the capability to defend the electric power grid, pipelines, trains, banks that could be attacked by other nations through cyber,” Clarke told me. “The truth is the government doesn’t have the capability, doesn’t have the legal authority and doesn’t have a plan to do it.”

    Washington could also begin exploring new Internet and cyber technologies that are not as easy to attack and destroy, as well as opening an international dialogue on ways to achieve cyberarms control.

    “People say that’s going to be very, very difficult and verification will be very, very hard,” said Clarke. “I heard that a long time ago about nuclear arms control and then about chemical-arms control – about biological-arms control. But we achieved all of those . . . . Therefore, we should start talking about cyberarms control and cyber peace now.”

    Starting with Vietnam, the list of wars the United States has entered with disastrous results continues to grow. Engaging Russia in a potentially endless cyberwar based on questionable evidence will only make it longer. It’s time to find better alternatives.

    Μου αρέσει!

  30. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    Στα απόνερα της εκστρατείας Τράμπ συμπεριλαμβάνεται και το γεγονός ότι έφερε στην επιφάνεια μερικά από τα χειρότερα απολιθώματα της δεξιάς, νομιμοποιώντας την συνωμοσιολογική (κανείς θα έλεγε σαλεμένη) και βαθιά εχθρική οπτική αυτών των τύπων απέναντι στην δημοκρατία, το κράτος δικαίου και την ατομική ελευθερία.

    http://www.reuters.com/article/us-usa-election-militia-idUSKBN12X11R

    Down a Georgia country road, camouflaged members of the Three Percent Security Force have mobilized for rifle practice, hand-to-hand combat training — and an impromptu campaign rally for Republican presidential candidate Donald Trump.

    «How many people are voting for Trump? Ooh-rah!» asks Chris Hill, a paralegal who goes by the code name «Bloodagent.»

    «Ooh-rah!» shout a dozen militia members in response, as morning sunlight sifted through the trees last weekend.

    As the most divisive presidential election in recent memory nears its conclusion, some armed militia groups are preparing for the possibility of a stolen election on Nov. 8 and civil unrest in the days following a victory by Democrat Hillary Clinton.

    They say they won’t fire the first shot, but they’re not planning to leave their guns at home, either.

    Trump’s populist campaign has energized militia members like Hill, who admire the Republican mogul’s promise to deport illegal immigrants, stop Muslims from entering the country and build a wall along the Mexico border. Trump has repeatedly warned that the election may be «rigged,» and has said he may not respect the results if he does not win. At least one paramilitary group, the Oath Keepers, has called on members to monitor voting sites for signs of fraud

    Armed paramilitary groups first gained prominence in the early 1990s, fueled by confrontations in Ruby Ridge, Idaho and Waco, Texas, culminating in a militia sympathizer’s 1995 bombing of a federal office building in Oklahoma City that killed 168 people.

    Their numbers dwindled following that attack but have spiked in recent years, driven by fears that President Barack Obama will threaten gun ownership and erode the power of local government. The Southern Poverty Law Center, which tracks extremist groups, estimates there were 276 active militias last year, up from 42 in 2008.

    In recent years, armed groups have confronted federal authorities in a series of land-use disputes in the western United States. Federal officials fear more clashes could come after seven militants were acquitted on conspiracy charges for occupying a federal wildlife refuge in Oregon.

    Many fear Clinton would push the county further to the left.

    «This is the last chance to save America from ruin,» Hill said. «I’m surprised I was able to survive or suffer through eight years of Obama without literally going insane, but Hillary is going to be more of the same.»

    EXTREMIST GROUPS EMBOLDENED

    The Oath Keepers, a prominent anti-government force that sent gun-toting members to the 2014 race riots in Ferguson, Missouri, called on members last week to monitor voting sites on election day for any signs of fraud.

    An hour south of Atlanta, the Three Percent Security Force started the day around the campfire, taking turns shooting automatic pistols and rifles at a makeshift target range. They whooped with approval when blasts from one member’s high-powered rifle knocked down a tree.

    The group operates independently, but is affiliated with a national armed movement that calls for members to defend individual rights in the face of what they see as an overreaching federal government. The movement draws its name from the notion that no more than 3 percent of the American population fought in the Revolutionary War against Britain.

    Amid the war games, Hill weighed plans for a possible armed march on Washington if Clinton wins.

    He said he doesn’t want his members leading the way, but they will defend the protesters if need be. His group will not hesitate to act if a President Clinton tries to disarm gun owners, he said.

    «I will be there to render assistance to my fellow countrymen, and prevent them from being disarmed, and I will fight and I will kill and I may die in the process,» said Hill, who founded the militia several years ago.

    Trump’s candidacy has emboldened extremist groups to speak more openly about challenging the rule of law, said Ryan Lenz, a researcher at the Southern Poverty Law Center.

    «Prior to this campaign season, these ideas were relegated to sort of the political fringe of the American political landscape,» he said. «Now these ideas are legitimized.»

    Over the past week, some prominent Trump supporters have hinted at violence.

    «If Trump loses, I’m grabbing my musket,» former Illinois Representative Joe Walsh wrote on Twitter last week. Conservative commentator Wayne Root fantasized about Clinton’s death while speaking at a Trump rally in Las Vegas on Sunday.

    Back in Georgia, the Three Percent Security Force wrapped up rifle practice in the midday sun. They then headed further into the trees to tackle an obstacle course with loaded pistols at their sides, ready for whatever may come.

    «We’ve building up for this, just like the Marines,» he said. «We are going to really train harder and try to increase our operational capabilities in the event that this is the day that we hoped would never come.»

    Μου αρέσει!

  31. Ο/Η physicist λέει:

    ΔΠ, για μιαν ακόμα φορά: επειδή ο Τραμπ είναι προφανώς αχρείος ενώ οι αντίπαλοί του εξυψώνονται και επαινούνται από τα ΜΜΕ άκριτα, σαν να ήταν εμβλήματα της Δημοκρατίας. Ειδικά με τους Ομπάμα, η υπόθεση έχει πάρει διαστάσεις προσωπολατρείας και με ενοχλεί: δεν αρμόζει σε Δημοκρατία η προσήλωση σε πρόσωπα. Ένας επιπλέον λόγος είναι ότι ο Τραμπ προσβάλλει εμπρόθετα και άγαρμπα, επομένως δεν θέλει εξηγήσεις. Από την άλλη, η δήθεν καλοπροαίρετη προσβολή («εγώ σας το λέω για το καλό σας») εκ μέρους εκείνων που μεταχειρίζονται τους μαύρους σαν ανήλικους που πρέπει να τους υποδειχθεί τι θα ψηφίσουν είναι ύπουλη αλλά όχι λιγότερο ρατσιστική. Και δεν έχει να κάνει με αριστερά ή δεξιά η κριτική μου, αφού η Κλίντον κάθε άλλο παρά αριστερή είναι, αλλά έχει να κάνει με πολιτική κουλτούρα. Διάβολε, η ψήφος δεν είναι μέσο για να ευαρεστηθεί ή να δυσαρεστηθεί ο άλφα ή ο βήτα υψηλά ιστάμενος, η ψήφος είναι προσωπική επιλογή και όργανο πολιτικής έκφρασης.

    Μου αρέσει!

  32. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    O Ομπάμα κάνει κάτι που καλό θα ήταν να μην κάνει, ουδεμία διαφωνία επ’ αυτού.

    Βρίσκω όμως τελείως εσφαλμένη την απολυτότητα με την οποία συνοδεύεις αυτή την κριτική (ειδικά αμα ο άλλος τυχαίνει και ανήκει σε πολιτικούς χώρους που βρίσκονται αριστερότερα της δεξιάς). Όπως, για παράδειγμα, οταν ισχυρίζεσαι ότι, «Κανείς πολιτικός που να θυμάμαι δεν είχε την αναίδεια να προσβάλει τους πολίτες μ’ αυτόν τον τρόπο». Και αυτό την στιγμή κατά την οποία υπάρχει ένα υποκείμενο που προσβάλει ασύστολα τους πάντες, και με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, εδω και πάνω από ένα χρόνο. Και δεν αναφέρομαι φυσικά στον Ομπάμα.

    «Από την άλλη, η δήθεν καλοπροαίρετη προσβολή («εγώ σας το λέω για το καλό σας») εκ μέρους εκείνων που μεταχειρίζονται τους μαύρους σαν ανήλικους που πρέπει να τους υποδειχθεί τι θα ψηφίσουν είναι ύπουλη αλλά όχι λιγότερο ρατσιστική.»

    Ύπουλη δεν είναι, δεν πήγε να κάνει κάτι πίσω από την πλάτη κάποιου, στα κρυφά, δημόσια είπε ότι είπε. Ούτε και ρατσιστική είναι φυσικά. Πατερναλιστική ναι, σαφώς και θα μπορούσες να την πεις, και η γνώμη μου είναι πως καλό θα ήταν να μην είχε γίνει. Κατά τα άλλα, και μπρος στον οχετό από πολύ βαριές προσβολές που έχει ξεράσει ο άλλος, κάνεις την τρίχα τριχιά.

    Μου αρέσει!

  33. Ο/Η physicist λέει:

    Όπως, για παράδειγμα, οταν ισχυρίζεσαι ότι, «Κανείς πολιτικός που να θυμάμαι δεν είχε την αναίδεια να προσβάλει τους πολίτες μ’ αυτόν τον τρόπο». Και αυτό την στιγμή κατά την οποία υπάρχει ένα υποκείμενο που προσβάλει ασύστολα τους πάντες, και με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, εδω και πάνω από ένα χρόνο.

    Γνωρίζεις εσύ άλλον κάτοχο δημόσιου αξιώματος, και μάλιστα τόσο υψηλού, που να προέβη σε αντίστοιχες δηλώσεις; Διότι είναι προφανές ότι αναφέρομαι σε αξιοσέβαστους πολιτικούς, αφενός, και σε κατόχους αξιωμάτων, αφετέρου. Ο Τραμπ είναι υποψήφιος, τίποτε περισσότερο. Ή, για να το πω κι αλλιώς: είμαι βέβαιος ότι π.χ. ο Ντουτέρτε έχει πει πολύ χειρότερα — αλλά είναι αυτονόητο ότι αναφέρομαι σε πολιτικούς που παίζουν σε μια συγκεκριμένη λίγκα, όχι σε κουτσαβάκια, ερντογάνια, καρανίκες ή νικολόπουλους.

    Ύπουλη δεν είναι, δεν πήγε να κάνει κάτι πίσω από την πλάτη κάποιου, στα κρυφά, δημόσια είπε ότι είπε. Ούτε και ρατσιστική είναι φυσικά.

    Είναι ύπουλη επειδή κρύβεται πίσω από ηθικολογία και είναι ρατσιστική επειδή πατερναλίζει μία μόνον υποκατηγορία ψηφοφόρων στη βάση του χρώματός τους.

    Κατά τα άλλα, και μπρος στον οχετό από πολύ βαριές προσβολές που έχει ξεράσει ο άλλος, κάνεις την τρίχα τριχιά.

    Δες παραπάνω.

    Μου αρέσει!

  34. Ο/Η λέει:

    απο το αρθρο που εφερε η Ενη

    «Στην Γαλλία υπάρχει απελπισία και κινητικότητα στο Σοσιαλιστικό Κόμμα, καθώς η δημοτικότητα του Φρανσουά Ολάντ έχει γκρεμιστεί και οι μετρήσεις δείχνουν πως δεν περνά στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που θα γίνουν τον Μάιο του 2017. Παρ΄ όλα αυτά, ο Ολάντ θέλει να διεκδικήσει ξανά το χρίσμα των σοσιαλιστών, αν και το κόμμα έχει ήδη στραφεί προς τον πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς και την Σεγκολέν Ρουαγιάλ. Οι μεταρρυθμίσεις και οι δημοσιονομικές περικοπές έχουν τραυματίσει καίρια το Σοσιαλιστικό Κόμμα και έφυγαν πολλοί υπουργοί που αντιτάχθηκαν σε αυτές τις πολιτικές (Εμανουέλ Μακρόν, Αρνό Μοντεμπούρ, Μπενουά Αμόν, Ορελί Φιλιπετί)., όμως το βασικό πρόβλημα είναι η ηττοπάθεια που κυριαρχεί στο αριστερό στρατόπεδο. Οι κοινωνικές συμμαχίες εργατών και μεσαίων στρωμάτων έχουν διαβρωθεί, με αποτέλεσμα να μην διαφαίνεται σανίδα σωτηρίας. Βέβαια, οι δυναμικές φτιάχνονται στην πορεία και υπάρχει ένα εξάμηνο μπροστά. Ο Βαλς έχει αρχίσει ηγετικές εμφανίσεις και προσπαθεί να ξαναφέρει στο κόμμα πολλούς, ενώ ορισμένα στελέχη προτείνουν συμμαχία και με τον Ζακ-Λυκ Μελανσόν του Αριστερού Κόμματος».

    O Μανουελ Βαλς ειναι ο ακροδεξιος των σοσιαλιστων
    μεχρι και το κομμα της λε Πεν τον βρισκει ακραιο

    η Ρουαγιαλ εκανε το εξης δηλητηριωδες σχολιο

    «Eαν τα στελεχη του σοσιαλιστικου κομματος ηταν σιγουρα οτι θα κερδιζα τις εσωκομματικες εκλογες δεν θα με προτειναν για υποψηφια»

    οι Αρνό Μοντεμπούρ, Μπενουά Αμόν, Ορελί Φιλιπετί ειναι οι αριστεροι της κυβερνησης και δεν εφυγαν αλλα τους εδιωξαν αντικαθιστωντας τους στα υπουργεια

    ο Εμανουελ Μακρον εφυγε απο υπουργος εθνικης οικονομιας ,μονον πριν 2 μηνες, ειναι ο νεοφιλελευθερος των σοσιαλιστων,για να ιδρυσει κομμα ονοματι ΕΜΠΡΟΣ με το οποιο μαλλον σχεδιαζει να κατεβει στις προεδρικες
    Ηταν πρωην τραπεζιτης στον ομιλο Ροτσιλντ και παραιτηθηκε για ν αναλαβει το υπουργειο εθνικης οικονομιας οταν εδιωξαν τον Μοντμπουρ

    Το κομμα του Μελανσον παλια λεγοταν «αριστερο μετωπο» και τωρα «γαλλια ανυποτακτη»
    H Κωνσταντοπουλου εχει μεγαλη επιδραση στον Μελανσον
    Σε τελευταιες του δηλωσεις αρνειται να συνεργαστει με σοσιαλιστες διοτι λεει οτι κατεβαινουν σε ενα καδρο ορισμενο απο το κομμα για να συναγωνιστουν μεταξυ τουσ μεσα σε αυτο το καδρο και να μας πουν οτι σοσιαλισμος δεν ειναι η πολιτικη Ολλαντ και οτι αυτοι θα τα κανουν καλλιτερα
    Αυτος δηλωνει τωρα οτι απευθυνεται σε κοσμο που δεν ανηκει σε κομματα
    οπως η ΖΚ
    και εδω η ΖΚ στον σκαι σε λιγοτερο φιλικο περιβαλλον και με πιο επιμονες ερωτησεις απο την ερτ οπεν

    και για οσους ενδειαφερονται
    οι υποψηφιοι και τ αποτελεσματα των 2 προηγουμενων εσσωκομματικων εκλογων του σοσιαλιστικου κομματος 1ου και 2ου γυρου

    https://
    fr.wikipedia.org/wiki/Primaire_pr%C3%A9sidentielle_socialiste_fran%C3%A7aise_de_2011
    https:
    //fr.wikipedia.org/wiki/Primaire_pr%C3%A9sidentielle_socialiste_fran%C3%A7aise_de_2006

    Μου αρέσει!

  35. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    «Διότι είναι προφανές ότι αναφέρομαι σε αξιοσέβαστους πολιτικούς, αφενός, και σε κατόχους αξιωμάτων, αφετέρου. Ο Τραμπ είναι υποψήφιος, τίποτε περισσότερο. »

    Έγραψα το δικό μου σχόλιο ακριβώς επειδή δεν ήταν καθόλου προφανές αυτό που λες παραπάνω.
    Εδω το επίμαχο απόσπασμα, «Κανείς πολιτικός που να θυμάμαι δεν είχε την αναίδεια να προσβάλει τους πολίτες μ’ αυτόν τον τρόπο».

    Και ο «τίποτα περισσότερο» τυχαίνει να είναι υποψηφιος για την προεδρία της ισχυρότερης χώρας του κόσμου. Δεν είναι ακριβώς τόσο ασήμαντος ή περιθωριακός όπως επιχειρείς να τον παρουσιάσεις, όπως είναι π.χ. ενας σαλεμένος όπως ο Ντουτέρτε.

    Μου αρέσει!

  36. Ο/Η physicist λέει:

    ΟΚ, ΔΠ, δεν αμβιβάλλω ότι έτσι όπως λες το κατάλαβες το σχόλιό μου αλλά δήλωση της μορφής που έκανε ο Ομπάμα μπορεί να γίνει μόνον από κάτοχο αξιώματος. Ως εκ τούτου, δεν θεώρησα αναγκαίο να εξηγήσω λεπτομερώς.

    Ανεξάρτητα απ’ αυτά, το γεγονός ότι ο Τραμπ είναι εξωφρενικός δεν ακυρώνει το δικαίωμα στην κριτική προς τους αντιπάλους του με το σκεπτικό πως ό,τι κι αν πουν ή πράξουν δεν μπορεί να ξεπερνά σε ξεδιαντροπιά τον Τραμπ.

    Μου αρέσει!

  37. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    «αλλά δήλωση της μορφής που έκανε ο Ομπάμα μπορεί να γίνει μόνον από κάτοχο αξιώματος. Ως εκ τούτου, δεν θεώρησα αναγκαίο να εξηγήσω λεπτομερώς.»

    Ο τρόπος που του έθεσες Φυσικέ ήταν διφορούμενος («Κανείς πολιτικός που να θυμάμαι δεν είχε την αναίδεια να προσβάλει τους πολίτες μ’ αυτόν τον τρόπο») οπότε πολύ εύκολα θα μπορούσε να παρεξηγηθεί το νόημα της φράσης. Όπως και να ‘χει χαίρομαι που το ζήτημα ξεκαθαρίστηκε πλέον.

    «το γεγονός ότι ο Τραμπ είναι εξωφρενικός δεν ακυρώνει το δικαίωμα στην κριτική προς τους αντιπάλους του με το σκεπτικό πως ό,τι κι αν πουν ή πράξουν δεν μπορεί να ξεπερνά σε ξεδιαντροπιά τον Τραμπ.»

    Προφανέστατα και η ξεδιαντροπιά του Τράμπ δεν ακυρώνει το δικαίωμα στην κριτική των αντιπάλων του, αυτό μας έλειπε! Από την άλλη όμως, όταν κανείς βλέπει μία ορισμένη υπερβολή, ή και απολυτότητα ακόμα, σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα στην κριτική ενάντια στους πολιτικούς αντιπάλους του Τράμπ, ή γενικότερα σε οσους βρίσκονται σε αντίπαλα πολιτικά στρατόπεδα από αυτόν, τότε κάτι τέτοιο ενίοτε δημιουργεί κάποιες ευλογες απορίες.

    Μου αρέσει!

  38. Ο/Η physicist λέει:

    Κατά την εκτίμησή μου, αυτή η έκκληση του Ομπάμα, η οποία όχι μόνο γίνεται κατεπανάληψη αλλά συνοδεύεται και από προσωπολατρικές αναφορές (αν μ’ αγαπάτε ψηφίστε Κλίντον) είναι σκανδαλώδης. Εξίσου σκανδαλώδες είναι το γεγονός ότι ουδέποτε κανένα ΜΜΕ άσκησε κριτική σ’ αυτήν. Δεν ξέρω τι υποψίες εγείρει αυτό που λέω αλλά ας εγείρει.

    Μου αρέσει!

  39. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    Και για να μην ξεχνάμε και την επικαιρότητα..

    Σαφή προειδοποίηση πρός την Τουρκία να μην κάνει το λάθος και επεμβεί στο Ιρακ απηύθηνε ο ιρακινός πρωθυπουργός. Εαν τελικά το πράξει το Ιρακ είναι έτοιμο να απαντήσει δυναμικά στην πρόκληση, σύμφωνα με τα λεγόμενα του πρωθυπουργού.

    http://www.aljazeera.com/news/2016/11/iraq-turkey-tension-rises-battle-mosul-161102062236590.html

    Iraq’s prime minister has warned Turkey against provoking a confrontation while saying he does not want war.

    Haider al-Abadi made the comments after Turkey deployed tanks and artillery near the Iraqi border and insisted that any Turkish involvement would be a violation of national sovereignty.

    Turkey wants a a role in the battle to retake Mosul from the Islamic State of Iraq and the Levant (ISIL) group, by virtue of being a member of the anti-ISIL coalition.
    Iraqi forces advance to eastern edge of Mosul

    However, Abadi rejected this assertion and repeatedly called on Turkey to withdraw troops it has deployed near the northern city.

    «The invasion of Iraq will lead to Turkey being dismantled,» Abadi said in a televised news conference on Tuesday.

    «We do not want war with Turkey, and we do not want a confrontation with Turkey.

    «But if a confrontation happens, we are ready for it. We will consider [Turkey] an enemy and we will deal with it as an enemy.»

    Turkish military sources said on Tuesday that tanks and artillery were being sent to southeastern districts near the Iraqi border.

    The 30-vehicle convoy left Ankara for Silopi, the sources told AFP news agency, adding that it was now close to Adana province in southern Turkey.

    Fikri Isik, Turkey’s defence minister, said the deployment was part of Turkey’s preparation for «important developments in the region», referring to Kurdish fighters inside the country and events in Iraq.

    «Turkey is preparing in advance for whatever happens [and] this is one element of that,» he was quoted by the official Anadolu news agency as saying.

    […]

    Μου αρέσει!

  40. Ο/Η Mitsos λέει:

    O χειρότερος πρόεδρος μακράν όσον αφορά τα δικαιώματα των μαύρων στην Αμερική ήταν ο Ομπάμα. Επί των ημερών του κόντεψε να ξεσπάσει εμφύλιος πόλεμος μεταξύ μαύρων και της αστυνομίας. Και επίσης αυξήθηκαν οι περιοχές μέσα στις μεγαλουπόλεις που η αστυνομία για να εισέλθει χρειάζεται στρατιωτική υποστήριξη με SWAT και ελεύθερους σκοπευτές.

    Δυστυχώς η Αμερική έπρεπε να έχει καλύτερους υποψήφιους. Το γεγονός ότι δεν έχει πρέπει να προβληματίσει αυτούς που σκέφτονται μέσα στην Αμερικη. Είναι άρρωστη η δημοκρατία τους και χρειάζεται βαθιές μεταρρυθμίσεις.

    Μου αρέσει!

  41. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    «Εξίσου σκανδαλώδες είναι το γεγονός ότι ουδέποτε κανένα ΜΜΕ άσκησε κριτική σ’ αυτήν.»

    Έχω διαβάσει ένα σωρό κριτικές για την Κλίντον στα αμερικάνικα ΜΜΕ, τόσο τα περισσότερο συμβατικά οσο και λιγότερο συμβατικά. Οπότε ειλικρινά αδυνατώ να αντιληφθώ σε ποιά ΜΜΕ αναφέρεσαι.

    Μου αρέσει!

  42. Ο/Η physicist λέει:

    Εδώ, τουλάχιστον, δεν μπορεί να εκφράστηκα με ασάφεια. Ξεκάθαρα αναφερθηκα στο περιεχόμενο της δήλωσης Ομπάμα, όχι στην Κλίντον.

    Μου αρέσει!

  43. Ο/Η physicist λέει:

    Η λέξη αυτήν αναφέρεται στη δήλωση Ομπάμα, όχι στην Κλίντον.

    (Το ξαναείχαμε αυτό το μπέρδεμα, να δεις που θα τριτώσει)

    Μου αρέσει!

  44. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    Α, εδω έχεις ξεκάθαρα δίκιο Φυσικέ, δικό μου το λάθος. Καμία ασάφεια από την μεριά σου αλλά σαφώς απρόσεκτη ανάγνωση από την μεριά μου.

    (Ε, και αν τριτώσει, τι έγινε? Τέτοια μπερδέματα τα επιλύουμε πλέον χωρίς φασαρία και θυμό. 😉 )

    Μου αρέσει!

  45. Ο/Η physicist λέει:

    Ααακριβώς! O,τι μαλώσαμε μαλώσαμε, τώρα πέρασαν αυτά! Mπράβο!

    Μου αρέσει!

  46. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    😉

    Μου αρέσει!

  47. Ο/Η Αλικη λέει:

    Φυσικέ και Δυστροπε, πολυ μου άρεσαν τα τρια τελευταια σχολια σας!!

    Μου αρέσει!

  48. Ο/Η Mitsos λέει:

    Σπύρος Στάλιας, Οικονομολόγος Ph.D

    Είναι σαββατόβραδο, με ντύσιμο και στυλ Σων Κόννερυ (ο δεύτερος καλύτερος James Bond είναι πολύ πίσω απ’ αυτόν), πηγαίνετε σε ένα κλασσικό Καζίνο. Κατευθύνεστε στο κεντρικό ταμείο, ‘πετάτε’ χίλια ευρώ, και η ευγενής και πανέμορφη υπάλληλος με χαμόγελο σας μετρά μάρκες αξίας 1 ευρώ, 5 ευρώ, 10 ευρώ, 50 ευρώ και 100 ευρώ που όλες μαζί έχουν αξία 1000 ευρώ. Οι μάρκες που κρατάτε στα χέρια σας είναι το χρήμα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο Καζίνο. Με αυτές θα παίξετε, με αυτές μπορείτε να πιείτε ποτό και με αυτές, οτιδήποτε αγοράζετε μέσα στο Καζίνο, μπορείτε να ψωνίσετε. Όλοι οι θαμώνες του Καζίνου αυτή την σαββατιάτικη βραδιά έχουν κάνει ότι και εσείς για να αποκτήσουν τις μάρκες που επιθυμούν για να διασκεδάσουν.

    Αν τα ευρώ στο κεντρικό ταμείο του Καζίνου τα ονομάσουμε ‘αποθεματικά’, τότε οι κυκλοφορούσες μάρκες σε αξία στο Καζίνο, μπορεί να είναι πολλά εκατομμύρια, αλλά όσα ακριβώς είναι στο κεντρικό ταμείο τα αποθεματικά, το πραγματικό χρήμα. Ούτε ένα ευρώ περισσότερες δεν είναι οι μάρκες, ούτε ένα ευρώ λιγότερες. Και καθώς τελειώνει η βραδιά ο καθένας με περισσότερες ή λιγότερες μάρκες επιστρέφει στο κεντρικό ταμείο και εξαγοράζει σε πραγματικό χρήμα ότι οι μάρκες του αθροίζουν. Τελευταίος έρχεται ο ταμίας της αίθουσας με τις δικές του μάρκες, και παίρνει τις εισπράξεις της βραδιάς του Καζίνου. Στο κεντρικό ταμείο δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ. αλλά είναι γεμάτο με τις μάρκες που χρησιμοποιήθηκαν αυτή τη βραδιά. Η προσφορά και η ζήτηση σε μάρκες και χρήμα συνέπεσε στο σετ.

    Ας υποθέσουμε τώρα ότι ένας πολύ καλός πελάτης του Καζίνου χάνει όλες του τις μάρκες εκείνο το βράδυ, αλλά ως καλός πελάτης, που το Καζίνο εμπιστεύεται, του κάνει πίστωση 1000 ευρώ και του δίνει μάρκες άξιας 1000 ευρώ. Αυτός υπογράφει μια υποσχετική- επιταγή- γραμμάτιο 1000 ευρώ, που την παίρνει η ταμίας του κεντρικού ταμείου. Άρα οι κυκλοφορούσες μάρκες στην αίθουσα αυτή την στιγμή είναι όλες καλυμμένες με πραγματικά ευρώ εκτός από τις 1000 ευρώ αξίας του καλού πελάτη, που είναι καλυμμένες με μια υποσχετική αποπληρωμής. Ο καλός όμως αυτός πελάτης σε λίγο χάνει στη ρουλέτα και τις επιπλέον 1000

    μάρκες και φεύγει. Αν όλοι οι πελάτες αποφάσιζαν εκείνη την στιγμή να φύγουν από το Καζίνο ο κεντρικός ταμίας θα είχε πρόβλημα, να εξοφλήσει τις μάρκες όλων. Θα είχε έλλειμμα 1000 ευρώ. Αλλά ας μην το κάνουμε θέμα, αφού τα 1000 ευρώ μπορούν κάλλιστα να βρεθούν από τις καθαρές εισπράξεις του Καζίνου αυτή την βραδιά.

    Ας υποθέσουμε τώρα, ότι στους 50 κρουπιέρηδες που κάθονται στα τραπέζια και διευθύνουν τα διάφορα παιχνίδια, η Κεντρική Διεύθυνση του Καζίνου τους δίνει το δικαίωμα αυτοί να δίνουν πιστώσεις σε καλούς και γνωστούς παίκτες, και να μην εμπλέκεται καθόλου το κεντρικό ταμείο του Καζίνου σε αυτό το θέμα.

    Οίκοθεν νοείται, ότι όσο και αν είναι επιτυχημένο το νέο σύστημα, άλλο τόσο πρέπει να είναι προσεκτικό το Καζίνο, θέτοντας όρια στους κρουπιέρηδες στο πόσες μάρκες δανείζουν, παίρνοντας υποσχετικές αποπληρωμής από τους πελάτες. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στο τέλος της βραδιάς οι μάρκες πρέπει να μετατραπούν σε πραγματικό χρήμα, σε ευρώ. Είναι λοιπόν δυνατόν να μην υπάρχει το αντίστοιχο χρήμα στο κεντρικό ταμείο, λόγω υπερβολικού δανεισμού, και έτσι αιφνιδίως μια βραδιά το Καζίνο να καταστραφεί, να πτωχεύσει λόγω αδυναμίας να μετατρέψει τις μάρκες σε ευρώ. Ναι μεν έχει άπειρες μάρκες το Καζίνο αλλά αυτές θα πρέπει να αντιστοιχούν σε πραγματικό χρήμα αλλιώς κακώς κυκλοφόρησαν μέσα στο Καζίνο.

    Τώρα ας μεταφέρουμε το Καζίνο στην πραγματική οικονομία. Μην νομίζετε ότι θα είναι λάθος ‘μεταφορά’. Πλήρως θα αποτυπωθεί η πραγματικότητα.

    Στη θέση του Κεντρικού Ταμείου τοποθετήστε την Κεντρική Τράπεζα. Στη θέση των κρουπιέρηδων τοποθετήστε τις Εμπορικές Τράπεζες. Όπου μάρκες, βάλτε ευρώ, και όπως ο κρουπιέρης δίνει μάρκες μέσω δανεισμού, αυξάνοντας έτσι την προσφορά τους μέσα στο Καζίνο, έτσι και οι Τράπεζες αυξάνουν την προσφορά χρήματος στην οικονομία μέσω δανεισμού. Τέλος στους πελάτες του Καζίνου τοποθετήστε τον εαυτό σας και όλους μας, τις επιχειρήσεις και το Κράτος.

    Ποια είναι η βασική υπόσχεση του Καζίνου; Κάθε μάρκα με την εμφάνιση της στο Κεντρικό Ταμείο θα εξοφλείται με πραγματικό χρήμα. Ας ξεκινήσουμε από εδώ.

    Την εποχή του χρυσού (19ος αιώνας έως το 1945) που όλων των χωρών τα νομίσματα είχαν αναφορά στο χρυσό, δηλαδή επί της ουσίας είχαν νόμισμα τον χρυσό, και η Ελλάδα, η κάθε Κεντρική Τράπεζα στον κόσμο ήταν υποχρεωμένη να έχει αποθεματικά σε χρυσό, έτσι ώστε να μπορεί κάθε νόμισμα να το ανταλλάσσει με προκαθορισμένη ποσότητα χρυσού. Το σύστημα αυτό άλλαξε το 1945 και αντικαταστάθηκε με το σύστημα που προδιέγραψε η Συμφωνία του Bretton Woods. Η συμφωνία αυτή όριζε, ότι κάθε τοπικό νόμισμα θα μπορούσε να ανταλλάσσεται στην κάθε Κεντρική Τράπεζα με μια προκαθορισμένη ποσότητα δολαρίων ΗΠΑ. Και στην πρώτη περίπτωση και στην δεύτερη, αλλά με πιο δύσκολες προϋποθέσεις λόγω της δομής του συστήματος διεθνών συναλλαγών, μια χώρα χωρίς αποθεματικά χρυσού ή δολαρίων κάλλιστα μπορούσε να πτωχεύσει.

    Η οικονομική ιστορία είναι γεμάτη από περιπτώσεις κρατικών χρεοκοπιών. Από το 1824 έως το 2010 είχαμε τουλάχιστον 287 επίσημες χρεοκοπίες από 110 κράτη. Η Ελλάδα πτώχευσε έξη φόρες, το 1827, 1843, 1893, 1932, 1945 και το 2010 και εξακολουθεί να είναι πτωχευμένη. Δηλαδή όταν πτώχευε είχε πάντα ξένο νόμισμα. Η αίτια ήταν η μετατρεψιμότητα του νομίσματος. Με άλλα λόγια οι κρουπιέρηδες-τράπεζες δεν ήσαν προσεκτικοί, λόγω απληστίας, και έθεταν έναντι υποσχετικών σε κυκλοφορία πιο πολλές μάρκες-χρήμα, που ήταν αδύνατον να μετατραπούν μετά σε χρυσό ή δολάρια και η πτώχευση ερχόταν. Οι Καζίνο-Τραπεζες ξέμεναν με κόκκινα δάνεια στα χεριά τους που αυτες είχαν δημιουργήσει. Η πτώχευση εχει οδυνηρές συνέπειες. Οι χώρες γίνονται υποχείρια των δανειστών τους, δηλαδή του Καζίνο Τραπεζικού Συστήματος που για να σωθεί μετα επιβάλει υψηλή φορολογία. Φυσικά μισθοί και ημερομίσθια περικόπτονται δραματικά. Οι χώρες ζουν μακροχρόνια ύφεση και ανεργία, ξεπουλιούνται, διαλύονται οι κοινωνικές δομές τους μέσα σε μια αφόρητη δραματική λιτότητα.

    Το σύστημα αυτό κατέρρευσε με την σειρά του τον Αύγουστο του 1971 όταν ο Πρόεδρος Νίξον, ανέστειλε μονομερώς το σύστημα του Bretton Woods, ακυρώνοντας την άμεση μετατρεψιμότητα του δολαρίου σε χρυσό.

    Η απόφαση του Προέδρου Νίξον συνιστά μια από τις μεγαλύτερες επαναστατικές καινοτομίες που έγιναν ποτέ στην ιστορία του νομίσματος, αλλά και της νομισματικής πολιτικής, που ακόμα δεν

    έχει γίνει κατανοητή ούτε από Καθηγητές Οικονομικών στα Πανεπιστήμια, πολλώ δε μάλλον από τους πολιτικούς και ειδικότερα από τους αριστερούς πολιτικούς.

    Στο παράδειγμα του Καζίνου είπαμε ότι ο κρουπιέρης πρέπει να είναι προσεκτικός στο πόσο μπορεί να δανείσει, γιατί θέτοντας πάρα πολλές μάρκες σε κυκλοφορία ίσως το Καζίνο να βρεθεί σε αδυναμία να τις μετατρέψει σε πραγματικό χρήμα με αποτέλεσμα το Καζίνο να πτωχεύσει.

    Με την απόφαση του Νίξον το χρήμα έγινε μη μετατρέψιμο σε άλλη αξία. Το χρήμα είναι χρήμα, επειδή η Κυβέρνηση μιας Χώρας ορίζει το χρήμα του Κράτους (fiat money) χωρίς κανένα εξωτερικό περιορισμό. Γίνεται δε αποδεκτό, επειδή αυτό το χρήμα δέχεται το Κράτος για την αποπληρωμή των φόρων των πολιτών και με αυτό το Κράτος πληρώνει τον ιδιωτικό τομέα να αγοράσει οτιδήποτε επιθυμεί. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά;

    Σημαίνει ότι το Κράτος που εκδίδει το νόμισμα του ποτέ, μα ποτέ, δεν πτωχεύει. Ποτέ μια χώρα που εκδίδει το δικό της νόμισμα και που ελευθέρα διακυμαίνεται στις αγορές δεν πτωχεύει. Τελεία και Παύλα. Και κάτι σημαντικό. Το Κράτος δεν είναι πια στους πελάτες του Καζίνο Τραπεζικού Συστήματος. Εκδίδει το νόμισμα του. Αυτό διοικεί το Τραπεζικό Σύστημα.

    Σήμερα στον κόσμο ελάχιστες χώρες υπόσχονται μετατρεψιμότητα του νόμισμα τους σε χρυσό ή σε κάποιο άλλο νόμισμα. Παράδειγμα τέτοιο είναι η Κίνα που υπόσχεται την μετατροπή του νομίσματος της σε δολάρια ΗΠΑ και σε κάποια αλλά νομίσματα. Αλλά και το ευρώ δεν είναι μετατρέψιμο σε κάποια άλλη αξία, χρυσό ή δολάρια ΗΠΑ ασχέτως της κοινής πίστης των ανθρώπων, ότι πίσω από το ευρώ, βρίσκονται αποθεματικά χρυσού ή άλλα νομίσματα και έτσι έχει αξία για να ζητείται. Αυτά είναι μύθοι. Παρ’ ολ’ αυτά όμως το ευρώ έχει τις ιδιότητες του χρυσού, επειδή είναι συνδεδεμένο με πληθωρισμό όχι πάνω από 2%. Τα ευρώ είναι μια ορισμένη ποσότητα που καθορίζει η ΕΚΤ. Κατά συνέπεια οι χώρες της ευρωζώνης είναι υπό καθεστώς χρυσού κανόνα, κάτι που αποκρύπτεται, δηλαδή ζουν ακόμα στον 19ο αιώνα, είναι στα χέρια των Τραπεζιτών.

    Νομίζω ότι έγινε σαφές γιατί η Χώρα μας βρίσκεται σε αυτή την άθλια κατάσταση. Επί της ουσίας ένα Καζίνο Τραπεζικό Σύστημα την κατέστρεψε, το όποιο αφού το ίδιο κατέρρευσε πριν, μετά

    απαίτησε ο Λαός να το σώσει. Και οι καλοί μας πολιτικοί υπάκουσαν στους Τραπεζίτες. Αυτή είναι η Ελλάδα σήμερα, αυτή είναι η Ευρώπη σήμερα. Η Δημοκρατία είναι επίφαση.

    Η άμεση επιστροφή στο Εθνικό Νόμισμα για να τεθούν οι βάσεις της οικονομικής ανάπτυξης της Χώρας, και οι Έλληνες να δουλέψουν πάλι, αποτελεί επιτακτική ανάγκη. Όσο παραμένουμε στο ευρώ η Χώρα θα βρίσκεται σε διαρκή ύφεση και οι ξένοι θα μας πάρουν κάθε περιουσιακό στοιχείο και τα σπίτια μας χωρίς οίκτο. Με την δε ρευστή κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή η Χώρα, ατοίχιστη ούσα, υπάρχει κίνδυνος να κατατμηθεί.

    Μου αρέσει!

  49. Ο/Η Mitsos λέει:

    Κάτι πολύ σοβαρό γίνεται αυτή τη στιγμή στην Αμερική..

    Μου αρέσει!

  50. Ο/Η Mitsos λέει:

    Maracaibo.. Μια και μιλάμε για Βενεζουέλα

    Μου αρέσει!

  51. Ο/Η physicist λέει:

    Εναντιον της απαγόρευσης των γάμων με παιδιά στην ΟΔΓ τέθηκε η υπεύθυνη της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης για θέματα ένταξης των μεταναστών Aydan Özoguz, τουρκικής καταγωγής και μέλος των ΣΔ. Εαν αυτοί οι γάμοι κηρυχθούν παράνομοι, τα κορίτσια-σύζυγοι θα χάσουν δικαιώματα στην κληρονομιά, συμπλήρωσε, για να δώσει φεμινιστική στήριξη στη φρίκη.

    Παιδικοί γάμοι ως αξιαγάπητη πολιτιστική ιδιαιτερότητα Μουσουλμάνων μεταναστών, με φεμινιστική θεωρητική στήριξη και αποδοχή από τους Σοσιαλδημοκράτες στην ΟΔΓ. Εφιάλτης. Και ναι, πουλημένη, ισλαμόδουλη κεντροαριστερά.

    Μου αρέσει!

  52. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    Ε, αυτού του είδους οι πρακτικές είναι που δεν πρέπει επ’ουδενί να γίνονται αποδεκτές ή ανεκτές στο όνομα κάποιου υποτιθέμενου σεβασμού στην «πολιτιστική ιδιαιτερότητα». Το ζήτημα είναι να αρχίσει να μειώνεται αυτός ο σεβασμός σε παρεμφερείς «πολιτιστικές ευαισθησίες» και όχι φυσικά να αυξηθεί ο αριθμός τους.

    Κατά τα άλλα, οι υπόλοιποι από το κόμμα τι λένε? Γιατί από ότι καταλαβαίνω πρόκειται μάλλον περί προσωπικής άποψης και όχι επίσημης θέσης των ΣΔ επι του θέματος.

    Μου αρέσει!

  53. Ο/Η physicist λέει:

    ΔΠ, κανείς από το ΣΔ Κόμμα δεν αντέδρασε. Λέγεται μάλιστα ότι η κ. Özoğuz είναι σε συμφωνία με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Heiko Maas, επίσης από τους ΣΔ.

    Μου αρέσει!

  54. Ο/Η physicist λέει:

    Επαναλαμβάνω ότι εκφράστηκε υπό την ιδιότητα του πολιτικού αξιώματός της, όχι ως ιδιωτικό πρόσωπο.

    Μου αρέσει!

  55. Ο/Η Ενη λέει:

    «Υπό την αιγίδα του Πρ.Παυλόπουλου
    Με ομιλία Τσίπρα η έναρξη της Ευρω-αραβικής Συνόδου
    Με ομιλία Τσίπρα η έναρξη της Ευρω-αραβικής Συνόδου
    (Φωτογραφία: Intime )

    Κοινή χρήση
    0
    Αθήνα
    Με πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης διεξάγεται σήμερα, Πέμπτη και την Παρασκευή στην Αθήνα η Ευρω-αραβική Σύνοδος «Εταίροι για την Ανάπτυξη», με στόχο την ενίσχυση των σχέσεων του αραβικού κόσμου με την ΕΕ. Το συνέδριο διεξάγεται υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ενώ την εναρκτήρια ομιλία θα εκφωνήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

    Η Ευρω-αραβική Σύνοδος «Εταίροι για την Ανάπτυξη» έχε ως στόχο να αναπτυχθεί μια πιο αντιπροσωπευτική και δυναμική πλατφόρμα για την διεξαγωγή συζητήσεων για μια ευρωαραβική στρατηγική συνεργασία και συμμαχία μεταξύ των δύο οικονομικών και πολιτικών ενώσεων. Το πρώτο ευρωαραβικό παγκόσμιο συνέδριο αναμένεται να θέσει τα θεμέλια για έναν δραστήριο και ουσιαστικό ευρωαραβικό διάλογο.

    Μεταξύ των βασικών θεμάτων που αναμένεται να τεθούν στο τραπέζι των συζητήσεων είναι το νέο πρότυπο της ευρωαραβικής συνεργασίας, η δημιουργία μιας νέας οικονομίας στην Ελλάδα, ο οικονομικός μετασχηματισμός του αραβικού κόσμου, η οικοδόμηση μιας νέας προοπτικής στον τομέα της ενέργειες και οι προοπτικές για την Ελλάδα στον τομέα της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων.

    Εκτός από τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, από ελληνικής πλευράς θα συμμετάσχουν ακόμα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής αναπτυξης Μάρκος Μπόλαρης , ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, η αναπληρωτής υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντούρα, ο ΓΓ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του ΥΠΕΞ Γιώργος Τσίπρας, η προέδρος της Εθνικής Τράπεζας και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Λούκα Κατσέλη, ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Χρήστος Στυλιανίδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο προέδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, οι πρώην υπουργοί Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Πέτρος Δούκας, Γ. Μανιάτης και άλλοι.
    Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

    υγ. Σε καποια θεματα υπαρχει, ως φαινεται, συνεννοηση π.χ. συμμετοχή Μητσοτακη και αλλων .

    Μου αρέσει!

  56. Ο/Η Ενη λέει:

    «Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο: Εγκαινιάστηκε η έκθεση «Ερμιτάζ: Πύλη στην Ιστορία»
    Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2016 20:17
    ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
    Η έκθεση «Ερμιτάζ: Πύλη στην Ιστορία» ολοκληρώνει τον κύκλο των εκθέσεων τις οποίες διοργάνωσε το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο για να τιμήσει το αφιερωματικό έτος «Ελλάς – Ρωσία» 2016.

    Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό 31/10 18:46
    Οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Ρωσίας, Νίκος Κοτζιάς και Σεργκέι Λαβρόφ, εγκαινίασαν σήμερα την έκθεση «Ερμιτάζ: Πύλη στην ιστορία» στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο. Τους υπουργούς υποδέχτηκε και καλωσόρισε στο Μουσείο, ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αριστείδης Μπαλτάς.
    «Η ιστορία πρέπει να είναι σχολείο και όχι φυλακή. Η βυζαντινή ιστορία είναι ο τόπος της κοινής αγάπης Ρωσίας και Ελλάδας. Ο γάμος με βυζαντινή πριγκίπισσα και η θεωρία ότι η Μόσχα είναι η 4η Ρώμη, η συνέχεια του Βυζαντίου, συνδέει τις δύο χώρες με αγάπη και κατάνυξη απέναντι σε μια μεγάλη ιστορική περίοδο που η Δύση μέχρι πρόσφατα αγνοούσε» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.
    ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
    «Η εμπέδωση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας-Ρωσίας βασίζεται στη βαθιά πνευματική και πολιτισμική συγγένεια των λαών μας. Κι αυτή είναι η καλύτερη βάση για την ανάπτυξη μεταξύ των χωρών μας» δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Λαβρόφ, συμπληρώνοντας ότι η έκθεση αυτή σίγουρα θα προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον όχι μόνο στους Έλληνες, αλλά και τους ξένους. Με την ευκαιρία, δε, τόνισε ότι φέτος αναμένεται ρεκόρ άφιξης Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα.
    ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
    Για πρώτη φορά, εκτίθενται στους χώρους του Βυζαντινού Μουσείου σημαντικοί αρχαιολογικοί θησαυροί και έργα τέχνης που προέρχονται από τις αυτοκρατορικές συλλογές του Μουσείου Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης. Αντικείμενα υψηλής αισθητικής και καλλιτεχνικής αξίας, τα οποία οι Τσάροι Ρομανόφ, με πρώτο τον Μεγάλο Πέτρο (1672-1725) συνέλεγαν από τα τέλη του 17ου και επί δύο ακόμα αιώνες, με σκοπό να δημιουργήσουν τις πλουσιότατες συλλογές έργων τέχνης, που από το 1805 μέχρι σήμερα αναδεικνύουν το Ερμιτάζ ως ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα Μουσεία του κόσμου.
    ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
    Στην έκθεση, η οποία σχεδιάστηκε μουσειολογικά από το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, εκτίθενται 80 αρχαιολογικά αντικείμενα και έργα τέχνης, δηλαδή ζωγραφικοί πίνακες, έργα μικροτεχνίας και γλυπτά αντιπροσωπευτικά των σημαντικότερων συλλογών του Μουσείου Ερμιτάζ που χρονολογούνται από τον 5ο αι. π.Χ. μέχρι και τον 20ό αιώνα με χαρακτηριστικά έργα που εμπλούτισαν τις συλλογές του Ερμιτάζ μετά την οκτωβριανή επανάσταση και μέχρι σήμερα.
    Η έκθεση «Ερμιτάζ: Πύλη στην Ιστορία» ολοκληρώνει τον κύκλο των εκθέσεων τις οποίες διοργάνωσε το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο για να τιμήσει το αφιερωματικό έτος «Ελλάς – Ρωσία» 2016.

    υγ. Πολυδιαστατη εξωτερικη πολιτική. (να μαθαινουμε και τα νεα απο την Ελλάδα……)

    Μου αρέσει!

  57. Ο/Η Ενη λέει:

    Τα ανωτερω απο τη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ. (η πηγη παντα απαραιτητη…….)

    Μου αρέσει!

  58. Ο/Η Ενη λέει:

    Για την ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

    «Οικονομία
    ΑγορέςΕπιχειρήσειςTechΠρόσωπα

    Ημερίδα για τις «Διατλαντικές Εμπορικές Συμφωνίες Η.Π.Α και Ευρωπαϊκής Ένωσης» την ερχόμενη Τετάρτη
    Newsroom
    Newsroom , CNN Greece
    11:58 Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2016

    Ημερίδα για τις «Διατλαντικές Εμπορικές Συμφωνίες Η.Π.Α και Ευρωπαϊκής Ένωσης» την ερχόμενη Τετάρτη
    H Εταιρεία Μελέτης Προβλημάτων Συλλογικών (Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ) και το Κέντρο Γεωπολιτικών Αναλύσεων του New York College, διοργανώνουν Ημερίδα με θέμα: «Διατλαντικές Εμπορικές Συμφωνίες Η.Π.Α και Ευρωπαϊκής Ένωσης».
    Διαβάστε επίσης
    Brexit: «Η Βρετανία μπορεί να αλλάξει γνώμη και κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων»
    Brexit: «Η Βρετανία μπορεί να αλλάξει γνώμη και κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων»
    Με την επιστημονική υποστήριξη της Εταιρείας Μελέτης Προβλημάτων Συλλογικών, του Κέντρου Ανατολικών Σπουδών για τον Πολιτισμό και την Επικοινωνία του Παντείου Πανεπιστημίου, του Κέντρου Μελέτης Μεσογειακής – Μεσανατολικής Πολιτικής και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου του Αιγαίου, του Ινστιτούτου Έρευνας και Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων, του Ινστιτούτου Επιχειρηματικότητας και Αειφόρου Ανάπτυξης και την επίσημη υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας.
    Το θέμα της Ημερίδας αγγίζει ένα ιδιαιτέρως ευαίσθητο ζήτημα, καθώς η συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες – όπως και η αντίστοιχη με τον Καναδά, η οποία υπεγράφη τις τελευταίες ημέρες – έχουν εγείρει την έντονη αντίδραση των ευρωπαϊκών συνδικάτων και οργανώσεων, τα οποία καταγγέλλουν επιδείνωση της αγοράς εργασίας, ως προς το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία. Παράλληλα, προειδοποιούν ότι θα επιτρέψει στις μεγάλες επιχειρήσεις να θέσουν υπό αμφισβήτηση τις αποφάσεις των δημοκρατικά εκλεγμένων κυβερνήσεων της Ευρώπης.
    Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 18:00, στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 1ος Όροφος)
    Ομιλητές:
    Πέτρος Δούκας, π. Υπουργός
    Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Βουλευτής Ν.Δ, π. Υπουργός
    Μαριέττα Γιαννάκου, π. Υπουργός, π. Βουλευτής Ευρωκοινοβουλίου
    Χαρά Καφαντάρη, Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Μέλος Ειδικής Επιτροπής της Βουλής
    για τις Διατλαντικές Εμπορικές Συμφωνίες, Πρόεδρος Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής
    Νίκος Βερνίκος, President of the International Chamber of Commerce, Board Member of
    the Piraeus Chamber of Commerce and Industry
    Νίκος Κατσαρός, Αντιπρόεδρος New York College
    Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης, Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής, Διευθυντής Κέντρου
    Γεωπολιτικών Αναλύσεων
    Κωνσταντίνος Φίλης, Διευθυντής Ερευνών Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων
    Θωμάς Κατσαδούρος, Οικονομικός Σύμβουλος, Ειδικός Σύμβουλος Προέδρου ΕΒΕΑ
    Ναταλία Τσιγαρίδα, Εκπρόσωπος Greenpeace

    ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ:
    • Π. Δούκας – Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ ( ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ),
    • Ν. Κατσαρός – NEW YORK COLLEGE
    ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ – ΕΙΣΑΓΩΓΗ:
    • Χρήστος Διαμαντόπουλος, Δρ. Διεθνών Σχέσεων
    Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν: Ο Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου κος Λ. Αντωνακόπουλος, ο Πρόεδρος και Ιδρυτής του Εκπαιδευτικού Ομίλου New York College κος Ηλίας Φούτσης, και η Διευθύντρια του Κέντρου Μελέτης Μεσογειακής-Μεσανατολικής Πολιτικής και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου κα Βιβή Κεφαλά.
    Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους συμμετέχοντες

    Μου αρέσει!

  59. Ο/Η Ενη λέει:

    Η κατωθι φραση δεν αφορά το κυρίως κειμενο»

    «Διαβάστε επίσης
    Brexit: «Η Βρετανία μπορεί να αλλάξει γνώμη και κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων»
    Brexit: «Η Βρετανία μπορεί να αλλάξει γνώμη και κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων»

    Εντασσεται στο «διαβαστε επισης» . ( δεν το προσεξα κι’ ετσι αντιγραφηκε κι’ αυτή)

    Μου αρέσει!

  60. Ο/Η physicist λέει:

    Ε, Γερμανοί, η τρομοκρατία που θρέψατε στον κόρφο σας θα σας γυρίσει πίσω σαν μπούμερανγκ. Ανησυχούμε για σας αλλά θα σας θυμίζουμε μια ζωή ότι εσείς οι ίδιοι ανοίξατε τις πόρτες στον τρόμο. Το μέλλον σας δεν θα είναι καλό.

    Αυτά τα αισιόδοξα από τον αξιότιμο κ. Ρ. Τ. Ερντογάν, Πρόεδρο της Τουρκίας και συνεργάτη-κλειδί της Ευρώπης στη μάχη της κατά του ισλαμικού τρόμου, κλειδικράτορα των προσφυγικών κυμάτων ελέω Μέρκελ. Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα.

    Μου αρέσει!

  61. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Κλειδοκράτορας είναι γιατί η Τουρκία φιλοξενεί εκατομμύρια πρόσφυγες

    Ανεξάρτητα απο το πόσο τσίου είναι ο Ταγίπ, είναι προς εξέταση αν βοηθούσε σε κάτι αν τον πίεζαν υπερβολικά. Θα υποχωρούσε; ‘Η θα μουλάρωνε και θα γινόταν τα πράγματα χειρότερα;

    Μου αρέσει!

  62. Ο/Η physicist λέει:

    Εχουμε μπλέξει με έναν αδίσταχτο, μεγαλομανή φασίστα, σχο. Ούτως ή άλλως δεν θα έχουμε καλά ξεμπερδέματα αλλά το απήζμεντ συνήθως τέτοια καθάρματα τα αποθρασύνει.

    Μου αρέσει!

  63. Ο/Η physicist λέει:

    ΥΓ: σκέψου να ήταν η Τουρκία μέλος της ΕΕ …

    Μου αρέσει!

  64. Ο/Η physicist λέει:

    Εκλογές έχει αυτή την Κυριακή και στη Νικαράγουα, όπου όμως κανείς δεν θα στείλει παρατηρητές και σχεδόν κανένα ΜΜΕ δεν θα γράψει ούτε μιαν αράδα. Ο λόγος είναι πως το αποτέλεσμα είναι γνωστό: Πρόεδρος θα εκλεγεί ο σαντινίστα Ντανιέλ Ορτέγκα και αντιπρόεδρος η σύζυγός του Ροζάριο Μουρίγιο. Από το 2006 που επέστρεψε στην εξουσία, ο Ορτέγκα έκλεισε αμοιβαία ωφέλιμες συμφωνίες με τις επιχειρήσεις και την Καθολική Εκκλησία, φίμωσε όλα τα αντιπολιτευτικά μέσα και εξασφάλισε ισόβια εξουσία για τον εαυτό του και την οικογένειά του.

    Μου αρέσει!

  65. Ο/Η physicist λέει:

    Εχτές η Aydan Özoguz, σήμερα ο Ahmet Toprak, Καθηγητής των «Επιστημών της Εκπαίδευσης» στο ΤΕΙ του Ντόρτμουντ και βέβαια Τουρκικής καταγωγής, δημοσιεύει άρθρο κατά της ακύρωσης/απαγόρευσης του γάμου με ανήλικα κορίτσια, αφού αυτή η λογική συνδέεται με «κεντροευρωπαϊκές προκαταλήψεις» και «θα απέβαινε σε βάρος των κοριτσιών».

    http://www.zeit.de/politik/deutschland/2016-11/integration-kinderehen-deutschland-heirat-religion

    Νωρίτερα, το σάιτ της Προτεσταντικής Εκκλησίας της Γερμανίας, evangelisch.de, είχε επίσης δημοσιεύσει τη στάση του κατά της απαγόρευσης του γάμου με ανηλίκους.

    Η κατάσταση είναι άκρως ανησυχητική. Το κύριο πρόβλημα δεν είναι η τρομοκρατία, είναι η σταδιακή ακύρωση όλων των αξιών της φιλελεύθερης κοινωνίας.

    Μου αρέσει!

  66. Ο/Η physicist λέει:

    Επειδή οι περισσότεροι δεν γνωρίζετε Γερμανικά, σας μεταφράζω τον τίτλο — και ζητώ εκ των προτέρων συγγνώμη για την αηδία που θα νοιώσετε. Τονίζω ότι πρόκειται για τον τίτλο του άρθρου στον παραπάνω σύνδεσμο και όχι για δική μου γνώμη.

    Τα επιχειρήματα υπέρ του γάμου με παιδιά

    Το έτος 2016, η παραδοσιακά (κεντρο-)αριστερή Zeit της Γερμανίας δημοσιεύει τέτοιο άρθρο. Το έτος 2016, στην Ευρώπη, διεξάγουμε πολιτικές συζητήσεις σχετικά με το νικάμπ, τη μπούρκα και τον γάμο με ανήλικα κορίτσια.

    Στο επόμενο τεύχος: Τα πλεονεκτήματα του δημόσιου λιθοβολισμού.

    Μου αρέσει!

  67. Ο/Η δεξιος λέει:

    Όλα αυτά ξεκινάνε από το γάμο του Μωάμεθ με την Αισά.

    http://www.faithfreedom.org/Articles/sina/ayesha.htm

    Επειδή λοιπόν ο Μωάμεθ τα είχε με ανήλικη επιτρέπεται να το κάνουν και οι οπαδοί του.Αυτός είναι ο λόγος και κανένας άλλος.
    Υπ όψιν ότι η σαρία ισχύει αδιατάρακτα στη Θράκη βάσει της συνθήκης της Λωζάννης,αυτής που δεν αρέσει στον Ερντογάν αν και ο συγκεκριμένος όρος μάλλον του αρέσει.

    http://www.tribune.gr/world/news/article/281578/281578.html

    Μου αρέσει!

  68. Ο/Η δεξιος λέει:

    To μόνο πραγματικό επιχείρημα είναι ότι ο Μωάμεθ είχε παντρευθεί ανήλικη.

    http://www.faithfreedom.org/Articles/sina/ayesha.htm

    Μου αρέσει!

  69. Ο/Η δεξιος λέει:

    Στη Θράκη η σαρία ισχύει αδιατάρακτα λόγω της συνθήκης της Λωζάννης.

    http://www.tribune.gr/world/news/article/281578/281578.html

    Μου αρέσει!

  70. Ο/Η physicist λέει:

    https://geopoliticalfutures.com/the-roots-of-hillary-clintons-foreign-policy-2/

    Εξαιρετικό άρθρο, νηφάλιο. Δυστυχώς η συζήτηση για τα προεκλογικά των ΗΠΑ κυριαρχήθηκε από βλακείες λόγω της αβυσσαλέας ποιότητας του κ. Τραμπ και της μαζικής εκτόξευσης εκατέρωθεν λάσπης που ακολούθησε.

    Μου αρέσει!

  71. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    Ενδιαφέρον το άρθρο Φυσικέ, και νηφάλιο, όπως πολύ σωστά είπες. Περιέχει κάποιες απόλυτα σωστές επισημάνσεις σε σχέση με το είδος της εξωτερικής πολιτικής που ενδεχομένως προτίθεται να ακολουθήσει η Κλίντον, εαν εκλεγεί. Επίσης, με ένα πιο υπόγειο τροπο, ασκεί κριτική και στο οικονομικό μοντέλο που ίσχυσε από τις αρχές της δεκαετίας του ’80 εως τα τα τέλη της δεκαετίας του ’00 – το οποίο όντως έχει καταστεί πλέον πολύ προβληματικό.

    Εύγε για την επιλογή.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.