Η κυβέρνηση, ο Βύρωνας και οι Σαμουράι…

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της κυβέρνησης, δεν είναι ότι αθετεί εξαγγελίες, επικαλείται ιδεολογικά πρόσημα με τα οποία δεν έχει σχέση, προσπαθεί με κάθε τρόπο να διατηρηθεί στην εξουσία, διασύρει έννοιες. Όλα αυτά, το μεγάλο μέρος της κοινωνίας, τα γνωρίζει Άλλωστε. Το κυρίαρχο πρόβλημά της είναι η ανεπάρκεια της να διαχειριστεί την κατάσταση. Σε οποιοδήποτε επίπεδο. Ο Βύρων Πολύδωρας, σε ανύποπτο χρόνο (το 1996), μετέφρασε τον κώδικα των Σαμουράι (Μπουσίντο, ο Κώδικας των Σαμουράι, εκδόσεις Καστανιώτη). Η κυβέρνηση, έχει δανειστεί ένα μέρος του κώδικα-το χαρακίρι-για να πορευτεί…

Liberal  /  Η κυβέρνηση, ο Βύρωνας και οι Σαμουράι…  /  Του Γιάννη Παντελάκη

Η πρόταση Πολύδωρα, σχολιάστηκε από κάποιους σαν μια κίνηση πανικού της κυβέρνησης. Νομίζω πως πρόκειται για λάθος εκτίμηση. Δεν υπάρχει πανικός. Πρόκειται για μια απόλυτα συνειδητή επιλογή η οποία έγινε όπως λέει και ο όρκος «ἑν γνώσει των συνεπειών του νόμου». Με πλήρη διαύγεια και μετά από ώριμη σκέψη. Έτσι σκέφτονται, αυτός είναι ο πυρήνας της λογικής τους, αυτή είναι η πολιτική προσέγγιση που κάνουν.

Το παρελθόν Πολύδωρα το οποίο επέκρινε- και σωστά έκανε-ο ΣΥΡΙΖΑ άλλες εποχές, δεν στέκεται εμπόδιο για να τον επιλέξουν. Το γνώριζαν αυτό το παρελθόν. Και τις δηλώσεις προσέγγισης Πολύδωρα προς Χρυσή Αυγή για συνεργασία και την υπόθεση ζαρντινιέρα και για τον στρατηγό άνεμο που επικαλείτο όταν καιγόταν η χώρα και για την συνεργασία του με τον Νικολόπουλο και για τον διορισμό της κόρης του στο ένα και μοναδικό εικοσιτετράωρο στο οποίο ήταν πρόεδρος της Βουλής.

Όλα αυτά τα γνώριζαν, δεν μπορεί να συμβαίνει διαφορετικά. Απλά, η πολιτική τους προσέγγιση κινείται σε μια λογική που μοναδικό στόχο έχει την παραμονή στην εξουσία με κάθε τρόπο και κάθε μέσο. Σ αυτή την προσέγγιση υπακούει η επιλογή Πολύδωρα, έστω και αν πρόκειται για μια καταστροφική για την κυβέρνηση επιλογή
η οποία δεν οφείλεται μόνο στο ταίριασμα με ο,τι παρακμιακό και συντηρητικό διαθέτει η χώρα, αλλά και
σε αδυναμία και ανικανότητα.Η συγκεκριμένη κυβερνητική στρατηγική, αποδεικνύεται εύκολα, αν σκεφτούμε μερικές μόνο επιλογές του παρελθόντος.

Η συνεργασία με το ακροδεξιό μόρφωμα των ΑΝΕΛ η οποία μάλιστα είχε προγραμματιστεί και αποφασιστεί πριν καν γίνουν οι εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Η χρησιμοποίηση του τυπικά ανεξάρτητου βουλευτή Νικολόπουλου για να κάνει όσα δεν μπορούν ή τολμούν οι ίδιοι (βλέπε δημοσιοποίηση ονόματος αντιπροέδρου του ΣτΕ με προσωπικά δεδομένα), ένα δεύτερο παράδειγμα. Η συνεργασία με ανθρώπους της διακυβέρνησης Καραμανλή (π.χ. πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ κλπ), τρίτο παράδειγμα. Η επιλογή Παυλόπουλου για την προεδρία της Δημοκρατίας, τέταρτο παράδειγμα. Η ίδια η προσέγγιση με τον Καραμανλή και η έμμεση απαλλαγή του από ευθύνες που του αναλογούν για την κρίση, πέμπτο παράδειγμα.

AdTech Ad

Χρειάζονται πολλές εκατοντάδες λέξεις για να περιγράψουν τα σχετικά παραδείγματα που υπάρχουν ακόμα. Η ηγετική ομάδα ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην κυβέρνηση για να μείνει. Η παραμονή της σ αυτήν, αποτελεί αυτοσκοπό. Όταν κινείσαι με αυτή την σκέψη, όλα μπορούν να θεωρηθούν δικαιολογημένα. Ακόμα και να προτείνεις για πρόεδρο του ΕΣΡ σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή, τον πιο χαρακτηριστικό εκπρόσωπο ενός πολιτικού συστήματος που οδήγησε την χώρα στην πιο πολύπλευρη κρίση μεταπολιτευτικά. Και φυσικά, η επιλογή παραμονής στην εξουσία με κάθε μέσο, δεν περιορίζεται στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Ας μην ξεχνάμε τα ζεστά χειροκροτήματα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στις ομιλίες Καμμένου στη Βουλή.

Μα τον Βύρωνα ; αναρωτιούνται κάποιοι. Ναι, τον Βύρωνα. Η κοντόφθαλμη οπτική τους ως εκεί φτάνει. Γιατί εκτός των άλλων, υπάρχει και Ένα θέμα επάρκειας. Πιστεύουν ότι προτείνοντας τον Πολύδωρα θα στριμώξουν τους απέναντι. Δεν μπορεί, θα σκέφτηκαν οι ένοικοι του Μαξίμου, να αρνηθεί η Ν.Δ. την επιλογή ενός ανθρώπου που προέρχεται από τα σπλάχνα της. Και αν αρνηθεί, θα είναι εκτεθειμένη ! Αυτή η παιδαριώδης λογική, ακολουθείται από την ηγεσία της κυβέρνησης. Και ενδεχομένως ακόμα και σήμερα, παρά την ομοβροντία αρνητικών και σκωπτικών σχολίων για τον Πολύδωρα, να επιμένουν ότι πρόκειται για μια επιλογή που βάζει στον τοίχο την Ν.Δ., την στριμώχνει.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της κυβέρνησης, δεν είναι ότι αθετεί εξαγγελίες, επικαλείται ιδεολογικά πρόσημα με τα οποία δεν έχει σχέση, προσπαθεί με κάθε τρόπο να διατηρηθεί στην εξουσία, διασύρει έννοιες. Όλα αυτά, το μεγάλο μέρος της κοινωνίας, τα γνωρίζει Άλλωστε. Το κυρίαρχο πρόβλημά της είναι η ανεπάρκεια της να διαχειριστεί την κατάσταση. Σε οποιοδήποτε επίπεδο. Ο Βύρων Πολύδωρας, σε ανύποπτο χρόνο (το 1996), μετέφρασε τον κώδικα των Σαμουράι (Μπουσίντο, ο Κώδικας των Σαμουράι, εκδόσεις Καστανιώτη). Η κυβέρνηση, έχει δανειστεί ένα μέρος του κώδικα-το χαρακίρι-για να πορευτεί…

About σχολιαστης

Σχολιάζω...
This entry was posted in Πολιτική, καινούργιο συκώτι. Bookmark the permalink.

53 Responses to Η κυβέρνηση, ο Βύρωνας και οι Σαμουράι…

  1. Ο/Η zepos λέει:

    Β.Κιντή:» Πλέουμε παραζαλισμένοι σε ένα καράβι εκτεθειμένο στον καιρό με οδηγούς αυτούς που πασχίζουν να το βουλιάξουν.»

    Μου αρέσει!

  2. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ για Πολύδωρα: «Καταλαβαίνετε ότι μας ξεφτιλίζετε»

    http://www.liberal.gr/arthro/89370/politiki/2016/bouleutis-syriza-gia-poludora-isonkatalabainete-oti-mas-xeftilizetesin–.html

    Μου αρέσει!

  3. Ο/Η physicist λέει:

    Οποιος ξεφτιλίζεται, παραιτείται. Οποιος διατυμπανίζει ότι τον ξεφτιλίζουν και παραμένει υπηρέτης τους, αυτοευτελίζεται.

    Νισάφι με τους δήθεν ηθικούς που σκίζουν τα ρούχα τους και αυτομαστιγώνονται δημοσίως σαν θρησκόπληκτοι Σιίτες αλλά δεν το κουνάνε ρούπι από την εξουσία.

    Μου αρέσει!

  4. Ο/Η physicist λέει:

    Και γενικώς νισάφι με τον λυρισμό της Αριστεράς. Γκώσαμε από ανρωπχιά, εβεσθυσία, κουλτούρα, ανταρσύα και μα***ία. Οχι άλλο.

    Μου αρέσει!

  5. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Φυσικέ, δε μου καίγεται καρφί για τον όρο «αριστερά»

    Για την παραδοσιακή, ολοκληρωτικής αντίληψης αριστερά, υπάρχουν πλήθος συνοδευτικοί χαρακτηρισμοί που τα ξεκαθαρίζουν όλα. Προσωπικά προτιμώ το «ορφανά του Χόνεκερ και του Τσαουσέσκου» 🙂 Και το «σταλινικοι» καλό είναι.

    Στο χώρο τώρα της δεξιάς έχουν μπουκάρει διάφορα υποκείμενα που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τη δημοκρατία αλλά χρησιμοποιούν τη λέξη συνεχώς. Θα μπορούσες να αναδείξεις και αυτό, αφου ασχολείσαι -και καλά κάνεις- με τη σημασία των λέξεων.

    Υ.Γ. Το να λέμε ότι ο ΑΓΠ είχε άριστες σχέσεις με το Γιαρουζέλσκι δεν πρέπει να μας εμποδίζει να αναφέρουμε ότι και ο γερο Καραμανλής είχε άριστες σχεσεις με το Θόδωρα το Ζιφκωφ και διάφορους άλλους ανατολικούς π.χ. τον Τίτο. 🙂

    Μου αρέσει!

  6. Ο/Η physicist λέει:

    Ο γερο-Καραμανλής είχε έντιμη σχέση ενός statesman απέναντι σε άλλους statesmen, που υπαγορευόταν από το συμφέρον της χώρας, αλλά ποτέ δεν έκρυψε την ιδεολογική του αντίθεση και ποτέ δεν έθεσε τον δυτικό προσανατολισμό της Ελλάδας υπό αμφισβήτηση. Σπιλώθηκε, μάλιστα, για την περίφημη αποστροφή του, Ανήκομεν εις την Δύσιν από όλη την Αριστερά και την αριστερόστροφη διανόηση.

    Αντιθέτως, ιδεολογική εγγύτητα προς τον εγκληματία Τσαουσέσκου και στήριξη από εκείνον είχε η Ανανεωτική, το ΚΚΕ εσ., το ΚΟΔΗΣΟ του Μπάμπη και άλλοι τιτάνες της Δημοκρατίας.

    Μου αρέσει!

  7. Ο/Η physicist λέει:

    Α, και κάτι άλλο: δεν ισοφαρίζω. Οταν μιλάμε για την Αριστερά, μιλάμε για την Αριστερά. Τη Δεξιά, η οποία αυτή τη στιγμή δεν κυβερνά, σε κατάλληλη ευκαιρία κι επίσης χωρίς ισοφαρίσματα και του λόγου της.

    Μου αρέσει!

  8. Ο/Η Αλικη λέει:

    Φυσικέ, αυτο το «ανήκομεν εις την Δυσιν» του γερό- Καραμανλή το εχω σκεφτεί με συγκίνηση και ευγνωμοσύνη πολλές φορές τα τελευταια χρονια.

    Μου αρέσει!

  9. Ο/Η physicist λέει:

    Αλίκη, όντως. Οπως συγκίνηση και θλίψει φέρνει η παρακολούθηση της συνεδρίασης της Βουλής στην οποία ειπώθηκε αυτό, για το τοτινό της επίπεδο. Συμπολίτευσης και Αντιπολίτευσης!

    Μου αρέσει!

  10. Ο/Η physicist λέει:

    Θλίψη, εννοειται

    Μου αρέσει!

  11. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Δεν μπαίνει το θέμα να ισοφαρίσουμε κάτι.

    Είναι σαφές ότι στον όρο αριστερά, πακέτο με τους προσδιορισμούς δίνει ο καθένας ότι ορισμό θέλει. 🙂

    Οσοι δεν αισθάνονται μια ανατριχίλα με τους ακροδεξιούς που έχει αναδείξει η πολιτική του συριζα, να το ξαναδούν.

    Οσο για το ποιος κυβερνά, να το ξαναπούμε, η παραδοσιακή μαρξιστική και λιγουλάκι λενινιστική αριστερά παρέα με ένα τμήμα ακροδεξιών ψεκασμένων.

    Μου αρέσει!

  12. Ο/Η physicist λέει:

    Μα είναι σαφές ότι ο κυβερνητικός εταίρος είναι ακροδεξιός, και μάλιστα της ακροδεξιάς παραλλαγής που προκαλεί περισσότερο θυμηδία λόγω βλακείας και λιγότερο φόβο λόγω συνάφειας προς τη βία (βλ. λοστάρια, μπράβους, τραμπούκους).

    Μου αρέσει!

  13. Ο/Η physicist λέει:

    Ομως ακροδεξιούς είχε αναδείξει και η ΝΔ, βλ. Μπαλτάκο, Καρατζ, Βορίδη, Φαήλο. Τα στοιχεία που καταδικάζουν τον Σύριζα δεν είναι κατά κύριο λόγω η ανάδειξη ακροδεξιών στοιχείων, άλλα είναι.

    Μου αρέσει!

  14. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Κανένας τη συζήτηση, ή τουλάχιστον όχι εγώ, δεν κάνει το ζήτημα κύριο. Δίνεις έμφαση μέσω ερωτήσεων και απαντήσεων (γιατί » » ?) και γίνεται η συζήτηση 🙂

    Το αν κάποιο θέμα είναι σε σχέση με άλλα στην πρώτη η τη δεύτερη γραμμή σπουδαιότητας, χάνει το νόημά του όταν συζητάμε μόνο ένα θέμα. 🙂

    Οσο για τα άλλα στοιχεία για το συριζα, τα συζητάμε συνέχεια σε αυτή τη γωνιά.

    Μου αρέσει!

  15. Ο/Η physicist λέει:

    Απαντώ σε δικό σου επιχείρημα, σχο. Οσο για το αν εξέτρεψα τη συζήτηση, όπως υπαινίσσεσαι, είναι στο χέρι των συνομιλητών να με αγνοήσουν, μεγάλα παιδιά είμαστε.

    Μου αρέσει!

  16. Ο/Η aftercrisis λέει:

    Η Ελλάδα της κρίσης, η μετά το 2008 έχει πολλούς επίδοξους σαμουράι, υπάρχουν και σαμουράι κρυμμένοι που διατηρούν χαμηλό προφίλ για να μη «καούνε» μέσα στο τουρλουμπούκι της ασχετίλας, αλλά από σογκούν, άστα να πάνε στο διάολο.
    Όλοι οι ελαφρόμυαλοι επίδοξοι που ανέλαβαν το σογκουνάτο με τη σειρά, ήταν μόνον σογκούν του …καμπούκι
    (για την ορολογία βλ. το μεταφραστικόν πόνημα του Βύρωνος)

    Μου αρέσει!

  17. Ο/Η aftercrisis λέει:

    Μιας και ίσως εξετράπη η συζήτηση, υπόσχομαι ότι δεν θα αφιερώσω ούτε λέξη, ούτε μισό εισαγωγικό απο τούδε στο «ονοματολογικό πρόβλημα». Άς «καπακωθεί» άλυτο και αναπάντητο, μικρό το κακό. Μήπως και που καπακώθηκε το εξίσου φλέγον ερώτημα περί του φύλου των αγγέλων, τι έγινε;
    Δηλαδή, άν τυχόν, στην πραγματικότητα, ο Αρχάγγελος Μιχαήλ είναι η Αρχάγγελος Μιχαέλα, τι αλλάζει; Εξισου καλά προστατεύει από κάθε κακό, εξίσου καλά παίρνει τις ψυχές μας όταν έλθει η ώρα του καθενός.
    Όποιος επιμένει ….στον Νορμπέρτο Μπόμπιο (η ταπεινή συμβουλή μου).

    Μου αρέσει!

  18. Ο/Η aftercrisis λέει:

    Άλλωστε, υπάρχουν σοβαρότερα, απείρως τραγικότερα και πολύ συχνά και συνήθη λάθη.
    http://www.nooz.gr/greece/tragodia-purovolise-ton-filo-tou-sto-kunigi
    Αυτή η ιστορία με τα αγριογούρουνα σκοτώνει στην Ελλάδα κάθε φθινόπωρο σχεδόν τόσους ανθρωπους όσο και τα τροχαία.
    Δυστυχώς το περίγραμμα του προφίλ σκυμμένου ανθρώπου (π.χ. για να πιεί νερό στη βρύση) είναι σχεδόν ίδιο με του άγριου γουρουνιού. Συνηθως έτσι γίνεται το λάθος. Κάνουν και την παιδαριώδη απερισκεψία να πηγαίνουν για «καρτέρι» χωρίς σκυλιά. Το εκπαιδευμένο σκυλί δίνει πάντα «σήμα» άν είναι μπροστά γουρούνι ή άλλο πλάσμα του Θεού.
    ΥΓ: Φέτος εμφανίστηκαν πολλά και κοντά στην πόλη μας. Φωλιάζουν, ευτυχώς, σε περιοχές όπου δεν επιτρέπεται το κυνήγι, Αλλά μετακινούνται σε μεγάλη ακτίνα, συνήθως τη νύχτα. Βλέπεις σε πολλά μέρη τα χαρακτηριστικά ίχνη σκαψίματος. Σε χωριά κοντά στην πόλη κάποιοι έχουν αιχμαλωτίσει μερικά, απο μικρά. Αυτά πλησιάζουν τους ανθρώπους και δεν είναι επικίνδυνα, αλλά βλέπεις τα γουρουνόδοντα των αρσενικών και σε πιάνει σύγκρυο.
    Αυτά τα εκτός θέματος – και απολογούμαι – , για να βλέπουμε λίγο και την πραγματική πραγματικότητα.

    Μου αρέσει!

  19. Ο/Η physicist λέει:

    Μην παριστάνεις τον αφελή με τον Μιχαήλ και τη Μιχαέλα, τα ονόματα έχουν σημασία. Οταν ένας όρος διατηρεί αλώβητο γόητρο και κύρος παρά τις αποδεδειγμένες αμαρτίες του, γίνεται παγίδα για το μέλλον. Δεν πρόκειται ούτε για θεολογική συζήτηση ούτε για Tractatus Philosophicus Aristoteliis, πρόκειται για αντιπαράθεση δεδομένων. Tatsachen που λένε και στα Ελληνικά.

    Μου αρέσει!

  20. Ο/Η Mitsos λέει:

    Mια χαρα είναι ο Βύρων. Πολύ καλή επιλογή και μπράβο τους που κάνανε και κάτι σωστό μέχρι τώρα. Μακάρι να πετύχει κάτι ο Βύρων καθότι η συγκεκριμένη καρέκλα έχει από κάτω εκρηκτικά.

    Μου αρέσει!

  21. Ο/Η Mitsos λέει:

    Τέσπα εκτός από το ανήκομεν εις την δύση είπε και το περίφημο η Κύπρος κειται μακράν και κανονικά έπρεπε να γίνει ένα δικαστήριο να εξηγήσει τι υπέγραψε στη Ζυρίχη και στο Λονδίνο και να έρθει μάρτυρας να καταθέσει ο Κληρίδης. Αλλά τη βολεψε το σύστημα, καταδικάζοντας τους Απριλιανούς και αυτόν τον έκανε και εθνάρχη. Γενικά όταν στην Ελλάδα κάποιος αποκαλείται εθνάρχης πρέπει γενικώς να είναι υποψιασμένος κανείς. Οταν θα ανοίξει ο φάκελος της Κύπρου, τότε θα δούμε ποιος ήταν ο εθνάρχης. Γιατί δεν τον ανοίγουνε? Και ο τελευταίος από τους Απριλιανούς ετάφη πριν λίγες μέρες στο χωριό του στο Ρέθυμνο.

    Οσο για το ανήκομεν εις την δύση, δεν ξέρω αλλά μάλλον η δύση δεν επιδιώκει ούτε επιδίωξε ποτέ ιστορικα να μας εντάξει στο μαγαζί. Οπότε όταν σε ένα κλαμπ δεν είσαι προσκεκλημένος τρως πόρτα από τους μπράβους στην είσοδο. Πόρτα δεν φαγαμε αλλά όλα τα υπόλοιπα τα φάγαμε και όπως πάει το πράγμα θα φάμε και κλωτσια στο τέλος και θα μας πετάξουνε από το παράθυρο του μαγαζιού αφού πρώτα μας κουβαλήσουνε κανά δυο εκατομμύρια μουσουλμάνους για να μην ξανασηκώσουμε κεφάλι ποτέ.

    Μου αρέσει!

  22. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Φυσικέ, απο την εποχή της καλύβας είχα μια τάση να φεύγω απο το θέμα. Οπότε ούτε πέρασε απο το μυαλό μου ότι έκανες εκτροπή της συζήτησης. 🙂 Απλώς απάντησα στο «Τα στοιχεία που καταδικάζουν τον Σύριζα δεν είναι κατά κύριο λόγω η ανάδειξη ακροδεξιών στοιχείων, άλλα είναι» διότι με αυτά τα άλλα ασχολούμαστε συνεχώς και αδιαλείπτως 🙂

    Μου αρέσει!

  23. Ο/Η physicist λέει:

    ΟΚ, Σχο, να με συμπαθάς τότε που παρανόησα το νόημα της παρατήρησής σου.

    Μου αρέσει!

  24. Ο/Η Mitsos λέει:

    του Πέτρου Αναστασίου
    Η αλβανική κυβέρνηση προχωρά στην καταδάφιση σπιτιών Βορειοηπειρωτών Ελλήνων. Ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου 19 ελληνικές οικογένειες έλαβαν ειδοποιητήρια για κατεδάφιση των σπιτιών τους.

    Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε με την έκδοση ανακοίνωσης, αλλά όταν πρόκειται για την θρασύδειλη αλβανική κυβέρνηση, μια ανακοίνωση ίσως είναι πολύ λίγη για να προλάβει καταστάσεις.

    «Παρακολουθούμε με ιδιαίτερη ανησυχία όσα διαδραματίζονται στη Χειμάρρα, όπου 19 οικογένειες που ανήκουν στην Ελληνική Εθνική Μειονότητα παρέλαβαν ειδοποιητήριο, με το οποίο τους δίνεται προθεσμία 5 ημερών για την εκκένωση των οικιών τους που προορίζονται προς κατεδάφιση.

    Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι ο Δήμαρχος, κ. Γκόρος, εκτελώντας μια κυβερνητική πολιτική, έβαλε την υπογραφή του σε ειδοποιητήρια για κατεδαφίσεις, τα οποία μάλιστα επιδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους την ημέρα της Εθνικής Επετείου.

    Οι αλβανικές Αρχές πρέπει να προβούν άμεσα αφενός στην ακύρωση της κατεδάφισης και αφετέρου σε ουσιαστικές διαβουλεύσεις με τους ιδιοκτήτες για τα σχέδια ανάπλασης της Χειμάρρας.

    Η προστασία των περιουσιακών δικαιωμάτων και δη των μειονοτικών δικαιωμάτων αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα των 5 προϋποθέσεων που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ως εκ τούτου, εφόσον η Αλβανία ειλικρινά επιθυμεί να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να αποδείξει στην πράξη ότι λειτουργεί ως κράτος Δικαίου προστατεύοντας από αυθαιρεσίες και παρανομίες τα δικαιώματα όλων των κατοίκων της ανεξαρτήτως εθνικής καταγωγής και προελεύσεως.

    Η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Αλβανία παρακολουθεί συνεχώς την κατάσταση, παραμένει πάντοτε στο πλευρό των Ομογενών μας, και έχει ενημερώσει για το θέμα στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο τις αρμόδιες αλβανικές Αρχές, τους αρμόδιους διεθνείς Οργανισμούς και τους εκπροσώπους της Διεθνούς Κοινότητας»

    Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και η Ομόνοια:

    «Την 28 Οκτωβρίου, 19 οικογένειες της συνοικίας Σπηλαίων της Χιμάρας, παρέλαβαν ειδοποιητήριο υπογεγραμμένο από τον δήμαρχο Χιμάρας, Γκέργκι Γκόρος, με το οποίο τους δίνει προθεσμία 5 ήμερων για την εκκένωση των σπιτιών τους.

    Όπως αναφέρει το έγγραφο, τα σπίτια τους θα κατεδαφιστούν για την υλοποίηση του σχεδίου ανάπτυξης του κέντρου της Χιμάρας.

    Πρόκειται για κατοικίες οικογενειών που κληρονόμησαν από τους πρόγονους τους ή νέες κατοικίες, που κτίστηκαν τα τελευταία χρόνια με κόπους ολόκληρης ζωής σε δικό τους οικόπεδο.

    Το σχέδιο αυτό έτυχε σφοδρών αντιδράσεων από τους ντόπιους κάτοικους τον περασμένο Ιούνιο, η οποία αντίδραση καταγράφηκε άπω τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Δεν χρειάζεται να έχει κανείς ιδιαίτερες γνώσεις για να καταλάβει τον παραλογισμό και την σκοπιμότητα αυτού του σχεδίου. Είναι ένα σχέδιο που δεν έγινε για να ωφελήσει τον ντόπιο πληθυσμό, αλλά για την υφαρπαγή τις περιουσίας τους και την μεταβίβαση σε τρίτους.

    Ενδεικτικά αναφέρουμε: Δίπλα από τις περίφημες 11οροφες πολυκατοικίες, αποφασίστηκε να γκρεμιστούν οι κατοικίες των οικογενειών Κονόμη και Μπολάνου, κτίρια 200 ετών, μόνο και μόνο για να αναβαθμιστούν τα συγκεκριμένα πολυώροφα κτίρια.

    Πρόκειται για ωμό βανδαλισμό έξω από κάθε λογική, που στόχο έχει να εκτοπίσει τους αυτόχθονες Χιμαριώτες εις όφελος ύποπτων κατασκευαστικών εταιριών.

    Πώς μπορεί ένα σχέδιο να βαπτίζεται αναπτυξιακό όταν γίνεται εις βάρος της τοπικής κοινωνίας, όπως έγινε στην περίπτωση της οικογένειας Μπένου, όπου η «ανάπτυξη» έδιωξε 4 οικογένειες στο εξωτερικό;

    Καλούμε τον Πρωθυπουργό της χώρας να παρέμβει ώστε να δοθεί ένα τέλος στην ασφυκτική και παρατεταμένη πίεση προς την κοινότητα της Χιμάρας.

    Ζητάμε την άμεση ενεργοποίηση της Δικαιοσύνης, καθώς δεν τηρήθηκαν ούτε στοιχειωδώς οι προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες.

    Απευθύνουμε έκκληση στη διεθνή κοινότητα να ασκήσει τη μέγιστη επιρροή, καθώς παραβιάζονται βάναυσα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα από σκοτεινούς οικονομικούς και εθνικιστικούς κύκλους».

    Μου αρέσει!

  25. Ο/Η Ενη λέει:

    Ενα αξιοπροσεκτο αρθρο με τιτλο «Ο Ρουσβελτ, ο Περόν και ο Τσιπρας» του Π.Τζιμα

    http://www.huffingtonpost.gr/pavlos-tsimas/-_8110_b_12718740.html?utm_hp_ref=politiki

    Μου αρέσει!

  26. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    Γεράσιμος Πετράτος
    Καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο Kεντ, Οχάιο, ΗΠΑ

    Tο Λούμπεν Πολιτικαριάτο της Ελλάδας
    Δημοσιεύθηκε: 13/10/2016 9:30 πμ EEST Ενημερώθηκε: 13/10/2016 9:30 πμ EEST

    […]

    Το Λούμπεν Προλεταριάτο είναι, σύμφωνα με to Βικιλεξικό, μαρξιστικός όρος που περιγράφει «το τμήμα του προλεταριάτου που λόγω της πλήρους εξαθλίωσής του βρίσκεται στο κοινωνικό περιθώριο και δεν έχει αναπτύξει ταξική συνείδηση». Το Λούμπεν Πολιτικαριάτο (ΛουΠολ) είναι νέος όρος του υπογράφοντα που περιγράφει το τμήμα του πολιτικού προσωπικού που λόγω της πλήρους αθλιότητας του εκπροσωπεί το κοινωνικό περιθώριο και δεν έχει συνείδηση. Το ΛουΠολ ευδοκιμεί σε μια χώρα την οποίαν ο πρόσφατα αποθανών καλλιτέχνης θα ονόμαζε «Formerly Known As Greece» (FKAG). Χρεώνει τους δυστυχείς τους Ελληνάρες με ΕΝΦΙΑ σε τιμές αντικειμενικές και μετά τους πουλάει σανό σε τιμές λιανικής. Και δε χαρίζει γραμμάριο, όταν λέει «όλα τα κιλά όλα τα λεφτά», το εννοεί. Γιατί «λεφτά υπάρχουν», έχουν πολλά οι «ιθαγενείς» οι χορτοφάγοι. Τόσα που δεν τα χωράνε πια οι τράπεζες, ούτε της Αττικής, και τα βάζουνε στα στρώματα. Το ΛουΠολ είναι πάλι υποψήφιο για το Νόμπελ Οικονομίας, για Την θεωρία του Περιουσιολογίου της μπιζουτιέρας, των θυρίδων και των στρωμάτων. Μην ξεχνάμε ότι πήρε και το περσινό για Την αλληλεπίδραση των Παιγνίων της Μπαρούφας με τα capital controls, και του 2009 για Την θεωρία της Ελληνικής Στατιστικής.

    Το Λούμπεν Πολιτικαριάτο δεν εμφανίστηκε από το πουθενά. Είναι μετάλλαξη των Μαυρογιαλούρων. Οι Μαυρογιαλούροι είναι η πολιτική τάξη των Mαγαζιών που έχουν για πολίτευμα την Πελατοκρατία. Τα βιβλία του ΟΕΔΒ και ο Λαλάκης ο Λαζό λένε για αυτούς ότι εμφανίστηκαν στην πολιτική σκηνή της FKAG την εποχή του φόρτε της Φίνος Φιλμ. Μούφες προς Ελληνάρες. Ήταν εκεί τουλάχιστον ένα αιώνα πριν. Το πως, πότε και γιατί τα εξηγούν καλά οι Stavrianos και McNeill, οι κολοσσοί της Ιστορίας. Πολιτογραφήθηκαν ως ΜΑΥΡΟγιαλούροι επειδή η γνωστή ταινία ήταν ΜΑΥΡΟασπρη. Στην πραγματικότητα όμως κυκλοφορούν σε φανταχτερές αποχρώσεις. Το δε λεξιλόγιο τους έχει για βάση του πάντα το «ΘΑ». Π.χ. οι Γαλαζογιαλούροι έλεγαν κάποτε ότι ΘΑ κάνουν το κάθε δημόσιο σχολείο πρότυπο. Οι Πρασινογιαλούροι ότι, ό,τι και νά ναι το ρημάδι το σχολείο, ΘΑ το κάνουν «προοδευτικό». Και οι Κοκκινογιαλούροι ότι όταν πέσουν πάνω σε κανένα πρότυπο ΘΑ το κάνουν γυαλιά καρφιά και δημόσιο. Όταν το έφερε η συγκυρία και με τη χάρη της Αγίας Άννας έγιναν ορισμένα πρότυπα, τα έκαναν πράγματι της δημοσιάς. Έτσι ήρθε, έστω και καθυστερημένα, η Πολιτιστική Επανάσταση στην Ελλάδα. Πρώτα μπουκάρουμε στο Λύκειο του Αριστοτέλη, and ΤΗΕΝ we take Berlin.
    […]
    http://www.huffingtonpost.gr/gerassimos-petratos/t-_5_b_12460312.html

    Μου αρέσει!

  27. Ο/Η physicist λέει:

    Άσχετο: Κι εκεί που περνάς τρεις βδομάδες Ολυμπιακούς Αγώνες βουτηγμένους στην προπαγάνδα της διαφορετικότητας και της πολυχρωμίας του Ρίο, εκλέγεται χτες Δήμαρχος της πόλης ένας θρησκόπληκτος πυροβολημένος φασιστοειδής της Πεντηκοστιανής Εκκλησίας, πρωτοξάδερφος εν πνεύματι (mutatis mutandis) των τζιχαντιών στη Ράκκα. Και λες, να πάρω τώρα φόρα να βαρέσω το κεφάλι μου στον τοίχο ή άσε καλύτερα;

    Τι δηλαδή ελκυστικές πλευρές έχουν οι θρησκείες κι έχει σαλτάρει ο κόσμος με δαύτες, και μάλιστα με τις πιο θεοπάλαβες μορφές τους; Μήπως είναι στ’ αλήθεια απολύτως απαραίτητες σε μας τους ανθρώπους και μερικοί από μας απλώς κοροϊδεύαμε τους εαυτούς μας τόσα χρόνια; Μήπως η ελεύθερη Αγορά το παραξήλωσε με τον κυνισμό, τον υλισμό και την κατανάλωση, και στέγνωσε την ψυχή των ανθρώπων και τρέχουν πάλι πίσω απ’ τις θρησκείες;

    Μου αρέσει!

  28. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    «Κι εκεί που περνάς τρεις βδομάδες Ολυμπιακούς Αγώνες βουτηγμένους στην προπαγάνδα της διαφορετικότητας και της πολυχρωμίας του Ρίο»

    Ποιά ακριβώς ήταν η «προπαγάνδα» περί διαφορετικότητας και «πολυχρωμίας» στο Ρίο?

    Αν μπορείς γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος Φυσικέ ως προς το τι εννοείς με το παραπάνω.

    Σε σχέση τώρα με τον προτεστάντη πάστορα που εκλέχτηκε δήμαρχος του Ρίο πάλι δεν είναι τόσο απλοϊκό το θέμα – ότι δηλαδη ξύπνησαν κάποιοι και είπαν «ω, τι ωραία που τα λέει η θρησκεία, ας εκλέξουμε ένα υπερσυντηρητικό πάστορα για δημαρχό μας». Για να θυμίσω μία κουβέντα που είχαμε προ καιρού (αφορούσε το Ισλάμ αλλά πολλά από οσα είχαν ειπωθεί ισχύουν και για κάθε άλλη θρησκεία), υπάρχουν αρκετοί εξω-θρησκευτικοί παράγοντες που ευθύνονται για την εξάπλωση της επιρροής μίας θρησκείας. Και όταν αναφέρομαι σε εξω-θρησκευτικούς παράγοντες εννοώ παράγοντες διαφορετικούς από το τι λένε τα θρησκευτικά δόγματα μίας θρησκείας.

    Δεν το συζητάμε πάντως, αυτή αυξανόμενη επίδραση του προτεσταντισμού συνιστά μία σαφώς πολύ αρνητική εξέλιξη γιατί θα στρέψει και το πολιτικό φάσμα της Βραζιλίας προς μία πολύ δεξιά, πολύ συντηρητική, κατεύθυνση.

    Εδω μερικά άρθρα που επιχειρούν να δώσουν εξηγήσεις για την εξάπλωση του προτεσταντισμού στην βραζιλιάνικη κοινωνία τα τελευταία 30 με 35 χρόνια.

    https://www.dandc.eu/en/article/evangelical-churches-are-rise-brazil-and-even-have-political-influence

    Μου αρέσει!

  29. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    Και ένα τρίτο και τελευταίο (υπάρχουν όμως πολύ πολύ περισσότερα που αναλύουν το ζήτημα της εξάπλωσης του προτεσταντισμού στην βραζιλιάνικη κοινωνία).

    http://www.alternet.org/belief/dramatic-religious-shift-brazil-evangelicals-are-rapidly-overtaking-catholics

    Μου αρέσει!

  30. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    Brazilian evangelical bishop Marcelo Crivella elected mayor of Rio de Janeiro
    Crivella vowed to bring basic sanitation and law and order to the poorer parts of Rio.
    By Pavitra Dwibhashyam
    October 31, 2016 08:11 GMT

    Marcelo Crivella, an evangelical bishop was elected as the mayor of Rio de Janeiro on Sunday (30 October) in the second round of municipal elections. The 59-year-old is the bishop of the Universal Church of the Kingdom of God, which is founded by his billionaire uncle, Edir Macedo.

    He defeated left-wing candidate and former school teacher Marcelo Freixo by a margin of nearly 20 percentage points to run the second largest city in Brazil.

    In a speech to his supporters at a working class neighbourhood, Crivella said that he would «take care of the people» and added that he would improve public services. Crivella vowed to bring basic sanitation and law and order to poor parts of Rio.

    During his campaign, the pastor was embroiled in controversy for his comments in a book in 1999, wherein he described homosexuality as evil and the Roman Catholic Church as demonic. He managed to evade the controversy and promised to govern for the residents of Rio.

    His victory signifies the increasing influence of evangelical politicians as voters are angry with corruption scandals involving several members of the government of the Workers Party.

    «It’s an important election to change the old way of doing things,» a civil servant who voted in the election told Reuters. The evangelical message has reportedly resonated with the economically weaker people, who previously would have voted along the lines of the left-wing. According to BBC, high profile evangelical leaders like Eduardo Cunha, against who corruption allegations have been levelled, seem to have little impact on the movement.

    In Brazil’s biggest city Sao Paulo, voters removed incumbent mayor Fernando Haddad from the left-wing Workers Party and elected Joao Doria, a conservative wealthy businessman

    http://www.ibtimes.co.uk/brazilian-evangelical-bishop-marcelo-crivella-elected-mayor-rio-de-janeiro-1589045

    ΥΓ Αφου φαγανε, φαγανε οι πεινασμενοι «αριστεροι» , ψηφιστικαν απο τον φτωχο λαο οι χορτατοι δεξιοι για να φανε πιο κυριλε στην δημαρχια του Rio de Janeiro και του Sao Paulo.

    Μου αρέσει!

  31. Ο/Η physicist λέει:

    @ΔΠ: — Οι φετινοί Ολυμπιακοί Αγώνες είχαν διάχυτο το μήνυμα της διαφορετικότητας, το οποίο (υποτίθεται ότι και σε σημαντικό βαθμό ισχύει) χαρακτηρίζει τη βραζιλιάνικη κοινωνία. Αυτό ούτε κακό είναι ούτε με ενοχλεί — ο διαρκής του υπερτονισμός ήταν που με ενόχλησε, επειδή είχε μια μορφή δασκαλίστικη που δεν μ’ αρέσει ποτέ και πουθενά. Κι όταν λέω «προπαγάνδα» εννοώ την προβολή μιας μονόπλευρης και ψευδούς εικόνας η οποία εξυπηρετεί πρόσκαιρους σκοπούς αλλά αποκρύπτει μια πραγματικότητα διαφορετική.

    Λέω, λοιπόν: από τη μια προβάλλεται μια εικόνα της πόλης και της κοινωνίας ως πλατιά ανεκτικής και στο καπάκι εκλέγεται Δήμαρχος ένας ομοφοβικός Evangelical [*] της σκληρής δεξιάς φράξιας του Προτεσταντισμού. Το οποίον θα πει, στη βραζιλιάνικη κοινωνία κοχλάζει από κάτω άσχημο πράμα και πολύ άγριο, που δεν το καλύπτουν οι φιέστες των Ολυμπιακών Αγώνων (ιδιαίτερα ύποπτες εξαρχής). Είχαμε διαβάσει αρκετά για τις κοινωνικές εντάσεις εκεί ήδη από το Μουντιάλ του 2014 αλλά ότι έχει φτάσει σε τέτοιο βαθμό η επιρροή των Evangelicals δεν το είχα πάρει είδηση, μα την αλήθεια.

    [*] Ξέρω ότι οι περισσότεροι το γνωρίζουν ήδη αλλά ας ειπωθεί ότι το Evangelical εν θα πει «Ευαγγελικός» με την έννοια του Ευρωπαίου Προτεστάντη.

    Μου αρέσει!

  32. Ο/Η physicist λέει:

    Ναι, ασφαλώς, δεν ξυπνάνε μια μέρα να πουνε «ας γίνουμε θρήσκοι», υπάρχουν πολλοί άλλοι λόγοι στο παιχνίδι. Είναι ωστόσο αξιοπρόσεχτο ότι οι άνθρωποι με τα (απολύτως νόμιμα και δικαιολογημένα) πολιτικά αιτήματα και με την απόγνωσή τους από τα καθιερωμένα κόμματα, δεν αναζητούν λύσεις σε άλλα κινήματα καθαρά πολιτικά ή κοσμικά. Φαίνεται ότι έχουν ανάγκη είτε από μεταφυσική συνιστώσα-κάλυψη στις απαντήσεις τους είτε από μια μορφή θρησκείας ιδιαίτερα αυστηρή και προσηλωμένη σε κανόνες. Οι μετριοπαθείς δεν έχουν πέραση στις μέρες μας.

    Μου αρέσει!

  33. Ο/Η zepos λέει:

    Η βιασύνη του θίασου να καταθέσει τροπολογία που αναστέλλει το αρθρ 2 του Ν. 4339/15, πριν την δημοσιοποίηση όλου του σκεπτικού της απόφασης,ασφαλώς κρύβει την παγίδα να στήσουν το ΕΣΡ που θα είναι υποχρεωμένο να εφαρμόσει τις υπόλοιπες διατάξεις..
    ΠΧ. Η ΝΔ δηλώνει επίσημα οτι δεν επιθυμεί αδειοδότηση με διαγωνισμό πλειστηριασμού των αδειών, αλλά προτείνει αδειοδότηση με συγκεκριμένη τιμή κάθε χρόνο σε όσους πληρούν τις προϋποθέσεις..
    Όμως!

    Στο αρθρ 1 του Ν. 4339/15 το οποίο παραμένει σε ισχύ και το ΕΣΡ θα υποχρεωθεί να το εφαρμόσει, ορίζεται οτι η αδειοδότηση γίνεται κατόπιν διαγωνισμού με πλειστηριασμό..

    Επιπροσθέτως στο αρθρ 9 ορίζεται (ηλιθίως) οτι ο αρ. των απασχολουμένων πρέπει να μην είναι κατώτερος των 400…Και αυτό θα παραμείνει σε ισχύ, δεσμεύοντας τα κανάλια σε μια διαταξη που τα υοχρεώνει σε κλείσιμο σε περιόδους κρίσης..
    Τόμπολα!

    Μου αρέσει!

  34. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    Ο Edir Macedo , ιδρυτης της Universal Church of the Kingdom of God και θειος του Marcelo Crivella , προσφατα εκλεγεντος Δημαρχου του Rio de Janeiro εχει το δευτερο μεγαλυτερο δικτυο στην Βραζιλια. Προκειται για ευαγγελισμο τυπου Μπερλουσκοινι, οπου αντι για γυμνες προσφερουν την σωτηρια του θεου. Η εκκλησια εχει κατηγορηθει για διαφθορα, ξεπλυμα χρηματων ,….

    «Edir Macedo Bezerra (born February 18, 1945) is a Brazilian evangelical leader[1][2] and media mogul; he is the owner and chairman of the second-largest television network in Brazil, Rede Record, since 1989 with its parent Central Record de Comunicação, which he also founded after he bought the network. Macedo was raised Catholic, but by 1970 converted to Pentecostalism.[3] He founded with others the Pentecostal Universal Church of the Kingdom of God in Rio de Janeiro state, Brazil in 1977. He is referred to with sneer quotes as «Bishop» Edir Macedo by Forbes.[4]»

    https://en.wikipedia.org/wiki/Edir_Macedo

    Μου αρέσει!

  35. Ο/Η physicist λέει:

    … όπου αντί για γυμνές προσφέρουν τη σωτηρία του Θεού …

    Κι αυτό το πράγμα έχει πέραση στη Βραζιλία of all places? Δεν πάμε καθόλου καλά …

    😉

    Μου αρέσει!

  36. Ο/Η zepos λέει:

    Πόσο απίθανοι απατεώνες είναι δεν το πιστεύω!
    Ο Παππά δήλωσε οτι πήγε στην Βενεζουέλα με τον Αρτέμη για να διερευνήσει την αγορά από τον Μαδούρο προϊόντα για τα Ελληνικά σουπερμάρκετ…
    Καταλαβαίνουμε όλοι οτι στο μιαλό τους ήταν η έξοδο από το ευρώ και η τραγική κατασταση που θα έφερναν στη χώρα και έψαχναν….κωλόχαρτο στη Βενεζουέλα..
    Και μετά λένε δεν ήξερε ο Τσίπρας για το σχέδιο Β του Γιάνη…
    Αν δεν είναι αυτό απόπειρα προδοσίας τι άλλο είναι;

    Μου αρέσει!

  37. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    «… όπου αντί για γυμνές προσφέρουν τη σωτηρία του Θεού …» εναντι δωρεων στην εκκλησια υψους 1 δις δολ.ετησιως.

    Καθολου μα καθολου καλα.

    Η Universal Church of the Kingdom of God (UCKG), το 1999 είχε 8 εκατομμύρια μέλη στη Βραζιλία, [1] και ιδρυσε ναούς στο Ηνωμένο Βασίλειο και, από το 1992, ναούς στην Αφρική και στην Ινδία, με περισσότερο από 12 εκατομμύρια μέλη σε όλο τον κόσμο το 1999 . [2] [3] Μέχρι το 2013 η UCKG ειχε αδελφότητες στις Μπρούκλιν, Νέα Υόρκη και σε άλλες περιοχές των ΗΠΑ.

    Η UCKG εχει κατηγορηθεί συχνά για παράνομες δραστηριότητες και διαφθορά, ξέπλυμα χρημάτων, .. αγυρτεία, και τη μαγεία, και τη μισαλλοδοξία έναντι άλλων θρησκειών.
    Υπόκειται σε απαγορεύσεις σε διάφορες αφρικανικές χώρες, και είχε εμπλακεί στη δολοφονία στη Βρετανία της Victoria Climbie,….. Υπήρξαν καταγγελίες ότι η Εκκλησία εξάγει χρήματα από φτωχούς μέλη προς όφελος των ηγετών του….»

    προχειρη μεταφραση απο αγγλικη βικι

    Μου αρέσει!

  38. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    «από τη μια προβάλλεται μια εικόνα της πόλης και της κοινωνίας ως πλατιά ανεκτικής και στο καπάκι εκλέγεται Δήμαρχος ένας ομοφοβικός Evangelical [*] της σκληρής δεξιάς φράξιας του Προτεσταντισμού.»

    Οκ Φυσικέ, κατανοητό το παραπάνω.

    Σε σχέση με τους Ολυμπιακούς υπήρχαν πολλοί στην Βραζιλία που έλεγαν ότι δεν πρέπει να γίνουν ακριβώς γιατί η Βραζιλία είχε εισέλθει σε βαθιά ύφεση και θα χρεώνονταν πολύ. Αν ληφθεί δε υπόψη και ότι τα στάδια ήταν στην πλειοψηφία των περιπτώσεων μισοάδεια και αρα δεν υπήρξαν τα προσδοκώμενα έσοδα, εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι η Βραζιλία μάλλον θα βγει (αρκετά) ζημιωμένη από την διεξαγωγή των Ολυμπιακών αγώνων του Ρίο. Το μάρμαρο βέβαια θα το πληρώσουν κατά κύριο λόγο όχι τόσο οσοι φούσκωναν από εθνική υπερηφάνεια (που θα διεξάγονταν εκεί οι αγώνες) ούτε φυσικά και οι διάφοροι εργολάβοι, που φούσκωναν τα πορτοφόλια τους, οσο οι απλοί πολίτες, όπου πολύ μεγάλο μέρος των οποίων είναι σχετικά φτωχοί. Και οι οποίοι απολαύσανε τους Ολυμπιακούς από… την τηλεόραση, λόγω του ότι δεν άντεχαν οικονομικά το σχετικά υψηλό αντίτιμο των εισητηρίων. Ε, κάπου εκεί έρχονται και οι υπερσυντηρητικοί προτεστάντες και δένει το γλυκό. Στην Βραζιλία το μεγάλο πρόβλημα είναι η εξαιρετικά υψηλή οικονομική ανισότητα. Αυτή αποτελεί και την μήτρα για πολλές από τις εξαιρετικά αρνητικές πλευρές που έχει η ζωή εκεί.

    Μου αρέσει!

  39. Ο/Η δεξιος λέει:

    Στη Βραζιλία υπήρχε πάντα ισχυρό θρησκευτικό αίσθημα Φυσικέ.Δεν ξέρω αν παρακολουθείς ποδόσφαιρο και αν έχεις δεί πόσοι Βραζιλιάνοι ποδοσφαιριστές κάνουν το σταυρό τους όταν βάζουν γκολ.Το άγαλμα του Χριστού που δεσπόζει πάνω από το Ρίο θα το ξέρεις.
    Κατά τα υπόλοιπα ο Αρτέμης Αρτεμίου είναι ενδιαφέρουσα περίπτωση.

    http://www.antinews.gr/action.read/politiki/oi-maskes-peftoun/2.111484

    Ο Αρτέμης Αρτεμίου διατηρεί εδώ και χρόνια δικηγορικό γραφείο στη Λευκωσία και ειδικεύεται στη διαχείριση υπεράκτιων εταιριών. Στο επίσημο site του γραφείου του διαβάζουμε για την πολύχρονη εμπειρία του σε ζητήματα τραπεζικής, φορολογικών θεμάτων αλλά και ακίνητης περιουσίας (real estate).

    Ο ίδιος φέρεται να διαχειρίζεται offshore εταιρίες, με έδρα τις Σεϋχέλλες, τα British Virgin Islands κ.λπ. Σε πολλές από αυτές τις εταιρίες, αν και τις διαχειρίζεται ο ίδιος, εμφανίζονται ως εκπρόσωποι και άλλα πρόσωπα.

    Ο Αρτέμης Αρτεμίου υπήρξε μέλος της Κ.Ε. του κομμουνιστικού κόμματος ΑΚΕΛ στην Κύπρο, ενώ έχει διατελέσει αντιπρόεδρος της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου την περίοδο (2010-2016). Το όνομα του Αρτεμίου, όμως, εμφανίζεται και σε πολύ σοβαρές υποθέσεις που σχετίζονται με το ΑΚΕΛ στην Κύπρο και οι οποίες βρίσκονται στο μικροσκόπιο των δικαστικών αρχών του νησιού.

    Μου αρέσει!

  40. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    «Στη Βραζιλία υπήρχε πάντα ισχυρό θρησκευτικό αίσθημα.»

    Το παραπάνω που λες βρίσκεται σε πλήρη αδυναμία να εξηγήσει γιατί εξαπλώνεται η επιρροή του προτεσταντισμού σε μία χωρά όπου κυρίαρχο θρησκευτικό ρεύμα είναι ο καθολικισμός.

    Μου αρέσει!

  41. Ο/Η Elias λέει:

    Και ενώ το πανελλήνιο ασχολείται με το Σαμουράι της πολιτικής η Pepsico κλείνει το εργοστάσιο της στα Οινόφυτα.

    Μου αρέσει!

  42. Ο/Η Elias λέει:

    και η Δέλτα στα Τρίκαλα
    Η ανάπτυξη έρχεται
    http://www.iefimerida.gr/news/298094/ekleise-ergostasio-tis-delta-sta-trikala

    Μου αρέσει!

  43. Ο/Η physicist λέει:

    ΔΠ, είναι αξιοσημείωτο ότι εκεί που γίνονται δημοψηφισματα στις υποψήφιες πόλεις, οι δημότες συχνά απορρίπτουν την εκδήλωση υποψηφιότητας για τους Ο.Α. Συνέβη πρόδφατα με τη Βιέννη και το Αμβούργο, πιθανώς και αλλού.

    Δεξιέ, όντως ισχύει αυτό που λες. Νομίζω μάλιστα ότι αυτά τα Jesus saves και thank you Jesus που έβαλα το πέναλτυ και Jesus από δω και Jesus από κει είναι μάλλον Αμερικανιές των Evangelicals παρά Καθολικισμός της Λατινικής Αμερικής.

    Μου αρέσει!

  44. Ο/Η δεξιος λέει:

    Aν και όντως δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη πιστεύω ότι η Βραζιλία διαφέρει από π.χ. την Αργεντινή και άλλες χώρες πληθυσμού μεσογειακής καταγωγής ως προς το μεγάλο μαύρο πληθυσμό που έχει με κουλτούρα που είναι ευεπίφορη στον χριστιανισμό των ΗΠΑ.

    Μου αρέσει!

  45. Ο/Η Mitsos λέει:

    Papaderos Thodoris

    Εν όψη του εορτασμού της εθνικής επετείου, λύσσαξαν πάλι τα αντιφασιστόπουλα των εβραίων κατά της σημαίας.

    Το πρόβλημα με αυτούς που βγάζουν φλύκταινες μπροστά στη σημαία, είναι ότι δεν έχουν ανοίξει ποτέ στη ζωή τους ένα βιβλίο, εκτός από μίκυ μάους και τα καθοδηγητικά φυλλάδια της εβραιογερμανικής γκεστάπο του indymedia και των άλλων ΜΚΟ του κατοχικού άξονα.

    Το άλλο πρόβλημα που έχουν οι κρυφοφασίστες των δήθεν αναρχοαυτόνομων και δήθεν αντιφά, εκδηλώθηκε έντονο μπροστά σε εκατοντάδες λαού των Χανίων, όταν σε διαδήλωση κατά των σφαγών στη Γάζα, θίξαμε σαν ακομμάτιστοι πολίτες, την ισραηλινή σημαία, ταυτίζοντας τα σύμβολα της με τα σύμβολα του ναζισμού, τότε κόβοντας φλέβες αυτά τα δήθεν αντιφά πασίγνωστης ομάδας που ηδονίζονται στο κάψιμο της ελληνικής σημαίας και απειλώντας ανοιχτά στη μέση του δρόμου, ότι(άκουσον άκουσον), δεν έχομε(λέει) κανένα δικαίωμα να θίγομε τα σύμβολα ενός λαού(του αγίου ισραήλ) και μιας θρησκείας(του περιούσιου με το αστεράκι).
    Όταν ρωτήθηκαν αυτά τα ανερμάτιστα γιατί αυτά καίνε την ελληνική σημαία και την αποκαλούν κουρελόπανο, αφού συμβολίζει ένα λαό και μια θρησκεία και αυτή, έδωσαν την αποστομωτική απάντηση «Άλλο αυτό».

    Εμείς έπρεπε να κατεβάσομε το πανό μας, αλλιώς θα το έσκιζαν.

    Το μόνο που κατάφεραν, ήταν να κάνουν τον χανιώτικο λαό που είχε κατέβει αυθόρμητα να διαδηλωσει, να φεύγει κατά ομάδες, φτύνοντας επιδεικτικά πίσω του.

    Σε είκοσι λεπτά είχε αδειάσει η διαδήλωση, οπότε πήραμε το πανώ και φύγαμε κι μείς, αφήνοντας τους αφιονισμένους αντιφα υπερασπιστές της ισραηλινής σημαίας, να «διαδηλώνουν» υποκριτικά κατα των αφεντικών τους, αγκαλιά με τη νεολαία του κατοχικού σύριζα

    Τόσο αντικειμενικής αναρχικής συνείδησης οι κρυφοφασίστες και αντιρατσιστές της πλάκας των εβραίων που μας το έπαιζαν…μπιχλιμπιδάτη πρόοδο και εβραική ψευτοκουλτούρα.

    Καλή…πατρίδα σύντροφοι.
    Μόνο, μην το παίζετε πρόοδο και αριστερισμό. Δεν σας βγαίνει ούτε με το τσιγκέλι.
    Πάντα με συναδελφική και ταξική αγάπη.

    Μου αρέσει!

  46. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    «ως προς το μεγάλο μαύρο πληθυσμό που έχει με κουλτούρα που είναι ευεπίφορη στον χριστιανισμό των ΗΠΑ.»

    To ότι υπάρχουν αρκετοί μαύροι στην Βραζιλία όπως στις ΗΠΑ ούτε κατά διάνοια δεν έχει αιτιακή σχέση με το γεγονός ότι γνωρίζει άνθηση στην Βραζιλία ο προτεσταντισμός. Εκτός και αν δεχτεί κανείς ότι για κάποιους ανεξήγητους λόγους η μαύρη επιδερμίδα καθιστά κάποιον πιο επιρρεπή στον προτεσταντισμό τύπου ΗΠΑ.

    Μου αρέσει!

  47. Ο/Η δεξιος λέει:

    Μου αρέσει!

  48. Ο/Η Θανασης_χανια λέει:

    (Ασχετο, αλλα θυμηθηκα αυτα που ελεγε ο φυσικος πριν μερες για την πολιτικη ορθοτητα)

    Ενα ζευγαρι στην αμερικη ζητησε συγνωμη μεσω των σοσιαλ μιντια :
    «I am SO sorry to people I offended with my costume,” Duff wrote in tweet on Sunday. “It was not properly thought through and I am truly, from the bottom of my [heart emoji] sorry.”
    Walsh also wrote in an Instagram post, “I meant no disrespect. I only have admiration for the indigenous people of America.”

    Ποιο ηταν το αμαρτημα του ζευγαριου (αμερικανα τραγουδιστρια/ηθοποιος και ο φιλος της) για το οποιο και ζητησαν συγνωμη ?
    η μεν νεαρα ντυθηκε για τη γιορτη του – κατι σαν αποκριες – Ηalloween, ως σεξυ προσκυνητρια και ο νεαρος σαν ινδιανος
    η αμφιεση θεωρηθηκε προσβλητικη απο καποιους (θα σας γελασω για τους ακριβεις λογους,προχειρα διαβασα για ‘cultural appropriation’, ρατσισμο και ελλειψη σεβασμου απεναντι στην κουλτουρα των ινδιανων και τα δεινα που εχουν περασει )

    Οποτε, προσοχη πως ντυνεστε εσεις και οι φιλοι/φιλες/τριγυρω/παιδια/εγγονια κλπ
    μην ειστε πολιτισμικα αναισθητοι και προσβαλετε αθελα σας τα αισθηματα των αλλων… 🙂

    Και τωρα που το σκεφτομαι, και ο πολυδωρας κακως επικαλεσθη, απο αγνοια να υποθεσω, τους ιαπωνες (ειμαι σαμουραι… ) υποπιπτοντας και αυτος στο αμαρτημα του cultural appropriation *
    (* πολιτισμικη οικειοποιηση)

    η πετρα του σκανδαλου

    Μου αρέσει!

  49. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    Η Βραζιλια ειναι λευκη και μπεζ 🙂

    Οι μαυροι φαινονται περισσοτεροι επειδη ειναι υπερκινητικοι….

    Race and ethnicity in Brazil[316][317][318]

    White (47.7%)
    Pardo (Multiracial) (43.1%)
    Black (7.6%)
    Asian (1.1%)
    Natives (0.4%)

    Religion in Brazil (2010 Census)
    Religion Percent
    Roman Catholicism 64.6%
    Protestantism 22.2%
    No religion 8.0%
    Spiritism 2.0%
    Others 3.2%

    Το φαγοποτι στην Βραζιλια ειναι πολυ μεγαλο (μια περιπτωση αποτελει το παρακατω σκανδαλο *) και ατσαλο, ωστε να εκδιωχθει για παραβιαση της νομοθεσιας του προϋπολογισμου η βουλγαρικης καταγωγης Dilma Rousseff εκλεκτη του Λουλα και να οριστει ο μαρωνιτης λιβανεζος Michel Temer ως Προεδρος.

    * «Petrolão – Operation Car Wash».[4] The operation has included the enforcement of more than a hundred warrants for search and seizure, temporary and preventive detention and coercive measures, with the aim of ascertaining a money laundering scheme suspected of moving more than R$10 billion (approx. US$2.8bn as of April 4, 2016)

    Μου αρέσει!

  50. Ο/Η λέει:

    δεξιος
    «Aν και όντως δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη πιστεύω ότι η Βραζιλία διαφέρει από π.χ. την Αργεντινή και άλλες χώρες πληθυσμού μεσογειακής καταγωγής ως προς το μεγάλο μαύρο πληθυσμό που έχει με κουλτούρα που είναι ευεπίφορη στον χριστιανισμό των ΗΠΑ.»

    Βραζιλιανα φιλη μου ειπε οτι οφειλεται στο οτι ο προτεσταντισμος προσαρμοζεται στις ιδιαιτεροτητες και τις παραδοσεις της καθε ομαδας μαυρου πληθυσμου περισοτερο απο οτι η ρωμεοκαθολικη θρησκεια και οτι υπαρχουν πολλοι που δηλωνουν καθολικοι αλλα στη πραξη ειναι ευαγγελιστες

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.