Χ. Ρομπέι: Ο Βαρουφάκης σας κόστισε δεκάδες δισεκατομμύρια

«Ο ανεύθυνος υπουργός Οικονομικών (σ.σ Βαρουφάκης) χάλασε το παιχνίδι, αλλά κατέστρεψε μαζί και την εικόνα της Ελλάδας για να χτίσει τη δική του» δηλώνει ο Βέλγος πολιτικός. «Στοίχισε στη χώρα δισεκατομμύρια ευρώ… δεκάδες δισεκατομμύρια!» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Liberal  /  Χ. Ρομπέι: Ο Βαρουφάκης σας κόστισε δεκάδες δισεκατομμύρια

Λάβρος κατά του Γιάνη Βαρουφάκη εμφανίζεται ο τέως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπέι κατηγορώντας τον ότι έπαιξε προσωπικά παιχνίδια εις βάρος της Ελλάδας σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής.

«Ο ανεύθυνος υπουργός Οικονομικών (σ.σ Βαρουφάκης) χάλασε το παιχνίδι, αλλά κατέστρεψε μαζί και την εικόνα της Ελλάδας για να χτίσει τη δική του» δηλώνει ο Βέλγος πολιτικός. «Στοίχισε στη χώρα δισεκατομμύρια ευρώ… δεκάδες δισεκατομμύρια!» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ξέρετε, εκμυστηρεύεται ο κ. Ρομπέι, νευρίασα πολύ όταν ανακάλυψα το μέγεθος του ελληνικού προβλήματος στις αρχές του 2010 και με τους Έλληνες που επέτρεψαν τον (δημοσιονομικό) εκτροχιασμό, αλλά και με τους Ευρωπαίους που ήταν σε απόλυτη αδράνεια.

«Τίποτα δεν είχε γίνει στην Ελλάδα για να διορθωθεί το έλλειμμα του 15%. Όταν σε μια χώρα υπάρχει τεράστιο έλλειμμα στις τρέχουσες συναλλαγές και ζει πέρα από τις πραγματικές δυνατότητές της αυτή είναι η πραγματική φτωχοποίησή της», εξηγεί.

«Τον Μαίο αποφασίσαμε ένα συνολικό πακέτο στήριξης για την Ευρωζώνη 500 δισ. και 250 δισ. από το ΔΝΤ. Ήταν η μία από τις δύο φορές που καταφέραμε να εκπλήξουμε θετικά τις αγορές», προσθέτει ο κ. Ρομπέι.

Για τον κ. Ρομπέι μεγάλη ήταν η ανησυχία για τις εκλογές του 2015 που πήγαζε από το γεγονός πως ο κ. Τσίπρας δεν υπολόγισε σωστά το ελληνικό πρόβλημα εξαιτίας της έλλειψης διεθνούς εμπειρίας καθώς νόμιζε πως οι αριστερές κυβερνήσεις θα τον στηρίξουν. Για αυτόν τον λόγο ΄πήγαινε στο Παρίσι και στη Ρώμη μόλις εκλέχθηκε για να αποσπάσει την στήριξη των Σοσιαλιστών κομμάτων αλλά στην πραγματικότητα ήταν αντίπαλος των παραδοσιακών Σοσιαλιστικών κομμάτων. «Ήταν τελείως λάθος υπολογισμοί», είπε.

Advertisements

About σχολιαστης

Σχολιάζω...
This entry was posted in Πολιτική, καινούργιο συκώτι. Bookmark the permalink.

One Response to Χ. Ρομπέι: Ο Βαρουφάκης σας κόστισε δεκάδες δισεκατομμύρια

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s