Δυσανεξία στη δημοκρατία! Την πετροβολούν!

17 μήνες πριν. Κάθε μήνα γίνονται και χειρότεροι.
Στην αρχή το λέγαμε, βγάζοντας συμπέρασμα από τα καθεστώτα που θαυμάζουν, τα mpost-1γραπτά τους, τα λεγόμενά τους.  Τώρα που κοντεύουν δυο χρόνια στην εξουσία, προσπαθούν -με κάθε τρόπο- να το αποδείξουν στην πράξη.

Παίρνουν μεγάλες πέτρες και την πετροβολούν τη δημοκρατία.  Η οποία προσπαθεί να τις αποφύγει, με τη βοήθεια όλων μας που τη θεωρούμε ακριβή και εύθραυστη.

Παρεμβαίνουν στη δικαιοσύνη με άγαρμπο τρόπο.

Επιχειρούν λογοκρισία και μαύρο στα ΜΜΕ.  Επιστρατεύουν για αυτό ακόμα και τα γίδια.

Προσπαθούν να καταστρέψουν τους ελεύθερους επαγγελματίες. Σχεδόν τους έχουν επικηρύξει.

Διαπράττουν πλήθος εγκλημάτων εναντίον της οικονομίας,  προκαλώντας τη ραγδαία φτωχοποίηση των πολιτών.

Δεν έχουν πρόβλημα να διερευνούν αν ο Πουτιν μπορεί να τυπώσει δραχμές, ενώ λίγο αργότερα μετά τη στάση στα 4, ο Τσίπρας εξηγεί ότι αν πηγαίναμε στη δραχμή, ο συνταξιούχος που έπαιρνε 800 ευρώ, με τις αντίστοιχες δραχμές θα μπορούσε να περάσει μόνο 3 μέρες.

Στα εθνικά θέματα, δεν προλαβαίνουμε να μετράμε ζημιές, με τελευταία την ιστορία με την «Τσαμουριά».

Για να καθίσουν λίγο καιρό ακόμα σε αυτή την πλανεύτρα την εξουσία, είναι ικανοί για τα πάντα και μερικά ακόμα.  Ακόμα και να ονομάσουν ¨νέο Γοργοπόταμο» τη διάλυση της χώρας με τους συντρόφους τους της ψεκασμένης ακροδεξιάς.

Δεν έχω λόγια για τους κυβερνώντες.

About σχολιαστης

Σχολιάζω...
This entry was posted in σχολιαστής. Bookmark the permalink.

119 Responses to Δυσανεξία στη δημοκρατία! Την πετροβολούν!

  1. Ο/Η Αλικη λέει:

    Ετσι ακριβως, Σχο!

    Όσοι εξακολουθούν να τους υποστηρίζουν, εκτος του οτι ελέγχονται ως προς τη νοημοσύνη τους, ειναι υπόλογοι απεναντι στους συμπολίτες τους.

    Μου αρέσει!

  2. Ο/Η Νίκος Π λέει:

    Δυστυχώς είναι αρκετοί αυτοί Αλίκη.

    Μου αρέσει!

  3. Ο/Η Elias λέει:

    Από τη ψήφο κατά συνείδηση στην ψήφο κατά εισήγηση, μια χούντα δρόμος.

    Μου αρέσει!

  4. Ο/Η zepos λέει:

    τσιπρας:«Αν καταλαβαίνετε τι ψηφίζετε καλώς. Αλλά αν δεν καταλαβαίνετε, τότε υπάρχει θέμα, γιατί ψηφίσατε ενάντια στην εισήγησή μου»…
    Και οι κότες έσπευσαν να σκύψουν έως πιο κάτω..
    Τέτοιος αυτοξευτιλισμός δεν έχει όριο;

    Μου αρέσει!

  5. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Γιατί Ζέπο; Είναι κάτι που έχει κάνει ο ίδιος στη βουλή αρκετές φορές. 🙂

    Μου αρέσει!

  6. Ο/Η zepos λέει:

    Η «αριστερά» σε μια πρόταση του τσίπρα…

    Μου αρέσει!

  7. Ο/Η physicist λέει:

    Για ποιο λόγο τα εισαγωγικά, Ζέπο;

    Μου αρέσει!

  8. Ο/Η Ενη λέει:

    Η κοινοβουλευτικη ομαδα του συριζα ειναι κυβερνηση.
    Το κομμα (οποιο κομμα κυβερνωντος κομματος), δεν κυβερνα.

    Μου αρέσει!

  9. Ο/Η zepos λέει:

    «Για ποιο λόγο τα εισαγωγικά, Ζέπο;»
    Ίσως γιατί – αντίθετα από εσάς – πιστεύω οτι κάπου υπάρχουν πολιτικές πραγματικά αριστερές, μεταρρυθμιστικές με κοινωνική δικαιοσύνη κατά το εφικτόν της χρονικής περιόδου..
    Η συγκεκριμένη παρέα δεν έχει το δικαίωμα να αυτοαποκαλείται αριστερά. Εγώ τα εισαγωγικά στην «αριστερά» του θίασου τα βάζω εδώ και χρόνια και οχι μετά την κατάρευση κάθε μάσκας..

    Μου αρέσει!

  10. Ο/Η Νίκος Π λέει:

    @zepos
    Η αριστερά που περιγράφεις ήταν πάντοτε κάποιες λέσχες συζητήσεων και μερικοί διανοούμενοι, που δεν είχαν άμεση συνάφεια με την εξουσία. Μόλις κάποιος αριστερός (με ή χωρίς εισαγωγικά) βρεθεί σε κυβέρνηση, το μόνο που ονειρεύεται είναι κράτος και περισσότερο κράτος, που θα ελέγχει σε όσο μεγαλύτερο βαθμό γίνεται την κοινωνική ζωή. Με την έννοια αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τυπικό αριστερό κόμμα.

    Μου αρέσει!

  11. Ο/Η Θανασης_χανια λέει:

    «Αν καταλαβαίνετε τι ψηφίζετε καλώς. Αλλά αν δεν καταλαβαίνετε, τότε υπάρχει θέμα, γιατί ψηφίσατε ενάντια στην εισήγησή μου»

    Εξαιρετικη δηλωση πραγματι, οχι οτι εκπλησσει δηλαδη
    δηλωτικη και του αρχηγου αλλα και του κομματικου ακροατηριου στο οποιο απευθυνθηκε..

    Μου αρέσει!

  12. Ο/Η zepos λέει:

    Συνεχίζει η συμορία τα μαφιόζικα κόλπα…

    Μου αρέσει!

  13. Ο/Η zepos λέει:

    @Νίκο Π. Εχουμε τελείως διαφορετικες απόψεις για την αριστερά. Είναι σύνηθες να ισοπεδώνουμε καταστάσεις,ανθρώπους και έννοιες, αλλά δεν είναι η αλήθεια..
    Ιδιαίτερα όταν αυτό γίνεται για να δικαιολογήσουμε την ανικανότητα να αντιμετωπίσουν οι πολιτικές την πελατειακή πρακτική, η οποία είναι η κύρια αιτία που δυσκολεύει και τελικά φρενάρει την εφαρμογή πραγματικών μεταρρυθμίσεων με κοινωνικό χαρακτήρα.
    Εγώ είναι γνωστό εδώ μέσα τι υποστήριζα όλα τα χρόνια της κρίσης.. Πιστεύω οτι έχω δικαιωθεί έως σήμερα σε όλα..

    Μου αρέσει!

  14. Ο/Η Νίκος Π λέει:

    @zepos
    Η διαφωνία είναι η μητέρα όλων των συζητήσεων. Αν κατάλαβα καλά πάντως τον ορισμό που δίνεις, η μόνη αριστερά είναι η Σοσιαλδημοκρατία.

    Μου αρέσει!

  15. Ο/Η Ενη λέει:

    Οχι μονο η σοσαλδημοκρατια, Νικο Π. ειναι και τα σοσιαλιστικα κομματα, οπως π.χ. αυτα που ανηκουν στην σοσιαλιστικη-σοσιαλδημοκρατικη πτερυγα της ευρωβουλης . Ενα απο αυτα ειναι και το ΠΑΣΟΚ.
    Η πελατειακη πολιτικη του κρατους ειναι αυτή που κυρίως τονιζε η κυβερνηση του ΓΑΠ, οτι ειναι η κυρια αιτία που δεν μπορει να εγκαθιδρυθει μια κοινωνία δικαιοσυνης και ενα κρατος δικαιου. Οι απαραιτητες μεταρρυθμισεις που χρειαζονται να γινουν σε ολους τους τομεις της ελληνικης κοινωνίας ηταν το προγραμμα αυτης της κυβερνησης. Ομως ετυχε να κυβερνησει τη χειροτερη περιοδο, οχι μονο της κρισης, αλλα των αποτελεσματων μιας διακυβερνησης απο τον ΚΑΚ, που ειχε φερει την Ελλαδα στο χειλος της χρεοκοπιας, με ενα γιγαντιαιο δημοσιονομικο ελλειμμα.
    Τα υπολοιπα εχουν χιλιοειπωθει και ολοι τα ξερουν……..

    Σε ο,τι αφορά το κομμα συριζα, τουλαχιστον μετα το προσφατο συνεδριο, δειχνει οτι ενα μεγαλο μερος του κομματος, αντεδρασε ,σε αλλους προσανατολισμους ,και αυτό φανηκε καθαρα απο την μεγαλη επιτυχία στην εκλογή του Φιλη. Οχι ομως στο θεμα των θρησκευτικων και της θρησκειολογίας αλλά στο θεμα μιας θερμης συνεργασίας με τους ανελ.
    Ο Καμμενος εχει δηλωσει οτι μονο στο θεμα εκκλησία θα εριχνε την κυβερνηση.
    Εκει ακριβως φαινεται οτι θελησαν καποιοι στο κομμα να δωσουν ενα μηνυμα στον Τσιπρα.
    Δεν ειναι η σοσαλδημοκρατια το προβλημα τους αλλά η συνεργασία με ακροδεξιους.
    Και ετσι ηρθε δευτερος ο Φιλης σε ψηφους στο συνεδριο……

    Μου αρέσει!

  16. Ο/Η zepos λέει:

    @Νικος Π.
    Σε βασικές ιδεολογικές έννοιες ΝΑΙ, αλλά πάντα σε ομαλές οικονομικές περιόδους και οχι φυσικά οταν κληθούν οι εκφραστές της πολιτικά να σώσουν από την χρεοκοπία μια χώρα βυθισμένη σε τερατώδη ελλείμματα και χρόνιες πελατειακές πρακτικές, όπως συνέβη το 2009 με την κυβέρνηση ΓΑΠ.
    [Γελάω πικρά οταν διαβάζω συχνά οτι περικοπές έγιναν και το 2010 και το 2011 και το 2012,άρα ολοι τα ίδια κάνουν)

    Και όμως, σήμερα μετά από 5 χρόνια προσπαθειών να φαλκιδεύσουν όποιαδήποτε νομοθετική μεταρρυθμιστική ρύθμιση της διετίας 2010-2011, παρ’όλα αυτά μιλάνε ακόμη για την προοδευτικότητα των νόμων Ραγκούση,Κατσέλη,Λοβέρδου,Διαμαντοπούλου κλπ και ΠΟΤΕ από ποια κυβέρνηση…Λες και αν δεν το πουν ο πολίτης θα ξεχάσει οτι αυτά έγιναν από την 16μηνη κυβέρνηση ΓΑΠ…
    Τα έχω γράψει πολλές φορές και δεν θα επεκταθώ πάλι.. Τα ξέρεις καλά και καταλαβαίνεις καλά οτι ισχυρίζομαι οτι ΥΠΑΡΧΕΙ λύση εφικτή μεν αλλά δυσάρεστη στο αυτί δε..

    Μου αρέσει!

  17. Ο/Η δεξιος λέει:

    Μου αρέσει!

  18. Ο/Η Νίκος Π λέει:

    @Ένη, @Ζέπος
    Ξεκαθαρίζω ότι δεν διαφωνώ με τη βασική σας προσέγγιση αλλά μόνο στα επιμέρους, τα οποία όμως ενώ θα ήταν δευτερεύοντα σε κανονικές συνθήκες, καταλήγουν πρωτεύοντα επειδή τα προβλήματα έχουν γίνει ασφυκτικά. Το ΠΑΣΟΚ είχε την «πολυτέλεια» να αγνοεί τις βασικές πολιτικές του αρχές και να καλύπτεται πίσω από την ανάγκη να διεκπεραιώνει τρέχουσες ανάγκες, 42 όμως χρόνια μετά την πρώτη ανάδειξή του στην εξουσία, 20 χρόνια από το θάνατο του ΑΠ και 4 χρόνια από την απότομη μετατροπή του σε δευτερεύουσα πολιτική δύναμη, νομίζω ότι είναι καιρός να λεχθούν τα πράγματα με το όνομά τους. Αναφέρω επιγραμματικά αυτά που πιστεύω.
    1. Κόμματα σοσιαλιστικά δεν υπάρχουν, ο σοσιαλισμός μας τελείωσε το 1989. Κάποια απολιθώματα σαν το ΚΚΕ έχουν απομείνει να φαντασιώνονται επιστροφή στο παρελθόν, οι άλλοι «σοσιαλιστές» έχουν μόνο το trade mark.
    2. Τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα έχουν δύσκολο ρόλο να παίξουν τις εποχές που η οικονομία είναι στα χάλια της, οπότε δεν μπορούν να επιδοθούν σε αναδιανομή πλούτου και περιορισμό των ανισοτήτων. Το γεγονός αυτό έπαιξε ρόλο στην παρακμή και πτώση του ΠΑΣΟΚ. Μπορούν όμως να αναδειχθούν σαν κοινωνικές δυνάμεις συμπαράστασης σε εκείνους που δέχονται τη λαίλαπα της κρίσης. Εκτίμησή μου είναι ότι αυτό δεν συμβαίνει στην Ελλάδα ή γίνεται ανεπαρκώς.
    3. Δεν υπάρχει ουσιαστική απάντηση στο μονεταρισμό και στο νεοφιλελευθερισμό. Οι κεϋνσιανές πολιτικές είναι ανεφάρμοστες όταν η παγκόσμια οικονομία έχει τα σημερινά της χαρακτηριστικά και εν πάσει περιπτώσει απαιτούν μια σχετικά ανεπτυγμένη βιομηχανία ή να γίνουν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, πράγμα αδύνατο. Αυτό πρέπει να γίνει συνείδηση για να απαλλαγούμε κάποτε από τις εθνικές μας ψευδαισθήσεις.
    4. Το ΠΑΣΟΚ προσπάθησε κάποτε να παίξει με τις διεθνείς ισορροπίας αλλά αυτό σύντομα αποδείχθηκε αδύνατο, τουλάχιστον μετά τη δολοφονία της Ιντίρα Γκάντι και του Ούλαφ Πάλμε. Όποιο κόμμα κυβερνά σήμερα, του έχει επιτραπεί να κυβερνήσει, αφού δεν υπάρχει πια διπολικό σύστημα.
    5. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μερικές ακόμα υποχρεώσεις, πριν ακολουθήσει κι αυτός φθίνουσα πορεία. Οι μεταγραφές αχρήστων ή παροπλισμένων από το ΠΑΣΟΚ, δεν πρόκειται να τον βοηθήσουν. Τα στελέχη του το ξέρουν και ενδιαφέρονται κατά κύριο λόγο για την προσωπική τους επιβίωση.
    6. Ένα σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα στην Ελλάδα, δεν είναι δυνατό να προκύψει χωρίς το ΠΑΣΟΚ, χωρίς τον ΓΑΠ, χωρίς εκείνους που δραστηριοποιήθηκαν χάρη στο Ποτάμι, ούτε όμως και με αντίπαλο τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Η Σοσιαλδημοκρατία μπορεί να είναι η απάντηση στο συντηρητισμό που αναπόφευκτα θα επιδείξει η ΝΔ όταν θα γίνει κυβέρνηση, καθώς και στις εφιαλτικές αναμνήσεις της αθλιότητας του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, οι οποίες θα είναι ασήκωτο βάρος στον Τσίπρα και τους άλλους του θιάσου όταν θα βρεθούν στην αντιπολίτευση.
    7. Αν ο Τσίπρας ήταν ειλικρινής πριν από τις προηγούμενες εκλογές, δεν θα είχε γίνει πρωθυπουργός. Το γεγονός αυτό, σημαίνει ότι θα περιμένουμε το επόμενο διάστημα καταιγισμό ψεμάτων.
    8. Το πολιτικό μέλλον των στελεχών του ΠΑΣΟΚ δεν συγκινεί κανέναν, έξω από τα πλαίσια της δημιουργίας ενός νέου μαζικού φορέα. Όσοι δεν συμμετάσχουν ενεργά θα το πληρώσουν.
    9. Η μόνη κυβέρνηση που άξιζε τα τελευταία χρόνια, ήταν εκείνη του ΓΑΠ και των «κηπουρών» του. Δυστυχώς το κόμμα και πολλά από τα στελέχη του δεν ήταν άξια της ιστορικής στιγμής.
    10. Εκείνο που έχει σημασία για τις επόμενες εκλογές, είναι να μπορέσει να σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση, χωρίς την ανάγκη συμμετοχής του ΣΥΡΙΖΑ (ΧΑ και ΚΚΕ αυτονόητα εξαιρούνται επίσης). Προσωπικά αυτό είναι το μόνο που με ενδιαφέρει.

    Μου αρέσει!

  19. Ο/Η Ενη λέει:

    «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 10:35
    «Διάβημα» Γεννηματά προς τον Τζιάνι Πιτέλα
    ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΕΔΟΣ
    Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, κατά τη χθεσινή συνάντηση, στις Βρυξέλλες, με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.
    ς.

    ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
    Τη διαφωνία της με την τακτική στελεχών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος να προσεγγίζουν τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε χθες σε έντονο τόνο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά προς τον επικεφαλής των Σοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβούλιο Τζιάνι Πιτέλα. Στη συνάντηση που είχαν χθες στις Βρυξέλλες, η κ. Γεννηματά επισήμανε στον κ. Πιτέλα όλες τις πρόσφατες κυβερνητικές πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ, εξηγώντας του για ποιον λόγο δεν μπορεί το συγκεκριμένο κόμμα να έχει σχέση με τη σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία, καθώς δεν πληροί καμία προοδευτική προϋπόθεση. Η κ. Γεννηματά βρίσκεται στις Βρυξέλλες για την προσύνοδο των Σοσιαλιστών, που παραδοσιακά γίνεται πριν από κάθε συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

    Χθες, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε, επίσης, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, με τον οποίο συζήτησαν, κυρίως, για τη δεινή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Η κ. Γεννηματά, μετά τη συνάντησή της με τον κ. Σουλτς, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «η κατάσταση επιδεινώνεται, η υπερφορολόγηση γονατίζει τα νοικοκυριά, τους επαγγελματίες, τους επιστήμονες και τους αγρότες» και μίλησε για την ανάγκη άμεσης αλλαγής πολιτικής. Αυτή η πολιτική, επισήμανε η κ. Γεννηματά, θα πρέπει να περιλαμβάνει αναδιάρθρωση και απομείωση του δημοσίου χρέους, αλλαγή των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% που, όπως είπε, δεν μπορεί να επιτευχθούν και προοδευτικές μεταρρυθμίσεις σε όλους τους κρίσιμους τομείς.

    Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στις επιπτώσεις που έχει η προσφυγική κρίση στα νησιά του Αιγαίου, τα οποία, όπως είπε, «οδηγούνται σε οικονομική κατάρρευση, με ορατό τον κίνδυνο της κοινωνικής διάλυσης». Η κ. Γεννηματά ζήτησε άμεση υλοποίηση όλων των ευρωπαϊκών αποφάσεων για την αποσυμφόρηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου. Στις επαφές που είχε στις Βρυξέλλες, η κ. Γεννηματά συνοδευόταν από τον υπεύθυνο Διεθνών Σχέσεων του ΠΑΣΟΚ Κ. Τριαντάφυλλο, τη Συλβάνα Ράπτη (Πολιτικό Συμβούλιο) και την ευρωβουλευτή Εύα Καΐλή.

    Απο την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

    @ Νικο Π.

    Οι σκεψεις που παρεθεσες στο ανω σχολιο σου, ασφαλως και εχουν σε πολλα σημεια βαση και ειναι πραγματικοτητα, ομως

    δεν εχουν «εξαφανισθει» απο την πολιτικη σκηνη τα σοσιαλιστικα κομματα και ιδιαιτερα απο την ευρωπη. Βρισκονται στην επικαιροτητα και ειναι ενεργα σε ολη την εξελιξη που σημειωνεται για το μελλον της ευρωπης.
    Δεν ειναι θεμα «στελεχων» αλλα συγκεκριμενης ιδεολογιας. Μιας ιδεολογιας που συνίσταται απο την προσπαθεια να υπαρξουν εκεινοι οι οροι για την κοινωνία, οπου οι πολλοι θα ειναι στο επικεντρο και οχι καποια ελιτ, ειτε κοινωνικη ειτε οικονομική.

    Θα πρεπει να σου πω ,Νικο, οτι εισαι απο τους λιγους που παραδεχονται οτι η κυβερνηση Παπανδρεου εκανε ενα σημαντικο εργο, ομως δυστυχως αντιμετωπισε τις σκληροτερες αντιδρασεις απο πολλες πλευρες και ετσι……απετυχε. Ηταν βεβαια και η χειροτερη συγκυρία απο πλευρας οικονομικης κρισης γενικά αλλα κυρίως απο τα αποτελεσματα της διακυβερνησης του Καραμανλη 2004-2009. Τα χιλιοειπωμενα………..

    Μου αρέσει!

  20. Ο/Η Νίκος Π λέει:

    @Ένη
    Το περίμενα ότι θα διαφωνούσαμε στο αν υπάρχουν σοσιαλιστικά κόμματα Ένη, σέβομαι την άποψή σου την οποία έχεις εκφράσει ξανά. Η δική μου γνώμη είναι ότι η λέξη σοσιαλισμός έχει ταυτιστεί οριστικά και αμετάκλητα με την ΕΣΣΔ και τους δορυφόρους της και αυτό δεν αναστρέφεται σε προβλεπτό χρονικό διάστημα, ούτε είναι δυνατό να μιλάμε για σοσιαλισμό με δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα. Θα προτιμούσα να μιλάμε για πολιτική εξισορρόπησης των αντιθέσεων και ανισοτήτων τις οποίες γεννά η νεοφιλελεύθερη πολιτική, αντιλαμβάνομαι όμως ότι κάθε πολιτικό κίνημα χρειάζεται μια μακρόπνοη προοπτική και εκείνη που περιγράφω δεν είναι ιδιαίτερα ελκυστική, ούτε μπορεί να εμπνεύσει ιδιαίτερα τον κόσμο από τη στιγμή που εκφράζεται με όρους που δεν περιγράφουν με ικανοποιητική ακρίβεια την πραγματικότητα. Αυτό φυσικά αφήνει το πεδίο ελεύθερο σε πολιτικούς απατεώνες, σαν κι αυτούς που γνωρίσαμε με τον Τσίπρα και τους δικούς του, δεν βλέπω λοιπόν τι μπορεί να γίνει αν δεν απομακρυνθούν πρώτα από την κυβέρνηση οι κλόουν του τσίρκου ΣΥΡΙΖΑ. Το κόλπο με την απλή αναλογική δεν τους έκατσε, οι επόμενες εκλογές λοιπόν είναι κρίσιμες και πρέπει να αξιοποιηθούν για να πάρουν πόδι αυτοί οι απίστευτοι τύποι που είναι λες και βγήκαν από έναν εφιάλτη πολιτικής φαντασίας.

    Μου αρέσει!

  21. Ο/Η Mitsos λέει:

    του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

    Υψηλά ιστάμενες και πολύ αξιόπιστες πηγές στη Μόσχα, που επιθυμούν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, επιβεβαίωσαν προς τον γράφοντα ότι ο Αλέξης Τσίπρας ρώτησε τον Πρόεδρο Πούτιν αν η χώρα του μπορεί να εκτυπώσει χαρτονομίσματα. “Αν το ζητήσετε μπορούμε” ήταν η απάντηση του Ρώσου Προέδρου, συνέχισαν οι πηγές μας, προσθέτοντας ότι “η ελληνική κυβέρνηση δεν το ζήτησε ποτέ.”

    ‘Οντως επίσης βολιδοσκοπήθηκε η Μόσχα κάποια στιγμή να παράξει οικονομική στήριξη, ποτέ όμως στα πλαίσια ενός κάποιου ολοκληρωμένου “στρατηγικού σχεδίου”. Οι σχέσεις άλλωστε του ΣΥΡΙΖΑ με τη Ρωσία δεν πήραν ποτέ σοβαρή και συγκροτημένη μορφή.

    Αρκετά πριν από τον αναφερόμενο διάλογο, στην αρχή της διαπραγμάτευσης, ο γράφων είχε την ευκαιρία να μιλήσει με ανώτερο Ρώσο αξιωματούχο, από τους καθ’ ύλην αρμόδιους. ‘Ηταν κάπως έκπληκτος με τη στάση της Αθήνας, που δεν ήθελε ούτε καν να κάνει ένα “παιχνίδι”, για να τρομάξει κάπως τους δυτικούς και να τους αποσπάσει κάτι στη διαπραγμάτευση.

    Αργότερα την άνοιξη, ο σύμβουλος του Προέδρου Πούτιν και αρχιτέκτων της “Ευρασιατικής ‘Ενωσης”, ο οικονομολόγος Σεργκέι Γκλάζιεφ υποστήριξε, ούτε λίγο ούτε πολύ, σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε στο Παρόν, ότι η ελληνική οικονομία θάταν πολύ πιο ανταγωνιστική στο περιβάλλον της Ευρασιατικής ‘Ενωσης, απότι στην ΕΕ.

    “Μια μικρή χώρα πρέπει να είναι απρόβλεπτη”, είχε πει ο Ανδρέας Παπανδρέου σε μια ιστορική συνέντευξη που έδωσε στο αμερικανικό Time, λίγο μετά την εκλογή του το 1981. Δείτε πόσο επιδέξια παίζει τώρα τα χαρτιά του δίπλα μας ο Ερντογάν, και με τους Αμερικανούς και με τους Ρώσους. Συγκρίνετε την πολιτική του με την επιδεικτική όσο και απόλυτη προβλεψιμότητα και υποταγή των ελληνικών πολιτικών ηγεσιών, περιλαμβανομένης της σημερινής κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης. Μάλιστα, για να τη δικαιολογήσουν, επιδίδονται στο σπορ της συστηματικής κατατρομοκράτησης του ελληνικού λαού και υιοθετούν μόνιμα τη θέση της Θάτσερ “Δεν υπάρχει εναλλακτική” (ΤΙΝΑ). Οι άνθρωποι θα ζούσαν ακόμα στα σπήλαια υιοθετώντας μια τέτοια άποψη και δεν θα είχαμε ασφαλώς ως εθνική εορτή την επέτειο του ξεσηκωμού του 1821 ή του ‘Οχι. Δηλαδή ήταν καλός ο συσχετισμός δυνάμεων τότε και είναι κακός τώρα;

    Ακόμα άλλωστε κι αν έτσι ήταν, που δεν ήταν, τι άραγε πρέπει να κάνει ένας ηγέτης της Αριστεράς, να αναλάβει ο ίδιος τη συνέχιση της καταστροφής της πατρίδας του (και της παράταξής του);

    Το που ήταν στραμμένες όλες οι προσδοκίες και ελπίδες της ελληνικής κυβέρνησης το κατέδειξε πέραν αμφιβολίας η δήλωση του κ. Δραγασάκη την επομένη της συνθηκολόγησης, όταν ευχαρίστησε την κυβέρνηση των ΗΠΑ για το αποτέλεσμα (όπως και ο Κώστας Σημίτης μετά τα ‘Ιμια)! Από το 2012 ήδη, ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να βάλει περίπου όλα τα “αυγά” του στο “καλάθι” του “άξονα των ναυτικών δυνάμεων” (ΗΠΑ-Βρετανία-Ισραήλ) για να εισπράξει στο τέλος αυτό που εισέπραξε. Ο κ. Βαρουφάκης, ως Υπουργός και κύριος διαπραγματευτής, τόνισε ότι η Ελλάδα δεν θα ζητήσει “ποτέ” δάνειο από τη Ρωσία. ‘Οποιος έχει περί αυτών αμφιβολίες, ας διαβάσει το συγκλονιστικό ρεπορτάζ της “Καθημερινής” την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015.

    Μόνη της η Αθήνα, και προκαταβολικά, έκαιγε ένα ένα τα χαρτιά της, ελπίζοντας, με ανατολίτικο και διόλου ευρωπαϊκό τρόπο, στα ψίχουλα που θα της πέταγαν. Στο τέλος ούτε καν αυτά δεν πήρε. Τώρα, ο ελληνικός λαός βλέπει τη χώρα του να λεηλατείται και να καταστρέφεται με ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα, τους συνταξιούχους να αποδημούν με επιταχυνόμενους ρυθμούς, τους νέους να φεύγουν και την κυβέρνηση να ξεφουρνίζει ιδιοτελείς ανοησίες για δήθεν αυτόματη ανάπτυξη, όπως έκανε ο κ. Τσίπρας στη ΔΕΘ (ή τις εξωφρενικές προβλέψεις Σταθάκη για την ανάπτυξη που έρχεται!). ‘Ενα χρόνο μετά την υποταγή συνεχίζουμε ακάθεκτοι στον δρόμο προς την καταστροφή – και δεν τον βλέπουν μόνο όσοι έχουν συμφέρον να μην τον δούν. Καταστρέφουν τους ‘Ελληνες γιατί αυτός είναι ο μόνος τρόπος να μας πάρουν τη χώρα. Ο στόχος που βάλανε είναι νάχουν ολοκληρώσει την καταστροφή το 2021. Κι επειδή αρέσκονται πολύ στα σύμβολα, ίσως είναι αυτοί πάλι που κατάφεραν να βάλουν, δια των λογογράφων, τους Σαμαρά και Τσίπρα να τον εκφέρουν αντεστραμμένο, κάνοντας λόγο για εθνική αναγέννηση στα 200 χρόνια της Επανάστασης!

    Να το ξεκαθαρίσουμε στο σημείο αυτό. ‘Ολα αυτά δεν σημαίνουν ότι κάποιος ‘Αγιος Βασίλης περίμενε ή περιμένει την Ελλάδα στη Μόσχα, ή ότι αυτά είναι εύκολα και ανώδυνα πράγματα. Δεν υπάρχουν από μηχανής Θεοί, ούτε σωτήρες. Ούτε η Ελλάδα χρειάζεται νέο “ρωσικό” κόμμα, αντίπαλο του “αμερικανικού” ιδίως και του “γερμανικού” που κυριαρχούν, ελληνικό χρειάζεται. Αλλά είναι εγκληματικό για έναν λαό και μια χώρα που απειλούνται με εξαφάνιση, να μην αντιμετωπίσουν όλα ανεξαιρέτως τα ενδεχόμενα, να μην στραφούν προς όλες τις κατευθύνσεις και να μην εκμεταλλευθούν σε βάθος όλες τις διεθνείς αντιθέσεις. Αν δεν το κάνουν δεν είναι γιατί έχουν άλλη άποψη, αλλά γιατί δεν είναι προς το προσωπικό συμφέρον των πολιτικών να το κάνουν.

    ‘Οταν αναλαμβάνεις εξάλλου τις τύχες μιας χώρας, σε στιγμή που κινδυνεύει η ύπαρξή της, πρέπει να είσαι θανάσιμα σοβαρός, όχι η προετοιμασία σου να είναι ανύπαρκτη και αστεία. Η σημερινή κυβέρνηση δυστυχώς απεδείχθη “παιδική χαρά” στην καλύτερη περίπτωση, ποτέ δεν ετοίμασε τη χώρα και δεν ετοιμάστηκε για αυτό που όφειλε να κάνει, παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις που δέχτηκε κι απέξω κι από μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ. “Μη μου τους κύκλους τάρατε”, ήταν η στάση του σημερινού Πρωθυπουργού σε όσους τον προειδοποιούσαν με όλους τους δυνατούς τρόπους, από το 2012 ακόμα, για την ανάγκη συγκροτημένης στρατηγικής και ύπαρξης πλάνου Β.

    ‘Οποιος δεν έχει πλάνο Β σε μια διαπραγμάτευση, καταλήγει αναπόφευκτα σε συνθηκολόγηση και υποταγή.

    Η Ιστορία φάνηκε πολύ γενναιόδωρη στον κ. Τσίπρα και στην Ελλάδα. Τούδωσε δυόμιση χρόνια να ετοιμαστεί. Μόνο αυτό δεν έκανε. Τα εναπομέναντα περιθώρια να σωθεί η χώρα και ο Ελληνικός Λαός από το προγραμματισμένο τέλος του δεν είναι πλέον πολλά.

    Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Το Παρόν της Κυριακής, στις 16.10.2016

    Μου αρέσει!

  22. Ο/Η Ενη λέει:

    @ Νικος Π.

    Το αν υπαρχουν σημερα σοσιαλιστικά κομματα και δη στην ευρωπη το καταδεικνυει το λινκ που εδωσα πιο πανω. Προκειται για την επισημη πτερυγα του ευρωκοινοβουλιου των σοσιαλιστων. Τα αριστερα κομματα εκπροσωπουνται απο την αριστερη πτερυγα»στην οποια ανηκει και ο συριζα.

    Τα συγχρονα σοσιαλιστικα κομματα, Νικο, δεν θεωρουν οτι εκπροσωπουν την αλλοτε ΕΣΣΔ. Το αντιθετο, εχουν εκφρασει τωρα και πολλα χρονια την αντιθεση τους στο σοβιετικο καθεστως, οπως αυτό εγκαθιδρυθηκε και εφαρμοστηκε στις χωρες της ΣΕ.

    Η δικη σου προσεγγιση για μια «εξισορροπηση αντιθεσεων και ανισοτητων», μπορει να ειναι ως γενικη εννοια σωστη, ομως
    θα πρέπει να λαμβανει καποιος υποψη του οτι μιλαμε για μια ουσιωδη αντιθεση, αυτή του καπιταλισμου-σοσιαλισμου.
    Το ισχυον κοινωνικο-οικονομικο συστημα παγκοσμιως ειναι ο καπιταλισμος, ο οποιος και κυριαρχει σε ολους τους τομεις. Τώρα μαλιστα που εξελιχθηκε και ως παγκοσμιο χρηματοπιστωτικο συστημα,( με την κριση,) ειναι φανερό οτι δεν εχει καμια πιθανοτητα να …….καταρρευσει. (οπως ελεγαν καποτε οι αριστεροι).
    Συνεπως η λυση για δικαιοτερης μορφης κοινωνικης οργανωσης με δημοκρατια και ελευθερια θα πρεπει να γινει εις βαρος του παγκοσμιου κεφαλαιοκρατικου συστηματος.
    Αυτό δεν σημαινει βεβαια κρατικο παρεμβατισμο αλλά ελευθερη οικονομια, ομως με ορους που σεβονται και την ατομικη δημιουργικοτητα αλλά και την ελευθερη εκφραση των κοινωνιων σε ολους τους τομεις.
    Ουτε ασφαλως και με την επιβολή αρχηγων σε τυπο «Μεσσια», που οδηγουν σε ολοκληρωτισμους.

    Το τι θα γινει σε τυχον προσεχεις εκλογες εδω, ισως το καλυτερο θα ηταν μια συμπραξη κομματων που εχουν ευρωπαικο προσανατολισμο και δεχονται τις συνθηκες της ΕΕ.
    Οι εθνικιστικες βλεψεις και ο απομονωτισμος ειναι η χειροτερη λυση.
    Ο συριζα κατα πασα πιθανοτητα θα ειναι αξιωματικη αντιπολιτευση.

    Μου αρέσει!

  23. Ο/Η λέει:

    απο τον συνδεσμο του δεξιου

    «»η Αριστερά δεν σταματά ποτέ και πουθενά στην προσπάθειά της να αρπάξει και να κρατήσει την Εξουσία. Κανένας πολιτικός ή ηθικός φραγμός δεν υπάρχει για να τους συγκρατήσει και η εκδίκησή τους σε όποιον μπαίνει εμπόδιο στα σχέδια τους είναι απόλυτη.»»

    η Mαρξιστικη Aριστερα και οχι απλα η Αριστερα ειναι εκδικητικη και τρεφει μισος για την δημοκρατια και τα ανθρωπινα δικαιωματα

    Η Αδιαφθορη εκανε εισηγηση για μια μη μαρξιστικη αριστερα και μαλλον εχει αρχισει να πειθει
    Τον γαλλο Μελανσον τουλαχιστον ο οποιος εχει δωσει μια αλλη κατευθυνση στους λογους του, στο προγραμμα του, και η συλλογικοτητα/κομμα με την οποια κατεβαινει στις προεδρικες, ονομαζεται «Γαλλια Ανυποτακτη » France Insoumise»

    Το προηγουμενο σαββατοκυριακο εν μεσω εσωκομματικων εκλογων για την αναδειξη των πολιτικων που θα κατεβουν στις προεδρικες του μαιου , εκαναν την εθνικη τους συμβαση (Convention Nationale) στη Λιλη

    Ειχαν καλεσει και τη Κωνσταντοπουλου η οποια μεταξυ πολλων αλλων ειπε (σε απταιστα γαλλικα) οτι η κυβερνηση Τσιπρα δεν ειναι κυβερνηση αριστερας δεν ειναι δεξιας ειναι κυβερνηση απατεωνων

    Το ποσο εχει αλλαξει ο Μελανσον φανηκε και απο τον κοσμο που πηρε μερος στη συμβαση και το πνευμα που επικρατησε
    Στο τελος τραγουδησαν οι μισοι την διεθνη και οι αλλοι μισοι τον γαλλικο εθνικο υμνο και ολοι μαζι με μια συτροφικοτητα εκλεισαν την εκδηλωση
    απ οσο διαβασα τις ανταποκρισεις παροντων

    Aδιανοητο, πριν λιγους μηνες, σε συγκεντρωση Μελανσον
    Οποτε μαλλον οι συνειδησεις αλλαζουν

    υγ
    σχο, ευχαριστω σε για τους συνδεσμους στο αλλο ποστ
    Μητσο, ευχαριστω και σενα για την απαντηση

    Μου αρέσει!

  24. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    1. With 31 of the 500 biggest companies in the world in 2015, France ranks fourth in the Fortune Global 500, ahead of Germany and the UK

    Labour force
    ~30 million (2015)
    Labour force by occupation
    services (71.8%), industry (24.3%), agriculture (3.8%) (2009)
    Unemployment Decrease9.9% (9.6% for metropolitan France) [Q2 2016][4]

    2. «Social class in France

    The modern social structure of France is complex, but generally similar to that of other European countries. Traditional social classes still have some presence, with a large bourgeoisie and especially petite bourgeoisie, and an unusually large proportion, for modern Europe, of farming smallholders. All these groups, and the remaining industrial working class, have considerable political power, which they are able to flex when required.

    Bon chic bon genre is a term for fashionable people of good family («bon genre»), especially in Paris. Graduates of the École nationale d’administration, or énarques predominate in the upper levels of government and many industries, along with graduates of the other Grandes écoles, specialized state-run institutes of tertiary education. However primary and secondary education is almost entirely at state schools, unlike say England, and a major engine of meritocracy. Cultural capital, a concept from France, is still considered an issue for the many French people in a process of social mobility.»

    https://en.wikipedia.org/wiki/Social_class_in_France

    ΥΓ Αν στη Γαλλια με 25% προλεταριατο και 10% ανεργια εγκαταλειπεται η ιδεα της μαρξιστικης αριστερας , τοτε στην Ελλαδα με το μισο ποσοστο και 25% ανεργια (εκ των οποιων πολλοι ειναι οικονομικοι μεταναστες) τι πρεπει να γινει ;

    Μου αρέσει!

  25. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    Αλλο Παρισι και αλλο Κρυα Βρυση 🙂

    Πρωτα χαλασαμε την μιση παραγωγικη δομη ενω παραλληλα δανειζομαστε για να ζουμε σαν να ειχαμε διαμερισμα στα Ηλύσια Πεδία (Avenue des Champs-Élysées) , αλλα -επαρχιωτες μου βαλκανιοι- μεναμε το πολυ στα Ιλισια 🙂

    Μου αρέσει!

  26. Ο/Η λέει:

    «Αν στη Γαλλια με 25% προλεταριατο και 10% ανεργια εγκαταλειπεται η ιδεα της μαρξιστικης αριστερας , τοτε στην Ελλαδα με το μισο ποσοστο και 25% ανεργια (εκ των οποιων πολλοι ειναι οικονομικοι μεταναστες) τι πρεπει να γινει ;»

    Γεια σου Αφωτιστε

    πρεπει να γινει, τη διακυβερνηση της χωρας να την αναλαβει η Αδιαφθορη:)

    Εχουν αλλαξει τα παρισια
    Aγορασαν η νοικιαζουν πολοι σαουδαραβες καταριανοι κουβετιανοι κλποι τετοιοι και επεσαν οι αξιες στα Ιλισια διοτι ολα τα γυρω καφε και καταστηματα ειναι γεματα με μαντηλοκελεμπιοφορουσες
    αν και οσο θυμαμαι τα Ιλισια τα προτιμουσαν κυριως οι νεοπλουτοι επαρχιωτες (που θα λεγες και συ:) γαλλοι και οι ξενοι
    οι πλουσιοι καλλιεργημενοι και σνομπ προτιμουν το 7ο και 6ο διαμεριμα

    Μου αρέσει!

  27. Ο/Η δεξιος λέει:

    A.Φ. ο μαρξισμός στην Ελλάδα είναι τύπου Εμβέρ Χότζα λόγω βαλκανικής προέλευσης.
    2π η αποκαλουμένη και οπαδός του δικαστικού δρόμου προς τον σοσιαλισμό δεν λέει τίποτα παραπάνω απ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πριν το 2015.Η βασική ιδέα της είναι ότι με μια σειρά προσφυγών σε δικαστήρια θα διαγράψει το δημόσιο χρέος.
    Τώρα για το κόμμα που λες το όνομά του «Γαλλία ανυπότακτη» λες και πρόκειται για τριτοκοσμική χώρα που καταπιέζεται από κάποιον ενώ πρόκειται για κράτος με βόμβα υδρογόνου και μόνιμη θέση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ τα λέει όλα.Μόνο το «Αμερική ανυπότακτη» μένει να ακούσουμε για να τα έχουμε δει όλα.

    Μου αρέσει!

  28. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    δεξιος

    Οντως «ο μαρξισμός στην Ελλάδα είναι τύπου Εμβέρ Χότζα λόγω βαλκανικής προέλευσης», αλλα και η δεξια παραταξη πρεσβευε τον γκωλικο «πατριωτισμο» σερραϊκης προελευσης με ενδεχομενη απωτερη καταγωγη απο τους Καραμανληδες *

    *Ονομασία τουρκόφωνων Χριστιανών ορθοδόξων (Rum) που κατοικούσαν στη Μικρά Ασία, συγκεκριμένα στην Καραμανία (ονομάστηκε από το τουρκικό Μπεηλίκι των Καραμανιδών, στην περιοχή της αρχαίας Κιλικίας) και την Καππαδοκία. Έγραφαν την τουρκική γλώσσα με χαρακτήρες του ελληνικού αλφαβήτου (Καραμανλήδικα).

    Μου αρέσει!

  29. Ο/Η Νίκος Π λέει:

    @ Ένη

    «θα πρέπει να λαμβανει καποιος υποψη του οτι μιλαμε για μια ουσιωδη αντιθεση, αυτή του καπιταλισμου-σοσιαλισμού»

    Προφανώς αναφέρεσαι στην αντίθεση κεφαλαίου – εργασίας που ο Μαρξ θεωρούσε θεμελιώδη, όλο όμως αυτό το σύνθετο κατασκεύασμα του μαρξισμού – λενινισμού έχει πάψει να έχει πολιτική αξία. Η αντίθεση που αναφέρεσαι Ένη ίσχυε για πολλούς, τον καιρό που υπήρχε σοσιαλισμός, από τότε όμως που τα καθεστώτα αυτά κατέρρευσαν και είδαν όλοι σε τι κατάσταση είχαν αφήσει τις χώρες τους, διατηρείται μόνο στα κεφάλια των μελών του ΚΚΕ. Σήμερα ξέρω ότι χρωστάμε περισσότερα σε κείνους που πολέμησαν στα Δεκεμβριανά και αργότερα στον εμφύλιο προκειμένου η χώρα μας να μη γίνει μια ακόμα σταλινική αποικία, παρά στο ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ.

    Συμφωνώ πάντως ότι τα σημερινά σοσιαλδημοκρατικά κόμματα (μπορεί κάποια από αυτά να λέγονται σοσιαλιστικά για ιστορικούς λόγους), είχαν ξεκόψει ουσιαστικά από τα καθεστώτα του υπαρκτού σοσιαλισμού, πριν ακόμα από την κατάρρευση του ανατολικού μπλοκ. Ο «σοσιαλισμός» βέβαια διατηρούσε τότε μια αίγλη λόγω της ΕΣΣΔ και των επιτευγμάτων της, πίσω από την πρόσοψη όμως δεν υπήρχαν παρά κατεστραμμένες κοινωνίες που τις κυβερνούσαν με σιδερένια πυγμή οι Σοβιετικοί αυθέντες και τα τσιράκια τους. Σήμερα έχουν απομείνει οι Μαδούρο και ο Κιμ να υπενθυμίζουν σε όλους τι σημαίνει σοσιαλιστικό καθεστώς, ενώ οι Κινέζοι και οι Βιετναμέζοι κομμουνιστές κάνουν μια χαρά και με ζήλο τη δουλειά των Αμερικάνων, γνωστών και ως φονιάδων των λαών. Στην κατηγορία αυτή προστίθεται οσονούπω ντροπαλά και η Κούβα.

    Το μέλλον της σοσιαλδημοκρατίας που-πρέπει-να-πάψει-να-λέγεται-έτσι, αφού σοσιαλισμός και δημοκρατία είναι ασύμβατες έννοιες, πιστεύω ότι είναι στην προσπάθεια μετριασμού των κοινωνικών αντιθέσεων που δημιουργούν οι ανισότητες, παράλληλα με τον αγώνα για το περιβάλλον και τα άλλα μεγάλα προβλήματα του πλανήτη, όπως ο υπερπληθυσμός και η ενέργεια. Τα παραδοσιακά φιλελεύθερα κόμματα του laissez faire δεν έχουν εκεί τίποτα ουσιαστικό να προσφέρουν, εκτός από πυροσβεστικές ενέργειες.

    Μου αρέσει!

  30. Ο/Η δεξιος λέει:

    Α.Φ. λόγω ηλικίας γνώρισες και τον γκωλισμό από τας Σέρρας και τον βαλκανικό σοσιαλισμό πάνω από τα σύνορα και μπορείς να κάνεις σύγκριση.
    Τώρα γνωρίζεις και γνωρίζουμε όλοι τον τραλαλά συριζοσοσιαλισμό.

    Μου αρέσει!

  31. Ο/Η physicist λέει:

    Συμπληρώνονται σήμερα 60 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό του Ουγγρικού λαού κατά της Σοβιετικής τυραννίας στις 23 Οκτωβρίου του 1956.

    Μου αρέσει!

  32. Ο/Η physicist λέει:

    Σε χτεσινή της ομιλία στη Νεολαία του ΧΔ Κόμματος, η Καγκελάριος Μέρκελ συνέστησε ως μέσο για την καταπράυνση των ανησυχιών σχετικά με το Ισλάμ την επιστροφή στις χριστιανικές παραδόσεις και αρετές. Ρώτησε δε τους συνέδρους πόσοι από αυτούς συγκεντρώνονται τα Χριστούγεννα με την οικογένεια και τραγουδάνε Χριστουγεννιάτικα τραγούδια ή τα παίζουν στη φλογέρα, υπονοώντας με σαφήνεις ότι καλό θα ήταν να το κάνουν.

    Ρητορική ερώτηση: αν ο Τραμπ είχε εκστομίσει τις ίδιες ακριβώς απερίγραπτες ανοησίες, θα είχε χαλάσει ο κόσμος ναι ή όχι;

    Μου αρέσει!

  33. Ο/Η Ενη λέει:

    @ Νικο Π.

    Καλά τωρα. Το οικονομικο συστημα που κυριαρχει σημερα δεν ειναι οι βιομηχανοι και η πραγματικη οικονομία , αλλα το αυλο χρηματοπιστωτικο συστημα παγκοσμιως που ελεγχει ολη την οικονομια. Δεν ξερω αν αυτα τα προεβλεψε ο Μαρξ, η εστω στον βαθμο που εχουν εξελιχθει σημερα.
    Ολα τα κρατη παγκοσμιως εχουν χρεη και οι ρυθμιστες ειναι οι Αγορές. Η παγκοσμιοποιηση που επικρατησε απο τη δεκαετια του ΄80 ειναι το συστημα που ελεγχει την παγκοσμια οικονομία.

    Τώρα στην πολιτικη σκηνή φυσικα και υπαρχουν οι διαφοροποιησεις. Ειναι οι «μεγιστανες» π.χ. Τραμπ, η ρωσικη μαφια, τα χρηματιστηριακα κεντρα ανα την υφηλιο οπου και «χαρασσονται» οι πολιτικες των Αγορων και

    ειναι και οι πολιτικες δυναμεις που βρισκονται στον αντιποδα, υπερασπιζομενες τα συμφεροντα των αδυναμων κοινωνικων ταξεων. Σε αυτα συμπεριλαμβανονται ακομα και δυναμεις φιλελευθερες αλλά κυρίως αντιπροσωπευονται απο τα κομματα που εχουν σοσιαλιστικο χαρακτηρα. Ονομαζονται σοσιαλιστικα και δεν εχουν σκεφθει να αλλαξουν τιτλο, οπως κανεις μπορει να δει αν παρακολουθει την παγκοσμια σκηνη.

    Πχ. στην Ισπανια ειναι το σοσιαλιστικο κομμα, στη Γαλλια επισης, στην Ιταλια κλπ. και θα ελεγε κανεις οτι σημερα ειναι αυτα, μαζι με τα αριστερα κομματα, που εχουν ως κυριως αντιπαλο τις ακροδεξιες δυναμεις που εχουν εμφανισθει τα τελευταια χρονια βλ. Λεπεν, παρα τις κεντροδεξιες πολιτικες δυναμεις. Τα σοσιαλιστικα-σοσιαλδημοκρατικα κομματα αλλά και τα δημοκρατικα φιλελευθερα, ειναι οι συγχρονες πολιτικες δυναμεις που υπερασπιζονται και τη δημοκρατια αλλά και αυτα που αντιτιθενται σε οποιες ακροδεξιες-ξενοφοβικες αντιληψεις υπαρχουν μεσα στις κοινωνίες,

    και οταν υπερασπιζονται τα αδυναμα κοινωνικα στρωματα σημαινει οτι αντιτιθενται και στην κυριαρχια των Αγορων.

    Μου αρέσει!

  34. Ο/Η Ενη λέει:

    http://www.tovima.gr/world/article/?aid=838807

    Στην Ισπανια το PSOE και τα αλλα κομματα αντιτιθενται στον Ραχοι λογω της διαφθορας και των σκανδαλων της προηγουμενης κυβερνησης του. Δεν ειναι οι ιδεολογικες διαφορες τους.

    Μου αρέσει!

  35. Ο/Η Νίκος Π λέει:

    @physicist 12:05
    Φωτογραφίες του LIFE από την εξέγερση στην Ουγγαρία. Η τελική νίκη των Ούγγρων ήρθε μετά από 33 χρόνια.
    http://time.com/3878232/the-hungarian-revolution-of-1956-photos-from-the-streets-of-budapest/

    Μου αρέσει!

  36. Ο/Η physicist λέει:

    Η κατάρρευση του Υπαρκτού ήρθε πράγματι τρεις δεκαετίες αργότερα, Νίκο, αλλά η Ιστορία δεν τελείωσε εκεί. Η μάχη για την Ελευθερία δίνεται διαρκώς: τότε, η κύρια απειλή εναντίον της ήταν ο Κομμουνισμός, σήμερα είναι η ανίερη συμμαχία του θρησκευτικού φανατισμού με τη μεταμοντέρνα Αριστερά και τις μεγάλες επιχειρήσεις.

    Μου αρέσει!

  37. Ο/Η Νίκος Π λέει:

    Η Αριστερά της εποχής εκείνης, σύμφωνα με τις προφητείες των κλασικών του Μαρξισμού, προέβλεπε τη σοσιαλιστική επανάσταση στις χώρες της Δύσης αλλά αυτή ήρθε στις χώρες της «σοσιαλιστικής» Ανατολής. Όσο για τη συμμαχία που αναφέρεις, παραφράζοντας το Μαρξ θα διαπιστώσω ότι έπεσε με λάθος τρόπο στην πορεία της Ελληνικής ιστορίας, πιθανό για να μας δείξει πού μπορεί να οδηγήσει μια χώρα ο φανατισμός και η άγνοια των ανόητων.

    Μου αρέσει!

  38. Ο/Η physicist λέει:

    Νίκο, δεν είναι ελληνικό το ζήτημα! Με τον κίνδυνο να γίνω φορτικός ή και αγενής: ξεκολλάτε επιτέλους, οι αντισυριζαίοι, ο Σύριζα είναι footnote of a footnote in a footnote. Δεν πρόκειται για διαστροφή της ελληνικής Αριστεράς, αυτή είναι η σύγχρονη, Δυτική Αριστερά! Τις ιδεολογικές της ρίζες τις έχει στον Αποδομισμό, στον λεγόμενο Cultural Marxism, στο Κίνημα του Μεταμοντερνισμού και επίσης, τελευταία, αντλεί αναφορές από τις λεγόμενες Σπουδές Φύλου. Την ελπίδα για την διάλυση του Δυτικού Κράτους μέσω της εργαγιτκής επανάστασης την εγκατέλειψε ως μη πραγματοποιήσιμη: το νέο σχέδιο βασίζεται στο ξεθεμέλιωμα της Δυτικής κοινωνίας μέσω μαζικής μετανάστευσης από βίαους, φανατισμένους πληθυσμούς με ταυτόχρονη παράλυση της άμυνάς της μέσω πλύσης εγκεφάλου στο εσωτερικό. Όλα αυτά είναι 100% προϊόντα της Δυτικής διανόησης, καλλιεργούνται και προωθούνται συστηματικά σε όλα τα Δυτικά Πανεπιστήμια και σε ολόκηρο τον Τύπο, και πλέον αρχίζουν να διδάσκονται ήδη στις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού Σχολείου (πολλαπλή ταυτότητα φύλων, σεβασμός σε θρησκευτικές βαρβαρότητες ξένων πληθυσμών κλπ.). Είναι παιδιά της Δύσης και δεν έχουν καμία γενεσιουργό σχέση με την καθ’ ημάς Αριστερά.

    Μου αρέσει!

  39. Ο/Η Νίκος Π λέει:

    Γνωρίζω μερικές από τις σχετικές κινήσεις Φυσικέ, η εντύπωσή μου όμως είναι ότι πρόκειται για ένα ακατάστατο συνοθύλευμα, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι είτε πυροβολημένοι μετριότατης παιδείας είτε μεταχειρίζονται τους τίτλους σπουδών τους για να διαστρέψουν την πραγματικότητα. Σε κάποιο φόρουμ σχετικά πρόσφατα, προσπάθησα να εξηγήσω τα ιστορικά δεδομένα σε μια μαχητικότατη νέα, που καταδίκαζε με πύρινες λέξεις το τείχος του Βερολίνου όχι γιατί το είχαν κατασκευάσει οι Σοβιετικοί για να εμποδίζουν την έξοδο των πολιτών τους προς τη Δύση αλλά διότι το είχαν ανυψώσει οι Αμερικάνοι για να εμποδίζουν τους μετανάστες! Πιστεύεις σοβαρά ότι αυτού του είδους τα άτομα και οι πολιτικοί απατεώνες καθοδηγητές τους αποτελούν απειλή;

    Μου αρέσει!

  40. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    «αν ο Τραμπ είχε εκστομίσει τις ίδιες ακριβώς απερίγραπτες ανοησίες, θα είχε χαλάσει ο κόσμος ναι ή όχι;»

    Η σύγκριση, με άλλα λόγια, που επιχειρείς είναι εσφαλμένη. Αν και η Μέρκελ είχε ξεστομίσει απερίγραπτες ηλιθιότητες σαν και αυτές που σερβίρει ο Τράμπ εδω και ένα χρόνο τότε θα είχε νόημα η σύγκριση που επιχειρείς. Τώρα όμως δεν έχει γιατί πολύ απλά η Μέρκελ ούτε κατ’ ελάχιστο δεν έχει ξεφουρνίσει ανάλογου τύπου εξωφρενικές παπαρολογίες όπως κάνει ο Τράμπ εδω και ένα χρόνο.

    Μου αρέσει!

  41. Ο/Η physicist λέει:

    Γνωρίζω μερικές από τις σχετικές κινήσεις Φυσικέ, η εντύπωσή μου όμως είναι ότι πρόκειται για ένα ακατάστατο συνοθύλευμα, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι είτε πυροβολημένοι μετριότατης παιδείας είτε μεταχειρίζονται τους τίτλους σπουδών τους για να διαστρέψουν την πραγματικότητα.

    Γνωρίζεις ότι αυτοί που τους ονομάζεις «ακατάστατο συνονθύλευμα» έχουν όχι μόνον την ιδεολογική ηγεμονία στα Πανεπιστήμια, τον Τύπο και διάφορα «Ινστιτούτα Δημοκρατίας» αλλά συγχρόνως τεράστια οικονομική ισχύ καθώς και τη δυνατότητα να ψηφίζουν Νόμους; Γνωρίζεις ότι υπάρχουν Δημοτικά Διαμερίσματα (π.χ. στο Βερολίνο) ή/και διάφορα Πανεπιστήμια που έχουν, στους χώρους τους, καταργήσει τον διαχωρισμό σε ανδρικές και γυναικείες τουαλέτες επειδή αυτό αποτελεί διάκριση απέναντι στα άλλα άτομα (που δεν μπορώ να τα γράψω όλα γιατί είναι καμιά εικοσαριά διαφορετικά ακρώνυμα — Σκράμπλ). Έχεις υπόψη σου ότι οι φορείς αυτής της ιδεολογίας όχι μόνο έχουν καταλάβει το σύνολο των Δυτικών Πράσινων Κομμάτων αλλά και μεγάλο μέρος των Σοσιαλδημοκρατών, και νομοθετούν ανάλογα;

    Είναι εύκολο να αγνοήσει κανείς, αρχικά, αυτό το τσούρμο των φαινομενικά αλλοπρόσαλλων σαν να ήταν κάποιοι θεοπάλαβοι που απλώς κάπνισαν μια μαριχουάνα παραπάνω. Στην πραγματικότητα, βρίσκονται στην επίθεση και προχωρούν, τελευταία εμπλουτισμένοι και με κάτι μυστήριες τύπισσες που αρθρογραφούν ότι η μπούρκα είναι χειραφέτηση της γυναίκας. Οργανώνουν και σεμινάρια επ’ αυτού στα Πανεπιστήμια, ενώ στη συνέχεια καλούνται να μιλήσουν σε επιμορφωτικές εκδηλώσεις «ενάντια στην Ισλαμοφοβία», πληρωμένες από τα χρήματα των φορολογούμενων.

    Μου αρέσει!

  42. Ο/Η physicist λέει:

    Τώρα όμως δεν έχει γιατί πολύ απλά η Μέρκελ ούτε κατ’ ελάχιστο δεν έχει ξεφουρνίσει ανάλογου τύπου εξωφρενικές παπαρολογίες όπως κάνει ο Τράμπ εδω και ένα χρόνο.

    Σου θυμίζω μιαν ασυμμετρία που ορθώς μου είχες επισημάνει σε άλλο συγκείμενο: η Μέρκελ έχει τεράστια πολιτική ισχύ, ο Τραμπ (ευτυχώς) όχι. Η Μέρκελ εκστομίζει αυτό το τερατώδες πράγμα όχι γι απρώτη φορά αλλά τα ΜΜΕ δεν το αναφέρουν καν. Η Καγκελάριος της χώρας που ηγείται της ΕΕ, έχει το θράσος και την ανοησία να γράψει τουλάχιστον το 1/3 του πληθυσμού της χώρας της, που είναι επισήμως άθρησκοι, στα παλιά της τα παπούτσια, ισχυριζόμενη ότι η απάντηση στον θρησκευτικό παραλογισμό του Ισλάμ είναι ο θρησκευτικός παραλογισμός του Χριστιανισμού, και αυτό το θηριώδες πράμα δεν αναφέρεται καν στον Τύπο. Το ότι δεν γνωρίζεις τι μεγέθους παπαρολογίες έχει ξεφουρνίσει η Μέρκελ δεν σημαίνει ότι δεν το έχει πράξει — απλώς επιβεβαιώνει τη μεροληψία της δημοσιογραφίας.

    Μου αρέσει!

  43. Ο/Η physicist λέει:

    Προς επίρρωσιν: στο ακόλουθο βίντεο από το 2015, η απάντηση της Καγκελαρίου στην ερώτηση μιας κυρίας από το ακροατήριο, τι σκοπεύει να κάνει σε σχέση με τον φόβο που έχουν πολλοί άνθρωποι από την μαζική παρουσία δυνητικά βίαων ισλαμικών στοιχείων ήταν η εξής:

    1. Ο φόβος είναι κακός σύμβουλος.
    2. Πολλοί μαχητές του ΙΣ προέρχονται από την Ευρώπη.
    3. Όποιος φοβάται το Ισλάμ, να ξαναποκτήσει επαφή με τις χριστιανικές του ρίζες και να πηγαίνει πιο συχνά στην εκκλησία.

    Αν το τραμπόμετρο της ανοησίας δείχνει 100 για τον Τραμπ, πού βρίσκονται αυτές οι δηλώσεις; Ένα ογδοντάρι το πιάνουν στα σίγουρα, λέω εγώ, η δε τελευταία μη σου πω και ενενηντάρι.

    Μου αρέσει!

  44. Ο/Η physicist λέει:

    … και να μην παραπονιόμαστε διαρκώς που οι Μουσουλμάνοι δηλώνουν την πίστη τους αλλά να έχουμε το θάρρος να δηλώσουμε κι εμείς τη δική μας πίστη, ότι είμαστε Χριστιανοί …

    Αυτά τα τερατώδη συμβαίνουν όταν σε Κράτος της Δύσης υποτίθεται, με διαχωρισμό Πολιτείας-Θρησκείας, υποτίθεται, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι Λουθηρανός παπάς, η Καγκελάριος κόρη Λουθηρανού παπά, η πρώην Υπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας (προσωπική φιλία της Καγκελαρίου) Θεολόγος και η επικεφαλής της Κ.Ο. των Πράσινων αιώνια φοιτήτρια Θεολογίας.

    Η αερομπουρδολογία χτυπάει σύννεφο αλλά είναι σαν κι αυτή του Ζίζεκ: μοιάζει ιντελλέκτσουαλ στην αρχή, και αποσιωπάται λόγω πολιτικής ορθότητας.

    Μου αρέσει!

  45. Ο/Η Αλικη λέει:

    @Νικος Π. 22.10, 20:30 ….»δημοκρατια και σοσιαλισμός ειναι ασύμβατα»: Ετσι, ακριβως, αγαπητε, Νίκο Π!

    Μου αρέσει!

  46. Ο/Η Αλικη λέει:

    Φυσικέ, οι «μεγάλες επιχειρήσεις» που κολλάνε;
    Κατα τα λοιπά, συμφωνω απολυτα.

    ΥΓ: Το κακο της μεταμοντέρνας παπαρολογιας άρχισε απο την επιρροη του στρουκτουραλισμου.

    Μου αρέσει!

  47. Ο/Η physicist λέει:

    Αλίκη, το γεγονός ότι είμαστε υπερασπιστές της ελεύθερης οικονομίας δεν πρέπει να μας κάνει τυφλούς στην πραγματικότητα ότι η εισροή μεγάλου αριθμού ανειδίκευτων ή/και αναλφάβητων, δυνητικά βίαιων και πολιτικά αδιάφορων εργατών είναι βούτυρο στο ψωμί των μεγάλων επιχειρήσεων. Ποιος συνδικαλισμός και κουραφέξαλα όταν τίθενται σε κίνδυνο αφενός οι θέσεις εργασίας και αφετέρου το ίδιο το κοινωνικό συμβόλαιο, η ίδια η κοινωνική ειρήνη; Δεν είναι τυχαίο ότι ζητήματα που παλιότερα ήταν ζωτικά για την εργατική τάξη, π.χ., κοινωνική ασφάλιση, εργατικά δικαιώματα κλπ., έχουν εξαφανιστεί από την πολιτική ατζέντα και τη θέση τους την έχει πάρει μια απολιτική γλώσσα που εστιάζεται σε έννοιες όπως «διαφορετικότητα», «φύλο», «αγάπη, μίσος, ελπίδα, φόβος». Ακόμα και το κύριο εργαλείο για την κινητικότητα και τις ευκαιρίες των χαμηλότερων στρωμάτων, δηλ. η δημόσια εκπαίδευση, χάνει διαρκώς σε ποιότητα και περιεχόμενο, αφού το Σχολείο δεν μπορεί πλέον να αντεπεξέλθει σε πολύ βασικότερα προβλήματα, όπως π.χ. η αδυναμία των μαθητών να συνεννοηθούν σε μια κοινή γλώσσα ή να μοιραστούν μεταξύ τους στοιχειώδεις κανόνες συμπεριφοράς. Η ύπαρξη ενός μεγάλου σε αριθμό, αμαθούς ή ημιμαθούς προλετεριάτου, διαιρεμένου βάσει εθνοτικών ή θρησκευτικών διαφορών δεν πέφτει καθολου άσχημα στους εργοδότες.

    Το ότι η πολιτική εκφυλίστηκε σε ηθικολογία και η αντιπαράθεση ιδεών σε φτηνή ψυχολογία είναι κατόρθωμα της μεταμοντέρνας Αριστεράς αλλά η ιδέα έχει την έγκριση και τη στήριξη μεγάλων οικονομικών συμφερόντων. Αλλιώς, άλλωστε, δεν εξηγείται η σύμπραξη όλων ανεξαιρέτως των πολιτικών κομμάτων σ’ αυτό το όργιο παραλογισμού που βιώνουμε σήμερα.

    Μου αρέσει!

  48. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    «Την ελπίδα για την διάλυση του Δυτικού Κράτους μέσω της εργαγιτκής επανάστασης την εγκατέλειψε ως μη πραγματοποιήσιμη: το νέο σχέδιο βασίζεται στο ξεθεμέλιωμα της Δυτικής κοινωνίας μέσω μαζικής μετανάστευσης από βίαους, φανατισμένους πληθυσμούς με ταυτόχρονη παράλυση της άμυνάς της μέσω πλύσης εγκεφάλου στο εσωτερικό. Όλα αυτά είναι 100% προϊόντα της Δυτικής διανόησης, καλλιεργούνται και προωθούνται συστηματικά σε όλα τα Δυτικά Πανεπιστήμια και σε ολόκηρο τον Τύπο, και πλέον αρχίζουν να διδάσκονται ήδη στις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού Σχολείου (πολλαπλή ταυτότητα φύλων, σεβασμός σε θρησκευτικές βαρβαρότητες ξένων πληθυσμών κλπ.).»

    Το παραπάνω που λες Φυσικέ δεν βγάζει κανένα νόημα.

    Δηλαδή, ειλικρινά, που εδράζεται πια αυτή βεβαιότητά σου ότι υπάρχει κάποιο κρυφό σχέδιο, και ότι αυτό αποσκοπεί τάχα στην «διάλυση του Δυτικού κράτους» και το » ξεθεμέλιωμα της Δυτικής κοινωνίας μέσω μαζικής μετανάστευσης»? Και αν στην τελική στην Γερμανία η εκεί πολιτική τάξη τα έχει κάνει μαντάρα ως προς την ενσωμάτωση ξενων πληθυσμών με βάση ποιά λογική έχεις καταλήξει ότι όλα αυτά δεν είναι απόρροια σειράς εσφαλμένων χειρισμών αλλά υπάρχει τάχα κάποιο κρυφό σχέδιο από πίσω που αποσκοπεί στην «άλωση της Δύσης»? Σε τι αποσκοπεί τελικά αυτό το «σχέδιο»? Τι έχουν να κερδίσουν αυτοί που υποτίθεται, σύμφωνα με σένα, το προωθούν? Τι έχουν να κερδίσουν από την κατάρρευση του «Δυτικού κράτους»? Τι έχουν να κερδίσουν από την επικράτηση ιδεών ολότελα εχθρικών προς τις δικές τους?

    Έγραψες λίγο παραπάνω ότι,

    «Η μάχη για την Ελευθερία δίνεται διαρκώς: τότε, η κύρια απειλή εναντίον της ήταν ο Κομμουνισμός, σήμερα είναι η ανίερη συμμαχία του θρησκευτικού φανατισμού με τη μεταμοντέρνα Αριστερά και τις μεγάλες επιχειρήσεις.»

    Ποιοί είναι αυτοί που θα δώσουν την «μάχη για την ελευθερία»? Και εφόσον απορρίπτεις το μεγαλύτερο μέρος του πολιτικού φάσματος – άκρα αριστερά, κεντροαριστερά, κέντρο, εως και την κεντροδεξιά – τι μένει στο τέλος? Από ποιό πολιτικό χώρο βλέπεις να προέρχονται τελικά αυτοί οι «μαχητές» της ελευθερίας? Από την άκρα δεξιά μήπως? Θεωρείς ότι αυτός ο χώρος έχει, ή είχε ποτέ, σχέση με την υπεράσπιση της ελευθερίας? Και αν πάλι δεν εννοείς αυτό τον πολιτικό χώρο, τότε από που? Ποιές είναι οι πολιτικές δυνάμεις από τις οποίες θα προέλθουν αυτοί οι τόσο απροσδιόριστοι «μαχητές της ελευθερίας» που υποστηρίζεις?

    Και στην τελική, τι γίνεται και με όλους εμας που αναγνωρίζουμε μεν την ύπαρξη σημαντικών προβλημάτων αλλά παρόλα αυτά δεν ασπαζόμαστε την δική σου άκρως κινδυνολογική θέαση της πραγματικότητας? Ρωτάω γιατί η θέση σου – ότι όλοι, από κεντροδεξιά και αριστερότερα, είναι περίπου «ισλαμόδουλοι» – οδηγεί κατευθείαν στον ολοκληρωτισμό. Εφόσον θεωρείς ότι το Ισλάμ αποτελεί τόσο τεράστιο κίνδυνο για το «Δυτικό κράτος» και όλοι αυτοί είναι «συνοδοιπόροι», τότε βεβαια δικαιολογείται και οι «μαχητές της ελευθερίας» να ξεφύγουν λίγο από τα όρια και να αντιμετωπίσουν τους «ισλαμόδουλους συνοδοιπόρους» με έναν πιο «ριζοσπατικό» τρόπο.

    Για να σε προλάβω, μπορεί να μην έχεις τα ίδια λόγια ακριβώς αλλά τελικά το βαθύτερο νόημα οσων λες, είτε το αντιλαμβάνεσαι είτε όχι, οδηγεί σε αυτό που λέω παραπάνω, σε μία μορφή ολοκληρωτικού κράτους.

    Μου αρέσει!

  49. Ο/Η physicist λέει:

    ΔΠ, δεν υπάρχει ίχνος ολοκληρωτισμού σ’ αυτά που γράφω. Δυστυχώς αντί ν’ απαντήσεις επί της ουσίας, προτιμάς μια τακτική απαράδεκτη, δηλ. να επιρρίψεις στον άλλον ακροδεξιές τάσεις.

    Για να ξεμπερδεύουμε — και μην περιμένεις να γράψω περισσότερα ως απάντηση σε μια θρασύτατη παρέμβασή σου σαν και την τελευταία: η δική μου γραμμή σε ό,τι αφορά το πολιτιστικό μέρος εμπνέεται κυρίως από τον Άλαν Σόκαλ, αν σου λέει τίποτε, και σε ό,τι αφορά τη σχέση μου με τις θρησκείες από τον Ρίτσαρντ Ντώκινς. Τρέχα βρες αν είναι ακροδεξιοί. Εγώ όταν μιλάω για «μαχητές της Ελευθερίας» αναφέρομαι σε ανθρώπους που κινδυνεύουν με απόλυση από τη δουλειά τους επειδή δεν κάνουν κονφόρμ στο μεταμοντέρνο αφήγημα ή που οι αριστερές και οι ισλαμικές οργανώσεις τους απαγορεύουν ακόμα και να δώσουν και μια ομιλία. Μιλάω για ανθρώπους που ζουν υπό αστυνομιλή προστασία επειδή εναντίον τους έχει εκδοθεί θρησκευτική εντολή για φυσική τους εξόντωση. Μιλάω για την ψήφιση όλο και περισσότερων Νόμων που περιορίζουν την Ελευθερία του Λόγου. Μιλάω για τη συστηματική απόκρυψη ειδήσεων από τον Τύπο και το πρωτοφανές φαινόμενο να μην ασκείται κριτική από τον Τύπο στην Κυβέρνηση αλλά διαρκής προπαγάνδα υπέρ της.

    Οι πολίτες χρειάζεται να γνωρίζουν τι συμβαίνει και να αντιδράσουν έννομα και δημοκρατικά όπως μπορούν σε κάθε επίπεδο της πολιτικής διαδικασίας. Αν εσύ νομίζεις ότι αναφέρομαι σε κανέναν ένοπλο αγώνα των ακροδεξιών, είναι δικό σου ζήτημα — αλλά κάνε μου τη χάρη και κόφτο με τις γελοίες επιθέσεις ad hominem γιατί δεν έχω όρεξη κυριακάτικα, έχει και το θράσος τα όριά του.

    ΥΓ: Αν δεν είσαι σε επαφή με την γραμμή της Νέας Αριστεράς, ενημερώσου αλλά μη μου λες ότι δεν βγάζει νόημα. Πρόκειται για πραγματικότητα που τη ζούμε καθημερινά.

    Μου αρέσει!

  50. Ο/Η physicist λέει:

    Α, και μη με ρωτάς εμένα τι έχουν να κερδίσουν από την επικράτηση ιδεών ολότελα εχθρικών προς τις δικές τους? Την ερώτηση να την απευθύνεις στο φεμινιστικό κίνημα που υπερασπίζεται μετά μανίας τη μαντήλα και το νικάμπ ως σύμβολα αυτονομίας της Μουσουλμάνας γυναίκας και στο κίνημα για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων το οποίο πολεμά εξίσου σθεναρά την ομοφοβία και την λεγόμενη ισλαμοφοβία.

    Μου αρέσει!

  51. Ο/Η Αλικη λέει:

    Φυσικέ, εχω την εντύπωση οτι οι σύγχρονες οικονομίες/επιχειρήσεις δεν εχουν ανάγκη απο ανειδίκευτους/αναλφάβητους εργάτες, αλλα κυρίως απο εξειδικευμένο προσωπικό.

    Στο -απαντητικό σε εμένα- σχολιο σου νομιζω οτι συσχετίζεις πολλές -σωστές σε αρκετά σημεία- διαπιστώσεις με κάπως ασύνδετο τροπο.

    Προσωπικά, δεν πιστεύω στην ύπαρξη οργανωμένων σχεδίων, τοσο στη συγκεκριμένη περιπτωση, οσο και γενικότερα.

    Μου αρέσει!

  52. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    «Το ότι η πολιτική εκφυλίστηκε σε ηθικολογία και η αντιπαράθεση ιδεών σε φτηνή ψυχολογία είναι κατόρθωμα της μεταμοντέρνας Αριστεράς»

    Μήπως είναι κατόρθωμα αυτής της διαδικασίας που ονομάζεται παγκοσμιοποίηση?

    Οι αντι-αριστερές εμμονές που έχεις, όπου σε κάθε τι προσπαθείς να βρεις από πίσω κάποιο αριστερό δάκτυλο, δεν είναι και ότι καλύτερο για την κατανόηση της πραγματικότητας. Την έχεις κάνει την αριστερά να φαντάζει παντοδύναμη ενω κατ’ ουσίαν είναι εξαιρετικά αδύναμη.

    «Δεν είναι τυχαίο ότι ζητήματα που παλιότερα ήταν ζωτικά για την εργατική τάξη, π.χ., κοινωνική ασφάλιση, εργατικά δικαιώματα κλπ., έχουν εξαφανιστεί από την πολιτική ατζέντα και τη θέση τους την έχει πάρει μια απολιτική γλώσσα που εστιάζεται σε έννοιες όπως «διαφορετικότητα», «φύλο»»

    Ο λόγος που έχει λάβει χώρα το αποτέλεσμα στο οποίο αναφέρεσαι είναι η ελεύθερη μετακινήση του κεφαλαίου, η οποία καθιστά δυστυχώς δύσκολη την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Δηλαδή, αν μία επιχείρηση θεωρεί ότι οι μισθοί στην χώρα σου (ή η φορολογία) είναι υψηλοί έχει την δυνατότητα πλέον να κλείσει το εργοστάσιο και να πάει κάπου αλλού όπου είναι χαμηλότεροι οι μισθοί (ή η φορολογία). Σε αυτή την περίπτωση καθίσταται σαφές ότι είναι πολύ δύσκολο να υπερασπιστεί κανείς αποτελεσματικά τα εργατικά δικαιώματα. Σαφώς και υπάρχει ένα περιθώριο υπεράσπισής τους αλλά δυστυχώς είναι αρκετά πιο μικρό από ότι ίσχυε στο παρελθόν. ΓΚαι για τις εξελίξεις αυτές η ευθύνη της αριστεράς είναι ανύπαρκτη, ούτε κατά διάνοια δεν καθορίζει η αριστερά το πως και που θα διαθέσουν οι κεφαλαιούχοι τα κεφάλαιά τους.

    «Η ύπαρξη ενός μεγάλου σε αριθμό, αμαθούς ή ημιμαθούς προλετεριάτου, διαιρεμένου βάσει εθνοτικών ή θρησκευτικών διαφορών δεν πέφτει καθολου άσχημα στους εργοδότες.»

    Και τι θα το κάνουν αυτό το αμαθές προλεταριάτο οι εργοδότες? Ειδικά εφόσον θα είναι αμαθές? Και την στιγμή που οι κλάδοι αιχμής στην οικονομία όλοι βασίζονται σε εξειδικευμένο εργατικό προσωπικό? Το επιχείρημά σου θα είχε κάποια βάση πρίν από 100-150 χρόνια. Όχι όμως πια. Οι δε μετανάστες που έρχονται στις χώρες ης Δύσης από διάφορες χώρες του τρίτου κόσμου είναι συνήθως χαμηλού μορωτικού επιπέδου και ανειδίκευτοι. Οι δε δουλειές που παίρνουν είναι πολύ χαμηλά αμειβόμενες και από αυτές που οι ντόπιοι αποφεύγουν να κάνουν. Και ούτε κατά διάνοια δεν αποτελούν δουλειές που ανήκουν στους κλάδους αιχμής μίας σύγχρονης οικονομίας. Οπότε το επιχείρημα περί σύμπραξης εργοδοτών και αμαθών προλετάριων είναι εσφαλμένο. Δεν έχουν ανάγκη οι πρώτοι (αναφέρομαι στις μεγάλες επιχειρήσεις φυσικά) την ανειδίκευτη εργασία που προσφέρουν οι δεύτεροι.

    «Ακόμα και το κύριο εργαλείο για την κινητικότητα και τις ευκαιρίες των χαμηλότερων στρωμάτων, δηλ. η δημόσια εκπαίδευση, χάνει διαρκώς σε ποιότητα και περιεχόμενο, αφού το Σχολείο δεν μπορεί πλέον να αντεπεξέλθει σε πολύ βασικότερα προβλήματα, όπως π.χ. η αδυναμία των μαθητών να συνεννοηθούν σε μια κοινή γλώσσα ή να μοιραστούν μεταξύ τους στοιχειώδεις κανόνες συμπεριφοράς.»

    Η δημόσια εκπαίδευση χάνει σε ποιότητα και περιεχόμενο γιατί, πολύ απλά, παντού υποχρηματοδοτείται. Μαθητές από άλλους πολιτισμούς, και σε αρκετά μεγάλους αριθμούς, υπάρχουν στα εκπαιδευτικά συστήματα της Δύσης εδω και περίπου 60 χρόνια. Και σίγουρα δεν υπήρχε κάποιο μεγάλο πρόβλημα συνεννοήσης λόγω γλώσσας. Τα μεγάλα προβλήματα ξεκινήσαν όταν, για διάφορους λόγους, άρχισε μία σταδιακή μείωση των δαπανών για την δημόσια παιδεία. Τι να κάνουμε, αμα θες να έχεις καλή δημόσια παιδεία, χρειάζεται να ρίξεις και χρήμα.

    ΥΓ. Αφου πάντως δείχνεις τόσο ενδιαφέρον για τα δικαιώματα των εργαζόμενων, υπήρξε πρόσφατα ένας πολιτικός, ο υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ Μπέρνι Σάντερς, ο οποίος έφερε στην δημόσια συζήτηση στις ΗΠΑ, για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, το ζήτημα της οικονομικής ανισότητας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Από ότι θυμάμαι όμως, αν και ο Σάντερς είναι κεντροαριστερός της παλιάς σχολής, ούτε και αυτόν τον εκτιμούσες πολιτικά.

    Μου αρέσει!

  53. Ο/Η physicist λέει:

    Αναφέρθηκα στους στόχους της Νέας Αριστεράς και όχι σε κεντρικά οργανωμένο σχέδιο.

    Σε ό,τι αφορά τις μεγάλες επιχειρήσεις: εφόσον ισχύει αυτό που λες, μπορείς να μου εξηγήσεις για ποιο λόγο οι λεγόμενες DAX 50 (δηλ., οι 50 μεγαλύτερες γερμανικές του DAX) ήταν 100% στη γραμμή των ανοιχτών συνόρων με κύριο επιχείρημα «η οικονομία της Γερμανίας χρειάζεται εργάτες»; Βέβαια, δεν προσέλαβαν παρά ελάχιστους, αφήνοντας μετά τα Γραφεία Ανεργίας να σπαζοκεφαλιάζουν και τα κοινωνικά Ταμεία με μιαν επιβάρυνση πολλών δισεκατομμυρίων Ευρώ αφού, όπως λες, τελικώς επρόκειτο για αναλφάβητους στην πλειοψηφία τους. Όμως αυτό ήταν προφανές εξαρχής: όλοι ξέρουμε πως ούτε η Συρία ούτε η Αλγερία ούτε το Αφγανιστάν φημίζονται για τα Πολυτεχνεία τους ή τις Ιατρικές τους Σχολές, απόφοιτοι των οποίων θα κάλυπταν τάχα το έλειμμα Μηχανικών και Ιατρών της Γερμανίας. Οι επιχειρήσεις το ξέρουν αυτό πολύ καλύτερα απ’ όλους — προς τι, λοιπόν, η στήριξή τους σ’ αυτήν την πολιτική; Ποιος έχει να ωφεληθεί από την αποσταθεροποίηση της κοινωνίας και την ενδεχόμενη κατάρρευση των Ταμείων Συντάξεων, Υγείας, και Κοινωνικής Πρόνοιας;

    Μου αρέσει!

  54. Ο/Η physicist λέει:

    Οι αντι-αριστερές εμμονές που έχεις, όπου σε κάθε τι προσπαθείς να βρεις από πίσω κάποιο αριστερό δάκτυλο, δεν είναι και ότι καλύτερο για την κατανόηση της πραγματικότητας. Την έχεις κάνει την αριστερά να φαντάζει παντοδύναμη ενω κατ’ ουσίαν είναι εξαιρετικά αδύναμη.

    Η Αριστερά έχει ιδεολογική ηγεμονία, παντού στη Δύση. Και όχι, ο εκφυλισμός της Πολιτικής σε Ηθικολογία δεν είναι αποτέλεσμα της Παγκοσμιοποίησης αλλά συστηματική τακτική της Αριστεράς αφότου κατέρρευσε ο Υπαρκτός και συνειδητοποίησε ότι πρέπει να βρεθεί πλέον άλλος τρόπος να εξουδετερωθούν οι πολιτικοί της αντίπαλοι.

    Η δημόσια εκπαίδευση χάνει σε ποιότητα και περιεχόμενο γιατί, πολύ απλά, παντού υποχρηματοδοτείται.

    Αυτό ισχύει μόνον εν μέρει. Απόδειξη της περιορισμένης του εγκυρότητας είναι η θλιβερή κατάσταση της Δημόσιας Παιδείας ακόμα και σε πλούσιες χώρες ή σε εύπορες περιοχές, όπου οι Κυβερνήσεις, υπό την επιρροή διάφορων ανοησιών, μετέτρεψαν το Σχολείο από χώρο μάθησης σε χώρο κοινωνικής πολιτικής. Είναι κλασική αριστερή θέση να τα ρίχνει όλα στη χρηματοδότηση αλλά όταν το Σχολείο δεν μπορεί ούτε καν να βρει γλώσσα συνεννόησης, δεν βοηθάνε τα χρήματα. Και πριν πάλι μιλήσεις για αμελητέες μειοψηφίες, ρίξε μια ματιά στις Στατιστικές των μεγάλων πόλεων της Κεντρικής Ευρώπης κι αναρωτήσου, ακόμα, ποιος φέρει την ευθύνη που τρίτες και τέταρτες γενιές κυρίως Μουσουλμάνων μεταναστών δεν μιλούν Γερμανικά ή παραμένουν προσηλωμένες σε παράξενα πρότυπα.

    Τα μεγάλα προβλήματα ξεκινήσαν όταν, για διάφορους λόγους, άρχισε μία σταδιακή μείωση των δαπανών για την δημόσια παιδεία. Τι να κάνουμε, αμα θες να έχεις καλή δημόσια παιδεία, χρειάζεται να ρίξεις και χρήμα.

    Θυμάμαι τώρα το χρήμα που είχε πέσει π.χ. στην Ελλάδα για να αγοραστούν «διαδραστικοί πίνακες» ή για να εισαχθούν νέα μαθήματα όπως τα «ανεξάρτητα ερευνητικά πρότζεκτ», την ίδια στιγμή που καταργείτο η διασκαλία της Ευκλείδιας Γεωμετρίας. Και να μη μιλήσουμε για το επίπεδο πολλών αποφοίτων ΑΕΙ π.χ. της Φυσικής που πάνε μετά να διδάξουν. Καμία σχέση η χρηματοδότηση, εδώ, αλλού είναι το πρόβλημα.

    ΥΓ. Αφου πάντως δείχνεις τόσο ενδιαφέρον για τα δικαιώματα των εργαζόμενων, υπήρξε πρόσφατα ένας πολιτικός, ο υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ Μπέρνι Σάντερς, ο οποίος έφερε στην δημόσια συζήτηση στις ΗΠΑ, για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, το ζήτημα της οικονομικής ανισότητας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Από ότι θυμάμαι όμως, αν και ο Σάντερς είναι κεντροαριστερός της παλιάς σχολής, ούτε και αυτόν τον εκτιμούσες πολιτικά.

    Δεν θυμάμαι να έχω γράψει ούτε κι ένα σχόλιο για τον Σάντερς. Αλλά και γενικά, για τις εκλογές στις ΗΠΑ έγραψα ελάχιστα και μόνο τελευταία, κι αυτό για διάφορους λόγους, ο κυριότερος των οποίων είναι ότι δεν παρακολούθησα το θέμα. Σε ό,τι αφορά τον Σάντερς, ό,τι είδα ή διάβασα γι’ αυτόν μου έκανε πολύ καλή εντύπωση — αλλά ήταν περιοσισμένο, επειδή αποφάσισα να μην ασχοληθώ με το θέμα λεπτομερώς.

    Μου αρέσει!

  55. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    «δεν υπάρχει ίχνος ολοκληρωτισμού σ’ αυτά που γράφω. Δυστυχώς αντί ν’ απαντήσεις επί της ουσίας, προτιμάς μια τακτική απαράδεκτη, δηλ. να επιρρίψεις στον άλλον ακροδεξιές τάσεις.»

    Δεν σου επέρριψα ακροδεξιές τάσεις, σου ζήτησα να διευκρινίσεις την θέση σου γιατί όντως σε κάποια που λες μιλάς σαν ακροδεξιός. Εαν το θεωρούσα δεδομένο ότι είσαι ακροδεξιός δεν θα σου ζητήσα να διευκρινίσεις την θέση σου. Και εν τέλει προσπαθώ να επιστήσω την προσοχή σου σε κάποια πράγματα που λες και τα οποία, ως προς τις συνέπειές τους, είναι άκρως διφορούμενα.

    «η δική μου γραμμή σε ό,τι αφορά το πολιτιστικό μέρος εμπνέεται κυρίως από τον Άλαν Σόκαλ, αν σου λέει τίποτε, και σε ό,τι αφορά τη σχέση μου με τις θρησκείες από τον Ρίτσαρντ Ντώκινς. Τρέχα βρες αν είναι ακροδεξιοί.»

    Σαφώς και μου λένε και οι δύο, και ανήκουν επίσης και οι δύο στον χώρο της κεντροαριστεράς (ο δε Σόκαλ και λίγο αριστερότερα ακόμα). Την οποία συνεχώς εγκαλείς για «ισλαμοδουλεία». Προφανώς, ο Σόκαλ και ο Ντώκινς δεν το έχουν πάρει χαμπάρι αυτό. Από την άλλη βέβαια παίζει και η θεωρία περί «ισλαμόδουλης» κεντροαριστεράς να είναι μία ανοησία και τίποτα άλλο.

    «Οι πολίτες χρειάζεται να γνωρίζουν τι συμβαίνει και να αντιδράσουν έννομα και δημοκρατικά όπως μπορούν σε κάθε επίπεδο της πολιτικής διαδικασίας. Αν εσύ νομίζεις ότι αναφέρομαι σε κανέναν ένοπλο αγώνα των ακροδεξιών, είναι δικό σου ζήτημα»

    Μα εσυ ο ίδιος θεωρείς πως οτιδήποτε βρίσκεται από την κεντροδεξιά και αριστερότερα είναι περίπου συνοδοιπόροι των ισλαμιστών. Ε, από που στο διάολο θα προέλθουν όλοι αυτοί που δεν θα είναι συνοδοιπορούντες των ισλαμιστών? Δεν έχεις αφήσει και πολλούς πολιτικούς χώρους για τους οποίους να μην έχεις εκφραστεί με τα χειρότερα λόγια. Και στην τελική πως είσαι και τόσο σίγουρος ότι οι πολίτες δεν ενημερώνονται? Εσυ πως ενημερώνεσαι? Γιατί να μην ενημερώνονται και οι άλλοι με τον ίδιο με τον τρόπο? Πως προβαίνεις σε τέτοιες ευρύτατες γενικεύσεις ισχυριζόμενος ότι οι πολίτες δεν γνωρίζουν (και αρα, όπως ισχυρίζεσαι, «χρειάζονται να γνωρίζουν»)?

    Και δεν υπονούσα ότι αναφερόσουν σε ένοπλο αγώνα ακροδεξιών αλλά ότι αυτοί που θα αρχίσουν να βλέπουν ως εχθρους όλους του κατ’ εσε «ισλαμόδουλους» θα δημιουργήσουν ένα εξαιρετικά φορτισμένο και δυνάμει βίαιο κλίμα. Υπάρχει που υπάρχει πρόβλημα, αν αρχίσουν και βλακείες περί «ισλαμοδουλων», εσυ τι λες, θα προαχθεί έτσι μία ατμόσφαιρα που θα προάγει την επίλυση των σημαντικότατων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κοινωνίες της Δύσης? Εγω προσωπικά καθόλου δεν το νομίζω.

    «Αν δεν είσαι σε επαφή με την γραμμή της Νέας Αριστεράς, ενημερώσου αλλά μη μου λες ότι δεν βγάζει νόημα.»

    Ξέρω τι λέει η Νέα Αριστερά. Και επιμένω, αυτά που λες δεν βγάζουν νόημα. Πρόκειται για μία συνωμοσιολογική σαλάτα και τίποτα παραπάνω. Και στην τελική αποδίδεις τρομακτική δύναμη στην ΝΑ. Δύναμη που δεν έχει.

    «Α, και μη με ρωτάς εμένα τι έχουν να κερδίσουν από την επικράτηση ιδεών ολότελα εχθρικών προς τις δικές τους? Την ερώτηση να την απευθύνεις στο φεμινιστικό κίνημα που υπερασπίζεται μετά μανίας τη μαντήλα και το νικάμπ»

    Εσυ όμως ισχυρίζεσαι ότι δρουν βάση σχεδίου, όχι εγω. Και εφόσον ασπάζεσαι αυτή την θεώρηση, ότι δρουν βάσει σχεδίου, τότε καλό θα ήταν να έχεις και μία άποψη γύρω από το ποιά είναι κίνητρά τους (αν εξαιρέσουμε την ιδεοληψία και την βλακεία, που δεν είναι δηλωτικά κάποιου κρυφού σχεδίου) πίσω από την προώθηση εκ μέρους τους, σύμφωνα με σένα, της «διάλυσης του Δυτικού κράτους» και επίσης το «ξεθεμέλιωμα της Δυτικής κοινωνίας μέσω μαζικής μετανάστευσης». Εαν δεν έχεις άποψη γύρω από τα κίνητρά τους τότε η θέση σου περί κρυφού σχεδίου καταρρέει – η εκφορά κρίσης για κρυφό σχέδιο αναγκαστικά προϋποθέτει και κάποια γνώση γύρω από τις επιδιώξεις και τα κίνητρα αυτού του κρυφού σχεδίου. Εαν δεν υπάρχει αυτή η γνώση τότε πως είσαι σίγουρος ότι πρόκειται περί κρυφού σχεδίου?

    Μου αρέσει!

  56. Ο/Η physicist λέει:

    ΔΠ, δεν αναφερόμουν σε κεντρικά οργανωμένο ή κρυφό σχέδιο με την έννοια της conspiracy theory αλλά σε γενικές αρχές-γραμμές της Νέας Αριστεράς διεθνώς, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκονται οι έννοιες «διαφορετικότητα», «πολυπολιτισμικότητα», «κατάργηση της ανδροκρατίας» και τα συναφή. Το γεγονός ότι σ’ αυτή την κατεύθυνση συμμαχεί με το πιο σκοτεινό, αντιδραστικό Ισλάμ στα πλαίσια του αντιρατισμού είναι μια πρόδηλη πραγματικότητα, και ναι μεν υπάρχει προφανέστατη σχιζοφρένεια εδώ αλλά: πρώτον η Αριστερά ανέκαθεν είχε σχιζοφρενικές τάσεις (σου θυμίζω απλώς την ταύτισή της με τη Δημοκρατία, δήθεν, ενόσω υποστήριζε συγχρόνως τους Μάο και τους Πολ Ποτ) και δεύτερον, όποιος επιδιώκει το μπάχαλο και τη διάλυση δεν χρειάζεται να είναι ιδιαίτερα αυτοσυνεπής. Το βασικό είναι να γίνει μπάχαλο.

    Επαναλαμβάνω ότι ουδέποτε μίλησα περί κρυφού σχεδίου και διαρκώς ό,τι γράφω αναφέρεται σε πράγματα ολοφάνερα που γίνονται μπροστά στα μάτια μας. Δεν ξέρω από πού έβγαλες το συμπέρασμα περί σχεδίου.

    Μου αρέσει!

  57. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    «Η Αριστερά έχει ιδεολογική ηγεμονία, παντού στη Δύση.»

    Που την βλέπεις την ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς στην Δύση?
    Πουθενά δεν έχει ηγεμονία πλέον, και πόσο μάλλον ιδεολογική, ακριβώς λόγω της παγκοσμιοποίησης.

    Από την άλλη βέβαια, επειδή έχεις ένα θέμα με την αριστερά (την οποία από ότι αντιλαμβάνομαι την ορίζεις με ένα εξαιρετικά ευρύ τρόπο) μπορείς πάντα να συνεχίσεις να βλέπεις πίσω από το καθετί έναν αριστερό «δάκτυλο».

    «Απόδειξη της περιορισμένης του εγκυρότητας είναι η θλιβερή κατάσταση της Δημόσιας Παιδείας ακόμα και σε πλούσιες χώρες ή σε εύπορες περιοχές,»

    Το αν είναι πλούσια μία χώρα δεν αντιβαίνει με το αν έχει μειώσει την δαπάνη για την παιδεία. Μπορεί μία χαρά να είναι πλούσια και να έχει μειώσει αυτή την δαπάνη.

    «Είναι κλασική αριστερή θέση να τα ρίχνει όλα στη χρηματοδότηση»

    Το να τα ρίχνεις όλα στην χρηματοδότηση είναι φυσικά λάθος, ουδεμία διαφωνία. Το να θεωρείς ότι η μείωσή της όμως περιθωριακή μόνο επίδραση θα έχει στην πτώση του εκπαιδευτικού επιπέδου, πέραν του ότι είναι κλασσική δεξιά θέση, είναι επίσης και αυτό λάθος.

    Οπότε θα το επαναλάβω, αν θες καλή παιδεία τότε πρέπει να ρίξεις χρήμα σε αυτή. Εαν δεν ρίχνεις χρήμα, ή αν το μειώνεις κιόλας, ε τότε σταδιακά αυτό θα επηρεάσει και την ποιότητα της εκπαίδευσης.

    Μου αρέσει!

  58. Ο/Η physicist λέει:

    Μα εσυ ο ίδιος θεωρείς πως οτιδήποτε βρίσκεται από την κεντροδεξιά και αριστερότερα είναι περίπου συνοδοιπόροι των ισλαμιστών. Ε, από που στο διάολο θα προέλθουν όλοι αυτοί που δεν θα είναι συνοδοιπορούντες των ισλαμιστών? Δεν έχεις αφήσει και πολλούς πολιτικούς χώρους για τους οποίους να μην έχεις εκφραστεί με τα χειρότερα λόγια.

    Αναφέρομαι σε συγκεκριμένες ηγεσίες πολιτικών χώρων στις μέρες μας, που είναι όντως για τα πανηγύρια. Μην ταυτίζεις τους πολίτες με τους πολιτικούς χώρους.

    Και στην τελική πως είσαι και τόσο σίγουρος ότι οι πολίτες δεν ενημερώνονται? Εσυ πως ενημερώνεσαι? Γιατί να μην ενημερώνονται και οι άλλοι με τον ίδιο με τον τρόπο? Πως προβαίνεις σε τέτοιες ευρύτατες γενικεύσεις ισχυριζόμενος ότι οι πολίτες δεν γνωρίζουν (και αρα, όπως ισχυρίζεσαι, «χρειάζονται να γνωρίζουν»)?

    Σήμερα, π.χ., ο Τύπος σκίζει τα ιμάτιά του για την υποτιθέμενη κραυγή «πήδα» που φέρεται να ακούστηκε πριν το τραγικό συμβάν της αυτοκτονίας του νεαρού πρόσφυγα στη Θουριγγία. Αυτό που είτε πρέπει να διαβάσεις στα ψιλά είτε να ψάξεις για να βρεις, είναι ότι αυτή η φήμη είναι ανεπιβεβαίωτη. Ούτε η Αστυνομία ούτε η Πυροσβεστική, που ήταν εκεί επί ώρες (και δεν κατάφεραν τελικώς να τον αποτρέψουν) επιβεβαίωσαν το περιστατικό. Αυτό δεν εμπόδισε ούτε τον Αριστερό Λουθηρανό παπά-Πρωθυπουργό της Θουριγγίας Μπόντο Ράμελο ούτε την φοιτήτρια Θεολογίας Πρόεδρο της Κ.Ο. των Πράσινων να δηλώσουν την αγανάκτησή τους για «τον ρατσισμό» και την «χαμένη ανθρωπιά». Οι δηλώσεις τους έγιναν πρωτοσέλιδο, το γεγονός ότι πρόκειται απλώς για μιαν ανεπιβεβαίωτη πληροφορία ενός και μόνο περαστικού, όχι.

    Μου αρέσει!

  59. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    «Δεν ξέρω από πού έβγαλες το συμπέρασμα περί σχεδίου.»

    Από εδω, π.χ, σαφέστατα αφήνεις να εννοηθεί ότι δρούν βάσει κάποιου σχεδίου.

    «Είναι εύκολο να αγνοήσει κανείς, αρχικά, αυτό το τσούρμο των φαινομενικά αλλοπρόσαλλων σαν να ήταν κάποιοι θεοπάλαβοι που απλώς κάπνισαν μια μαριχουάνα παραπάνω. Στην πραγματικότητα, βρίσκονται στην επίθεση και προχωρούν,»

    Αλλά και από εδω, όπου πάλι αφήνεις να εννοηθεί ότι συνειδητά δρουν βάσει σχεδίου,

    «Η μάχη για την Ελευθερία δίνεται διαρκώς: τότε, η κύρια απειλή εναντίον της ήταν ο Κομμουνισμός, σήμερα είναι η ανίερη συμμαχία του θρησκευτικού φανατισμού με τη μεταμοντέρνα Αριστερά και τις μεγάλες επιχειρήσεις.»

    Και φυσικά εδω, με αρκετή κιόλας σαφήνεια, ότι δρουν βάσει σχεδίου,

    «αυτή είναι η σύγχρονη, Δυτική Αριστερά! Τις ιδεολογικές της ρίζες τις έχει στον Αποδομισμό, στον λεγόμενο Cultural Marxism, στο Κίνημα του Μεταμοντερνισμού και επίσης, τελευταία, αντλεί αναφορές από τις λεγόμενες Σπουδές Φύλου. Την ελπίδα για την διάλυση του Δυτικού Κράτους μέσω της εργαγιτκής επανάστασης την εγκατέλειψε ως μη πραγματοποιήσιμη: το νέο σχέδιο βασίζεται στο ξεθεμέλιωμα της Δυτικής κοινωνίας μέσω μαζικής μετανάστευσης»

    Οπότε σε ξαναρωτώ, και αφήνοντας κατά μέρους την ιδεοληψία και την βλακεία γιατί αυτές δεν μπορούν να θεωρηθούν δηλωτικές κάποιου σχεδίου, από που βγάζεις το συμπέρασμα ότι συνειδητά δρουν βάσει σχεδίου το οποίο υποτίθεται αποσκοπεί στην «διάλυση του Δυτικού Κράτους» και στο ξεθεμέλιωμα της Δυτικής κοινωνίας μέσω μαζικής μετανάστευσης»?

    Εαν δεν έχεις ιδέα για τις επιδιώξεις τους, τις οποίες υποτίθετει ότι εξυπηρετεί αυτό το «σχέδιο», τότε η άποψή σου περί της ύπαρξης σχεδίου καταρρέει. Οπότε σε αυτή την περίπτωση ψάχνεις να βρεις αλλού το γιατί δρούν όπως δρούν.

    Μου αρέσει!

  60. Ο/Η physicist λέει:

    Που την βλέπεις την ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς στην Δύση?

    ΟΚ, μπες σ’ ένα Αμφιθέατρο Πανεπιστημίου ή σε μια συνεδρίαση ενός Δημόσιου Φορέα ή σ’ ένα Φόρουμ και πες: «Είναι απαράδεκτο ν’ απολαμβάνουν εθνικές ή θρησκευτικές ομάδες ειδικά προνόμια σε ό,τι αφορά την ισότητά τους απέναντι στον Νόμο. Είναι αντιδημοκρατικό να δίνεται κρατική στήριξη ή/και ανοχή σε πολιτιστικές ιδιαιτερότητες στο όνομα της διαφορετικότητας». Ή, πάλι, πες «είναι υποχρέωση των μεταναστών να προσαρμόζονται στην κουλτούρα της χώρας αποδοχής». Θα φύγεις κλωτσηδόν με το τρία και θα φας μια ρετσινιά ρατσισμού που δεν θα την ξεπλένει ούτε ο Ρήνος.

    Ενδεικτικά το λέω, βγαίνει σε χιλάδες παραλλαγές και σε μυριάδες βαριάντες.

    Μου αρέσει!

  61. Ο/Η physicist λέει:

    […] Αλλά και από εδω, όπου πάλι αφήνεις να εννοηθεί ότι συνειδητά δρουν βάσει σχεδίου […]

    Σε ό,τι αφορά ολόκληρο το σχόλιο της ώρας 18:37: αν δόθηκε η εντύπωση ότι πιστεύω σε κεντρικό σχέδιο, ζητώ συγγνώμη. Από τη μεριά μου, αναφερόμουν στις κεντρικές, κατευθυντήριες πολιτικές γραμμές, στις αρχές και τις προτεραιότητες που χαρακτηρίζουν την Νέα Αριστερά. Όπως ακριβώς π.χ. η Κεντροδεξιά κατευθύνεται πολιτικά από τις αρχές της Ελεύθερης Οικονομίας και της Ατομικότητας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός. Υπάρχουν ιδεολογικές αναφορές, κινήματα, Ινστιτούτα που παρέχουν «ιδεολογικά πολεμοφόδια» και οικονομικά συμφέροντα που στηρίζουν.

    Μ’ αυτή την έννοια, η καταστροφή της καπιταλιστικής κοινωνίας στη σημερινή της μορφή δεν είναι ούτε κρυφό ούτε νέο σχέδιο της Αριστεράς, η δε ανατροπή της ανδροκρατικής, πατριαρχικής κοινωνίας δεν είναι ούτε κρυφό ούτε νέο σχέδιο ομάδων ειδικών συμφερόντων που παλιότερα ήταν περιθωριακά εντός της Αριστεράς και πλέον έχουν κερδίσει κεντρικό ρόλο εντός της.

    Μου αρέσει!

  62. Ο/Η physicist λέει:

    Δηλαδή, αντικατάστησε τη λέξη σχέδιο με τη λέξη πρότυπο. Ειλικρινώς, νόμιζα ότι είναι σαφές από το συγκείμενο.

    Μου αρέσει!

  63. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    «Μην ταυτίζεις τους πολίτες με τους πολιτικούς χώρους.»

    Δεν ταυτίζω τους πολίτες με τους πολιτικούς χώρους αλλά από την άλλη οι πολίτες εκφράζονται μέσα από κόμματα τα οποία ανήκουν σε συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους. Και η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών δεν νομίζω να βλέπει τα κόμματα που ψηφίζει ως «ισλαμόδουλα».

    Σε σχέση με την ενημέρωση τώρα, με τον ίδιο τρόπο που εσυ ενημερώνεσαι μπορεί και ο οποιοσδήποτε άλλος, εφόσον φυσικά το επιθυμεί. Οι διαστρεβλώσεις από τον τύπο πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν, αν όμως κάποιος θέλει να ενημερωθεί, θα ενημερωθεί.

    Μου αρέσει!

  64. Ο/Η physicist λέει:

    Και η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών δεν νομίζω να βλέπει τα κόμματα που ψηφίζει ως «ισλαμόδουλα».

    Τώρα που οι πολίτες εκτίθενται μαζικά στο τι θα πει (συντηρητικό, πολιτικό, φονταμενταλιστικό) Ισλάμ, συνειδητοποιούν πολλοί ότι το απήζμεντ που κάνουν τα κόμματα και διάφορες οργανώσεις (π.χ. οι Εκκλησίες) είναι καταστροφικό. Το τι θα ψηφίσει, δεν το ξέρω. Δυστυχώς (κι εδώ βρίσκεται η τραγωδία στην τελική), τουλάχιστον στην Κεντρική Ευρώπη λείπουν οι πραγματικά φιλελεύθερες φωνές στο κομματικό φάσμα. Οι λεγόμενοι Φιλελεύθεροι στην ΟΔΓ είναι ένα Κόμμα Ειδικών Συμφερόντων των πλουσίων, η Αριστερά, οι ΣΔ και οι Πράσινοι έχουν ανακαλύψει τον έρωτά τους με τη θρησκεία γενικώς, κι εκεί που έλεγες ότι τουλάχιστον θα σε καλύψει η πολιτισμένη Κεντροδεξιά, βρέθηκε να ηγείται των ΧΔ η παπαδοκόρη. Δεν ξέρω πώς θα πάει, έχει γίνει πόλος έλξης εκείνη η αηδία της AfD στην οποία κυκλοφορεί πολλή ακροδεξιά μαυρίλα, κάτι φριχτοί τύποι πραγματικοί ρατσιστές εκεί μέσα, και δεν θα μας βγει σε καλό.

    Σε σχέση με την ενημέρωση τώρα, με τον ίδιο τρόπο που εσυ ενημερώνεσαι μπορεί και ο οποιοσδήποτε άλλος, εφόσον φυσικά το επιθυμεί. Οι διαστρεβλώσεις από τον τύπο πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν, αν όμως κάποιος θέλει να ενημερωθεί, θα ενημερωθεί.

    Παλιότερα διαστρέβλωνε ο Ριζοσπάστης υπέρ της ΕΣΣΔ και η Βραδυνή υπέρ των ΗΠΑ, μιλώντας χοντρικά. Τώρα είναι όλος ο Τύπος μονόπλευρος, αυτό λέω. Όλες οι εφημερίδες, τα περιοδικά, συν τα δελτία ειδήσεων και τέσσερις(!) πολιτικές εκπομπές την εβδομάδα προ-Μέρκελ, βρωμάει. Ο Τύπος πρέπει να ελέγχει την εξουσία, όχι να την υπηρετεί!

    Μου αρέσει!

  65. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    ««Είναι απαράδεκτο ν’ απολαμβάνουν εθνικές ή θρησκευτικές ομάδες ειδικά προνόμια σε ό,τι αφορά την ισότητά τους απέναντι στον Νόμο. Είναι αντιδημοκρατικό να δίνεται κρατική στήριξη ή/και ανοχή σε πολιτιστικές ιδιαιτερότητες στο όνομα της διαφορετικότητας».»

    Σε σχέση με τα φορουμ δεν ξέρω τι γίνεται στην Γερμανία, αλλά σε χώρες όπως οι ΗΠΑ ή η Βρετανία, και γενικότερα σε αγγλόφωνα φόρουμ, είναι πραγματικά συνηθισμένο να μπεις σε ένα φόρουμ που δεν είναι δεξιό και παρόλα αυτά τα παραπάνω που λές να τύχουν ευρείας υποστήριξης από ανθρώπους που *δεν* ανήκουν στην δεξιά.

    «Μ’ αυτή την έννοια, η καταστροφή της καπιταλιστικής κοινωνίας στη σημερινή της μορφή δεν είναι ούτε κρυφό ούτε νέο σχέδιο της Αριστεράς, η δε ανατροπή της ανδροκρατικής, πατριαρχικής κοινωνίας δεν είναι ούτε κρυφό ούτε νέο σχέδιο ομάδων ειδικών συμφερόντων που παλιότερα ήταν περιθωριακά εντός της Αριστεράς και πλέον έχουν κερδίσει κεντρικό ρόλο εντός της.»

    Εντάξει, άλλο πράγμα η καταστροφή της καπιταλιστικής κοινωνίας και η οικοδόμηση μίας άλλης στην θέση της και άλλο η «διάλυση του Δυτικού κράτους» και το «ξεθεμελίωμα της Δυτικής κοινωνίας μέσω μαζικής μετανάστευσης».
    Και επιπλέον, αυτού του τύπου οι πολιτικές επιδιώξεις (καταστροφή της καπαιταλιστικής κοινωνίας) εκφράζουν το κόμμα της Αριστεράς στην Γερμανία και τους πράσινους και κάποιες εξαιρετικά μειοψηφικές ομάδες μέσα στους ΣΔ. Και δεν το συζητάμε, σε άλλες χώρες της Δύσης (Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, ΗΠΑ, Ισπανία αλλά και αλλού) αυτές οι ιδέες έχουν πολύ περιορισμένη απήχηση, όπως επίσης και οι πολιτικές ομάδες που τις προωθούν. Οπότε θα επιμείνω, αποδίδεις τρομακτικά μεγάλη δύναμη στην αριστερά, δύναμη που δεν έχει.

    Μου αρέσει!

  66. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    «Ο Τύπος πρέπει να ελέγχει την εξουσία, όχι να την υπηρετεί!»

    Εδω συμφωνώ φυσικά αλλά δυστυχώς η πραγματικότητα πολύ απέχει (και απείχε πάντα) από το ιδεώδες.

    Μου αρέσει!

  67. Ο/Η physicist λέει:

    Σε σχέση με τα φορουμ δεν ξέρω τι γίνεται στην Γερμανία, αλλά σε χώρες όπως οι ΗΠΑ ή η Βρετανία, και γενικότερα σε αγγλόφωνα φόρουμ, είναι πραγματικά συνηθισμένο να μπεις σε ένα φόρουμ που δεν είναι δεξιό και παρόλα αυτά τα παραπάνω που λές να τύχουν ευρείας υποστήριξης από ανθρώπους που *δεν* ανήκουν στην δεξιά.

    Η πρώτη διδάξασα χώρα σε ό,τι αφορά την επιβολή της αφόρητης, αριστερής πολιτικής ορθότητας, είναι, δυστυχώς, οι αγαπημένες μου ΗΠΑ, και δεν ειρωνεύομαι καθόλου όταν λέω «αγαπημένες». Ήδη από τον καιρό που ζούσα εκεί, η κατάσταση ήταν ύποπτη, στο μεταξύ έχει εκτραπεί. Η φασιστική μόδα «δεν επιτρέπεται να το πεις επειδή πληγώνει τα αισθήματά μου» είναι αμερικανικής προέλευσης, απλώς το διάστημα που περνάει μέχρι να έρθει στην Ευρώπη συντομεύτηκε. Γνωρίζω ότι ειδικά στα Campuses των Πανεπιστημίων η (αυτο-)λογοκρισία στις ΗΠΑ έχει πάρει τρομακτικές διαστάσεις.

    Για το ΗΒ δεν έχω άμεση εμπειρία.

    […] αυτού του τύπου οι πολιτικές επιδιώξεις […] εκφράζουν το κόμμα της Αριστεράς στην Γερμανία και τους πράσινους και κάποιες εξαιρετικά μειοψηφικές ομάδες μέσα στους ΣΔ.

    Μα εδώ ακριβώς βρίσκεται και η βασική αντιδημοκρατικότητα του πράγματος: οι Πράσινοι είναι μειοψηφία αλλά έχουν κατακτήσει την ηθική και πολιτική ηγεμονία σε κοινωνικά, πολιτικά και πολιτιστικά θέματα που παίζουν ρόλους-κλειδιά. Το γεγονός ότι η επιρροή τους πολιτικά σ’ αυτά τα ζητήματα συνέβη ταυτόχρονα με την πλήρη αποδοχή εκ μέρους τους των πολεμικών επιχειρήσεων της Bundeswehr το εξωτερικό και του παγκόσμιπυ ρόλου των μεγάλων Γερμανικών (και όχι μόνον) επιχειρήσεων είναι εμπειρική πραγματικότητα. Δεν ξέρω τι και πώς αλλά η μετάβασή τους από μάρτζιναλ σε μέηνστρημ κι από αντιεμερικανούς σε υπαρατλαντικούς ήταν στ’ αλήθεια εντυπωσιακά γρήγορη. Ωστόσο, από την επιδίωξή τους να «καταργήσουν την Γερμανία» οι Πράσινοι δεν έχουν πάρει αποστάσεις. Μ’ αυτή την έννοια, η δήλωση της Προέδρου της Κ.Ο. του κόμματος «με τους πρόσφυγες η χώρα μας θ’ αλλάξει μαζικά, θα γίνει περισσότερο θρησκευόμενη, και χαίρομαι γι’ αυτό», είναι ανατριχιαστική.

    Μου αρέσει!

  68. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    «Τώρα είναι όλος ο Τύπος μονόπλευρος, αυτό λέω. Όλες οι εφημερίδες, τα περιοδικά, συν τα δελτία ειδήσεων και τέσσερις(!) πολιτικές εκπομπές την εβδομάδα προ-Μέρκελ, βρωμάει.»

    Επιφυλάσσαομαι για την Γερμανία γιατί δεν έχω πλήρη εικόνα, σε ότι αφορά όμως τον αγγλόφωνο τύπο αυτό που λες δεν ισχύει, δεν υπάρχει δηλαδή μονομέρεια στην ενημέρωση (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και εκεί δεν παίζουν διαστρεβλώσεις).

    «Τώρα που οι πολίτες εκτίθενται μαζικά στο τι θα πει (συντηρητικό, πολιτικό, φονταμενταλιστικό) Ισλάμ, συνειδητοποιούν πολλοί ότι το απήζμεντ που κάνουν τα κόμματα και διάφορες οργανώσεις (π.χ. οι Εκκλησίες) είναι καταστροφικό. Το τι θα ψηφίσει, δεν το ξέρω.»

    Τωρα που αρχίζει και αλλάζει η στάση του κόσμου απέναντι στο ριζοσπαστικό ισλάμ θα αλλάξει και η στάση των πολιτικών, όλων των κομμάτων. Μπορεί να μεσολαβήσει κάποιος χρόνος, στο τέλος όμως, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, τα κόμματα θα ακολουθήσουν αυτή την αλλαγή της στάσης της κοινής γνώμης. Δεν θα τους είναι δυνατό να την παραβλέψουν για καιρό, αν το κάνουν θα βρεθούν σε πολιτικό κενό εφόσον δεν θα εκπροσωπούν το εκλογικό σώμα. Σε αυτή την περίπτωση όμως θα πάψουν να απολαμβάνουν και την πρόσβαση στην εξουσία, όπως επίσης και τα οφέλη που απορρέουν από αυτή την πρόσβαση.

    Μου αρέσει!

  69. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    «Η πρώτη διδάξασα χώρα σε ό,τι αφορά την επιβολή της αφόρητης, αριστερής πολιτικής ορθότητας, είναι, δυστυχώς, οι αγαπημένες μου ΗΠΑ»

    Αληθές μεν το παραπάνω αλλά σε ότι αφορά τις ΗΠΑ η εποχή της παντοδυναμίας της πολιτικής ορθότητας βρίσκεται πλέον στο παρελθόν. Ευτυχώς. (Χώρια το γεγονός ότι πολλές από τις ακρότητες που περιγράφεις για την Γερμανία ουδέποτε έγιναν πραγματικότητα στις ΗΠΑ.)

    Μου αρέσει!

  70. Ο/Η physicist λέει:

    Τωρα που αρχίζει και αλλάζει η στάση του κόσμου απέναντι στο ριζοσπαστικό ισλάμ θα αλλάξει και η στάση των πολιτικών, όλων των κομμάτων. Μπορεί να μεσολαβήσει κάποιος χρόνος, στο τέλος όμως, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, τα κόμματα θα ακολουθήσουν αυτή την αλλαγή της στάσης της κοινής γνώμης.

    Κατά κάποιο τρόπο αυτό συμβαίνει σε χώρες κάπως πιο περιφερειακές, σαν να λέμε, στην Αυστρία π.χ. ή στη Δανία. Η Γερμανία έχει σοβαρότατο πολιτικό-ιστορικό πρόβλημα ως χώρα που γέννησε τον Ναζισμό. Ορθότατα είναι αυστηρή με το παρελθόν της αλλά από κει μέχρι τη διάπραξη αυτοκτονίας έχει μεγάλη απόσταση. Και δεν είναι να πεις «ας το φάνε το κεφάλι τους» (που κι αυτό δεν είναι σωστό), διότι όταν βήχει η Γερμανία παθαίνει πνευμονία η Ευρώπη. Είμαι πεπεισμένος σ’ αυτό το πλάισο ότι ένα κρίσιμο χ% του Μπρέξιτ χρεώνεται στην κ. Μέρκελ.

    Δεν θα τους είναι δυνατό να […] παραβλέψουν [την λαϊκή δυσφορία] για καιρό, αν το κάνουν θα βρεθούν σε πολιτικό κενό εφόσον δεν θα εκπροσωπούν το εκλογικό σώμα.

    Πώς θα γίνει αυτό; Η κ. Μέρκελ κατά πάσα πιθανότητα θα χριστεί εκ νέου υποψήφια των ΧΔ για την Καγκελαρία και μάλλον θα την κερδίσει ελλείψει σοβαρών ανταγωνιστών. Τα Κόμματα (στην ΟΔΓ) έχουν τεράστια ισχύ αφενός και είναι δυσκίνητα αφετέρου. Τα ασφαλιστικά μέτρα που έλαβαν οι Πατέρες του Συντάγματος για ν’ αποφευχθεί μια επανάληψη του 1933 δούλεψαν θαυμάσια μέχρι που το πολιτικό σύστημα ήρθε αντιμέτωπο με μια κατάσταση ολότελα απρόβλεπτη. Τώρα, στην παρούσα συγκυρία, η παντοδυναμία των κομματικών μηχανισμών αρχίζει να γίνεται απειλή για τις δημοκρατικες διαδικασίες. Τέλος, τίθεται και το ζήτημα του πόσος χρόνος μας μένει. Μεγάλες μεταναστευτικές ροές μπορούν να μας φέρουν γρήγορα προ τετελεσμένων.

    Μου αρέσει!

  71. Ο/Η physicist λέει:

    Αληθές μεν το παραπάνω αλλά σε ότι αφορά τις ΗΠΑ η εποχή της παντοδυναμίας της πολιτικής ορθότητας βρίσκεται πλέον στο παρελθόν. Ευτυχώς.

    Α, πες περισσότερα γι’ αυτό, μοιάζει να είσαι καλά ενημερωμένος, μ’ ενδιαφέρει!

    Μου αρέσει!

  72. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    » μοιάζει να είσαι καλά ενημερωμένος, μ’ ενδιαφέρει!»

    Τίποτα το ιδιαίτερο, απλά το κλίμα (αναφέρθηκα και παραπάνω σε αυτό), σε φορουμ και μπλογκ τα οποία είναι φιλελευθερα και όχι συντηρητικά, τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει. Ενω παλιότερα, μέχρι πριν από καμιά δεκαετία, όντως θα υπήρχε κάποια εναντίωση σε αυτόν που θα καταφέρονταν ενάντια στην πολιτική ορθότητα (ακόμα και αν δεν ήταν συντηρητικός) τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει, και η πλειοψηφία αναγνωρίζει ότι έγιναν υπερβολές και ότι τέλος πάντων καλό θα είναι να επικρατεί μία μετριοπάθεια σε αυτά τα ζητήματα. Δεν είναι κάτι που μπορείς να βάλεις το δάχτυλο πάνω αλλά το νιώθεις ότι έχει συντελεστεί μία αλλαγή στην στάση των ανθρώπων σε σχεση με την πολιτική ορθότητα, την θεωρούν ως κάτι που ακόμα και αν υπήρχαν καλές προθέσεις από πίσω τελικά κάπου χάθηκε ο έλεγχος και έγινε κάτι το υπερβολικά αυστηρό.

    Μου αρέσει!

  73. Ο/Η physicist λέει:

    Καταλαβαίνω τι λες, ΟΚ. Δεν έχω συμμετάσχει και δεν ξέρω αλλά εμπιστεύομαι την κρίση σου.

    Μου αρέσει!

  74. Ο/Η Mitsos λέει:

    Μ’ αυτή την έννοια, η καταστροφή της καπιταλιστικής κοινωνίας στη σημερινή της μορφή δεν είναι ούτε κρυφό ούτε νέο σχέδιο της Αριστεράς, η δε ανατροπή της ανδροκρατικής, πατριαρχικής κοινωνίας δεν είναι ούτε κρυφό ούτε νέο σχέδιο ομάδων ειδικών συμφερόντων που παλιότερα ήταν περιθωριακά εντός της Αριστεράς και πλέον έχουν κερδίσει κεντρικό ρόλο εντός της.

    H αυτοαποκαλούμενη γενικώς και αορίστως «αριστερά» το μόνο πράγμα που δεν επιδιώκει είναι η κατάρευση του καπιταλισμού. Απεναντίας πράττει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να αποκοιμίζει την εργατική και αγροτική τάξη και να την στρέφει σε εντελώς ανώδυνες μορφές πάλης όταν είναι αντιπολίτευση. Οταν γίνει κυβέρνηση κάνει αυτά που κάνει σήμερα ο Τσίπρας. Ας μου πει κάποιος ένα θετικό που προσέφερε η κυβέρνηση που βρίσκεται σήμερα στην εξουσία στον άνθρωπο του μεροκάματου.

    Ουδέποτε κόμματα αυτού του τύπου τα οποία έχουν απαρνηθεί τον Μαρξισμό-Λενινισμό δεν προσέφεραν απολύτως τίποτα στην εργατική τάξη καμιας χώρας. Σήμερα δε ούτε καν αναφέρουν ότι παλεύουν για τα δικαιώματα αυτής της τάξης. Απεναντίας ασχολούνται με τα δικαιώματα των παράνομων μεταναστών, των ομοφυλοφίλων και της χειραφέτησης των γυναικών.

    Μου αρέσει!

  75. Ο/Η Mitsos λέει:

    Μάλιστα είναι γνωστό ότι ο Δραγασάκης όταν έκαναν την κωλοτούμπα αφού πρώτα ευχαρίστησε τις ΗΠΑ μετά είπε δημοσίως :

    Σύντροφοι δεν πειράζει που κάναμε την κωλοτούμπα και γράψαμε το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης στα παπάρια μας. Ουδέποτε αριστερό κόμμα που ανέλαβε την εξουσία κοινοβουλευτικά δεν τήρησε απολύτως τίποτα από αυτά που έταξε στον κόσμο.

    Μου αρέσει!

  76. Ο/Η Elias λέει:

    Οι περισσότεροι εδώ θεωρούσαν ότι η σύγκρουση των πολιτισμών ήταν ένα θεωρητικό κατασκεύασμα. Τώρα όμως που η σύγκρουση αυτή χτυπάει τη πόρτα μας τι λένε? Δυνάμεις τεράστιες ετοιμάζονται να κατασπαράξουν η μία την άλλη και εμείς, σαν ένα καρουδότσουφλο στο μάτι του τυφώνα, ελπίζουμε ότι όλα θα παν καλά με ένα μαγικο τρόπο.

    Μου αρέσει!

  77. Ο/Η δεξιος λέει:

    Προσεισμικά φαινόμενα σημειώνονται στην Αμερική Φυσικέ.

    http://buchanan.org/blog/an-establishment-in-panic-3-125855

    Αυτό που περιγράφεις είναι το νέο κατεστημένο που πήρε τη θέση του παλιού αλλά τίποτα δεν μένει για πάντα.

    Baby-boomer radicals loved it, raising their fists in defiance of Richard Nixon and Spiro Agnew.

    But now that it is the populist-nationalist right that is moving beyond the niceties of liberal democracy to save the America that they love, elitist enthusiasm for “revolution” seems more constrained.

    What goes around comes around.

    Μου αρέσει!

  78. Ο/Η λέει:

    «»2π η αποκαλουμένη και οπαδός του δικαστικού δρόμου προς τον σοσιαλισμό δεν λέει τίποτα παραπάνω απ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πριν το 2015.Η βασική ιδέα της είναι ότι με μια σειρά προσφυγών σε δικαστήρια θα διαγράψει το δημόσιο χρέος»».

    δεξιε η αποψη μου για τη ΖΚ ειναι λιγο διαφορετικη απο τη δικη σου
    Δεν αναφερεται για προσφυγη μονο για το χρεος αλλα και για την ελστατ, ζημενς, γερμανικες αποζημιωσεις, ξεπουλημα δημοσιας περιουσιας, για τουσ πραξικοπηματιες τσιπρα παππα κλπ συριζίους και βουλευτες που τουσ στηριζουν και πολλα αλλα

    στη περιοδο παγκοσμιοποιησης που ζουμε οπου το ισχυρο ειναι και το δικαιο η ΖΚ θελει να κανει το δικαιο ναναι το ισχυρο
    λεει οτι η δικαιοσυνη ειναι προυποθεση της δημοκρατια,ς ειναι ορος για την ελευθερια, συνeκτικο στοιχειο για την κοινωνια και καθοριστικος παραγοντας για το μελλον της χωρας
    Δεν πιστευω οτι καποιος διαφωνει με το πιο πανω

    Λεει συχνα
    δεν ειμαστε αυτα που λεμε αλλα αυτα που πραττουμε ειμαστε οι επιλογες μας και οχι τα λογια μας
    Η συνεπεια της και η επιμονη της δειχνει οτι ειναι η μονη ελληνας πολιτικος που μπορουμε να εμπιστευθουμε
    χωρια η μορφωση της , η ικανοτητα της να εγραζεται 25 ωρες το 24ωρο και οτι χαιρει σεβασμου εκτoς οσων ενοχλει που το μονο που βρισκουν να πουν γι αυτη ειναι τρελλη και υστερικη

    Valérie Robert@VRobertParis3
    «[Hollande] met le haut-parleur quand il appelle Tsipras et il nous laisse noter». (F. Lhomme dans l’émission d’@arretsurimages)

    δεν ξερεις για ποιον να πρωτοκανεις εμμετο
    για τον ολαντ, τον τσιπρα η τον εναν απο τους 2 δημοσιογραφους (που εγραψαν το βιβλιο για τον ολλαντ) που σε σημερινη του συνεντευξη αναφερει οτι ο ολλαντ τηλεφωνουσε στον τσιπρα, ενεργοποιουσε το φρι χαντ και ελεγε στουs δημοσιογραφους να παρουν σημειωσεις

    «»Τώρα για το κόμμα που λες το όνομά του «Γαλλία ανυπότακτη» λες και πρόκειται για τριτοκοσμική χώρα που καταπιέζεται από κάποιον ενώ πρόκειται για κράτος με βόμβα υδρογόνου και μόνιμη θέση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ τα λέει όλα.Μόνο το «Αμερική ανυπότακτη» μένει να ακούσουμε για να τα έχουμε δει όλα.»»

    περισσοτερα για τον μελανσον και το κομμα του αργοτερα η αυριο
    στο παρακατω bιντεο η ΖΚ μετα το 5 λεπτο αναφερεται στον μελανσον και σε πολλα αλλα, εκτος απο το χρεος
    και 2 διορθωσεις
    «πανγαλλικη συνδιασκεψη» και οχι «εθνικη συμβαση» και η ΖΚ ειπε οτι στην ελλαδα υπαρχει «κυβερνηση προδοτων» και οχι απατεωνων που εγραψα πιο πανω

    Μου αρέσει!

  79. Ο/Η Mitsos λέει:

    2π Παρότι συμπαθούσα και συμπαθώ την Κωνσταντοπούλου για πολλά που είπε και έπραξε κατά καιρούς έχω να σου πώ τα εξής εν τάχει:

    1) Δεν υπάρχει δίκαιο γενικώς και αορίστως. Υπάρχει δίκαιο συν στρατό, ναυτικό, αεροπορία καθενός κράτους. Αυτό απεδείχθη 1 εκατομμύριο φορές από τότε που υπάρχει γραπτή ιστορία. Ο πρώτος που το διατύπωσε ήταν ο Σουν Τζου. Στην Ελλάδα διατυπώθηκε πολύ ωραία και ξεκαθαρισμένα από τον Θουκιδίδη. Σύντομα θα αποδειχθεί για άλλη μια φορά με μια καινούρια εθνική καταστροφή η οποία θα λάβει χώρα όπως όλα δείχνουν εντός ολίγων μηνών.

    2) Η Κωνσταντοπούλου αποφεύγει να πει ξεκάθαρα στον κόσμο όταν πλέον ακόμα και ο τελευταίος Ευρωπαίος το χει πει. Τι θα γίνει με το νόμισμα και την παρουσία της χώρας στην ΕΟΚ όπως τη γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

    3) Η Κωνσταντοπούλου επίσης δεν φαίνεται να γνωρίζει ιστορία και ειδικά οικονομική ιστορία.

    4) Η Κωνσταντοπούλου επίσης δεν θέλει να πάρει θέση σχετικά με το ζήτημα μουσουλμανικός εποικισμός της Ευρώπης.

    Για όλους αυτούς τους λόγους, και επειδή θεωρεί ότι είναι καλύτερα να μην λάβει θέση για όλα αυτά τα θέματα και να τα αφήσει φλού, με ολίγα λόγια επιδιώκει το ψάρεμα στα θολά νερά, όταν θα γίνουν οι εκλογές, θα υποστεί για δεύτερη φορά μια μεγαλοπρεπή ήττα και θα κλαίει όπως έκλαιγε μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

    ΥΓ: Συμπαθώ ιδιαίτερα την Κωσνταντοπούλου και μάλιστα είμαι σε διλλημα να ψηφίσω ή αυτή ή τον Παναή Λαφαζάνη. Επειδή ο Παναής έχει απαντήσει σε κάποια από αυτά τα ερωτήματα πιο ξεκάθαρα και επειδή έδειξε το ποιός είναι όσο ήταν υπουργός και μετά, μάλλον θα λάβει ένα ψηφαλάκι αν και γενικά δεν θεωρω ότι στην Ελλάδα σήμερα έχουν κάποιο νόημα οι εκλογές. Σύνταγμα δεν υπάρχει, δημοκρατία δεν υπάρχει και κράτος δεν υπάρχει. Το κράτος έχει αποποιηθεί της εθνικής του κυριαρχίας και της Μεσογειακής στρατηγικής.

    Μου αρέσει!

  80. Ο/Η δεξιος λέει:

    Aυτά τα περί ελευθερίας 2π είναι αόριστα.Η Ζωή εξακολουθεί να μη λέει εάν θα πάει σε δραχμή ή όχι και πως θα πάει.Το ευρώ τυπώνεται στη Φρανκφούρτη και εάν δεν έχεις ευρώ για να μην αρχίσεις συναλλαγές πάλι με τενεκέδες λάδι πρέπει να τυπώσεις δραχμές στον Χολαργό.
    ΟΚ αλλά γιατί εξακολουθεί να κρύβεται;Ο Λαφαζάνης δεν κρύβεται πια και λέει πάμε στη δραχμή.
    Ούτε αυτός όμως μας έχει διαφωτίσει εάν θα πάει με συμφωνία με τα ευρωπαϊκά κράτη,πράγμα που σημαίνει περιορισμένη διαγραφή χρέους (50 δις έδινε ο Σόιμπλε) και άρα αμέσως μνημόνιο δραχμής υπό την επίβλεψη του ΔΝΤ γιατί το υπόλοιπο χρέος θα παραμείνει απαιτητό σε ευρώ ή με μονομερή διαγραφή χρέους το οποίο σημαίνει έξοδο από την ΕΕ αφού θα έχεις φεσώσει 18 ευρωπαϊκά κράτη και οικονομική απομόνωση από αυτά τη στιγμή που ο Ερντογάν θυμήθηκε την οθωμανική αυτοκρατορία και ο Πούτιν μόλις υπέγραψε ένα κάρο συμφωνίες με τον Ερντογάν.
    Αυτά για να τα υπολογίζουμε όλα.
    Η θέση της Γαλλίας είναι προφανώς εντελώς διαφορετική.Το ευρώ 2π είναι γαλλική εφεύρεση παρ ότι τώρα πολλοί εκεί διαμαρτύρονται.Η δημιουργία του ήταν απαίτηση της Γαλλίας για να υπογράψει τη συνθήκη ειρήνης και επανένωσης της Γερμανίας το 1990 αφού ήταν μια από τις 4 δυνάμεις κατοχής από το 1945.Αντικειμενικός στόχος τότε του Μιττεράν ήταν να διατηρηθεί ο γαλλογερμανικός άξονας στο μεταψυχροπολεμικό κόσμο ενωμένης Γερμανίας και μη κομμουνιστικής Ρωσίας διότι ο φόβος των Γάλλων ήταν ότι η ενωμένη Γερμανία θα προτιμούσε ως προνομιακό εταίρο τη Ρωσία με την οποία έχει συμπληρωματική οικονομία.
    Εάν τώρα το έχουν μετανιώσει δεν υπάρχει κάποιο περίεργο φάντασμα να τους καταδιώκει και να πρέπει να είναι ανυπότακτοι.Μπορούν να διαλύσουν το μαγαζί που λέγεται ΕΕ στο οποίο είναι βασικό μέλος και κάθε κατεργάρης να πάει στον πάγκο του.

    Μου αρέσει!

  81. Ο/Η λέει:

    μητσο και δεξιε ακουστε το βιντεο που εδωσα
    εξηγει αυτα που ρωτατε
    εκτος απο τουσ μουσουλμανουσ κλπους προσφυγες

    οταν εκανε το διδακτορικο της στη γαλλια ηταν εθελοντικος επισκεπτης στην πιο απανθρωπη φυλακη της γαλλιας σε μακρυνο και κακοσυχναστο προαστιο του παρισιου
    τουσ διδασκε αγγλικα ενω, ως νεα, το χρονο που ξοδευε να απαλυνει την ανθρωπινη μιζερια, θα μπορουσε να κανει τουρισμο στη πολη του φωτος

    ειναι ευαισθητη σε ανθρωπιστικα προβληματα οποτε και για τουσ ξενους εχει εκφραστει οτι πρεπει να εχουν ανθρωπιστικη αντιμετωπιση
    πιστευω οτι αναφερομαστε περισσοτερο στουσ προσφυγες παρα στο οτι αμερικανοι, εβραοι εποικοι της παλαιστινης, γαλλοι εγγλεζοι κλποι ειναι υπαιτιοι για το χαος που επικρατει στη μεση ανατολης

    Μου αρέσει!

  82. Ο/Η Mitsos λέει:

    Δεξιέ δεν υπάρχει μνημόνιο δραχμής. Αν η χώρα πάει στη δραχμή θα πάει μετά από σημαντική διαγραφή μονομερώς του χρέους της και έξοδο από την ΕΟΚ οριστικά και αμετάκλητα. Εφόσον λοιπόν συμβεί αυτό μνημόνιο δεν υφισταται. Οι ευρωπαικές χώρες χάνουν οριστικά ό,τι δάνεισαν και δεν μπορούν πλέον να το διεκδικήσουν στην ουσία. Αυτό που υφίσταται είναι η αλλαγή όλων των αποθεμάτων που υπάρχουν σε ευρώ και δολλάρια σε δραχμές είτε αυτά είναι καταθέσεις πολιτών είτε είναι αποθεματικά τραπεζών που βρίσκονται στο εξωτερικό ή στο εσωτερικό. Το ποσα είναι αυτά τα αποθέματα βρίσκεται στο site της ΤτΕ και είναι αρκετά.

    Ακόμα και τα ευρώ που βρίσκονται στα μαξιλάρια θα αναγκαστούν αυτοί που τα έχουν να τα κάνουν δραχμές. Τα σύνορα θα είναι εντελώς κλειστά και θα ψάχνει ο στρατός ακόμα και τα βρακιά των γυναικών στα αεροδρόμια και στα σύνορα. Η χώρα για τουλάχιστον ένα εξάμηνο θα τεθεί σε κατάσταση πολιορκίας και είναι πολύ πιθανό τη διακυβέρνηση να την αναλάβει ο στρατός σε συνεργασία με κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας η οποία θα αποτελείται αποκλειστικά από πρώην στελέχη τραπεζών και λοιπούς τεχνοκράτες.

    Επειδή θα χάσουνε για ένα διάστημα την κουτάλα οι επαγγελματίες πολιτικοί είναι άλλος ένας ακόμα λόγος που φοβούνται τη διαδικασία αλλαγής νομίσματος. Αν το 2010 είχαν πάρει απόφαση να τα πράξουν αυτά, πριν χαθεί το 35% του ΑΕΠ τα πράγματα θα γινόταν πολύ λιγοτερο επώδυνα.

    Μου αρέσει!

  83. Ο/Η λέει:

    το ευρω ηταν εργο του μιτεραν και τη σοσιαλιστικη αυτη περιοδο μαλλον θα την κλεισει ο ολαντ
    τη προηγουμενη εβδομαδα που κυκλοφορησε το βιβλιο βγηκαν ψυχολογοι, εχουμε και πολλους βλεπεις και αρχισαν τις αναλυσεις οτι ο ολλαντ εχει αυτοκτονικες τασεις ειδεμη δεν θα επετρεπε την εκδοση βιβλιου με τετοιο περιεχομενο κλπ τετοια
    αλλον σοσιαλιστη να κατεβει στις εκλογες δεν εχουμε
    οσοι υπαρχουν δεν ξεπερνανε το 10 τοις εκ
    λεγεται οτι ο μελανσον θαναι το τριτο κομμα

    Μου αρέσει!

  84. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Οπως είχε πει και ο …Τσίπρας το καλοκαίρι του 15, κάποιος που έπαιρνε σύνταξη 800 ευρώ, θα περνούσε μόνο 3 μέρες με το αντίστοιχο σε δραχμές. 🙂

    Μου αρέσει!

  85. Ο/Η Mitsos λέει:

    2π Το ευρώ ήταν έργο όλων των τραπεζιτών της Ευρώπης και της Αμερικής και κανενός Μιτεράν. Αυτός απλώς αποτελούσε ένα φερέφωνο όπως και πολλοί άλλοι στην Ευρώπη. Οι μόνοι που ωφελήθηκαν από το ευρώ μέχρι τώρα ήταν οι ευρωπαίοι τραπεζίτες μέχρι και αυτοί να αρχίσουν να φοβούνται ότι η διάλυση στην πραγματική οικονομία και η ανεργία που έχει προκαλέσει σε όλη την Ευρώπη, κάποια στιγμή θα μεταφραστεί και σε απώλειες των κερδών τους. Το 2008 ηταν η αρχή του τέλους του ευρώ. Πόσο θα διαρκέσει το τέλος του είναι ένα μεγάλο ερώτημα. Πάντως αναμένεται μεγάλη κρίση στην Αμερική όπου θα σκάσουνε πολλές φούσκες μαζί το Νοέμβριο. Η Κίνα επίσης ρετάρει εδώ και κάμποσο καιρό και την περιμένουνε πολλοί το επόμοενο διάστημα. Γνώμη μου πάντως είναι ότι η Αμερική θα πάθει μεγάλη ζημιά μέχρι το τέλος του 16, η οποία θα δημιουργήσει τεράστιο θέμα σε όλον τον δυτικό κόσμο και στη Γερμανία.

    Η Γαλλία ως χώρα πίεζε για την δημιουργία του ευρώ διαχρονικά. Ο τότε Γερμανός τραπεζίτης ήταν εντελώς ενάντιος αλλά η γνώμη του δεν εισακούστηκε και για πολιτικούς αποκλειστικά λόγους οι Γερμανοί κατ’ εντολήν των Αμερικάνων το δέχτηκαν. Το ευρώ δεν βολεύει στην ουσία κανένα ευρωπαικό κράτος, πέραν ίσως της Γερμανίας. Πάντως πολλοί οικονομολόγοι θεωρούν ότι αν είχε το μάρκο θα διέθετε μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα.

    Μου αρέσει!

  86. Ο/Η Mitsos λέει:

    Οπως είχε πει και ο …Τσίπρας το καλοκαίρι του 15, κάποιος που έπαιρνε σύνταξη 800 ευρώ, θα περνούσε μόνο 3 μέρες με το αντίστοιχο σε δραχμές.

    Σε λίγο αν δεν πάει στη δραχμή η χώρα δεν θα πληρώνει συντάξεις. Τώρα για να τις πληρώσει ξεκίνησε να ξεπουλάει τα F16 και έφαγε όλα τα αποθεματικά της ΔΕΗ. Η ΔΕΗ πάει για ξεπούλημα.
    Οσο τραβάει αυτός ο έρωτας με το ευρώ τόσο η χώρα δεν θα μπορεί να κόβει νόμισμα για να κινεί την οικονομία της. Οσο δεν θα κόβει νόμισμα, τόσο δεν θα δανείζουν κανέναν οι τράπεζες. Και όσο δεν θα δανειζουν κανέναν οι τράπεζες τόσο θα ανεβαίνει η ανεργία. Οσο θα ανεβαίνει η ανεργία τόσο θα ανεβαίνουν και οι φόροι. Και όσο θα ανεβαίνουν οι φόροι, τόσο θα φεύγουν οι επιχειρήσεις στη Βουλγαρία. Οσο θα φεύγουν οι επιχειρήσεις στη Βουλγαρία τόσο θα ζητάει ανακεφαλαιοποίησεις το τραπεζικό σύστημα, θα ανεβαίνουν οι φόροι γιατί θα αυξάνει το χρέος και ο κύκλος θα συνεχίζεται..

    Αμα θεωρείς ότι αυτή είναι η λύση για την Ελλάδα να στέλνει τα παιδιά της μετανάστες όπου γης ή να τα χει να περιμένουν τη σύνταξη του παππού να πάνε να πιούνε καφέ, και προκειμένου να παραμενει στο ευρώ να μετατραπεί σε στρατόπεδο συγκεντρώσεως-φυλακή λαθρομεταναστών και προσφύγων που θα της επιστρέφει η Γερμανία και θα της πασάρει η Τουρκία, ας συνεχίσουμε σε αυτήν την πορεία. Πάντως να γνωρίζεις ότι Βουλγαρία δεν θα γίνει η Ελλαδα. Το πιθανότερο είναι ότι θα γίνει Κύπρος μετά την εισβολή του 74 ή Ουκρανία μετά το Μειντάν.

    Μου αρέσει!

  87. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Μήτσο, βλέπω αυτούς τους πολιτικούς που θέλουν δραχμή και καταλαβαίνω ότι η δραχμή στην Ελλάδα θα πάει παρέα με άγριες καταστάσεις.

    Η Ελλάδα είναι στην ΕΕ και την Ευρωζώνη πρωτίστως για εθνικούς λόγους και μετά για οικονομικούς κλπ.

    Μου αρέσει!

  88. Ο/Η λέει:

    Μητσο συμφωνω οτι ο μιτεραν ηταν φερεφωνο
    μετα το θανατο του αναφερθηκε οτι τη περιοδο της κατοχης ειχε σχεσεις με την ακρα δεξια οποτε τον ειχαν σιγουρο

    εδω και μια εβδομαδα καθε βραδυ ασφαλιτες με πολιτικα κατεβαινουν σε διαδηλωση με κουκουλες και το περιβραχιωνιο αστυνομιας σε διαφορετικη και πολυ κεντρικη συνοικια

    την πρωτη φορα ηταν στα ιλισια
    ξαφνιαστηκε ο κοσμος
    απο το πουθενα βρεθηκε περιτριγυρισμενος απο κουκουλοφορουσ φουσκωτους

    η φραση που κυκλοφορει ειναι
    η αστυνομια μας προστατευει αλλα απο την αστυνομια ποιος μας προστατευει ;

    στη μνημη των γαλλων ερχονται οι παρανομες διαδηλωσεις των αστυνομικων του 58
    οποτε μητσο τα του στρατου και της αστυνομιας που αναφερεις πιο πανω ειναι σχετικα

    δεξιε το «γαλλια ανυποτακτη» βγαινει απο τη δυσανεξια του κοσμου και των αρχων απο την υποτελεια της κυβερνησης σε αμερικανουσ, σαουδαραβες, βρυξελλες, και συναμα οι αμερικανοι να αποφασιζουν σε ποιους κανουν εμπαργκο οι χωρες του νατο και σε ποιους απαγορευεται να γιενται εμπαργκο

    η γαλλια με 8 εκ μουσουλμανουσ 5 εκ εβραιουσ και οι γαλλοι χριστιανοι που τρωνε κατ εξοχη ωμο βοδινο και το ζαμπον απο το χοιρινο, με τον αποκλεισμο των εμπορικων συναλλαγων με τη ρωσσια καταστραφηκε ο κτηνοτροφικος κλαδος χοιρινου κρεατος
    πληγηκε ο αγροτικος τομεας
    με το εμπαργκο sto ιραν πληγηκε η αυτοβιομηχανια
    με την αμερικανικη διαταγη που απαγορευε τουσ γαλλουσ να στειλουν το πλοιο μιστραλ που ειχαν κατασκευασει για τους ρωσσους εκτος απο οικονομικη κατασρτοφη χαθηκε και η αξιοπιστια της γαλλιας
    οποτε αγαπητε μου δεξιε για τη βομβα υδρογονου που αναφερεις πιο πανω μπορει να εντυπωσιαζει εμας, αλλα η γαλλια την εποχη του ντε γκωλ ειχει γνωρισει ενα πιο ενδοξο στατους απο οτι τωρα

    δεν ξυπνησαν μια μερα οι γαλλοι και τουσ βρωμαγε η εε
    ηδη την εχουν απορριψει απο το 2005 να μην σου πω και ανεκαθεν διοτι λεγεται οτι υπηρχε νοθεια στo δημοψηφισμα του 92 για το μααστριχτ

    Μου αρέσει!

  89. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    To «ωμο βοδινο», αν και γευστικά απαράδεκτο, πώς συνδέεται με τα υπόλοιπα; 🙂

    Μου αρέσει!

  90. Ο/Η Ενη λέει:

    …….και ολιγον «Αδωνις» για συμπληρωμα………….. lol

    http://www.iefimerida.gr/news/296410/adonis-o-tsipras-kanei-ena-kalo-exeytelizei-tin-ideologia-tis-aristeras

    Μου αρέσει!

  91. Ο/Η λέει:

    ««To «ωμο βοδινο», αν και γευστικά απαράδεκτο, πώς συνδέεται με τα υπόλοιπα; 🙂»»

    οι γαλλοι τρωνε πρωτα το ορεκτικο, αλλαζουν πιατο και μετα τρωνε το κυριως
    υπαρχει το σενιαν
    δλδ να τρεχει αιμα
    ψηνεται για μισο λεπτο η καθε πλευρα στη σχαρα η στο τηγανι
    υπαρχει το ροζε που το αιμα που τρεχει ειναι ροζε
    και υπαρχει και το καλοψημμενο που ειναι σολα καθ οτι ειναι βοδινο δηλαδη ετοιμοθανατη αγελαδα για την ακριβεια
    συνοδευεται με νεροβραστα λαχανικα στυλ φασολακια πρασινα με βρουτηρο, ψημοκομμενο μαιντανο και σκορδο η μπροκολα η πατατες βραστες με βουτηρο
    το κρεας συνοδευεται απο σαλτσα ροκφορ
    η πιπερατη κρεμα γαλακτος
    η σαλτσα μουσταρδας
    η σαλτσα ταρταρ που ειναι μαγιονεζα με ψιλοκομμενο αγγουρακι τουρσι και μυρουδικα
    η σαλτσα κρεατος σε σκονη που την δυαλυουν με νερο και τη ριχνουν στο τηγανι πανω απο το κρεας προσθετοντας λιγο βουτηρο η κρεμμα

    τον καιρο εκεινο τον παλιο, επαρχιωτακι, που οτι ειχα κλεισιε τα 18 οταν εφτασα για πρωτη φορα στη γαλλια κοιτουσα απο τις τζαμαριες των εστιατοριων καφε ταβερνων να τρεχει το αιμα στα πιατα και ειχα μεινει αφωνη και εκανα κατι χρονια να μπω να φαω σε εστιατοριο
    καλα ηταν και οικονομικο το προβλημα και οι παραξενιες μου με την καθαριοτητα

    αυτα ηταν οτι ειναι για μας τα σουβλακια και τα πιτογυρα
    η μονη διαφορα που εβρισκες ηταν στις σαλτσες που μπορουσε να φτιαξει ο καθε σεφ
    τα τελευταια χρονια εχουν αλλαξει λιγο λογω της καμπανιας για υγιεινη διατροφη
    αλλα το σενιαν μενει σενιαν οι σαλτσες εχουν λιγο ελαφρυνει

    εχουν ομως και σπεσιαλιτε νοστιμοτατες και περισσοτερο πλησιον στα δικα μας γουστα

    α και ενα αλλο που εχουν
    ειναι και το στεκ ταρταρ
    ειναι μπιφτεκι οπως βγαινει απο τη μηχανη του κιμα που σερβιρεται με η χωρις ωμο κροκο αυγου στη κορυφη και συνοδευεται με τηγαμητες πατατες και σαλτσα μουσταρδας η κετσαπ η αλλη

    καλη ορεξη:)
    και μια φωτο

    Μου αρέσει!

  92. Ο/Η λέει:

    τηγανητες πατατες βεβαια:)
    και μια ακομη διορθωση σε χτεσινοβραδυνο σχολιο
    αν και θα το καταλαβατε
    αυτοβιομηχανια = αυτοκινητοβιομηχανια

    να χει αραγε σαπουνησει το τσοφλι του αυγου ;

    https://twitter.com/JulesBistro/status/786696295872364544

    Μου αρέσει!

  93. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Μπλιάχ 🙂

    Μου αρέσει!

  94. Ο/Η Mitsos λέει:

    Απλές αληθειες από το στόμα ενός απλού Αμερικανού σχετικά με τη διακυβέρνηση Ομπάμα και τις επερχόμενες εκλογές.

    Μου αρέσει!

  95. Ο/Η Mitsos λέει:

    Περί κουρέματος χρέους και επίσκεψης Ομπάμα στην Ελλάδα..

    ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

    Γεωστρατηγικός αναλυτής

    ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΚΤΕΝΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΜΕΣΩ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ ΜΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ , ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΟΜΠΑΜΑ ΣΥΝΟΨΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ:

    1)ΚΥΠΡΙΑΚΟ. ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΠΙΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΟΡΙΑΚΑ ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΜΗΝΕΣ. ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΙΔΕΩΝ ΤΟΥ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΖΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝ.

    2)ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ_ ΣΧΕΔΟΝ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ -ΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΘΕΡΜΟΥ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΑΦΟΥ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΡΕΒΙΖΙΟΝΙΣΤΗ ΕΡΤΟΓΚΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΟΣΑ ΛΕΕΙ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΔΙΣΕΛΙΔΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΝΤΑΝΦΟΡΝΤ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΜΕΙΚΤΟΥ ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ. ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ…ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΗΓΟΥ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ….

    3)ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ BREXIT/ΤΟΤΕ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΕΧΕΙ » ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ «ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΛΕΠΕΙ ΩΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΤΑΘΕΡΗ…../ΚΑΤΙ ΒΛΕΠΕΙ…..ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ 3 ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ(ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΟΥ) ΤΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΕΙ ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΓΙΑ 24 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ…(ΚΑΙ ΟΙ 3 ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ….)

    4)Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΣΥΡΙΖΑΙΚΑ….ΚΛΠ. ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ. Ο ΤΖΑΚ ΛΙΟΥ ΤΑ ΕΙΠΕΤΟΥ ΣΟΙΜΠΛΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΕΙΠΕ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ «ΝΑ ΤΑ ΞΕΧΑΣΟΥΝ». ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝΕ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2017.ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΜΙΑ ΕΥΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ..

    5)ΤΩΡΑ . Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ/ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΜΥΝΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΔΡ ΑΣΤΟΝ ΚΑΡΤΕΡ . ΚΑΙ Η ΕΥΡΥΤΑΤΗ ΓΚΑΜΑ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ….ΛΕΕΙ ΠΟΛΛΑ….

    Μου αρέσει!

  96. Ο/Η Ενη λέει:

    Ενη χθες

    «Ο/Η Ενη λέει:
    24 Οκτωβρίου 2016 στο 12:07
    …….και ολιγον «Αδωνις» για συμπληρωμα………….. lol

    http://www.iefimerida.gr/news/296410/adonis-o-tsipras-kanei-ena-kalo-exeytelizei-tin-ideologia-tis-aristeras »

    Σημερα ο Αδωνις λεει: » Οχι δεν ειπα οτι οι κομμουνιστες σε αλλες χωρες φυλακιζονται» .. χαχαχα

    υγ. Το» συμπληρωμα» που εγραψα δεν ηταν για το γκουρμε θεμα, αλλα ακριβως για τη ρηση Αδωνιδος περι κομμουνιστων και αλλων τινων……… .

    Μου αρέσει!

  97. Ο/Η physicist λέει:

    Εκτεταμένες αντιτρομοκρατικές επιδρομές εναντίον ύποπτων ισλαμιστών από την Αστυνομία σε πέντε Ομόσπονδες Πολιτείες: Σαξονία, Θουριγγία, Αμβούργο, Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και Βαυαρία. Οι έρευνες εστιάζονται σε πρόσφατους πρόσφυγες που είναι ύποπτοι για σχεδιασμό τρομοκρατικών ενεργειών.

    Μου αρέσει!

  98. Ο/Η physicist λέει:

    «Οι συλληφθέντες είναι Ρώσοι υπήκοοι με τσετσενικές εθνικές καταβολές»

    (Μπετοβλακεία της πολιτικής ορθότητας Κύριε Ελέησον)

    Οι συλληφθέντες είναι Τσετσένοι Μουσουλμάνοι με ρωσική υπηκοότητα.

    Μου αρέσει!

  99. Ο/Η Ενη λέει:

    Συνεχεια περι Αδωνιδος, απο το protagon,

    http://www.protagon.gr/apopseis/editorial/poies-xwres-ennoeite-kyrie-gewrgiadi-44341259915

    Μου αρέσει!

  100. Ο/Η Αλικη λέει:

    Ατυχέστατο αρθρο του Πετρουλακη στο Protagon.

    Κανει άσχετες αναγωγές. Ο Γεωργιαδης ειπε τα αυτονόητα και ιστορικώς γνωστά.
    Σε ολες τις δημοκρατικές χώρες το ζητημα του χαρακτήρα του κομμουνιστικού προτύπου ειναι λυμένο.
    Μονο στη χώρα μας θεωρειται έγκλημα καθοσιοσεως το να χαρακτηρίσει καποιος τον ολοκληρωτισμό ως ολοκληρωτισμό.
    Γι αυτο φτάσαμε στο σημειο να αναθέσουμε την κυβερνηση σε ενα συρφετό ιδεοληπτικών εξουσιομανων απατεώνων.

    ΥΓ: Η εξέλιξη των γεγονότων, με πιο πρόσφατο τον απροκάλυπτο εκβιασμό της Δικαιοσύνης οδηγούν -κατα τον Πετρουλακη- στο συμπέρασμα οτι ο ΣΥΡΙΖΑ εντάσσεται αναντίρρητα στο δημοκρατικό τόξο; Αυτο το συμπέρασμα συνηγαγε;

    Μου αρέσει!

  101. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Ο Γεωργιάδης είναι εντελώς απαράδεκτος. Κακό σπυρί στον κώλο της ΝΔ.

    Οτι οι συριζαίοι έχουν δυσανεξία στη δημοκρατία είναι γνωστό. Αλλά μήπως έχει και ο Γεωργίάδης πραγματική σχέση με τη δημοκρατία; 🙂

    Μου αρέσει!

  102. Ο/Η Mitsos λέει:

    Συναγερμός έχει σημάνει στη Ρωσία καθώς πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι η Κρήτη θα αποτελέσει την κύρια βάση των ΗΠΑ στην Μεσόγειο από όπου θα εξορμούν αμερικανικά αεροσκάφη κατά του συριακών και ρωσικών δυνάμεων. Ο νέος Αμερικανός πρέσβης έχει μεταβεί εσπευσμένα στη ΝΑΤΟϊκή βάση της Σούδας ενώ στο πλαίσιο της πρώτης επίσκεψής του στην Ελλάδα από την ανάληψη των καθηκόντων του, και ο αρχηγός των δυνάμεων ΝΑΤΟ στην Ευρώπη (SACEUR) στρατηγός Κέρτις Σκαπαρότι επισκέφθηκε την ίδια βάση.

    Τονίζουμε ότι την επόμενη εβδομάδα καταφθάνει και ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σ.Λαβρόφ προφανώς για να μεταφέρει «μήνυμα» από τον Ρώσο πρόεδρο προς την ελληνική κυβέρνηση στο οποίο θα τονίζει να μην εμπλακούμε με οποιονδήποτε τρόπο.

    Πρόκειται για δύο σημαίνουσες επισκέψεις την ίδια ακριβώς περίοδο κατά την οποία οι «διαξιφισμοί» των δύο υπερδυνάμεων πάνω από το συριακό έδαφος έχουν φτάσει σχεδόν στην κορύφωσή τους.

    Ο Αμερικανός πρεσβευτής των ΗΠΑ Jeffrey Payette επισκέφθηκε τη ναυτική βάση των ΗΠΑ στο ακρωτήρι της Σούδας, επιθεωρώντας όλες τις εγκαταστάσεις, κάτι που σημαίνει ότι δεν ήταν μια απλή εθιμοτυπικού χαρακτήρα επίσκεψη , αλλά προετοιμασία για «μελλοντικές επιχειρήσεις», σύμφωνα με τις οδηγίες που έχει λάβει ο ίδιος από την Ουάσιγκτον.

    «Ο Αμερικανός διπλωμάτης κάτω από άκρα μυστικότητα, επισκέφθηκε στρατιωτικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ στο Ακρωτήρι, και συναντήθηκε με μέλη της στρατιωτικής βάσης των ΗΠΑ , λίγο πριν την αναχώρηση για την Αθήνα. Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ είχε ισχυρή συνοδεία και κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας επισκέφθηκε στην παλιά πόλη των Χανίων».

    Επίσης σήμερα το πρωί το αμερικανικό υπουργείο άμυνας με ανακοίνωση του «απάντησε» στην μετακίνηση ρωσικών πυραύλων S-300 στη Συρία.

    «Οι ΗΠΑ θα απαντήσουν δυναμικά στην ρωσική κίνηση με την αποστολή πυραύλων στην ναυτική βάση της Ταρτούς», ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου των ΗΠΑ Peter Cook.

    Οι δηλώσεις του ήρθαν ως απάντηση στην απόφαση της Μόσχας σχετικά με τη μεταφορά των συστημάτων αντιαεροπορικής-αντιβαλλιστικής άμυνας στην Συρία.

    Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου άμυνας Igor Konashenkov, είχε τονίσει ότι οι S-300V4 θα διασφαλίσουν την ασφάλεια των ρωσικών στρατιωτικών στις βάσεις Hmeymime και Ταρτούς.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πύραυλοι θα καταρρίψουν κάθε «ιπτάμενο αντικείμενο» αγνώστου σκοπού. Αυτό στην στρατιωτική ορολογία ερμηνεύεται πως «ότι κινείται στον εναέριο χώρο της Συρίας και δεν είναι ρωσικό ή συριακό θα καταρρίπτεται».

    Η Ελλάδα όμως το επόμενο διάστημα ελέω της βάσεως στην Σούδα και ενδεχομένως και άλλων υποδομών να αποτελέσει , σύμφωνα με τους Ρώσους, την κύρια βάση των ΗΠΑ σε μια ενδεχόμενη σύγκρουση με την Ρωσία στην Συρία.

    πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/10/ektakto-%ce%b1%ce%b9%cf%86%ce%bd%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b5%cf%80%ce%af%cf%83%ce%ba%ce%b5%cf%88%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b1%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%b1.html#ixzz4O7mmyskL

    Μου αρέσει!

  103. Ο/Η Mitsos λέει:

    Μου αρέσει!

  104. Ο/Η Αλικη λέει:

    Σε ποιο σημειο απο τα λεγομενα του Γεωργιάδη διαφωνείς, Σχο;

    Μου αρέσει!

  105. Ο/Η Mitsos λέει:

    Tελικα από ό,τι φαίνεται η επίσκεψη Ομπάμα λίγες μέρες πριν τις αμερικάνικες εκλογές φαίνεται ότι έχει να κάνει όχι με το χρέος όπως μας λένε οι μυθομανείς Συριζαίοι για να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια, αλλά στην παραχώρηση της βάσης της Σούδας. Ο σε Λαβρώφ που έρχεται εσκεμμένα στην Αθήνα αυτές τις μέρες, δεν έρχεται ούτε αυτός για το χρέος αλλά για το μεγαλύτερο αεροπλανοφόρο της Αμερικής, τη Σούδα. Ο Καμμένος τρέχει στη Νιούλαντ κατά καιρούς και της προσφέρει και την Κάρπαθο. Τα πάντα για να μείνουν αυτά τα τομάρια που γκρεμίζουν τη χώρα λίγο παραπάνω στην εξουσία.

    Εδώ και χρόνια είναι γνωστό ότι έχουν συλληφθεί σε διάφορα μέρη της Κρήτης Ιρανοί πράκτορες όπου ελάμβαναν φωτογραφίες όλων των εγκαταστάσεων στα Χανιά. Το Ιραν γνωρίζει τα πάντα όλα σχετικά με ό,τι αφορά την Κρήτη. Εχει τα όπλα και τη δύναμη να επιτεθεί αν χρειαστεί εναντίον της αμερικάνικης βάσης και όχι μόνο. Προχθές ακούστηκε σε όλη σχεδόν την Κρήτη μια τρομερή έκρηξη στον αέρα. Ουδεις και κανένα κανάλι ντόπιο ή αθηναικό δεν είπε απολύτως τίποτα. Εμαθα ότι ήταν πύραυλος Χωκ από το πεδίο βολής που επειδή ήταν ληγμένος και προβληματικός τον ανατίναξαν στον αέρα για να μην πάει να σκάσει σε κανένα σπίτι απάνω. Με ολίγα λόγια αεράμυνα στην Κρήτη δεν έχουμε. Οι πύραυλοι αυτοί αγοράστηκαν από τη χούντα και ήταν οι καλύτεροι και πλέον σύγχρονοι πύραυλοι στην εποχή τους και αρκετά προηγμένοι για τα δεδομένα που επικρατούσαν μέχρι και το 1990. Σημερα είναι καλοί για πυροτεχνήματα της Λαμπρής κατά το δεύτε λάβετε φως.

    Εκτός λοιπόν από το ότι γεμίσανε τη χώρα μουσουλμάνους που καίνε κάθε λίγο και λιγάκι τα νησιά και τα Χοτ Σποτ αποφάσισαν για να τους «κουρέψουν» τάχα μου το χρέος να βάλουν τη χώρα σε νέα περιπέτεια. Η Ρωσία μπορεί να ντραπεί και να μην στείλει κανένα υποβρύχιο να κάνει τα Χανια οικόπεδο. Το Ιραν δεν ντρέπεται κανένα. Τους έχει προειδοποιήσει, είναι το μονάδικο κράτος που παρείχε πίστωση στο πετρέλαιο όλα αυτα τα χρόνια που η Ελλάδα είναι σε χρεοκοπία. Μάλιστα πήγε και ξαναπήγαν οι Συριζαίοι στο Ιραν και ζητούσαν δανεικά και προφανώς αγύριστα. Την πρώτη πόρτα που χτύπησαν ήταν του Ιραν όχι μόνο αυτοί αλλά και οι Σαμαροβενιζέλοι, το Γιωργάκη κλπ..

    Βάζουνε τη χώρα πλέον σε πόλεμο. Ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος έχει αρχίσει. Email στέλνονται μαζικά στη Ρωσία και ειδοποιούνται οι πολίτες για τις διευθύνσεις των καταφυγίων και εδώ οι κύριοι από τη μια βάζουν τη χώρα στο στόχαστρο και από την άλλη λένε παραμύθια περί κουρέματος του χρέους σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Σε όλα αυτά ήθελα να ρωτήσω το ΚΚΕ που πηγαινε κάθε λίγο και λιγακι και διαδήλωνε για την ειρήνη, στη Σούδα μαζί με πολύ κόσμο άσχετο, και μαζί και με αυτούς και πολλες φορές και εγώ που ειχα φάει δακρυγόνο στα πόδια το 2003, τώρα γιατί δεν μιλά? Τώρα ρε Κομμουνιστές ειρηνιστές που καίγεται η Ελλάδα από το τσογλάνι αυτό γιατί ρε βρωμιάρηδες πράκτορες των Εβραίων και των Αγγλων που σας πετούσαν τις χρυσές λίρες και τα κασόνια με τα όπλα στο Γράμμο, γιατί δεν πάτε να διαδηλώσετε? Μήπως για να μην στενοχωρηθεί ο πρώην Κνίτης Τσίπρας?

    Μισείτε ρε κάθε τι ελληνικό. Κάθε τι χριστιανικό. Κάθε τι που να θυμίζει το μεγαλείο αυτό του έθνους. Αλλά ό,τι και να κάνετε οι μέρες σας είναι μετρημένες και όπως έχω πει θα τις περάσετε δύσκολα. Πολύ δύσκολα.

    Μου αρέσει!

  106. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Αλίκη, δεν -θέλω να- ασχολούμαι με το κ. αντιπρ. και θα ήταν καλό να μην ασχολείται και η ΝΔ.

    Θεωρώ ότι για να έχει αξία μια δήλωση για καταδίκη του ολοκληρωτισμού πρέπει αυτός που την κάνει να έχει ο ίδιος σε εκτίμηση τη δημοκρατία. Υπάρχει άφθονο υλικό -βίντεο, εκπομπές, συνεντέυξεις κλπ- που δείχνει ότι ο κύριος αυτός δεν έχει καθόλου σε εκτίμηση τη δημοκρατία οπότε …

    Το σίγουρο είναι ότι διώχνει περισσότερους από αυτούς που φέρνει στη ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ του χρωστάει χάρη. 🙂

    Οσο για τους συριζαίους, το λέω και στον τίτλο του ποστ. Εχουν δυσανεξία -εύκολα εξηγήσιμη- στη δημοκρατία. 🙂 Είναι η …φύση τους, δεν τους κατηγορώ γι’ αυτό. Ας πρόσεχαν αυτοί που τους έφεραν στην εξουσία.

    Μου αρέσει!

  107. Ο/Η Mitsos λέει:

    Δημοκρατία υπήρχε την εποχή του Περικλή όπου καθένας μπορουσε να πει το μακρύ του και το κοντό του στην εκκλησία του δήμου. Σήμερα υφίσταται στον κόσμο ένα πολίτευμα που ονομάζεται κοινοβουλευτισμός όπου ανακαλύφθηκε στην Αγγλία και ο καθένας σου λέει ψήφισέ με να κάνω αυτά και κάνει μετά ό,τι του καπνίσει. Ακόμα και την εποχή του Περικλή η δημοκρατία ήταν σύμφωνα με τον ίδιο τον Περικλή :
    «Λόγω μεν δημοκρατία, έργο δε η του πρώτου ανδρός αρχή»

    Με ολίγα λόγια ο πρώτος κυριαρχούσε και επέβαλλε την άποψή του στους άλλους. Αυτά διότι έχουμε κάπως μπερδέψει τις έννοιες με αυτά τα democracy που μας σερβίρει ο αγγλοσαξωνικός κόσμος που στην Αγγλία δεν υπάρχει καν σύνταγμα και στην Αμερική ένα σώμα 200 εκλεκτόρων αποφασίζει ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι σε κάθε κόμμα. Αφού τους σερβίρουν στον κοσμάκη, του λένε μετά αυτοί είναι ψήφισε όποιον θες. Και συνήθως είναι και οι δυο μια από τα ίδια για αυτό οι μισοί Αμερικάνοι δεν πάνε να ψηφίσουνε.

    Από εκεί και πέρα τα ζητήματα είναι άλλα. Η Κίνα στέλνει πλοία στη Μεσόγειο και η Ρωσία σήμερα το βράδυ βομβάρδισε τον τουρκικό στρατό κανονικά έξω από το Χαλέπι και κατέστρεψε αρκετά άρματα μάχης. Οι Τούρκοι είχεν ειδοποιηθεί να μην διαβούν την κόκκινη γραμμή των περίχωρων του Χαλεπιού και αποφάσισαν όπως κάνουν συνήθως να γράψουν στα παπάρια τους κάθε προειδοποίηση. Ο συριακός στρατος πλέον μάχεται επίσημα εναντίον τους και η Συρία τους κήρυξε επισήμως τον πόλεμο.

    http://www.almasdarnews.com/article/chinese-military-personnel-expected-to-arrive-in-syria/

    Μου αρέσει!

  108. Ο/Η Mitsos λέει:

    Οπως πάνε τα πράγματα πολύ δύσκολα θα γλιτώσουμε την επιστράτευση μετά τα Χριστούγεννα. Ολα δείχνουν ότι μέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα έχει επισήμως κηρύξει τον πόλεμο η Αμερική στη Ρωσία. Η Τουρκία θα κλείσει τα στενά ως νατοική χώρα και μετά έρχεται ο αρμαγεδώνας στο Αιγαίο. Η φρασεολογία σε όλα τα ΜΜΕ του δυτικού και ανατολικού κόσμου είναι καθαρά πολεμική. Η Ρωσία έστειλε τελεσίγραφο προχθές και ζήτησε προκειμένου να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να αποσύρει τα πυρηνικά από την περιοχή του Καλίνινγκραντ, να αποσυρθούν τα αμερικάνικα πυρηνικά βαλιστικά συστήματα και όλος ο αμερικάνικος στρατός από τις χώρες του πρώην συμφώνου της Βαρσοβίας σύμφωνα με ό,τι είχε υπογράψει ο Μπούς με τον Γορμπατσώφ το 89. Οι Αμερικάνοι δεν τήρησαν ποτέ καμιά συνθήκη οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να αλλαξουν στάση τώρα.

    Λίγη προπαγάνδα χρειάζεται ακόμα στην Ελλάδα για τους κακούς Ρώσους και θα βρεθούνε πολλά τσογλάνια να πάνε να μπούνε στη μηχανή του κιμά. Θα πέσουνε και μερικά δολλάρια, θα τους δώσουνε κια μερικά ζευγάρια άρβυλα και με την ανεργία που υπάρχει θα τρέξουνε να συναντήσουνε τον άγιο Πέτρο.
    Εχουμε κατάλληλη κυβέρνηση και θα τους πείσει πόσο κακός είναι ο Ασαντ. Εχουμε και κατάλληλο στρατάρχη που υπηρέτησε με πολιτικά και όταν έγινε υπουργός αποφάσισε να ντύνεται με τη στολή των ΟΥΚ. Μόνο τον πράσινο μπερέ δεν φόρεσε ακόμα. Ολα τα άλλα τα βαλε αστεροπουλάδες, πουλάδες, τρίαινες. Λες και εμείς που φτύσαμε της μάνας μας το γάλα μέχρι να πάρουμε την πουλάδα και τον μπερέ είμασταν μαλάκες. Να τον καμαρώνουν οι ψηφόροι του και να πάνε να τον ξαναψηφίσουν αν αφήσει τίποτα όρθιο στην Ελλάδα μέχρι το τέλος του χρόνου.

    Μου αρέσει!

  109. Ο/Η Mitsos λέει:

    Πήγε και το γελοίο υποκείμενο και έκανε μήνυση και έκλεισε φυλακή τον αδερφό της μάνας του, το Δερματά, παλαιό στέλεχος της λαικής δεξιάς, γιατί είπε μερικές αλήθειες για το ποιόν του ανηψιού του. Είναι ο άνθρωπος πάνω από 70 ετών με τεράστια προβλήματα υγειας και θεώρησε καλό το παληκάρι ο Καμμένος να του στείλει την ασφάλεια στο σπίτι και να τον πάνε μέσα σαν να ναι τίποτα Κακούργος.

    Μου αρέσει!

  110. Ο/Η Mitsos λέει:

    Προσφέρει τις υπηρεσίες του εθελοντικά πάνω από 1,5 χρόνο, έχει εξετάσει και θεραπεύσει χιλιάδες στην κυριολεξία πρόσφυγες – μετανάστες καιι σήμερα παρ’ ολίγον να τον σκοτώσει ένας απ’ αυτούς πετώντας πάνω του ένα… πυροσβεστήρα.
    “Ευτυχώς έσκυψα και με πήρε ξώφαλτσα στον ώμο θα με σκότωνε” Αυτά μας είπε το μεσημέρι ο υπεύθυνος τοπικά των “Γιατρών του κόσμου” Κώστας Αντύπας, που παράλληλα έχει και την ιδιότητα του Προέδρου του Δ.Σ. του Νοσοκομείου.

    Μου αρέσει!

  111. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Είναι και αυτό ένα σκεπτικό, αν έχει προβλήματα η δημοκρατία μας, δεν τρέχει τίποτα να εφαρμόσουμε προληπτικά μια μορφή ολοκληρωτισμού, για να μη χάνουμε τον καιρό μας με μαλακίες. 🙂

    Μου αρέσει!

  112. Ο/Η Ενη λέει:

    «Ο νόμος Παππά πρέπει να αποσυρθεί»
    Αποστάσεις Κουμουτσάκου από τη δήλωση Άδωνι για κομμουνιστές
    25/10/201612:5125/10/201613:31 (upd) 56

    Αποστάσεις Κουμουτσάκου από τη δήλωση Άδωνι για κομμουνιστές

    Άδωνις: Κάνει ένα καλό ο Τσίπρας, εξευτελίζει την Αριστερά
    «Ήταν μια λάθος δήλωση» είπε ο εκπρόσωπος της ΝΔ για τα όσα είχε πει ο αντιπρόεδρος του κόμματος – «Η ΝΔ είναι έτοιμη να κυβερνήσει» τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος και δεν απέκλεισε συνεργασία με δυνάμεις της κεντροαριστεράς

    «Ηταν μια λάθος δήλωση» η δήλωση του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αδωνι Γεωργιάδη για την Αριστερά, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων Πρακτορείο 104,9FM.

    Παράλληλα κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι επιλέγει την πόλωση και τον διχασμό, διότι είναι η μόνη οδός διαφυγής που έχει, μπροστά στα μεγάλα αδιέξοδα. Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να απευθυνθεί η Ν.Δ. σε δυνάμεις της κεντροαριστεράς μετά τις εκλογές, είπε ότι κακώς δεν είχε ρυθμιστεί το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και επέμεινε στην πρόταση για απόσυρση του νόμου Παππά, για τις τηλεοπτικές άδειες ανεξάρτητα από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

    «Προφανώς ήταν μια λάθος δήλωση. Γι αυτό και ο κ. Γεωργιάδης την ανασκεύασε χθες στη Βουλή. Από εκεί και πέρα όμως πάμε στην πολιτική ουσία του θέματος. Η θέση του κόμματος εκφράζεται από τον πρόεδρό του και χθες, επισκεπτόμενος την Ελευσίνα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε και σχεδόν είναι τα λόγια του ότι δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ δεξιάς, κέντρου και αριστεράς αλλά μεταξύ αλήθειας και αποτελεσματικότητας από τη μία πλευρά και λαϊκισμού και ψέματος από την άλλη», απάντησε ο κ. Κουμουτσάκος σε ερώτηση για τη δήλωση του Αδωνι Γεωργιάδη σχετικά με την Αριστερά και πρόσθεσε: «Να λοιπόν το στίγμα, το ιδεολογικό αλλά και αυτό το ιδεολογικό στίγμα που εξέπεμψε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήρθε να επιβεβαιώσει αυτά που λέει η ιδρυτική μας διακήρυξη όπως την κληροδότησε στις επόμενες γενεές Νεοδημοκρατών ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, όπου λέει ότι η Ν.Δ. υπηρετεί πάντα τα αληθινά συμφέροντα του έθνους που βρίσκονται πέρα και πάνω από τις παραπλανητικές ετικέτες της Δεξιάς, του Κέντρου, της Αριστεράς. Θυμίζω άλλωστε ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής σε μια ιστορική απόφαση νομιμοποίησε τη δράση του Κομμουνιστικού Κόμματος. Αυτή είναι η ιδεολογική φυσιογνωμία της ΝΔ και σας εξήγησα ότι οι δηλώσεις Γεωργιάδη ήταν μια λάθος δήλωση γι αυτό άλλωστε ο ίδιος ανασκεύασε μέσα στο κοινοβούλιο». (….)

    Απο το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

    υγ. Τα ως ανω ειναι οι επισημες θεσεις της ΝΔ υπο την ηγεσια του Κυρ. Μητσοτακη.

    Μου αρέσει!

  113. Ο/Η Ενη λέει:

    Ενα ορεο πινγκ-πονγκ 😉

    » ΠΟΛΙΤΙΚΗ 13:42
    Άδ. Γεωργιάδης: Λειτουργώντας ως δεξιό «αντίβαρο» στο κεντρώο άνοιγμα;
    ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ

    Λίγο έλειψε να εξελιχθεί σε μείζον εσωκομματικό θέμα για την Ν.Δ, η αμφιλεγόμενη και σίγουρα «εκτός γραμμής» δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη για τα όσα ισχύουν «παγκοσμίως» όπως είπε για τους «κομουνιστές», μία λέξη που υπάρχει στο λεξιλόγιο του αντιπρόεδρου της ΝΔ, αποτυπώνοντας μία τάση που υπάρχει στην ρητορική του που συχνά πυκνά ακροβατεί ανάμεσα στο κοστούμι του αντιπροέδρου και την λογική της σκληρής αντιπολίτευσης στον ΣΥΡΙΖΑ.

    Αυτή ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αντιπρόεδρος της Ν.Δ φέρνει σε αμηχανία, αν όχι σε δύσκολη θέση, την ηγεσία του κόμματος με τοποθετήσεις που δεν συνάδουν την ιστορία και την γενική φιλοσοφία της παράταξης που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

    «Το παίρνω πάνω μου και πάμε παρακάτω» είπε τελικά ο Άδωνις Γεωργιάδης χτες το βράδυ σε εκπομπή του Action24, στο φινάλε αυτής της επεισοδιακής ημέρας, επιχειρώντας να κλείσει οριστικά το θέμα με την δήλωση του.

    Είχε προηγηθεί το δημόσιο άδειασμα του Γιώργου Κουμουτσάκου, o οποίος έκανε λόγο για «λάθος δήλωση» από πλευράς του αντιπροέδρου της ΝΔ.

    Ο κ. Γεωργιάδης πάντως και αυτό είναι κάτι ενδεικτικό, σε όλες τις φάσεις αυτής της μίνι κρίσης ποτέ δεν πήρε πίσω όσα είπε, ούτε παραδέχτηκε πως έκανε κάποιο λάθος, κάτι που έχει την σημειολογία του.

    Η μάχη εν τω μεταξύ στα social media μεταξύ «δεξιών» και «φιλελευθέρων» είχε ανάψει για τα καλά.
    Ο Άδωνις Γεωργιάδης, όπως συνηθίζει, πήρε θέση και γι αυτό, ενδεικτικό της τάσης που έχει ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ να θέλει να εκπροσωπεί το δεξιό κέρας του κόμματος του.

    Με ένα tweet που ζητούσε από τους «φίλους» του στο διαδίκτυο να μην «πυροβολούν» τον Γιώργο Κουμουτσάκο, υπονόησε εμμέσως αλλά σαφώς πως η πλειοψηφία, των δικών του διαδικτυακών «φίλων» είναι με το μέρος του.

    Ο κ. Κουμουτσάκος έπιασε αμέσως το υπονοούμενο και διαχώρισε αμέσως και εκ νέου τη θέση του απαντώντας «θεσμικά» και υπενθυμίζοντας στον «κ. Αντιπρόεδρο» όπως αποκάλεσε τον Άδωνι Γεωργιάδη, πως είναι εκπρόσωπος του κόμματος. Ουσιαστικά διεμήνυε πως η αποδοκιμασία της δήλωσης Γεωργιάδη είχε την έγκριση ή ήταν αποτέλεσμα εντολής του ίδιου του κ. Μητσοτάκη.

    Λίγο αργότερα σε τηλεοπτική εκπομπή ο κ. Κουμουτσάκος έκανε μία ενδιαφέρουσα δήλωση που ταυτόχρονα έριχνε αισθητά τους τόνους λέγοντας πως «τα πολιτικά κόμματα είναι όπως και οι ορχήστρες. Υπάρχουν τα κρουστά, τα πνευστά, τα έγχορδα, όλα όμως τα όργανα πρέπει να παίζουν την ίδια παρτιτούρα και να ακολουθούν τον μαέστρο».

    Εκεί ήρθε η ατάκα του κ. Γεωργιάδη ότι το «το παίρνω πάνω μου και πάμε παρακάτω». Αυτό σημαίνει ότι ο Αντιπρόεδρος δεν αποποιήθηκε ποτέ το κεντρικό νόημα όσων είπε και για μία ακόμα φορά επέλεξε να ισορροπήσει ανάμεσα στην πολιτική ορθότητα και την εκπροσώπηση της δεξιάς πτέρυγας της Ν.Δ που διαχρονικά είναι αυτή που τον ενδιαφέρει.

    Αυτό, άλλωστε τον ρόλο δεν παίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης;, μπορεί να αναρωτηθεί κάποιος κάνοντας μία άλλη ανάγνωση των όσων διαδραματίστηκαν από χτες.

    Μέσα στο κεντρώο άνοιγμα της Ν.Δ και τις θετικές απόψεις για την ηγεσία της από πολιτικούς όπως ο κ. Θοδ. Πάγκαλος και ο κ. Π. Τατσόπουλος, κάποιος πρέπει να «μαζεύει» και το δεξιό ακροατήριο, το οποίο ο κ. Γεωργιάδης όχι μόνο δεν απαρνήθηκε αλλά, ως υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ, έλεγε πως το κόμμα είναι «κεντροδεξιό, όπου άλλοι εκπροσωπούν το κέντρο και άλλοι την δεξιά. Εγώ την δεξιά».

    Και παρά την βέβαιη δυσαρέσκεια του κόμματος του, όπως εκφράστηκε από τον κ. Κουμουτσάκο, στην οποία μπορεί να προστεθεί και το γεγονός ότι ο έτερος αντιπρόεδρος κ. Χατζηδάκης έχει πάρει τελευταία πάνω του μεγάλο μέρος της αντιπολιτευτικής γραμμής, ο Άδωνις Γεωργιάδης, φαίνεται πως έπαιξε ξανά, ακόμα και μέσα από την «άστοχη» δήλωση του, το «δεξιό αμορτισέρ» της Ν.Δ.

    Απο την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

    Μου αρέσει!

  114. Ο/Η δεξιος λέει:

    Σχολιαστή αυτά που είπε ο Γεωργιάδης για τους κομμουνιστές είναι αυτά που γράφεις εσύ κάθε ημέρα.

    Μου αρέσει!

  115. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Δεν σχολίασα τι είπε. 🙂 Αλλά αν έχει νόημα να μιλάει ο συγκεκριμένος για ζητήματα δημοκρατίας και ολοκληρωτισμού.

    Θεωρώ ότι κάνει τεράστια ζημιά στη ΝΔ. Και ευκαιρίας δοθείσης, σχολίασα κυρίως πάνω σε αυτό. Κλασσικός ανθρωποδιώκτης.

    Λόγω της απαράδεκτης δράσης του συριζα ξεπλένονται πολλοί, αλλά υπάρχουν και όρια. 🙂

    Μου αρέσει!

  116. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    Αντισυνταγματικός κρίθηκε ο νόμος Παππά από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

    http://www.kathimerini.gr/880911/article/epikairothta/ellada/antisyntagmatikos-o-nomos-pappa-gia-tis-thleoptikes-adeies-apofasise-to-ste

    Με πλειοψηφία 14 – 11 η διάσκεψη του ΣτΕ απέρριψε, ως αντισυνταγματικό, το νόμο Παππά στο σύνολό του. Εκ του μηδενός η διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών.

    Μου αρέσει!

  117. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    http://www.iefimerida.gr/news/297169/ste-antisyntagmatikos-krithike-o-nomos-pappa-me-14-11

    Αντισυνταγματικός κρίθηκε από το ΣτΕ ο νόμος Παππά με ψήφους 14-11.

    Πρόκειται για πλήρη ανατροπή, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο, χωρίς να δοθεί προθεσμία στο ΕΣΡ για να προβεί σε διορθωτικές κινήσεις. Οι δικαστές αποφάσισαν ότι ο νόμος ακυρώνεται και όλη η διαδικασία που έχει γίνει μέχρι τώρα «κατεδαφίζεται» και δεν υπάρχει δυνατότητα διορθωσής της.

    Κάτι που σημαίνει ότι τα κανάλια που δεν έχουν πάρει άδεια θα συνεχίσουν να εκπέμπουν, οι άδειες που έχουν δοθεί είναι στον «αέρα» και τα χρήματα πρέπει να επιστραφούν στους υπερθεματιστές.

    Το ανώτατο δικαστήριο έκρινε ότι το ΕΣΡ ήταν το μόνο αρμόδιο για να διοργανώσει τον διαγωνισμό και ότι κακώς έγινε με πρωτοβουλία του αρμόδιου υπουργού, του Νίκου Παππά.

    Πλέον δημιουργούνται νέα δεδομένα, σαν να μην έχει γίνει διαγωνισμός και το ΕΣΡ που θα συγκροτηθεί θα είναι εκείνο που θα αναλάβει τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου.

    Νωρίτερα δόθηκε σκληρή μάχη, καθώς υπήρξε ομάδα δικαστικών που πρότειναν να κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος αλλά να δοθεί προθεσμία στο ΕΣΡ που θα συγκροτηθεί, προκειμένου να διορθωθούν με βάση το σύνταγμα τα κακώς κείμενα που είχαν γίνει στον διαγωνισμό των καναλιών. Αυτή όμως η άποψη δεν επικράτησε.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.