Ντόναλντ Τραμπ: «Λύθηκαν τα δεσμά μου και τώρα θα παλέψω για την Αμερική με τον τρόπο που θέλω»

Donald J. Trump
It is so nice that the shackles have been taken off me and I can now fight for America the way I want to.

tovima.gr / Ντόναλντ Τραμπ: «Λύθηκαν τα δεσμά μου και τώρα θα παλέψω για την Αμερική με τον τρόπο που θέλω»
Με αυτή τη δήλωση ο υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ τραυματίζει το ρεπουμπλικανικό κόμμα τέσσερις εβδομάδες πριν από τις εκλογές

Σε αποστολή-καμικάζι ο βαλλόμενος από παντού Ντόναλντ Τραμπ ανοίγοντας ρήγμα στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα μόλις τέσσερις εβδομάδες πριν την προεδρική κάλπη. Μετά και την αποστασιοποίηση της «κορυφής» των Ρεπουμπλικανών, του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν, ο Τραμπ «εκρήγνυται» και δηλώνει πλέον «ελεύθερος από τα δεσμά του» -φράση που εγείρει την προοπτική εμφυλίου στο κόμμα με «θύμα» τη δύναμη των Ρεπουμπλικανών στο Κογκρέσο.

Το ξέσπασμα Τραμπ ήλθε με ομοβροντία οργισμένων και προσβλητικών tweet με κύριο αποδέκτη τον Πολ Ράιαν, ο οποίος του γύρισε την πλάτη τη Δευτέρα λέγοντας ότι δεν θα τον υπερασπιστεί τώρα ή στο μέλλον, ούτε θα δώσει  το «παρών» στην προεκλογική εκστρατεία του, αλλά θα επικεντρωθεί στη διατήρηση της πλειοψηφίας των Ρεπουμπλικανών στο Σώμα.

Ο Πολ Ράιαν είπε διπλωματικά μεν ότι δεν αποσύρει επίσημα τη στήριξή του στον Τραμπ, αλλά στην πράξη αυτό ακριβώς συνέβη, και η κίνηση του ήλθε να ρίξει σε ακόμη βαθύτερη κρίση την εκστρατεία του μεγιστάνα του Real Estate.

Ο ένας μετά τον άλλον Ρεπουμπλικανοί βουλευτές, γερουσιαστές και κυβερνήτες, πρώτα ονόματα του κόμματος, έχουν «αποκηρύξει» τον Τραμπ μετά τη δημοσιοποίηση του επίμαχου βίντεο του 2005 με τα αισχρά και σεξιστικά σχόλια κατά γυναικών.

Και η αποστασιοποίηση Ράιαν είναι το μέχρι στιγμής βαρύτερο χτύπημα, καθώς επί της ουσίας προεξοφλεί τη νίκη της Χίλαρι Κλίντον στις κάλπες της 8ης Νοεμβρίου και στρέφει πλέον το ενδιαφέρον στη δύναμη των Ρεπουμπλικανών στο Κογκρέσο.

Πολλοί από τους υποψήφιους βουλευτές και γερουσιαστές των Ρεπουμπλικανών φοβούνται ότι με τη στάση του ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία υπονομεύει τις πιθανότητές τους να επανεκλεγούν και επομένως το κόμμα μπορεί να απολέσει την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Αφού χαρακτήρισε τον Ράιν «αδύναμο» και «αναποτελεσματικό», ο Τραμπ επιτέθηκε ταυτόχρονα σε όλα τα στελέχη των Ρεπουμπλικανών που δεν τον στήριξαν, και κατηγόρησε κατά την προσφιλή τακτική του τα μέσα ενημέρωσης ότι επιχειρούν να «νοθεύσουν τις εκλογές», ο Τραμπ κατέληξε με ένα tweet που μπορεί να ανοίξει τον Ασκό του Αιόλου για τους Ρεπουμπλικανούς.

«Είναι τόσο ωραία που λύθηκαν τα δεσμά μου και τώρα μπορώ να πολεμήσω για την Αμερική με τον τρόπο που εγώ θέλω» έγραψε ο Τραμπ σε μία δήλωση που εγείρει την προοπτική εμφυλίου στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, το οποίο υποτίμησε εξ αρχής το «φαινόμενο» Τραμπ και αδυνατεί να διαχειριστεί την κατάσταση.

Μία τέτοια σύγκρουση θα φέρει αντιμέτωπους τους υποστηρικτές του Τραμπ με το υπόλοιπο κόμμα, περιλαμβανομένων βουλευτών που διεκδικούν επανεκλογή, γεγονός το οποίο μπορεί να απειλήσει τον έλεγχο των Ρεπουμπλικανών στο Κογκρέσο, σημειώνει το δίκτυο CNN.

Πριν δηλώσει «ελεύθερος από τα δεσμά του», ο Τραμπ κατακεραύνωνε τον «εχθρό» Πολ Ράιαν.

«Ο πολύ αδύναμος και αναποτελεσματικός επικεφαλής μας, Πολ Ράιαν, είχε μία κακή σύσκεψη κατά την οποία τα μέλη έγιναν έξαλλα με την απιστία του» έγραψε στο Twitter για να συμπληρώσει: «Παρότι νίκησα στη δεύτερη τηλεμαχία σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις, είναι δύσκολο να τα πάω καλά όταν ο Πολ Ράιαν και οι άλλοι μου προσφέρουν μηδενική υποστήριξη».

Στο στόχαστρο έβαλε και τον γερουσιαστή της Αριζόνα και πρώην υποψήφιο πρόεδρο Τζον Μακέιν, ο οποίος απέσυρε το Σαββατοκύριακο τη στήριξη στο πρόσωπό του.

«Ο αθυρόστομος γερουσιαστής Τζον Μακέιν εκλιπαρούσε για την υποστήριξή μου στις δικές του προκριματικές (την έδωσα, κέρδισε), μετά με έριξε για σχόλια αποδυτηρίου!» έγραψε αναφερόμενος στα σχόλια που ξεσήκωσαν θύελλα για τις γυναίκες τα οποία αποδίδει σε κουβέντες αποδυτηρίου που… ουδεμία σχέση έχουν με αυτό που πραγματικά ο ίδιος είναι.

Κατά τον Τραμπ, οι Ρεπουμπλικανοί που δεν είναι πιστοί στον ίδιο είναι πολύ πιο δύσκολοι από την «απατεώνα Χίλαρι», δεν γνωρίζουν πως να κερδίζουν και αυτός θα τους μάθει…

Το σχετικό twitt του υποψήφιου των Ρεπουμπλικανών για την Προεδρία των ΗΠΑ

It is so nice that the shackles have been taken off me and I can now fight for America the way I want to.

About σχολιαστης

Σχολιάζω...
This entry was posted in Διεθνή, καινούργιο συκώτι. Bookmark the permalink.

25 Responses to Ντόναλντ Τραμπ: «Λύθηκαν τα δεσμά μου και τώρα θα παλέψω για την Αμερική με τον τρόπο που θέλω»

  1. Ο/Η Νίκος Π λέει:

    Το πραγματικό πρόβλημα, το οποίο μάλιστα έχει αποτυπωθεί πολλές φορές και από πολλούς, είναι ότι ο Τραμπ έχει απήχηση σε μεγάλο αριθμό πολιτών που αισθάνονται ότι μένουν σιγά σιγά έξω από τα οφέλη τα οποία προσφέρει η εξέλιξη. Με άλλα λόγια, οι κοινωνικές ανισότητες στις ΗΠΑ φαίνεται ότι έχουν ενταθεί τόσο πολύ, που το σύστημα δε μπορεί να τις διαχειριστεί. Ο Τραμπ φυσικά δεν είναι σε θέση να λύσει κανένα κοινωνικό πρόβλημα, η παρουσία του όμως έχει αναδείξει την κατάσταση και θα έχουμε αλλαγές οι οποίες θα δρομολογηθούν από όλους του επόμενους προέδρους. Απομένει λοιπόν το ερώτημα τι επιπτώσεις θα έχουν στον πλανήτη μας οι πολιτικές που θα επιλεγούν, αφού κάθε φορά ποι η Ουάσιγκτον βήχει, πολλά μέρη του κόσμου παθαίνουν πνευμονία.

    Μου αρέσει!

  2. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    Ο Τράμπ είναι ένα μείγμα ηλίθιου τραμπούκου και πολιτικού αγύρτη. Είναι ρατσιστής, μισογύνης, αποτυχημένος σαν επιχειρηματίας, κατ’ εξακολούθηση φοροφυγάς, παντελώς ανίδεος γύρω από την εξωτερική πολιτική της χώρας του (και θελει να παραμείνει ανίδεος), τελείως νάρκισσος, με σαφώς πολύ αυταρχική νοοτροπία (εξ ου και συνεχώς εκφράζεται θετικά για δικτάτορες σαν τον Πούτιν), με νοοτροπία 15χρονου νάρκισσου καυχησιάρη βλάκα που του είναι τελείως αδύνατον να ελέγξει τις παρορμήσεις του. Είναι ολοκληρωτικά ακατάλληλος για την θέση του επόμενου πρόεδρου των ΗΠΑ.

    Η διευρυνόμενη οικονομική ανισότητα είναι τεράστιο πρόβλημα στις ΗΠΑ (και όχι μόνο εκεί φυσικά) αλλά οι οπαδοί του Τράμπ δεν ανήκουν στους πλέον οικονομικά εξαθλιωμένους, κάθε άλλο. Δεν είναι αυτός ο βασικός λόγος της έλξης που νιώθουν για αυτόν.

    Κακά τα ψέμματα, ο κόσμος που τον ακολουθεί τον ακολουθεί γιατί βλέπει κάτι από τον εαυτό του στον Τράμπ – βλέπει την αμορφωσιά του (σου λέει ο άλλος κατάφερε να φτάσει εκεί που έφτασε και δεν ξέρει την τύφλα του, γιατί όχι και εγω?), βλέπει τον ρατσισμό του, βλέπει το κακαντριλίκι του κώλου απέναντι στις γυναίκες, βλέπει την αγένεια και την έλλειψη στοιχειώδους σεβασμού (σου λέει, ο άλλος είναι ένας γαϊδαρος και μισός και έχει πετύχει διάφορα, γιατί όχι και εγω?), βλέπει αυτόν που προκειμένου να πετύχει δεν έχει την παραμικρή ηθική αναστολή, βλέπει αυτόν που όταν κρίνει πως οι κανόνες δεν τον συμφέρουν παύει να τους αναγνωρίζει και ξαφνικά θυμάται να παραστήσει τον ανατροπέα του «κατεστημένου», βλέπει τον τραμπούκο που έχει μάθει να περνάει το δικό του με βρισιές, ψέμματα, προσβολές, καταναγκασμό και θεωρεί τις εκκλήσεις για συνεργασία ως «ελλειψη ανδρισμού» και ως κάτι το «φλούφλικο». Εν ολίγοις, πολλοί από τους ακολουθούντες τον Τράμπ βλέπουν αυτό που θα ήθελαν να είναι και οι ίδιοι στην ζωή τους, με αυτά τα γνωρίσματα, και για αυτό και τους έλκει αυτός ο απατεώνας.
    Δεν είναι τυχαίο επίσης ότι στην Ευρώπη αυτοί που τον συμπαθούν είναι διαφορα φυντάνια της άκρας δεξιάς – φυντάνια σαν την Λεπέν, τον Ορμπάν, τον άλλο τον μαλάκα στην Ολλάδία, τον Βίλντερς, και λοιπούς ανάλογους ευρωπέους.

    Η Κλίντον δεν είναι καμιά ιδιαίτερα καλή επιλογή – πάνω κάτω θα είναι μία από τα ίδια – αλλά ο άλλος ο μαλαξ θα είναι δεκα φορές χειρότερος, χώρια το γεγονός πως είναι σε μεγάλο βαθμό απρόβλεπτος πράγμα που τον καθιστά ακόμα πιο επικίνδυνο – ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι αυτός ο άξεστος νάρκισσος ακροδεξιός μαλακοπίτουρας θα έχει στα χέρια του και τους κωδικούς για τα πυρηνικά όπλα.

    Μου αρέσει!

  3. Ο/Η δεξιος λέει:

    Επικίνδυνος δεν είναι αυτός που θέλει να αποφύγει πόλεμο με τη Ρωσία – η μόνη περίπτωση να παίξουν ρόλο τα πυρηνικά – αλλά αυτός ή μάλλον αυτή που θα τον ρισκάρει.

    http://original.antiwar.com/justin/2016/10/11/second-debate-radatz-moment/

    Μου αρέσει!

  4. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    «Επικίνδυνος δεν είναι αυτός που θέλει να αποφύγει πόλεμο με τη Ρωσία»

    A, ναι, εσυ θεωρείς πως μπορείς να εμπιστευτείς τον Τράμπ, τον βρίσκεις αξιόπιστο – ισως επειδή συνεχώς γλείφει τον Πούτιν – και έτσι νιώθεις εξασφαλισμένος, το ότι τον έχουν τσακώσει άπειρες φορές να λέει ψέμματα και να μην έχει ιδέα για τι πράγμα μιλάει…. εεε, δεν θα αφήσουμε τώρα την ρημάδα την πραγματικότητα να μας χαλάσει τις ευχάριστες ηλίθιες φαντασιώσεις μας. Και αμα λάχει ναουμ’ κοτσαρουμε και ένα άρθρο της πλάκας από ένα παλαιοσυντηρητικό απολίθωμα όπως ο Justin Raimondo και τσααακ, καθαρίσαμε! Just like Trump!

    Μου αρέσει!

  5. Ο/Η nikiplos λέει:

    Καλησπέρα… Μου κάνει κάπως που στην Ελλάδα έχουμε τέτοια εικόνα για τον Τραμπ, δηλαδή ότι ακριβώς προβάλλουν τα διεθνή – υπέρ της Χίλαρυ- ΜΜΕ.

    Apropos επειδή με το Νόμπελ του Dylan, υπήρξαν πολλές αγιογραφίες, δείτε και μιαν άλλη άποψη:
    http://www.nj.com/opinion/index.ssf/2014/04/spare_us_the_lies_about_the_late_hurricane_carter_mulshine.html

    Μου αρέσει!

  6. Ο/Η Δύστροπη πραγματικότητα λέει:

    «Μου κάνει κάπως που στην Ελλάδα έχουμε τέτοια εικόνα για τον Τραμπ»

    Εντάξει, δεν μας λες και κάτι καινούργιο, σε όλους τους υποστηρικτές του Τράμπ κάνει εντύπωση ότι όλοι οι υπόλοιποι τον θεωρούν ως αυτό που πραγματικά είναι, έναν άξεστο ακροδεξιό ημιπαράφρονα νάρκισσο. Δεν αποτελείς εξαίρεση.

    Μου αρέσει!

  7. Ο/Η σχολιαστης λέει:

    Τι εικόνα έχουμε στην Ελλάδα;

    Είναι άλλος απο αυτόν που είπε ότι θα φτιάξει ένα τεράστιο τείχος στα σύνορα με το Μεξικό και θα βάλει τους Μεξικάνους να το πληρώσουν; 🙂

    Ο άνθρωπος είναι 100% ψεκασμένος!

    Μου αρέσει!

  8. Ο/Η Δύστροπη πραγματικότητα λέει:

    «Είναι άλλος απο αυτόν που είπε ότι θα φτιάξει ένα τεράστιο τείχος στα σύνορα με το Μεξικό και θα βάλει τους Μεξικάνους να το πληρώσουν;»

    Αμ, το άλλο? Ότι είναι πρόθυμος να ρίξει πυρηνικά στην Συρία εναντίον του ΙΚ? Και αν ψάξει κανείς θα βρει άπειρα ανάλογης ποιότητας μαργαριτάρια.

    Προκειται περί ενός πέρα για πέρα σαλεμένου νάρκισσου, καθ’ εξιν ψεύτη και πολιτικού τσαρλατάνου. Αλλά εντάξει σε κάποιους (οπαδούς του) κάνει εντύπωση πως και έχουμε αυτή την εικόνα εδω στην Ελλάδα… 😆

    Μου αρέσει!

  9. Ο/Η Ενη λέει:

    ΔΠ 12/10 16,09 +++++

    Δυσκολο να περιγραφει καλυτερα η «προσωπικοτητα» Τραμπ και των οπαδων του. 🙂

    και το σημερινο σχολιο του ΔΠ, επισης καιριο με ……..παραδειγματα. 🙂

    Μου αρέσει!

  10. Ο/Η nikiplos λέει:

    Σε ό,τι γίνεται αναφορά εδώ, ποιές είναι οι πηγές? Ο Τραμπ είναι επίσης ένας που θα πάει κόντρα σητν παγκοσμιοποίηση, όσον αφορά τις ΗΠΑ. Θέλει συμμαχία με τη Ρωσία να αποκτήσει το περιθώριο ειρήνευσης που θα χρειαστεί για να καλλιεργηθεί εντός των ΗΠΑ (με εσωστρεφή φυσικά οικονομία) ένα πεδίο επιχειρηματικότητας που θα δώσει εργασία στα 20 εκατομύρια ανέργους και θα βγάλει από την ζητιανιά και τη φτώχια, άλλα 30 εκατομύρια αστέγους-πάμπτωχους, για τους οποίους τα λόμπις της Ουόλστριτ, δεν δίνουν δυάρα.
    Ίσα, ίσα, προτιμούν ισπανόφωνους και (γιατί όχι) και ξένους εργαζόμενους ώστε να τους πληρώνουν 900 δολάρια, ανασφάλιστους, με «ειδικές ατομικές συμβάσεις», κάτι που ο Τραμπ έχει πει ότι θα καταργήσει…

    Αν ο Τραμπ είναι αυτό που λέτε εσείς οι από πάνω, τι ακριβώς πρεσβεύει η Χίλαρυ που θα «συνεχίσει» το έργο των προκατόχων της, όσον αφορά την Μεσόγειο?
    (δλδ πόλεμος, με εμπλοκή της Τουρκίας, Βαλκανίων κλπ). Τι λέτε, είναι καλά να μπλεχτούμε σε έναν πόλεμο απαράσκευοι? (με ό,τι συνεπάγεται αυτό).

    Τι ακριβώς πρεσβεύει σήμερα το τμήμα της πολιτικής των ΗΠΑ, που ζητάει σύγκρουση με τη Ρωσία? Τι λέτε? Η Ρωσία θα αρκεστεί να χάσει ταπεινωμένη, ή θα ανατινάξει το «κούγκι»? Δλδ την Ευρώπη?

    Μου αρέσει!

  11. Ο/Η nikiplos λέει:

    ΥΓ> Αξίζει να διαβαστεί το λινκ που έδωσα όσον αφορά τον Ντύλαν… πραγματικά αξίζει…

    Μου αρέσει!

  12. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    «Σε ό,τι γίνεται αναφορά εδώ, ποιές είναι οι πηγές?»

    Έχεις εσυ κάποιες πηγές διαφορετικές, κρυφές ίσως, από αυτές που έχουμε εμείς οι υπόλοιποι που είμαστε ενάντια σε αυτόν τον τσαρλατάνο?

    «Ο Τραμπ είναι επίσης ένας που θα πάει κόντρα σητν παγκοσμιοποίηση, όσον αφορά τις ΗΠΑ. Θέλει συμμαχία με τη Ρωσία να αποκτήσει το περιθώριο ειρήνευσης που θα χρειαστεί για να καλλιεργηθεί εντός των ΗΠΑ (με εσωστρεφή φυσικά οικονομία) ένα πεδίο επιχειρηματικότητας που θα δώσει εργασία στα 20 εκατομύρια ανέργους και θα βγάλει από την ζητιανιά και τη φτώχια, άλλα 30 εκατομύρια αστέγους-πάμπτωχους, για τους οποίους τα λόμπις της Ουόλστριτ, δεν δίνουν δυάρα.»

    Τον Τράμπ τον έχουν τσακώσει άπειρες φορές να λέει ψέμματα ή ακόμα και να μην ξέρει για τι πράγμα μιλάει αλλά εσυ ηδη είσαι βέβαιος ότι θα κάνει όλα τα παραπάνω που αναφέρεις. Είσαι βέβαιος δηλαδή ότι αυτός ο πολιτικός απατεώνας και καθ’ έξιν ψεύτης είναι αξιόπιστος και επιπλέον έχεις καταφέρει να βγάλεις και νόημα από τις διάφορες ασυναρτησίες που ξεφουρνίζει και πάνω κάτω ξέρεις ποιό θα είναι το πολιτικό του πρόγραμμα όταν καλά καλά ούτε ο ίδιος δεν ξέρει τι του γίνεται.

    Χώρια το γεγονός ότι αναμασάς την άποψη ότι τον Τράμπ τον ακολουθούν τάχα οι φτωχοί και οι οικονομικά ριγμένοι της παγκοσμιοποίησης, την στιγμή που έρευνες που έχουν γίνει σχετικά με το προφίλ των υποστηρικτών του Τράμπ δείχνουν ότι καθόλου δεν τον ακολουθούν οι πιο φτωχοί ή οι «μη προνομιούχοι» της αμερικάνικης κοινωνίας.

    Εδω μία από αυτές τις έρευνες.

    Donald Trump’s supporters are LESS likely to be affected by trade and immigration, not more

    http://www.vox.com/2016/8/12/12454250/donald-trump-gallup-trade-immigration-study

    Και ενω είναι εμφανές ότι έχεις άγνοια για βασικά ζητήματα γύρω από αυτό τον πολιτικό αγύρτη (όπως το ποιό είναι το προφίλ των υποστηρικτών του) κατά τα άλλα θεωρείς ότι είναι οσοι τον θεωρούν έναν άξεστο νάρκισσο πολιτικό απατεώνα που δεν τάχα δεν γνωρίζουν.

    «Αν ο Τραμπ είναι αυτό που λέτε εσείς οι από πάνω, τι ακριβώς πρεσβεύει η Χίλαρυ που θα «συνεχίσει» το έργο των προκατόχων της, όσον αφορά την Μεσόγειο?
    (δλδ πόλεμος, με εμπλοκή της Τουρκίας, Βαλκανίων κλπ). Τι λέτε, είναι καλά να μπλεχτούμε σε έναν πόλεμο απαράσκευοι? (με ό,τι συνεπάγεται αυτό).»

    Ενω με τον Τράμπ που έχει δηλώσει ότι αν χρειαστεί θα ρίξει και πυρηνικά ακόμα για να τελειώσει ο πόλεμος στην Συρία, εσυ νιώθεις ασφάλεια.
    Χώρια το γεγονός ότι είναι τελείως απρόβλεπτος, και αρα πολύ επικίνδυνος. Κατά τα άλλα η Κλίντον είναι που σε μάρανε.

    Μου αρέσει!

  13. Ο/Η Αλικη λέει:

    Δυστροπε, για ολα τα παραπανω σχολια: +++++

    Χαρα στο κουράγιο σου, πάντως.

    Μου αρέσει!

  14. Ο/Η δεξιος λέει:

    Μου αρέσει!

  15. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    Οι ασυναρτησίες του άξεστου ημιπαραφρονα απατεώνα Τράμπ για την χρήση πυρηνικών όπλων. Αυναρτησίες εξαιρετικά επικίνδυνες.

    https://thinkprogress.org/9-terrifying-things-donald-trump-has-publicly-said-about-nuclear-weapons-99f6290bc32a#.9031rov13

    Μου αρέσει!

  16. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    Δεξιέ το σχόλιο προς το οποίο παραπέμπεις είναι της πλάκας. Έχει γούστο πάντως που οι εν Ελλάδι υποστηρικτές ενός καθ’ έξιν ψεύτη και πολιτικού απατεώνα όπως ο Τράμπ κριτικάρουν τον Τσίπρα επειδή είναι.. καθ’ εξιν ψεύτης και πολιτικός απατεώνας, ακριβώς όπως ο Τράμπ δηλαδή.*
    Από την άλλη βέβαια οι υποστηρικτές του Τράμπ, είτε στην Αμερική είτε εδω (όπως π.χ. τα τρόλ της ομάδας Σαμαρά), δεν φημίζονται ακριβώς για την πνευματική τους διαύγεια. Όπως άλλωστε και ο αγαπημένος-μαλάκας υποψήφιος που υποστηρίζουν.

    *Ο Τράμπ επιπλέον είναι και ένας ημιπαράφρονας νάρκισσος τραμπούκος οπότε απόλυτα εύλογα η προοπτική αυτό το υποκείμενο να γίνει πρόεδρος της πιο ισχυρής στρατιωτικά χώρας του κόσμου προκαλεί ανατριχίλα.

    Μου αρέσει!

  17. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    Και εδω μερικά ακόμα για τις εξαιρετικά επικίνδυνες (και εξαιρετικά ηλίθιες) απόψεις του Τράμπ γύρω από την χρήση των πυρηνικών.

    http://www.redstate.com/streiff/2016/03/31/donald-trump-sure-might-use-nuclear/

    […]

    TRANSCRIPT

    MATTHEWS: OK. Your most controversial suggestion was don’t take nuclear weapons — I mean, you may have been hooked into this by (inaudible).

    TRUMP: Don’t take what?

    MATTHEWS: Nuclear weapons off the table. I have been trying to think of how we could conceivably use a nuclear weapon in the Middle East or in Europe in fighting ISIS. Where can you — and why put it on the table or leave it on the table if you can’t imagine where to use it?

    TRUMP: Well, I didn’t say, «Don’t take it.» I said I would be very, very slow and hesitant to pull that trigger.

    MATTHEWS: Well, why would you — why wouldn’t you just say, «I don’t want to talk about it. I don’t want to talk about nuclear weapons. Presidents don’t talk about use of nuclear weapons»?

    TRUMP: The question was asked — we were talking about NATO — which, by the way, I say is obsolete and we pay a dispropor…

    MATTHEWS: But you got hooked into something you shouldn’t’ve talked about.

    TRUMP: I don’t think I — well, someday, maybe.

    MATTHEWS: When? Maybe?

    TRUMP: Of course. If somebody…

    MATTHEWS: Where would we drop — where would we drop a nuclear weapon in the Middle East?

    TRUMP: Let me explain. Let me explain. Somebody hits us within ISIS, you wouldn’t fight back with a nuke?

    MATTHEWS: No. To drop a nuclear weapon on a community of people that are…

    TRUMP: No, no, but you can’t say — first of all, you don’t want to say, «Take everything off the table…»

    MATTHEWS: No, just nuclear.

    TRUMP: … because you’d be a bad negotiator if you do that.

    MATTHEWS: Just nuclear.

    TRUMP: Look, nuclear should be off the table. But would there be a time when it could be used, possibly, possibly?

    MATTHEWS: OK. The trouble is, when you said that, the whole world heard it. David Cameron in Britain heard it. The Japanese, where we bombed them in ’45, heard it. They’re hearing a guy running for president of the United States talking of maybe using nuclear weapons. Nobody wants to hear that about an American president.

    TRUMP: Then why are we making them? Why do we make them? We had (inaudible).

    MATTHEWS: Because of the old mutual assured destruction, which Reagan hated and tried to get rid of.

    TRUMP: (inaudible) I was against Iraq. I’d be the last one to use the nuclear weapon.

    MATTHEWS: So can you take it off the table now?

    TRUMP: Because that’s sort of like the end of the ball game.

    MATTHEWS: Can you tell the Middle East we’re not using a nuclear weapon on anybody?

    TRUMP: I would never say that. I would never take any of my cards off the table.

    MATTHEWS: How about Europe? We won’t use it in Europe?

    TRUMP: I — I’m not going to take it off the table.

    MATTHEWS: You might use it in Europe?

    (LAUGHTER)

    TRUMP: No, I don’t think so. But I’m not taking…

    MATTHEWS: Well, just say it. «I will never use a nuclear weapon in Europe.»

    TRUMP: I am not — I am not taking cards off the table.

    MATTHEWS: OK.

    TRUMP: I’m not going to use nuclear, but I’m not taking any cards off the table.

    MATTHEWS: OK. The trouble is, the sane people hear you and the insane people are not affected by your threats. That’s the trouble. The real fanatics say, «Good. Keep it up.

    TRUMP: I think — I think they’re more affected than you might think.

    MATTHEWS: OK. Your call.

    […]

    Current US nuclear policy says we will not use or threaten to use nuclear weapons against non-nuclear opponents. That has been US policy for about a half-century. Just because that is policy doesn’t mean it is a great idea or anything, but what it does mean is that before you throw that policy under the bus, a policy which undergirds many of our defense alliances, you need to have some really good reason for doing so. «Not taking any cards off the table» is not such a reason.

    Strategic ambiguity is a good thing in some cases. In dealing with terrorism, though, it has limited utility. Terrorist need to know that they will be hounded to the ends of the earth. Terrorist sympathizers need to know that their door could be kicked in and they could find themselves on a flight to Guantanamo at any time. National actors need to know that they will be held to account for the actions of terrorist groups that they allow to stage in, train in, or transit their territory. Unpredictability with regards to the use of nukes is lunacy.

    What makes this worse is that everyone knows the nuclear weapon talk is simply bluster, it doesn’t even rise to the level of a bluff. We aren’t going to pop an nuke in Europe because of ISIS. We aren’t going to do it in the Middle East either. Saying that you might doesn’t make you look tough, it makes you out to be a raging douche with no real concept of either defense policy or how to act like an actual president.

    Μου αρέσει!

  18. Ο/Η physicist λέει:

    Και ο Πολ Ποτ ήταν μετριοπαθής κεντροαριστερός ηγέτης με ακλόνητη προσήλωση στις μη βίαιες μορφές πολιτικής αντιπαράθεσης.

    Μου αρέσει!

  19. Ο/Η δεξιος λέει:

    Eγώ στο σχόλιο δεν βρήκα κάποια υποστήριξη στον Τραμπ.Ειρωνεία είναι για κάποιους που φωνάζουν ενώ ψήφισαν Βαρούφ και Ζωή.

    Μου αρέσει!

  20. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    Ζίζεκ, τι μου θύμισες τώρα ρε Φυσικέ…
    Πριν από αρκετό καιρό είχε παρατεθεί στην Καλύβα ένα άρθρο του Ζίζεκ. Τόση ασυναρτησία μαζεμένη αλλά και κρυμένη πίθσω από ταχαμου βαθυστόχαστη ανάλυση δεν την συναντάει κανείς συχνά (εντάξει, ο Τράμπ είναι δυνατός αντίπαλος, στην σκέτη ασυναρτησία 😉 ). Kαι η πλάκα είναι ότι ενω ο Ζίζεκ δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας ασυνάρτητος τσαρλατάνος, υπάρχουν παρόλα αυτά αρκετοί που τον θεωρούν μεγάλο διανοούμενο 🙄

    Και βέβαια όταν είσαι πατενταρισμένος σταλινικός, όπως ο Ζίζεκ, δεν είναι και τόσο παράλογο να θεωρείς τον ακροδεξιό Τράμπ ως «κεντρώο φιλελεύθερο». Φυσικό αποτέλεσμα της ιδεολογικής σου συγκρότησης είναι.

    Μου αρέσει!

  21. Ο/Η physicist λέει:

    Κάποτες ο Ζίζεκ με έκανε έξω φρενών, στο μεταξύ τον βρίσκω μη σου πω και διασκεδαστικό. Ο λόγος είναι ότι σε κάποια στιγμή βαριέσαι να εξοργίζεσαι με τις αερομπουρδολογίες του κάθε πυροβολημένου, αφενός, και αφετέρου διαπιστώνεις ότι τελικώς δεν υπάρχει και κανείς που να παίρνει τον τύπο στα σοβαρά, απλώς μερικοί τον τσιτάρουν μην τυχόν και ρίξουν καμια γκόμενα. 😉

    Μου αρέσει!

  22. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    Nα ρίξουν γκόμενα με τσιτάτα του Ζίζεκ? Τι βίτσια και αυτά! 😆

    Μου αρέσει!

  23. Ο/Η physicist λέει:

    🙂

    Μου αρέσει!

  24. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    1. Nα ρίξουν βιτσιόζα συριζο- κουλτουρε γκόμενα με τσιτάτα του Ζίζεκ? Φυσικα 🙂
    Παιζουν και αλλοι οπως Jean Baudrillard, Εδουάρδο Γκαλεάνο,…..

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.