Ανοιχτό το ενδεχόμενο διερεύνησης ποινικών ευθυνών Ν. Παππά από ΝΔ – Πλήρης κάλυψη από τον υπουργό στον Χ. Καλογρίτσα

Liberal  /  Ανοιχτό το ενδεχόμενο διερεύνησης ποινικών ευθυνών Ν. Παππά από ΝΔ – Πλήρης κάλυψη από τον υπουργό στον Χ. Καλογρίτσα  /  Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Απόλυτη κάλυψη τόσο στην διαδικασία του διαγωνισμού όσο και στον Χρήστο Καλογρίτσα παρείχε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, κατά τη διάρκεια της ακρόασής του από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Παράλληλα, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στους καναλάρχες που δεν πήραν άδεια αλλά και στην ΝΔ την οποία κατηγόρησε ότι «βήχει ένας καναλάρχης και η αξιωματική αντιπολίτευση παθαίνει πνευμονία».

«Ο Ι. Καλογρίτσας δεν ασκεί κατασκευαστική δραστηριότητα. Τα στοιχεία κάλυπταν επαρκώς το ποσό για να πάρει την άδεια. Από εκεί και πέρα δεν κατέστη δυνατό να πληρώσει» είπε ο Ν. Παππάς, με τον βουλευτή της ΝΔ να καταγγέλλει ότι «υπήρξε κρίση της επιτροπής ότι ο κ. Καλογρίτσας έχει τα λεφτά και δύο ημέρες μετά δεν κατέβαλε. Τέλος». Μάλιστα, ο κ. Παππάς χαρακτήρισε σύννομα να παρουσιάζει περιουσιακά στοιχεία τρίτων», ενώ αναφορικά με τις σχέσεις των μελών της κυβέρνησης με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία, παραδέχτηκε ότι και ο ίδιος τον γνωρίζει προσωπικά. «Οποιεσδήποτε σχέσεις να είχε μέλος της κυβέρνησης με κάποιον που συμμετείχε στον  διαγωνισμό δεν υπήρχε περίπτωσης να καμφθούν οι όροι του του», σημείωσε ο Υπουργός Επικρατείας και επιτέθηκε στον ιδιοκτήτη του Alpha, Δημήτρη Κοντομηνά.

«Κάνετε λάθος αν νομίζετε ότι η παρούσα κυβέρνηση θα αποχωρήσει από τηλεοπτικές πιέσεις. Μπορεί κανείς να ισχυριστεί ή να κάνει τέρατα και σημεία», τόνισε δίχως πάντως να απαντήσει με ένα ναι ή ένα όχι σε όσα κατήγγειλε ο κ. Κοντομηνά. Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι ο κ. Κοντομηνάς «έχει κάνει πλείστες επαφές και με άλλους επιχειρηματίες για να δει το μέλλον του σταθμού του».

Ο κ. Παππάς πέρασε και στην αντεπίθεση με αφορμή την ιστορία με τις περούκες κάνοντας λόγο για τραγελαφικό περιστατικό, καταγγέλλοντας ότι «ακόμα και ο  δημοσιογράφος μπορεί να μην έχει την ευθύνη αλλά να έχει την εντολή να κάνει αυτό τερατούργημα». Μίλησε, ακόμα, για «μονοθεματικά δελτία με προφανή στόχο την υπεράσπιση επιχειρηματικών συμφερόντων», ενώ ισχυρίστηκε ότι επιχειρήθηκε να οικοδομηθεί ένα αφήγημά που θα τραυμάτιζε τον διαγωνισμό. «Δεν έγινε αυτό. Το θεωρών ανήθικο να μπαίνουν στο στόχαστρο άνθρωποι που δεν έχουν την οικονομική  επιφάνεια των καναλαρχών αλλά και την δημόσια παρουσία», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά τις 4 άδειες ο Υπουργός Επικρατείας σημείωσε ότι ο αριθμός επελέγη με βάση τη διεθνή εμπειρία και «όσα είχαμε εμείς να μελετήσουμε σε σχέση με τις δυνατότητες της αγοράς». «Η αγορά χαρακτηρίζεται από δύο καμπύλες, της απασχόλησης και των χρεών η μια φθίνουσα η άλλη αυξάνουσα. Αν καθυστερούσαμε το μόνο που θα καταφέρναμε είναι οι εργαζόμενοι να μειωθούν περαιτέρω και τα χρέη να αυξάνονταν. Όταν βάλαμε το ελάχιστο όριο απασχόληση 400 άτομα, δεχτήκαμε επίθεση ότι παραβιάζουμε το διευθυντικό δικαίωμα και είναι πολύ ψηλό το όριο. Είναι υποτιμητικό να λέει κανείς ότι η κυβέρνηση δεν νοιάζεται για τις θέσεις εργασίας. Ήδη έχουμε προτείνει κάποια προγράμματα για οποίους μείνουν δίχως δουλειά», τόνισε.

Επανερχόμενος στον Δ. Κοντομηνά ισχυρίστηκε ότι μετά τη συμμετοχή του στον διαγωνισμό ξεκίνησε να με καθυβρίζει με συγκεκριμένους δημοσιογράφους, ενώ απέφυγε για σχολιάσει τις αποφάσεις της δικαιοσύνης. » Δεν θα κάνω καμία πρόβλεψη και ερεθίσω την συζήτηση. Θα πω όμως ότι μέχρι στιγμής έχουν απορριφθεί όλα τα ασφαλιστικά μέτρα των τηλεοπτικών σταθμών», υπογράμμισε. Τέλος, δήλωσε  προσωπικά χαρούμενος και περήφανος  που γνώρισε νέα παιδιά κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού. «Παιδιά που απέδειξαν ότι όταν τους αφήνουν μπορούν κάνουν την δουλειά και να υπερασπιστούν το δημόσιο συμφέρον», κατέληξε.

Ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ Ν. Παππά – Ευ. Βενιζέλου

Κληθείς να απαντήσει στα όσα του καταλόγισε ο διευθύνων σύμβουλος του Alpha, Δημήτρης Κοντομηνάς, ο κ. Παππάς σχολίασε ότι «ο κ. Κοντομηνάς μπορεί να ισχυριστεί ή να κάνει τέρατα και σημεία ή να μεταμφιέσει ένα δημοσιογράφο να με ακολουθήσει στη Νέα Υόρκη.

Οι καταγγελίες του περί δικής μου παρέμβασης σε συγκεκριμένους καναλάρχες, ωστόσο, δεν έχουν επιβεβαιωθεί», είπε ο Νίκος Παππάς.

Σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Μάκη Βορίδη, για τους ισχυρισμούς Κοντομηνά περί «χειραγώγησης των πολιτικών εκπομπών του σταθμού» ανέβηκαν οι τόνοι, ανάμεσα στον Ν. Παππά και τον Ευ. Βενιζέλο.

«Απάντηση για τα όσα κατήγγειλε για εσάς ο κ. Κοντομηνάς δεν πήραμε» αντέτεινε από την πλευρά του ο Μάκης Βορίδης.

Ευ. Βενιζέλος: Όχι το χέρι σας σε μένα, όχι το υφάκι αυτό σε εμένα. Δεν θα με διακόπτετε όταν μιλάω με την πρόεδρο.

Αν. Καββαδία για Βενιζέλο: Κάποιοι πρέπει να επιβεβαιώσουν τις διαρροές περί ηλεκτρισμένης ατμόσφαιρας.

Ν. Παππάς: Πότε πήρατε την άδεια να μιλήσετε;

«Όχι» Βορίδη σε συγκρότηση του ΕΣΡ

Επίθεση φιλίας εξαπέλυσε ο Ν. Παππάς στη ΝΔ προκειμένου να συγκροτηθεί Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, ωστόσο ο Μ. Βορίδης του είπε ορθά κοφτά «όχι». «Σας καλώ να κάνετε τώρα το βήμα και ελάτε να συγκροτήσουμε ΕΣΡ και «σφουγγάρι» που έλεγε και ο Σαμαράς. Ας τα ξεχάσουμε τι κάνετε 27 χρόνια», είπε, με τον κ. Βορίδη να απαντά «το σφουγγάρι το θέλατε αλλά δεν γίνεται τώρα».

Ο Ε. Βενιζέλος και το «βρώμικο» ’89

«Τα παιδιά μου δεν βλέπουν τηλεόραση»! Με την ατάκα αυτή επιχείρησε να απαντήσει ο Ν. Παππάς στον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, ωστόσο έλαβε άμεσα την απάντηση: «Τα περί δολοφονίας χαρακτήρων; Έχετε δολοφονήσει το μέλλον των Ελλήνων και τον πολιτικό πολιτισμό». Με την κόντρα ανάμεσα τους να έχει φουντώσει και την Τασία Χριστοδολουπόλου να προσπαθεί να βάλει τάξη στην αίθουσα ο Ε. Βενιζέλος επανήλθε: «Τις άδειες στον Μπόμπολα, στον Βαρδινογιάννη και στον Αλαφούζο τις έδωσε ο δικός σας νόμος του 1989». «Ο νόμος Βενιζέλου ήρθε αυτή την κατάσταση του 1989 να την μονιμοποιήσει», απάντησε ο κ. Παππάς, με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ να ανταπαντά: «Και ο δικός σας νόμος ήθελε πρόταση του ΕΣΡ. Γι’ αυτό είναι αντισυνταγματική η επιλογή σας».

«Μας απασχολούν οι παραιτήσεις δικαστικών»

Από την κόντρα με τον Ευ. Βενιζέλο ο Ν. Παππάς παραδέχτηκε ότι την κυβέρνηση απασχολούν οι παραιτήσεις δικαστικών. «Μας ανησυχεί ότι δικαστικοί γίνονται στόχος δελτίων ειδήσεων. Μας απασχολεί πως αξιοποιούνται ορισμένες κινήσεις που είναι στο όριο όπως οι παραιτήσεις δυο δικαστών από το συνδικαλιστικό τους όργανο. Κατασκευάζετε γεγονότα για να υπονομεύσετε το διάλογο. Εισπράξαμε 90 εκατ. ευρώ και ελάτε σε γόνιμο διάλογο για να δούμε πως θα τα διαθέσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο Υπουργός.

Ακόμη, ο Νίκος Παππάς δεν θέλησε να απαντήσει στη κατηγορία του κυρίου Βενιζέλου ότι άλλαξε το νομό για την δικτύωση των περιφερικών σταθμών για να ευνοήσει τον εφοπλιστή Γιάννη Καραγεώργη στον οποίο, σύμφωνα με τον τέως πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ετοιμάζονταν να δώσει την πέμπτη άδεια.

«Είστε ο Εργολάβος της λάσπης» είπε στον κύριο Παππά ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι η Κυβέρνηση είναι έκθετη και απέναντι στις παρατηρήσεις του Επίτροπου Έτινγκερ αλλά και αντιμέτωπη τόσο με το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων όσο και με τον Δικαστήριο Προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ανοικτό το ενδεχόμενο να διερευνηθούν οι ποινικές ευθύνες του Ν. Παππά

Παράλληλα, ανοικτό το ενδεχόμενο, όταν η ΝΔ αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας, να διερευνηθούν οι ποινικές ευθύνες του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά άφησε ο βουλευτής της ΝΔ, Μ. Βορίδης. Συγκεκριμένα σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου ο κ. Βορίδης απάντησε: «Αυτά όλα θα εξεταστούν τη χρονική στιγμή που πρέπει, αλλά προφανώς όταν ελέγχονται ποινικά οι υπό τον Νίκο Παππά και ο κ. Παππάς έχει αναλάβει πλήρως την ευθύνη για τις πράξεις τους, ξαναλέω ότι θα έρθει η στιγμή που αυτά θα κριθούν και θα αξιολογηθούν»!

Επίσης, ο κ. Βορίδης υπογράμμισε ότι από την σημερινή ακρόαση του υπουργού Επικρατείας αποδείχτηκε ότι ο κ. Παππάς είναι το πρόσωπο που συμβολίζει τη διαπλοκή της κυβέρνησης Τσίπρα Καμμένου, «μιας παραπαίουσας κυβέρνησης που επιμένει και θεσμοθετεί τη διαπλοκή σε όλα της τα επίπεδα λίγο πριν το τέλος της».

«Αποκαλύφθηκε ότι είναι ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από την διαβλητή επιτροπή. Αποκαλύφθηκε ότι είναι ο άνθρωπος που έστελνε απεσταλμένους σε καναλάρχες για να ελέγξει τα ΜΜΕ. Με ψέμματα και υπεκφυγές προσπάθησε να κρύψει τις βαρύτατες πολιτικές ευθύνες του… Οι μάσκες έχουν πέσει», κατέληξε ο βουλευτής της ΝΔ.

Απάντηση Ν. Παππά στη δήλωση Μ. Βορίδη

Τη δική του απάντηση έδωσε ο υπουργός Επικρατείας στις δηλώσεις Βορίδη, λέγοντας πως «η ΝΔ είναι διαπλεκόμενο γραφείο Τύπου των καναλαρχών».

Όπως σημείωσε «η σημερινή δήλωση του κ. Βορίδη, μετά το πέρας της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας στης Βουλής,  αποδεικνύει ότι ΝΔ κινείται ως ένα διαπλεκόμενο γραφείο τύπου των καναλαρχών, με έντονη οσμή ακροδεξιάς».

«Η κυβέρνηση είναι περήφανη για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού και το τίμημα των 250 εκατ.», πρόσθεσε.

Τέλος, ανέφερε ότι «ζούμε ήδη την επόμενη μέρα του διαγωνισμού. Τα στελέχη της ΝΔ συμπεριφέρονται λες και θα πληρώσουν το τίμημα από την τσέπη τους. Αλλά πλέον αυτό δεν έχει σημασία».

Advertisements

About σχολιαστης

Σχολιάζω...
This entry was posted in Πολιτική, καινούργιο συκώτι. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.